svLY

Den Haag
01-07-2007 - Heden

svLY

Sportpark De Dijken
Poelpolderstraat 35
2493 VE Den Haag ZH
Postbus 24054, 2490AB

 

SVLY vlag - kopie

Van sv Duinoord/de Jagers naar svLY

Vanaf seizoen 2007-2008 kwam sv Duinoord/de Jagers onder de naam SVLY uit in de competitie. SVLY betekent Sport Verbroedert Leidschenveen Ypenburg.
Tot deze naam werd gekozen op de Algemene Ledenvergadering van sv Duinoord/de Jagers omdat deze club een geheel nieuw complex kreeg aangeboden op de grens van Leidschenveen en Ypenburg.

Sportpark “De Dijken”

Het seizoen 2007-2008 speelde SVLY nog op het oude terrein van Duinoord (Isabellaland) maar vanaf september 2008 betrekt de club het geheel nieuwe sportpark de Dijken gelegen langs de A12 afslag Forepark.

Sportpark “De Dijken”

Seizoen 2008-2009

svLY speelde vanaf het begin van dit seizoen op haar nieuwe complex ‘De Dijken’, na de overstap van het Isabellaland. Met name de jeugdafdeling maakte de laatste maanden een enorme groei door.  Het eerste seizoen 2008-2009 was nog wel even aanpassen voor svLY omdat het sportpark nog lang niet klaar was maar via nood-kleedkamers en nood-kantine kon svLY haar wedstrijden toch afwerken.
Op het nieuwe sportcomplex ‘de Dijken’ in Leidschenveen werd ondertussen hard aan het clubgebouw en de kleedaccommodatie gewerkt. Eind november werd er ook een begin gemaakt met de bouw van de nieuwe tribune. De firma Schouten bouw nam deze klus, die ongeveer drie weken ging duren, op zich in opdracht van svLY.  De nieuwe tribune werd uit eigen middelen betaald, hiervoor waren diverse acties gehouden.

In oktober 2008 schonk het Oranjefonds maar liefst 30.000 euro aan SVLY voor de inrichting van de nieuwe club- en kleedaccommodatie.
Op 23 oktober 2008 besloot het bestuur van SVLY om haar eerste zaterdagteam, uitkomend in de 5e Klasse A, per direct uit de competitie te halen. Dit naar aanleiding van het Waarden- en Normen document en het daaraan gekoppelde “Zero Tolerance” beleid binnen de vereniging. Aanleiding vormde het niet naleven van de gedragsregels binnen SVLY bij dit zaterdag standaardteam.
Het eerste zondagteam o.l.v. trainer Martin Abbenhuis eindigde op een verdienstelijke vierde plaats in de 5e Klasse A met 54 punten uit 26 wedstrijden.
Begin december 2008 werd het startsein gegeven voor de bouw van een tribune op het nieuwe complex “De Dijken”.
Op zondag 11 januari 2009 nam svLY haar nieuwe overdekte zittribune officieel in gebruik. Op het koude sportpark ‘De Dijken’ sprak directeur Ron Boeree van Bouw- en aannemingsbedrijf Schouten lovende woorden aan het adres van het bestuur van svLY. Vervolgens mocht hij, in samenwerking met voorzitter Jan van der Put en Ron Triep, ballonnen doorprikken om de weg naar de nieuwe tribune ‘vrij te maken’. Daar werd een toast uitgebracht op den nieuwe tribune die plaats biedt aan 148 personen. Daarna was het de bedoeling, dat er op het hoofdveld de ‘openingswedstrijd’ zou worden gespeeld tussen het eerste team van svLY en oud-ADO Den Haag. Die wedstrijd werd wel gespeeld, maar door het bevroren veld week  men uit naar het tweede (kunstgras)veld op het fraaie complex.

Deze nieuwe zittribune biedt plaats aan 148 personen en de feestelijke opening hiervan werd afgesloten met een wedstrijd tussen svLY en oud ADO Den Haag (4-7)

Het splinternieuwe clubgebouw, op 16 mei 2009 geopend door wethouder Dekker.

De vereniging Sport Verbroedert Leidschenveen Ypenburg (svLY) opende op zaterdag 16 mei 2009 haar clubaccommodatie. Sportwethouder Sander Dekker verrichtte de officiële openingshandeling. Op de eerste verdieping van het multifunctionele clubgebouw zijn een ruime ontmoetingsruimte, twee vergaderzalen en een modern geoutilleerde keuken, die door svLY zelf is ingericht. Op de begane grond bevinden zich tien kleedkamers. Het gebouw is een ontwerp van het architectenbureau Ellerman Lucas van Vugt.

Tijdens een Buitengewone Algemene ledenvergadering op 6 juli 2009 trok Jan van der Put zich terug als voorzitter van svLY. Monique Kriek werd tijdens deze vergadering benoemd tot de nieuwe voorzitter van de voetbalafdeling. Jan van der Put bleef wel als adviseur aan de club verbonden. svLY nam verder tijdens deze vergadering de status van omnivereniging aan met een voetbal-, tennis- en korfbalafdeling.

Seizoen 2009-2010

Voor het seizoen 2009-2010 schrijft svLY 6 seniorenteams voor de zondagcompetitie en 1 dameselftal voor de zaterdagcompetitie in. Bij de jeugd werden 10 elftallen bij de KNVB ingeschreven.
svLY was serieus bezig met de toekomst. De club op het nieuwe sportpark ‘De Dijken’ had voor het komende seizoen als trainer John Karelse aangetrokken, die het laatste actief was bij ‘buurman’ sv Nootdorp. Voor John Karelse, die in het verleden veelal bij hoger spelende clubs als trainer fungeerde was dit een heel nieuw avontuur. Voor Karelse was dit wel een uitdaging wat hij wel aandurfde om de club te helpen in de opbouw want het was een duidelijke groeivereniging met een prachtige nieuwe accommodatie’.

De 5e Klasse in het zaterdag- en zondagvoetbal van het Zuid-Hollandse KNVB-district West II werd na het seizoen 2008-2009 opgeheven. Het districtsbestuur besloot hiertoe tijdens een districtsvergadering op 19 mei 2009 na een voorstel van een aantal clubs hierover.  Dit voorkwam dat de 5e Klassers in het seizoen 2009-2010 in een competitie kwamen te spelen waarin niets meer op het spel stond. Het opheffen van 5e Klasse gebeurde vooruitlopend op de uitbreiding van alle poules in het seizoen 2010-2011 van 12 naar 14 ploegen. In seizoen 2009-2010 nam het aantal poules in de 4e Klasse (voor het laatst met 12 clubs) door de opheffing van de 5e Klasse flink toe. Door deze maatregel van de K.N.V.B. speelde svLY dit seizoen dus automatisch in de 4e Klasse.

Het eerste team van svLY werd dus ingedeeld in de 4e Klasse E, met daarin als tegenstanders Quintus, sv Erasmus, Hermes DVS, ADS, De Ster, Victoria’04, SVH, CWO, Naaldwijk, Oranjeplein/Postduiven, sc Spaland, Hsv Celeritas en HMC.
Sportief wilde het echter niet echt lukken bij het eerste elftal. In december 2009 stond de club met 13 verloren wedstrijden en 0 punten helemaal onderaan in de 4e Klasse E.

Op 20 november 2009 ontving Ton Souer de sportcheque van de gemeente Den Haag. Deze cheque, ter waarde van 250 euro was bestemd voor de club svLY. Ton kreeg de onderscheiding voor het vele werk wat hij allemaal voor de vereniging had gedaan. Zo deed Ton het wedstrijdsecretariaat, stelde hij de scheidsrechters aan, hield de ledenadministratie bij en deed bij de club het totale onderhoud aan velden en in de kantine.
Eind december 2009 stapte toch nog onverwachts trainer Karelse op bij svLY. John Karelse kreeg een aanbieding van sv Nootdorp om daar de functie van verenigingsmanager in te gaan vullen. Het bestuur van SVLY stelde per direct Chris Jansen aan als nieuwe trainer voor het eerste en tweede elftal. Chris Jansen tekende voor een half jaar bij svLY.

Later hier meer over seizoen 2009-2010

Het eerste seniorenelftal dat onder de naam svLY kampioen werd was dit seizoen het 4e-elftal. Bij de jeugdafdeling werd de F3, E1 en E3 kampioen.

SVLY, dat dus ontstaan was uit de voetbalclubs Duinoord en De Jagers en thans spelend op het nieuwe complex ‘De Dijken’, hield op 2 februari 2010 een Buitengewone Algemene Ledenvergadering waarop de leden akkoord gingen met de nieuwe statuten. Het bestuur van SVLY had n.l. voorgesteld om de club van een specifieke voetbalclub ‘om te turnen’ in een omnivereniging. Er werd namelijk op het sportcomplex De Dijken naast voetbal ook al tennis en korfbal gespeeld. Deze nieuwe statuten werden dus geaccepteerd door de aanwezige leden.

Seizoen 2010-2011

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 4 november 2010 werd er bij de afdeling Voetbal van svLY een nieuw bestuur gekozen. Na het aftreden van Monique Kriek als voorzitter was er de keuze uit twee besturen. De meer dan honderd aanwezigen en veertig gemachtigden kozen in ruime meerderheid voor het bestuur bestaande uit Rash Mokiem (voorzitter), Gyan Sheombarsing (penningmeester) en Sytze van der Lugt (bestuurslid). Met dit bestuur koos svLY-voetbal voor meer structuur en openheid in de vereniging en focustte zich zodoende meer op jeugd- en selectievoetbal.

Met ingang van seizoen 2010-201 had het bestuur van svLY een sponsor- overeenkomst met het kledingmerk Nike afgesloten. De Nike voetbaltenue’s werden geleverd via AJ Sports, gevestigd aan de Dierenselaan.

Door de enorme aanwas van nieuwe leden bij svLY besloot het bestuur voor dit seizoen ook weer een zaterdag-standaardteam bij de KNVB te laten inschrijven. Door dat na het seizoen 2009-2010 voetbalvereniging TONEGIDO werd opgeheven vroeg de dames-tak van deze Voorburgse vereniging collectieve overschrijving aan naar svLY. Omdat echter het eerste damesteam al was ingedeeld in de zondag 1e Klasse B onder de naam TONEGIDO, kreeg het team toestemming van de KNVB om onder de naam svLY in deze zelfde Klasse uit te mogen komen.

svLY begon het seizoen 2010-2011 met tien Senioren teams. Aan de KNVB zondag competitie namen zes herenteams en twee damesteams deel, en aan de KNVB zaterdag competitie één herenteam en één damesteam. Ook voor de jeugd van SVLY startte het seizoen 2010-2011 op sportpark de Dijken goed. Het aantal jeugdleden was met maar liefst 25% gegroeid ten opzichte van het vorige seizoen.

Het eerste elftal van svLY werd voor het seizoen 2010-2011 ingedeeld in de zondag 4e Klasse B samen met: Celeritas, DoCoS, Graaf Willem II VAC, GOL Sport, Haagse Hout, Hoekpolder, JuVentaS, Leidse Boys, Roodenburg, FC Rijnland en FC Zoetermeer.

Bij svLY wilde men niet meer terugdenken aan het vorige seizoen. De resultaten van het eerste team waren niet om over naar huis te schrijven. Dit moest dit seizoen dus veel beter! En het beloofde ook veel beter te worden. SVLY trok niet alleen een nieuwe trainer aan, ook de selectie onderging een metamorfose. Madjo Dewus, die jarenlang de technische scepter zwaaide bij sv Wateringse Veld, stapte over naar de fusieclub svLY. In zijn ‘slipstream’ kwamen ook de nodige spelers van sv Wateringse Veld over naar sportpark ‘De Dijken’. En dus mocht er voorzichtig gedacht worden om mee te gaan draaien in de top van de vierde klasse in plaats van in de onderste regionen, zoals vorig seizoen.

De A-selectie van svLY bestond zodoende uit; Kevin Braber, Rachid Tagni, Wouter van Ginkel, Landito Valk, Dominique Pondman, ………

De formatie van trainer Madjo Dewus begon uitstekend aan de competitie want met het winnen van de eerste acht competitiewedstrijden werd de eerste Periodetitel in stijl gewonnen. Die Periodetitel werd in stijl behaald door Celeritas met maar liefst 11-0 te kloppen. Dominique Pondman en Wouter van Ginkel namen in deze wedstrijd allebei vier treffers voor hun rekening.

Later hier meer over seizoen 2010-2011…

>

Op donderdag 26 mei 2011 werd de gehele selectie van svLY zondag1, ter gelegenheid van de promotie van de 4e- naar de 3e- Klasse uitgenodigd voor een feestelijke kampioensreceptie op sportpark “De Dijken”. De gebruikelijke foto’s, het overhandigen van de diverse individuele prijzen en winnaarsmedailles vonden plaats tijdens deze feestelijke barbecue avond. De toekomstperspectieven van svLY werden nog eens onderstreept door de geste van de Stichting Ondersteuning svLY, die het bestuur van de voetbalafdeling 20 nieuwe trainingsballen aanbod voor het nieuwe seizoen en een geheel verzorgd trainingsweekeinde in Veldhoven tijdens de komende winterstop.

Seizoen 2011-2012

Bij svLY was er ook dit seizoen weer een enorme ledengroei. Zo kwam er bijvoorbeeld van voetbalvereniging RVA een compleet vriendenelftal, met o.a. de ex-profs Regilio Vrede, Jerry Simons, Regi Blinker, Dennis de Getrouwe, Maarten Atmodikoro en RTL4-coryfee John Williams, over.

In het seizoen 2011-2012 zouden in totaal vijf senioren teams en maar liefst  zestien jeugdelftallen van svLY deelnemen aan de KNVB competitie. Het damesteam was vertrokken naar vv Haagse Hout.
Vanaf het begin van dit seizoen was svLY, naast de website, nu ook via andere media te volgen. Er was een twitteraccount, facebook- en hyves-pagina van svLY aangemaakt.

Ook het voetbalseizoen 2011-2012 beloofde in meerdere opzichten een boeiend jaar te worden voor zondag 3e Klasser svLY . De technische staf van de kampioen in de 4e Klasse, waarin naast hoofdtrainer Madjo Dewus zijn assistenten en voormalige topvoetballers Ton Bakhuis en Raymond Rijntjes al actief waren, werd dit seizoen uitgebreid met Evert Steinvoort (o.a. ex-hoofd opleidingen Haaglandia en DUNO).
svLY versterkte zich in de overschrijvingsperiode met de keepers Hendrik Kneteman (ODB) en Tomex Wijs (SV Houtwijk za.), Patrick Vink, Eliran Nahum, Jordy Estoppey, Hicham Tagmi (allen Haagse Hout zo.), Firat Kuskan, Tucker Buitenman, Daryl Semil, Farid Overman, Ton van Beers (allen DSO za.), Yoni Sackman (Wateringse Veld) en Soufian Daoudi (SV Nootdorp).

De Leidschenveense voetbalclub werd dit seizoen ingedeeld in de zondag 3e Klasse A samen met Alkmania, Concordia, DHL, DOSR, Foreholte, Lisse, FC Meerburg, Moordrecht, ROAC, SEP, SJZ, Teylingen en Voorschoten ’97.

Na een goede voorbereiding debuteerde svLY op zondag 4 september 2011 ietwat teleurstellend in de 3e Klasse met een 2-3 thuisnederlaag tegen Foreholte, gevolg door een gelijkspel tegen Moordrecht (3-3) en Concordia (3-3). Na dit aarzelende begin van de competitie vond het team van trainer Madjo Dewus dan toch zijn draai en volgde er overwinningen op achtereenvolgens DHL (0-8), SEP (5-1), DOSR (0-3), SJZ (1-0), ROAC’79 (2-4), Teijlingen (0-3) en FC Lisse (7-2).
Opvallende man aan de kant van svLY was toch wel Dominique Pondman, die in de eerste acht wedstrijden maar liefst dertien keer wist te scoren. Helaas voor svLY raakte Dominique in de negende wedstrijd van svLY zwaar geblesseerd en was dit een enorme aderlating voor de club. Op zondag 20 november volgde de topper tussen nummer één Voorschoten’97 (23 punten uit 10 duels) en nummer twee svLY (20 uit 9). Helaas verloor svLY deze belangrijke wedstrijd met 4-2. Een week later werd de inhaalwedstrijd tegen SJZ met 3-1 gewonnen waardoor de tweede positie in de 3e Klasse A gehandhaafd bleef, met drie punten achterstand op koploper Voorschoten’97. De laatste twee wedstrijden tot aan de winterstop verliepen teleurstellend voor svLY. Thuis werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Meerburg en uit met 2-0 verloren van Alkmania.
Hierdoor ging het eerste team van svLY, met 24 punten uit 13 wedstrijden, als derde in de 3e Klasse A de winterstop in. De achterstand op koploper Voorschoten’97 was inmiddels opgelopen tot acht punten.

Na het zeer geslaagde trainingskamp in Veldhoven, oefenzeges op derde klasser VCS (0-5) en tweede klasser GONA (3-1), moesten de heren van Sport Verbroedert Leidschenveen Ypenburg op zondag 22 januari 2012 weer aan de slag om het “echie” tegen Foreholte. In Voorhout won svLY uiteindelijk met 1-4 door doelpunten van Dominique Pondman (2x), Kees van Straaten en Sean Valeriaan.
De mannen van trainer Dewus lagen weer op titelkoers want een week later werd op “De Dijken” Moordrecht met 5-1 naar huis gestuurd. Na deze wedstrijd viel dan toch de winter in en werd er een maand geen competitie gespeeld. Op zondag 26 februari 2012 bleek achteraf dat het eerste elftal haar laatste competitiewedstrijd in het bestaan van svLY zou spelen. In Delft werd Concordia met 3-4 verslagen door doelpunten van Dominique Pondman (2x), Rachid Tagmi en Sean Valeriaan.

Op de Algemene Leden Vergadering van 22 februari 2012 bleek plotseling dat svLY financieel de situatie niet meer te boven kwam. Er waren verschillende schuldeisers die hun vordering op de vereniging kwamen verhalen. Een van die schuldeisers was de gemeente Den Haag. In overleg besloot het bestuur van svLY om bij de gemeente aan te geven dat de vereniging niet meer bij machte was om deze vordering te betalen.

Op donderdag 1 maart 2012 zag de gemeente zich genoodzaakt de huur van het sportcomplex “De Dijken” per direct op te zeggen. Het gevolg hiervan was dat de gemeente Den Haag nog deze zelfde dag het complex afsloot en zodoende niet meer beschikbaar was voor svLY! Hierdoor kon het sportpark “De Dijken” vanaf 1 maart 2012 niet meer voor voetbal en/of tenniswedstrijden gebruikt worden.
Op vrijdag 2 maart 2012 ontving svLY een officiële mededeling van de KNVB dat alle teams van svLY per direct uit de competitie werden gehaald. De KNVB kwam tot dit keiharde besluit omdat de vereniging gedurende de rest van het seizoen 2011-2012 geen complex meer tot zijn beschikking had om haar competitiewedstrijden te spelen. Dit betekende dat er ook geen uitwedstrijden meer in competitie of bekerverband door svLY gespeeld konden worden.

Extra zuur was dit natuurlijk voor trainer Madjo Dewus en zijn team. De titelkandidaat van de 3e Klasse A had zich op donderdagavond gewoon en nietsvermoedend voorbereid op de wedstrijd van zondag die achteraf nooit meer gespeeld zou worden. Verschillende andere amateurclubs, zoals DWO, hadden hun terrein al tijdelijk aangeboden voor trainingen en wedstrijden maar de KNVB ging daarmee niet akkoord.
Bij deze de resultaten van svLY 1 in seizoen 2011-2012. Hoe dit fantastische sportieve seizoen ooit hadden kunnen aflopen zullen we nooit weten.

Resultaten svLY in laatste seizoen 2011-2012

04-09-2011 svLY-Foreholte 2-3 : Sean Valeriaan en Moreiro Bacuna
11-09-2011 Moordrecht-svLY 3-3 : Dominique Pondman (2x), Rachid Tagmi
18-09-2011 svLY-Concordia 3-3 : Dominique Pondman, Sean Valeriaan, Moreiro Bacuna
25-09-2011 DHL-svLY 0-8 : D.Pondman (3x), Firat Kuskan (2x), Landito Valk, R.Tagmi en M.Bacuna
02-10-2011 svLY-SEP 5-1 : Dominique Pondman (4x) en Kevin Kajieffa
09-10-2011 DOSR-svLY 0-3 : Rachid Tagmi (2x) en Dominique Pondman
16-10-2011 svLY-SJZ 3-1 : Dominique Pondman, Landito Valk, Moreiro Bacuna
30-10-2011 ROAC’79-svLY 2-4 : D.Pondman (2x), M.Bacuna, Kees v. Straaten
06-11-2011 Teijlingen-svLY 0-3 : Farit Overman, Darryl Semil, Sean Valeriaan
13-11-2011 svLY-FC Lisse 7-2 : M.Bacuna (2x), R.Tagmi (2x), F.Overman, S.Valeriaan, Kevin Kajieffa
20-11-2011 Voorschoten’97-svLY 4-2 : M.Valeriaan, Kees van Straaten
04-12-2011 svLY-Meerburg 0-0
11-12-2011 Alkmania-svLY 2-0

Winterstop

22-01-2012 Foreholte-svLY 1-4 : D.Pondman (2x), K.v.Straaten, S.Valeriaan
29-01-2012 svLY-Moordrecht 5-1 : M.Bacuna (2x), F.Kuskan (2x), R.Tagmi
26-02-2012 Concordia-svLY 3-4 : D.Pondman, R.Tagmi, S.Valeriaan

De stand op 26 februari 2012 in de 3e Klasse A was:

01. Voorschoten’97 16-36
02. svLY                16-33
03. SJZ                 16-29
04. ROAC              16-28

Op 2 maart 2012 kwam er dus abrupt een einde van svLY, de fusieclub van de ooit oer-Haagse volksclubs sv Duinoord en sv De Jagers.

.

 

Palmares svLY (zondag)

Kampioenschappen:
2010-2011 4e Klasse B

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij svLY:

2007-2008 Henna Grünholz / ?
2008-2009 Martin Abbenhuis
2009-2010 John Karelse / Chris Jansen (a.i.)
2010-2011 Madjo Dewus
2011-2012 Madjo Dewus

Parade der voorzitters bij svLY:

2007-2009 Jan van der Put
2009-2010 Monique Kriek
2010-2012 Rash Mokiem

Terreinen waar svLY heeft gevoetbald:

* In het seizoen 2007-2008 speelde SVLY nog op het oude terrein van Duinoord (Isabellaland), te Den Haag.

* Vanaf september 2008 betrok de club het geheel nieuwe sportpark de Dijken gelegen langs de A12 afslag Forepark.
Sportpark De Dijken
Poelpolderstraat 25
Den Haag (Leidschenveen / Ypenburg)

Ereleden svLY:

?
?
?

Lid van verdienste bij svLY:

?
?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek….