Quick Steps

Den Haag
19-11-1933 - Heden

De oprichting van Quick Steps

In de Haagse dagbladen van 19 november 1933 zoekt men tevergeefs naar een bericht waarin melding gemaakt werd van de oprichting van de R.K.V.V. Quick Steps. Het wereldschokkende nieuws van die dag was onder andere een nieuw Engels gevlechtsvliegtuig met een snelheid van 385 km per uur en dat er in Italië 962.868 werklozen waren.
Toch werd die gedenkwaardige dag Quick Steps in de Juriaan Kokstraat 142 te Scheveningen opgericht. In 1908 start de katholieke voetbalbond in diverse afdelingen. We zitten dan midden in de periode van het parochiële voetbal en de oprichting van daartoe behorende verenigingen. Ook katholiek Scheveningen heeft behoefte aan een eigen club.

Op de eerder genoemde datum 19 november 1933 komen ten huize van hoofdonderwijzer A.J. Gussenhoven (R.K. school van de Kerk te Scheveningen), enkele afgestudeerde schooljongens en enkele voetballende St. Josephgezellen (R.K. jongerenvereniging) aangespoord door kapelaan J. de Sain, via Loosduinen (G.D.A.) overgeplaatst naar de Scheveningse parochie H. Antonius Abt, bijeen. Laatstgenoemde neemt het eerste voorzitterschap op zich. Men dook in de Scheveningse historie en ontdekte dat in vroeger jaren een voorganger van de club had bestaan onder de naam “Vlugge Stappers”. Als een stille hulde aan deze pioniers koos men de Engelse vertaling ervan en zo ontstond onze vereniging met de naam Quick Steps.

Uit de jaarverslagen 1933 – 1935 blijkt, dat het eerste speelveld van Quick Steps aan de Leyweg was gelegen en gedeeld werd met mede-huurder de neutrale vereniging S.D.S., naast de v.v. Scheveningen, de club uit Duindorp. De historie vermeldt dat dit “veld” via een plank over een sloot bereikbaar was. Het kleedlokaal was een ruimte kieren, afgezet met planken.

De eerste kantine van Quick Steps op het veld aan de Leyweg.

Aan alle ongemakken komt echter een snel einde als in de nieuw ontstane wijk Rustenburg-Oostbroek het sportterrein aan de Nijkerklaan, tegen een huurwaarde van fl. 500, – per jaar, met ingang van 1 december 1934 wordt aangeboden en betrokken.

De officiële opening van het terrein aan de Nijkerklaan op 1 december 1934.

Quick Steps 1 seizoen 1938-1939

Het tweede veld aan de Nijkerklaan werd op 01-01-1935 door Quick Steps gehuurd. De leden van R.K.R.V.V. kwamen uit de parochie van de Apeldoornselaan. R.V.V. voetbalde destijds aan de Capadosestraat hoek Laakweg en wilde ook graag aan de Nijkerklaan voetballen maar daar had men de financieen niet voor.
Op 11 februari 1943 werd uit praktische overwegingen besloten om een fusie tussen Quick Steps en R.K.R.V.V. te bewerkstelligen. De naam Quick Steps bleef behouden en de kleding werd enigszins aangepast. Het shirt bleef rood wit verticaal gestreept, het broekje blauw (van R.V.V.) en de kousen rood.

>

Quick Steps 1 in het seizoen 1946-1947. Achterste rij v.l.n.r; Wim Verschoor, Cor van der Donk, Gerard v.d.Vlist, Ton Rottier, Jan Simonis en Cor v.d.Spek. Middelste rij v.l.n.r: Gerard Vijverberg en Ton Simonis. Voorste rij v.l.n.r; Bas de Veer, Aad Vis, Richard Middeldorp en Henk Buschgens.

De periode na de oorlog kan best gekenmerkt worden als de periode van de heer Gussenhoven. Als secretaris en als wedstrijdsecretaris was hij een heel belangrijk man voor Quick Steps.
Met zijn relaties en gezag zorgde hij voor een grote bloei van de vereniging.
Het terrein aan de Nijkerklaan met zijn twee velden was nauwelijks voldoende om daar alle elftallen te laten spelen. Dit kwam ook omdat er van de Rooms Katholieke kerk op zondag niet voor 12 uur gevoetbald worden want de zondagsverplichting werd nauw nageleefd.
De kleedkamers waren toen die tijd koud, vochtig en door klei bevuild en de wasgelegenheid bestond uit een betonnen bak met een hoge kraan waar ijskoud water uit stroomde. De kantine was een houten hokje met een toonbank waar je een drankje of een koek kon kopen en vervolgens buiten in de kou kon nuttigen.

Een Quick Steps voetbalkrantje uit het begin van de vijftiger jaren.

Op initiatief van Cor de Groot heeft op vrijdag 14 juli 1950 de oprichtingsvergadering van onze zaterdagmiddag-afdeling plaatsgevonden. Dit gebeurde onder leiding van bestuurslid J. Hogervorst (in verband met de vakantie van voorzitter J. Middeldorp). Kees Wijsman is de eerste trainer van de zaterdagtak. Toon Kok werd assistent trainer.
Overschrijven van de zondag- naar zaterdagafdeling mocht alleen met een geldige reden.

>

Seizoen 1959-1960

>

De negen clubs die in het seizoen 1959-1960 in de zaterdag 2e Klasse A van de HVB uitkwamen waren; AVA 1845, DORR, DVJ, Klokken Toren Boys, PVS, PZH, Quick Steps, Te Werve en TONEGIDO.

In een competitie waarin AVA 1845 oppermachtig was en met 28 punten kampioen werd kende het eerste zaterdagelftal van Quick Steps een prima seizoen. Van de 16 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 18 punten en een doelsaldo van 28 voor en 24 tegen eindigde men op een derde positie van de ranglijst.

<

Quick Steps is één van de weinige clubs, die nog midden tussen de huizen speelt. De oude houten kantine, die op 25 november 1961 werd geopend en die tot eind 1983 dienst zou doen.

>

 

Het eerste elftal van Quick Steps, dat op 20 mei 1962 kampioen van de 4e klasse werd door via een 3-1 overwinning op Aeolus in de laatste competitiewedstrijd één punt achterstand op de Rotterdammers goed te maken.

<

>

Seizoen 1969-1970

>

Quick Steps werd in dit seizoen ingedeeld in de zondag 4e Klasse A en ontmoette daarin; Concordia, DoCoS, DOSR, Floreant, Foreholte, De Ooievaars, Rijpwetering, SJZ, VTL en Warmunda.

O.l.v. trainer Aad Janssen kende Quick Steps een prima seizoen, echter had men de pech dat DoCos en VTL veel te sterk waren voor de overige clubs in de 4e Klasse A. Uiteindelijk wist Quick Steps van de 20 duels er 9 te winnen, 4 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 22 punten en een doelsaldo van 30 voor en 20 tegen eindigde men op een keurige derde positie van de ranglijst. Dit was achter kampioen DoCoS (29 punten) en VTL (27).

Seizoen 1970-1971

>

De poule-indeling competitie van de zondag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1970-1971 als volgt: ASC, Concordia (Delft), Concordia (H), Foreholte, GONA, De Ooievaars, Quick Steps, SJZ, Van Nispen, VVSB en Warmunda.

In het vierde seizoen onder trainer Aad Janssen werd Quick Steps met grote overmacht kampioen van de 4e Klasse A en promoveerde hiermee naar de 3e Klasse. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 4 verloren. Hiermee behaalde Quick Steps 27 punten en een doelsaldo van 30 voor en 20 tegen. Als tweede eindigde Concordia (H) met 22 punten.

Seizoen 1971-1972

>

<

Seizoen 1972-1973

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Full Speed, GDS, HMSH, Moordrecht, Quick Steps, RAVA, Schiedam, Spoorwijk, TONEGIDO, Waddinxveen en Wippolder.

<

Seizoen 1973-1974

>

<

Seizoen 1974-1975

>

Seizoen 1975-1976

>

<

Seizoen 1976-1977

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, De Flamingo’s, GDA, GSC, HDV, Oliveo, De Ooievaars, OSC, Quick Steps, De Valkeniers, WIK en Wippolder.

De zondag 1 van Quick Steps kende een goed tot uitstekend seizoen want van de 24 competitiewedstrijden werden er 10 in winst omgezet, 8 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 28 punten, en een doelsaldo van 34 voor en 23 tegen, eindigde Quick Steps, samen met HDV, op een zeer verdienstelijke derde positie in de Hoofdklasse zondag HVB. Dit was achter kampioen De Flamingo’s (37 punten) en promovendus De Valkeniers (34 punten).

<

Op de ALV (voorjaar 1977) waren 59 stemgerechtigde leden aanwezig bij de voorzitterswisseling. Paul Oudenhooven nam de hamer over van Ino van der Vin (sinds 28 oktober 1974). De bestuursleden Jan Simonis en Aad Janssen werden herkozen.

Seizoen 1977-1978

>

Op de ALV van 1 december 1977 waren maar 26 van de 263 stemgerechtigde leden aanwezig, zodat er geen geldige besluiten konden worden genomen!

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: BSC’68, CWP, Graaf Willem II VAC, Hoek van Holland, Marine, MVO’72, NSEM, PGS, PZH, Quick Steps en TONEGIDO.

<

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, GDA, GONA, GSC, HDV, Kranenburg, OLIVEO, Oranje Blauw, OSC, Quick Steps, SOA, WIK en Zwart Blauw.

Op de ALV van 1 juni 1978 werden Frans Jehee en Hans Teeuwisse benoemd tot bestuurslid in de plaats van de aftredende leden Harry Hijman en Aad Janssen. Eén week later kwam Harry Hijman op de eerste pagina van het Quick Steps clubblad terug op de rondvraag. Er werd aandacht gevraagd voor de mentaliteitsverandering, die het afgelopen seizoen bij Quick Steps was binnen geslopen. Een waarschuwend woord! Hij dacht: “Zijn wij onszelf niet meer? Verschuilen we ons niet te vaak achter anderen? Durven we nog wel voor onze eigen mening uit te komen? Staan we elkander niet te vaak iets voor te liegen, ook al is dat ‘voor de lieve vrede’? Kunnen we elkander nog wel recht in de ogen kijken? Schort er niet iets aan onszelf?” Harry hoopte: “dat hij met deze harte kreet alle leden op de ziel te hebben getrapt en dat hij alle leden de komende maand eens goed aan het denken heeft kunnen zetten over de vereniging Quick Steps en het functioneren van ieder afzonderlijk. Als me dat is gelukt, ben ik er van overtuigd, dat de sfeer weer helemaal terug zal zijn in onze vereniging”, aldus Harry Hijman.

Seizoen 1978-1979

Op de Buitengewone ALV van 11 december 1978 keurden 74 leden de concept-statuten van het nieuwe verenigingsrecht goed. Ed Janssen kreeg een welverdiend applaus voor zijn werk.

De zondag Hoofdklasse van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, ESDO, De Flamingo’s, GDA, Kranenburg, Oranje Blauw, OSC, Quick Steps, SVDHB, Steeds Voorwaarts en Westerkwartier.

Op woensdag 23 mei 1979 keerde Quick Steps, met als trainer Ruud van der Linden, op zondag terug in de KNVB. In Schipluiden werd onder leiding van arbiter Mario van der Ende tegen Steeds Voorwaarts (trainer Miel Hollard) niet onfortuinlijk gelijk gespeeld: 0-0.

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: Arentsburg, ASSO, Bizon, BSC’68, GDA, Graaf Willem II VAC, Hoek van Holland, PGS, Quick Steps, SML’46 en Taurus.

>

Seizoen 1979-1980

Joop Meuleman (V.U.C.) werd de opvolger van de zeer gewaardeerde jeugdtrainer (A1, B1 en C1) Piet van der Valk, die onverwachts trainer werd bij de FC Haarlem.

Eind 1979 kwam de Commissie Planning met een aantal voorstellen, zoals: jeugd op jonge leeftijd vertrouwd maken met het werk in de vereniging (kader); wijziging aanbrengen in de samenstelling van het Bestuur ter verbetering van de communicatie (structuur); maximaal 36 elftallen (21 jeugdteams, 3 zaterdag- en 12 zondagsenioren); bouwcommissie vormen i.v.m. onderzoek naar nieuwbouw clubgebouw/kleedgelegenheden (accommodatie); samenwerken met wijk- en winkeliersvereniging (contacten); 19 november 1983 (50 jaar QS) groots vieren. Het CP rapport werd gemaakt door: Harry Hijman (voorzitter), Ferry Ballhaus, Ben van den Bosch, Ruud Bredewold, Frans Jehee, Chris van Luttervelt, Ron Pauwels, Jos Straver, Hans Teeuwisse en Martin de Roode.
Per 1 januari 1980 werd overgegaan tot het innen van de contributies en donaties via accept girokaarten. Op 18 en 19 april 1980 was er voor de oud-leden van de handbalvereniging Kwiek Sport (voorheen Quick Sport en daarvoor Quick Steps) een geslaagde reünie.

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: LenS, MVO’72, NSEM, PGS, PVS, PZH, Quick Steps, SML’46, SVGW en Taurus.

Seizoen 1980-1981

Per 1 juli 1980 had Quick Steps 490 leden:133 senioren zondag; 44 senioren zaterdag; 40 A, 34 B en 51 C junioren; 49 pupillen; 38 welpen; 17 mini welpen; 39 niet spelend en 32 n.s. werkend; 8 Ereleden en 5 leden van Verdienste, alsmede 30 donateurs.
Op 18 november 1980 overleed op 51 jarige leeftijd onze Erevoorzitter Jan van Buuren.
Op 18 februari 1981 werd na jarenlange strijd eindelijk de Ir. Ad van Emmenes wisselbeker door de Quick Steps jeugd o.l.v. Fred van Westing en Ton Huisman gewonnen. QS-1 won deze spelregelfinale voor Die Haghe, S.V. ’35, De Valkeniers, QS-2 en W.I.K. Daarna werden onze jongens ook nog kampioen van West II en gingen op 25 april naar de finale van Nederland in Amersfoort!

Op de ALV van 25 mei 1981 werd er een geheel nieuw bestuur gekozen. Het bestuur van Quick Steps zag er nu als volgt uit: Bing Kappenburg (voorzitter), Paul Oudenhooven (secretaris), Frans van der Vin (penningmeester), Hans Rotteveel (2e secr.), Harry Kant (zondagsenioren), Henk Houniet (zaterdagsenioren), Fred van Westing (junioren) en Ben van den Bosch (pupillen/welpen). Van de bestuurders Ed Janssen, Hans Teeuwisse en Ruud Bredewold werd afscheid genomen. Vacature 2e penningmeester. Het nieuwe Bestuur van de Jeugdafdeling bestond uit: Fred (voorzitter), Cees Broers (secretaris) en Hans Hendriks (wedstrijdsecretaris). Juniorleiders, ouders en spelers bedankten Ruud Bredewold (hoofdjunioren leider) en Ferry Ballhaus (secretaris) voor al hun zeer goede werkzaamheden.

Op 17 juli 1981 overleed op 73 jarige leeftijd Quick Steps Erevoorzitter Frans van Hal in het ziekenhuis te Oostburg (Zeeland).

<

Seizoen 1981-1982

Op 4 oktober 1981 vierde de parochiekerk van de H. Teresia van het Kind Jezus haar 50 jarig bestaan. R.K.R.V.V. en later (na fusie) Quick Steps hadden nauwe banden met deze kerk aan de Apeldoornselaan. Geestelijk Adviseurs als b.v. kapelaan J. Buijs (later pastoor in Achthuizen) en de voetballende kapelaan Nico v.d. Akker waren heel bekend.
In november werd de Jubileumcommissie voor het 50 jarig bestaan door het Bestuur samengesteld: de dames Lia Maas en Elly van Ockenburg, alsmede de heren Paul Linckens, Benno Oudt, Paul Oudenhooven, Paul Schilte, Chris Utermark en Ino v.d. Vin (voorzitter).
De opbrengst van de Grote Clubactie 1981 overtrof onze stoutste verwachtingen. Er werden liefst 5.200 loten verkocht (bijna 5% van de regio Den Haag!) met een netto opbrengst van ruim fl. 5.700.
Op 7 januari 1982 werd door de Welstandscommissie eindelijk goedkeuring gegeven aan ons bouwplan (clubhuis boven en kleedkamers onder) op de locatie van de huidige kleedkamers.
Oude kleedkamers - kopieDe gemeentelijke kleedkamers, die tot 1983 gebruikt werden. Op deze locatie zou het nieuwe clubhuis en kleedkamers gebouwd gaan worden.

Spoedig daarna hadden Ben van den Bosch en Bing Kappenburg namens het Bestuur een onderhoud met J.S.R (Jeugd, Sport en Recreatie) van de Gemeente en met onze architect, de heer A.J. (Ton) Deurloo.

In de Telegraaf van 23 januari 1982 stond een artikel met de tekst: PAS VIER KEER GESPEELD: EEN TRIEST RECORD? Hierin maakte voorzitter Bing Kappenburg van de Haagse voetbalclub Quick Steps (4e Klasser) melding van het feit, dat zijn club dit seizoen nog maar 4 competitiewedstrijden heeft gespeeld. “Vanaf juli zijn we met de voorbereiding op deze competitie bezig geweest. Vier wedstrijden in zeven maanden….! Ik vraag me af, hoe we dat allemaal moeten inhalen”.

<

Met ingang van 24 mei 1982 werd Henk Houniet in ons Bestuur opgevolgd door Richard van der Zalm (zaterdagsenioren).

Seizoen 1982-1983

Na een informatie avond voor de buurtbewoners verklaarde ook de Dienst Stadsontwikkeling zich akkoord met de nieuwbouwplannen van Quick Steps. Start in 1983? Financieel plaatje? De KNVB keurde shirtreclame goed: wie wil?
Woensdag 6 oktober 1982 werd een gedenkwaardige dag in de clubhistorie van Quick Steps. Tijdens de Buitengewone ALV gaven 60 leden unaniem het Bestuur goedkeuring voor de nieuwbouw. De (voorlopige) bouwcommissie werd gevormd door Ben van den Bosch (voorzitter), Hans Teeuwisse (penningmeester), Ton Bouwens, Hans Hendriks en Chris van Luttervelt.
Op dinsdag 14 december 1982 las voorzitter Kappenburg op de voorpagina van een groot landelijk ochtendblad “Twee doden en één zwaar gewonde bij een verkeersongeluk in Medemblik. Die zwaar gewonde was Quick Steps bestuurslid Harry Kant.

In 1983 startte Quick Steps met een nieuw F5 team. Alleen H.B.S. en Laakkwartier hadden ook 5 mini welpenteams! Een compliment aan de goede organisatie (Ben v.d. Bosch en zijn mannen). Voor de 3e keer in successie werd door de jeugd, o.l.v. Walter Vogelaar, Frans van Munnen en Peter v.d. Nouland, de Ir. Ad van Emmenes trofee gewonnen (net voor S.V. ’35).

Op vrijdag, 8 april 1983 werd om 15 uur de eerste paal geslagen door “bouwpastoor” Ben van den Bosch en kreeg zijn echtgenote Fieneke terecht bloemen. Elion & Pajkrt Bouwen (Rijswijk) gingen aan de slag. Mede door de zelfwerkzaamheid van een aantal leden bleven de totale kosten net onder de één miljoen gulden. Quick Steps 50 jaar: Jubileumstickers slechts fl 1.

Bestuurswijziging: Ed Janssen volgde Paul Oudenhooven op als secretaris.

In het seizoen 1982-1983 was de zaterdag 2e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, DVJ, Ec-So, GONA, HTSV, International, MVO’72, PGS, PZH, Quick Steps, Schipluiden en Takdier Boys.

In de kelder van het zaterdagvoetbal waren de prestaties van Quick Steps 1 dit seizoen onopvallend te noemen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en gingen er 8 verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 42-36, eindigde men op een achtste positie van de 2e Klasse B.

<

Seizoen 1983-1984

Het was een zomer om van te dromen: in maanden géén regen! Op zaterdag, 3 september 1983 stonden echter ineens de sluizen boven wijd open! Ino van der Vin (voorzitter JuCo) gaf het eerste exemplaar van het Quick Steps jubileumboek aan voorzitter Bing Kappenburg. De Federatieband was bij deze opening en liep daarna in kletsnatte pakken door de wijk. De braderie/rommelmarkt ging gewoon door en werd toch een succes! Wegens de storm ging het parachutespringen niet door. Ook geen judo, schermen, tai kwando en penaltyschieten, maar de watervaste dames gingen wel voetballen. Saté, haring en makreel liepen als een trein en de bierpompen stonden niet stil. Henk Driessen goochelde en speelde met poppen voor de kinderen. Company 7 en Flash zorgden voor de muziek. Zondag (bijna droog) was er een heel geslaagd mixed toernooi met barbecue. Wederom een grandioze happening! Ino schreef in het clubblad van Quick Steps: “een heerlijke vereniging met hardwerkende leden, die zich voor elkaar wilden inzetten in een prima sfeer”.
Tijdens de Buitengewone ALV op vrijdag, 4 november werden Ben van den Bosch, Jan de Bruyn en Chris van Luttervelt benoemd tot Erelid van Quick Steps. Hans Hendriks, Paul Schilte, Ino van der Vin en Fred van der Wilk werden lid van Verdienste.

Op zaterdag, 19 november om 15 uur werd het nieuwe clubgebouw van Quick Steps geopend door de wethouders Piet Vink en Guido Halleen. Om 17 uur volgde een drukbezochte receptie en daarna een bestuursetentje op de Dierenselaan. Vanaf 20 uur was er een fantastische feestavond.
Nieuwe kantine - kopieHet nieuwe clubgebouw van Quick Steps dat op 19 november 1983 door de wethouders Piet Vink en Guido Halleen werd geopend. Beneden de kleedkamers en boven het clubhuis.

Tevens kwam er een nieuwe houten tribune langs het hoofdveld, gemaakt door leerlingen van de Technische School St. Paulus. Het sponsorcontract met Sporthuis A.J. (Dierenselaan) voor het 1e zondagteam werd met 2 jaar verlengd. Ook andere teams kwamen met een shirtsponsor.

De 2e Klasse B van de HVB-zaterdag was voor het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: Bizon, CWP, sv International, HTSV, MVO’72, PDK, PGS, PZH, Quick Steps, FC Zoetermeer en Zwart Blauw.

De prestaties van de zaterdag 1 van Quick Steps waren niet al te best want de club eindigde op de voorlaatste positie van de ranglijst. Van de 20 wedstrijden wist men er 5 te winnen, 1 gelijk te spelen en werd er maar liefst 14 keer verloren. Hiermee behaalde Quick Steps 11 punten en een doelsaldo van 34 voor en 64 tegen.

In het jubileumjaar van Quick Steps werden bij de junioren de A2 (leiders Cees Roos en Rinus van Ravenhorst) en de B1 (leider Jan Vessies) kampioen. Al met al kunnen we zeggen dat dit verenigingsjaar van Quick Steps wel een heel bijzonder jaar was!

Seizoen 1984-1985

Bestuurswijziging bij Quick Steps: Harry Kant werd 2e penningmeester en Harry Hijman volgde hem op bij de zondagsenioren. De verkoop van sigaretten en shag in het clubgebouw van Quick Steps werd vanaf dit seizoen stopgezet. Eén van de oprichters van Quick Steps “bovenmeester” A.J. Gussenhoven kreeg een opvolger in de voetbalbond. Mr. Eduard Lucien Janssen werd sedert 5 november 1984 bestuurslid van de K.N.V.B., afdeling Den Haag.

Begin 1985 werd na goed overleg met de trainers John Vente en Rob Blankenstein gestart met een nieuw Jeugdplan: Jong Quick Steps (17 tot 21 jaar) met als leider Paul Schilte en als grensrechter Ferry Ballhaus. De eerste wedstrijden werden thuis gespeeld tegen Die Haghe (3e klas) en Sparta (regionale jeugd). Dit team werd gesponsord door Koos Kortekaas (schildersbedrijf) en Hans van IJssel (sporthuis AJ).

>

Het slot van dit seizoen was turbulent. Het betrof de discussie in de ALV over het al of niet aantrekken van een betaalde trainer voor de junioren. Een kleine meerderheid van de leden verzocht het bestuur tot aanstelling hiervan. Er werd ook besloten naast de start van ons Jeugdplan een Werkgroep Voetbal in te stellen. In deze Werkgroep zaten Bing Kappenburg, Paul Schilte, André Bellekom, Rob Rietveld, Cees Broers en Bas de Winter.

Rob Blankenstein, jeugdtrainer bij Quick Steps en tevens assistent van zondagtrainer van John Vente, werd benoemd tot hoofdtrainer van De Flamingo’s.

De Quick Steps-spelers Alex van der Harst, Jerry Kellevink en Richard Teeuwisse speelden dit seizoen diverse wedstrijden voor de Haagse Jeugd Zaalvoetbalteams.

<

Seizoen 1985-1986

Bestuurswijziging bij aanvang van dit seizoen: Hans Teeuwisse volgde Frans van der Vin op als 1e penningmeester.

>

Quick Steps kwam dit seizoen voor het eerst uit in de recreatieve senioren ZAALVOETBAL competitie met o.a. Jacques Beerman, Ton Bouwens, Martin de Jong, Bert van Driel, Henk Hoogweg, Henk Teeuwisse, Henk Buschgens, Frans Mol, Goof van Rijn en Ton Warmerdam. Nog meer nieuwe initiatieven: Quick Steps organiseerde met Blauw Zwart, DUNO, TONEGIDO en VELO een competitie voor spelers onder de 23 jaar.

De zaterdag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, ANWB, Ariston’80, BSC’68, DHL, Kamraan, Marathon, MVO’72, Quick Steps, RVC, Rijswijk en DFC Zoetermeer.

>

Het eerste zaterdagteam (4e plaats in de 2e klas HVB) stuntte thuis voor de Haagsche Courant Cup tegen H.B.S.: 2-2. Pas na 11 strafschoppen werd Quick Steps-zat. eervol uitgeschakeld!  De ZM afdeling sloot het seizoen af met een geweldig weekend in Attendorn am Biggesee.

>

Het eerste zondagteam (8e plaats in de 4e klas KNVB) moest in de HC kwartfinale op het terrein van Vredenburch in Rijswijk spelen tegen de Delftse hoofdklasser D.H.C. ! De “landskampioen” speelde tegen Quick Steps na 90 min. gelijk (1-1). In de extra tijd werd het nipt 1-2. Het “Henk Jorissen” en het “I.M. Henk Buschgens sr.” waren op zondag 11 mei een groot succes.

<

Sponsor Wout van Kuijen en voorzitter Bing Kappenburg besloten om aan het einde van elk seizoen aan de ‘player of the year’ van het eerste zondagteam de Voorzittersbeker uit te reiken. De eerste beker ging naar Ed Nolet. Keeper Robert Hendriks werd 2e en André Storm 3e.

Alleen de C1 junioren (leider Martin de Jong) waren succesvol. Samen met DEVJO behaalde Quick Steps 29 punten en beide teams promoveerden naar de hoogste C afdeling. Danny Huf (1e jaars C) en Alex van der Harst (2e jaars C) speelden diverse wedstrijden voor de Haagse Jeugdselecties.

Op de ALV van 30 mei 1986 traden af de bestuursleden Hans Rotteveel (2e secretaris en vice voorzitter), Harry Kant (2e penningmeester), Fred van Westing (afgevaardigde junioren ABC) en Richard van der Zalm (afgevaardigde zaterdagsenioren). Een fikse aderlating !
Ook werd door de Werkgroep Voetbal haar verslag gepresenteerd. Boven beide jeugdafdelingen kwam direct één jeugdbestuur en er werd overgegaan tot één seniorenbestuur. De overige uitgangspunten, die nog verder moesten worden uitgediept, werden door de ALV akkoord bevonden.

Per 1 juli 1986 bestond het bestuur uit: Bing Kappenburg (voorzitter), Ed Janssen (1e secretaris), Harry Hijman (2e secretaris), Hans Teeuwisse (1e penningmeester), Jan Vessies (2e penningmeester), Wim Slootjes (afgevaardigde senioren), Ben v. d. Bosch (jeugdvoorzitter) en Cees Broers (jeugdsecretaris).

 

Seizoen 1986-1987

>

Op 15 oktober overleed Erelid Jan Lucas. Naast zijn dagelijks werk in het onderwijs (Loosduinen) besteedde de kleine bovenmeester Lucas een zeer groot gedeelte van zijn vrije uren aan Quick Steps. Hij was o.a. heel lang wedstrijdsecretaris van de zondagsenioren.
Fred van der Wilk werd aangesteld als coördinator vandalisme. Terreinmeester Jan Barbier ging in de loop van het seizoen met VUT en werd opgevolgd door Aad Mulder. Veel gratis wedstrijdballen en ook veel reclameborden langs het hoofdveld werden geregeld door Aad Jansen. Paul Oudenhooven volgde met veel verve en op zijn wijze tijdelijk Henk Meyer op als materiaal- en terreinverzorger.
De seniorenafdelingen waren niet succesvol. De 2e Voorzittersbeker ging naar Huub Steverink. De B1 (jeugdtrainer Lesley Nijman en leider Ferry Ballhaus) werd kampioen met promotie naar de Promotieklasse. Ook A2 (leider Rinus van Ravenhorst) en C2 (leider Eric Meyer) werden eerste ! Tijdens de Paasvakantie werd voor de gehele jeugdafdeling een eerste trainingsweek in de clubhistorie georganiseerd. De koppen in Het Binnenhof en De Haagsche Courant waren “Profs bij Quick Steps” en “Quick Steps houdt trainingsweek”! Mede dankzij vele medewerk(st)ers, deelnemers en niet te vergeten een groot aantal sponsors werd deze week een grandioos succes. Daarna nog een mooi verhaal met foto in De Posthoorrn m.m.v. Herman van Bergem en Simon Smit.. Danny Huf, Edwin Twilt en Ron Planken speelden diverse wedstrijden met één van de Haagse Jeugdselecties. Ons ex-lid Alex van der Harst (Sparta) speelde in het Nederlands Elftal onder de 16 jaar.

<

Op de Algemene ledenvergadering van 25 mei 1987 werden de aftredende bestuursleden Harry, Hans en Cees herkozen. Bovendien werden Jan Simonis (afscheid) en Aad Janssen benoemd tot lid van Verdienste.‘Quérido Steeplechase’ maakte melding van 2 cricketwedstrijden bij good-old H.B.S. en Olympia (Gouda) met de Quick Steppers Ed Janssen, Hans Teeuwisse, Huub de Jong, John Schippers, John van Nieuwkerk, Paul Oudenhooven, Jan en Willem Vessies.

In het “sportiviteitsklassement” van dit seizoen (HSV Journaal: Rob te Winkel) bezette Quick Steps de mooie 10e plaats, van de 96 Haagse clubs. Dat was een felicitatie waard, maar het had best nog wat fraaier gekund.

Seizoen 1987-1988

“De toekomst van de Haagse Veldvoetbalverenigingen” was de titel van het rapport over het huidige en toekomstige gebruik van de Haagse voetbalvelden en de positie van de clubs. Van de 96 Haagse voetbalverenigingen bracht Quick Steps na H.B.S. en Quick de meeste jeugdteams in het veld ! Hierna volgden ADO, VUC en Laakkwartier. Jeugd- en seniorenteams samen gaven aan, dat Quick Steps tot de 5 grootste veldvoetbalverenigingen in Den Haag behoorde ! De “top-20” luidde: Quick, HBS, GDA, Scheveningen, Quick Steps, Laakkwartier, VUC, ADO, VCS, SV ’35, LenS, Die Haghe, DUNO, HVV, GDS, RAVA, GONA, Duindorp SV, VIOS, HMSH en Graaf Willem II VAC.

De D-, E- en F-afdeling van Quick Steps verkocht dit seizoen meer dan 3.000 loten (Grote Clubactie). Animator André Bellekom was heel tevreden. In december was het bestuur een langdurige verbintenis (tot 1 juli 1991) overeengekomen met de trainers Miel Hollard (A-selectie zondagsenioren) en Lesley Nijman (jeugd).

De tweede jeugdtrainingsweek, met medewerking van de A junioren was weer grandioos. Joop v.d. Berg was een goede gastheer voor Martin Jol, Bram Rontberg (FC Den Haag), Barendse, Blinker, Roos en Monkou (Feyenoord). Als klap op de vuurpijl was er voor iedere deelnemer een mooie sweater. Aangeboden door Cruijff Sports, Sporthuis AJ en Koos Kortekaas. De algehele regie was in handen van Lesley Nijman.

Voor het eerst in de QS historie was er een familiedag voor ouders, broers en zussen van onze DEF-tige spelertjes: prachtig weer en voor herhaling vatbaar !

Na vele (8) jaren volgde er weer eens een kampioenschap: spelers zondag-3, leider Aad de Jong en trainer Wil Dorland proficiat !

Het vlaggenschip van Quick Steps eindigde op een knappe 4e plaats met 26 punten. Kampioen is deze 4e klas werd D.S.O. (36p), terwijl de Kon. H.V.V. (10p) degradeerde.
G.D.A. (29p) kwam op plaats 2 en Cromvliet (26p) nam de 3e plaats in.
‘Player of the Year’ werd Richard Teeuwisse en hij ontving de 3e Voorzittersbeker. Han Paulides eindigde als tweede en Dennis Olman op de derde plaats.

<

Seizoen 1988-1989

Quick Steps was kerngezond, bezat een clubhuis van rond de 1 miljoen gulden waarvan er nog maar een ton moest worden afgelost en had bij aanvang van dit seizoen maar liefst 20 jeugdelftallen. Quick Steps bezat ook zowel en zaterdag- als zondagafdeling.
Het bestuur van Quick Steps, o.l.v. voorzitter Bing Kappenburg, achtte het dan ook tijd om een ambitieuzere aanpak binnen de club. Zo werd o.a. hoofdtrainer Miel Hollard, alsmede zijn assistent Lesley Nijman, een contractverlenging tot medio 1991 overeengekomen. 

<

Seizoen 1989-1990

>

<

Seizoen 1990-1991

>

<

Het leek zo eenvoudig te gaan in de zondag 4e Klasse B van de KNVB. Vanaf het begin van de competitie bouwde RAVA een voorsprong op die door geen enkele club zou kunnen worden ingehaald. RAVA zou wel eventjes kampioen worden en met nog vier wedstrijden te spelen had de club een voorsprong van zes punten. Niets kon er dus in principe meer misgaan voor de Zuiderparkbewoners. Maar voetbal is voetbal en RAVA bleek ineens de druk niet meer aan te kunnen en verloor de ene na de andere wedstrijd. En omdat naaste belager Quick Steps wel de punten binnen haalde eindigde RAVA en Quick Steps uiteindelijk gezamenlijk op de eerste plaats in de 4e Klasse B.

Op donderdag 9 mei 1991 (Hemelvaartsdag) volgde dus een beslissingswedstrijd ophet complex van Wilhelmus te Voorburg. De ruim 3000 toeschouwers zagen in de 38e minuut dat RAVA-doelman Sjaak Burg het veld moest verlaten nadat hij Quick Steps-spits Richard Teeuwisse in het strafschopgebied onderuit had gehaald. Teeuwisse nam zelf de toegekende strafschop en bracht hiermee Quick Steps op een 1-0 voorsprong. Amper vijf minuten zette, wederom, Teeuwisse Quick Steps op een 2-0 voorsprong, wat tevens de ruststand werd.
Met heel veel risico besloot RAVA met vier spitsen aan de tweede helft te beginnen. In de 50e minuut werd de wedstrijd echter al beslist. Richard Teeuwisse bood in eerste instantie Ton Wildschut een bijna niet te missen kans, maar toen Wildschut het net niet wist te vinden maakte Teeuwisse het zelf maar af: 3-0. In de 72e minuut scoorde RAVA nog wel tegen maar in de 85e minuut bepaalde Minnaard de eindstand op 4-1.

Groot feest dus aan de zijde van Quick Steps dat hiermee promoveerde naar de 3e Klasse en de scheidende trainer Miel Hollaard hiermee een schitterend afscheidscadeau gaf.
De opstelling van Quick Steps in deze beslissingswedstrijd was als volgt: Gilvry Carrilho, Van der Wilk, De Boer, Nolet, Van de Wetering, Steverink, Paulides, De Boer, Kragt (46 Minnaard), Richard Teeuwisse en Ton Wildschut.

>

Seizoen 1991-1992

>

<

Door de grote hoeveelheid teams en slechts twee velden, die voor zowel wedstrijden als trainingen worden gebruikt, behoren de velden van Quick Steps tot de meest belaste in Den Haag. Er trad meestal al in november slijtage op. In 2001 werd door het Bestuur (in overleg met de Gemeente Den Haag) besloten om veld 1 te vervangen door een WETRA-veld. Een dergelijk veld zou een hogere speelduur hebben dan een normaal speelveld, tot ongeveer 600/700 uur. In de eerste 2 seizoenen na de aanleg lag het veld er goed bij. In de jaren erna ging de kwaliteit echter weer sterk achteruit.

Seizoen 1992-1993

>

De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DVC, EOC, HS texas DHB, Kamraan, KSD, Neta Dall, PGS, Quick Steps, RAS, VELO en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1993-1994

>

<

De 4e Klasse C van de KNVB-zondag was voor het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, Duindorp SV, GDA, Groen Wit’58, HBS, Kranenburg, ODB, Postduiven, Quick Steps, Scheveningen en WIK.

>

Seizoen 1994-1995

>

In het seizoen 1994-1995 kwam de zondag 1 van Quick Steps wederom uit in de 4e Klasse C van de KNVB. Het team van de nieuwe trainer Piet van der Valk moest het in deze klasse opnemen tegen; BTC, Celeritas, GDA, Groen Wit’58, ODB, OSC, REMO, Scheveningen, SOA, Wassenaar en WIK.

Quick Steps kende een uitstekend seizoen en pakte zelfs een Periodetitel waardoor de nacompetitie voor promotie naar de 3e Klasse al verzekerd was. Helaas was GDA dit seizoen oppermachtig en werd dan ook uiteindelijk met 32 punten kampioen. Quick Steps behaalde uit de 22 competitieduels 27 punten en eindigde hiermee op de tweede positie van de ranglijst.
(de resultaten van Quick Steps in de nacompetitie hebben wij helaas nog niet kunnen achterhalen).

<

Seizoen 1995-1996

<

>

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

De zondag 1 van Quick Steps werd voor seizoen 1997-1998 ingedeeld in de zondag 4e Klasse C, samen met: Azzurri, Duindorp SV, DZS (De Zwarte Schapen), GSC-ESDO, HS Texas DHB, ODB, OSC, Paraat, Quick Steps, SVH, VVM en WIK.

<

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

>

De nieuwe trainer Hans Bal (kwam van RAVA) maakte Quick Steps meteen kampioen van de 4e Klasse C en promoveerde hiermee naar de zondag 3e Klasse KNVB.

<

Seizoen 2000-2001

>

De zaterdag 1 van Quick Steps werd dit seizoen ingedeeld in de 5e Klasse C van de KNVB met daarin als tegenstanders; DZW (De Zwarte Schapen), GDA, GONA, HTSV, LenS, Neta Dall, De Postduiven, Te Werve, VCS en Wanica Star.

De zaterdagvoetballers kenden een uitstekend seizoen maar had alleen de pech dat Te Werve de hele competitie oppermachtig was. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 44 punten en een doelsaldo van maar liefst 105 voor en 33 tegen eindigde men op een derde positie van de 5e Klasse C. Te Werve werd met 55 punten kampioen en De Zwarte Schapen (46 punten) eindigde op de tweede positie.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2000-2001 uit de volgende clubs samengesteld: Cromvliet, DSO, DWO, GDA, GONA, HBS, HVV, ODB, Postduiven, Quick Steps, VDL en VIOS.

In de eerste seizoenshelft kwam het elftal van trainer Hans Bal redelijk voor de dag want met 14 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 13 voor en 9 tegen ging Quick Steps op een vierde positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was achter koploper GDA (11-21), HBS (9-19) en ODB (8-16).
Na de winterstop gebeurde er van alles rondom het eerste elftal van Quick Steps dat de prestaties niet bevorderden. De succesvolle trainer Hans Bal wilde zijn contract bij Quick Steps graag verlengen maar wilde daarvoor wel wat meer centjes. Het bestuur ging daarmee niet akkoord en besloot zodoende na dit seizoen afscheid van trainer Bal te nemen en besloot Ton Boevink aan te trekken. Een gedeelte van de spelersgroep was het daarmee niet eens en zodoende was er wat gekakt in de groep waardoor de prestaties steeds minder werden.
Uiteindelijk wist de zondag 1 van Quick Steps van de 22 competitiewedstrijden er 8 te winnen, 6 gelijk te spelen en 8 te verliezen. Met 30 punten, en een doelsaldo van 34 voor en 42 tegen, eindigde men op de achtste positie van de ranglijst.

Seizoen 2001-2002

>
Het 1e zaterdagelftal werd dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse B, samen met; Duinoord, DUNO, GDA, Haagse Hout, Hoeks Boys, HWD, KSD, Nationale nederlanden, PGS, RVC/Rijswijk, TAC’90, Te Werve en Vredenburch. Een poule dus met maar liefst 14 verenigingen. Het werd een zwaar jaar voor de mannen van trainer Ron Ridderhof want met een beperkt aantal selectiespelers (slechts 15 man) werden er maar liefst 36 officiële wedstrijden dit seizoen gespeeld. Toch eindigde Quick Steps uiteindelijk op een knappe 7e plaats, waarbij de nacompetitie maar net werd misgelopen.

In het seizoen 2001-2002 kwam de zondag 1 van Quick Steps uit in de 3e Klasse B van de KNVB. Deze “Haagse poule” bestond verder uit: ADO Den Haag, GDA, GONA, Haagse Hout, HVV, LenS, De Postduiven, Rood Groen ’01, Scheveningen, SOA en VIOS.

Het vlaggenschip van de zondag-afdeling kende qua prestaties een uitermate slechte seizoenstart want de eerste dertien wedstrijden op rij gingen allemaal verloren en had Quick Steps een doelsaldo van 9 voor en 51 tegen. Door op zondag 27 januari 2002 “concurrent” ADO Den Haag (5 punten) met 1-0 te verslaan kwam de ploeg van trainer Ton Boevink eindelijk van die hatelijke nul punten af.
De tweede seizoenshelft verliep in de 3e Klasse B overigens zeer chaotisch want op de voorlaatste speeldag werd de v.v. Rood Groen’01 door de KNVB uit de competitie genomen en kwamen alle resultaten tegen deze club te vervallen. Hierdoor werd het klassement enorm beïnvloed en door elkaar gehutseld. Ook voor Quick Steps bracht dit wat verandering. Met 10 punten (3x winst, 1x gelijk en 16x verlies) uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 66 tegen, eindigde men op een tiende positie van de ranglijst.

>

Seizoen 2002-2003

>
De “zaterdag 1” van Quick Steps kwam dit seizoen wederom uit in de 4e Klasse B, met ditmaal als tegenstanders; DUNO, DWO, De Zwarte Schapen, GDA, Haagse Hout, HPSV, HS texas DHB, KSD, Postduiven, te Werve en Wassenaar.
Een leuke poule dus, bestaande uit 12 teams waarbij alleen DWO en sv Wassenaar niet uit Den haag kwamen.
Na bijna 8 jaar Ron Ridderhof als trainer voor de groep te hebben gehad stond er dit seizoen een ander gezicht voor de groep, n.l. Rus Aways (27).

>

Seizoen 2003-2004

>

De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2003-2004 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Duinoord/Jagers, Dynamo’67, sv Erasmus, Forum Sport, GOL Sport, Graaf Willem II VAV, JAC, Oranje Blauw, Quick Steps, Real Zoetermeer, RFC’95, Taurus en Warmunda.

Van de 26 competitiewedstrijden wist de zondag 1 van Quick Steps er maarliefst 15 te winnen, speelde men 3 keer gelijk en werd er 4 maal verloren. Met 60 punten, en de doelcijfers 85-31, kwam Quick Steps net 2 punten te kort voor het kampioenschap en eindigde zodoende op de tweede positie van de ranglijst van de 5e Klasse A. Kampioen werd sv Erasmus.

<

Seizoen 2004-2005

>

<

Seizoen 2005-2006

>

De zondag 4e Klasse D was in het seizoen 2005-2006 uit de volgende clubs samengesteld; BMT, Duinoord/De Jagers, sv Erasmus, GONA, HMC, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, Quick Steps, REMO, RVA, SVH en WIK. Marathon/Azzurri trok zich overigens tijdens dit seizoen terug uit de competitie.

>

Luchtfoto van het complex uit 2005. Midden onder de nieuwe kantine en kleedkamers.

In januari 2006 werd bekend gemaakt dat veld 2 (natuurgras) vanaf 15 mei 2006 zou worden vervangen door een rubber ingestrooid kunstgrasveld. De aanleg van het kunstgrasveld werd, na enkele vertragingen, eind juli 2006 opgeleverd.

Seizoen 2006-2007

>

De zondag 1 van Quick Steps werd dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C van de KNVB met daarin als tegenstanders; BMT, Celeritas, Duinoord/De Jagers, Jai Hanuman, JuVentaS, REMO, RVA, De Ster, TAC’90, Toofan en WIK.

>

Quick Steps prominenten-elftal in 2007. Staand v.l.n.r; Arjan Kuijper, Ronald Rozema, Patrick de Waal, Rob Rens, Martin Rens, Eric Valentin, John Schippers, Ferry Ballhaus, Siem van Ockenburg en Peter Arens. Zittend v.l.n.r: René Rovers, Oscar Nijman, Benno Oudt, Henk Hoewijk, Ed Rovers, Hans Kettman, Martin Nijman, Henk Hoogweg en Co van Beijeren.

Seizoen 2008-2009

Tijdens de drukbezochte en heel gezellige receptie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Quick Steps, werden twee prominente leden van Quick Steps in het zonnetje gezet door de KNVB. Joke Stig, bestuurslid van het KNVB district West II, reikte zilveren waarderingsspelden uit aan het Erelid van Quick Steps Chris Utermark (75) en aan André Bellekom (62), lid van verdienste van de Nijkerklaan-bewoners.
Chris Utermark begon in 1953 als jeugdleider en werd daarna secretaris pupillen en junioren. In 1964 kwam hij voor twee jaar) in het bestuur als 2e secretaris, gevolgd door 9 jaar 1e secretaris. In 1993 (60 jaar Quick Stes) was hij voorzitter van de jubileumcommissie en deze functie heeft hij ook bij dit jubileum op zich genomen. Bovendien is hij vanaf 1983 voorzitter van onze Reüniecommissie (iedere 5 jaar) en tenslotte beheert hij al vele jaren het historisch archief van de club.
André Bellekom begon ook als jeugdleider (in 1983) en was vanaf 1986 tevens wedstrijdsecretaris DEF-pupillen. In 1991 kwam hij in het bestuur als jeugdsecretaris, één jaar later werd hij jeugdvoorzitter en vanaf 2000 bekleedde hij de functie van voorzitter van de zondagsenioren. In 2005 werd hij 1e secretaris van Quick Steps. Bovendien was André Bellekom vanaf 2000 wedstrijdsecretaris bij de zondagsenioren en sinds 2007 ook voor de zaterdagtak.

>
Het eerste zondag-elftal van Quick Steps werd dit seizoen ingedeeld in de 5e Klasse C met als tegenstanders De Ster, Taurus, Naaldwijk, HDV, Graaf Willem II Vac, ADS, JuVentaS, WanicaStar, Toofan, SVH, Real Zoetermeer en Neta Dall. Het nieuwe trainersduo John Rietveld en Michel van der Lee zette dit seizoen de zondagtak van Quick Steps weer op de kaart. Vanaf medio februari 2009 werd er maar liefst negen keer op rij gewonnen en slechts één keer verloren. Door deze gigantische eindsprint eindigde Quick Steps met 49 punten uit 24 wedstrijden (doelsaldo 72-49) naar de gedeelde 3e plaats in de 5e Klasse C en mocht hierdoor deelnemen aan de nacompetitie. Ook tijdens deze nacompetitie bleef Quick Steps ongeslagen. Op zondag 24 mei 2009 werd de finale van deze nacompetitie gespeeld op het terrein van vv Abbenbroek. Tegenstander was FIOS uit Achthuizen. Na 90 minuten stond het fraaie scorebord nog steeds op 0-0 dus dat betekende verlenging van 2x 15 minuten. In de 7e minuut van deze verlenging scoorde de jonge Quick Steps-topscorer Raoul na een mooie actie de beslissende 1-0 en zodoende promoveerde de mannen van John Rietveld en Michel van der Lee naar de 4e klasse.

Seizoen 2009-2010

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Haagse Quick Steps in januari 2010 mocht Bing Kappenburg liefst zeven leden in het zonnetje zetten omdat zij reeds vele jaren lid van de Nijkerklaan-bewoners waren. Joop Nieuwmans, die in 2008 lid van verdienste was geworden, spande de kroon met 60 jaar lid. In verband met het 50jarig lidmaatschap werden Ino van der Vin (lid van verdienste in 1983) en Hans Teeuwisee (lid van verdienste in 2008) gehuldigd.
Het fraaie Delfts blauwe bord met Quick Steps-logo was verder voor vier leden, die de club al veertig jaar trouw waren: Willem Vessies (2005 lid van verdienste), Peter de Jong (2008 lid van verdienste), Fred van Westing en André Storm.

In seizoen 2009-2010 had Quick Steps 4 seniorenteams spelen op zondag en 3 seniorenteams op de zaterdag. Bij de jeugd werden twee B-elftallen, één C-elftal, twee D-, vier E-, vier F- en één MB teams ingeschreven bij de KNVB.
Het eerste zaterdag-elftal o.l.v. trainer Frank van der Lem werd ingedeeld in de 4e Klasse D samen met Duindorp SV, GDA, RAVA-PEC Combinatie, Te Werve, Loosduinen, PGS Vogel, HPSV, TAC’90, HDV, GSC ESDO en VCS.
Na een aantal jaren dicht bij promotie te hebben gezeten, moest het dit seizoen maar eens gebeuren. Omdat er 3 teams rechtstreeks zouden promoveren, had men de lat vrij hoog gelegd. Met een aantal nieuwe spelers in de gelederen was de doelstelling: promotie naar de 3e Klasse.

Na een uitstekende voorbereiding en een zeer geslaagd trainingskamp verloor Quick Steps haar eerste competitiewedstrijd tegen Duindorp SV. Op eigen terrein werd men met maar liefst 1-6 afgedroogd. Ook de duels daarna leverden geen daverend succes op en na 6 duels te hebben gespeeld, stonden men pas op 1 overwinning. Omdat de concurrentie glorieus van start ging, moest Quick Steps voorlopig afhaken in deze strijd om het kampioenschap. Toen de derby thuis tegen PGS/Vogel ook nog eens verloren ging werd het erg rumoerig binnen de zaterdagafdeling. Binnen korte tijd legden zaterdagvoorzitter Jan Verweij, hoofdtrainer Frank van der Lem en assistent Richard Arts om verschillende redenen hun functies neer.
In dit rumoer moest Quick Steps naar geschikte vervangers om de boel weer op de rit te krijgen. Rob Rietveld stelde zich beschikbaar om als waarnemend voorzitter het seizoen af te maken. In Peter Roberti en Barry van Ee vond men twee zeer waardige vervangers als trainers voor het 1e elftal. Raymond Oppers nam de taken als 2e trainer op zich. De laatste drie duels voor de winterstop werden nog zeven punten behaald zodat men met enig vertrouwen het nieuwe jaar inging.

Al snel bleek dat Peter en Barry het voor elkaar kregen om de selectie weer aan de praat te krijgen. Gecombineerd bleek dit een uitstekend duo en er werden na de winterstop 25 punten behaald waardoor Quick Steps opklom naar een 5e plaats met 39 punten uit 24 wedstrijden en de doelcijfers 47-42. Door deze prestatie mocht Quick Steps uitkomen in de nacompetitie. Het bleek een lange reeks te worden. Er werden maarliefst 7 loodzware wedstrijden gespeeld binnen een maand en Quick Steps kwam tot twee maal toe in de finale. Maar net zoals de afgelopen jaren bleek men het in dit soort wedstrijden niet te kunnen waarmaken, waardoor Quick Steps ook het volgende seizoen in de 4e Klasse moet uitkomen.

Het trainersduo John Rietveld en Michel van der Lee hadden de zondag-tak van Quick Steps weer aardig op de Haagse voetbalkaart gezet middels de promotie naar de 4e klasse. Na deze promotie werd de “zondag 1” ingedeeld in de 4e Klasse D met als tegenstanders Hsv Escamp, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, HDV, Hoekpolder, JuVentaS, RAVA PEC combinatie, Real Zoetermeer, REMO, TAC’90, Toofan Wanica Star en WIK.
De doelstelling was voor dit seizoen minimaal een periodetitel maar helaas lukte dat achteraf niet door o.a. onrust in de groep. Het seizoen begon allemaal nog positief want op de eerste training (30 juli 2009) waren er al 19 spelers aanwezig, terwijl bijna het hele seizoen met een groep van 20 à 30 man tweemaal per week (op dinsdag en donderdag) werd getraind. Dikwijls kon er ook op de vrijdagen met John Rietveld worden getraind.
De tegenstanders in de KNVB-beker waren duidelijk een maatje te groot voor Quick Steps. Thuis tegen G.D.A.-zat. werd het 2-8 en bij zaterdag 3e klasser R.A.S. maar liefst 9-0. Hoopvol was het (laatste) beker-duel bij en tegen de zondag 3e Klasser Laakkwartier werd nipt verloren (1-0).

De start van de competitie thuis tegen W.I.K. was erg ongelukkig. Een beter spelend Quick Steps bleef met lege handen door een eigen doelpunt. In de 90e minuut counterden de Zuiderpark- bewoners zelfs naar 0-2.  Hierna volgden twee remises. Bij en tegen TAC ’90 werd het 2-2 en bij JuVentaS (3-3). In Zoetermeer werd er wel gewonnen met slechts 1-3 tegen het erg zwakke Real. Vervolgens werd thuis ongelukkig verloren van Toofan (2-3). Bij REMO (1-1) liet Quick Steps wederom 2 punten liggen.
Thuis tegen, de latere kampioen, GSC/ESDO werd het 2-4. De volgende tegenstander Hoekpolder deed het met 6 gespeelde wedstrijden en 18 punten geweldig, Toch had Quick Steps (8-6 p) zonder 4 basiskrachten met de rust met 0-2 voor moeten staan maar na de rust scoorde Hoekpolder 5 keer (5-0). Toch kwamen de Rood-Witten steeds dichter bij de ideale opstelling en dat moest dan ook wel punten gaan opleveren, en dit was dan ook zo! Uit de volgende 10 duels werden maar liefst 19 punten behaald. Thuis tegen het hoog geplaatste Graaf Willem II VAC was het meer spannend dan fraai (0-0). Bij de RAVA/PEC Combinatie werd het in de 95e minuut door een dubieuze strafschop toch nog remise (3-3). Bij Wanica Star (3-1 verlies) speelden Quick Steps zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen.
De start in 2010 was prima: 5x winst en 2x gelijk voor Quick Steps. De nacompetitie kwam nu heel dichtbij ! Op 7 februari begon men bij W.I.K. Vooraf rekende de club op de 2e (uit)winst, maar het werd uiteindelijk 3-3. Quick Steps verraste op donderdagavond (4 maart) vriend en vijand door koploper hsv Escamp aan de zegekar te binden (2-1).  Hsv Escamp-trainer Wil Dorland (ex-Quick Steps-zaterdag) was sprakeloos en zijn team had een behoorlijke kater. Thuis tegen  “rode lantaarn” Real  Zoetermeer behaalde Quick Steps zijn grootste winstpartij van het seizoen (8-0) en bij Toofan werd revanche genomen voor de thuisnederlaag van 2-3 en werd uiteindelijk 1-5. Op wederom een donderdagavond speelde Quick Steps 0-0 bij JuVentaS, hiermee liet de zondag-formatie 2 kostbare punten liggen, maar de nacompetitie was echter nog steeds haalbaar.
Medio maart begonnen echter de nieuwe ADS-trainers (Marco van Delden en Michel van der Lee) reeds contractbesprekingen te voeren met 8 selectiespelers van Quick Steps. Hierop besloot het bestuur op 23 maart 2010 trainer Van der Lee op non-actief te zetten. Ook thuis tegen REMO (2-1) bleef Quick Steps in 2010 nog ongeslagen. Ook het thuisduel tegen Wanica Star (3-0) werd gewonnen. Helaas werd er na 5 april nog slechts één punt (5x verlies en 1x gelijk). behaald. Hierna werd het ook nog eens bij kampioenskandidaat GSC/ESDO met 5-1 verloren. Door een verdiende nederlaag thuis tegen TAC ’90 (2-3) verspeelden Quick Steps definitief de kans op de nacompetitie.
De laatste vier wedstrijden werden plichtmatig uitgevoetbald al was de 2-1 overwinning op titelkandidaat Hsv Escamp wel zeer verrassend te noemen. Quick Steps (zon.) eindigde hiermee, in het laatste seizoen van haar bestaan, met 26 punten uit 24 duels (doelsaldo 49-53) op de 10e positie in de 4e Klasse D.
In deze competitie kwamen voor Zomi-1 in het veld (max. is 24 duels): Raoul Sahebdin (24), Rafaël Friendwijk (23), Erik Ramakers (22), Rick den Heijer en Frank de Boer (21), Sherano Gerritsen (20), Erik Klaassen en Jerry Mahadewsing (16), Stef van der Meer (16), Niels Hofschreuder, Marco Planken, Hamed Akachar en Mike Brinkert (15), Joey Vis en Etienne Wilbers (12), Barry Blonk (9), Didi Eesiah (6), Erkan Oral (4), Ali Sarilkan, Dennis Brinkert en Gerben Louws (3), Robert van der Ven en Romano Ishaak (2).

Opheffing Quick Steps zondag-standaardelftal

Omdat veel spelers van de zondagselectie aan het einde van het seizoen 2009-2010 om persoonlijke redenen aangaven, dat zij gingen spelen bij een andere club, bij de zaterdagselectie van Quick Steps of bij een vriendenteam op de zaterdag, was men genoodzaakt om na 76 jaar het standaardelftal op zondag terug te trekken.

Seizoen 2010-2011

Voor het eerst sinds het seizoen 2004-2005 werd er weer bij Quick Steps met 4 elftallen op zaterdag aan de competitie deelgenomen. Na het uiteenvallen van de zondagselectie werd er door een aantal spelers besloten om op zaterdag als een vriendenteam verder te gaan (Zami 3).

Richard Langeveld was door het bestuur van Quick Steps aangesteld als de nieuwe trainer voor de A-selectie. Hij had als assistent-trainer bij Vitesse Delft (+ trainer van de B-selectie) en bij Full Speed (trainer van het 2e team) de nodige ervaring op gedaan en ging nu voor de eerste keer als zelfstandig trainer aan de slag.
Na een redelijk goede voorbereiding (met een meer dan geslaagd trainingskamp in Valkenswaard) werd uit de eerste 3 bekerwedstrijden slechts één puntje gepakt. In de overige oefenwedstrijden werden wel positieve resultaten behaald.

Het eerste elftal van Quick Steps werd dit seizoen ingedeeld op zaterdag in de 4e klas C met als tegenstanders (volgorde conform de eindstand) : Duindorp SV, sv Houtwijk, (Quick Steps), V.C.S., Wilhelmus, Vredenburch, B.M.T., H.P.S.V., Marine, Te Werve, H.D.V., Wanica Star, Neta Dall en S.V.L.Y.
Al vanaf dag één werden de sv Houtwijk en Duindorp SV als de grote favorieten voor de titel in de 4e Klasse C beschouwd. Deze clubs hadden veel nieuwe spelers gekregen. Quick Steps kwam in de eerste competitieronde gelijk uit tegen de sv Houtwijk. Een zware dobber, maar de club wist dan wel gelijk, hoe men ervoor stond. Quick Steps verloor deze wedstrijd wat ongelukkig (1-3), maar het vertoonde spel bracht wel toekomstperspectief voor het verdere seizoen. De week erop moesten de mannen van trainer Langeveld op bezoek bij een nieuwkomer op de zaterdag: Wilhelmus. Hier werd in een goede wedstrijd geheel onverwachts met 3-1 verloren. Resultaat twee goede wedstrijden, maar wel 0 punten ! Dus niet echt de start die men bij Quick Steps had gehoopt.
Gelukkig herpakte Quick Steps zichzelf. In een reeks van liefst 9 wedstrijden werd er niet meer verloren ! Tegen de andere titelkandidaat Duindorp SV werd 3-3 gespeeld. Het team van trainer Langeveld werkten in deze wedstrijd een 0-2 achterstand weg en kwamen zelfs op een 3-2 voorsprong. In de allerlaatste seconde wist Duindorp toch nog de 3-3 te maken.

Na de winterstop werd er op 22 januari weer begonnen bij de sv Houtwijk (25p). Hier moest van worden gewonnen om in het kielzog te blijven van de koplopers. Quick Steps (23p) was zeker niet de mindere dan deze titelkandidaat, maar wist in een cruciale wedstrijd weer niet te winnen (4-2). In het restant van de competitie was er nog tweemaal puntverlies: bij Duindorp SV (3-0 nederlaag) en thuis tegen Vredenburch (2-2).
De overige wedstrijden werden gewonnen o.a. van Marine (10-2), Te Werve (2-8) en HDV (0-6). Dit betekende, dat het Vlaggenschip van Quick Steps met 48 punten (en een doelsaldo van 71-35) op een mooie 3e plaats achter kampioen Duindorp SV (58 punten) en de sv Houtwijk (58 punten) eindigde.

Wederom moest Quick Steps dus via de nacompetitie proberen in de 3e Klasse te komen. Het team van Richard Langeveld werd in deze nacompetitie gekoppeld aan de v.v. Oude Maas uit Portugaal. In de eerste ontmoeting van dit tweeluik moest Quick Steps in de stralende zon aantreden. De wedstrijd kon alle kanten op, maar de score viel voor Quick Steps aan de verkeerde kant uit. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen men n.l. nog 2 goals om de oren en werd er uiteindelijk met 3-1 verloren.
De week erop moest dit in de thuiswedstrijd worden recht gezet. Dat was een moeilijke opdracht, maar de missie was om met 3-0 te winnen winnen. De spelers van Quick Steps vochten als leeuwen en kwamen verdiend op een 2-0 voorsprong. Na de thee kwamen men ook sterk de kleedkamer uit en waren de eerste kansen voor Quick Steps. Vooral Bally had geschiedenis kunnen schrijven. Hij werd gelanceerd en kwam alleen op het vijandelijk doel afgelopen. Hij passeerde de keeper en schoot met zijn zwakke linkerbeen te zacht in. Een meegelopen verdediger kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken.
Daarna spatte de promotiedroom wederom uiteen. Na een snelle uitbraak en slecht verdedigend werk, wist de kleinste man van het veld koppend te scoren voor Oude Maas. Daarna ging het finaal mis. De tegenstander wist wederom te scoren (2-2) en hierdoor was het sprookje op 28 mei 2011 voorbij.
Het sterke gevoel van “het moet dit seizoen gebeuren” viel nu definitief in duigen !
Dennis Vink werd nog tot “de meest waardevolle speler” van het seizoen gekozen.
Voetbalvereniging Quick Steps zette in december 2010 tijdens de Algemene vergadering een drietal jubilarissen in het zonnetje vanwege hun lidmaatschap gedurende een lange reeks van jaren. Cees van den Berg, oud-speler van het eerste zondagteam en jeugdtrainer, werd gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap. Twee leden kwamen voor het voetlicht die inmiddels al veertig jaar lid zijn. Dit waren Leo Valk, was o.a. speler van zaterdag-1, wedstrijdsecretaris, jeugdleider en en assistent-trainer en Bas de Winter, die bij de club aan de Nijkerklaan o.a. actief was als en bestuurslid senioren en in de onderhoudscommissie. De jubilarissen ontvingen uit handen van voorzitter Bing Kappenburg traditioneel een fraai Delftsblauw bord met het Quick Steps-logo erop.

Op de Algemene Ledenvergadering van 30 mei 2011 werden twee bestuursleden op hun verzoek voorlopig voor één jaar herkozen. Dit waren Jan Vessies (penningmeester) en André Bellekom (jeugdsecretaris, tevens vice voorzitter).

Overigens was op 25 mei 2011 Bing Kappenburg precies 30 jaar algemeen voorzitter van Quick Steps. ooit in 1981 vroeg zijn voorganger Paul Oudenhooven hem voor de vacature van secretaris. Dat zag hij niet zo zitten.  Na overleg met zijn bestuursleden stelde Paul voor, dat Bing voorzitter zou worden en hij secretaris. Dat vond Bing wel een uitdaging! Leek hem leuk voor zo’n 4 jaren (hij moest na één jaar al volgens het rooster aftreden, maar mocht nog 3 jaren verder). Het werden echter wat jaartjes meer!  De eerste “grote klus” was onze nieuwbouw en daarna ons 50 jarig jubileum. Juist bij grote problemen heb je goede bestuursleden nodig en die waren er bij Quick Steps (bijna) altijd. Bij zijn 25-jarig jubileum was Bing al in het zonnetje gezet: gouden spelden KNVB en NKS, Stadspenning (Gemeente) en “De Goudvink”. Toch vond ons bestuur het nodig om hem op 4 oktober weer een receptie aan te bieden.  Op 2 oktober werd hij eerst nog AOW-er en ging nu dus echt met pensioen.  Na zijn HBS-B diploma begon hij bij NedLloyd (nu Delta Lloyd) Verzekeringen als schadecorrespondent / regelaar in opleiding voor inspecteur. In maart 1970 moest hij toch nog in militaire dienst.  Eerst 6 maanden naar de School voor Reserve Officieren Artillerie (SROA) in Breda. Op 16 mei trouwde Willy met haar “wachtmeester”. De laatste 2 maanden mocht hij op de SROA (mede) leidinggeven als Schooloudste. Als “kornet” (batterijofficier) diende hij één jaar bij de 14e Afdeling Veldartillerie in Nunspeet.  In die periode heeft hij psychologie gestudeerd (sliep in hotel buiten de kazerne). In september 1971 begon hij met een HBO opleiding Personeelwerk (Sociale Academie)  en  liep tevens stage op alle P afdelingen van het Ministerie van Defensie en de Koninklijke Marine. Op 11 december 1973 werd zijn dochter Monja in Delft geboren. Op 1 augustus 1975 werd hij benoemd tot plv.personeelchef (burger) bij het Commando Logistiek en Opleidingen (KLu).  De familie verhuisde naar Zeist op 25 februari 1976 en hun zoon Roy werd daar op 26 december geboren. Eind 1979 begon Bing bij het Ministerie van Economische Zaken als coördinator  personeelsconsulenten, tevens  plv. afdelingshoofd Personeelsvoorziening en  Begeleiding. Een jaartje later woonde het gezin Kappenburg in Zoetermeer en vanaf mei 1989 wonen zij weer in Den Haag. Op 1 maart 1984 kreeg hij misschien wel de mooiste functie bij EZ: algemeen secretaris van de directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen en tevens hoofd stafafdeling Personeel, Automatisering en Internationale Documentatie. Na 17 jaren ging Bing naar het DG voor Marktordening en Energie als HRManager en Vertrouwenspersoon. In 2004 werd aan hem gevraagd of hij bereid was om een gedwongen reorganisatieontslag van een jongere collega te voorkomen. Zo is hij al eind 2004 bij EZ met pré pensioen gegaan. Dat was ook heel mooi voor Quick Steps !Als reserve kapitein van het wapen der Artillerie kreeg hij het Onderscheidingsteken voor Beleid, Moed en Trouw (het zgn. Jeneverkruis) op 6 december 1986 voor zijn langdurige dienst als officier. Wederom kreeg hij een Koninklijke Onderscheiding (Orde van Oranje Nassau). Maar “dit lintje”, uitgereikt op 4 oktober 2011 door loco burgemeester Sander Dekker, was voor hem heel verrassend en bovendien ook nog mooier. Zonder de grote steun en medewerking van zijn echtgenote Willy had hij deze mijlpaal nooit bereikt !

 

Seizoen 2011-2012

>

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 19 december 2011 werden er bij Quick Steps maar liefst acht jubilarissen gehuldigd voor hun langdurig lidmaatschap. Zij ontvingen uit handen van voorzitter Bing Kappenburg een traditioneel Delftsblauw bord met het Quick Steps-logo erop. Drie leden werden gehuldigd vanwege hun 60-jarig lidmaatschap, te weten Chris Utermark (in 1975 benoemd tot Erelid en was jarenlang 1e secretaris), Joop Bartels (oud 1e elftalspeler) en Henk Hoogweg (oud 1e elftalspeler en nog steeds actief bij onze veteranen).
Verder werden gehuldigd: 50 jaar lid : Rob Rietveld (2003 lid van Verdienste en zit nog in het bestuur als voorzitter zaterdagsenioren); 40 jaar lid : Rob de Vries en John van Nieuwkerk; 25 jaar lid : Marco Planken en Martijn de Zwart (oud 1e elftalspelers en nu nog actief in een vriendenteam op de zaterdag). Chris van Luttervelt (1983 Erelid) en 40 jaar lid was verhinderd om zijn bord in ontvangst te nemen.

>

Het eerste elftal van Quick Steps werd voor dit seizoen in de 4e Klasse C ingedeeld met als tegenstanders BMT, Hsv Escamp, GDA, HDV, HMSH, HPSV, PGS/Vogel, TAC’90, Vredenburch, Wanica Star en Te Werve.
Trainer Richard Langeveld begroette bij aanvang van dit seizoen o.a. de gebroeders Daina en Struan Ridderhof, die na twee seizoenen Oranjeplein/Postduiven weer waren teruggekeerd bij Quick Steps.
Quick Steps kende een uitstekende eerste seizoenshelft. De 4e Klasse van het zaterdagvoetbal kende een enorm krachtverschil waardoor vele wedstrijden met grote cijfers door Quick Steps werden gewonnen. Zo won de formatie van trainer Langeveld bijvoorbeeld van Hsv Escamp (9-1), HDV (9-1) en TAC’90 (13-1). Toch kende Quick Steps onnodig puntverlies want tegen Wanica Star (1-1) en GDA (2-2) werd er gelijk gespeeld en na wat onenigheid in de uitwedstrijd tegen HMSH (2-6) kreeg de ploeg 1 punt in mindering van de KNVB. Zodoende was de stand tijdens de winterstop bovenaan de 4e Klasse C; 1. Quick Steps 12-31, 2. GDA 13-30 en 3. Vredenburch 12-24.
Quick Steps kwam in eerste instantie goed uit de winterstop door op 14 januari thuis Te Werve met maar liefst 5-1 te verslaan. Een week later leed men echter de eerste competitienederlaag van dit seizoen door bij BMT met 2-1 te verliezen. Maar de mannen van trainer Langeveld raakte hierdoor niet in paniek en behaalde hierna de ene na de andere overwinning. Op zaterdag 24 maart versloeg Quick Steps in een thuiswedstrijd HMSH met maar liefst 11-0. Tijdens deze wedstrijd werd de magische grens van 100 doelpunten in dit seizoen overschreden. Op zaterdag 28 april 2012 was dan de grote dag voor de hele vereniging Quick Steps. Na vijf seizoenen achter elkaar te zijn gestrand in de nacompetitie kon men nu in de thuiswedstrijd tegen HPSV kampioen worden. Er was die dag echter één groot probleem, de vele regen in de nacht van vrijdag op zaterdag had ervoor gezorgd dat het veld aan de Nijkerklaan van doel tot doel onder water stond. De hele club, inclusief eerste elftalspelers, zorgde er alsnog voor dat het veld om 14.30 uur toch speelklaar werd gemaakt. Quick Steps won uiteindelijk met 6-1 van HPSV en veroverde hiermee glansrijk de titel in de 4e Klasse C.

>

De competitie werd nog wel afgesloten met een 5-1 nederlaag bij GDA waardoor de eindstand bovenin de 4e Klasse C als volgt luidde; 01. Quick Steps 22-55 (doelsaldo 128-20), 02. GDA 22-54, 03. PGS/VOGEL 22-44 en 04. Te Werve 22-42.
Struan Ridderhof werd tot de meest waardevolle speler van het seizoen gekozen.

Op de Algemene Ledenvergadering van 7 juni 2012 werden twee bestuursleden voor drie jaar herkozen. Dit waren algemeen voorzitter (al 31 jaar) Bing Kappenburg en jeugdvoorzitter (sinds 2009) Henk Naipal. Penningmeester (al 22 jaar) Jan Vessies gaf aan voorlopig nog één jaar door te gaan en André Bellekom (bestuurslid sinds 1991) bleef vice voorzitter, maar trad wel af als jeugdsecretaris. Erelid Chris Utermark werd voor een laatste termijn herkozen in de kascommissie.

Seizoen 2012-2013

>

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 17 december 2012 werden diverse leden van Quick Steps in het zonnetje gezet omdat zij reeds gedurende een lange reeks van jaren lid waren. Jan van Haastrecht (84 jaar) en maar liefst 70 jaar lid van Quick Steps was verhinderd wegens ziekte van zijn echtgenote. Mooie woorden werden uitgesproken door voorzitter Bing Kappenburg, die bovendien het traditionele Delftsblauwe bord met het Quick Steps-logo erop mocht overhandigen, aan Richard de Ridder en Hans Kettmann omdat zij beide liefst 60 jaar lid waren. Daan Hageman (jarenlang wedstrijdsecretaris zondagsenioren) en Dirk Vrijenhof (oud Zami-1 speler) waren 40 jaar lid van de Nijkerklaan-bewoners. Dennis van Westing werd gehuldigd omdat hij 25 jaar verbonden was aan de club.

Het sponsorcontract met café Rustenburg werd wederom verlengd en dat betekende dat Café Rustenburg ook de komende 2 seizoenen hoofdsponsor en shirtsponsor van het vlaggenschip van Quick Steps bleef.

Na het kampioenschap van vorig seizoen werd het eerste elftal van Quick Steps voor dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders: CION, Die Haghe, Duindorp SV, Honselersdijk, Houtwijk SV, KMD, Maasdijk, MSV’71, MVV’27, RAS, Semper Altius, Victoria’04 en Westlandia.
Bij de kersverse zaterdagderdeklasser was Sam de Nennie aangetrokken als de nieuwe assistent van trainer Richard Langeveld. Als nieuwe keeperstrainer was Delftenaar Ruud Wijnands naar de Nijkerklaan gekomen en ook Dave Flinterman (Rsv Hoekpolder) was tot de technische staf toegetreden.

Na het kampioenschap en de promotie mocht het vlaggenschip van de vereniging op zaterdag dus voor het eerst gaan voetballen in de 3e Klasse. K.M.D. was in Wateringen de eerste tegenstander. In de eerste helft wist Quick Steps zich goed te herstellen na de snel opgelopen 2-0 achterstand. Tarrin Boekhoudt scoorde voor Quick Steps het historisch eerste doelpunt in de 3e Klasse op zaterdag!  Na de thee (2-1) wist de K.M.D. nog 3x het net achter keeper Bas Boerman te vinden en werd het dus uiteindelijk 5-1. Ook de tweede competitiewedstrijd, thuis tegen het fysiek sterke C.I.O.N., ging verloren: 1-3 (1-2) met voor Quick Steps een benutte penalty van Struan Ridderhof (1-1).
Eén week later werd in Rijswijk de eerste 3 punten gepakt! Mede promovendus Semper Altius ging aan de zegekar: 0-2 (0-1), door doelpunten van Michel en Roan van baaren. Doelman Albert Roos maakte een zeer goede rentree en wist “de nul“ te houden! De mannen van trainer Richard Langeveld kregen de smaak te pakken en zorgde een week later voor een grote stunt door titelkandidaat Die Haghe met lege handen naar huis te sturen met een verdiende 2-1 (0-1) nederlaag. Doelpuntenmakers waren Ricardo Pronk en Struan Ridderhof. Op 29 september was het voor de Quick Steps supporters genieten op de historische grond van Houtrust. Nog nooit werd er op zaterdag van Duindorp SV gewonnen, maar door fraaie doelpunten van Struan Riddeerhof (4), Roan van Baaren (2) en Michel van Baaren werd Duindorp SV met maar liefst 1-7 (1-4) verslagen. Ook de 4e wedstrijd op rij werd gewonnen! Op 20 oktober werd er thuis een overwinning behaald tegen sv Houtwijk: 3-1 (2-0) door doelpunten van Struan Ridderhof, Ricardo van Ballegooijen en Tarrin.
Eén week later ging het echter helaas helemaal mis tegen Westlandia, want in Naaldwijk werd met  3-0 (1-0) verloren. Na deze nederlaag nam Quick Steps in het thuisduel tegen SV Honselersdijk prima revanche: 4-1, door doelpunten van Michel van Baaren, Roan van baaren (2) en Struan Ridderhof (4-0).
Op 10 november speelde Quick Steps een dramatische wedstrijd bij R.A.S.: 4-1 (1-1). Binnen één minuut zette Roan van Baaren Quick Steps al op een 0-1 voorsprong al raak (0-1), maar daarna liet Quick Steps zich afbluffen en verloor uiteindelijk met 4-1. Weer een week later behaalden Quick Steps thuis een dikverdiende 2-0 (Struan Ridderhof en Roan van Baaren) overwinning tegen M.S.V. ’71.Tegen Maasdijk volgde de eerste puntendeling (1-1) van het seizoen. Daina Ridderhof had Quick Steps nog wel op voorsprong gezet. De laatste match in 2012 vond plaats op het natte en mooie Sportpark Commandeur in Maasland. Tegen koploper M.V.V. ’27 (28 p) gaf Quick Steps in eerste instantie nog goed partij, maar verloor uiteindelijk toch met 3-0 (2-0). Na 12 duels ging debutant Quick Steps met 19 punten keurig op plaats 7 de winterstop in.

Op 12 januari 2013 hervatte Quick Steps de competitie en werd de 13e wedstrijd, thuis tegen Victoria ’04, in winst 3-1 (1-0) omgezet door doelpunten van Daina Ridderhof (2) en Roan van baaren. Hiermee zat men precies halverwege de competitie en deed Quick Steps het als debutant in de eerste helft van deze competitie uitstekend met 7x winst, 1x gelijk en 5x verlies en een doelsaldo van +3 (27-24).
Quick Steps boekte op 2 februari haar zesde thuiswinst, ditmaal werd Semper Altius met 3-1 (doelpunten Sherano Gerritsen, Struan Ridderhof en Roan van Baaren) verslagen en steeg hiermee weer op de ranglijst. In de volgende wedstrijd moest men op Sportpark Ockenburgh aantreden tegen de nummer twee op de ranglijst sv Die Haghe. De ruststand was nog dubbelblank, maar uiteindelijk verloren Quick Steps met 4-0.  Tony Roerade viel in deze wedstrijd uit met een gebroken sleutelbeen.
Op 23 februari moest Quick Steps aantreden op haar eigen kunstgrasveld (gevoelstemperatuur min 8º C !) tegen het sterke Klein Maar Dapper, dat de 1e periodetitel had gewonnen. In de eerste helft was KMD veel sterker: 0-1. Na de thee waren de rollen omgekeerd en waren de rood-witten veel gevaarlijker. In de 66e minuut bepaalde Daina Ridderhof de eindstand op 1-1. K.M.D. stond nu met 29 punten en de 4e plaats, gevolgd door Quick Steps met 26 punten op de 5e plaats. Hierna volgde het thuisduel tegen Duindorp SV (5 punten). De uiteindelijke 3-2 (1-1) overwinning kwam maar moeizaam tot stand door doelpunten van Sherano Gerritsen (1-0) en Alex Madeira (2-2). In de 94e min. zorgde Struan Ridderhof met een fraaie lob voor de zevende thuisoverwinning.
Vervolgens kreeg Quick Steps twee uitduels op rij op kunstgras. Bij de sv Houtwijk miste men 4 basiskrachten en kregen de mannen van Richard Langeveld een “zevenklapper” (7-0) om de oren.  In en tegen Maasdijk werd weer eens een remise 2-2 (1-1) behaald door doelpunten van Peter van Schepen (1-1) en Struan Ridderhof (2-2). Hiermee behaalde Quick Steps het eerste punt in een uitwedstrijd sinds 29 september 2012 !
Hierna volgde er helaas een mindere periode voor Quick Steps en werd er achtereenvolgens verloren van Westlandia (1-4, doelpunt Michel van Baaren) , CION (4-1, Struan Ridderhof) en sv Honselersdijk (5-0).

Op 13 april dacht men in de thuiswedstrijd tegen R.A.S. (12 punten) wel een “makkie” te hebben, maar dat viel zwaar tegen. Het werd helaas maar één punt 3-3 (1-1), door goals van de broers Struan (2x) en Daina Ridderhof.  Sinds 2 maart had Quick Steps dus niet meer gewonnen, maar uit de laatste 3 wedstrijden van de competitie pakten men gelukkig toch nog 6 punten ! In Maassluis werd dik verdiend gewonnen bij degradatiekandidaat M.S.V. ’71 (11 p) met 0-3, door doelpunten van Daina Ridderhof,  Struan Ridderhof en Peter van Scheepen. Vervolgens werd er aan de Nijkerklaan tegen M.V.V. ’27 met 0-1 verloren. thuis.
De laatste match van het seizoen was in Vlaardingen tegen Victoria ’04, de fusieclub van ex betaald voetbalclub Fortuna Vlaardingen en TSB. Een vrijuit spelend Quick Steps won maar liefst met 5-1 door doelpunten van Roan van Baaren (2x), Dennis Vink, Michel van Baaren en Struan Ridderhof.

De meeste punten (24) werden dit seizoen in de thuiswedstrijden behaald: 7x winst en 3x remise ! De maximale score (6 punten) pakte Quick Steps tegen de degradanten MSV’71 (2-0 en 0-3) en Duindorp SV (1-7 en 3-2), alsmede tegen Semper Altius (0-2 en 3-1) en Victoria’04 (3-1 en 1-5).
De mannen van de succesvolle trainer Richard Langeveld (die na dit seizoen vertrok naar GDA zaterdag) eindigde met 37 punten (11x winst, 4x gelijk en 11x verlies) op de 7e plaats, dus in het linkerrijtje, van de 3e Klasse C. Dit was natuurlijk een uitstekende prestatie van de debutant.
Alle competitiedoelpunten werden in dit seizoen gemaakt door: Struan Ridderhof (17), Roan van Baaren (11), Michel van Baaren(5), Daina Ridderhof (5), Peter van Straaten (3), Tarrin Boekhoudt en Sherano gerritsen (2), alsmede Ricardo Pronk, Ricardo van Ballegooijen, Alex Madeira en Dennis Vink(1).

Het seizoen van Quick Steps werd traditiegetrouw afgesloten met het bedanken van de vrijwilligers en het slotwoord van de trainer met het bekend maken, welke speler is gekozen tot ‘meest waardevolle’ van het afgelopen seizoen. Ook werd er afscheid genomen van een aantal vaste krachten. Zo hadden Koos Bonnert Sr (verzorger), René Pronk (assistent scheidsrechter) en Dennis van Wanrooy (leider) aangegeven volgend jaar een stapje terug te doen. Zij werden bedankt voor hun inzet gedurende de afgelopen jaren en ontvingen een dinerbon uit handen van zaterdagvoorzitter Rob Rietveld. Peter van Schepen maakt een overstap naar vierdeklasser PGS/VOGEL en Struan Ridderhof verlaat ook de club aan de Nijkerklaan en gaat naar zondagvierdeklasser SVH, waar zijn vader trainer is.

Trainer Richard Langeveld werd toegesproken door Rob Rietveld en bedankt voor zijn inzet de afgelopen drie jaar. De nacompetitie werd gehaald in het eerste seizoen. Kampioen in de vierde klasse werd Quick Steps in het tweede seizoen en meer dan een keurige handhaving met een mooie zevende plek in het huidige, derde seizoen. Richard Langeveld ontving een bos bloemen en een leuk aandenken aan zijn tijd bij Quick Steps. Hij ging in seizoen 2013-2014 aan de slag als hoofdtrainer bij zaterdagderdeklasser GDA. Richard Langeveld mocht vervolgens het woord nemen, met als afsluiting de verkiezing van “meest waardevolle speler van het jaar”. Voor de 22e keer werd deze prijs toegekend en ditmaal aan doelman Albert Roos. Hij pakte dit seizoen punten voor het eerste en ontwikkelde zich tot een absolute steunpilaar van het team.

Seizoen 2013-2014

Het bestuur van Quick Steps schreef voor het seizoen 2013-2014 bij de zaterdagafdeling 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een C1, D1, D2, E1, E2, E3, E,4, E5, F1, F2 en F3-team.

Voor alle leden van Quick Steps was er, i.v.m. het 80-jarig jubileum, op zaterdag 16 november 2013 een zeer geslaagde feestavond georganiseerd m.m.v. het orkest (12 personen) “RED TAPE”.

Op zondag 24 november 2013 werd een druk bezochte reünie ( de 7e alweer) gehouden. Ruim 200 leden (minimaal 20 jaar lid) en oud leden kwamen naar het clubgebouw aan de Nijkerklaan. Uit het hele land waren oud leden aanwezig en zelfs Erik Goedknegt uit Noorwegen!
Tijdens deze reünie werden er maar liefst 8 jubilarissen in het zonnetje gezet, te weten; Dirk Kragt, Oscar Nijman, Arjan Kuyper en Tony Roerade (aanvoerder 1e team): 25 jaar lid, Kees Sprenkels (oud prof van Holland Sport) 50 jaar lid en Siem van Ockenburg en Henk Teeuwisse (Lid van Verdienste) 60 jaren lid. Deze trouwe leden kregen volgens traditie een fraai Delfts blauw bord met het Quick Steps logo en hun naam erop.
Het oudste leden van dat moment waren Jan van Haastrecht (85) 71 jaar lid en de beste speler die ooit bij Quick Steps heeft gespeeld Wout van Bergen (81) 70 jaar lid. Beiden heren kregen een mooi en dik voetbalboek “De grote Haagse Voetbal Encyclopedie”aangeboden, aangezien zij al twee jubileumborden (50 en 60 jaar) in bezit hadden.

Tijdens deze reünie kreeg Quick Steps ook nog bezoek van 2 KNVB officials uit district West II, n.l. de heren Arthur Paulides (vicevoorzitter) en Pieter Fischer (technische zaken). Zij zette namens de grootste sportbond van het land maar liefst 4 bestuursleden van Quick Steps in het zonnetje. Joop Langerak (secretaris en lid van Verdienste sinds 2005) kreeg de KNVB waarderingsspeld in ZILVER. André Bellekom (vicevoorzitter en Erelid sinds 2008) had al een zilveren speld van de KNVB in 2008 ontvangen. Hij kreeg nu de waarderingsspeld in GOUD. Rob Rietveld (voorzitter zaterdagsenioren en lid van Verdienste sinds 2003) kreeg ook de KNVB waarderingsspeld in GOUD. Bing Kappenburg (algemeen voorzitter en Erelid sinds 1993) kreeg al een gouden speld van de KNVB in 2006, maar ditmaal werd de heer Kappenburg benoemd tot lid van Verdienste van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (de hoogste onderscheiding voor een clubbestuurder). Hij ontving een speciale GOUDEN speld en een grote ingelijste oorkonde getekend namens de KNVB Zeist door bondsvoorzitter Michael van Praag. Deze onderscheidingen zijn uniek in de Nederlandse sportwereld, want hiermee telde het huidige bestuur van Quick Steps maar liefst 5 gedecoreerden: Joop (zilver), Jan Vessies (2010), André en Rob (goud), alsmede Bing (lid van Verdienste KNVB). Bovendien kregen Joop en Bing een paar jaar geleden ook nog een Koninklijke Onderscheiding!

De Algemene Ledenvergadering van Quick Steps op woensdag 29 januari 2014 werd relatief druk bezocht. Het was ook een belangrijke avond voor de club aan de Nijkerklaan, want er werd bijvoorbeeld gesproken over de toekomst van de club en de opvolging van diverse bestuursleden.
Tijdens deze ALV werd bestuurslid Rob Rietveld, voorzitter van de zaterdagsenioren, onder luid applaus benoemd tot Erelid. Rietveld was op 22 december 2003 al benoemd tot Lid van Verdienste. Van algemeen voorzitter Bing Kappenburg ontving Rob Rietveld een fraaie oorkonde en een mooie bos bloemen voor zijn echtgenote Gonny. Rietveld mocht tijdens de zevende reünie van Quick Steps, gehouden op zondag 24 november vorig jaar, van de KNVB al de waarderingsspeld in goud ontvangen.

De zaterdag 3e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2013-2014 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston ’80, Cion, Die Haghe, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, Kethel – Spaland, KMD, Quick Steps, TAC’ 90, Transvalia ZW, Westlandia, IJvv de Zwervers en sc Zuiderpark.

In het eerste seizoen (2012-2013) in de 3e Klasse zaterdag was het vlaggenschip van Quick Steps dus, met 31 punten uit 26 wedstrijden, op een prima zevende plaats geëindigd . Men was nu heel benieuwd, hoe het in het tweede (en vaak moeilijker) seizoen zou gaan.

Op zaterdag 7 september 2013 wist, een met zeer grote inzet spelend, Quick Steps tegen titelkandidaat SV Honselersdijk in een boeiende duel de openingswedstrijd van de competitie met 3-2 te winnen! Alexander Madeira, Roan van Baaren en Wesley van Ee waren de doelpuntenmakers van Quick Steps. Helaas werden de hierop volgende wedstrijden tegen Die Haghe (4-1), Kethel Spaland (1-3) en sv Houtwijk (2-1) verloren. Op 5 oktober wist Quick Steps IJVV De Zwervers aan de zegekar (5-2) te binden door schitterende doelpunten van Michel van Baaren, Mischa Schoe (2x), Rafaël Friendwijk en Roan van Baaren. In de eerste competitiehelft werden nog mooie overwinningen geboekt op TAC’90 (1-3) en Zuiderpark (4-2) maar werden er ook een aantal wedstrijden verloren.
Tijdens de winterstop had het team van trainer Martin de Mooij van de 13 competitiewedstrijden er 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 7 verloren. Hiermee stond Quick Steps met 14 punten en de doelcijfers 25-25 op de 11e positie van de ranglijst in de 3e Klasse C.

Quick Steps kwam ietwat teleurstellend uit de winterstop met een 3-1 nederlaag bij sv Honselersdijk en een 0-2 nederlaag aan de Nijkerklaan tegen sv Die Haghe. Na een aantal afkeuringen werd er achtereenvolgens gelijk gespeeld tegen Kethel Spaland (2-2), sv Houtwijk (0-0) en IJVV De Zwervers (1-1).
De maand maart verliep vervolgens uitstekend voor Quick Steps. Eerst werd er op 8 maart 3-3 gelijk gespeeld tegen TAC’90 en vervolgens fors gewonnen van Transvalia (8-3) en Zuiderpark (1-6). Opvallende man bij Quick Steps was Roan van Baaren, die er lustig op los scoorde. In het verloop van de competitie werden ook nog Ariston’80 (1-2) en GDA (4-1) verslagen waardoor Quick Steps zich wederom verzekerde voor volgend seizoen 3e Klasse voetbal.

Omdat de KNVB vlak voor het einde van de competitie het Rotterdamse Transvalia Zwart Wit uit de competitie haalde kwamen de resultaten tegen deze club te vervallen. Gelukkig werd hierdoor de eindstand bijna niet veranderd.
Van de 24 competitiewedstrijden wist Quick Steps er dit seizoen uiteindelijk 7 te winnen, 6 gelijk te spelen en 11 te verliezen. Met 27 punten, en de doelcijfers 43-57, eindigde men op de achtste positie van de eindrangschikking van de 3e Klasse C.
Doelpuntenmakers dit seizoen bij Quick Steps 1 waren: Roan van Baaren (12), Mischa Schoe (5), Daina Ridderhof (5), Dennis Vink (4), Rafaël Friendwijk (4), Michel van Baaren (4), Wesley van Ee (2), Alexander Madeira (2) en Didi (2), alsmede 1x door Raoul Sahektien, Sherano Gerritsen, Patrick Zuurmond en een eigen doelpunt. Het doelsaldo was : -14 (43-57).
Minimaal 11 wedstrijden dit seizoen in Quick Steps 1 werden gespeeld door: Albert Roos (keeper); Patrick Zuurmond, Daina Ridderhof, Dennis Vink, Tony Roerade, Rafaël Friendwijk, Raoul Sahebdin, Didi Eesiah, Roan van Baaren, Michel van Baaren, Dave Kruis, Wesley van Ee, Sherano Gerritsen, Robbert Dingshoff, Alexander Madeira en Mischa Schoe.
Uniek in onze historie: Quick Steps zou voor het derde seizoen in de 3e Klasse gaan spelen.

Op donderdagavond, 15 mei 2014 werd er afscheid genomen van de complete technische staf van Quick Steps. Hoofdtrainer Martin de Mooij vertrok naar OLIVEO, assistent-trainer Dave Flinterman verhuisde naar Voorhout en de succesvolle 2e trainer Sam de Nennie stopte om persoonlijke redenen. Daina Ridderhof werd verkozen tot “De Meest Waardevolle Speler” van het seizoen 2013-2014.

Quick Steps mocht dit seizoen twee kampioenen begroeten. Bij de jeugd werd de C1, met 40 punten uit 16 duels, kampioen in de 5e Klasse 11 en de E1, met 45 punten uit 16 duels, kampioen in de 3e Klasse 15.

Seizoen 2014-2015

Voor het seizoen 2014-2015 werd er door Quick Steps 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam ingeschreven voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond uit 2 C-elftallen, 3 D’s, 6 E-tjes en 4 F-jes

De indeling van West II, zaterdag 3e klasse B was in seizoen 2014-2015 als volgt: Ariston’80, Berkel, DSVP, Duindorp, DUNO, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, KMD, Naaldwijk, Quick Steps, Quintus, Semper Altius en TAC’90.
Het werd voor trainer Dick Hooning en zijn mannen een uiterst pechvol en moeilijk seizoen. Pas op 8 november werd de eerste overwinning behaald via een 0-2 zege bij Berkel. Hiervoor had Quick Steps alleen gelijk gespeeld tegen DUNO (3-3) en Duindorp SV (3-3). Alle andere competitiewedstrijden gingen verloren. Tot aan de winterstop werden alleen nog punten gehaald tegen Ariston’80 (3-2 winst) en Honselersdijk (2-2).

Het zag er tijdens de winterstop toch niet al te rooskleurig uit voor Quick Steps 1. Met 8 punten uit 13 wedstrijden, doelcijfers 23-42, sond men op de voorlaatste plaats van de ranglijst, nog net voor Duindorp SV (6 punten) en achter Ariston’80 (13 punten).

De tweede seizoenshelft begon ook dramatisch voor Quick Steps. De eerste drie competitiewedstrijden van 2015 werden afgekeurd en vervolgens werd er verloren van TAC’90 (1-5) en Quintus (1-3). Toen er op 28 februari ook nog eens bij de nummer laatst van de ranglijst (Duindorp SV) werd verloren leek het er op dat Quick Steps de degradatie bijna niet meer kon ontlopen. Toch zou er nog een opleving komen bij de mannen van trainer Hooning. Semper Altius werd met 2-1 verslagen en tegen DSVP werd het 1-1.
Op 11 april won Quick Steps het belangrijke duel in Delft met 1-2 tegen concurrent Ariston ’80. Een week later werd aan de Nijkerklaan ook de winnaar van de 2e periode, de s.v. Houtwijk (45p), met 2-1 aan de zegekar gebonden. Vervolgens was helaas DUNO in hun thuiswedstrijd een maatje te groot (6-1). Echter op zaterdag 2 mei wist Quick Steps in Loosduinen tegen GDA verdiend met 3-1 te winnen. De uitblinker in deze wedstrijd was Roan van Baaren, die maar liefst driemaal scoorde.
Een mooie eindsprint dus van de mannen van trainer Dick Hooning maar om niet rechtstreeks te degraderen moet Quick Steps (21 punten) in de laatste competitieronde thuis winnen en dan hopen dat Naaldwijk (32 punten) thuis zou winnen van Ariston ’80 (24 punten).
Op zaterdag 9 mei 2015 volgde dus de laatste speelronde van het seizoen en stond de wedstrijd Quick Steps – Honselersdijk op het programma. Quick Steps had dus weer de pech dat sv Honselersdijk (30 punten) ook moest winnen om van de P/D plaats af te komen! Helaas kon Quick Steps in deze wedstrijd geen vuist maken en werd er met 2-0 verloren en volgde er, na drie seizoenen, weer de degradatie naar de kelder van het zaterdagvoetbal, de 4e Klasse.

Van de 26 competitiewedstrijden werden er dit seizoen door Quick Steps 1 in totaal 6 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 16 keer verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 37-75 volgde dus rechtstreekse degradatie.
Roan van Baaren werd dit seizoen wederom topscorer van Quick Steps 1. Van de in totaal 37 doelpunten wist hij er maar liefst 19 te maken. Hiermee eindigde Roan van Baaren dan ook op de 8e positie van de Haagse Voetbalhistorie Topscorerslijst 2014-2015. De overige doelpunten werden gemaakt door: Michel van Baaren (6), Kees-Willem Brouwers en Ricardo van Gorsel (3), Sherano Gerritsen en Roy Batist (2), Patrick Zuurmond en Ricardo van Ballegooyen (1).
Meestal speelde trainer Dick Hooning met: Albert Roos, Sherano Gerritsen, Kees-Willem Brouwers, Tony Roerade, Roan van Baaren, Michel van Baaren, Stan van den Berg, Robbert Dingshoff, Koos Bonnert jr., Ricardo van Ballegooyen, Roy Batist, Nick Den Heijer en Ricardo van Gorsel. Liefst tien spelers van het vorig seizoen stonden hier nu niet bij ! Alleen kampioen K.M.D. (66p) uit Wateringen promoveerde naar de 2e klas ! De periodewinnaars DUNO (52p), de s.v. Houtwijk (46p) en G.D.A. (40p) bleven in de 3e klas spelen. Via P/D wedstrijden degradeerden ook nog Ariston ’80 (24p) en Quintus (31p).
De jongste matroos van het Quick Steps vlaggenschip Kees-Willem Brouwers (19 jaar) werd terecht gekozen tot “De Meest Waardevolle Speler”.

Nog meer negatief nieuws in dit treurige seizoen van Quick Steps. Het 2e elftal werd uit de competitie genomen door de KNVB wegens twee keer niet komen opdagen bij een wedstrijd. En bij gebrek aan voldoende spelers moest ook al het 3e elftal worden teruggetrokken uit de competitie ! De KNVB gaf Quick Steps hiervoor een hoge boete.

Valt er dan helemaal niets positiefs te melden dan bij Quick Steps dit seizoen? Jawel hoor, de club begroette dit seizoen maar liefst 5 kampioenen. De veteranen werden met maar liefst 60 punten uit 22 wedstrijden kampioen in de 2e Klasse 2.
Bij de jeugd werden de C1 (3e Klasse 11), de E5 (9e Klasse 22), F1 (6e Klasse 11) en de F4 (10e Klasse 46) kampioen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 18 juni 2015 werd er afscheid genomen van bestuurslid en Erelid Rob Rietveld. De heer Rietveld zat maar liefst 20 jaar in het bestuur van Quick Steps als voorzitter van de zaterdagsenioren en had ruim 37 jaar zijn grote inzet voor deze afdeling getoond. Bij het 80 jarig jubileum van Quick Steps, in november 2013, kreeg Rob Rietveld van de KNVB de GOUDEN waarderingsspeld. Gelukkig bleef de heer Rietveld nog wel betrokken bij de club ons en ging Rob een aantal (technische) zaken doen. Van de algemeen voorzitter Bing Kappenburg kreeg de heer Rietveld een cadeaubon en een mooie bos bloemen voor zijn echtgenote Gonny. Op voorstel van het bestuur werd Johan Bakker (was leider van het eerste team) als zijn opvolger in het bestuur gekozen.

Het Dagelijks Bestuur (DB) was verder al 2 jaar aan het zoeken naar kandidaten. In de ALV van 27 januari 2015 deed het bestuur een laatste dringende oproep, maar helaas hadden zich tot nu toe geen kandidaten gemeld voor een functie. Men moest concluderen dat de veranderende maatschappij ook een andere mentaliteit en clubbeleving binnen Quick Steps had aangegrepen. Op het publicatiebord in het clubgebouw van Quick Steps hing al meer dan 2 jaar een vette kop uit een landelijk ochtendblad: “Sportclubs verdwijnen bij gebrek aan bestuur”.

Jan Vessies (bijna 30 jaar penningmeester), Joop Langerak (13 jaar bestuurslid) en Bing Kappenburg (34 jaar voorzitter) stelden zich NIET meer herkiesbaar. Naast het DB stelde ook jeugdvoorzitter (6 jaar) Henk Naipal zich voor een derde termijn NIET herkiesbaar. De voetbalvereniging Quick Steps was dus nog steeds op zoek naar diverse opvolgers.
Voorlopig was het bestuur van Quick Steps vanaf 18 juni 2015 demissionair!

Seizoen 2015-2016

Ook na de zomerstop was de Haagse voetbalvereniging Quick Steps nog steeds vergeefs op zoek naar kandidaten voor een bestuursfunctie. Helaas moest voorzitter Bing Kappenburg concluderen dat de veranderende maatschappij in de wereld en een andere mentaliteit ook steeds meer ging gelden binnen het verenigingsleven van Quick Steps.

Tijdens de Algemene ledenvergadering van 26 januari 2016 werd Bing Kappenburg benoemd tot Ere-voorzitter van de Haagse voetbalvereniging Quick Steps. De heer Kappenburg was op dat moment zestig jaar lid van de club en hanteerde sinds 26 mei 1981 de voorzittershamer. Tijdens deze vergadering werden ook Harry van Nieuwkerk en Harry Vink in het zonnetje gezet. Zij waren veertig jaar lid van Quick Steps.

Het demissionaire bestuur van Quick Steps schreef voor het seizoen 2015-2016 twee seniorenelftallen en een veteranenteam in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1 B-elftal, 2 C-elftallen, 4 D’s, 6 E-tjes en 4 F-jes en 1 Minipupillenteam.

Ondanks de degradatie naar de 4e Klasse was er niemand van de A-selectie vertrokken. Dit was een groot compliment voor trainer Dick Hooning. Jeugdtrainer Tarrino Boekhoudt volgde als tweede trainer Karel Kila op. De trainers Hooning en Boekhoudt kregen maar liefst 9 versterkingen onder hun hoede. Struan Ridderhof en Dennis Vink keerden al na één seizoen bij SVH/Celeritas terug op het oude nest. Hans Kemink was aangesteld als de nieuwe leider van het eerste team en Koos Bonnert sr. (verzorger) en Ronald Batist (assistent scheidsrechter) bleven ook actief in het begeleidingsteam.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Duindorp SV, Erasmus, GSC ESDO, HPSV, HVV Hercules, KSD-Marine, Laakkwartier, Loosduinen, PGS Vogel, Quick Steps, RAS, VELO en Vredenburch. Een bijna pure “Haagse” competitie dus met leuke derby’s.

Kennelijk was het weer even wennen aan het niveau van de 4e Klasse want Quick Steps verloor in de eerste twee competitiewedstrijden van Duindorp SV (0-2) en sv Erasmus (3-1). Hierna herstelden de mannen van trainer Dick Hooning zich uitstekend door de hierop volgende zeven competitiewedstrijden op rij te winnen. Helaas volgde hierna, qua resultaten, weer een lichte terugval. In de eerste seizoenshelft wist Quick Steps van de 13 wedstrijden er uiteindelijk 8 te winnen, 1 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 25 punten, en de doelcijfers 29-20, ging het team van trainer Hooning op de vierde positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was ruim achter VELO (37 punten), Duindorp SV (36) en sv Loosduinen (31).

Op zondag 27 december 2015 werd er bij Quick Steps weer het traditionele “Oliebollenappelflappentoernooi” georganiseerd. Van de 12 deelnemende teams werd dit jaar uiteindelijk Laakkwartier de winnaar. De zeer geslaagde dag werd afgesloten met een gezellige feestavond in de kantine van Quick Steps.

In de tweede seizoenshelft werden nog eens 23 punten toegevoegd aan het totaal en zodoende eindigde Quick Steps op een keurige vierde positie van de ranglijst, die recht gaf aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e Klasse. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden (GSC-ESDO en Hercules waren door de KNVB uit de competitie genomen) wist Quick Steps er 13 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 6 keer verloren. Met 42 punten, en de doelcijfers 61-40, eindigde het team van trainer Hooning zoals gezegd op de vierde positie van de 4e Klasse B.

Als vervangend periodekampioen mocht het vlaggenschip van Quick Steps dus gaan spelen voor één plaats in de 3e Klasse. In deze nacompetitie werd er tweemaal gewonnen van 4e Klasser Haagse Hout. Thuis werd het 3-2 en in Mariahoeve werd het maar liefst 1-6. Op zaterdag, 28 mei werd in Rijswijk de eerste wedstrijd tegen 3e Klasser Semper Altius gewonnen met 1-3. Een week later, op 4 juni 2016 volgde het thuisduel tegen Semper Altius. Door een hattrick van Roan van Baaren en twee doelpunten van zijn broer Michel werd er met maar liefst 5-0 gewonnen en hierdoor keerde Quick Steps na één seizoen weer terug in de 3e Klasse.
Grote vreugde op zaterdag 4 juni 2016 aan de Nijkerklaan te Den Haag nadat Quick Steps 1 de promotie naar de zaterdag 3e Klasse heeft bewerkstelligd. 

Roan van Baaren werd met 12 doelpunten voor het derde achtereenvolgende seizoen topscorer bij Quick Steps en hij besloot om in het volgende seizoen bij 1e Klasser SVC’08 te gaan proberen. Dennis Vink werd gekozen tot meest waardevolle speler van Quick Steps van het seizoen 2015-2016.

Nog meer feest dit seizoen bij Quick Steps want bij de jeugdafdeling kon twee keer de kampioensvlag in top. De E3 werd met 40 punten uit 18 wedstrijden kampioen van de 6e Klasse 10 en de F4 met 43 uit 18 kampioen van de 11e Klasse 03.

Tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering van 16 juni 2016 maakte voorzitter Bing Kappenburg bekend, dat hij na 35 jaar definitief stopte. De Erevoorzitter van Quick Steps, die bijna 61 jaar lid was, wilde graag geloofwaardig blijven en ruimte maken voor een goede en liefst jongere opvolger. Zijn taken werden tijdelijk waargenomen door Jan Vessies (penningmeester a.i.) en Joop Langerak (secretaris a.i.). Tijdens deze ALV werd seniorenvoorzitter Johan Bakker voor 3 jaar herkozen. Naast jeugdvoorzitter Henk Naipal werd eindelijk de vacature jeugdsecretaris ingevuld. Angelique van Oostrom werd als 2e vrouw in de ruim 82 jarige historie in het bestuur gekozen. Marja Kleingeld (die helaas tè vroeg is overleden) was ooit van 1992 tot 1996 een prima jeugdsecretaris.

>

Seizoen 2016-2017

Quick Steps schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1x JO-15, 3x JO-13, 5x JO-11, 4x JO-9 en 2 JO-7-teams.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Na de promotie van vorig seizoen had het vlaggenschip van Quick Steps de eerste stap gezet en kwam de Haagse club dit seizoen uit in de Derde Klasse.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 3e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Ariston’80, Die Haghe, GDA, Houtwijk sv, KMD, Loosduinen sv, Maasdijk, MVV ’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, SEV, VELO en Verburch.

Trainer Dick Hooning ging bij Quick Steps aan zijn derde seizoen beginnen. Ron Ridderhof keerde terug op het oude nest als zijn assistent en coach van het tweede team. Keeperstrainer bleef Ron Oudt. Nieuw was de zeer ervaren verzorger Martin de Knegt. Leiders van het vlaggenschip van Quick Steps waren Bob Langerak en Hans Schouten en Ronald Batist was ook dit seizoen weer de assistent scheidsrechter.

In de eerste competitiehelft was het gemis van topscorer Roan van Baaren merkbaar in de prestaties van Quick Steps. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en helaas maar liefst 8 keer verloren. Met 11 punten, en het doelsaldo 20-33, ging Quick Steps dan ook op de voorlaatste plaats van de ranglijst de winterstop in. Dit waren 2 punten meer dan hekkensluiter SEV en 2 punten minder dan nummer 12 Maasdijk.

Het team van trainer Hooning startte uitstekend aan de tweede seizoenshelft door de eerste drie competitiewedstrijden van het jaar 2017 in winst om te zetten. Echter ook de andere clubs in de gevarenzone pakte in de tweede seizoenshelft vele punten waardoor het slot van de competitie onderaan de ranglijst uiterst spannend werd. Quick Steps wist uiteindelijk van de 26 competitiewedstrijden er 7 in winst om te zetten, 6 gelijk te spelen en 13 te verliezen. Met 27 punten, en de doelcijfers 42-54, eindigde men op de twaalfde positie van de ranglijst. Dit was nog net voor de degradanten SEV (26 punten) en sv Houtwijk (18).

Die twaalfde positie op de ranglijst betekende wel dat Quick Steps promotie/degradatie-wedstrijden moest spelen voor behoud in de 3e Klasse. Na eerst Semper Altius (3-0) en RAS (2-6) verslagen te hebben kon Quick Steps zich op 3 juni definitief “veilig” spelen in de thuiswedstrijd tegen Oegstgeest. Het liep in eerste instantie niet zoals iedereen had verwacht en Oegstgeest won met 3-5 waardoor strafschoppen moest gaan bepalen wie er van deze twee clubs er volgend seizoen in de 3e Klasse mocht uitkomen. Uiteindelijk won Quick Steps deze strafschoppenserie en mocht zodoende ook volgend seizoen in de zaterdag 3e Klasse uitkomen.

Michel van Baaren werd op het slotfeest van het seizoen gekozen tot de meest waardevolle speler van het seizoen 2016-2017. Op een eervolle 2e plaats eindigde Dennis Vink. 

Quick Steps mocht dit seizoen één kampioen huldigen want bij de jeugdafdeling werd de JO9-3 met 49 punten uit 18 wedstrijden kampioen van de 9e Klasse 02.

Op dinsdagavond 31 januari 2017 stond de Algemene Ledenvergadering van Quick Steps op het programma waarin de toekomst van de Haagse voetbalclub centraal stond. Het dagelijks bestuur van Quick Steps was al anderhalf jaar demissionair en de functie van algemeen voorzitter werd het laatste halfjaar waargenomen door de secretaris én de penningmeester. Gelukkig kon bij dit agendapunt nu eindelijk worden meegedeeld dat vijf leden gezamenlijk de verantwoordelijkheid op zich wilden nemen om met elkaar het nieuwe dagelijks bestuur te gaan vormen. Deze vijf leden waren: Arlette Holt, Robbert Dingshoff, Demis Donders, Raymond Oppers en Roy Vijverberg. Deze nieuwe bestuursleden gingen zich eerst in de komende maanden voorbereiden en inwerken, zodat zij bij de volgende ALV gepresenteerd konden worden om de functies van het dagelijks bestuur te gaan vervullen.
Tijdens deze ALV werden vervolgens de volgende jubilarissen gehuldigd: Cees Broers en Martin de Jong (beiden 50 jaar lid), Peter Arens, Boy Amier en Edwin Pauli (allen 25 jaar lid). Daarnaast werd op voordracht van het bestuur Jan Vessies benoemd tot Ere-penningmeester van Quick Steps. Jan was al ruim 30 jaar penningmeester bij de voetbalvereniging aan de Nijkerklaan. Het beheer van de financiën is al die jaren bij hem in goede handen en mede door zijn inzet was Quick Steps nog steeds financieel gezond en vitaal! De leden en het bestuur verraste hem met een bijbehorende oorkonde en een passend cadeau.

Op de Algemene Ledenvergadering van donderdag 15 juni 2017 werd er afscheid genomen van secretaris Joop Langerak, penningmeester Jan Vessies en seniorenvoorzitter Johan Bakker en het geheel nieuwe bestuur geïnstalleerd. Jan Vessies werd op deze avond tevens door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste en kreeg hiermee de echte gouden KNVB speld met oorkonde vanwege zijn uitstekende werkzaamheden.
Ook van secretaris Joop Langerak werd afscheid genomen. In 2005 werd de heer Langerak al benoemd tot Lid van Verdienste voor zijn prima werk bij de jeugdafdeling als o.a. leider, secretaris en voorzitter. De laatste 8 jaar functioneerde Joop als een voortreffelijke secretaris. Op voorstel van het bestuur bevorderde de ALV hem tot Erelid van Quick Steps. Erevoorzitter Bing Kappenburg overhandigde hem de oorkonde met bloemen. Tussentijds trad seniorenvoorzitter Johan Bakker na 2 jaar af. Voor hem was er als dank een cadeaubon met bloemen.

Door al deze mutaties moest er door de ALV dus een nieuw bestuur worden gekozen. De functie van algemeen voorzitter was één jaar vacant en werd nu gelukkig weer ingevuld door Robbert Dingshoff. Als opvolgers van Jan Vessies en Joop Langerak in het Dagelijks Bestuur werden als 1e penningmeester Demis Donders en als 1e secretaris Raymond Oppers benoemd. Ook Roy Vijverberg (2e penningmeester) en Arlette Holt (2e secretaris) werden in het bestuur gekozen. Gelukkig bleven de jeugdbestuursleden Henk Naipal (voorzitter) en Angelique van Oostrom (herkozen als secretaris) ook weer deel uitmaken van het bestuur. Vervolgens werd er een klankbordgroep van een aantal Ereleden in het leven geroepen, die het nieuwe bestuur zullen steunen bij hun moeilijke taken. Met deze jongere en enthousiaste bestuursleden was gelukkig de toekomst van de s.v. Quick Steps gelukkig weer veilig gesteld.

Seizoen 2017-2018

De voetbalvereniging Quick Steps zat weer in een positieve flow want naast het nieuwe bestuur volgde er aan het begin van dit seizoen nog veel meer positieve gebeurtenissen. Er was hard gewerkt aan een nieuwe website, met dank aan Edwin Pauli. Er werd een Ereleden lunch (voor de Ere-leden) georganiseerd en dit werd zo’n succes dat hiermee een nieuwe traditie was geboren. Eerste elftalspeler Michel van Baaren startte bij Quick Steps met zijn HIIT training met de bedoeling om het sporten in de wijk te promoten. Voor dit initiatief ontving de Quick Steps-speler uit handen van wethouder Rabin Baldewsingh de eerste prijs voor het beste Haagse Sportinitiatief en er kwam nieuwe kleding voor de selectie en de gastvrouwen. Dit allemaal dankzij de sponsoren Cafe Rustenburg, V&S Automotive en Nick den Heijer.

Het bestuur van Quick Steps schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond in het seizoen 2017-2018 uit: 2x JO15, 4x JO13, 5x JO11, 1x JO9 en x JO8 teams.

De indeling van Quick Steps 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 3e Klasse B luidde als volgt; Ariston’80, Duindorp sv, GDA, KMD, LYRA, MSV ’71, MVV ’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, Sportclub Monster, VELO en Verburch.

De formatie van trainer Dick Hooning kende een uitstekend seizoen. In de eerste seizoenshelft ging het qua prestaties nog ietwat stroef want uit de (slechts) 10 competitiewedstrijden werden 12 punten behaald en ging Quick Steps op een tiende positie de winterstop in. In de tweede seizoenshelft ging het, zoals gezegd uitstekend met het vlaggenschip van Quick Steps. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist men er 13 te winnen, 1 gelijk te spelen en 12 te verliezen. Met 40 punten, en een doelgemiddelde van 43 voor en 51 tegen, eindigde Quick Steps op de vijfde positie van de ranglijst. S.c. Monster werd kampioen met 58 punten. Roan van Baaren werd dit seizoen topscorer bij Quick Steps 1 met 11 doelpunten, gevolgd door Ricardo van Gorsel met 10 doelpunten. Ricardo van Ballegooyen werd verkozen tot meest waardevolle speler van het seizoen bij Quick Steps 1.

Bij één team van Quick Steps kon er dit seizoen de kampioensvlag in top. Bij de jeugd werd de JO11-3 kampioen van de 7e Klasse 05 VJ.

Het seizoen 2017-2018 was dus in meerdere opzichten fantastisch voor Quick Steps. Een nieuw bestuur en een prachtige prestatie van het eerste elftal in die sterke 3e Klasse. Maar ook binnen de vereniging vonden er velen positieve en nieuwe ontwikkelingen plaats. Zo was op de club het gehele sanitair vervangen en waren er weer 10 nieuwe bordsponsoren bijgekomen.

Seizoen 2018-2019

>

In het seizoen 2018-2019 kwam Quick Steps met 5 seniorenelftallen en 1 veteranenteam uit in de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1x JO15, 1x JO14, 3x JO13, 2x JO12, 3x JO11, 2x JO10, 2x JO9 en 1 x JO8-teams.

De volgende ploegen vormden in het seizoen 2018-2019 de zaterdag 3e klasse B: DUNO, Duindorp SV, HBSS, Hvv Hercules, KMD, Lyra, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, VDL, Verburch en W.V.Kranenburg.

>

Seizoen 2019-2020

Het dagelijkse bestuur van Quick Steps bestond dit seizoen uit Robbert Dingshof, Demis Donders, Ariette Holt, Raymond Oppers en Roy Vijverberg. De seniorenvoorzitter was Ronald Batist en jeugdvoorzitter Henk Naipal.

Quick Steps schreef voor het seizoen 2019-2020 voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in. Bij de jeugd kwamen er dit seizoen 1 JO15, 2 JO14, 1 JO13, 2 JO12, 3 JO11, 2 JO10, 2 JO9, 2 JO8 en 2 JO7-teams in aktie.

Het vlaggenschip van Quyick Steps speelde ook in het seizoen 2019-2020 in de zaterdag 3e Klasse B. De competitie-indeling was ditmaal als volgt : Ariston’80, DSVP, DUNO, DWO, Duindorp, KMD, LYRA, Loosduinen, MVV’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, Sportclub Monster en Verburch.

De formatie van trainer Dick Hooning kende een matige eerste seizoenshelft waarbij men met 8 punten uit 12 wedstrijden op een voorlaatste positie van de ranglijst de winterstop in ging. Van vrijdag 10 t/m maandag 13 januari 2020 verbleef de selectie van Quick Steps heerlijk in het zonnige Spaanse Valencia om zich voor te bereiden op de belangrijke tweede seizoenshelft.

Helaas, met vier nederlagen en een overwinning, leek Quick Steps ook een zeer lastige tweede seizoenshelft tegemoet te gaan. Het seizoen kreeg echter ineens een hele andere wending want in maart 2020 brak in Nederland het coronavirus uit en lag plotseling een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor het gehele amateurvoetbal in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had Quick Steps van de 17 wedstrijden er 2 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 10 verloren en stond men met 11 punten (doelsaldo 18-31) op de twaalfde positie van de ranglijst.

Na zes jaar stopte de samenwerking tussen trainer Dick Hooning en Quick Steps na dit seizoen. Het bestuur vond het tijd voor een frisse wind en nieuwe invloeden voor de A-selectie.

Ondertussen lag al vanaf begin maart het gehele verenigingsleven stil en dit betekende dus ook dat bij alle clubs in geheel Nederland geen geld meer binnenkwam en zodoende in financiële nood kwamen. Bij Quick Steps ontstond er vanuit de veteranengroep een initiatief om een crowdfunding actie op te zetten. Door dit fantastische initiatief werd er in een korte tijd ruim €5.105,00 opgehaald om de club te ondersteunen.

Heel langzaam kwam het “gewone” leventje in Nederland weer op gang. Vanaf 29 april 2020 mochten de kinderen tot 12 jaar zonder anderhalve meter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren (op anderhalve meter-restrictie) weer trainen.

Op vrijdag 5 juni 2020 bereikte het bestuur van Quick Steps het bericht dat Ere-voorzitter en steunpilaar van de club Bing Kappenburg was overleden. De heer Kappenburg  was vanaf 1981 ruim 35 jaar algemeen voorzitter van de voetbalvereniging Quick Steps geweest.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk na ruim drie maanden alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

Op de Algemene ledenvergadering van donderdag 24 september 2020 werden er bij Quick Steps drie leden tot Lid van Verdienste bekroond. Dit waren de ras echte Quick Steppers Jaap Pronk, Peter Arens en Kees Taa. Allen waren al meer dan 25 jaar actief binnen de club en hadden meerdere functies bekleed. Verder werd tijdens deze ALV bekend dat Bob Langerak het bestuur van Quick Steps ging versterken en benoemd tot secretaris senioren. De overige bestuursleden voor dit seizoen waren; Robbert Dingshoff (algeheel voorzitter), Ronald Batist (senioren voorzitter), Henk Naipal (jeugdvoorzitter) en de dagelijkse bestuursleden Ariette Holt, Raymond Oppers en Roy Vijverberg.

De competitie-Indeling van Quick Steps 1 in het seizoen 2020-2021 in de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Ariston’80, DSVP, Duindorp SV, DUNO, DWO, KMD, Loosduinen, LYRA, Sportclub Monster, MVV ’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden en Verburch.

>

Het weekeinde van 10 en 11 oktober bleek achteraf alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepelde coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7 en 8 maart 2020, was namelijk de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

>

Voor het seizoen 2021-2022 schreef het bestuur van Quick Steps voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2 JO13, 2 JO12, 1 JO11, 3 JO10, 2 JO9, 1 JO8 en 1 JO7 teams.

Door het coronatijdperk kende de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 bijna veranderingen vergeleken met vorig jaar. Het eerste elftal van Quick Steps kwam dus wederom uit in de zaterdag 3e Klasse B met daarin als tegenstanders; Ariston’80, DSVP, DUNO, DWO, KMD, Loosduinen, Lyra, sc Monster, Naaldwijk, Schipluiden, FC Skillz/Wateringse Veld en Verburch.

Nog voor de “coronastop” liet Quick Steps zich regelmatig de kaas van het brood eten en stond men tijdens de zogenaamde winterstop onderaan de ranglijst. Van de 9 competitiewedstrijden had men er slechts 1 gewonnen en 8 keer verloren. Hiermee had men dus slechts 3 punten en een doelsaldo van 11 voor en 29 tegen.

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcompelx hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Na ruim 90 dagen door corona verplichte winterstop ging de bal in februari 2022 weer officieel rollen.

Voor trainer Eki Korte en zijn manschappen volgde dus nog drukke en moeilijke tijden in de strijd tegen degradatie. Echter op zaterdag 19 februari deed Quick Steps een belangrijke stap in de richtingen van handhaving door uit bij DUNO met 0-1 (doelpunt Gino Kos) te winnen. De tweede seizoenshelft ging wel iets beter en Quick Steps wist uiteindelijk rechtstreekse degradatie te vermijden. Van de 26 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 18 verloren. Met 18 punten en een doelsaldo van 35 voor en 80 tegen eindigde men op de 12e positie en moest de formatie van trainer Korte zich via de nacompetitie proberen te gaan handhaven voor de 3e Klasse.

Op zaterdag 18 juni verloor Quick Steps helaas, op het neutrale terrein van BVCB, met maar liefst 6-1 van FC Maense en degradeerde hiermee dan toch definitief naar de 4e klasse.

>

Seizoen 2022-2023

>

Quick Steps schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 35+ team in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO14, 1 JO13, 1 JO12, 3 JO11, 3 JO10, 1 JO9, 1 JO8 en 1 JO7 teams.

>

Seizoen 2023-2024

De voetbalvereniging Quick Steps ging alweer haar 90e seizoen in en daar stond de club uitgebreid bij stil. Om precies te zijn werd de Haagse club op 19 november 2023 90 jaar jong! Traditiegetrouw werd er bij elke lustrumviering van Quick Steps een reünie voor (oud-)leden georganiseerd. Dit keer vond de reünie plaats op zondag 19 november 2023 van 14.30 uur tot 17.30 uur in het eigen clubgebouw aan de Nijkerklaan.
Tijdens de reünie werden André Bellekom en Henk Naipal door Kees Wenneker van de KNVB onderscheiden. André Bellekom werd, vanwege zijn tal van activiteiten voor zijn club (zoals o.a. jeugdleider, wedstrijdsecretaris, jeugdvoorzitter, voorzitter zondag senioren, 1e secretaris en vicevoorzitter), door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste.
Henk Naipal kreeg namens de KNVB de Zilveren Waarderingsspeld toegekend omdat hij al twaalf jaar fungeerde als jeugdvoorzitter bij de club en ook al lang actief was rond het bargebeuren bij Quick Steps. De jubilarissen Michael Oudshoorn en Demis Donders (beide 25 jaar lid), Rinus van Ravenhors (40 jaar lid), Rob Rietveld en Kees Sprengels (beide 60 jaar lid) werden door het bestuur. ook gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

Het bestuur van Quick Steps was dit seizoen als volgt samengesteld; Raymond Oppers en Demis Donders (algemene voorzitters), Bob Langerak (senioren voorzitter), Marcel Seffelaar (penningmeester),
Pim van Swaal (secretaris) en Henk Naipal (jeugdvoorzitter a.i.).
Echter op de tweejaarlijkse Algemene ledenvergadering op donderdag 8 februari 2024 kondigde de algemene voorzitters Raymond Oppers en Demis Donders hun aftreden aan. Beide heren werden bedankt voor ruim 7 jaar inzet in het bestuur. Helaas hadden er zich nog geen nieuwe kandidaten aangemeld voor de voorzittersrol van Quick Steps.
Verder werd er teruggeblikt op het afgelopen half jaar en ideeën uitgewisseld over de toekomst van Quick Steps. Waar men zich erg zorgen over maakte was over het nieuwe parkeerbeleid in de wijk Rustenburg, dat de gemeente Den Haag had besloten. Het betaald parkeren ging nu al om 09.00 uur van kracht i.p.v. 18.00 uur. Niet alleen de leden, maar ook vrijwilligers, bezoekers, scheidsrechters en zelfs tegenstanders werden geraakt door deze absurde beslissing.
Tot slot van de vergadering werden er aan de drie jubilarissen Tim Staal (25 jaar lid), Miriam Verstappen (25 jaar lid) en de onlangs overleden Siem van Ockenburg (70 jaar lid) extra aandacht besteed.

Ditmaal schreef het bestuur voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranen (35+) team in. De jeugdafdeling van Quick Steps telde in het seizoen 2023-2024 uit 12 teams, onderverdeeld in; 1 JO15, 1 JO13, 1 JO12, 3 JO11, 1 JO10, 3 JO9 en 2 JO8 teams.

Het eerste elftal van Quick Steps was dus inmiddels afgezakt naar de laagste standaardklasse. De “slechts” twaalf clubs in de zaterdag 5e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; Haagse Hout, HDV, HPSV, Quick Steps, RAS, REMO, Semper Altius, De Ster, Toofan, VCS, Wanica Star en WIK.

De formatie van trainer Ronald Freen kende een uitstekende eerste seizoenshelft, waarbij men samen met RAS en Semper Altius in felle strijd was gewikkeld om de koppositie. Met 24 punten uit 10 duels en een doelsaldo van 27 voor en 14 tegen, ging Quick Steps op een tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Koploper RAS had evenveel punten maar een wedstrijd minder gespeeld en Semper Altius volgde met 23 punten op de derde positie.

Door meer puntenverlies van zowel Quick Steps als Semper Altius liep koploper RAS in de tweede seizoenshelft steeds meer uit op de concurrentie en werd uiteindelijk dan ook met 57 punten kampioen. Quick Steps wist van de 22 competitiewedstrijden er 13 te winnen, 2 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 41 punten (doelsaldo 59-37) eindigde men op de derde positie. Semper Altius eindigde met 45 punten op de tweede plaats. Hiermee kon Quick Steps zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 4e Klasse. 

>

 

 

Palmares Quick Steps Zondag

Kampioenschappen:
1961-1962 4e klasse D
1970-1971 4e klasse A
1990-1991 4e klasse B
1999-2000 4e klasse C

Andere prestaties
1994-1995 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e klasse KNVB
2008-2009 Winnaar nacompetitie, promotie naar 4e Klasse KNVB

Palmares Quick Steps (zaterdag)

Kampioenschappen:
1965-1966 3e Klasse A HVB
1988-1989 2e klasse A HVB
2003-2004 5e klasse C
2011-2012 4e Klasse C

Andere prestaties:
2000-2001 winnaar nacompetitie, promotie naar 4e Klasse KNVB

Parade der trainers bij Quick Steps (zondag):

1960-1961 Piet Eversteijn (als voetballer van ADO kampioen van Nederland 1942 en 1943)
1961-1962 Piet Eversteijn (kampioen 4e klas D + promotie naar 3e klas)
1962-1963 Piet Eversteijn
1963-1964 Piet Eversteijn
1964-1965 Piet Eversteijn (laatste en 7e seizoen)
1965-1966 Auke Wiersma (degradatie uit de 3e Klasse KNVB)
1966-1967 Piet Eversteyn (2e termijn)
1967-1968 Aad Janssen (kwam van Archipel)
1968-1969 Aad Janssen
1969-1970 Aad Janssen
1970-1971 Aad Janssen (laatste en 4e seizoen: kampioen 4e klas A + promotie naar 3e klas)
1971-1972 Jan Kooiman (oud prof van Fortuna Vlaardingen; degradatie uit de 3e klas)
1972-1973 Aad Janssen (2e termijn; werd in 1983 lid van Verdienste en in 1989 Erelid)
1973-1974 Jan van Leeuwen (kwam van Svv Scheveningen)
1974-1975 Jan van Leeuwen
1975-1976 Ruud van der Linden (kwam van Laakkwartier)
1976-1977 Ruud van der Linden
1977-1978 Lex Rijnvis (kwam van ADO)
1978-1979 Ruud van der Linden (2e termijn)
1979-1980 Ruud van der Linden (laatste en 4e seizoen; werd trainer bij Laakkwartier)
1980-1981 Joop Meuleman (was jeugdtrainer bij V.U.C. en Quick Steps)
1981-1982 Joop Meuleman (5e plaats)
1982-1983 Wout Pronk (was 2e trainer bij Wilhelmus; 4e plaats)
1983-1984 Wout Pronk (8e plaats; werd trainer bij Kranenburg)
1984-1985 John Vente (was in 1982/1983 al jeugdtrainer bij Quick Steps; 8e plaats)
1985-1986 John Vente (8e plaats)
1986-1987 Wim Landsmeer (was trainer van onze zaterdagselectie) 1-1-1987: Miel Hollard 1987-1988 Miel Hollard (4e plaats en zoals vorig seizoen bij de laatste 8 in de “H.C. Cup”)
1987-1988 Miel Hollard
1988-1989 Miel Hollard (2e plaats)
1989-1990 Miel Hollard (3e ronde KNVB beker thuis: Rijnsburgse Boys 0-3)
1990-1991 Miel Hollard (laatste en 4e seizoen met kampioenschap in 4e klas B)
1991-1992 Ruud van der Linden (3e termijn; 6e plaats als debutant in de 3e klas)
1992-1993 Ruud van der Linden (12e plaats en degradatie uit 3e klas)
1993-1994 Ruud van der Linden (laatste en 7e seizoen; 4e plaats + 3e per. titel, maar geen promo.)
1994-1995 Piet van der Valk (Westlandia; 2e plaats + 2e periodetitel + promotie naar 3e klas)
1995-1996 Piet van der Valk (11e plaats en degradatie uit 3e klas)
1996-1997 Ron Ridderhof (was 2e trainer bij onze zondagselectie; 9e plaats)
1997-1998 Miel Hollard (2e termijn; 6e plaats)
1998-1999 Miel Hollard (laatste en 6e seizoen; 2e plaats + 3e periodetitel, geen promotie)
1999-2000 Hans Bal (kwam van RAVA; kampioen in 4e klas C met promotie naar 3e klas)
2000-2001 Hans Bal (8e plaats)
2001-2002 Ton Boevink (10e plaats en via P/D wedstrijden degradatie naar de 4e klas)
2002-2003 Ton Boevink (12e plaats en degradatie naar de 5e klas)
2003-2004 Ton Boevink (2e plaats en promotie naar de 4e klas)
2004-2005 Eric Versteeg (was assistent bij Ton Boevink; 7e plaats)
2005-2006 Eric Versteeg (10e plaats + P/D wedstrijden en 1e plaats toernooi, dus in 4e klas)
2006-2007 Eric Versteeg (11e plaats en degradatie naar de 5e klas)
2007-2008 Atilla Sabirli (van 01-09-2008 tot 01-01-2008) / Cees Roos (8e plaats)
2008-2009 John Rietveld (4e plaats + vervangend periodetitel + promotie naar 4e klasse)
2009-2010 John Rietveld (10e plaats)
2010-2011 De zondag-afdeling bij Quick Steps opgeheven.

Parade der trainers bij Quick Steps (zaterdag):

1980-1981 Ton Verbeten
1981-1982 Harry Hijman (jarenlang speler van onze zondagsenioren-1)
1982-1983 Harry Hijman
1983-1984 Jan de Pauw
1984-1985 Jan de Pauw (7e plaats)
1985-1986 Wim Landsmeer (4e plaats)
1986-1987 Wil Dorland (5e plaats)
1987-1988 Cees Roos (6e plaats)
1988-1989 Ben Grol (kampioen in de 2e klas A van de HVB)
1989-1990 Wil Dorland (2e termijn; werd trainer bij Triomph)
1990-1991 Marciano Sam Sin (2e plaats + 3e periodetitel, maar geen promotie via nacompetitie)
1991-1992 Ron Ridderhof (5e plaats + vervangend periodetitel + nacompetitie zonder promotie)
1992-1993 Ron Ridderhof (8e plaats)
1993-1994 Ron Ridderhof (2e plaats)
1994-1995 Ron Ridderhof (laatste en 4e seizoen; 8e plaats; werd 2e trainer bij zondagselectie)
1995-1996 Mario Piek (2e plaats + vervangende periodetitel + promotie naar 4e klas) 1996-1997 Mario Piek (8e plaats)
1997-1998 Atilla Sabirli (degradatie naar 5e klas)
1998-1999 Atilla Sabirli (okt.: TAC’90). Ron Ridderhof (nacompetitie, net geen promotie)
1999-2000 Ron Ridderhof (2e termijn; net geen periodetitel)
2000-2001 Ron Ridderhof (2e plaats + periodetitel + promotie naar 4e klas via nacompetitie)
2001-2002 Ron Ridderhof (laatste en 8e seizoen; 5e plaats en bij de laatste 8 in de “H.C. Cup”)
2002-2003 Rus Aways (10e plaats en via P/D wedstrijden degradatie naar de 5e klas)
2003-2004 Rus Aways (kampioen in de 5e klas C en promotie naar de 4e klas)
2004-2005 Rus Aways (per 1 maart Peter Roberti; 10e plaats + via P/D matches in 4e klas)
2005-2006 Ron Ridderhof (3e termijn; 6e plaats en net geen periodetitel)
2006-2007 Ron Ridderhof (5e plaats + nacompetitie, maar geen promotie)
2007-2008 Ron Ridderhof (laatste en 11e seizoen; 3e plaats + nacompetitie, net geen promotie)
2008-2009 Frank van der Lem (5e plaats + nacompetitie, maar weer geen promotie)
2009-2010 Frank van der Lem (per 1 februari Peter Roberti / Barry van Ee; 5e plaats + periodetitel, maar wederom net geen promotie)
2010-2011 Richard Langeveld (3e plaats + nacompetitie, maar geen promotie)
2011-2012 Richard Langeveld (kampioen in de 4e klas C en eindelijk promotie naar de 3e klas)
2012-2013 Richard Langeveld (zijn 3e en laatste seizoen bij Quick Steps eindigt hij op een prima 7e plaats in de 3e Klasse)
2013-2014 Martin de Mooij (dankzij een prima 3e periode eindigt trainer De Mooij op de 8e plaats in de 3e Klasse)
2014-2015 Dick Hooning (13e plaats + degradatie naar de 4e Klasse)
2015-2016 Dick Hooning (4e plaats + vervangend periodetitel + promotie naar de 3e klas)
2016-2017 Dick Hooning ((12e plaats en via de nacompetitie in 3e klas gebleven)
2017-2018 Dick Hooning (5e plaats)
2018-2019 Dick Hooning
2019-2020 Dick Hooning
2020-2021 Eki Korte
2021-2022 Eki Korte
2022-2023 Ronald Freen
2023-2024 Ronald Freen

Parade der voorzitters bij Quick Steps:

1933-1936 J. de Sain, kapelaan en geestelijk adviseur (g.a)
1936-1937 C. Kempen, kapelaan + g.a.
1937-1939 H. Tabink, kapelaan + g.a.
1939-1940 A.J. Gussenhoven
1940-1941 C. Koning, kapelaan + g.a.
1941-1942 Harry van Doorn (tot oktober)
1942-1943 Jan Huskens (tot februari)
1943-1945 Jan Simhoffer
1945-1949 Piet Maas
1949-1953 Jan Middeldorp
1953-1956 Marinus Claassens
1956-1962 Jan van Buuren
1962-1967 Marinus Claassens
1967-1969 Frans van der Kolk
1969-1972 Frans van Hal sr. (tot juli)
1972-1972 Chris Utermark (tot oktober)
1972-1974 Marinus Claassens
1974-1977 Ino van der Vin
1977-1981 Paul Oudenhooven
1981-2016 Bing Kappenburg
2016-2017 vacant
2017-heden Robbert Dingshoff

Terreinen waar Quick Steps heeft gevoetbald:

Leyweg te Den Haag

Sportpark: Nijkerklaan 7
2573 BA Den Haag ZH

Ere-voorzitters bij Quick Steps:

J.F.M. de Sain (op 07-10-1936)
Jan Middelkoop (op 08-05-1967)
Jan van Buuren (op 09-09-1971)
Frans van Hal sr. (op 18-11-1980)
Marinus Claassens (op 17-07-1981)
Bing Kappenburg (op 26-01-2016)

Ere-leden bij Quick Steps:

Jan Zuidwijk (op 27-11-1961)
A.J. Gussenhoven (op 01-03-1966)
Jan Lucas (op 06-10-1969)
Frans van der Kolk (op 06-10-1969)
Cor de Groot (op 16-11-1973)
Chris Utermark (op 22-05-1975)
Jan de Bruyn (op 04-11-1983)
Chris van Luttervelt (op 04-11-1983)
Ben van den Bosch (op 04-11-1983)
Aad Janssen (op 08-12-1989)
Paul Oudenhooven (op 21-12 1992)
Frans Mol sr. (op 19-11-1993)
An Mol (op 19-11-1993)
Fred van der Wilk (op 19-11-1993)
Hans Hendriks (op 18-12-2000)
Paul Schilte (op 22-12-2003)
Cees Broers (op 30-05-2005)
André Bellekom (op 22-12-2008)
Rob Rietveld (op 29-01-2014)
Joop Langerak (op 15-06-2017)

Ere-penningmeester van Quick Steps

Jan Vessies (op 31-01-2017)

Leden van Verdienste Quick Steps:

Jan van Diemen (op 27-11-1961)
Aad van Rijn  (op 06-10-1969)
Harry Prins sr.  (op 07-10-1970)
Rinus de Groot  (op 17-04-1971)
Piet Smit sr.  (op 29-09-1971)
Cees Rovers  (op 11-10-1972)
Gerard Vergroessen  (op 27-05-1980)
Ino van der Vin  (op 04-11-1983)
Jan Simonis  (op 25-05-1987)
Henk Vink  (op 29-05-1989)
Ruud Bredewold  (op 28-05-1992)
Jan Barbier sr.  (op 19-11-1993)
Jacques Beerman  (op 19-11-1993)
Harry Hijman  (op 19-11-1993)
Ed Janssen  (op 19-11-1993)
Henk Teeuwisse  (op 19-11-1993)
Miriam Verstappen  (op 21-12-1998)
Willem Vessies  (op 30-05-2005)
Joop Nieuwmans  (op 22-12-2008)
Hans Teeuwisse  (op 22-12-2008)
Aad de Jong  (op 22-12-2008)
Peter de Jong  (op 22-12-2008)
Rinus van Ravenhorst (op 22-12-2008)