De Valkeniers, De

Rijswijk
01-08-1926 - 30-06-1987

De oprichting van de R.K.V.V. De Valkeniers

Op zondag 1 augustus 1926 werd te Rijswijk een nieuwe voetbalvereniging opgericht door de heren E. Born, Jos F. Eysackers en Heemskerk, welke als naam meekreeg R.K.V.V. De Valkeniers. De Valkeniers werd opgericht als onderdeel van het Sint Jeroenspatronaat in de parochie van de H. Gerardus Majella aan de Wenckebachstraat.

Een jaar na de oprichting ging De Valkeniers samen met de v.v. Sint Bonifatius, een kleine vereniging met te grote kosten.

De moeilijke beginjaren van De Valkeniers

Vanaf de oprichting tot aan de Tweede Wereldoorlog kwam de R.k.v.v. De Valkeniers te voetballen op Het Hoornpark te Rijswijk. Dit terrein was in het bezit van de Haagse Patronatenbond, waarvan Pastoor Ruhé voorzitter van was en penningmeester Jos F. Eysackers exploiterend directeur.

Na een paar jaar werd de club een onderafdeling van de Sint Josephsgezellenvereniging Den Haag.

De jaren 1930 t/m 1939

In 1931 onderging De Valkeniers een flinke aderlating toen de Katholieke Rijswijkse Voetbal Club (KRVC, tegenwoordig Krsv Vredenburch) werd opgericht, waardoor veel Valkeniers-leden naar deze club overstapten.

In 1933 kwam er een fusie tot stand tussen De Valkeniers en v.v. Rapiditas, een onderafdeling van het jeugdwerk in de parochie van St. Jeroen aan de Dr. Schaepmanstraat. Met deze fusie kwamen ook vertegenwoordigers van de v.v. Rapiditas in het bestuur. De naam De Valkeniers bleef overigens na deze fusie gehandhaafd.
Deze fusie kwam overigens tot stand onder Kapelaan Jansen, Bisschop van Rotterdam. Ook nieuw in het bestuur kwam spelend lid J. de Rooy, die later Pater werd in Nijmegen.

Seizoen 1940-1941

Vanaf de oprichting tot aan de Tweede Wereldoorlog voetbalde De Valkeniers op het Hoornpark te Rijswijk. Dit terrein was in bezit van de Haagse Patronaten Bond, waarvan Pastoor Ruhé voorzitter was en de Jos F. Eysackers (de penningmeester van De Valkeniers) exploiterend directeur.
Bij aanvang van de Tweede Wereldoorlog moest De Valkeniers in opdracht van de Duitsers het Hoornpark verlaten en kwam de club aan de Lange Kleiweg te Rijswijk te voetballen.

Seizoen 1941-1942

In de oorlogsjaren ontvielen bij De Valkeniers enkele clubiconen. Zo werd bijvoorbeeld Ed Born, de eerste voorzitter van De Valkeniers die zijn functie tot 1941 bekleedde, door de Duitsers gefusilleerd. De heer Born was gearresteerd omdat hij in het verzet zat en ondergronds werk verrichtte. Mannen van het eerste uur waren rector Heynen, Jos F. Eysackers en Adr. van de Mosselaar waren in 1942 nog steeds bestuurslid.

Begin 1942 hieven de Duitsers de Sint Josephsgezellenverenigingen op. Hierdoor werd De Valkeniers een zelfstandige vereniging en sloot zich aan bij de N.V.B. Tot die tijd werd er door De Valkeniers dus altijd deelgenomen aan de competitie van de DHVB (de Diocesane Haarlemse Voetbalbond). Clubs die uit de DHVB promoveerden kwamen in de competitie van de RKF (Rooms Katholieke Federatie) terecht. Dat niveau heeft De Valkeniers echter nooit bereikt.

Van 1941 t/m 1946 was Pastoor Fr. Heemskerk de geestelijke adviseur van De Valkeniers. Door allerlei oorzaken waren alle bestuursleden van De Valkeniers niet beschikbaar en nam pastoor Heemskerk alle taken op zich. Derhalve was hij dus voorzitter, penningmeester en secretaris van De Valkeniers.

Per 1 juni 1942 kreeg de Valkeniers wederom de beschikking over een ander terrein, ditmaal aan de Fruitweg te Den Haag. Dit gaf de leden in eerste instantie weer moed.

Seizoen 1942-1943

>

In het seizoen 1942-1943 werd door De Valkeniers 1 het kampioenschap in de 2e Klasse A van de HVB behaald. Het kampioensteam bestond uit de volgende spelers; J. Borsboom (keeper), F. Kool, J. Meijs, J. Molenkamp, H. v.d. Ploeg, L. de Jong, A. Posthuma, M. Bergman, A. Zoutman, J. Heemskerk en A. Hartogh.

 

Na het vertrek van het terrein Hoornpark volgde er voor de voetbalvereniging vele omzwervingen via velden aan de Kleiweg (Rijswijk), de Fruitweg (Den Haag), achter het Station Leidschendam-Voorburg, de Noordweg in Wateringen, tussentijds weer even terug op het Hoornpark en de Rotterdamse weg (de vroegere Rijswijkse wielerbaan).

De Valkeniers had ook zijn eigen verzetshelden, Voorzitter E. Born,
Bestuurslid/Speler Tiny Deremaux en Jeugdleider Cor Lassooy werden gefusilleerd.
Daarnaast werd Bestuurslid Jan Visser in een achtervolging door de Duitsers neergeschoten.

Seizoen 1950-1951

>

<

Seizoen 1951-1952

In 1951 wordt het 25-jarig jubileum gevierd. Op onderstaande foto wordt op 1 augustus door de heer Jongeneelen van de feestcommissie een banier aan het bestuur aangeboden.

.

Het 1e elftal werd in 1952 kampioen van de 2e klasse van de HVB. Twee jaar later promoveerde Valkeniers zelfs naar de 4e klasse van de KNVB. De vreugde was helaas van korte duur, want na één seizoen in de 4e klasse degradeerde Valkeniers weer naar de afdeling, waar het tot 1977 zou spelen.

W
Wie kan ons helpen met de namen op deze foto? In het midden staand met norse blik is Fred Otto. Later voorzitter en Erelid. Daarvoor links naast de keeper zit Kors van de Holst (de vader van een latere keeper Cor van der Holst). Derde van rechtsachter is de heer F.N.M Smulders (zwart pak met bril), heeft gevoetbald bij de Valkeniers en is penningmeester geweest en ook tot Erelid van De Valkeniers gekozen.

Seizoen 1953-1954

In 1953 kreeg De Valkeniers een harde klap te incasseren toen de huur van Het Hoornpark werd opgezegd. Er volgde maar liefst vijf jaar van omzwervingen.

<

Seizoen 1954-1955

>

Het eerste elftal van De Valkeniers kwam in het seizoen 1954-1955 uit in de zondag 1e Klasse C van de HVB en moest het hierin opnemen tegen: De Adelaars, Delfia, DHBV, GONA, HMSH, Marathon, Oranjeplein en Paraat.

In een nek-aan-nek-race met Delfia werd de strijd om het kampioenschap uiteindelijk door De Valkeniers beslist. Van de (slechts) 16 competitiewedstrijden wist men er 12 in winst om te zetten, speelde 1x gelijk en werd er 3x verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers van 55 voor en 26 tegen, eindigde De Valkeniers, met 1 punt voorsprong op Delfia, op de eerste positie van de ranglijst.

De Valkeniers 1 behaalde hierna zelfs algemeen kampioen van de HVB. Hiermee werd tevens de promotie naar de 4e Klasse KNVB een feit.

Seizoen 1955-1956

>

 

>
Na een immense zwerftocht die liep via velden aan:
de Kleiweg (nu Sir Winston Churchilllaan) in Rijswijk, de Fruitweg in Den Haag,
achter station Leidschendam-Voorburg, de Noordweg in Wateringen,
weer Hoornpark en de Rotterdamseweg in Rijswijk kwam de vereniging uiteindelijk aan de Lange Kleiweg terecht.

img399Elftalfoto van De Valkeniers. Welk elftal en uit welk seizoen nog onbekend. Staand van links naar rechts: Henk van der Straaten, Piet Kroon, Frans Verhoek, Joop Kramer, Sjef Dooijenburg, Leo Harland en de elftalleider Dick Harland. Zittend van links naar rechts; Siem Kramer, Aad Tettero, Nelis Ehrhardt, Jan Heidt en Ben Harland.

Sportieve Successen

Het 1e elftal acteerde voornamelijk in de 1e klasse HVB, soms in de 2e klasse HVB. incidenteel een uitschieter (1955) kampioenschap 1e klasse HVB, waarna promotie naar de 4e klasse KNVB volgde. Het jaar daarop keerde het 1e elftal echter weer terug naar de vertrouwde 1e klasse HVB. Na de invoering van een Hoofdklasse bij de HVB (1967) reikte het 1e elftal in 1969 naar het kampioenschap en een promotie naar de Hoofdklasse HVB waarna echter het seizoen daarop weer degradatie volgde, hierna verbleef het 1e elftal in de 1e klasse tot het jubileum jaar 1976 waarin via een kampioenschap promotie volgde naar de Hoofdklasse. Verdere lotgevallen zijn nog niet bekend.

Seizoen 1956-1957

>

In het seizoen 1956-1957 was de zondag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, BTC, DWO, De Flamingo’s, GONA, HMSH, Paraat, TEDO, Texas, De Valkeniers, VELO en Wippolder.

De prestaties van het eerste elftal waren dit seizoen niet al te best en de Rijswijkse club kon zich dan ook maar ternauwernood handhaven in de 1e Klasse. Van de 22 wedstrijden wist men er slechts 4 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 13 keer verloren. Met 13 punten en een doelsaldo van 37 voor en 67 tegen eindigde De Valkeniers op de tiende positie van de ranglijst. Hiermee hield men alleen GONA (11 punten) en BTC (9 punten) achter zich.

<

Seizoen 1957-1958

Bij de voetbalvereniging De Valkeniers heerste een downstemming, slechts een aantal leden moesten voor alle werkzaamheden binnen de club opdraaien en daarom was de vereniging als ware ten dode opgeschreven.
Op 19 september 1957 volgde er dan ook een Bijzonder Algemene Ledenvergadering met slechts één onderwerp; het voortbestaan van de voetbalvereniging De Valkeniers. Tijdens deze BALV vielen er harde woorden maar dit bleek wel te helpen. Er kwam een geheel nieuw bestuur waarmee er een frisse wind door de vereniging ging waaien.

<

Het lukte het bestuur van De Valkeniers om de “tent” (kantine) van S.V.L.V. Op eigen kracht werd er door de eigen leden deze kantine bij S.V.L.V. af te breken en weer op te bouwen op het toekomstige complex van De Valkeniers aan de Rotterdamseweg te Rijswijk. Ook werden er lichtmasten geplaatst zodat men in de winter op het veld gewoon door kon trainen.

Seizoen 1958-1959

Het resultaten van het nieuwe bestuur was na nog geen jaar al goed waar te nemen. De v.v. De Valkeniers was herboren en het leek wel of de club aan zijn tweede jeugd was begonnen. Wat onmogelijk leek was nu al gepresteerd. In september 1958 betrok De Valkeniers haar nieuwe terrein aan de Rotterdamseweg te Rijswijk. Zeg maar de locatie waar voorheen de speedwaybaan lag.

De Valkeniers startte het seizoen 1958-1959 met 5 seniorenelftallen, 2 junioren- en 3 pupillenteams.

De indeling van De Valkeniers 1 voor het seizoen 1958-1959 in de zondag 1e Klasse B van de HVB luidde als volgt; DVC, DWO, ESDO, De Flamingo’s, HDV, sv De Jagers, Kranenburg, Oliveo, RKDEO, SOA, SVH, De Valkeniers en Zwart Blauw.

Het werd een onopvallend seizoen voor De Valkeniers waarin men in de middenmoot eindigde. Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 22 punten en een ongekend doelsaldo van 72 voor en 75 tegen eindigde men op de zesde positie. Hsv Kranenburg werd met 40 punten kampioen.

<

Seizoen 1959-1960

Het bestuur van De Valkeniers was tijdens het seizoen 1959-1960 als volgt samengesteld: W. Warbout (voorzitter), F.A. Otto (secretaris), J.C. van der Holst (penningmeester) en de commissarissen B. Arends, J. Koch, P. Vissers en P. Kroon. Geestelijk Adviseurs waren respectievelijk Pater G. Groensmit en Kapelaan F. Wust.

<

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1959-1960 uit de volgende clubs samengesteld: DWO, Full Speed, HMSH, sv De Jagers, ODB, OLIVEO, Oranje Blauw, Postalia, RKDEO, SVH, Texas en De Valkeniers.

RKDEO was dit seizoen met 41 punten uit 22 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. De mannen van De Valkeniers 1 kende een matig seizoen want van 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 13 verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers van 49 voor en 68 tegen, eindigde men op de tiende positie van de ranglijst.

Op de Algemene Ledenvergadering van 20 juni 1960 stelde secretaris Otto zich na drie jaar niet meer herkiesbaar. De heer L. van der Holst werd bereid gevonden om het secretariaat over te nemen.

Seizoen 1960-1961

Het bestuur van De Valkeniers was met de gemeente Rijswijk druk in onderling geweest met als hoofddoel twee velden (één voor de zaterdag en één voor de zondag) op het Hoornpark. Gedeeltelijk was men hiermee geslaagd door de toewijzing van een veld op de zondag. Hiermee groeide de hoop dat de gemeente Rijswijk aan De Valkeniers volgend z.s.m. twee velden op het Hoornpark beschikbaar zal stellen.

Bij aanvang van het seizoen 1960-1961 telde R.k.v.v. De Valkeniers 90 seniorenleden, 77 junioren en pupillen en 293 ondersteunende leden. De voetballende leden werden onderverdeeld in 5 seniorenelftallen, 3 juniorenteams en 2 pupillenteams.

Het eerste elftal van De Valkeniers werd voor het seizoen 1960-1961 ingedeeld in de zondag 1e Klasse B van de HVB met daarin als tegenstanders; ADS, DVC, Full Speed, GDS, HDV, Hoornwijck, ODB, Postalia, SOA en Zwart Blauw.

Nul zeges, drie wedstrijden een gelijkspel en vijftien nederlagen was de trieste balans dit seizoen voor het vlaggenschip van De Valkeniers. Het mocht dus duidelijk zijn dat men met slechts 3 punten uit 18 wedstrijden, en een doelsaldo van 19 voor en 53 tegen, op de laatste positie van de ranglijst eindigde.

Op de Algemene Ledenvergadering van 19 juni 1961 werd de heer W. Warbout herkozen als voorzitter. Ook de bestuursleden J. v.d. Holst ((penningmeester) en de commissarissen J. Labordus, P. Vissers, B. Arends en P. Nagtzaam (hoofd juniorenleider) werden herkozen. De taak als secretaris van L. van der Holst werden overgenomen door de heer R. Koevoet.
Omdat de heren van de elftalcommissie zich niet herkiesbaar stelde en er geen andere kandidaten aangemeld waren werd er besloten dat de trainer voortaan het eerste elftal samenstelde en het bestuur zou dan de overige elftallen samenstellen. De trainer moest dan wel in overleg met het bestuur werken en kreeg deze belangrijke post voor ten hoogste één jaar toebedeeld.

Seizoen 1961-1962

Op 1 augustus 1961 bestond de R.k.v.v. De Valkeniers exact 35 jaar en dit moest natuurlijk gevierd worden. Op 10 september 1961 vond er in het Amicitia gebouw aan het Westeinde te Den Haag er een grote feestavond plaats. De avond begon om 20.00 uur met een Cabaret waarin kolder en muziek de boventoon voerde. Daarna volgde de feestavond met muziek die werd verzorgd door de dansband “The Woodshoppers”. De geslaagde De Valkeniers-feestavond duurde tot 02.00 uur.

Het bestuur van De Valkeniers was in het seizoen 1961-1962 als volgt samengesteld: Kapelaan Wüst (Geestelijk adviseur), W. Warbout (Voorzitter), L. v.d. Holst (Secretaris), J.C. v.d. Holst (Penningmeester), P. Nagtzaam (Jeugdvoorzitter), B. Arends (Wedstrijdsecretaris) en J. Koch (Redactie clubblad). In maart 1962 trok L. v.d. Holst zich terug als secretaris en werd opgevolgd door de heer F. Otto.

Voor het seizoen 1961-1962 schreef De Valkeniers wederom 5 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 5 juniorenelftallen en 2 pupillenteams.

Ondanks dat het eerste elftal van De Valkeniers vorig seizoen op de laatste plaats van de ranglijst eindigde zien we het vlaggenschip in het seizoen 1961-1962 toch weer uitkomen in de 1e Klasse van de HVB. De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1961-1962 uit de volgende voetbalverenigingen samengesteld: Concordia, DHBRK, Duindorp SV, DVC, HDV, De Flamingo’s, HPSV, sv De Jagers, Postalia, SOA en De Valkeniers.

Het eerste elftal van De Valkeniers was voor dit seizoen uit de volgende spelers samengesteld: A. v.d. Holst, C. Dessing, J. Groenewegen, J. Kroes, T. Bekkers, J. Otto, W. de Vries, A. Gordijn, F. Otto, M. Overvliet, B. Janzing, J. Ruygrok, P. Otto en G. de Vries, A. Tetteroo en C. van Leeuwen (leider).

>

Seizoen 1962-1963

Bij aanvang van het seizoen 1962-1963 telde De Valkeniers 92 senioren, 110 junioren en pupillen en 136 ondersteunende leden.

Wederom schreef het bestuur van De Valkeniers voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen in bij de KNVB. In vergelijking met het vorige seizoen was de jeugdafdeling met één elftal uitgebreid. De 8 jeugdelftallen  waren nu als 2x A-jeugd, 2x B-, 2x C- en 2 Pupillenelftallen samengesteld.


Een junioren-elftal omstreeks 1963, met op de achtergrond de kleedkamers op het terrein aan de Rotterdamseweg in Rijswijk. Staand v.l.n.r. Jan Borkus, Leo Verdegaal, Ben Lammers, Kees v.d. Hengst, Rob Midden en Kees Zandvliet. Zittend: Gerard Herben (de broer van Mat), ?, Gerard van der Kleij, De Graaf, Chris Boedijn en Sjaak Verhaar.

Het eerste elftal van De Valkeniers werd voor dit seizoen ingedeeld in de zondag 1e Klasse B van de HVB die uit de volgende clubs was samengesteld: BTC, Concordia, Cromvliet, DHBRK, Full Speed, HDV, Maasstraat, Marathon, OSC, De Valkeniers en VVP.

>

Seizoen 1963-1964

Het bestuur van De Valkeniers bestond in het verenigingsjaar 1963-1964 uit: Kapelaan G. Groensmit (Geestelijk adviseur), P.J. Jongeneelen (voorzitter), W. Warbout (Vice-voorzitter), Q. Koevoet sr. (Secretaris), J. v.d. Holst (Penningmeester) en de commissarissen P. Nagtzaam, P. Vissers, L. Janzing en J. Hehemann. De vreugde over de intrede van voorzitter P.J. Jongeneelen in het bestuur was van korte duur omdat hij zichzelf al snel terugtrok van zijn functie.

De watervoorziening op het complex van De Valkeniers baarde de club nog steeds zorgen. Vanwege de hoge aanlegkosten was er nog steeds geen aansluiting op het drinkwaterleidingnet. Een verzoek aan B en W van Rijswijk om hiervoor financiële steun te willen verlenen werd afgewezen.

Bij aanvang van het seizoen 1962-1963 telde De Valkeniers 109 senioren, 107 junioren en pupillen en 121 ondersteunende leden, die werden verdeeld over 7 seniorenelftallen, 5 junioren- en 2 pupillenelftallen.

Het eerste elftal van De Valkeniers werd in het seizoen 1963-1964 ingedeeld in de zondag 1e Klasse A van de HVB met daarin als tegenstanders; BTC, Cromvliet, DUNO, DVC, De Flamingo’s, GDS, ODB, De Ooievaars, VDS en VVP.

O.a. de volgende spelers kwamen dit seizoen voor het eerste elftal uit: A. Kooper, T. Otto, K. Honselaar, J. Munster, T. Bekkers, G. Olyhoek, T. Gordijn, H. Dooyenburgh, F. de Hoogd, J. Otto, T. Overvliet, F. Groenenwege en T. Honselaar. Trainer was de heer Hage, leider A. Boelhouwers.

De Valkeniers 1 kende een uitstekend seizoen en was dan ook een groot deel van de competitie lijstaanvoerder. Helaas moesten de mannen van trainer Hage zich op het einde van de competitie de meerdere erkennen aan De Ooievaars en ODB. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 24 punten, en een doelsaldo van 44 voor en 35 tegen eindigde men op de derde positie van de ranglijst. Dit was net achter kampioen De Ooievaars ( 27 punten) en nummer twee ODB (26 punten).

De goede resultaten kwamen naar voren mede door de trainingen van de heer Hage. Daarom vond de club het ook zo jammer dat trainer Hage de club na dit seizoen ging verlaten. Men bedankte trainer Hage voor de prettige samenwerking en wenste hem veel succes met zijn verdere loopbaan als trainer.

De resultaten van alle jeugdelftallen waren dit seizoen zeer bevredigend. Het vierde juniorenelftallen behaalde zelfs het kampioenschap in de B-Klasse.

Op donderdag 25 juni 1964 vond bij De Valkeniers de jaarlijkse ledenvergadering plaats.

Seizoen 1964-1965

Bij aanvang van het seizoen 1964-1965 ontliep het ledenaantal bij De Valkeniers elkaar niet zoveel vergeleken met het vorige seizoen want de club registreerde 110 senioren, 116 junioren en pupillen en 118 ondersteunende leden. Deze werden verdeel in 6 seniorenelftallen, 7 juniorenelftallen (3x A-, 2x B- en 2x C-Klasse) en 2 pupillenteams.
De Valkeniers startte dit seizoen dus met 6 seniorenelftallen maar na verloop van een aantal wedstrijden nam het aantal uitvallers van spelers dusdanige vormen aan dat het bestuur noodgedwongen het zesde elftal uit de competitie moest terugtrekken.

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1964-1965 uit de volgende voetbalverenigingen samengesteld: Concordia, DHBRK, DSO, DUNO, Full Speed, GDS, HDV, OSC, Texas, De Valkeniers en VDS.

Na een matige start in de eerste helft van de competitie boekte het eerste elftal van De Valkeniers nadien een dusdanige achtervolgende reeks van overwinningen dat men de tweede helft van het seizoen zelfs mee kon gaan strijden om het kampioenschap. Helaas kwam men op het einde van de competitie net adem tekort. Al met al leverde dit alsnog een fraaie tweede plaats op de eindranglijst op. Van de 20 wedstrijden wist De Valkeniers er 10 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 5 keer verloren. Hiermee behaalde men 25 punten en een doelsaldo van 38 voor en 25 tegen. HDV werd kampioen met 29 punten.

Op de Algemene Ledenvergadering van donderdag 24 juni 1965 werd er bijna een geheel nieuw bestuur samengesteld. De heer Otto werd benoemd tot de nieuwe voorzitter van De Valkeniers. Hij nam daarbij de voorzittershamer over van de heer W. Warbout. De overige bestuursleden waren; F.A. Muijsers (Geestelijk adviseur en tevens voorzitter jeugdcommissie), F.A. Otto (Voorzitter), Q. Koevoet (Secretaris), J. v.d. Holst (Penningmeester), P. Nagtzaam (Commissaris), B. Janzing (Ledenadministratie) en  A. Otto (Accommodatie).

Seizoen 1965-1966

Het totale ledenaantal was bij aanvang van dit seizoen praktisch ongewijzigd gebleven. Wel liep het aantal seniorenleden (94) iets terug maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door het zich nog steeds stijgende aantal junioren en pupillen aantal (131). De doorstroming van de jeugd naar de senioren was voor De Valkeniers uiteraard van enorm belang. Het aantal ondersteunende leden stond ditmaal op 124.

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1965-1966 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Cromvliet, DWO, GDS, GONA, Taurus, Texas, Valkeniers, VDS en sv Voorburg.

Ook in dit seizoen werden de trainingen verzorgd door J. Stal. De voetbalvereniging Texas werd dit seizoen met 26 punten kampioen. Ook de mannen van De Valkeniers kende een goed seizoen want van 18 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 19 punten, en een doelgemiddelde van 38 voor en 33 tegen, eindigde De Valkeniers 1 keurig (samen met GONA) op een gedeelde vierde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1966-1967

Het bestuur van de RKVV De Valkeniers was bij aanvang van het seizoen als volgt samengesteld; Pater Muysers, F. Otto (voorzitter), J. van der Holst (penningmeester), L. Janzing (secretaris), Chr. Dessing (2e penningmeester), P. Nagtzaam (jeugdvoorzitter), W. Warbout (wedstrijdsecretaris), P. Zoet (accommodatie) en J. Hehemann (clubblad).

In het kader van het 40-jarig bestaan speelde het eerste elftal van De Valkeniers op zondag 19 juli 1966 een erewedstrijd tegen VELO. De VELO-voetballers lieten aan de Rotterdamseweg te Rijswijk zien dat zij niet voor niets in een hogere klasse uitkwamen en wonnen met 6-3. De Valkeniers aanvoerder A. Gordijn, die meer dan 300 wedstrijden in het eerste elftal had gespeeld, nam bij deze gelegenheid afscheid van het eerste elftal.

<

Seizoen 1967-1968

Op grond van het contract tot 1972 met de Gemeente Rijswijk had het bestuur van De Valkeniers besloten om ruim 8.000 gulden te invensteren in de huidige accommodatie. Dit betrof een nieuwe kleedtent, waterleiding en een aggregaat. Het bestuur was zich hiermee terdege van bewust dat hiermee een basis werd gelegd voor een toekomstige accommodatie. Immers, zonder basiskapitaal was het onmogelijk subsidie en renteloze leningen te verkrijgen.

In het seizoen 1967-1968 nam De Valkeniers met 7 seniorenelftallen, 4 juniorenelftallen en 2 pupillenteams deel aan de competitie. De heer Nagtzaam had vele jaren zeer veel werk verricht voor de jeugdafdeling maar trad bij aanvang van dit seizoen terug. De heer J. Otto nam de functie Hoofd juniorenleider over.

Vanaf dit seizoen werd er bij de zondag HVB-klassen een Hoofdklasse aan toegevoegd.

<

Het eerste elftal van De Valkeniers kon zich helaas niet handhaven. Op zondag 12 mei 1968 viel definitief het doek voor De Valkeniers 1 door met 3-1 te verliezen van VVP. Zodoende moest de Rijswijkse club in het volgende seizoen in de 1e Klasse uitkomen. De grootste oorzaken hiervan waren de vele blessures en bovendien moesten enkele selectiespelers in militaire dienst.

Na de ALV zag het bestuur van De Valkeniers er als volgt uit: F.A. Otto (voorzitter), J.C. van der Holst (penningmeester), L.J. Janzing (secretaris), Pater F. Muysers (geestelijk adviseur) en de commissarissen W. Warbout, J. Otto, C. Dessing, L. v.d. Holst en A. Bekkers.

Seizoen 1968-1969

>

Voor dit seizoen werd er voor de zondagcompetitie 6 seniorenelftallen ingeschreven bij de KNVB. De jeugdafdeling van De Valkeniers bestond ditmaal uit 5 juniorenteams (1x A, 2x B en 2x C), 2 pupillen en 1 welpenteam.

De zondag 1e Klasse A van de HVB was voor het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: DHBRK, Maasstraat, Marathon, OSC, SEP, Steeds Voorwaarts, SVH, Taurus, Valkeniers, VOGEL, Voorburg en WIK.

De trainingen werden vanaf dit seizoen verricht door de heer A. Ditmars. In het seizoen 1968-1969 stond het eerste elftal van De Valkeniers, voor aanvang van de laatste competitieronde, met één punt achter op koploper sv Voorburg. Toevalligerwijs stond op de laatste wedstrijddag (zondag 26 mei 1969) De Valkeniers-sv Voorburg op het programma. Door doelpunten van Loek Boedijn, Rombouts, Van der Ende en Tim Overvliet behaalde De Valkeniers een eclatante 4-0 zege en veroverde hiermee het kampioenschap van de zondag 1e Klasse A van de HVB.

Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 14 te winnen, 5 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 33 punten, en een doelgemiddelde van 49 voor en 24 tegen, eindigde men dus op de eerste plaats van de ranglijst.

Het kampioensteam van De Valkeniers bestond dit seizoen uit: A. Kooper, H. Honselaar, J. Otto, A. Bekkers, C. Tangel, J. v.d. Ende, K. Honselaar, J. Rombouts, L. Boedijn, M. Overvliet, F. Santpoort en T. Honselaar. Trainer was dus de heer A. Ditmars en leider P.M. Zoet.

Op de Algemene Ledenvergadering van maandag 23 juni 1969 was voorzitter F.A. Otto, aftredend en stelden zich niet meer beschikbaar. Door het bestuur werd de heer L.J. Janzing als kandidaat naar voren geschoven en uiteindelijk ook gekozen tot nieuwe voorzitter van De Valkeniers. De heer F.A. Otto stelde zich wel beschikbaar als vice-voorzitter. De overige bestuursleden waren J. Hehemann (secretaris), J. v.d. Holst (penningmeester), Pater F. Muysers (geestelijk adviseur en jeugdvoorzitter) en de commissarissen J. Otto, L. v.d. Holst, O. Bayer en W. Hugens.

Seizoen 1969-1970

Voor het seizoen 1969-1970 schreef het bestuur voor de zondagcompetitie 6 seniorenelftallen in bij de KNVB. Mede door de stijging van het aantal welpenleden kwam De Valkeniers bij aanvang van dit seizoen op 115 jeugdleden, onderverdeeld in 5 juniorenelftallen, 2 pupillenteams en 2 welpenteams.

In januari 1970 overleed de heer Jos F. Eysackers op 62-jarige leeftijd. De heer Eysackers had samen met de heer E. Born in 1926 de R.v.v. De Valkeniers opgericht. Dat het niet alleen bij het oprichten is gebleven getuigt het feit dat hij tot 1942 penningmeester was van de vereniging. Aan de hand van zijn grote verdiensten voor De Valkeniers werd de heer Eysackers eerder al benoemd tot Erelid van de vereniging.

In het seizoen 1969-1970 was de zondag Hoofdklasse van de HVB uit de volgende voetbalverenigingen samengesteld: Delfia, Den Hoorn, Duindorp SV, Full Speed, GDS, Groen Wit’58, GSC, HDV, Juventas, Postalia, De Valkeniers en Zwart Blauw.

Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen kwam het eerste elftal van De Valkeniers in het seizoen 1969-1970 dus uit in de zondag Hoofdklasse van de HVB. Helaas zou dit slechts een seizoen duren want na een beslissingscompetitie met Zwart Blauw en Duindorp SV degradeerde De Valkeniers weer terug naar de 1e Klasse HVB.
Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er door De Valkeniers 5 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 18 punten, en een doelsaldo van 25 voor en 34 tegen, eindigde men samen met Zwart Blauw en Duindorp SV op de tiende positie van de ranglijst. GSC (15 punten) en HDV (13 punten) waren al gedegradeerd maar omdat ook de nummer 10 op de eindranglijst zou degraderen volgde er een extra (halve) competitie tussen Duindorp SV, De Valkeniers en Zwart Blauw.

In de eerste wedstrijd van de extra (halve) competitie deed De Valkeniers slechte zaken door met 3-1 van Duindorp SV met 3-1 te verliezen. Toen men vervolgens met 1-1 gelijk speelde tegen Zwart Blauw was het lot voor De Valkeniers zo goed als bezegeld. Dit werd ook zekerheid toen Zwart Blauw met 4-3 van Duindorp SV wist te winnen.

Op donderdag 25 juni 1970 vond in de kantine van De Valkeniers de Algemene Ledenvergadering plaats. Op deze ALV werd er bijna geheel nieuw bestuur gekozen. De heer P.H.M. Zoet werd benoemd tot voorzitter. De overige bestuursleden werden J.F.J. Hehemann (secretaris), L.J. Janzing (penningmeester), A. Honselaar (2e secretaris), C.L. Berwers (algemene zaken), C. Dessing (jeugdvoorzitter), F.A. Otto (bouwfonds) en J. Otto (accommodatie).

Seizoen 1970-1971

Na langdurige gesprekken tussen de gemeente Rijswijk en het bestuur van De Valkeniers kreeg de Rijswijkse club eindelijk weer de beschikking over een volledig nieuwe aggregaat. Hiermee werd dan eindelijk het lichtprobleem op het sportpark van De Valkeniers opgelost.

De seniorenafdeling van De Valkeniers bestond dit seizoen het 7 elftallen. De jeugdafdeling van De Valkeniers bestond ditmaal uit 6 juniorenelftallen, 3 pupillenteams en 2 welpenteams.

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Bunker Boys, DVC, DWO, Dynamo’67, HDV, NIVO, RCDH, Steeds Voorwaarts, Triomph, De Valkeniers en sv Voorburg.

Het eerste elftal van trainer Ditmars bestond dit seizoen voornamelijk uit de volgende spelers; C. Barnhoorn, J. Borkus, C. Tangel, A. Bekkers, A. Honselaar, C. Honselaar, F. Vissers, W. Heijnen, H. Roos, H. Dooyenburgh, D. Derwig, F. Santpoort en J. Otto.

<

Op de ALV van 13 juli 1971 werd er afscheid genomen van de bestuursleden C. Dessing, L. Janzing, F. Otto en J. Otto. Op hun plaats kwamen H. Dooyenburgh, A. Heheman en H. Honselaar het bestuur aanvullen. Eén van de eerste daden van het nieuwe bestuur was om F. Otto te benoemen tot Erelid van De Valkeniers en L. Janzing tot Lid van Verdienste.

Seizoen 1971-1972

Het bestuur van De Valkeniers schreef voor het seizoen 1971-1972 voor de zondagcompetitie 7 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 7 juniorenelftallen, 2 pupillenteams en 2 welpenteams.

De zondag 1e Klasse B was in het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: DHBRK, GSC, NIVO, Robin Hood, SEP, SOA, Steeds Voorwaarts, Taurus, Triomph, Valkeniers, Voorburg en Zwart Blauw.

I.v.m. gezondheidsredenen was de heer Ditmars genoodzaakt om in januari 1972 zijn functie als trainer-coach bij De Valkeniers neer te leggen. Ditmars was vier seizoenen lang trainer bij De Valkeniers geweest. Die taak was voor hem niet altijd gemakkelijk gezien de medewerking van de spelers en de accommodatie met slechte trainingsmogelijkheden. Toch zette hij zich altijd voor 100% in  om een zo gunstig mogelijk resultaat te behalen. Het lukte het bestuur al snel om een opvolger voor de heer Ditmars te vinden want een week later stond trainer J. van der Bosch voor de groep.

Van de uiteindelijk 21 competitiewedstrijden (de laatste wedstrijd was om des keizers baard en werd dus niet meer gespeeld) won De Valkerniers 1 er 8, speelde 7 keer gelijk en werd er 6 keer verloren. Met 23 punten, en een doelgemiddelde van 26 voor en 28 tegen, eindigde men op de vierde positie. Kampioen werd sv Voorburg met 29 punten uit 22 duels.

<

Seizoen 1972-1973

Bij aanvang van het seizoen 1972-1973 was het dagelijks bestuur van De Valkeniers nu ook bekend en bestond uit: P. Zoet (voorzitter), A. de Vlaam, T. Honselaar en J. Hehemann.

De seniorenafdeling van De Valkeniers bestond dit seizoen uit 85 spelers, die werden onderverdeeld in zes seniorenteams.

De 1e Klasse A van de HVB van de zondagcompetitie was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: DVC, Dynamo’67, LVSJ, RCDH, Robin Hood, SOA, Steeds Voorwaarts, Taurus, TEDO, Te Werve, Valkeniers en WIK.
De Valkeniers begon met een 2-0 overwinning op Taurus goed aan de competitie. Theo van der Berg en Tom Houselaar waren de doelpuntenmakers in deze openingswedstrijd.

<


Valkeniers 3 omstreeks 1973. Staand v.l.n.r. van der Kraan, John van den Berg, Hans Heijnen , Ben Lammers, Jan Borkus, Hein Bayer, John van der Berg en Nico Heijnen. Zittend van Asten jr.,  Fred Klaren, Leo Voorham, Flip Vissers en Roos.

Het werd een rumoerig seizoen voor De Valkeniers. Wegens moeilijkheden met de hoofdtrainer en het tweede elftal besloot het gehele bestuur om eind december 1972 af te treden.

Op een Buitengewone Ledenvergadering van 12 februari 1973 slaagde De Valkeniers er in om een geheel nieuw bestuur samen te stellen. Dit bestuur bestond uit; A. v.d. Berg (voorzitter), J. Heheman (secretaris), J. v.d. Holst (penningmeester), O. Bayer (wedstrijdzaken), C. Berwers (algemene zaken), A. Heheman (jeugdzaken) en de commissarissen C. Labordus en L. Voorham. Voorzitter Peter Zoet en de bestuursleden A. Honselaar en A. de Vlaam keerden hiermee niet meer terug.
Dit nieuwe bestuur zag zichzelf als een overbrugging van dit lopende seizoen omdat De Valkeniers, na het opstappen van het oude bestuur, onbestuurbaar was geworden.

Op de Algemene Ledenvergadering van 20 juni 1973 keek het nieuwe bestuur terug op de gebeurtenissen van afgelopen jaar, dat vele dieptepunten had gekend, zoals het vertrek van trainer Van der Bosch en het opstappen van het gehele bestuur.

In het voorjaar van 1973 kreeg het bestuur van De Valkeniers een brief van de gemeente binnen met de mededeling dat de Rijswijkse club twee velden kreeg toegewezen op een nieuw veldencomplex aan de Lange Kleiweg te Rijswijk.

Seizoen 1973-1974

Het seizoen 1973-1974 zou het laatste seizoen zijn dat De Valkeniers het veld bij de Hoornbrug te Rijswijk zou bespelen. Het bestuur had namelijk te horen gekregen dat de club in het volgende seizoen twee velden aan de Lange Kleyweg mocht gaan betrekken. Een enorme opluchting voor de Rvv De Valkeniers want met slechts één veld tot zijn beschikking te hebben moest men regelmatig uitwijken naar andere velden in de omgeving.
Het werd ineens allemaal ineens kort dag wat betreft de bouw van een nieuwe clubtent en kleedgelegenheden want in de ontvangen brief van de gemeente stond ook vermeld dat de kosten van een nieuwe clubtent en kleedkamers rond de 100.000 gulden zou gaan bedragen. Naast eventuele subsidies, die de club kreeg van de Nederlandse Sport Federatie, moest het resterende bedrag toch geleend moeten worden. Omdat de gemeente Rijswijk zich garant moet stellen, moest dit eerst allemaal in de gemeenteraad besproken worden, waardoor er weer enige tijd overheen ging. Ondertussen was De Valkeniers gestart met een bouwfonds. Om dit bouwfonds extra impuls te geven werden er allerlei acties binnen de club opgezet zoals o.a. de verkoop van kalenders.

Ondertussen had het bestuur van De Valkeniers besloten om de afdeling damesvoetbal bij de club alweer op te heffen. Het bleek onmogelijk om een voldoende grote groep dames op de been te brengen om aan de competitie deel te nemen. Volgend jaar, als De Valkeniers eenmaal op haar nieuwe complex is gevestigd, zou men een nieuwe poging gaan wagen om de damesafdeling te laten herleven.

De Rijswijkse club nam dit seizoen met 6 seniorenelftallen en 10 jeugdteams deel aan de competitie.

Voor het seizoen 1973-1974 werd het eerste elftal van De Valkeniers ingedeeld in de zondag 1e Klasse B met daarin de volgende tegenstanders:  DWO, Groen Wit’58, HDV, Maasstraat, RCDH, SOA, Taurus, TEDO, Te Werve, Triomph en Vogel.

Nieuw voor de groep stond trainer Jan de Koning en hij had de beschikking over o.a. de volgende spelers; Jan Borkus, Theo van der Berg, Chris Boedijn, Ab Jansen, Joop Otto (aanvoerder), Sjaak Kalmijn, John van der Berg, Manus Dooyenburgh, Leo Barnhoorn (keeper), Frank Santpoort, Wim Otto en Henk van Leeuwen. Leider dit seizoen was de heer Barnhoorn s.r.

<

 

Seizoen 1974-1975

Hier werd in augustus 1974 de eerste steen gelegd van het clubgebouw, wat eind november feestelijk werd geopend. Op sportpark Hardenburg (de zelden gebruikte officiële naam) is De Valkeniers tot 1987, het jaar van de verhuizing naar Juventas, blijven spelen.

Op 17 augustus 1974 werd door de Rijswijkse wethouder van Sportzaken, de heer Kortink, de eerste steen gelegd voor het nieuwe clubgebouw aan de Lange Kleiweg nummer 2-4 te Rijswijk. De werkzaamheden verliepen voorspoedig want al op 30 november 1974 werd het nieuwe clubgebouw van De Valkeniers door de heer P. Zoet feestelijk geopend. Op sportpark Hardenburg (de zelden gebruikte officiële naam) bleef De Valkeniers tot 1987, het jaar van de verhuizing naar Juventas, spelen.

>

Valkeniers 1 seizoen 1974/1975 op het terrein aan de Lange Kleiweg. Staand v.l.n.r; E. Perrenet, Jan de Koning (trainer), L. Barnhoorn, W. Otto, P. Gleym, L. Thiery, A. Schouten, D. de Bruin, ??, Theo van den Berg, Hein Bayer, C. Tangel, J. Borkus, C. Barnhoorn, C. Boedijn en Groenewegen (grensrechter).

Seizoen 1975-1976

Het bestuur van de vv De Valkeniers was bij aanvang van dit seizoen als volgt samengesteld; P. Zoet (voorzitter), L. Janzing (secretaris), J.C. van der Holst (penningmeester), O. Bayer (wedstrijdsecretaris), C. Dessing (jeugdvoorzitter) en mevrouw R. Santpoort-Verhoek (sociale contacten).

In het jaar 1975 werd het “nietige” De Valkeniers, toen een weinig betekende afdelingsclub, ineens de meest besproken voetbalvereniging in de Haagse amateurwereld. Een storm van verontwaardiging ontstak n.l. toen bekend werd dat de pas 28-jarige ambitieuze trainer Aad de Mos werd aangetrokken voor het seizoen 1975-1976. Aad de Mos was in het seizoen 1974-1975 trainer van 1e Klasser Wilhelmus en was hiermee de jongste trainer in de top van het amateurvoetbal. Met de overgang van De Mos van Wilhelmus (1e Klasse KNVB) naar De Valkeniers (1e Klasse HVB) “daalde” de trainer maar liefst vijf Klassen! Vanuit de Haagse voetbalwereld kwamen er een stroom van geruchten en beschuldigingen, er zou n.l. flink worden betaald bij De Valkeniers.
Aad de Mos zelf wees al deze beschuldigingen van de hand. De Mos was benaderd door het bestuur van De Valkeniers, dat zeer ambitieuze plannen had. De club was pas van de “hel” (het complex aan de Rotterdamseweg te Rijswijk) in de “hemel” (nieuwe accommodatie aan de Kleyweg te Rijswijk) verhuisd en wilde deze vooruitgang rendabel maken door hoger te gaan spelen en daardoor meer publiek te trekken. Aad de Mos kreeg “carte blanche’ binnen de hele voetbalvereniging De Valkeniers en begon ook met de onderbouw van de club. Er werd een jeugdplan-beleid vastgesteld vanaf de welpen en geprobeerd zoveel mogelijk nieuwe jeugdleden aan te trekken.
De komst van toptrainer De Mos wierp al snel zijn vruchten af want ook de topamateurvoetballers Jan v.d.Berg (van RVC), Wim de Blok (van HMSH), Jan Linkerhof (van Wilhelmus), Daan Regeer (van ODB) en keeper Peter Meefout (van Laakkwartier) kwamen naar De Valkeniers.

Het eerste elftal van De Valkeniers werd in het seizoen 1975-1976 ingedeeld in de 1e Klasse A van de H.V.B (zondag) met als tegenstanders:  DUNO, DZS (De Zwarte Schapen), Groen Wit’58, Marathon, RCDH, SEP, SVH, Taurus, Te Werve, VDS, Wit Blauw RK en Zwart Blauw.

De favorietenrol van De Valkeniers voor de titel in deze 1e Klasse A viel toch nog zwaar tegen. Begin november zien we in de 1e Klasse A een vertekende stand. Valkeniers was met 13 punten uit 9 wedstrijden wel de koploper in de 1e Klasse A van de HVB, gevolgd door de nummer 2. DUNO (8-11), 3. SEP (8-10), Marathon (8-10) en Wit Blauw RK (8-10).
Begin maart 1976 staat De Valkeniers met 25 punten uit 16 wedstrijden nog steeds aan kop van de ranglijst. Nummer twee Te Werve had ook 25 punten vergaard maar had hier twee wedstrijden meer over moeten doen.

Uiteindelijk wist het team van Aad de Mos op zondag 9 mei 1976 toch de titel te veroveren. Op die dag moest De Valkeniers aantreden tegen De Zwarte Schapen op het Sportpark Ockenburgh bij Kijkduin.

Tegen de verwachting in slaagde De Zwarte Schapen er gedurende de eerste helft in het meer dan hypernerveus zijnde Valkeniers volledig in de verdediging te drukken. De thuisclub kreeg dan ook de meeste kansen maar De Valkeniers-keeper Peter Meefout voorkwam echter tot driemaal toe een vrijwel zeker tegendoelpunt. In de 40e minuut ging Meefout echter op een domme manier in de fout toen hij volkomen onnodig Jaap Toet van De Zwarte Schapen onderste boven liep. Het team van De Zwarte Schapen faalde niet vanaf de elfmeterstip en zodoende keek De Valkeniers bij rust tegen een 1-0 achterstand.
In de tweede helft nam De Valkeniers, handelend naar de in de rust verkregen tactische aanwijzingen van trainer Aad de Mos, het heft gelijk weer in handen. Dit resulteerde in de 77e minuut volkomen verdiend in de gelijkmaker, gescoord door Hein Baijer. Het 1-1 gelijke spel was uiteindelijk voor De Valkeniers voldoende voor het kampioenschap in de 1e Klasse A van de HVB.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hartman kwam er bij de gehele voetbalvereniging De Valkeniers alle opgepropte emoties naar buiten. Zelden was er bij de Rijswijkse club zo uitbundig een titel gevierd als op deze dag. In de kleedkamer knalden de doppen van de flessen champagne en waren de kratten bier niet aan te slepen.

Valkeniers 1975/1976  Staand v.l.n.r. Leo Barnhoorn, Aad de Mos (trainer), Pa de Bruin, Peter Honselaar, Leo Thierry, John Eckhardt, Hans Santpoort, Piet Aarsen, Aad Beumer, Daan de Bruin, Dick Waas, Dick Derwig en Guido Kappeteyn. Zittend v.l.n.r: Hein Bayer, grens Flip, Kees Metselaar, Jan Linkerhof, Toon van Nobelen, Wim de Blok, Peter Meefout en Daan Regeer.

De Valkeniers behaalde uiteindelijk 35 punten uit 24 wedstrijden, gevolgd door Te Werve (32 punten), SEP (32 punten) en Wit Blauw (31 punten).

Seizoen 1976-1977

>

Na het kampioenschap van het afgelopen seizoen debuteerde de bewoners van het schitterende complex aan de Lange Kleiweg in het seizoen 1976-1977 in de Hoofdklasse van de H.V.B. De Valkeniers raakte speler Jan Linkerhof kwijt aan v.v.Rijswijk maar konden de voetballers John Karelse (van sv Voorburg), Herman van der Wal (RKDEO), Puck Hofland (van Texas DHB) en Gerard Durand (van Kranenburg) toevoegen aan de selectie.

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, De Flamingo’s, GDA, GSC, HDV, Oliveo, De Ooievaars, OSC, Quick Steps, De Valkeniers, WIK en Wippolder.

Mede door het aantrekken van wat nieuwe spelers volgde streed De Valkeniers 1 ook dit seizoen mee om het kampioenschap. De eerste vijf competitiewedstrijden tegen De Ooievaars (4-1), WIK (1-3), GDA (3-0), DWO (1-2) en Oliveo (2-0) werden door De Valkeniers gewonnen. Tijdens de zesde speelronde leed het team van trainer Aad de Mos haar eerste puntverlies door tegen concurrent De Flamingo’s 1-1 te spelen. De Valkeniers en De Flamingo’s staken ver boven alle andere teams uit de Hoofdklasse uit en daarmee werd al snel duidelijk dat één van de twee Rijswijkse clubs kampioen zou gaan worden.
Vanaf de 15e speelronde haperde het team van Aad de Mos wat en verloor men hiermee kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. De Flamingo’s profiteerde daarvan en werd uiteindelijk met 37 punten uit 24 duels kampioen van de Hoofdklasse. De Valkeniers behaalde 34 punten (13x winst, 8x gelijk en 3x verlies) en een doelsaldo van 34 voor en slechts 15 tegen. Hiermee eindigde het team van trainer Aad de Mos op de tweede plaats in de Hoofdklasse HVB, dat ook recht gaf op rechtstreekse promotie naar de KNVB.

Later hier meer…..

>

<

Ook het tweede en derde elftal van De Valkeniers werd dit seizoen kampioen. Met 35 punten uit 22 wedstrijden, en een doelsaldo van 42 voor en 14 tegen, werd De Valkeniers 2 kampioen van de Reserve 1e Klasse F van de zondag HVB.
Het 3e elftal won van de 22 competitiewedstrijden liefst 21 keer en speelde 1 keer gelijk. Met een indrukwekkend puntentotaal van 43, en een doelsaldo van 74 voor en 17 tegen, werden de Rijswijkers met een straatlengte kampioen van de reserve 3e Klasse K van de HVB.
En het hield dit seizoen maar niet op met kampioenen want ook De Valkeniers 8 werd dit jaar kampioen. Met 35 punten uit 20 duels, en een doelsaldo van 55-19, werd men kampioen van de Reserve 6e Klasse A.

Seizoen 1977-1978

Bij aanvang van het seizoen 1977-1978 was het bestuur van De Valkeniers als volgt samengesteld: P. Kroon (voorzitter), L. de Pauw (Secretaris), J.C. van der Holst (Penningmeester), O.J. Bayer (Wedstrijdsecretaris), Mevrouw M. Santpoort (Kantinebeheer en Algemene zaken) en H. Dooyenburgh (Jeugdvoorzitter).

Voor de zondagcompetitie werden er maar liefst 9 seniorenelftallen ingeschreven bij de KNVB. De jeugdafdeling van De Valkeniers bestond dit seizoen uit 5 juniorenelftallen (A1, B1, B2, C1 en C2), 1 pupillenelftal en 2 welpenteams.

In het derde seizoen van Aad de Mos bij De Valkeniers kreeg de kersverse debutant van de 4e Klasse weer met enkele spelersmutaties te maken. Jan Linkerhof keerde terug van v.v.Rijswijk en Cor van der Holst en Hans Overmeer kwamen van Wilhelmus. Gerard Durand vertrok naar Oranjeplein, Peter Meefout naar Wilhelmus en Cees Metselaar en John Eckhardt naar RKAVV.

De Valkeniers werd ingedeeld in de 4e Klasse B van de KNVB met daarin als tegenstanders: Alphen, ASC, BMT, De Flamingo’s, Paraat, Postalia, Randstad Sport, Sint Bernardus, SVLV, TONEGIDO en UDO.

In de eerste seizoenshelft beloerden SVLV, Tonegido, Postalia en De Valkeniers elkaar om het “eremetaal” maar uiteindelijk zou het ambitieuze De Valkeniers op een teleurstellende zesde plaats eindigen. Van de 22 wedstrijden werden er 8 in winst omgezet, 6 gelijk gespeeld en 8 keer verloren. Hiermee behaalde het team van trainer Aad de Mos 22 punten en een doelgemiddelde van slechts 17 voor en 20 tegen.
Postalia werd uiteindelijk met 29 punten kampioen van de 4e Klasse B. Kampioen werd Postalia met 29 punten.

Trainer Aad de Mos vertrok na dit seizoen naar RVC en hierdoor besloten ook veel eerste-elftal-spelers een heil ergens anders te gaan zoeken. Oud ADO-profvoetballer Jan Villerius werd benoemd tot de opvolger van Aad de Mos.

Het was alweer enkele jaren geleden dat de jeugdafdeling van De Valkeniers een kampioen in haar gelederen had maar dit seizoen kon men zelfs twee kampioenen begroeten. Bij de B2 en de Welpen 1 kon namelijk dit seizoen de kampioensvlag in top.

Op de Algemene Ledenvergadering werd bekend gemaakt dat de heer Joop van der Holst ging stoppen met zijn functie penningmeester bij De Valkeniers. Na 19 jaar bestuurs-verantwoordelijkheid vond hij het wel welletjes en de tijd dat iemand anders nu die verantwoordelijkheid op zich moest gaan nemen. Ook mevrouw Santpoort stelde op prijs dat iemand anders binnen de vereniging haar functie van kantinebeheerder over zou gaan nemen.

Seizoen 1978-1979

Bij het ingaan van het seizoen 1978-1979 was het bestuur van De Valkeniers als volgt samengesteld: P. Kroon (Voorztter), L. de Pauw (Secretaris), C v.v. Burg (Penningmeester), O. Bayer (Wedstrijdsecretaris) en P. Honselaar (Voorzitter Jeugdafdeling). De contributie voor de senioren bedroeg dit seizoen 175 gulden per jaar.

Van de gemeente Rijswijk kreeg de Rkvv De Valkeniers toestemming om vanaf dit seizoen reclameborden langs het hoofdveld aan te brengen.

De seniorenafdeling bestond bij aanvang van dit seizoen uit 115 leden, onderverdeeld in 7 elftallen. De jeugdafdeling van De Valkeniers startte  met 8 teams en wel met één  A-team, twee B-teams, twee C-teams, één pupillenteam, één welpenteam en (nieuw bij  De Valkeniers) één miniwelpenteam. Het miniwelpenteam bestond uit jongetjes van 6 a 7-jarige leeftijd. Het ledental groeide gestaag dit seizoen bij de jeugd waardoor er op 21 oktober 1978 bij De Valkeniers één pupillenteam en één miniwelpen-team kon worden bijgeschreven.

De zondag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, ASC, Bernardus, Foreholte, Graaf Willem II VAC, Meerburg, MMO, SJC, UDO,  De Valkeniers, sv Voorburg en sv Wassenaar.

Door het vertrek van een groot deel van de selectie ging het sportief snel bergafwaarts met De Valkeniers. Jammer genoeg gooide de nieuwe trainer Jan Villerius halverwege het seizoen ook de handdoek in de ring. De heren Martin Kloor, F. Zoet en Henk Santpoort namen gezamenlijk de taak van trainer Villerius over. Het mocht echter allemaal niet baten want van de 22 competitiewedstrijden wist De Valkeniers er slechts 1 te winnen, 9 gelijk te spelen en werd er 12 keer verloren. Met slechts 11 punten, en de doelcijfers 14-40, was het dan ook niet zo verwonderlijk dat men op de twaalfde (en laatste) positie van de ranglijst van de 4e Klasse A eindigde. Hiermee was de degradatie naar de HVB-Klasse een feit.

Seizoen 1979-1980

De eerste scheurtjes in het verenigingsleven bij De Valkeniers was een feit want bij aanvang van dit seizoen was de kantinebezetting dit seizoen niet voldoende. Er moesten minimaal acht nieuwe medewerkers(sters) erbij komen anders zou de kantine meerdere keren gesloten blijven.

Voor het seizoen 1979-1980 schreef het bestuur van Rkvv De Valkeniers 6 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 A-elftallen, 1 B, 2 C, 2 D, 1 E en 2 F-teams.

Na de degradatie uit de 4e Klasse van de KNVB moest het eerste elftal van De Valkeniers dit seizoen weer uitkomen in de HVB. De indeling van De Valkeniers 1 voor het seizoen 1979-1980 in de zondag Hoofdklasse van de HVB luidde als volgt; Concordia, Cromvliet, DWO, ESDO, De Flamingo’s, GDA, GONA, Kranenburg, Oranje Blauw, Paraat, Steeds Voorwaarts, De Valkeniers en Westerkwartier.

De selectie van trainer Martin Kloor bestond uit; Frans Stikkelorum (keeper), Gerard Durand, Puck Hofland (aanvoerder), Daan de Bruin, Kees Koppers, Leo Barnhoorn, Cock Barnhoorn, Herman van der Wall, Leo Thirry, Jos van Rijn, Gerard Wanders, Rob de Haan, Dirk Tuit, John van de Helm, Martin Roeten, Peter Honselaar, Jan van der Hoeven (reserve keeper), Laurent Dijkgraaff, B. van Vught en D. Derwig.

Het eerste elftal van De Valkeniers begon met slechts één punt uit de eerste zes wedstrijden zeer matig aan de competitie. Pas op 28 oktober behaalde men de eerste overwinning door Concordia met 2-1 te verslaan. Toch bleef het moeizaam gaan en ging De Valkeniers 1 met slechts 6 punten uit 10 wedstrijden op de voorlaatste plaats van de ranglijst de winterstop in. In de tweede seizoenshelft sprokkelde De Valkeniers meer punten bij elkaar. Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden wist men er 7 te winnen, 6 gelijk te spelen en 11 te verliezen. Met 20 punten, en een doelgemiddelde van 37 voor en 37,  eindigde De Valkeniers op de elfde positie van de ranglijst. Omdat echter de nummers 11, 12 (Concordia) en 13 (Paraat) op de eindranglijst van dit seizoen degradeerde volgde er wederom een degradatie, ditmaal dus naar de 1e Klasse van de HVB.

Seizoen 1980-1981

Tijdens de zomermaanden hadden een aantal leden de kantine, kleedkamers en doucheruimtes van De Valkeniers een flinke opknapbeurt gegeven.

Op 30 september 1980 vond er bij De Valkeniers een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats. Door de geringe bereidheid van de leden om iets te doen voor de vereniging werd het bestuur geconfronteerd met talloze vacatures. Die vacatures moesten vervuld worden omdat de vereniging niet goed meer functioneerde en hierdoor het voortbestaan van De Valkeniers aan een zijde draadje hing.
Tijdens deze B.A.L.V. trad er een verandering op in de samenstelling van het bestuur. In de vacatures van jeugdvoorzitter en secretaris werden de heren J. Brinkman en C. Tangel als opvolgers van respectievelijk P. Honselaar en L. de Pauw aangesteld. Chris Dessing stelde zich beschikbaar als tweede voorzitter om Piet Kroon na dit seizoen op te volgen als voorzitter. G. Wanders was de penningmeester en O. Bayer de wedstrijdsecretaris.

De seniorenafdeling van De Valkeniers bestond dit seizoen nog uit slechts 97 leden die werden verdeeld over 7 elftallen. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1 en een F2-team.

Na twee jaar achtereen gedegradeerd te zijn kwam De Valkeniers 1 dit seizoen uit in de 1e Klasse van de HVB. De zondag 1e Klasse A HVB was voor het seizoen 1980-1981 als volgt samengesteld: Duindorp SV, DVC, GSC, LYRA, NLS, OSC, Robin Hood, TAMUVONA, TEDO, Valkeniers, VVM en Zwart Blauw.

Het waren niet de beste tijden in de historie van De Valkeniers want door de twee opeenvolgende degradaties van het vlaggenschip was dit de aanleiding van vele selectiespelers om hun heil bij een andere vereniging te zoeken. Een nieuw seizoen met vele nieuwe gezichten dus, sowieso bij de trainers. Cock Berwers was aangesteld als nieuwe trainer bij de zondag-selectie en Frans Kobossen  als trainer van de jeugd. Beide trainers waren oud-leden van De Valkeniers. De heer Lammertink was bereid gevonden om de trainingen van de overige seniorenelftallen op zich te nemen. Door het wegvallen van het grootste gedeelte van de selectie stond de nieuwe trainer Cock Berwers voor een schier onmogelijke taak om nog iets van het seizoen te maken. Dat zowel het eerste- als tweede elftal dit seizoen niet degradeerden was op zich al een geweldige prestatie van trainer en spelers. De Valkeniers 1 behaalde 18 punten uit 22 wedstrijden.

Aan het einde van dit seizoen werd er gesproken van een gematigd optimisme  in het voortbestaan van De Valkeniers. Dat kwam mede door de groei van de jeugdafdeling. Tevens keek men naar de mogelijkheid om vanaf het volgende seizoen weer met een dameselftal uit te komen in de competitie.

Seizoen 1981-1982

Op de Algemene Ledenvergadering van 15 september 1981 trad voorzitter Piet Kroon af als voorzitter van De Valkeniers.Chris Dessing werd benoemd tot de nieuwe voorzitter. Het bestuur van De Valkeniers was bij aanvang van het seizoen 1981-1982 als volgt samengesteld: C. Dessing (voorzitter), G. Wanders (penningmeester, tevens waarnemend voorzitter), C. Tangel (secretaris) en B. Weissenberg (wedstrijd-secretaris). Op voorstel van het nieuwe bestuur werd Piet Kroon benoemd tot Lid van Verdienste van Rkvv De Valkeniers.

In oktober vond er bij De Valkeniers weer eens een bestuurswisseling plaats. De heer Rob de Graaf moest, i.v.m. een zware studie, zijn functie als bestuurslid neerleggen. De heer F. Hoogeveen werd bereid gevonden om de functie van de heer De Graaf over te nemen.

In december 1981 had De Valkeniers eindelijk weer een jeugdvoorzitter. Eigenlijk moeten we zeggen een jeugdvoorzitster want mevrouw Wil Barnhoorn was bereid gevonden om het jeugdvoorzitterschap op zich te nemen.

Voor dit seizoen werden er door De Valkeniers voor de zondagcompetitie 8 seniorenelftallen en 1 damesteam ingeschreven. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1 en een F2-team.

De zondag 1e Klasse B van de HVB bestond in het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs; CWP, DVC, Marathon, NLS, Paraat, Postalia, Quintus, SVDHB, TAMUVONA, Valkeniers, VDS en VVM.

Het bestuur vond het noodzakelijk om vanaf dit seizoen rondom de A-selectie een nieuwe technische structuur aan te brengen. John Karelse werd aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Cok Berwers werd benoemd tot technisch adviseur en Bob Spee werd trainer van het tweede elftal en de A1.

In een seizoen waarin VVM oppermacht was en uiteindelijk met 38 punten kampioen werd presteerde het vlaggenschip van De Valkeniers ook naar behoren. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 27-30, eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst.

Begin april moest voorzitter Chris Dessing om privéredenen noodgedwongen zijn functie per direct neerleggen. De taak als voorzitter werd tot het eind waargenomen door penningmeester Gerard Wanders.
Een voetbalkrantje van R.V.V. De Valkeniers uit het seizoen 1981-1982

Seizoen 1982-1983

Bij aanvang van het seizoen 1982-1983 telde de R.k.v.v. De Valkeniers 110 seniorenleden en 115 jeugdleden. Op de A.L.V. van 18 augustus 1982 was bestuurslid G. Wanders aftredend en stelde zich niet meer herkiesbaar. Als nieuwe bestuursleden werden F. Hoogeveen (kantine aangelegenheden), C. Dessing (penningmeester) en M. Wennekes (neven-activiteiten) door het bestuur als kandidaten voorgesteld. Voor het voorzitterschap had men nog geen geschikte kandidaat gevonden. Piet Kroon nam echter de taak van voorzitter tijdelijk op zich.

Het bestuur van De Valkeniers schreef voor het seizoen 1982-1983 voor de zondagcompetitie 8 seniorenelftallen en 1 damesteam in bij de KNVB De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, B2, B3, C1, C2, C3, D1, D2, E1, F1 en een F2-team. In oktober 1982 kon De Valkeniers zelfs een meisjeselftal (8 t/m 14 jaar) voor de competitie inschrijven.

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Full Speed, sv International, Juventas, Marathon, OSC, Paraat, TAMUVONA, TEDO, Valkeniers, VDS en Wit Blauw RK.

Daan Regeer was dit seizoen de nieuwe oefenmeester van De Valkeniers 1 dat uit de volgende spelers bestond: Leo Barnhoorn (keeper), van der Helm, Hein Bayer, den Dulk, Leo Hauser, van den Berg, Regeer, Cees Koppers, Martin Roeten, Frans Kobossen, Richard van Rijn en Fred van Asten.

Halverwege het seizoen bleek dat TEDO oppermachtig was in deze competitie want die club ging met 23 uit 13 wedstrijden met een riante voorsprong op de nummer twee de winterstop in. De Valkeniers 1 sloot met 14 punten uit 13 duels op een vierde positie de eerste seizoenshelft af.

<

 

Seizoen 1983-1984

Op 27 oktober 1983 vond bij De Valkeniers de 57e Jaarvergadering plaats. Bij de bestuursverkiezing waren aftredend C. Tangel (secretaris), G. Weissenberg (wedstrijdsecretaris) en M. Wennekes (nevenactiviteiten). Zij stelden zich niet meer beschikbaar. Tussentijds was F. Hoogeveen (kantinezaken) al afgetreden. Het nieuwe bestuur van De Valkeniers werd nu als volgt samengesteld: P. de Krijger (voorzitter), J. Hehemann (secretaris), C. Dessing (penningmeester), C. van Assem (wedstrijdsecretaris), Wil Barnhoorn (jeugdvoorzitter) en Y. van der Steen (kantinezaken).
Tijdens deze A.L.V. werd Nico van Asten benoemd tot Lid van Verdienste van De Valkeniers. Na alle verdiensten van Nico van Asten te hebben belicht reikte Erelid Joop van der Holst de speld en de oorkonde uit.

Het tussentijdse ledenverlies had ten gevolge van een vermindering van maar liefst 3 elftallen, te weten 1 damesteam en 2 seniorenelftallen. Het bestuur van Valkeniers schreef dit seizoen voor de zondagcompetitie 6 seniorenelftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, A2, B1, C1, D1, E1 en F1.

De 1e Klasse B van de HVB-zondag was voor het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DUNO, DVC, DZS (De Zwarte Schapen), Full Speed, GONA, GSC, Juventas, Marathon, Paraat, SOA en Valkeniers.

In het tweede seizoen van trainer Daan Regeer bij De Valkeniers speelde men in de competitie geen rol van betekenis. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en werd er 7 keer verloren. Met 24 punten, en een doelsaldo van 44 voor en 34 tegen, eindigde De Valkeniers 1 op de vijfde positie van de ranglijst.
Na twee seizoen hoofdtrainer bij De Valkeniers te zijn geweest vertrok Daan Regeer na dit seizoen naar TEDO.

Begin april 1984 kwam er bij De Valkeniers een enthousiaste groep dames bij elkaar om te trachten om weer een damesvoetbalteam te gaan formeren. Er werd besloten om eerst wat vriendschappelijke wedstrijden te gaan organiseren, zowel op het veld als in de zaal. Later zou worden bekeken of het haalbaar is om in het volgende seizoen dit ook in competitieverband te gaan doen.

Op 28 juni 1984 volgde in het clubgebouw van de R.k.v.v. Valkeniers de Algemene Ledenvergadering. Bij de bestuursverkiezing traden de heren P. de Krijger, C. Dessing en C. van Assem af. De taak van penningmeester werd overgenomen door W. Flanderhijn en van wedstrijdsecretaris door T. de Vringer. Helaas was men er niet in geslaagd om een opvolger te vinden van voorzitter P. de Krijger. Men bleef naar een geschikte kandidaat zoeken.

Seizoen 1984-1985

In september werd Jos v.d. Bosch door het bestuur voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de voetbalvereniging De Valkeniers. Voorgesteld werd om hem in het seizoen 1984-1985 informeel te laten optreden als voorzitter totdat hij in de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering officieel kon worden benoemd.

Qua seniorenelftallen zat er bij aanvang van dit seizoen weer stijging in want het bestuur van De Valkeniers schreef 8 teams voor de zondagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een B1-, B2-, C1-, E1-, een E7-tal en een F1-team. In de zaal kwam De Valkeniers met 1 damesteam uit.

In het seizoen 1984-1985 was de zondag 1e Klaase B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, DUNO, DZS (De Zwarte Schapen), Graaf Willem II VAC, GSC, Juventas, Robin Hood, SEP, TAMUVONA, Valkeniers, VDS en Wit Blauw.

Het eerste elftal van De Valkeniers wist, onder de bezielende leiding van trainer Bob Spee, een eervolle derde plaats in de eindrangschikking te behalen. Van de 21 competitiewedstrijden (de laatste wedstrijd was om den keizers baard en werd zodoende niet meer gespeeld) werden er 11 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 27 punten en een doelsaldo van 35 voor en 25 tegen, eindigde De Valkeniers op een keurige derde positie. Kampioen werd SEP (42 punten) en als nummer 2: Graaf Willem II VAC (37).

Tijdens dit seizoen verscheen de voetbalvereniging De Valkeniers veelvuldig in het regionale nieuws en jammer genoeg niet in een al te positieve zin. Het betrof een betalingskwestie t.o.v. een bedrijfsvereniging en de inspectie der belastingen m.b.t. uitgekeerde vergoedingen aan trainers over de periode 1977-1980. Er volgde een beslaglegging op een gedeelte van de inventaris.

Seizoen 1985-1986

Bij aanvang van het seizoen 1985-1986 had De Valkeniers wederom afscheid moeten nemen van enkele prominente leden. Eén daarvan was Ton Bekkers, jarenlang speler van het eerste elftal, jeugdleider en ook jarenlang steun voor de lagere elftallen. Ook Toon van Nobelen (sponsor en ook jarenlang speler) en Louis de Pauw (vele jaren secretaris) hadden de club de rug toegekeerd.
Nog meer slecht nieuws want Wil Barnhoorn had besloten om af te treden als jeugdvoorzitster  en was de v.v. De Valkeniers nog op zoek naar een opvolger. Bert Weissenberg was ook afgetreden als wedstrijdsecretaris, hij werd vervangen door Henk Tuurenhout. Ook was men er nog niet in geslaagd om een nieuwe voorzitter te vinden.

Op de bestuursvergadering van 17 september 1985 besloot de heer Henk Mannen om, voorlopig tot de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering, de functie van voorzitter van De Valkeniers te bekleden.

Al met al begon de voetbalvereniging De Valkeniers met een aantal nieuwe leden dolenthousiast aan haar 60ste seizoen. Voor de zondagcompetitie werden 6 seniorenelftallen ingeschreven bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, D1, E1, E2 en F1-team. Voor de zaalvoetbalcompetitie werd 1 herenteam ingeschreven. Nieuw dit seizoen was bij De Valkeniers een dameselftal, dat uitkwam in de 2e Klasse C. Henk Tuurenhout had zich alweer teruggetrokken als bestuurslid en werd vervangen door Atie Wagenaar. Chris Wagenaar nam de taak van jeugdvoorzitter op zich.

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, DUNO, Groen Wit’58, GSC, Juventas, OSC, REMO, SOA, SVDHB, SVH, de Valkeniers en Westerkwartier.

De problematiek bleef zich maar voortzetten binnen De Valkeniers want op 4 januari 1986 besloot Henk Mannen zijn voorzittersfunctie neer te leggen. Een en ander vloeide voort rondom de invulling van de trainersstaf met ingang van het seizoen 1986-1987. Er ontstond een verschil van mening tussen het bestuur en het eerste elftal van De Valkeniers dat behoorlijk uit de hand liep met als resultaat het aftreden van de heer Mannen.
Naar aanleiding van deze gebeurtenissen volgde er  op dinsdag 7 januari 1986 een gesprek tussen het overige bestuur en alle seniorenleden. Na een langdurig gesprek kwam het bestuur van De Valkeniers met de volgende sancties:
* Alle spelers van het eerste elftal werden voor de rest van het seizoen geschorst door de vereniging.
* De Valkeniers ging door met 5 seniorenelftallen en dat betekende dat veel spelers twee wedstrijden in het weekend moesten voetballen.
* Het tweede elftal werd nu het eerste elftal enz enz..

Al met al vielen de prestaties van het vlaggenschip van de vereniging best wel mee en eindigde men uiteindelijk in de middenmoot van de 1e Klasse A. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 21 punten, en een doelsaldo van 40 voor en 52 tegen, werd een zesde positie bereikt.

Op de ALV van 19 juni 1986 kwam ter sprake dat het De Valkeniers dit jaar weer niet was gelukt om met een compleet bestuur te functioneren. I.v.m. kostenbesparing werd er besloten om het clubblad nog meer eenmaal in de twee weken te laten verschijnen.
De bestuursamenstelling van De Valkeniers was nu als volgt: A.M. Frauenfelder (voorzitter), W.H.J. Flanderhijn (penningmeester), J.F.J. Hehemann (secretaris), W. Dijkhuizen (jeugdvoorzitter) en M. Bode (wedstrijdsecretaris).

Seizoen 1986-1987

Op 1 augustus 1986 bestond de voetbalvereniging De Valkeniers exact 60 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Op 9 augustus vond er in het clubgebouw van De Valkeniers een grote bijeenkomst plaats ter viering van het 60-jarig bestaan, waarbij alle Erelden, Leden van Verdiensten, leden, oud-leden, donateurs en sponsoren waren uitgenodigd.

Op dinsdag 12 augustus volgde op het sportcomplex aan de Lange Kleiweg een jubileumwedstrijd plaats tussen het eerste elftal van De Valkeniers en de eerstedivisieclub DS’79. De uitslag was slechts 0-5 voor de profs. Na afloop van de wedstrijd werd er nog een koud buffet aangeboden aan alle spelers en begeleiding van beide elftallen.

Dit seizoen werden er bij de senioren 6 elftallen en 1 damesteam ingeschreven bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond dit seizoen  nog slechts uit een B1, D1, E1 en F1. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden er ditmaal 2 herenteams ingeschreven.

In het seizoen 1986-1987 was de zondag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Azzurri, DUNO, Graaf Willem II VAC, GSC, sv Kijkduin, Hsv Marathon, Paraat, SVH, De Valkeniers, VOGEL en Westerkwartier.

Leo Barnhorn was voor dit seizoen aangesteld als trainer bij De Valkeniers. In dit (achteraf laatste) seizoen was de zondag 1e Klasse A van de HVB te hoog gegrepen voor het eerste elftal van De Valkeniers. Van de 22 competitiewedstrijden werden er slechts 2 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en maar liefst 17 verloren. Het was dus niet zo verwonderlijk dat men met 7 punten, en een doelsaldo van 21 voor en 84 tegen, op de laatste positie van de ranglijst eindigde.

Op maandag 13 april 1987 vond er bij De Valkeniers een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats met als onderwerp; de toekomst van de vereniging. De aanwezige leden besloten bijna unaniem om het bestuur van De Valkeniers toestemming te geven om besprekingen te voeten met de voetbalvereniging Juventas over een eventuele samenwerking / fusie. Ook de leden van Juventas hadden zich bereid verklaard over een eventuele samenwerking.

Na 60 jaar kwam er uiteindelijk een einde van De Valkeniers als zelfstandige eenheid en ging de club in eerste instantie verder onder de naam Juventas/Valkeniers.

Het einde van R.k.v.v.  De Valkeniers:

Vanaf het seizoen 1987-1988 kon de voetbalvereniging De Valkeniers geen gebruik meer maken van haar accommodatie aan de Lange Kleiweg te Rijswijk. De gemeente Rijswijk had namelijk het complex van De Valkeniers nodig voor andere doeleinden. Als gevolg hiervan was er de afgelopen tijd gezocht naar een, voor alle partijen, aanvaardbaar alternatief die het bestuur uiteindelijk gevonden meende te hebben in een samenwerkingsverband met de voetbalvereniging Juventas.
Het merendeel van zowel de senioren- als de jeugd-afdeling besloten om deze stap te gaan zetten.

In 1987 vindt de verhuizing naar Juventas plaats, in eerste instantie voor twee seizoenen, en speelt men onder de naam Juventas/Valkeniers. Van de mogelijkheid om weer als zelfstandige vereniging te gaan spelen  wordt geen gebruik gemaakt. Vanaf seizoen 1989/1990 speelde Juventas/Valkeniers onder de naam JuVentas.

Heeft u nog meer historie, foto’s of andere informatie over de Valkeniers mail dan aub naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares Valkeniers

Kampioenschappen:
1942-1943 2e klasse A HVB
1951-1952 2e klasse A HVB
1954-1955 1e Klasse C HVB
1968-1969 1e klasse A HVB
1975-1976 1e klasse A HVB
1976-1977 Hoofdklasse HVB

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij De Valkeniers

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 De heer Hage
1964-1965 J.H. Stal
1965-1966 J.H. Stal
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 A. Ditmars
1969-1970 ?
1970-1971 A. Ditmars
1971-1972 A. Ditmars (tot jan. 1972) / J. van der Bosch (vanaf jan. 1972)
1972-1973 J. van der Bosch
1973-1974 Jan de Koning
1974-1975 Peter Zoet
1975-1976 Aad de Mos (kampioen 1e Klasse HVB)
1976-1977 Aad de Mos (kampioen Hoofdklasse HVB, promotie naar KNVB)
1977-1978 Aad de Mos
1978-1979 Jan Villerius / Kloor, Zoet en Henk Santpoort (a.i.)
1979-1980 Martin Kloor
1980-1981 Martin Kloor en/of Cock Berwers
1981-1982 John Karelse
1982-1983 Daan Regeer
1983-1984 Daan Regeer
1984-1985 Bob Spee
1985-1986 Bob Spee / ? (a.i.)
1986-1987 Leo Barnhorn

Parade der voorzitters bij De Valkeniers

1926-1941 Ed Born
???? -???? Deken Heemskerk
???? -???? C.Lafeber
1947-1955 N. Veereschild
???? -???? A.Zuijderwijk
???? -???? ?
???? -???? Piet Kroon
???? -1963 W. Warbout
1963 -1963 P.J. Jongeneelen
1963 -1965 W. Warbout (a.i.)
1965 -1969 Fred Otto
1969 -1970 L.J. Janzing
1970 -1973 Peter Zoet
1973- ???? A.P. van der Berg (a.i.)
1977-1981 Piet Kroon
1981-1982 Chris Dessing
1982-1983 Gerard Wanders
1983-1984 Peter de Krijger
1985-1986 Henk Mannen
1986-1987 A.M. Frauenfelder

Van 1926 t/m 1940 in het Hoornpark te Rijswijk

Kleiweg (nu S.W. Churchilllaan) te Rijswijk

de Fruitweg te Den Haag

Velden achter station Leidschendam / Voorburg

Noordweg te Wateringen

Hoornpark te Rijswijk

Rotterdamseweg te Rijswijk

Vanaf 1974: Lange Kleiweg 2-4 (t.o. Visseringlaan) te Rijswijk

Ere-voorzitters De Valkeniers:

Ed Born
Deken (Pastoor) Heemskerk

Ere-leden De Valkeniers:

Jos F. Eysackers
Fred Otto
N.Th. Veereschild
F.N.M Smulders
Joop van der Holst

We zijn nog op zoek naar veel meer Ere-leden van Valkeniers

Leden van Verdienste bij De Valkeniers

A.J. Appelman
R.M. de Hoogd
A. v.d. Mosselaar
L. Janzing
P. Vissers
W. Bakker
Q. Koevoet
Th. van der Ploeg
W. Warbout
J.J. Heemskerk
F.C. Kool
F.N.M. Smulders
A.M. Zoutman
K. v.d. Holst
J.D. Meys
J. Vissers
J. Kooper sr.
J.C. v.d. Holst
L.J. Janzing
A.C.M. Honselaar
G. de Vries
J.J. Otto
J.F.J. Hehemann
Nico van Asten (1983)
Tom Overvliet
Piet Kroon (1981)
?
?

Zijn we nog naar op zoek………..