Den Haag
18-07-1933 - 01-07-1957

A.T.V.V stond voor Alberdingk Thijmstraat Voetbal Vereniging, later betekende de afkorting A.T.V.V. ook “Allen Tot Vrienden Verenigd”

Shirt: Wit en blauw
Broek: Wit
Kousen: Blauw met wit

ATVV werd onder de naam TVV opgericht op 18 juli 1933. De eerste twee seizoen nam men deel aan de competities van de Haagse Kantoor Voetbal Bond. In 1935 ging men over naar de Haagse Voetbal Bond en moest de naam gewijzigd worden.

ATVV 1 speelde tot 1954 steeds in de HVB. In dat jaar promoveerde men naar de KNVB. De laatste drie seizoenen van het bestaan werd in de 4e klasse van de KNVB gespeeld.

ATVV speelde op de plek, waar nu de Huis te Landelaan den Haag binnenkomt. Vanwege de aanleg van die laan moest de club daar weg. Het fuseerde in 1957 met SVRB en ging nog een paar jaar verder als Hoornwijck.


Een adspiranten-elftal uit 1933.

>

Vanaf 8 december 1940 kreeg ATVV, als onderhuurder, de beschikking over het terrein van Vredenburch aan de Schimmelweg te Rijswijk.

<

>


Een jeugdig ATVV-elftal uit 1942. Op deze foto staat geheel rechts met donkere jas de heer Henk van Kampen sr. De heer Van Kampen werd in 1944 opgepakt door de Duitsers en vervoerd naar het “Oranje hotel” in Scheveningen, toen overgeplaatst naar kamp Westerborg en vervolgens overgeplaatst naar Ravensbruck. Begin april 1945, vlak voordat de Russen dit kamp bevrijdde, zijn alle gevangenen vermoord door de Duitsers, zo ook Henk van Kampen sr. (info van zoon Henk van Kampen jr.)

>

Seizoen 1949-1950

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1949-1950 uit de volgende clubs samengesteld: ATVV 1, DHC 5, Dodge SV 1, Full Speed 1, HBS 5, sv De Jagers 1, De Ooievaars 1, Oranje Blauw 1, SVH 1 en WIK 1.

Het werd een fantastisch seizoen voor het eerste elftal van ATVV want van de 18 competitiewedstrijden wist men er 10 te winnen, 6 gelijk te spelen en werd er slechts 2 maal verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 52-26, werd het eerste elftal dan ook kampioen van de 1e Klasse B HVB, ruim voor sv De Jagers (23 punten) en WIK (18 punten).


ATVV 1 kampioen in seizoen 1949-1950 van de zondag 1e Klasse B HVB. Staand v.l.n.r. Henk Gogh(verzorger), Broer van Os(trainer),  Freek Janse, G. Vos en Piet Fens. Zittend Theo Beyersbergen, F.v.d. Zee,  J.Bazuyen, C.Pauw, J.Veldkamp, P.Splinter, J.v Eck en B. van Elst.

Seizoen 1950-1951

>

<

Seizoen 1951-1952

>

<

Terreinen waar A.T.V.V. heeft gespeeld:

Schimmelweg te Rijswijk
?

Palmares A.T.V.V. (zondag)
Kampioenschappen

1935-1936 3e klasse H HVB
1940-1941 2e klasse D HVB
1947-1948 1e Klasse A HVB *
1949-1950 1e Klasse B HVB *
1953-1954 1e Klasse A HVB
* = geen promotie

Voorzitters bij A.T.V.V.

1933-1940 J.Stoops
1945 -???? F. de Roo
????-1957 ?

Heeft u nog meer informatie en / of foto’s van A.T.V.V mail dan aub naar
haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares A.T.V.V. (zondag)

Kampioenschappen:
1935-1936 3e klasse H HVB
1940-1941 2e klasse D HVB
1947-1948 1e Klasse A HVB *
1949-1950 1e Klasse B HVB *
1953-1954 1e Klasse A HVB
* = geen promotie

Andere prestatie’s:

Parade der trainers A.T.V.V:

?
1948-1949 Broer van Os

Parade der voorzitters bij A.T.V.V:

1933-1940 J.Stoops
1945 -???? F. de Roo
????-1957 ?

Terreinen waar A.T.V.V. heeft gespeeld:

Schimmelweg te Rijswijk
?