Ik zal mij eerst even voor stellen. Mijn naam is Arie Pors, ik heb 25 jaar bij P.V.S. gevoetbald van 1960 tot 1985. Heden ben ik nog altijd lid van de personeels vereniging alleen heet hij nu( PVsdu ) voluit personeels verenigingstaatsdrukkerij en uitgever bedrijf,daar tafeltennis ik nu vanaf 1985 .

P.V.S.voluit PersoneelsVereniging Staatsdrukkerij opgericht 21 April 1933 had in die tijd verschillende afdelingen, zoals: toneel, zwemmen, voetbal, klaverjassen, schermen, hengelsport, tafeltennis, volleybal,tekenen, tennis, filatelie, reizen en ontspanning en de auto hobby club. Momenteel  bestaan er nog 4 afdelingen, n.l.: hengelsport, tafeltennis, tennis en reizen en ontspanning.

Onze club kleuren waren blauw shirt met witte kraag en mouw boorden zwarte broek en blauwe kousen met witte boorden en het embleem P V S op de borstzak. Een fusie met PDK vond plaats rond 1984 ,als je al van een fusie kan spreken want het was meer een overname want de naam PDK bleef gewoon bestaan.  Aan de Duinlaan heb ik toen de vergaderingen mee gemaakt als penning meester van PVS en was het er niet mee eens dat onze clubnaam kwam te vervallen. Na een aantal jaren ging ook PDK ter ziele en gingen ze samen met D.H.B.R.K. die op Sportpark Ockenburgh speelde. Daarna weet ik niets meer hoe het verder ging.

Toen ik in 1960 voor het eerst kennis maakte met PVS was ik net uit de militairendienst. De club had een veld op Ockenburgh en we hadden twee elftallen.
In het seizoen 1960-1961 gingen we naar het terrein van N L S aan de Buurtweg op de grens van Den Haag en Wassenaar spelen. Als onderhuurder hadden we toen drie elftallen. NLS had toen een houten kantine met een grote kolen kachel en de kleedkamers waren niet al te best, we moesten ons wassen met koud water in een soort trog ,maar toch was dit een leuke tijd. NLS was toen een club van de Nieuwe Literaire Sociëteit, een paar jaar later gingen ze een fusie aan met dat haven bedrijf BREMA. Wij voetbalden op zaterdag en NLS op zondag. In die periode hebben wij daar ook nog veel bedrijfstoernooien gespeeld van de Staatsdrukkerij dus onderlinge wedstrijden .

De laatste twee wedstrijden van het seizoen 1965-1966 hebben we bij E.S.C. gespeeld, het veld van Esso dat lag naast de renbaan Duindigt. Wij mochten daar daar bij hoge uitzondering spelen. Het veld van ESC was een heel mooi veld en menig profclub had daar graag willen spelen. In 1967 ging PVS weg bij NLS en gingen we toen bij de v.v. Oranjeplein spelen. Na twee seizoenen gingen we ook daar weer weg en vertrok PVS naar de velden aan de Hoekwaterstraat, op de grens van Den Haag en Voorburg. Op het terrein van de Hoekwaterstraat waren veel velden en er speelden verschillende verenigingen. De enige vereniging die ik me nog kan herinneren is VOC. PVC had inmiddels vier elftallen. Een kantine hadden wij er niet, alleen een klein hokje met een loket aan de buitenkant.

Op dit terrein was ook een grote open hal daar werd rolhockey gespeeld op zondag als het voetbal zaterdags was afgekeurd konden we in die hal lekker trainen,We hadden altijd een vast ploegje om een partijtje te spelen. Op een gegeven moment moest PVS daar ook weer weg i.v.m. de aanleg van de Utrechtse baan .

PVS moest zodoende wederom op zoek naar een ander veld wat eigenlijk in die tijd heel moeilijk was. Als tussenoplossing kon PVS een jaar op het veld van Holland Sport gaan voetballen. HollandSport was in 1971 een fusie aangegaan met ADO zodat het veld op Houtrust niet meer werd gebruikt. Dit veld was echter voor een amateur clubje veels te groot een groot maar het was wel fijn om daar op te mogen voetballen.Na een jaar ging PVS naar de Erasmusweg als onderhuurder bij SVH maar ook daar ging de club na verloop van een paar jaar ook weer weg.

Het nieuwe adres van PVS kwam weer in vertrouwde omgeving, namelijk bij JAC aan de Buurtweg. Bij JAC heeft PVS met vijf elftallen gevoetbald en een hele mooie periode meegemaakt. Op een gegeven moment kwam daar ook de voetbalvereniging Robin Hood voetballen en na verloop van een aantal jaren kon PVS, samen met Robin Hood, de oude hockey velden naast JAC gaan huren. Echter de invulling van beide verenigingen kwamen niet overeen dus bleef PVS bij JAC voetballen tot de overgang naar PDK in 1984.

P.V.S heeft altijd in de eerste en tweede klasse H.V.B. gespeeld. De lagere elftallen in diverse reserve klasse. Dit is wat ik me nog kan herinneren van P.V.S. de laatste tien jaar ben ik daar penningmeester geweest. Nu ben ik penningmeester bij de tafeltennis van de P.Vsdu .Ik hoop dat jullie met deze informatie over PVS iets kunnen..

Vriendelijke groeten,
Arie Pors.