De oorsprong van sv de Jagers
Al in 1901 werd er in Den Haag al een voetbalclub “Grenadiers en Jagers” opgericht, maar die was helaas geen lang leven beschoren want in 1913 hield de club er mee op.
In 1920 werd een nieuwe poging ondernomen. Op 1 februari werd in “Townby-Hall” (een houten barak aan de Bachmanstraat waarin in de oorlog van 1914 t/m 1918 Engelse militairen waren gelegerd) werden door vijf onderofficieren van het regiment de Jagers en een sergeant van de Grenadiers de vereniging “sv De Jagers” opgericht. De letters “sv” stond voor sportvereniging want de bedoeling was dat er naast voetbal ook andere sporten, zoals cricket, atletiek, korfbal en handbal beoefend ging worden. In eerste instantie was sv De Jagers alleen toegankelijk voor militairen.
Op 12 maart 1920 vond de eerste Algemene Ledenvergadering plaats waarin het volgende bestuur werd gekozen: Dhr. Munnikhoven (voorzitter), dhr. Hersche (secretaris), dhr. Rossel (penningmeester) en Van Reysen (commissaris materiaal). De naam ‘De Jagers’ blijft behouden omdat de Grenadiers liever in diensttijd voetbalden dan in vrije tijd. De contributie werd bepaald op 50 cent. De Majoor Wagner werd voorgesteld als beschermheer van sv De Jagers. De wedstrijden zouden worden gespeeld op de Waalsdorpervlakte.
De eerste wedstrijd van sv De Jagers was in maart 1920 tegen de v.v. Robaver en werd gewonnen met 4-2. Deze wedstrijd werd gespeeld op Houtrust door de volgende spelers: v.d. Steenstraten (keeper), Kneifer, Dekker, Straatsman, Meuleman, Rijkhuizen, Van Reysen, Hersche, Dommers, Wolfen en Van der Kley. Langs de kant tot sergeant De Vos van Steenwijk.
Seizoen 1920-1921
In dit seizoen speelde sv De Jagers op de “Bondsvelden” in de Westduinen alleen vriendschappelijke wedstrijden.
Ondertussen had sv De Jagers een grote damesaanhang, die de korfbalsport ging beoefenen.
Op 31 maart 1921 besloot het bestuur van sv De Jagers dan toch tot de Haagse Voetbal Bond (HVB) toe te treden.
Seizoen 1921-1922
In het seizoen 1921-1922 werd voor het eerst aan de competitie in de zondag 3e Klasse C van de HVB deel genomen. De sv De Jagers moest het in deze Klasse opnemen tegen: HSS, Laakkwartier, De Postduiven, Reiniging, VDV en Waldorp.
Op 23 oktober 1921 speelde sv De Jagers haar eerste competitiewedstrijd en wel tegen Laakkwartier. Helaas werd er met 1-0 verloren maar achteraf bleek dit de enige nederlaag van het seizoen. Van de in totaal 12 competitiewedstrijden wist sv De Jagers er 9 te winnen, 2 gelijk te spelen en dus 1 te verliezen. Met dit knappe resultaat (20 punten) behaalde men al direct een kampioenschap en promotie naar de 2e klasse HVB binnen.
>
Seizoen 1922-1923
>
<
Seizoen 1923-1924
In 1923 vertrok de Jagers naar een nieuw veld, aan de Daal en Bergselaan (waar nu tennispark “Hanenburg” is gelegen). Een prima accommodatie echter zonder clubtent. Daar wist voorzitter Chris Montfoort wel raad mee. Hij vroeg namelijk aan de opzichter van de Genie op Waalsdorp of hij een paar planken mocht hebben. Vervolgens werd de hele houtvoorraad van de Genie geplunderd en waren er maar liefst zes auto’s voor nodig om alles te vervoeren. Hiervan werd aan de Daal en Bergselaan een fraaie clubtent gebouwd.
>
Seizoen 1924-1925
<
In seizoen 1924-1925 werd het eerste elftal wederom kampioen, ditmaal van de zondag 2e klasse A van de HVB en promoveerde hiermee naar de 1e Klasse van de HVB, een jaar later gevolgd door promotie naar de 4e klasse van de (K)NVB.
>
Seizoen 1925-1926
Voorzitter Chris Montfoort leidde de vereniging met straffe hand en de andere bestuursleden bleven zeker niet achter. Gerrit Meuleman, Piet van der Kley, Lex Boogh en Dinus Straatman waren dagelijks bezig om sv De Jagers in goede banen te leiden.
Het succes van de voetballers kende geen grenzen want ook in dit seizoen bleek het eerste elftal van sv De Jagers de sterkste in de zondag 1e Klasse B van de HVB. Op zondag 25 februari 1926 werd het kampioenschap binnengehaald en promoveerde sv De Jagers naar de grote (K)NVB.
Uniek voor deze tijd was dat sv De Jagers al in 1926 een prima wasinrichting in de kleedkamers bezat.
Seizoen 1926-1927
Bij aanvang van het seizoen 1926-1927 werd de sportvereniging De Jagers ook opengesteld voor niet-militairen en mede daardoor groeide de club gestaag. Een van de nieuwe leden was Tom Schreurs, die later een bekend sportverslaggever werd bij de AVRO en naar wie in de jaren 90 de Tom Schreurs-prijs , een aanmoedigingsprijs voor jong talent werd genoemd. Deze Tom Schreurs richtte in 1927 ook een cricket-afdeling bij sv De Jagers op.
Zoals gezegd kwam het vlaggenschip van sv De Jagers dit seizoen uit in de grote KNVB klasse. De zondag 4e Klasse A van de NVB was in het seizoen 1926-1927 uit de volgende clubs samengesteld; Alphia, DVV, HDV, sv De Jagers, Laakkwartier, De Ooievaars en TOGO.
Het eerste elftal van de Jagers in 1927.
Op zondag 11 november 1926 maakte sv De Jagers haar debuut in de N.V.B. De start was veelbelovend want de eerste zes wedstrijden op rij werden gewonnen. Helaas volgde daarop een inzinking en werd uiteindelijk Alphia (19 punten) kampioen. Van de 11 competitiewedstrijden (de laatste wedstrijd werd niet meer gespeeld) won men er 5, speelde 3 keer gelijk en werd er 3 keer verloren. Met 13 punten en een doelsaldo van 35 voor en 25 tegen eindigde sv De Jagers op de derde positie van de ranglijst.
Op 24 februari 1927 richtte Tom Schreurs een cricketafdeling op bij sv De Jagers.
Seizoen 1927-1928
>
De zondag 1 van sv De Jagers mocht het dit seizoen in de 4e Klasse B van de N.V.B. opnemen tegen: DVV, GSV, HDV, Laakkwartier, Moordrecht, Rijswijk, Schiedam en TOGO.
Van de 16 competitiewedstrijden wist sv De Jagers er 5 te winnen, 3 gelijk te spelen en 8 te verliezen. Met 13 punten, en een doelsaldo van 39 voor en 56 tegen, werd men zevende op de eindranglijst.
<
Seizoen 1928-1929
Op donderdag 20 september 1928 verscheen het eerste clubblad van sv De Jagers genaamd ‘Het Jagertje’.
In 1928 werd een jeugdafdeling opgericht. Aan de eerste competitie werd al direct met 4 elftallen deelgenomen.
Voor het seizoen 1928-1929 werden 4 seniorenelftallen voor de zondagcompetitie en 3 juniorenteams voor de zaterdagcompetitie ingeschreven.
Het eerste elftal van sv De Jagers kwam dit seizoen uit in de 4 Klasse A met daarin als tegenstanders: DVS, DVV, Laakkwartier, Naaldwijk, Norvicus, O.B, De Ooievaars, TOGO en VDS.
Van de 18 competitiewedstrijden wist men er 7 te winnen, 1 gelijk te spelen en werd er 10 keer verloren. Met 15 punten en een doelsaldo van 33 voor en 49 tegen eindigde sv De Jagers op de zevende positie van de ranglijst.
De Algemene Ledenvergadering vond plaats op zondag 30 juni 1929 in de ‘Galerij’ op de Laan van Meerdervoort. De opkomst van de leden was verplicht dus kwam je niet opdagen zonder afschrijven dan kreeg je een boete. Tijdens deze ALV was het gehele bestuur van sv De Jagers aftredend maar stelde zich weer herkiesbaar.
Seizoen 1929-1930
Wederom schreef sv De Jagers 4 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie.
Ook voor het seizoen 1929-1930 werd sv De Jagers ingedeeld in de zondag 4e Klasse A en hierin moest men het ditmaal opnemen tegen; Bodegraven, DVS, DVV, De Ooievaars, RCL, TOGO en VDS.
Het eerste elftal van sv De Jagers wist van de slechts 12 competitiewedstrijden (2 wedstrijden niet meer gespeeld) er 6 te winnen, 1 gelijk te spelen en 5 te verliezen. Met 13 punten, en een doelsaldo van 23 voor en 23 tegen, eindigde men op de vijfde positie van de ranglijst.
Seizoen 1930-1931
In juli 1930 werd de voorzitter van sv De Jagers (Adjudant Montfoort) overgeplaatst naar Harderwijk. Dit was een gevoelig verlies voor de vereniging want “Ome Chris” had zo onnoemelijk veel voor sv De Jagers gedaan. Chris Montfoort werd dan ook benoemd tot Ere-voorzitter van sv De Jagers. Op de Algemene Ledenvergadering werd Gijs Rijkhuizen tot de nieuwe voorzitter van sv De Jagers gekozen. Achteraf bleek dat de club met de benoeming vaan voorzitter Rijkhuizen er niet slechter op werd want jaren later zou ook hij worden benoemd tot Ere-voorzitter van sv De Jagers.
De zondag 4e Klasse B van de NVB was in het seizoen 1930-1931 uit de volgende clubs samengesteld: DVV, De Jagers, De Ooievaars, Terlaak, TONEGIDO, VCST, VDS, VOGEL en WIK.
Sv De Jagers 1 slaagde er met moeite in om zich te handhaven in de 4e Klasse want van de 16 wedstrijden competitiewedstrijden wist men er slechts 4 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Met 11 punten, en een doelsaldo van 43 voor en 54 tegen, eindigde men op de zesde positie van de ranglijst. Hiermee hield men gelukkig WIK (11 punten), DVV (8 punten) en TONEGIDO (5 punten) nog onder zich.
Ondertussen had de gemeente Den Haag het bezit van de velden aan de Daal- en Bergselaan overgenomen en ontving het bestuur van sv De Jagers, via een simpel klein briefje, dat de club per 1 juli 1931 van haar complex moest vetrekken.
Seizoen 1931-1932
De mededeling van de gemeente dat sv De Jagers haar terrein moest verlaten kwam bij de club hard aan. Echter dankzij een goede relatie met de heer Eimers kon men toch nog uitstel tot 31 december 1931 verkrijgen. Uiteindelijk bood de gemeente de nieuwe velden aan de Fruitweg te Den Haag aan. Er werd een grote loterij georganiseerd en van de N.V.B. kreeg sv De Jagers een lening zodat alle kosten konden worden gefinancieerd.
Op 15 november 1931 werd de officiële opening van het nieuwe complex van sv De Jagers aan de Fruitweg verricht door Ere-voorzitter Chris Montfoort.
Ook in dit seizoen kwam sv De Jagers 1 uit in de zondag 4e Klasse B van de NVB en moest men het ditmaal opnemen tegen: Celeritas, HDV, Moordrecht, OB,SVC, Terlaak, TONEGIDO, Waddinxveen en WIK.
Er volgde wederom een teleurstellend seizoen voor sv De Jagers 1 maar gelukkig wist men zich toch weer op het nippertje te handhaven. Van de 17 wedstrijden (de laatste competitiewedstrijd sv De Jagers – TONEGIDO werd niet meer gespeeld) wist men er slechts 3 te winnen, 3 gelijk te spelen en 11 te verliezen. Met 9 punten en een doelsaldo van 40 voor en 73 tegen, eindigde sv De Jagers op de voorlaatste positie van de ranglijst. Alleen OB, met 8 punten uit 18 duels, deed het dit seizoen nog slechter.
Seizoen 1932-1933
>
<
Seizoen 1933-1934
Dit seizoen namen er op zondag 5 seniorenelftallen deel aan de competitie. De jeugdafdeling van sv De Jagers bestond uit een A1, B1, C1 en D1.
De indeling van sv De Jagers 1 voor het seizoen 1933-1934 in de zondag 4e Klasse A van de NVB luidde als volgt; DUNO, DVS, sv De Jagers, LDWS, Leidsche Boys, De Ooievaars, RCL, Terlaak en THB.
Van de 16 competitiewedstrijden wist De Jagers er 8 te winnen, speelde 4 keer gelijk en werd er 4 maal verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 62-42, eindigde men keurig op een gedeelde derde positie van de ranglijst.
Seizoen 1934-1935
Het bestuur van sv De Jagers was voor dit verenigingsjaar als volgt samengesteld: Dhr. Rijkhuizen (voorzitter), Dhr. Van Wees (1e secretaris), Dhr. Peters (1e penningmeester), Dhr. Van Niel (2e secretaris), Dhr. Bouwmeester (2e penningmeester), Dhr. Aardse (2e voorzitter) en Dhr. Roodenburg (commissaris van materiaal).
Op 2 februari 1935 vierde sv De Jagers haar 15-jarig bestaan een zaal in de Dierentuin, gevestigd op de hoek van de Benoordenhoutseweg (zeg maar waar nu het Provinciehuis staat). Er werd een grote revue opgevoerd, geschreven door Arie Goud en uitgevoerd door de eigen leden.
Maar liefst 7 seniorenteams deden er dit seizoen namens sv De Jagers mee aan de competitie.
>
Het eerste elftal was dit seizoen uit de volgende spelers samengesteld; C. Jans, J. Krammeijer, P. Peters sr. (aanvoerder), J. Laaribij, H. Huysman, G. Hoeksma, Fr. Laaribij, N. Roodenburg, P. Peters jr., A. Houps, C. van der Heijden en A. Kabos.
Seizoen 1935-1936
In 1935 werd gestart met een zaterdag-afdeling. De oprichtingsbesprekingen voor de “Zaterdagafdeling” vonden plaats in de Julianakerk aan de Nieboerweg te Scheveningen. Met één seniorenelftal schreef men zich in voor de zaterdagcompetitie. De zondagafdeling van sv De Jagers bestond dit seizoen uit 6 seniorenelftallen en bij de jeugd werd er één adspirantenelftal ingeschreven.
>
In het seizoen 1935-1936 was de zondag 4e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, ASC, DSO, sv De Jagers, Moordrecht, De Ooievaars, Oranje Blauw, Rijswijk en TONEGIDO.
Aan het einde van de competitie zien we sv De Jagers op de voorlaatste plaats van de ranglijst staan. Van de 16 wedstrijden behaalde men slechts 4 overwinningen en alle overige wedstrijden gingen verloren. Uit de 16 competitiewedstrijden behaalde men hiermee 8 punten en een doelsaldo van 35 voor en 54 tegen. Alleen Archipel (met 7 punten) deed het in deze competitie nog slechter.
Seizoen 1936-1937
De zaterdag 1 van sv De Jagers kwam in het seizoen 1936-1937 uit in de 2e Klasse C van de HVB met daarin als tegenstanders: Ec-So, HMV, Laurens, Min. Boys, PTT en VVF.
De zaterdagafdeling startte gelijk goed want in het seizoen 1936-1937 werd het eerste elftal kampioen van de 2e Klasse C van de HVB. Van de slechts 12 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 verloren. Hiermee behaalde de kampioen 20 punten en een doelsaldo van 55 voor en 16 tegen.
In seizoen 1936-1937 kwam de zondag 1 van sv De Jagers uit in de 4e Klasse C van de KNVB en ontmoette daarin; De Ooievaars, DSO, Kranenburg, LDWS, OB, Oranje Blauw, Te Werve, VCST en Zwart Blauw.
Van de 18 competitiewedstrijden wist sv De Jagers 1 er 6 in winst om te zetten, speelde 1 keer gelijk en werd er 11 maal verloren. Met 13 punten, en een doelsaldo van 52 voor en 64 tegen, eindigde men op de zevende positie van de ranglijst. Dit was nog voor VCST (12 punten), Te Werve (12) en Zwart Blauw (4).
Seizoen 1937-1938
Ondertussen was het bespelen van de velden op de Fruitweg een bron van ergenis geworden. De velden werden steeds slechter en waren één en al modder. Als het vier weken niet had geregend liep je nog te soppen op de velden. Het was dus niet vreemd dat het bestuur van sv De Jagers op zoek ging naar een nieuwe accommodatie.
De zondag 4e Klasse C was voor het seizoen 1937-1938 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, De Jagers, De Ooievaars, DSO, LFC, Maasstraat, SOA, Te Werve, VVD en WIK.
>
Seizoen 1938-1939
In het seizoen 1938-1939 deed de zaterdag 1 van sv De Jagers het wederom goed. Op 11 november 1938, werd de eertijds begeerde MAVI-beker gewonnen. De MAVI-beker was een beker voor alle zaterdag-elftallen uit de HVB. Tot 1977 heeft de strijd om de MAVI-beker bestaan.
Ook werd de zaterdag 1 van sv De Jagers weer kampioen, ditmaal van de afdeling D van de HVB. I.v.m. de dreigende oorlog betrof het hier om een noodcompetitie, dit betekende dus dat men niet kon promoveren.
Het spelen aan de Fruitweg was geen onverdeeld plezier, want de terreinen daar waren slecht tegen regen bestand. Het bestuur van de sv De Jagers was dan ook er gelukkig dat men in 1938 naar Sportpark Ockenburgh kon verhuizen. Het verblijf daar was helaas van korte duur, want door de oorlogsdreiging werd Ockenburgh al een jaar later een vliegveld en moesten de vele clubs, die er speelden weer vertrekken.
Het eerste zondag-elftal speelde 12 seizoenen zonder opvallende resultaten in de 4e klasse. Wel werd in 1929 het bekende toernooi van de Ooievaars (aan de Beyersstraat) gewonnen, waarbij 3e klassers Scheveningen en Rijswijk werden verslagen. In het seizoen 1938-1939 was er een plotselinge opleving en werd het enige kampioenschap op KNVB-niveau veroverd. Dit was toen de eindstand :
Promotie zat er niet in en dus bleef het zondag-elftal 4e klasser (tot 1949).
Seizoen 1939-1940
In 1939 werd bij sv De Jagers de “Pers- en Propaganda Commissie” (P.P.C.) opgericht met als doel een grootscheepse ledenactie te voeren en een verfraaiing en vergroting van het clubblad te bewerkstelligen. Ook kreeg de P.P.C. de verzorging van de feest- en clubavonden in handen. De plannen waren groots maar de naderende oorlog heeft veel werk teniet gedaan.
In eerste instantie zag sv De Jagers dus op veelbelovende wijze het seizoen 1939-1940 tegemoet maar toen Duitsland op 1 september 1939 Polen binnenviel barstte deze Tweede Wereld Oorlog daadwerkelijk los. Veel jonge mannen moesten met de mobilisatie naar andere oorden vertrekken en daarbij zaten uiteraard ook veel spelers van sv De Jagers.
Op 10 november 1939 kwam dan ook nog eens de onzalige mededeling dat Defensie het Sportpark Ockenburgh heeft gevorderd en het een bestemming als militair vliegveld heeft gegeven. De Jagers moest dus per direct Ockenburgh verlaten. Later zou de bezetter dit complex in beslag nemen.
Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd er overal in Europa zoals gezegd de algehele mobilisatie afgekondigd, zo ook in Nederland. Dit had natuurlijk ook zijn weerslag op het reilen en zeilen in de sportwereld. Praktisch alle clubs zagen veel leden naar kazernes vertrekken, waardoor zij met incomplete teams zaten. De KNVB besloot daarom een noodcompetitie in te stellen waarin geen promotie of degradatie aan waren verbonden. Om nodeloos reizen te voorkomen werden lagere teams zoveel mogelijk plaatselijk ingedeeld.
De indeling van sv De Jagers 1 voor het seizoen 1939-1940 in de zondag 4e Klasse J luidde als volgt; Archipel, BTC, Cromvliet, CVS, HDV, sv De Jagers, Maasstraat, Texas, VCST, VOGEL, Wassenaar en Zwart Blauw.
>
Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers ook Nederland binnen en zouden er nog vijf verschrikkelijke jaren volgen.
Seizoen 1940-1941
In verband met de Tweede Wereldoorlog had het voetballen om begrijpelijke redenen niet de hoogste prioriteit. Toch ging het voetbalwereldje, na de capitulatie van Nederland, gewoon weer verder. In juli 1940 werden door de Duitsers alle bestaande voetbalbonden in Nederland samengevoegd tot één grote bond, de N.V.B. (het predicaat “Koninklijk” was door de bezetter ontnomen). Omdat dus ook ineens de Rooms Katholieke Voetbal Bond werd ondergebracht in de N.V.B. maakte de elftallen van sv De Jagers ineens kennis met andere clubs zoals VVP, RAVA en Wilhelmus.
De voetbalvereniging Rijswijk had sv De Jagers de helpende hand geboden en zodoende kon men de wedstrijden aan het Juliaantje te Rijswijk spelen. De gastvrijheid van Rvv Rijswijk zou twee seizoenen duren.
SV De Jagers startte dit seizoen met slechts twee seniorenelftallen aan de zondagcompetitie. In november werd daar een derde elftal aan toegevoegd. Aan de zaterdagcompetitie nam sv De Jagers met één seniorenteam deel.
De zaterdag 1 van sv De Jagers kwam uit in de 2e Klasse B van de HVB met daarin als tegenstanders: BSV, CWP, Ec-So, Enkes, HGA, JAC en Scheveningen.
>
De competitie-indeling van het eerste elftal in de zondag 4e Klasse B van de NVB was in het seizoen 1940-1941 als volgt: Alphia, Cromvliet, DUNO, ESDO, HDV, sv De Jagers, Maasstraat, Oranje Blauw, Postalia, Roodenburg, Te Werve en VVP.
Cromvliet en ESDO waren veel sterker dan alle andere clubs in deze klasse en waren zodoende het gehele seizoen in een nek-aan-nek-race verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Cromvliet wist uiteindelijk met 33 punten het kampioenschap binnen te halen met 1 punt voorsprong op ESDO. Sv De Jagers wist beslag te leggen op zesde plaats van de 4e Klasse B. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 11 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Hiermee behaalde de zondag 1 van sv De Jagers 23 punten en de doelcijfers 57 voor en 39 tegen.
Seizoen 1941-1942
>
<
Seizoen 1942-1943
Van het seizoen 1942-1943 vond sv De Jagers onderdak bij de v.v. Te Werve op het landgoed Te Werve in Rijswijk.
<
Seizoen 1943-1944
>
<
Seizoen 1944-1945
Na de gebeurtenissen in Nederland op 6 september 1944, beter bekend als “Dolle Dinsdag”, kon onder meer de voetbalcompetitie wel worden vergeten. De “Dolle Dinsdag” luidde weliswaar het begin van het einde van de oorlog in maar voor Nederland kwam eerst nog de ellendige periode van de bezettingstijd, gekenmerkt door enorme schaarste, vreselijke honger en bittere kou. Tijdens deze “Hongerwinter” bestond sv De Jagers slechts statutair.
Op 5 mei 1945 kwam dan eindelijk de onvergetelijke Bevrijdingsdag, de dag die voor allen, die hem bewust beleefden, nimmer zal worden vergeten. Zo kwam er dan een einde aan de vijf lange bezettingsjaren.
Seizoen 1945-1946
>
<
Seizoen 1946-1947
De terreinenkwestie werd dit jaar opgelost door verlenging van het contract met de sportvereniging Te Werve. In dit jaar werd bij De Jagers ook gestart met een afdeling dameshandbal.
In 1946 werd een handbalafdeling opgericht. Eerst alleen voor dames,maar later ook voor heren. Hier ziet U het dameselftal uit 1969. Handbal werd toen nog met 11 spelers of speelsters gespeeld op een veld, zo groot als een voetbalveld.
Bij aanvang van het seizoen 1946-1947 telde sv De Jagers 66 senioren-, 37 junioren- en 13 handballeden. Het aantal donateurs betrof 180.
De zaterdag 1 van sv De Jagers kwam in dit seizoen uit in de 2e Klasse B van de Haagse Voetbal Bond met daarin als tegenstanders: Binnenlandse Zaken, BVB, DVJ, GGB, OKW en De Roode Haan.
Met 17 punten uit slechts 12 duels (8x winst, 1x gelijk en 3x verlies) eindigde sv De Jagers met 17 punten op de tweede positie van de ranglijst. Kampioen werd De Roode Haan met 21 punten.
De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1946-1947 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, ESDO, sv De Jagers, LenS, RKAVV, Rouwkoop, Rijswijk, Wilhelmus, ZLC en Zwart Blauw.
Het eerste elftal van De Jagers wist van de 18 competitiewedstrijden er 8 te winnen, 1 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 17 punten, en een doelsaldo van 52-47, eindigde men op de zesde positie van de ranglijst.
Seizoen 1947-1948
In de zomer van 1947 was Sportpark Ockenburgh weer beschikbaar. Aanvankelijk was er te weinig kleedruimte voor de vele clubs, die er hun spelletje mochten spelen. Ook een kantine ontbrak. Slechts via een schamel uitgiftehokje kon in de behoefte aan een flesje drank, of een koek voorzien worden. De gemeente was er als de kippen bij om inkomsten te verwerven. Bij de ingang van het complex werd entree geheven en ook voor de fietsenstalling moest worden betaald. Zo werd de tweede periode-Ockenburgh een naargeestige tijd voor de vereniging. Het vertier werd elders gezocht.
Op vrijdag 4 juli 1947 vond ik café ‘De Goudenregen’, aan het Goudenregenplein hoek Goudenregenstraat te Den Haag de Algemene Ledenvergadering van sv De Jagers plaats. Op deze ALV werd het bestuur van sv De Jagers als volgt samengesteld: G.K. Rijkhuizen (voorzitter), C.P. van Wees (2e voorzitter tevens penningmeester), H. Stikkelorum (2e penningmeester), H. Hoosdorp (secretaris), P. Wens (2e secretaris), J. Staal (commissaris van materiaal) en W. de Goey (commissaris in algemene dienst).
In augustus kreeg het bestuur van sv De Jagers eindelijk de vergunning binnen voor het plaatsen van een tent op Sportterrein Ockenburgh. Fase twee was nu het onderhandelen waar deze tent gebouwd zou kunnen worden.
Bij aanvang van het seizoen 1947-1948 telde sv De Jagers 66 seniorenleden, 59 junioren, 116 donateurs en 13 handballeden.
De competitie-indeling van het zaterdagelftal van sv De Jagers was in de 2e Klasse A van de HVB als volgt: BVB, Escher Boys, sv De Jagers, KSD, Naaldwijk, SVL, Te Werve, THOR en VELO.
>
De zondag 1 van sv De Jagers werd in het seizoen 1947-1948 ingedeeld in de 4e Klasse A KNVB met daarin als tegenstanders: Alphia, Archipel, DHL, DUNO, ‘s-Gravenzande, Hsv Kranenburg, LenS, Oliveo en Westlandia.
>
In juni 1948 bestond de jeugdafdeling van sv De Jagers exact 20 jaar en dit heugelijke feit liet de jeugdcommissie niet aan zich voorbij gaan. Men had een uitgebreid feestprogramma samengesteld en zo was er o.a. voor de jeugd op zondag 30 mei een grote atletiekdag georganiseerd en op zowel 6 als op 13 juni een groot voetbaltoernooi.
Seizoen 1948-1949
>
Op de Algemene Ledenvergadering van 15 juni 1949 werd het bestuur van sv De Jagers als volgt samengesteld: G. van Rijkhuizen (voorzitter), W. de Goey (secretaris), J. Boekholt (penningmeester) en de leden C.P. van Wees, G. Goedschalk, H. Roosdorp, J. Staal, H. Stikkelorum, H. Degreef en L. v.d. Broek. De Generaal J.C. Wagner was nog steeds de hoogste “Jager”.
<
Naar het Oostersportpark
In 1948 dwong de gemeente de clubs, die op Ockenburgh speelden een nieuw en ongunstig contract te tekenen. Omdat men wist dat Duindigt (het latere Marathon) een partner zocht op haar nieuwe terrein aan de van Brienenlaan werd besloten daar naar toe te verhuizen. Hier heeft de Jagers tot het einde van zijn bestaan in 2002 gespeeld
De eerste kantine in het Oostersportpark die er tot 1980 heeft gestaan, gebruikt door de Jagers, SV’35 en Marathon
Het eerste zondag-elftal was na de oorlog langzaam afgezakt en in 1949 betekende een slecht seizoen met 4 punten uit 16 wedstrijden degradatie naar de HVB.
Seizoen 1950-1951
>
Ook het zaterdag-elftal had in de tussentijd een neerwaartse lijn ingezet en na een verblijf van 15 jaar in de 2e klasse volgde in 1951 degradatie naar de 3e klasse.
<
Seizoen 1951-1952
<
Een jaar later was men weer terug in die 2e klasse, maar in 1954 degradeerde het elftal weer en pas in 1962 wist het elftal terug te keren naar de 2e klasse.
>
Seizoen 1952-1953
In 1952 promoveerde het elftal nog wel naar de KNVB, maar dat verblijf duurde slechts één seizoen, waarin 5 keer gewonnen en 2 keer gelijk werd gespeeld.
<
>
Seizoen 1953-1954
>
<
Seizoen 1954-1955
>
<
De zondag 1 van sv De Jagers startte in seizoen 1954-1955 in de 1e Klasse A van de HVB en moest het hierin opnemen tegen DVC, De Flamingo’s, GDS, HDV, Oliveo, SVH, Texas en VELO.
Een poule met 9 clubs dus dat betekende slechts 16 competitiewedstrijden. Van die 16 wedstrijden wist sv De Jagers maar 3 in winst om te zetten en werd er maar liefst 13x verloren. Met 6 punten, en de doelcijfers van 37 voor en 50 tegen, eindigde men op een achtste (en voorlaatste) plaats van de ranglijst. De zondag 1 van sv De Jagers had het geluk dat DVC (met 5 punten) nog minder presteerde zodat de 1e Klasse HVB behouden bleef.
Seizoen 1955-1956
>
<
De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1955-1956 uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DWO, ESDO, De Flamingo’s, HMSH, sv De Jagers, Oosterboys, Oranjeplein, SVH, Texas en Wippolder.
Oranjeplein was dit seizoen met 33 punten uit 20 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. De zondag 1 van sv De Jagers presteerden dit seizoen uitstekend want van de 20 competitiewedstrijden werden er 12 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers van 64 voor en 47 tegen, eindigde men op een keurige tweede positie van de ranglijst.
Seizoen 1956-1957
>
De zaterdag 1 van sv De Jagers kwam in het seizoen 1956-1957 uit in de 3e Klasse A van de HVB met daarin als tegenstanders; Blauw Zwart, DHBV, DVC, GDA, GONA, Insulinde, MvM, sv Nootdorp, PZH en WAC.
In een competitie waarin DHBV (38 punten) oppermachtig was kende sv De Jagers een matig seizoen. Van de 21 competitiewedstrijden (de laatste wedstrijd tegen Insulinde werd niet meer gespeeld) werden er namelijk 6 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 16 punten en een doelsaldo van 34 voor en 56 tegen eindigde men op een negende positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1957-1958
>
<
Seizoen 1958-1959
>
Op 18 mei 1958 werd door een aantal ontevreden leden van sv De Jagers de voetbalvereniging Racing Club Den Haag (R.C.D.H.) opgericht. De overgang van bijna de gehele zondagselectie van sv De Jagers naar RCDH was een enorme aderlating voor de club.
De indeling van sv De Jagers 1 voor het seizoen 1958-1959 in de zondag 1e Klasse B van de HVB luidde als volgt; DVC, DWO, ESDO, De Flamingo’s, HDV, sv De Jagers, Kranenburg, Oliveo, RKDEO, SOA, SVH, De Valkeniers en Zwart Blauw.
<
Seizoen 1959-1960
>
De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1959-1960 uit de volgende clubs samengesteld: DWO, Full Speed, HMSH, sv De Jagers, ODB, OLIVEO, Oranje Blauw, Postalia, RKDEO, SVH, Texas en De Valkeniers.
<
Jagers 1 (zaterdag) met o.a. Jan Leyendekker, Gijs den Heijer sr, Rinus Swiebel, Marinus Stoffels, Arie den Dulk (achterste rij 3e van rechts) Jan de Zwart, Wim Kottelaar en Loek Schaap kampioen van de 3e klasse van de HVB op 12 mei 1962 na een 0-2 zege bij PVS.
Seizoen 1960-1961
>
<
Seizoen 1961-1962
>
De zondag 1 van sv De Jagers kwam in het seizoen 1961-1961 uit in de 1e Klasse A van de HVB met daarin de volgende tegenstanders; Concordia, DHBRK, Duindorp SV, DVC, HDV, De Flamingo’s, HPSV, Postalia, SOA en De Valkeniers.
De volgende spelers vormden dit seizoen het eerste elftal van sv De Jagers; Neeleman (keeper), Brugman, Mosel, Pors, Bakker, Brandenburg, Klaaysen, Van Gelder, Weimann, De Haan en Kruyt.
<
Seizoen 1962-1963
In 1963-1964 verliep de competitie buitengewoon spannend en was er bijna promotie naar de 1e klasse, maar de beslissingswedstrijden tussen Wilsonmeters,Te Werve en de Jagers, alle geëindigd op 33 punten (oude telling, slechts één punt meer dan nummer 4, SVGEB) leverden Wilsonmeters het kampioenschap en de promotie op. In 1967 was het wel raak en was men weer eerste-klasser ; in 1971 werd men zelfs hoofdklasser, maar dat kwam slechts omdat de eerste klasse werd omgedoopt in hoofdklasse.
>
Seizoen 1963-1964
>
<
Seizoen 1964-1965
>
<
Seizoen 1965-1966
>
De indeling van de zaterdag 1 van sv De Jagers voor het seizoen 1965-1966 in de 2e Klasse A van de HVB luidde als volgt; AVA’45, DORR, Ec-So, sv De Jagers, Klokken Toren Boys, KSD, MvM, sv Nootdorp, PGS, SVGEB, Te Werve en Wilsonmeters.
Een goed seizoen voor het eerste elftal van sv De Jagers want van de 22 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 4 keer verloren. Met 31 punten, en de doelcijfers 52-31, eindigde men op de tweede plaats van de ranglijst, achter kampioen Klokken Toren Boys, dat met 36 punten, kampioen werd.
<
Seizoen 1966-1967
Het bestuur van sv De Jagers was dit seizoen als volgt samengesteld: G. Hendriks (voorzitter), H.J. Rutgers (penningmeester), mevrouw N. Rutgers (algemeen secretaris), A. Scholten (secretaris zaterdagafdeling), W. Moes (secretaris jeugd) en A. v.d. Spek (elftalcommissie).
Voor het seizoen 1966-1967 werden voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen ingeschreven en voor de zaterdag vier elftallen. De jeugdafdeling van sv De Jagers bestond ditmaal uit 3 juniorenelftallen en 1 pupillenteam.
<
Seizoen 1967-1968
>
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1967-1968 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, Honselersdijk, sv de Jagers, Klokken Toren Boys, RAS, Semper Altius, SVPTT, SV’35 en sv Wassenaar.
<
Seizoen 1968-1969
In dit seizoen bestond uit bestuur van sv De Jagers uit; A.C. Pronk (voorzitter), H.J. Rutgers (penningmeester), mevrouw N. Rutgers (algemeen secretaris), A. Scholten (secretaris zaterdagafdeling), C. Oomens (secretaris jeugd) en R. Karel (elftalcommissie).
Voor de zondagcompetitie werden 6 seniorenelftallen ingeschreven en voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen. De jeugdafdeling van sv De Jagers bestond dit seizoen uit een A1, B1, C1 en een Pupillen 1.
In het seizoen 1968-1969 kwam de zaterdag 1 van sv De Jagers uit in de 1e Klasse A van de HVB en moest het hierin opnemen tegen; DEVJO, DSO, DSVP, HPSV, Klokken Toren Boys, KMD, RAS, SVPTT, SV’35 en sv Wassenaar.
Het eerste zaterdag-elftal in 1969. Staand v.l.n.r: Jan Mulder, Gerard Salemink, Maarten van Kleef, Ab van Baalen, Hanny Hendriks en Hans van Gelder. Zittend v.l.n.r: Arie den Dulk, Gijs den Heijer, Jan Leijendekker, Hans Verkijk, Rinus Swiebel en Bert Houweling.
De 1e Klasse van de HVB was dit seizoen voor de zaterdag 1 van sv De Jagers duidelijk te hoog gegrepen. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden wist men er namelijk slechts 3 in winst om te zetten, speelde 2x gelijk en werd er maar liefst 15x verloren. Met slechts 8 punten, en een doelsaldo van 23-63, eindigde sv De Jagers dan ook op de laatste positie van de 1e klasse A. Dit betekende dus dat men degradeerde naar de 2e Klasse van de HVB.
Het eerste zondag-elftal was intussen in 1962 uit de 1e klasse HVB gedegradeerd en het kwam hier pas uit toen in 1967 er een zondag-hoofdklasse werd gevormd en de nummers 2 t/m 8 uit de 2e klasse naar de 1e klasse promoveerden. De Jagers zat hier met een 8e plaats nog net bij.
De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: DUNO, DVC, DWO, Groen Wit’58, De jagers, NIVO, RCDH, RKSVM, TEDO, Te Werve, Triomph en WVS.
>
Seizoen 1969-1970
Op 1 februari 1970 was het 50 jaar geleden dat de sv De Jagers werd opgericht.
De indeling van de zaterdag 1 van sv De Jagers voor het seizoen 1969-1970 in de 1e Klasse A van de HVB luidde als volgt; DEVJO, DSVP, DvJ, Ec-So, HPSV, sv De Jagers, Klokken Torren Boys, KMD, RAS, SVPTT, SV’35 en sv Wassenaar.
De zaterdag 1 van sv De Jagers speelde dit seizoen in de competitie geen rol van betekenis. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 7 in winst om te zetten, speelde 7 x gelijk en er werd 8 x verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 37 voor en 48 tegen, eindigde sv De Jagers dan ook op een zesde positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1970-1971
>
De zondag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: DHB, DZS (De Zwarte Schapen), FC Den Haag’67, sv De Jagers, LVSJ, NLS, TAMUVONA, Toofan, VVOG’62 en WIK.
Het eerste zondag-elftal omstreeks 1970. Staand v.l.n.r. Arie Soetekouw, Rob Kruyt , Beertje Pietersma, Henk Mirande, Bert Helder, Freek Derksen, Robbie Kuiper en trainer Theo Kleindijk. Zittend Jan Mulder, Rob Brandenburg, Rob Selhorst, Jan Willemse, Walter Albers en Hans van Riel.
>
Seizoen 1971-1972
De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: Hoekse Boys, Honselersdijk, HPSV, De Jagers, KMD, Klokken Toren Boys, NNPV, RAS, Semper Altius, SEV en SVPTT.
>
De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, FC Den Haag’65, DUNO, HWS, sv De Jagers, GDCPH, NLS Bremah, Quintus, Toofan, VOGEL en WVS.
Seizoen 1972-1973
Bij aanvang van het seizoen 1972-1973 was het bestuur van sv De Jagers uit de volgende leden samengesteld: J.B.G. Heinsman (voorzitter), H.W. Mirande (algemeen secretaris), W. Neeleman (penningmeester), P. v.d. Laar (secretaris zaterdagafdeling) en C. Oomens (secretaris jeugdafdeling).
Zowel op zaterdag en op de zondag kwam sv De Jagers met 4 seniorenelftallen uit. De jeugdafdeling bestond uit een A1, A2, B1 en 1 Pupillenteam.
De zaterdag-Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Holland Sport’32, Honselersdijk, HPSV, sv De Jagers, KMD, NNPV, RAS, Semper Altius, SEV, SVPTT en VCS.
De zaterdag 1 van sv De Jagers bestond dit seizoen uit de volgende spelers: W. Neeleman, J. Leijendekker, H. van Gelder, M. Swiebel, A. Korfmaker, W. Olsthoorn, J. Canninga, J. van Vliet, J. Schuling, J. Mulder, J. van der Harst en P. van Gils.
>
De zondag-2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, DHBRK, De Jagers, GDCPH, GRVC, SVH, SVS’70, TAMUVONA, TOOFAN, VOGEL en VVOG’62.
In de zondag 1 van sv De Jagers kwamen dit seizoen de volgende spelers uit: K. Ouwerkerk, J. van Riel, W. Albers, R. van Ballegooijen, J. Harteveld, F. Derksen, H. van den Bergh, R. Brandenburg, A. Zoetekouw, J. Mulder, R. Kuijper en J. Willemse. Leider was H. Mirande.
De formatie van trainer Wim Mulder kende een uitstekend seizoen maar kwam aan het eind van de competitie net iets te kort op de v.v. VOGEL (30 punten) van het kampioenschap af te houden. De zondag 1 van sv De Jagers behaalde 27 punten uit 20 duels en eindigde hiermee keurig op de tweede positie van de ranglijst.
Omdat er echter vrij onverwacht een extra plaats in de zondag 1e Klasse HVB was vrijgekomen mochten de nummers 2 van de 2e Klasse A (Hsv Marathon) en 2e Klasse B (sv De Jagers) in een beslissingswedstrijd gaan uitmaken wie er alsnog zou mogen promoveren.
Op zondag 29 april 1973 vond deze clash tussen de twee bewoners van het Oostersportpark plaats. Voor zowel Hsv Marathon als voor sv De Jagers was dit dus een thuiswedstrijd en zodoende werd er voor veel publiek gespeeld.
Reeds na vijf minuten opende Hsv Marathon de score door Ruud Baptiste. Echter na een overweldigende aanvangsoffensief van Marathon kwam sv De Jagers steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 2e minuut van de tweede helft in de gelijkmaker (1-1) door een doelpunten van Hans de Kater. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, blijkt wel aan het feit dat er daarna niet meer werd gescoord. Ook de verlenging leverde geen doelpunten meer op en toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Erik van der Klauw na 120 minuten de wedstrijd affloot betekende dit dat beide clubs een week later op herhaling moesten.
Op zondag 6 mei 1973 volgde dus de tweede confrontatie tussen Hsv Marathon en sv De Jagers. Voor maar liefst 2000 toeschouwers werd het op het Oostersportpark een zenuwslopende wedstrijd. Lange tijd bleef het 0-0 maar in de 83e minuut wist invaller Henk Bosman, na goed voorbereidend werk van Rinus van Ballegooyen, sv De Jagers op een 1-0 voorsprong te zetten. Marathon stortte zich in de laatste minuten in een wanhopig slotoffensief maar dit mocht niet meer baten. Toen scheidsrechter Plooy voor de laatste maal floot was de feestvreugde bij iedereen die sv De Jagers lief had niet meer te temmen.
(We zijn nog op zoek naar de promotiefoto van sv De Jagers)
De zondag 1 van sv De Jagers, die deze promotie naar de 1e Klasse HVB wist te bewerkstelligen, bestond uit: Sigmund Langeraar (keeper), van Riel, Albers, Derksen, Brandenburg, Jan Mulder, Arie Zoetekouw, Henk van der Berg, Rinus van Ballegooyen, Hans de Kater, de Heij en Henk Bosman.
Seizoen 1973-1974
>
<
Seizoen 1974-1975
>
De zaterdag 1 van sv De Jagers kwam in het seizoen 1974-1975 uit in de zaterdag 1e Klasse A van de HVB met ditmaal als tegenstanders: ASSO, Ec-So, Escher Boys, HPSV, KSD, sv Nootdorp, PGS, PVS, SVGEB, SVGW en sv Wassenaar.
De formatie van trainer Cor Ravensbergen kende een uitstekend seizoen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 13 in winst om te zetten, 5 gelijk te spelen en werd er 4 keer verloren. Met 31 punten, en een doelsaldo van 37 voor en 20 tegen, eindigde men samen met HPSV op een gedeelde eerste positie van de ranglijst. Hiermee waren zowel sv De Jagers als HPSV al zeker van promotie naar de Hoofdklasse HVB, maar moest men alleen nog uitmaken wie zich kampioen mocht gaan noemen.
De beslissingswedstrijd sv de Jagers tegen HPSV werd gehouden op Sportpark “Duyngeest” aan de Waalsdorperlaan. De Jagers en HPSV waren beide al gepromoveerd naar de Hoofdklasse en moesten alleen onderling nog uitmaken wie er kampioen werd.
HPSV kwam op een 0-1 voorsprong maar Beer Pietersma maakte de 1-1. Vlak voor rust werd het 1-2 voor HPSV. Na de pauze was het de ingevallen ausputzer Arthur Toet die de rol van spitsspeler kreeg toegewezen. Met twee doelpunten speelde hij HPSV naar een nederlaag van 3-2 zodat de Jagers de kampioensvlag mocht hijsen.
Het kampioenselftal van sv de Jagers in seizoen 1974-1975. Staand v.l.n.r. Jan de Vries, Wim Neeleman, Cor Ravensbergen ( trainer), Artuur Toet, Wim Olsthoorn, Hans Verkijk, Jaap Canninga, Jan Mulder, John van Vliet en Frits Boudewijn (leider). Zittend John Mulder (ass. trainer), Piet van Gils, Fred van Veen,Cor Tinga (keeper), Peter Jole, Hans van Veen en Berend Pietersma.
>
Seizoen 1975-1976
>
De indeling van de zaterdag 1 van sv De Jagers voor het seizoen 1975-1976 in de Hoofdklasse van de HVB luidde als volgt; DORR, sv Duinoord, Honselersdijk, HPSV, sv De Jagers, KMD, Ornas, RAS, SEV, Te Werve, VCS en Verburch.
<
>
Seizoen 1976-1977
Bij aanvang van dit seizoen had sv De Jagers geen jeugdafdeling meer. Het bestuur greep onmiddellijk in en besloot om zo snel mogelijk weer een jeugdafdeling op te gaan bouwen.
De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: Adelaars, Duindorp SV, DUNO, Dynamo’67, GONA, Groen Wit’58, De Jagers, Maasstraat, Marathon, NIVO, SEP, VDS en Westerkwartier.
Het werd een matig seizoen voor de zondag 1 mannen van sv De Jagers. Van de 24 competitiewedstrijden wist men er slechts 6 in winst om te zetten, speelde Maasstraat 8x gelijk en werd er 10 maal verloren. Met 20 punten, en een doelsaldo van 24 voor en 38 tegen, eindigde men dan ook op de 8e en plaats van de 1e Klasse B van de HVB. Gelukkig hield de sv De Jagers de clubs Maasstraat (20 punten), NIVO (20 punten), Marathon (19 punten), De Adelaars (17 punten) en de v.v. DUNO (14 punten) nog onder zich zodat het 1e Klasseschap toch nog makkelijk bleef behouden.
<
Seizoen 1977-1978
Op zondag 10 juli 1977 fungeerde het eerste zondagelftal van sv De Jagers als sparringspartner van FC Den Haag. Op het Oostersportpark werd het uiteindelijk 11-0 voor de profs, die hiermee hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen speelde. De grote nederlaag deerde sv De Jagers niet want, mede door het prachtige weer, werd het één grote feestdag. Bovendien brachten de ruim 1500 toeschouwers de club flinke inkomsten op dat men goed kon gebruiken voor de bouw van een nieuw clubhuis.
Op maandag 23 januari 1978 vond er in de kantine op het Oostersportpark bij sv De Jagers een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats. Voorzitter Frits Boudewijn liet aan de aanwezige leden de bouwtekeningen van de nieuwe accommodatie van sv De Jagers zien en kon men hier nog eventueel de nodige veranderingen aan toevoegen. De gehele bouw van de nieuwe accommodatie zou zo rond de 425.000 gulden gaan kosten. De gemeentelijke subsidie werd dan 86.000 gulden en subsidie van de N.S.F. bedroeg 42.500 gulden. De club had zelf 40.000 gulden in kas en al het andere geld moest komen uit zelfwerkzaamheid, obligatielening en een lening. De aanwezige leden gingen hiermee akkoord.
De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Duinoord, DVC, Holland Sport’32, Honselersdijk, De Jagers, KMD, ORNAS, RAS, SVGEB, VCS en sv Wassenaar.
<
De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Cromvliet, Duindorp SV, De Zwarte Schapen, De jagers, Juventas, LYRA, NIVO, Robin Hood, Taurus, TEDO, VDS, Westerkwartier en Wippolder.
Seizoen 1978-1979
>
In het seizoen 1978-1979 was de zaterdag Hoofdklasse van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Duinoord, DVC, GONA, Holland Sport’32, Honselersdijk, HPSV, De Jagers, Ornas, RAS, Te Werve en Wassenaar.
<
In het seizoen 1978-1979 was de zondag 2e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Azzurri, CWP, DUNO, sv International, sv De Jagers, De Ooievaars, De Ster, SVH, VOGEL en Vliethage.
>
Seizoen 1979-1980
Op woensdag 4 juli 1979 vond er in de kantine van het Oostersportpark te Wassenaar de Algemene Ledenvergadering van sv De Jagers plaats. Voorzitter Frits Boudewijn kon eindelijk vol trots verkondigen dat de bouw van de nieuwe accommodatie van sv De Jagers nu eindelijk was begonnen. Tevens kwam het verzoek aan alle leden om zoveel mogelijk mee te werken aan de bouw van het nieuwe clubhuis, immers vele handen maken licht werk. Na deze ALV zag het bestuur van sv De Jagers er als volgt uit: Frits Boudewijn (voorzitter), M.J. Teunisse (penningmeester), A. Rams (secretaris), J. van Kruining (2e voorzitter), J. van Riel (2e penningmeester), D. de Jong (jeugdvoorzitter), B. Grishaaver (zaterdagafdeling) en H. Dirkzwager (zondagafdeling).
Bij aanvang van het seizoen 1979-1980 had sv De Jagers 6 zaterdagelftallen en 5 zondagteams. Daaraast had men weer de beschikking over 6 juniorenteams en werd er dit seizoen ook een dameselftal opgericht.
De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: DVC, GONA, Holland Sport’32, Honselersdijk, HPSV, De Jagers, Nationale Nederlanden, sv Nootdorp, RAS, Semper Altius, Te Werve en sv Wassenaar.
<
De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, CWP, GDCPH, sv De Jagers, Juventas, De Ooievaars, SVH, SVS’70, TAMUVONA, Wit Blauw RK en FC Zoetermeer.
In de 20 competitiewedstrijden wist sv De Jagers slechts 12 punten te behalen en eindigde hiermee op de elfde en negende plaats van de 2e Klasse A van de HVB. Dit was een punt meer dan nummer 10 SVS’70 en twee punten meer als hekkensluiter BWS.
Tot 1980 deelde sv De Jagers een oude kantine samen met SV’35 en Marathon. Toen werd voor 450.000 gulden een eigen kantine met zes kleedkamers gebouwd, waarbij de leden zelf ook de handen uit de mouwen staken.
Op 1 februari 1980 was het precies 60 jaar geleden dat de Sport Vereniging De Jagers werd opgericht. Met andere woorden, al zestig jaar lang was het zwart en wit van sv De Jagers in de Haagse voetbalwereld terug te vinden. De jaren waarin kameraadschap binnen de vereniging een grote band is geweest.
Op zaterdag 22 maart 1980 was het bij sv De Jagers in dubbel opzicht groot feest. Niet alleen vierde de Haagse voetbalvereniging het 60-jarig bestaan, maar bovendien werd op het Oostersportpark de fraaie nieuwe kantine in gebruik genomen. Namens het Haagse gemeentebestuur bood wethouder Piet Vink voorzitter Frits Boudewijn een schilderij van Frans Houkes aan. Vervolgens tilde wethouder Vink een grote doos op. Daaronder verscheen het welpje Raymond van der Put met, behalve een bos bloemen voor de wethouder, ook de sleutel van de nieuwe accommodatie in zijn handen. Op deze wijze was de officiële opening van het nieuwe home van sv De Jagers op het Oostersportpark aan de Waalsdorperlaan verricht.
Een honderdtal genodigden kwamen sv De Jagers tijdens de receptie gelukwensen. Hieronder bevonden zich ook Nico den Doelder (sectiebestuur amateurvoetbal van de KNVB) en Harry Jongbloed (voorzitter van de Haagse Voetbal Bond).
Ter gelegenheid van dit zestig-jarig bestaan organiseerde sv De Jagers tal van activiteiten. Het hoogtepunt was op 24 mei met een wedstrijd tussen een selectie van de zaterdag- en zondag-voetballers van sv De Jagers tegen de Oud-Internationals.
>
Seizoen 1980-1981
Sv De Jagers telde bij aanvang van het seizoen 1980-1981 rond de 300 leden. Aan de twee velden die de club ter beschikking had gekregen ham men hiermee voldoende en ook had de club voldoende kader / vrijwilligers. Allemaal hosanna dus binnen sv De Jagers maar toch maakte de club zich zorgen omtrent de jeugdafdeling want wilde je als relatief kleine club het hoofd boven water houden dan was je sterk afhankelijk van de doorstroming van de jeugd naar de senioren.
De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, Groen Wit’58, sv De Jagers, Juventas, NIVO, De Ster, Te Werve, Triomph, VDS, Vliethage, WVS en FC Zoetermeer.
<
Seizoen 1981-1982
>
De indeling van de zaterdag 1 van sv De Jagers voor het seizoen 1981-1982 in de 1e Klasse A van de HVB luidde als volgt; Blauw Zwart, BSC´68, Ec/So, ESC, GDA, sv De Jagers, KSD, Marine, sv Nootdorp, NSEM, VCS, Verburch en sv Wassenaar.
Vijf zeges, zes wedstrijden een gelijk spel en dertien nederlagen, 31 treffers gescoord en 52 tegendoelpunten. Het was de matige balans van het seizoen 1981-1982 waarmee sv De Jagers met 16 punten op de twaalfde en voorlaatste positie van de ranglijst eindigde. Hiermee degradeerde men, samen met Ec-So (12 punten), naar de 2e Klasse van de HVB.
De 2e Klasse A van de HVB-zondag was voor het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, GDCPH, Groen Wit’58, De Jagers, LYRA, NIVO, De OOievaars, Toofan, Triomph, Vliethaghe en WVS.
Het team van trainer Wim Verkuijlen miste voor deze Klasse gewoon de nodige kwaliteit. De 16e nederlaag op rij was dan ook de pijnlijkste want de mannen van aanvoerder Remy Venghaus verloren kansloos met maar liefst 11-0 van kampioenskandidaat Groen Wit’58.
Saillant feit uit de ongelijke strijd tegen Groen Wit’58 was dat sv De Jagers trainer Wim Verkuijlen het volgende seizoen kampioen Groen Wit’58 onder zijn hoede ging nemen.
<
Seizoen 1982-1983
>
De zaterdag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: ANWB, Bizon, CWP, DHL, Graaf Willem II VAC, sv De Jagers, PDK, SVGW, VELO, FC Zoetermeer en Zwart Blauw.
Bij het eerste zaterdagteam van sv De Jagers was voor dit seizoen Rolf Jans aangetrokken als nieuwe trainer. Trainer Jans wist al snel, door een juiste mengeling van jeugd en wat oudere spelers, een hecht team te vormen. Deze uitstekende geest en goede saamhorigheid in het eerste elftal zorgde ervoor dat sv De Jagers vrijwel de gehele competitie de ranglijst van de 2e Klasse A van de Haagse Voetbal Bond aanvoerde.
Op zaterdag 23 april 1983 moest sv De Jagers tegen de nog enige concurrent C.W.P. aantreden en had aan een gelijkspel voldoende om de titel te veroveren. Het beslissende duel tegen C.W.P. werd gekenmerkt door veel spanning maar bovenal door een grote sportiviteit. C.W.P., dat dus moest winnen om nog een theoretische kans te behouden op de titel, opende de score maar Ron Pape maakte alweer snel gelijk voor sv De Jagers. De Jagers kreeg daarna nog volop kansen om te winnen, maar de ploeg van aanvoerder Peter van Jolen en topscorer Hans Verkijk strandde steeds op de uitblinkende C.W.P.-doelman Paul Seits. Het bleef dus 1-1 en de kampioensvlag bij sv De Jagers kon in top.
De Jagers (zaterdag) seizoen 1982/1983. Staand v.l.n.r. Michel de Hey, Pierre Tomey ,Hans Verkijk, Gijs den Heyer, Freek Derksen, Rolf Jans (trainer), Rinus Swiebel (bestuur) en ??? (grensrechter). Zittend Piet v Gils, Jan Kipp, Leo Schelings, Rene Pape, Andre Wallaard, John Nillesen en Ron Pape.
Van de 20 competitiewedstrijden wist de zaterdag 1 van sv De Jagers er 15 te winnen, 4 gelijk te spelen en werd er slechts 1x verloren. Hiermee behaalde men dus 34 punten en een doelgemiddelde van 63 voor en 17 tegen.
In het seizoen 1982-1983 was de zondag 2e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: BWS, DUNO, HDV, sv De Jagers, Lyra, NIVO, De Ster, Te Werve, Vliethage, VOGEL, WVS en FC Zoetermeer.
>
Seizoen 1983-1984
Bij aanvang van het seizoen 1983-1984 was het bestuur van sv De Jagers als volgt samengesteld; M.S. v.d. Berg (Algemeen Voorzitter), A. Rams (Secretaris), R. Brandenburg (Penningmeester), C. Oomens (Voorzitter zondagafdeling), C. van Ballegooyen (Secretaris zondagafdeling), B. Grishaaver (Secretaris zaterdagafdeling), J.P. Tomey (2e Secretaris zaterdagafdeling), D. de Jong (Jeugdvoorzitter) en J. Canninga (Jeugdsecretaris en Penningmeester).
Voor het seizoen 1983-1984 schreef het bestuur van sv De Jagers voor de zaterdagcompetitie 7 seniorenelftallen in en voor de zondagcompetitie 4 elftallen. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit een B1, C1, D1, E1 en een meisjeselftal.
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, BSC’68, Escher Boys, GDA, sv De Jagers, KSD, LenS, Marine, Nationale Nederlanden, NSEM, Takdier Boys en sv Wassenaar.
Het gepromoveerde sv De Jagers 1 presteerde ook in dit seizoen prima en mengde zich lange tijd bij de kanshebbers om de titel. Uiteindelijk bleek LenS toch oppermachtig en werd met 35 punten kampioen. De mannen van trainer Ron Jans wisten van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden er 10 te winnen, 6 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 26 punten en een doelsaldo van 50 voor en 41 tegen eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst.
De zondag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: Adelaars, Dynamo’67, HDV, International, De Jagers, De Ooievaars, Robin Hood, De Ster, Toofan, VOGEL en WVS.
>
Seizoen 1984-1985
>
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld; Blauw-Zwart, BSC’68, Escher Boys, sv De Jagers, KSD, Marine, Nationale Nederlanden, Ornas, PGS, SVGW, Takdier Boys en sv Wassenaar.
Blauw-Zwart was dit seizoen oppermachtig in de 1e Klasse A en werd dan ook met 34 punten kampioen. De zaterdag 1 van sv De Jagers deed het dit seizoen ook prima in de 1e Klasse van de HVB want van de 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 26 punten en een doelsaldo van 57 voor en 42 tegen eindigde men op een keurige derde positie.
Op zaterdag 2 februari 1985 vierde sv De Jagers haar 65-jarig bestaan d.m.v. een receptie in de kantine aan de Waalsdorperlaan.
Het bestuur van sv De Jagers bij het 65-jarig jubileum in 1985. V.l.n.r: Robbie Brandenburg, Rinus van Ballegooyen, Maarten van de Berg (voorzitter), Jaap Canninga, A.(Bram) Rams en Dick de Jong.
<
De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1984-1985 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, GDCPH, sv De Jagers, De Ooievaars, Postalia, REMO, De Ster, Taurus, Te Werve, Vliethage en WVS.
<
Seizoen 1985-1986
>
De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Amar Deep, Bizon, CWP, Escher Boys, Graaf Willem II VAC, sv De Jagers, KSD, Nationale Nederlanden, PDK, PGS, Westerkwartier en FC Zoetermeer.
<
De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, CWP, DVC, Dynamo’67, Exception, sv International, sv De Jagers Lyra, SVS’70, Te Werve, Vliethage en VOGEL.
>
Seizoen 1986-1987
>
De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1986-1987 uit de volgende clubs samengesteld: Bizon, BSC’68, DVC, DVJ, Ec-So, Escher Boys, Graaf Willem II VAC, HTSV, sv De Jagers, Marine, Schipluiden en FC Zoetermeer.
De zaterdag 1 van sv De Jagers kende een redelijk constant seizoen. Uit de 22 competitiewedstrijden wist men 22 punten te behalen en hiermee eindigde men een op keurige zesde positie van de ranglijst van de 1e Klasse B.
In het seizoen 1986-1987 was de zondag 2e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Dynamo’67, Groen Wit’58, sv International, sv De Jagers, Postalia, SVS’70, Taurus, Triomph, Vliethage en FC Zoetermeer.
>
Seizoen 1987-1988
>
<
Seizoen 1988-1989
>
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1988-1989 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, BSC’68, DHL, DVJ/Bizon, Ec-So, Escher Boys, De Jagers, LenS, Ornas, VELO en Wassenaar.
<
In het seizoen 1988-1989 was de zondag 2e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DVC, Dynamo’67, DZS (De Zwarte Schapen), sv De Jagers, De Ster, SVS’70, Taurus, Toofan en WVS.
De zondag 1 van sv De Jagers van GDCPH speelde een matig seizoen in de 2e Klasse van de HVB. Van de uiteindelijk (slechts) 18 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 1 gelijk te spelen en 11 te verliezen. Met 13 punten, en de doelcijfers 33 voor en 45 tegen, eindigde men op een zesde positie van de ranglijst.
Seizoen 1989-1990
Het bestuur van sv De Jagers was bij aanvang van het seizoen 1989-1990 als volgt samengesteld: Rinus van Ballegooyen (voorzitter), Werner Griffioen (penningmeester) en Herman Souer (secretaris). Sv De Jagers telde ruim 200 leden, onderverdeeld in 16 teams. Daarnaast bezat de club ook nog een handbalafdeling.
De sv De Jagers telde dit seizoen ruim 200 voetballende leden die werden onderverdeeld in 16 teams.
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: BSC’68, DHL, sv EOC, HS Texas DHB, sv De Jagers, KSD, Marine, Quick Steps, RVC, Schipluiden, SVGEB en sv Wassenaar.
>
De zondag 2e Klasse HVB bestond in het seizoen 1989-1990 uit acht teams te weten: BWS, sv DHB, Dynamo’67, sv International, sv De Jagers, Jai Hanuman, SVS’70 en Taurus. Men zou dit seizoen in competitieverband driemaal tegen elkaar uitkomen.
<
Sv De Jagers bestond op 1 februari 1990 precies 70 jaar! Geen jubileum, maar wel een mijlpaal die moeilijk te omzeilen was. Gezien het feit dat de “zwart-witten” altijd wel in waren voor een feestje werd dit historische wapenfeit op zaterdag 3 februari ingeluid met een receptie voor genodigden. Tevens volgde er op deze avond een grote reünie waar alle oud sv De Jagers leden van harte welkom waren.
Seizoen 1990-1991
>
<
Seizoen 1991-1992
>
<
Seizoen 1992-1993
>
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, sv Bohemen, BSC’68, DHL, DVJ-Bizon, sv De Jagers, LenS, MVO’72, Rijswijk, Schipluiden, Te Werve en FC Zoetermeer.
>
De zondag 1e Klasse A HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: Archipel, sv Bohemen, De Zwarte Schapen, GDCPH, GSC, Jai Hanuman, De Jagers, Marathon, Robin Hood, De Ster, WVS en FC Zoetermeer.
<
Seizoen 1993-1994
>
In het seizoen 1993-1994 was de zondag 1e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, sv Bohemen, sv EOC, sv De Jagers, Hsv Marathon, NIVO, Robin Hood, De Ster, SVH, Taurus, WVS en FC Zoetermeer.
De zondag 1 van sv De Jagers kende een matig seizoen want van de 20 competitiewedstrijd wist men er slechts 5 te winnen, 2 gelijk te spelen en 13 te verliezen. Met 12 punten en een doelsaldo van 35 voor en 62 tegen eindigde men op de negende positie van de ranglijst. Dat was nog NIVO (10 punten) en sv Bohemen (8 punten).
<
Seizoen 1994-1995
>
<
De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DUNO, GDCPH, HMC, sv De Jagers, NIVO, Oranjeplein, TAC’90, Taurus, Toofan, Triomph en FC Zoetermeer.
>
Op zaterdag 4 februari 1995 vierde sv De Jagers haar 75-jarig bestaan d.m.v. een receptie op het Oostersportpark aan de Waalsdorperlaan. In het kader van dit jubileum had de feestcommissie tal van festiviteiten georganiseerd zoals een nederlaagserie voor de zaterdag- en zondagteams en op zondag 28 mei werden de festiviteiten afgesloten met een wedstrijd tussen een sv De Jagers combinatie tegen een team van Haagse trainers.
Seizoen 1995-1996
>
De zondag 1e Klasse B van de HVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel/Ornas, Jai Hanuman, sv De Jagers, Kamraan, sv Kijkduin, Hsv Marathon, TAC’90, vv Tempo, VDS, VOGEL en FC Zoetermeer.
<
Seizoen 1996-1997
In 1996 werd de HVB opgeheven en speelden zowel het zaterdagelftal als het zondagelftal in de laagste klasse van de KNVB. Dat was voor de zaterdag de 5e klasse en voor de zondag twee seizoenen de 6e (in ’98 opgeheven) en vier seizoenen de 5e klasse.
De zaterdag 1 van sv De Jagers werd in het seizoen 1996-1997 ingedeeld in de zaterdag 5e Klasse B van de KNVB, met daarin als tegenstanders: Archipel/Ornas, sv Bohemen, GDS, HS Texas DHB, HTSV, Kamraan, MVO’72, Neta Dall, PZH, RAS en VCS.
Voor dit seizoen werd Koos Wezenaar aangesteld als trainer van de zaterdag 1 van sv De Jagers. Op het moment dat de heer Wezenaar trainer werd was er eigenlijk niets meer over van de zaterdag 1 maar met behulp van zijn vrienden en familie werd er bij sv De Jagers alweer snel een acceptabel elftal op de been gebracht. Koos Wezenaar bleek ook in staat om de organisatie rondom het vlaggenschip van de zaterdagafdeling gestalte te geven. Mede daardoor kon hij ook meevoetballen met het eerste elftal.
De zondag 6e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1996-1997 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel/Ornas, GOL-Sport, sv De Jagers, Leidsche Boys, Hsv Marathon, Postalia, SEP, Taurus, VDS, VNA en FC Zoetermeer.
>
Seizoen 1997-1998
Frits Boudewijn zien we dit seizoen weer als voorzitter van sv De Jagers en Ton Souer nam als secretaris het totale secretariaat van zowel de zaterdag- als zondagafdeling voor zijn rekening.
Op zaterdag 31 januari 1998 overleed speler/trainer Koos Wezenaar op 39-jarige leeftijd tijdens de vriendschappelijke wedstrijd sv De Jagers – Neta Dall. Sinds twee jaar was Koos Wezenaar trainer bij de zaterdag 1 en voetbal was zijn lust en zijn leven. Een inktzwarte dag dus in de geschiedenis van sv De Jagers.
<
De jeugd
Naast twee seniorenafdelingen met samen gemiddeld zo’n 10 elftallen heeft de Jagers ook een bescheiden jeugdafdeling gehad. We sluiten de geschiedenis af met nog wat foto’s van diverse jeugdelftallen.
De A-junioren kampioen in 1968
De C-junioren kampioen in 1969. Toen werd er nog met pupillenlatten gespeeld.
Het meisjes-voetbalteam omstreeks 1994.
Seizoen 1999-2000
>
Het 1e elftal van de zaterdagafdeling van sv De Jagers werd ingedeeld in de 5e Klasse B van de KNVB en bestond naast sv De Jagers verder uit: DHL, DVC, Haagse Hout, KSD, Marine, MVO’72, RFC’95, Schipluiden, Westlandia en FC Zoetermeer.
Het werd een goed seizoen voor het vlaggenschip van de zaterdagafdeling want sv De Jagers eindigde met 28 punten uit 18 duels als 4e in de 5e Klasse B en wist zich hiermee te plaatsen voor de nacompetitie. Samen met Haagse Hout en KSD mocht men gaan uitmaken wie er samen met kampioen Schipluiden zou gaan promoveren naar de 4e Klasse.
De zondag 1 van sv De Jagers kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse A van de KNVB en ontmoette daarin: Alphen, Archipel/Ornas, ASC, GOL Sport, Graaf Willem II VAC, HTMC, Leidsche Boys, RFC’95, Stompwijk, Taurus en VNA.
Vlak na de winterstop stond de wedstrijd Graaf Willem II VAC – sv De Jagers op het programma. Zomaar een competitiewedstrijd in de zondag 5e Klasse waarbij voor beide teams niet veel op het spel stond. Geen belangen dus maar toch ging het in Wassenaar gruwelijk mis. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter sloeg de gekte toe op het veld. Woedende voetballers van sv De Jagers bestormden de scheidsrechter en sloegen en schopten hem waar ze hem maar konden raken. Scheidsrechter Vermeulen werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht en de politie arresteerde twee heethoofden van sv De Jagers. Het bestuur van sv De Jagers nam onmiddellijk actie en royeerde drie spelers en trokken de zondag 1 van sv De Jagers, dat voornamelijk uit Turkse spelers bestond, direct uit de competitie. De betrokken spelers werden later door de KNVB voor vijf jaar geschorst.
Op zaterdag 12 februari 2000 werd in de gezellige kantine van sv De Jagers het 80-jarig bestaan gevierd. Voorzitter Frits Boudewijn opende de feestavond door iets over het verleden en de toekomst van sv De Jagers te vertellen.
Ondertussen vond er een felle “stoelendans” plaats rond het Oostersportpark waarbij sv De Jagers wel eens de dupe van kon gaan worden. Onder druk van het gemeentelijke “Plan aanpak sportvelden” waren vele Haagse voetbalverenigingen druk doende om het voortbestaan van hun club veilig te stellen. De achterliggende gedachte van de gemeente Den Haag was dat de velden doelmatiger gebruik moesten gaan worden. Clubs die dus niet aan de bespelingsnorm konden voldoen moesten of een fusie met een andere club aangaan of accepteren dat er voor hun geen toekomst meer was en zodoende worden opgeheven.
Zeker de indeling van de velden op het Oostersportpark moest er per seizoen 2000-2001 anders uitzien dan dat het nu het geval was. Het huidige complex van sv De Jagers en het aangrenzende terrein van Marathon/Azzurri speelden daarbij een centrale rol in de plannen. Marathon/Azzurri moest van de gemeente sowieso het terrein aan de Waalsdorperlaan verlaten om plaats te maken voor de voetbalvereniging JAC. Echter omdat JAC niet genoeg had aan twee velden kreeg deze club ook het hoofdveld van sv De Jagers erbij.
Seizoen 2000-2001
Bij aanvang van het seizoen 2000-2001 was het bestuur van sv De Jagers als volgt samengesteld: E. Wareman (voorzitter), A.J. Souer (secretaris) en R. van Stee (penningmeester).
De zaterdagafdeling van sv De Jagers bestond dit seizoen uit 2 seniorenelftallen en 1 damesteam. Op zondag kwamen 5 seniorenelftallen uit in de competitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een B1, C1, D1 en een E1.
De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2000-2001 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel/Ornas, BMT, Celeritas, Duindorp SV, DUNO, De Jagers, Jai Hanuman, JuVentaS, RTT’99, Spoorwijk en Toofan.
De zondag 1 van sv De Jagers begon met maar liefst negen nederlagen aan de competitie. Pas in de tiende speelronde behaalde men een punt door bij Hvv Spoorwijk 2-2 te spelen. In het vervolg van de competitie werd er alleen nog gelijk gespeeld tegen Duindorp SV (2-2) en 3-1 gewonnen van Archipel/Ornas. Alle overige wedstrijden gingen verloren. Omdat Spoorwijk zich tijdens deze competitie zich terugtrok ging dat ene puntje ook nog eens van het totaal. Met 4 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 15 voor en 89 tegen was het niet verwonderlijk dat sv De Jagers op de laatste plaats eindigde.
Seizoen 2001-2002
Het seizoen 2001-2002 was bestuurlijk gezien voor sv De Jagers een zeer zwaar seizoen door alle fusieperikelen met zowel VIOS als met sv Duinoord. Het inmiddels geheel nieuwe bestuur, bestaande uit Jan van der Put (voorzitter), Frits Boudewijn (secretaris) en R. van Stee (penningmeester), zette zich het hele seizoen voor de volle 100% in om de meest geschikte fusiepartner te vinden.
In het (achteraf) laatste seizoen in het bestaan van sv De Jagers schreef de club voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 damesteam en voor de zondagcompetitie 4 seniorenelftallen in. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit een B1, D1 en E1.
De zaterdag 5e Klasse A van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld; DVC, DWO, Foreholte, GWS, sv De Jagers, Leidsche Boys, LFC, Marine, Oosterheem, RFC’95, Schipluiden, SJC en VVSB.
De zaterdag 1 van sv De Jagers kende een slecht seizoen want van de 24 competitiewedstrijden werden er slechts 6 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en maar liefst 16 verloren. Met 20 punten, en een doelsaldo van 36 voor en 82 tegen, eindigde men op de voorlaatste positie. Alleen DVC deed het dit seizoen met 13 punten slechter.
De zondag 1 van sv De Jagers kwam in het seizoen 2001-2002 uit in de 5e Klasse A met daarin als tegenstanders: Alphen, Duindorp SV, sv Erasmus, GOL Sport, JAC, Leidse Boys, LFC, Real Zoetermeer, RFC’95, VCL en VNA.
Sv De Jagers speelde dit seizoen geen enkele rol in de 5e Klasse A. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen en 13 verloren. Met 27 punten, doelsaldo 52 voor en 63 tegen, eindigde men op de achtste positie van de ranglijst.
Op 12 december 2001 werd de Algemene Ledenvergadering van sv De Jagers zeer matig bezocht. Met zes tegenstemmers kreeg het bestuur alsnog het recht van de aanwezige leden om verder te praten met de voetbalvereniging VIOS wat betreft een fusie tussen beide clubs.
>
Op donderdag 2 mei 2002 werd er tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering van sv De Jagers gesproken over een eventuele fusie met sv Duinoord.
Het einde van sv De Jagers
Op zaterdag 1 juni 2002 viel definitief het doek voor sv De Jagers, omdat men van het Oostersportpark moest vertrekken. Men fuseerde met Duinoord tot Duinoord/Jagers, later omgedoopt tot SVLY. En de geschiedenis herhaalt zich ; ook de fusieclub moet weer verdwijnen en gaat zijn heil zoeken op een nieuw complex in Leidschenveen.
Dit was ons verhaal, dat wij aan de hand van ons eigen archief, het archief van de Jagers en informatie op internet hebben gemaakt.
Als U aanvullende informatie heeft, belangrijke dingen gemist heeft of zaken wilt corrigeren, kunt U dat doorgeven aan haagse.voetbalhistorie@gmail.com
Palmares sv De Jagers (zondag)
Kampioenschappen:
1921-1922 3e klasse C HVB
1924-1925 2e klasse A HVB
1925-1926 1e klasse B HVB
1938-1939 4e klasse D *
1951-1952 1e Klasse C HVB
1966-1967 2e Klasse A HVB
* = geen promotie
Andere prestatie’s:
–
Palmares sv De Jagers (zaterdag)
Kampioenschappen:
1936-1937 2e klasse C HVB
1938-1939 afdeling D HVB(noodcompetitie)
1951-1952 3e Klasse A HVB
1961-1962 3e klasse A HVB
1966-1967 2e klasse A HVB
1974-1975 1e klasse A HVB
1982-1983 2e klasse A HVB
Andere prestatie’s:
1990-1991 winnaar nacompetitie 1e Klasse HVB, promotie naar Hoofdklasse HVB
Parade der trainers bij sv De Jagers (zondag):
1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 Theo Kleindijk
1970-1971 Willem Mulder
1971-1972 ?
1972-1973 Willem Mulder
1973-1974 ?
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 Peter Wilbers
1978-1979 ?
1979-1980 ?
1980-1981 ?
1981-1982 Wim Verkuijlen
1982-1983 ?
1983-1984 ?
1984-1985 ?
1985-1986 ?
1986-1987 ?
1987-1988 ?
1988-1989 ?
1989-1990 ?
1990-1991 ?
1991-1992 ?
1992-1993 R. Kuijper
1993-1994 ?
1994-1995 ?
1995-1996 ?
1996-1997 Danny de Oliveira
1997-1998 Danny de Oliveira
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 ?
2001-2002 ?
Parade der trainers bij sv De Jagers (zaterdag)
1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 Theo Kleindijk
1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 Cor Ravensbergen (kampioen 1e Klasse HVB)
1975-1976 ?
1976-1977 Cor Ravensbergen
1977-1978 Cor Ravensbergen
1978-1979 ?
1979-1980 ?
1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 Rolf Jans
1983-1984 Rolf Jans
1984-1985 Rolf Jans
1985-1986 Rolf Jans
1986-1987 Rolf Jans
1987-1988 Rolf Jans
1988-1989 Rolf Jans
1989-1990 Rolf Jans
1990-1991 Hannie van Spronsen
1991-1992 ?
1992-1993 ?
1993-1994 ?
1994-1995 Jan Buitenhek
1995-1996 ?
1996-1997 Koos Wezenaar
1997-1998 Koos Wezenaar
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 ?
2001-2002 ?
Parade der voorzitters bij sv De Jagers:
1920- ???? Dhr. Munnikhoven
???? -1930 Chris Montfoort
1930- ???? Gijs van Rijkhuizen (1933)
???? – ???? ?
???? -1953 Wim de Goey
???? – ???? C.P. van Wees
???? – ???? H.C. van Leeuwen
???? -???? ?
???? -1968 G. Hendriks
1968- ???? A.C. Pronk
???? – ???? ?
???? -???? Maarten van den Berg
???? -???? Frits Boudewijn (jaren 70/80)
???? -???? Dick de Jong
???? – ???? Rinus van Ballegooyen
1997-???? Frits Boudewijn
????- 2002 Jan van der Put
Terreinen waar sv De Jagers heeft gespeeld:
Gestart werd op de “Bondsvelden” in de Westduinen.
In 1923 vertrok sv De Jagers naar een nieuw veld, aan de Daal en Bergselaan.
In 1931 verhuisde sv De Jagers naar de Fruitweg, waar op 15 november 1931 de officiele opening werd verricht
In 1938 Sportvelden Ockenburgh bij Kijkduin
In 1948 naar Oostersportpark, Van Brienenlaan te Wassenaar
Lijst van ereleden en leden van verdiensten van de s.v. de Jagers:
Ere-voorzitter:
Chris Montfoort
C.P.van Wees
Ere-leden:
Loek van der Broek
A.Rams
Henk Mirande
J.A.M. Boekholt
J.H. van Kruining
B.Grishaaver
F.Boudewijn
mevrouw Boudewijn
Jan van der Put
D.de Jong.
Leden van Verdiensten:
J.K.van Rijkhuizen
Mevr. N.Diueleman-Mansveld
Mevr. I.van Dijk-Meeren
J.B.G. Heinsman
A.v.d. Spek
W. Moes
H.J.Rutgers
Mevr. L.E.Rutgers-Klaaysen
G.P.F. Hendriks
A. Scholten
J.G. Crooy
G.den Heijer
Mevr. H.Thijsen-Beekhuizen
W.H.C. Neeleman
A.F. Driessen
N.H. Knol
J.R.R. Kruyt
W.F.G.L. Boudewijn
D.de Jong
C.M. Oomens
J. Canninga
M.de Jong
Mevr. B.den Heijer
R. Brandenburg
C. van Ballegooyen
Mevr. L. Boudewijn
Rien Swiebel