NSEM

Den Haag
01-07-1971 - 30-06-1984

Het ontstaan van N.S.E.M.

Deze voetbalvereniging is omstreeks 1970/71 ontstaan uit de personeelsvereniging
van de toenmalige Standard Electric Maatschappy die gevestigd was aan de
1e van der Kunstraat in Den Haag en die een dochteronderneming was van ITT-Nederland.

De vereniging begon zover mij bekend met twee elftallen, waarvan het 1e elftal uitkwam in de toenmalige 2e klasse van de HVB.

Een van de eerste wedtrijden werd met maar liefst 26-0 of 26-1 verloren, dus dat was niet zo’n goede start. Naderhand werd redelijk tot goed meegedraaid, wat enkele jaren later tot een kampioenschap en promotie naar de toenmalige 1e klasse van de HVB tot gevolg had.
Ook in die 1e klasse hebben we redelijk tot goed mee kunnen draaien, en werd op een haar na zelfs een keer het kampioenschap gemist !

Helaas heeft FC NSEM maar iets meer dan 13 jaar bestaansrecht gehad en werd deze vereniging in 1984 opgeheven.

Terreinen van N.S.E.M.

De terreinen waar F.C.N.S.E.M domicilie had waren respectievelijk bij:
ESDO aan de Buurtweg
DZS aan de Wijndaelerweg
Oranje Blauw aan de Guntersteinweg

Hopend dat ik hierbij een steentje heb bijgedragen aan de Haagsevoetbal Historie
verblijf ik met vriendelijke groet

Pim van der Bol

Seizoen 1977-1978

>

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: BSC’68, CWP, Graaf Willem II VAC, Hoek van Holland, Marine, MVO’72, NSEM, PGS, PZH, Quick Steps en TONEGIDO.

<

NSEM in 1977  Staand v.l.n.r. Dion Bremmer (grensrechter), Wim Krommendam (leider), Jan Voogd, Wim van Heese (trainer/speler), Harry Krommendam, Jopie Lake, Ron Sint Maartensdijk , Jan van der Bovenkamp, John Wagner, Kromotarono en ??.  Zittend Aad Aschman, John Beurskens, Ron Willemsen en Jan van Stralen (verzorger). Liggend goalie Aad Nieuwenhuizen. (foto Johan Wagner)

Seizoen 1978-1979

>

De zaterdag 2e Klasse A van de H.V.B. was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: ANWB, DHL, DvJ, Escher Boys, Marine, MVO’72, NSEM, PVS, PZH, SVGW en TONEGIDO.

NSEM 1 uit 1978  Staand v.l.n.r. Jan Voogd, Dion Bremmer (grensrechter), Henk Heiligers, John Wagner, Pim van der Bol, Aad Aschman, Harry Krommendam, ??, ??, Ton Soer, Wim Krommendam (leider)  Zittend M. Habieb, Abnotopawiro, Karel Krom, Cor Hartgring, ??, Gerard Kottelaar , Ron vd Hoogenband

Seizoen 1979-1980

>

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: LenS, MVO’72, NSEM, PGS, PVS, PZH, Quick Steps, SML’46, SVGW en Taurus.

Foto uit 1979 bij een toernooi van NSEM. Achterste rij van links naar rechts: NN- Ron van den Hoogenband-Harry Krommendam-Pim van der Bol-Gerard Kottelaar.Voorste rij van links naar rechts: NN-Aad Aschman-Karel Krom-Wim van Heeze-Bert Knoester  

Foto uit 1979 bij een toernooi van NSEM Achterste rij van links naar rechts: Ton Goulooze-M.Habieb-Rob Vingerhoets-Rob Verstoep-NN-Dion Bremmer jr.-Rob van der Hoeven-NN(verzorger) Voorste rij van links naar rechts: Jan van der Bovenkamp-NN-S.Slimani-NN-Nico Buijs.

Foto van het 1e team dat deelnam aan een internationaal toernooi in Belgie. Het team werd 2e van de 18 clubs die deelnamen. Staand Harry Krommemdam, Huub Scherpenisse, Ton Blokland, Jan Voogd, ?? en John Wagner.
Zittend Karel Krom, ??, Cor Hartgring, Gerard Kottelaar , Ton Ballering en Ton Zuiderwijk.

Staand v.l.n.r: Wim Krommendam – Dion Bremmer – Wim v Heese – nn – Pim vd Bol – Harry Krommendam – nn – nn – Ton Zuiderwijk – nn – Joop Degenhart – Leo vd Kroft. Zittend v.l.n.r:  Ton Ballering – nn – nn – Nico Buijs – nn – Cor Hartgring – nn

 

Palmares NSEM

Kampioenschappen
1980-1981 2e klasse B HVB

Parade der voorzitters bij NSEM

1971-1975 Joop Beurskens
1975-1978 Dion Bremmer
1978-1979 Wim Krommendam
1979-1984 Wim Panneman

Parade der trainers bij NSEM

1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 Joop Degenhart
1977-1978 Wim van Heese
1978-1979 Wim van Heese
1979-1980 Wim van Heese
1980-1981 Huub Blijie
1981-1982 Huub Blijie
1982-1983 Huub Blijie
1983-1984 Hennie den Engelse

Als U nog aanvullingen of correcties heeft bij de foto’s, mail die dan door naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares NSEM:

Kampioenschappen:
1980-1981 2e klasse B HVB

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij NSEM:

1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 Joop Degenhart
1977-1978 Wim van Heese
1978-1979 Wim van Heese
1979-1980 Wim van Heese
1980-1981 Huub Blijie
1981-1982 Huub Blijie
1982-1983 Huub Blijie
1983-1984 Hennie den Engelse

Parade der voorzitters bij NSEM:

1971-1975 Joop Beurskens
1975-1978 Dion Bremmer
1978-1979 Wim Krommendam
1979-1984 Wim Panneman

Terreinen van N.S.E.M:

De terreinen waar F.C. N.S.E.M domicilie had waren respectievelijk bij:
ESDO aan de Buurtweg
DZS aan de Wijndaelerweg
Oranje Blauw aan de Guntersteinweg