RVC/Celeritas


01-07-2018 - Heden

Het ontstaan van RVC/Celeritas

Vanaf het seizoen 2016-2017 deelde de Hsv Celeritas een complex met Wateringse Veld/GONA aan Guido de Moorstraat 35 te Den Haag. In eerste instantie beviel de samenwerking met sv Wateringse Veld/GONA zo goed dat het bestuur van Hsv Celeritas de intentie kreeg om de mogelijkheid te onderzoeken tot een fusie tussen beide verenigingen. Na de komst van, het in seizoen 2017-2018 opnieuw opgerichte, Kranenburg op het complex van sv Wateringse Veld/Gona bleek al snel dat er een fusie zou gaan plaats vinden tussen sv Wateringse Veld-Gona en v.v. Kranenburg, waarbij er voor de Hsv Celeritas helaas geen ruimte meer over was. Ook als zelfstandige vereniging kon de club niet meer op het sportpark aan de Guido de Moorstraat blijven spelen. Met andere woorden; Hsv Celeritas was wederom terreinloos.

In de maand februari van het jaar 2018 werd bekend dat Hsv Celeritas vanaf seizoen 2018-2019 op het Prinses Irene Sportpark aan de Schaapweg in Rijswijk mocht gaan spelen. Na het stoppen van de voetbalvereniging Haaglandia in juli 2016 vonden er geen activiteiten meer hadden plaats op dit nostalgische complex. De opstallen van het Rijswijkse sportcomplex waren sinds december 2017 eigendom van de Haagse aannemer Hans Lammertink. De voetbalvelden waren eigendom van de gemeente Rijswijk. De drie initiatiefnemers, Hans Lammertink, Harry Ballemaker en Leon Steenks besloten het verpauperde complex aan de Schaapweg, waar ooit RVC, RVC/Rijswijk en Haaglandia successen vierden, geheel te renoveren en van het sportpark een nieuw multifunctionele (sport)locatie van te maken.

Op woensdag 27 juni 2018 werd alles bij de notaris officieel vastgelegd. is Hans. Vanaf 1 juli 2018 ging Hsv Celeritas over naar RVC Celeritas. Met andere woorden, na met veel plezier en met vele hoogte en diepte punten 111 jaar in Den Haag te hebben gespeeld, was RVC Celeritas nu officieel een Rijswijkse club.

Op zaterdag 18 augustus 2018 werd Sportpark Prinses Irene officieel, na er een lange tijd verlaten bij te hebben gelegen, heropend. Niet alleen RVC Celeritas werd de bewoner van het geheel gerenoveerde sportpark maar ook de voetbalschool ‘De Nieuwe Burcht’ van Piet Gelauf en de voetbalschool Skilzz hadden inmiddels ook al hun intrek gedaan, gevolgd door Utimus Prime, een frisbeeclub van zo’n vierhonderd leden. Ook was er een intense samenwerking met de korfbalclub Refleks en ABA, de petanqueclub, beide ook gevestigd op het sportpark Irene.
Aad de Mos (ambassadeur van Sportpark Prinses Irene) gaf onder toeziend oog van velen oud-voetbalcoryfeeën, zoals Lex Schoenmaker, Joop Jochems, René Pas, Theo van den Burch, Aad Kila en Guus Haak, het startschot van de heropening van het sportcomplex aan de Schaapweg te Rijswijk. Als speciale en bijzondere gast werd door Aad zijn vriend John Bolman welkom geheten. John maakte in de beginjaren zeventig als voetballer van RVC prachtige tijden mee op het Sportpark Prinses Irene.

Seizoen 2018-2019

Het bestuur van RVC/Celeritas was bij aanvang van het seizoen 2018-2019 als volgt samengesteld: Hans Boutens (voorzitter), Raymond de Kruif (vice-voorzitter), Alex van Dierendonck (penningmeester), Sharida Setoe (secretaris), Max Koopman (adviseur), John Hageman (kantine), Yvon de geus (wedstrijd secretaris) en Gerda van der Wal (ledenadministratie).

Voor de zaterdagcompetitie schreef het bestuur 4 seniorenelftallen in bij de KNVB. Op de zondag kwam 1 VE-team uit. De jeugdafdeling van RVC Celeritas bestond uit een: JO19-1, JO15-1, JO11-1, JO9-1 en JO9-2 team.

In het seizoen 2018-2019 kwam het eerste elftal van RVC/Celeritas uit in de zaterdag 4e Klasse D en moest het daarin opnemen tegen de volgende tegenstanders: BMT, Erasmus, GDA, GSCESDO, HPSV, Houtwijk, sv Loosduinen, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, TAC’90 en Wanica Star. Een bijna geheel Haagse poule dus met daarbij Quintus uit Kwintsheul en MSV’71 uit Maassluis.

Dennis Young was aangetrokken als trainer van RVC Celeritas.

>