VCS

Den Haag
03-10-1908 - Heden

VCS

Sportpark Escamp 1
Dedemsvaartweg 405
2545 DG Den Haag ZH
Postbus 43135, 2504 AC
Tel. 070-3662390
Internet: http://www.vcs-dh.nl/

Shirt: wit
Broek: rood
Kousen: rood

Het ontstaan van V.C.S

Halverwege het jaar 1908 kwamen enkele jeugdige vrienden meermale per week bij elkaar om onderling een partijtje te voetballen. Op een gegeven moment besloot men ook om heuse wedstrijden te gaan spelen tegen groepen jongeren uit de buurt. Deze wedstrijden werden gespeeld op een grasvlakte ergens in de buurt van het Frederik Hendrikplein te Den Haag.
Die wedstrijden leidden er toe dat de vrienden langzamerhand zich steeds nader tot elkaar aangetrokken voelde en zodoende besloot men om een voetbalvereniging op te gaan richten. Dick Bordewijk was één van de initiatiefnemers.
De datum van de oprichting ligt historisch niet vast. Hoogstwaarschijnlijk is de club medio september 1908 opgericht maar omdat men later toch een officiële oprichtingsdatum nodig had werd er voor 1 oktober 1908 gekozen.
Men koos voor de naam Swift voor deze nieuwe voetbalvereniging en het clubkostuum bestond uit een zwarte yersey shirt met witte kraag en witte mouwomslag en een witte pantalon.

De jaren 1910 t/m 1919

Van de heldenfeiten en de op de zandvlakten en groene velden behaalde wedstrijdresultaten der eerste jaren is weinig tot niets bekend. Vast staat wel dat in het seizoen 1910-1911 Swift in de toenmalige “Volkscompetitie” uitkwam. Deze, destijds door de HVB ingestelde zogenaamde “Volkscompetitie” kon als een voorloper van de gewone competitie worden beschouwd, het was dus eigenlijk een soort leerschool voor beginnende clubs en elftallen. Het afdelingskampioenschap gaf recht op toelating tot de gewone competitie.
Inmiddels had Swift een nieuw terrein gevonden in de nabijheid van het Valkenbosplein. Dit was een terreinencomplex tussen de tegenwoordige Fahrenheitstraat, Laan van Meerdervoort en Ieplaan, waarop toen een groot aantal verenigingen zoals U.N.I. en V.V.D.H. speelde.
De voetballerij kende toen nog geen spertijd en in de zomermaanden werd er meer gevoetbald dan in het eigenlijke seizoen. Swift boekte in vriendschappelijke ontmoetingen grote overwinningen en had vooral succes in een door het Rotterdamse Transvalia georganiseerd toernooi, waaraan o.a. Feijenoord, Excelsior en R.F.C. aan deelnamen. Swift wist op dit toernooi zelfs de eerste prijs op te strijken en de terugkeer naar Den Haag werd een ware zegetocht. Deze successen gaven Swift alsnog de toelating tot deelname aan de competities van de HVB.
Omdat de naam Swift echter al in het clubnamenregister van de NVB voorkwam moest men gedwongen de naam Swift veranderen. In eerste instantie dacht men aan de naam V.C.Swift, maar deze vlieger ging niet op. Besloten werd daarop voor “S” niet “Swift” maar “Snel” te lezen zodat de officiele naam werd veranderd in Voetbal Club Snel. De betekenis der initialen raakte weldra snel op de achtergrond en kreeg de vereniging als V.C.S. bekendheid.

Op 1 oktober 1911 vond de eerste officiële competitiewedstrijd van V.C.S. in de HVB plaats. Het was op een stormachtige zondag tegen het 2e elftal van Celeritas, eindstand 1-1. Al werd er dan niet met een overwinning gestart, het seizoen 1911-1912 werd een groot succes. Met uitzondering van nog eenmaal een gelijkspel (2-2 tegen U.N.I. 2) werden alle anderen wedstrijden door V.C.S. gewonnen, zodat er aan het einde van het seizoen het eerste kampioenschap gevierd kon worden. V.C.S. werd dus kampioen in de 2e Klasse HVB met 26 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van maar liefst 84 voor en 4 tegen.
Voor de promotie naar de 1e Klasse moest het worden opgenomen tegen D.V.C. uit Delft, die in de andere 2e Klasse-afdeling kampioen was geworden. V.C.S. sleepte in de uitwedstrijd een 4-4 gelijkspel uit het vuur en de thuiswedstrijd leverde een ruime 7-2 overwinning op zodat men V.C.S. promoveerde naar de 1e Klasse HVB.
Maar in 1912 was er nog een succes voor V.C.S. In het eerste jaar dat er om de HVB-beker gespeeld werd, won V.C.S. ook deze prijs. Achtereenvolgens werden U.N.I. (2-0), A.D.O. (1-0), V.U.C. 2 (7-0) en in de finale Celeritas (1-0) verslagen. Hiermee ontving V.C.S. de eerste Haagse Zilveren Beker, geschonken door de heer Deen.
Het kampioenselftal van V.C.S. bestond in het seizoen 1911-1912 uit: Jan van Brussel (keeper), Bouke de Jong, Piet Bordewijk, Han Jacobs, Leen Planken, Henk Roomberg, Henny Kalee, Henk Platteel, Jan de Boer, Jac Pijtak en Joop van der Zwan.

In deze jaren begon de grote uitbreiding van ‘s-Gravenhage naar het Westen en ook de velden bij het Valkenbosplein moesten daardoor verdwijnen. V.C.S. betrok een nieuw terrein aan de Laan van Meerdervoort ongeveer ter hoogte waar nu de HTM remise staat bij de Lijsterbesstraat. De voetbalverenigingen B.M.T. en De Ooievaars waren “de buren”.
In het seizoen 1912-1913 bleek al spoedig hoe groot het verschil was tussen de 1e- en 2e-Klasse. V.C.S. had het moeilijk en eindigde uiteindelijk toch nog netjes in de middenmoot. Inmiddels breidde de vereniging zich steeds meer uit, het ledenaantal nam steeds meer toe en daarmee ook het aantal lagere elftallen. Dit leidde tot terreinmoeilijkheden en zodoende moest V.C.S. het veld bij de tramremise spoedig verlaten. De Nederlandse Bond van Lichamelijke Opvoeding kreeg van gemeente wege de beschikking over een complex terreinen, de zgn. Bondsvelden. Deze waren gelegen tussen de duinen en de terreinen van Quick en D.V.V. achter de hoeve “Hanenburg” en hierop kon V.C.S. ook op terecht.

De Eerste Wereldoorlog

Op 1 augustus 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit en voor alle voetbalverenigingen braken moeilijke tijden aan. De land- en zee-macht werden gemobiliseerd en vele spelers gingen tijdelijk, andere voorgoed verloren. Voetbalvereniging U.N.I., de buren van V.C.S., had zozeer van de mobilisatie te lijden, dat het onmogelijk werd haar bestaan voort te zetten. Zodoende werd U.N.I. ontbonden en enkele goede spelers traden tot V.C.S. toe.
Op den duur bleek de verlofregeling der militairen zodanig dat de meeste onder de wapenen zijnde spelers min of meer geregeld voor de wedstrijden konden overkomen. Dit kwam de prestaties van V.C.S. ten goede en in het seizoen 1915-1916 (het eerste jaar na de noodcompetitie 1914-1915) behaalde men het kampioenschap van de 1e Klasse HVB. Om het algehele kampioenschap (en promotie) moest toen de strijd worden aangebonden met T.O.G.O. V.C.S. won zowel uit als thuis van T.O.G.O. en promoveerde zodoende naar de N.V.B.
In het seizoen 1916-1917 werd V.C.S. in de 3e Klasse (de 4e Klasse bestond toen nog niet) van de N.V.B. ingedeeld. Bij aanvang van dit seizoen werd overigens het clubkostuum van V.C.S. veranderd. Echter wegens de toen heersende textielschaarste werd toegestaan dat men met het huidige zwarte shirt mocht blijven voetballen mits er twee verticale witte banen waren aangebracht. Enkele jaren later werd het nieuwe kostuum aanvaard, te weten een wit shirt met brede zwarte verticale baan over de borst en rug en een zwarte pantalon.

De eerste twee seizoenen in de N.V.B. werd er door V.C.S. met wisselend succes gespeeld. In het seizoen 1918-1919 werd V.C.S., samen met TOGO, in een afdeling met veel Rotterdamse clubs ingedeeld. Al spoedig bleek dat de titelstrijd tussen Leonidas en V.C.S. zou gaan. Beide rivalen bleven ongeslagen en tegen elkaar werd twee maal gelijk gespeeld. Het doelgemiddelde moest dus gaan beslissen over het kampioenschap. Leonidas was al klaar met de competitie en V.C.S. had het onmiskenbare voordeel haar laatste wedstrijd nog te moeten spelen, maar….. moest wel met maar liefst 10-0 winnen van Saturnus om Leonidas te passeren. V.C.S. begon furieus aan de wedstrijd en bij rust was de stand reeds 7-0, vooral dankzij vijf doelpunten van rechtsbinnen Nico Mensink. Na de rust trad echter grote vermoeidheid op bij V.C.S. Bij een 9-0 voorsprong bleef echter het 10e doelpunt uit en kwam Saturnus zelfs meermalen gevaarlijk voor het V.C.S.-doel. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd verzilverde V.C.S. een strafschop behaalde daarmee alsnog het afdelingskampioenschap in de 3e Klasse van de N.V.B.
Het V.C.S. elftal die dit resultaat behaalde bestond uit; Joop de Lang (keeper), Daniël Jansen, Wart Nijhuis, Wim Snel, Jan de Boer, Piet de Boer, Jaap de Waal, Nico Mensink, Karel Rode, Frits van Egmond en Wim Tijbout.

In de kampioenscompetitie voor promotie ontving V.C.S. vervolgens thuis Holandia (Hoorn) en moest men twee keer uit naar Hortus (Amsterdam) en ODS (Dordrecht). Thuis wist V.C.S. nog wel te winnen maar uit verloor men twee maal en liep zodoende het recht op promotie mis.

>

>

Later hier meer historie over VCS…..

>

>

>

>

>

Het sterrenteam van VCS, in 1953 kampioen van de 3e klasse B. staand v.l.n.r: Hans Kattenburg, Koos Krassenburg, Leo Dorlas, Henk Blankenstein, Cor en niet Cees van Kooten, Wil Altena, Leen Vente, de heer Oldemark, onbekend.
Geknield v.l.n.r: Leo Krul, Piet Fens, Thijs Barendse, Bep van Es  en Jan de Fouw

Op het terrein van ADO promoveerde VCS zelfs naar de Eerste Klasse.
In 1957 kwam er een einde aan de terrein moeilijkheden en kreeg VCS de beschikking over een schitterend eigen complex aan de Dedemsvaartweg waar men nu anno 2008 nog steeds is gevestigd.

In 1958 bestond VCS 50 jaar en was de club inmiddels van een klein onbekend clubje uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste sportverenigingen van Den Haag met liefst een ledenaantal van 1600.
Niet al deze leden voetbalden bij VCS want in deze tijd beschikte VCS ook over een gymnastiek, atletiek en honkbalafdeling.

>

Seizoen 1964-1965

>

De zondag 3e Klasse C West II van de KNVB was in het seizoen 1964-1965 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Bergambacht, DHS, EDS, Flakkee, Kranenburg, Oudewater, RVC, SFC, UNIO, VCS en VIOS.

<

<

>

Seizoen 1969-1970

>

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1969-1970 uit de volgende clubs samengesteld: Gsv Gouda, HVV, sc Lisse, ONA, PDK, SJC, Stolwijk, Texas, Teylingen, Van Nispen, VCS en VEP.
De zondag 1 van VCS kende een redelijk seizoen maar al snel bleek dat een kampioenschap er dit jaar niet in zat. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist VCS er 9 te winnen, speelde 5 keer gelijk en werd er 8 keer verloren. Met 23 punten, en de doelcijfers 36-29, eindigde men op de vijfde positie van de ranglijst. ONA was dit seizoen superieur en werd met maar liefst 35 punten kampioen van de 3e Klasse A.

<

Seizoen 1970-1971

<

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Delft, DoCoS, HVV, sc Lisse, Naaldwijk, RKDEO, SJC, Texas, Teylingen, VCS en VEP.

De zondag 1 van VCS kende een uitstekend seizoen want van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist VCS er 9 te winnen, speelde 7 keer gelijk en werd er 6 keer verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 39-31, eindigde VCS keurig op de tweede positie van de zondag 4e Klasse E van de KNVB. Dit waren 5 punten minder dan kampioen Naaldwijk.

>

Seizoen 1971-1972

VCS bleef maar groeien en het fraaie clubgebouw bleek inmiddels te klein te zijn om het drukke bezoek en de vele activiteiten te kunnen verwerken. Men besloot om het bestaande clubgebouw met zo’n 10 meter uit te breiden.Vele VCS-ers bundelden de krachten en met zoveel mogelijk werk in eigen beheer werden deze werkzaamheden uitgevoerd. Op 22 april 1972 werd het nieuwe gerenoveerde clubgebouw met een druk bezochte receptie officieel in gebruik genomen.

<

De zaterdag 1e Klasse van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: ASSO, BSC’68, DORR, Ec-So, ESC, Marine, PGS, SVGEB, Te Werve, VCS, Wassenaar en Wilsonmeters.

>

 

Seizoen 1972-1973

>

<

Seizoen 1973-1974

>

<

Seizoen 1974-1975

>

<

Seizoen 1975-1976

>

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1975-1976 uit de volgende clubs samengesteld: DCV, DSO, HBS, Leonidas, Naaldwijk, Scheveningen, Steeds Volharden, VCS, VIOS, VOC, Vredenburch en Westlandia.

<

Seizoen 1976-1977

>

<

Seizoen 1977-1978

>

De vette jaren, voor VCS, blijken ook in de jaren die volgen niet te zijn teruggekeerd. Integendeel zelfs, in 1978 bereikte VCS haar dieptepunt in de laatste wedstrijd van dat seizoen werd gelijk gespeeld en degradatie naar de 4e Klasse was een feit. Het jaar daar opvolgend handhaaft VCS zich in deze 4e klasse.

<

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Duinoord, DVC, Holland Sport’32, Honselersdijk, De Jagers, KMD, ORNAS, RAS, SVGEB, VCS en sv Wassenaar.

>

Seizoen 1978-1979

>

<

Seizoen 1979-1980

>

In seizoen 1979-1980 eindigt VCS op de 4e plaats.

<

Seizoen 1980-1981

>

In het seizoen 1980-1981 was de zondag 4e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Bernardus, Celeritas, GDS, Graaf Willem II VAC, Meerburg, RKAVV, SJZ, SVLV, VCS, sv Voorburg en sv Wassenaar.

<

De situatie van de drie KNVB elftallen bleef zorgelijk. Het seizoen 1981-1982 wisten alle drie de elftallen in de KNVB, zich te handhaven. In het jaar waarin VCS haar 75 jarig bestaan vierde, draaide VCS weer volop mee en werd gedoodverfd als de kampioen, wat helaas niet gebeurde. Niet in het jubileum jaar, maar het seizoen daarop kon bij VCS de vlag in top. VCS werd kampioen en promoveerde naar de 3e klas van de KNVB.

Seizoen 1984-1985

Het seizoen 1984-1985 was het eerste jaar in de 3e Klasse met een prima seizoen. VCS eindigde uiteindelijk met 35 punten uit 22 wedstrijden op de tweede plaats, achter kampioen TONEGIDO. Een prima prestatie zoals gezegd maar toch hield VCS hieraan een flinke kater aan over want normaal waren zoveel punten ruimschoots genoeg voor een kampioenschap.

>

Wel werd er in dit jaar de HC cup (Haagsche Courant Cup) binnen gehaald. De finale tussen VVM en VCS werd toevallig op het VCS terrein gespeeld. De vijfde HC Cup-finale kreeg een extra feestelijk tintje. Ongeveer een kwartier voor aanvang van deze finale kwamen vijf parachutisten neer. Zij brachten niet alleen de HC Cup mee, maar ook de clubvlaggen van beide finalisten.
Naar schatting zo’n 4000 toeschouwers, waaronder de Burgemeester, loco Burgemeester en vele vips uit de Haagse voetbalwereld, zagen in een ware happening uiteindelijk V.C.S. met 2-1 winnen.
Tegen het fysiek sterke V.V.M. zette Edward Kouwenhoven VSC in de 42e minuut op een 1-0 voorsprong. Echter vlak na rus wist V.V.M. de 1-1 aan te tekenen. In de laatste twintig minuten zaten de spelers van V.V.M. er helemaal doorheen. In de 86e minuut ontving VCS-speler Ben Bor de bal van Gerard van der Mark, ging vervolgens een één tweetje aan met Ronald Hes en schoot hij de bal vervolgens links laag langs de doelman van VVM (2-1). Ben Bor werd hiermee de matchwinner voor VCS en werd bedolven onder zijn ploeggenoten.

 

>

Seizoen 1985-1986

>

<

Na een tweejarig verblijf in de 3e klasse promoveerde VCS 1 in seizoen 1985-1986 naar de zondag 2e Klasse van de KNVB. In seizoen 1986-1987 draaide VCS goed mee in deze 2e Klasse en eindigde op een keurige derde plaats.
In seizoen 1987-1988 degradeerde VCS 1 na twee seizoenen weer naar de 3e Klasse.

De zaterdag Hoofdklasse HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, DORR, sv Duinoord, DVC, HS texas DHB, LenS, Naaldwijk, RAS, SEV, SVGEB, VCS en Verburch.

>

Seizoen 1989-1990

>

Succesvol was het seizoen 1989-1990. De twee hoogste elftallen spelend in de KNVB werden kampioen resp. het eerste in de 3e Klasse en het tweede in de res. 3e klasse.
VCS 1 met trainer Leen de Graaf, kampioen 3e klasse B in seizoen 1989/1990. Verder nog herkenbaar op de foto de VCS spelers John Kleijn, Leo de Jong, leider Ben Bor en Ricardo Hees.

Seizoen 1990-1991

>

<

Seizoen 1991-1992

>

De zondag 2e Klasse A van de KNVB District West II was in het seizoen 1991-1992 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, Blauw Zwart, Hermes DVS, Oliveo, Olympia, Quick, RKAVV, Roodenburg, VCS, VELO, Verburch en VIOS.

In een zeer spannend seizoen eindigde VCS, samen met het Haagse ADO, op de eerste plaatst van de zondag 2e Klasse A. Uit de 22 competitiewedstrijden behaalde ADO 34 punten en kende men een doelsaldo van 59 voor en 28 tegen. Er moest dus een beslissingswedstrijd komen tussen ADO en VCS om het kampioenschap van de 2e Klasse A KNVB.
(we zijn nog op zoek naar de gegevens van deze beslissingswedstrijd!)

Seizoen 1992-1993

>

De zondag 1e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, DHC, Gravendeel, Nieuwenhoorn, RVC, Rijswijk, SVW, Unitas, VCS, Voorburg, Wilhelmus en Zwijndrecht.

Het verblijf in de 1e Klasse KNVB werd in seizoen 1992-1993 goed ingezet door de verovering van de eerste periode titel. VCS zakte daarna iets terug maar eindigde tenslotte op een verdiende 5e plaats. Het tweede elftal in de KNVB, uitkomend in de reserve 2e Klasse werd kampioen en promoveerde naar de reserve 1e klasse. Het derde elftal wist zich prima te handhaven.

Seizoen 1993-1994

>

De zondag 1e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: DHC, Feyenoord, Gravendeel, Nieuwenhoorn, Quick(H), RVC, Unitas, UVS, VCS, Wilhelmus en Zwijndrecht.

In het seizoen 1993-1994 wist het gepromoveerde 2e elftal zich niet te handhaven en degradeerde. Het eerste behield zijn plaats in de 1e Klasse en ook het derde prolongeerde zijn plaats in de reserve 4e klasse.

Seizoen 1994-1995

>

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 1994-1995 in de zondag 1e Klasse B zag er als volgt uit: Argon, DCV, EBOH, Elinkwijk, Feyenoord (AV), HMSH, Nieuwenhoorn, Quick (H), Unitas, VCS, VELO en Zwijndrecht.

>

Seizoen 1995-1996

>

De zondag 1 van V.C.S. werd voor seizoen 1995-1996 ingedeeld in de 1e Klasse A KNVB van district West II met als tegenstanders: Aalsmeer, Alphense Boys, Hekelingen, HMSH, Neptunus, Nieuwenhoorn, Quick, Unitas, UVS, VELO en VIOS.

Trainer Cees Tempelaar begroette dit seizoen weer een aantal nieuwe spelers voor zijn A-selectie, waaronder Mario de Boer (van HMSH), Akay Dagsoy (BMT), John Thiebou (RVC) en Mark Rog (HBS). Verder bestond de A-selectie van trainer Cees Tempelaar o.a. uit: Edward Annokkee (keeper), den Hollander, Ibrahim Atalay, Jeffrey van Oostrom, van Haaften, Raymond Flaton, Faerber, Hazebroek, John Kleyn, Olav Goulooze en Lalmohamed.
Al voor aanvang van de competitie werd VCS door de kenners, samen met Nieuwenhoorn en Quick, meteen tot de titelkandidaten bestempeld.

Op zondag 10 september 1995 begon VCS aan de Dedemsvaartweg de competitie met een bloedeloze 0-0 tegen HMSH. Een week later verloor men zelfs met 2-1 (doelpunt Jeroen Peeters) bij Aalsmeer, dus een niet al te beste seizoensopening voor de rood-broeken. Op 24 september volgde dan toch de eerste overwinning voor de mannen van trainer Cees Tempelaar toen thuis VELO met 4-0 terug naar Wateringen werd gestuurd.
VCS kreeg de smaak te pakken en boekte de ene na de andere overwinning. Zo werd bijvoorbeeld de derby VIOS-VCS maar liefst 2-8 en VCS-Hekelingen 4-1. Door een 3-4 overwinning bij Quick werd VCS op zondag 5 november 1995 de nieuwe koploper in de 1e Klasse A. Tot aan de winterstop gaf VCS die eerste plaats niet meer uit handen want ook Neptunus (4-2), Alphense Boys (0-1) en HMSH (1-3) werden aan de zegekar gebonden.
Met 25 punten uit 10 duels ging VCS de winterstop in met een straatlengte voorsprong op UVS (11-20), VELO (11-19) en Quick (12-17).

Op zondag 21 januari 1996 hervatte VCS de competitie met een nauwe 1-0 zege op Nieuwenhoorn en vergrootte met deze inhaalwedstrijd de voorsprong met 8 punten. Vervolgens trad Koning Winter aan in Nederland en kon er gedurende twee maanden niet gevoetbald worden.
Pas op zondag 3 maart kwam VCS in competitieverband weer in actie. De wedstrijd Hekelingen (nummer laatst op de ranglijst) tegen VCS eindigde zeer verrassend in 2-1. De lange winterstop had VCS blijkbaar niet goed gedaan want een week later speelde VCS met 0-0 gelijk tegen UVS. Op zondag 17 maart speelde VCS wederom gelijk, ditmaal 1-1 bij VELO. Hoewel VCS nog een ijzer in het vuur had met betrekking tot de 1e Periodetitel, nam de ploeg van trainer Cees Tempelaar het zekere voor het onzekere door op 24 maart Aalsmeer met 4-2 te verslaan en hiermee de 2e Periodetitel in de wacht te slepen. Nadat eerder dit seizoen VIOS-VCS 2-8 was geworden werd de return aan de Dedemsvaart 0-0. Het was schrikken voor de rood-broeken toen de inhaalwedstrijd UVS (nr.2 van de ranglijst)-VCS 2-1 werd en de enorme voorsprong van VCS hiermee was geslonken tot slechts 3 punten. Ook op 14 april kon VCS niet winnen toen er bij Unitas 1-1 werd gespeeld. Echter UVS verloor op deze wedstrijddag zeer verrassend thuis van Aalsmeer zodat de mannen van trainer Tempelaar alsnog een punt uitliepen. Na de 4-0 zege op Quick was de vraag niet meer of VCS kampioen zal worden maar wanneer.
Op zondag 5 mei 1996 was het dan eindelijk zover! VCS werd door een overtuigende 2-4 zege bij Nieuwenhoorn kampioen van de zondag 1e Klasse A KNVB en promoveerde hiermee naar de Hoofdklasse.

Van de uiteindelijke 22 competitiewedstrijden wist VCS er 12 te winnen, 7 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 43 punten, en de doelcijfers 49-22, werd men dus zoals gezegd kampioen.

Ook het tweede elftal werd kampioen en promoveerde naar de reserve Hoofdklasse. Het derde handhaafde zich in de reserve 3e Klasse.

Seizoen 1996-1997

>

In seizoen 1996-1997 wist het eerste elftal zich te handhaven in de Hoofdklasse echter het tweede elftal niet en degradeerde. Het derde wist door goede prestaties zich ook te handhaven.

Seizoen 1997-1998

>

Door verschillende factoren, trainerswisseling, blessures bedanken van spelers etc. wist het VCS 1 in het seizoen 1997-1998 zich in de hoogste afdeling van het amateurvoetbal niet te handhaven en degradeerde.

Seizoen 1998-1999

>

Het eerste elftal van VCS kwam in seizoen 1998-1999 uit in de zondag 1e Klasse B van de KNVB en ontmoette daarin: ADO Den Haag, sc Gastel, HMSH, Leonidas, Lugdunum, Neptunus, Nieuwenhoorn, Papendrecht, Quick (H), SVV/SMC en Wilhelmus.

In de eerste competitiehelft ging het qua prestaties nog redelijk met VCS 1. Van de 10 competitiewedstrijden werden er  4 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en werd er 5 keer verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 19-24, ging het team van trainer Wim Meutstege op een zevende positie van de ranglijst de winterstop in.
Na de winterstop ging het snel bergafwaarts met de prestaties van VCS 1. Trainer Meutstege werd op een gegeven moment op non-actief  gezet en Gerard van der Mark nam de taken over. Helaas leidde dit niet tot een ommezwaai want eindelijk eindigde VCS met 21 punten uit 22 wedstrijden op de tiende plaats van de ranglijst, wat inhield dat er door de rood-broeken Promotie/Degradatie wedstrijden gespeeld moesten worden.

De moeizame jaren van VCS 1 zette zich voort en dit resulteerde dat in seizoen 1998-1999 degradatie naar de 2e Klasse niet te voorkomen was.

Seizoen 1999-2000

Na twee opeenvolgende degradaties op rij was VCS dit seizoen weer een bescheiden 2e Klasser geworden. Het bestuur van VCS had voor seizoen 1999-2000 trainer Jan Linkerhof aangetrokken. Het was aan trainer Linkerhof gelegen om VCS 1 weer “op de rails” te krijgen. De twee degradaties op rij ging wel ten gevolge van het vertrek van een aantal belangrijke eerste-elftal spelers bij VCS zoals Kenneth Wezer, Fransisco Grant, Jeffrey van Oostrum, Michael Krul en Ricky van der Bergh. Daartegenover stond wel de komst van Maurice Hees, Iwan Jansen, Olaf Goulooze, Bandy den Hollander en Akay Dagsoy.
VCS draaide een goed seizoen in de 2e Klasse C, waarin grootmachten Kranenburg en VVM de dienst uitmaakte, en eindigde met 39 punten uit 22 duels op een verdienstelijke vijfde plaats. Kranenburg werd uiteindelijk kampioen met 48 punten.

Seizoen 2000-2001

Seizoen 2000-2001 week weinig van het voorgaande af. Het eerste elftal van VCS eindigde uiteindelijk met 30 punten uit 22 wedstrijden (doelsaldo 40 voor en 36 tegen) op een zesde positie in de 2e Klasse C. Het hoogtepunt van dit seizoen speelde zich af in april/mei in de strijd om de Haagsche Courant Cup. Na achtereenvolgens RFC’95, LenS (zat), Oliveo, Oranjeplein en Westlandia verslagen te hebben moest VCS in de halve finale thuis aantreden tegen HMSH. HMSH nam in de 26e minuut de leiding door een doelpunt van Robert Pronk maar vlak voor rust maakte John Petrici voor VCS de gelijkmaker. Verder werd er deze wedstrijd niet meer gescoord zodat strafschoppen moesten uitmaken wie zich zou plaatsen voor de finale. VCS toonde zich beter vanaf de strafschopstip en wist zich zodoende na 16 jaar weer te plaatsen voor de finale van de H.C.-Cup.
Deze finale werd gehouden op het complex van Forum Sport in Voorburg en de tegenstander van VCS was FC Kranenburg. De ploeg van trainer Jan Linkerhof legde de vooraf torenhoge favoriet voor de 21ste H.C-Cup 120 minuten lang aan de ketting (0-0) en sneuvelde uiteindelijk in een onbevredigend slot door de strafschoppenserie met 4-3 te verliezen.

Seizoen 2001-2002

In het seizoen 2001-2002 werd het eertse elftal van VCS ingedeeld in de 2e Klasse D met als tegenstanders ODB, Hellevoetsluis, OHVV, HOV, Spaartaan’20, Neptunus, Puttershoek, OVV, Laakkwartier, HMSH en VELO.
VCS begon nog wat stroef aan de competitie en bezette na vijf duels met zeven punten de vijfde positie in de 2e Klasse C. In de zesde competitiewedstrijd versloeg VCS echter koploper HMSH met 1-0 (strafschop Dolf Gouda) en deed weer volledig mee in de strijd om de bovenste plaats. Na elf wedstrijden bedroeg de achterstand van VCS op de koplopers HMSH en Puttershoek nog slechts twee punten. Toen na de winterstop concurrent HMSH aan de Vrederustlaan met 1-0 werd verslagen ging men bij VCS stiekem aan een kampioenschap denken. De selectie van VCS liet zelfs al een cd’tje maken met de titel “M’n club kampioen” De tekst ging gedeeltelijk als volgt: “als je daar bent, dan voel je die gloed, en voor je het weet, heb je VCS-bloed” en werd gezongen op de melodie van “de Clown” van Ben Cramer.
Op zondag 28 april 2002  speelde VCS de topper bij Laakkwartier. Voor beide ploegen stonden grote belangen op het spel. Laakkwartier moest winnen om kans te maken op promotie via de nacompetitie en VCS moest winnen voor een eventueel kampioenschap. De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen maar ver in blessuretijd kreeg een VCS-speler in het strafschopgebied van Laakkwartier een duw in zijn rug en besloot scheidsrechter De Kler de bal op de stip te leggen. VCS’er Olav Goulooze bleef uiterst rustig in de commotie die vervolgens aan de Jan van Beersstraat ontstond en schoof de toegende penalty loepzuiver langs de geroutineerde Laakkwartier-doelman René Stam en bezorgde hiermee VCS het kampioenschapin de 2e Klasse D. VCS behaalde uiteindelijk 44 punten uit 22 wedstrijden (13x winst, 5x gelijk en 4x verlies) met de doelcijfers 40-26.

VCS 1 kampioen 2e klasse B op 28 april 2002 na een 0-1 overwinning bij Laakkwartier.
Bovenste rij o.a : John Petrici, Martin Bruin, Ed Kouwenhoven (assistenttrainer),Raymon van Dullemen, Dolf Gouda, Toni Coli, Koos Abrahamy, Bandy den Hollander, Ricardo van der Mark, Raymon Muiselaar, Mario de Boer en Hans Leijdelmeier (verzorger)
Middelste rij o.a:  Olav Goulooze, Tolga Akarsu, Sandro Tarantino, Tommy Sweinsberg, Sjaak Nederpelt(manager), Raymon Kos (leider) en Frans Timmermans (keeperstrainer)
Voorste rij o.a: Dennis Bekking, Dave Goulooze (grensrechter) en Jan Linkerhof (trainer).

Seizoen 2002-2003

Na de promotie van afgelopen seizoen werd VCS 1 ingedeeld in de 1e Klasse B samen met SVVSMC, RKAVV, Leonidas, EBOH, VVSB, Sparta, UVS, Wilhelmus, DHC en SJC.
Het werd een moeizaam seizoen voor VCS en de 1e Klasse was net iets te hoog gegrepen voor het team van Linkerhof. VCS eindigde op een elfde positie met 19 punten uit 22 wedstrijden en degradeerde helaas na slechts één jaar weer terug naar de 2e Klasse.
Trainer Jan Linkerhof en VCS gingen aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Hans Honders werd door het VCS-bestuur voor het seizoen 2003-2004 aangetrokken als de nieuwe trainer van de A-selectie.

Seizoen 2003-2004

We zitten in het seizoen 2003-2004 als we lezen in het jaarverslag dat het eerste elftal goed meedraaide om het kampioenschap maar het helaas niet redde. Wel werd de HC cup gewonnen, een prestatie op zich! Het tweede had het moeilijk maar handhaafde zich in de reserve 1e klas.

Seizoen 2004-2005

Volgt later………..

>

Seizoen 2005-2006

>
Het Vlaggenschip van de zondagafdeling kwam ook in dit seizoen uit in de 2e Klasse C, met ditmaal als tegenstanders: ADO Den Haag, Alphense Boys, DHC, GDA, Laakkwartier, Olympia, ONA, Quick, SJC, VELO en Wilhelmus.
In het derde jaar als trainer maakte Hans Honders een aardige indruk bij het begin van de competitie. De eerste vijf wedstrijden op rij tegen Alphense Boys (0-2), Quick (1-0), GDA (1-3), VELO (3-2) en ADO Den Haag (0-3) werden n.l. allemaal gewonnen. Op 9 oktober 2005 leed VCS haar eerste puntenverlies door thuis met 0-3 van Laakkwartier te verliezen. Op zondag 30 oktober wist het team van trainer Honders de 1e Periodetitel in de wacht te slepen door thuis met 4-4 gelijk te spelen tegen ONA. Hiermee was VCS sowieso al geplaatst voor de nacompetitie.

>

De zaterdag senioren-afdeling bestond dit seizoen uit twee teams. Het eerste elftal, o.l.v. de nieuwe trainer Wim Schenderling, werd ingedeeld in de 5e Klasse A.
De zami’s van VCS (zowel het eerste- als het tweede-elftal) draaide een zeer moeilijk seizoen. Mede door personele problemen kon men regelmatig niet genoeg man opstellen en gingen daarom velen wedstrijden met grote cijfers verloren. Half november 2005 moest trainer Wim Schenderling, i.v.m. zijn slechte gezondheid, afscheid nemen. Suleyman Ocak werd benoemd als zijn opvolger met ondersteuning van L. Bronkhorst. Beiden heren hadden hun sporen al verdiend bij V.C.S. Het mocht echter niet baten want V.C.S.1 behaalde dit seizoen slechts twee overwinningen, speelde tweemaal gelijk en verloor maar liefst achttien keer. Hierdoor eindigde V.C.S. met 8 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 27-78 op de laatste plaats van de 5e Klasse A.

Seizoen 2006-2007

Volgt later

>

Het bestuur van V.C.S. kwam met een nieuw plan om vanaf dit seizoen de zaterdag seniorenafdeling op een hoger niveau te gaan brengen. De doelstelling was om binnen 3 jaar met de zaterdagselectie naar de 3e klasse te promoveren. Zodoende zou de zaterdag-afdeling ook op technisch vlak een toegevoegde waarde voor V.C.S. kunnen gaan worden en verschillende doorstromingen van spelers kunnen ontstaan.
De belangrijkste doelstelling hiervan was om te voorkomen dat jonge, talentvolle A-spelers niet zouden vertrekken op het moment dat zij het eerste zondagelftal niet (direct) haalden. V.C.S. had daar n.l. in de afgelopen jaren flink last van gehad. Dit kwam mede doordat het niveau van de jeugdspelers dermate hoog was, dat zij de zaterdag niet als een optie beschouwde. Met deze nieuwe aanpak moest de zaterdagafdeling tevens gaan fungeren als vangnet en tussenstation, waar jonge spelers konden rijpen en klaargestoomd worden voor een nog hoger niveau.
Om deze ambitieuze plannen te kunnen realiseren werd er een technische commissie geïnstalleerd die zorg moest gaan dragen voor een volledige technische integratie van de jeugd, de zondagselectie en de zaterdagselectie. Deze technische commissie bestond uit vertegenwoordigingen van de jeugd, de zaterdagsenioren, de zondagsenioren en de bestaande keepersopleiding. Deze commissie moest gaan dienen als het cement tussen de afdelingen en kreeg een adviserende, coördinerende en uitvoerende taak.

Met het aantrekken van Peter Baptiste als trainer voor de zaterdag-selectie meende V.C.S. de juiste man binnengehaald te hebben. Naast zijn vele jaren ervaring als speler in de zondag 1 van V.C.S. was Baptiste ook succesvol trainer geweest bij de zondagselectie. Tezamen met zijn jarenlange betrokkenheid bij de landelijke jeugd van V.C.S. maakte dit hem de meest ideale persoon om de doelstellingen van V.C.S. te verwezenlijken. Voor dit seizoen werden er weer drie seniorenelftallen ingeschreven bij de KNVB en met maar liefst 14 nieuwe spelers voor de A-selectie werd V.C.S.1 voor het seizoen 2006-2007 ingedeeld in de zaterdag 5e Klasse C met als tegenstanders Celeritas, Duinoord/Jagers, GGK, HMSH, HSC, La Haye TG, Nat. Ned. DH, Neta Dall, RFC 2000, RVA en TAC’90. Met Peter Baptisite aan het roer zou de promotie nu wel gaan lukken?
De prestaties van het eerste elftal waren zekers goed te noemen want tijdens de winterstop stond V.C.S. op een eerste plaats in de 5e Klasse C en doordat La Haye uit de competitie werd genomen had men bovendien alsnog de eerste periodetitel gewonnen.

V.C.S. had met deze doelstellingen gekozen voor interne groei en een verdere verhoging van haar huidige status binnen het amateurvoetbal, wat vervolgens ook weer moest gaan leiden tot externe groei. In dit kader paste ook de renovatie van het complex. Vanaf 2007 zou V.C.S. de beschikking krijgen over een eigen kunstgrasveld en werd het gehele complex door de gemeente onder handen genomen.

Seizoen 2007-2008

Volgt later………………

>

Seizoen 2008-2009

Op woensdag 1 oktober 2008 bestond V.C.S. precies 100 jaar. Om die eeuwfeest te vieren stonden er diverse festiviteiten op het programma. Op vrijdag 3 oktober was er vanaf 16.00 uur een receptie voor genodigden, waar de Haagse sportwethouder Sander Dekker en de onlangs tot bondsvoorzitter van de KNVB gekozen Michael van Praag een woordje zullen richten tot de jubilaris.
Sportwethouder Sander Dekker voerde namens de gemeente het woord. Hij schonk VCS de Sportpenning van de gemeente Den Haag, omdat ‘zij gedurende honderd jaar een belangrijke rol vervult in de op de sport gerichte vrijetijdsbesteding en de sportieve ontwikkeling van een groot aantal Haagse burgers’.
Een dag later was er vanaf 9.00 tot 10.30 uur een voetbalclinic voor de E en F-jeugd o.l.v. oud-trainer Hans Honders en vanaf 10.30 uur staat er een clinic op het programma voor de D-jeugd o.l.v. de huidig ADO Den Haag trainer Andre Wetzel, die zijn carrière is begonnen bij de ‘roodbroeken’. Wetzel zal daarbij geassisteerd worden door twee spelers uit de selectie van de Haagse BVO en nog een trainer uit de technische staf.
Om 17.00 uur kwam er een elftal van oud-VCS-ers tegen de Oude Haagsche Glorie in actie, waarna er om 21.00 uur een feestavond losbarstte voor alle leden. De muziek zal verzorgd worden door The Clarks, Henna Grunholz en de eerste zanger van de (toen nog) Golden Earring, tevens oud-speler van VCS, Frans Krassenburg.

Op zondag 5 oktober was er om half tien een ontbijt voor genodigden, om 12.00 uur gevolgd door een wedstrijd tussen VCS (zo) en VCS (za). Het voetballende gedeelte wordt om half drie afgesloten met de wedstrijd tussen oud-VCS (met diverse bekenden zoals onder meer Onno Sterk, John van den Hoogenband en Richard van der Vaart) en oud-Sparta.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 januari 2009 werd er besloten om binnen drie maanden een Buitengewone Algemene Ledenvergadering uit te schrijven. Een en ander had te maken met het niet verlenen van decharge door de kascontrolecommissie aan het bestuur. Dit betekende, dat het huidige bestuur onder aanvoering van voorzitter Jan van Haaften nog tot deze BALV in functie bleef. Voorzitter Jan van Haaften kon aan het einde van de vergadering nog wel een aantal leden met een speldje in het kader van jubilea onderscheiden. Wim van de Sande is 60 jaar lid, Huib de Bruin, Rob van Es en Henk Gregoire 50 jaar en Jaap Burki 40 jaar. Als ‘VCS’er van het jaar’ werd Peter van der Hoeven in het zonnetje gezet, Hij ontving een fraai beeldwerk.

Het bestuur van VCS verklaarde zich op vrijdagavond 17 april 2009 tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering alsnog demissionair. Op de eerder dit jaar in januari gehouden reguliere Algemene Ledenvergadering werd al besloten een BALV uit te schrijven, omdat het toen nog niet mogelijk was het financiele verslag te presenteren aan de leden. Ook de benoeming van het beoogde nieuwe bestuur werd doorgeschoven naar die BALV.
Ondanks het feit, dat er nu wel een financieel verslag over het seizoen 2007 – 2008 gepresenteerd kon worden en ook goedkeuring was verleend door de kascontrolecommissie, verklaarde het bestuur zich nu om een geheel andere reden demissionair. Hieraan lagen interne problemen ten grondslag, die te maken hadden met de zaterdagtak en het toch niet aanblijven van trainer Peter Baptise van de zaterdagselectie. Mede daardoor hadden de beoogde nieuwe bestuursleden (John van der Mark, Raymon Ros en Suleiman Ocak) hun kandidatuur vooralsnog ingetrokken. Tijdens de vergadering werd er een commissie van ‘goede diensten’ geformeerd onder leiding van oud-voorzitter Gerrit Jansens, die moet proberen de gelederen weer gesloten te krijgen.

Op deze vergadering werd een aantal leden gehuldigd. De huidige voorzitter Jan van Haaften (foto) en Beppie van Es werden tot Erelid benoemd. Hans Koens, Ton Hanegraaf en Aad van de Berg kregen het predicaat Lid van verdienste.
Rob Blankenstein werd eind mei bij VCS de beoogde nieuwe voorzitter om Jan van Haaften op te volgen. De geboren Hagenaar en oud-eerste elftalspeler van de roodbroeken, wiens vader in het verleden eveneens voorzitter en secretaris is geweest, werd op een Buitengewone Algemene Ledenvergadering voorgedragen en gekozen.

Volgt later…………..

Na de 2-1 nederlaag tegen WRW uit Brielle was het doek voor de zondagtak van VCS nu definitief gevallen en degradeerde “de roodbroeken” naar de 3e Klasse.

>

Seizoen 2009-2010

Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 17 april hadden de leden van VCS besloten een commissie van goede diensten te formeren, die naar oplossingen moet zoeken naar aanleiding van de impasse die was ontstaan door het aftreden van het bestuur. Het demissionaire bestuur werkte de lopende zaken af en de commissie van goede diensten hadden de vacatures, die waren ontstaan, opnieuw ingevuld.
Tijdens die vergadering dreigde er bij de zaterdagafdeling een leegloop en onbestuurbaarheid. Dit heeft men echter gelukkig weten om te zetten in een instroom van serieuze overschrijvingen naar het eerste elftal (met een groot deel van de groep van het afgelopen seizoen) voor de vierde klasse en een tweede elftal, tot een totale selectie van 35 man. Beide selecties hadden een gediplomeerde trainer en verzorger. Het derde elftal met de “oudere kern” van de ‘zaterdag gezichten’ ging zich richten op de veteranencompetitie. Al met al voorzag men bij VCS op de zaterdagmiddag weer een drukkere en gezellige situatie met meer wedstrijden en nieuwe gezichten erbij. Bovendien was er een zaterdagcommissie samengesteld, die sturing ging geven onder leiding van Marco van Haaften.
Financieel maakte de club ook een mindere periode door, doch ook hierin werd inmiddels verbetering aangebracht. Bij de contributiebetalingen bijvoorbeeld, werd er een straffer beleid worden gevolgd. De financiële administratie kende inmiddels ook al een inhaalslag na een achterstand, opgelopen door diverse mutaties. Verder werd er vooral in het “aannamebeleid” bij de jeugd rekening worden gehouden met de ‘wijkfunctie’, die VCS vervulde.
Ook de sponsorcommissie had al diverse successen geboekt voor het nieuwe seizoen en mede door de inspanningen van hoofdsponsor John van Zweden had men er goede hoop op, dat in het nieuwe seizoen diverse zaken al gerealiseerd zullen worden.

In de maand augustus kregen de leden nader bericht wanneer het vervolg van de buitengewone ledenvergadering zal worden gehouden. Het huidige demissionaire bestuur was met uitzondering van secretaris John van der Mark bereid gevonden eventueel beschikbaar te zijn voor een nieuw te formeren bestuur. Voor dit nieuwe bestuur waren alternatieve kandidaten gevonden, waaronder Rob Blankenstein als kandidaat-voorzitter – die voorgesteld zullen worden op deze nieuwe vergadering.

Sportief gezien liep VCS op zondag tegen een tegenvaller aan, omdat het eerste elftal – na het verliezen van een beslissingsduel – naar de 3e Klasse was gedegradeerd. Diverse spelers van dit elftal hadden daarop besloten hun ‘heil elders te zoeken. Toch keek men ook bij de zondag optimistisch naar de toekomst en had men er met de nieuwe trainers, Mario de Boer en Mario Koswal, het volste vertrouwen in, dat het verloren gegane terrein zo snel mogelijk zal worden teruggewonnen.

Op vrijdagavond 4 september 2009, tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering, werd het nieuwe bestuur van VCS geïnstalleerd.Dit bestuur bestond nu uit voorzitter Rob Blankenstein, secretaris Dennis Tielman en penningmeester Henk Gregoire. Daarnaast maakten in de functie van commissaris ook nog Ferry van Beekum, Hans Koens, Ocak Suleiman en Bep van Es jr. deel uit van het bestuur.

 

 

Volgt later……………..

>

Voor dit elftal bleek het slechts uitstel voor een jaar want helaas degradeerde het tweede elftal in 2005. Het eerste bleef meedoen om het kampioenschap maar haalde het net niet. Positief was het jaarverslag 2006 over de verrichtingen van onze twee KNVB elftallen alle twee behaalde zij een periode titel die in de nacompetitie winnend werden afgesloten. Wat dus betekende dat ons eerste elftal promoveerde naar de eerste klas. Helaas was dit verblijf van korte duur want het seizoen 2007/2008 werd gestart in de 2e klasse. Het tweede echter wist zelfs te promoveren naar de reserve hoofdklasse.

>

Seizoen 2010-2011

Het eerste zondag-elftal van V.C.S. werd voor dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C van district West II met als tegenstanders Schipluiden, Wippolder, Quintus, Verburch, ODB, GSC-ESDO, Concordia, Antibarbari, Hsv Escamp, RVC’33, Den Hoorn, Oliveo en Oranjeplein-Postduiven.

Later hier meer……

De zondagselectie van VCS verzamelde maandagmorgen 10 januari 2011 om 03.00 uur op Schiphol om voor een trainingskamp te vertrekken naar Antalya, waar de mannen van Ruslan Aways en Mario de Boer om even over half elf voet op Turkse bodem zette. Na een busrit van een half uur kwam VCS om 11.45 uur aan in het Limak Arcadia Golf Resort waar de Hagenaars ondermeer de betaalde voetballers van NAC Breda,jong Vitesse/AGOVV en een gezelschap van 134 man van de jeugdopleiding van ADO Den Haag tegenkwamen (ADO onder 20, A1, B1, B2 en de vrouwen).
Nadat de spelers hun spullen hadden neergezet op de kamers kon er van de uitgebreide lunch gebruik worden gemaakt. Na het bekijken van de training van het Kazachstaanse Nationale Elftal, vertrok de Haagse formatie met een bus naar het uitgebreide voetbalcomplex, bestaande uit 10 velden. Daar werd om kwart voor vijf begonnen met de eerste serieuze training.
Op dinsdag 11 januari werd er een wedstrijd gespeeld tegen ADO Den Haag onder 20. Na negentig minuten voetballen stond er uiteindelijk een 7-1 voor ADO Den Haag op het scorebord. De spreekwoordelijke eer voor VCS werd gered door Emre Skpinar, die een strafschop verzilverde.

Na de oefenwedstrijd tegen ADO O/20 begon de derde dag van het trainingskamp in Belek met een uitstapje naar Antalya waar de selectie de gelegenheid kreeg om inkopen te doen. Na de lunch gebruikt te hebben stond er ‘s middags weer een tactische training onder leiding van Ruslan Awaýs op het programma en ’s avonds een sportquiz, waarbij de hilariteit de boventoon voerde. Donderdagmorgen na het ontbijt werd koers gezet naar het trainingscomplex van Limak Arcadia waar tegelijkertijd ook de selecties van Jong Vitesse/AGOVV en de nationale selectie van Kazachstan aan het werk waren. Ook deze ochtendtraining stond na een uitgebreide warming-up in het teken van de tactische speelwijze voor de tweede seizoenshelft. Na de lunch werd het actieve gedeelte van dit trainingskamp afgesloten met een voetvolley-toernooitje waarbij de winnaars als ‘beloning’ zichzelf trakteerden op een duik in zee.
Op vrijdagochtend 14 januari vloog de Haagse ploeg na een tussenstop op Cyprus terug naar Schiphol. De technische leiding van VCS keek terug op een geslaagd trainingskamp en hoopte hiermee een veel betere tweede helft van het seizoen te gaan draaien met wellicht toch nog een prijsje aan de meet!

>

>

Seizoen 2011-2012

>

Op de Algemene Ledenvergadering van 9 november 2011 werd, op voordracht van het bestuur, Koos Krans benoemd tot Erelid. Koos Krans was al veertig jaar lid bij de roodbroeken en had in al die jaren vele functies vervuld voor de club. V.C.S. wilde hem eren voor zijn enorme inzet op vele vlakken voor de club en de aanwezige leden ondersteunde deze voordracht met een daverend applaus.

>

>

Tijdens dit seizoen ging V.C.S. met de voltallige selectie en begeleiding een weekend naar Swansea. Dit tripje werd aangeboden door hoofdsponsor John van Zweden, die (zoals bekend) deel uitmaakte van de board of directors van de club uit Wales. John van Zweden loste daarmee zijn belofte in, die hij aan voorzitter Rob Blankenstein van de ‘roodbroeken’ deed bij het spelen van de beslissingswedstrijd voor promotie naar de Premier League van zijn ploeg Swansea City tegen Reading. De winst in dat duel leverde de club uit Wales een plaats in de Premiership op.
Op donderdagavond 24 november vertrok de huidige koploper van de 3e klasse C vanaf het complex op sportpark Escamp I met de bus naar Hoek van Holland, waar de ferry werd genomen naar Harwich. Vanuit de Engelse kustplaats werd er doorgereisd naar Swansea, waar de ploeg haar intrek zal nam in het 4* sterrenhotel Dragon.

John van Zweden had een heel programma samengesteld, had een trainingsaccommodatie (oefenvelden en een indoorhal) vastgelegd en zorgde voor een avondvullend programma. Op zaterdagmiddag werd er eerst nog een rondleiding gegeven in het Liberty Stadium van Swansea. Op zondag 27 november was de selectie van V.C.S. aanwezig bij de Premier League-wedstrijd tussen Swansea City en Aston Villa. In de loop van de avond begon het V.C.S.-gezelschap weer aan de terugreis beginnen en arriveerde op maandagmorgen met de nachtboot terug in Hoek van Holland.

Voorzitter Rob Blankenstein: ,,Uiteraard is VCS haar sponsor John van Zweden bijzonder dankbaar voor het aanbieden en organiseren van deze trip en het hoopt dat het een positieve invloed zal hebben op het vervolg van de ‘tot nu toe’ prima verlopen competitie in de 3e klasse C.”

>

Het zaterdag standaard-elftal van V.C.S. werd voor het seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 3e Klasse B van district West II met als tegenstanders: Die Haghe, Duindorp SV, sv Houtwijk, K.M.D., Leiden, Loosduinen, L.S.V.V. ’70, Lugdunum, Monster, Naaldwijk, sv Polanen, S.E.V. en Westlandia.
Het team van trainer Muhrali Sahin kende, na de promotie van afgelopen seizoen, een dramatische eerste seizoenshelft want de eerste negen competitiewedstrijden werden allemaal op rij verloren. Op 12 november werd dan toch eindelijk de ban gebroken en kwam V.C.S. van die hatelijke nul punten af. In de thuiswedstrijd tegen sv Houtwijk werd door een doelpunt van Adil el Fakih met 1-0 gewonnen. Het bleef echter bij deze ene overwinning in het hele seizoen. Alleen op 17 maart 2012 werd er nog 2-2 gelijkgespeeld tegen LSVV’70 en verder werden alle wedstrijd met grote cijfers verloren. V.C.S. degradeerde dan ook uit de 3e Klasse B met de trieste cijfers van 4 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 23 voor en 155 tegen.

Omdat de voetballers van de zaterdag-afdeling van VCS na dit seizoen massaal de club de rug toekeerden en met hun trainer mee verhuisten naar de nieuwe Haagse voetbalvereniging Hercules, moest VCS stoppen met prestatievoetbal op zaterdag.

>

Seizoen 2012-2013

VCS kwam dus vanaf dit seizoen niet met een standaardteam uit in de zaterdagcompetitie omdat veel spelers de club op sportpark Escamp I hadden verlaten. VCS ging op de zaterdag wel voorlopig verder met een team op het zogeheten recreatieve niveau. Het derde elftal uit het seizoen 2011-2012 ging als VCS 1 de competitie van 2012-2013 in en ging dan in de 7e klasse spelen. Dit elftal bestond uit spelers die al “eeuwen” lid waren en de club trouw bleven. Dit waren : Nico van Wijk(44), Menno Bronkhorst(34), Marco van Haaften(34), Lennart Bronkhorst(34), Bo Bronkhorst(34), Suleyman Ocak(34), Raymon Ros(25), Jos Rijff(25), Edwin van der Spoel(24), John Schols(23), Jeffrey Benschop(23), Sven Meijer(20), Tom Lindt(20), Barry Schols(18), Marco van der Zwan(15) en Maurice van de Most(12). Achter elke naam het aantal jaren, dat de betrokkene lid was van VCS.

Ook bij de zondagselectie hadden een groot aantal spelers de club verlaten. Het verzoek van het bestuur om voor het seizoen 2012-2013 niet in een “Haagse poule” te worden ingedeeld werd door de KNVB ingewilligd. Het 1e elftal van VCS werd voor dit seizoen n.l. ingedeeld in de 3e Klasse A, samen met Alkmania, Alphen, Den Hoorn, DOSR, Foreholte, Lisse, MMO, NSV ’46, ROAC, SJZ, Stompwijk, Teylingen en UDO.

Bij de zondag 1 waren er nog twee spelers over die ook vorig seizoen in het eerste elftal van VCS voetbalde. De jongens die daarvoor in de plaats kwamen waren van een veel minder niveau. Dit bleek dan ook wel in de eerste competitiewedstrijd toen de mannen van trainer Wout Pronk met maar liefst 9-2 verloren bij Alkmania. Een week later leek VCS zich enigszins te herstellen door thuis met 3-3 gelijk te spelen tegen FC Lisse. Hierna volgde echter de ene (grote) nederlaag na de ander want er werd achtereenvolgens verloren van DOSR (1-3), Stompwijk’92 (6-3), ROAC’79 (3-4), Den Hoorn (3-0) en teijlingen (3-5). Op zondag 28 oktober verloor VCS met maar liefst 9-1 in en tegen Alphen en een week later werd VCS-SJZ 0-7.

Dat het niet goed ging met de prestatie’s van VCS in zondag 3e Klasse was een feit. Een meerderheid van het VCS-bestuur wees in dat opzicht richting trainer Wout Pronk. Om die reden werd Pronk op dinsdagavond 6 november ‘de wacht aangezegd’. Niet alle bestuursleden van VCS waren overigens de mening toegedaan om dit besluit te nemen. Simpel om het feit, dat de huidige selectie in hun ogen gewoon kwaliteit tekort kwam om een rol van betekenis te spelen in deze 3e Klasse. De stand op de ranglijst was volgens die minderheid niet alleen toe te rekenen aan de trainer. Voorzitter Rob Blankenstein en  penningmeester Henk Gregoire waren absolute tegenstander van het op non-actief zetten van de trainer . Voorzitter Blankenstein gaf aan dat hij met zeer veel tegenzin neer moest leggen bij het met meerderheid van stemmen genomen bestuursbesluit en zou al op de komende ALV aftreden.

Ed van Kouwenhoven had de werkzaamheden van trainer Wout Pronk overgenomen maar was nog geen vooruitgang te zien. Bij de winterstop had VCS slechts 1 punt bij elkaar gesprokkeld uit 12 wedstrijden en waren de doelcijfers 20 voor en 66 tegen. Het was dus dan ook niet verbazend dat VCS op de 14e en laatste plaats van de ranglijst in de 3e Klasse A de winterstop inging.

De eerste competitiewedstrijd van het jaar 2013 werd VCS wederom afgedroogd met een 10-1 nederlaag bij DOSR. Maar een week later, op zondag 17 februari 2013 was daar dan toch de eerste overwinning voor de rood-broeken. In een thuisduel werd UDO met 4-3 verslagen. In deze gehele competitie wist VCS nog een keertje te winnen, dat was op 14 april toen koploper (!) Foreholte met 2-1 werd verslagen.
Van de 26 competitiewedstrijden wist VCS er dus slechts 2 te winnen en 1 keer gelijk te spelen. Alle overige wedstrijden gingen dus (dik) verloren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat VCS met 7 punten, en de doelcijfers 36-143, degradeerde naar de 4e Klasse van het zondagvoetbal.

Seizoen 2013-2014

>

Na het turbulente seizoen 2012-2013, met de uiteindelijke zeer teleurstellende degradatie van VCS 1 naar de laagste Klasse van het zondagvoetbal, wilde het nieuwe VCS-bestuur eerst in rustiger vaarwater komen. De financiële problemen moesten worden opgelost en de A-selectie moest weer op peil worden gezet.
O.l.v. de nieuwe trainer Tolga Turkeri werd er een driejarenplan voor VCS 1 uitgestippeld waarbij de club moest gaan proberen om een stabiele 2e Klasser te gaan worden. Voor trainer Türkeri was dit natuurlijk een enorme opgave maar tegelijk ook een enorme uitdaging.
VCS 1 werd  dit seizoen igedeeld in de 4e Klasse C en ontmoette daarin; ADS, Delfia, HMC, FC Mozaik, Real Zoetermeer, RVA Anadolu, SVH, Taurus, Toofan, Wanica Star, WIK en Wippolder. Een poule met de 14 teams dus, echter nog voor aanvang van de competitie trokken FC Mozaik en RVA Anadolu zich alweer terug zodat er nog 12 clubs overbleven.

<

Later hier meer over VCS 1 in seizoen 2013-2014

>

Op zondag 11 mei 2014 kon VCS promoveren naar de 3e Klasse. Bij winst in de uitwedstrijd tegen ADS kon de roemruchte Haagse voetbalvereniging iets van haar verloren terrein herwinnen en als nummer twee, achter kampioen REMO, rechtstreeks promoveren.
Dit gebeurde dan ook vrij simpel. Hekkensluiter ADS werd negentig minuten lang met de rug tegen de muur gezet en werd uiteindelijk met maar liefst met 0-10 verslagen. De topscorer van VCS, Sahin Kalkanoglu, zorgde in deze kampioenswedstrijd voor maar liefst de helft van de productie. De andere doelpunten kwamen van Hakan Turkoz, Omar Gurlesin, Farid Overduin, Erkan Eren en Ismail Tasdemir.
VCS 1 seizoen 2013-2014 - kopieVCS 1 in seizoen 2013-2014. Bovenste rij v.l.n.r: Farid Overman, Sahin Kalkanoglu, Youri Haneveld, Appie Demir, Tolga Turkeri (keeper en trainer)), Rahman Kadakal en “Bobo” (vlagger). Onderste rij v.l.n.r: Antony Chavarro, Adil Ben Amar, Memet Celebi, Hakan Turkoz en Cihan Meijer.

Met deze promotie werd heel knap stap 1 van het driejarenplan van VCS bereikt. Sahin Kalkanoglu werd met zijn 37 goals topscorer van VCS en van de 4e Klasse.

>

Seizoen 2014-2015

>

Na het succesvolle seizoen 2013-2014 moest VCS nu verder met haar driejarenplan om binnen twee jaar een stabiele 2e Klasser te worden.

<

De zondag 3e Klasse C van de KNVB West II was in het seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld; sv Erasmus, Full Speed, Graaf Willem II VAC, Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, OLIVEO, Oranjeplein/Postduiven, REMO, SEP, de Ster, VCS, WIK en Wippolder.

>

Seizoen 2015-2016

Bij aanvang van het seizoen 2015-2016 was het bestuur van VCS als volgt samengesteld: Dennis Tielman (Voorzitter), Ferry van Beekum (2e Voorzitter, Kantinezaken en Technischezaken), Mimoun Youhat (Penningmeester), Suleyman Oçak (Fin. zaken , ad interim), Marit Annokkee (Secretaris algemeen) en Ton Hanegraaf (Bestuurslid materiaal).

VCS schreef voor dit seizoen bij de zondagafdeling 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam en voor de zaterdagafdeling 1 seniorenelftal en 1 G-team. De jeugdafdeling van VCS bestond in het seizoen 2015-2016 uit een A1, B1, C1, C2, D1, D2, D3, E1, E2, F1, F2 en 1 jeugd G-team.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Den Hoorn, DHL, sv Erasmus, Full Speed, HDV, HMC, ODB, REMO, SEP, De Ster, Taurus, VCS en Wippolder.

De zondag 1 van VCS kende een moeilijke eerste seizoenshelft. Van de 13 competitiewedstrijden wisten de mannen van trainer Tolga Turkeri er slechts 3 te winnen, werd er 4 keer gelijk gespeeld en 6 maal verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 22-29, ging VCS op een tiende positie van de ranglijst de winterstop in.

<

Op vrijdag 4 maart 2016 werd voor VCS een uiterst belangrijke algemene ledenvergadering gehouden. Buiten de normale zaken werden er ook vragen gesteld mbt de toekomst van VCS en eventuele samenwerkings-mogelijkheden. De gemeente Den Haag had VCS dit namelijk opgelegd hier zich over te beraden.

Begin april 2016 ontstond er grote onrust op Sportpark Escamp 1. Reden was dat de voetbalverenigingen VCS en Hsv Escamp door de gemeente Den Haag gedwongen werden tot een verplichte samenwerking/fusie. De voorzitters van beide verenigingen zaten helemaal niet te wachten op een (gedwongen) fusie en dit zorgde ook onder de leden van beide clubs voor het nodige onbegrip. De Hsv Escamp werd gedwongen uit hun, zo goed als nieuwe, clubhuis te verdwijnen zodat GSC-ESDO de nieuwe bewoner kon worden. De Hsv Escamp moest dan volgens sportwethouder Rabin Baldewsingh met VCS fuseren en intrekken.

>

Seizoen 2016-2017

Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 was het bestuur van VCS als volgt samengesteld: Dennis Tielman (voorzitter), Ferry van Beekum (vice-voorzitter), Gerard Martens (penningmeester), Suleyman Oçak (secretaris zaterdag), Marit Annokkee (secretaris algemeen en jeugdvoorzitter), Ton Hanegraaf (bestuurslid materiaal) en Shashi Janki (bestuurslid kantinezaken).

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor het eerste elftal van VCS veranderde er voorlopig eigenlijk nog weinig want ook in dit seizoen kwamen de Hagenezen gewoon uit in de zondag 3e Klasse van de KNVB.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van VCS schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 1 seniorenelftal in bij de KNVB. Voor de zondagcompetitie werden 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam ingeschreven. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 1x JO-19, 3x JO-15, 2x JO-13, 4x JO-11 en 2 JO-9 teams. De zaalvoetbalafdeling van VCS bestond dit seizoen uit 4 herenteams en 1 damesteam.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: DHL, Full Speed, GSC ESDO, Graaf Willem II-VAC, HMC, Kethel Spaland, ODB, Oliveo, REMO, SEP, De Ster, VCS en FC Zoetermeer.

De eerste seizoenshelft van VCS was niet al te best. Van de 11 competitiewedstrijden (HMC was door de KNVB uit de competitie genomen) werden er 3 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 10 punten, en de doelcijfers 23-35, ging het team van trainer Tolga Turkeri op een teleurstellende negende positie van de ranglijst de winterstop in.

>

We zijn nog op zoek naar veel meer historie en foto’s van V.C.S.!
Wie kan ons hieraan helpen?

 

 

 

 

 

Palmares VCS (zondag)

Kampioenschappen:
1911-1912 2e klasse B HVB
1915-1916 1e klasse A HVB
1941-1942 3e klasse D *
1947-1948 3e klasse F *
1950-1951 3e klasse A
1952-1953 3e klasse B
1954-1955 2e klasse B
1961-1962 3e klasse B *
1983-1984 4e klasse D
1985-1986 3e klasse A
1989-1990 3e klasse B
1991-1992 2e klasse A
1995-1996 1e klasse B
2001-2002 2e klasse D
* = geen promotie

Andere prestatie’s:
1985 Winnaar Haagsche Courant Cup (VCS-VVM 2-1)
2004 Winnaar Haagsche Courant Cup (VCS-VELO 3-1)
2013-2014 Na 2e plaats in de 4e Klasse C rechtstreekse promotie naar de 3e Klasse

 

Palmares VCS (zaterdag)

Kampioenschappen:
1957-1958 3e klasse A HVB
1958-1959 2e klasse B HVB
1959-1960 1e klasse A HVB *
1966-1967 3e klasse A HVB
1971-1972 1e klasse A HVB
1990-1991 1e klasse A HVB
* = geen promotie

Andere prestatie’s:
2006-2007 promotie naar 4e Klasse KNVB

Parade der trainers bij VCS (zondag)

1960-1961 ?
1961-1962 Koos Krassenburg (kampioen 3e Klasse)
1962-1963 Koos Krassenburg
1963-1964 Koos Krassenburg
1964-1965 v.d. Berg
1965-1966 ?
1966-1967 Henk Jans
1967-1968 Henry de Vos
1968-1969 Henry de Vos
1969-1970 ? de Haan
1970-1971 ? de Haan
1971-1972 ?
1972-1973 Henoch van de Bergh
1973-1974 Henoch van de Bergh
1974-1975 ?
1975-1976 Huub Scherpenisse
1976-1977 Huub Scherpenisse
1977-1978 Toon Brakus
1978-1979 Pim van der Maas
1979-1980 Pim van der Maas
1980-1981 Pim van der Maas
1981-1982 Fred Eckhardt
1982-1983 Fred Eckhardt
1983-1984 André Wetzel
1984-1985 André Wetzel (Haagsche Courant Cup winnaar)
1985-1986 André Wetzel
1986-1987 Rob Jansen
1987-1988 Rob Jansen
1988-1989 Rob Jansen
1989-1990 Leen de Graaf (kampioen 3e Klasse B)
1990-1991 Leen de Graaf
1991-1992 Jan de Jong
1992-1993 Jan de Jong
1993-1994 Jan de Jong
1994-1995 Paul van Oosten
1995-1996 Cees Tempelaar
1996-1997 Cees Tempelaar
1997-1998 Rob Beunder
1998-1999 Wim Meutstege / Gerard van der Mark (a.i.)
1999-2000 Jan Linkerhof
2000-2001 Jan Linkerhof
2001-2002 Jan Linkerhof (kampioen 2e Klasse B)
2002-2003 Jan Linkerhof
2003-2004 Hans Honders (winnaar H.C. Cup)
2004-2005 Hans Honders
2005-2006 Hans Honders
2006-2007 Jos van der Helm
2007-2008 Jos van der Helm
2008-2009 Jos van der Helm (na verlies in nacompetitie degradatie naar 3e Klasse)
2009-2010 Mario de Boer
2010-2011 Ruslan Aways
2011-2012 Wout Pronk
2012-2013 Wout Pronk / Ed van Kouwenhoven
2013-2014 Tolga Turkeri
2014-2015 Tolga Turkeri
2015-2016 Tolga Turkeri
2016-2017 Tolga Turkeri

Parade der trainers VCS (zaterdag)

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 ?
1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 ?
1978-1979 ?
1979-1980 ?
1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 ?
1983-1984 ?
1984-1985 Frank Kuijl
1985-1986 Ray Harrison
1986-1987 ?
1987-1988 Martin Bruin
1988-1989 Martin Bruin
1989-1990 ?
1990-1991 Rob de Lange
1991-1992 Theo Zuiderwijk / Raymond Slot (a.i.)
1992-1993 Wim de Kruif
1993-1994 Wim de Kruif
1994-1995 ?
1995-1996 ?
1996-1997 ?
1997-1998 ?
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 Nico van Wijk
2001-2002 Gerard van der Mark
2002-2003 ?
2003-2004 Gosé Pijpers
2004-2005 Gosé Pijpers
2005-2006 Wim Schenderling / Suleyman Ocak (a.i.)
2006-2007 Peter Baptiste
2007-2008 Peter Baptiste
2008-2009 Peter Baptiste
2009-2010 Muhrali Sahin
2010-2011 Muhrali Sahin
2011-2012 Muhrali Sahin
2012-2013 geen standaard-elftal meer op zaterdag

Parade der voorzitters bij VCS

1908-???? ?
???? – ???? Platteel
???? -???? ?
???? -???? ?
1940-1947 R.S.Zuydervelt
1947-1959 Cees den Buurman
1959-1960 A.W.Metz
1960-1962 Sjaak van Riet
1962-1965 H.M.Blankenstein
1965-1966 A.Bruil
1966-1967 C. den Buurman
1967-1974 L.J. van Beekum
1974-1975 Hans Hokke
1975-1981 L.Piekhaar
1981-1986 G.Janssens
1986-1998 Rinus Sterk
1998-2009 Jan van Haaften
2009-???? Rob Blankenstein
???? – heden Dennis Tielman

Terreinen waar VCS heeft gevoetbald:

*

Terrein in de nabijheid van het Valkenbosplein. Dit was een terreinencomplex tussen de tegenwoordige Fahrenheitstraat, Laan van Meerdervoort en Ieplaan

Terrein aan de Laan van Meerdervoort ongeveer ter hoogte waar nu de HTM remise staat bij de Lijsterbesstraat.

Later hier meer……….

Erevoorzitter(s) VCS:

Cees den Buurman

Ereleden VCS:

H.M. Blankenstein
C. Bouwmeester
H. Hartwijk
J. Krassenburg
A.W. Metz
P. Snijders
C. Tiesen
H. Uges
Henk Gregoire
?
?
Jan van Haaften (2009)
Beppie van Es (2009)
?
Koos Krans (2011)

Lid van Verdienste bij VCS:

A. Annokkee
F. Beukers
L. Dorlas
A. Evers
W. van Eijk
A. Gerritsen
J. Gerritsen
D. Gregoire
H.P.B. Gregoire
H. Hoogman
M. Hoogman van Galen
J. Huijser
J. Kleijn
M. Metz-Oorebeek
L. Piekaar
A. Pieters-Dijkwater
W. van der Sande
J. Vente
H. Vetter
J. Wiekhart
?
?
?
Hans Koens (2009)
Ton Hanegraaf (2009)
Aad van de Berg (2009)

Zijn we allemaal nog naar op zoek…..