PTT

Den Haag
01-08-1933 - 01-06-1966

  PTT voetbalshirts uit begin jaren zestig

PTT (Post Telegraaf Telefoon) werd op 1 augustus 1933 opgericht door medewerkers van de huishoudelijke dienst van de Centrale Directie der PTT
Een algemene oproep in die tijd aan deze Centrale Directie ambtenaren leverde gelijk meer leden op. Leden van het eerste uur waren o.a.; dhr. van Aaken (later erevoorzitter), dhr. Helleman, dhr. van der Berg, Dhr. Beranger, Combé en Jacobs.
Dhr. Helleman was dus in feite de aanstichter van deze voetbalclub

De eerste officiele wedstrijd van PTT was tegen Texaco en werd met 3-0 verloren.

PTT begon aan een terrein aan de Kleijweg waar zoals gewoonlijk alle begin moeilijk was. Op het toenmalige veld liepen door de weeks een grote hoeveel schapen. De kleedruimte was ook niet echt stabiel want bij de eerste de beste najaarsstorm was de huisvesting in elkaar gestort. Dit was gelijk het einde van de periode Kleijweg. PTT vertrok naar Overvoorde, het terrein van de Adelaars. De club kwam daar tot bloei en speelde met vijf elftallen in competitieverband. Helaas moest PTT daar ook weer vertrekken en verhuisde men naar het Oostersportpark op de grens van Den Haag en Wassenaar. Helaas was er geen beter locatie en zodoende koste de club dit een hoop leden.

Vanaf 1945 speelde PTT nog om de andere week op zaterdag tegen een vergoeding van f. 100 huur per jaar bij de sv Wassenaar op Kerkehout. In 1948 werd de huur van de velden op Kerkehout opgezegd omdat de sv Wassenaar met een eigen zaterdagafdeling ging starten.

 

>

>

In het seizoen 1952-1953 werd het eerste elftal van PTT ingedeeld in de 1e Klasse HVB met als tegenstanders DORR, Escher Boys, GGB, Klokken Toren Boys, De Lier, Maasdijk, Marine, Scheveningen en VOG.
PTT behaalde in dit seizoen 9 overwinningen, speelde 1 keer gelijk en verloor 8 maal. Hiermee eindigde PTT met 19 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 34-33 op een vierde positie.

>

>

>

PTT1 omstreeks 1963  Staand 1e van links Arie Spaans, die de foto heeft aangeleverd.

In 1966 ging PTT een fusie aan met SVGT en ging men verder onder de naam SVPTT. De club heeft nog jaren aan de Benoordenhoutseweg gespeeld.

PTT speelde op zaterdag van 45/46 t/m 50/51 in de 4e klasse van de KNVB, daarvoor en daarna in de HVB.

 Arie Spaans, die in het jaar 2010 vol trots zijn zorgvuldig bewaarde uitrusting laat zien.

Het zorgvuldig bewaarde bewijs van lidmaatschap

 

Palmares PTT
Kampioenschappen

1937-1938 2e klasse B HVB
1943-1944 1e klasse A HVB
1965-1966 3e klasse C HVB

Parade der voorzitters bij PTT

1933-???? ?
???? -???? ?
???? -???? Doornebal
???? -???? ??
????-1966 Chris Teunissen

Parade der trainers bij PTT

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?

Wie kan ons nog meer helpen met meer informatie en / of foto’s van PTT? Reageer dan aub op het forum of mail naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

 

Palmares P.T.T.

Kampioenschappen:
1937-1938 2e klasse B HVB
1943-1944 1e klasse A HVB
1965-1966 3e klasse C HVB

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij P.T.T.

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?

Parade der voorzitters bij P.T.T.

1933-???? ?
???? -???? ?
???? -???? Doornebal
???? -???? ??
????-1966 Chris Teunissen

Terreinen waar P.T.T. heeft gevoetbald:

Kleijweg te Rijswijk
Overvoorde te Rijswijk
Oostersportpark te Wassenaar