SCV Neta Dall

Den Haag
01-09-1985 - 06-03-2011

Sociaal Cultureel Vereniging Neta Dall werd opgericht op 01-09-1985. Neta Dall is opgericht in navolging van Neta Dall in Suriname. De betekenis van Neta Dall is vrij vertaald groepsleider. SCV-Neta Dall is van oorsprong een Surinaams/Hindoestaans vereniging echter heeft SCV-Neta Dall zich van begin af aan al onderscheiden door voor alle culturen open te staan.

Het eerste elftal van SCV-Neta Dall heeft in de jaren 80 gevoetbald in de Hoofdklasse HVB. SCV- Neta Dall heeft in zijn beginjaren gevoetbald in Wassenaar. Eerst bij de vereniging Marathon/Azzurri en later bij de Jagers. Doordat de gemeente Wassenaar een ander indeling van de verenigingen en velden op het Oostersportpark voor ogen had was er geen ruimte meer voor SCV-Neta Dall in Wassenaar. SCV-Neta Dall heeft hierdoor een jaar ingewoond bij SC-Remo in Rijswijk. Hierna heeft SCV-Neta Dall jaren ingewoond bij VV Spoorwijk aan de Melis Stokelaan in Den Haag. Doordat het ledenaantal sterk afnam van Spoorwijk ging het bergafwaarts met deze vereniging. Derhalve moest SCV-Neta Dall wederom op zoek naar een ander complex.

Seizoen 1990-1991

De zaterdag 2e Klasse van de HVB was in het seizoen 1990-1991 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, Cromvliet, DWO, GDA, Graaf Willem II VAC, HTSV, MVO’72, Neta Dall, Westerkwartier en FC Zoetermeer.

Het werd een uiterst spannende competitie waarbij ook Neta Dall meestreed om het kampioenschap. Toen Neta Dall eenmaal was uitgespeeld bezette men met 22 punten uit 18 wedstrijden de eerste positie van de ranglijst. Echter concurrent Cromvliet moest nog een wedstrijd inhalen en zou die uiteindelijk ook winnen. Hierdoor eindigde zowel Neta Dall als Cromvliet op de eerste positie van de ranglijst en moest er zodoende een kampioenswedstrijd gespeeld worden.

Op zaterdag 4 mei 1991 volgde dus de kampioenswedstrijd Cromvliet tegen Neta Dall op het terrein van sv KMD. In de stromende regen werd Neta Dall echter met 4-2 verslagen en kon men het kampioenschap wel vergeten.

<

Seizoen 1991-1992

>

<

Seizoen 1992-1993

>

De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DVC, EOC, HS texas DHB, Kamraan, KSD, Neta Dall, PGS, Quick Steps, RAS, VELO en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1993-1994

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: DSO, Ec-So, Hoekse Boys, HPSV, sv Loosduinen, Neta Dall, Postalia, RVC, Semper Altius, SVPTT, TAC’90 en Te Werve.

<

Seizoen 1994-1995

>

De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: BSC’68, DHL, DWO, HTSV, Kamraan, Neta dall, PZH, Rijswijk, Te Werve, VCS en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1995-1996

>

<

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

<

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

>

<

Seizoen 2000-2001

>

De elf clubs in de zaterdag 5e Klasse C van seizoen 2000-2001 waren; DZS (De Zwarte Schapen) GDA, GONA, HTSV, LenS, Neta Dall, De Postduiven, Quick Steps, Te Werve, VCS en Wanica Star.

De zaterdagvoetballers van HTSV kenden een matig seizoen. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 21 punten en een doelsaldo van 39 voor en 58 tegen eindigde men op een achtste positie in “de kelder” van het Haagse amateurvoetbal. Hiermee hield men nog wel De Postduiven (17 punten), HTSV (9) en VCS (6) onder zich.

<

Seizoen 2001-2002

>

<

Seizoen 2002-2003

>

De zaterdag 1 van Neta Dall kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse C met daarin als tegenstanders: sv Erasmus, HMSH, JuVentaS, Kranenburg, LenS, vv Nationale Nederlanden, RAVA, TAC’90 VCS en Wanica Star.

<

In Marathon/Azzurri te Rijswijk dacht de club een geschikte partner gevonden te hebben om in te wonen voor de komende jaren, de cirkel is rond-gedachte. Helaas waren er teveel bestuurlijke en andere problemen bij Marathon/Azzurri en later La Haye waardoor deze vereniging zich moest opheffen. Hierdoor heeft SCV-Neta Dall voor het eerst in zijn bestaan twee jaar zelfstandig een complex mogen ‘runnen’.

Het bestuur, met als tweede van links voorzitter Debidien, voor de kantine in Rijswijk.

Daar de gemeente Rijswijk andere bestemmingsplannen voor het Julianpark in Rijswijk had moest de club wederom op zoek gaan naar een ander accommodatie. Na een lange zoektocht heeft SCV-Neta Dall deze gevonden bij de voetbalvereniging Celeritas aan de Leyweg in Den Haag. Zo heeft voorzitter N.S Debidien de vereniging in tien jaar vier keer mogen verhuizen. Dat dit een enorme klus is geweest voor hem is inmiddels geen geheim binnen de vereniging.

Dit bord hing de laatste jaren van het bestaan aan het hek bij Celeritas aan de Leyweg.

SCV-Neta Dall had bij aanvang van seizoen 2008-2009 drie senioren elftallen die op de zaterdag voetbalden en één die op de zondag speelde. Het eerste elftal van de zaterdagtak voetbalde in de 4e Klasse en het eerste elftal van de zondagtak voetbalde in de 5e Klasse.
SCV-Neta Dall had de afgelopen jaren enorm moeten vechten om een zelfstandig verenging te blijven. Van alle kanten hadden zij enorme druk ondervonden om te fuseren met een ander (Surinaams/Hindoestaans) vereniging. Echter heeft de club nog steeds de wens om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven en door te gaan als Sociaal Cultureel Vereniging Neta Dall !!

Seizoen 2007-2008

>
Het eerste zaterdagteam van Neta Dall was op 9 september 2007 betrokken bij een gestaakte wedstrijd. Als gevolg daarvan kreeg het team een voorwaardelijke straf opgelegd met de mededeling, dat bij herhaling binnen een jaar uitsluiting van de competitie kan volgen.

Seizoen 2008-2009

De zaterdag 4e Klasse A KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, HMSH, HPSV, Leiden, PEC Den Haag, Quick Steps, Texas DZS, UVS, VCS, Vredenburch en sv Wassenaar.

>

Op zaterdag 13 september ging het weer mis in de wedstrijd tussen PEC Den Haag en Neta Dall omdat spelers van beide partijen met elkaar op de vuist waren gegaan. De tuchtcommissie van de KNVB nam de zaak in onderzoek. Neta Dall hoopte dat het stilzetten van het onlangs gepromoveerde team niet zal leiden tot het definitief uit de competitie halen.  Voorzitter Sandiel Debidien had inmiddels zijn de drie spelers die een rode kaart hadden gekregen in deze wedstrijd per direct geroyeerd.
Op 2 oktober 2008 werd het eerste elftal van zaterdagvierdeklasser Neta Dall alsnog door de tuchtcommissie van de KNVB district West II met onmiddellijke ingang uit de competitie genomen. De tuchtcommissie had n.l. beide clubs wegens wangedrag schuldig verklaard. PEC Den Haag kreeg twee winstpunten in mindering alsmede een geldboete van 150 euro en Neta Dall vier winstpunten in mindering en een geldboete van 300 opgelegd. Verder wordt de stand van 4-1 voor de ploeg van trainer Henna Grunholz als eindstand beschouwd.  Als gevolg van de bovengenoemde uitspraak, heeft de tuchtcommissie het eerste zaterdagelftal van Neta Dall uit de competitie genomen. Bij een eerdere uitspraak naar aanleiding van het staken van de op 9 september 2007 gespeelde wedstrijd van Neta Dall tegen TAC’90, werd het eerste team van Neta Dall voorwaardelijk uit de competitie genomen. Deze voorwaardelijke straf werd nu dus omgezet in het onvoorwaardelijk, dat wilde zeggen dat Neta Dall per direct uit de competitie werd genomen.

De zondag 5e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Graaf Willem II VAC, HDV, JuVentaS, Naaldwijk, Neta Dall, Quick Steps, Real Zoetermeer, De Ster, SVH, Taurus, Toofan en Wanica Star.
De zondag 1 van Neta Dall speelde een niet al te best seizoen. Uit de 24 competitiewedstrijden werden uiteindelijk slechts 13 punten bij elkaar gesprokkeld en hiermee eindigde Neta Dall op de elfde positie van de eindranglijst.

Seizoen 2009-2010

De 5e Klasse in het zaterdag- en zondagvoetbal van het Zuid-Hollandse KNVB-district West II werd na het seizoen 2008-2009 opgeheven. Het districtsbestuur besloot hiertoe tijdens een districtsvergadering op 19 mei 2009 na een voorstel van een aantal clubs hierover. Dit voorkwam dat de 5e Klassers in het seizoen 2009-2010 in een competitie kwamen te spelen waarin niets meer op het spel zou komen te staan. Het opheffen van 5e Klasse gebeurde vooruitlopend op de uitbreiding van alle poules in het seizoen 2010-2011 van 12 naar 14 ploegen. In seizoen 2009-2010 nam het aantal poules in de 4e Klasse (voor het laatst met 12 clubs) door de opheffing van de 5e Klasse flink toe. Door deze maatregel van de K.N.V.B. kwam het eerste zondagelftal van Neta Dall dit seizoen automatisch in de 4e Klasse te spelen.
Echter het 1e elftal van de zondagafdeling keerde niet terug in de vierde klas. Dit team bleef echter wel voor de club aan de Leijweg (waar het inwoont bij Celeritas) behouden en vormde voor dit komende seizoen het eerste team op de zaterdag.

Later hier meer over seizoen 2009-2010….

In verband met repeterende excessen bij verschillende wedstrijden van Neta Dall op de zaterdag, besloot de KNVB in april 2010 om de drie zaterdagelftallen tijdelijk stil te zetten.

Seizoen 2010-2011

De KNVB haalde op 22 april 2010 alle elftallen van Neta Dall uit de competitie. Dit naar aanleiding van incidenten het afgelopen seizoen bij het eerste en tweede elftal. Bovendien had Neta Dall nog een voorwaardelijke straf staan (code 33) van vorig seizoen. Om die reden nam het districtsbestuur van West II deze zware maatregelen. De club achtte zich zwaar gestraft, maar stak wel de hand in eigen boezem. Voor aanvang van seizoen 2010-2011 kwam voorzitter Sandiel Debidien met een plan dat zoiets Neta Dall nooit meer zal overkomen.

Het bestuur van Neta Dall was, naar aanleiding van de maatregel, een gesprek aan gegaan met een delegatie van de KNVB West II. Uit dat gesprek kwam naar voren dat al het mogelijke gedaan dient te worden om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Neta Dall had een plan op tafel gelegd voor de toekomst. De KNVB gaf  Neta Dall derhalve nog een kans om dit seizoen een doorstart te mogen maken.
Neta Dall ging de komende maanden trachten het bestuur uit te breiden met meer kaderleden en afscheid nemen van leden/spelers die een risico vormde voor de vereniging. Bovendien ging de club vanaf dit seizoen een onderzoek verrichten met betrekking tot wangedrag ten opzichte van de leiding.

SCV-Neta Dall schreef voor het seizoen 2010-2011 drie senioren elftallen in die op de zaterdag voetbalden. Het eerste elftal van de zaterdagtak werd ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders HDV, Te Werve, Marine, Wanica Star, SVLY, Vredenburch, BMT, VCS, HPSV, Wilhelmus, Quick Steps, sv Houtwijk en Duindorp SV.

Slechts drie wedstrijden duurde het seizoen voor Neta Dall 1. Op 4 september 2010 verloor men de eerste competitiewedstrijd met 4-2 bij BMT, vervolgens werd er een week later thuis met maar liefst 4-9 verloren van Wanica Star. Achteraf zou op zaterdag 18 september 2010 de laatste wedstrijd in het bestaan van Neta Dall worden gespeeld. Bij Te Werve leed men een 4-3 nederlaag. Omdat er in dat weekend wederom twee elftallen van Neta Dall waren betrokken bij incidenten op het veld besloot de KNVB wederom alle teams van de Haagse voetbalclub stil te zetten in afwachting tot nader onderzoek.

Het bestuur van SCV-Neta Dall besloot op 25 oktober 2010, in overleg met de KNVB, om met onmiddellijke ingang het eerste elftal terug te trekken uit de zaterdag 4e klasse C, waarin het al drie wedstrijden had gespeeld. Dit omdat de vereniging door diverse omstandigheden dit jaar geen representatief eerste elftal voor de standaardcompetitie op de been kon brengen. De club wilde nu het komend jaar gaan gebruiken om de vereniging te stabiliseren en op te bouwen naar een gezonde vereniging met meer leden.

Het einde van S.C.V. Neta Dall:

Op 7 maart 2011 besloot het bestuur van SCV-Neta Dall, in overleg met de leden, om zich, na 25 jaar te hebben bestaan, met onmiddellijke ingang op te heffen. Voorzitter Sandiel Debidien constateerde dat de vereniging nog slechts twee elftallen overhad en steeds meer leden besloten om te stoppen met voetballen. Tevens was er elk jaar wel een exces, waardoor de club door de KNVB werden stil gelegd”.

De laatste jaren speelde S.C.V. Neta Dall op het terrein van Celeritas aan de Leijweg in Den Haag.

Neta Dall heeft in haar 25-jarig bestaan verder bij de verenigingen Marathon, De Jagers, Remo, Spoorwijk, Marathon/Azzurri en Celeritas ingewoond.

,,Met pijn in het hart en moe gestreden tegen de KNVB rest ons helaas niks anders dan opheffing”, aldus Sandiel Debidien, die de afgelopen twaalf jaar voorzitter was van de vereniging.

 

Met dit bericht op 7 maart 2011 op de internet-site van Neta Dall kwam er een plotseling, maar niet onverwacht einde aan het bestaan van Neta Dall.

 

 

Van deze voetbalvereniging hebben wij verder nog geen historie en foto’s kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van deze amateurclub neem dan a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn van harte welkom.

Palmares Neta Dall (zaterdag)

Kampioenschappen:
2007-2008 5e klasse C

Andere prestatie’s:

 

Palmares Neta Dall (zondag)

Kampioenschappen:
geen

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij Neta Dall (zaterdag):

1985-1986 ?
1986-1987 ?
1987-1988 ?
1988-1989 ?
1989-1990 ?
1990-1991 ?
1991-1992 ?
1992-1993 ?
1993-1994 ?
1994-1995 ?
1995-1996 ?
1996-1997 ?
1997-1998 ?
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 ?
2001-2002 ?
2002-2003 ?
2003-2004 ?
2004-2005 ?
2005-2006 Kamta Ajodhia
2006-2007 ?
2007-2008 ?
2008-2009 ?
2009-2010 ?
2010-2011 ?

Parade der trainers bij Neta Dall (zondag):

1985-1986 ?
1986-1987 ?
1987-1988 ?
1988-1989 ?
1989-1990 ?
1990-1991 ?
1991-1992 ?
1992-1993 ?
1993-1994 ?
1994-1995 ?
1995-1996 ?
1996-1997 ?
1997-1998 ?
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 ?
2001-2002 ?
2002-2003 ?
2003-2004 ?
2004-2005 ?
2005-2006 ?
2006-2007 ?
2007-2008 ?
2008-2009 S. Panday
2009-2010 ?

Parade der voorzitters bij Neta Dall:

1985-???? ?
?
?
1999 t/m 2011 Sandiel Debidien

Terreinen waar Neta Dall heeft gespeeld:

Oostersportpark te Wassenaar als onderhuurder bij Hsv Marathon en sv De Jagers

Guntersteinweg bij .v.v. REMO

Melis Stokelaan inwoning bij v.v. Spoorwijk

Guntersteinweg inwoning bij v.v. Marathon/Azzurri

Leyweg inwoning bij Celeritas

Ereleden Neta Dall:

?
?
?

Lid van Verdienste bij Neta Dall:

?
?
?

zijn we allemaal nog naar op zoek