sv Erasmus, sv

Den Haag
01-07-1997 - Heden

 

sv Erasmus

Sportpark: Erasmusweg 1989
2542 PM Den Haag ZH
Postbus 85727
2508CK Den Haag
Telefoon: 070-3213213
Site:  http://sverasmus.nl

 

Het ontstaan van sv Erasmus

Halverwege de jaren negentig werkte de gemeente Den Haag aan een nieuw in te richten Zuiderpark, waardoor er voor VVP (sinds 1932 spelend in het Zuiderpark) geen ruimte meer was. Voetbalvereniging G.D.S. (Groot Door Samenwerking) had in deze periode moeite met haar bestaansrecht en kon eigenlijk op eigen kracht niet meer verder.
Op 1 juli 1997 fuseerde VVP samen met GDS en vormde zij een basis voor een sterke en gezonde SV ERASMUS. GDS en VVP stammen beide uiteindelijk uit Moerwijk en konden het snel goed met elkaar vinden.

Kantine en kleedkamers van sv Erasmus aan de Erasmusweg

>

Seizoen 1997-1998

>

De eerste A-selectie van sv Erasmus, o.l.v. trainer Hans Honders, was als volgt samengesteld: Ton Feller, Jeroen de Zoete, Dennis Bol, Jeffrey Koers, Rene Eversteijn, Ronald de Gruijter, Richard Haouach, Marco Hatrgring, Ron van der Heiden, Ruud van den Hout, Ron de Jong, Ferry Kemper, Goksel Korst, Patrick Mansveld, Ronald Mos, Rahim Neijts, Michel Paalvast, Michael Rijkschroeff, Yerrel Tdlobreg, Olaf Vonk en Anthony Zoutenbier.

<

Seizoen 1998-1999

>

In het seizoen 1998-199 was de zondag 3e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Den Hoorn, DHL, sv Erasmus, Laakkwartier, Oliveo, REMO, SChipluiden, Sparta, TOGB, VVM en WIK.

In het seizoen 1998-1999 kon het eerste elftal van sv Erasmus helaas het hoofd niet boven water houden en degradeerde uiteindelijk naar de 4e Klasse KNVB. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 13 verloren. Met 15 punten, en een doelgemiddelde van 22 voor en 60 tegen, eindigde sv Erasmus op de laatste positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1999-2000

>

De twaalf clubs in de zondag 4e Klasse C in seizoen 1999-2000 waren: De Zwarte Schapen, Duindorp SV, sv Erasmus, GDA, HS Texas DHB, Marathon, Quick Steps, RAVA, REMO, SOA, SVH en Toofan.

<

Seizoen 2000-2001

Enkele jaren later nadat GDS en VVP opgingen in sv Erasmus was de club inmiddels tot een florerende vereniging uitgegroeid. Alle kinderziektes waren overwonnen en het ledental was inmiddels gegroeid naar zo’n 600, waarvan er zo’n 450 leden actief voetbalden aan de Erasmusweg.

De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2000-2001 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Archipel-Ornas, Duindorp SV, sv Erasmus, GHC, GOL Sport, De Jagers, Leidsche Boys, LFC, Real Zoetermeer, RFC’95 en VNA.

>

Seizoen 2001-2002

>

De zondag 1 van sv Erasmus kwam in het seizoen 2001-2002 uit in de 5e Klasse A met daarin als tegenstanders: Alphen, Duindorp SV, GOL Sport, JAC, sv De Jagers, Leidse Boys, LFC, Real Zoetermeer, RFC’95, VCL en VNA.

Na twee degradaties wilde sv Erasmus weer hogerop. Het jonge team van trainer Robbert van Wingerden leverde in de eerste seizoenshelft een goede prestatie en draaide mee in de top van de ranglijst van de 5e Klasse A. Helaas bleek Leidsche Boys over de langste adem te beschikken en werd met 51 punten kampioen. Sv Erasmus wist van de 22 competitiewedstrijden er 16 te winnen, 1 gelijk te spelen en 5 te verliezen. Met 49 punten, doelsaldo 58-28, eindigde men op de tweede positie van de rabglijst.

<

Seizoen 2002-2003

Voor aanvang van het seizoen 2002-2003 besloot Henk Gajadhar om bij sv Erasmus een zaterdag-seniorenafdeling in het leven te roepen. Er werd wel afgesproken dat er voor de zaterdag-senioren maximaal drie seniorenteams actief mochten zijn en dat het beleid van de club er altijd zorg voor zal dragen dat de “zondag 1” altijd het vlaggeschip van de vereniging zou blijven.

In het eerste seizoen van de zaterdag afdeling werd het eerste team ingedeeld in de 5e Klasse C en het tweede elftal in de reserve 6e Klasse.

De zaterdag 1 van sv Erasmus kwam dit seizoen dus zoals gezegd uit in de 5e Klasse C met daarin als tegenstanders: HMSH, JuVentaS, Kranenburg, LenS, vv Nationale Nederlanden, Neta Dall, RAVA, TAC’90, VCS en Wanica Star.

Qua prestaties hoefden men niet al teveel van te verwachten want de meesten spelers waren opgegroeid in het zaalvoetbal en speelde zelfs voor het eerst op het veld.

>

Seizoen 2003-2004

<

De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2003-2004 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Duinoord/Jagers, Dynamo’67, sv Erasmus, Forum Sport, GOL Sport, Graaf Willem II VAV, JAC, Oranje Blauw, Quick Steps, Real Zoetermeer, RFC’95, Taurus en Warmunda.

In een nek-aan-nek-race met Quick Steps werd uiteindelijk sv Erasmus kampioen van de 5e Klasse A. Van de 26 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 20 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en werd er 4 keer verloren. Met 62 punten, en de doelcijfers 108-36, werd men dus kampioen van de 5e Klasse A van het zondagvoetbal. Dit waren twee punten meer dan Quick Steps.

Seizoen 2004-2005

>

<

Seizoen 2005-2006

>

De zondag 4e Klasse D was in het seizoen 2005-2006 uit de volgende clubs samengesteld; BMT, Duinoord/De Jagers, sv Erasmus, GONA, HMC, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, Quick Steps, REMO, RVA, SVH en WIK. Marathon/Azzurri trok zich overigens tijdens dit seizoen terug uit de competitie.

<

Seizoen 2006-2007

>
De zondag 4e Klasse E van de KNVB was in het seizoen 2006-2007 uit de volgende clubs samengesteld: EDS, sv Erasmus, GONA, Hermes DVS, Hoek van Holland, Oranjeplein, De Postduiven, Quintus, RKWIK, Spaland, SVDPW en VDL.

<

Seizoen 2007-2008

>

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2007-2008 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hoekpolder, Jai Hanuman, RAVA Houtwijk, REMO, RVA, svLY, TAC’90 en sv Wateringse Veld.

Het werd geen leuk seizoen voor de teams in deze zondag 4e Klasse C, want eerst werd Jai Hanuman, en later ook nog eens SVLY door de KNVB uit de competitie genomen. Hierdoor vervielen vele wedstrijden en zouden de overgebleven 10 verenigingen slechts 18 maal in competitieverband in actie komen.

Als opvolger van trainer John Koole was dit seizoen Ron Bentvelzen aangesteld als trainer van de A-selectie.
Voor aanvang van dit nieuwe seizoen waren volgens velen sv Wateringse Veld en RVA de grote titelkandidaten in deze 4e klasse C, met sv Erasmus als gevaarlijke outsider.
Toch begon het eerste elftal van svErasmus dit seizoen matig aan de competitie. De eerste competitiewedstrijd werd thuis met 2-0 verloren van sv Wateringse Veld gevolgd door gelijke spelen tegen Celeritas (2-2) en RAVA Houtwijk (2-2), zodat na drie wedstrijden de equipe van trainer Ron Bentvelzen nog maar twee punten had. Sv Wateringse Veld was op dat moment al uit het zicht verdwenen met maar liefst zeven punten voorsprong.
Na deze belabberde seizoensstart ging het dan toch steeds beter lopen en de overwinningen werden aaneen geregen. Tot zeer grote verrassing werd zelfs de eerste periodetitel nog door sv Erasmus in de wacht gesleept. Vlak voor de winterstop, op zondag 9 december, kreeg sv Erasmus toch nog even een bittere pil te slikken toen Wateringse Veld in een onderling duel te sterk (1-0) bleek.
In de tweede seizoenshelft, na de winterstop, wist sv Erasmus alle competitiewedstrijden in winst om te zetten! Op zondag 20 april 2008 kon de kroon op het werk gezet worden in de uitwedstrijd tegen Haagse Hout. Sv Erasmus moest deze wedstrijd minimaal gelijk spelen om kampioen te worden van de 4e Klasse C. De club deed er alles aan om hier een onvergetelijke dag van te maken. ‘s Ochtends werd er gezamenlijk ontbeten en daarna gingen twee volle bussen richting v.v. Haagse Hout om het team van trainer Bentvelzen aan te moedigen. Het werd uiteindelijk 1-1 en zodoende werd sv Erasmus kampioen van de 4e Klasse C en promoveerde hiermee naar de 3e Klasse. Er barstte een geweldig feest los in de kantine aan de Erasmusweg en dat duurde tot in de kleine uurtjes.
Sv Erasmus behaalde uiteindelijk 42 punten uit 18 wedstrijden (svLY en Jai Hanuman uit competitie genomen) en had als doelsaldo 44-23.
Het was sowieso een succesvol seizoen voor sv Erasmus want na het kampioenschap van het eerste elftal wist ook het tweede elftal te promoveren.

volgt later…..

>

Seizoen 2008-2009

Volgt later

>

Op zaterdagavond 16 mei 2009 was er in het Scheveningse Badhotel weer een bijeenkomst van ‘De Goudvink’. Uit drie genomineerden werd tijdens deze bijeenkomst ‘De Goudvink 2009’ gekozen. Deze eer viel te beurt aan de voorzitter van sv Eramus, Cees Los. Erasmus-voorzitter Cees Los kreeg de prijs i.v.m. zijn vele activiteiten voor de voetbalsport, maar ook omdat hij zich veelal had ingezet voor de watersport, scouting en jongerencontact.

Seizoen 2009-2010

Met ingang van het seizoen 2009-2010 deed bij de fusieclub sv Erasmus een nieuwe shirt haar intrede. Alle leden hadden hierover  een brief ontvangen van het bestuur. In de brief die de leden hadden ontvangen, werd uitleg gegeven hoe men gratis aan een nieuw shirt kon komen. Het idee was er al veel langer om een nieuw shirt in te voeren. De club was n.l. wat uitgekeken op het witte shirt, aangezien veel meer clubs in het wit speelden.

Het bestuur van sv Erasmus schreef voor het seizoen 2009-2010 zes senioren-elftallen in en twee veteranenteams. Bij de jeugd op zaterdag werd één A-elftal, 3 C-, 4 D-, 4 E- en 3 F-elftallen ingeschreven.
Het eerste team van sv Erasmus werd ingedeeld in de 4e Klasse E, met als tegenstanders Quintus, Oranjeplein-Postduiven, Hermes DVS, ADS, De Ster, Victoria’04, SVH, CWO, Naaldwijk, sc Spaland, Hsv Celeritas, HMC en svLY.
Omdat de KNVB per seizoen 2010-2011 een nieuwe Topklasse bij het amateurvoetbal ging invoeren, zouden de nummers één en twee van dit seizoen uit de 4e Klasse rechtstreeks promoveren naar de 3e Klasse.
Het team van trainer Ron Bentvelzen begon uitstekend aan de competitie want in de eerste twee wedstrijden werden HMC (2-9) en Celeritas (10-1) met groot verschil verslagen. Echter in de derde wedstrijd verloor sv Erasmus met 1-0 bij CWO. Na deze toch wel teleurstellende nederlaag pakte sv Erasmus de draad weer op en mocht zich op 1 november, na de 2-8 overwinning bij svLY, met 17 punten uit 8 wedstrijden koploper van de 4e Klasse E noemen.
Op 15 november volgde dan de topper tussen sv Erasmus en, nummer twee van de ranglijst, Oranjeplein/Postduiven. Ondanks Oranjeplein/Postduiven in de tweede helft met nog maar negen man speelde verloor sv Erasmus teleurstellend met 2-1 en moest men hiermee weer afstand doen van de eerste plaats. De slechte gesteldheid van de velden van sportcomplex Erasmus speelde het team van trainer Bentvelzen parten want de ene na de andere thuiswedstrijd werd afgekeurd. Tot aan de winterstop werd er nog maar één keer gevoetbald (2-1 winst op Victoria’04) waardoor de stand in de 4e Klasse E tijdens de winterstop als volgt was; 1. Victoria’04 13-29, 2. Hermes DVS 13-29, 3. Oranjeplein/Postduiven 11-27, 4. Sc Spaland 12-24 en 5. sv Erasmus 10-20.
Door het koude en natte weer duurde de winterstop lang en werden veel wedstrijden afgekeurd. Op 7 februari speelde sv Erasmus de eerste competitiewedstrijd van 2010 en won thuis met 4-2 van HMC. Het team van trainer Bentvelzen lag dus nog steeds op schema voor de titel in de 4e Klasse C. De eerste drie achtereenvolgende wedstrijden na HMC werden wederom afgekeurd. Blijkbaar was sv Erasmus hierdoor uit z’n ritme geraakt want hierna verloor de club maar liefst zeven wedstrijden op rij.

>

Later hier meer over seizoen 2009-2010….

>

Seizoen 2010-2011

Het bestuur van sv Erasmus was inmiddels op onderzoek uitgegaan naar de mogelijkheid voor de aanleg van een kunstgrasveld tijdens de zomer van 2011.
De aanleiding tot dit onderzoek was tweeledig. Door de vele bouwwerkzaamheden rondom het sportcomplex van sv Erasmus was er steeds minder ruimte voor water. Hierdoor steeg de grondwaterstand in dit deel van de Wippolder aanzienlijk, met alle gevolgen van dien. Door de wijzigingen in het klimaat was bovendien de hoeveelheid neerslag enorm toegenomen, waardoor de velden van sv Erasmus bij de minst geringste regenbui werden afgekeurd.
Daarnaast bleek dat verenigingen die over kunstgras beschikten, veel meer sportgelegenheid konden bieden. Wil sv Erasmus de concurrentie met andere verenigingen blijven aangaan, dan was het kunnen beschikken over kunstgras van doorslaggevende betekenis. Het motto “hoe eerder, hoe beter” ging daarbij zeker op. Het streven van het bestuur was dan ook op gericht al in de zomer van 2011 tot aanleg van een kunstgrasveld over te gaan.
Op de Algemene Leden Vergadering van 21 maart 2011 werden de leden eerst uitgebreid geïnformeerd over het plan van de aanleg van het kunstgrasveld. Uiteraard leverde dit de nodige vragen op. Maar na beantwoording hiervan kreeg het algemeen bestuur groen licht voor het verbeteren van de gebruiksmogelijkheden van het sportcomplex. Het plan voorzag in de aanleg van een kunstgrasveld op de locatie van het hoofdveld. Het tweede sportveld zou worden opgehoogd en van een nieuwe drainage plus toplaag worden voorzien. Daarnaast zouden de bestaande paden worden gesloopt en nieuwe aangelegd. Bovendien zou het terras voor de kantine worden uitgebreid. Dit gold ook voor het aantal parkeerplaatsen. Nieuwe riolering maakte eveneens onderdeel van het plan uit. De kosten van deze eerste fase bedroegen circa € 600.000,00. Het hiervoor ontwikkelde dekkingsplan werd goedgekeurd. In een aantal vervolgfasen zou het sportcomplex verder verbeterd worden door de uitvoering van een groenplan, het realiseren van een nieuwe speeltuin en fietsenstalling, de aanleg van een nieuw parkeerterrein en de vernieuwing van de overbeschoeiingen. De laatste fase zou bestaan uit de aanleg van een half kunstgrasveld op de huidige locatie van het verharde veld. Maar daar zouden zeker nog 8 jaar overheen gaan. Op 30 mei 2011 werd gestart met de werkzaamheden die verbonden waren aan de eerste fase.

De Stichting Sportcomplex Erasmusweg (SSE) schreef een obligatielening uit voor de aanleg van het kunstgrasveld. In totaal boden 25 mensen de stichting de helpende hand door deel te nemen aan de obligatielening en op die manier werd er een bedrag van € 53.000 beschikbaar gesteld.

Voor het seizoen 2010-2011 was Hans Lamens aangesteld als de nieuwe trainer bij sv Erasmus.

>

>

>

>

 

>

Seizoen 2011-2012

Tijdens de zomerstop was er op het terrein van sv Erasmus flink doorgewerkt. Bij aanvang van het seizoen moesten nog de laatste voorzieningen worden afgewerkt, zoals het aansluitingen van de veldverlichting. Het aanleggen van het kunstgrasveld bij sv Erasmus was toch wel iets bijzonders. Het complex is n.l. eigendom van de club zelf en dus moest men ook zelf grotendeels opdraaien voor de kosten.
Na maanden van voorbereiding, besluitvorming, aanbesteding en uitvoering werd met de medewerking van heel veel mensen een fraai kunstgrasveld gerealiseerd. Op vrijdag 28 oktober 2011 was dan het moment aangebroken om dit kunstgrasveld officieel in gebruik te nemen. Deze officiële openingshandeling werd om 19.15 uur verricht door Karsten Klein, wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport van de gemeente Den Haag. Daarna volgde er een openingswedstrijd tussen sv Erasmus en een team van Haagse trainers, gevolgd met een open huis met een hapje en een drankje.


Het splinternieuwe hoofdveld van Erasmus met kunstgras.

Na de promotie van afgelopen seizoen werd sv Erasmus voor het seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders BMT, sv Den Hoorn, GSC ESDO, Rsv Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein-Postduiven, Schipluiden, TAC’90, VCS, Verburch, Wanica Star en sv Wateringse Veld.
Promovendus sv Erasmus begon op zondag 4 september 2011 uitstekend aan de competitie door de uitwedstrijd bij GSC ESDO met 2-0 te winnen. Een week later verkeek men zich echter in de thuiswedstrijd tegen TAC’90 en leed het team van trainer Hans Lamens een 1-4 nederlaag. Daarna kwam de debutant van de 3e Klasse steeds beter in vorm en bleef men maar liefst acht wedstrijden op rij ongeslagen. In deze acht wedstrijden werd er gewonnen van Oranjeplein-Postduiven (0-3), VCS (0-2), BMT (3-2), Wanica Star (2-1) en sv Wateringse Veld (3-2) en gelijk gespeeld tegen ODB (1-1), Laakkwartier (1-1) en Verburch (1-1). Door deze knappe serie was het team van Lamens met 18 punten uit 9 wedstrijden opgeklommen naar de derde positie van de 3e Klasse C, op slechts 2 punten van koploper Schipluiden en 1 punt op de nummer twee VCS. Helaas wist sv Erasmus deze knappe prestaties niet vol te houden en werden de laatste drie wedstrijden voor de winterstop tegen Den Hoorn (3-1), Hoekpolder (3-0) en Schipluiden (2-3) verloren. Ondanks deze slechte serie ging de debutant toch nog zeer knap met 21 punten uit 13 wedstrijden als vijfde in de 3e Klasse C de winterstop in.
Tijdens de winterstop waren het bestuur van sv Erasmus en trainer Hans Lamens een contractverlenging overeengekomen van één jaar.
Nadat sv Erasmus sinds eind november geen wedstrijd meer had gewonnen kwam het team van trainer Lamens op zondag 22 januari uitstekend uit de winterstop. Met een flink stuk karakter en veel werklust werd n.l. GSC ESDO verslagen. Echter een week later leed sv Erasmus duur puntenverlies door bij TAC’90 met 1-0 te verliezen. Na enkele weken van strenge vorst en sneeuw pakte men op zondag 26 februari de draad weer op door Oranjeplein/Postduiven met maar liefst 7-0 te verslaan. Het team van trainer Lamens raakte aardig op stoom en behaalde de ene na de andere overwinning op VCS (2-1), BMT (1-3), Verburch (2-1) en ODB (1-3). Het enige “smetje” was het terugtrekken uit de comeptitie van Wanica Star waardoor sv Erasmus ineens drie punten moest inleveren.
Na de overwinning op ODB was sv Erasmus inmiddels met 36 punten uit 19 wedstrijden opgeklommen naar de derde positie van de 3e Klasse C, achter koploper Schipluiden (20-42) en nummer twee Den Hoorn (20-41). Helaas vergooide sv Erasmus op 15 april definitief de titelkansen door geheel onverwacht bij sv Wateringse Veld met 3-2 te verliezen. Het vlaggenschip van sv Erasmus kon zich nu zo langzaam maar zeker gaan richten op de nacompetitie en hiermee alsnog proberen promotie naar de 2e Klasse te bewerkstelligen.
Sv Erasmus eindigde uiteindelijk met 40 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 49-39 als debutant op een zeer knappe derde positie in de 3e Klasse C. In de nacompetitie werd sv Erasmus gekoppeld aan WCR uit Rhoon. Helaas duurde het seizoen net iets te lang voor de smalle selectie van sv Erasmus en werd er tegen WCR zowel thuis als uit met 2-1 verloren.

>

Seizoen 2012-2013

Het bestuur van sv Erasmus schreef voor dit seizoen voor de zondag 7 seniorenelftallen en 3 veteranenteams in. De jeugdafdeling op zaterdag bestond uit 2 B-, 1 C-, 2 D-, 5 E- en 4 F-teams.

Van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus organiseerde sv Erasmus voor de zevende maal een eigen voetbaltoernooi voor eerste elftallen. Naast het team van trainer Hans Lamens namen ook GDA, Quintus en RAS deel aan dit toernooi. Tijdens deze twee dagen werd er geld ingezameld ten bate van de Stichting KiKa.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van sv Erasmus op 29 oktober zou voorzitter Cees Los volgens het rooster aftreden. Hij stelde zich echter wel herkiesbaar, maar gaf daarbij wel aan dat hij niet voor een nieuwe termijn van drie jaar zal aanblijven. Zodra er een opvolger was gevonden voor de functie van voorzitter, zou Cees Los tussentijds aftreden. Frank Koers (jeugdvoetbalzaken) en Michel Leferink (sponsoraangelegenheden) waren ook aftredend maar beide stelden zich herkiesbaar voor een nieuwe termijn.

Het competitievoetbal werd op zondag 10 februari afgelast, maar dat weerhield sv Erasmus er niet van om, voorafgaande aan het oefenduel tegen GONA, het nieuwe scorebord officieel in gebruik te nemen. Die handeling werd verricht door Ruud Jansen, eigenaar van Haaglanden onderhoudsgroep B.V. en tevens leider van het eerste team van Erasmus. Michel Leferink, voorzitter van de sponsorcommissie van Erasmus, dankte Ruud Jansen en dus gelijk Haaglanden onderhoudsgroep voor hun financiële bijdrage, die het mede mogelijk maakte om zo’n prachtig scorebord te realiseren. Ook de vrienden van sv Erasmus hadden een duit in het zakje gedaan en mede door een gift van ING kwam het geheel tot stand.

Het 1e elftal van sv Erasmus, nog steeds o.l.v. trainer Hans Lamens, kwam ook dit seizoen in de 3e Klasse C samen met CKC, Excelsior Rotterdam, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, Laakkwartier, Mozaiek, ODB, Ommoord, Steeds Hooger, De Ster, SVV, TAC ’90 en Wateringse Veld.

De resultaten van het vlaggenschip van de sv Erasmus vielen in de eerste competitiehelft ietwat tegen. Van de 12 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 4 verloren. Hiermee ging sv Erasmus met 14 punten, en de doelcijfers 29-25, op de negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Na een zeer geslaagd trainingskamp bij Valkenswaard kwam het team van trainer Hans Lamens na de winterstop uitstekend uit de startblokken met overwinningen op Mozaiek (2-0) en ODB (1-4). Op 3 maart 2015 volgde de eerste competitienederlaag van het jaar 2013 toen er met 2-0 werd verloren bij De Ster maar een week later volgde er een knap herstel door Steeds Hooger met 3-1 te verslaan.
Plotseling werd de samenwerking tussen sv Erasmus en trainer Hans Lamens op maandag 25 maart 2013 per direct beëindigd. Een fundamenteel verschil van inzicht in de aanpak van de selectie lag daaraan ten grondslag. John Resmann nam de taken ad interim over van trainer Lamens.
Uiteindelijk wist het eerste elftal van sv Erasmus van de 26 competitiewedstrijden er 12 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Met 41 punten, en de doelcijfers 61-46, eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst van de zondag 3e Klasse C.
Roël Brute werd dit seizoen met 17 doelpunten topscorer bij sv Erasmus 1, op de voet gevolgd door Stefan de Roode met 16 goals.

Op zaterdag 8 juni 2013 werd uiteindelijk het seizoen voor de A-selectie van sv Erasmus afgesloten in strandtent Oxbow Beach te Scheveningen. John Reijntjes werd tijdens deze avond als speler van het jaar verkozen. John had de meeste wedstrijden in het eerste elftal gespeeld en kreeg hiermee de meeste punten van de supporters!

Seizoen 2013-2014

Voor de zondagcompetitie schreef het bestuur van de sv Erasmus ditmaal 6 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond in het seizoen 2013-2014 uit 2 A-elftallen, 1 B-, 2 C-, 2 D-, 4 E- en 3 F-teams.

Op vrijdag 16 en zondag 18 augustus 2013 startte officieel het nieuwe seizoen bij sv Erasmus. Inmiddels kon deze start met het door sv Erasmus georganiseerde toernooi worden aangeduid als een traditie. Dit seizoen vond alweer de 8e editie plaats van het sv Erasmus toernooi.

Op donderdag 5 september ontving sv Erasmus uit handen van de Haagse sportwethouder Karsten Klein een cheque van ruim € 125.000 voor de uitvoering van de derde fase van de herinrichting van het sportcomplex van de club. Kaderleden van sv Erasmus en kinderen van medegebruiker kinderopvang De Bonte Bengels namen de cheque in ontvangst. De derde fase kost ruim € 200.000 en bestond onder andere uit de aanleg van een speeltuin, pannaveld, parkeerterrein, fietsen/brommers/scooterstalling, terras, zitvoorzieningen en oeverbeschoeiingen.
Het bestuur van sv Erasmus slaagde erin een maximale subsidie van de gemeente in de wacht te slepen. Met eigen middelen en met een bijdrage van Fonds 1818 was dat samen goed voor de uitvoering van de derde fase van haar herinrichtingsplan. De bedoeling was de werkzaamheden nog in 2013 te voltooien.

Op de Algemene ledenvergadering van 11 november 2013 werden Vinod Ramlakhan, Co Roelofs en Hans van Vliet voor drie jaar herbenoemd in het algemeen bestuur. George Hoogerwerf werd tot nieuw lid van de kascommissie benoemd.
Verder ging de vergadering in op de uitvoering van de 3e fase van de herinrichting. De voorbereidingen waren gestart en het grote werk zou op 25 november beginnen. Eind januari 2014 zou dan het grootste deel zijn voltooid, tenzij koning winter roet in het eten gooide. Discussie was er over het sportaanbod voor ons langzaam vergrijzend seniorenbestand en over het optimaal uitnutten van het sportcomplex.. Daarmee moest creatief worden omgegaan.
Op deze vergadering werd voorgesteld akkoord te gaan met de benoeming tot het Erelidmaatschap van Jetty Pabbruwee en van Carl Jakobs. Beide leden hadden besloten om te stoppen met commissiewerk. Dat hadden zij beiden zo’n 30 jaar verricht. En daarnaast hadden zij gemeen dat zij nog een scala aan andere functies hadden vervuld. Met applaus stemde de vergadering in met de voordrachten. Beide ereleden werden gezien als een voorbeeld voor het vrijwilligerswerk binnen sv Erasmus.

Ook voor het seizoen 2013-2014 werd het 1e elftal van sv Erasmus ingedeeld in de 3e Klasse C. Deze ditmaal zogenaamde “Haagsche” poule bestond verder uit: BMT, Celeritas, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, Hoekpolder, HVV, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein/Postduiven, De Ster, TAC ’90, Vredenburch en tenslotte Wateringse Veld. Een geweldige poule natuurlijk met veel oude bekende tegenstanders.

Het bestuur van sv Erasmus had ondertussen Toon Meijer aangetrokken als de nieuwe hoofdtrainer voor seizoen 2013-2014. Het eerste elftal van de sv Erasmus kende een redelijke eerste competitiehelft. Van de 13 wedstrijden werden er 5 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en gingen 6 wedstrijden verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 27-32, ging men op de achtste positie van de ranglijst de winterstop in.

Na de winterstop werd er door sv Erasmus alleen nog gewonnen van Celeritas (0-1), sv Wateringse Veld (3-0) en ODB (2-1) en gelijkgespeeld tegen GSC ESDO (1-1), Vredenburch (2-2) en BMT (2-2). Alle overige competitiewedstrijden gingen verloren. Met 29 punten uit 26 wedstrijden, en de doelcijfers 43-57, eindigde sv Erasmus uiteindelijk op de elfde positie van de ranglijst van de zondag 3e Klasse C. Stefan de Roode werd dit seizoen met 18 doelpunten topscorer bij sv Erasmus 1.

Trainer Toon Meijer moest aan het einde van dit seizoen sv Erasmus verlaten omdat hij niet over de vereiste papieren beschikte om een derdeklasser te trainen.

Het 2e elftal van sv Erasmus 2 promoveerde, tijdens een zinderende wedstrijd tegen Oliveo 2, op zondag 1 juni 2014 naar de Reserve 1e Klasse. Nadat men op Hemelvaartsdag (onder barre omstandigheden) het eerste duel met 1 – 0 verloren had, moest er nu met minstens 2 doelpunten verschil gewonnen worden. De start beloofde weinig goeds. Al in de negende minuut scoorde OLIVEO de 0 – 1, een stand die tot de 77e minuut op het scorebord prijkte. Maar daarna was het Erasmus dat de klok sloeg en liep men uit naar een  4 – 1 voorsprong. Vervolgens scoorde Oliveo 4-2 maar het slotakkoord was weer voor Erasmus: 6 – 2. Felicitaties gingen uit naar trainer John Resmann (trainer) alle spelers en begeleiding. Een mooier cadeau voor de scheidende trainer Resmann (die deze promotie moest bekopen met een nat pak) was niet denkbaar.
Erasmus 2 promotie in 2013-2014 - kopie-001

Aan het einde van seizoen 2013-2014 verwelkomde de sv Erasmus drie kampioenen. De zondag 3 behaalde 52 punten uit 20 duels en werd hiermee kampioen van de 3e Klasse E. Bij de jeugdafdeling werd de B1, met 33 punten uit 18 duels, kampioen van de 3e Klasse 01 en de F2 met 46 punten uit 17 duels kampioen van de 7e Klasse 09.

Seizoen 2014-2015

Tijdens de zomerstop waren er heel wat meters gemaakt. Meters asfalt wel te verstaan. Voorgoed is er dus afscheid genomen van het parkeerterrein in half verharding. Ook de speeltuin werd voorzien van kunstgras. Daarmee was er weer een belangrijke stap op weg naar voltooiing van de derde fase binnen de sv Erasmus gezet.

Het bestuur van sv Erasmus schreef voor het seizoen 2014-2015 6 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in  voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1 A-elftal, 1 B-, 2 C-, 2 D-, 4 E- en 2 F-teams.

Het eerste elftal van sv Erasmus werd ook voor het seizoen 2014-2015 ingedeeld in de 3e klasse C, met ditmaal als tegenstanders; Full Speed, Graaf WillemII VAC, Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, OLIVEO, Oranjeplein/Postduiven, REMO, SEP, de Ster, VCS, WIK, Wippolder.

Rob Gieben was bij sv Erasmus de opvolger geworden van trainer Toon Meijer. Gieben had aan de Erasmusweg een contract getekend voor één jaar. Met drie gelijke spelen tegen Oliveo (0-0), SEP (2-2) en Full Speed (0-0), twee nederlagen (tegen Wippolder 3-1 en Graaf Willem II VAC 0-2) en twee overwinningen op VCS (2-1) en ODB (2-1) kende sv Erasmus de eerste zeven wedstrijden van de competitie een wisselvallige start. Vanaf de maand november braken de succesvolle prestaties aan met overwinningen op Oranjeplein/Postduiven (0-4), Hoekpolder (3-2), Laakkwartier (1-0), De Ster (1-2) en REMO (1-0). Vooral de 1-0 overwinning op het superieure Laakkwartier (ongeslagen met een straatlengte voorsprong op de eerste plaats) was een prestatie van groot formaat. Orkun Catak was in deze wedstrijd de matchwinner voor sv Erasmus. In de eerste competitiehelft werd er helaas nog wel met 2-1 verloren bij WIK.
Aan het einde van het jaar had sv Erasmus zodoende van de 13 wedstrijden 7 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 24 punten, en de doelcijfers 19-14, ging het team van trainer Rob Gieben op de derde positie van de 3e Klasse C de winterstop in. Dit was achter koploper Laakkwartier (34 punten) en Graaf Willem II VAC (25).

Vanwege de asbest, die in de nacht van maandag op dinsdag 12/13 januari 2015 vrijkwam bij een grote brand aan de Poeldijkseweg in Wateringen, mochten de voetbalvelden van de sv Erasmus tot nader niet worden gebruikt. Het terrein van de sv Erasmus werd hermetisch afgesloten en het opruimen van de asbest duurde veel langer dan verwacht. Pas op 30 januari kreeg de sv Erasmuse de officiële toestemming om weer gebruik te mogen maken van haar velden.

Op zondag 25 januari 2015 begon sv Erasmus de tweede competitiehelft met een 2-1 nederlaag bij SEP. Vervolgens lichtte trainer Rob Gieben donderdagavond 29 januari zijn selectiegroep in, dat hij per direct stopte met zijn activiteiten bij de zondagderdeklasser sv Eramus. Volgens Gieben was het vertrouwen, dat hij had in enkele kaderleden, de technische commissie en bestuurders tot op het nulpunt gedaald. Peter Hartgring nam zijn taken ad interim over.
Tot 8 maart 2015 verloor de sv Erasmus ook nog eens van Wippolder (0-1), ODB (2-0) en Full Speed (2-6) en werd er alleen bij VCS (0-1) gewonnen. Op zondag 8 maart speelde sv Erasmus 2-2 gelijk tegen Graaf Willem II VAC maar daarna volgde er een uitstekende serie wedstrijden met achtereenvolgens overwinningen op Oranjeplein/Postduiven (4-2), Hoekpolder (0-10), WIK (5-0), REMO (1-3), Oliveo (3-0) en De Ster (2-1).Door deze prachtige serie overwinningen had sv Erasmus op het veroveren van de 3e Periodetitel maar had tevens de pech dat men in de laatste competitiewedstrijd tegen Laakkwartier moest aantreden. Op zondag 10 mei stond dus de wedstrijd Laakkwartier-sv Erasmus op het programma waarbij Laakkwartier moest winnen om toch nog het kampioenschap binnen te halen. Lang bleef het 0-0 maar vlak voor tijd scoorde Laakkwartier als nog de bevrijdende 1-0 en was het seizoen voor sv Erasmus 1 in één keer afgelopen.

Van de 26 competitiewedstrijden wist sv Erasmus er dus 14 te winnen, speelde men 4 keer gelijk en werd er in totaal 8 maal verloren. Met 46 punten, en de doelcijfers 52-32, eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst van de zondag 3e Klasse C.
Topscorer dit seizoen bij sv Erasmus 1 werd Martijn Kersten met 16 doelpunten, gevolgd door Stefan de Roode met 12 goals.

In het seizoen 2014-2015 kon bij de sv Erasmus tot driemaal toe de kampioensvlag in top. Bij de jeugd werd de A1 met 43 punten uit 16 wedstrijden kampioen in de 2e Klasse 09, de C2 kampioen in de voorjaarsklasse groep 6 / 14 en de E1 met 44 punten uit 18 duels (doelcijfers (101-36) werd kampioen van de 6e Klasse 10.

Seizoen 2015-2016

Het bestuur van de s.v. Erasmus was tijdens het seizoen 2015-2016 als volgt samengesteld: Cees Los (Voorzitter), Jos Rijntjes (Penningmeester), Hans van Vliet (Secretaris), Vinod Ramlakhan (Voetbal senioren commissie) en Co Roelofs (Kantine commissie).

Voor het seizoen 2015-2016 schreef de sv Erasmus 5 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in voor de zondagcompetitie en 2 seniorenelftallen voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit een C1, C2, D1, D2, E1, E2, E3, F1, F2 en een F3-team.

Henk Boon werd dit seizoen aangesteld als jeugdsportcoördinator voetbal bij Werkgever Sportclubs Den Haag. Zijn belangrijkste taak werd het versterken van de jeugdafdeling van sv Erasmus zen het geven van naschoolse clinics namens sv Erasmus.

In oktober reikte de KNVB aan zes leden van de Verenigingsraad van het district West II onderscheidingen uit. Hiertoe behoorde ook een onderscheiding voor sv Erasmus secretaris Hans van Vliet. Hans werd vanwege zijn verdiensten bij zijn club en voor de KNVB benoemd tot lid van verdienste van de voetbalbond. Hans van Vliet was al vele jaren actief bij sv Erasmus (en daarvoor GDS).

Tijdens de kerstlunch, die op vrijdag 18 december werd gehouden in de kantine van sv Erasmus, waren alle vrijwilligers uitgenodigd die wekelijks op de maandagmorgen de zaken kwamen schoonmaken in de keuken, in de kantine, maar ook op het terrein en overal hand- en spandiensten verrichten met het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden die een eigen complex met zich meebracht.
Tijdens deze kerstlunch werd er, voor het eerst in de geschiedenis van de sv Erasmus, de vrijwilliger van het jaar uitgeroepen. De eer van vrijwilliger van het jaar 2015 ging naar Leo Coers, die zich al heel lang (naast Ton de Heer) inzette en vrijwel altijd een vaste kracht was op de maandagmorgen.

Voor het eerst dus in de historie van sv Erasmus  schreef de club dus voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen in. Het beginnen van een zaterdagafdeling bij sv Erasmus stond al langer op de planning, maar dit kwam er maar steeds niet van. Vorig seizoen hadden een aantal spelers van de zondag-selectie aangegeven dat ze liever op zaterdag wilden gaan voetballen en zodoende naar een zaterdag vereniging zouden gaan. Dit alles leidde ertoe dat er met Piet van Dam, Rob Toet en John Houtman een groep ontstond die zich gingen bezig houden met het oprichten van een zaterdag afdeling. Dit gebeurde overigens wel met de toestemming van de vereniging. In eerste instantie werd er een goede begeleiding neergezet en men is toen met de spelers gaan praten met als gevolg dat sv Erasmus dit seizoen 2 zaterdag teams kon inschrijven bij de KNVB. De zondag selectiespelers, die hadden aangegeven om weg te gaan, heeft men zodoende kunnen behouden voor de club.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Duindorp SV, sv Erasmus, GSC ESDO, HPSV, HVV Hercules, KSD-Marine, Laakkwartier, Loosduinen, PGS Vogel, Quick Steps, RAS, VELO en Vredenburch. Een bijna pure “Haagse” competitie dus met leuke derby’s.

Trainer Hans Kooijenga zwaaide samen met Ron Eckhard, de scepter over de twee zaterdag-selectie elftallen van sv Erasmus en had de beschikking over een combinatie van jeugd en routiniers, zoals o.a. John Reijntjes, Ferry de Jong, Kevin van Zanen, Danny Flothuizen, Normen Meijer, Michael en Jeffrey Vreeswijk, Stefan de Roode, Maikel v.Wijngaarden en jonge jongens o.a. Mitchell Timmers, Daniël Kooijenga, Xander Rietbroek, Dylan Kroeze, Gebr. Palstra en Dylan vd Bosch.

De eerste vriendschappelijk wedstrijd van de zaterdag 1 was op 8 augustus 2015, waarin men thuis met 3-5 verloor van Hvv Hercules. De eerste officiële wedstrijd was op 22 augustus, de bekerwedstrijd sv Erasmus-Schipluiden (1-5). De andere twee bekerwedstrijden tegen SEP (3-0) en Naaldwijk (2-5) gingen ook verloren.

Op zaterdag 5 september 2015 begon dan de competitie voor sv Erasmus met een uitwedstrijd tegen KSD-Marine. Het werd uiteindelijk 2-2 door doelpunten van Stephan de Roode en Maikel van Wijngaarden. Een week later werd de eerste overwinning gevierd door een 3-1 thuiszege op Quick Steps.
Uiteindelijk speelde het team van trainer Kooijenga een redelijke eerste seizoenshelft. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 6 keer verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 32-30 ging sv Erasmus op een knappe zesde positie van de ranglijst de winterstop in.

<

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Den Hoorn, DHL, sv Erasmus, Full Speed, HDV, HMC, ODB, REMO, SEP, De Ster, Taurus, VCS en Wippolder.

Het bestuur van sv Erasmus had John Resmann vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer van de zondag A-selectie. Hiermee keerde Resmann terug bij sv Erasmus want van 2010 tot 2014 fungeerde hij aan de Erasmusweg al als assistent-trainer.
Na het vertrek van een aantal toonaangevende spelers naar de zaterdagtak van sv Erasmus maakte de zondagselectie dit seizoen een verjongingsslag door. Naast de overkomst van bijna de voltallige A1 selectie was er ook sprake van een forse toeloop van jeugdige spelers van buitenaf. Echter dit bijna geheel nieuwe team moest natuurlijk nog wel ingespeeld raken en dat bleek dan ook in de eerste competitiehelft. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 6 keer verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 22-30, ging de zondag 1 op een elfde positie van de ranglijst de winterstop in.

>

Op 30 mei 2016 zag het er bepaald niet naar uit dat sv Erasmus in het seizoen 2016-2017 geen zondag-selectie meer zou hebben, want toen schreef de club zes teams in voor de zondagcompetitie en drie elftallen voor de zaterdagcompetitie. Op de zondag één team minder dan vorig seizoen. Het vierde zondag-elftal had immers besloten collectief naar de zaterdag over te stappen. Op de zaterdag dus een team extra bij sv Erasmus. Daarnaast had een zestal zondagselectiespelers aangegeven ook op de zaterdag te willen gaan spelen. Met selectiespelers gevoerde gesprekken wezen verder niet op veel vertrekkers. Zelfs een week vóór de overschrijvingsdatum van 15 juni waren er geen signalen die wezen op een massale uittocht. Wel communiceerden een aantal spelers via de social media dat zij nog niet wisten of zij zouden blijven of toch hun heil elders zouden zoeken.
Vlak voor het weekend van 11/12 juni 2016 kantelde de situatie. Een aantal spelers liet onder andere via Facebook weten toch naar elders te zullen vertrekken. Dit had een soort sneeuwbal-effect. Anderen vonden dat er te weinig kwaliteit resteerde en besloten ook afscheid te nemen. Om de schade te beperken en een goed beeld van de beschikbaarheid te krijgen, werd in allerijl op maandag 13 juni een selectiebijeenkomst georganiseerd. Het feit dat zich daar slechts vijf spelers lieten zien sprak boekdelen. De uittocht was begonnen en bleek niet te stoppen. De dagen daarna regende het overschrijvingen naar elders. De achterblijvende spelers zagen de bui al hangen. Er resteerden te weinig spelers niet voor één maar zelfs voor twee selectie-elftallen. Uiteraard werd na 15 juni nog gepoogd de schade te repareren, maar dit traject bleek kansloos.

Seizoen 2016-2017

Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 telde de selectie van de zondagformatie te weinig spelers om een selectieteam te vormen en besloot het bestuur van sv Erasmus om op 8 augustus 2016 de stekker definitie uit de zondagformatie te trekken. Een zeer grote teleurstelling natuurlijk voor iedereen die sv Erasmus lief had want de fusieclub, die in 1997 was ontstaan uit de twee typische zondagverenigingen GDS en VVP, kwam dit seizoen dus niet meer uit met een standaardteam op de zondag en hiermee was aan een lange traditie een einde gekomen.
Reglementair was het echter niet meer mogelijk om een team terug te trekken uit de A-categorie. Dit betekende dat sv Erasmus in de eerste twee wedstrijden van de zondagcompetitie niet kwam opdagen en zodoende door de KNVB uit de competitie werd genomen. Hiermee kwam dus ook een abrupt een einde met de overeenkomst tussen sv Erasmus en hoofdtrainer John Resmann.

Vanaf 1 november 2016 kreeg sv Erasmus tijdelijke inwoning van de Hsv Escamp. De Stichting Sportcomplex Erasmusweg was (is) verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van onder andere de sportvelden van sv Erasmus. Vanuit dat laatste belang en in de wetenschap dat de Hsv Escamp op dat moment niet over sportmogelijkheden beschikte, werd in goed overleg met het algemeen bestuur en de sportcommissies besloten dat de voetbalvereniging Hsv Escamp tijdelijk medegebruik toe te staan. Dit gaf voor die club even wat tijd om de onderhandelingen met de Gemeente voor het betrekken van een eigen sportcomplex goed af te kunnen ronden. Het ging dus om medegebruik van tijdelijke aard. Voor het medegebruik van het sv Erasmus complex compenseerde de Hsv Escamp financieel de Stichting Sportcomplex Erasmusweg. Na goed overleg tussen de besturen van beide verenigingen en het bestuur van de Stichting Sportcomplex Erasmusweg werd op 23 december besloten het medegebruik van de sportvelden door Hsv Escamp te verlengen. Dit betekende dat de accommodatie tot en met 30 juni 2017 mede door Hsv Escamp benut mocht worden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van maandag 21 november 2016 werd er afscheid genomen van voorzitter Cees Los, een functie die hij ruim 15 jaar had bekleed. Uiteraard kon dit niet zomaar voorbij gaan en aan het eind van de vergadering nam secretaris Hans van Vliet de aanwezigen mee in alle inzet die Cees voor sv Erasmus, het voormalige VVP en andere organisaties had getoond en dat was niet gering geweest! Uiteraard was de sv Erasmus Cees ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft betekend, reden genoeg om hem bij deze gelegenheid te benoemen tot Ere-lid van sv Erasmus.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor de zaterdag 1 van sv Erasmus veranderde er niet veel want de Haagse club kwam na vorig seizoen ook dit seizoen gewoon weer uit in de vierde klasse.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van sv Erasmus schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en voor de zondag 2 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO-17, 2x JO-15, 2x JO-13, 1x JO-11 en 3x JO-9. De G-afdeling van sv Erasmus bestond uit 1 seniorenelftal en 1 juniorenteam.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch.

Na in het seizoen 2015-2016 te zijn gestart met het zaterdag-selectievoetbal bij sv Erasmus was het team van trainer Ron Eckhardt, na het opheffen van het zondag standaardteam, nu ineens het vlaggenschip van de vereniging geworden. Door het opheffen van de zondagtak had trainer Eckhardt ineens een luxe probleem met een selectie van 40 man voor twee elftallen.
Dat de vrij grote en jonge selectie van sv Erasmus nog aan elkaar moesten wennen bleek wel in de resultaten aan het begin van de competitie. Na een niet al te sterk begin ging het gaandeweg de eerste seizoenshelft steeds beter. Van de uiteindelijk 13 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en werd er 6 keer verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 43-30, ging sv Erasmus op een achtste positie van de ranglijst de winterstop in.

Van 6 t/m 8 januari 2017 bereidde de selectie van sv Erasmus zich, middels een trainingskamp in Arnhem, voor op de tweede seizoenshelft.

In de tweede seizoenshelft zagen we een veel beter presterend sv Erasmus 1 dat helaas net niet een Periodetitel en nacompetitie wist te bereiken. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 43 punten, en de doelcijfers 78-52, eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst.

Op zaterdag 17 juni werd het seizoen voor de zaterdagtak van sv Erasmus afgesloten met een geslaagde avond waarop werd teruggekeken op het afgelopen seizoen en werden diverse spelers in het zonnetje gezet. Maikel van Wijngaarden werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler bij het eerste elftal en Jordy van Delft bij het tweede elftal. Roell Brute werd gehuldigd als topscorer van het eerste elftal. Jochem Pronk werd uitgeroepen tot ‘talent van het jaar’ en Remco Plastra tot ‘beste speler van het tweede team’. Tevens was er een extra bedankje voor de twee trainers van het afgelopen seizoen, Michel Bakker (trainer tweede team) en Ron Eckhardt (trainer eerste). Last but not least kregen ook alle vrijwilligers van dit seizoen op deze avond nog een extra bedankje want zonder deze belangrijke mensen zou zo’n mooi seizoen niet mogelijk zijn geweest.

In het seizoen 2016-2017 zagen we helaas geen kampioenen terug bij sv Erasmus.

Seizoen 2017-2018

De sv Erasmus verleende sinds het najaar van 2016 gastvrijheid aan Hsv Escamp maar aan die tijdelijke samenwerking was bij aanvang van het seizoen 2017-2018 een einde gekomen.

Inmiddels hadden achter de schermen een ‘werkgroep’, bestaande uit Jeroen de Zoete, Ron van der Heiden, Peter Hartgring en Marco Hartgring hard gewerkt om bij sv Erasmus het zondag standaard-elftal weer nieuw leven in te blazen. Gesprekken met potentiële spelers en bestuur verliepen dusdanig positief dat sv Erasmus met vertrouwen voor het seizoen 2017-2018 weer een selectie-elftal kon samenstellen.

Tijdens de Algemene ledenvergadering van maandag 20 november 2017 werd er van Ton de Heer als bestuurslid afscheid genomen. Ton had een scala aan functies vervuld. Bij VVP was hij jeugdleider, commissielid, bestuurslid met portefeuille jeugdvoetbal en ondersteunde hij het accommodatiegebeuren op technisch gebied. Nadrukkelijk heeft Ton zich bemoeid met het fusieproces GDS – VVP. Na de fusie was hij bij sv Erasmus achtereenvolgens bestuurslid jeugdvoetbal, sponsoring en accommodatiezaken. Bij de gefaseerde vernieuwing van het sportcomplex speelde hij een trekkersrol en kreeg hij al gauw de titel “bouwpastoor”. Ton verstond de kunst om mensen met verschillende opvattingen samen te brengen om toch een gemeenschappelijk doel te bereiken.
Als blijk van waardering voor zijn inzet benoemde de ledenvergadering hem tot Ere-lid van sv Erasmus.

Het bestuur schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en voor de zondagcompetitie 4 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 uit de volgende teams samengesteld: 1x JO19, 2x JO15, 2x JO13, 2x JO11, 3x JO9 en 2x JO8. De G-afdeling op zaterdag bij sv Erasmus bestond uit 1 G-team en 1 JG-team.

De indeling van de zaterdag 1 van sv Erasmus voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star.

Patrick Puister debuteerde als hoofdtrainer dit seizoen bij de zaterdag 1 van sv Erasmus. In de eerste seizoenshelft draaide de zaterdag 1 goed mee in de top van de 4e Klasse B want van de 9 competitiewedstrijden had men er 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met 19 punten en een doelgemiddelde van 28 voor en 14 tegen ging het team van trainer Puister op een vierde plaats van de ranglijst de winterstop in. Koploper op dat moment was sv Loosduinen met 22 uit 11.

Tijdens de winterstop verbleef de selectie van sv Erasmus van 19 t/m 21 januari in groepsaccommodatie ‘Seven Hills’ te Groesbeek door middel van een trainingskamp voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. In eerste instantie kwam sv Erasmus 1 goed uit de winterstop want op 10 februari 2018 stond men met 26 punten uit 12 duels op de tweede positie achter sv Loosduinen dat 28 punten had behaald uit 13 wedstrijden. De trainingsopkomst bij de A-selectie was echter al weken lang dramatisch en hierdoor werden de resultaten ook minder. Een doorn in het oog voor trainer Puister die het op een gegeven moment niet langer kon opbrengen om met een groep van zes of zeven jongens op maandag op de training te staan. Na de nederlaag tegen RAS op zaterdag 31 maart besloot trainer Puister direct te stoppen als trainer bij de zaterdagtak van sv Erasmus.
Het seizoen ging voor de zaterdag 1 als een nachtkaars uit. Van de 22 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 10 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 9 verloren. met 33 punten, en een doelgemiddelde van 53 voor en 44 tegen, eindigde men in de middenmoot op de zesde positie van de ranglijst.

Zoals gezegd startte sv Erasmus, na een afwezigheid van een jaar startte, weer met een selectie-elftal op de zondag. Peter Hartgring was door het bestuur aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van deze zondagselectie.

De indeling van de zondag 1 van sv Erasmus voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse A luidde als volgt; Blakenburg, Delfia, sv Erasmus, GOL Sport, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Roodenburg, SVH, Steeds Hooger, Toofan, Wanica Star en sv Madestein.

Het werd een dramatisch seizoen voor de zondag 1 van sv Erasmus. Nog niet eens vanwege de prestaties maar door het aantal teams dat zich tijdens de competitie terugtrokken. Gol Sport, Delfia en Roodenburg waren de clubs die zich hadden teruggetrokken van de competitie waardoor je soms weken achter elkaar vrij was van voetballen. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden wist de zondag 1 er 8 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Met 27 punten, en een doelgemiddelde van 51 voor en 63 tegen, eindigde sv Erasmus op de achtste positie van de rangkijst.

We sluiten het seizoen 2018-2019 gelukkig toch nog goed af want in dit seizoen konden er bij drie teams van sv Erasmus de kampioensvlag in top. De zondag 4 werd kampioen van de 5e Klasse 3, de JO13-1 van de 4e Klasse 5 (VJ) en de G1 van de 1e Klasse 09. Bij de competitie’s vanaf JO9 en lager werden vanaf dit seizoen geen uitslagen en standen meer weergegeven. De KNVB vond dat die spelers in deze leeftijdscategorieën zich in een ontwikkelfase bevonden, waarbij de competitie geen doel maar een middel was dat bijdroeg aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Seizoen 2018-2019

>

In het seizoen 2018-2019 kwam sv Erasmus op de zondag met 5 seniorenelftallen en 2 veteranenteams uit in de competitie en in de zaterdagcompetitie met 3 seniorenelftallen. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1x JO19, 2x JO16, 1x JO14, 1x JO13, 1x JO11, 3x JO10, 2x JO9 en 1 JO8-team. Verder voetbalde er bij sv Erasmus ook 1 G-team en 1 jong G-team. In de zaal kwam men uit met 1 herenteam.

Dit seizoen startte een aantal jongens van de zaterdagtak met een zaalvoetbalteam bij sv Erasmus. Omdat het om een inschrijving van een nieuw team ging, moest het team uitkomen in de vijfde klasse.

In het seizoen 2018-2019 kwam de zaterdag 1 van sv Erasmus uit in de 4e Klasse D en moest het daarin opnemen tegen de volgende tegenstanders: BMT, GDA, GSCESDO, sv Houtwijk, HPSV, sv Loosduinen, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, RVC/Celeritas, TAC’90 en Wanica Star. Een bijna geheel Haagse poule dus met daarbij Quintus uit Kwintsheul en MSV’71 uit Maassluis.

>

Voor aanvang van het seizoen 2018-2019 had de KNVB in District West 2 de derde- en vierde klasse samengevoegd. Het samenvoegen was noodzakelijk omdat er meerdere zondagteams waren gestopt. De KNVB hoopte dat op die manier de scheiding weer op een natuurlijke manier verloopt.
Alle overgebleven zestig standaardteams werden verdeeld over vier kwalificatiepoules van vijftien ploegen. Daarin moest worden gestreden voor een plek in de play-offs. Er werden geen returns gespeeld, maar iedere club speelde even vaak uit als thuis. De beste zes clubs op de ranglijst na de eerste seizoenshelft kwalificeerden zich voor de tweede seizoenshelft voor de “derde klasse hoog”, de overige negen kwamen dan uit in de “derde klasse laag”. In de “derde klasse hoog” kon worden gestreden om promotie naar de tweede klasse. Op die manier probeerde de KNVB om in het seizoen 2019-2020 weer twee derde klassen en twee vierde klassen te krijgen in West 2.

Zodoende werd de zondag 1 van sv Erasmus voor de eerste competitiehelft ingedeeld in de 3e klasse Q2, met daarin als tegenstanders; ASW, Blijdorp, Cabauw, DONK, FC IJsselmonde, HOV/DJSCR, HWD Haastrecht. MSV’10, NOCKralingen, Slikkerveer, Stolwijk en Wanica Star.

Het bestuur van sv Erasmus was met coach Peter Hartgring een verlenging van het contract overeen gekomen. Zoals gezegd zouden de eerste zes clubs op de ranglijst zich na de eerste seizoenshelft plaatsen voor de promotiepoule. Helaas kwam sv Erasmus tekort om mee te gaan strijden voor promotie naar de 2e klasse. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 13 punten, en een doelsaldo van 25 voor en 35 tegen, eindigde men op de negende positie.

De zondag 1 kwam dus in een poule waarin werd gestreden tegen degradatie en voor behoud in de 3e Klasse. De nieuwe poule indeling voor de tweede seizoenshelft zag er nu als volgt uit: sv Erasmus (Den Haag), Alphen (Alphen a/d Rijn), Haastrecht (Haastrecht/Gouda), HMC (Den Haag), Houtwijk sv (Den Haag), Steeds Hooger (Rotterdam), Stolwijk (Stolwijk/Gouda) en WVC (Roelofarendsveen).

>

Tijdens de jaarlijkse bestuursvergadering van dinsdag 28 mei 2019 werd er o.a. stilgestaan bij de samenstelling van het algemeen bestuur tijdens het seizoen 2019-2020. Walter Bayards, Marco Hartgring, Jos Rijntjes, Co Roelofs en Hans van Vliet waren ook voor het nieuwe seizoen voor het algemeen bestuur beschikbaar. Wel was er sprake van zorg over het vervullen van enkele al langere tijd openstaande vacatures. De zomerstop werd dan ook benut om leden te enthousiasmeren om in bestuur of commissies een taak te gaan vervullen.

Op 22 juni 2019 werd bij sv Erasmus met verslagenheid kennisgenomen van het plotseling overlijden van clubicoon en Ere-lid Ben Gelauff. De heer Gelauff was een zeer gewaardeerd en actief lid van de club. In de VVP-tijd was hij een begenadigd voetballer, maar ook buiten het sportveld was hij actief. Zo was hij o.a. de laatste voorzitter van VVP voor de fusie. In de startjaren van het sv Erasmus-tijdperk maakte hij deel uit van het eerste bestuur. Na zijn bestuurlijke periode zette hij zich in voor de vele noodzakelijke renovaties en vernieuwingen op en aan het sportcomplex en was hij een zeer actief lid van het accommodatieteam. Ben Gelauff was ook éénn van de gangmakers bij de interne verbouwing die juist in deze periode bij de club plaats vond.

Seizoen 2019-2020

Tijdens de zomermaanden vond er in het clubgebouw van sv Erasmus een grote renovatie plaats. Gangmaker tot de aanzet van deze renovatie was de inmiddels overleden Ben Gelauff. Onder aanvoering van Ton de Heer maakten de overige vrijwilligers het karwei vakkundig af. Zo verschenen er een nieuwe bestuurskamer, keuken, toiletten, fitnessruimte en een archiefruimte. Op vrijdag 30 augustus 2019 werd door het klusteam van sv Erasmus de nieuwe ruimtes opgeleverd. De nieuwe ruimte werd vernoemd naar initiatiefnemer en Ere-lid Ben Gelauff.

BPD (Bouwfonds Property Development), dat al sinds 2002 via haar rechtsvoorgangers sponsor was van sv Erasmus, had besloten om het lopende sponsorcontract te verlengen tot 1 januari 2022. Een zeer trouwe sponsor dus waar sv Erasmus heel erg blij mee was.

Na dit ruimschoots van tevoren te hebben aangekondigd, trad voorzitter Cees Los op 21 november 2016 af als voorzitter van sv Erasmus. De daarop volgende seizoenen slaagde de vereniging er maar niet in voor hem een opvolger te vinden. Daarin is verandering gekomen. John Houtman is bereid gevonden de vacature te gaan vervullen. Het algemeen bestuur draagt hem ter benoeming tot voorzitter voor tijdens de algemene ledenvergadering van 25 november aanstaande

Voor de zaterdagcompetitie schreef het bestuur van sv Erasmus 3 seniorenelftallen en 2 G-teams in bij de KNVB. Op zondag kwam de club met 4 seniorenelftallen en 3 veteranenteams uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1 G-team, 1 JO17, 1 JO12, 3 JO11, 2 JO10, 1 JO9 en 2 JO8 teams. Aan de zaalvoetbalcompetitie deed sv Erasmus met 1 herenteam mee.

De zaterdag 1 van sv Erasmus speelde in het seizoen 2019-2020 in de zaterdag 4e Klasse E. De competitie-indeling was ditmaal als volgt : BMT, sv Erasmus, GSC-ESDO, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Maasdijk, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, VCS en Wanica Star.

In een klasse waarin sv Houtwijk oppermachtig was speelde het team van trainer Herman Kooijenga dit seizoen een bescheiden rol.

De zondag 4e Klasse A van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: sv Bolnes, FC Dordrecht (am), sv Erasmus, GSC/ODS, sv Houtwijk, sv Madestein, FC Pretoria (R), Steeds Hooger, SVH en Toofan.

De zondag 1 van sv Erasmus stond wederom onder begeleiding van hoofdtrainer Peter Hartgring en deed het dit seizoen uitstekend. De eerste seizoenshelft werd met 23 punten uit 11 duels afgesloten op een tweede positie van de ranglijst. Koploper SVH had evenveel punten alleen een wedstrijd minder gespeeld. Na de winterstop leed sv Erasmus helaas twee grote nederlagen tegen de cocurrenten FC Dordrecht (0-4) en SVH (6-0).

Helaas zou het seizoen echter nooit worden afgemaakt want na de uitbraak van het coronavirus (begin maart 2020) lag een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot de zomer toe te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot hierdoor ook dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen zou dan iedere club, dus ook sv Erasmus, in dezelfde klasse uitkomen als bij de start van dit seizoen.

De zaterdag 1 van sv Erasmus had op dat moment van de 16 wedstrijden er 7 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 22 punten en een doelsaldo van 29 voor en 39 tegen, stond men op de achtste positie van de ranglijst.

Het team van trainer Hartgring had van de 15 wedstrijden er 9 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 29 punten en een doelsaldo van 66 voor en 23 tegen, vond men sv Erasmus terug op de derde positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk na ruim drie maanden alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

De competitie-Indeling van de zaterdag 1 van sv Erasmus boor het seizoen 2020-2021 in de 4e Klasse E was als volgt: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, PGS/VOGEL, Quintus, RAS, RVC Celeritas, Semper Altius, Toofan en VCS. Een mooie poule dus met vele Haagse derby’s.

<

Omdat steeds meer clubs met hun standaardteam switchten van het zondagvoetbal naar de zaterdag bleven er in District West II steeds minder teams over in de zondag 4e Klasse. Daardoor werden de clubs uit de Haagse regio, die nog wel over waren gebleven, ingedeeld in District West 1.
Zodoende kwam de zondag 1 van sv Erasmus uit in de 4e Klasse D van District 1 met daarin de volgende tegenstanders; AC Amsterdam, sv BSM, DSS, Eendracht’82, Geel Wit’20, HFC Heemstede, HYS, Olympia Haarlem, Onze Gezellen, AVV Sloterdijk, VVA Spartaan, VCS en sv Zuid West Den Haag.

Extra zuur dus voor de Haagse clubs die hierdoor vaak moesten afreizen richting Noord-Holland. Dat bracht niet alleen extra reiskosten en tijd met zich mee maar ook zou er nauwelijks publiek hun eigen ploeg door de verre reizen vergezellen.

>

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef sv Erasmus voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen in en op zaterdag kwam men met 5 seniorenelftallen en 1 O23-team uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO14, 2 JO12, 1 JO11, 2 JO10, 1 JO9, 1 JO8 en 2 G-teams.

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zaterdag 4e klasse F waren: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, MSV’71, Maasdijk, ODB, PGS/Vogel, Quintus, Toofan, VCS en Wanica Star.

>

De zondag 1 van sv Erasmus begon in het seizoen 2021-2022 in de 4e Klasse maar omdat het ene na het andere elftal zich in deze klasse zich terug trok bleven alleen sv Zuid West Den Haag en sv Erasmus over. Op donderdag 25 november 2021 maakte de KNVB bekend dat het team van trainer Peter Hartgring zich per direct bij de 3e Klasse A kon voegen, weliswaar buiten mededinging maar er kon in ieder geval gevoetbald worden. De zondag 3e Klasse A bestond dit seizoen uit: Alphen, DHL, HWD, Kethel Spaland, sv Madestein, ODB, SEP, Sporting Leiden, Stompwijk’92, SVH, Taurus, Voorschoten’97 en WIK.

De bedoeling was dus dat de zondag 1 van sv Erasmus op zondag 28 november 2022 dan eindelijk haar eerste wedstrijd tegen DHL zou gaan spelen maar juist op dat moment begon alle ellende, met wat betreft corona, weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcompelx hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

>

Seizoen 2022-2023

Het ging uitstekend bij sv Erasmus, zeker bij de jeugdafdeling. Sinds de start van dit seizoen hadden zich inmiddels ruim 35 nieuwe jeugdleden aangemeld. Met alle teams werden ouderavonden georganiseerd en dat leverde een aantal enthousiaste ouders op die zich gingen inzetten voor de jeugdafdeling. Ook in dit seizoen kon de jeugdafdeling gebruik maken van de diensten van in totaal 14 stagiaires van Mondriaan waarvan er een aantal een team begeleidde. Al met al werden er bij de jeugd een drietal nieuwe teams ingeschreven. Ook de jeugdcommissie werd voorzien van een aantal nieuwe krachten. De nieuwe jeugdcommissie ging zich met veel enthousiasme inzetten voor de jeugd, om er een leuk seizoen van te maken met vele activiteiten.
In december waren er inmiddels 50 nieuwe jeugdleden bij sv Erasmus komen voetballen. Nadat al eerder 2 nieuwe teams bij de KNVB waren aangemeld, werd er voor de tweede seizoenshelft wederom een nieuw jeugdteam (JO10-2) bij de KNVB aangemeld.

Het algemeen bestuur van sv Erasmus had besloten om voor het seizoen 2022-2023 op zondag geen standaardteam meer in te schrijven. Diverse factoren waren aanleiding tot dit besluit maar de belangrijkste was dat per 1 juli 2022 meer dan 50 standaardteams van de zondag naar de zaterdag waren verhuisd. Voor de 3e Klasse resteerde dan in geheel (!) West II nog slechts 8 verenigingen. Daarmee was het niet mogelijk een volwaardige poule te formeren. Aanvulling met derdeklassers uit West I en uit Zuid I was een mogelijkheid maar dat zou voor de toegevoerde verenigingen leiden tot het maken van heel veel kilometers. Voor de recreatieve teams, waaronder de veteranenelftallen, veranderde overigens niets, die bleven wel gewoon op zondag voetballen.

De Algemene Ledenvergadering vond op maandag 28 november 2022 plaats. De jaarstukken werden vlot afgehandeld en buiten vragen over de verkeersonveiligheid bij de uitrit en over de voortgang van het vrijwilligersbeleid hadden de aanwezigen weinig op- of aanmerkingen.
Een ingelast agendapunt vormde de voordracht van het algemeen bestuur voor toekenning van een Lidmaatschap van Verdienste. Die eer kwam Frank Koers toe. Sinds 1985 was Frank, eerst voor GDS en sinds de fusie voor sv Erasmus, actief geweest in diverse bestuurs- en commissiefuncties. Daarnaast was hij onder andere jeugdleider, scheidsrechter, lid van de redactie van het clubblad, initiatiefnemer van de website, jeugdkampleider, lid van het accommodatie team en vertrouwenspersoon van de jeugdafdeling. De vergadering nam het bestuursvoorstel met applaus over. Voorzitter John Houtman feliciteerde Frank met zijn zeer verdiende benoeming en overhandigde hem de bijbehorende oorkonde. Bloemen waren er voor Edith gelet op de ruimte die zij Frank biedt om zich voor de club in te zetten.

Al met al schreef het bestuur van sv Erasmus dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 onder de 23 jaar elftal in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO15, 1 JO14, 1 JO13, 2 JO12, 2 JO11, 2 JO10, 1 JO9, 2 JO8 en 2 G teams.

Poule-indeling competitie zaterdag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: BMT, Hsv DUNO, sv Erasmus, GDA, HPSV, sv Loosduinen, ODB, PGS/VOGEL, Quick Steps, Quintes, RAS, Semper Altius, VCS en Vredenburch.

>

Seizoen 2023-2024

Op maandag 20 november 2023 hield sv Erasmus haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Na het behandelen van alle jaarstukken stond er ook nog een ander belangrijk punt op de agenda, namelijk de ‘financiering van de renovatie van het kunstgrasveld’. Het algemeen bestuur van sv Erasmus kwam met voorstellen voor de planning van de renovatie van het kunstgrasveld en over de wijze van financiering.

Op donderdagavond 30 november 2023 kwam het verschrikkelijke trieste nieuws naar buiten dat sv Erasmus-lid Patrick van der Heiden (27 jaar) tijdens de training onwel was geworden en is overleden.

Sv Erasmus nam dit seizoen aan de zaterdagcompetitie deel met 5 seniorenelftallen en 1 G-team. Op de zondag kwam men met 1 seniorenelftal en 2 35+ teams in het veld. De jeugdafdeling bestond in het seizoen 2023-2024 uit 14 teams, onderverdeeld in; 1 JO16, 1 JO15, 1 JO14, 1 JO13, 1 JO12, 2 JO11, 2 JO10, 3 JO9 en 2 JO8 teams.

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

Ondanks tegenslagen, door o.a. zware blessures, bleef de selectie van trainer Patrick Vink altijd strijdvaardig. De eerste competitiehelft werd door sv Erasmus met 15 punten uit 9 duels (doelsaldo 26-19) op een zesde positie afgesloten. Die strijdvaardigheid bracht na de winterstop een hele mooie reeks serie gewonnen wedstrijden op met als kers op de taart op maandag 1 april  2024 (2e Paasdag) het winnen van de 2e Periodetitel na de 1-4 overwinning bij BMT. 

Samen met GSC ESDO eindigde sv Erasmus uiteindelijk op een gedeelde tweede positie van de ranglijst. Van de 22 wedstrijden werden er 12 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 6 verloren. Hiermee behaalde de Haagse club 40 punten en een doelsaldo van 66 voor en 38 tegen.

Door het winnen van een Periodetitel kreeg het seizoen voor sv Erasmus zoals gezegd een mooi slot in de vorm van de nacompetitie. Op zaterdag 1 juni moest sv Erasmus het in de eerste ronde op eigen veld aantreden tegen v.v. Lekkerkerk. De ploeg van trainer Patrick Vink was heer en meester en won uiteindelijk door doelpunten van Didi Eesiah (2x), Aimane Tatou, Ibi Assili, Abbas Saleem en Marnix Hermans met maar liefst 6-0. FC IJsselmonde is de volgende horde die sv Erasmus moet nemen.
Op zaterdag 8 juni stond de tweede ronde van de nacompetitie op het programma, tegenstander was ditmaal F.C. IJsselmonde, een derdeklasser uit Rotterdam Zuid. Onder de rook van Stadion De Kuip was FC IJsselmonde helaas gewoonweg sterker en zodoende verloor sv Erasmus uiteindelijk met 3-0 en kwam er hiermee abrupt een einde aan een mooi seizoen.

Na vier mooie seizoenen werd er aan het einde van dit seizoen afscheid genomen van trainer Patrick Vink.

Seizoen 2024-2025

>

<

 

Van sv Erasmus hebben wij helaas nog geen historie kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van deze amateurclub, neem dan a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com  Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn natuurlijk van harte welkom.

Palmares Erasmus (zondag)

Kampioenschappen:
2003-2004 5e klasse A
2007-2008 4e klasse C

Andere prestatie’s:
2010-2011 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse

Parade der trainers bij sv Erasmus (zaterdag):

2002-2003 Henk Gajadjar
2003-2004 Henk Gajadjar
Van 2004 t/m 2015 geen zaterdag Standaardteam
2015-2016 Ron Eckhardt en Hans Kooijenga
2016-2017 Ron Eckhardt
2017-2018 Patrick Puister (tot 31 maart 2018)
2018-2019 Herman Kooijenga
2019-2020 Herman Kooijenga
2020-2021 Patrick Vink
2021-2022 Patrick Vink
2022-2023 Patrick Vink
2023-2024 Patrick Vink
2024-2025 Henk Baggerman

 Parade der trainers bij sv Erasmus (zondag):

1997-1998 Hans Honders
1998-1999 Simon Venema
1999-2000 John Koole
2000-2001 Nico van der Meer
2001-2002 Rob van Wingerden
2002-2003 Rob van Wingerden
2003-2004 Rob van Wingerden
2004-2005 Victor Tebbens
2005-2006 Ruud van Zuijlen
2006-2007 John Koole
2007-2008 Ron Bentvelzen
2008-2009 Ron Bentvelzen
2009-2010 Ron Bentvelzen
2010-2011 Hans Lamens
2011-2012 Hans Lamens
2012-2013 Hans Lamens (t/m maart 2013) / John Resmann (a.i.)
2013-2014 Toon Meijer
2014-2015 Rob Gieben (tot 29-01-2015) / Peter Hartgring (a.i.)
2015-2016 John Resmann
2016-2017 geen standaardteam meer op de zondag.
2017-2018 Peter Hartgring
2018-2019 Peter Hartgring
2019-2020 Peter Hartgring
2020-2021 Peter Hartgring
2021-2022 Peter Hartgring

Parade der voorzitters bij sv Erasmus:

1997-2000 Renato Bernardon
2000-2016 Cees Los
2016- heden …

Terrein waar sv Erasmus voetbalt:

Sportpark: Erasmusweg 1989
2542 PM Den Haag ZH
Postbus 85727
2508CK Den Haag
Telefoon: 070-3213213

Ereleden sv Erasmus:

?
?
Jetty Pabbruwee
Carl Jacobs
Cees Los
Ton de Heer
Ben Gelauff

Lid van Verdienste bij sv Erasmus:

?
Peter Jakobs
Thea Nolet
Frank Koers

Zijn we allemaal nog naar op zoek….

deneme bonusuMARS