vv Haagse Hout

Den Haag
01-07-1999 - Heden

 

v.v.Haagse Hout

Sportpark: Vlamenburg 38
2591 AS Den Haag ZH
tel. 070-3851536
Contact: haagsehout@ziggo.nl
Site: http://www.vvhaagsehout.nl

 

Haagse Hout vlag - kopie

 

De geboorte van v.v. Haagse Hout

Eind jaren negentig liep, net zoals bij vele voetbalverenigingen in die tijd, het ledenaantal bij de voetbalverenigingen O.S.C. en Postalia flink terug. In oktober 1998 werden O.S.C. en Postalia ook nog eens onaangenaam verrast door een brief van de Gemeente Den Haag. In deze brief stond vermeld dat beide verenigingen niet meer voldeden aan de door de gemeente gehanteerde bespelingsgraad van de velden. Na een bezinkingsperiode kwamen de besturen van beide verenigingen met elkaar in contact over eventuele samenwerking.
Op 25 februari 1999 volgde bij zowel O.S.C. als bij Postalia tegelijk een Algemene Leden Vergadering en hierin gaven de leden van beide clubs toestemming om de mogelijkheid van samenwerking verder te onderzoeken. Beide besturen waren het er al snel overeen dat een fusie als de beste samenwerkingsvorm werd beschouwd.

Voordat er verder over een fusie werd gesproken drong het bestuur van O.S.C. er op aan om een aftastingsperiode tussen beide clubs vast te stellen om zodoende nog een aantal praktische vragen duidelijk op een rijtje te krijgen. Toen eind april al deze vragen positief beantwoord waren werd er op 26 april 1999 toestemming verleend door de leden om een fusie met Postalia verder uit te werken.
De verschillende commissies binnen beide clubs kwamen al heel snel tot overeenstemming en zodoende werd op 1 juli 1999 de voetbalvereniging Haagse Hout geboren na dus de definitieve fusie tussen O.S.C. (OosterBoys SVT Combinatie) en Postalia (personeelsvereniging van de P.T.T.)

Haagse Hout ging voetballen op het voormalig complex van O.S.C. aan het Vlamenburg 38 te Den Haag, een gezellig terrein middenin een woonwijk.
Voor het nieuwe tenue van Haagse Hout werd gekozen voor een blauw shirt met horizontaal een gele en een rode streep, een blauwe broek en blauwe kousen met een gele en rode streep, een blauwe broek en blauwe kousen met een gele en rode streep.

De kantine van Haagse Hout aan het Vlamenburg in Mariahoeve.

Het eerste bestuur van de fusievereniging Haagse Hout bestond uit Fred Barendse (voorzitter a.i.), C. Engelhard (vice voorzitter), Jan van Cuijk (secretaris), C.F. Engelhard (penningmeester), P. Duijnstee (2e penningmeester) en begeleiding fusie en aanspreekpunt werkgroepen Peter Laponder.

Seizoen 1999-2000

Het bleek dat de fusie tussen Postalia en OSC niet ten koste was gegaan van het ledenaantal. Met zo’n 400 leden in totaal was Haagse Hout bij aanvang van seizoen 1999-2000 nu een grote en gezonde club. Het eerste seizoen zou de club gaan gebruiken om met elkaar kennis te maken om zodoende de fusievereniging gestalte te geven en hiermee de toekomst veilig te stellen.
Tijdens de eerste Algemene Ledenvergadering van Haagse Hout op 15 december 1999 ging men over tot de benoeming van het definitieve bestuur, wat er als volgt uit kwam te zien:
Cees Engelhard (voorzitter), Peter Laponder (2e voorzitter), Carlo Engelhard (penningmeester), Alex Tetteroo (2e penningmeester), Jan van Cuijk (secretaris), Cor Bels (voorzitter zondag-afdeling), M. van Rooijen (zaterdag-voorzitter) en Thijs Quispel (jeugd-voorzitter).
Tijdens deze A.L.V. werden Fred Barendse en John Leijgraaff, voor het vele werk dat ze hadden verricht bij de totstandkoming van de fusie, benoemd tot de allereerste leden van Verdienste van de vv Haagse Hout.

De voetbalvereniging Haagse Hout begon aan haar eerste seizoen met 7 seniorenelftallen op de zondag en 3 senioren op de zaterdag. De jeugdafdeling bestond uit een A1, C1, C2, D1, E1, E2, F1 en een M1 en M2. Voor de zaalvoetbalcompetitie schreef de club 3 teams in.

Het 1e elftal van de zaterdagafdeling werd ingedeeld in de 5e Klasse B KNVB en bestond na Haagse Hout verder uit sv De Jagers, DHL, DVC, KSD, Marine, MVO’72, RFC’95, Schipluiden, Westlandia en FC Zoetermeer.
Jan Buitenhek was de trainer, Ron Stoop de verzorger en Piet Boutier de leider van de “zaterdag 1”. De eerste competitiewedstrijd in het bestaan van Haagse Hout werd op zaterdag 4 september “thuis” met 4-2 gewonnen van MVO’72. Op de (forse) 6-2 nederlaag bij FC Zoetermeer na draaide de mannen van trainer Jan Buitenhek met o.a. overwinningen op Marine (3-1), DVC (5-1), De Jagers (1-2) en RFC’95 (9-0) een uitstekende eerste seizoenshelft. Op zaterdag 20 november kon Haagse Hout zelfs de koppositie en de 1e Periodetitel pakken maar helaas werd er juist op dat moment met 4-1 verloren.
Maar goed, Haagse Hout zou uiteindelijk toch de nacompetitie halen want met 36 punten uit 18 duels eindigde de mannen van trainer Buitenhek op een keurige tweede positie van de 5e Klasse B. Dit waren 7 punten minder dan kampioen Schipluiden.
Samen met sv De Jagers en KSD moest men nu via de nacompetitie gaan uitmaken wie er volgend seizoen in de 4e Klasse mocht gaan uitkomen. Dit extra “toetje” duurde voor Haagse Hout net iets te lang en het was uiteindelijk KSD dat deze nacompetitie won.
Negatief nieuws bij de zaterdagtak van Haagse Hout was dat halverwege het seizoen het 3e-elftal zich moest terugtrekken uit de competitie.

Het 1e elftal van de zondagafdeling van Haagse Hout debuteerde in haar eerste seizoen in de 4e Klasse B KNVB, die verder bestond uit; Delfia, Delft, Forum Sport, Full Speed, LFC, Rijnland, UDWS, VCL, Vredenburch, Wippolder en FC Zoetermeer.
De voorbereiding van de zondagtak op dit eerste seizoen verliep nog vrij moeizaam. Op papier had trainer Peter Bos maar liefst 51 spelers, een optelsom van voormalige selectiespelers van OSC en Postalia. Uiteindelijk zou het 1e elftal uit voornamelijk OSC-spelers bestaan en het 2e team herbergte meer oud-Postalia-jongens.
Toch wist het vlaggenschip van de zondagafdeling van Haagse Hout op 5 september het openingsduel van de competitie te winnen. Bij VCL werd het n.l. 1-3. Helaas ging het na deze overwinning ineens stukken minder met de prestaties en ging Haagse Hout een moeilijk seizoen tegemoet.
Tijdens de winterstop stond Haagse Hout dan ook op de laatste plaats van de 4e Klasse B en leek degradatie al nauwelijks niet meer te ontlopen. Ok de eerste twee wedstrijd na de winterstop gingen verloren maar op zondag 13 februari 2000, na de 3-1 thuisoverwinning op vv Delft, kwam dan toch de ommezwaai voor de mannen van trainer Bos en behaalde men de ene na de andere overwinning. Met nog twee wedstrijden te gaan zag de “staart” van de 4e Klasse B er nu als volgt uit: LFC 20-21, Haagse Hout 20-20, VCL 20-18 en UDWS 20-17. De zondagploeg van Haagse Hout ontliep dan ook de degradatie want de resterende wedstrijden tegen FC Rijnland (3-0) en Forum Sport (1-2) werden ook in winst omgezet.
Door deze geweldige eindsprint van Haagse Hout eindigde de club met 26 punten uit 22 duels alsnog op de achtste positie van de 4e Klasse B.

De eerste kampioenen in de historie van Haagse Hout vinden we terug in de jeugd want zowel de C1 als de E2 werden dit seizoen kampioen. Ook bij het 3e zaalvoetbalteam ging dit seizoen de vlag in top!

Seizoen 2000-2001

Op zaterdag 2 september 2000 werd bij de vv Haagse Hout officieel het nieuwe Wetra-veld in gebruik genomen.

Voor het seizoen 2000-2001 schreef het bestuur van vv Haagse Hout voor de zaterdagafdeling in eerste instantie weer 3 senioren-elftallen in maar al snel bleek dat er toch te weinig spelers beschikbaar waren voor drie elftallen en werd er besloten om het 3e elftal alsnog terug te trekken.
Voor de zondag-afdeling werd wederom 7 elftallen ingeschreven maar ook daar moest het bestuur al voor aanvang van het seizoen het 3e elftal terugtrekken. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, C1, C2, D1, E1, E2 en F1. Voor de zaalvoetbalcompetitie schreef de club, net als vorig seizoen, 3 teams in.

De “zaterdag 1” kwam dit seizoen wederom uit in de 5e Klasse B van de KNVB en ontmoette daarin ditmaal: Ariston’80, CCO, DVC, De Jagers, Marine, Oosterheem, RAS en sv Wassenaar. Deze 5e Klasse B bestond dus maar uit 9 elftallen. Omdat hierdoor het spelen van slechts 16 wedstrijden in een heel seizoen als veel te weinig werd ervaren besloot de KNVB voor deze Klasse een 1,5 competitie af te werken. In 27 speelrondes moesten er nu dus 24 wedstrijden gespeeld worden.
De begeleiding van de zaterdag-selectie bestond dit seizoen uit: Jan Buitenhek (trainer), Ron Stoop (verzorger) en Wim Smits-Schouten (keeperstrainer).
Het zou een uiterst succesvol seizoen gaan worden voor Haagse Hout al zag dat er in het begin van de competitie daar nog helemaal niet naar uit. Op 2 september startte Haagse Hout de competitie n.l. met een 3-3 gelijkspel bij sv Wassenaar, gevolgd door een 2-4 thuisnederlaag een week later tegen CCO. Wedstrijd nummer drie bij DVC werd afgekeurd en in de vierde competitiewedstrijd leden de mannen van trainer Buitenhek een gevoelige 1-4 thuisnederlaag tegen Ariston’80.
Op zaterdag 30 september behaalde Haagse Hout dan eindelijk haar eerste overwinng door op “Vlamenburg” sv Oosterheem met 7-2 te verslaan. Na deze overwinning kwam het vlaggenschip van de zaterdag-afdeling in een ware “flow” en behaalde ineens de ene na de andere overwinning. Nadat op 25 november ook de vv Marine met maar liefst 7-2 werd verslagen deed de vv Haagse Hout ineens weer helemaal mee in de strijd om het kampioenschap in de 5e Klasse B. Toen een week later ook nog eens DVC met 3-2 werd verslagen was de stand aan kop van de 5e Klasse B nu als volgt: 1. Ariston’80 9-22, 2. sv Wassenaar 10-20 en 3. Haagse Hout 9-19.
Op zaterdag 9 december volgde dan de kraker tussen de nr.1 Ariston’80 en nr. 3 Haagse Hout. Echter bij een 4-4 tussenstand liep de scheidsrechter een blessure op en werd de wedstrijd gestaakt. Omdat een week later ook nog eens de wedstrijd sv De Jagers-Haagse Hout werd afgelast was de stand tijdens de winterstop nu als volgt: 1. Ariston’80 10-25, 2. sv Wassenaar 11-23, 3. Haagse Hout 9-19 en 4. CCO 9-19.
Op zaterdag 27 januari 2001 hervatte Haagse Hout de competitie met een 2-1 zege op RAS, gevolgd door een simpele 7-0 overwinning op sv De Jagers. Op alleen de 4-3 nederlaag bij vv Marine na, behaalde Haagse Hout de ene na de andere overwinning binnen.
Op 14 april volgde het restant van 15 minuten bij koploper Ariston’80. Er werd niet meer gescoord dus bleef het bij 4-4. Omdat de voetbalvereniging CCO door de KNVB uit de competitie werd genomen kregen we een nieuwe stand aan kop in de  5e Klasse B, n.l: 01. Ariston’80 18-45, 2. Haagse Hout 17-41 en 3. sv Wassenaar 18-37.
De mannen van trainer Jan Buitenhek bleven maar winnen en met nog één competitieronde tegaan was de achterstand op koploper Ariston’80 teruggelopen tot slechts 1 punt. En uitgerekend in deze laatste competitieronde moest Haagse Hout op zaterdag 5 mei 2001 aantreden tegen…. koploper Ariston’80. In dit cruciale duel moest Haagse Hout dus winnen om het kampioenschap binnen te halen. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Haagse Hout. Doelpuntenmakers voor Haagse Hout in deze kampioenswedstrijd waren Martijn Voets (2x) en Jeffrey Verhulst.
Hiermee eindigde het team van trainer Jan Buitenhek uiteindelijk op de eerste plaats in de 5e Klasse B met 21 wedstrijden en 53 punten en een doelsaldo van maar liefst 95 voor en 38 tegen.

De zondagformatie van trainer Peter Bos kwam ook in dit seizoen uit in de 4e Klasse B. Deze Klasse bestond ditmaal verder uit: DOSR, Forum Sport, Graaf Willem II VAC, Kickers’69, LFC, MMO, ROAC’79, Roodenburg, Rijnland, VCL en Vredenburch.
Na 4 weken van hard trainen en oefen- en beker-wedstrijden gespeeld te hebben opende Haagse Hout op zondag 3 september 2000 vol verwachting de competitie thuis tegen VCL. Het werd uiteindelijk een ietwat teleurstellend 2-2 gelijkspel maar daarna volgde er een goed herstel van de mannen van trainer Bos door achtereenvolgens te winnen van MMO (1-3), Kickers’69 (2-0) en Roodenburg (0-2).
Op 1 oktober speelde Haagse Hout vervolgens de topper tegen medekoploper DOSR (beide clubs 10 punten uit 4 wedstrijden). In Roelofarendsveen werd het uiteindelijk 1-1. Helaas vielen de prestaties van Haagse Hout hierna ietwat terug en op zondag 5 november leed men zelfs bij LFC (3-2) de eerste nederlaag van de competitie.
Toch bleek al vrij snel dat de strijd op het kampioenschap in deze 4e Klasse B zou gaan tussen DOSR (dat ook af en toe een steekje liet vallen) en Haagse Hout. De mannen van trainer Peter Bos gingen met 24 punten uit 10 duels als koploper de winterstop in, gevolgd door DOSR (9-23), Forum Sport (9-16) en Graaf Willem II VAC (11-16).
Op zondag 28 januari 2001 hervatte Haagse Hout de competitie met een 2-0 thuiszege op Roodenburg. Hierna volgde op 11 februari de topper Haagse Hout – DOSR. Wederom waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en eindigde deze wedstrijd weer in een 1-1 gelijkspel.
Door hierna met 1-0 te verliezen van Vredenburch leek Haagse Hout alle kansen op de titel definitief vergooid te hebben echter kreeg men te horen dat ook concurrent DOSR in deze zelfde competitieronde een nederlaag had geleden. Bij DOSR zat er op een gegeven moment ook aardig de klad erin qua prestatie’s en men leed steeds vaker puntenverlies.
Na de 1-2 overwinning van Haagse Hout bij Kickers’69 heroverde de mannen van trainer Bos op 18 maart weer de koppositie van de 4e Klasse B.
Het was het hele seizoen al een gevecht geweest met DOSR en de club met de langste adem zou uiteindelijk de hoofdprijs gaan opstrijken. Op de laatste speeldag van de competitie (zondag 6 mei 2001) kon Haagse Hout, in de thuiswedstrijd tegen ROAC’79, het kampioenschap binnenhalen. En dat lukte ook!!!.
Op zondag 6 mei 2001 kon de zondaktak van Haagse Hout thuis kampioen worden tegen De mannen van trainer Peter Bos wisten deze nerveuze wedstrijd nipt met 1-0 (doelpunt Paul Quispel) te winnen waardoor het feest kon los barsten. De opstelling van Haagse Hout was als volgt:

Leijgraaff; Oltshoorn, Van der Steen, Misdorp, Arkesteijn, Wolters, Van der Werf, Van der Klis; Bruggerman (Broeckhuysen), Kocaman (Quispel) en Braber.
Haagse Hout zon.1 eindigde zodoende op de eerste plaats in de 4e Klasse B met 22 wedstrijden en 49 punten en een doelsaldo van 39 voor en 16 tegen.

         De zondagselectie van Haagse Hout in het succesvolle seizoen 2000-2001

De eindstand bovenin de 4e Klasse B was nu als volgt: 1. Haagse Hout 22-49, 2. DOSR 22-46, 3. Vredenburch 22-38 en 4. Roodenburg 22-37.
Haagse Hout kende natuurlijk een historisch weekend met op zaterdag 5 mei 2001 het kampioenschap van de “zaterdag 1” en een dag later van de “zondag 1”.
Ook het 6e elftal, de A1 en het 3e zaalvoetbalteam werden dit seizoen kampioen bij Haagse Hout.

Seizoen 2001-2002

Tijd om lang stil te staan bij het afgelopen succesvolle seizoen had de voetbalvereniging Haagse Hout niet. Aan het Vlamenburg overheerste n.l. een gezonde nuchterheid, maar wel eentje met het vizier wijd open en op de toekomst gericht.
Op de Algemene Ledenvergadering van 13 september 2001 werd de 33-jarige John Leijgraaff gekozen tot de nieuwe voorzitter van de vv Haagse Hout. De jonge Leijgraaff had als voorzitter al de nodige ervaring omdat hij ook al voorzitter van O.S.C. was geweest.
Hij volgde hiermee voorzitter Cees Engelhard op die sinds 1958 een boegbeeld was voor de vereniging. De heer Engelhard kreeg dan ook deze avond van de KNVB de zilveren waarderingsspeld opgespeld en de daarbij behorende oorkonde uitgereikt. Ook bestuurslid Peter Laponder moest i.v.m. werkzaamheden noodgedwongen stoppen  en werd tot Lid van Verdienste benoemd.
Het dagelijkse bestuur van de vv Haagse Hout zag er nu als volgt uit: John Leijgraaff (voorzitter), Jan van Cuijk (secretaris), Carlo Engelhard (penningmeester), Ton van Nunspeet (bestuurslid), Rob Engelhard (wedstrijdsecretaris) en Thijs Quispel (jeugd-voorzitter).
Het nieuwe bestuur bekeek de mogelijkheid of het complex van Haagse Hout breder dan uitsluitend voor voetbal kon worden gebruikt. De aanleg van een speeltuin en het doordeweeks beschikbaar stellen van de kantine aan derden moest de eerste stappen worden op een goede kijk op de toekomst. Ook de jeugdafdeling van Haagse Hout kreeg nu de hoogste prioriteit met een geheel nieuw geactualiseerd jeugdplan.
Vanaf 1 januari 2002 stelde het bestuur de maatregel in dat er op alle zaterdagen tot 12.00 uur in de kantine niet meer gerookt mocht worden. Dit gold ook op alle woensdagavonden tijdens de jeugdactiviteiten. Ook de sigarettenautomaat werd uit de kantine verwijderd.

Voor het seizoen 2001-2002 schreef het bestuur van Haagse Hout voor de zondagafdeling 6 senioren-elftallen in en bij de zaterdag-afdeling 3 seniorenteams. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een B1, C1, D1, E1 en F1. De zaalvoetbalafdeling bestond dit seizoen uit 2 teams.

Het 1e elftal van de zaterdagafdeling werd na het kampioenschap van afgelopen seizoen ingedeeld in de 4e Klasse B, die verder bestond uit: sv Duinoord, DUNO, GDA, Hoekse Boys, HWD, KSD, vv Nationale Nederlanden, PGS, Quick Steps, RVC/Rijswijk, TAC’90, Te Werve en Vredenburch.
De mannen van trainer Jan Buitenhek debuteerde uitstekend in de 4e Klasse en eindigde uiteindelijk met 44 punten uit 26 duels op een verdienstelijke 6e positie in het eindklassement. Trainer Buitenhek had besloten, na een periode van zes seizoenen, de zaterdagselectie van de vereniging te verlaten voor een andere uitdaging.

Na het kampioenschap van vorig seizoen werd het vlaggenschip van de zondagafdeling ingedeeld in de 3e Klasse B. Deze “Haagse poule” bestond dit seizoen uit: ADO Den Haag, GDA, GONA, Haagse Hout, HVV, LenS, Postduiven, Quick Steps, Rood Groen ’01, Scheveningen, SOA en VIOS.
Haagse Hout debuteerde uitstekend in de 3e Klasse want de eerste drie competitie-wedstrijden op rij, tegen HVV (1-0), ADO Den Haag (3-5) en SOA (8-2), werden gewonnen en hiermee pakte de mannen van trainer Peter Bos direct de koppositie in deze 3e Klasse B. Na een aantal gelijke spelen en het eerste verlies op 14 oktober thuis tegen GONA (3-5) zakte Haagse Hout langzamerhand weg naar de middenmoot.
In de tweede seizoenshelft kwam er in de prestaties een beetje de klad erin en werd er o.a. zes keer verloren. Uiteindelijk eindigde Haagse Hout met 27 punten uit 20 duels als debutant op een keurige zevende positie in de eindklassering.

Het seizoen 2001-2002 werd bij Haagse Hout op zaterdag 25 mei afgesloten met een grandioze reünie. Na vele maanden van speurwerk door Rob Hagg en Huub Hoeberigs om zoveel mogelijk oud-leden van Postalia en OSC te kunnen benaderen werd het een zeer geslaagde avond waarbij het een ieder goed deed om zovele oud-leden onder het genot van een glaasje een praatje te maken en oude herinneringen op te halen.

Seizoen 2002-2003

Liep het dan allemaal zo gesmeerd binnen de voetbalvereniging Haagse Hout? Nee, want bij aanvang van het seizoen 2002-2003 luidde voorzitter John Leijgraaff de noodklok. Er was n.l. bij een groot aantal leden van Haagse Hout een groot gebrek aan interesse voor de club en hierdoor dan ook een groot gebrek aan medewerkers. Voor diversen functies binnen de vereniging stonden nog steeds vacatures open. Ook het gebrek aan communicatie binnen de club was een bron van irritatie voor de voorzitter. Met het schrijven van deze noodbrief was het voor John Leijgraaff de laatste poging om ieder lid te bereiken. Mocht deze noodkreet nog steeds de Haagse Hout-leden bereiken en raken dan zou het bestuur opstappen.
Op de Algemene Ledenvergadering van 11 oktober 2002 stelde voorzitter John Leijgraaff nogmaals de voortdurende overbelastng bij een aantal (bestuurs)leden door gebrek aan vrijwilligers aan het daglicht. Hierdoor was ook het bestuur niet meer in staat om de juiste bestuurlijke kwaliteiten te leveren omdat men steeds meer uitvoerende taken moesten verrichten i.p.v. besturende. Het bestuur wist echter wel voorzitter Leijgraaff te overtuigen om niet het bijltje erbij neer te gooien, hetgeen misschien wel de dood zou kunnen gaan betekenen voor de voetbalvereniging Haagse Hout.
Gelukkig toch ook nog positief nieuws want door toedoen van vele vrijwilligers (toch dus) had het clubhuis van Haagse Hout een kleine metamorfose ondergaan. Er waren ook nieuwe plafondplaten geplaatst en de oude verlichting was vervangen voor sfeervolle halogeen-lampjes.

Voor het seizoen 2002-2003 werd er door Haagse Hout voor de zaterdag-senioren wederom 3 elftallen ingeschreven en voor de zondagcompetitie ditmaal 5 elftallen. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een B1-, D1-, E1- en F1-team. In de zaal kwam Haagse Hout ditmaal weer met 3 teams uit.
Nieuw bij de jeugdafdeling was trainer Paul Sieck die samen met het jeugdbestuur en de overige jeugdtrainers vorm moest gaan geven aan een goede jeugdopleiding bij Haagse Hout.

Voor de zaterdagselectie had het bestuur van Haagse Hout in Hennie Nilsson een goede vervanger gevonden voor de vertrokken trainer Jan Buitenhek. Trainer Nilsson was geen onbekende voor de club want hij was in het verleden o.a. trainer geweest bij O.S.C. en Postalia.
Ook in dit seizoen kwam het 1e elftal van de zaterdagafdeling uit in de 4e Klasse B met ditmaal als tegenstanders; DUNO, DWO, De Zwarte Schapen, GDA, HPSV, HS Texas DHB, KSD, Postduiven, Quick Steps, Te Werve en sv Wassenaar.
De mannen van trainer Nilsson begonnen uitstekend aan de competitie met overwinningen op achtereenvolgens Te Werve (3-0), HPSV (1-4) en De Zwarte Schapen (5-1) en nestelde zich hiermee gelijk aan kop van deze 4e Klasse B. Helaas kon men deze prestatie niet lang vasthouden want hierna speelde men 1-1 gelijk bij DWO en werd er thuis tegen sv Wassenaar met 3-0 verloren. Toch bleef Haagse Hout in de eerste competitiehelft goed meestrijden om de bovenste plaatsen maar na de winterstop verloor men vier keer op rij en waren alle kansen op promotie verkeken. Haagse Hout eindigde uiteindelijk met 31 punten uit 22 duels op de zesde positie van de 4e Klasse B.
Toch viel er dit seizoen bij de zaterdag-afdeling nog wat te vieren want het 3e elftal werd kampioen in de 7e Klasse VD.

De “zondag 1” kwam dit seizoen uit in de 3e Klasse B, samen met: Cromvliet, Den Hoorn, LenS, ODB, De Postduiven, RKDEO, Scheveningen, Schipluiden, SOA, VIOS en WIK.
Haagse Hout kende een moeilijk seizoen en leek dan ook te gaan degraderen. Echter vanaf 23 maart 2003 zette men een uitstekende serie wedstrijden neer met overwinningen op achtereenvolgens De Postduiven (1-2), Cromvliet (2-1), Den Hoorn (3-1 en Schipluiden (3-1). Door deze geweldige eindspurt bleef het team van trainer Peter Bos behouden voor de 3e Klasse en eindigde uiteindelijk met 28 punten uit 22 duels toch nog op een keurige 8e positie van deze 3e Klasse B.
Bij de jeugd-afdeling was er ook nog een hoogtepunt tijdens dit seizoen want de B1 wist met 47 punten uit 20 duels kampioen te worden in de 3e Klasse A.

Op maandag 28 april 2003 werd er een Buitengewone Algemene ledenvergadering uitgeschreven waarop iedereen zich kandidaat kon stellen op de vacature van de alsnog vertrekkende voorzitter John Leijgraaff. Broer Danny Leijgraaf stelde zich kandidaat en werd met goedkeuring van alle leden gekozen tot de nieuwe voorzitter van Haagse Hout.

Seizoen 2003-2004

Bij aanvang van dit seizoen vonden er binnen de club positieve ontwikkelingen plaats. Haagse Hout kon n.l. een groot aantal reclamebord-sponsors verwelkomen en ook voor 2 teams (het 4e en de F-jes) nieuwe shirtsponsors. De langverwachtte speeltuin kwam er nu ook eindelijk en werd eind september geopend. Bovendien kon de club met gepaste trots een extra jeugdteam (E2) begroeten.
In het seizoen 2003-2004 bestond de zaterdagafdeling wederom uit 3 seniorenelftallen en de zondagafdeling uit 5 teams. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, C1, E1, E2 en F1. Voor het zaalvoetbal werden nu maar twee teams ingeschreven.

Met trainer Hennie Nilsson en assistent-trainer Rob Hagg was voor dit seizoen weer overeenstemming bereikt en zodoende konden zij zich dus ook nu weer bezig houden met het verder uitbouwen van de organisatie rondom de zaterdag-selectie.
Ditmaal kwam Haagse Hout 1 uit in de 4e Klasse A met als tegenstanders; Ariston’80, Blauw Zwart, GDA, HPSV, KMD, KSD, LSVV’70, Roodenburg, SJC, TAC’90 en sv Wassenaar.
Helaas werd het toch allemaal niet zo’n best seizoen voor de “zaterdag 1” van Haagse Hout. De eerste drie competitiewedstrijden gingen verloren en na 10 duels had het team van trainer Nilsson slechts 4 punten. Na de winterstop waren de prestaties ineens stukken beter en leek Haagse Hout op de allerlaatste competitiedag alsnog de gevreesde promotie/degradatie-wedstrijden te kunnen ontlopen. De ploeg van de ad-interim trainer Paul Sieck wist zich echter geen raad met deze kans en ging op eigen veld roemloos met 0-2 ten onder tegen sv Wassenaar. Hierdoor moest Haagse Hout zich opnieuw gaan opladen voor een beladen ontknoping d.m.v. promotie-/degradatie-wedstrijden voor behoud in de 4e Klasse.
Haagse Hout eindigde hiermee met 24 punten uit 22 duels op de 10e positie van deze 4e Klasse A, nog voor TAC’90 (22-8) en KSD (22-0). Helaas redde de club het niet in de nacompetitie tegen Floreant, Perkouw en Hazerwoudse Boys en degradeerde daarom alsnog naar de 5e Klasse van het zaterdagvoetbal. Ook het 2e elftal van de zaterdagafdeling redde het niet en degradeerde met slechts 6 punten uit 22 duels uit de res. 4e Klasse A.

Toon Meijer was voor dit seizoen aangesteld als de nieuwe trainer bij de zondag-selectie van vv Haagse Hout. Trainer Meijer was voor de meeste geen onbekende meer omdat hij in het verleden ook trainer bij o.a. Postalia was geweest. Het 1e elftal van de zondagafdeling kwam in dit seizoen uit in de 3e Klasse C en ontmoette daarin; Blauw Zwart, GONA, HVV, HS Texas DHB, LenS, Marathon/Azzurri, Quick, RVC/Rijswijk, Scheveningen, SOA en VIOS.
De mannen van Toon Meijer begonnen uitstekend aan de competitie met overwinningen op HVV (1-0), VIOS (2-4) en SOA (4-1), een gelijkspel (5-5) tegen HS texas DHB en weer een overwinning (2-1) op Blauw Zwart. Haagse Hout was de trotse koploper van de 3e Klasse maar helaas werd er te vroeg gejuicht want hierna ging tot aan de winterstop iedere wedstrijd verloren en belandde het team van Meijer in de onderste regionen van deze 3e Klasse C.
In de tweede seizoenshelft waren de resultaten gelukkig iets beter en op de allerlaatste wedstrijddag wist Haagse Hout zich via een “Houdini-act” alsnog veilig te spelen voor behoud in 3e Klasse. Met 27 punten uit 22 duels bleef men net de degradanten HVV, VIOS en Marathon/Azzurri voor en kon men zodoende ook in het volgende seizoen uitkomen in de 3e Klasse.

Seizoen 2004-2005

Bij aanvang van seizoen 2004-2005 vonden er in de kantine van Haagse Hout enkele kleine aanpassingen plaats. Zo was bijvoorbeeld de frisdrankautomaat verwijderd en had er een kleine verbouwing aan de bar plaatst gevonden. De koelkasten en de spoelbak waren vervangen door Heineken. De contributie voor de senioren was verhoogd van 143 euro naar 150 euro.
Haagse Hout startte dit seizoen op de zaterdag met 3- en op de zondag met 6-seniorenelftallen. De jeugdafdeling van de club uit Mariahoeve bestond ditmaal uit een B1-, D1-, E1-, E2- en F1-team. Ook voor dit seizoen schreef men voor de zaalvoetbalcompetitie 3 teams in, echter na enkele weken kwamen hier nog 2 teams bij.
De begeleiding van de zaterdag-selectie bestond dit seizoen uit; Paul Sieck (trainer), Rob Hagg (ass.trainer), Piet Boutier (leider), Cees Romeijn (grensrechter) en John Vollering (keeperstrainer). Na de degradatie van het afgelopen seizoen kwam Haagse Hout dit seizoen in de 5e Klasse A uit en onmoette daarin: FC Boshuizen, vv Delft, Duinoord/de Jagers, Foreholte, GWS, KSD, Nationale Nederlanden, sv Oosterheem, SVOW, UVS en VVSB. De uiteindelijke nummers 1 en 2 dit seizoen van de 5e Klasse A zouden rechtstreeks promoveren naar de 4e Klasse.
Haagse Hout begon uitstekend aan de competitie met vier grote overwinningen op rij echter in de vijfde wedstrijd ging men thuis tegen UVS ongenadig met 2-7 onderuit. Daarna herpakte de mannen van trainer Sieck zich weer en volgde weer de ene na de andere overwinning. Op zaterdag 30 oktober 2004 veroverde Haagse Hout de eerste Periodetitel door in het thuisduel tegen GWS met 4-0 te winnen. Al snel werd duidelijk dat de strijd om het kampioenschap van deze 5e Klasse A zou gaan tussen vv Delft, SVOW, UVS en Haagse Hout.
Op zaterdag 29 januari 2005 verstevigde Haagse Hout haar koppositie door in een rechtstreeks duel concurrent SVOW met maar liefst 0-3 in eigen huis te verslaan. Helaas volgde er daarna toch een meer wisselvallige periode met gelijke spelen tegen sv Oosterheen (0-0) en Foreholte (1-1) en nederlagen tegen UVS (2-0) en vv Delft (0-1) waardoor hoofdtrainer Paul Sieck per direct zijn functie neerlag waardoor de heren Rob Hagg en John Vollering de rest van het seizoen de taken overnamen.
Met nog één speelronde voor de boeg was het nog ongekend spannend bovenin de 5e Klasse A. Koploper was SVOW met op de voet gevolgd door vv Delft en Haagse Hout. Koploper SVOW en Haagse Hout maakte geen fout en wonnen hun duel maar de vv Delft verloor zodat naast kampioen SVOW (26-61) ook Haagse Hout (26-59) promoveerde naar de 4e Klasse.

De begeleiding van de zondag-selectie bestond dit seizoen uit: Edward Kouwenhoven (trainer), John Resmann (ass.trainer), Peter Rombouts (leider), Ed Juyn (grensrechter) en Marja Volkering (verzorgster). Net als in het vorige seizoen kwam Haagse Hout weer uit in de 3e Klasse C, met ditmaal als tegenstanders: ADO Den Haag, DWO, GONA, HMSH, HS Texas DHB, LenS, ODB, De Postduiven, RVC Rijswijk, Scheveningen en SOA.
Zo goed het dit seizoen met de “zaterdag 1” ging, zo slecht ging het met het vlaggenschip van de zondagafdeling. In de eerste vijf competitiewedstrijden werd er verloren van HS Texas DHB (8-1), ADO Den Haag (0-7), De Postduiven (3-2) en Scheveningen (3-6). Alleen van LenS werd er met 1-0 gewonnen. Hiermee bungelde Haagse Hout al gelijk onderaan in de stand van de 3e Klasse C en dat zou zo het hele seizoen blijven. Ondanks een fantastische “eindsprint” mocht het voor de mannen van trainer Kouwenhoven niet baten en eindigde Haagse Hout met 23 punten uit 22 duels op de voorlaatste plaats wat degradatie naar de 4e Klasse betekende.

In het seizoen 2004-2005 telde Haagse Hout uiteindelijk twee kampioenen, n.l. het 3e futsalteam en de E1.

Seizoen 2005-2006

Het ging goed met de v.v. Haagse Hout. De gemeente had in de zomerstop het complex verfraaid met het aanleggen van een tegelpad om het hoofdveld en tevens waren er tussen veld 1 en veld 2 enkele bankjes geplaatst. Ook financieel kon de club gematigd positief zijn.
Op de Algemene Ledenvergadering van 3 oktober 2005 werd het volgende bestuur gekozen; Danny Leijgraaff (voorzitter), Raymond Goelabdien (secretaris), Carlo Engelhard (penningmeester), Edwin van Os (secretaris zaterdag), Thijs Quispel (secretaris zondag), Monica van Gessel (jeugdvoetbal), Jan van Cuijk (ledenadministratie), Wim Olsthoorn (sponsoring en terrein) en Koert van Oosterwijk (kantine en activiteiten).
Voor het seizoen 2005-2006 schreef de club voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen in en voor de zondagafdeling ditmaal 5 seniorenteams. De jeugdafdeling bestond nu uit een B1, D1, E1, E2, F1, F2 en een “ukkiesteam”. De Futsal-afdeling van Haagse Hout bestond dit seizoen uit 4 teams.
Na een verblijf van slechts één seizoen in de 5e Klasse, kwam het 1e elftal van de zaterdagafdeling dit seizoen gelukkig weer uit in de 4e Klasse. Naast Haagse Hout bestond deze 4e Klasse A dit seizoen uit: BSC’68, DWO, HPSV, Kagia, Leidse Boys, LSVV’70, Quick Steps, RAS, SJC, SVOW en Woubrugge. O.l.v. trainer Rob Hagg kende Haagse Hout een slechte start van de competitie want er werd achtereenvolgens verloren van DWO (1-4), BSC’68 (4-0), LSVV’70 (0-6) en Quick Steps (3-2). Het eerste puntje werd op 1 oktober behaald na een 3-3 gelijkspel tegen SVOW en de eerste overwinning (2-1) volgde op zaterdag 22 oktober SJC.
Hierna volgde er wel enig herstel maar helaas lukte het Haagse Hout niet om zich in de reguliere competitie zich rechtstreeks te handhaven. Met slechts 5 overwinningen, 3 gelijke spelen en 14 nederlagen eindigde men met 18 punten uit 22 duels (doelsaldo 30-67) op de 10e positie. In een spannende nacompetitie wist men zich, mede door het winnende doelpunt van goodold Marco Willems, uiteindelijk toch te handhaven voor de 4e Klasse.

Na de degradatie van het afgelopen seizoen kwam het 1e elftal van de zondagafdeling dit seizoen uit in de 4e Klasse A en ontmoette daarin: ASC, Graaf Willen II VAC, Leidse Boys, Lisse, Lugdunum, RAVA Houtwijk, Roodenburg, Rijnland, SJZ, Stompwijk en UDO.
Onder leiding van trainer Kouwenhoven kende Haagse Hout dit seizoen een onopvallend seizoen en eindigde men uiteindelijk met 25 punten uit 22 wedstrijden op een veilige negende positie.
Na afloop van seizoen 2005-2006 telde Haagse Hout drie kampioenen, n.l: het 3e elftal van de zaterdag werd met 55 punten uit 22 duels kampioen in de 3e Klasse C van de veteranen en bij de jeugd de D1 en de F1.

Seizoen 2006-2007

Nadat de vereniging Haagse Hout het afgelopen seizoen al een goed jaar had gedraaid ging het bij aanvang van seizoen 2006-2007 alleen nog maar beter met de club. Tijdens de zomerstop was het complex wederom verfraaid met een nieuw hekwerk rondom veld 1. Ruim 10 nieuwe reclameborden schitterden nu ook langs het veld. Het pronkstuk was toch wel het nieuwe elektronische scorebord in de hoek van veld 1, aangeboden door cafe Animo. Nog meer positief nieuws van de vv Haagse Hout kon n.l. meer dan 20 nieuwe senioren begroeten en ook een hoop nieuwe jeugdleden. Hierdoor kon men voor de zaterdag-afdeling 4 seniorenteams inschrijven en bij de zondag-afdeling wederom 5 elftallen. De jeugdafdeling van Haagse Hout bestond dit seizoen uit een C1, D1, E1, F1, F2, F3 en ukkies. In de loop van het seizoen kwamen er steeds meer jeugdleden bij zodat men na de winterstop nog een E2 en F4 konden toevoegen. De Futsal-afdeling bestond ook dit seizoen weer uit 4 teams.
Het 1e elftal van de zaterdag-afdeling mocht dus gelukkig ook weer dit seizoen in de 4e Klasse uitkomen en werd zodoende, samen met Ariston’80, FC Boshuizen, Foreholte, Hazerswoudse Boys, Leiden, LSVV’70, sv Oosterheem, Schipluiden, SJC, UVS en Woubrugge, ingedeeld in de 4e Klasse A.
O.l.v. trainer Rob Hagg draaide Haagse Hout een rustig en onopvallend seizoen. Van de 22 wedstrijden werden er 6 gewonnen, speelde men 4 keer gelijk en verloor men 12 keer. Hiermee eindigde Haagse Hout met 22 punten (doelsaldo 29-48) op een keurige zevende positie van deze 4e Klasse A. Trainer Rob Hagg en zijn assistent John Vollering besloten na afloop van dit seizoen te stoppen maar wel in een andere functie binnen de vv Haagse Hout te zullen doorgaan.

Ook het 1e elftal van de zondag-afdeling werd wederom in de 4e Klasse A ingedeeld met ditmaal als tegenstanders: ASC, Delfia, Full Speed, Hoekpolder, Lugdunum, Rijnland, SEP, Taurus, UDO, sv Wateringse Veld en sv Wippolder. O.l.v. trainer Edward Kouwenhoven begon Haagse Hout matig aan de competitie want van de eerste 6 wedstrijden werden er 2 verloren, 2 gelijk gespeeld en 2 gewonnen. Hierna herpakte de mannen van trainer Kouwenhoven zich en zette een uitstekende serie wedstrijden met overwinningen neer. Van de 22 wedstrijden werden er uiteindelijk 11 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en gingen er slechts 6 verloren. Hiermee eindigde Haagse Hout met 38 punten (doelsaldo 61-58) op een keurige 4e positie in deze 4e Klasse A
Bij de senioren viel er dit seizoen geen kampioenschap te vieren maar bij de jeugdafdeling van Haagse Hout kon toch weer tot tweemaal toe de vlag in top want zowel de C1 als de E2 werden kampioen.

Op de Algemene Ledenvergadering van 12 februari 2007 werden Cees Romeijn, Rob Hagg en Carlo Engelhard benoemd tot Lid van Verdienste van Haagse Hout. Cees Romeijn en Rob Hagg werden bedankt voor hun tomeloze inzet in diverse functies die zij de afgelopen jaren hebben getoond en nog steeds deden. Carlo Engelhard voor zijn enorme staat van dienst als zijn inzet van penningmeester van Haagse Hout.
Een mooi initiatief van de vv Haagse Hout volgde nog op zaterdag 12 mei 2007. Met het evenement “Kidz Calling 4 Help” Haagse Hout ondersteunde dit project en om dit meer onder de aandacht te schenken plaatse de vereniging twee reclameborden beschikbaar op veld 1 om zodoende “Kidz Calling 4 Help”nog meer onder de aandacht te brengen. Het werd een spectaculaire dag met o.a. voor de jeugd een penalty-bokaal en een voetbalclinic verzorgd door Zelkjo Petrovic en Edwin de Graaf. Verder volgde er nog een optreden van De Gebroeders De Gier en een voetbalwedstrijd tussen Haagse Hout en een team van oud ADO Den Haag o.l.v. Peter R de Vries. Dit geheel werd allemaal van commentaar voorzien door Jeroen Smits. De wethouder van sportzaken van de gemeente Den Haag, Sander Dekker, kwam speciaal langs om de reclameborden te onthullen. Aan het einde van deze zeer geslaagde dag overhandigde voorzitter Danny Leijgraaff een cheque met de totale opbrengst (7.000 euro) aan Hilbrand Nawijn, de voorzitter van deze stichting.
Wat ook ieder jaar een terugkomend succesvol fenomeen was bij de vv Haagse Hout was “The Blues Night”. De drijvende veer achter deze Blues-avonden in de kantine van Haagse Hout was toch wel Huub Hoeberigs. Ieder jaar wist hij toch wel weer een bekende Blues-band te laten optreden aan de Vlamenburg 38.

Seizoen 2007-2008

Bij aanvang van het seizoen 2007-2008 bleek dat de groei van leden bij de senioren-afdeling van Haagse Hout was gestagneerd. Voor de zaterdag-afdeling kon men nog wel weer 4 elftallen inschrijven. Bij de zondag-afdeling waren er dit nu ook 4 teams, i.p.v. vorig seizoen vijf. Gelukkig bleef de jeugdafdeling van Haagse Hout wel groeien en kon men bij aanvang van dit seizoen maar liefst 11 jeugdteams inschrijven. Deze 11 jeugdteams waren onderverdeeld in een B1, C1, D1, D2, E1, E2, F1, F2, F3, F4 en een “Ukkies”. Na de winterstop kwam hier nog een F5-team bij.
De internetsite van vv Haagse Hout was tijdens de zomerstop fantastisch veranderd. Alle credits hierbij gingen naar Rob Hagg die zich hiervoor enorm heeft ingezet om de site te verfraaien.
Bert Rolaff had voor dit seizoen de taken van Rob Hagg als trainer van de A-selectie van de zaterdag-afdeling overgenomen. Rob Hagg bleef wel bij het 1e elftal betrokken, ditmaal als leider. Ook voor dit seizoen werd dit team door de KNVB ingedeeld in de 4e Klasse A en ontmoette daarin: Ariston’80, Delft, Foreholte, GHC, Lugdunum, Quick Steps, Roodenburg, TAVV, UVS, Wassenaar en Woubrugge.
Over de prestaties van de “zaterdag 1” kunnen we helaas kort over zijn. Van de 20 wedstrijden (Lugdunum had zich teruggetrokken uit de competitie) werden er maar liefst 12 verloren, werd er 4 keer gelijk gespeeld en 4 keer gewonnen. Hiermee eindigde Haagse Hout met 16 punten en een doelsaldo van 24-52 op de laatste plaats in de 4e Klasse A en degradeerde hiermee wederom naar de 5e Klasse.

Bij de zondag-afdeling begon trainer Ed Kouwenhoven alweer aan zijn vijfde seizoen waarvan het 4e jaar als hoofdtrainer. Zijn team werd ditmaal in de 4e Klasse C ingedeeld, een pure “Haagse poule” bestaande uit: Celeritas, sv Erasmus, GSC ESDO, Hoekpolder, Jai Hanuman, RAVA-Houtwijk, REMO, RVA, SVLY, TAC’90 en sv Wateringse Veld.
Ook voor het vlaggenschip van de zondag-afdeling van Haagse Hout werd dit een dramatisch seizoen. Tijdens dit seizoen werden SVLY en Jai Hanuman al door de KNVB uit de competitie genomen waardoor er nog maar 18 wedstrijden gespeeld konden worden. Van de 18 wedstrijden werden er 4 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 10 verloren waardoor Haagse Hout met 16 punten op de voorlaatste (9e) plaats van deze 4e Klasse C eindigde. Omdat SVLY en Jai Hanuman dus uit de competitie was gehaald degradeerde Haagse Hout niet en kon men zodoende ook in het volgende seizoen in de 4e Klasse uitkomen.

Op de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van donderdag 22 maart 2008 presenteerde het bestuur een geheel nieuw beleidsplan. Nieuw binnen de club werd de functie van Verenigingsmanager, die werd ingevuld door Kamal Ramkalup. Kamal was in dienst van de KNVB en ging binnen Haagse Hout onderzoeken naar wat er beter kon. Dit plan van aanpak had de betrekking tot het voortbestaan van Haagse Hout. Het belangrijkste doel daarin was het vrijwilligersbeleid binnen de vereniging. Er moest een goede vrijwilligersstructuur komen, werven naar veel nieuwe vrijwilligers en de normen en waarden binnen de club moest verbeterd worden. Dit beleidsplan ging in onder de titel; “De weg naar 2010”.

Eén van de hoogtepunten dit seizoen was op zondag 4 november 2007 een bezoek van de gehele jeugd-afdeling aan de wedstrijd ADO Den Haag – Veendam in het nieuwe Forepark-stadion. Ook in dit seizoen mocht de jeugdafdeling van Haagse Hout weer kampioenen huldigen. De C1 werd met overmacht (18-46) kampioen in de 4e Klasse D. Ook bij de D2 en de F3 mocht dit keer de vlag in top.

Seizoen 2008-2009

Het seizoen 2008-2009 ging in als het jubileumseizoen want op 21 juni 2009 zou de fusie-vereniging alweer 10 jaar bestaan en dat wilde men op grootse wijze gaan vieren. Na de Bijzonder Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2008 werden de eerste tekenen van “Het beleidsplan 2010” al zichtbaar. Een nieuwe sponsorcommissie O2H2 (Ondernemers Ondersteunen Haagse Hout) was in het leven geroepen en deze naam prijkte vanaf dit seizoen op de shirtjes van de “Zaterdag 1” en “Zondag 1”. Ook kwam de club met de plannen om nauw samen te gaan werken met omliggende scholen in de buurt om zodoende de gebruikelijke gymlessen en voetbaltrainingen op het terrein aan de Vlamenburg aan te bieden. Haagse Hout was ook weer een nieuwe overeenkomst aangegaan met Frame Sport. Deze firma verzorgde in het verleden al voor v.v. Haagse Hout de wedstrijd-tenues. De nieuwe overeenkomst resulteerde nu dat Haagse Hout voortaan in de kantine een eigen voetbalshop kreeg waarin alles met betrekking op de vereniging nu in de kantine te koop was.
Op de Algemene ledenvergadering van 20 november 2008 werd het volgende bestuur gekozen; Danny Leijgraaff (voorzitter), Jan van Cuijk (secretaris), Fried peters (penningmeester), Monica van Gessel (jeugdvoorzitter), Willem van Dijk (sponsoring en P.R.) en Albert Blok (manager voetbalzaken). Ook werden er verschillende commissies in het leven geroepen zoals commissie Jeugdvoetbab, zaalvoetbal, werkgroep kantine, werkgroep activiteiten,  en werkgroep sponsoring.
Positief nieuws viel er ook weer te melden bij de zondag-afdeling want voor dit seizoen kon men weer 5 seniorenelftallen inschrijven voor de competitie. De zaterdag-afdeling telde wederom 4 elftallen en de Futsal-afdeling 3 teams. De jeugd-afdeling van Haagse Hout bestond ditmaal uit een B1, C1, C2, D1, D2, E1, E2, E3, E4M (meisjes), F1, F2 en F3.

Na de degradatie van het vorige seizoen werd het 1e elftal van de “zaterdag” voor dit seizoen ingedeeld in de 5e Klasse A die verder bestond uit: Boshuizen, Football Factory, GWS, KFC’71, KSD, Lugdunum, Oosterheem, SJC, SVLY, VUC en VVSB.
Ook over dit seizoen kunnen we maar beter kort over zijn want tijdens deze hele competitie wonnen de mannen van trainer Bert Rolaff alleen van SJC (5-1), VVSB (3-0), KSD (3-2) en GWS (2-1) en werd er slechts eenmaal gelijkgespeeld (2-2) tegen VVSB. In alle overige 15 wedstrijden liep Haagse Hout tegen een nederlaag op. Omdat SVLY halverwege het seizoen door de KNVB uit de competitie was gehaald eindige Haagse Hout hiermee op de 11e en laatste plaats in deze 5e Klasse A. Uithuilen en maar weer opnieuw beginnen! Overigens nam de trainer van de zondag-afdeling John Resmann in februari 2009 de taken over van Bert Rolaff.

Het 1e elftal van de zondag-afdeling kwam dit seizoen uit in de 4e Klasse A en ontmoette daarin: Altior, ASC, Bernardus, DOCOS, Meerburg, MMO, Nicolaas Boys, Nieuwkoop, Van Nispen, Stompwijk en FC Zoetermeer. Van trainer Ed Kouwenhoven was afscheid genomen en zijn opvolger was dit seizoen John Resmann.
Haagse Hout begon uitstekend aan de competitie met een 3-1 thuisoverwinning op Nicolaas Boys maar een week later kende het team van trainer Resmann een totale offday en verloor met maar liefst 9-0 bij Stompwijk. Al snel herpakte Haagse Hout zich en werd er achtereenvolgens gewonnen van Nieuwkoop (1-0) en Van Nispen (0-3). Wat er hierna gebeurde met het team zullen we maar weer kort over zijn. Op 2 november werd nog wel 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Zoetermeer maar alle andere wedstrijden werden verloren. Met slechts 10 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 25 voor en 69 tegen eindigde Haagse Hout daarom dan ook als 12e en laatste in de 4e Klasse A en degradeerde daarmee  naar de kelder van het zondag-voetbal. Nadat in februari trainer John Resmann naar de zaterdag-afdeling van Haagse Hout vertrok werden zijn taken eerst door Patrick Vink waargenomen. Op 5 maart 2009 trok het bestuur in Derk van Ewijk een nieuwe trainer aan voor de zondag-A-selectie.

Zware teleurstellingen dus bij zowel de “zaterdag 1” als de “zondag 1” maar gelukkig waren er dit seizoen ook weer kampioenschappen te melden binnen de vereniging. Het 5e elftal (veteranen) van de zondag-afdeling werd kampioen en wat te denken bij de jeugd-afdeling? Bij de C1, C2, E1 en de E3 van Haagse Hout was het groot feest en kon de kampioensvlag in top. Ook de traditionele “Vriendendag” van donderdag 21 mei 2009 was één grote gezellige happening en toen viel de ontknoping van het 10-jarig jubileum! Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2009 hield vv Haagse Hout ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan een voetbalmarathon. Deze voetbalmarathon duurde maar liefst 26 uur. De eerste wedstrijd begon op vrijdagmiddag 16.00 uur en op zaterdag 30 mei klonk om 18.00 uur het laatste fluitsignaal. Er werd gevoetbald tegen allerlei verschillende teams van andere voetbalverenigingen, vriendenteams en oud spelers van Haagse Hout. Het werden twee prachtige, zeer zonnige en succesvolle dagen waarbij ook nog eens 5.036 euro werd opgehaald voor de Stichting Hoogvliegers, een Stichting waarbij chronisch en terminaal zieke kinderen voor één dag piloot mogen zijn.
Namens de gemeente Den Haag kreeg de vv Haagse Hout via sportwethouder Sander Dekker nog een schitterend kadoo aangeboden in de vorm van een kunstgrasveld op veld 2. Een enorme verbetering natuurlijk voor het toch al zo fraaie complex want hiermee zou de club voortaan altijd kunnen trainen en voetballen.

Seizoen 2009-2010

Woensdagmiddag 30 september 2009 was een historische dag in de geschiedenis van de vv Haagse Hout want toen opende wethouder Sander Dekker officieel het nieuwe kunstgrasveld. Sander Dekker deed dit aan de Vlamenburg in het bijzijn van een groot aantal jeugdleden, die een feestmiddag hadden. Dit broodnodige nieuwe kunstgrasveld was de bekroning op het 10-jarig jubileum van Haagse Hout.

                    
De vernieuwde accommodatie met rechts het kunstgrasveld.

Op donderdagavond 15 oktober 2009 kreeg Jan van Cuijk als bestuurslid van Haagse Hout “De Goudvink” uitgereikt door de trainer van ADO Den Haag (Andre Wetzel) voor zijn vele vrijwilligerswerk voor OSC en Haagse Hout. Jan was vanaf 1975-1976 jeugdleider bij een D-team, van 1976-1988 jeugdvoorzitter, van 1988-1995 Algemeen en Vice Voorzitter, van 1995-1996 plaatsvervangend voorzitter, van 1996 t/m 2007 secretaris van zowel OSC en Haagse Hout, van 2007-2008 2e secretaris en vanaf 2008 tot heden secretaris. Op het moment van uitreiken van “De Goudvink” was Jan onafgebroken 35 jaar lang volwaardig bestuurslid. Tevens was hij Ere Lid van OSC en Haagse Hout en in het bezit van de Zilveren KNVB Bondsspeld.

Het ging dus uitstekend met de vv Haagse Hout, ook wat betreft het ledenaantal. Dankzij vele enthousiaste “ambassadeurs” van de club kon het bestuur voor het seizoen 2009-2010 voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen en 1 damesteam inschrijven. De zondag-afdeling bestond uit 4 seniorenelftallen en bij de jeugdafdeling kon men maar liefst 15 jeugdteams inschrijven voor de competitie. De zaalvoetbal-afdeling bestond dit seizoen uit 4 teams. Door deze enorme toename van elftallen kon de vv Haagse Hout vanaf dit seizoen gebruik maken van de kleedkamers van de school De Leeuwerikhoeve. Deze kleedkamers bevonden zich naast veld 1 en dan over het bruggetje.

De 5e Klasse in het zaterdag- en zondagvoetbal van het Zuid-Hollandse KNVB-district West II werd na het seizoen 2008-2009 opgeheven. Het districtsbestuur besloot hiertoe tijdens een districtsvergadering op 19 mei 2009 na een voorstel van een aantal clubs hierover. Dit voorkwam dat de 5e Klassers in het seizoen 2009-2010 in een competitie kwamen te spelen waarin niets meer op het spel zou komen te staan. Het opheffen van 5e Klasse gebeurde vooruitlopend op de uitbreiding van alle poules in het seizoen 2010-2011 van 12 naar 14 ploegen. In seizoen 2009-2010 nam het aantal poules in de 4e Klasse (voor het laatst met 12 clubs) door de opheffing van de 5e Klasse flink toe. Door deze maatregel van de K.N.V.B. speelde het eerste elftal van de zaterdagafdeling bij Haagse Hout dit seizoen dus automatisch in de 4e Klasse en werd ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders: Westlandia, Hoekse Boys, Hoek van Holland, Honselersdijk, MSV’71, KSD, Maasdijk, VUC, Celeritas, Marine, HMC, Vredenburch en Wilhelmus.
De eerste competitiewedstrijd op 5 september 2009 van het team van trainer John Resmann verliep dramatisch. In de 38e minuut werd de wedstrijd Haagse Hout-KSD n.l. gestaakt i.v.m. een dubbele beenbreuk van Haagse Hout-speler Ruben Rapati. Het team leek hiervan zo van slag, want uit de hierop volgende drie wedstrijden werd slechts één punt behaald. Op 3 oktober behaalde Haagse Hout haar eerste overwinning, bij Wilhelmus werd het 1-3. Na deze wedstrijd volgde nog vier mooie overwinningen (4-0 tegen Celeritas, 1-3 bij Vredenburch, 1-0 tegen KSD en 5-1 tegen Marine) waardoor de club langzaam naar “boven” kroop. Van de 24 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk toch nog 11 wedstrijden gewonnen, speelde men 2 keer gelijk en werd er 11 keer verloren. Met 35 punten en een doelsaldo van 54-49 eindigde Haagse Hout uiteindelijk op de zevende positie van de 4e Klasse C. Door de verscherpte promotie plaatste het team van trainer Resmann zich hiermee, als beste ploeg zonder periodetitel, zich alsnog voor de na-competitie.
In dit extra “toetje” voor kans op promotie lootte Haagse Hout in de eerste ronde vv Melissant. In de uit-wedstrijd werd het 2-2 en de returnwedstrijd in Den Haag wist Haagse Hout met 3-2 te winnen en zich zodoende te plaatsen voor de tweede ronde. Hierin moest met eerst “uit” tegen Den Bommel. Haagse Hout leed een kansloze 5-0 nederlaag en was hiermee natuurlijk zo goed als uitgeschakeld. Thuis won men nog wel met 1-0 maar zoals gezegd was dit niet genoeg en werd hiermee een mooi en lang seizoen met opgeheven hoofd afgesloten.

Omdat, zoals eerder gezegd, de 5e Klasse KNVB vanaf dit seizoen was opgeheven mocht het 1e elftal van de zondag-afdeling dus dit seizoen gewoon weer in de 4e Klasse uitkomen. Haagse Hout werd ingedeeld in de 4e Klasse A en ontmoette daarin: ASC, Concordia, GOL Sport, Leidse Boys, Meerburg, Van Nispen, Roodenburg, Rijnland, SEP, Taurus, Warmunda en Wippolder.
Het team van trainer Derk van Ewijk draaide een redelijk constant en onopvallend seizoen. Van de 24 wedstrijden werden er 10 in winst omgezet, speelde men 2 keer gelijk en werd er 12 maal verloren. Hiermee eindigde de “zondag 1” met 32 punten en een doelsaldo van 63 voor en 57 tegen op de 7e plaats van de 4e Klasse A.

Ook in dit seizoen kon de vv Haagse Hout weer kampioenen verwelkomen. Bij de jeugd werd de D1 en C1 kampioen en bij het 4e zaalvoetbalteam kon eveneens de vlag in top.

Op zaterdag 15 mei 2010 werd ook nog eens “supervrijwilliger” Cees Romeijn onderscheiden met “De Goudvink”. Deze organisatie reikt ieder jaar onderscheidingen uit aan mensen die achter de schermen veel betekenen voor een voetbalvereniging uit de regio Haaglanden.

Seizoen 2010-2011

Zagen we de laatste seizoenen steeds een opgaande lijn qua ledenaantal, bij aanvang van het seizoen 2010-2011 kreeg Haagse Hout ineens te maken met een terugloop van het aantal leden. Hierdoor werd er voor de zaterdag-competitie 4 senioren-elftallen en 1 damesteam ingeschreven en voor de zondag-competitie 2 senioren-elftallen en 2 veteranenteams. De jeugd-afdeling telde wederom 14 teams en de zaalvoetbal-afdeling uit 3 teams.
Voor aanvang van de competitie vond er bij de vv Haagse Hout wederom een groot evenement plaats. Op vrijdag 27- en zaterdag 28-augustus 2010 werd op het terrein van Haagse Hout de allereerste editie van Het Haagse Voetbalhistorietoernooi gehouden. Dit toernooi werd georganiseerd door de website Haagsevoetbalhistorie.nl in samenwerking met Haagse Hout-lid Simon Roeleveld en was alleen bestemd voor deelnamen van niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio. Het werden 2 dagen van een fantastische grote reünie, gezelligheid en grote feestavond waarin de vv Haagse Hout zich weer als een geweldige gastheer vertoonde.

Het eerste zaterdagteam van Haagse Hout, wederom o.l.v. trainer John Resmann, werd in seizoen 2010-2011 ingedeeld in de 4e Klasse A van het district West II met als tegenstanders UVS, GWS, LVV Football, Oosterheem, KSD, VVSB, SVOW, DVC, Ariston’80, Wassenaar, Maasdijk, TAVV en DWO.
Haagse Hout “draaide” een onopvallend seizoen. Van de 26 wedstrijden werden er 13 gewonnen en 13 verloren en hiermee eindigde men met 39 punten (doelsaldo 52-56) in de middenmoot van de 4e Klasse A.
Slechts na enkele weken moest het bestuur van Haagse Hout noodgedwongen het 2e elftal uit de competitie terugtrekken i.v.m. een te krappe A-selectie.

Het “Vlaggenschip” van de zondag-afdeling kwam dit seizoen, samen met Celeritas, DoCos, Gol Sport, Graaf Willem II VAC, Hoekpolder, JuVentaS, leidse Boys, Roodenburg, Rijnland, SVLY en FC Zoetermeer, uit in de 4e Klasse B. Het team van trainer Derk van Ewijk begon uitstekend aan de competitie met goed en verfrissend voetbal. De eerste competitiewedstrijd werd op Vlamenburg met 6-1 gewonnen van GOL Sport maar een week later verloor men uit bij kampioenkandidaat SVLY met 3-0. Hierna pakte Haagse Hout de draad weer op en werd er achtereenvolgens gewonnen van Leidse Boys (1-6), Graaf Willem II VAC (3-0), Celeritas (1-4), Rijnland (1-3), FC Zoetermeer (2-0) en DoCos (2-1). Op een haar na miste Haagse Hout de 1e Periodetitel maar voerde wel de hele tijd, samen met SVLY, de ranglijst aan in de 4e Klasse B.
Op zondag 21 november ging het mis en liep Haagse Hout bij JuVentaS tegen een onverwachte 4-3 nederlaag aan. Vanaf deze wedstrijd kwam er door verschillende redenen “de klad” in het elftal en door het tussentijds vertrek van diversen spelers werd de zondag-selectie wel heel erg smal. Dit zag men ook terug in de tweede seizoenshelft want alleen tegen Leidse Boys (2-2) en Celeritas (2-2) werd er nog gelijk gespeeld en alle overige competitiewedstrijden gingen verloren.
In april 2011 besloot het bestuur van vv Haagse Hout, in goed overleg met de overgebleven spelers van de zondag selectie, om volgend seizoen niet meer verder te gaan met een prestatieteam op zondag. Op zondag 17 november 2011 werd dan ook de allerlaatste competitiewedstrijd in de historie van het zondag standaard-team gespeeld, uit bij DoCos werd het een troosteloze 8-0 nederlaag. Haagse Hout eindigde hiermee met 23 punten uit 20 duels, en de doelcijfers 39-60, op de 8e plaats van de 4e Klasse B.

Mede door de beslissing om te stoppen met het prestatie-voetbal op de zondag ging het bestuur van de v.v. Haagse Hout zich volledig richten op de zaterdagafdeling. Met het aantrekken van Denis Luhulima als nieuwe trainer voor het seizoen 2011-2012 ging men hard aan het werk om de zaterdag-selectie voor het komende seizoen rond te krijgen. De ambities van Haagse Hout logen er niet om want tevens werd Wim van Ettinger aangetrokken als hoofd jeugdopleiding.
Ook in dit seizoen waren er bij de jeugdafdeling weer enkele kampioenschappen te vieren. Zowel de C1, E1 en F1 werden na afloop van het seizoen gehuldigd als trotse kampioenen.

Seizoen 2011-2012

Voor de zaterdag-afdeling werden er dit seizoen 3 senioren-elftallen, 1 veteranenteam en een dames-elftal ingeschreven. Bij de zondag-afdeling was er dit seizoen dus geen prestatieteam (standaard)-team meer, wel werd er nog 1 seniorenelftal en 2 veteranenteams ingeschreven. De jeugd-afdeling van haagse Hout bestond dit seizoen uit 15 teams, onderverdeeld in een B1, C1, D1, D2, MD1, E1, E2, E3 en 7 F-jes. De zaalvoetbal-tak bestond wederom uit 3 teams.
Op zaterdag 27 augustus was de vv Haagse Hout wederom de gastheer voor het Haagse Voetbalhistorietoernooi, dat dit jaar nog groter en drukker was dan het jaar ervoor.
Op 15 september maakte Danny Leijgraaff bekend dat hij om diversen omstandigheden na 8,5 jaar per direct als voorzitter van Haagse Hout ging stoppen. Aangezien het voor Haagse Hout van essentieel belang was dat deze functie zo snel mogelijk weer werd ingevuld te hebben stelde het bestuur tijdens de ledenvergadering voor om John Vollering als nieuwe voorzitter te kiezen. Tot die tijd zou John als ad-interim voorzitter fungeren.
Tijdens de algemene ledenvergadering van 19 december 2011 werd John Vollering inderdaad gekozen tot voorzitter. Willem van Dijk werd de nieuwbakken Jeugdvoorzitter. De terugtredende voorzitter Danny Leijgraaff en oud-jeugdvoorzitter Peter Laponder werden ook in de bloemetjes gezet en benoemd tot Ere lid. Daarnaast werd Joop v.d. Meel gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap en werd Huub Hoeberigs benoemd tot lid van verdienste.

Dit seizoen dus voor het eerst in de geschiedenis van Haagse Hout geen standaard-team meer op zondag en zo waren alle ogen gericht op “de zaterdag”! Het team van trainer Denis Luhulima werd ingedeeld in de 4e klasse D met als tegenstanders; Ariston ’80, DVC, DVO’32, Hargasport, HBSS, KSD, Marine, Semper Altius, Verburch, VUC, Wassenaar en Wilhelmus.
Vol verwachting waren dan ook alle ogen gericht op zaterdag 3 september, toen het vlaggenschip van Haagse Hout de competitie begon met een thuiswedstrijd tegen HBSS. Ietwat teleurstellend eindigde deze wedstrijd in 2-2 echter de hierop volgende wedstrijden tegen Harga Sport (3-6), Ariston’80 (3-1), VUC (1-3), DVO’32 (2-1), sv Wassenaar (1-2) en Marine (1-3) werden allen door Haagse Hout gewonnen. Duur puntenverlies leed Haagse Hout op 5 november door bij Verburch 1-1 gelijk te spelen maar een week later werd KSD weer met 4-0 verslagen.
Op zaterdag 19 november stond “de kraker” tussen de nummer 1  Semper Altius (9-27!) en nummer 2 Haagse Hout (9-23) op het programma. Zeer verrassend trakteerde Haagse Hout de fiere koploper in Rijswijk op de eerste seizoensnederlaag. Binnen acht minuten zette Hamed Wahid en Jeroen Quispel Haagse Hout op een 0-2 voorsprong wat tevens de ruststand werd. In de tweede helft scoorde Semper Altius de aansluitingstreffer waardoor Haagse Hout het laatste half uur met de rug tegen de muur stond. Echter met veel kunst- en vlieg-werk hield het team van trainer Luhulima stand en won zodoende met 1-2, waardoor de achterstand op koploper Semper Altius werd teruggebracht naar één punt. Een week later werd er vrij simpel met 6-0 van DVC gewonnen maar op zaterdag 10 december, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, verloor Haagse Hout geheel onnodig met 1-0 bij Wilhelmus. Door dit zeer dure puntverlies ging Haagse Hout met 29 punten uit 12 duels als tweede in de 4e Klasse D de winterstop in, op 4 punten achterstand op koploper Semper Altius.
In de eerste wedstrijd van het jaar 2012 verloor Haagse Hout wederom. Ditmaal was HBSS met 3-2 te sterk en leek het van Denis Lululima definitief af te haken om de titelstrijd in de 4e Klasse D. Bovendien moest Haagse Hout drie punten inleveren omdat de KNVB DVO’32 uit de competitie haalde. De overige wedstrijden tegen de mindere tegenstanders werden door Haagse Hout vrij gemakkelijk gewonnen maar ook Semper Altius bleef maar winnen.
Op 21 april stond de wedstrijd Haagse Hout-Semper Altius op het programma. Bij winst van Semper Altius kon bij deze club de vlag in top maar zover liet Haagse Hout het niet komen. Voor de tweede maal dit seizoen won men tegen de aanstaande kampioen, ditmaal door doelpunten van Jeffrey Verhulst en Iwan Zwemer met 2-0.
Haagse Hout eindigde uiteindelijk met 46 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 58-16 op een tweede plaats in de 4e Klasse D en kon zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Haagse Hout begon op 19 mei uitstekend aan de nacompetitie door de lastige uitwedstrijd tegen GDA met 1-2 te winnen. Patrick Huisman en Jeroen Quispel waren de doelpuntenmakers. GDA won op zijn beurt weer bij LSVV’70 waardoor Haagse Hout op zaterdag 2 juni in de thuiswedstrijd tegen LSVV’70 aan een gelijkspel genoeg zou hebben om te promoveren naar de 3e Klasse. In een zenuwslopende wedstrijd kwam Haagse Hout tweemaal op een achterstand. Tien minuten voor tijd was het aanvoerder Ferdy Bauman die voor de 2-2 zorgde en nog geen 5 minuten later was het Iwan Zwemer die aan alle illusies een eind maakte door 3-2 te scoren. Door deze overwinning promoveerde Haagse Hout naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal en barstte het feest los.

Tijdens dit seizoen werd en voor Haagse Hout nog een historisch besluit genomen. In de nieuwe tijden van internet e.d. ging Haagse Hout ook met zijn tijd mee en vanaf januari 2012 verscheen er geen clubblad meer. Alle informatie, wedstrijdverslagen enz, enz kon men vanaf die tijd terugzien op de website van Haagse Hout. Hiermee bespaarde de club overigens wel een hoop porto-kosten uit. Voor Jan van Cuijk was dit ook wel even wennen want hij verzorgde al ruim 25 jaar het voetbalkrantje, eerst bij OSC en na de fusie voor Haagse Hout dus.

Seizoen 2012-2013

>
Voor het seizoen 2012-2013 schreef het bestuur van Haagse Hout voor de zaterdag 3 senioren-elftallen, 1 veteranen-team en een dames-elftal in de bij KNVB. De jeugdafdeling bestond uit 1 C-, 2 D-, 3 E- en 5 F- teams en een Mc. Voor de zondag-afdeling kwam er 1 recreatie-team, 2 veteranenteams en een dameselftal uit.
Promovendus Haagse Hout werd voor seizoen 2012-2013 ingedeeld in de 3e Klasse A met als tegenstanders Ariston’80, Be Fair, BSC’68, DWO, Floreant, Kamerik, Koudekerk, Leiden, Lugdunum, Oegstgeest Rohda’76, Roodenburg en Zwammerdam

>

Tijdens de winterstop verbleef de selectie van Haagse Hout van 4 t/m 6 januari 2013 in een boerderij in Uddel bij Apeldoorn. De mannen van trainer Denis Luhulima bereidde zich hier voor op de tweede seizoenshelft met een aantal trainingen en werd er onder genot van een drankje aan de teambuilding gewerkt.

In het seizoen 2013-2014 zijn er goede en minder goede zaken geweest. Laten we beginnen met de goede zaken.
Goede zaken: Een “regelmatig” seizoen met een stabiel blijvend aantal leden, een geslaagde vriendendag, verdergaande aanpassing van de kantine, een actieve jeugdcommissie onder de bezielende leiding van Monica, de wijd en zijd bekend staande Bluesavonden en een sponsorcontract voor de aankleding van de 2 selectie-elftallen.
Hoogtepunt in het afgelopen seizoen was wel de voetbal plaatjesactie in samenwerking met Hoogvliet, wat in de club werd gedragen door Patrick Eijsackers en Rob Hagg. Hierbij is het ook zeker de moeite waard te vermelden dat de aanpak van de financiële huishouding van de club was verbeterd is.
Minder prettige zaken doen zich helaas ook altijd voor en die waren er bijvoorbeeld met het terugzakken van het 1e elftal naar de 4e Klasse, de terugloop in de kantine omzet en de onverwachte naheffingen van Eneco.

<

Seizoen 2013-2014

Het bestuur van de v.v. Haagse Hout schreef voor het seizoen 2013-2014 3 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 1 dameselftal in voor de zaterdagcompetitie. Voor de zondagafdeling werd 1 seniorenelftal en 2 veteranenteams ingeschreven.
De jeugdafdeling bestond ditmaal uit  1 A1-elftal, B1, C1, D1, 4E, 4F, 1 MC en 1 ME-team. De zaalvoetbalafdeling van Haagse Hout bestond uit 3 teams.

De indeling van West II, zaterdag 4e klasse A was in seizoen 2013-2014 als volgt: Blauw Zwart, FC Boshuizen, DOSR, Football Factory, Haagse Hout, Hazerswoudse Boys, Leiden, Leidsche Boys, SVOW, UVS, VVSB, Warmunda, Wassenaar en Woubrugge.

De mannen van trainer Denis Luhulima begonnen niet al te best aan de competitie met een 2-2 gelijkspel bij Woubruggen en nederlagen tegen VVSB (2-6) en Hazerwoudse Boys (3-1). In de vierde competitiewedstrijd (op zaterdag 28 september) werd de eerste overwinning behaald. In een thuisduel tegen Warmunda werd het 3-2. Helaas bleef het tot aan de winterstop bij deze ene overwinning zodat Haagse Hout bij de jaarwisseling met 8 punten uit 12 duels, en de doelcijfers 19-31, op de tiende plaats van de ranglijst van de 4e Klasse A stond. Ondertussen was sv Wassenaar door de KNVB uit de competitie genomen.

In de tweede competitiehelft zagen we ineens een uitstekend presterend Haagse Hout terug waarin o.a. Woubrugge (4-3), Hazerwoudse Boys (4-0), Warmunda (0-3), Football Factory (1-2), Leiden (2-1), DOSR (1-2) en FC Boshuizen (2-3) werden verslagen.
Van de 24 competitiewedstrijden werden er dus 8 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 32 punten, en de doelcijfers 45-47, eindigde Haagse Hout keurig in de middenmoot op de achtste positie van de ranglijst in de 4e Klasse A.

Na drie siezoenen hoofdtrainer van Haagse Hout te zijn geweest besloot Denis Luhulima aan het einde van dit seizoen de club te verlaten en koos hij voor het assistent trainerschap bij SEV.

De v.v. Haagse Hout mocht dit seizoen maar liefst 5 kampioenen begroeten. Het 2e veteranenelftal van de zondag werd kampioen in de 3e Klasse I en bij de jeugd werd de E2 (5e Klasse 06), E3 (7e Klasse 18), F1 (3e Klasse 12) en de MC 1 (2e Klasse 14) kampioen.

Op 25 april 2014 werd Jan van Cuijk door de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen Koninklijk onderscheiden i.v.m. het 40 jarig bestuurslid zijn van O.S.C. en v.v. Haagse Hout.

Seizoen 2014-2015

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 27 november 2014 trad John Vollering af als voorzitter van Haagse Hout. Voor zijn verdiensten als vrijwilliger in diverse functies gedurende 44 jaar lidmaatschap, ingezet bij het toenmalige Postalia en voortgezet na de fusie met OSC, werd John Vollering door de leden van Haagse Hout benoemd tot Erelid van de club.
John Vollering bleef wel als bestuurslid beschikbaar voor de club. Tijdens deze vergadering werden maar liefst 34 leden van de vereniging persoonlijk, middels een oorkonde en bloemen, in het zonnetje gezet vanwege hun lidmaatschap van 25 jaar of langer.
Albert Blok werd tijdens deze vergadering benoemd tot nieuwe voorzitter van de v.v. Haagse Hout en nam daarbij horende voorzittershamer over van John Vollering. Het overige bestuur van de v.v. Haagse Hout werd als volgt samengesteld: John Vollering (Vice-Voorzitter), Martijn Vollering (Penningmeester), Jan van Cuijk (Secretaris en Afdeling Dames senioren), Monica van Gessel (Jeugdvoorzitter) en Ilse Christenhusz (Afdeling Meisjes A t/m F).

Voor het seizoen 2014-2015 schreef de v.v. Haagse Hout voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 1 dameselftal in bij de KNVB. De zondagafdeling bestond ditmaal uit 2 seniorenelftallen en 1 veteranenteam. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit een B1-elftal, C1, 3D’s, 3E’s en 6F-teams. De meisjesafdeling bestond uit een MB1 en een MD-team en de zaalvoetbalafdeling bestond ditmaal uit 2 teams.

Derk van Ewijk was dit seizoen teruggekeerd bij Haagse Hout. De hoofdtrainer was door het bestuur aangesteld als opvolger van Denis Luhulima. Van Ewijk was geen onbekende voor de club want in het verleden was hij trainer van de inmiddels opgeheven zondag-tak van Haagse Hout.

Het 1e elftal van Haagse Hout werd voor het seizoen 2014-2015 ingedeeld in de 4e Klasse A en ontmoette daarin; Blauw Zwart, Boshuizen, Hazerswoudse Boys, KSD-Marine, Leiden, Leidsche Boys, Lugdunum, Football Factory, Oosterheem, VVSB, Wamunda, Wassenaar en Wilhelmus.

Haagse Hout kende een uitstekende seizoenstart. Op zaterdag 6 september 2014 startte de formatie van trainer Van Ewijk met een 3-2 thuiszege op KSD/Marine. Na een week later 0-0 gespeeld te hebben tegen Warmunda volgde er overwinningen op Leidsche Boys (2-6), FC Boshuizen (2-0), Blauw Zwart (1-4) en Wilhelmus (4-2). Met deze geweldige serie nestelde Haagse Hout zich in de kopgroep van de 4e Klasse A. Pas op 29 november leed Haagse Hout zijn eerste nederlaag. Bij koploper Hazerswoudse Boys werd met 3-2 verloren. In de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2014 verloor Haagse Hout helaas ook bij VVSB met 2-0.
Met 25 punten uit 13 wedstrijden, en de doelcijfers 32-17, ging Haagse Hout op een vierde positie van de ranglijst de winterstop in.

De mannen van Derk van Ewijk kwamen uitstekend uit de winterstop want de eerste vijf competitiewedstrijden van 2015 tegen Warmunda (5-1), Blauw Zwart (2-1), Wilhelmus (0-3), Leiden (2-1) en Leidsche Boys (5-1) werden in winst omgezet.
Na 18 wedstrijden was de stand bovenin de 4e Klasse A nu als volgt: 1. Lugdunum 18-44, 2. VVSB 18-42, 3. Hazerswoudse Boys 16-41, 4. Haagse Hout 18-40 en 5. Blauw Zwart 18-36.
Op zaterdag 21 maart verspeelde Haagse Hout definitief het kampioenschap door bij Lugdunum met 1-0 te verliezen. Doordat pas begin mei 2015 FC Boshuizen uit de competitie werd genomen moest Haagse Hout het ineens met 6 punten minder doen.
van de uiteindelijke 24 competitiewedstrijden wist Haagse Hout er 14 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 5 keer verloren. Met 47 punten, en de doelcijfers 61-63, eindigde de mannen van trainer Van Ewijk op een keurige vierde positie van de 4e Klasse A en kreeg hiermee de vervangende Periodetitel van kampioen Hazerswoudse Boys in de schoot geworpen.

Via de nacompetitie mocht Haagse Hout dus, samen met Gouda en Maasdijk proberen promotie af te gaan dwingen naar de 3e Klasse. Haagse Hout verschafte zich op zaterdag 16 mei een prima uitgangspositie door het uitduel tegen Gouda in winst (1-2) om te zetten. Een week later was ook Maasdijk Gouda de baas waardoor op zaterdag 30 mei 2015 de alles beslissende wedstrijd Haagse Hout-Maasdijk zou volgen. De bezoekers namen een 0-2 voorsprong en leken op rozen te zitten. Pas in de 89e minuut bracht Steve Mertakusuma Haagse Hout weer terug in de wedstrijd. Ver in de blessuretijd was het opnieuw raak voor de thuisspelende ploeg. Jeroen Quispel bracht de teams weer op gelijke hoogte: 2-2. Door de treffer van Quispel waren strafschoppen nodig om te beslissen over promotie. De beslissende strafschoppenserie viel helaas in het voordeel van Maasdijk uit en bleef Haagse Hout hierdoor alsnog vierdeklasser.

Iwan Zwemer werd dit seizoen, met 16 doelpunten, topscorer bij het eerste elftal van Haagse Hout, gevolgd door Fredy Bauman met 9 goals.

Net als in het seizoen 2013-2014 was het voor de v.v. Haagse Hout ook in 2014-2015 een uiterst succesvol seizoen want de club mocht maar liefst 8 kampioenen huldigen. De zondag 2 werd kampioen in de 8e Klasse 07 en bij de jeugd werd de B1 (in de 4e Klasse 01), C1 (in de 5e Klasse 08), D1 (in de 3e Klasse 09), F1 (in de 4e Klasse 05), F2 (7e Klasse 10) en de F3 (6e Klasse 04) kampioen.

Seizoen 2015-2016

Het ledental van de v.v. Haagse Hout bleef maar groeien. In het seizoen 2015-2016 mocht de club weer een geheel nieuw team op de zaterdag verwelkomen. Dit team ging als “Zaterdag 3” de competitie in. Alle senioren teams bij v.v. Haagse Hout zaten dit seizoen overigens goed in de spelers.
Ook bij de jeugd was de v.v. Haagse Hout goed bezig. De club uit Mariahoeve begon aan het seizoen met 20 jeugdteams en een aardig gevulde wachtlijst. En dan te bedenken dat vlak na het ontstaan van de v.v. Haagse Hout de club slechts 1 jeugdelftal bezat en nu dus een wachtlijst.

Het bestuur van de v.v. Haagse Hout schreef voor de zondagcompetitie 2 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor de competitie. De zaterdagtak van de club bestond ditmaal uit 4 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 1 dameselftal. De jeugdafdeling van v.v. Haagse Hout was samengesteld uit 1 B-elftal, 2x C, 3x D, 5x E en 5x F. De meisjesafdeling bestond uit 1 MB, 1 MD en 2x een ME-team.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zaterdag 4e Klasse A zag er als volgt uit: Blauw-Zwart, FC Boshuizen, Football Factory, Haagse Hout, vv Leiden, Leidsche Boys, LSVV ’70, Oosterheem, UDO, VUC, VVSB, Wilhelmus en sv Wassenaar.

Onder leiding van de nieuwe trainer Ruud van Zuijlen verwachtte de club minimaal een evenaring van de resultaten van vorig seizoen, dat betekende dus dat het vlaggenschip van Haagse Hout in de top van de 4e Klasse A moest gaan meedraaien.
De mannen van trainer Van Zuijlen gingen in ieder geval uitstekend van start want de eerste zeven competitiewedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Op 31 oktober werd dan toch de eerste nederlaag geleden toen er bij VVSB met 3-0 werd verloren.
Totaal onverwacht meldde trainer Ruud van Zuijlen halverwege de maand november dat hij zijn taken (door familieomstandigheden) moest neerleggen. Na het vrij plotselinge vertrek van Ruud van Zuijlen vond het bestuur van Haagse Hout Patrick Vink bereid om tot de winterstop de honneurs waar te nemen. De klik tussen trainer Vink en de groep was geweldig, zodat de spelersgroep aan het bestuur vroeg om alles in het werk te stellen om door te kunnen gaan met Patrick Vink. Dit kon echter alleen na toestemming van de KNVB, hetgeen de club enkele weken later dan ook kreeg.
Het vlaggenschip van Haagse Hout speelde in ieder geval een uitstekende eerste seizoenshelft. Van de 12 competitiewedstrijden werden er namelijk 8 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en slechts 2 maal verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 42-17 ging Haagse Hout dan ook op de tweede positie van de ranglijst van de 4e Klasse A de winterstop in. Dit was namelijk net achter koploper Blauw Zwart (27 punten) gevolgd door Roodenburg (25 punten) en LSVV’70 (24 punten).

Later hier meer……..

<

Seizoen 2016-2017

Met inmiddels 550 leden was de voetbalvereniging Haagse Hout nog steeds groeiende. Voor de jeugd was er al een wachtlijst, maar er was inmiddels nog een probleem ontstaan. Haagse Hout had maar vier kleedkamers en die waren niet meer toereikend voor alle thuisspelende en bezoekende teams. Bovendien verkeerden deze kleedkamers niet meer in zo’n goede staat. Reden voor voorzitter Albert Blok om namens de club een aanvraag in te dienen bij de gemeente Den Haag voor uitbreiding en vernieuwing of renovatie. Die mogelijkheid was er, maar de vereiste eigen bijdrage was voor de vereniging veel te hoog. Er werd een planning gemaakt om de fietsenstalling te verplaatsen naar het toegangspad, om plaats te maken voor twee extra kleedkamers.

Het seizoen 2016-2017 begon met de introductie van de mogelijkheid om PIN betalingen te kunnen doen. Ook was de kantine opgefleurd met nieuw meubilair.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor Haagse Hout veranderde er niet veel want de club uit Mariahoeve kwam na de teleurstelling van eind vorig seizoen ook dit seizoen gewoon weer uit in de vierde klasse.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Voor het seizoen 2016-2017 schreef het bestuur van Haagse Hout voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen, 1 veteranenelftal en 1 damesteam in en voor de zondag 2 senioren en 1 veteranenteam. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1x JO19, 1x JO17, 2x JO15, 2x JO13, 5x JO11 en 5x JO9-teams in. De meisjesafdeling van Haagse Hout bestond ditmaal uit 1 MO15, 1 MO13 en 1 MO11-team. De zaalvoetbalafdeling van Haagse Hout bestond uit 2 teams.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch.
Na jaren in de Leidse poule te hebben geacteerd, kwam Haagse Hout tot haar genoegen dit seizoen weer uit in de sterke Haagse poule, wat natuurlijk aantrekkelijke derby’s ging opleveren.

De A-selectie van Haagse Hout had een aardige facelift ondergaan want men verwelkomde dit seizoen 16 nieuwe gezichten. Ook werd er welkom geheten aan Othman van Deutekom, de nieuwe trainer van het vlaggenschip van Haagse Hout.
Na een goede serie van drie overwinningen tegen Siveo’60 (0-1), VVSB (2-0) en Sportief (2-0) in de beker, stond op zaterdag 3 september de eerste competitieronde op het programma. Voor Haagse Hout begon de competitie teleurstellend met een 4-1 nederlaag in een uitwedstrijd bij Hvv Hercules. Een week later volgde er wederom een nederlaag, ditmaal werd er thuis verloren (2-4) van sv Erasmus. Een dramatische seizoensstart dus voor het eerste elftal van Haagse Hout maar gelukkig herstelde de club zich in de eerste seizoenshelft enigszins. Van de 13 competitiewedstrijden werd er 5 keer gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 7 maal verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 30-28, ging Haagse Hout op een teleurstellende tiende positie van de ranglijst de winterstop in.

Ook in de tweede seizoenshelft speelde Haagse Hout 1 geen rol van betekenis in de competitie. Van de uiteindelijk 26 wedstrijden werden er 10 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 62 voor en 51 tegen, eindigde men op een teleurstellende tiende positie van de ranglijst.

Iwan Zwemer werd dit seizoen, met 12 doelpunten, topscorer van Haagse Hout 1.

Bij twee teams van Haagse Hout mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De JO11-3 werd met 41 punten uit 16 duels kampioen van de 6e Klasse 12 en de JO9-2 met 44 uit 18 kampioen van de 4e Klasse 10.

>

Seizoen 2017-2018

Tijdens de zomerstop werden de twee gewenste extra kleedkamers op het sportpark van Haagse Hout geplaatst en het bestuur hoopte hiermee dan ook vurig dat de frustraties over de overvolle kleedkamers voortaan flink verminderd zijn.
Op woensdag 23 november 2017 werden de nieuwe kleedkamers officieel in gebruik genomen. De kleedkamers waren speciaal vernoemd naar de twee vrijwilligers die elke zaterdag klaar staan om iedereen hartelijk te verwelkomen op club. Kleedkamer 5 werd vernoemd naar Kees Romeijn en kleedkamer 6 naar Thijs Quispel. De kleedkamers waren dus een welkome uitbreiding voor v.v. Haagse Hout, waarbij de club deze zo belangrijke vrijwilligers nooit meer kan vergeten. Overigens werd tijdens deze plechtigheid Jan van Cuijk totaal verrast met de benoeming tot Lid van Verdienste van de KNVB.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 6 januari 2018 kreeg Peter Rombouts, uit handen van Kees Wenneker namens de KNVB, de Zilveren Bondsspeld uitgereikt. De heer Rombouts ontving deze eervolle onderscheiding omdat hij zich al vele jaren als vrijwilliger bij v.v. Haagse Hout verdienstelijk had gemaakt.Tevens wist John Vollering namens de sponsorcommissie te melden dat het bedrijd “De Haagse Beveiligings Dienst” (HBD) zich voor drie  seizoenen als shirtsponsor van het eerste selectieteam aan Haagse Hout had verbonden.

Het hoofdbestuur van Haagse Hout was in het seizoen 2017-2018 als volgt samengesteld: Albert Blok (Voorzitter), John Vollering (Vice-voorzitter en sponsoring), Jan van Cuijk (Secretaris en afdeling dames), Martijn Vollering (Penningmeester),  Monica van Gessel (Jeugdvoorzitter), Ilse Christenhusz (2e Penningmeester) en Rob Hagg (Webmaster).

Het bestuur schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen, 1 veteranenteam, 1 vrouwenteam en voor de zondagcompetitie 1 seniorenelftal en 2 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 uit de volgende teams samengesteld: 1x JO17, 1x JO15, 3x JO13, 4x JO11 en 4x JO9. De meisjesafdeling van Haagse Hout bestond uit: 1x MO15, 1 MO13 en 1 MO11-team.In de zaal kwam de v.v. Haagse Hout met 3 herenteams uit.

De indeling van Haagse Hout 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse A luidde als volgt; Alphia, GOL Sport, Haagse Hout, Hazerswoudse Boys, KSD-Marine, LVV Football Factory, Meerburg, Oegstgeest, Roodenburg, SEV, UDO, VVSB, WVC en sv Wassenaar.

Fred van de Luitgaarden was voor dit seizoen aangesteld als de nieuwe trainer van Haagse Hout met aan zijn zijde assistent-trainer Patrick Vink. Helaas kon het vlaggenschip van Haagse Hout dit seizoen geen potten breken en eindigde men in de middenmoot van de 4e Klasse A. In de competitie, waarin GOL Sport en sv Wassenaar zich halverwege het seizoen terugtrok, wist men van de 22 wedstrijden er 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 29 punten, en een doelgemiddelde van 42 voor en 40 tegen, eindigde Haagse Hout op de zesde positie van de ranglijst.
Danny Stakenburg was dit seizoen de opvallendste speler bij Haagse Hout want de spits scoorde maar liefst 17 maal.

Trainer Fred van Luitgaarden had in december al aangekondigd om na dit seizoen naar voetbalvereniging WIK te vertrekken.

De v.v. Haagse Hout begroette dit seizoen twee kampioenen. De JO13-2 werd met 23 punten uit 9 duels kampioen in de 5e Klasse 2 (voorjaar) en de JO13-3 met 27 uit 11 kampioen van de 5e Klasse 3 (VJ).

Seizoen 2018-2019

>

In het seizoen 2018-2019 kwam de voetbalvereniging Haagse Hout op de zaterdag met 4 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 1 dameselftal uit in de competitie en op zondag met 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1x JO16, 1x JO15, 3x JO13, 3x JO11, 1x JO9, 1 x JO8 en 1 meisjesteam team onder de 13 jaar. Aan de zaalvoetbalcompetitie deed Haagse Hout wederom met 3 herenteams mee.

De indeling van de zaterdag 4e Klasse C in het seizoen 2018-2019 was als volgt: Ariston’80, DVC, Haagse Hout, KSD-Marine, Laakkwartier, Oliveo, Oosterheem, Semper Altius, SEV, TOGB, Vredenburch, sv Wassenaar en FC Zoetermeer.

Patrick Vink (‘een kind van de club’) was door het bestuur aangesteld als de nieuwe trainer van Haagse Hout.

<

Seizoen 2019-2020

Met 4 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 1 dameselftal op de zaterdag en 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam op de zondag deed Haagse Hout aan de competitie mee. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO15, 2x JO13, 1x JO12, 2x JO11, 1x JO10 en 2 JO8-teams. In de zaal kwam Haagse Hout met 3 herenteams uit.

De indeling van de zaterdag 4e Divisie D in het seizoen 2019-2020 was als volgt; D.V.C. (Delft), GDA, Graaf Willem ll VAC, Haagse Hout, H.P.S.V, K.S.D. Marine, Laakkwartier, Oosterheem (Zoetermeer), RVC Celeritas, Semper Altius. S.E.V, TAC’90, Vredenburch en FC Zoetermeer.

Het team van trainer Patrick Vink speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de 4e Klasse D. De strijd om de titel ging meer tussen GDA, Semper Altius, TAC’90 en Vredenburch.
Het seizoen kende overigens een uiterst merkwaardig slot. Begin maart 2020 brak in Nederland het coronavirus uit en lag plotseling een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor het gehele amateurvoetbal in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had het eerste elftal van Haagse Hout van de 17 wedstrijden er 6 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 7 verloren en stond men met 22 punten (doelsaldo 36-43) op de achtste positie van de ranglijst.
Spits Danny Stakenburg wist van die 17 wedstrijden 17 keer te scoren en werd hiermee wederom topscorer van Haagse Hout.

<

Seizoen 2020-2021

>

<
De zaterdag 4e Klasse D was in het seizoen 2020-2021 uit de volgende teams samengesteld: DVC, GR. Willem II, HPSV, Haagse Hout, KSD Marine, Laakkwartier, Oosterheem, RVC Celeritas, SEV, Semper Altius, TAC’90, Vredenburch, FC Zoetermeer.

>

In juni 2021 besloot Albert Blok om gezondheidsredenen de voorzittershamer neer te leggen en zodoende moest de v.v. Haagse Hout op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor het seizoen 2021-2022 schreef het bestuur van Haagse Hout voor de zondagcompetitie 2 seniorenelftallen en voor de zaterdag 4 seniorenelftallen en 1 vrouwenteam. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 1 JO16, 1 JO13, 1 JO12, 2x JO10 en 1 JO8 team. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden 2 herenteams ingeschreven.

Na het coronatijdperk hoopte men vanaf dit seizoen weer eens eindelijk een hele competitie te gaan afwerken. Het eerste elftal kwam in het seizoen 2021-2 uit in de zaterdag 4e Klasse E met daarin als tegenstanders; DVC, Graaf Willem II VAC, HDV, HPSV, HSD-Marine, Oliveo, RAS, REMO, RVC Celeritas, Semper Altius, SEV, De Ster en Vredenburch

<

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcomplex hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Na ruim 90 dagen door corona verplichte winterstop ging de bal in februari 2022 weer officieel rollen.

>

Seizoen 2022-2023

Op 2 juli 2022 vond er bij v.v. Haagse Hout een Bijzondere ALV plaats. Op deze vergadering nam het huidige bestuur afscheid van de bestuurszetels, en nam een voltallig nieuw bestuur de zetels over. De afscheid nemenede bestuursleden Ilse Christenhusz, Monica van Gessel en Albert Blok werden uitgebreid in het zonnetje gezet. Naast de mooie en emotionele dankwoorden en cadeaus werd Ilse Christenhusz  benoemd tot Lid van Verdienste, en werden Monica van Gessel en Albert Blok meer dan terecht benoemd tot Erelid. Good Old Jan van Cuijk weet van geen ophouden, en ging gewoon door als secretaris, maar zal daarin wel worden bijgestaan door Ruud van Leeuwen. Om ook Jan te bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren zal het pad naar de club voortaan de “Jan van Cuijk Laan” heten. Namens de leden bedankte het Formatieteam de bestuursleden voor hun inzet en lange adem de afgelopen zware periode. Zonder deze kartrekkers had de club er heel anders voor gestaan.

Op deze Bijzondere ALV werden de nieuwe bestuursleden unaniem door de aanwezige leden gekozen. Deze heren hebben na een lang voortraject hun commitment uitgesproken om deze job met volle overtuiging op te pakken. De toekomst van de club ligt nu in handen van Jeroen Roeleveld (voorzitter), Jeroen Eijkelhof (vice-voorzitter), Yu-Hang Korving (penningmeester), Jan van Cuijk (secretaris), Ruud van Leeuwen (secretaris) en Dennis Dirksen (jeugdvoorzitter). Met dit nieuwe frisse bestuur hoopt v.v. Haagse Hout de zon weer te zien schijnen boven het mooie stukje Den Haag, te weten Sportpark Vlamenburg.

Voor het seizoen 2022-2023 schreef de v.v. Haagse Hout voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 35+ team in en op de zondag  kwamen er 1 35+ team en 1 dameselftal uit in competitieverband. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit; 1 JO14, 2 JO11 en 1 JO9 teams. Voor de zaalvoetbalcompetitie schreef v.v. Haagse Hout 2 herenteams in.

Het bestuur van v.v. Haagse Hout was niet echt blij met de nieuwe indeling van het eerste elftal. Haagse Hout 1 werd namelijk ingedeeld in de 4e Klasse D van de zaterdagcompetitie met daarin als tegenstanders: Bolnes, FC Zoetermeer, Floreant (Boskoop), Graaf Willem II/VAC (Wassenaar), Groeneweg (Zevenhuizen), KSD-Marine (Den Haag), Moerkapelle, NOCKralingen (Rotterdam), Ommoord (Rotterdam), RVC Celeritas (Rijswijk), SEV (Leidschendam), Zestienhoven (Rotterdam) en IJVV de Zwervers (Rotterdam). Weinig derby’s (en publiek) dus terwijl de andere vierdeklasse alleen maar uit verenigingen uit de Haagse regio bestond.

Voor het vlaggenschip van v.v. Haagse Hout werd het een seizoen om snel te vergeten. In de eerste seizoenshelft wist de formatie van trainer Sahin slechts 1 wedstrijd te winnen en werden er 10 verloren. Het was dus ook niet zo verwonderlijk dan men met 3 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 13 voor en 30 tegen op een laatste positie van de ranglijst de winterstop in ging.

De tweede seizoenshelft werd het er niet beter op wat betreft de prestaties van Haagse Hout 1. Op 20 februari 2023, na afloop van de verloren wedstrijd tegen Zestienhoven, besloten hoofdtrainer Baris Sahin en de zaterdag vierdeklasser Haagse Hout per direct uit elkaar gegaan. Mehdi Chafai (Mido) werd doorgeschoven vanuit het tweede elftal en zou de rest van het seizoen afmaken als hoofdtrainer.
Het mocht allemaal niet baten want van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 1 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 22 verloren. Hiermee eindigde Haagse Hout op de laatste positie van de ranglijst en degradeerde hiermee naar de nieuw te vormen zaterdag 5e Klasse.

<

Seizoen 2023-2024

>

De “slechts” twaalf clubs in de zaterdag 5e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; Haagse Hout, HDV, HPSV, Quick Steps, RAS, REMO, Semper Altius, De Ster, Toofan, VCS, Wanica Star en WIK.

Met Roel Zandbergen stond er vanaf dit seizoen weer een zeer ervaren trainer aan het hoofd van de zaterdagselectie van Haagse Hout. Roel is een bekend gezicht langs de Haagse velden en bracht veel ervaring met zich mee. Hetgeen er toe zal bijdragen dat de weg naar boven, met een gezonde ruime selectie, snel kan worden ingezet. Roel ging deze uitdaging aan samen met assistent-trainer Mehdi Chafai.

Na de degradatie uit de 4e Klasse vertrok bijna (op twee spelers na) de gehele selectie, zodoende kwam de nieuwe trainer Roel Zandbergen niet in een gespreid bedje terecht. Trainer Zandbergen moest dus bij de v.v. Haagse Hout helemaal opnieuw beginnen met veelal voetballers uit het tweede- en derde elftal. Samen met het jonge bestuur durfde de trainer en zijn staf de uitdaging aan om te gaan bouwen aan een nieuw Haagse Hout.

<

 

 

 

 

 

 

 

Palmares Haagse Hout (zaterdag)

Kampioenschappen:
2000-2001 5e klasse B

Andere prestatie’s:
2004-2005 Rechtstreekse promotie naar 4e Klasse na als tweede te zijn geëindigd in de 5e Klasse C
2011-2012 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse

Palmares Haagse Hout (zondag)

Kampioenschappen:
2000-2001 4e klasse B

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij Haagse Hout (zondag):

1999-2000 Peter Bos
2000-2001 Peter Bos (kampioen 4e Klasse B)
2001-2002 Peter Bos
2002-2003 Peter Bos
2003-2004 Toon Meijer
2004-2005 Ed Kouwenhoven
2005-2006 Ed Kouwenhoven
2006-2007 Ed Kouwenhoven
2007-2008 Ed Kouwenhoven
2008-2009 John Resmann – Patrick Vink – Derk van Ewijk
2009-2010 Derk van Ewijk
2010-2011 Derk van Ewijk
Vanaf seizoen 2011-2012 geen prestatievoetbal meer op zondag

Parade der trainers bij Haagse Hout (zaterdag):

1999-2000 Jan Buitenhek
2000-2001 Jan Buitenhek
2001-2002 Jan Buitenhek
2002-2003 Henny Nillson
2003-2004 Henny Nillson / Paul Sieck
2004-2005 Paul Sieck / Rob Hagg en John Vollering
2005-2006 Rob Hagg en John Vollering
2006-2007 Rob Hagg en John Vollering
2007-2008 Bert Rolaff
2008-2009 Bert Rolaff – John Resmann
2009-2010 John Resmann
2010-2011 John Resmann / Toon Meijer (a.i.)
2011-2012 Denis Luhulima
2012-2013 Denis Luhulima
2013-2014 Denis Luhulima
2014-2015 Derk van Ewijk
2015-2016 Ruud van Zuijlen (tot 20-11-2015) Patrick Vink vanaf 21-11-2015
2016-2017 Othman van Deutekom
2017-2018 Fred van de Luitgaarden
2018-2019 Patrick Vink
2019-2020 Patrick Vink
2020-2021 Joey Weijne
2021-2022 Baris Sahin
2022-2023 Baris Sahin (tot 18-02-2023) / Mehdi Chafai (a.i. vanaf 20-02-2023)
2023-2024 Roel Zandbergen
2024-2025 Roel Zandbergen

Parade der voorzitters bij Haagse Hout:

01-07-1999 t/m 11-11-1999 Fred Barendse
18-11-1999 t/m 17-09-2001 Cees Engelhard
17-09-2001 t/m 15-02-2003 John Leijgraaff
15-02-2003 t/m 15-05-2003 Jan van Cuijk (a.i.)
15-05-2003 t/m 15-09-2011 Danny Leijgraaff
15-09-2011 t/m 16-12-2011 John Vollering (a.i.)
16-12-2011 t/m 27-11-2014 John Vollering
27-11-2014 t/m 01-06-2021  Albert Blok
02-07-2022 t/m heden Jeroen Roeleveld

Sportpark: Vlamenburg 38
2591 AS Den Haag ZH
tel. 070-3851536

Ereleden bij v.v. Haagse Hout:

Jan van Cuijk
Cees Engelhard
Carlo Engelhard
Peter Laponder
Danny Leijgraaff
Matthijs Quispel
John Vollering
Roel de Vent
André v.d. Zwan
Monica van Gessel
Albert Blok

Lid van Verdienste bij v.v. Haagse Hout:

Ruud Baerken
Cor Bels
Albert Blok
Hans van Dijk
Johan Davids
Monica van Gessel
Rob Hagg
Ed Heije
Ton van Helvert
Johan Hofman
Huub Hoeberigs
Jeanne Langeveld
John Leijgraaff
Lenie v.d. Linde
Kees v.d. Linde
M.C. v.d. Linde
Ton van Nunspeet
Huub v.d. Putten
Henk Putters
Cees Romeijn
Gerard Sanou
Wim Schipper
Kees v.d. Togt
Cees Toneman
Bart Verhoeven
Wim v.d. Wansem
Ilse Christenhusz

“Goudvink” van het jaar:

Jan van Cuijk
Cees Romeijn
Peter Laponder

Zilveren Bondsspeld KNVB

Jan van Cuijk
Cees Engelhard