SVGW

Den Haag
18-07-1933 - 01-07-1957

Kwam tot 1957 uit onder de naam VEDO.
De letters S.V.G.W. stond voor Sport Vereniging Gemeente Werken.

De club bezat samen met zondagvereniging SVDHB een kantine op Sportpark Ockenburgh.

 

>

<

>

<

>

<

foto (5) - kopie
Bovenste rij van links naar rechts: Dhr Boymans (secretaris), Dhr Thiele (voorzitter), Ron Jacquard, Peter van Boven, Boebi Jacquard, Nico Jes, Wout vd Valk, Witse Akse en Leen vd Valk (trainer). Zittend van links naar rechts: Tjitse Dykman, Lefebre??? ,Paul Jacquard Rikkie Bernard, ?? , Suniel Sommer, ??, Peter van Tilburg, ?? en ??. (foto en namen van Peter van Tilburg).

S.V.G.W. promoveerde dus naar de Hoofdklasse van de H.V.B. maar omdat er een aantal jongens vertrokken naar de v.v. NIVO viel het elftal uit elkaar en was na 1 jaar de Hoofdklasse alweer voorbij.

>

Seizoen 1977-1978

<

De zaterdag 1e Klasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, Ec-SO, ESC, GONA, HTSV, KSD, vv Nationale Nederlanden, Nootdorp, PVS, SVGW, VELO en Verburch.

>

Seizoen 1978-1979

>

De zaterdag 2e Klasse A van de H.V.B. was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: ANWB, DHL, DvJ, Escher Boys, Marine, MVO’72, NSEM, PVS, PZH, SVGW en TONEGIDO.

<

Seizoen 1979-1980

>

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: LenS, MVO’72, NSEM, PGS, PVS, PZH, Quick Steps, SML’46, SVGW en Taurus.

<

Seizoen 1980-1981

>

<

Seizoen 1981-1982

>

Het eerste elftal van SVGW begon uitstekend aan de competitie in de zaterdag 2e Klasse A van de HVB. De eerste vier competitiewedstrijden oprij werden namelijk gewonnen en men kende een doelsaldo van 15 doelpunten voor en 0 tegen. Echter in de vijfde speelronde, op zaterdag 3 oktober 1981, leed men dan toch de eerste nederlaag door bij DVJ met 2-1 te verliezen.

<

Seizoen 1982-1983

>

<

Seizoen 1983-1984

>

<

Seizoen 1985-1986

>

<

Seizoen 1985-1986

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: DVJ, Ec-So, GDA, HTSV, Marine, Ornas, PZH, Schipluiden, SVGW, Takdier Boys, VELO en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1986-1987

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1986-1987 uit de volgende clubs samengesteld: Amar Deep, CWP, KSD, Nationale Nederlanden, Ornas, PGS, PZH, Rijswijk, SVGW, VELO, Verburch en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1987-1988

>

In het seizoen 1987-1988 kwam S.V.G.W. uit in de zaterdag Hoofdklasse van de H.V.B. met als tegenstanders DORR, sv Duinoord, HPSV, LenS, Marine, Naaldwijk, RAS, Semper Altius, Takdier Boys, Te Werve en VCS.
Het team van trainer Huub Blijie begon zwak aan de competitie want van de eerste acht wedstrijden werden er drie gewonnen en vijfmaal verloren. Vervolgens herstelde S.V.G.W. zich uitstekend en hadden de mannen van Blijie zelfs kans om de 2e Periodetitel binnen te halen. In de alles beslissende thuiswedstrijd om deze periodetitel, tegen sv Duinoord, ging het echter helaas fout. Voor beide clubs stonden in deze wedstrijd dus grote belangen op het spel. Bij een 0-2 stand voor sv Duinoord werden Visser (sv Duinoord) en Karg (S.V.G.W.) uit het veld gestuurd. Even later werd ook S.V.G.W.-speler Paul Blijie inrukken wegens een grove overtreding. Toen even later ook nog de S.V.G.W.-grensrechter commentaar leverde op scheidsrechter Kaffa besloot hij de wedstrijd in de 44e minuut te staken. Hierdoor kreeg S.V.G.W. later twee punten in mindering en was in principe het seizoen al gespeeld.
S.V.G.W. eindigde uiteindelijk met 21 punten uit 22 duels (doelsaldo 42-40) op een achtste plaats van de Hoofdklasse H.V.B.

>

Seizoen 1988-1989

>

<

Seizoen 1989-1990

>

<

WIE KAN ONS HELPEN AAN VEEL MEER HISTORIE EN FOTO’S VAN S.V.G.W.?
Mail dan aub naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

>

Op 21 september 1989 vierde S.V.G.W. de officiële opening van haar nieuwe sportcomplex Julianapark aan de Guntersteinweg op de grens van Rijswijk en Den Haag. Deze officiële opening vond plaats door de heer Henk van Zijl van de Haagse Raad voor Sport en Recreatie, d.m.v. de aftrap bij de wedstrijd S.V.G.W.-R.K.D.E.O.

In 1990 fuseerde S.V.G.W. met S.V.G.E.B. en ging verder onder de naam S.V.G.W.G.E.B.

 

 

 

 

Van S.V.G.W. hebben wij helaas nog geen historie kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van deze amateurclub neem dan a.u.b. contact met ons op via  haagse.voetbalhistorie@gmail.com  Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn natuurlijk van harte welkom.

Palmares S.V.G.W.

Kampioenschappen:
1954-1955 3e klasse B HVB
1973-1974 2e klasse A HVB
1983-1984 2e klasse A HVB
1986-1987 1e klasse A HVB

Andere prestaties:
1975-1976 Promotie naar Hoofdklasse HVB

Parade der trainers S.V.G.W.

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 ?
1971-1972 ?
1972-1973 ..?.. / Leo van der Valk
1973-1974 Leo van der Valk
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 ?
1978-1979 ?
1979-1980 Dhr. Tijssen
1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 ?
1983-1984 ?
1984-1985 ?
1985-1986 ?
1986-1987 Huub Blije
1987-1988 Huub Blije
1988-1989 Huub Blije
1989-1990 ?

Parade der voorzitters S.V.G.W.

1950- ???? ?
???? – ???? ?
???? – ???? Rinus van Mierlo
???? -1990 ?

Terreinen waar S.V.G.W. heeft gevoetbald:


Sportpark Ockenburgh te Kijkduin bij SVDHB

Erevoorzitter(s) S.V.G.W.

?

Ereleden S.V.G.W.

?
?
?

Lid van Verdienste bij S.V.G.W.

?
?
?
?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek….