R.S.V. Hoekpolder, R.s.v.

Rijswijk
01-07-2006 - Heden

Het ontstaan van R.s.v. Hoekpolder

In november 2005 werd er bij Dynamo’67 en RFC’95 een commissie samengesteld om de mogelijkheid te onderzoeken naar een fusie tussen beiden clubs. Onder het motto ‘regeren is vooruitzien’ probeerden deze twee clubs zo het hoofd boven water te houden.

Dynamo’67 telde in seizoen 2005-2006 vijf senioren elftallen en vijf jeugdelftallen het het eerste elftal speelde in de 4e Klasse van het zondagvoetbal. RFC’95, dat was ontstaan na een eerdere fusie tussen De Flamingo’s, DVJ/Bizon en Nivo, had in dit seizoen geen jeugdelftallen meer, één elftal op zaterdag en één elftal op zondag. Beiden clubs speelden al op Sportpark Hoekpolder bij Semper Altius.

Door de besturen van de verenigingen: Rooms Katholieke Voetbalvereniging Dynamo’67 en de Rijswijkse Fusie Club’95 was een voorstel opgesteld tot fusie tussen beide verenigingen. Door een eventuele voorgenomen fusie zullen dan beide verenigingen ophouden te bestaan. De nieuwe Rijswijkse voetbalclub die dan bij deze fusie zou ontstaan, zou dan Rsv Hoekpolder gaan heten, genoemd naar het complex waar de twee clubs sinds kort waren gehuisvest.
Op woensdag 26 april 2006 kwamen beide clubs, via een Algemene Ledenvergadering, tot overeenkomst met het fusievoorstel om een gezonde toekomst te waarborgen. 

In mei 2006 verleende de K.N.V.B. officieel toestemming aan Dynamo’67 en R.F.C.’95 om met elkaar te gaan fuseren. De oprichtingsdatum werd vastgesteld op 1 juni 2006 en zodoende ging vanaf seizoen 2006-2007 de nieuwe fusieclub verder onder de naam R.S.V. Hoekpolder en zou men haar thuiswedstrijden gewoon op Sportpark Hoekpolder te Rijswijk gaan spelen.


Het complex in de Hoekpolder, gezien vanuit een nabijgelegen flat. Rechtsboven het hoofdveld.

Martin van der Meulen, de toenmalige voorzitter van Dynamo’67, werd de nieuwe voorzitters van R.s.v.Hoekpolder en de toenmalige voorzitter van R.F.C.’95 Henk de Wolf werd vice voorzitter van de nieuwe fusieclub. Het overige bestuur bestond uit; Stefan Hendriks (secretaris), Eric Ris (penningmeester), Martien Vorselman (ledensecretariaat en KNVB-zaken), Theo Oosterveer (algemene zaken) en Bert Junier (algemene zaken).

Het tenue van Rsv Hoekpolder werd een wit shirt met blauwe streep, blauwe broek en wit-blauwe kousen.

Seizoen 2006-2007

In het eerste seizoen van de nieuwe fusieclub Rsv Hoekpolder startte de club met zo’n 300 leden, verspreid over 2 zaterdagelftallen, 8 zondagelftallen, 5 jeugdteams, 1 dameselftal en 2 zaalvoetbalteams.
Door de fusie was nu ook de jeugdafdeling van het oude Dynamo’67 (spelend nog bij Don Bosco) ondergebracht op het terrein van Hoekpolder.

Door de late bevestiging (mei 2006) van de fusie door de KNVB moesten er een hoop zaken pas op het laatste moment geregeld worden. Om de rust te bewaren koos het bestuur ervoor om dit seizoen de rust te bewaren, om zodoende iedereen aan elkaar te laten wennen. Met andere woorden, het resultaat stond dit seizoen niet voorop, wel de gezelligheid en hieraan werd hard gewerkt. Als alle plannen rustig en goed waren uitgedacht konden de leden als een nieuw en hecht team één clubgevoel gaan creëren.

Het vlaggenschip van de nieuwe fusievereniging Rsv Hoekpolder begon in seizoen 2006-2007 in de zondag 4e Klasse. De zondag 4e Klasse A KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: ASC, Delfia, Full Speed, Haagse Hout, Hoekpolder, Lugdunum, Rijnland, SEP, Taurus, UDO, sv Wateringse Veld en sv Wippolder.

Vita Lorente was voor dit seizoen aangesteld als hoofdtrainer bij Hoekpolder en hij werd geassisteerd door Maurice Kasius. Trainer Lorente was jarenlang speler van het eerste elftal van Dynamo’67 geweest en wilde nu verder als trainer.
De doelstelling van Hoekpolder 1 werd om niet te degraderen, te bouwen aan de organisatie en dan hopelijk in het volgende seizoen een goede 4e Klasser te gaan worden en voor de eerste vijf plaatsen te gaan.

Het werd een uiterst moeizaam seizoen voor Hoekpolder. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er uiteindelijk slechts 6 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 14 keer verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 32-66, eindigde men op de 10e positie van de ranglijst van de 4e Klasse A. Met deze positie moest Hoekpolder, via een nacompetitie, gaan strijden voor behoud in de 4e Klasse. In het eerste tweeluik tegen Ammerstol speelde Hoekpolder eerst thuis 2-2 gelijk maar in de uitwedstrijd verpletterde de mannen van trainer Lorente hun tegenstander met maar liefst 1-8. In de tweede ronde werd Hoekpolder nu gekoppeld aan Kickers’69. De Rsv Hoekpolder verloor zowel uit als thuis met 1-0 van Kickers’69 waardoor de Rijswijkse club in eerste instantie degradeerde naar de 5e Klasse van het zondagvoetbal.
Echter door het verdwijnen van VDL (Maassluis) kwam er voor het volgende seizoen nog één plek vrij in de 4e Klasse van het zondagvoetbal. Hierdoor kregen ADS, Ommoord en Hoekpolder en extra kans voor handhaving. Op zondag 10 juni 2007 werd er op het veld van SVV/SMC in Schiedam in toernooivorm een halve competitie worden afgewerkt, met duels van tweemaal 25 minuten.

Hoekpolder pakte deze extra kans om in de 4e Klasse te blijven met beide handen aan en won met 2-0 van zowel ADS als sv Ommoord.

Toch ook nog negatief nieuws in het seizoen 2006-2007. Zowel Semper Altius als Hoekpolder luidde in december de noodklok over het hoofdveld. Een aantal spelers, vooral kinderen, hadden al een gebroken been of enkel opgelopen op de zanderige grasmat die vol zat met kuilen. Uit onderzoek van de KNVB en de Grondmij, kwam uit dat het hoofdveld na de winterstop zelfs onbespeelbaar zou kunnen worden. De abominabele velden op Sportpark Hoekpolder was inmiddels ook een verhitte politieke discussie geworden in de Rijswijkse gemeenteraad. Dit kwam voornamelijk doordat twee andere sportterreinen in Rijswijk (Haaglandia en Vredenburch) in 2007 en 2008 wel kunstgras kregen en de Rsv Hoekpolder in eerste instantie moest wachten tot het jaar 2009.

Seizoen 2007-2008

De vrijwilligers van de Rsv Hoekpolder hadden niet stilgezeten tijdens de zomerstop. Met veel enthousiasme was er gewerkt om het clubgebouw van de Rijswijkse voetbalvereniging een facelift te geven. Zo werden bijvoorbeeld de bar en de bestuurskamer groter gemaakt en was het hele clubgebouw opnieuw geverfd. Met al deze werkzaamheden was het bij de Rsv Hoekpolder er nog gezelliger op geworden. Bovendien was de club erg trots dat zoveel vrijwilligers niet te beroerd waren om voor de club de handen uit de mouwen te steken.

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2007-2008 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hoekpolder, Jai Hanuman, RAVA Houtwijk, REMO, RVA, svLY, TAC’90 en sv Wateringse Veld.

Qua prestaties werd het een dramatisch seizoen voor Hoekpolder, mede ook omdat tijdens het seizoen zowel Jai Hanuman als SVLY door de KNVB uit de competitie werden genomen. Hierdoor werden er slechts 18 competitiewedstrijden gespeeld, waarvan Hoekpolder er slechts één wist te winnen en 2 gelijk te spelen. Met dus slechts 5 punten, en de doelcijfers 24-57, eindigde de mannen van trainer Vita Lorente op de 10e positie van de ranglijst van de 4e Klasse C en moest Hoekpolder wederom, via een nacompetitie, gaan strijden voor behoud van de 4e Klasse.

In een drieluik met Hoek van Holland en DCV moest Hoekpolder dus via de nacompetitie zich veilig proberen te stellen. Op zondag 25 mei 2008 won Hoekpolderop het terrein van Verburch, van Hoek van Holland met 3-2. Een week later wist Hoekpolder, via een 1-2 zege op Lekkerkerk het vierdeklasseschap te behouden.

<

Seizoen 2008-2009

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op veld 1 verliep tijdens de zomerstop zeer voorspoedig. Eind juli 2008 werd de onderbouw goedgekeurd door ISA-sport en kon men gaan beginnen met de aanleg van de kunstgrasmat, waarna er nog een laag zand en rubber moest worden aangebracht. Op 15 augustus werd de kunstgrasmat ingestrooid en de hoekvlaggen en doelen geplaatst. Ook de lichtmasten werden aangesloten en het hekwerk werd door de gemeente verder afgemaakt. Het veld was hiermee ondertussen bruikbaar voor trainingen geworden en had het Sportpark Hoekpolder een schitterende metamorfose ondergaan. Op vrijdag 29 augustus werd het nieuwe kunstgrasveld goedgekeurd en door de KNVB vrijgegeven voor officiële wedstrijden.

Op vrijdag 17 oktober 2008 werd het nieuwe kunstgrasveld geopend door de Rijswijkse wethouder Dick Jense. Het D-Elftal van Semper Altius opende de activiteiten van de avond tegen het Rotterdamse Sparta. Na deze wedstrijd speelden de F en E teams van Hoekpolder en Semper Altius tegen elkaar. De F-jes hielden op 1-1 waar het E-team van Hoekpolder iets sterker bleek dan de E-tjes van Semper door met 5-2 te winnen.

Opening kunstgrasveld 2008

Na deze wedstrijden opende Wethouder Dick Jense het Kunstgrasveld officieel door de aftrap te verrichten bij de wedstrijd Semper Altius 1 tegen Hoekpolder 1. In zijn voorwoord benadrukte de heer Jense nogmaals dat de gemeente Rijswijk blij was dat er nu een prachtig kunstgrasveld op het sportpark lag waar twee verenigingen gebruik van konden maken. Hoekpolder won uiteindelijk deze wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Paul Booms.
Na de wedstrijd werden de aanwezigen nog vermaakt door zanger Grunholz waardoor het weer een ouderwets gezellige avond werd.

Voor het seizoen 2008-2009 waren de ambities bij de Rsv Hoekpolder groot. Er werd een technische commissie samengesteld die samen met de trainers Vita Lorente en Hennie Koning het beleid van de club zou gaan bewaken.

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Escamp, HMC, Hoekpolder, Oranjeplen/Postduiven, REMO, RVA, Scheveningen, Schipluiden, SEP, TAC’90 en WIK.
In de eerste competitiewedstrijd was Hoekpolder 1 niet opgewassen tegen titelkandidaat Scheveningen en verloor met 7-1. Mitchell Braun scoorde in deze wedstrijd het eerste competitiedoelpunt van Hoekpolder. Op zondag 28 september behaald Hoekpolder haar eerste competitieoverwinning door Hsv Escamp met 2-1 te verslaan. Al met al vielen de prestaties van het vlaggenschip van Hoekpolder dit seizoen ietwat tegen. Uit 22 competitiewedstrijden werden in totaal 25 behaald en hiermee eindigde het team van trainer Lorente onderin de middenmoot op de negende positie van de 4e Klasse C. Hiermee hield men RVA (14 punten), HMC (12) en Celeritas (11) nog wel ruim onder zich.

Door een 7-2 overwinning op Erasmus werd het 2e elftal van Hoekpolder op zondag 10 mei 2009 kampioen. Een geweldige prestatie van het elftal van Hennie de Koning waarmee de promotie naar de reserve 3de klasse KNVB een feit werd.
Het weekend van 9 en 10 mei was sowieso een historisch weekend voor de Rsv Hoekpolder want zowel de F1, – E1,- als D1 werden kampioen. Op zaterdag 23 mei wist Hoekpolder E1, op het terrein van Be Fair in Waddinxveen, ook nog  de KNVB Beker Finale met 5-3 te winnen van Stompwijk´92.

Wegens structurele problemen om op zondag met een compleet aan te kunnen treden werd in januari 2009 het 3e elftal van de Rsv Hoekpolder teruggetrokken uit de competitie. De spelers van Hoekpolder 3 werden toegevoegd aan Hoekpolder 6.

Tijdens een Bijzondere Ledenvergadering van 6 april 2009 bij Hoekpolder werden Charles Bos en Willem de Vries officieel benoemd tot respectievelijk voorzitter en penningmeester van de club. Beiden zouden per 1 juli officieel in functie treden.
De huidige voorzitter Martin van der Meulen en penningmeester Erik Ris hadden reeds in eerder stadium bekend gemaakt hun functie na dit seizoen neer te leggen.
Een aangestelde commissie had meerdere kandidaten gehoord en naar aanleiding daarvan advies uitgebracht aan het bestuur. Dit college ging met dit advies akkoord. Het bestuur had daarom Charles Bos als nieuwe voorzitter en Willem de Vries als nieuwe penningmeester voorgedragen. De leden gingen unaniem akkoord met de voordrachten.

De 57-jarige Charles Bos was al een oud gediende van de vereniging. Hij had in het verleden bij Dynamo’67 functies bekleed als jeugdvoorzitter, bestuurlid seniorenzaken en toernooisecretaris. Het laatste jaar verleende hij al hand en spandiensten aan het huidige bestuur.
Willem de Vries was vooral bij de mensen op de zaterdag bekend. Hij was in tijde van DVJ/Bizon penningmeester en kantinemedewerker geweest. Voor zijn benoeming was Willem aan de club verbonden als donateur.

Seizoen 2009-2010

Op 22 oktober 2009 ontvingen, in de Don Bosco kantine, ex-voorzitter Martin van der Meulen en ex-penningmeester Erik Ris namens de K.N.V.B. “De Zilveren Speld”. Martin van der Meulen ontving deze onderscheiding als waardering voor zijn vele functies, waaronder maar liefst 18 jaar voorzitter, die hij hanteerde bij Dynamo’67 en later na de fusie bij R.s.v. Hoekpolder.
Op de Algemene Ledenvergadering van vrijdag 18 december 2009 mocht Gerard van Zadelhoff als eerste lid van R.s.v.Hoekpolder een Erespeld in ontvangst nemen. Gerard van Zadelhoff (76) was al geruime tijd Erelid van NIVO en later R.F.C.’95 en droeg daarom al jarenlang met trots de speld van R.F.C.’95 op zijn jas. Het verlangen van Gerard om ook een speld van R.s.v. Hoekpolder te kunnen krijgen werd bij deze dan ook van harte ingewilligd.
Secretaris Martien Vorselman werd op dinsdag 8 juni 2010 tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond benoemd tot Erelid van R.S.V. Hoekpolder. Martien was reeds Erelid van Dynamo’67 en werd nu ook benoemd tot Erelid van Hoekpolder. Voorzitter Charles Bos overhandigde de zichtbaar verraste Martien een plaquette en een speld. Het benoemen tot Erelid komt voort uit zijn tomeloze inzet voor de senioren- en jeugdafdeling. Het verzoek om Martien te benoemen tot Erelid was afkomstig vanuit de leden en de overige bestuursleden hoefden er dan ook niet lang over na te denken of ze het verzoek zouden honoreren.Martien loopt natuurlijk al heel wat jaren mee in de voetballerij (Dynamo’67 en nu R.S.V. Hoekpolder) en het is te prijzen dat hij zich ook na de fusie in 2006 nog steeds vol overgave inzet voor de vereniging. Martien Vorselman werd hiermee de eerste officieel benoemde Erelid van R.S.V. Hoekpolder.

De contracten van trainer Vita Lorente en zijn assistent Hennie de Koning waren verlengd. Ook verzorgster Claudia Lochmans en ook de leiders Paul Bastein en Herman van Uffelen waren dit seizoen weer bij de A-selectie actief. Roel den Boer kwam het tweetal versterken als leider.
Ook werd er een technische commissie samen gesteld die samen met de trainers het beleid van de club zouden gaan bewaken. In deze commissie zaten Mark Booms en Rinus de Moedt. Mark, een oud 1e elftal speler, kon niet meer voetballen wegens een ernstige blessure. De club kon nu een andere manier van Mark zijn kennis gebruik maken. Rinus de Moedt was aangetrokken. Rinus was in bezit van T.C. 2 en was stage begeleider en o.a. jeugd trainer geweest bij Westlandia. Met Rinus de Moedt haalde Hoekpolder dus een hoop kennis en ervaring in huis.

Voor het seizoen 2009-2010 schreef R.s.v.Hoekpolder voor de zondag 7 senioren-elftallen (waarvan 1 veteranenteam) en voor de zaterdag 1 senioren-elftal, een A1, B1, C1, D1, E1 en F1 en een damesteam voor de competitie in.
Het eerste zondag-elftal werd ingedeeld in de 4e Klasse D samen met Graaf Willem II VAV, TAC’90, GSC ESDO, Hsv Escamp, Rava Pec Comb., JuVentaS, Wanica Star, REMO, Quick Steps, Real Zoetermeer, Toofan en WIK.
Omdat de KNVB per seizoen 2010-2011 een nieuwe Topklasse bij het amateurvoetbal ging invoeren, zou naast de nummer één ook de nummer twee op de eindranglijst van dit seizoen in de 4e Klasse rechtstreeks promoveren naar de 3e Klasse.
Het team van trainer Vita Lorente begon voortvarend aan de competitie. De eerste twee wedstrijden werden met gemak gewonnen (Real Zoetermeer-Hoekpolder 0-2 en Hoekpolder-Toofan 6-0). In de derde wedstrijd ging het echter mis. In de uitwedstrijd tegen Remo stond Hoekpolder met 2-1 achter. Scheidsrechter Arthur Visser staakte de wedststrijd op het REMO-terrein precies één minuut voor tijd. Oorzaak van het staken was dat de grensrechter van Hoekpolder, na vermeend vlaggen van buitenspel, werd aangesproken door het publiek, waarna hij naar de scheidsrechter stapte. In plaatst van de wedstrijd te hervatten floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Hij had genoeg van het geouwehoer in het veld en vertrok naar de kleedkamer Beide clubs kregen enkele weken later twee winstpunten in mindering en een geldboete van 250 euro. Aan de kant van Hoekpolder werd met ongeloof gereageerd op deze uitspraak.
Hierna herpakte R.s.v. Hoekpolder zich weer en streed lang mee voor promotie. GSC Esdo en Hsv Escamp promoveerde uitiendelijk naar de 3e Klasse en Hoekpolder eindigde op een keurige derde plaats met 52 punten uit 24 wedstrijden. Er werd 18 maal gewonnen, 6 maal verloren en de doelcijfers waren 76-25.
Door deze derde positie plaatste Hoekpolder zich automatisch voor deelname aan de nacompetitie om zodoende alsnog te proberen om promotie naar de 3e Klasse te realiseren. In de eerste ronde moest Hoekpolder eerst thuis tegen RVC’33 en wist deze wedstrijd met 1-0 te winnen. Helaas werd de returnwedstrijd in Reeuwijk met 2-0 verloren zodat er alsnog een abrupt einde kwam aan dit mooie seizoen.

Seizoen 2010-2011

Het bestuur van de Rsv Hoekpolder schreef voor het seizoen 2010-2011 voor de zondagafdeling 5 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. Op zaterdag was er 1 seniorenteam actief voor de club. De jeugdafdeling van Hoekpolder bestond ditmaal uit “slechts” een C1-, E1- en F1-team.

Vita Lorente had zijn contract als hoofdtrainer wederom met een seizoen verlengd. Bovendien was de technische commissie erin geslaagd om ook Geoffrey van Loenen aan te trekken als trainer voor de selectie.
De A-selectie van Hoekpolder bestond dit seizoen uit: Aswin Lelyveld, Bennie Schellevis, Dennis Oldenburg, Dries Hoogerheide, Ferry Taal, Michael Oldenburg, Mitchell Braun, Nick Crawfurd, Nick van Toor, Richard de Wit, Toni Crawford, Anouar Baaziz, Mimoun Charif, Davy van Mourik, John Duque, Geraldo Reijntjes, Martijn de Haas, Mikel Slierendrecht, Fouad Arab, Abdel Aznai, Djamel Leeflang, Mischa Schoe, Mohamed Ziani, Daniël Meurink, Vykash Raghoe, Igor van Vlaardingen, Marwan Nabil, Rachid Bennouho, Marcel Jacobs, Gino Lorai, Human Zand, Karim el Jallouli, Geoffrey van Loenen en Wesley Boes.
Het team van Lorente en Van Loenen werd voor het seizoen 2010-2011 ingedeeld in de 4e Klasse B samen met: DoCoS, GOL Sport, Leidse Boys, FC Rijnland, Roodenburg, Graaf Willem II-VAC, Haagse Hout, SVLY, FC Zoetermeer, Celeritas en JuVentaS.

Voor aanvang van de competitie wist Hoekpolder driemaal te winnen voor de KNVB-beker. Achtereenvolgens werden Wanica Star (8-1), Ariston’80 (1-4) en REMO (1-4) verslagen en plaatste Hoekpolder zich voor de volgende beker-ronde.
Na de goede voorbereiding begon op zondag 5 september de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Zoetermeer. Geheel onverwacht eindigde deze wedstrijd in een teleurstellende 1-1. Hoekpolder leek wakker geschud want de daarop volgende wedstrijd tegen Roodenburg werd met overmacht (0-3) gewonnen. Thuis tegen DoCos ging het echter weer mis en werd er met 1-2 verloren. De daarop volgende zes competitiewedstrijden werden wel gewonnen en kroop Hoekpolder langzaam maar zeker naar de koppositie. Men had alleen de pech dat het sterke SVLY ook in de 4e Klasse B was ingedeeld want SVLY had tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen.
Op zondag 14 november volgde de kraker Rsv Hoekpolder-SVLY. Voor aanvang van deze topper was de stand bovenin als volgt: 1. Hoekpolder 8-19 en 2. SVLY 7-21.
Hoekpolder won verdiend met 2-1 van het nog ongeslagen SVLY. Met goed voetbal liet Hoekpolder de bezoekers niet in hun geliefde spel komen. Mitchell Braun zorgde al na zes minuten voor de 1-0 voorsprong door een penalty te benutten. Twee minuten later was het alweer 1-1 door een schitterend genomen vrije trap. Davy van Mourik zorgde in de 20ste minuut voor de winnende treffer (2-1). Na afloop was het met zanger Ricardo Smit nog lang gezellig op Sportpark Hoekpolder. Op 15 december werd Hoekpolder voor de KNVB-beker uitgeschakeld door met 2-1 te verliezen van DoCos.
Tijdens de winterstop was de stand bovenin de 4e Klasse B als volgt: 1. Rsv Hoekpolder 11-28, 2. SVLY 9-24 en 3. DoCos 11-24.
Na de winterstop, op 23 januari 2011, moest men wederom aantreden tegen DoCos, ditmaal voor de competitie. Ondanks dat Hoekpolder het betere van het spel had leed men in Leiden kostbaar puntenverlies door met 2-1 te verliezen. Vervolgens wist Hoekpolder maar liefst 9 wedstrijden op rij te winnen maar ook SVLY leed geen puntverlies. Op zondag 27 maart 2011 pakt het eerste elftal van Hoekpolder overigens de eerste prijs in het 5-jarig bestaan. Door het verlies van DoCoS pakte Hoekpolder n.l. de 2de periodetitel zonder zelf in actie te komen.
Op zondag 17 april volgde de topper tussen de nummer 2 SVLY (18-48) en de nummer 1 Hoekpolder (20-52). Hoekpolder verloor in Leidschenveen kansloos met 5-1 en kon zich zodoende gaan opmaken voor de nacompetitie.
Omdat de KNVB voetbalvereniging JuVentaS uit de competitie nam werd de hele stand in de 4e Klasse B op het laatste moment nog even op z’n kop gezet. De eindstand bovenin 4b was uiteindelijk: 1. SVLY 20-54, 2. Hoekpolder 20-49, 3. DoCos 20-46 en 4. Roodenburg 20-33.
In de eerste ronde van de na-competitie speelde Hoekpolder op zondag 22 mei eerst uit tegen de Kickers’69. Na 5 minuten voetballen keek Hoekpolder al tegen een 1-0 achterstand aan en kreeg Jan Roos. Toen Kickers’69 in de 30e minuut 2-0 maakte zag het er somber uit voor Hoekpolder. In de 60e minuut zorgde Djamal Leeflang toch voor de aansluitingstreffer maar vlak daarna kwam Hoekpolder met 9 man te staan omdat Martijn de Haas zijn 2de gele kaart ontving. Toch was het Hoekpolder dat nog een keer scoorde. Wederom Djamal Leeflang maakte 7 minuten voor tijd de belangrijke gelijkmaker.
Op zondag 29 mei plaatste Hoekpolder zich ten koste van Kickers’69 voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 3de klasse. KIckers’69 werd ditmaal thuis met 4-3 verslagen. Djamal Leeflang zette de 1-0 op het scorebord binnen 10 minuten. In de 21ste minuut kwam Kickers’69 op 1-1 waarna Mischa Schoe vlak voor rust de 2-1 aantekende. Hoekpolder leek de wedstrijd in de 2e helft te beslissen door op een 4-1 voorsprong te komen. Kickers’69 kwam nog terug tot 4-3, maar daarna klonk het eindsignaal. Tegenstander in de finale werd Roodenburg uit Leiden.
Op donderdag 2 juni speelde Hoekpolder eerst thuis tegen Roodenburg. Het werd een klinkende 3-0 overwinning voor Hoekpolder door doelpunten van Djamal Leeflang, Nick van Toor en Geoffrey van Loenen.
Op zondag 5 juni 2011 volgde dan de grote dag voor R.s.v.Hoekpolder. Nog nooit waren er zoveel supporters meegeweest naar een uitwedstrijd van Hoekpolder. Eén bus was niet voldoende dus werden de auto’s ook volgepropt om erbij te kunnen zijn. Met zoveel aanhang en zo’n sfeer kon het bijna niet meer mis gaan en dat ging het ook niet. Hoekpolder won met 3-5 en de droom van Hoekpolder-trainer kwam eindelijk uit want in het lustrumjaar van de Rijswijkse voetbalclub promoveerde hij met zijn “kindje” naar de 3e Klasse.

Hoekpolder 1 promotie in 2011

Het werd nog een lange gezellig avond in de kantine van Hoekpolder. Het team van Hoekpolder bestond dit seizoen uit de volgende spelers; Mo Ziani, Toni Crawfurd, Hakim Charif, Djamal Leeflang, Nick van Toor, Geraldo Rijntjes, Dave van Mourik, Mike Oldenburg, Mitchell Braun, Ashwin Lelyveld, Dennis Oldenburg, Marvan Nabil, Foad Arab, John Duque, Bennie Schellevis, Nick Crawfurd, Ferry Taal, Mischa Schoe, Martijn de Haas en Geoffrey van Loenen.

Seizoen 2011-2012

Voor het seizoen 2011-2012 schreef het bestuur van Hoekpolder 6 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 1 zaterdag-elftal. De jeugdafdeling bestond uit een A1, B1, C1, D1, E1 en F1. Ook was de Rsv Hoekpolder dit seizoen een zaalteam rijker, dat o.l.v. stond van Roel den Boer. Maré Branderservice werd de sponsor van dit zaalteam en stelde een prachtig tenue beschikbaar.

Namens de sponsorcommissie kon Dennis Oldenburg nog voor de aanvang van de competitie een nieuwe sponsor aanmelden. Het waren moeilijke tijden en daarom was het zeker voor Hoekpolder van belang dat een sponsor als VB-Projects bereid was om de club minimaal een jaar financieel te steunen. Begin september werd het sponsorcontract tussen VB-Projects en Hoekpolder officieel getekend. Het nieuwe wedstrijdshirt, van kledingmerk Macron, werd met trots aan Marco de Bruijne van VB-Projects gepresenteerd.

Hoekpolder zag slechts twee spelers vertrekken uit het elftal dat promotie naar de derde klasse wist af te dwingen. Trainers Van Loenen en Lorente mochten maar liefst 16 nieuwe selectiespelers verwelkomen waaronder ‘oude bekende’ Kenny de Bruin.

Na de promotie van afgelopen seizoen werd R.s.v Hoekpolder voor het seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders BMT, sv Den Hoorn, GSC ESDO, sv Erasmus, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein-Postduiven, Schipluiden, TAC’90, VCS, Verburch, Wanica Star en sv Wateringse Veld.
Promovendus Hoekpolder begon op zondag 4 september 2011 uitstekend aan de competitie door thuis met 1-0 te winnen van Oranjeplein/Postduiven. Echter een week later werd er bij titelkandidaat VCS met 3-1 verloren. Na op 18 september thuis nog wel Laakkwartier knap met 3-1 te verslaan volgde er echter een slechte serie van wedstrijden. Achtereenvolgens werd er n.l. verloren van Verburch (3-2), Den Hoorn (2-5), Schipluiden (6-0) en TAC’90 (0-3). Op 30 oktober konden de trainers Lorente en Van Loenen weer wat opgelucht adem halen omdat de uitwedstrijd bij ODB met 2-3 werd gewonnen. In de resterende vijf wedstrijden tot aan de winterstop werd er nog verloren van BMT (0-1) en GSC ESDO (1-0), gelijk gespeeld tegen Wateringse Veld (1-1) en gewonnen van Wanica Star (3-8!) en sv Erasmus (3-0). Zodoende ging Hoekpolder, als debutant in de 3e Klasse C, toch knap met 16 punten uit 13 wedstrijden op een negende positie de winterstop in.
In eerste instantie leek Hoekpolder goed uit de winterstop te komen met een 2-5 overwinning bij Oranjeplein/Postduiven en een 1-1 gelijkspel tegen VCS maar daarna volgde er drie nederlagen op rij. Omdat ook nog eens Wanica Star zich eigen terugtrok uit de competitie kreeg Hoekpolder nog eens 3 punten minder. Door de diverse nederlagen werd het nog spannend om in eerste instantie de strijd om promotie/ degradatie wedstrijden te ontlopen. Dit lukte echter niet. Van de 24 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 7 in winst omgezet, 3 keer gelijk gespeeld en maar liefst 14 keer verloren. Met een puntentotaal van 24, en een doelsaldo van 36 voor en 62 tegen, eindigde Hoekpolder op de voorlaatste plaats van de 3e Klasse C en dit betekende dus p/d-wedstrijden voor behoud van de 3e Klasse.

Hoekpolder moest in de nacompetitie in een poule uitkomen tegen Aeolus en Ommoord (beide uit Rotterdam), waarin 1 x tegen elkaar moest worden gespeeld. De poule winnaar zou volgend seizoen in de 3e Klasse uitkomen.
In de eerste wedstrijd van de nacompetitie won Hoekpolder simpel met 6-0 Aeolus. Hetzelfde Aeolus had de eerste wedstrijd tegen Ommoord al met 3-1 verloren. De Rsv Hoekpolder kon het op zondag 3 juni 2012 in Rotterdam uiteindelijk niet bolwerken tegen sv Ommoord en degradeerde, al na één jaar, terug naar de vierde klasse. Bij rust stond de formatie uit Rijswijk met 0-1 achter, maar in de tweede helft had Hoekpolder de overhand en leek uit te zijn op de gelijkmaker. Toch was het Ommoord dat in het laatste kwartier nog tweemaal wist te scoren en door de 0-3 zege promoveerde.

Trainer Vita Lorente had al in een eerder stadium aangegeven na zeven jaar Hoekpolder toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Ook Geoffrey van Loenen, die de laatste twee seizoenen samenwerkte met Lorente, vertrok na dit seizoen bij de Rijswijkse club. Het bestuur van Rsv Hoekpolder respecteerde natuurlijk de beslissing van beide trainers maar betreurde wel hun vertrek. De club moest nu op zoek naar een nieuw trainer en vond deze al snel met Richard Douw. Met trainer Richard Douw en assistent-trainer Dave Flinterman werd een samenwerking overeengekomen voor de komende 2 seizoenen.
Echter na enkele weken besloot Richard Douw zijn contract dat hij had gesloten te laten ontbinden. Douw kon vanwege veranderende werkomstandigheden met name op vrijdag meer niet dan wel trainen. De technische commissie moest nu wederom op zoek gaan naar een andere trainer voor het komende seizoen.
In april 2012 presenteerde het bestuur Sjaak Polak als de nieuwe trainer van de Rsv Hoekpolder. Er werd een één jarige verbintenis aangegaan voor het seizoen 2012-2013 waarbij door beide partijen de intentie was uitgesproken om ook het seizoen 2013-2014 samen te gaan werken.

Het zaalvoetbalteam van Hoekpolder werd dit seizoen kampioen. Maar liefst alle 21 wedstrijden werden gewonnen en dat leverde een indrukwekkend doelsaldo op van 264 doelpunten voor en 53 tegen. De voorsprong in verliespunten op nummer twee Wippolder was maar liefst 15 punten.

Op de Algemeen Ledenvergadering van woensdag 1 februari 2012 gaven Charles Bos (voorzitter) en Wim de Vries (penningmeester), beide sinds 2009 bestuurslid, aan hun functie in het bestuur neer te zullen gaan leggen. Voor beide gold dat de gezondheid voorop stond en daarom tot dit besluit gekomen zijn.
Wim de Vries zou zijn functie voor het aankomende seizoen beschikbaar stellen. Charles Bos daar in tegen lag de voorzitters-hamer per direct neer. Bos vond het zeer spijtig om per direct te moeten stoppen maar zijn gezondheid mocht niet in het geding komen. Wel bleef hij zich op allerlei manieren inzetten voor de vereniging en zou dus nog regelmatig op de club aanwezig zijn. De taken van Charles Bos werden voorlopig waargenomen door de overige bestuursleden.

In juni 2012 werd er afscheid genomen van Vita Lorente. Charles Bos blikte kort terug op de jaren van Vita bij Dynamo’67, waar hij in 1974 begon, en de afgelopen zes jaar bij Hoekpolder.
De vertrekkende trainer mocht een bos bloemen en een ingelijste foto in ontvangst nemen. Als aandenken aan Dynamo’67 en Hoekpolder is Vita een ingelijst shirt van Dynamo’67 en Hoekpolder met daarbij oude spelerskaartjes overhandigd.
Bovendien werd Vita Lorente benoemd tot Erelid van R.S.V. Hoekpolder. Mede door de inzet, wilskracht en vele uren die hij in de club had gestoken was het mogelijk geweest om prestatie samen te laten gaan met plezier binnen de selectie en de vereniging. De naam Hoekpolder was de afgelopen jaren positief in het nieuws geweest en mede door hem daarom bekend geworden in de regio Haaglanden.

In de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van woensdag 11 juli stemde de leden unaniem in met het benoemen van Peter de Zoete als nieuwe voorzitter, Bert Junier als vice-voorzitter en Tjander Soekhandan als bestuurslid Stichting Hoekpolder. Peter de Zoete nam hiermee het voorzitterschap over van de in februari jl. (door omstandigheden) gestopte Charles Bos.

Het bestuur van Hoekpolder bestond nu, naast de genoemde personen, uit: Wim de Vries (penningmeester a.i.), Martien Vorselman (secretaris), Claudia Lochmans (Algemene Zaken) en  Dennis Oldenburg (senioren zondag).
Tijdens deze ALV werd André Lagendijk benoemd tot Erelid. De tachtig-jarige Lagendijk had zich jarenlang ingezet voor de vereniging. Ook al in de periode voordat de fusieclub Hoekpolder tot stand was gekomen. André Lagendijk was namelijk al actief bij het toenmalige N.I.V.O., dat speelde op het ‘oude’ Sportpark Irene. N.I.V.O. Ging later op in R.F.C.’95 (met o.a. DvJ, Bizon en de Flamingo’s). Lagendijk was nog regelmatig actief voor de club. Samen met zijn maatje Charles Cockx zorgde hij dan voor de kantine-inkopen.

Seizoen 2012-2013

Het bestuur van Hoekpolder schreef voor dit seizoen 6 seniorenelftallen en een veteranenteam in voor de zondag. Voor de zaterdagafdeling werd 1 seniorenteam ingeschreven. De zaalvoetbalafdeling schreef voor dit seizoen 2 teams in.

Om een goed vervolg te geven aan het beleidsplan binnen Rsv Hoekpolder was het bestuur dus een één jarige verbintenis aangegaan met ex-profvoetballer Sjaak Polak. Sjaak Polak zou als trainer, samen met Dave Flinterman, de training van de A-selectie en de coaching van het eerste elftal op zich nemen. Steven van Haaren werd verantwoordelijk voor het tweede elftal van Rsv Hoekpolder. De technische staf kreeg verder ondersteuning van Samir el Moussaoui. De 25-jarige ex-prof van ADO Den Haag en Excelsior en dit seizoen spelend voor Topklasser Scheveningen, wilde zich graag oriënteren in het trainersvak.
Ook was er op het gebied van sponsoring goed nieuws te melden. Twee sponsoren (PrivaZorg Haaglanden en Maré Branderservice), die al wat langer aan de club waren verbonden, werden als nieuwe hoofdsponsoren voor het komende seizoen aangetrokken om de selectie ondersteunen.

Na de degradatie van afgelopen seizoen werd Rsv Hoekpolder ingedeeld in de 4e Klasse C, samen met; ADS, BMT, Celeritas, Hsv Escamp, HMC, Oranjeplein-Postduiven, Real Zoetermeer, REMO, RVA Anadolu, Toofan en WIK.

In de eerste competitiewedstrijd won Hoekpolder in het Zuiderpark met maar liefst 4-1 tegen W.I.K. Joop Hoogerheijde was met drie treffers de gevierde man, de andere treffer kwam op naam van Alphons Polak. Een week later, op zondag 9 september, verpletterde Hoekpolder tegenstander Real Zoetermeer met maar liefst 6-0 met wederom drie doelpunten van Joop Hoogerheijde.
Na deze uitstekende seizoensopening volgde er een wat mindere periode met gelijke spelen tegen ADS (2-2), RVA (1-1) en REMO (2-2) en een nederlaag van 2-1 tegen Oranjeplein/Postduiven.
Hierna volgde er een krachtig herstel met o.a. monsteroverwinningen tegen de laagvliegers Hsv Escamp (0-7) en Toofan (13-0). Tijdens de winterstop was het enorm spannend aan kop van de ranglijst in de 4e Klasse C want zowel Hoekpolder als Oranjeplein/Postduiven en BMT stonden met 25 punten uit 12 wedstrijden aan kop. Hoekpolder had tot nu toe het beste doelsaldo met 48 voor en 14 tegen. Joop Hoogerheijde was tot nu toe de onbetwiste topscorer met maar liefst 20 doelpunten.

Tijdens de winterstop belegde de Rsv Hoekpolder voor het eerst in de historie met de A-selectie een trainingskamp in het buitenland. De selectie van trainer Polak bereidde zich n.l. van 4 t/m 8 januari voor in het Turkse Belek.

Op vrijdagochtend 4 januari vertrok het Hoekpolder-gezelschap van 25 man in alle vroegte richting Belek. Om vijf uur zette de bus vanaf het sportpark in Rijswijk koers naar Düsseldorf waar om elf uur het vliegtuig het luchtruim koos. Om vijf uur was de aankomst in het Limak Arcadia Hotel in Belek, waar het de bedoeling was om na het inchecken direct wat uit te lopen op het trainingsveld. Een werkelijke hoosbui zorgde ervoor dat de training een uurtje moest worden uitgesteld. Gastheer (MH Sportconsulting) zorgde ervoor dat dit geen enkel probleem was. Zodoen de stond de selectie van Hoekpolder om kwart voor zeven op het prachtige trainingscomplex, waar de spieren na een lange reis even werden losgegooid. Daarna werd er heerlijk gegeten en een drankje gedaan in de bar van het hotel. Niet veel later werden de kamers opgezocht.
Zaterdag 5 januari de groep om acht uur ’s morgens weer present bij het ontbijt. Na het ontbijt volgde een korte wandeling in en rondom het resort. Om 10.45 uur werd koers gezet richting de velden voor een tweede pittige training. Onder een heerlijk zonnetje en 20 graden werd er aan de conditie gewerkt en volgde tot slot een afwerkoefening. Na de training werd er geluncht waarna de gehele selectie het dorpje Belek ging verkennen. In de avond staat na het diner een voetbalquiz op het programma.
Zondagochtend werd er aan het einde van de ochtend weer getraind. Dit keer was het nog warmer dan de dag ervoor en lag de temperatuur iets boven de 20 graden. Na de lunch werd er een tennistoernooi gehouden waarbij de grote groep vooral lol. Na het diner was iedereen weer vrij en kozen de meeste spelers voor het doen van een drankje in de bar van het hotel. Ondertussen werd er ‘genoten’ van heuse live muziek.
Maandagochtend was voor iedereen een vrije ochtend en kozen de meeste spelers ervoor om Belek nog even in te lopen. ‘s Middags stond de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Glanerbrug op het programma. Na een snelle 1-0 achterstand herpakte Hoekpolder zich goed en kreeg drie goede mogelijkheden om op 1-1 te komen. Helaas wist Glanerbrug in de counter de 2-0 te maken. Tot aan de rust bleef het voetbal van beide kanten leuk om naar te kijken. Na rust kreeg Hoekpolder loon naar werken want Dries Hoogerheijde schoot vanuit een vrije trap de 2-1 binnen. Hoekpolder wist daarna een kwartier lang goed partij te bieden maar rond de 70ste minuut wist Glanerbrug toch nog twee keer te scoren en was het aan doelman Dennis Oldenburg te danken dat de score niet hoger opliep. Waar het verzet gebroken leek, rechtte het elftal van trainer Sjaak Polak nog eenmaal de rug en bracht het de eindstand na een schitterende aanval via Bradley Meijer op 4-2.
Op dinsdag kregen de spelers de gelegenheid om nog wat laatste dingetjes te doen of te kopen in Belek. Na de lunch werd de reis naar huis weer ingezet. Een zeer geslaagd trainingskamp zat er op. Veel getraind, goede wedstrijd gespeeld en tevens belangrijk, de spelers en staf hebben veel plezier gehad!

Direct na het succesvolle trainingskamp in Belek kon voorzitter Peter de Zoete met trots vermelden dat het contract tussen R.S.V. Hoekpolder en trainer Sjaak Polak met één jaar was verlengd.

Op zondag 3 februari begon de tweede seizoenshelft van de competitie gelijk met de kraker Hoekpolder-Oranjeplein/Postduiven. In een wedstrijd met veel strijd trok Hoekpolder, door doelpunten van Alphons Polak, Michell Braun en Dries Hoogerheijde, met 3-2 aan het langste eind. Dit duel moest echter door de KNVB worden overgespeeld omdat achteraf bleek dat Mitchell Braun en Dries Hoogerheijde niet mee hadden mogen doen in verband met een schorsing.
Op 1 april werd zodoende de wedstrijd Hoekpolder-Oranjeplein Postduiven overgespeeld en verloor het team van trainer Sjaak Polak kansloos met 0-3. Echter ook deze wedstrijd werd door de KNVB ongeldig verklaard en moest dus deze wedstrijd op 21 april voor de derde maal gespeeld worden. Einduitslag 1-1, waar beide clubs dus niet veel mee opschoten.

De Rsv Hoekpolder won de meeste van haar wedstrijden wel. Zo werd o.a. ADS (4-3), Toofan (0-3), Hsv Escamp (10-0) en RVA (1-4). Er volgde echter zeer duur puntenverlies tegen het laag genoteerde Real Zoetermeer (2-2), REMO (3-3) en de uiteindelijke kampioen BMT (2-2). In de laatste competitieronde verloor Hoekpolder op zondag 5 mei thuis van Celeritas (2-3).
Van de 20 competitiewedstrijden werden er dit seizoen uiteindelijk 10 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met 38 punten, en een doelsaldo van 74 voor en 27 tegen, eindigde Hoekpolder op de tweede plaats van de 4e Klasse C, achter kampioen BMT (47 punten).

Met een Periodetitel en een tweede plaats op zak had Hoekpolder zich automatisch geplaatst voor de nacompetitie In deze nacompetitie werd er gespeeld in 8 poules van 3 clubs. Ieder club speelde een keer tegen elkaar, waarna de poulewinnaar zich plaatste voor de 3e Klasse. De 8 nummers 2 speelde daarna nog om 3 plaatsen in de 3e Klasse in toernooivorm.
Op zondag 26 mei 2013 speelde Hoekpolder eerst uit bij Hermes DVS. Hoekpolder begon goed aan de wedstrijd maar zag HermesDVS in de 11e minuut toch op 1-0 komen. Vlak voor rust stopte Yuri van Haastert een penalty en voorkwam dus erger voor Hoekpolder. Na rust kwam de thuisploeg zelfs op 2-0 en was het daarna aan doelman Yuri van Haastert te danken dat het 2-0 bleef want hij lag zeker drie keer goed in de weg.
Na eerst nog een bal op de lat van Joop Hoogerheijde was het drie minuten voor tijd de ingevallen Danny Kolb die uit een vrije trap de 2-1 binnen schoot. In de 92ste minuut viel zelfs de 2-2. Een vrije trap van Alphons Polak kwam bij de tweede paal op het hoofd van Joop Hoogerheijde die de bal terug legde zodat Nick van Toor de bal binnen kon werken.

Een week later, op zondag 2 juni 2013, won Hoekpolder de alles beslissende thuiswedstrijd met maar liefst 4-1 van ODB en was dus de promotie een feit!! Na 15 minuten stond het al 2-0. Joop Hoogerheijde schoot na drie minuten uit de draai de 1-0 tegen de touwen. Na een kwartier kreeg Hoekpolder een penalty na een overtreding op Nick van Toor en die penalty schoot Joop Hoogerheijde feilloos binnen. Na rust viel direct de beslissende 3-0. Bradley Meijer kopte de bal langs de doelman van ODB. In de 62ste minuut bekroonde Joop Hoogerheijde een sterk seizoen met waarschijnlijk zijn mooiste doelpunt. Een verre uittrap van Yuri van Haastert stuiterde één keer op waarna Joop de bal vanaf de linkerkant op 20 meter van het doel over de keeper heen schoot, 4-0!! In de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 4-1 maar was het feestje bij Hoekpolder al begonnen.

Hoekpolder selectie 2012-2013 - kopieDe selectie van de Rsv Hoekpolder, o.l.v. trainer Sjaak Polak, die in het seizoen 2012-2013 via de nacompetitie promoveerde naar de 3e Klasse KNVB van het zondagvoetbal.

Opvallende man dit seizoen bij Hoekpolder was natuurlijk Joop Hoogerheijde, die met maar liefst 27 doelpunten topscorer werd.

Het tweede zaalvoetbalteam werd dit seizoen kampioen van de 2e Klasse.

Seizoen 2013-2014

De Rsv Hoekpolder was vanaf dit seizoen ook te volgen via Twitter. Via Twitter werden de uitslagen gemeld en was het eerste elftal live te volgen.

Het bestuur van Rsv Hoekpolder schreef voor het seizoen 2013-2014 voor de zondag-afdeling 3 seniorenelftallen en een veteranenteam in bij de KNVB. De zaterdag-afdeling bestond uit wederom 1 seniorenelftal dat recreatief voetbalde. De zaalvoetbal-afdeling van Hoekpolder bestond uit 2 teams.

Tevens had het bestuur in Arthur de Bruin een trainer gevonden voor het 2e elftal. Arthur zou, samen met Sjaak Polak en Samir el Moussaoui, de trainingen op woensdag en vrijdag gaan verzorgen voor de selectie en op zondag de coaching van het tweede elftal op zich gaan nemen.

Na de promotie van het afgelopen seizoen werd het “vlaggenschip” van Hoekpolder in dit seizoen ingedeeld in de zogenaamde “Haagsche” poule van de 3e klasse C van de KNVB. De tegenstanders waren voor dit seizoen: BMT, Celeritas, Erasmus, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, HVV, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein/Postduiven, De Ster, TAC ’90, Vredenburch en tenslotte Wateringse Veld. Een geweldige poule natuurlijk met veel oude bekende tegenstanders.

De kersverse 3e Klasser Hoekpolder mocht dit seizoen maar liefst 24 nieuwe spelers begroeten.
Op zondag 8 september 2013 trapte Hoekpolder de competitie af met een uitwedstrijd bij TAC’90. Na een 1-0 achterstand kreeg de wedstrijd een vervelende wending. Bij een botsing tussen Hoekpolder doelman Yuri van Haastert, een Hoekpolder-verdediger en een aanvaller van de thuisploeg bleef de doelman op de grond liggen en zag het er niet goed uit. Van Haastert werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar een gebroken scheen- en kuitbeen werd geconstateerd.
Een week later verloor Hoekpolder nipt de Rijswijkse derby tegen Vredenburch met 2-3. Hierna volgde er een krachtig herstel en volgde er overwinningen op Graaf Willem II VAC (3-1), BMT (1-2) en ODB (3-2). Na de gelijke spelen tegen Oranjeplein/Postduiven (1-1) en Celeritas (2-2) en het verlies tegen HVV (2-3) bleek al snel dat de mannen van trainer Sjaak Polak dit seizoen een anonieme rol in de middenmoot van de 3e Klasse C zullen gaan spelen.
Tot aan de winterstop speelde Hoekpolder 12 competitiewedstrijden. Hierin werd er 5 keer gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 4 maal verloren. Met 18 punten, en een doelsaldo van 25 voor en 22 tegen, ging Hoekpolder op een zevende positie de winterstop in.

Tijdens de winterstop trad Peter Charité toe tot de technische commissie van Hoekpolder. Hoofdtrainer Sjaak Polak en zijn assistent Samir el Moussaoui tekende voor een seizoen bij en zouden zodoende ook volgend seizoen verantwoordelijk blijven voor de coaching en training van de selectie. Het bestuur was hier erg content mee omdat hiermee de continuïteit binnen de selectie maar ook zeker binnen de vereniging gewaarborgd kon blijven.

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop kreeg Hoekpolder een flinke nederlaag te verwerken. Niet alleen vertrok TAC’90 met de drie punten maar na 90 minuten stond er een 0-7 (rust 0-2) eindstand op het scorebord. Een week later herstelde Hoekpolder zich goed door de uitwedstrijd bij Vredenburch met 1-3 te winnen. Hierna ging het echter weer mis en verloren de mannen van trainer Sjaak Polak achtereenvolgens van Graaf Willem II VAC (4-0), BMT (1-3) en TAC’90. Na een aantal gelijke spelen tegen ODB (0-0), Oranjeplein/Postduiven (2-2) en sv Wateringse Veld (3-3), een overwinning op Celeritas (2-0) en nederlagen tegen HVV (2-0) en Laakkwartier (3-5) kwam Hoekpolder aardig dicht bij de promotie/degradatie zone.
Op maandag 21 april (Tweede Paasdag) volgde de belangrijke uitwedstrijd tegen sv Erasmus. De selectie werd in de ochtend eerst op de club ontvangen voor een heerlijk Paasontbijt. Dit gezellige samen zijn wierp zijn vruchten af want Hoekpolder wist sv Erasmus met 2-3 te verslaan. Deze drie punten waren heel belangrijk in de strijd om nacompetitie te ontlopen. Concurrent Vredenburch wist echter ook te winnen en kwam daarmee op 25 punten net als sv Erasmus. De Ster, verloor en stond op 27 punten. Hoekpolder had nu 30 punten maar was dus nog steeds niet veilig.
Op zondag 4 mei moest de Rsv Hoekpolder in de voorlaatste competitiewedstrijd thuis aantreden tegen De Ster. Het werd uiteindelijk 3-3 en door dit gelijke spel speelde Hoekpolder zich definitief veilig voor behoud van de 3e Klasse. De laatste competitiewedstrijd “om des keizers baard” tussen kampioen GSC ESDO en Hoekpolder eindigde in maar liefst 6-6.

Van de 26 competitiewedstrijden won Hoekpolder er dit seizoen 8, speelde men 8 keer gelijk en werd er 10 maal verloren. Met in totaal 32 punten en een doelpuntensaldo van 53 voor en 63 tegen eindigde de Rsv Hoekpolder op een keurige negende positie van de 3e Klasse C.
Joop Hoogerheijde, die na dit seizoen zou stoppen met voetballen, werd ook dit seizoen (met 13 doelpunten) de topscorer van Hoekpolder.

De Rsv Hoekpolder verkeerde aan het einde van het seizoen 2013-2014 in grote financiële problemen en vreesde men zelfs voor de toekomst. De club zat met een flinke schuld waardoor onder meer de veldhuur nog niet betaald kon worden aan de Beheerstichting Hoekpolder. Het bestuur, o.l.v. voorzitter De Zoete deed er alles aan om de begroting sluitend te krijgen om zodoende het hoofd boven water te kunnen houden.

Hoofdtrainer Sjaak Polak had halverwege het seizoen 2013-2014 al overeenstemming bereikt om ook in het seizoen 2014-2015 trainer te zijn van de Rsv Hoekpolder. Echter vlak voor aanvang van het seizoen 2014-2015 verliet Sjaak Polak met onmiddellijke ingang de Rsv Hoekpolder. Tussen Polak en de Rsv Hoekpolder was er een te groot verschil van inzicht ontstaan in de visie die men voor ogen had. Dit verschil was voornamelijk ontstaan door de zeer slechte financiële situatie waarin de Rijswijkse club in terecht was gekomen.

Het arme Rsv Hoekpolder bleef echter niets bespaard. Eerst werd het bestuur onaangenaam verrast met vals geld in de kantine en enige tijd later moest men vaststellen dat zowel de laptop als ook een spelcomputer uit een afgesloten kast in de bestuurskamer waren verdwenen.

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van de Rsv Hoekpolder was voor het seizoen als volgt samengesteld: Peter de Zoete (voorzitter en waarnemend penningmeester), Claudia Lochmans (secretaris), Dennis Oldenburg (diverse commissies), Leo Kooter en Martin Plugge (kascommissie), Rinus de Moedt en Joop Hoogerheijde (Technische commissie) en Roel den Boer (wedstrijdsecretariaat).

Voor het seizoen 2014-2015 werd er bij Rsv Hoekpolder 2 seniorenelftallen en 1 veteranenteam ingeschreven voor de zondagcompetitie. De zaterdagafdeling bestond uit 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam en de zaalvoetbalafdeling uit 2 teams.

Niet alleen financieel verkeerde RSv Hoekpolder in zwaar weer. Door het plotselinge vertrek van trainer Sjaak Polak was er een enorme leegloop in de A-selectie ontstaan. Ook een flink aantal nieuwe spelers die hadden toegezegd om naar de Rijswijkse club te komen, hadden ineens hun overschrijving ingetrokken. Samir El Moussaoui (zelf nog actief als speler bij zaterdagtopklasser Scheveningen) nam, geassisteerd door Joop Hoogerheijde, de technische leiding bij Rsv Hoekpolder tijdelijk waar. De verantwoordelijken binnen de vereniging gingen zich ondertussen beraden om op korte termijn invulling te gaan geven aan de ontstane vacature van hoofdtrainer bij de club.

Het eerste elftal van Hoekpolder werd ook in dit seizoen ingedeeld in de 3e klasse C, samen met: Erasmus, Full Speed, Graaf WillemII VAC, Laakkwartier, ODB, OLIVEO, Oranjeplein/Postduiven, REMO, SEP, de Ster, VCS, WIK en Wippolder.

Voor de KNVB beker begon Hoekpolder nog redelijk aan het seizoen want de eerste bekerwedstrijd bij DVC in Delft werd met 1-5 gewonnen. In de tweede bekerwedstrijd ging men thuis met 0-3 onderuit tegen Hermes DVS maar in de derde (en laatste) bekerwedstrijd werd BMT (zat.) met 3-0 verslagen. Omdat Hermes DVS al haar bekerwedstrijden in winst wist om te zetten zat het bekeravontuur voor Hoekpolder 1 er bij deze op.

Op zondag 7 september 2014 begon Rsv Hoekpolder, in een thuisduel tegen Oranjeplein/Postduiven, de competitie met een 0-4 nederlaag. Zoals al eerder gememoreerd, de enorme leegloop van de A-selectie deed de club niet goed want vervolgens werd er ook verloren van ODB (1-0), Graaf Willem II VAC (1-5), De Ster (6-1), Laakkwartier (1-4) en REMO (7-1).

Na 6 wedstrijden stond de Rsv Hoekpolder dus met 0 punten stijf onderaan in de 3e Klasse C. Het had even geduurd maar op donderdag 16 oktober 2014 kon het Hoekpolder-bestuur verheugd melden dat Dick Jol als nieuwe hoofdtrainer was aangetrokken. De oud-scheidsrechter begon op zondag 19 oktober met de eerste training en zat op zondag 26 oktober in Pijnacker tegen OLIVEO voor het eerst op de bank. De wedstrijd in Pijnacker ging nog wel met 6-1 verloren maar de week erop behaald Hoekpolder, in de thuiswedstrijd tegen WIK (3-3), haar eerste punt binnen. Helaas werd er hierna weer verloren van sv Erasmus (3-2), SEP (0-2) en Wippolder (2-0). Op zondag 7 december kwam dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen toen op Sportpark Hoekpolder VCS met 5-4 werd verslagen. De laatste competitiewedstrijd van het jaar 2014 verloren de mannen van Dick Jol met 3-2 bij Full Speed.

Het was dus niet verwonderlijk dat de Rsv Hoekpolder met slechts 4 punten uit 13 duels, en een doelsaldo van 17 voor en 50 tegen, als laatste in de stand van de de 3e Klasse C de winterstop inging. Geluk bij een ongeluk was dat Oranjeplein/Postduiven (5 punten) en VCS (9 punten) nog redelijk in de buurt stonden.

De Rsv Hoekpolder begon op zondag 25 januari uitstekend aan de tweede seizoenshelft door thuis ODB met 2-1 te kloppen. Helaas volgde er hierna weer nederlagen tegen Graaf Willem II VAC (5-0), De Ster (1-5) en Laakkwartier (3-0).
Op zondag 1 maart wist Hoekpolder REMO met 2-1 te verslaan. Door deze overwinning steeg Hoekpolder weer een plaatsje op de ranglijst en bleef het ongekend spannend in de strijd om een plekje in de nacompetitie. VCS stond na de 18e speelronde nu ook op 10 punten en Oranjeplein/Postduiven was nu laatste met 8 punten. Een week later speelde Hoekpolder nog knap met 0-0 gelijk tegen OLIVEO maar daarna volgde er ontluisterde nederlagen tegen WIK (4-0) en sv Erasmus (0-10).
Tegen SEP werd het nog 2-2 maar dit gelijke spel werd weer gevolgd door een 3-0 nederlaag tegen Full Speed.

Op zondag 26 april moest Hoekpolder in Madestein aantreden bij Oranjeplein/Postduiven. De mannen van trainer Jol moesten winnen om in theorie nog een kans te houden op p/d plekken. Datzelfde gold overigens ook voor de thuisploeg. Helaas werd er met 3-1 verloren en zodoende moest Hoekpolder, na twee seizoenen in de 3e Klasse te zijn uitgekomen, het in seizoen 2015-2016 weer in de vierde klasse gaan proberen.
Op zondag 10 mei 2015 speelde Hoekpolder 1 haar laatste competitiewedstrijd. Op haar eigen Sportpark verloor Hoekpolder met 1-6 verloren van Wippolder. Bij een 0-2 stand scoorde Dries Hoogerheijde uit een penalty de 1-2.
Van de 26 competitiewedstrijden won de Rsv Hoekpolder uiteindelijk 3, speelde men ook 3 keer gelijk en werd er in totaal 20 keer verloren. Het doelsaldo bedroeg 26 voor en 97 tegen.
20150525_104602 - kopie

Het einde van de R.s.v. Hoekpolder

Op de Algemeen Ledenvergadering van woensdag 13 mei 2015 stond maar één belangrijk punt op de agenda; de huidige situatie en de toekomst van de Rsv Hoekpolder. Het huidige bestuur had, onafhankelijk van elkaar, besloten zich niet meer herkiesbaar te stellen. De leden van R.S.V. Hoekpolder kregen tot en met maandag 18 mei de gelegenheid om zich, bij interesse, aan te melden om uitgebreid geinformeerd te worden over de huidige (financiele) situatie van de club. Bij voldoende interesse zou dan nog de toekomst van Hoekpolder kunnen worden besproken.
Indien er geen interesse meer was zou het huidige bestuur een datum plannen voor een Buitengewoon Algemeen Ledenvergadering. Hierin zou dan definitief over de toekomst van Hoekpolder worden beslist.

Op maandag 1 juni 2015 was het dan toch definitief duidelijk dat de Rsv Hoekpolder niet meer aan haar financiële verplichtingen kon voldoen en zodoende hield de Rijswijkse fusieclub al na negen jaar op te bestaan. 

 

 

 

 

 

 

Palmares R.s.v.Hoekpolder

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s:
Seizoen 2010-2011 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse KNVB
Seizoen 2012-2013 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse KNVB

Parade der trainers bij R.s.v.Hoekpolder:

2006-2007 Vita Lorente
2007-2008 Vita Lorente
2008-2009 Vita Lorente
2009-2010 Vita Lorente
2010-2011 Vita Lorente & Geoffrey van Loenen
2011-2012 Vita Lorente & Geoffrey van Loenen
2012-2013 Sjaak Polak
2013-2014 Sjaak Polak
2014-2015 Sylvio Mansveld / Dick Jol

Parade der voorzitters R.s.v.Hoekpolder:

2006-2009 Martin van der Meulen
2009-2012 Charles Bos
2012-2015 Peter de Zoete

Sportpark Hoekpolder
Weidedreef 4
2286 KT Rijswijk ZH
Postbus 139, 2280 AC
Telefoon: 070-3940914

Ereleden R.s.v. Hoekpolder:

G.M. Boogers
C.E. Bos
L.M. Kooter
Andre Lagendijk
A.A. de Lijster
C.J. Lorente
M.F.G. van der Meulen
M. Plugge
N. Schreve
O. Spruyt
C.H. Verkolf
D. Voormeulen
Martin Vorselman
R. van Wijk
H.A. de Wolf
Gerard Zadelhoff

Lid van Verdienste:

C.F. Cockx
D.G.T. van Deventer
C.M. Diependaal
S. Egberts
E. Junier
P.M. Kooter
Q.R.M. Kooter-Verkolf
T.H. Krul
A.H. Laduk
Andre Lagendijk
J. Massing
J.W. Matveld
P. van der Meer
J.P. Oldenburg
D. Plugge
E. Ris
J.L. Saulus
P.L. Schoe
A.G. van Zijl
D. van der Zweep

Zilveren speld KNVB:

M.v.d.Meulen