SVH

Den Haag
22-07-1929 - Heden

SVH vlag - kopie

S.V.H.

Noordweg 74
2548 AC Den Haag
Telefoon:   0174 296611
Contact: info@svh-voetbal.nl
Site: http://www.svh-voetbal.nl/

De oprichting van voetbalvereniging S.V.H.

Het begon allemaal eind jaren twintig in de vorige eeuw zoals in die tijd met veel voetbalverenigingen begon! Onderling werd er door een groep jongens op een stuk grasland een balletje “getrapt”, o.a. door de jongens van vader Pex. De familie Pex hadd in die tijd een fietsenreparatie-werkplaatsje aan de Oude Haagweg, ongeveer tegenover de vroegere bandenfabriek van Vredenstein.
Op een dag kwam vader Pex, die door voetballiefde was gedreven, op het idee om een voetbalvereniging op te gaan richten en vroeg aan zijn jongens of ze dit een goed idee vonden. Met groot enthousiasme werd dit idee ontvangen en zodoende werd op 22 juli 1929 officieel een voetbalvereniging opgericht. Na wat heen en weer gepraat werd er uiteindelijk voor de naam S.V.H. gekozen, wat betekende Sport Vereniging Halfweg. Men kwam op deze naam omdat er gespeeld zou gaan worden op de Houtweg, “halfweg” tussen Den Haag en Loosduinen.

De jaren 1930 t/m 1939

Halfweg Den Haag en Loosduinen, daar lag dus het eerste “speelveldje” aan de Oude Houtweg. De mouwen werden opgerold, de koeienvlaaien van het veldje geruimd, de bal (met veter) op de voet genomen en na afloop het zweet en vuil een beetje weggewassen met water uit de sloot.

Voetbalschoenen waren toen nog ongekende luxe, voor zover ze te vergelijken waren met het hedendaagse luxe voetbalschoeisel. Om over kleding maar niet te spreken. De contributie van 10 cent per maand werd vaak in deeltjes betaald en zo was er in die tijd ook een “afbetalingsregeling” met de club voor wat betreft voetbalschoenen en kleding.
De eerste jaren van S.V.H. groeide de vereniging gestaag, met overwegend voetballers uit het arbeidersmilieu. In die tijd gaven namen als de gebroeders Pex, Leen Bey, Frans Veraar, Jan Abdale en harrie Boutier S.V.H. een steeds betere naam op het “groene tapijt”.
S.V.H. werd steeds groter! Begon de club nog met drie elftallen, al snel werd dit uitgebreid naar vijf elftallen.

Voorzitter Pex was een rustige man met een heldere blik op alle gevallen. Menigmaal moest men hem inschakelen als men binnen S.V.H. er geen oplossing voor wisten. Dat het niet eenvoudig is om een vereniging in goede banen te leiden werd wel bewezen toen de heer Pex ziek werd en er een opvolger moest komen.

In die tijd dat S.V.H. sukkelde met haar voorzitter nam secretaris Nelis Stapel vele taken waar binnen de vereniging. De club kende in deze periode ook vele problemen maar gelukkig werd er door het bestuur toch altijd weer een oplossing gevonden. Nelis Stapel bouwde al snel een grote naam op binnen S.V.H. en overal waar de club op bezoek ging werd zijn naam genoemd.

Het S.V.H.-veld aan de Houtweg was dus een stuk weiland met een brede greppel erin en de kleedhokken waren ook niet om over naar huis te schrijven, maar toch had dit terrein zijn charmes. S.V.H. kende in die tijd niet alleen vijf elftallen maar had ook maar liefst 55 vrienden (donateurs).
Het 1e elftal van S.V.H. begon in de 3e Klasse van de HVB van het zondagvoetbal maar in drie jaar tijd wist men al de 1e Klasse HVB te bereiken. Daar op het terrein aan de Houtweg werd in die tijd menige slag gestreden!

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Het veldje kon zoveel geweld niet doorstaan en ontaardde al snel in een kale hobbelige vlakte, onderhoud kon men natuurlijk niet betalen. SVH ging dus op zoek naar een nieuw complex.

>

>

De jaren 1940 t/m 1949

>

>

Seizoen 1949-1950

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1949-1950 uit de volgende clubs samengesteld: ATVV 1, DHC 5, Dodge SV 1, Full Speed 1, HBS 5, sv De Jagers 1, De Ooievaars 1, Oranje Blauw 1, SVH 1 en WIK 1.

Het vlaggenschip van SVH kende een matig seizoen want van de 18 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 4 gelijk te spelen en werd er 8 keer verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 37-49, eindigde SVH op de achtste positie van de 1e Klasse B HVB.

<

De jaren 1950 t/m 1959

>


SVH 1 in de vijftiger jaren toen al op de Erasmusweg. Staand v.l.n.r: Nelis Stapel, ??, Huub Hofland, ??, Jaap Hitzer, Chris Dieke, Koos Schuring, ?? en Willem Roodnat (voorzitter). Zittend v.l.n.r: Nol Dieke, Arie Letz, keeper ?, Geer Moen en Loek Dieke.

>

Seizoen 1958-1959

>

De indeling van SVH 1 voor het seizoen 1958-1959 in de zondag 1e Klasse B van de HVB luidde als volgt; DVC, DWO, ESDO, De Flamingo’s, HDV, sv De Jagers, Kranenburg, Oliveo, RKDEO, SOA, SVH, De Valkeniers en Zwart Blauw.

<

Seizoen 1959-1960

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1959-1960 uit de volgende clubs samengesteld: DWO, Full Speed, HMSH, sv De Jagers, ODB, OLIVEO, Oranje Blauw, Postalia, RKDEO, SVH, Texas en De Valkeniers.

<

De jaren 1960 t/m 1969

>

>

De jaren 1970 t/m 1979

>

Seizoen 1972-1973

>

De zondag-2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, DHBRK, De Jagers, GDCPH, GRVC, SVH, SVS’70, TAMUVONA, TOOFAN, VOGEL en VVOG’62

<

Seizoen 1973-1974

>

<

Seizoen 1974-1975

In het seizoen 1974-1975 kwam het 1e elftal S.V.H. uit in de 1e Klasse B van de HVB (zondag) en ontmoette daarin: BTC, DVC, GONA, Groen Wit’58, NIVO, Quintus, SOA, Taurus, TEDO, Te Werve, Triomph en Zwart Blauw.

>

Seizoen 1975-1976

>

<

Seizoen 1976-1977

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Cromvliet, DVC, DZS (De Zwarte Schapen), Juventas, Lyra, Quintus, SVDHB, SVH, Taurus, TEDO, Te Werve, Wit Blauw RK en Zwart Blauw.

Het werd een niet al te best seizoen voor S.V.H.1. Van de 26 competitiewedstrijden wist men er slechts 5 in winst om te zetten, speelde S.V.H. 6 gelijk en werd er 15 maal verloren. Met 16 punten, en een doelsaldo van 29-64, eindigde men dan ook op de laatste plaats van de 1e Klasse A van de HVB en degradeerde hiermee naar de 2e Klasse.

<

Seizoen 1977-1978

>

De zondag 2e Klasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, DUNO, sv International, NLS, De Ster, SVH, SVS’70, TAMUVONA, Toofan, Triomph, Vliethage, VOGEL, WVS en FC Zoetermeer.
SVH 1, bovenste rij van links naar rechts: H.Camferman, W Hitzert, T.Hitzert, E.Kerkvliet, L.Hitzert, W.Lindenhof, A.Bunnik en  ???? Onderste rij v.l.n.r: Martin Burgmeijer, W.Grifoen,  ??? J.Blok, K.Vink en trainer Van Dijk.

<

Seizoen 1978-1979

>

In het seizoen 1978-1979 was de zondag 2e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Azzurri, CWP, DUNO, sv International, sv De Jagers, De Ooievaars, De Ster, SVH, VOGEL en Vliethage.

<

Specifieke zondagvereniging S.V.H. en zaterdagclub HTSV bespeelde al geruime tijd gezamelijk het sportcomplex aan de Erasmusweg. Beide clubs moesten echter in 1979 van dit complex verdwijnen omdat de gemeente Den Haag de plannen hadden gemaakt om op deze locatie een sporthal te gaan bouwen.
De gemeente bracht S.V.H. en HTSV tijdelijk onder aan de Schimmelweg, het voormalige terrein van voetbalvereniging Oranje Blauw, gelegen op de grens van Den Haag en Rijswijk. De clubs kregen wel de garantie dat men binnen enkele jaren konden terugkeren naar een geheel nieuw te realiseren complex aan de Erasmusweg.

Op 22 juli 1979 bestond de Sport Vereniging Halfweg precies 50 jaar. Een halve eeuw dus alweer van een voetbalclub die er trots op was om in De Haag te worden gezien als een “gezellige familievereniging”.
Omdat 22 juli in het “gesloten” seizoen viel vonden de festiviteiten bij aanvang van het seizoen 1979-1980 plaats. Onder aanvoering van Joke Bunnik, de vrouw van voorzitter Ad Bunnik en tevens dochter van oud voorzitter Nelis Stapel, werd er een heel (drie-daags) programma in elkaar gezet dat ervoor moest zorgen dat de viering van het 50-jarig bestaan van S.V.H. voor ieder lid een aardig aspect kreeg. De feestelijkheden begonnen op vrijdag met een grote receptie voor alle leden en genodigden. Het hoogtepunt tijdens deze receptie was de uitreiking door wethouder Piet Vink van de Eremedaille behorend bij de Orde van Oranje Nassau aan ex-voorzitter van S.V.H. Nelis Stapel. Naast deze medaille ontving de heer Stapel ook nog als blijk van waardering ook nog de sportpenning van de gemeente Den Haag.
Op zaterdagochtend kwam de S.V.H.-jeugd aan de beurt met een spelprogramma en een kindershow. Op zaterdagmiddag kwam de voormalige A-jeugdformatie van S.V.H. in het veld tegen het Roozendaalse BSC en ‘s-avonds brak het echte feestgedruis los met een grote feestavond.
De zondag begon met vier teams van S.V.H. die moesten aantreden tegen Hsv Marathon. In de middag volgde er het hoogtepunt van de jubileumviering. Oud S.V.H., een elftal gevormd door spelers die 20 jaar geleden in het 1e elftal speelde, nam het op tegen het nederlandse artiesten-elftal. Deze confrontatie vormde tevens de afsluiting van alle festiviteiten.

Seizoen 1979-1980

>

De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, CWP, GDCPH, sv De Jagers, Juventas, De Ooievaars, SVH, SVS’70, TAMUVONA, Wit Blauw RK en FC Zoetermeer.

In de 20 competitiewedstrijden wist SVH 21 punten te behalen en eindigde hiermee op een keurige vijfde plaats van de 2e Klasse A van de HVB.

<

Seizoen 1980-1981

SVH maakte tot voor kort gebruik van een veld aan de Schimmelweg te Rijswijk totdat men kon terugkeren naar het geheel gerenoveerde complex aan de Erasmusweg. Echter de gemeente Rijswijk begon eerder met de voorbereidende werkzaamheden aan de Schimmelweg voor de bouw van een sporthal. Voor SVH (en HTSV) moest dus met spoed een tijdelijk vervangende locatie komen.Die werd in januari 1981 gevonden aan de Guntersteinweg, waar men gebruik mocht maken van de velden en kantine van Oranje Blauw en De Ooievaars.

Op 1 februari 1981 werd het nieuwe clubgebouw van SVH en H.T.S.V. opgeleverd. Op woensdag 11 februari 1981 was de officiële opening van het nieuwe complex aan de Erasmusweg. SVH en H.T.S.V. konden eindelijk het clubgebouw, zes nieuwe kleedkamers en twee velden betrekken.

De zondag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, CWP, Dynamo’67, GDCPH, sv International, De Ooievaars, SVH, SVS’70, Taurus, Toofan en VOGEL.

>

Seizoen 1981-1982

>

<

Seizoen 1982-1983

>

De elf clubs in de zondag 2e Klasse A van de HVB waren in seizoen 1982-1983; De Adelaars, Dynamo’67, GDCPH, De Ooievaars, Robin Hood, SVDHB, SVH, SVS’70, Taurus, Toofan en Triomph.

In een competitie waarin SVDHB het gehele seizoen oppermachtig was (en uiteindelijk dan ook met 32 punten kampioen van de 2e Klasse A werd), speelde het vlaggenschip van SVH een anonieme rol in de kelder van het zondagvoetbal. Omdat de allerlaatste competitieronde voor alle clubs “om des keizers baard” ging werd deze niet meer gespeeld dus dat betekende dat alle clubs uiteindelijk maar 19 competitiewedstrijden hadden afgewerkt. Van die 19 wedstrijden wist SVH er 7 te winnen, 5 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 19 punten en een doelsaldo van 33 voor en 26 tegen eindigde SVH 1 op de vijfde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1983-1984

De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, GDCPH, Lyra, NIVO, SVH, SVS’70, Taurus, Te Werve, Triomph, Vliethage en FC Zoetermeer.

In het seizoen 1983-1984 kon eindelijk weer eens de vlag in top bij S.V.H.1. REMO en S.V.H. eindigde n.l. beide met 38 punten bovenaan in de 2e Klasse A van de Haagse Voetbal Bond waardoor er een beslissingswedstrijd noodzakelijk was wie zich kampioen mocht gaan noemen.
Op zondag 20 mei 1984 was het dan zover, de beslissingswedstrijd tussen REMO en S.V.H. met als inzet het kampioenschap en dus automatische promotie naar de 1e Klasse HVB.
Voor ruim 700 toeschouwers opende REMO na ruim een half uur voetballen, tegen de verhouding in de score (0-1) door Humphrey Alladin, wat tevens de ruststand werd. In de vierde minuut van de tweede helft viel de gelijkmaker toen Ben Scheelings de 1-1 binnen kopte. Hierna zag het er lange tijd naar uit dat deze beslissingswedstrijd onbeslist zou eindigen want 10 minuten voor tijd was de stand nog steeds 1-1. In een zinderende slotfase vielen echter drie treffers, waarvan het winnende doelpunt diep in blessuretijd.
Via een slim lobje zette Ramon Rodjan REMO toch weer op voorsprong en leek de club dus de wedstrijd beslist te hebben. Echter in de 87e minuut kopte Ted Helleman, die zijn afscheidswedstrijd speelde, S.V.H. weer op gelijke hoogte (2-2). Zoals gezegd, ver in blessuretijd kopte voorstopper Ben Scheelings S.V.H. toch nog naar een 2-3 overwinning en bezorgde hiermee zijn team het kampioenschap in de 2e Klasse A HVB.
Na het laatste fluitsignaal volgde er natuurlijk uitzinnige blijdschap bij de winnende trainer Aad Stuurman en zijn mannen.

  Het 1e van SVH, kampioen in het seizoen 1983-1984 

>

Seizoen 1984-1985

>

<

Seizoen 1985-1986

Op 13 augustus 1985 kwam op 69-jarige leeftijd Cornelis Stapel (Ome Nelis) te overlijden. De voetbalvereniging S.V.H. was voor Nelis Stapel altijd zijn “levenswerk” geweest.

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, DUNO, Groen Wit’58, GSC, Juventas, OSC, REMO, SOA, SVDHB, SVH, de Valkeniers en Westerkwartier.

>

Seizoen 1986-1987

>

<

Seizoen 1987-1988

>

In het seizoen 1987-1988 streed het eerste elftal van SVH in de zondag 1e Klasse A van de HVB tegen de volgende verenigingen: GSC, HDV, Juventas/Valkeniers, Marathon, Paraat, PDK, Robin Hood, Tamuvona, Triomph en Westerkwartier.

De nieuwe fusieclub Juventas/Valkeniers was dit seizoen oppermachtig en werd zodoende met 34 punten kampioen. SVH speelde een prima seizoen met als resultaat 28 punten uit 20 duels. Hiermee eindigde het team van trainer Bob Spee samen met Paraat op een gedeelde tweede positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1988-1989

>

<

Seizoen 1989-1990

>

<

Seizoen 1990-1991

>

De indeling van de zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1990-1991 als volgt: ADS, Duindorp SV, DUNO, sv EOC, De Postduiven, REMO, SOA, SVH, VDS, VVM en Westerkwartier.

De Hsv SOA was dit seizoen oppermachtig en werd zodoende met een straatlengte voorsprong op de concurrentie kampioen. SVH, o.l.v. trainer Bob Spee speelde een onopvallend seizoen want van de 20 competitiewedstrijden wist SVH er 5 te winnen, 7 gelijk te spelen en 8 te verliezen. Met 17 punten en een doelsaldo van 40 voor en 47 tegen, eindigde men op de zesde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1991-1992

>

<

Seizoen 1992-1993

<

De zondag 1e Klasse B van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: De Adelaars, ADS, Azzurri, DVC, Dynamo’67, JuVentas, NIVO, SVH, TAC’90, Taurus, Tempo, Toofan en Triomph.

>

Seizoen 1993-1994

>

Met trainer Piet Gelauf voor de groep, mocht het eerste elftal van SVH in de zondag 1e Klasse B van de HVB de degens kruisen met; De Adelaars, sv Bohemen, sv EOC, sv De Jagers, Hsv Marathon, NIVO, Robin Hood, De Ster, Taurus, WVS en FC Zoetermeer.

Na het terugtrekken van de v.v. Taurus uit de competitie bleven er nog 20 wedstrijden in de 1e Klasse B over. Van deze 20 duels wist NIVO er 4 te winnen, 5 gelijk te spelen en 11 te verliezen. Met 13 punten en een doelsaldo van 26 voor en 62 tegen, eindigde SVH op de achtste positie van de eindranglijst. Dat was nog voor sv De Jagers (12 punten), NIVO (10) en sv Bohemen (8).

<

Seizoen 1994-1995

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: sv Bohemen, DVC, Dynamo’67, sv EOC, Jai Hanuman, Marathon, SVH, Tempo, Te Werve, VDS, VOGEL en WVS.

<

Seizoen 1995-1996

>

In november 1995 kreeg het bestuur van SVH voor het eerst te horen dat men binnen afzienbare tijd het complex moest gaan verlaten in verband met de voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe Vinex wijk  Wateringse Veld.

De zondag Hoofdklasse B van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, BMT, DZS (De Zwarte Schapen), Full Speed, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, HMC, Lyra, Postalia, SEP en SVH.

<

Seizoen 1996-1997

>

De zondag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 1996-1997 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Cromvliet, DZS (De Zwarte Schapen), GDA, GONA, HS Texas DHB, Kranenburg, Laakkwartier, De Postduiven, SOA, SVH en WIK.

De selectie van trainer Piet Gelauf bestond o.a. uit; Marco Scheenstra, Henk Scheenstra, Marcelino Huisman, Patrick den Uyl, Maurice Nieuwenhuis, Henk van der Sluis, Gerard Kok, Hans Schouten, Joop de Nennie, Ron van Mosel en Hans Groos. Leider was Henk Scheenstra, verzorger Marcel Blok en grensrechter C. Haft.

Met zeven nederlagen en één gelijkspel begon SVH zeer zwak aan de competitie. Pas op zondag 3 november boekte SVH haar eerste competitieoverwinning door thuis HS Texas DHB met 2-0 te verslaan. Hierna pakte de formatie van trainer Piet Gelauf meer punten zodat SVH met 12 punten uit 13 duels op een tiende positie de winterstop inging.

<

Seizoen 1997-1998

>

SVH 1 werd voor seizoen 1997-1998 ingedeeld in de zondag 4e Klasse C, samen met: Azzurri, Duindorp SV, DZS (De Zwarte Schapen), GSC-ESDO, HS Texas DHB, ODB, OSC, Paraat, Quick Steps, VVM en WIK.

De A-selectie van SVH, o.l.v. trainer Piet Gelauf, was voor het seizoen 1997-1998 als volgt samengesteld: Jan Vink, Raymond Muizelaar, Silvester Agyeman, Ayoup Arfaoui, Samir Arfaoui, Hamid Charif, Kallum Cheng, Suleman Demir, Hans Groos, Machiel Helleman, Danny Hoogland, Robert Hoogland, Ruud Kanters, Alain van der Leeuw, Ron van Mosel, Maurice Nieuwenhuys, Gust Ocamp Cuervo, Ferry van Ruitenbeek, Henk Scheenstra jr, Hans Schouten, Henk van der Sluis jr, Bert Soer, Patrick den Uyl en Sofian Vuyk.

<

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

Eind jaren negentig was er al bekend geworden dat de Haagse voetbalvereniging S.V.H. weg moest van haar huidige locatie aan de Erasmusweg want de gemeente Den Haag had besloten dat er een nieuwe tramverbinding en weg dwars over het complex van S.V.H. moest komen. Deze weg moest de verbindingsweg gaan worden tussen de, volop gebouwde, nieuwe wijk Wateringse Veld en de Dedemsvaartweg richting Den Haag Zuid-West.
In het jaar 2000 kreeg S.V.H. eindelijk meer duidelijkheid van de gemeente en kreeg men het complex van de voetbalclub KMD toegewezen. De voetbalvereniging KMD kreeg op zijn beurt weer een geheel nieuw sportcomplex (Sportpark Suydervelt) aan de Heulweg 32 te Wateringen toegewezen.
Het waren allemaal mooie plannen maar in tussentijd was er wel een strijd gaande tussen de gemeente Den Haag en de gemeente Wateringen waarvan S.V.H. de dupe van werd. Zolang voetbalclub KMD niet kon verhuizen naar hun toekomstige locatie in Wateringen, moest S.V.H. maar wachten. Al drie jaar lang werd het gebruiksrecht van S.V.H. op het huidige veld aan de Erasmusweg steeds op het allerlaatste moment verlengd waardoor de club steeds in onzekerheid was en veel leden zag vertrekken.

>

Seizoen 2000-2001

>

<

Seizoen 2001-2002

SVH telde in het seizoen 2001-2002 nog 8 seniorenelftallen en nog maar slechts 3 jeugdteams. Drie seizoenen geleden telde de club nog 7 jeugdelftallen maar door de trage besluitvorming kon men geen goed jeugdbeleid meer voeren. Het liefst verhuisde SVH dus z.s.m. naar hun nieuwe complex om in de nieuwbouwwijk Wateringse Veld actief jeugd te gaan werven.

Tijdens het seizoen 2001-2002 werd er dan eindelijk een begin gemaakt aan de verbindingsweg van de Dedemsvaartweg naar Wateringse Veld. In december 2001 werd het clubhuis van SVH afgebroken en trok de club dan toch in bij sv KMD aan de Noordweg in Wateringen, dat inmiddels ook Haags grondgebied was geworden.

>

Seizoen 2002-2003

Begin 2003 begon dan eindelijk de nieuwe werkzaamheden aan het oude KMD-terrein aan de Noordweg, op de grens van het oude en het nieuwe Den Haag. De voetbalvereniging S.V.H. kreeg dan samen met korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest en hockeyvereniging Klein Zwitserland hun eigen terrein.

De drie samenwerkende Haagse sportclubs konden vanaf dit moment dan ook eindelijk in de nieuwe Vinex-wijk Wateringse Veld jeugdleden gaan werven.
S.V.H. telde in het seizoen 2002-2003 dan ook 250 leden en was met haar nieuwe domicilie enorm in haar sas. De club had hiermee als nieuwe doelstelling vastgesteld om een sociale rol binnen de nieuwbouwwijk te gaan vertolken met een zo’n breed mogelijk sportaanbod.

>

Seizoen 2003-2004

<

De officiële opening van het Multi Sportcomplex Wateringse Veld, waar ook korfbalclub HKV/Ons Eibernest en hockeyclub HCKZ inwonend was, vond plaats op 15 mei 2004 door de wethouders Stolte en Hilhorst.

>

Seizoen 2004-2005

>

<

Seizoen 2005-2006

>

De zondag 4e Klasse D was in het seizoen 2005-2006 uit de volgende clubs samengesteld; BMT, Duinoord/De Jagers, sv Erasmus, GONA, HMC, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, Quick Steps, REMO, RVA, SVH en WIK. Marathon/Azzurri trok zich overigens tijdens dit seizoen terug uit de competitie.

>

Seizoen 2006-2007

>

<

Seizoen 2007-2008

>

<

Seizoen 2008-2009

>

De zondag 5e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Graaf Willem II VAC, HDV, JuVentaS, Naaldwijk, Neta Dall, Quick Steps, Real Zoetermeer, De Ster, SVH, Taurus, Toofan en Wanica Star.
SVH 1 speelde een niet al te best seizoen. Uit de 24 competitiewedstrijden werden uiteindelijk slechts 12 punten bij elkaar gesprokkeld en hiermee eindigde het team van trainer Joao Barao Domingos op de twaalfde en voorlaatste positie van de eindranglijst.

<

Seizoen 2009-2010

Op zaterdag 19 september 2009 was het dan eindelijk zover. Het 80-jarig jubileum kon bij SVH gevierd worden. Om 13.30 uur werd de dag geopend door een toespraak van voorzitter Mehmet Demirbag, die alle aanwezige verwelkomde. Daarna werd een dankwoord gesproken door voorzitter Johan van Rijn van Hockeyclub Wateringse Veld, waarbij hij SVH bedankte voor de samenwerking van de afgelopen zes jaar.
Vervolgens sprak de wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport Sander Dekker. Hij sprak met veel lof over SVH ten aanzien van de groei en schetste een positieve toekomst voor SVH.


Uit handen van Storcky (mascotte van ADO Den Haag) werd een SVH-voetbal en een karikatuurtekening  overhandigd. Nadat Sander Dekker een voetbalshirt van SVH had aangetrokken, trapte hij het jubileumtoernooi af.
De jubileumdag werd voortgezet met allerlei activiteiten zoals een loterij, grabbelton, stokkenvangerspel of er kon een tekening gemaakt worden door een karikatuurtekenaar.
Er waren kraampjes met gebakken vis, Turkse pizza, Donner en een ijscokar. Alles werd omringd door de swingende muziek van een dj.
Na de barbecue startte een besloten feestavond waarop tot in de late uurtjes werd gedanst.

De 5e Klasse in het zaterdag- en zondagvoetbal van het Zuid-Hollandse KNVB-district West II werd na het seizoen 2008-2009 opgeheven. Het districtsbestuur besloot hiertoe tijdens een districtsvergadering op 19 mei 2009 na een voorstel van een aantal clubs hierover. Dit voorkwam dat de 5e Klassers in het seizoen 2009-2010 in een competitie kwamen te spelen waarin niets meer op het spel zou staan. Het opheffen van 5e Klasse gebeurde vooruitlopend op de uitbreiding van alle poules in het seizoen 2010-2011 van 12 naar 14 ploegen. In seizoen 2009-2010 nam het aantal poules in de 4e Klasse (voor het laatst met 12 clubs) door de opheffing van de 5e Klasse flink toe. Door deze maatregel van de K.N.V.B. speelde S.V.H.1 dit seizoen dus automatisch in de 4e Klasse.
Het eerste team van S.V.H. werd ingedeeld in de 4e Klasse E, met als tegenstanders Quintus, sv Erasmus, Hermes DVS, ADS, De Ster, Victoria’04, Oranjeplein-Postduiven, CWO, Naaldwijk, sc Spaland, Hsv Celeritas, HMC en svLY.

>
Later hier meer over seizoen 2009-2010…

>

Het bestuur van SVH moest aan het einde van dit seizoen nog snel handelen om de technische staf voor de volgende voetbaljaargang rond te krijgen. Het bestuur besloot namelijk om, ondanks een nog doorlopend contract, niet verder te gaan met trainer Wim van Ettinger. Voorzitter Mehmet Demirbag besloot om Mustapha el Melisse aan te stellen als nieuwe trainer en hij werd daarbij geassisteerd door Hennie Koning, die naar de Noordweg overkwam van Hoekpolder. Beiden gingen voor het komende seizoen de selectie verder op poten zetten en begeleiden.

Seizoen 2010-2011

>

Het afgelopen seizoen werd S.V.H.1 door de KNVB uit de competitie genomen maar begon dit seizoen gewoon weer in de zondag 4e Klasse D.

Later hier meer over seizoen 2010-2011

>

Seizoen 2011-2012

Het bestuur van S.V.H. had voor dit seizoen de ervaren Wil Dorland aangetrokken als Hoofd-Opleiding van S.V.H. Het ging sowieso al uitstekend met de jeugdafdeling want deze was in de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. Acht jaar geleden bezat S.V.H. nog maar één jeugdelftal en bij aanvang van dit seizoen kon men maar liefst 24-jeugdteams bij de KNVB inschrijven.
Verder schreef het bestuur van S.V.H. voor dit seizoen 6 senioren-elftallen en 1 veteranenteam op zondag in voor de competitie.
Het eerste elftal van S.V.H. liet zich bij aanvang van seizoen 2011-2012 ook gelden want trainer Hennie Koning begroette maar liefst 17 nieuwe spelers bij de A-selectie. De A-selectie van S.V.H. bestond dit seizoen o.a. uit Hennie Koning jr., Remco Jol, Perry Boon, Anouar Baaziz, V.Aijasso, A.Ahmead, Yassier Ahmead, E.Tyriaki, Sergio Wolf, F.Kirinatie, Rachid Benouhou, Stefan Toorenburg, Alwin Uding en M.Cizek.
Het standaard-team van S.V.H. werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders ADS, Celeritas, Hsv Escamp, Graaf Willem II VAC, HMC, sv Houtwijk, JuVentaS, REMO, De Ster, Toofan, WIK en Real Zoetermeer.
Ondanks al deze positieve geluiden begon S.V.H. niet al te best aan de competitie want de eerste vier wedstrijden tegen Celeritas (3-5), Graaf Willem II VAC (5-2), De Ster (1-10) en Hsv Escamp (3-1) werden flink verloren.
In de vijfde wedstrijd wist S.V.H. haar eerste punt binnen te halen na een gelijkspel (1-1) tegen WIK maar daarna werd er weer verloren van ADS (3-2) en JuVentaS (0-2). Eind oktober leek het elftal van trainer Koning eindelijk te zijn ingespeeld. Eerst speelde men nog gelijk tegen sv Houtwijk (1-1) en vervolgens werd er gewonnen van Real Zoetermeer (0-2), HMC (3-2) en Toofan (1-3). In de laatste wedstrijd van 2011 verloor S.V.H. echter weer met grote cijfers van REMO (7-2) zodat men met 11 punten uit 12 wedstrijden op een 9e plaatst in de 4e Klasse C de winterstop inging.

Per 28 december 2011 trok de Haagse Scheidsrechter Vereniging (HSV) bij S.V.H. aan de Noordweg in. De HSV zat vanaf 1998 op de voormalige velden van Zwart Blauw en sv Kijkduin bij Kijkduin maar moest daar ivm bouwplannen weg.

Op het complex van SVH kwam in maart 2012 eindelijk ook verlichting te staan rond het hoofdveld d.m.v. een compleet nieuwe lichtinstallatie. Dit betekende dat nieuwe masten aan de rechterkant (bij de parkeerplaats) nieuwe lampen kwamen, dat er op de linkerhoek tussen veld 1 en veld 2 een lamp geplaatst werd en dat er op de linkerhoek van veld 1 (bij het speeltuintje) een nieuwe lichtmast werd geplaatst. Dit alles was mede mogelijk door de komst van de Haagse Scheidsrechters Vereniging (HSV) en de medewerking van de gemeente Den Haag.

>

Aan het einde van seizoen 2011-2012 had S.V.H., in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, politie Haaglanden, Rilekz, het BIT, Koninklijke Marechaussee, Straatcoaches, ROC Mondriaan, Lokale Rolmodellen, Wooncorporaties Vestia, Staedion, Haagwonen en Arcade, het bewonersplatform Wateringse Veld en De Sportbank Het Clubhuis van Oranje gerealiseerd. Een geweldig initiatief voor de wijk, dat model kon gaan staan voor toekomstige evenementen.
De bewoners van de wijk Wateringse Veld waren hiermee van harte welkom om tijdens het EK de wedstrijden van het Nederlands elftal bij de voetbalvereniging SVH aan de laan van Wateringse Veld te komen bekijken. Op het parkeerterrein van het sportcomplex van SVH en HCWV was Het Clubhuis van Oranje verrezen! Het Clubhuis van Oranje was geopend tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal. Op een megascherm van maar liefst 8 m2 kon men er op 9, 13 en 17 juni naar de wedstrijden van Oranje komen kijken.

Later hier meer…….

Seizoen 2012-2013

Voor het seizoen 2012-2013 schreef het bestuur van S.V.H. bij de KNVB 4 seniorenelftallen en een veteranenteam in. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit een MA.1-team, B1, 3 C-elftallen, 5 D-elftallen, 7 E-, 5 F- en 2 Mp-teams.
Het 1e elftal werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse D. Deze “Rotterdamse-poule” bestond verder uit Blijdorp, CWO, Delfia, DRGS, Hargasport, HWD, Spaland, SVDPW, Taurus, VOB en Voorwaart.
Voor de nieuwe trainer Ron Ridderhof was er binnen de A-selectie nog veel werk aan de winkel. Dit uitte zich ook in de resultaten van “het vlaggenschip” van S.V.H. want in de eerste competitiehelft behaalde men slechts 7 punten. Gewonnen werd er n.l. alleen van CWO (3-4) en HWD (2-1) en 3-3 gelijk gespeeld tegen Delfia.

Tijdens de winterstop werd de samenwerking met de Haagse vierdeklasser en trainer Ridderhof met een jaar verlengd. Ondanks dat meestal de sportieve prestatie’s een rol spelen bij het aanstellen van een trainer kreeg Ron Ridderhof van het bestuur alle tijd om te bouwen aan een goede seniorenafdeling binnen SVH.

Na de winterstop volgde eigenlijk zo’n beetje dezelfde resultaten. SVH wist te winnen van Taurus (0-1) en Delfia (0-3) en speelde gelijk tegen Harga Sport (4-4) en DRGS (1-1). Alle overige wedstrijden gingen verloren waaronder op de laatste wedstrijddag (5 mei 2013) fors met 13-2 tegen Spaland.
Met 15 punten uit 22 wedstrijden en de doelcijfers 37 voor en 90 tegen, eindigde SVH op de tiende positie van de zondag 4e Klasse D.

Aan het einde van seizoen 2012-2013 verhuisde de Haagse Scheidsrechters Vereniging, kortweg de HSV, naar de voetbalvereniging RAS.

Seizoen 2013-2014

>

Wederom o.l.v. trainer Ron Ridderhof  kwam S.V.H. dit seizoen  in de 4e Klasse C uit  en ontmoette daarin; ADS,  Delfia, HMC, FC Mozaik, Real Zoetermeer, RVA Anadolu, Taurus, Toofan, VCS, Wanica Star, WIK en Wippolder. Een poule met de 14 teams dus, echter nog voor aanvang van de competitie hadden FC Mozaik en RVA Anadolu zich alweer teruggetrokken zodat er nog 12 clubs overbleven.

>

>

<
Begin juni 2014 kregen de besturen van S.V.H. en Hsv Celeritas van hun leden groen licht om plannen voor een gezamenlijke toekomst verder te gaan uitwerken. Er werd afgesproken dat beide clubs al in het seizoen 2014-2015 onder de naam SVH Celeritas hun wedstrijden aan de Noordweg gingen spelen.

De clubs vormden hiermee een samenwerkingsverband, zoals dat binnen de reglementen van de KNVB mogelijk is. Beide clubs kozen bewust voor deze geleidelijke weg, om niet onder tijdsdruk allerlei besluiten te moeten nemen. Om beide clubs met elkaar te verbinden was sowieso een flinke klus, en daar nam men dus nog even de tijd voor. Door te kiezen voor een samenwerkingsverband konden de teams van beide verenigingen al onder één naam gaan voetballen in de competitie, en konden zodoende allerlei zaken centraal geregeld worden. Vanaf het seizoen 2014-2015 werden de wedstrijden uitsluitend op het SVH complex aan de Noordweg gespeeld. Hsv Celeritas moest haar complex namelijk per 1 september 2014 verlaten hebben. SVH Celeritas streefde ernaar om een nieuwe vereniging te vormen om dan met ingang van het seizoen 2015-2016 te kunnen gaan starten op een nieuw complex. De voetbalclub(s) en de hockeyclub HCWV hadden namelijk dringend behoefte aan ruimte om hun groei en ontwikkeling in goede banen te kunnen leiden. Clubs en gemeente waren al jaren samen bezig met het realiseren van een voor iedereen meest werkbare oplossing.
Sinds 2008 was ook de gemeenteraad op de hoogte van de plannen voor Erasmusveld-Leywegzone (sport, wonen, volkstuinen, ecologie). De stap die SVH en Celeritas in het seizoen 2014-2015 gingen zetten was weer een signaal dat de sport graag wilde en hiermee was nu de politiek aan zet om er een adequaat vervolg aan te geven.

>

Onder het motto “Hsv Celeritas en SVH samen op weg naar nieuwe toekomst” kregen de besturen van Hsv Celeritas en SVH  in het seizoen 2013-2014 van hun leden groen licht om de plannen voor een gezamenlijke toekomst verder te gaan uitwerken. Die nieuwe toekomst begon al in seizoen 2014-2015 als de teams van beide clubs onder de naam SVH/Celeritas hun wedstrijden aan de Noordweg op het terrein van SVH gingen spelen.

Hiermee vormde de clubs een samenwerkingsverband, zoals dat binnen de reglementen van de KNVB mogelijk was. Beide clubs kozen bewust voor deze geleidelijke weg, om niet onder tijdsdruk allerlei besluiten te moeten nemen. Ten slot van rekening was het nog een flinke klus om deze twee clubs met elkaar te verbinden, en daar nam men dus even de tijd voor.

Seizoen 2014-2015

Door te kiezen voor een samenwerkingsverband konden de teams van beide verenigingen al in het seizoen 2014-2015 onder één naam voetballen in de competitie, en werden allerlei zaken centraal geregeld. De wedstrijden werden uitsluitend op het SVH complex aan de Noordweg gespeeld want de Hsv Celeritas moest haar complex per 1 september 2014 verlaten.


SVH/Celeritas streefde ernaar om vanaf seizoen 2015-2016 een nieuwe vereniging te vormen. Het was dan ook noodzakelijk om vanaf dat seizoen te kunnen starten op een nieuw complex.
De voetbalclub(s) en de hockeyclub HCWV hadden namelijk dringende behoefte aan ruimte om hun groei en ontwikkeling in goede banen te leiden. Clubs en gemeente waren al jaren samen bezig met het realiseren van een voor iedereen meest werkbare oplossing. Sinds 2008 was ook de gemeenteraad op de hoogte van de plannen voor Erasmusveld-Leywegzone (sport, wonen, volkstuinen, ecologie). De stap die SVH en Celeritas in het seizoen 2014-2015 zette was weer een signaal dat de sport graag wilde en nu de politiek aan zet was om er een adequaat vervolg aan te geven. De hoop van en verwachtingen van SVH/Celeritas was nu dus gericht op de gemeente en vooral op de nieuwe wethouders. Die moesten nu maar een besluit nemen over de reeds lang geleden gewekte verwachtingen.

>

In het seizoen 2014-2015 waren alle clubs uit de Haagse regio, die in de zondag 4e Klasse uitkwamen, bij elkaar ingedeeld. Zodoende bestond de 4e Klasse B uit ADS, HDV, HMC, sv Houtwijk, SVH-Celeritas, Toofan, Wanica Star (alle uit Den Haag dus), Real Zoetermeer en de Delftse clubs DHL en Taurus.
De competitie in de 4e Klasse kreeg dit seizoen een geheel ander verloop dan in de andere Klassen in het amateurvoetbal. Het grote verloop van de zondag- naar de zaterdag-competitie betekende dat er in West 2 nog slechts 34 zondagsclubs in de 4e Klasse uitkwamen. Van deze 34 clubs werden drie afdelingen geformeerd. In deze drie afdelingen kwamen de clubs dit seizoen drie keer tegen elkaar uit i.p.v. twee keer. Er werd dus zeg maar een anderhalve competitie afgewerkt. De nummers één en twee in het eindklassement promoveerde rechtstreeks. De Periodekampioenen plaatsten zich voor de nacompetitie.

<

Seizoen 2015-2016

SVH/Celeritas schreef voor het seizoen 2015-2016 in totaal 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit 1 A-elftal, 1 B, 3 C, 4 D, 7 E, 8 F en 2 Minipupillenteams. De meisjesafdeling bestond uit een MC1, MD1 en een ME1.

<

Seizoen 2016-2017

Na een traject van 8 jaar kon SVH voor aanvang van het seizoen 2016-2017 eindelijk verheugen op de herinrichting van haar complex, wat hiermee een totale metamorfose had ondergaan. Er herrees een schitterende accommodatie met op veld 1 kunstgras, veld 2 helemaal gerenoveerd en wat altijd hockeyvelden waren, was in de zomer van 2016 omgeturnd met een derde voetbalveld en een ruim trainingsveld. Het hele plan was tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Den Haag. Hiermee had de gemeente een goede basis voor verdere ontwikkeling en een stabiele toekomst van SVH gelegd. Tegelijkertijd betekende het dat SVH als vereniging ook de zaken goed moest oppakken. Dat waren vooral zaken die de kwaliteit van de accommodatie verder ten goede deed komen. Het ging dan vooral om de aanleg van duurzame veldverlichting. Maar ook om opslagruimte, dug outs en doelen. De investeringen in deze kwaliteit kwam voor rekening van de club.
Rondom het hoofdveld waren ook de reclameborden van “Sir Winston Casino” geplaatst, die afkomstig waren van de failliet gegane voetbalvereniging Haaglandia. In een later stadium werd ook het elektronische scorebord van Haaglandia langs het veld van SVH geplaatst.

Onder het toeziend oog van een flinke groep belangstellenden vond op zondag 18 september 2016 de officiële opening plaats van het vernieuwde sportpark van SVH. De club had een leuk programma samengesteld met daarin diverse activiteiten en een muzikale omlijsting van deze activiteiten. De opening werd verricht door wethouder Rabin Baldewsingh. Na zijn speech verrichtte hij de aftrap van de competitiewedstrijd SVH 1 tegen RKDES 1.

Door al die positieve ontwikkelingen ging het uitstekend met SVH want de club groeide ineens naar de duizend leden. Vooral de jeugdafdeling was het laatste jaar enorm gegroeid. Met de jeugd ging het sowieso al uitstekend en nu vond het bestuur het belangrijk om, onder de bezielende leiding van trainer Piet Gelauf, ook het seniorenvoetbal op de kaart te gaan zetten.
In november 2016 prees vierdeklasser SVH zich gelukkig, dat men een nieuwe hoofdsponsor had gevonden. Op maandag 28 november 2016 zette Harry Ballemaker (van Sir Winston Casino) en Martijn de Weerd (namens SVH) de handtekeningen onder een meerjarige overeenkomst.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Het eerste elftal van SVH merkte daar voorlopig eigenlijk nog weinig van want ook in dit seizoen kwamen de Hagenezen gewoon uit in de zondag 4e Klasse van de KNVB.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van SVH schreef voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling van SVH bestond dit seizoen uit: 1x JO-19, 2x JO-17, 4x JO-15, 5x JO-13, 9x JO-11, 10x JO-9 en 2 JO-7 teams. De meisjesafdeling bestond ditmaal uit: 2 MO-15, 1 MO-13 en 2 MO-11-elftallen.

Geen blijde gezichten bij de selectie van SVH toen door de KNVB de poule-indeling voor het seizoen 2016-2017 bekend werd gemaakt want SVH 1 kwam in een ‘niet Haagse poule’te spelen met vele verre uitwedstrijden. De zondag 4e Klasse A van de KNVB West II was namelijk in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: Altior (Langeraar), ASW (Waddinxveen), Bernardus (Hazerswoude-Rijndijk), Delfia (Delft), DIOS (Nieuw Vennep), Floreant (Boskoop), GOL Sport (Leiden), Leidse Boys (Leiden), Moordrecht (Moordrecht), RKDES (Kudelstaart), Roodenburg (Leiden), SVH (Den Haag), Taurus (Delft) en VEP (Woerden).

Piet Gelauf sr. stond dit seizoen weer als trainer op het veld bij de zondag vierdeklasser SVH, dat in een totaal niet aantrekkelijke poule was ingedeeld. Het vlaggenschip van SVH was namelijk de enige Haagse club in deze afdeling, die verder bestond uit allemaal clubs ver in de regio.
SVH kende een matige eerste seizoenshelft want van de 13 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 23-36, ging SVH op een tiende positie van de ranglijst de winterstop in.

In de tweede seizoenshelft waren de prestaties van SVH 1 niet veel beter. Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 13 verloren. Met 27 punten, en de doelcijfers 34 voor en 61 tegen, eindigde SVH op een negende positie van de ranglijst van de 4e Klasse A.

Bij twee teams van SVH mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De JO15-2 werd met 46 punten uit 18 duels kampioen van de 4e Klasse 14 en de JO13-1 met 39 uit 16 kampioen van de 1e Klasse 07.

Tijdens dit seizoen was er binnen de club hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe voetbaltechnische structuur voor de jeugd. Men begon met het aanstellen van een technisch manager. Voor deze functie werd Piet Gelauf sr benoemd. Piet werkte dit seizoen bij SVH ook als hoofdtrainer bij de senioren. Als technisch manager ging Piet Gelauf uitvoering geven aan het jeugdvoetbalplan dat door de club was opgesteld.

Seizoen 2017-2018

Ditmaal schreef SVH voor de zondagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor deelname. De jeugdafdeling van SVH bestond in het seizoen 2017-2018 uit: 2x JO17, 4x JO15, 5x JO13, 10x JO11, 5x JO9, 4x JO8 en 2x JO7-teams.

Het ging allemaal uitstekend met de voetbalvereniging SVH. Er was veel aan de accommodatie gedaan, de jeugdafdeling stond ook er ook rooskleurig voor en hoofdsponsor Sir Winston Leisure Center had weer voor een jaar bijgetekend. Alle ogen waren nu gericht op de prestaties van het vlaggenschip van de vereniging.

De indeling van SVH 1 voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse A luidde als volgt; Blakenburg, Delfia, sv Erasmus, GOL Sport, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Roodenburg, SVH, Steeds Hooger, Toofan, Wanica Star en sv Madestein.

Piet Gelauf jr. was voor dit seizoen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer bij de Noordweg-bewoners. Hij nam hiermee het roer over van zijn vader, die nog wel aan de club verbonden bleef en op de achtergrond de nodige belangrijke werkzaamheden verrichtte.
In dit seizoen zouden in eerste instantie, naast de kampioen en de nummer twee op de eindranglijst van de 4e Klasse A, ook de drie Periodekampioenen rechtstreeks naar de 3e Klasse promoveren. Maar omdat tijdens het seizoen de clubs Gol Sport, Delfia en Roodenburg zich terugtrokken uit de 4e Klasse A, werden er uiteindelijk maar twee Periodetitels verdeeld.
SVH 1 begon in ieder geval uitstekend aan de competitie door de eerste acht wedstrijden op rij te winnen. Pas op zondag 3 december volgde het eerste puntenverlies doordat er bij concurrent HMSH met 2-1 werd verloren. Er volgde een kleine dip bij SVH want hierna volgde er ook een nederlaag (2-0) bij Wanica Star. Hierdoor ging SVH met 24 punten uit 10 duels, en een doelsaldo van 33 voor en 11 tegen, op een tweede positie van de ranglijst de winterstop in. HMC was overigens op dat moment koploper met 26 punten.

In de tweede seizoenshelft leek SVH in eerste instantie af te haken in de strijd om het kampioenschap maar vanaf maart 2018 begonnen de mannen van trainer Piet Gelauf jr. aan een sterke serie wedstrijden die allesmaal werden gewonnen. In de voorlaatste competitiewedstrijd, thuis tegen Wanica Star, wist SVH met een 3-1 zege de promotie naar de 3e Klasse veilig te stellen. Op dat moment stonden zowel HDV als SVH op de eerste plaats van de 4e Klasse A. Met nog één competitiewedstrijd te gaan stonden zowel HDV als SVH op een gedeelde eerste plaats en moest HDV dus punten verspelen bij sv Erasmus. Helaas voor SVH gebeurde dat niet want zowel HDV als SVH wonnen ook hun laatste competitiewedstrijd.
SVH 1 op zondag 27 mei 2018 met de viering van de promotie naar de 3e Klasse. Staand rechts Piet Gelauf sr. en 3e van rechts trainer Piet Gelauf jr. (foto Marja Dijkstra).

Van de 20 competitiewedstrijden wist SVH er 15 te winnen, 1 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 46 punten, en een doelgemiddelde van 68 voor en 28 tegen, eindigde men dus samen met HDV op de eerste plaats van de ranglijst. Aangezien de KNVB voor dit seizoen in de zondag 4e Klasse had bepaald dat het doelsaldo zou gaan tellen bij een eventuele gedeelde eerste plaats werd HDV kampioen. SVH had dus de primeur (en pech) dat er geen beslissingswedstrijd volgde.

Topscorer dit seizoen bij SVH 1 werd Annas El Mokadmi met 24 doelpunten. Tot speler van het seizoen bij SVH 1 werd uitgeroepen Xander Vos. Hij won hiermee de Sir Winston Player of the year Cup 2018.

Dit seizoen kon er bij drie (jeugd)teams van SVH de kampioensvlag in top. De JO17-1 werd kampioen van de 2e Klasse 07 (VJ), de JO13-1 van de 3e Klasse 1 (VJ) en de JO13-6 van 7e Klasse 6 (VJ). Bij de competitie’s vanaf JO9 en lager werden vanaf dit seizoen geen uitslagen en standen meer weergegeven. De KNVB vond dat die spelers in deze leeftijdscategorieën zich in een ontwikkelfase bevonden, waarbij de competitie geen doel maar een middel was dat bijdroeg aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Seizoen 2018-2019

>

Eind september besloot Piet Gelauf sr. zijn taken van Technisch manager en Hoofd-opleiding van SVH per direct neer te leggen. Na twee jaar deze functies bekleed te hebben zag Gelauf geen verbetering en zette er zodoende een punt achter. In december besloot ook Piet Gelauf jr per direct te stoppen als trainer van SVH. Jordi Domingos nam als ad interim de taken van Gelauf over.

Later hier meer over SVH 1

<

Seizoen 2019-2020

In het seizoen 2019-2020 kwam SVH met de volgende teams in competitieverband uit: Bij de zondagcompetitie met 3 seniorenelftallen en 2 veteranenteams. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 1x JO-17, 1x JO16, 2x JO-15, 3x JO-13, 4x JO12, 3x JO-11, 3x JO-10, 3x JO-9, 3x JO8 en 4x JO7- teams. De meisjesvoetbalafdeling van SVH bestond dit seizoen uit een MO19, MO17 en MO15-elftal.

De zondag 4e Klasse A van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: sv Bolnes, FC Dordrecht (am), sv Erasmus, GSC/ODS, sv Houtwijk, sv Madestein, FC Pretoria (R), Steeds Hooger, SVH en Toofan.

De selectie van SVH kende dit seizoen een totale metamorfose. De ambitieuze trainer Abdullah Sari was aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van SVH. Hij kwam over van GDA zondag 1. Omdat de zondagtak van GDA vanaf dit seizoen was opgeheven besloten veel spelers hun trainer te volgen naar SVH. De selectie van SVH bestond uit een heel jonge groep met Erkan Sensoy en Gökhan Sari als de ervaren spelers.

De zondag vierde klasse A was de enige vierde Klasse in het district West II en zou worden afgesloten met een kampioenspoule. Dit betekende dat de eerste vier ploegen in de eindstand kans maakten op directe promotie. SVH liet er geen gras over groeien en liet deze competitie zien dat men maar één doel voor ogen had; promoveren naar de 3e Klasse!
Het seizoen zou echter geheel anders aflopen want in maart 2020 brak in Nederland het coronavirus uit en lag plotseling een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor het gehele amateurvoetbal in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment stond SVH stijf bovenaan in de 4e Klasse A en had men van de 14 wedstrijden er 11 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 verloren. Hiermee waren 35 punten behaald en een doelsaldo van 81 voor en 16 tegen. Extra zuur dus voor de mannen van trainer Abdullah Sari die hierdoor volgend seizoen gewoon weer in de vierde klasse moest uitkomen.

Op 26 mei 2020 kreeg SVH echter verheugend bericht van de KNVB dat het team van Abdullah Sari alsnog zou promoveren naar de 3e Klasse. Dit was het gevolg van het doorschuiven van teams in de top van het amateurvoetbal, dat dus ook consequenties had voor clubs op het ‘lagere’ niveau.

>

Seizoen 2020-2021

>

Het vlaggenschip van sv Madestein kwam in het seizoen 2020-2021 dus uit in de zondag 3e Klasse A. Deze klasse was uit de volgende clubs samengesteld; FC Aalsmeer, Alphen, DHL, sv Madestein, Nicolaas Boys (Nieuwveen), ODB, RKDES (Alsmeer), SEP (Delft), Sporting Leiden, Stompwijk ’92, SVH, Voorschoten ’97, WIK en WVC (Roelofarendsveen).

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Door de maandenlange sluiting hadden veel amateurclubs, zo ook SVH, financieel zwaar te verduren gekregen. Eén van de vervelende consequenties daarvan was dat het bestuur het contract met de succesvolle trainer Abdullah Sari moest laten ontbinden. Trainer Sari tekende destijds een contract voor vier seizoenen bij SVH en had dus eigenlijk nog twee seizoenen te gaan.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef SVH voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen in en op zaterdag kwam men met 1 seniorenelftal en 1 O23-team uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een JO19, JO16, JO14, 2 JO13, 2 JO12, 2 JO11, 2 JO10, JO9, 2x JO8, 2 JO7 en 1 MO15 teams.

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zondag 3e klasse A waren: Alphen, DHL, HWD, Kethel Spaland, sv Madestein, ODB, SEP, Sporting Leiden, Stompwijk’92, SVH, Taurus, Voorschoten’97 en WIK.

Het wegvallen van de trainer Abdullah Sari had ook consequenties voor de sportieve ambities van SVH waardoor veel eerste elftalspelers de club ook hadden verlaten.

<

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcomplex hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Na ruim 90 dagen door corona verplichte winterstop ging de bal in februari 2022 weer officieel rollen.

>

Seizoen 2022-2023

Bij aanvang van seizoen 2022-2023 zien we Martijn de Weerd nog steeds als voorzitter van SVH. Terwijl bijna alle (nog overgebleven) zondagvereniging in de Haagse regio dit seizoen met hun eerste elftal de overstap naar de zaterdagcompetitie hadden gemaakt, had het bestuur van SVH gekozen om gewoon op zondag te blijven voetballen.

SVH schreef dit seizoen voor de zondagcompetitie 2 seniorenelftallen en 1 35+ team in en op zaterdag kwam men met 1 seniorenelftal uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO15, 2 JO14, 1 JO13, 2 JO12, 3 JO11, 2 JO10, 3 JO9, 3 JO8 en 1 JO7 teams.

Tom Hesselink en Tony Lenting waren dit seizoen verantwoordelijk voor de training en coaching van de A-selectie van SVH. Eind oktober trad Ali Muradin toe tot de technische staf van zondag derdeklasser SVH. Het drietal werden betrokken bij de toekomstplannen van de club, zowel voor de seniorenselectie als bij de jeugd.

Zoals gezegd had het bestuur van SVH ervoor gekozen om (vooralsnog) op zondag te blijven voetballen. Hiermee bood de club in de Haagse regio een alternatief voor spelers die graag op zondag actief wilde blijven. Hiermee was 3e klasser SVH bij aanvang van seizoen 2022-2023 alleen samen met de voetbalverenigingen Quick (3e Divisie), HBS (4e Divisie), RKAVV (4e Divisie) en TAC’90 (1e Klasse) met hun standaardteam in de Haagse regio actief in de zondagcompetitie. Het nadeel hiervan was wel dat de selectie van SVH veel meer kilometers moesten maken voor de verre uitwedstijden.

SVH 1 werd in het seizoen 2022-2023 ingedeeld in de zondag 3e Klasse D met daarin de volgende tegenstanders; FC Aalsmeer, FC Abcoude, Amsvorde (Amersfoort), APWC (Amersfoort), HOV/DJSCR (Rotterdam), HWD (Rotterdam), sv Ouderkerk (Ouderkerk aan de Amstel), PVC (Utrecht), Quick 1890 (Amersfoort), Roda’46 (Leusden), Taurus (Delft) en Voorschoten’97.

De prestaties van SVH 1 in de 3e Klasse D waren vooral in de eerste seizoenshelft niet al te best SVH maar door een goede eindspurt wist het elftal van trainer Tom Hesselink rechtstreekse degradatie te voorkomen.

In de nacompetitie moest SVH nu wel gaan strijden om haar positie in de derde klasse te behouden.

Seizoen 2023-2024

Had het bestuur van SVH vorig seizoen nog gekozen om als één van de weinige clubs in de Haagse regio met haar standaardteam op zondag te blijven voetballen, echter voor seizoen 2023-2024 kwam men daar op terug. Door de verre uitwedstrijden en daardoor ook weinig meegekomen publiek had het bestuur (en uiteraard ook de leden) van SVH besloten om na 94 jaar met het standaardelftal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie.

Ditmaal schreef het bestuur voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen in. Op zondag kwam SVH met 1 seniorenelftal en 1 35+ team uit. De jeugdafdeling van SVH bestond in het seizoen 2023-2024 uit 25 teams, onderverdeeld in; 1 JO17, 2 JO16, 2 JO15, 1 JO14, 2 JO13, 3 JO12, 2 JO11, 4 JO10, 3 JO9, 3 JO8 en 2 JO7 teams.

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

Het eerste seizoen in de zaterdag klasse kon SVH in de 4e Klasse C duidelijk geen potten breken. De eerste seizoenshelft werd door de formatie van trainer Tom Hesselink met 7 punten uit 10 duels afgesloten op de tiende positie van de ranglijst. In de tweede seizoenshelft werden de prestaties er maar nauwelijks beter op. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist SVH er 4 te winnen, 1 gelijk te spelen en maar liefst 17 verloren. Met 13 punten en een doelsaldo van 44 voor en 85 tegen eindigde men op de 10e plaats en dat betekende dat SVH 1 nacompetitie moest spelen om degradatie naar de 5e Klasse te ontlopen.

>

Seizoen 2024-2025

>

<

 

 

 

SVH is nooit een grote club geweest, zes of zeven seniorenelftallen en eenzelfde aantal jeugdteams was zo ongeveer het maximum en de prestaties van het eerste elftal reikten niet verder dan de derde klasse.

SVH heeft het steeds maar weer “overleefd”, omdat er altijd weer mensen waren die hun mouwen opstroopten voor hun “cluppie”. Ondanks zwarte en witte perioden, ondanks zwarte en witte gebeurtenissen, de clubkleuren zwart-wit werden letterlijk en figuurlijk hoog gehouden en er werd hard gewerkt.

We denken bij SVH, zeker de oudere garde, nog wel eens terug aan de markante figuren die een vooraanstaande rol in de geschiedenis van SVH hebben gespeeld. De namen Pex, v.d.Berg, de Harder, Roodnat, Stapel, Vink, Hitzert etc. zijn nog niet vergeten of leven heden ten dage nog voort.

Generaties van families, die SVH als hun cluppie beschouwen en terecht !

Al met al, het cluppie bestaat nog steeds, heeft nog steeds zijn sociale functies en barst van de ambities.

 

Palmares S.V.H. Zaterdag

Kampioenschappen:
1950-1951 4e klasse C HVB

Andere prestatie’s:

Palmares S.V.H. Zondag

Kampioenschappen:
1931-1932 3e klasse D HVB
1932-1933 2e klasse F HVB
1942-1943 1e klasse B HVB *
1950-1951 1e klasse C HVB
1983-1984 2e klasse A HVB
* = geen promotie

Andere prestaties:

Parade der trainers bij S.V.H. (zondag):

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 Karel Pas
1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 ?
1978-1979 ?
1979-1980 ?
1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 ?
1983-1984 ?
1984-1985 Aad Stuurman
1985-1986 ?
1986-1987 ?
1987-1988 Bob Spee
1988-1989 Bob Spee
1989-1990 Bob Spee
1990-1991 Bob Spee
1991-1992 Bob Spee
1992-1993 ?
1993-1994 Piet Gelauf
1994-1995 Piet Gelauf
1995-1996 Piet Gelauf
1996-1997 Piet Gelauf
1997-1998 Piet Gelauf
1998-1999 Piet Gelauf
1999-2000 Piet Gelauf
2000-2001 Piet Gelauf
2001-2002 Piet Gelauf
2002-2003 Simon Venema
2003-2004 Simon Venema
2004-2005 Simon Venema
2005-2006 Gerard van der Mark
2006-2007 Gerard van der Mark
2007-2008 Gerard van der Mark
2008-2009 Joao Barao Domingos
2009-2010 Wim van Ettinger
2010-2011 Mustapha el Melisse en Hennie Koning
2011-2012 Hennie Koning
2012-2013 Ron Ridderhof
2013-2014 Ron Ridderhof
2014-2015 Ron Ridderhof
2015-2016 ?
2016-2017 Piet Gelauf sr.
2017-2018 Piet Gelauf jr.
2018-2019 Piet Gelauf jr. (tot 15-12-2018) / Jordi Domingos (a.i.)
2019-2020 Abdullah Sari
2020-2021 Abdullah Sari
2021-2022 ?
2022-2023 Tom Hesselink

Parade der trainers bij S.V.H. (zaterdag):

2023-2024 Tom Hesselink
2024-2025 ?

Parade der voorzitters bij S.V.H.

1929-???? Dhr. Pex
???? -???? ?
???? – ???? Nelis Stapel
????- ???? J.de Korte sr.
???? – ???? +/- 1950 Willem Roodnat
???? -???? ?
???? -???? Arie Dieke
????-1984 E. Kerkvliet
1984- ??? Ad Bunnik
???? -???? ?
????-2010 Mehmet Demirbag
2010- ???? Fred Dukkel
???? -???? Martijn de Weerd

Terreinen waar S.V.H. heeft gevoetbald:

Het begon voor SVH dus allemaal in 1929 op de Houtweg, op de grens van Loosduinen en Den Haag, waar de oprichting plaatsvond. Daarna vertrok de club naar de Buurtweg (grens Den Haag/Wassenaar) en de Fruitweg om in 1959 te belanden aan de Erasmusweg (toen nog Wateringen op de grens van Den Haag). Daar werd een veld gehuurd van de ouwe boer Van Vliet.
In 1979 vertrok SVH voor drie jaar naar het oude complex van Oranje Blauw (op de grens van Den Haag en Rijswijk) en keerde toen in 1983 terug op de Erasmusweg, waar de Gemeente Den Haag, die het gebied inmiddels had geannexeerd, een nieuw sportcomplex had aangelegd.
De eerste steen voor het clubgebouw, dat het lieve sommetje van 800.000 gulden had gekost, werd destijds gelegd door wijlen wethouder Piet Vink, samen met het legendarische SVH-lid Nelis Stapel, die ook niet meer in leven is.

In november 1995 kreeg de club te horen dat het complex verlaten moest worden in verband met de voorbereidingen voor de aanleg van het Wateringse Veld.
In december 2001 werd het clubhuis afgebroken en trok de club in bij KMD aan de Noordweg in Wateringen, dat inmiddels ook Haags grondgebied is. KMD vertrok en de officiële opening van het Multi Sportcomplex Wateringse Veld, waar ook korfbalclub HKV/Ons Eibernest en hockeyclub HCKZ een veld hebben, vond plaats op 15 mei 2004 door de wethouders Stolte en Hilhorst.

Ereleden bij SVH:

?
?

Lid van Verdienste bij SVH

?
?
Koos Stapel
?

Zijn we nog naar op zoek…………..