S.C.S. Wanica Star, SCS

Den Haag
25-12-1995 - Heden

De oprichting van Wanica Star

De Sociaal Culturele Sportvereniging Wanica Star werd opgericht op 25 december 1995 en genoemd naar het district Wanica, dat ten zuidwesten van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo ligt. In de jaren 2000 speelde Wanica Star aan de Van Vredenburchweg nabij de Guntersteinweg in Rijswijk. Aanvankelijk woonde zij in bij De Adelaars. Toen deze club in 2007 werd opgeheven had Wanica Star voor het eerst in haar bestaan een eigen complex. De gemeente Den Haag had de grond in 2000 verkocht aan de gemeente Rijswijk. Tot 2010 mochten de clubs die er hun domicilie hadden gebruik blijven maken van het complex.

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

<

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

>

<

Seizoen 2000-2001

>

De zaterdag 1 van Wanica Star werd dit seizoen ingedeeld in de 5e Klasse C van de KNVB met daarin als tegenstanders; DZW (De Zwarte Schapen), GDA, GONA, HTSV, LenS, Neta Dall, De Postduiven, Quick Steps, Te Werve en VCS.

De zaterdagvoetballers kenden een onopvallend seizoen. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 31 punten en een doelsaldo van 40 voor en 31 tegen eindigde men in de middenmoot op een vijfde positie van de 5e Klasse C. Te Werve was dit seizoen oppermachtig en werd met 55 punten kampioen.

<

Seizoen 2001-2002

>

<

Seizoen 2002-2003

>

De zaterdag 1 van Wanica Stat kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse C met daarin als tegenstanders: sv Erasmus, HMSH, JuVentaS, Kranenburg, LenS, vv Nationale Nederlanden, Neta Dall, RAVA, TAC’90 en VCS.

<


De kantine van Wanica Star op het vroegere terrein aan de Guntersteinweg in Rijswijk

Seizoen 2008-2009

Het ledental van Wanica Star werd in seizoen 2008-2009 ineens flink hoger. Een groot aantal leden van voetbalvereniging Jai Hanuman, dat ophield te bestaan, sloot zich aan bij Wanica Star. Wanica Star telde hiermee in één keer vijftien seniorenteams en één jeugdteam. Bijna de helft van de leden was van Surinaamse Hindoestaanse afkomst. > De Surinaamse voetbalvereniging Wanica Star kreeg op woensdag 15 april 2009 internationaal bezoek. Boma Star is een veteranenteam uit Suriname en was te gast op het complex aan de Guntersteinweg. De veteranen van Wanica Star speelde tegen Boma Star. Vooraf was er voor de gasten een ontvangstceremonie en na afloop live muziek (Bhaitak Ghana). Wanica Star had zich de afgelopen periode diverse keren geprofileerd op internationaal niveau. Zo waren de veteranen op bezoek geweest in Paramaribo en andere districten om een aantal wedstrijden af te werken. Andere teams, waaronder de oud-internationals van Suriname, hadden al eerder een bezoek gebracht aan Wanica.

De zaterdag 5e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: DVC, Egelantier, GGK, HDV, HMC, Hoek van Holland, MSV’71, RFC’2000, TAC’90, Te Werve, Transvalia en Wanica Star.
De zaterdag 1 van Wanica Star speelde een matig seizoen seizoen. Uit de 22 competitiewedstrijden werden uiteindelijk slechts 17 punten bij elkaar gesprokkeld en hiermee eindigde Wanica Star op de elfde en voorlaatste positie van de eindranglijst. Alleen HMC deed het met 4 punten minder in deze competitie.

Het 1e elftal van de zondagafdeling wist van de 24 competitiewedstrijden er 7 te winnen, speelde 2 keer gelijk en verloor 15 maal. Hiermee eindigde men met 23 punten en een doelsaldo van 44-58 als 8e in de 5e Klasse C

Seizoen 2009-2010

De 5e Klasse in het zaterdag- en zondagvoetbal van het Zuid-Hollandse KNVB-district West II werd na het seizoen 2008-2009 opgeheven. Het districtsbestuur besloot hiertoe tijdens een districtsvergadering op 19 mei 2009 na een voorstel van een aantal clubs hierover. Dit voorkwam dat de 5e Klassers in het seizoen 2009-2010 in een competitie kwamen te spelen waarin niets meer op het spel zou komen te staan. Het opheffen van 5e Klasse gebeurde vooruitlopend op de uitbreiding van alle poules in het seizoen 2010-2011 van 12 naar 14 ploegen. In seizoen 2009-2010 nam het aantal poules in de 4e Klasse (voor het laatst met 12 clubs) door de opheffing van de 5e Klasse flink toe. Door deze maatregel van de K.N.V.B. speelde het eerste zondag- en zaterdagelftal van Wanica Star dit seizoen dus automatisch in de 4e Klasse.

Omdat het “Haagse” Wanica Star uiterlijk in 2010 het Rijswijkse grondgebied aan de Guntersteinweg definitief verlaten moest hebben betekende dit uiteindelijk ook, dat er voor de club een nieuw onderkomen moest worden gezocht. Dit werd gevonden in Sportpark Escamp I, in het gedeelte waar vroeger de Haagse voetbalvereniging Spoorwijk speelde. Dit complex lag aan de zijde van de Melis Stokelaan in Den Haag. In de zomer van 2009 gingen Wanica Star en de gemeente Den Haag aan de slag om het complex op te knappen, waardoor het voldeed aan de eisen van deze tijd. Het Fonds 1818 leverde een bijdrage om dit financieel mede mogelijk te maken.

Op zaterdag 16 januari 2010 nam voetbal- en cricketvereniging Wanica Star haar nieuwe complex op Sportpark Escamp I in gebruik. Sportwethouder Sander Dekker verrichtte de officiële opening. De sociaal-culturele vereniging kreeg de beschikking over twee voetbalvelden. Eén veld werd in de zomer van 2010 voorzien van kunstgras. Na deze huisvesting was Wanica Star ook van plan voor de buurt, waar een groot aantal leden toch al woont, van betekenis te worden. Niet alleen op sportief, maar ook op maatschappelijk gebied. De club deed mee aan het overheidsproject ” Tijd voor Sport” en bood onderdak aan diverse culturele organisaties. Nu de club zich definitief had gevestigd op Sportpark Escamp I wilde men ook gelijk de jeugdafdeling uitbreiden met meer jeugdteams. Later hier meer……

De zaterdag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 2009-2010 uit de volgende clubs samengesteld: Duindorp SV, GDA, GSC-ESDO, HDV, HPSV, sv Loosduinen, PGS-VOGEL, Quick Steps, RAVA-PEC, TAC’90, Te Werve, VCS en Wanica Star.

>

Het 1e elftal van de zondagafdeling kwam dit seizoen uit in de 4e Klasse D. Ditmaal won men 9 keer, werd er 2 keer gelijk gespeeld en 13 maal verloren. Hiermee eindigde men met 29 punten (45-59) wederom op de achtste plaats.

Seizoen 2010-2011

>

In de nacht van 16 op 17 januari 2011 werd S.C.S. Wanica Star ernstig gedupeerd doordat een felle brand de kantine verwoeste. Bij aankomst van de brandweer bleek er dikke, zwarte rook uit de sportkantine van de sociaal culturele vereniging te komen. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was met meerdere auto’s en niet lang na aankomst het sein brand meester kon worden gegeven, kon toch niet worden voorkomen dat de gehele kantine van de club op het sportpark Escamp I aan de Melis Stokelaan in Den Haag uitbrandde.
De teleurstelling en het ongeloof was heel groot bij de bestuursleden van Wanica Star. Voorzitter Djoel Bhoendie en Krish Mohan stond het huilen dagen later nog steeds nader dan het lachen. Alleen de muren stonden nog overeind. Binnen was niets meer bruikbaar. Na onderzoek (brandstichting) werd de kantine na enkele dagen weer vrij gegeven en wachtte het bestuur en de leden van de club een enorme klus om alles eruit te halen wat verbrand was en met de grote schoonmaak te beginnen. Het ergste van alles was dat S.C.S. Wanica Star nog geen inboedelverzekering had afgesloten.

Op 26 maart 2011 kwam ook nog eens Wanica Star voorzitter Djoel Bhoendie onverwacht te overlijden. In de kantine van zijn eigen club kreeg de heer Bhoendie een hartstilstand en hiermee ging een zeer groot clubman van Wanica Star verloren.

>

Het eerste elftal van de zaterdag-tak van S.C.S. Wanica Star werd ingedeeld in de 4e Klasse C van het district West II met als tegenstanders HDV, Neta Dall, Marine, Quick Steps, sv Houtwijk, VCS, Te Werve, BMT, SVLY, HPSV, Vredenburch, Wilhelmus en Duindorp SV.

>

>
Op zondag 5 juni 2011 verloor Wanica Star (zon.) weliswaar in Reeuwijk met 1-0 van RVC’33 maar dit bleek toch genoeg om de promotie naar de 3e Klasse te gaan vieren. De vele meegereisde supporters zorgde voor, tijdens maar vooral na de wedstrijd voor veel sfeer met tromgeroffel. Later hier meer……..

Seizoen 2011-2012

Na de promotie van afgelopen seizoen werd het eerste elftal van de zondagafdeling van Wanica Star voor het seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders BMT, sv Den Hoorn, GSC ESDO, sv Erasmus, Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein-Postduiven, Schipluiden, TAC’90, VCS, Verburch en sv Wateringse Veld. Maar liefst acht eerste elftalspelers hadden de club verlaten dus het beloofde een moeilijk seizoen te gaan worden voor Wanica Star. Dat bleek ook wel want de eerste vier competitiewedstrijden werden verloren van achtereenvolgens Laakkwartier (2-4), Verburch (4-2), Den Hoorn (0-6) en Schipluiden (5-1). Op 2 oktober werd dan eindelijk het eerste punt behaald in de thuiswedstrijd tegen TAC’90 (2-2), gevolgd door overwinningen op ODB (0-2) en BMT (2-1). Tot aan de winterstop werd er nog verloren van sv Erasmus (2-1), Hoekpolder (3-8) en VCS (2-0), gelijk gespeeld (1-1) tegen Wateringse Veld en 6-1 gewonnen van Oranjeplein/Postduiven. Hierdoor ging Wanica Star met 11 punten uit 12 wedstrijden op de voorlaatste plaats van de 3e Klasse C de winterstop in. Na de winterstop lukte het bijna niet meer om een elftal op de been te brengen en werd er achtereenvolgens verloren van Laakkwartier (3-1), Verburch (1-3) en sv Den Hoorn (8-1). Toen op zondag 4 maart met maar liefst 7-0 werd verloren van TAC’90 was de maat vol. Het bestuur van Wanica Star liet weten dat het aantal beschikbare spelers voor de zondagselectie nog te gering was om het seizoen op een fatsoenlijke manier af te kunnen maken, en trok haar eerste zondagteam uit de competitie.

Het eerste zaterdag-elftal van Wanica Star werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders BMT, Hsv Escamp, GDA, HDV, HMSH, HPSV, PGS/Vogel, Quick Steps, TAC’90, Vredenburch en Te Werve. Na de eerste twee competitiewedstrijden tegen GDA(2-0) en Te Werve (0-2) nog verloren te hebben pakte Wanica Star de draad weer goed op. In de derde wedstrijd werd bij Hsv Escamp een 0-3 overwinning behaald en een week later werd thuis tegen koploper Quick Steps (3 wedstrijden en 9 punten met doelsaldo 15-1) verdienstelijk 1-1 gelijk gespeeld. Het team van de trainers Krish Mohan en V.Ganner zette de goede reeks voort met overwinningen op BMT (3-0) en HDV (0-5) en was hiermee inmiddels opgeklommen naar de vijfde positie in de 4e Klasse C. Hierna vielen de prestaties van Wanica Star ietwat terug want het krachtsverschil met de top vier in deze 4e Klasse was toch net iets te groot. Tegen bijv. Vredenburch (0-4) en Te Werve (6-2) werd flink verloren. Uiteindelijk ging Wanica Star met 14 punten uit 12 wedstrijden op een achtste positie de winterstop in. In de tweede seizoenshelft eigenlijk hetzelfde verhaal. Wanica Star leed grote nederlagen tegen de latere kampioen Quick Steps (9-1) en PGS-Vogel (2-6) en Vredenburch (8-4). Wel werden er nog o.a. overwinningen behaald tegen HMSH (2-0), Hsv Escamp (6-2), HDV (4-1), HPSV (3-4), TAC’90 (7-0) en wederom HMSH (1-6). Wanica Star eindigde uiteindelijk met 33 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 57-52 op een zevende plaats in de 4e Klasse C

Seizoen 2012-2013

> Ook voor dit seizoen werd het 1e elftal van Wanica Star ingedeeld in de 4e Klasse C, die verder bestond uit: BMT, Celeritas, HDV, Hercules, KSD, Oosterheem, PGS-Vogel, TAC’90, Te Werve, VUC en Wilhelmus. > >

<

>

Seizoen 2013-2014

>

De indeling van West II zaterdag 4e klasse C was in seizoen 2013-2014 uit de volgende clubs samengesteld; BMT, Duindorp sv, HDV, HVV Hercules Den Haag, KSD-Marine, sv Loosduinen, PGS/VOGEL, RAS, Vredenburch, VUC, Wanica Star, Te Werve, en Wilhelmus.

<

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van Wanica Star schreef in eerste instantie voor de zaterdagafdeling 7 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor de competitie. De zondagafdeling bestond in het seizoen 2014-2015 uit 4 seniorenelftallen en 2 veteranenteams.

De indeling van West II zaterdag 4e klasse B was in seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, HDV, Hercules, HPSV, Loosduinen, Maasdijk, MSV’71, PGS/Vogel, RAS, Te Werve, Verburch, Vredenburch en Wanica Star.

De zaterdag 1 startte op 6 september de competitie in de 4e Klasse B met een 0-8 thuisnederlaag tegen Hercules. Op zaterdag 13 september 2014 behaalde Wanica Star de gehele Nederlandse media, maar dit was voor de club helaas geen goede reclame. Wanica Star verloor namelijk op die dag met maar liefst 31-0 bij sv Loosduinen en zodoende kwam de gehele landelijke pers op deze monsterscore af. Wanica Star voorzitter Krish Mohan vertelde de pers dat het eerste zaterdagelftal van zijn club niet in staat was om dit seizoen een volwaardig eerste elftal op de been te brengen. Hulde voor de spelers van Wanica Star, die ondanks de 31-0 zich normaal en sportief bleven gedragen.
Wanica Star zat.1 2014-2015 - kopieDe zaterdag 1 van Wanica Star hier op de foto gezet op zaterdag 6 september 2014 voor aanvang van de wedstrijd tegen Hercules. Een week later behaalde dit team de gehele Nederlandse pers na de 31-0 nederlaag tegen sv Loosduinen.

In eerste instantie dacht de club om toch niet te gaan stoppen met het eerste elftal van de zaterdagafdeling maar na de wedstrijd Wanica Star-RAS (0-7) zagen zowel de spelers en de technische staf er geen heil meer in en besloot men Wanica Star alsnog uit de 4e Klasse B terug te trekken.

In het seizoen 2014-2015 waren alle clubs uit de Haagse regio, die in de zondag 4e Klasse uitkwamen, bij elkaar ingedeeld. Zodoende bestond de 4e Klasse B uit ADS, HDV, HMC, sv Houtwijk, SVH-Celeritas, Toofan, Wanica Star (alle uit Den Haag dus), Real Zoetermeer en de Delftse clubs DHL en Taurus.

De competitie in de 4e Klasse kreeg dit seizoen een geheel ander verloop dan in de andere Klassen in het amateurvoetbal. Het grote verloop van de zondag- naar de zaterdag-competitie betekende dat er in West 2 nog slechts 34 zondagsclubs in de 4e Klasse uitkwamen. Van deze 34 clubs werden drie afdelingen geformeerd. In deze drie afdelingen kwamen de clubs dit seizoen drie keer tegen elkaar uit i.p.v. twee keer. Er werd dus zeg maar een anderhalve competitie afgewerkt. De nummers één en twee in het eindklassement promoveerde rechtstreeks. De Periodekampioenen plaatsten zich voor de nacompetitie.

De zondag 1 van Wanica Star draaide een redelijk anoniem en constant seizoen. Van de in totaal 24 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 9 keer verloren. Hiermee eindigde de club met 35 punten, en een doelsaldo van 53 voor en 52 tegen, op de 7e positie van de 4e Klasse B

Seizoen 2015-2016

De S.C.S. Wanica Star schreef voor het seizoen 2015-2016 voor de zaterdagcompetitie 4 senioren-elftallen en 3 veteranenteams, en voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zondag 4e Klasse A zag er als volgt uit: Delfia, Hsv Escamp, sv Houtwijk, Kickers ’69, Leidsche Boys, Oosterheem, Oranjeplein/Postduiven, Roodenburg, SVH/Celeritas, Toofan, WIK, Warmunda, Wanica Stars en sv Wassenaar (teruggetrokken in oktober).

Het vlaggenschip van Wanica Star begon de competitie met twee nederlagen, maar herstelde zich daarna uitstekend met drie opeenvolgende overwinningen op rij tegen sv Houtwijk (10-1), Roodenburg (2-4) en SVH/Celeritas (3-2). In de eerste competitiehelft wist Wanica Star van de 12 wedstrijden er 6 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 4 keer verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 39-19 ging men op een keurige vijfde positie van de ranglijst de winterstop in.

<

Seizoen 2016-2017

Voor het seizoen 2016-2017 werd er door Wanica Star voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 3 veteranenteams en voor de zondag 4 seniorenelftallen en 2 veteranenteams ingeschreven bij de KNVB.

Voor dit seizoen schreef Wanica Star voor de zaterdagcompetitie weer een team in voor de standaardklasse. Het eerste elftal van de zaterdag-tak van S.C.S. Wanica Star werd ingedeeld in de 4e Klasse D van het district West II met als tegenstanders AGE, CION, Concordia, DHC, DVC, DVO ’32, GLZ Delfshaven, MSV ’71, PPSC, Quintus, SVV, Semper Altius, VOB en Wanica Star.

De zaterdag 1 van Wanica Star kende een dramatische eerste seizoenshelft want alle 13 competitiewedstrijden werden verloren. Bovendien kreeg men 1 punt in mindering van de KNVB na de uitspraak van de gestaakte wedstrijd bij Concordia. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Wanica met -1 punt, en de doelcijfers 14-74, stijf onderaan de ranglijst stond tijdens de winterstop.

In de tweede seizoenshelft ging het ietsje beter met de zaterdag 1 van Wanica Star. Op zaterdag 11 maart werd het eerste punt behaald door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen GLZ en op de laatste competitiedag speelde men 3-3 tegen AGE-GGK.

De zaterdag 1 van Wanica Star wist dus dit seizoen van de 26 competitiewedstrijden er 0 te winnen, 2 gelijk te spelen en 24 te verliezen. Met 1 punt (1 punt in mindering door de KNVB), en een doelsaldo van 33 voor en 167 tegen, eindigde men dan ook op de laatste positie van de ranglijst van de 4e Klasse D.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: FC Blankenburg, COAL, Hsv Escamp, HDV, HWD, Sv Madestein, Pretoria, Steeds Hooger, SVV, Toofan, Victoria’04, Wanica Star en WIK.

Vergeleken met het vorige seizoen vielen de resultaten bij de zondag 1 van Wanica Star dit seizoen in de eerste seizoenshelft zwaar tegen. Van de 12 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 6 verloren. Aangezien Wanica Star zondag 1 maar liefst 5 punten in mindering kreeg (tijdens de competitie opstellen van niet gerechtigde spelers) van de KNVB ging de Haagse club met 9 punten, en de doelcijfers 22-32, op de voorlaatste positie van de ranglijst de winterstop in.

Op vrijdag 20 junuari 2017 besloot de tuchtcommissie van de KNVB om Wanica Star wederom vijf punten in mindering te geven. Reden van de puntenstraf was het wederom opstellen van een niet gerechtigde speler(s). In totaal had de zondag 1 dus nu al tien punten in mindering gekregen. Bovendien moest Wanica Star de duels tegen Steeds Hooger, Victoria’04, WIK, Blankenburg en Madestein overspelen. Al deze verplicht overgespeelde wedstrijden werden verloren.

Uiteindelijk wist de zondag 1 van Wanica Star van de 22 competitiewedstrijden er slecht 1 te winnen, 5 gelijk te spelen en 16 te verliezen. Met -2 punten, en een doelsaldo van 26-86, eindigde men op de laatste positie van de ranglijst van de zondag 4e Klasse B.

Gelukkig toch ook nog positief nieuws dit seizoen bij Wanica Star want het derde veteranenelftal werd kampioen van de zaterdag 3e Klasse 3. Van de 22 wedstrijden behaalde men 57 punten en een doelsaldo van 100 voor en 40 tegen.

>

Seizoen 2017-2018

Bij aanvang van het seizoen 2017-2018 bleek de voetbalafdeling van de S.C.S. Wanica Star weer enigszins gegroeid want voor de zaterdagcompetitie werden ditmaal 5 seniorenelftallen en 5 vetereanenteams en voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen en 2 veteranenteams ingeschreven bij de KNVB.

De indeling van de zaterdag 1 van Wanica Star voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star.

Halverwege de competitie trok HDV zijn elftal terug waardoor er nog maar 12 clubs overbleven. De resultaten van de zaterdag 1 van Wanica Star was een kopie van vorig seizoen. Wederom werd er in de gehele competitie niet één keer gewonnen, speelde men 1 keer gelijk (thuis 3-3 tegen sv Madestein) en alle overige 21 wedstrijden gingen verloren. Met dus slechts 1 punt en een doelgemiddelde van 22 voor en 128 tegen, eindigde Wanica Star op de laatste plaats van de 4e Klasse B.

De indeling van de zondag 1 van Wanica Star voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse A luidde als volgt; Blakenburg, Delfia, sv Erasmus, GOL Sport, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Roodenburg, SVH, Steeds Hooger, Toofan, Wanica Star en sv Madestein.

In dit seizoen zouden in eerste instantie, naast de kampioen en de nummer twee op de eindranglijst van de 4e Klasse A, ook rechtstreeks de drie Periodekampioenen naar de 3e Klasse promoveren. Maar omdat tijdens het seizoen de clubs Gol Sport, Delfia en Roodenburg zich terugtrokken uit de 4e Klasse A, werden er uiteindelijk maar twee Periodetitels worden verdeeld.

De hoop voor al deze mogelijkheden om promotie naar de 3e Klasse te bewerkstelligen viel voor de zondag 1 al snel in duigen want uit de eerste 8 wedstrijden wist Wanica Star slechts 1 puntje te bewerkstelligen. Maar vanaf 22 november 2017 kwam Menderes Imeci als trainer nieuw voor de groep te staan. Samen met zijn assistent-trainer Erdem Uysal kreeg hij de zondag 1 weer aan het voetballen en wist Wanica Star de ene na de andere overwinning uit het vuur te slepen.

De zondag 1 van Wanica Star in seizoen 2017-2018. Staand v.l.n.r: Menderes Imeci (trainer), Ozan Tunc, Aziz Aldogan, Huseyin Akalin, Nuri Eyub Basak, Ihsan Gul, Memet Mert, Ferhat Cakir, Erdem Uysal (assistent-trainer) en Krish Mohan (voorzitter). Zittend van links naar rechts: Murat Kaya, Bunyamin Basak, Ferhad Aslan, Mehmet Inec, Erdal Mert en keeper Unal Aydin Mursel.

In de tweede seizoenshelft won het team van trainer Imeci maar liefst zeven keer op rij en leek de 3e Periodetitel (en dus promotie) een feit maar toen zowel Delfia als Roodenburg zich terugtrokken uit de competitie viel alles ineen. De overwinningen tegen Delfia (11-2) en Roodenburg (4-5) werden geschrapt en de 3e Periodetitel kwam te vervallen.
Van de uiteindelijk 20 overgebleven competitiewedstrijden had Wanica Star er 11 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 34 punten, en een doelgemiddelde van 57 voor en 47 tegen, eindigde men op de vijfde positie van de ranglijst. Dit was achter kampioen HDV (46 punten), SVH (ook 46 punten), HMSH (43) en HMC (36). Extra zuur voor de zondag 1 van Wanica Star was dus dat de eerste vier clubs op de eindranglijst promoveerden naar de 3e Klasse.

Dit seizoen kon er bij één team van Wanica Star de kampioensvlag in top. Bij de zondagafdeling werd de VE-2 met 53 punten uit 19 wedstrijden kampioen van de 2e Klasse 02.

Seizoen 2018-2019

De S.C.S. Wanica Star kwam in het seizoen 2018-2019 met 4 seniorenelftallen en 3 veteranenteams in de zaterdagcompetitie uit. De zondagafdeling bestond ditmaal uit 5 seniorenelftallen en 2 veteranenteams.

In het seizoen 2018-2019 kwam de zaterdag 1 van Wanica Star uit in de 4e Klasse D en moest het daarin opnemen tegen de volgende tegenstanders: BMT, Erasmus, GDA, GSCESDO, HPSV, Houtwijk, sv Loosduinen, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, RVC/Celeritas en TAC’90. Een bijna geheel Haagse poule dus met daarbij Quintus uit Kwintsheul en MSV’71 uit Maassluis.

Qua prestaties een nog slechter seizoen voor de zaterdag 1 van Wanica Star dan alle vorige seizoenen want alle 26 competitiewedstrijden werden verloren. Dit betekende dus dat Wanica Star met 0 punten en een doelsaldo van 14 voor en 281 tegen op de laatste plaats eindigde. Het positieve hiervan was dat de club gewoon alle wedstrijden sportief bleef en netjes de negentig minuten volmaakte, ondanks alle grote nederlagen.

Om te komen tot een betere competitie-indeling voor de derde en vierde klasse zondag, werden de derde- en vierde klassen in het seizoen 2018-2019 samengevoegd. Dit betekende dus dat er bij aanvang van dit seizoen geen vierde klasse in district West II bestond. Het samenvoegen werd door de KNVB gedaan omdat er steeds meer zondagteams stopten. De KNVB hoopte dat op deze manier de scheiding weer op een natuurlijke ging verlopen. Alle overgebleven zestig teams werden verdeeld over vier kwalificatiepoules van vijftien ploegen. Daarin moest worden gestreden voor een plek in de play-offs. Er werden geen returns gespeeld, maar wel speelde iedereen even vaak uit als thuis. De beste zes zouden zich dan kwalificeren voor de “derde klasse hoog”, de overige negen gingen dan spelen in de “derde klasse laag”. In de “derde klasse hoog” kon dan worden gestreden om promotie naar de tweede klasse. Op die manier probeerde de KNVB om in het seizoen 2019-2020 weer twee derde klassen en twee vierde klassen te krijgen in West II.

De zondag 1 van Wanica Star kwam dit seizoen dus het in de 3e Klasse Q2 met daarin als tegenstanders: ASW, Blijdorp, Cabauw, DONK, sv Erasmus, FC IJsselmonde, HOV/DJSCR, HWD Haastrecht. MSV’10, NOCKralingen, Slikkerveer en Stolwijk.

De zondag 1 van Wanica Star wist zich in de eerste seizoenshelft niet te kwalificeren voor de “derde klasse hoog”. Van de 13 wedstrijden wist men er 4 in winst om te zetten, 1 gelijk te spelen en werd er 8x verloren. Met 11 punten (2 punten in mindering door de KNVB) en een doelsaldo van 15 voor en 46 tegen, eindigde men op de tiende positie.

Wanica Star kwam dus in de tweede seizoenshelft uit in de zondag 3e Klasse Laag A met daarin als tegenstanders; Graaf Willem II VAC, HWD, Pretoria Rotterdam, SJZ, Toofan, Van Nispen en WIK. In deze derde Klasse laag zouden de nummers 1 en 2 en van eindranglijst zich voor de 3e Klasse behouden. De nummers 3, 4 en 5 nacompetitie zouden nacompetitie gaan spelen voor een plek in de 3e of 4e Klasse en de nummers 6 t/m 8 degraderen naar de 4e Klasse.
De zondag 1 van Wanica Star deed het niet goed in de tweede seizoenshelft want alleen van Toofan werd er gewonnen en alle andere wedstrijden gingen verloren. Uit de 7 competitiewedstrijden werden dus 3 punten behaald maar omdat men wederom 3 punten in mindering kreeg bleef men op 0 punten (doelsaldo 11 voor en 24 tegen) staan. Wanica Star eindigde hiermee op de zevende positie en degradeerde hiermee naar de zondag 4e Klasse.

Seizoen 2019-2020

De teloorgang in het zondagvoetbal zette zich voort want aan het einde van het seizoen 2018-2019 hadden maar liefst tien regioclubs hun zondag standaardelftal teruggetrokken en gekozen voor het zaterdagvoetbal met als gevolg dat er nog nauwelijks regioclubs in de zondag 3e en 4e Klasse uitkwamen. Ook het bestuur van Wanica Star had haar zondag standaardteam teruggetrokken want men had geen zin om steeds maar weer verre uitwedstrijden te gaan voetballen. De lagere seniorenelftallen kwamen nog wel gewoon op de zondag in het veld.

Het bestuur van Wanica Star schreef voor dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 3 veteranenteams in bij de KNVB. Voor de zondagcompetitie werden 3 seniorenelftallen en 2 veteranenteams ingeschreven.

Het zaterdag standaardteam van Wanica Star werd in het seizoen 2019-2020 ingedeeld in de 4e Klasse E met daarin als tegenstanders; BMT, sv Erasmus, GSC-ESDO, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Maasdijk, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS en VCS.

Op zaterdag 21 september 2019 won Wanica Star meteen de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-2 van HMC en had hiermee nu al meer punten bij elkaar gesprokkeld dan het gehele vorige seizoen bij elkaar.
In een competitie waarin sv Houtwijk het gehele seizoen oppermachtig was speelde Wanica Star verder geen rol van betekenis. Het seizoen zou echter nooit worden afgemaakt want na de uitbraak van het coronavirus (begin maart 2020) lag een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot de zomer toe te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot hierdoor ook dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen zou dan iedere club, dus ook Wanica Star, in dezelfde klasse uitkomen als bij de start van dit seizoen.

Het eerste elftal van Wanica Star speelde de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op 7 maart 2020. Tegen titelkandidaat sv Houtwijk werd er met 1-3 verloren. Op dat moment had Wanica Star van de 16 wedstrijden er 1 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 6 punten en een doelsaldo van 19 voor en 48 tegen, stond men op de elfde positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

>

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

<

Seizoen 2021-2022

Het bestuur van Wanica Star schreef dit seizoen voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen in. Op de zaterdag deden er 7 seniorenelftallen en 1x O23-team mee aan de competitie.

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zaterdag 4e klasse F waren: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, MSV’71, Maasdijk, ODB, PGS/Vogel, Quintus, Toofan, VCS en Wanica Star.

Muhreli Sahin was de nieuwe trainer van Wanica Star geworden. De zaterdag 1 bestond dit seizoen uit een geheel nieuw team met spelers die afkomstig waren van de voetbalverenigingen VCS en RAS en uit jongens die al heel lang niet meer gevoetbald hadden.

>

Seizoen 2022-2023

Bij aanvang van dit seizoen vond er bij Wanica Star een wisseling van voorzitter plaats. Kishan Santokhi nam de voorzittershamer over van Krish Mohan, die deze functie 11 jaar had bekleed.

Wanica Star schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen, 1 onder de 23 jaar elftal en 4 veteranenelftallen (35+) in. Op zondag kwam men met 3 seniorenelftallen uit.

De poule-indeling competitie van de zaterdag 5e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: ASW, DVC, Gouderak, GSC/ESDO, HDV, Moordrecht, ONA, Quick, REMO, SVO Buytenpark, Toofan, De Ster, Wanica Star en WIK.

Het bestuur van Wanica Star had voor dit seizoen Ahmet Guclu weten te contracteren als nieuwe hoofdtrainer. De trainer kwam met bepaalde verwachtingen, maar die kwamen dit seizoen helaas niet uit. Van de 24 competitiewedstrijden wist het vlaggenschip van de club er slechts 4 te winnen, 4 gelijk te spelen en werd er maar liefst 16x verloren. Met 15 punten (1 strafpunt van de KNVB) en een doelsaldo van 34 voor en 79 tegen eindigde Wanica Star, samen met HDV, op een gedeelde laatste plaats.

Omdat volgens trainer Ahmet Guclu de juiste klik en chemie met zijn spelersgroep ontbrak, besloot hij op maandag 20 maart 2023 per direct om te stoppen bij Wanica Star.

Seizoen 2023-2024

>

De “slechts” twaalf clubs in de zaterdag 5e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; Haagse Hout, HDV, HPSV, Quick Steps, RAS, REMO, Semper Altius, De Ster, Toofan, VCS, Wanica Star en WIK.

Voor dit seizoen was Sunil Kalloe aangesteld als hoofdtrainer van de S.C.S. Wanica Star

<

 

 

 

Palmares Wanica Star (zaterdag)

Kampioenschappen:
2005-2006 5e klasse C

Andere prestatie’s:

Palmares Wanica Star (zondag)

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s
2010-2011 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse KNVB

Parade der trainers bij Wanica Star (zaterdag):

1995-1996 opgericht (nog niet in de competitie)
1996-1997 Deep sital
1997-1998 Mahinder Mohan/Krish Mohan
1998-1999 Roy sheombarsingh / Krish mohan
1999-2000 Krish Mohan
2000-2001 Krish Mohan
2001-2002 Krish Mohan
2002-2003 Krish Mohan
2003-2004 Krish Mohan
2004-2005 Krish Mohan
2005-2006 Krish Mohan
2006-2007 Krish Mohan
2007-2008 Krish Mohan
2008-2009 Krish Mohan
2009-2010 Krish Mohan
2010-2011 Krish Mohan
2011-2012 Krish Mohan en Vidaj Ganner
2012-2013 Krish Mohan en Vidaj Ganner
2013-2014 Vidaj Ganner
2014-2015 Vidaj Ganner
>
2021-2022 Muhreli Sahin
2022-2023 Ahmet Guclu (tot 19-03-2023)
2023-2024 Sunil Kalloe

Parade der trainers bij Wanica Star (zondag):

1995-1996 ?
1996-1997 ?
1997-1998 ?
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 ?
2001-2002 ?
2002-2003 ?
2003-2004 ?
2004-2005 ?
2005-2006 ?
2006-2007 ?
2007-2008 ?
2008-2009 ?
2009-2010 ?
2010-2011 ?
2011-2012 ?
2012-2013 ?
2013-2014 ?
2014-2015 ?
2015-2016 ?
2016-2017 ?
2017-2018 ? / vanaf 27-11-2017 Menderes Imeci

Parade der voorzitters bij sv Wanica Star:

1995-???? ? ???? -????
?
????-2011 Djoel Bhoendie
2011-2022 Krish Mohan
2022- heden K. Santokhi

Terreinen waar Wanica Star heeft gevoetbald:

?
Van Vredenburchweg nabij de Guntersteinweg in Rijswijk.
Sportpark Escamp I, aan de zijde van de Melis Stokelaan in Den Haag.

Zijn we nog naar op zoek