Flamingo’s, RSV De

Flamingos vlag - kopie-001

 

De oprichting van R.s.v. De Flamingo’s

In de begin vijftiger jaren leefde bij de verenigingen V.D.V. (Verenigd door Vriendschap) en de Spoorwegen de gedachte om als gevolg van het geringe beschikbare kader (ja, ook toen) de mogelijkheden te bezien om tot een fusie te geraken. In 1954 is alles in een stroomversnelling gekomen ook al door een ophanden zijnde verhuizing van V.D.V. aan de Fruitweg in Den Haag. Aangezien er al vele goede contacten bestonden tussen beide clubs vond na enkele voorbesprekingen de uiteindelijke oprichtingsvergadering plaats in hotel Kuys Witzenburg op de grens van Rijswijk en Den Haag. Deze plaats werd gekozen om ons Rijswijkse Sportvereniging te kunnen noemen. Verschillende zaken moesten worden geregeld. Allereerst de clubkleuren. Als voorbeeld golden toen de kleuren van Arsenal. Dat de vrouwen ook hun steentje bijdroegen blijkt uit het feit dat de naam “de  Flamingo’s” door mevrouw Adri de Leijster  werd bedacht.

In die periode had het latere Holland Sport ook de naam “de Flamingo’s” gekozen. Zij kregen echter  geen toestemming van de K.N.V.B. om deze naam te voeren omdat die naam net was vergeven. De naam van het clubblad werd “de Spil”.

De Spil krantje Flamingo's

De velden van de Voetbalvereniging Spoorwegen lagen aan de Rotterdamseweg bij de Hoornbrug en waren in de beginfase de thuisbasis van de jonge vereniging. Achter het veld lag een speedwaybaan, voorheen de Rijswijkse wielerbaan.

kantine Flamingo's Fruitweg

Het clubgebouw aan de Rotterdamseweg bij de Hoornbrug.

 

In 1962 verhuist de RKSV Juventas van Ockenburgh naar de Rotterdamseweg (overkant Hoornbrug) waar voorheen de Flamingo’s hadden gespeeld.

In de beginjaren werd het gezicht van de club vooral bepaald door verschillende familie’s, met name de Nakkens, de Zittersteijns, de Leijsters, de Kerkhofs, van Dullemens, van den IJssels en Ruis. Ongetwijfeld worden er een paar vergeten.

Het verenigingsleven stond in die dagen op een behoorlijk hoog peil en de bereidheid van de leden om iets te doen bleek uit het spekken van de clubkas om tijdens de toenmalige ILSY-vliegfeesten op Ypenburg het veld te herscheppen in een grote fietsenstalling.

De trainingsverlichting waren oude carbidlantaarns, die eerst aan palen omhoog gehesen moesten worden. Omkleden gebeurde in een oude spoorwagon en het waswater  moest eerst worden opgepompt.

Bestuur RSV de Flamingo's eind jaren 50

Het bestuur eind jaren 50 van R.S.V.de Flamingo’s: v.l.n.r: ?, Piet Zittersteijn, Dries de Leijster, Joop van der Harst, ?, Aad van der Sloot, de hr.Nakken, Toon van den IJssel en Wim la Faille. 

 

Jeugdelftal Flamingo's 1960

Junior elftal RSV de Flamingo’s jaar 1959. Staand v.l.n.r.:?,leider?, Simon Venema,?, Joop Schouten, Eef Vrije, Dick Zittersteijn, Guus Nakken. Zittend v.l.n.r.:?, Rob vd Sloot, Johan Valk,?, Dick vd Oever,?

senior elftal Flamingo's

Een elftal van R.S.V.de Flamingo’smet o.a.Eef Vrije, Wim la Faille en Guus Nakken.

veteranen Flamingo's winnaar tournooi

Toernooi winnaar veteranenelftal R.S.V.de Flamingo’s omstreeks 1956/1957. Staand: Joop vd Harst, Piet Zittersteijn, Eef Vrije,?, Joop Schrok,?, Aad vd Sloot. Zittend: Gerard Smit,?, Wim la Faille, Arie Kerkhof, Koos vd IJssel.

In de begin zestiger jaren werd de verhuizing van de Rotterdamseweg bij de Hoornbrug naar sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg in Rijswijk bewerkstelligd. Het veld + kantine aan de Rotterdamseweg werd overgenomen in 1962 door de RKSV Juventas (voorheen spelend op Ockenburgh).

De sportieve prestaties bleven in die tijd wat achter, immers kort na de verhuizing degradeerde het eerste elftal van de zondag naar de tweede klasse. Het was echter van korte duur, want kort daarop wisten we twee keer achtereen te promoveren en speelden we voor het eerst in wat we toen noemden de “grote KNVB”.

Er kwam een nieuw clubhuis op de plaats waar later RVC (en nu Haaglandia) zijn gaan spelen. Door veel zelfwerkzaamheid werd een mooie accommodatie verkregen.

Halverwege de zestiger jaren vond er voor de A-jeugd om het jaar een uitwisseling plaats met Duitse voetbalverenigingen in b.v. Idar-Oberstein en Kamen.

uitwisseling met Duitsland (2)

Op de foto in Rijswijk de A-jeugd van R.S.V. de Flamingo’s met het Duitse jeugdelftal uit Idar-Oberstein. 

Voor de jeugd werden jaarlijks toernooien georganiseerd, waarvan het Nakken-toernooi de bekendste was.

1e elftal Flamingo's 1965Het 1e elftal van van R.S.V.de Flamingo’s in 1965 aan de Schaapweg. Staand v.l.n.r: trainer Jan Becker, George Bodman, Simon Dreier, Joop Schreur, Dick Zittersteijn, ?, Ben Venema, Wim Stevens. Zittend: Wim Jehee, Ger Lut, Wim IJzendoorn, Jan Wigleven, Ger van Meeteren.

Seizoen 1966-1967

>

<

1e elftal Flamingo's kampioen 1966-1967

1e elftal van R.S.V.de Flamingo’s kampioen seizoen 1966/1967 naar de 1e klasse van de HVB. V.l.n.r: Harry Vermeer, Sjors Bodman, Ger van Meeteren, Ben Venema, Frico Sybrandy, Jan Wigleven, Wim Jehee, Piet Baardman, Pim de Vringer, Ton Nicolai, Ton Smit, Wim IJzendoorn, Ger Lut en Geer Smit.

>

Seizoen 1967-1968

>

<

1e elftal Flamingo's kampioen 1967-1968

1e elftal van R.S.V.de Flamingo’s promotie seizoen 1967/1968 naar de Hoofdklasse. Staand v.l.n.r: trainer Jan Becker, Wim IJzendoorn, Simon Venema, Harry Vermeer, Frico Sybrandy, Dick Zittersteijn, verzorger Harry Cornelisse. Zittend v.l.n.r: Ed Boon, Ger Lut, Piet Baartman, Pim de Vringer, Ton Smit, Ben Venema.

>

Seizoen 1968-1969

>

De zondag 4e Klasse E van de KNVB was in het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: Exelsior’20, De Flamingo’s, GONA, Kranenburg, Oranjeplein, RKWIK, Spoorwijk, Texas, Vios en Zwart Blauw.

<

Seizoen 1969-1970

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1969-1970 uit de volgende clubs samengesteld: ASC, Cromvliet, DSO, De Flamingo’s, GDA, HMSH, Hoek van Holland, De Postduiven, VVP, VVSB en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1970-1971

Bij aanvang van seizoen 1970-1971 bestond de Flamingo’s uit: 8 seniorenteams. De jeugdafdeling was samengesteld uit  2 A-, 2 B-, 2 C-, 2 welpen (D)- en 2 pupillen-elftallen.

In het seizoen 1970-1971 was de zondag 4e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Altior, BMT, ESDO, De Flamingo’s, GDA, Graaf Willem II VAC, Kranenburg, Rijpwetering, Spoorwijk, VTL en VVP.

Het eerste elftal van De Flamingo’s presteerde erg matig dit seizoen. Van de 20 competitiewedstrijden wist men er 5 in winst om te zetten, werd er 5x gelijk gespeeld en 10x verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 33-38, eindigde de rood-witte formatie op de voorlaatste positie van de 4e Klasse B. Dit was nog net voor Graaf Willem II VAC dat met 12 punten degradeerde.

Seizoen 1971-1972

Bij aanvang van het seizoen 1971-1972 startte De Flamingo’s met damesvoetbal.

>

<

Seizoen 1972-1973

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, BEC, Cromvliet, Exelsior’20, De Flamingo’s, Gr. Will. 2 Vac, Groeneweg, Kranenburg, Paraat, Rijswijk en Wassenaar.

In 1972 werd Harrie Cornelisse gekozen tot de nieuwe voorzitter van De Flamingo’s. De heer Cornelisse zou uiteindelijk van 1972 tot 1989 de voorzittershamer hanteren en is daarmee de langst zittende voorzitter van de vereniging geweest.

<

De eerste jaren van het damesvoetbal bij De Flamingo’s waren erg goed te noemen, getuige het algemeen kampioenschap van Den Haag in het seizoen 1972-1973.

Seizoen 1973-1974

>

De zondag-Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1973-1974 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Duindorp SV, De Flamingo’s, GONA, Hoek van Holland, Juventas, Oliveo, De Ooievaars, Oranje Blauw, Postalia, Steeds Voorwaarts, VDS, sv Voorburg en Wit Blauw.

In dit seizoen zouden de nummers 1 t/m 5 van de eindranglijst van de Hoofdklasse rechtstreeks promoveren naar de KNVB. Een geweldige kans dus voor het vlaggenschip van De Flamingo’s om na één seizoen weer terug te keren op KNVB-niveau. Het was tijdens de competitie spannend maar uiteindelijk wisten de mannen van trainer Wim Pisters het niet te halen en eindigde als zesde op de ranglijst.
Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde men 9 keer gelijk en werd er 7 maal verloren. Met 29 punten, en de doelcijfers 39-35, eindigde De Flamingo’s 1 achter kampioen Steeds Voorwaarts (39 punten), Hoek van Holland (35), Postalia (34), De Ooievaars (33) en sv Voorburg (32).

<

Seizoen 1974-1975

>

1e elftal Flamingo's 1974-1975

Flamingo’s 1 seizoen 1974-1975. Staand v.l.n.r.: Harry Cornelisse, Gerard Hofstede, Hans, Jelle Troost,John Minkman, Ton Smit, Rob van Zanten, Rob v.d.Ham, trainer Simon Venema en Piet Zittersteijn. Zittend v.l.n.r: Ad Groenewegen, Ger Lut, Harry Kuip, Kees Slappendel, Ben Venema en Theo Dijkhuizen.

<

Seizoen 1975-1976

>

Seizoen 1975-1976 stond het 1e elftal lange tijd in de onderste regionen van de zondag Hoofdklasse HVB. Handhaving kon alleen nog als de laatste 5 wedstrijden werden gewonnen. De 1e van die reeks was tegen koploper Paraat, die verrassend met 7-0 werd verslagen. Ook de overige 4 wedstrijden werden gewonnen zodat Flamingo’s toch behouden werd voor de Hoofdklasse HVB.

<

In het seizoen 1975-1976 werden de dames van De Flamingo’s wederom kampioen, met dien verstande dat het toen het zaalkampioenschap van Den Haag betrof. Na dit behaalde kampioenschap mochten de dames meedoen aan het Algemeen Kampioenschap van Nederland.

Voor de jeugd, inclusief het dameselftal, werden in de jaren zeventig diverse reizen naar het buitenland georganiseerd. Zo ging men o.a. naar Tjechoslowakije, Denemarken en Frankrijk.

Seizoen 1976-1977

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, De Flamingo’s, GDA, GSC, HDV, Oliveo, De Ooievaars, OSC, Quick Steps, De Valkeniers, WIK en Wippolder.

Na de handhaving in het vorige seizoen in de Hoofdklasse van de HVB werden de goede resultaten in het seizoen 1976-1977 voortgezet. Het 1e elftal van De Flamingo’s kende een uitstekend seizoen want van de 24 competitiewedstrijden werden er maar liefst 16 in winst omgezet, 5 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 37 punten, en een doelsaldo van 54 voor en 20 tegen, eindigde De Flamingo’s, na een nek-aan-nek-race met De Valkeniers, uiteindelijk op de eerste plaats in de Hoofdklasse zondag HVB. Met 3 punten voorsprong op De Valkeniers kon dus de kampioensvlag in top en promoveerde de mannen van trainer Wim IJzendoorn hiermee voor de tweede maal in haar bestaan naar de 4e Klasse van de KNVB.

1e elftal Flamingo's kampioen 1976-1977 (2)

Het 1e elftal kampioen seizoen 1976-1977, promotie naar de KNVB. Staand v.l.n.r.: Joop Slootweg, Peter Kerkhof, Hans van Rijn, Jan Bekker, Cees Slappendel, Harrie Cornelisse, Ton Ruis, Fred Reith, John Minkman, Dick Zittersteijn, Rob van Zanten en trainer Wim IJzendoorn, Zittend v.l.n.r.: verzorger Arthur Paulides, Bert Verbeek, Cor Rutgerink, Ad Groenewegen, Ger Lut, Harry Kuip en Martin Cornelisse.

Seizoen 1977-1978

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, ASC, Bernardus, BMT, De Flamingo’s, Paraat, Postalia, Randstad Sport, SVLV, Tonegido, UDO en De Valkeniers.

Helaas degradeerde het 1e elftal van De Flamingo’s na één seizoen KNVB-voetbal weer naar “de Afdeling”, de Hoofdklasse van de HVB.

<

Seizoen 1978-1979

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, ESDO, De Flamingo’s, GDA, Kranenburg, Oranje Blauw, OSC, Quick Steps, SVDHB, Steeds Voorwaarts en Westerkwartier.

<

Veteranen Flamingo's kampioen

Veteranenelftal kampioen R.S.V.de Flamingo’s seizoen 1978/1979. Staand v.l.n.r.:?, Toon Fokkens, Jan Ruis, Anton Koster, Daan de Drijver, Piet Zittersteijn Zittend v.l.n.r.:?, Jan Voormeulen,?,?,Hans Voormeulen, Koos vd Sman.

Seizoen 1979-1980

>

<

Seizoen 1980-1981

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Cromvliet, Esdo, De Flamingo’s, GDA, GONA, Kranenburg, Oranje Blauw, Postalia, SEP, SOA en VVP.

<

Seizoen 1981-1982

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs samengesteld: Cromvliet, DWO, de Flamingo’s, Full Speed, GDA, GONA, Graaf Willem II VAC, Kranenburg, Oranje Blauw, SEP, SOA, Westerkwartier, Wippolder en Zwart Blauw.

1e elftal Flamingo's 1981-1982

De Flamingo’s 1 seizoen 1981/1982. Staand v.l.n.r: begeleider Cor Rutgerink, John Minkman, Koos de Boer, Harry Kuip, Dick Ypey, Cees Slappendel, Teunenbroek, Dick Zittersteijn, Joop Slootweg en trainer Wim Hoogenraat. Zittend v.l.n.r: Rob van Zanten, Ron van der Henst, Ab Berkhuysen, Fred Reith, Ruud Mojet, Ronald Hoogenraat en Harry David Richard.

Seizoen 1982-1983

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Cromvliet, De Flamingo’s, Graaf Willem II VAC, Kranenburg, Naaldwijk, Oranje Blauw, SEP, SOA, VVM, WEsterkwartier, Wippolder, WIK en Zwart Blauw.

<

Vanaf dit seizoen doet een veteranenelftal van de R.S.V. de Flamingo’s mee aan het Jan Kuppen Vogeltoernooi. De oorsprong van dit traditierijke veteranen-voetbaltoernooi is uit 1981. Deelnemers aan dit toernooi waren verenigingen met een vogelnaam, zoals o.a. de Kraanvogels, de Geluksvogels, de Rietvogels, de Postduiven en de Muss(ch)en.

Seizoen 1983-1984

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel, Duindorp SV, De Flamingo’s, Kranenburg, Naaldwijk, Oranje Blauw, SEP, TEDO, VVM, Wassenaar, WIK en Westerkwartier.

De Flamingo’s begonnen uitstekend aan de competitie want in de eerste competitiewedstrijd heersten de Rijswijkers thuis tegen Naaldwijk op alle fronten en stuurde zodoende de Westlanders met een 5-1 nederlaag huiswaarts. Harrie David Richard scoorde in deze wedstrijd tweemaal. De overige doelpuntenmakers kwamen op naam van Peter van Deventer, Wim IJzendoorn en Ron van der Henst.
Nadat de Flamingo’s ook SEP in haar tweede wedstrijd op een 5-2 nederlaag trakteerde was men, samen met debutant TEDO, nog de enige twee clubs in de Hoofdklasse HVB zonder puntenverlies. De Flamingo’s en Tedo verstevigde in de derde competitieronde zelfs hun voorsprong door beide te winnen. Het team van trainer Willem Hoogenraad boekte haar derde overwinning (1-0) tegen sv Wassenaar. “Matchwinner” in deze wedstrijd was Ron van der Henst. De Flamingo’s wist ook de vierde wedstrijd op rij te winnen want thuis tegen Kranenburg werd het 4-2. Met 8 punten uit 4 wedstrijden bevestigde de Rijswijkse club dat het dit seizoen tot één van de kanshebbers was voor de titel in de zondag Hoofdklasse HVB.
Koploper De Flamingo’s verspeelde in de vijfde competitieronde dan toch haar eerste punt want bij Zwart Blauw bleef men op 0-0 steken. Na vervolgens de 2-0 overwinning op VVM leek De Flamingo’s op rozen te zitten want de achtervolgers TEDO, Kranenburg en Westerkwartier bleven maar punten morsen. Zodoende had de Rijswijkse club na zes wedstrijden al een voorsprong op de nummer twee op de ranglijst van maar liefst vijf punten.
Aan de zegereeks leek maar geen einde te komen want ook Archipel werd met 2-1 geklopt. De superieure leider van de HVB-Hoofdklasse speelde vervolgens 2-2 gelijk tegen debutant Duindorp SV maar een week later volgde er wederom een schitterend resultaat. Bij en tegen streekgenoot (en concurrent) TEDO werd het 1-3 en vervolgens werd er ook nog met 1-0 gewonnen van WIK.

Toch kon het op een gegeven moment niet uitblijven en liep De Flamingo’s tegen haar eerste competitienederlaag op. Dat dit uitgerekend tegen degradatiekandidaat Oranje Blauw was, was wel opvallend. Tegen het team van trainer Aad Mansveld ging de gedoodverfde kampioen met 2-1 ten onder. Na deze misstap herstelde het team van trainer Hoogenraad zich weer uitstekend door vervolgens concurrent Westerkwartier op een grote 6-1 nederlaag te trakteren. Ook de dertiende wedstrijd wist koploper De Flamingo’s te winnen. Tegen Duindorp SV werd een 2-0 zege geboekt zodat de Rijswijkers met een straatlengte voorsprong de winterstop ingingen.
De stand bovenin de zondag Hoofdklasse HVB was n.l. als volgt: 1. De Flamingo’s 13-22, 2. sv Wassenaar 11-15, 3. TEDO 12-14 en 4. ADS 12-13.

Na de winterstop ging De Flamingo’s onverminderd door met winnen. Zo werden TEDO (2-1), ADS (2-0), SEP (0-1) en sv Wassenaar (0-4) aan de zegekar gebonden. Na de geweldige zege bij concurrent sv Wassenaar stond De Flamingo’s al met één been in de KNVB-klasse. De formatie van Willem Hoogenraad had nu namelijk nog maar zes punten nodig om zich kampioen te mogen gaan noemen.
Was het gemakzucht of waren het de zenuwen? Feit was wel dat De Flamingo’s met het zicht van de haven ineens punten ging verspelen. Tegen hekkensluiter sv Naaldwijk werd namelijk verrassend met 2-1. Vervolgens werd ADS-De Flamingo’s 0-0 en werd er kansloos met 3-0 van Kranenburg verloren. De hierop volgende inhaalwedstrijd tegen Westerkwartier eindigde in Kijkduin in een 3-3 gelijkspel. Een onverwachte mindere periode dus voor de Rijswijkers die blij moesten zijn de de voorsprong op de concurrentie ooit dertien punten bedroeg want anders….

In de volgende speelronde won De Flamingo’s nipt met 2-1 van degradatiekandidaat Oranje Blauw. Omdat Kranenburg in deze ronde met 5-3 van sv Wassenaar wist te winnen was de promotie voor De Flamingo’s nu sowieso een feit. Immers, de nummers 1 en 2 uit de zondag Hoofdklasse HVB promoveerde automatisch naar de KNVB. Nu nog het kampioenschap binnenhalen dus!
Helaas viel de beslissing voor wat betreft het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse van de HVB voor de Rijswijkse club niet zo leuk uit. Op donderdag 26 april 1984 kon De Flamingo’s op eigen terrein tegen Archipel de titel binnenhalen. Echter op zaterdag 21 april moest de inhaalwedstrijd Naaldwijk-Duindorp SV gespeeld worden. De hele Rijswijkse ploeg ging kijken bij degradatiekandidaat Naaldwijk en zagen geheel onverwacht een Westlandse overwinning. Dit betekende dat De Flamingo’s zonder te spelen nu al kampioen was. Een regelrechte teleurstelling voor trainer Willem Hoogenraad en zijn mannen want men had liever door zelf te voetballen het kampioenschap willen binnenhalen.

Op donderdagavond 26 april stond dus de wedstrijd De Flamingo’s-Archipel op het programma. Voor aanvang van deze wedstrijd werd het hele team gehuldigd en ontvingen de spelers bloemen van de Rijswijkse wethouder van sportzaken mevrouw Vredenberg. De zogenaamde kampioenswedstrijd eindigde in een zoveelste deceptie want Archipel wist met 3-2 te winnen.
Het seizoen ging voor De Flamingo’s als een nachtkaars uit want ook de hierop volgende competitiewedstrijd werd door de kampioen verloren. Bij VVM werd het n.l. na een 0-0 ruststand uiteindelijk 3-1 voor VVM.
In de laatste wedstrijd van het seizoen behaalde De Flamingo’s dan toch nog een overwinning. Thuis tegen Zwart Blauw werd het 2-0 door doelpunten van Ron van der Henst en Koos de Boer.

<

Seizoen 1984-1985

>

De A-selectie van De Flamingo’s bestond dit seizoen uit: Mustafa Aras (21), Ton Arbouw (24), Eddy Bakker (22), Emiel Bakker (21), Andre Bal (20), Ab Berckhuijsen (28), Eric van Beuningen (21), Koos de Boer (31), Ted de Boer (21), Hubert Bogeman (22), Peter van Deventer (25), Billy ’t Hart (22), Ron van der Henst (23), Karel Holstein (22), Wim Ijzendoorn (23), Paul de Vriend (23) en Dick Ypey (26).

<

Seizoen 1985-1986

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: BEC, Delft, De Flamingo’s, GDA, Hoek van Holland, De Postduiven, RKSVM, Schipluiden, Spoorwijk, VVM, VVP en sv Wippolder.

<

Seizoen 1986-1987

>

In het seizoen 1986-1987 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB West II uit de volgende clubs samengesteld: DJS, De Flamingo’s, Hekelingen, Hillegersberg, De Hollandiaan, Maasstraat, NOC, Schipluiden, Steeds Volharden, SVDP, Wippolder en Zwarte Pijl.

Het vlaggenschip van De Flamingo’s was voor dit seizoen dus in een ‘Rotterdamse’ poule ingedeeld, wat betekende weinig derby’s en veel onbekende tegenstanders en dus weinig toeschouwers.

<

Seizoen 1987-1988

>

<

Seizoen 1988-1989

>

<

Seizoen 1989-1990

>

<

Seizoen 1990-1991

>

<

Seizoen 1991-1992

>

<

Seizoen 1992-1993

>

De zondag Hoofdklasse B van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: Duindorp SV, Flamingo’s, Groen Wit’58, HS Texas DHB, sv Kijkduin, OSC, Paraat, Postalia, TEDO, VDS, VOGEL en VVM.

<

Seizoen 1993-1994

>

De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, DVC, Flamingo’s, HDV, JuVentas, Lyra, Oranjeplein, Postalia, REMO, SOA, TEDO en VVM.

<

Seizoen 1994-1995

>

De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Archipel/Ornas, Azzurri, Duindorp SV, ESDO, Flamingo’s, GSC, HS Texas DHB, JuVentas, sv Kijkduin, Spoorwijk en VVP.

<

Seizoen 1995-1996

>

<

Seizoen 1996-1997

>

<

 

 

Er volgde toen een periode van betrekkelijke rust totdat we begin zeventiger jaren via een erg ingewikkelde ruil het toenmalige RVC clubhuis betrokken. Dit clubhuis lag aan de andere kant van het Prinses Irene sportpark, naast voetbalvereniging Rijswijk. Onze oude kantine ging naar DVJ.

 

 

 

 

 

Hoewel het voor ons een enorme verbetering was en we voor het eerst een stenen clubhuis hadden, kwamen we al spoedig tot de conclusie dat er nodig bijgebouwd moest worden.

 

Clubgebouw met nieuwe aanbouw op het Prinses Irenepark.

 

1e elftal kampioen seizoen 1983/1984. Staand v.l.n.r.: trainer Wim Hoogenraat, André Bal, Cor Rutgrink,

Joop Slootweg, John Minkman, Harry David Richard, Harry Kuip, Koos de Boer, Kees Slappendel,

Ab Berkhuijzen, Emiel Bakker, Eric van Beuningen, Ron van der Henst, Jan van Bleiswyk;

Zittend v.l.n.r.: Ted de Boer, Ruud Bergakker, Peter van Deventer, Ben Brussaard, Ton Arbouw, Bill ’t Hart,

Dick Ypey, Wim IJzendoorn, verzorger Ron, John Neervoort.

Eindstand 1e elftal kampioen seizoen 1983/1984.

 

 

1e elftal van de zaterdag afdeling seizoen 1985/1986  Staand v.l.n.r.: Hans Kleingeld,           (foto: Rinus Slierendrecht)

Staand v.l.n.r.: Hans Kleingeld, Rob Spruit, Harry Kuip,?, Marcel Spork,                                 René Groeneveld in actie.

René Groeneveld, Koos de Boer, Harry David Richard, John Minkman, Ton Ruis.

Zittend v.l.n.r.: Kees Slappendel, Eric Oord, Eric van Beuningen, Eric Schaareman,

Hans de Waard, Boudewijn Selbach, Ger Lut, Coen’t Hart.

 

In januari 1990 voetbalde RSV de Flamingo’s 24 uur achtereen tegen diverse voetbalverenigingen

uit Den Haag en omstreken. Het goede doel was Roemenië waar grote armoede heerste.

 

1e elftal promotie seizoen 1991/1992. Staand v.l.n.r.: Joop Peeters, René Bol, Harry David Richard, Peter van Deventer,

Fred Dompeling, Mans Pasop, Koos de Boer, Ted de Boer, Marcel Olthof, Daan Langstraat, Alice en Jeep de Boer,

Zittend v.l.n.r.: Wim de Boer, Ferry de Boer, Ton Arbouw, Dick Ypey, Aad Gelaudi, Kjeld, Aad Buurman, Michel Slootweg, John Neervoort.

1e elftal seizoen 1993/1994.

Staand v.l.n.r.: Wim Hoogenraat, Johan, Joop Peeters, Marco Beeloo, Eric van Beuningen, Mans Pasop, Stef Hendriks,

Sala de Haan, René Bol, Fred Dompeling, Koos de Boer, André Bal, Jan Willem Pasop, voorzitter Jeep de Boer.

Zittend v.l.n.r.: Harry David Richard, Wim de Boer, Ferry de Boer, Aad Gelaudi, Eric Schaareman, Puck Kok, Ger Lut.

 

 

 

3e elftal  seizoen 1991/1992. Staand v.l.n.r: Charles Peet, Tommy Hoogeveen, Bert Verbeek,

Wim van der Toorn, Dick Zittersteijn, Wim Kuiper, René Groeneveld, John Minkman, Zittend

v.l.n.r.: Cees Blonk, Johan Knoester, Ed & Jeroen Brusselaars, Danny Cooligem, Eric Oord, Ron Rottier.

3e elftal kampioen seizoen 1993/1994. V.l.n.r.: Hans Sterk, Fred de Wekker, Michel Slootweg,

Tommy Hoogeveen, Fred Rottier, Jeroen Brusselaars, Ron Rottier, Cees Blonk, Dick Zittersteijn,

Johan Knoester, Maarten, Willem v.d. Toorn, Henk Bol.

3e elftal seizoen 1994/1995. Staand v.l.n.r.: André Bal,?, Jacob Massing,

Koos de Boer, Ton Arbouw, Peter Everstein, Tjander Soekhnandan,

zittend v.l.n.r.: Dick Zittersteijn, Hans Kemink, John Toetenel, Wim Kuiper, Alwin Poot,Henk Bol.

 

2e elftal van de Flamingo’s seizoen 1994/1995, Staand v.l.n.r.: René Merkestein,

Marco Zwarteveld, Eric Tyssen, Arie Kuyt, Danny de Bruyn, Rob Strang, Marco Jol, Gerard de Bruyn,

Zittend: Eddy Brusselaars, Fred, Jeroen Brusselaars, Patrick Wijma, Amber Zeggen, Alpan Ozalp

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste jeugdelftal van de Flamingo’s seizoen 1993/1994.

 Staand v.l.n.r.: Joop Peeters, John Minkman,Vincent Dille, Serge Peeters,

Otto Arkesteyn, Danny de Bruyn, Danny Zittersteijn, Wim de Boer, Jan Voormeulen,

Zittend:Vincent Adam, Ruud Schreuder, René Schreuder, Marco Jol, Alpan Ozalp,

Jamie Peet, Jim Zittersteijn, Nico de Boer.

 

 

 

 

 

 

 

De Flamingo’s  floreerde in de jaren tachtig. Onder de bezielende leiding van voorzitter Nico Wieringa was er een grote vaste kern van mensen die zich inzette voor de vereniging. Er was altijd wel iemand te vinden, die zich wilde bezighouden met het organiseren van een feest-, bingo- of klaverjasavond.

Het clubkrantje werd in die periode met een oplage van 250 stuks gedrukt.

 

 

Het laatste kampioenschap van Flamingo’s naar de 4e klasse vond plaats in 1984 onder leiding van Wim Hoogenraat, ook na de fusie trainer van de zondag-afdeling van RFC’95.

Helaas degradeerden we in 1989 weer naar de afdeling van de HVB en het jaar daarop nog een keer.

Dit maal naar de eerste klasse. Gelukkig werd in 1992 de weg omhoog weer teruggevonden en sindsdien speelden we weer in de hoofdklasse van de HVB.

 

De oudst daterende vereniging was de Spoorwegen vanaf 27 oktober 1933 en die datum mag als begindatum van al de latere fusieverenigingen worden gebruikt.

 

 

Om praktische redenen (financieel en gebrek aan kader) kwam op 8 november 1994 de fusie tussen de Flamingo’s en DVJ/BIZON tot stand welke in 1995 werd uitgebreid met EC-SO en de nieuwe vereniging R.F.C.’95 (Rijswijkse Fusie Club) geboren.

Per 1 juli 2006 is uit een fusie tussen R.F.C.’95 en Dynamo’67 de nieuwe vereniging R.S.V.Hoekpolder ontstaan.

 

 

De Flamingo’s was voor veel buurtbewoners jarenlang méér dan zomaar een voetbalvereniging.

De club was een permanente ontmoetingsplaats, een belangrijk bindmiddel voor de leden die uit verschillende delen van Rijswijk en Den Haag afkomstig waren.

Zoals het bij zoveel verenigingen was, luidde bij De Flamingo’s de teloorgang van de jeugdafdeling de ondergang in.

Palmares De Flamingo’s:

Kampioenschappen:
?
?
?
?
?

Andere prestaties:

Parade der trainers bij De Flamingo’s:

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 Jan Becker
1965-1966 Jan Becker
1966-1967 Jan Becker
1967-1968 Jan Becker
1968-1969 Jan van Greuningen
1969-1970 Jan van Greuningen
1970-1971 ?
1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 Pisters
1974-1975 Pisters
1975-1976 Simon Venema
1976-1977 Wim IJzendoorn
1977-1978 Jaap Kouwen
1978-1979 Jaap Kouwen
1979-1980 Jaap Kouwen
1980-1981 Wim Hoogenraat
1981-1982 Wim Hoogenraat
1982-1983 Wim Hoogenraat
1983-1984 Wim Hoogenraat
1984-1985 Wim Hoogenraat
1985-1986 Rob Blankenstein
1986-1987 ?
1987-1988 ?
1988-1989 Wiek Hermans
1989-1990 Daan Langstraat
1990-1991 Daan Langstraat
1991-1992 Daan Langstraat
1992-1993 Ben Moelker
1993-1994 Wim Hoogenraat
1994-1995 geen trainer

 

Parade der voorzitters De Flamingo’s:

?
?
1972-1989 Harrie Cornelisse
???? – ???? Nico Wieringa

Terreinen waar De Flamingo’s heeft gespeeld:

?
?
?
?

Erevoorzitter(s) De Flamingo’s:

?

Ereleden De Flamingo’s:

?
?
?
?
?

Lid van Verdienste bij De Flamingo’s:

?
?
?
?