Hsv Escamp, Hsv

Den Haag
01-07-2005 - Heden


De geboorte van H.s.v. Escamp

In het jaar 2004 staan bij een groot aantal Haagse voetbalverenigingen “het water tot aan de lippen”. Voor veel clubs wordt het de komende jaren erop of eronder en liggen er moeilijke tijden in het verschiet. De bespeelbaarheid van de velden is dan een belangrijke issue als het gaat om de toekomst van een club. Drie van deze clubs, VIOS, Cromvliet en LenS, waren ook bang voor deze toekomst en kwamen eind 2004 nader tot elkaar. Er werd gekeken of er bij de leden genoeg draagvlak bestond voor een fusie tussen deze drie historische verenigingen.

Er moest dus een nieuwe grote fusievereniging komen dat niet zomaar een samenraapsel van drie verenigingen moest gaan worden. Na allerlei onderzoeken van diversen commissies gaven de leden van VIOS, Cromvliet en LenS groen licht voor de fusie. Nieuwe naam van de fusieclub werd vanaf 1 juli 2005 H.s.v Escamp.
Escamp Hsv vlag - kopieOnder het motto een nieuwe club nieuwe kleuren werden de nieuwe clubkleuren van H.s.v. Escamp paars met wit. Voor deze kleurencombinatie werd gekozen omdat niemand van deze 3 verenigingen (VIOS, Cromvliet en LENS) zich hier bezwaard over voelde. Bovendien had geen enkele andere club in de Haagse regio deze unieke kleuren.

Roland Reedijk, de oud voorzitter van VIOS, werd de nieuwe voorzitter van H.s.v. Escamp.
De plannen bij H.s.v. Escamp waren vrij duidelijk. De club moest een krachtige vereniging in Zuidwest Den Haag worden die ging samenwerken met andere maatschappelijke organisaties uit het onderwijs, welzijn en zorg.

Thuisbasis voor H.s.v Escamp werd voorlopig Sportpark Escamp II aan de Melis Stokelaan 1750 (het oude VIOS terrein).


De kleedkamers en kantine van Hsv Escamp tot juni 2009

De bedoeling was dat de club in 2006 een geheel nieuw complex op het oude terrein van LenS zou krijgen maar na veel vertraging begon men pas halverwege het jaar 2008 met de aanbouw van dit nieuwe complex.


Het vroegere VIOS hoofdveld, waar de Hsv Escamp tot juni 2009 verbleef.

Het eerste seizoen van H.s.v. Escamp

H.s.v. Escamp begon het eerste seizoen met ongeveer 500 spelende leden en 250 donateurs. Voor de zondag begon men met 8 senioren elftallen en voor de zaterdagafdeling 1 seniorteam en 22 jeugdelftallen. De club had bovendien een Futsal afdeling met 6 heren en 1 damesteam.
Het zondag eerste elftal (met trainer Victor Tebbens) begon in de 3e Klasse C en het eerste zaterdagelftal (met trainer Hennie de Koning en Charlie Zuidwijk) speelde in de 5e Klasse A.
Doordat de selectie van het eerste (en enige) zaterdagteam te krap was en men op een gegeven moment geen elftal meer kon opstellen werd er al in het eerste seizoen besloten om het zaterdagelftal bij H.s.v. Escamp op te heffen.

Op 11 maart 2006 volgde na enkele maanden binnen het bestuur een evaluatie plaats over de werkzaamheden en taken binnen de nieuwe club. Rob Vergeer, tot voor kort vice-preses, neemt de voorzittershamer over van Roland Reedijk. De heer Reedijk bleef wel in het bestuur en werd penningmeester. Danny Warnau bleef secretaris en Rick van de Linde ging zich als de nieuwe vice-voorzitter vooral bezighouden met beleidszaken.

De zondag 3e Klasse C was in het seizoen 2005-2006 uit de volgende clubs samengesteld; Duindorp SV, Hsv Escamp, GLZ, HION, HMSH, HS Texas DZS, HWD, ODB, De Postduiven, Scheveningen, SOA en Vredenburch.

Met een reeks overwinningen begon het seizoen nog zo goed voor de nieuwe fusieclub. Zo goed zelfs dat de eerste Periodetitel voor de mannen van trainer Tebbens binnen handbereik kwam. Echter na de 5-1 nederlaag van eind oktober bij ODB kwam de klad erin en zakte Hsv Escamp naar de middenmoot. Uiteindelijk eindigde de zondag 1 van Hsv Escamp met 18 wedstrijden en 24 punten en een doelsaldo van 42-39 op een zevende positie van de ranglijst. Overigens was dit seizoen Edwin Grünholz een opvallende eerste elftalspeler bij Hsv Escamp.

Seizoen 2006-2007

Ook in dit seizoen kwam H.s.v. Escamp 1 o.l.v. trainer Victor Tebbens uit in de 3e Klasse C van het zondagvoetbal.

>

Seizoen 2007-2008

>

De zondag 3e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2007-2008 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Hsv Escamp, GONA, HMSH, HS Texas DZS, FC Mozaïek, ODB, SVDPW, SVV, VFC, Victoria’04 en Vredenburch.

>

In mei 2008 begon dan eindelijk de bouw van het nieuwe onderkomen van HSV Escamp aan de Hengelolaan te Den Haag . Wethouder Sander Dekker sloeg toen de eerste paal. De clubaccommodatie van HSV Escamp was een ontwerp van Kampman Architecten uit Den Haag. Het streven was, dat het clubgebouw van de voetbalvereniging , die vier jaar geleden was ontstaan uit een fusie tussen Cromvliet, LENS en VIOS, een functie voor de wijk rondom het complex ging vervullen onder het motto ‘SAMEN VOOR ESCAMP’. De club werd daarin bijgestaan door de Stichting ‘Sportief Escamp’. Ook de KNVB en de gemeente Den Haag hielpen mee middels het project ‘Tijd voor Sport’.

Seizoen 2008-2009

>

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Escamp, HMC, Hoekpolder, Oranjeplen/Postduiven, REMO, RVA, Scheveningen, Schipluiden, SEP, TAC’90 en WIK.

>

Op zondag 7 juni werd er op het complex van RKDEO een beslissingstoernooi gespeeld voor één extra plek in de derde klasse. HSV Escamp kreeg zo doende nog een extra mogelijkheid om alsnog promotie te bewerkstelligen. Op deze finaledag werd er in twee poules gestreden. In poule A DOSR, Bodegraven en HSV Escamp en in poule B waren ingedeeld Antibarbari, SVDPW en Flakkee.
helaas slaagde het team van trainer Jimmy Charité er niet in om in deze opzet alsnog te promoveren. Vooraf had de naar Scheveningen vertrekkende Charité zich ook niet al te veel illusies gemaakt want ‘de pijp” was al lang leeg bij zijn team.

Opening nieuwe complex Hsv Escamp

Op zaterdag 6 juni 2009 werd de nieuwe clubaccommodatie van Hsv Escamp officieel in gebruik genomen door Sportwethouder Sander Dekker. Het nieuwe clubgebouw bevindt zich op Sportpark Escamp I aan de Hengelolaan precies op de plek waar vroeger ooit de kantine van LENS zich bevond. Dit betekende dan ook dat Hsv Escamp haar oude terrein Sportpark Escamp II aan de Melis Stokelaan vanaf die datum had verlaten en eindelijk haar eigen sportcomplex aan de Hengelolaan kon betreden.  Het nieuwe clubgebouw.
Rondom de opening van het nieuwe clubgebouw waren er diverse activiteiten georganiseerd, zoals zes-tegen-zestoernooien van alle jeugdcategorieën, wedstrijden tussen oud-Cromvliet, oud-LENS en oud-VIOS. Ook de jeugd uit de omgeving kon meedoen aan de activiteiten. Er was een groot luchtkussen opgesteld op het complex en er waren mogelijkheden voor pannavoetbal. Vlak voor de opening door Sander Dekker verschenen er plots fraaie danseressen, met trommels ritmisch begeleid, die de wethouder naar de voordeur begeleidden.

Het in 2009 geopende splinternieuwe clubgebouw.

Seizoen 2009-2010

De leden van fusieclub HSV Escamp gaven op 3 december 2009 hun jawoord aan het nieuw gevormde bestuur. Een structuurcommissie onder leiding van Fred Grens had de afgelopen periode hieraan vel werk verzet. De commissie was er in geslaagd kandidaten bij elkaar te krijgen voor een nieuw bestuur. Van het huidige, nog zittende bestuur traden Wil Heijnen (secretaris) en Roland Reedijk (penningmeester) af en waren niet herkiesbaar. Voorzitter Hans van Wanrooij keerde wel terug in het nieuwe bestuur, maar dan als bestuurslid algemenen zaken.
Als voorzitter van het nieuwe college bij HSV Escamp werd Fred Grens naar voren geschoven. Hij werd, naast Hans van Wanrooij, terzijde gestaan worden door Ismael el Barzoui (penningmeester), Sven van Eijsden (secretaris), Soeresh Bahadoer(voorzitter jeugd), Peter Vonk (voetbaltechnische zaken), Marijke Sarijoen (sponsorzaken), Levent Ceylan (accommodatie), Paul van den Steen (interne zaken), Hans van Rijthoven (kantinezaken). Voor de fusieclub was het belangrijk om juist nu een goede doorstart te maken. Het nieuwe fraaie clubgebouw was sinds afgelopen zomer een feit en ook sportief gezien ging het met de club weer de goede kant op.
Tijdens deze gehouden Algemene Ledenvergadering werd niet alleen een nieuw bestuur gekozen, maar gaven de leden ook hun akkoord voor het benoemen van twee leden tot erelid. Roland Reedijk, al penningmeester in de periode voor de fusie van VIOS en Wil Heijnen (ex-LENS), die zich met name zeer verdienstelijk heeft gemaakt tijdens de bouw van de nieuwe kantine en de verhuizing, werden benoemd tot erelid.

Verder werden er ook verschillende jubilarissen binnen Escamp gehuldigd. Dit waren Kees Veldink en Harry Douw (beiden 60 jaar), Wil Heijnen (40 jaar) en Hans van Domburg (25 jaar). Zij werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club in het zonnetje worden gezet. Het bestuur had verder Jan van Zweth voorgedragen voor de Piet Juffermans-prijs, een “vrijwilligersprijs”. De voordracht is door de vergadering goedgekeurd en ook deze prijs werd op de nieuwjaarsreceptie van 3 januari uitgereikt.

In april 2009 contracteerde het bestuur van Hsv Escamp trainer Wil Dorland voor het seizoen 2009-2010. Trainer Dorland werd hiermee opvolger van Jim Charité, die assistent-trainer bij SVV Scheveningen (zat.) werd.
Voor het seizoen 2009-2010 werden er bij Hsv Escamp 5 senioren voor de zondagcompetitie ingeschreven en bij de jeugd 2 A-, 2 B-, 2 C-, 4 D-, 5 E- en 6 F-elftallen. Aan de zaalvoetbalcompetitie deed de club met 2 dames en 3 herenteams mee.
Hsv Escamp 1 werd ingedeeld in de 4e Klasse D samen met Real Zoetermeer, Toofan, WIK, Graaf Willem II VAC, REMO, Quick Steps, TAC’90, JuVentaS, Rava-PEC, Hoekpolder, Wanica Star en GSC Esdo.
Omdat de KNVB per seizoen 2010-2011 een nieuwe Topklasse bij het amateurvoetbal ging invoeren, zouden de nummers één en twee van dit seizoen uit de 4e Klasse rechtstreeks promoveren naar de 3e Klasse. Het team van trainer Dorland begon uitstekend aan de competitie want van de eerste twaalf wedstrijden werden er maar liefst tien gewonnen en twee verloren. Hiermee pakte men de 1e periodetitel en was men sowieso verzekerd van de nacompetitie.
Na de winterstop zag je toch wel de druk toenemen en was de tegenpartij meer op Hsv Escamp ingesteld. Ook werd de druk steeds groter want de prijzen lagen voor het oprapen. Daarbij waren de tegenstanders dubbel gemotiveerd als er tegen koploper Hsv Escamp moest worden aangetreden, maar gelukkig kon men de competitie tot een goed eind brengen.
Op vier wedstrijden voor het einde van de competitie deelde HSV Escamp, samen met GSC ESDO, de eerste plaats in de 4e Klasse D met 46 punten uit 20 wedstrijden. Na de 5-1 overwinning zondag 25 april op REMO was promotie naar de 3e klasse al een feit en werd er na de wedstrijd een klein feestje gevierd in de kantine van HSV Escamp. Ook GSC Esdo wist promotie naar de 3e Klasse te bewerkstelligen. Nu ging het alleen nog om wie zich kampioen mocht gaan noemen!
Op zondag 2 mei 2010 kon in een rechtstreekse confrontatie tussen GSC ESDO en Hsv Escamp het kampioenschap beslist worden. De wedstrijd eindigde echter in 1-1 zodat er met nog één speelronde te gaan beide clubs nog steeds bovenaan stonden. In deze laatste competitieronde moest HSV Escamp thuis zelf winnen van Quick Steps en hopen op puntverlies van GSC ESDO. Hsv Escamp won met 3-0 maar omdat GSC ESDO ook won werd er op donderdag 13 mei een beslissingswedstrijd gespeeld om het kampioenschap van de 4e Klasse D
Overigens werd voor het duel tegen Quick Steps Brian Linger gehuldigd door voorzitter Fred Grens. Grote steunpilaar en aanvoerder van het team van trainer Dorland speelde namelijk zijn 400ste wedstrijd.

Op donderdag 13 mei 2010 (Hemelvaartsdag) werd op het terrein van Oranjeplein/Postduiven de beslissingswedstrijd gespeeld die moest bepalen wie zich kampioen mocht gaan noemen van de 4e Klasse D in het seizoen 2009/2010. GSC ESDO trok uiteindelijk met een nipte 1-0 zege aan het langste eind. Een kleine teleurstelling voor de mannen van Wil Dorland maar achteraf was het toch een fantastisch seizoen geweest met 58 punten uit 24 wedstrijden, 19 gewonnen wedstrijden, 1x gelijk en 4x verloren met de doelcijfers 89-17.


HSV Escamp 1, seizoen 2009-2010. Achterste rij v.l.n.r: Rui dos Santos Freitas (assistent trainer), Martin Burgmeijer (verzorger), Jair dos Santos Freitas, Jaouad el Khayari, Isyan Genc, Soufian Mahi, Adem Akbulut, Brian Linger, Nordin el Menhali en Wil Dorland (hoofdtrainer). Voorste rij v.l.n.r: Musa Akbulut, Achraf Dachraoui, Redwane Kouraich, Omer Kadakal, Ridah el Haddioui, Yusuf Tekten en Bulent Yungul
In februari 2010 kwamen de club en trainer Wil Dorland contractverlenging overeen voor seizoen 2010-2011.

Seizoen 2010-2011

Na de promotie naar de 3e Klasse van het vorige seizoen raakte Hsv Escamp-trainer Wil Dorland veel spelers kwijt. De vertrokken spelers hadden moeite met de discipline die binnen de vereniging werd gevoerd.

Het eerste elftal van Hsv Escamp werd voor seizoen 2010-2011 ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders: sv Den Hoorn, Oranjeplein-Postduiven, OLIVEO, GSC-ESDO, VCS, Schipluiden, Verburch, ODB, RVC’33, Concordia, Wippolder, Quintus en Antibarbari.

Hsv Escamp startte toch weer goed aan de competitie want uit de eerste drie wedstrijden werden twee overwinningen (1-3 bij Quintus en 2-4 bij Antibarbari) behaald. Alleen thuis tegen “angstgegner” GSC ESDO verloor men met 0-3.
Op 3 oktober wist Hsv Escamp thuis tegen koploper Oliveo 1-1 gelijk te spelen en door dit resultaat belandde het team van trainer Dorland met zeven uit vier op een knappe vijfde positie in de 3e Klasse C. Hierna werd er helaas verloren van Schipluiden (5-0) en Den Hoorn (0-1) en thuis gelijk gespeeld tegen Concordia (1-1). Op 31 oktober won Hsv Escamp knap de derby bij ODB met 0-1 door een doelpunt van Nihar Arslan. Vervolgens volgde er vele afkeuringen door de regen en vroeg ingevallen winter. Op 22 november speelde Hsv Escamp thuis de laatste wedstrijd van 2010 tegen Verburch en verloor met maar liefst 0-5. Door deze nederlaag belandde men met elf punten uit slechts negen wedstrijden weer in de onderste regionen van de 3e Klasse C.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de leden Frans Bloemheuvel (60 jaar lid), Theo Hoefnagen en Jaap Colpa (beiden 50 jaar lid) en Wouter Frantzen (40 jaar lid) in het zonnetje gezet.
Trainer Wil Dorland maakte tijdens de winterstop bekend dat hij aan het einde van het seizoen Hsv Escamp, na twee seizoenen, zal gaan verlaten.

>
Onder leiding van trainer Ricardo Darsan, na het door het bestuur op non-actief zetten van Wil Dorland, zette Hsv Escamp alles op alles om rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen.

In een beslissingswedstrijd op het veld van VELO in Wateringen moesten Quintus en HSV Escamp op woensdagavond 18 mei uitmaken wie er direct zou degraderen uit de derde klasse C en wie nog mag proberen het vege lijf te redden via P/D-duels. Quintus trok uiteindelijk aan het langste eind door met 2-1 te winnen.
Hierdoor moest de Hsv Escamp het nu volgend seizoen onder leiding van een nieuwe trainer opnieuw gaan proberen in de vierde klasse.

Later hier meer over seizoen 2010-2011…

>

Seizoen 2011-2012

Bij aanvang van het seizoen 2011-2012 ging het niet goed met Hsv Escamp. Zes jaar na de fusie tussen VIOS, LenS en Cromvliet was er niet bepaald een bolwerk ontstaan waar men op had gehoopt. Er was nog maar weinig kader, steeds minder leden en weinig inkomsten. Er waren nogmaar vijftien jeugdelftallen over, ongeveer de helft van wat er begon in 2005. Het aantal senioren-teams was uitgedund van acht naar vier en de zaalvoetbalafdeling was teruggelopen van zes naar twee teams. Minder leden betekende dus minder kantine-omzet. Bovendien gingen veel leden direct na de wedstrijd of training meteen weg.
Door het sterk teruglopen van het aantal teams voldeed Hsv Escamp dit seizoen ook niet meer aan de bespelingsnorm en ontving hierover van de Gemeente Den Haag een brief dat de veldhuur volgend seizoen zou worden stopgezet als er geen meer elftallen bijkomen. Het bestuur van Hsv Escamp o.l.v. voorzitter Fred Grens moest dus op zoek naar een eventuele fusiepartner.

Tijdens de op 20 februari 2012 gehouden Buitengewone Algemene Ledenvergadering besloten bestuur en leden van de Hsv Escamp om toch door te gaan met de club. Het voortbestaan van de fusieclub stond n.l. al enige tijd ter discussie. In de afgelopen maanden was er echter door diverse mensen hard gewerkt om de basis te leggen voor de diverse commissies. Een aantal ”nieuwe” mensen hadden zich bereid verklaard om als vrijwilliger aan de slag te gaan.
Het bestuur, met de officieel tot voorzitter gekozen Hans van Wanrooij, moest de komende periode de nieuwe plannen van de club verder gaan uitwerken. De focus zal de komende maanden wel bij de jeugd leggen want mede door de nieuwe aanwas van maar liefst 47 E-, F- en mini F spelertjes had Hsv Escamp enorm optimistisch gestemd.

Na de degradatie van afgelopen seizoen werd het 1e zondagelftal, o.l.v. de nieuwe trainer Maurizio Ceccucci, ingedeeld in de 4e klasse C met als tegenstanders ADS, Celeritas Graaf Willem II VAC, HMC, svHoutwijk, JuVentaS, REMO, Real Zoetermeer, SVH, de Ster, Toofan en WIK.
Ondanks alle problemen met de club begon Hsv Escamp 1 uitstekend aan de competitie met overwinningen op WIK (0-4) en ADS (3-1). Het eerste puntenverlies werd geleden in de derde wijdstrijd bij JuVentaS (1-1) maar daarna herstelde het team van trainer Ceccucci zich weer uitstekend met overwinningen op SVH (3-1), Real Zoetermeer (0-2), HMC (5-1) en Toofan (1-3). Hsv Escamp bleef ongeslagen, ook na de gelijke spelen tegen REMO (3-3) en Graaf Willem II VAC (2-2) en de 2-0 overwinning op Celeritas. Op zondag 4 september volgde de “kraker” tussen de nummer twee in de 4e Klasse C Hsv Escamp (10-23) en koploper De Ster (10-30!). De Ster won uiteindelijk met 0-2 en boekte hiermee zijn elfde overwinning op rij. In de laatste wedstrijd voor de winterstop boekte Hsv Escamp nog een 2-1 overwinning bij sv Houtwijk. Hierdoor was de stand bovenin de 4e Klasse C tijdens de winterstop als volgt: 1. De Ster (12-36), 2. Hsv Escamp 12-27, 3. Graaf Willem II VAC 12-25 en 4. JuVentaS 12-24.
Na de winterstop volgde er voor Hsv Escamp maar liefst negen overwinningen op rij, alleen had de club de pech dat koploper De Ster ook al haar wedstrijden maar bleven winnen. Op 22 april 2012 speelde Hsv Escamp met 0-0 gelijk tegen Graaf Willem II VAC en hierdoor werd De Ster kampioen. Een week later verloor Hsv Escamp met 3-1 van de kampioen De Ster en kon de club zich gaan richten op de na-competitie.
De eindstand bovenin de 4e Klasse C van dit seizoen was als volgt; 01. De Ster 24-72, 02. Hsv Escamp 24-58 (doelsaldo 68-27), 03. Graaf Willem II VAC 24-54, 04. REMO 24-43.
In de nacompetitie moest Hsv Escamp strijden tegen ESTO en RVA Anadolu voor één plaats in de 3e Klasse. HSV Escamp was in de eerste wedstrijd, op 20 mei 2012, niet bij machte om ESTO te verslaan. In Bodegraven eindigde de tweestrijd in een 2-1 victorie voor ESTO. Op 28 mei versloeg Hsv Escamp thuis RVA Anadolu met 3-2 door doelpunten van Elias Achahbar (2x) en Mehmet Tunci. Een week later versloeg RVA Anadolu ESTO met 2-1, waardoor zowel RVA Anadolu, HSV Escamp en ESTO met drie punten eindigden. Ook het doelsaldo van alle teams was gelijk. RVA Anadolu en ESTO hadden in de duels met HSV Escamp de strafschoppenserie gewonnen, waardoor de reeks na afloop van de wedstrijd tussen RVA Anadolu en ESTO beslissend werd. ESTO was preciezer met het benutten van de strafschoppen (2-4) en behield haar plaats in de derde klasse. Hsv Escamp kwam het volgende seizoen helaas gewoon weer uit in de 4e Klasse.

Voor het seizoen 2011-2012 schreef het bestuur van Hsv Escamp, sinds 2006, weer een zaterdag-standaardelftal in bij de KNVB. Dit elftal, o.l.v. trainer Dennis Vos, werd ingedeeld in de 4e Klasse C samen met BMT, GDA, HDV, HMSH, HPSV, PGS/Vogel, Quick Steps, TAC’90, Vredenburch, Wanica Star en Te Werve.
Het was duidelijk te merken dat het nieuw gevormde team van Hsv Escamp in de eerste seizoenshelft nog aan elkaar moest wennen. Na de eerste drie competitiewedstrijden verloren te hebben boekte Hsv Escamp op zaterdag 24 september haar eerste overwinning door bij HDV met 3-4 te winnen. Tot aan de winterstop werd er nog tweemaal gewonnen zodat het team van trainer Vos met 9 punten uit 12 wedstrijden op een negende positie in de 4e Klasse C de winterstop inging. Na de winterstop zagen we een steeds beter ingespeeld Hsv Escamp en werden er overwinningen behaald op HDV (3-1), Vredenburch (0-3), TAC’90 (8-1), HMSH (0-4) en HPSV (1-2) en 4-4 gelijk gespeeld tegen PGS VOGEL. Hierdoor eindigde Hsv Escamp met 25 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 58-78 op een achtste plaats in de 4e Klasse C. Topscorer bij de zaterdag werd Emiliano Gentle met 17 doelpunten, gevolgd door Mitchel Vrijenhoek (10) en Jair dos Santos Freitas (8).

>

Seizoen 2012-2013

Het seizoen 2012-2013 was een turbulent seizoen voor Hsv Escamp. Voor aanvang van dit seizoen hadden relatief veel leden zich bij HSV Escamp uitgeschreven, echter gedurende de eerste maanden van het seizoen kon de club de toestroom van nieuwe leden weer nauwelijks behappen. Secretaris Wil Heijnen moest letterlijk overuren draaien om al deze aanmeldingen in goeden banen te leiden, wat uiteindelijk (met veel effort) ook allemaal lukte. Daarnaast waren er ook een aantal bestuursleden bij Hsv Escamp gestopt met hun taken. Zodoende moest het bestuur dit met een beperkt aantal mensen kunnen opvangen.
Bij aanvang van dit seizoen was de Hsv Escamp een samenwerkingsverband aangegaan met het ROC Mondriaan college “sport en bewegen”. Dit betekende dat het gehele schooljaar ongeveer 22 studenten van het Mondriaan stage gingen lopen bij de jeugdopleiding van Hsv Escamp. Het doel van beide partijen was hiervan om de jongeren jeugd meer in contact te laten komen met de ietwat oudere jeugd.

Dit wierp dus gelijk z’n vruchten af want de aanwas bij de jeugdafdeling had hierdoor zeker niet te klagen met maar liefst 57 nieuwe jeugdleden bij aanvang van dit nieuwe seizoen.
>
Maar ondanks dit positieve nieuws zag het er bij aanvang van dit seizoen het er nog steeds niet goed uit bij Hsv Escamp. Na de overschrijvingsperiode werd de balans voorzichtig opgemaakt en bleek dat de club op het veld nog maar 3 senioren-elftallen op de zondag overhad. Het eerste elftal van de zaterdagafdeling was na één seizoen al weer vertrokken. In de zaalvoetbalcompetitie was er ook nog maar één team (heren) over na het wegvallen van HSV Escamp 1 (bij zowel de dames als de heren).
Zodoende werd er door het bestuur van Hsv Escamp voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen ingeschreven. De jeugdafdeling bestond nu uit een A1, B1, C1, C2, D1, D2, D3, D4, E1, E2, E3, E4, F1, F2, F3, F4, F5-team en 1 Mini F.

Het 1e elftal, o.l.v. de nieuwe trainer Patrick Pershad, bestond uit de volgende spelers: B.Achahchah, V.Ajaiso, A.Akbulut, M.Akbulut, A.Aldogan, A.Aoulad Taib, P.Asuako, M.el Ayadi, A.Bouddounti, H.Gedek, A.Herrera Marin, B.Linger, S.Mahi, A.Ozdemir, R.Sadal, S.Soekhai, M.Tunc, B.Yungul en S.Wolf.
Hsv Escamp 1 werd dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C, samen met ADS, BMT, Celeritas, HMC, Hoekpolder, Oranjeplein-Postduiven, Real Zoetermeer, REMO, RVA Anadolu, Toofan en WIK

>

Tijdens de Algemene ledenvergadering van donderdag 13 december 2012 moest het bestuur van HSV Escamp vaststellen dat er te weinig draagvlak was om een elftal in de zondag-standaardklasse te handhaven en besloot daarom om volgend seizoen niet meer met een elftal uit te komen in de standaardklasse. De club zal dan met senioren louter in het reserve voetbal gaan spelen en zou er aan het einde van dit seizoen de droom van de ooit zo gerenomeerde clubs LenS, VIOS en Cromvliet, om één toonaangevende vereniging te gaan worden, definitief aan diggelen.
Trainer Patrick Pershad, die met veel enthousiasme afgelopen zomer startte bij HSV Escamp, was dit extra zuur en kon zodoende weer op zoek gaan naar een nieuwe club. Hoewel het eerste team volgend seizoen nu niet meer aan de standaardcompetitie zou gaan deelnemen, wilde Pershad zijn team toch nog volop gaan motiveren om van de huidige negende plaats nog stapjes omhoog te maken.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van HSV Escamp op zaterdag 5 januari werden diversen jubilarissen en vrijwilligers in het zonnetje gezet. Uit handen van de voorzitter Hans van Wanrooij ontving Max Heerschop een medaille voor zijn 60 jarig lidmaatschap. Leider, jeugdcommissie en organisatie van jeugdkampen. Naast Max werden ook Ton Goedbloed (17 jaar bestuurslid en ere-lid) en Wil De lange (vaste toeschouwer en supervrijwilliger) in het zonnetje gezet.Ook deden zich bij Hsv Escamp een nieuwe generatie van trouwe leden en vrijwilligers zich aan. Kevin van den Berg en de heer Sookhoo werden onderscheiden door de Piet Juffermansprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan leden die als vrijwilliger een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de vereniging.

De Algemene ledenvergadering van 27 mei 2013 stond bij Hsv Escamp geheel in het teken in de toekomst van de club. Een toekomst waarin een aantal doelstellingen voor HSV Escamp glashelder moesten worden. In de eerste plaats moest de voetbalkwaliteit bij de jeugdafdeling sterk verbeterd worden. Dit voorstel van het bestuur werd tijdens de ALV unaniem aangenomen. Voorzitter Hans van Wanrooij kwam met de mededeling dat voor het seizoen 2013/2014 één jeugdtechnischcoördinator moest worden aangesteld voor de gehele jeugdafdeling. De club had er bewust voor gekozen om voor deze functie een externe persoon aan te trekken. Deze jeugdtechnischcoördinator werd Peter Bos. Hij had een rijke historie in de voetballerij.”
Daarnaast wilde de club hoog gekwalificeerde trainers aantrekken. Het bestuur had in ieder geval gekwalificeerde trainers aangetrokken voor de selectie van de A-, B- en C-teams. Voor wat betreft de D-, E- en F-categorie werden nog gesprekken gevoerd met potentiële trainers.
Een derde doelstelling was het werven en ontwikkelen van jeugdkader, minimaal drie per team bij de bovenbouw en twee bij de onderbouw. Het bestuur vond n.l. naast het aantrekken van (goede) gekwalificeerde trainers, het van groot belang was, om een volledig technisch kader rondom een team hebben. Dit technisch kader moest minimaal uit een trainer, leider en eventueel een assistent leider, scheidsrechter en assistent scheidsrechter voor de teams vanaf de D tot de bovenbouw bestaan.

>

Seizoen 2013-2014

Bij aanvang van het seizoen 2013-2014 was er dus geen standaardteam van Hsv Escamp meer ingeschreven voor de competitie omdat het bestuur had geconstateerd dat er binnen de vereniging nog maar weinig draagvlak was voor een eerste elftal in de standaardklasse.

Voor dit seizoen werd er voor het “recreatievoetbal” op de zondag nog wel 1 seniorenelftal en een veteranenteam ingeschreven. De jeugdafdeling van de Hsv Escamp bestond uit een A1, B1, C1, C2, D1, D2, D3, E1, E2, E3, E4, F1, F2, F3, F4, F5 en F6-team.

Het 1e seniorenelftal van Hsv Escamp werd ingedeeld in de zondag 4e Klasse 06. Van de 16 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 33 punten, en de doelcijfers 49-29, werden de mannen van de zondag 1 kampioen van deze 4e Klasse 06.

Bij de jeugdafdeling kon de Hsv Escamp dit seizoen ook twee kampioenen huldigen. De D1 werd met 46 punten uit 18 duels kampioen in de 1e Klasse 11 en de F4 werd met 45 punten uit 16 wedstrijden kampioen in de 10e Klasse 16.

Seizoen 2014-2015

>

Ondanks diverse afzeggingen werd de Algemene ledenvergadering van 5 maart 2015 goed bezocht. Tijdens de vergadering werd er door de commissie die is gevormd om de samenwerking tussen HSV Escamp en GSC ESDO te onderzoeken (Roland Reedijk en Wil Heijnen) een toelichting gegeven van de gang van zaken m.b.t. de mogelijke samenwerking.

Door de nieuwe Jeugdvoorzitter (Ahmed el Attabi) werd er een toelichting gegeven over het te vormen nieuwe jeugdbestuur. Ook werd hierbij het jeugdplan 2015/2016 toegelicht. Na een korte zoektocht was het jeugdbestuur weer goed bezet.
Helaas stond deze ALV ook in het teken van afscheid nemen. Tijdens de vergadering werd er met bloemen en een dankwoord afscheid genomen van de afgetreden bestuursleden Hans van Wanrooij, Wil Heijnen, Soeresh Bahadoer en Sashi Sookho.
De Hsv Escamp deelde verder mee dat per 5 maart 2015 meteen een nieuwe bestuur kon worden geïnstalleerd dat met veel enthousiasme zou gaan samenwerken aan de toekomst van de club. Het nieuwe bestuur telde achtereenvolgens 8 bestuursleden: Peter Brandsen (voorzitter),  Ahmed el Attabi (jeugd zaken), Pieter de Roode (kantine zaken), Abdulmecid Ülgen (1e secretaris),  Huseyin Cicek (2e secretaris), Günther Verkaart (accommodatie), Ismael el Barzouhi (penningmeester) en Zafer Yildiz (sponsor zaken).

De nieuwe Voorzitter (Peter Brandsen) gaf meteen een toelichting over het aantal selectieteams op zondag voor komend seizoen. Als alle plannen door zouden gaan dan zou de HSV Escamp in het seizoen 2015-2016 weer gaan aantreden met een 1ste elftal.

<

Seizoen 2015-2016

Het bestuur van de Hsv Escamp schreef voor het seizoen 2015-2016 voor de zondagcompetitie 6 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1 D-elftal, 4 E-teams en 3 F-teams en 1 Minipupillenteam.

Zoals voorzitter Brandsen aan het eind van vorig seizoen al had aangegeven startte de Hsv Escamp dit seizoen weer met selectievoetbal. De terugkeer van een standaardteam is ook gewoon beter voor de uitstraling van Hsv Escamp, met haar mooie accommodatie in Den Haag.
Voor dit seizoen was het bestuur een overeenkomst aangegaan met dhr. Menderes Imeci. Hij werd aangesteld als trainer en coach van de A-selectie en werd geassisteerd door dhr. Bulent Yungul.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zondag 4e Klasse A zag er als volgt uit: Delfia, Hsv Escamp, sv Houtwijk, Kickers ’69, Leidsche Boys, Oosterheem, Oranjeplein/Postduiven, Roodenburg, SVH/Celeritas, Toofan, WIK, Warmunda, Wanica Stars en sv Wassenaar (dat zich in oktober terugtrok uit de competitie).

De doelstelling van trainer Imecie was in eerste instantie om een leuk seizoen tegemoet te gaan en proberen ergens in de subtop te eindigen. Hsv Escamp debuteerde echter uitstekend in de competitie want de eerste drie wedstrijden tegen Toofan (1-2), Leidsche Boys (3-1) en sv Wassenaar (1-7) werden in winst omgezet. Helaas trok de sv Wassenaar zich in oktober terug uit de competitie zodat deze uitslag weer kwam te vervallen. Met wat gelijke spelen en overwinningen zette Hsv Escamp de competitie voort en pas op 18 oktober liep men tegen Kickers’69 tegen de eerste nederlaag aan,
Van de uiteindelijke 12 wedstrijden in de eerste competitiehelft wist de Hsv Escamp er 6 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 3 keer verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 23-16, ging men op een keurige derde positie van de ranglijst de winterstop in. Koploper was het superieure Kickers’69 met 34 punten.

<

>

Begin april 2016 ontstond er grote onrust op Sportpark Escamp 1. Reden was dat de voetbalverenigingen VCS en Hsv Escamp door de gemeente Den Haag gedwongen werden tot een verplichte samenwerking. De Hsv Escamp had drie jaar eerder de voetbalvereniging GSC Esdo onderdak aangeboden in haar clubhuis aan de Hengelolaan. De voetbalvereniging GSC Esdo had immers geen complex meer omdat de aannemer, die de nieuwbouw van GSC Esdo aan de Hengelolaan zou realiseren, failliet was gegaan. Na echter drie jaar bleek helaas dat de samenwerking tussen Hsv Escamp en GSC Esdo niet meer werkte. Volgens verantwoordelijk wethouder Rabin Baldewsingh was een fusie broodnodig omdat zowel VCS als Hsv Escamp steeds minder leden hadden en te klein waren geworden voor het complex dat ze huurden. Ook hadden beide clubs betalingsachterstanden bij de gemeente.
Dit besluit leidde tot veel woede en onbegrip bij leden en oud-leden van zowel VCS als bij Hsv Escamp. Het bestuur van Hsv Escamp, o.l.v. voorzitter Karishma Bhoendie, vond deze gedwongen samenwerking vanaf juni heel oneerlijk en ging tegen deze maatregel in protest. Volgens de Hsv Escamp-voorzitter had de gemeente Den Haag duidelijk gemaakt dat Hsv Escamp moest intrekken bij VCS, op Sportpark Escamp I en kreeg GSC Esdo dan de beschikking over het betrekkelijk nieuwe clubgebouw van de Hsv Escamp. Ook VCS zat niet te wachten op dit samengaan.

Zowel VCS als Hsv Escamp verzette zich dus met hand en tand tegen deze verplichte fusie. Op donderdag 19 mei 2016 werd tijdens een raadsvergadering besloten dat Hsv Escamp definitief weg moest uit haar eigen clubhuis op sportpark Escamp I. Wethouder Baldewsingh kwam beide clubs wel tegemoet door mede te delen dat de fusie tussen VCS en Hsv Escamp van de baan was. Wel werd beloofd dat de Hsv Escamp vlakbij een tijdelijk en bescheiden onderkomen zou krijgen. Volgens voorzitter Karishma Bhoendie zou dit een soort bouwkeet worden en daarin zou de club met honderden leden echt niet kunnen overleven. Waar de ‘bouwkeet’ moest komen en of er ook kleedkamers bij zaten dat was voor het bestuur van de Hsv Escamp nog steeds onduidelijk. Met deze absurde maatregel vreesde voorzitter Bhoendie voor het einde van de voetbalclub Hsv Escamp.

Seizoen 2016-2017

Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 was het bestuur van Hsv Escamp als volgt samengesteld: Mw. Karishma Bhoendie (voorzitter), Huseyin Cicek (Secretaris), Aniel Paragh (Penningmeester), Leo van Marwijk (Bestuurslid Seniorenzaken) en Santie (Perkaas) Khoenkhoen (Bestuurslid Jeugdzaken).

De Hsv Escamp teisterde al vanaf het begin van het jaar 2016 met een negatieve rollercoaster. Het bestuur, dat sinds januari 2016 actief was, had voortdurend te maken met verschillende ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen hadden te maken met factoren zoals: de Gemeente, de Wethouder Sport en de voormalige samenwerking met de voetbalvereniging GSC Esdo. De Hsv Escamp was door de gedwongen samenwerking met GSC Esdo (van 2013 t/m 2016) flink afgetakeld, waardoor men financieel geen stabiliteit voor zichzelf kon uiten. De weg die de Hsv Escamp hiervoor moest bewandelen was natuurlijk bizar.

Ondertussen was het al augustus maar van het beloofde onderkomen (een ‘bouwkeet’) van Hsv Escamp was geen spoor te bekennen. Met andere woorden, de Hsv Escamp had aan de vooravond van het seizoen 2016-2017 met al haar leden geen clubhuis, geen kleedkamers en zelfs geen velden om op te voetballen.

Eind augustus 2016 bood het bestuur van de voetbalvereniging H.M.S.H. de Hsv Escamp de helpende hand toe. Dat wilde zeggen dat de senioren en junioren van Hsv Escamp haar senioren op dinsdag en donderdag konden trainen aan de Vrederustlaan en op zondag konden de senioren wedstrijden gaan spelen op het complex van H.M.S.H.
In de tussenliggende tijd hoopte Hsv Escamp eindelijk eens tot een akkoord, voor wat betreft een voor hen volwaardige accommodatie op Sportpark Escamp I, met de Gemeente te komen. Het medegebruik van de velden van H.M.S.H. was dus vooralsnog dan ook voor onbepaalde tijd en kon op elk moment beëindigd worden.
Het bestuur van Hsv Escamp was ook een samenwerkingsverband aangegaan met  S.C.S Wanica Star, waardoor de jeugd op de zaterdag kon voetballen op Sportpark Escamp I, aan de zijde van de Melis Stokelaan te Den Haag.

Het was inmiddels al september en veel (jeugd)leden wisten nog steeds niet waar ze aan toe waren, waar ze moesten trainen en waar ze moesten voetballen, hierdoor kwamen vele jeugdleden zelfs helemaal niet meer opdagen. Zo werd de Hsv Escamp beetje bij beetje kapot gemaakt door de gemeente Den Haag. Strijdlustig als het bestuur was werd nu ‘Van der Zwan advocaten’ in de hand genomen. Het “Van der Zwan advocaten” team, zal Hsv Escamp juridisch bijstaan met alle financiële geschillen en situaties met voetbal vereniging GSC ESDO . Tevens gingen de advocaten de club direct bijstaan om alle afspraken met de gemeente doorslaggevend goed, eerlijk en oprecht met succes te laten verlopen.

Halverwege september werden er op het oude terrein van BMT  “Portocabines” neergezet die dus bestemd waren voor Hsv Escamp. De 8 delen “Portocabines”  werden aan elkaar gemonteerd waardoor er een ruimte en oppervlakte kwam van 144m2 (8 geschakelde units van 6 x 3 m). In 5 units was actieve bewegingsruimte dat omschreven moest worden als kantine. Er werd 1 unit toegewijd voor een commissie/bestuurskamer, 1 unit voor Toilet/wastafel voorziening en 1 unit voor de keuken. Dit was voor de Hsv Escamp niet één stap maar tien stappen achteruit! Bovendien had de club hierbij helemaal niet de beschikking over kleedkamers.

Op donderdag 13 oktober 2016 leek het doek te vallen voor de Haagse voetbalvereniging HSV Escamp. De voetbalclub mocht van de Haagse wethouder van Sport, Rabin Baldewsingh, per direct geen gebruik meer maken van de gemeentelijke sportvelden omdat de vereniging inmiddels een huurschuld had bij de gemeente Den Haag van 17.000 euro. De KNVB gaf echter Hsv Escamp nog even de tijd om tot een goede oplossing te komen en haalde zodoende de club vooralsnog niet uit de competitie. De elftallen van Hsv Escamp die uit moesten voetballen konden dus gewoon doorgaan en de elftallen die thuis moesten aantreden moesten proberen die wedstrijd ‘om te draaien’. Het bestuur van Hsv Escamp riep vervolgens alle leden op om naar de Buitengewone Algemene Ledenvergadering te komen, die gepland stond voor donderdag 27 oktober 2016 in de kantine van HMSH aan de Vrederustlaan in Den Haag. Tijdens deze B.A.L.V. werd bekend dat als de Hsv Escamp alsnog de huurovereenkomst voor het bespelen van het voormalige BMT-complex zou ondertekenen en een deel van de schulden zou betalen de gemeente bereid was om het speelverbod van de vereniging op te heffen. De Hsv Escamp moest dan wel gebruik gaan maken van de kleedkamers van GSC ESDO, die het voormalige complex van de club had overgenomen en daar had men logischerwijs niet veel trek in.

Na drie weken zonder complex te hebben gezeten kwam op 1 november 2016 het bericht naar buiten dat de Hsv Escamp een nieuw speelterrein had gevonden. Tot 1 januari 2017 mocht men de velden voetbalclub Erasmus aan de Erasmusweg te Den Haag bespelen. Deze velden waren niet van de gemeente Den Haag maar in bezit van Stichting Sportcomplex Erasmusweg. Ondertussen had de gemeente Den Haag aangegeven dat er in januari 2017 een subsidiepot beschikbaar komt voor het bouwen van  een eigen kleed- en kantine-ruimte.

Ondertussen had de KNVB een verandering ingevoerd vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Al die strubbelingen en onzekerheden kostte de Hsv Escamp veel leden want voor de zondagcompetitie werden voor het seizoen 2016-2017 5 seniorenelftallen en 1 veteranenteam ingeschreven. De jeugdafdeling bestond nog slechts uit een JO7-1, JO9-1, JO11-1 en JO13-1-team.

De zondag 4e Klasse A van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: FC Blankenburg, COAL, Hsv Escamp, HDV, HWD, Sv Madestein, Pretoria, Steeds Hooger, SVV, Toofan, Victoria’04, Wanica Star en WIK.

Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 was Cetin Cakmak aangesteld al de nieuwe hoofdtrainer van Hsv Escamp. Ondanks alle randverschijnselen en onzekerheden waren de prestatie’s van Hsv Escamp 1 in de eerste competitiehelft goed te noemen. Van de 12 wedstrijden won Hsv Escamp er 5, speelde men 4 keer gelijk en werd er 3 keer verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 27-24, ging Hsv Escamp op een keurige vijfde positie van de ranglijst de winterstop in.

img_4981Hsv Escamp 1 op zondag 16 oktober 2016 voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen, en bij, WIK (1-2)

Na goed overleg tussen de besturen van sv Erasmus en Hsv Escamp en de Stichting Sportcomplex Erasmusweg werd besloten het medegebruik van de sportvelden door Hsv Escamp te verlengen tot en met 30 juni 2017.

In de tweede seizoenshelft zagen we een beduidend minder presterend Hsv Escamp 1 want van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 39 voor en 44 tegen, eindigde men op een zevende positie van de ranglijst.

In het seizoen 2016-2017 wist helaas geen enkel team van Hsv Escamp een kampioenschap binnen te halen.

Zoals eerder vermeld verleende sv Erasmus sinds het najaar van 2016 gastvrijheid aan Hsv Escamp. Op donderdag 8 juni kwamen delegaties van de besturen van Hsv Escamp, sv Erasmus en de Stichting Sportcomplex Erasmus bijeen. Teruggekeken werd op de uitvoering van de samenwerking. Natuurlijk was niet alles 100% vlekkeloos verlopen maar over het algemeen kon men terugkijken op een geslaagde samenwerking. Daarbij viel op dat met name de mensen “op de werkvloer” het uitstekend met elkaar wisten te vinden. Het bestuur van Hsv Escamp dankte de stichting en de vereniging sv Erasmus voor de verleende gastvrijheid en bedankte daarnaast een ieder die dit in de praktijk mogelijk had gemaakt. Aan de tijdelijke samenwerking kwam hiermee een einde.

Seizoen 2017-2018

Hsv Escamp, voor aanvang van het seizoen 2017-2018 een voetbalvereniging zonder veld en clubhuis en dan ook nog eens ruim een jaar lang verwikkeld in een felle juridische strijd met de gemeente Den Haag. Geen positieve geluiden dus om een voetbalvereniging te runnen en daarom had het bestuur van Hsv Escamp besloten om voor dit seizoen geen enkel team voor de competitie in te schrijven. De club (het bestuur) wilde zich eerst volledig gaan focussen op de juridische afhandelingen van het conflict. De gemeente had van Hsv Escamp een dagvaarding gekregen met een vordering van 25.000 euro voor de inventaris van het clubgebouw dat de club in september 2016 op aandringen van de gemeente had moeten verlaten. Ook had de fusieclub een procedure aangespannen tegen de voetbalvereniging GSC-ESDO over de verdeling van kosten die waren gemaakt tijdens de periode dat het clubgebouw op Sportpark Escamp nog gezamenlijk werd bewoond.

De ruim honderd leden van Hsv Escamp hadden zich tijdens de overschrijvingsperiode bij de voetbalvereniging HMSH aangemeld. HMSH had de laatste jaren moeilijk om met nog slechts twee elftallen het hoofd boven water te houden en nu ineens met de leden van Hsv Escamp erbij kon de club ineens zeven extra elftallen voor de competitie inschrijven.

In januari van het jaar 2018 verkeerde Hsv Escamp nog altijd in het ongewisse over haar voortbestaan. De procedures hadden nog altijd niet plaatsgevonden want door een flinke achterstand bij de rechtbank was er nog altijd geen datum vastgesteld.

Op papier bestond de Hsv Escamp dus nog steeds.

Seizoen 2019-2020

Op 5 september 2019 werd er bij Hsv Escamp een algemene ledenvergadering gehouden. Omdat het volledige bestuur, dat wel was uitgenodigd, die avond niet aanwezig was namen de aanwezige leden zelfstandig de volgende beslissingen.
De voorzitster werd ontslagen uit haar functie, maar bleef wel verantwoordelijk voor het gevoerde beleid vanaf 28-1-2016 tot en met 5-9-2019. De overige bestuursleden, die al in een eerder stadium bedankt hadden, konden niet meer op de begrotingsoverschrijdingen worden aangesproken. Verder werden er twee vereffenaars aangesteld die het traject HSV Escamp in liquidatie moesten gaan trekken.

Het einde van Hsv Escamp

Na ruim drie jaar procederen werd HSV Escamp in februari 2020 ontbonden. Met andere woorden, de naam Hsv Escamp werd definitief uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en hiermee kwam er een einde van een fusie tussen de voetbalverenigingen VIOS, LenS en Cromvliet.

 

 

 

 

Palmares Hsv Escamp

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij H.s.v. Escamp (zaterdag):

2005-2006 Hennie Koning
Van 2006 t/m 2011 geen standaardteam
2011-2012 Dennis Vos

Parade der trainers bij H.s.v Escamp (zondag):

2005-2006 Victor Tebbens
2006-2007 Victor Tebbens
2007-2008 Dick Jol
2008-2009 Jimmy Charité
2009-2010 Wil Dorland
2010-2011 Wil Dorland / Ricardo Darsan (a.i.)
2011-2012 Maurizio Ceccucci
2012-2013 Patrick Pershad
2013-2014 geen
2014-2015 geen
2015-2016 Menderes Imeci
2016-2017

Parade der voorzitters bij Hsv Escamp:

2005-2006 Roland Reedijk
2006-2008 Rob Vergeer
2008-2009 Hans van Wanrooij
2009-2012 Fred Grens
2012-2015 Hans van Wanrooij
2015-2016 Peter Brandsen
2016-2017 Karishma Bhoendie

Terreinen waar Hsv Escamp heeft gespeeld:

Sportpark Escamp II aan de Melis Stokelaan 1750 (het oude VIOS terrein).Sportpark Escamp I aan de Hengelolaan 600, 2544 GJ Den Haag ZH  Telefoon: 070-3670994

Erevoorzitters Hsv Escamp:

Ereleden Hsv Escamp:

>
Ton Goedbloed
Roland Reedijk (2009)
Wil Heijnen (2009)

Leden van Verdienste Hsv Escamp:

>

Zijn we verder nog naar op zoek………..