sv Bohemen, sv

Den Haag
08-09-1989 - 30-06-1997

 

Op 8 september 1989 werd de fusieclub SV Bohemen opgericht uit de verenigingen S.V. DHB en PDK. Een fusie die gelijk perfect klikte en sv Bohemen was ook meteen al een grote vereniging in onze Haagse regio.
De club had zijn thuisbasis op Sportcomplex Ockenburgh aan de Wijndalerweg bij Kijkduin.
De eerste jaren waren grandioos maar op een gegeven moment knabbelde de tand des tijds aan de vereniging hetgeen resulteerde in een steeds kleiner wordende vereniging men tenslotte ook geen jeugd meer.

>

Seizoen 1990-1991

>

Op zondag 5 mei 1991 volgde er een beslissingswedstrijd tussen sv Bohemen en NIVO. De verliezer van dit duel zou degraderen naar de 2e Klasse van de zondag HVB. Op het terrein van de Hvv Laakkwartier won de sv Bohemen uiteindelijk met 2-1 door doelpunten van Ronald Poelman en Bob Houtkamp en handhaafde zich dus hiermee voor de 1e Klasse HVB.

<

Seizoen 1991-1992

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1991-1992 uit de volgende clubs samengesteld: sv Bohemen, DORR, DSO, sv Duinoord, Ec-So, HPSV, sv De Jagers, KSD, v.v. Nationale Nederlanden, Semper Altius, TAC’90 en VCS.

>


SV Bohemen 3 (zaterdag), omstreeks 1991

Seizoen 1992-1993

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, sv Bohemen, BSC’68, DHL, DVJ-Bizon, sv De Jagers, LenS, MVO’72, Rijswijk, Schipluiden, Te Werve en FC Zoetermeer.

>

De zondag 1e Klasse A HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: Archipel, sv Bohemen, De Zwarte Schapen, GDCPH, GSC, Jai Hanuman, De Jagers, Marathon, Robin Hood, De Ster, WVS en FC Zoetermeer.

sv Bohemen 1 in 1992 - kopiesv Bohemen zaterdag 1 in seizoen 1992-1993 met trainer Aquino Coletti. Wie heeft er voor ons alle namen op deze foto?

<

Seizoen 1993-1994

>

<

Seizoen 1994-1995

Een nieuwe fusie werd overwogen en in september 1994 werd een samengaan met sv Westerkwartier overeengekomen die uit zou monden in een fusie het jaar daarop. Eerlijk gezegd is deze fusie nooit helemaal tot zijn recht gekomen.

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Bohemen, DSO, Duinoord, Ec-So, HPSV, Loosduinen, Nationale nederlanden, Postalia, RVC en SVPTT.

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: sv Bohemen, DVC, Dynamo’67, sv EOC, Jai Hanuman, Marathon, SVH, Tempo, Te Werve, VDS, VOGEL en WVS.

>

Seizoen 1995-1996

In 1995 besloten een redelijk aantal zondagsleden door strubbelingen sv Bohemen te verlaten en kwam zodoende de zondag-afdeling op een zeer laag pitje te staan.
Een hechte kern hield de zaterdag afdeling fier overeind maar ook hier kwam op het laatst wat scheurtjes in.

De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: sv Bohemen, DHL, HTSV, sv De Jagers, Quick Steps, RFC’95, Rijswijk, Schipluiden, Semper Altius, Te Werve, sv Wassenaar en FC Zoetermeer.

>

Het einde van sv Bohemen

Op een gegeven moment werd er door het bestuur van sv Bohemen naar een oplossing gezocht. De club had het erg moeilijk en met dit geringe ledenbestand drukte de vaste lasten wel heel zwaar op de kleine vereniging. Zo zwaar zelfs dat op de laatste Algemene Ledenvergadering moest worden besloten tot een extra contributiebijdrage van 50 gulden per lid om in ieder geval het seizoen 1996-1997 te redden.
In het voorjaar van 1997 kwam het bericht naar buiten dat de voetbalverenigingen PGS en Hvv VOGEL hun terrein aan de Genemuidenstraat moesten verlaten en door het bestuur werd er met beide verenigingen contact gezocht. Er werd maar gepraat en vergaderd en over alle mogelijkheden gesproken. Het uiteindelijke resultaat was de oplossing die op de A.L.V. van 29 mei 1997 door de leden van sv Bohemen werd goedgekeurd.

Dit resultaat luidde als volgt;

* De voetbalvereniging sv Bohemen heft zichzelf op per 1 juli 1997
* De zaterdagafdeling gaat op in vv PGS
* De zondagafdeling gaat op in Hvv VOGEL

   Het laatste Bohemen-krantje

 

Palmares Bohemen Zaterdag

Kampioenschappen
1993-1994 1e klasse A HVB

Parade der voorzitters bij sv Bohemen

1990-????Piet van Dam
????-1997 Michiel Klein

Parade der trainers bij sv Bohemen (zaterdag)

1989-1990 ?
1990-1991 Hans Jung
1991-1992 Aquino Coletti
1992-1993 Aquino Coletti
1993-1994 Peter van der Zwan
1994-1995 Ton Boevink
1995-1996 ?
1996-1997 ?

Parade der trainers bij sv Bohemen (zondag)

1989-1990 Martin Bruin
1990-1991 Martin Bruin
1991-1992 Cock Clavan
1992-1993 Cock Clavan
1993-1994 Cock Clavan
1994-1995 John van Zweden
1995-1996 ?
1996-1997 ?

Van sv Bohemen hebben wij verder nog geen historie of foto’s kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van sv Bohemen reageer dan via het forum of neem a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn van harte welkom.

Palmares Bohemen (zaterdag)

Kampioenschappen:
1993-1994 1e klasse A HVB

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij sv Bohemen (zaterdag)

1989-1990 ?
1990-1991 Hans Jung
1991-1992 Aquino Coletti
1992-1993 Aquino Coletti
1993-1994 Peter van der Zwan
1994-1995 Ton Boevink
1995-1996 ?
1996-1997 ?

Parade der trainers bij sv Bohemen (zondag)

1989-1990 Martin Bruin
1990-1991 Martin Bruin
1991-1992 Cock Clavan
1992-1993 Cock Clavan
1993-1994 Cock Clavan
1994-1995 John van Zweden
1995-1996 ?
1996-1997 ?

Parade der voorzitters bij sv Bohemen:

1990-???? Piet van Dam
????-1997 Michiel Klein

Sv Bohemen had zijn thuisbasis op Sportcomplex Ockenburgh aan de Wijndalerweg bij Kijkduin.

Ereleden sv Bohemen:

?

Lid van verdienste bij sv Bohemen:

?
?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek….