Het ontstaan van de fusieclub Archipel-Ornas
Archipel-Ornas ontstond in 1993 uit een fusie van de zaterdagclub Ornas en de zondagclub Archipel. Geplaagd door een enigszins ongunstige ligging op de grens van Den Haag en Wassenaar, ondanks de geweldige velden waarover beide vereniging gezamelijk beschikte, en de concurrentie van andere opkomende sporten liep het ledenaantal tussen 1986 en 1992 bij zowel Archipel als Ornas gestaag terug.
In 1992 besloten beide clubs een fusie aan te gaan.
Met deze fusie groeide de jeugdafdeling weer en beschikte de nieuwe vereniging HSV Archipel-Ornas nu zowel een zaterdag- als een zondagafdeling.
<
Seizoen 1993-1994
Het bestuur van de nieuwe fusieclub Archipel-Ornas zag er in het eerste seizoen als volgt uit: Ben Vorwald Sr. (voorzitter), Ton Hamers (vice-voorzitter en coördinator zaterdagafdeling), Joop van Zaanen (secretaris), R. van Zaanen (penningmeester), R. van Grinsven (wedstrijdsecretaris zondagafdeling), Arie Harteveld (wedstrijdsecretaris zaterdagafdeling), Ger Beck (wedstrijdsecretaris jeugdafdeling) en Wim Harteveld (voorzitter jeugdafdeling).
In het eerste seizoen van Archipel-Ornas begon de club met 2 seniorenelftallen op de zaterdag en 6 seniorenelftallen op de zondag. De jeugdafdeling bestond uit een C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1 en F2-team.
De indeling van de zaterdag 1 van Archipel/Ornas voor het seizoen 1993-1994 in de 2e Klasse van de HVB luidde als volgt; Archipel/Ornas, Blauw Zwart, Cromvliet, DVC, GDA, Graaf Willem II VAC, GSC, HTSV, LenS, Marine, MVO’72, PZH, sv Voorburg en Westerkwartier.
De zaterdag 1 van Archipel/Ornas eindigde uiteindelijk op de tiende positie van de 2e Klasse. Van de 24 wedstrijden wist men er 6 te winnen, 7 gelijk te spelen en werd er 11 keer verloren. Hiermee behaalde men 19 punten en een doelsaldo van 50 voor en 57 tegen.
De zondag 1 van Archipel-Ornas kwam in het seizoen 1993-1994 uit in de Hoofdklasse B van de HVB en moest het opnemen tegen DUNO, ESDO, Graaf Willem II VAC, GSC, HS Texas DHB, sv Kijkduin, OSC, Paraat, VOGEL, VVP en sv Wassenaar.
De zondag 1 van Archipel-Ornas in seizoen 1993-1994. Staand v.l.n.r: Bouke Keus, John van Wanrooy, Floris de Leeuwe, Rene de Vries, Ron Grimmelikhuizen, Roberto van Es, Erwin Waanders, Danny van der Heijden, Maurice Keane, Ron Pondman (trainer) en Rob Noordanus. Zittend v.l.n.r: Jan van Essen, Theo Pince van de Aa, Ton van Schijndel, Sander Pronk, Misha Palte, Marco Westerduin, Eric de Raat en Raymond van Oostrom.
>
In goed overleg met het bestuur besloot trainer Ron Pondman na afloop van het seizoen 1993-1994 om zijn contract niet te verlengen. Ron Pondman had in totaal 6 jaar het eerste elftal van de zondagafdeling onder zijn hoede gehad. In deze zes seizoenen heeft zijn elftal menig keer meegedaan aan de na-competitie, hetgeen eind vorig seizoen met Archipel resulteerde in promotie naar de zo fel begeerde Hoofdklasse van de H.V.B.
Ron Pondman ging gelukkig niet verloren voor de club en had besloten om als jeugdtrainer aan Archipel-Ornas verbonden te blijven.
Seizoen 1994-1995
Het bestuur van Archipel-Ornas schreef voor het seizoen 1994-1995 wederom 2 seniorenelftallen voor de zaterdagcompetitie in en de zondagafdeling bestond ditmaal uit 5 elftallen. De jeugdafdeling van Archipel-Ornas bestond dit seizoen uit een B1, C1, D1, D2, D3, E1, F1 en F2-team.
De zaterdag 2e Klasse van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel/Ornas, Blauw zwart, Cromvliet, DZS (De Zwarte Schapen), DVC, GDA, GDS, Graaf Willem II VAC, KSD, MVO’72 en FC Zoetermeer.
De zaterdag selectie van trainer Arie Harteveld bestond uit de volgende spelers: M. Bakker, A. Bal, J. Bal, J.F. de Bruin, M. Ensing, S. Ensing, M. Hamers, W. Harteveld, P. Mannaart, J. Plugge, B.T. Vorwald, D. Vorwald en M. Wolbersen.
<
Als opvolger van trainer Pondman had het bestuur van Archipel-Ornas voor de zondagafdeling Jan Eversdijk gecontracteerd.
De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Archipel/Ornas, Azzurri, Duindorp SV, ESDO, Klamingo’s/Bizon, GSC, HS Texas DHB, JuVentas, sv Kijkduin, Spoorwijk en VVP.
De zondag A-selectie van Archipel-Ornas bestond dit seizoen uit de volgende spelers: A. Abbas, P. Blans, E. de Borst, F. Beyersbergen van Henegouwen, M. Fils, S. Gobind, R. Grimmelikhuizen, A. Groeneweg, J. Hassani, D. v.d. Heiden, A. den Heijer, P. den Heijer, V. Hoogwerf, J. Kersten, J. Kleinee, W. de Klerk, T. Middeldorp, R. van Ooststroom, A. van Oudenaarde, H. Peereboom, A. Pronk, R. Schonk, R. den Toom, J. Veldhoen, R. de Vries, E. Waanders, J. van Wanrooy en M. Westerduin.
<
Op 2 juni 1995 werd op grootse wijze het 75-jarig bestaan (oprichtingsdatum Archipel was op 01-06-1920) gevierd. Op de zeer druk bezochte receptie waren vele gasten aanwezig zoals de wethouder van sportzaken de heer Luyten en de voorzitter van de HVB, de heer Wingelaar. Verder waren er vele vertegenwoordigers van andere voetbalverenigingen en afgevaardigden van verschillende instanties en ook hoofdsponsor Bauke Keus deelde mee in de feestvreugde. Bijzonder was ook de aanwezigheid van diverse Ereleden en Leden van Verdienste van de fusievereniging.
Als sluitstuk van het 75-jarig jubileum was er een grote feestavond in restaurant Bijhorst te Wassenaar georganiseerd. Ruim 350 gasten waren aanwezig op de avond die tot op de puntjes goed verzorgd was.
Seizoen 1995-1996
Bij aanvang van het seizoen 1995-1996 was het bestuur van Archipel-Ornas als volgt samengesteld; Voorzitter: Ben Vorwald sr, Vice-Voorzitter en coördinator zaterdagafdeling: A. Hamers, Penningmeester: R. van Zaanen, Secretaris: J. van Zaanen en Jeugdvoorzitter: W. Harteveld.
Archipel-Ornas begon het seizoen 1995-1996 met wederom 2 seniorenelftallen op de zaterdag en 6 seniorenelftallen op de zondag. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een B1, C1, D1, D2, E1, en een F1-team.
In oktober waren er echter bij de zondagafdeling wekelijks problemen om de seniorenelftallen te bemannen. Hierdoor zag het bestuur van Archipel-Ornas zich genoodzaakt om de elftallen te herzien. Zodoende werd het 4e elftal teruggetrokken uit de competitie en werden de spelers opgesplitst in het 3e- en het 6-elftal.
In het seizoen 1995-1996 werd er door de KNVB een nieuwe puntentelling ingevoerd. Een overwinning leverde tegenwoordig drie punten op in plaats van twee!
De zaterdag 2e Klasse van de HVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel/Ornas, Blauw Zwart, DVC, De Zwarte Schapen, GDA, GDS, Jai Hanuman, Kamraan, KSD, LenS, MVO’72, RAVA en WIK.
De zondag 1e Klasse B van de HVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel/Ornas, Jai Hanuman, sv De Jagers, Kamraan, sv Kijkduin, Hsv Marathon, TAC’90, vv Tempo, VDS, VOGEL en FC Zoetermeer.
Met nog één speelronde te gaan had de zondag 1 van Archipel-Ornas de mogelijkheid om kampioen worden. Wanneer men zelf won en concurrent sv Kijkduin puntverlies zou oplopen dan mocht het 1e elftal zich kampioen noemen. Als de mannen van trainer Ben Moelker zou winnen en sv Kijkduin ook dan volgde er een beslissingswedstrijd. Mocht het misgaan bij Archipel-Ornas dan resteerde er sowieso nog nacompetitie voor promotie.
Uiteindelijk won zowel Archipel/Ornas als sv Kijkduin hun laatste competitiewedstrijd en zodoende eindigde beide clubs met 49 punten uit 20 duels gezamenlijk aan kop. Een beslissingswedstrijd moest dus gaan uitmaken wie zich kampioen mocht gaan noemen.
Op zondag 5 mei 1996, op het terrein van Te Werve aan de Vredenburchweg , vond de beslissingswedstrijd tussen Archipel/Ornas en sv Kijkduin plaats. De strijd om het kampioenschap werd met maar liefst 6-1 gewonnen door sv Kijkduin en zodoende moest Archipel/Ornas, samen met FC Zoetermeer en TAC’90, gaan proberen om via de nacompetitie promotie af te dwingen.
FC Zoetermeer – TAC’90 eindigde in 3-4 en vervolgens won Archipel/Ornas met 2-1 van FC Zoetermeer. Er volgde dus weer een spannende eindstrijd voor promotie. TAC’90 tegen Archipel/Ornas werd echter 3-1 waardoor het team van trainer Moelker wederom promotie misliep.
>
Seizoen 1996-1997
Weinig tot geen veranderingen in het bestuur van Archipel-Ornas bij aanvang van het seizoen 1996-1997. Wel leuk om even de contributie te vermelden die de leden dit seizoen moesten betalen. Bij de senioren was dit nu 276 gulden per jaar, voor niet werkende leden 138 p/j, junioren van 15 t/m 17 jaar 150 en voor donateurs 50 p/j. We spreken hier dus over guldens en niet over euro’s!
De Algemene Ledenvergadering van vrijdag 4 oktober 1996 werd door de leden matig bezocht. Voor bestuursfuncties waren maar liefst 4 vacatures zodat het bestuur van de vergadering mandaat kreeg om op zoek te gaan naar geschikte kandidaten. De Archipel-Ornas post (voetbalkrantje) kwam, i.p.v. wekelijks, nu om de twee weken uit.
Helaas moest het bestuur van Archipel-Ornas voor het seizoen 1996-1997 weer een elftal minder inschrijven voor de competitie. De zaterdagafdeling bleef stabiel met 2 seniorenelftallen maar voor de zondagcompetitie werden nu 5 seniorenelftallen ingeschreven. Helaas moest er al snel een elftal (het 3e elftal) worden teruggetrokken door een te sterke onderbezetting van de vijf bestaande teams. De jeugdafdeling van Archipel-Ornas bestond ditmaal uit een A1, B1, C1, C2, D1, E1, E2 en een F1.
Toen in 1996 de Haagse Voetbal Bond (HVB) werd opgeheven, “promoveerde” de zaterdag 1 van Archipel-Ornas van de Hoofdklasse HVB naar 5e Klasse (de laagste klasse) van de KNVB. De zondag 1 kwam zelfs in de 6e Klasse van de KNVB te voetballen.
De zaterdag 1 van Archipel/Ornas werd in het seizoen 1996-1997 ingedeeld in de zaterdag 5e Klasse B van de KNVB, met daarin als tegenstanders: sv Bohemen, GDS, HS Texas DHB, HTSV, sv De Jagers, Kamraan, MVO’72, Neta Dall, PZH, RAS en VCS.
De competitie was voor Archipel/Ornas aanzienlijk zwaarder dan in voorgaande jaren maar desondanks was de start van de zaterdag 1 veelbelovend. Echter al snel bleek dat Archipel/Ornas tegen de wat sterkere ploegen te kort kwam. Al met al eindigde men uiteindelijk op een keurige zesde positie van de ranglijst. Uit de 22 competitiewedstrijden werden 28 punten behaald en werd er 47 gescoord en kreeg men er 57 tegen.
De zondag 6e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1996-1997 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel/Ornas, GOL-Sport, sv De Jagers, Leidsche Boys, Hsv Marathon, Postalia, SEP, Taurus, VDS, VNA en FC Zoetermeer.
De zondag 1 eindigde uiteindelijk op de zesde positie van de ranglijst, een plaats die voor het eerst sinds jaren geen nacompetitie opleverde.
Seizoen 1997-1998
Bij aanvang van het seizoen 1997-1998 zien we ineens een enorme daling qua leden bij Archipel-Ornas. Het ledenbestand bedroeg namelijk op 1 juli 1997: 83 speelgerechtigde seniorenleden, 48 niet spelende leden, 72 juniorleden, 56 ondersteunende leden (donateurs / donatrices) en 23 relatie-adressen, die tevens het clubblad ontvingen. In totaal is dit 282 ingeschrevenen.
Voor de zondagcompetitie werden nu in eerste instantie 4 seniorenelftallen ingeschreven maar al vroeg in het seizoen besloot het bestuur nog eens een elftal terug te trekken. De zaterdagafdeling bestond nog steeds uit 2 seniorenelftallen.
De jeugdafdeling van Archipel-Ornas bestond in het seizoen 1997-1998 uit een A1, B1, C1, C2, D1, E1 en F1.
Op de Algemene Ledenvergadering van woensdag 8 oktober 1997 sprak het bestuur van Archipel-Ornas haar bezorgdheid uit over de toekomst van de vereniging. Deze mening bleek ook door de leden te worden gedeeld. De Gemeente Den Haag had immers bespelingsnormen op de velden vastgesteld en kon men als vereniging niet aan deze bespelingsnormen voldoen dan zal de gemeente de huur van de velden opzeggen. Archipel-Ornas was dit seizoen niet meer in staat om zelfstandig aan deze normen te voldoen.
De ledenvergadering gaf daarom groen licht voor de mogelijkheid tot onderzoeken van samenwerking of eventuele fusie met een andere voetbalvereniging. Er werd een Commissie Toekomst in het leven geroepen, waarvan de heren Arie Harteveld, Theo van Zeeland en A. Zwennes deel van uitmaakten.
<
De zaterdag 5e Klasse C van de KNVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1997-1998 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel-Ornas, DHL, DVC, DWO, Kamraan, LenS, Neta Dall, Postalia, PZH, RFC’95, RVC, Te Werve, Wanica Star en FC Zoetermeer.
>
De zondag 6e Klasse B van de KNVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1997-1998 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel-Ornas, DUNO, Dynamo’67, sv De Jagers, Leidsche Boys, Marathon, NIVO, Oranje Blauw, Postalia, Spoorwijk en Triomph.
>
Voor een samenwerkingsverband of eventuele fusie was Archipel-Ornas inmiddels in gesprek geweest met de buren van Postalia. Om meerdere redenen had dit echter niet tot resultaat geleid. Ook was de voetbalvereniging De Jagers in beeld maar deze club besloot voorlopig als zelfstandige vereniging verder te willen gaan.
Seizoen 1998-1999
Bij aanvang van het seizoen 1998-1999 was het Archipel-Ornas bestuur uit de volgende personen samengesteld: Ben Vorwald sr. (Voorzitter), G. van Ooststroom (Vice-voorzitter), J. van Zaanen (Penningmeester), R. van Grinsven (Wedstrijdsecretaris zondag), Arie Harteveld (Coördinator zaterdagafdeling), C. Keus (kantinezaken), Joop van Mosel (jeugdzaken) en A. Zwennes (Commissaris toekomstzaken). Omdat de functie Secretaris constant vacant bleef besloot J. van Zaanen ook dit op zich te nemen.
Inmiddels was de commissie “Toekomst” nog steeds druk bezig om een geschikte fusiepartner te vinden. Voor een voortbestaan op lange termijn moest men namelijk ook op zoek naar een geschikt sportcomplex want bijna alle voetbalvelden in de omgeving van de Buurtweg zouden plaats moeten gaan maken voor een groot golfterrein.
De zaterdagafdeling zat gelukkig al vanaf het seizoen 1993-1994 in een stabiele situatie want ook voor dit seizoen schreef Archipel-Ornas 2 seniorenelftallen in voor de competitie. De zondagafdeling zagen we dit seizoen gelukkig weet ietsje groeien want er werden ditmaal 5 seniorenelftallen ingeschreven bij de KNVB.
De jeugdafdeling van Archipel-Ornas bestond in het seizoen 1998-1999 uit een A1, B1, C1, D1, E1, E2 en F1.
De zaterdag 5e Klasse A van de KNVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1998-1999 uit de volgende clubs samengesteld: Abbenes, Archipel-Ornas, DoCoS, DWO, Foreholte, GWS, sv De Jagers, KSD, Marine, RAS, Roodenburg en FC Zoetermeer.
Archipel-Ornas 1 zaterdag seizoen 1998 – 1999. Staand v.l.n.r; Martin van Veen, Jan Plugge, Wim Oosterbaan, Jan Willem Veneman, Stef Ensing, Jan Bal, John de Waal, Arie Bal en topcoach Arie Harteveld. Zittend v.l.n.r; Patrick Mannaart, Michel Wolbersen, Martin Bakker, Cor Rouffaer, Theo Rouffaer, Andrew Martin en Ton Zwennes.
>
De zondag 5e Klasse A van de KNVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1998-1999 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Archipel-Ornas, ASC, GOL Sport, JuVentaS, Marathon, Meerburg, Tempo, Triomph, VCL, VNA en VOGEL.
>
Seizoen 1999-2000
Weinig veranderingen in het bestuur van Archipel-Ornas, alleen R. van Grinsven had zich terug getrokken als wedstrijdsecretaris zondag. Deze functie kwam ook te vervallen. Voor de zondagafdeling van Archipel-Ornas bestond in het seizoen 1999-2000 uit weer 4 seniorenelftallen en de zaterdagafdeling uit 2 teams. De jeugdafdeling bestond in dit seizoen uit een B1, B2, C1, D1, E1 en F1-team.
De zaterdag 1 van Archipel-Ornas kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse D van de KNVB.
<
De zondag 1 van Archipel-Ornas kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse A van de KNVB en ontmoette daarin: Alphen, ASC, GOL Sport, Graaf Willem II VAC, HTMC, De Jagers (trok zich in februari 2000 terug uit de competitie), Leidsche Boys, RFC’95, Stompwijk, Taurus en VNA.
Trainer Wil Dorland beschikte dit seizoen uit de volgende spelers: I. Abdulsalami, P. Adam, F. Beywersbergen van Henegouwen, R. Bolman, E. de Borst, M. Bruystens, C. van Essen, R. de geus, D. van der Heiden, D. den Hengst, P. den Heijer, H. Kaslong, J. Kleinee, R. Kock, S. Lamping, F. de Leeuwe, M. Oosterveen, R. van Oostroom, R. Orlando, M. Prince van de Aa, A. Pronk, M. Robinson, J. Roosa, R. Schonk, F. Unogwu, R. de Vries, J. de Water, M. Westerduin, R. Westerduin en L. de Wijer.
Met 25 punten uit 20 wedstrijden eindigde de zondag 1 van Archipel-Ornas uiteindelijk op de zevende positie van de ranglijst. Kampioen werd ASC met maar liefst 51 punten.
Seizoen 2000-2001
Het bestuur van Archipel-Ornas was dit seizoen als volgt samengesteld: B. Vorwald (voorzitter), G. van Ooststroom (vice-voorzitter), Martin van Veen (secretaris), J. van Zaanen (penningmeester), Arie Harteveld (wedstrijdsecretaris zaterdag), L. de Wijer (wedstrijdsecretaris zondag), Joop van Mosel (commissaris algemene zaken), C. Keus (commissaris kantinezaken) en L.Vredenbregt (commissaris jeugdzaken).
Bij aanvang van het seizoen 2000-2001 telde de zaterdag-afdeling van Archipel-Ornas nog altijd 2 seniorenelftallen. Echter bij de zondag-afdeling waren er wederom een aantal voetballende leden gestopt/vertrokken zodat het bestuur nog ternauwernood 4 elftallen kon inschrijven voor de competitie. Bij de jeugd was Archipel-Ornas als kleine vereniging dit seizoen toch weer met een A1, B1, C1, D1, E1 en F1 in alle jeugdklassen vertegenwoordigd.
Bij de zaterdag 1 van Archipel-Ornas was besloten om niet meer te gaan voetballen in de standaardklasse van de competitie in West II. Het bestuur kwam tot dat besluit, omdat de huidige selectie al aardig op leeftijd was en zodoende de kwaliteiten ontbeerde om mee te kunnen draaien in de zaterdag standaardklasse van de KNVB.
De zaterdag 1 van Archipel-Ornas werd zodoende in het seizoen 2000-2001 ingedeeld in de Res. 8e Klasse L.
De zondag 1 van Archipel-Ornas kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse B en ontmoette daarin: BMT, Celeritas, Duindorp SV, DUNO, De Jagers, Jai Hanuman, JuVentaS, RTT’99, Spoorwijk en Toofan.
Het werd een matig seizoen voor trainer Wil Dorland en zijn mannen want van de 18 competitiewedstrijden werden er slechts 5 gewonnen en 13 verloren. Met 15 punten en een doelsaldo van 45 voor en 64 tegen eindigde Archipel-Ornas op de voorlaatste positie van de ranglijst. Alleen sv De Jagers deed het met 4 punten nog slechter.
Tijdens dit seizoen hadden de besturen van de voetbalverenigingen JAC en Archipel-Ornas diverse gesprekken gevoerd om de mogelijkheid te onderzoeken tot een eventuele fusie. Archipel-Ornas voldeed namelijk niet meer aan de bespelingsgraad die door de gemeente was opgelegd. Dit wilde dus zeggen dat Archipel-Ornas leefde in een te grote jas op haar complex. Het bestuur had al met een aantal voetbalverenigingen om de tafel gezeten maar die gesprekken leverden niet het gewenste resultaat op. De gesprekken met JAC waren wel positief en hier leek toekomst in te zitten. Beide besturen waren voor een fusie en ook de leden van zowel JAC als Archipel-Ornas hadden zich positief uitgesproken.
Op 21 april 2001 vond er bij Archipel/Ornas een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats. Het enige punt op de agenda was het verzoek van het bestuur aan de leden om verder te gaan met de fusiebesprekingen met de v.v. JAC, met als uiteindelijk doel een fusie.
Tijdens deze vergadering bleek wel dat het overgrote deel van de aanwezige leden overtuigd was van de noodzaak tot fusie. Van alle aanwezige leden stemden er slechts twee tegen. Toch was daarmee de zaak nog niet afgehandeld want het voor deze beslissing vereiste aantal stemmen (drie-vierde van het totale ledenbestand) was tijdens deze vergadering niet aanwezig.
Seizoen 2001-2002
De samenwerking met de voetbalvereniging JAC was zover al gevorderd dat er vanaf het seizoen 2001-2002 als één vereniging werd opgetreden. Met andere woorden, de voetbalvereniging Archipel-Ornas zal onder de naam JAC (JAC-Archipel-Ornas-Combinatie) aan de competitie gaan deelnemen. Het zaterdag seniorenteam ging als JAC 10 aan de competitie deelnemen. Alle teams van Archipel-Ornas gingen meteen in de nieuwe clubkleuren (oranje-wit) aan de competitie deelnemen. Vanaf dit seizoen verscheen ook nog maar één clubblad en dat betekende dat de Archipel-Ornas Post niet meer zou verschijnen.
Alle voormalige Archipel-Ornas teams mochten dit seizoen nog wel op het toenmalige complex van Archipel-Ornas voetballen.
Allemaal optimistische geluiden dus maar toch werd er met pijn in het hart afscheid genomen van meer dan 80 jaar voetbalhistorie.
Na eerst een jaar te hebben samengewerkt fuseerde Archipel/Ornas in 2002 definitief met JAC. De naam Archipel-Ornas was al opgenomen in de nieuwe naam JAC Archipel-Ornas Combinatie (JAC dus). De zaterdagtak ging met een elftal verder in de reserve klasse, de zondagtak heeft nog twee jaar als JAC aan de competitie deelgenomen, voordat deze opgeheven werd. Het merendeel van de resterende zaterdagvoetballers stapte in juni 2004 over naar VV Marine.
Helaas, van deze Archipel/Ornas hebben wij geen foto’s kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met foto’s van deze amateurclub neem dan a.u.b. contact met ons op.
Palmares v.v. Archipel-Ornas (zondag)
Kampioenschappen:
geen
Andere prestatie’s:
geen
Palmares v.v. Archipel-Ornas (zaterdag)
Kampioenschappen:
geen
Andere prestatie’s:
geen
Parade der trainers bij Hvv Archipel-Ornas (zondag):
1993-1994 Ron Pondman
1994-1995 Jan Eversdijk
1995-1996 Ben Moelker
1996-1997 Harry Baltus / Wil Dorland
1997-1998 Wil Dorland
1998-1999 Wil Dorland
1999-2000 Wil Dorland
2000-2001 Wil Dorland
2001-2002 Wil Dorland
Parade der voorzitters bij Hvv Archipel-Ornas:
1993-???? Ben Vorwald sr.
???? -???? ??
????-2002 Ben Vorwald
Complex aan de Verlengde Waalsdorperlaan (even voorbij de Buurtweg langs de rand van de Landscheidingsweg en bij het eind van het Theomann Bouwmeesterpad).
Ereleden Archipel-Ornas:
?
?
B. Loeffen
Lid van Verdienste bij Archipel-Ornas
Piet de Roos
Piet Rijnenberg
?
Zijn we allemaal nog naar op zoek….