sv Madestein, sv

Sportpark Madestein
01-07-2016 - Heden

svMadestein-logo-OWB

Het ontstaan van de sv Madestein

Al in de winter van 2014 zochten de bestuursleden van de voetbalverenigingen Oranjeplein-Postduiven en ADS elkaar op voor een overleg tussen goede buren. Doelstelling van de ontmoeting was verkennen welke samenwerkingsvormen er zouden kunnen zijn. Al snel werd besloten om deze intentie zeer serieus op te pakken en samen met de Gemeente Den Haag vorm te gaan geven.
De aanleiding tot deze eerste  gesprekken was dat de gemeente de voetbalvereniging ADS had medegedeeld dat men bouwplannen had op het mooie complex van ADS en zodoende moest men sowieso haar eigen terrein verplicht gaan verlaten.

>

 

Later hier meer……

<

De voorbereidingen van de fusievereniging Sv Madestein vorderde ondertussen gestaag. Op 4 mei 2016 passeerden de statuten van de fusievereniging bij de notaris. Op de foto tekenen v.l.n.r penningmeester Stephen de Vries, secretaris Willem Looije en voorzitter Peter Oldenburg, de notariële stukken.

IMG_3366

Er werd ook besloten om naast de zaalvoetbalteams en de zondagselectie ook op de zaterdag een standaardteam in te schrijven bij de KNVB. Onder leiding van trainers Wim Boere en Dennis Young zou er met een mix van jeugd en routiniers begonnen worden in de 4e Klasse. Daarmee was, na het eerder vastleggen van de trainers Patrick Pershad, Geoffrey Westerhof en Jim van Gilst voor de zondagselectie, de gehele trainersstaf bij sv Madesein voor seizoen 2016-2017 bekend.

Ook de sponsorcommissie had belangrijke vorderingen geboekt en hoopte men zo spoedig mogelijk aantal nieuwe (shirt)sponsors te kunnen verwelkomen. Zodra deze shirtsponsors bekend zouden zijn konden de nieuwe tenues geproduceerd gaan worden waarop het nieuwe verenigingslogo een prominente plek zou gaan innemen.
Op 18 juli 2016 presenteerde het bestuur van sv Madestein vol trots de nieuwe shirtsponsor. Willem Lorié van Blue Sport & Workwear ging met het bestuur van sv Madestein een langdurige samenwerking aan en leverde hiermee o.a. de nieuwe voetbalkleding aan. Zijn bedrijf zou daarmee uitermate zichtbaar zijn op en langs het veld van de nieuwe fusievereniging.

De renovatie van het complex van Oranjeplein-Postduiven inclusief de aanleg van het kunstgrasveld startte in mei 2016. De gesprekken met Sv Loosduinen over het gezamenlijk gebruik van het kunstgrasveld verliepen harmonieus en men kwam uiteindelijk overeen dat ook de sv Madestein gebruik mocht gaan maken van het kunstgrasveld.

Ondertussen stond de nieuwe fusieclub niet stil. Er werd in de maanden mei, juni, juli en augustus door vele vrijwilligers van de club enorm veel werk verricht. Er volgde een grote verbouwing aan de kantine, zoals; vernieuwing van diverse kozijnen, vernieuwing van de herentoiletten, vernieuwing van de deuren van de kleedkamers, nieuw schilderwerk van de kantine en de kleedkamers en werd het oude jeugdhonk helemaal gerenoveerd. Ook werd er een hele kabelgleuf over het terrein gegraven voor de nieuwe veldverlichting.

Op 25 juli 2016 verscheen de eerste uitgave van de ‘sv Madestein Nieuwsbrief’. Middels deze nieuwsbrief wil het bestuur van sv Madestein zoveel mogelijk leden en andere geïnteresseerden informeren over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Naast deze nieuwsbrief was men druk bezig met een geheel nieuwe website en was de nieuwe club ook op allerlei social media actief. 

Seizoen 2016-2017

Tijdens de zomer was er dus flink hard gewerkt op Sportpark Madestein. Toen eenmaal de kunstgrasmat bij buurman sv Loosduinen was aangebracht en was goedgekeurd, werden er ook nog twee nieuwe dug-outs geplaatst en konden de reclameborden teruggeplaatst worden. Op vrijdagavond 26 augustus 2016 werd het kunstgrasveld officieel geopend. Samen met de voorzitters van sv Loosduinen (Edwin van der Heiden) en sv Madestein (Peter Oldenburg) verrichtte de wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport van de gemeente Den Haag, de heer Rabin Baldewsingh, om 19.15 uur de openingshandeling.

Op woensdag 28 september 2016 vond de eerste Algemene Ledenvergadering van sv Madestein plaats. Het bestuur bedankte alle aanwezigen voor hun getoonde interesse en betrokkenheid. Van de zes bestuursfuncties werden er op deze avond vijf ingevuld. Het dagelijkse bestuur bleef in de zelfde samenstelling functioneren. Peter Oldenburg continueerde het voorzitterschap, Stephen de Vries bleef penningmeester en Willem Looije jr. werd benoemd tot secretaris. Met Hans van Thuijl (wedstrijd-secretaris) en Suzanne Lems (kantine- en sponsor-commissie) was het bestuur nog niet compleet want de vacature van commissaris Technische Zaken moest nog worden ingevuld.

Op zaterdag 22 oktober vond de eerste feestavond van sv Madestein plaats en die werd meteen een succes. Meer dan 100 bezoekers genoten van meerdere Nederlandstalige zangers en hadden onder het genot van vele drankjes en hapjes een geweldige avond. Het succes was voor de feestcommissie en het bestuur een extra stimulans om meerdere feestavonden en andere activiteiten zoals pokeravonden en klaverjasavonden te gaan organiseren.

De nieuwe fusievereniging Sv Madestein kwam sterk uit de overschrijvingsperiode. Blijkbaar was er veel interesse in wat er stond te gebeuren bij Sv Madestein want zowel de zaterdag- als de zondagselectie verwelkomden tientallen nieuwe spelers.

Voor het seizoen 2016-2017 schreef het bestuur van sv Madestein voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenelftal en voor de zondagcompetitie 4 seniorenelftallen in. De zaalvoetbalafdeling van sv Madestein bestond uit 2 teams.

Dat sv Madestein zowel organisatorisch als sportief groeide in haar eerste jaar werd nog maar een keer onderstreept met haar opzet met een elftal onder de 23 jaar. Aangezien sv Madestein inzette op jonge getalenteerde voetballers met een gezonde mix van routiniers was de samenstelling van de O23 een prima weerspiegeling waarmee de club bezig was. Op dinsdagavond 1 november 2016 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen de O23 van Quintus. De groep van sv Madestein bestond uit 16 geselecteerde spelers die onder leiding van gast trainer Kees van der Straaten, die graag als huidige speler van de selectie zijn kennis wil overdragen en wil doorgroeien binnen sv Madestein, hun talenten mochten laten zien. Helaas was Quintus een maatje (0-4) te groot maar het begin was er voor sv Madestein.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch.

Onder leiding van trainer Dennis Young en de bekende Haagse trainer Wim Boere kregen jonge talentvolle spelers de kans om zich verder te ontwikkelen bij de zaterdag senioren van sv Madestein. De eerste officiële wedstrijd speelde de zaterdag 1 voor de beker bij DVO’32 en werd helaas met 7-0 verloren. In de competitie echter deed sv Madestein het boven verwachting erg goed. In de eerste officiële competitiewedstrijd van de nieuwe fusieclub werd er met 0-3 gewonnen bij De Ster. In de eerste competitiehelft werden er van de 13 competitiewedstrijden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en slechts 2 keer verloren. Met 23 punten, en het doelsaldo van 34-24, ging sv Madestein op een keurige zesde positie van de ranglijst de winterstop in.

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: FC Blankenburg, COAL, Hsv Escamp, HDV, HWD, Sv Madestein, Pretoria, Steeds Hooger, SVV, Toofan, Victoria’04, Wanica Star en WIK.

De zondag 1 van sv Madestein was jonge selectie die zich in het seizoen 2015-2016 (als Oranjeplein-Postduiven) keurig in de middenmoot van de 4e Klasse wist te spelen. Dit team van trainer Patrick Pershad was grotendeels in tact gebleven en had zich versterkt met maar liefst 16 nieuwe namen. Hiermee bestond de zondagselectie uit 37 spelers.
Helaas vielen de resultaten in de eerste seizoenshelft een beetje tegen voor de zondag 1 van sv Madestein want van de 12 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 12 punten, en de doelcijfers 13-21, ging men dan ook op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

>

Het bestuur van sv Madestein was zeer content met het functioneren van trainer Pershad en verlengde zodoende het contract met één seizoen. Ook leider van het eerste elftal Herman van Uffelen zou in seizoen 2017-2018 zijn werkzaamheden bij sv Madestein voortzetten. Het bestuur van Sv Madestein moest wel op zoek naar een nieuwe assistent voor Pershad. De huidige assistenten Jim van Gilst en Geoffrey Westerhof hadden namelijk bij het bestuur aangegeven na dit seizoen te stoppen als assistent-trainer.

Parade der trainers sv Madestein zaterdag:

2016-2017 Dennis Young
2017-2018 Dennis Young

Parade der trainer sv Madestein zondag:

2016-2017 Patrick Pershad
2017-2018 Patrick Pershad