v.v. KSD-Marine


01-07-2013 - Heden

 

Het ontstaan van de fusievereniging v.v. K.S.D.-Marine

Op maandag 7 januari 2013 werd er definitief het startsein gegeven voor het onderzoeken van de fusieplannen tussen VV Marine en VV KSD. Alle werkgroepen waren bijeengekomen en kregen na een korte introductie door de voorzitters, Leo Hauser (K.S.D.) en Ron Koene (Marine), een duidelijke uitleg, gepresenteerd door Ronald Ruchti. Vanaf dit moment gingen de werkgroepen druk aan de gang om samen alle benodigde voorstellen en afspraken te gaan maken om een eventuele fusie tot een succes te maken.
De werkgroepen van K.S.D. en vv Marine zaten niet stil. De werkgroep Financiën had al snel verslagen van hun bijeenkomsten op de website geplaatst, net als de werkgroep Marketing. Van de werkgroep Technische Zaken plaatste, naast verslagen, ook al een opzet voor het Voetbaltechnisch Beleidsplan en een voorstel voor de indeling van de trainingsavonden.
De groep Gebouwen en Terreinen kwam al vrij snel met een complete tekening van de kantine en de verbouwingsplannen.
De werkgroep Marketing had 4 mogelijke nieuwe clubnamen bedacht. Ieder lid van K.S.D. en vv Marine kon hiermee een formulier invullen met de gewenste nieuwe clubnaam. Uiteindelijk kozen de leden van beide verenigingen voor de naam v.v. KSD-Marine.

Op donderdag 25 april 2013, tijdens een door zowel vv Marine en vv K.S.D. tegelijkertijd gehouden Bijzondere Algemene Ledenvergadering, werd er unaniem door alle leden besloten om vanaf het seizoen 2013-2014 als één club onder de naam V.V.KSD/Marine verder te gaan.
Op bestuurlijk niveau werd er besloten dat Leo Hauser de voorzitter van V.V. KSD/Marine ging worden en hij zal in het nieuwe bestuur gaan samenwerken met Ron Koene (vice-voorzitter), Marc Haffert (secretaris), Patrick Mannaart (penningmeester), Danny de Ruyter(bestuurslid technische zaken), Ronald Ruchti (bestuurslid algemene zaken). Jan Schoneveld werd benoemd tot ere-bestuurslid.
>

Seizoen 2013-2014

>
De nieuwe fusieclub KSD-Marine kwam in het eerste seizoen uit met 6 senioren-elftallen en 2 veteranen-teams. Het vlaggenschip van de vereniging KSD-Marine kwam uit in zaterdag standaard 4e Klasse C West II, met als tegenstanders; BMT, Duindorp sv, HDV, HVV Hercules Den Haag, KSD-Marine, sv Loosduinen, PGS/VOGEL, RAS, Vredenburch, VUC, Wanica Star, Te Werve, en Wilhelmus. Echter voor aanvang van de competitie besloot Vredenburch heeft zich uit de competitie te trekken, omdat zij onvoldoende spelers en geen trainer (meer) hadden. Het aantal teams in de 4e klasse C werd als gevolg van de terugtrekking tot 12 teams gereduceerd. Iedere speelronde waren er dus 2 teams vrij.
>

>

<

Op zaterdag 10 mei stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Hercules. Voor Hercules stond er niets meer op het spel dan de sportieve eer want dit elftal had al een periode titel op zak. De formatie van Fred vd Luitgaarden had aan 1 punt genoeg om PGS Vogel voorbij te streven op de ranglijst en zodoende een vervangende periode te krijgen in 4C. KSD Marine moest dus vol aan de bak moeten om de nacompetitie te bewerkstelligen. Hercules kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Op dat moment was de nacompetitie ver weg, maar gelukkig maakte Wesley Kila helemaal uit het niets de 1-1 vlak voor rust. Op dat moment groeide het vertrouwen weer bij de ploeg van Fred vd Luitgaarden. Jeffrey Vink maakte voor rust nog 1-2. Na rust was de wedstrijd snel gespeeld en liep KSD Marine uit naar 1-5 door doelpunten van Joey Bekkering, Wesley Kila en Jake Smart. Hiermee was de doelstelling van dit seizoen bereikt: het behalen van de nacompetitie.

>

KSD Marine slaagde er op zaterdag 24 mei helaas niet in om de tweede wedstrijd in de nacompetitie van DVV`09 te winnen. Op een mooi maar vooral winderig complex in Dirksland verloor de ploeg van Fred vd Luitgaarden met 2-0 van DVV`09. Door deze uitslag was KSD Marine uitgevoetbald dit voetbalseizoen en moest men ook in het seizoen 2014-2015 in de Vierde klasse zaterdag van de KNVB uitkomen.

>

IMG_5876047795577 - kopieZaterdag 17 mei 2014, eerste hoogtepunt van de nog jonge fusieclub KSD-Marine. De huldiging bekerwinnaar KSD-Marine in categorie II met zittend helemaal rechts trainer Fred van der Luijtgaarden.

 

>

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van KSD-Marine schreef voor het seizoen 2014-2015 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB.

Op de Algemene Ledenvergadering van donderdag 12 februari 2015 werd er een nieuwe samenstelling van het bestuur door de leden gekozen. Leo Hauser en Ron Koene waren aftredend en niet verkiesbaar, Serge Moesman had zich kandidaat gesteld voor een bestuursfunctie.
Leo Hauser en Ron Koene waren enkele jaren geleden voorzitter van KSD en Marine, en de initiatiefnemers van de geslaagde fusie tussen beide verenigingen bijna 2 jaar geleden. Behalve de fusie was ook de verbouwing van de nieuwe grote kleedkamer en natuurlijk de bekerwinst van het 1e enkele successen gedurende hun periode in het bestuur. KSD-Marine bedankte Leo en Ron voor hun tomeloze inzet in de afgelopen jaren, maar gelukkig blijven beide bij de vereniging betrokken. Leo zijdelings in een adviserende rol, Ron gaat het team van kantinebeheerders versterken.

Tijdens deze ALV  werd Ronald Ruchti gekozen tot de nieuwe voorzitter KSD-Marine. De volledige samenstelling van het nieuwe bestuur was als volgt: Ronald Ruchti (Voorzitter), Patrick Mannaart (Penningmeester), Marc Haffert (Secretaris) en Serge Moesman (Bestuurslid Technische Zaken).

Zaterdag vierdeklasser KSD-Marine werd in het seizoen 2014-2015 in de 4e Klasse A ingedeeld. Verandering van spijs doet eten, want voor KSD-Marine waren Blauw Zwart (Wassenaar), FC Boshuizen (za.) (Leiden), Football Factory (Leiden), Haagse Hout (Den Haag-Mariahoeve), Hazerswoudse Boys, Leiden, Leidsche Boys, Lugdunum (beiden Leiden), FC Oosterheem,VVSB, Warmunda (Warmond) en Wassenaar nieuw in de poule. Alleen Wilhemus kwam men ook dit seizoen weer tegen als “bekende” tegenstander. De 4e Klasse A werd dus ook wel omschreven als een Leids-Haagse afdeling.

Trainer Fred van der Luijtgaarden had voor aanvang van dit seizoen te maken met de volgende spelers mutaties. Vertrokken waren: Jeffrey Plugge, Nordin Ouled, Foaud Annouri, Niek Duursema en Roald Ruchti had aangegeven lager te gaan voetballen door zijn drukke maatschappelijke carrière.
Nieuw bij de club waren: Donny Hoogenband (sv Houtwijk), Remy Kant (RKAVV), Sebastiaan Jansen (Vredenburch zaterdag), Dave Hooymans (RKAVV), Billy Dofing (RKAVV), Jan Ruvaredu (Forum Sport), Nick Hessing, David Kuiper, Richard Bons, Thom Groeneveld  (speelden allemaal vorig seizoen bij KSD-Marine in een lager elftal), Roland vd Berg (was 1 jaar gestopt door een blessure) en Bea van Steenvoorden (was gestopt). Met deze spelers had de club zich weten te versterken met een mooie mix van ervaring en jong talent.

Helaas werd het niet zo’n seizoen wat bijna iedereen van KSD-Marine er van gedacht had. KSD-Marine verloor in de eerste seizoenshelft te veel punten om bij de kopgroep te kunnen aansluiten. Sowieso werden de eerste twee competitiewedstrijden tegen Haagse Hout (3-2) en Blauw Zwart (2-3) verloren. Op zaterdag 20 september volgde dan de eerste overwinning. In Leiden werd het tegen FC Boshuizen 1-3 door doelpunten van Randy Batenburg, Jake Smart en Dave Hooimans.
Zoals gezegd, KSD-Marine verloor in de eerste competitiehelft teveel punten. Van de 13 wedstrijden tot aan de winterstop werden er 7 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 23 punten en een doelsaldo van 39 voor en 19 tegen ging KSD-Marine op de zesde positie van de 4e Klasse A de winterstop in. Koploper was Hazerswoudse Boys (31 punten), gevolgd door VVSB (30) en Lugdunum (28).

Van vrijdag 9 januari t/m zondag 11 januari 2015 genoot de selectie (1 & 2) van KSD Marine van een geweldig trainingsweekend in Groesbeek. Nadat de gehele groep van zo’n 38 man ingecheckt was, was het tijd voor de eerste training op het complex van voetbalclub Achilles`29 waar de dag later ook een klein toernooi werd gespeeld tegen Flakkee en Hardinxveld.. Afgezien het feit dat plezier maken voorop stond dit weekend, werd er zeer scherp getraind. Na de training vertrok men weer terug richting het hotel waar men zich opmaakte voor een avond die tot in de vroege uurtjes doorging.

De volgende ochtend stond er een rustige training op het programma met het oog op het toernooi, later die middag. De eerste wedstrijd was om 15:30 tegen Hardinxveld. KSD Marine 1 speelde erg goed maar scoorde helaas niet. Dit had ook te maken dat de keeper van Hardinxveld een prima wedstrijd speelde. De tweede wedstrijd tegen Flakkee werd met een combinatie team gespeeld. Zodat iedereen mee kon doen aan het toernooi. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Na het toernooi werd koers gezet richting het hotel waarna de gehele selectie op pad ging richting Nijmegen, op weg naar wederom een nacht met een gouden randje. Nadat vrijwel iedereen op zondag aan een stevig katerontbijt zat, keerde de gehele selectie, fris en fruitig terug richting KSD Marine.

Helaas, na eerst vele afkeuringen, verloor KSD-Marine de eerste twee competitiewedstrijden van het jaar 2015 tegen Blauw Zwart (1-0) en Leiden (1-0) en kon het seizoen al zo goed als verloren worden beschouwd. Bovendien hadden de mannen van trainer Van de Luitgaarden ook de pech dat FC Boshuizen uit de competitie werd genomen en hierdoor moest de club ook nog eens 6 punten inleveren. Het seizoen ging dus voor KSD-Marine uit als een nachtkaars.
Uiteindelijk werden van de 24 competitiewedstrijden er 12 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 7 verloren en eindigde KSD-Marine hiermee met 41 punten (doelsaldo 60-30) op de zevende plaats van de 4e Klasse A.
Jake Smart werd dit seizoen met 16 doelpunten topscorer van KSD-Marine, gevolgd door Dave Hooimans met 13 doelpunten.

Op vrijdag 13 maart werd er een hekwerk geplaatst tussen de velden 1 & 2. Het hekwerk voorkomt voortaan dat ballen tijdens wedstrijddagen het veld in rollen waar ze niet horen. Daarnaast was het voor de standaard elftallen een verplichting om een volledig afgezet speelveld te hebben. Dit seizoen was daar nog dispensatie voor maar met het oog op de toekomst en de ambitie om in de 3e Klasse uit te komen was het plaatsen een absolute prioriteit voor het bestuur. Met de komst van het hekwerk tussen veld 1 en 2 kregen potentiële sponsoren ook een betere hangplek voor de sponsorborden.

Seizoen 2015-2016

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 10 september 2015 presenteerde KSD-Marine met Apple Tree Assets een nieuwe hoofdsponsor.
Drie leden werden door voorzitter Ronald Ruchti bedankt voor hun inzet voor KSD-Marine, en in het verleden voor de clubs waaruit de vereniging is ontstaan. Leo Hauser en Ron Koene werden benoemd tot erelid, Dick Zwartepoorte werd benoemd tot Lid van Verdienste.
Het bestuur van KSD-Marine werd als volgt samengesteld: Ronald Ructhi (voorzitter), Patrick Mannaart (penningmeester), Marc Haffert (secretaris) en Serge Moesman (technische zaken).

Het bestuur van KSD-Marine schreef voor dit seizoen 5 seniorenelftallen en 1 Veteranenteam in voor de zaterdagcompetitie.

De v.v.KSD-Marine en hoofdtrainer Fred van de Luitgaarden hadden besloten om ook in het seizoen 2015-2016, met elkaar verder te gaan. Dit betekende dat Van de Luitgaarden aan zijn 4e seizoen bij de v.v. KSD en later v.v. KSD-Marine begon.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Duindorp SV, Erasmus, GSC ESDO, HPSV, HVV Hercules, KSD-Marine, Laakkwartier, Loosduinen, PGS Vogel, Quick Steps, RAS, VELO en Vredenburch. Een bijna pure “Haagse” competitie dus met leuke derby’s.

Helaas liep voor het vlaggenschip van KSD-Marine de eerste seizoenshelft niet zoals in de voorgaande jaren. De resultaten vielen tegen en nadat er op zaterdag 7 november 2015 ook met 2-0 van VELO werd verloren liet trainer Fred van de Luitgaarden aan het bestuur van KSD-Marine weten, dat hij per direct wilde stoppen als trainer. Van de Luitgaarden voelde dat de optimale klik met de spelersgroep er niet meer was en kon hierdoor onder die omstandigheden niet voldoende motivatie meer opbrengen om door te gaan.
Het bestuur van KSD-Marine kon dus op zoek naar een nieuwe trainer en voor de korte termijn had men Dick Zwartepoorte en Sylvio Mansveld bereid gevonden om de taken bij de selectie op zich te nemen. Na een grondige en wat versnelde sollicitatieprocedure werd er op 7 december 2015 uiteindelijk een akkoord bereikt tussen KSD-Marine en de nieuwe hoofdtrainer Chris Hoogeweij. De verbintenis met trainer Hoogeweij werd voorlopig aangegaan voor een periode van anderhalf jaar, met officieel 1 januari 2016 als startdatum.

Ondertussen sloot KSD-Marine de eerste seizoenhelft in de 4e Klasse B af met een tiende positie van de ranglijst. Van de 13 competitiewedstrijden had men er slechts 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en was er 7 maal verloren. Hiermee had men dus 14 punten vergaard en was het doelsaldo 34 voor en 31 tegen.

Nadat de eerste seizoenshelft voor KSD-Marine dus een beetje tegen was gevallen, vond de ploeg in de tweede seizoenshelft, onder leiding van trainer Chris Hoogeweij, de juiste weg weer terug. Weliswaar kon KSD-Marine 1 niet meer voor de prijzen voetballen want daarvoor was de achterstand op de top 5 van de 4e Klasse B inmiddels te groot geworden. Daarentegen werd er in de tweede seizoenshelft slechts driemaal verloren. Helaas werd in de tweede seizoenshelft wel de clubs Hercules en GSC-ESDO door de KNVB uit de competitie genomen waardoor het wedstrijdschema een heel warrig vervolg kreeg.

Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er door KSD-Marine 8 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 10 verloren en eindigde men met 28 punten (doelsaldo 53-45) op de achtste plaats van de zaterdag 4e Klasse B.

Gelukkig qua prestaties toch nog positief nieuws bij KSD-Marine want het 4e elftal werd met 45 punten uit 20 wedstrijden kampioen van de 6e Klasse 07.

Seizoen 2016-2017

Het ging goed met de “kleine” vereniging op de grens van Wassenaar, Scheveningen en Den Haag want KSD-Marine mocht voor het seizoen 2016-2017 maar liefst 20 nieuwe leden verwelkomen en dat was voor een vereniging van deze omvang een hele grote stap vooruit.

Het bestuur van KSD-Marine schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk.

Voor KSD-Marine veranderde er niet veel want de fusieclub kwam ook dit seizoen gewoon weer uit in de vierde Klasse. De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse A zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Blauw Zwart, KSD-Marine, Football Factory, Leiden, Van Nispen, Oegstgeest, sv Oosterheem, FC Rijnland, Roodenburg, UDO, VVSB, sv Wassenaar, WVC en Woubrugge.

Na een turbulent seizoen 2015-2016, waarbij Chris Hoogeweij halverwege het seizoen het stokje overnam van vertrekkend trainer Fred vd Luijtgaarde, waren nu alle ogen gericht op het seizoen 2016-2017. Zoals gezegd verwelkomde KSD-Marine voor dit seizoen maar liefst 20 nieuwe leden en dat was zowel voor de vereniging als de selectie goed nieuws. Hierdoor ging KSD-Marine vanaf dit seizoen weer met een 2e selectie-elftal spelen en dit betekende dus dat iedereen zou moeten knokken voor een plekje bij de eerste elf.
Helaas, alle goede bedoelingen ten spijt maar nog voor aanvang van de competitie moest het bestuur van KSD-Marine het tweede elftal alweer terugtrekken uit de competitie.

Het vlaggenschip van KSD-Marine begon in eerste instantie nog uitstekend aan de competitie door de eerste twee wedstrijden op rij, tegen VVSB (0-4) en sv Wassenaar (3-0), te winnen maar hierna liepen de resultaten helaas terug. Op maandag 31 oktober volgde het bericht dat, na een relatief korte periode, in goed overleg tussen hoofdtrainer Chris Hoogeweij en het bestuur van KSD-Marine was besloten om per direct de samenwerking te beëindigen. Na een relatief korte periode van samenwerking waren beide partijen helaas tot deze keuze gedwongen, aangezien Chris Hoogeweij voor zijn werkgever dusdanig veel in de weekenden en avonduren moest gaan werken, dat dit niet langer te combineren viel met het trainerschap. Al snel vond het bestuur in Eki Korte de opvolger als trainer voor de KSD-Marine A-selectie.

Het eerste elftal van KSD-Marine maakte dus een roerige eerste seizoenshelft mee waarin van de uiteindelijk 13 competitiewedstrijden er 5 werden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 6 keer werd verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 34-36, gingen de mannen van trainer Eki Korte op een zevende positie van de 4e Klasse A de winterstop in. Dit was echter de helft van het aantal punten dat koploper Oegstgeest had behaald.

Tijdens de winterstop maakte voorzitter Ronald Ruchti bekend dat met Eki Korte overeenstemming was bereikt over het voortzetten van zijn trainerschap in het seizoen 2017-2018. Er was nog meer reden voor tevredenheid want de huidige selectie had aangegeven om voor het volgende seizoen in takt te blijven en de twee hoofdsponsors “Adrian Consultants” en “Corver Marine Safety” hadden ook toegezegd om de vereniging in seizoen 2017-2018 te blijven steunen.

Ook in de tweede seizoenshelft speelde het vlaggenschip van KSD-Marine in de competitie geen rol van betekenis en behaalde men net zoveel punten als in de eerste seizoenshelft. Kortom, van de 26 wedstrijden werden er 10 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 65-76, eindigde KSD-Marine in de middenmoot op een zevende positie van de ranglijst.

Toch kon er dit seizoen bij KSD-Marine weer de vlag in top want het 5e elftal wist met 56 punten uit 22 wedstrijden (doelsaldo 110-45) kampioen te worden van de zaterdag 8e Klasse 08.

Op de Algemene Ledenvergadering van donderdag 9 februari 2017 werden Mike Wolswijk (als Secretaris) en Sylvio Mansveld (als Bestuurslid Technische zaken) gekozen tot nieuwe bestuursleden. Hierbij was het bestuur van KSD-Marine als volgt samengesteld: Ronald Ructhi (Voorzitter), Rick Ruchti (Penningmeester), Dion van Gijtenbeek (2e Penningmeester), Mike Wolswijk (Secretaris), Sylvio Mansveld (Technische Zaken) en Dick Zwartepoorte (Kantine-zaken).
Het parkeerprobleem bij het complex van KSD-Marine werd ook eindelijk (tijdelijk) opgelost. KSD-Marine kreeg de mogelijkheid om voor een jaar te kunnen parkeren naast het strafhof. Niet het terrein achter de slagboom maar het gedeelte zonder slagboom ernaast (parkeerterrein naast de inrit van de schietvereniging).


Seizoen 2017-2018

Het complex van KSD-Marine ging steeds mooier kleuren want op zaterdag 28 oktober werd er langs het hoofdveld een nieuwe scorebord onthuld.

Op donderdagavond 18 januari 2018 vond bij KSD-Marine de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De jaarlijkse ledenvergadering was, naast het moment om als bestuur inzicht te geven in het reilen en zeilen van de verenging, ook bij uitstek het moment om personen in het zonnetje te zetten die van grote meerwaarde waren en zich met hart en ziel hebben ingezet voor de club. Dit jaar werden drie leden verkozen om toe te treden tot het illustere rijtje van Leden van Verdienste en Ereleden van KSD-Marine.
Dick Zwartepoorte werd benoemd tot Erelid van KSD-Marine. Dick werd bedankt voor meer dan 3 decennia lidmaatschap, meerdere bestuursfuncties en een onvermoeide inzet en liefde voor KSD-Marine. James Corver en Ronald Ruchti werden vervolgens benoemd tot Lid van Verdienste van KSD-Marine.
De vereniging had besloten om James Corver op te nemen in het Lid van Verdiensten register op basis van zijn 5 jarig sponsorschap lustrum waarbij hij kleding, hesjes, ballen en ander materiaal heeft verzorg voor de club. Daarnaast had James ook bijgedragen om voetbalkampen, feestavonden en trainers voor de vereniging financieel haalbaar te maken en had hij als verzorger en leider meerdere elftallen binnen de vereniging ondersteund.
De vereniging was Ronald Ruchti zeer erkentelijk voor zijn jarenlange steun als trouwe sponsor, elftal leider en faciliteur van feestavonden en andere club activiteiten maar vooral voor zijn werk als kartrekker en leider van de fusie tussen Marine en KSD. Onder het toeziend oog van Ronald was de fusie succesvol voltrokken en waren er meerdere hervormingen doorgevoerd welke hebben geleid tot een gezonde vereniging welke KSD Marine op dat moment was.

Het bestuur van KSD-Marine schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB.

De indeling van KSD-Marine 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse A luidde als volgt; Alphia, Haagse Hout, Haz. Boys, KSD-Marine, LVV Football Factory, Meerburg, Oegstgeest, Roodenburg, SEV, UDO, VVSB, WVC en sv Wassenaar.

Het team van trainer Eki Korte speelde dit seizoen een anonieme rol in de 4e Klasse A, waarin halverwege het seizoen ook nog eens sv Wassenaar zich terugtrok uit de competitie. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 25 punten, en een doelgemiddelde van 50 voor en 59 tegen, eindigde KSD-Marine op de achtste positie van de ranglijst.

Trainer Eki Korte en KSD-Marine gingen na dit seizoen uit elkaar. Wim van Ettinger werd in eerste instantie aangesteld als de nieuwe trainer van vierdeklasser KSD-Marine maar door wat onenigheid binnen de selectie over deze aanstelling besloot het bestuur af te zien van de diensten van Van Ettinger.

In dit seizoen waren er helaas geen kampioenschappen te vieren bij KSD-Marine.

Seizoen 2018-2019

Het bestuur van KSD-Marine was in het seizoen als volgt samengesteld: Ronald Ruchti (voorzitter), Rick Ruchti (penningmeester), Mike Wolswijk (secretaris), Sylvio Mansveld (technische zaken), Dick Zwartepoorte (kantinezaken) en Wim Verhagen (gebouwen en terreinen). Wederom schreef de club 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor de zaterdagcompetitie.

Zoals gezegd was het aanvankelijk de bedoeling dat Wim van Ettinger als trainer aan de Oude Waalsdorperweg zou gaan starten maar dit contract werd al snel weer ontbonden. Pas tien dagen voor de start van de voorbereiding op het seizoen 2018-2019 bereikte het bestuur van KSD-Marine een akkoord met de nieuwe trainer Roel Zandbergen.

Het eerste elftal van KSD-Marine werd voor dit seizoen ingedeeld in de zaterdag 4e klasse C met daarin als tegenstanders: Ariston’80, DVC, Haagse Hout, Laakkwartier, Oliveo, Oosterheem, Semper Altius, SEV, TOGB, Vredenburch, sv Wassenaar en Fc Zoetermeer.

In het eerste seizoen van trainer Roel Zandbergen jr. moest iedereen nog aan elkaar wennen, niet zo vreemd natuurlijk als de trainer zo kort voor aanvang van het seizoen voor een nieuwe groep komt te staan. KSD-Marine beschikte slechts over 19 selectiespelers en zodoende werd de ambitie dit seizoen om eerst stabiliteit binnen de club aan te brengen. In de eerste seizoenshelft presteerde KSD-Marine nog naar behoren want van de 11 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 19 punten, en een doelsaldo van 26 voor en 25 tegen, ging men op een keurig gedeelde vierde positie van de ranglijst de winterstop in.
De te smalle selectie brak echter in de tweede seizoen helft op en daarom werden de prestaties stukken minder. Van de uiteindelijk 24 wedstrijden werden er 9 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 14 verloren. Met 28 punten (doelsaldo 49-67) sloot KSD-Marine 1 de competitie af op een tiende positie

Bij KSD-Marine mocht dit seizoen weer eens de kampioensvlag in top. Op 18 mei 2019, na een zinderende wedstrijd tegen RKAVV 2, werd het 2e elftal van KSD-Marine kampioen van de Reserve 5e klasse KNVB in district West 2. Met 50 punten uit 20 wedstrijden, 61 doelpunten voor en 22 tegen, werd het kampioenschap in de laatste wedstrijd van het seizoen veiliggesteld.

Seizoen 2019-2020

>

KSD-Marine nam in het seizoen 2019-2020 met 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam deel aan de zaterdagcompetitie. Nieuw bij de club was dat men dit seizoen ging starten met een dameselftal in de competitie.

De poule indeling van het eerste team in het seizoen 2019-2020 in de zaterdag 4e Klasse D was als volgt: DVC, GDA, Graaf Willem II VAC, Haagse Hout, HPSV,  KSD-Marine, Laakkwartier, Oosterheem, Rvc Celeritas, Semper Altius, SEV, TAC’90, Vredenburch en FC Zoetermeer.

In totaal had trainer Roel Zandbergen in zijn selectie er 12 nieuwe spelers bij gekregen dus dat beloofde wat voor dit seizoen. Helaas vielen de resultaten echter tegen, mede ook door de vele blessures. Het werd sowieso een vreemd seizoen want  toen begin maart 2020 het coronavirus uitbrak in Nederland lag een groot deel van het dagelijks leven plat in Nederland. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had het eerste elftal van KSD-Marine van de 17 wedstrijden er 4 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 12 verloren en stond men met 13 punten (doelsaldo 34-53) op de elfde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 2020-2021

>

Na het coronatijdperk hoopte men vanaf dit seizoen weer eens eindelijk een hele competitie te gaan afwerken. Het eerste elftal kwam in het seizoen 2021-2 uit in de zaterdag 4e Klasse E met daarin als tegenstanders; DVC, Graaf Willem II VAC, HDV, HPSV, Haagse Hout, Oliveo, RAS, REMO, RVC Celeritas, SEV, Semper Altius, De Ster en Vredenburch

<

Seizoen 2021-2022

Na de huuropzegging door Defensie kwam er, na jaren van onzekerheid, dit seizoen voor de voetbalvereniging KSD-Marine eindelijk het verlossende woord. In oktober kreeg de club namelijk te horen dat het de komende dertig jaar mag blijven spelen op haar oude vertrouwde Militaire Sportterrein aan de Oude Waalsdorperweg 5 te Den Haag. Dit was mede te danken aan de bestuursleden Ronald Ruchti en Dick Zwartepoorte, die zich drie jaar lang hadden vastgebeten in het dossier en uiteindelijk,met steun van de Gemeente Den Haag, ook voor elkaar gekregen.

Voor dit seizoen schreef KSD-Marine voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 vrouwenteam in.

Na het coronatijdperk hoopte men vanaf dit seizoen weer eens eindelijk een hele competitie te gaan afwerken. Het eerste elftal van KSD-Marine kwam in het seizoen 2021-2022 uit in de zaterdag 4e Klasse E met daarin als tegenstanders; DVC, Graaf Willem II VAC, Haagse Hout, HDV, HPSV, Oliveo, RAS, REMO, RVC Celeritas, Semper Altius, SEV, De Ster en Vredenburch.

Op zaterdag 19 februari 2022 behaalde KSD-Marine thuis een monsterscore van 14-1 tegen HDV. Brian Bloemink was in dit duel met vijf treffers het meest productief.

Op zaterdag 11 juni 2022 kon KSD-Marine dan eindelijk  haar 90-jarig bestaan vieren. Eigenlijk was het 90-jarig jubileum al in 2021 maar door de corona konden toen de festiviteiten niet doorgaan.

Seizoen 2022-2023

In het seizoen 2022-2023 was het bestuur van KSD-Marine als volgt samengesteld: Voorzitter; Ronald Ruchti, Penningmeester; Rick Ruchti, Secretaris; Mike Wolswijk, Technische zaken; Sylvio Mansveld en Kantinezaken; Dick Zwartepoorte. KADERLEDEN van vv KSD Marine waren: Kantine Rick vd Hoogenband / Ron Koene, Gebouwen en terreinen Wim Verhagen, Sponsoring & Communicatie Roald Ruchti en Diverse Rick vd Hoogenband.

Bij aanvang van dit seizoen telde KSD-Marine 2 seniorenelftallen, 1 damesteam en 1 meiden onder de 20 jaar elftal.

Het bestuur van KSD-Marine was niet echt blij met de nieuwe indeling van het eerste elftal. KSD-Marine werd namelijk ingedeeld in de 4e Klasse D van de zaterdagcompetitie met daarin als tegenstanders: Bolnes, FC Zoetermeer, Floreant (Boskoop), Graaf Willem II/VAC (Wassenaar), Groeneweg (Zevenhuizen), Haagse Hout (Den Haag), Moerkapelle, NOCKralingen (Rotterdam), Ommoord (Rotterdam), RVC Celeritas (Rijswijk), SEV (Leidschendam), Zestienhoven (Rotterdam) en IJVV de Zwervers (Rotterdam). Weinig derby’s (en publiek) dus terwijl de andere 4e Klasse alleen maar uit verenigingen uit de Haagse regio bestond.

Door de overgang van vele standaardteams van de zondag- naar de zaterdagcompetitie had de KNVB besloten om er dit seizoen een versterkte degradatieregeling in te voeren om de zognaamde voetbalpiramide weer recht te trekken. Daardoor zouden er dit seizoen meer teams degraderen en ook het aantal ploegen in de nacompetitie toenemen. Door deze maatregel zouden de nummers 12, 13 en 14 uit de 4e klasse A t/m F van de eindranglijst rechtstreeks degraderen naar de 5e klasse en de nummers 10 en 11 volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 5e klassen een nacompetitie moeten spelen voor zes plaatsen in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal.
KSD-Marine 1 in seizoen 2022-2023

De smalle selectie van trainer Henk Baggerman en elftalbegeleider Silvio Mansveld hadden het in de eerste seizoenshelft moeilijk in de “Rotterdamse” poule. Tot aan de winterstop wist KSD-Marine van de 11 competitiewedstrijden er slecht 3 te winnen, 2 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 11 punten en een doelsaldo van 20 voor en 39 tegen ging men op een twaalfde positie van de ranglijst de winterstop in.

KSD-Marine begon dus de tweede seizoenshelft op een rechtstreekse degradatieplek en moest dit dus zien te gaan ontwijken. Toch nog een klein lichtpuntje toen dit aan het einde van het het seizoen was gelukt. In de 26 competitiewedstrijden telde men 5 overwinningen, 7 gelijke spelen en 14 nederlagen. Met 22 punten (doelsaldo 43-78) eindigde KSD-Marine op de 11e positie van de ranglijst en dit betekende dus nacompetitie spelen voor behoud in de 4e Klasse.

In de eerste ronde van de nacompetitie stond op zaterdag 3 juni 2023 op het programma de wedstrijd RAS tegen KSD-Marine. Na 90 minuten voetballen stond er 3-3 op het scorebord en dus moest er verlengd worden. In de verlenging werd niet meer gescoord en zodoende volgde er een strafschoppenserie. KSD-Marine won uiteindelijk deze strafschoppenserie en plaatste zich hiermee voor de volgende ronde.

Op zaterdag 10 juni moest KSD-Marine in de tweede ronde uitkomen tegen GSC/ESDO. Op Sportpark Escamp I werd het een grote teleurstelling voor een ieder die KSD-Marine lief had want de forse 7-0 nederlaag betekende dat KSD-Marine in het volgende seizoen moest starten in de vijfde klasse.

Seizoen 2023-2024

Door de degradatie naar de kelder van het Haagse amateurvoetbal besloten een aantal eerste elftalspelers om KSD-Marine alsnog de rug toe te keren. Een aantal spelers, die zouden komen naar KSD Marine trokken ook hun ja-woord weer in. Hierdoor kwam KSD-Marie spelers te kort voor een eerste elftal, ook omdat de club slechts één selectie elftal bezat.
Het bestuur van KSD-Marine kon dan ook niet anders om het standaardelftal niet in te schrijven voor competitieverband.

De trieste balans bij ingang van het seizoen 2023-2024 was nu dat KSD-Marine slechts 1 seniorenelftal, 1 35+ team en 1 dameselftal bezat.

Op 24 november 2023, was er het zeer trieste nieuws van het overlijden van de toenmalige voorzitter Ronald Ruchti, die voor KSD Marine zeer veel betekend heeft. Hij was een van de leidende  bestuurders in de totstandkoming van de fusie en heeft er tevens voor gezorgd dat KSD Marine voor de komende 30 jaar bespeler mag blijven van de velden in het zeer fraaie duingebied op de Waalsdorpervlakte.

In twee buitengewone ledenvergaderingen werd er door de leden duidelijkheid gegeven om de club voort te laten bestaan en mogelijk weer uit te breiden. Gezien het feit er met ingang van dit seizoen geen eerste elftal meer was, werd er een commissie ingesteld om de toekomst van de club te onderzoeken en een nieuw bestuur samen te stellen. Tijdens de laatste buitengewone ledenvergadering werd er met volledige toestemming van de leden het navolgende bestuur gekozen en benoemd: Voorzitter: Leo Hauser, Vicevoorzitter: Ron Koene, Secretaris: Fleur van Heijst, Penningmeester: Rick Ruchti & Merel Busscher, Kantine & clubhuiszaken: Dick Zwartepoorte & Claire Eerdhuijzen, Wedstrijdsecretaris: Sylvio Mansveld & Serge Moesman en Communicatie intern/extern & website: Kevin de Zeeuw, Allie Gordeau

Het was positief om te zien dat diverse personen vanuit het vrouwen/mannen voetbal de club op bestuurlijk niveau wilde helpen om de toekomst verder in te gaan en met veel enthousiasme een aantal zaken willen oppakken.

Tijdens de vergadering werden er ook nog een aantal speerpunten gepresenteerd, zoals het verder willen uitbreiden van het recreatievoetbal voor zowel de vrouwen/mannen, het organiseren van toernooien, feest/sociaal events, het verbeteren van de communicatie naar de leden, plan van aanpak aangaande de accommodatie, mogelijkheid van het opstarten van een 1e elftal of een team onder de 23 jaar en gesprekken aangaande de overeenkomsten met onze partners zoals ROC Mondriaan, Defensie en voetbalclub HVV.

Na het sluiten van de vergadering werd er uit eerbetoon en respect een minuut stilte voor Ronald gehouden waarna er een toast werd uitgebracht, zoals hij dit zou hebben gewild, om de voortzetting van KSD Marine verder te continueren.

<

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s:

Seizoen 2013-2014 Winnaar van de KNVB districtsbeker categorie 2

Parade de trainers v.v. KSD-Marine

2013-2014 Fred van der Luijtgaarden
2014-2015 Fred van der Luijtgaarden
2015-2016 Fred van der Luijtgaarden / per 01-01-2016 Chris Hoogerweij
2016-2017 Chris Hoogerweij (tot 29-10-2016) / Eki Korte (vanaf 15-11-2016)
2017-2018 Eki Korte
2018-2019 Roel Zandbergen
2019-2020 Roel Zandbergen
2020-2021 Henk Baggerman
2021-2022 Henk Baggerman

Parade der voorzitters bij v.v. KSD-Marine

2013-2015 Leo Hauser
2015-heden Ronald Ructhi

Erelid KSD-Marine :

Hans Dominicus
Th. Haazer
Leo Hauser
Ron Koene
Eef Muiser
Siem Muller
H.J. van Oort
Paul Pardon
Joop de Roode
Jan Schoneveld
H.P. van der Touw
Wim Verhagen
J.C. Wolswijk
Dick Zwartepoorte

Lid van Verdienste KSD-Marine :

Willem Dijkhuizen
Rick van den Hoogenband
Paul Laus
Willem Ooms
J.A. van der Ploeg Sr.
J.L. van der Zwan
Wim Verhagen
James Corver
Ronald Ruchti