Home

Alles over de naoorlogse Haagse voetbalgeschiedenis van 1945 tot heden vindt u hier. Foto’s, verhalen, anekdotes en natuurlijk heel veel informatie over de – meer dan 200 regionale voetbalclubs – voetbalverenigingen uit de Haagse regio. Deze site blijft altijd in ontwikkeling: bijna dagelijks worden er nieuwe artikelen toegevoegd of gewijzigd.

SPECIALE AANBIEDING !!!

Het boek “Van De Adelaars tot De Zwarte Schapen” (het ideale cadeau voor de Haagse voetballiefhebber voor bij Sinterklaas of voor onder de Kerstboom) is alleen bij mij (Rob Pronk) afgeprijsd van 18,95 naar 16,95. Bij alle andere verkooppunten blijft het boek gewoon 18,95 kosten.
20150423_194828-001Wil je het boek van De Haagse Voetbalhistorie deel 2 kopen, neem dan contact met mij op via de mail: haagse.voetbalhistorie@gmail.com
Deze actie loopt tot eind december 2015 en geldt niet voor het boek De Haagse Voetbalhistorie deel 1.

>

AANKONDIGING KERSTVIDEO HAAGSE VOETBALHISTORIE 2015

Een nieuwe aflevering van Haagse Voetbalhistorie TV, waarin wij terug in de tijd gaan met mister A.D.S. Ronald Telle

Historische foto van de week

Iedere woensdag plaatsen we “De foto van de week” welke betrekking heeft op onze mooie voetbalhistorie in de regio. De foto van week 48 is van de oude hoofdtribune van ADO (en later FC Den Haag). Op 3 april 1982 stak een aantal zogenaamde supporters van FC Den Haag, de uit 1928 stammende oude houten Eretribune in het Zuiderpark, in brand. Dit gebeurde nadat FC Den Haag de thuiswedstrijd tegen FC Haarlem kansloos met 4-0 had verloren en voor het eerst degradatie uit de Eredivisie dreigde. Wat restte was een smeulende puinhoop en nadien een kale plek die oud-voorzitter Dé Stoop karakteriseerde als een hole kies in het Zuiderpark.

06

Sponsoring:

Fantastisch dat juist oud-voetballers / trainers met hun bedrijf onze website ook komend seizoen financieel willen ondersteunen.Wie wil dit voorbeeld volgen?
O.a. dankzij deze financiële steun kunnen wij onze website “draaiende” houden en steeds meer uitbreiden zodat er nog meer mensen kunnen genieten van onze mooie Haagse Voetbalhistorie.
Heeft u ook interesse om onze website te ondersteunen? Mail dan naar: info.haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Het ideale boek voor iedere Haagse voetballiefhebber!

De boeken deel 1 (“Van Malieveld tot Melis Stokelaan”) en/of deel 2 (“Van De Adelaars tot De Zwarte Schapen”).
Zowel in deel 1 als in deel 2 neem ik u mee in mijn tijdmachine en gaan we, met vele bijzondere historische foto’s en leuke korte verhalen, kris kras door onze prachtige Haagse voetbalhistorie.
*  Deel 2 voor slechts € 16,95 te koop bij Rob Pronk, mail dan even naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

20150604_081845 (1)

Volg ons ook via twitter: @HVH_Twit

* Wist u dat.. Op zondag 6 december 2015 onze Kerstfilm uitkomt

* Wist u dat.. Fred van Amerongen ons heel veel (nieuwe) historie van diverse clubs heeft gemaild

* Wist u dat.. Wij op 8 november 2015 onze 1000ste volger op ons Twitter-account begroette

* Wist u dat.. Wij op 26 oktober 2015 vriend (like) nummer 4.400 begroette op onze Facebook-pagina

* Wist u dat.. Ons boek ook via Rob Pronk te koop is. Stuur hem een mail via haagse.voetbalhistorie@gmail.com voor afspraak

* Wist u dat.. ons boek online te bestellen is, klik hier.

* Wist u dat.. Ons e-mailadres haagse.voetbalhistorie@gmail.com is

Klik hier voor meer ‘Wist u datjes’

 

OPZOEK

 

oude-troep

Meest recente berichten


Reünie De Zwarte Schapen

Op 06 maart 2016 zou de Haagse voetbalvereniging De Zwarte Schapen 60 jaar hebben bestaan. Tijdens het jaarlijkse etentje afgelopen augustus is het idee ontstaan om dat met zoveel mogelijk oud- schapen te vieren d.m.v. een reünie. Mink van Unnik en Ricky Vink hebben inmiddels een eerste overleg gehad en hebben een indicatieve namenlijst gemaakt […]

Lees verder →

Aankondiging Kerstvideo 2015 →

Zaterdag 13-08-2016 HVH-Toernooi →

John Huguenin overleden →

Film Dick Sloos sr † →