Home

Alles over de naoorlogse Haagse voetbalgeschiedenis van 1945 tot heden vindt u hier. Foto’s, verhalen, anekdotes en natuurlijk heel veel informatie over de – meer dan 200 regionale voetbalclubs – voetbalverenigingen uit de Haagse regio. Deze site blijft altijd in ontwikkeling: bijna dagelijks worden er nieuwe artikelen toegevoegd of gewijzigd. 

Haagse Voetbalhistorietoernooi 2017 was weer een succes!

Ons doel om één keer per jaar al die niet meer bestaande voetbalverenigingen met hun spelers en leden bij elkaar te laten om te kunnen genieten van al die mooie voetbaltijden van weleer is weer gelukt. Onder ideale weersomstandigheden traden in totaal 52 teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio weer ten strijde, sommige zelfs weer in hun traditionele clubtenue. Na het voetballen volgde uiteraard de bewuste derde helft waarin, onder genot van een hapje en drankje, vele anekdotes uit ons mooie voetbalverleden volgde. Hoe later het werd hoe mooier de verhalen naar voren kwamen.

De nostalgische wedstrijd tussen TONEGIDO tegen Haaglandia SW (op een heel speelveld dus) eindigde in een 3-1 overwinning voor de Voorburgers door doelpunten van Michael Wessels, Mark Moen en Mo Boualyoune. Erkan Sensoy scoorde in de eerste elftal voor Haaglandia nog wel de gelijkmaker.
TONEGIDO won hiermee de Haagse Voetbalhistorie Wisselbeker.
De feestavond met optredens van Henna Grunholz, Duo Woman en Dj Ronnie was ook weer ouderwets gezellig. Om 02.00 uur ging het licht aan en kon iedereen zeer tevreden naar huis. Daarom dan ook alle teams, scheidsrechters, vele aanwezige, sponsoren, fotografen en vooral al die fantastische vrijwilligers van VUC enorm bedankt voor een geweldige dag. Het Haagse Voetbalhistorietoernooi was wederom een succes en super gezellig.

Onze fotografen Rolf en Joost hebben ruim tweeduizend foto’s geschoten. Houd onze speciale fotosite de komende weken dus in de gaten want hierop zijn weer vele foto’s van deze mooie dag te bewonderen en gratis af te halen.

Tot volgend jaar!

Wesley Sturrus & Rob Pronk


Volg ons ook via twitter: @HVH_Twit

Wist u datjes………..

Wist u dat.. zonder uw hulp onze website niet zo mooi en informatief had geweest. Bedankt allemaal!

Wist u dat.. het Haagse Voetbalhistorietoernooi alweer voor de deur staat!

Wist u dat.. wij prachtige oude foto’s van het 100-jarige HDV hebben gekregen

Wist u dat.. William Beurze veel archief van zijn club BTC heeft bewaard en aan ons heeft uitgeleend

Wist u dat.. ook de voetbalvereniging Quick ons heeft toegelaten in hun schitterende archiefkamer

Wist u dat.. wij van Jan Teske twee plakboeken van Holland Sport in bruikleen hebben gekregen

Wist u dat.. Ons e-mailadres haagse.voetbalhistorie@gmail.com is

Klik hier voor meer ‘Wist u datjes’

OPZOEK

 

oude-troep

Meest recente berichten


René Oudshoorn geeft oud-DEVJO shirt cadeau

Eén van de vele hoogtepunten afgelopen zaterdag tijdens het Haagse Voetbalhistorie Toernooi. Oud-DEVJO 1 speler Rene Oudshoorn overhandigde zijn oude voetbalshirt van ruim 25 jaar geleden voor de verzameling voetbalshirts van De Haagse Voetbalhistorie. René onwijs bedankt hiervoor!

Lees verder →

AD/HC volgde G.S. Azzurri tijdens het Haagse Voetbalhistorie Toernooi →

Artikel AD/HC: ‘Mooie clubs en mooie mensen’ →

Binnenkort te zien op onze website, ‘de terugblik’ →

Beleef het opnieuw: ESDO tegen TEDO →