Rijswijk, Den Haag
14-10-1922 - 30-06-1948

 

De oprichting van voetbalvereniging R.I.A.

De “wortels” van de voetbalvereniging R.I.A. lagen in de Haagse Marthaparochie aan de Hoefkade. Mede door de inspanningen van de sportieve Kapelaan Groen zag de club daar op 14 oktober 1922, als R.I.A. (Rooms In Alles), haar levenslicht.

Het vinden van een veld was het grote probleem voor de clubs in die tijd. Noch de kerkelijke, noch de burgerlijke overheid waren immers blij met de opkomst van de voetbalsport. Er kwam van die kant dan ook weinig steun, eerder tegenwerking bij het vinden van een geschikt voetbalveld.
Waarschijnlijk vond de voetbalvereniging R.I.A. om die reden in Rijswijk een geschikt terrein. Dit veld lag bij de Prinsenvijver, ongeveer ter hoogte van het benzinestation aan de Burgemeester Elsenlaan. Toen deze laan later werd aangelegd, is een groot gedeelte van de Prinsenvijver gedempt. De anekdote dat er een kano in de vijver lag om de bal uit het water te halen, zou dus heel goed kunnen kloppen.

 

In 1948 werd de naam RIA gewijzigd in WVS.

 

Palmares RIA

Kampioenschappen
1940-1941 2e klasse I HVB

 

Van voetbalvereniging R.I.A. hebben wij helaas nog geen historie kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van deze amateurclub neem dan a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com  Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn natuurlijk van harte welkom.

Palmares v.v. R.I.A.

Kampioenschappen:
1940-1941 2e klasse I HVB

Parade der trainers v.v. R.I.A.

1933-1934 ?
1934-1935 ?
1935-1936 ?
1936-1937 ?
1937-1938 ?
1938-1939 ?
1939-1940 ?
1940-1941 ?
1941-1942 ?
1942-1943 ?
1943-1944 ?
1944-1945 ?
1945-1946 ?
1946-1947 ?
1947-1948 ?

Parade der voorzitters v.v. R.I.A.

1922- ???? ?

Burgemeester Elsenlaan te Rijswijk

Zijn we nog naar op zoek