SAC

Den Haag
01-09-1935 - 01-10-1943

Het ontstaan van de v.v. S.A.C.

Op 1 september 1935 werden de problemen bij de Haagse voetbalverenigingen Scala en Arsenal in één klap opgelost toen er tussen beide een fusie werd aangegaan. De nieuwe fusieclub ging nu verder onder de naam S.A.C. (Scala Arsenal Combinatie).

Het bestuur van de nieuwe fusievereniging zag er als volgt uit; M. Badoux (voorzitter), N. Titulaer (secretaris), J. de Lijster (penningmeester) en de commissarissen B. Fladderak en L. van Welt. Het kas-saldo van S.A.C. bedroeg overigens in deze slechte economische tijden slechts f.8,20! Op de bank stond maar f.1,40 en de waarde van de inventaris bedroeg f.70,=

SACelftal

>

<

SAC begin 40er jarenS.A.C. 1 begin veertiger jaren.

>

<

Het einde van v.v. S.A.C.

De oorlogsjaren waren funest voor vele voetbalverenigingen. Ook S.A.C. had het erg moeilijk en men ging wederom op zoek naar een fusiepartner. In café “Stuiver” aan het Cromvlietplein werd in oktober 1943 het samengaan met G.Z.B. (Geel Zwart Boys) beklonken. Ditmaal ging de club verder onder de naam G.S.C. (Geel Zwart Boys/Scala Arsenal Combinatie) maar omdat deze afkorting een weinig functionele naam bleek werd de afkorting veranderd in ‘s-Gravenhaagse Sport Club.

(Speciale dank aan Coen Schoonhoven).