WV/Kranenburg

<

Het ontstaan van WV/Kranenburg

Nadat in augustus 2016 definitief het doek viel voor de voetbalvereniging Haaglandia (fusie tussen RVC/Rijswijk en Kranenburg) ging John van Kuijeren hard aan het werk om te proberen om zijn oude club Kranenburg nieuw leven in te blazen. In eerste instantie dacht iedereen aan een grapje, maar niks was minder waar! Voor de (her-)oprichting van een voetbalvereniging had hij minimaal vijftig leden nodig! Dat aantal had hij binnen een dag bij elkaar dus fase 1 was geslaagd. De oprichtingsvergadering werd gehouden op maandag 19 december 2016 in de kantine op het Sportpark Irene (Schaapweg 2 te Rijswijk). Het plan om Kranenburg te heroprichten kon worden gerealiseerd want alle aanwezigen gingen hiermee akkoord. Er kon dus een nieuwe club worden opgericht, een bestuur en de clubkleuren worden gekozen.

De pech van de v.v. Kranenburg was echter dat de gemeente niet meer wilde dat nieuwe verenigingen een eigen accommodatie kregen toegewezen.. Daardoor bleven er maar twee mogelijkheden over voor de v.v. Kranenburg: fuseren of samenwerken met een bestaande vereniging. Het bestuur van v.v. Kranenburg kwam vervolgens in contact met de voetbalvereniging sv Wateringse Veld/GONA en die gesprekken verliepen uiterst positief. Kranenburg had wel enkele voorwaarden aan een eventuele fusie verbonden. Zo wilde men onder meer dat de verenigingsnaam gewijzigd zo worden, zodat Kranenburg in de naam voor bleef komen. Op 12 mei 2017 werd bekend dat sv Wateringse Veld/GONA en de opnieuw opgerichte voetbalvereniging Kranenburg uit Den Haag gingen fuseren. Echter omdat Kranenburg niet was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel moest de naam van de nieuwe fusieclub voorlopig sv Wateringse Veld/GONA’ blijven. Later zou er waarschijnlijk wel een nieuwe naam verzonnen worden, waarin ook Kranenburg in voor zou komen.

Later hier meer……

Seizoen 2018-2019

Met behulp van een forse subsidie van het Oranje Fonds kreeg de club de mogelijkheid om op haar sportcomplex aan de Guido de Moorstraat in Den Haag een zogenaamd ‘Buurthuis van de Toekomst’ te realiseren. Dit hield in dat kinderen uit de wijk bij de sport betrokken zouden worden, bijvoorbeeld door middel van speciale trainingen en een nog op te richten Buurtvoetbalschool. Het buurthuis bood ook onderdak aan de fysiotherapie van Dennis Lorsheijd, Stichting Mooi en kinderopvang Hakuna Matata.
Op vrijdagavond 14 september 2018 werd het “Buurthuis van de Toekomst” van WV Kranenburg officieel geopend. Een dag later ging het nieuwe Buurthuis van de Toekomst open en was de gehele buurt van harte welkom om gezellig een kijkje te komen nemen en werden er diverse activiteiten gehouden.
>

In het eerste seizoen van de nieuwe fusievereniging schreef het bestuur van WV Kranenburg voor de zaterdagcompetitie 1 seniorenteam in en voor de zondag 1 veteranenelftal. De jeugdafdeling bestond uit 1x JO12, 1x JO11, 1x JO10, 1x JO9 en 1x JO8-team.

De indeling van de standaardteams voor het seizoen 2018-2019 van de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Hsv DUNO, Duindorp SV, HBSS, HVV Hercules Den Haag, sv KMD, LYRA, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, VDL, Verburch en sv WV/Kranenburg.

>

Parade der trainers bij WV/Kranenburg

2018-2019 Martin Abbenhuis (tot 19-03-2019) / Ricky van den Bergh (per 21-03-2019)
2019-2020 Ricardo Darsan en Ricky van den Bergh