Scheveningen, S.v.v.

Den Haag
07-01-1919 - Heden

 

SVV Scheveningen

Sportpark Houtrust
Houtrustweg 96
2566 GJ Den Haag ZH
Tel. 070-3653131
Site: http://www.svvscheveningen.nl/

De oprichting van S.V.V. Scheveningen

Volgens ingewijden ligt de bakermat van het voetbal in Scheveningen in het Westbroekpark, waar geïnterneerde  Engelsen in de Eerste Wereldoorlog een balletje trapten onder de naam “Prisoners of War”. Dit spel werd door jeugdigen overgenomen, soms met primitieve middelen, zoals een bal, gemaakt van proppen papier met elastieken daaromheen.
In het voorjaar van 1919 vatte de leden van de toenmalig bestaande muziekvereniging “Excelsior”, met als gangmaker W.P.J. de Liefde van de latere muziekwinkel in de Stevinstraat, ook het plan om met een voetbal in de openlucht wat te gaan oefenen om hierdoor meer uithoudingsvermogen te krijgen, wat noodzakelijk was bij de loop- en mars-muziek. Al snel bleek dat er slechts drie leden van deze muziekvereniging ooit wel eens eerder tegen een voetbal hadden getrapt, wetende dezelfde heer W.P.J. de Liefde, J.Henkekemper en P.Koonings. Ondanks dit bleef men oefenen en kwamen er steeds meerdere beoefenaars bij, waardoor er zowaar een elftal ontstond.
In die tijd was er ook een clubje mensen uit de buurt van de Willem Kuyperstraat genaamd “Tot Ons Genoegen” (T.O.G.), o.l.v. de heer Moen sr. Zijn doel was het voetbalspel in ernst te beoefenen en zich als club aan te sluiten bij de Voetbalbond. Echter door het geringe aantal leden van T.O.G. was dit onmogelijk en hierdoor streefde de heer Moen naar uitbreiding van het aantal leden. Aangezien de leden van muziekvereniging Excelsior en T.O.G. regelmatig in het Westbroekpark en op het terrein aan de Harstenhoekweg een partijtje voetbal speelde, bestond er tussen beide clubs een vriendschappelijke band. Op zekere avond besprak de heer Moen met de heer Koonings het plan voor een eventuele samenwerking tussen beide partijen waardoor er dan een flinke voetbalvereniging gesticht kon gaan worden en hierdoor alsnog aansluiting met de Haagse Voetbal Bond mogelijk zou zijn. De heer Koonings besprak dit voorstel van de heer Moen bij zijn vereniging Excelsior en tot aller vreugde  werd dit met algemene stemmen aanvaard. Na deze beslissing kwamen beide clubjes bijeen en wel op het duintje bij de wachterswoning aan de Harstenhoekweg, waar na een korte en zakelijke bespreking tot een fusie werd besloten.
De oprichtersvergadering werd op 1 juli 1919 gehouden in het café “Volksbelang” in de Keizerstraat te Scheveningen en met algemene stemmen werd de naam S(cheveningse) V(oetbal) V(ereniging) Scheveningen aangenomen. Bij deze oprichting werd besloten dat de club zou gaan spelen in een groene trui en zwarte broek. Svv Scheveningen kende in haar eerste seizoen 25 leden.


Twee oprichters van SVV Scheveningen, links dhr.W.P.J.de Liefde,rechts dhr.G.Moen sr.

Het eerste bestuur werd gekozen en deze bestond uit; K.Hofland (voorzitter), L.Spaans (secretaris), J.Roskam (penningmeester) en G.Moen sr. (commissaris van materiaal). Echter na enkele weken lag voorzitter Hofland zijn functie alweer neer en werd de heer P.C.Koonings benoemd tot voorzitter.
Overigens was er in 1919, vlak na de Eerste Wereldoorlog, een “explosie” van nieuwe voetbalverenigingen in Nederland want er werden maar liefst 59 nieuwe clubs opgericht.

Het eerste seizoen van Svv Scheveningen

Svv Scheveningen kreeg een terrein aangewezen aan de Stevinstraat. Piet Konings zette het speelveld met zijn landmeter uit, de familie Mooijman timmerden de doelpalen en de heer Moen trok de lijnen met zijn kalkwagen.
Svv Scheveningen begon aan haar eerste seizoen met twee elftallen op de zondag te voetballen. Het eerste elftal werd ingedeeld in de 3e Klasse HVB en boekte in het seizoen 1919-1920 een bemoedigend resultaat. Svv Scheveningen eindigde n.l. als tweede achter kampioen Concordia 3 uit Delft. Met deze tweede plaats promoveerde de club automatisch naar de 2e Klasse. Svv Scheveningen kende overigens in dit seizoen een achterhoede die zich niet snel liet passeren en een voorhoede die veelvuldig het net wist te vinden gezien het doelsaldo van 58 voor en 22 tegen.


Eerste “elftal”foto van SVV Scheveningen in 1919 op de Boetvelden

De spelers die toen in seizoen 1919-1920 voor het eerste elftal van Svv Scheveningen uitkwamen waren: A.Hofland, M.Harteveld, J.Roskam, P.J.v.d.Toorn, P.C.Brokke, C.Oosterveen, P.Koonings, L.Spaans, J.D.Brokke, F.Wehrmann en C.Rensen. Met het tweede elftal ging het lang zo goed niet in het eerste seizoen en zij eindigde daarom ook op de laagste plaats met de doelcijfers 11 voor en 56 tegen.

Seizoen 1920-1921

Svv Scheveningen groeide enorm want in het tweede seizoen van haar bestaan werd er al met vier elftallen deelgenomen aan de competitie. Wat echter wel een groot probleem was was de terreinenkwestie. Het veld aan de Stevinstraat werd de club alweer snel ontnomen voor “visnetten-drogerij”. Hierdoor was er een groot probleem ontstaan want er moesten nog wedstrijden gespeeld worden. De heren G.Moen sr. en L.Spaans gingen langs voetbalvereniging HVV en vertelde daar de situatie. HVV was zeer joviaal en Svv Scheveningen mocht het seizoen afmaken op het tweede veld van deze club aan de Alkemadelaan. Het eerste elftal speelde in het seizoen 1920-1921 “slechts” 14 competitiewedstrijden waarvan er 10 van werden gewonnen, tweemaal gelijk gespeeld en tweemaal verloren. Met deze 22 punten, en een doelsaldo van 35-12, eindigde Svv Scheveningen uiteindelijk op een derde plaats in de 2e Klasse HVB.
De terreinenkwestie bleef Svv Scheveningen parten spelen. Er kon een veld worden gehuurd aan de Berkenbosch Blokstraat, waar tegenwoordig de Mets-tennisbanen liggen, voor maar liefst f.500,= per jaar. Dat was natuurlijk een enorm bedrag voor deze tijd maar gelukkig kon de club deze velden onderverhuren voor f.350,= p.j. om visnetten te laten drogen. Zodoende had Svv Scheveningen dus een goedkoop terrein maar ook daar kon de club slechts een jaar gebruik van maken. Vervolgens kreeg de club een veld toegewezen “achter de tunnel” van de toenmalige spoorweg Scheveningen-Rotterdam, het zgn. “Hofpleinlijntje”. Hier stond, op een aangrenzend veldje, een soort varkenstal “Graafie” genoemd, waar men eerst de varkens opzij moest duwen om zich uiteindelijk zelf te kunnen omkleden.

Seizoen 1921-1922

In het seizoen 1921-1922 werd Svv Scheveningen 1 met 26 punten ongeslagen kampioen van de 2e Klasse B HVB. Van de 14 competitiewedstrijden werden er maar liefst 12 gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld en kende het team een doelsaldo van 57-6. In deze 2e Klasse eindigde Delfia II met 20 punten als tweede en De Ooievaars II met 16 punten als derde. Het tweede elftal van Svv Scheveningen eindigde met 15 punten uit 10 wedstrijden (doelsaldo 41-11) op een tweede plaats van de 3e Klasse G.

Seizoen 1922-1923

Aangezien het aantal leden het laatste jaar sterk was toegenomen besloot het bestuur voor de competitie van seizoen 1922-1923 maar liefst 5 elftallen in te schrijven. De prestaties waren in dit seizoen niet slecht te noemen. Svv Scheveningen 1 eindigde met 15 punten uit 12 wedstrijden (doelsaldo 27-14) als derde in de 1e Klasse HVB. Ook het 2e elftal eindigde, met 19 punten uit 14 wedstrijden (56-18), als derde in de 3e Klasse. Het eerste elftal van Svv Scheveningen nam in dit seizoen voor het eerst deel aan de wedstrijden van de Haagsche Zilveren Beker. In de eindstrijd werd met 4-2 verloren van ADO 3.
Intussen had Svv Scheveningen wederom van terrein moeten wisselen en was ditmaal terecht gekomen op een veld vooraan de tunnel van de toenmalig spoorbaan Scheveningen-Rotterdam bij de Harstenhoekweg.

Seizoen 1923-1924

In het seizoen 1923-1924 werd het eerste elftal met 22 punten uit slechts 10 wedstrijden, en een doelsaldo van 43-7, kampioen van de 1e Klasse HVB en promoveerde hiermee naar 4e Klasse van de Nederlandse Voetbal Bond (Koninklijke bestond toen nog niet). In dit seizoen werd ook het 2e elftal van Svv Scheveningen met 24 punten uit 12 wedstrijden (doelsaldo 62-3 !) ongeslagen kampioen van de 2e Klasse HVB.

Seizoen 1924-1925

In seizoen 1924-1925 breidde de club zich wederom uit, ditmaal met twee adspiranten (jeugd)-elftallen. SCheveningen 3 en 5 werden in dit seizoen kampioen van hun afdeling en door het kampioenschap van het 3e elftal mocht Svv Scheveningen 2 promoveren.

Seizoen 1925-1926

Samen met de voetbalverenigingen ‘s-Gravenzande, Hoek van Holland, OB, De Ooievaars en TOGO kwam het eerste elftal van Scheveningen uit in de zondag 4e Klasse B van de NVB. In totaal een afdeling van zes clubs dus moesten er 10 wedstrijden worden gespeeld. Aangezien het toenmalige terrein van Svv Scheveningen, gelegen aan de Stevinstraat, veel gebruikt moest worden voor nettendrogerij, speelde Scheveningen haar eerste vijf thuiswedstrijden achter elkaar. Na een spannende strijd met Hoek van Holland wist Scheveningen uiteindelijk kampioen te worden. Van de slechts 10 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Hiermee behaalde Scheveningen 17 punten en een doelsaldo van 34 voor en 8 tegen.


Krantenfoto, gemaakt ter gelegenheid van het kampioenschap van Scheveningen in 1926 van de 4e klasse B. Op de foto oprichter Ger Moen Sr.(A) en echtgenote(B) alsmede speler Beb Moen(C)

Voor promotie naar de 3e Klasse moest Scheveningen het in een extra competitie opnemen tegen de kampioenen van de andere 4e Klassen zondag. Dit waren THB, Schiedam en Celeritas. Van deze vier kampioenen zouden de eerste drie clubs van de eindstand in de nacompetitie promoveren. Scheveningen liet er geen gras overgroeien en wist van de 6 wedstrijden er 5 te winnen en 1 te verliezen. Met 10 punten, en een doelsaldo van 22-10, promoveerde men dus vrij eenvoudig naar de 3e Klasse van de KNVB. Ook THB en Schiedam wisten te promoveren.


 Het kampioenselftal uit 1926

Het 3e elftal behaalde op niet minder fraaie wijze het kampioenschap van de 2e Klasse HVB want het behaalde maar liefst 23 punten uit 12 wedstrijden met een doelsaldo van 56-13.

Seizoen 1926-1927

De zondag 3e Klasse B van de NVB was in het seizoen 1926-1927 uit de volgende clubs samengesteld; Bodegraven, Gouda, Olympia, ONA, RVC, Scheveningen, Schoonhoven en VDS.

In dit seizoen kwam het eerste elftal van Scheveningen dus voor het eerst uit in de 3e Klasse van de Nederlandse Voetbal Bond en eindigde uiteindelijk op een zesde positie van de ranglijst. Van de 14 competitiewedstrijden wist men er 5 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 7 keer verloren. Hiermee behaalde Scheveningen 12 punten en een doelsaldo van 25 voor en 31 tegen.


Scheveningen 1 bij de spoorbaan aan de Zwolsestraat.

Het tweede elftal van Svv Scheveningen kwam dit seizoen uit in de 1e Klasse D en eindigde met 17 punten uit 12 duels (37-17) op een gedeelde eerste plaats samen met D.O.V. Na een gespeelde beslissingswedstrijd werd D.O.V. uiteindelijk kampioen.

Seizoen 1927-1928

De zondag 1 van Scheveningen mocht het dit seizoen in de 3e Klasse A van de N.V.B. opnemen tegen: Alphen, Hillinen, LFC, Lugdunum, ONA, RVC en UVS.

Na afloop van het seizoen 1927-1928 ging in eerste instantie de Groen Zwarte vlag bij Svv Scheveningen halfstok. Het 1e elftal eindigde n.l. met slechts 8 punten (3x winst, 2 gelijke spelen en 9x verlies) uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van 24 voor en 34 tegen op de laatste plaats van de 3e Klasse. Voor het behoud van de 3e Klasse moest er tegen Alphia gespeeld worden en werd er met 4-0 verloren. Degradatie dus in eerste instantie maar omdat de 3e Klasse voor het volgende seizoen met een team werd uitgebreid moest Svv Scheveningen tegen De Ooievaars uitmaken wie er 3e Klasser bleef. Svv Scheveningen won met maar liefst 5-1 van De Ooievaars en bleef hierdoor alsnog behouden voor de 3e Klasse.

Seizoen 1928-1929

Voor het seizoen 1928-1929 werd er bij Svv Scheveningen ook een elftal voor de zaterdagcompetitie ingeschreven. Aanvankelijk liep deze afdeling niet best, dat kwam vooral doordat er op zaterdag nog gewoon werd gewerkt. Hierdoor werd er na dit seizoen de zaterdag-afdeling alweer opgeheven. Van de 14 wedstrijden die “de zaterdag 1” in haar eerste seizoen speelde werd er slechts driemaal gewonnen en maar liefst elfmaal verloren en kende het team een doelsaldo van 37-69. Dat het eerste “zondag-elftal” gewoon in de 3e Klasse behoorde bewees men wel in het seizoen 1928-1929 door met 19 punten uit 16 wedstrijden (42-33) samen met U.V.S. op een gedeelde 2e plaats te eindigen, achter kampioen Alphen.

Seizoen 1929-1930

Het seizoen 1929-1930 brachten voor alle seniorenelftallen geen opzienbarende resultaten op. Alleen het eerste juniorenteam werd kampioen van de 4e Klasse met een doelsaldo van maar liefst 100-17.

Seizoen 1930-1931

De zondag 3e Klasse C van de NVB was in het seizoen 1930-1931 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Delft, DVC, Hoek van Holland, MAAS, Naaldwijk, Rijswijk, RVC, Scheveningen en VFC.

Scheveningen was dit seizoen oppermachtig en werd dan ook uiteindelijk met 33 punten kampioen. Van de 18 competitiewedstrijden wist men er liefst 15 in winst om te zetten en werd er 3 keer gelijk gespeeld. Zodoende eindigde men met 33 punten (doelsaldo 56-17) op de eerste positie van de 3e klasse C. Hoek van Holland eindigde met 26 punten als tweede, gevolgd door M.A.A.S. (23 punten) en Naaldwijk (21 punten).
Met S.V.W. en O.N.A. moest worden gestreden voor één plaats in de 2e Klasse. Ondanks dat Svv Scheveningen dit seizoen dus oppermacht bleek lukte het helaas niet om te promoveren want O.N.A. werd de gelukkige.

Seizoen 1931-1932

Nadat de gemeente ‘s-Gravenhage de velden voor het bouwplan “Harstenhoek” nodig had werd Svv Scheveningen wederom veldloos. De club werd eerst ondergebracht bij Laakkwartier en vervolgens nog eens bij het HTM-terrein “Maaldrift” te Wassenaar.
In 1931 kreeg Svv Scheveningen dan eindelijk een thuishaven: twee velden aan de Buurtweg, gelegen tegenover de huidige ingang van camping Duinhorst. Om daar in die tijd te geraken maakte je een treinreis van het stationnetje Gevers Deynootweg naar de halte Renbaan-Achterweg aan de Buurtweg. Wilde je op de fiets dan moest je in dat geval helemaal omrijden via de Van Alkemadelaan en dan om de Julianakazerne heen naar het paardenpad dat daar begon. Over de vastgereden aarde naast dit pad kwamen ze, voorbij de ingang van Renbaan Duindigt, dan eindelijk bij de Buurtweg uit. Het huidige Theo Mann Bouwmeesterpad bestond toen nog niet, dus was de tocht er een met omwegen en ongemakken. Zo was het ‘fietspad’ naast het paardenpad nog geen meter breed en bovendien geflankeerd door bomen, waarvan de wortels gevaarlijke hindernissen vormden. Hoe gevaarlijk blijkt uit het volgende verhaal.
Het complex op de Buurtweg was verre van luxueus, maar dat had ook zijn charme. Aan beide zijden van het hoofdveld lagen sloten, waar om de haverklap ballen in terechtkwamen. Met behulp van een hengel met een schepnet moesten ze dan worden opgevist. Zo ook uit de kalkput met ongebluste kalk die zich achter één van de doelen bevond. Met de kalk uit die put werden overigens de lijnen uitgezet. Het tweede veld was verre van egaal. Dwars over het veld liep een “hoge rug”, een handicap die de nodige aanpassing in de speelwijze vergde. De opstal op het terrein bestond uit een viertal kleedhokken, twee aan twee, met daartussenin een ruimte met een mogelijkheid tot verkoop van consumpties over de toonbank. Het assortiment was beperkt: koffie, limonade-gazeuse (kogelflesjes!) en wat koeken, kauwgom, kwattarepen, pepermunt en voetbalveters. Daarachter bevond zich een wasgelegenheid, bestaande uit enige kranen, waaruit geen drinkwater(zo stond op een bordje te lezen) kwam, maar water dat uit de daar achter gelegen sloot was opgepompt.
De toegang tot de terreinen vereiste van de fietsers nogal wat stuurmanskunst, want vanaf de straatweg moest je twee sloten over en wel via uiterst twijfelachtige bruggetjes: de eerste stond vrijwel op instorten en de tweede maakte een bocht, die moeilijk te nemen viel en daardoor tot menige uitglijder leidde. Het was dan ook niet te vermijden dat zo nu en dan iemand met een nat pak en van top tot teen onder het kroos het sportveld bereikte.

Voor de toeschouwers was vanaf de zijkant van “het clubgebouw” , en loodrecht daarop, een schutting gemaakt van rietmatten. Later werden daar een aantal palen voorgezet, het geheel voorzien van een dak van asfaltpapier, dus omgetoverd tot een overdekte pergola. Wanneer er veel publiek was, werd een gedeelte daarvan benut om er in de rust consumpties te verkopen. Dat gebeurde vanaf enkele aaneengeschoven tafels.
Bij uitwedstrijden werd op de terugweg, ongeacht de uitslag, gestopt bij het café Rooie Ka, nabij garage Jansen, later het Witte Huis genaamd of bij de uitspanning van Klaas van de Velde. Later werd ook wel De Deijl aangedaan. Na afloop van thuiswedstrijden bezochten supporters meestal het café van Cock Groos, die zelf een goede voetballer was geweest, op de hoek van de Zantvoortstraat en de Dirk Hoogenraadstraat of bij Nico de Jong in de Renbaanstraat.

Na de gemiste promotie in seizoen 1930-1931 werd Scheveningen voor het seizoen 1931-1932 in de zondag 3e Klasse A van de NVB ingedeeld en trof men hierin de volgende tegenstanders; Alphia, ASC, Bodegraven, GSV, Hillinen, LFC, Lugdunum, RVC en UVS.

Het 1e elftal van Svv Scheveningen liet de moed niet zakken en behaalde men dit seizoen met 32 punten wederom het kampioenschap binnen van de 3e Klasse A. Van de 18 wedstrijden werden er 14 gewonnen en 4 maal gelijk gespeeld en kende de club een doelsaldo van 66-23.

Het 2e elftal van Svv Scheveningen eindigde met 24 punten uit 16 wedstrijden (doelsaldo 76-34) samen met Te Werve op de eerste plaats in de 1e Klasse C van de HVB en hierdoor moest men onderling uitmaken wie zich kampioen mocht gaan noemen. Deze beslissingswedstrijd werd gespeeld op het terrein van De Ooievaars in het Zuiderpark en werd door Svv Scheveningen met 1-0 gewonnen en hiermee het kampioenschap veroverd. Maar het seizoen was nog niet afgelopen want nu volgde er ook nog kampioenswedstrijden tegn Kranenburg 1 en VUC 3. Ook deze wedstrijden hadden een beslissingswedstrijd nodig tussen Kranenburg en Svv Scheveningen 2 om de Algehele kampioen te kunnen aanwijzen. Wederom in het Zuiderpark werd het ditmaal maar liefst 6-2 voor het tweede team van Svv Scheveningen en mocht men zich tot Algeheel Kampioen der HVB noemen. Het kampioensteam van Svv Scheveningen 2 bestond dit seizoen uit; W.de Ruiter, G.v.d.Plas, K.Vink, C.Rolfes, Th.v.d.Zeeuw, A.Roos, H.J.Lukassen, J.G.Meere, B.Moen, H.Sas, W.de Vries, J.Guit en C.de Bruijn.

Seizoen 1932-1933

De Svv Scheveningen groeide qua ledenaantal maar door en voor het seizoen 1932-1933 werd zodoende zelfs een zesde seniorenelftal voor de zondag ingeschreven bij de KNVB. Ook in dit seizoen werd het 1e elftal, met 31 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 54-18, kampioen van de 3e Klasse A. Helaas gelukte het Svv Scheveningen voor de derde maal op rij niet om promotie af te dwingen.
Het 2e elftal deed het dit seizoen wederom uitstekend want de debutant in de reserve KNVB-klasse wist van de 16 competitiewedstrijden en maar liefst 15 te winnen. Hiermee werd men met 31 punten, en een doelsaldo van 71-23, kampioen van de res. 3e Klasse A van de KNVB. Helaas was er dit seizoen ook voor het 2e elftal geen promotie weggelegd.

Seizoen 1933-1934

Nadat Wim de Liefde, één van de oprichters van Svv Scheveningen, in 1933 voor zichzelf was begonnen in het vak van pianostemmer en reparateur en zijn definitieve vestigingsplaats vond op het adres Stevinstraat 26 werd hij in dit zelfde jaar tevens voorzitter van zijn geliefde club. Voor het seizoen 1933-1934 werden er door het bestuur van Svv Scheveningen 5 senioren-elftallen ingeschreven voor de zondagcompetitie en 4 jeugdelftallen voor de zaterdag. Tevens ging men het dit seizoen weer eens proberen met een senioren-elftal op de zaterdag.
Het 1e elftal van de zondag eindigde dit seizoen met 24 punten uit 18 wedstrijden (61-33) op een gedeelde eerste plaats van de 3e Klasse A samen met De Musschen. Na het spelen van twee beslissingswedstrijden ging het kampioenschap uiteindelijk naar De Musschen toe. Het 2e elftal had na de gemiste promotie van afgelopen seizoen de moed niet opgegeven en werd dit seizoen wederom kampioen van de res. 3e Klasse B van de KNVB met de cijfers; 16 gespeeld, 29 punten, 14 gewonnen, 1x gelijk, 1x verloren en een doelsaldo van  80 voor en 29 tegen. De hierop volgende promotiewedstrijden werden door Svv Scheveningen succesvol beëindigd en hierdoor promoveerde het 2e elftal naar de res. 2e Klasse KNVB. Een prachtig resultaat natuurlijk voor de reserves van een 3e Klasser! Ook het 3e elftal van Svv Scheveningen wist met 24 punten uit 14 wedstrijden (81-33) het kampioenschap binnen te halen van de 2e Klasse HVB. Hiermee bewees Svv Scheveningen toch wel dat men over zeer goed spelersmateriaal beschikte.

Seizoen 1934-1935

Het 15-jarig bestaan van Svv Scheveningen werd op 26 augustus 1934 gevierd met een jubileumwedstrijd tegen het Duitse Krupp Turn Verein uit Duitsland met als resultaat een 5-1 overwinning. Op 8 september 1934 volgde er nog een grote feestavond in “Seinpost”.
Het 1e elftal eindigde wederom in de top van de 3e Klasse A, ditmaal als tweede met 23 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 55 voor en 31 tegen. Het 2e elftal debuteerde in de res. 2e Klasse KNVB en eindigde uiteindelijk met 14 punten uit 18 wedstrijden (47-57) op een achtste plaats.

Seizoen 1935-1936

Het “zaterdag-team” eindigde met 14 punten uit 16 wedstrijden (40-77) op een zesde positie.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1935-1936 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Celeritas, Hillegom, Hillinen, De Kennemers, Lugdunum, Scheveningen, Schoten, SVC en Zandvoort.

Dit seizoen werden er bij de zondag 1 van Svv Scheveningen qua prestaties geen opzienbarende resultaten geboekt. Van de 18 competitiewedstrijden wist men er 9 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 6 keer verloren. Met 21 punten, en een doelgemiddelde van 46 voor en 30 tegen, eindigde men op de derde positie van de ranglijst

Ook het 2e elftal(17 uit 16) en 3e-elftal (25 uit 18) eindigde als derde in hun poule.

Seizoen 1936-1937

Bij aanvang van dit seizoen begon Svv Scheveningen met het organiseren van een Nederlaagserie om een tonnetje haring. De eerste deelnemers aan deze Haringserie waren BMT, Ter Laak, Laakkwartier, De Postduiven en VIOS. Van BMT en VIOS wist Svv Scheveningen van te winnen en tegen de overige drie teams werd gelijkgespeeld. Na beslissingswedstrijden werd uiteindelijk vv Ter Laak de eerste winnaar van deze Haringserie.

Voor dit seizoen schreef de club voor “de zondag” 5 seniorenelftallen in en voor “de zaterdag” 1 seniorenteam en 3 jeugdelftallen.

Wederom kwam de zondag 1 van Scheveningen uit in de 3e Klasse A van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: ASC, Delft, Gouda, Hillegom, Hillinen, Lugdunum, De Postduiven en Schoten.

Een poule bestaande uit negen clubs dus dat betekende slechts 16 competitiewedstrijden. Van die 16 wedstrijden wist Scheveningen er 9 te winnen, 4 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 22 punten, en een doelsaldo van 44 voor en 24 tegen, eindigde men op een keurige tweede positie van de ranglijst. Dit waren slechts 2 punten minder dan kampioen Gouda.

Seizoen 1937-1938

Bij aanvang van seizoen 1937-1938 waren wederom BMT, Ter Laak, Laakkwartier, De Postduiven en VIOS de deelnemers aan de Haringserie. Doordat BMT Svv Scheveningen de grootste nederlaag (1-4) toebracht werd deze club tot winnaar uitgeroepen.

>

Met het 1e “zaterdag-elftal” bleef het maar sukkelen geblazen en dit team moest zich dan ook halverwege het seizoen terugtrekken uit de competitie

De zondag 1 van Scheveningen kwam in het seizoen 1937-1938 uit in de 3e Klasse A van de KNVB met daarin als tegenstanders: ASC, BMT, Celeritas, Hillegom, Hillinen, Lugdunum, ONA, De Postduiven, RVC en TONEGIDO.

Het 1e “zondag-elftal” behaalde dit seizoen maar liefst 32 punten (13x winst, 6x gelijk en 1x verlies) uit 20 wedstrijden met een doelsaldo van 49 voor en 20 tegen. Toch eindigde men hiermee ‘slechts’ op de tweede plaats van de ranglijst want BMT werd met 35 punten kampioen van de 3e Klasse A.

Seizoen 1938-1939

Getracht werd om meer aandacht te verkrijgen voor de Haringserie-wedstrijden door medewerking te krijgen van enkele 1e- en 2e-Klassers. Dit gelukte niet helemaal maar ADO en Quick verleende gelukkig wel haar medewerking. Daarom was het deelnemersveld nu als volgt: Quick, Laakkwartier, ADO, Cromvliet, VIOS en SVC. Omdat VIOS Svv Scheveningen ditmaal de grootste nederlaag (2-4) wist toe te brengen werd deze club dit jaar de gelukkige winnaar van de eerste prijs.

In het jaar 1938 werd dhr. G.Moen sr benoemd tot Erelid van Svv Scheveningen.

Men ging het dit seizoen wederom proberen met een seniorenelftal op de zaterdag. Gelukkig haalde dit team nu wel het einde van de competitie maar met 11 nederlagen, 1 gelijkspel, 2 overwinningen en een doelsaldo van (35-64) eindigde dit team onderaan in de laagste Klasse.

In het seizoen 1938-1939 was de zondag 3e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, ASC, Hillegom, Hillinen, Lugdunum, De Postduiven, Scheveningen, SVC, Terlaak en VDS.

Het 1e zondagteam eindigde wederom als tweede in de 3e Klasse A, ditmaal met 26 punten (12x winst, 2x gelijk en 4x verlies) uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 51 voor en 22 tegen. Kampioen werd ASC met 28 punten.

Wel feest was er dit seizoen bij het 4e elftal van Svv Scheveningen. Dit team werd met 23 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van 79-22 kampioen van de res. 3e Klasse HVB.

Seizoen 1939-1940

De Haringserie-wedstrijden werden voor dit seizoen nog aantrekkelijker gemaakt door buiten de tonnetjes haring als extra prijs een schitterende zilveren beker van ongeveer 75 cm hoogte beschikbaar te stellen. Deze beker werd de “Groenewold-Beker” genoemd, geschonken door de heer J.Groenewold. Ook werd er voortaan na afloop van iedere Haringserie-wedstrijd een haringtafel opgemaakt waarbij beide elftallen de haring goed lieten smaken.

In augustus 1939 werd de algehele mobilisatie afgekondigd. Op 1 september 1939 brak de Tweede Wereldoorlog uit. De KNVB besloot wel een competitie te laten verspelen, maar deze werd aangemerkt als “noodcompetitie”. Er kwam een indeling waarbij het reizen van clubs zoveel mogelijk beperkt werd en er zou aan het einde van het seizoen 1939-1940 geen sprake zijn van degradatie of promotie.

De zondag 1 van Scheveningen werd zodoende ingedeeld in groep H samen met Laakkwartier, De Ooievaars, De Postduiven, RVC, Scheveningen, SVC, Ter Laak en TONEGIDO Een poule dus met 8 clubs dus normaal gesproken moest men 14 competitiewedstrijden spelen maar veel clubs haalden dit aantal nog niet eens. Scheveningen wist wel de 14 wedstrijden te spelen en wist daarvan 9 keer te winnen, 3 gelijk te spelen en 2 te verliezen. Met 21 punten, en een doelsaldo van 56 voor en 19 tegen, eindigde men op de tweede positie van de ranglijst achter Laakkwartier (23 punten).

Seizoen 1940-1941

De Tweede Wereldoorlog was ook voor Svv Scheveningen een zwarte bladzijde in haar geschiedenis. Vele leden hadden in de meidagen van 1940 voor het vaderland gestreden. Na de capitulatie van Nederland ging het “gewone” leven weer verder, zo ook dus bij Svv Scheveningen.

In Scheveningen bestonden nog twee clubs namelijk S.S.D.S. (Steeds Sterker Door Samenspel) en V.V.D. (Voetbalvereniging Duindorp). In 1938 fuseerden deze verenigingen tot C.V.S. (Combinatie VVD en SSDS). In 1940 besloten Svv Scheveningen en C.V.S. een fusie aan te gaan en hierdoor kreeg Svv Scheveningen ineens de beschikking over een sterker zaterdagelftal. Dit resulteerde in een kampioenschap in de 2e Klasse HVB in het seizoen 1941-1942.

De zondag 1 van Scheveningen kwam dit seizoen uit in de 3e Klasse B van de KNVB met daarin de volgende tegenstanders: BEC, DHL, DHZ, EDS, GDA, Hoek van Holland, De Musschen, De Postduiven, Terlaak, VCS en VOC.

Het is ongelofelijk maar voor het vijfde seizoen achter elkaar eindigde Scheveningen ook dit seizoen weer op een tweede positie van de ranglijst. Ditmaal moest men de titel van de 3e Klasse B overlaten aan De Musschen. Scheveningen wist van de 18 competitiewedstrijden er maar liefst 18 in winst om te zetten, 0 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 36 punten en de doelcijfers 71-28, eindigde men op slechts 1 punt achterstand van kampioen De Musschen op de tweede positie.

Seizoen 1941-1942

Op een gegeven moment kon er door de oorlog geen gebruik meer worden gemaakt van het treintje. Rijwielen werden schaars, zodat spelers en publiek de heen- en terugtocht in groepsverband, lopende langs de rails, volbrachten.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1941-1942 uit de volgende clubs samengesteld: Cromvliet, GDA, Olympia, ONA, De Postduiven, RVC, Scheveningen en Terlaak. Een poule dus uit 8 verenigingen dus dat betekende dit seizoen slechts 14 competitiewedstrijden. Na vijf keer achtereen op de tweede plaats te zijn geëindigd lukte het Scheveningen nu eindelijk wel om op de eerste positie van de ranglijst te eindigen. Van de 14 wedstrijden wist men er 6 te winnen, 6 gelijk te spelen en 2 te verliezen. Hiermee behaalde de Scheveningers 18 punten en een doelsaldo van 39 voor en 26 tegen.
Scheveningen had echter de pech dat zowel Olympia als ONA ook 18 punten behaalden en zodoende moesten deze drie clubs in een extra competitie gaan strijden om het kampioenschap. In de Play-off wedstrijden wisten zowel Scheveningen als Olympia ONA te verslaan dus de strijd om het kampioenschap ging nu tussen Scheveningen en Olympia. De confrontatie tussen beide teams eindigde in een gelijkspel maar omdat Scheveningen een doelsaldo kende van 4 voor en 1 tegen en Olympia slechts 2 voor en 1 tegen, kon bij de Scheveningers dan eindelijk de kampioensvlag in top.

>

Seizoen 1942-1943

Tijdens de evacuatieperiode, die in 1942 begon, werd de vereniging zo goed en zo kwaad als het ging in stand gehouden. Beb Moen, in die tijd secretaris van de club, was naar Duitsland getransporteerd en aan zijn zestienjarige zoon (Ger) werd gevraagd of hij zijn vaders werkzaamheden kon overnemen. Bestuursvergaderingen werden gehouden bij Jan van Soldt, Technisch Installatiebedrijf, aan de Laan van Meerdervoort, want Scheveningen was sperrgebiet Later werden die vergaderingen gehouden in het huis van Ger Moen (Zeeruststraat 10) alsook de besprekingen met en het maandelijks betalen van de trainers, gesprekken met spelers, het betalen van contributies en het gereed maken van het clubblad.

>

Seizoen 1943-1944

Omdat bijna de gehele bevolking van Scheveningen naar elders moest evacueren kwam hierdoor ook het verenigingsleven praktisch tot stilstand. Ook de velden aan de Buurtweg mochten niet meer worden gebruikt en werd Svv Scheveningen verdreven naar de Fruitweg bij BMT, met als kleedgelegenheid de remise van de HTM. Door al deze oorlogsomstandigheden was de zaterdag-afdeling van Svv Scheveningen wederom ter ziele gegaan.

Seizoen 1944-1945

Tot begin september 1944 zag het er nog naar uit dat er ook in het seizoen 1944-1945 “gewoon” in competitieverband gevoetbald zal worden. Echter door de plotselinge ontwikkelingen in de oorlog kwam hier echter niets meer van terecht. Op 5 september 1944 (Dolle Dinsdag) maakte de bevolking van Nederland zich op om de bevrijders binnen te halen. De bevrijding van het Westen van het land zou echter nog acht lange maanden op zich laten wachten.

Seizoen 1945-1946

Na alle ellende van de Tweede Wereldoorlog werd er in het seizoen 1945-1946 weer “gewoon” begonnen met het voetballen. Wel werd er nog later een gedenksteen gemaakt met daarop de namen van alle leden van Svv Scheveningen die de oorlog niet hadden overleefd.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB bestond in het seizoen 1945-1946 uit; Cromvliet, GDA, GSV, Laakkwartier, ONA, RVC, Scheveningen, TONEGIDO en Westerkwartier.

Het 1e zondagelftal wist in seizoen 1945-1946 meteen het kampioenschap in de 3e Klasse B van de KNVB te veroveren en moesten er zodoende promotiewedstrijden gespeeld gaan worden om naar de 2e Klasse te kunnen promoveren. Dankzij de medewerking van het  ADO-bestuur konden deze wedstrijden op hun veld in het Zuiderpark worden gespeeld. VDL en LFC waren daarbij de tegenstanders van Svv Scheveningen. Svv Scheveningen wist deze promotiewedstrijden tot een positief resultaat te brengen en voor het eerst in het bestaan van de club wist men hiermee de 2e Klasse van de KNVB te bereiken.
Na navolgende spelers van Svv Scheveningen bewerkstelligden het kampioenschap in de zondag 3e Klasse B van de KNVB: O.Lochmans, K.Vink, H.v.Roekel, P.Snabel, A.C.J.v.d.Harst, A.v.d.Zwan, J.v.d.Harst, W.Verhey, P.de Lange, M.de Lange, P.de Roode en C.v.Roekel. Trainer was de heer W.Ros en verzorger H.Sas.

In januari 1946 werd er onder de bezielende leiding van Joop Vons besloten om de zaterdagafdeling wederom nieuw leven in te blazen. Het zaterdag-team kon vanaf januari 1946 gelijk deelnemen aan de competitie in de 2e Klasse HVB. Enkele namen uit deze beginperiode van de “zaterdag” waren; J.Kroon, M.Westerduin, W.Voois, W.Kroon, J.de Rijk, A.Roeleveld, J.v.d.Zwan en D.Pronk.
Na jaren lang sukkelen kwam overigens het “Zaterdag-voetbal” in 1946 pas echt op gang en werd er bij de KNVB een inschrijving van enkele honderden elftallen bereikt.

Seizoen 1946-1947

In mei 1946 kreeg Svv Scheveningen de beschikking over twee velden aan de Benoordenhoutseweg op het terrein van Filmstad. Dit terrein was genoemd naar de filmstudio’s van Loet Barnstijn, die daar voor de oorlog waren gevestigd. Van de restanten van die filmstudio’s waren kleedkamers gemetseld en een tentje voor consumptie-verkoop. De hoogste KNVB-elftallen van Svv Scheveningen mochten echter niet op dit terrein spelen. Men was namelijk bang voor verkeersopstoppingen, omdat je de velden vanaf de drukke Benoordenhoutseweg kon zien en de fietsers en automobilisten zich konden laten afleiden door het voetbalspel. Zo speelden de eerste elftallen van de zaterdag en de zondag tot 1952 afwisselend bij ADO, Wassenaar, Laakkwartier, VUC en HBS.
Dankzij de medewerking van voetbalvereniging Laakkwartier konden de inmiddels traditionele Haringserie-wedstrijden op hun terrein gespeeld worden.

Seizoen 1947-1948

Clubavonden floreerde bij Svv Scheveningen als nimmer tevoren. Voor het houden van deze avonden werd veelal onderdak gezocht bij café’s. Café ‘t Abeeltje aan het Abeelplein, café de Dreef en café L.de Roode zijn de bekende namen uit die tijd. In deze naoorlogse periode werd de contributie bij de leden thuis opgehaald door de heer D.Ros. Het materiaal en vooral de ballen werden ook thuis verzorgd. A.Mosshammer was hiermee belast maar ook de heren J.Erberveld en J.v.d.Berg hielden zich later met deze taak bezig. Moest men in die tijd voetballen dan diende men de bal bij één van deze heren eerst op te gaan halen.
Café Irene diende in die tijd als clublokaal terwijl in “Padro” in de Juriaan Kokstraat de feestavonden van Svv Scheveningen werden gehouden.

Seizoen 1948-1949

In het seizoen 1948-1949 eindigde het 1e zondagteam onderaan in de 2e Klasse KNVB en moest men zodoende degradatiewedstrijden gaan spelen op het HBS-veld (Houtrust) tegen De Hollandiaan, TYBB, ONA en Velsen. Svv Scheveningen kwam uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd en wist hiermee dus het 2e Klasserschap te behouden.
In 1948 trad Wim de Liefde na 15 jaar voorzitterschap af en werd opgevolgd door J.Kraayeveld. Jan Vegt werd gekozen tot 2e penningmeester.

Seizoen 1949-1950

In 1949 bestond Svv Scheveningen 30 jaar en dit werd gevierd met een groot feest in de toenmalige “Dierentuin” aan de Benoordenhoutseweg. Het feest werd opgeluisterd door het dansorkest “The Hurrican’s” o.l.v. de heer H.Dirkzwager.
Bij aanvang van dit seizoen breidde de zaterdag-afdeling zich uit van één naar twee seniorenelftallen in de competitie. Het eerste zaterdagelftal kwam nog steeds uit in de 2e Klasse van de HVB.

In het seizoen 1949-1950 was de zondag 2e Klasse A in District West 2 uit de volgende clubs samengesteld: CVV, DCV, DFC, EBOH, Leerdam, Overmaas, Scheveningen, Unitas, USV en VUC.


Scheveningen 1 seizoen 1949-1950 Staand v.l.n.r: Piet Smit (trainer), Henk van Roekel, Johnny van der Zwan, Piet de Lange, Piet Beyersbergen, Otto Lochmans, Karel Vink, Piet de Roode, Kees Barberien en Henk de Graaf. Zittend v.l.n.r: Arie van der Zwan, Jan van der Harst, Jan van Geen, Rinus de Lange, Ies de Lange en Kees Verkijk

Seizoen 1950-1951

De vereniging bleef inmiddels groeien en de zaterdag-afdeling kreeg er wederom een seniorenelftal bij. Het eerste elftal van de zondag leverde diversen spelers (Jan van Geen, J.Ploeg, Ies de Lange, J.v.d.Harst, H.v.Raavenzwaay en John v.d.Zwan) aan vertegenwoordigende elftallen. Jan van Geen had inmiddels wel bij aanvang van dit seizoen Svv Scheveningen verlaten om zijn voetbalgeluk als profspeler in Frankrijk te gaan zoeken.

Het seizoen 1950-1951 was weer zo’n opmerkelijk jaar. Het 1e elftal van de zaterdag, bestaande uit L.Pronk, M.Spaans, W.Vons, B.v.d.Berg, M.Rog, P.v.d.Harst, M.v.Duijn, J.Verloop, J.Taal, P.v.Mastrigt, W.Kroon en A.de Jong werden kampioen van de 2e Klasse HVB. Ook het 2e- en 3e-elftal van de zaterdag lieten zich niet onbetuigd en gingen met de kampioenstitel strijken. Groot feest dus in de “Padro” met een feestavond die geheel werd verzorgd door de eigen toneelvereniging.

De zondag 2e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1950-1951 uit de volgende clubs samengesteld: COAL (Rotterdam), CVV (Rotterdam), EBOH (Dordrecht), HFC Haarlem, Neptunus (Rotterdam), Overmaas (Rotterdam), Quick (Den Haag), Scheveningen, Sliedrecht en Unitas (Gorinchem).

De zondag 1 van Scheveningen speelde een prima seizoen in de één na hoogste voetbalklasse want van de 18 wedstrijden werden er 9 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 20 punten, en een doelsaldo van 46 voor en 46 tegen, eindigde men in de middenmoot op een keurige vijfde positie.

Seizoen 1951-1952

In dit seizoen kwam dus de “zaterdag 1” uit in de 1e Klasse HVB en de “zondag 1” in de 2e Klasse KNVB. Verder ontbreken de gegevens over dit seizoen.

De zondag 1 van Scheveningen kwam in het seizoen 1951-1952 wederom uit in de 2e Klasse B van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: COAL (Rotterdam), Excelsior (Rotterdam), Fluks (Dordrecht), Gouda, Leerdam, Overmaas (Rotterdam), Quick (Den Haag), Unitas (Gorinchem), UVS (Leiden) en VUC (Den Haag).

Vergeleken met het vorige seizoen waren de resultaten ietsje minder van Scheveningen maar desondanks wist men zich makkelijk staande te houden in de 2e Klasse. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 20 punten (doelsaldo 46 voor en 47 tegen) eindigde men samen met Unitas op een gedeelde zesde positie van de ranglijst.

Seizoen 1952-1953

Nadat dus alle elftallen (op de twee 1e elftallen na) vanaf 1946 de beschikking hadden over de twee velden op “Filmstad” aan de Benoordenhoutseweg kreeg Svv Scheveningen vanaf 5 juli 1952 de beschikking over Sportpark Duinhorst, hetgeen tot een mijlpaal in de geschiedenis van de voetbalvereniging kon worden beschouwd. De Svv Scheveningen beschikte immers nu, na vele omzwervingen, eindelijk over een eigen sportcomplex. Sportpark “Duinhorst” was n.l. een prachtig complex, mooi gelegen aan de Buurtweg in Wassenaar op het terrein waar nu een camping gelegen is, achter Renbaan Duindigt. Voor een amateurvereniging in de jaren vijftig had dit complex een enorme uitstraling, want behalve over de schitterende entourage beschikten Svv Scheveningen nu over een hoofdveld en een drietal bijvelden. Om het hoofdveld liep een sintelbaan voor atletiekwedstrijden (de bekende hardloper Wim Slijkhuis was er bedrijfsleider) en aan de beide lange zijden stonden tribunes, waarvan één overdekte. Daaronder bevonden zich prachtige kleed- en wasgelegenheden (douches met warm water!) en een ruimte voor materialen. Verder kon de club nu beschikken over een ruime kantine en een bestuurskamer. De kantine was een geheel losstaand houten paviljoen, gelegen schuin achter de korte zijde van het hoofdveld, waarin zich een vertrek bevond dat was ingericht als vergaderruimte-annex-bestuurskamer. Vergeleken met wat Svv Scheveningen gewend was betekende dit dus ineens een enorme luxe!

Het seizoen 1952-1953 leverde nog een heugelijk feit op. Het 1e zaterdagelftal wist op 30 mei 1953 n.l. wederom kampioen te worden door de beslissingswedstrijd tegen Maasdijk met 2-0 te winnen. Hiermee behaalde Svv Scheveningen dus het kampioenschap van de 1e Klasse A van de HVB en promoveerde zodoende naar de 4e Klasse van de KNVB.

In het seizoen 1952-1953 was de zondag 2e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: COAL (Rotterdam), EBOH (Dordrecht), Fluks (Dordrecht), Fortuna Vlaardingen, HOV (Rotterdam), HVV (Den Haag), Neptunus (Rotterdam), ONA (Gouda), Scheveningen, TSC (Oosterhout) en VUC (Den Haag).

Terwijl de zaterdagafdeling floreerde verging het de zondagafdeling minder goed. Aan het einde van dit seizoen degradeerde zelfs het 1e elftal naar de 3e Klasse. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en maar liefst 12 verloren. Met 12 punten en een doelgemiddelde van 33 voor en 52 tegen eindigde Svv Scheveningen op de laatste plaats van de ranglijst. Deze degradatie zou tevens een ommekeer in het voetballeven van de inmiddels 35-jarige amateurclub gaan geven.

Seizoen 1953-1954

Na het kampioenschap van vorig seizoen debuteerde de zaterdag 1 van Svv Scheveningen dit seizoen dus in de KNVB-klasse. De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1953-1954 uit de volgende clubs samengesteld; Die Haghe, HTSV, Ornas, PPSC, RAS, RSM, Scheveningen, Semper Altius, SV’35, TOGR en Unicum.

Ook in het seizoen 1953-1954 wist de zaterdag 1 van Scheveningen het kampioenschap binnen te halen. Op 17 april 1954 kon de kampioensvlag in top toen men in Schiedam PPSC met 2-0 versloeg. Van de uiteindelijk 20 wedstrijden werden er maar liefst 16 gewonnen en 4 verloren. Dit resulteerde in 32 punten en een doelsaldo van 62 voor en 27 tegen.

Na de degradatie kwam de zondag 1 van Scheveningen dit seizoen uit in de 3e Klasse van de KNVB. De 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1953-1954 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, BEC, Blauw Zwart, Excelsior’20, GDA, Hoek van Holland, HPSV, Laakkwartier, LFC, Svv Scheveningen, The Rising Hope en VVP.

De zondag 1 van Scheveningen kende een redelijk seizoen want van de 22 competitiewedstrijden wist men er namelijk 11 in winst om te zetten, speelde 5x gelijk en werd er 6x verloren. Met 27 punten, en de doelcijfers 48-35, eindigde Scheveningen op een keurige vierde positie van de 3e Klasse B. Dit was achter kampioen Excelsior’20 (35 punten), nummer twee LFC (34 punten) en nummer 3 Archipel (30 punten).

Seizoen 1954-1955

In het seizoen 1954-1955 begon het betaalde voetbal in Nederland. Eerst alleen onder auspiciën van de Nederlandse Beroeps Voetbal Bond (N.B.V.B.) en later in de loop van seizoen 1954-1955 onder de vleugelen van de K.N.V.B. Aangesloten bij de N.B.V.B. waren de beroepsvoetbalclubs Den Haag’54 en Rotterdam. Den Haag’54 ging zijn wedstrijden spelen op het terrein van Svv Scheveningen (Duinhorst) te Wassenaar omdat de gemeente Den Haag verbood om binnen haar stadsgrenzen beroepsvoetbal te laten spelen. Omdat dit terrein in Wassenaar eigenlijk te ver weg lag, trokken de thuiswedstrijden van (het latere) Holland Sport niet veel publiek en besloot men te verkassen naar het terrein van HBS op Houtrust Scheveningen.

Het 1e elftal van de zaterdagafdeling kwam in het seizoen 1954-1955 uit in de 3e Klasse A van het District West II van de KNVB, in die tijd de hoogste Klasse van het zaterdagvoetbal. Svv Scheveningen “zaterdag 1” speelde toen al tegen verenigingen zoals Quick Boys, Kozakken Boys, Rijnsburgse Boys, ARC en ‘s-Gravenzandse SV. De andere tegenstanders waren; CSVD, Excelsior Maassluis, Moster, Ter Leede, HBSS en RCL. Uiteindelijk eindigde Scheveningen in haar eerste seizoen op de achtste plaats van deze 3e Klasse A. Van de 20 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 9 verloren. Hiermee behaalde Scheveningen 17 punten en een doelsaldo van 39 voor en 8 tegen. Met die achtste positie hield men slechts HBSS (16 punten), RCL (16 punten) en Excelsior Maassluis onder zich.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1952-1953 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, BEC, Blauw Zwart, HBC, Hillegom, Laakkwartier, LFC, De Postduiven, Ripperda, Scheveningen, TYBB en Zandvoortmeeuwen.

Een onopvallend seizoen ditmaal voor de zondag 1 van Scheveningen, waarin men uiteindelijk in de middenmoot eindigde. Van de 22 competitiewedstrijden won men er 11, speelde 2 keer gelijk en werd er 9 maal verloren. Met 24 punten, en de doelcijfers 53-46, eindigde Scheveningen op de zesde positie van de 3e Klasse A.

Seizoen 1955-1956

De eerdere degradatie van het 1e zondag-elftal naar de 3e Klasse had bij Svv Scheveningen ook een achteruitgang in de recettes ten gevolge, waardoor het practisch onmogelijk werd om aan de huur van het Duinhorst-complex te voldoen. Gevolg hiervan besloot het bestuur om eventueel aan het Betaalde Voetbal-avontuur te gaan beginnen. Op 14 juli 1955, na de affaire tussen Holland Sport en Feijenoord, ging derdeklasser Scheveningen en fusie aan met Holland Sport en ging men verder onder de naam Scheveningen Holland Sport (S.H.S.). De fusie bracht veel voordelen, zoals de grote aanhang die SVV Scheveningen met zich meebracht. Een nadeel was achteraf weer dat de periode van samengaan met het betaalde voetbal Svv Scheveningen uiteindelijk veel leden van de amateurafdeling heeft gekost.

Na dit samengaan werd dus het hoogste zondag-amateurelftal als derde elftal ingedeeld in de Reserve-Klasse.

Het terrein waar Holland Sport voorheen zijn thuiswedstrijden speelde, was oorspronkelijk op Sportpark Duinhorst, het complex waar dus ook Svv Scheveningen haar thuiswedstrijden speelde. Dit terrein lag zeg maar vlakbij de Buurtweg waar nu camping Duinhorst ligt (vlakbij Renbaan Duindigt). Omdat dit terrein eigenlijk te ver weg lag, trokken de thuiswedstrijden van Holland Sport niet veel publiek. Voetbalvereniging HBS speelde al heel lang op Houtrust maar deze club wilde onder geen voorwaarde betaald voetbal spelen. HBS had wel een financiële inbreng nodig en zodoende kwam er een oplossing dat HBS 1 en Holland Sport 1 (en later dus SHS 1) om de week zijn thuiswedstrijden op Sportpark Houtrust gingen spelen.

Mede door deze fusie kwamen er een aantal goede voetballers van Scheveningen in het eerste elftal van Scheveningen Holland Sport terecht. Scheveningen had immers aan spelersmateriaal ook aardig wat te bieden. Denk maar eens aan namen als Jan Ploeg, Simon Overduin, Arie van der Zwan, John van der Zwan, Arie Vrolijk, Gerrit Beekhuizen, Frits de Lange, Piet Grootveld, Rinus Toet en Arie Toet.
Gevolg van deze hele nieuwe situatie bij S.H.S. kwam er ook een geheel nieuw bestuur waarvan B.Vos tot algemeen voorzitters werd gekozen, P.J.Vrolijk voorzitter van bestuur betaald voetbal en K.Vink voorzitter werd van de zaterdag-afdeling.

Zoals gezegd speelde het vlaggenschip van de zondagafdeling van S.H.S. vanaf dit seizoen ineens in het ‘betaalde voetbal’. S.H.S.1 werd ingedeeld in de Hoofdklasse B die dit seizoen bestond uit maar liefst 18 clubs. Dit waren: Alkmaar, BVV, DFC, EDO, Elinkwijk, Emma, Feijenoord, De Graafschap, GVAV, MVV, PSV, Rapid JC, SHS, Sittardia, Sportclub Enschede, SVV, De Volewijckers en Willem II.

Het werd een moeizaam seizoen voor SHS want van de 34 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 18 verloren. Met 25 punten (2 punten in mindering vanwege een gestaakte wedstrijd) en een doelgemiddelde van 58 voor en 75 tegen, eindigde SHS op de veertiende plaats van de ranglijst.

De zaterdag 1 van SHS kwam dus wel gewoon uit in de amateurcompetitie en werd in het seizoen 1955-1956 ingedeeld in de 3e Klasse B van de KNVB. Hierin moest SHS het opnemen tegen: ARC, Good Luck, ‘s-Gravenzandse SV, Groote Lindt, Hoogvliet, Kozakken Boys, Monster, RCL, VVGZ en Zwaluwen.

In dit seizoen kon de zaterdag 1 van SHS maar net het hoofd boven water houden. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en maar liefst 14 verloren. Met 10 punten, en de doelcijfers 41 voor en 75 tegen, eindigde men samen met Good Luck op de laatste positie van de ranglijst. Een beslissingswedstrijd tussen Good Luck en SHS moest dus gaan uitmaken wie er zou gaan degraderen. SHS won deze beslissingswedstrijd met 1-2 en verzekerde zich hiermee met nog minimaal een jaar voetballen in de 3e Klasse.

Seizoen 1956-1957

In het seizoen 1956-1957 zien we een andere benaming wat betreft de poule-indelingen. Zo werd er in het betaalde voetbal een Eredivisie en een Eerste Divisie ingesteld. SHS kwam dit seizoen uit in de Eerste Divisie B met ditmaal als tegenstanders: AGOVV, Blauw Wit, DFC, EBOH, EDO, Excelsior, Fortuna Vlaardingen, Helmond, Hermes DVS, RCH, Rigtersbleek, Sittardia, Stormvogels, Vitesse en FC Volendam.

Een poule met ditmaal 16 clubs dus dat betekende 30 competitiewedstrijden. Van die 30 competitiewedstrijden wist SHS er 9 in winst om te zetten, speelde 10x gelijk en er werd 11x verloren. Met 28 punten, en een doelgemiddelde van 58 voor en 59 tegen, eindigde de Scheveningers op een tiende positie van de ranglijst.

De indeling van de zaterdag 1 van SHS voor het seizoen 1956-1957 in de zaterdag 3e Klasse A van de KNVB luidde als volgt; CSVD, Excelsior Maassluis, Jodan Boys, Monster, Ornas, RCL, Rijnsburgse Boys, SHS en TSB.

Excelsior Maassluis was dit seizoen met 27 punten uit 16 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. Ook de mannen van SHS voetbalde een goed seizoen want van 16 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 20 punten, en een doelgemiddelde van 38 voor en 31 tegen, eindigde de zaterdag 1 keurig op de tweede positie van de ranglijst.

Seizoen 1957-1958

Ook in het seizoen 1957-1958 kwam de zondag 1 van SHS uit in de Eerste Divisie B, die ditmaal uit de volgende clubs was samengesteld: Eindhoven, Fortuna Vlaardingen, FC Haarlem, Helmondia’55, Hermes DVS, KFC, Leeuwarden, Limburgia, RCH, Rigtersbleek, SHS, Sittardia, Stormvogels, De Volewijckers, FC Wageningen en Xerxes.

Het zou voor SHS 1 een historisch seizoen worden dat op 25 augustus 1957 begon met een thuiswedstrijd tegen RCH. Op Houtrust zagen maar liefst 18.000 toeschouwers met 6-4 winnen waarbij Wim Zwarts vier van de zes doelpunten op zijn rekening nam. SHS streed het hele seizoen mee om het kampioenschap. Op maandag 7 april 1958 (tweede Paasdag) zette SHS de kroon op een prachtig seizoen door op een vol Sportpark Houtrust (25.000 toeschouwers) De Volewijckers te verslaan en hiermee het kampioenschap van de Eerste Divisie B binnen te halen.
Het kampioensteam van Scheveningen Holland Sport in seizoen 1957-1958. Staand v.l.n.r; Dhr.Th.J.Fehling (voorzitter afd.betaald voetbal), Bram Zwarts, Wout Zuidgeest, Gerrit Beekhuizen, Wim Landman, W.Onink, Jan Mommers en Arie de Wit Zittend v.l.n.r; Cees IJspelder, P.Dekker, Jan van Geen, Wim Zwarts en H.Knollman. (Foto uit de privécollectie van Cees IJspelder).

Later op de dag volgde er voor de kampioenen nog een rijtoer door Scheveningen en een bijeenkomst in de feestzaal van de Houtrust-rotonde op de Houtrustweg. Op 14 juni volgde er nog een receptie in het Seinpost ter ere van het behaalde kampioenschap en de promotie naar de Eredivisie.
Van de uiteindelijk 30 competitiewedstrijden wist SHS er 19 te winnen, 6 gelijk te spelen en werd er 5 keer verloren. Hiermee behaalde men 44 punten en een doelsaldo van 80 doelpunten voor en 48 tegen. Maar liefst in totaal 200.000 toeschouwers bezochten dit seizoen de 15 thuiswedstrijden van SHS op Sportpark Houtrust.

Door alle prestaties van de zondag 1 van SHS sneeuwden de prestaties van de zaterdag 1 figuurlijk en letterlijk onder. De zaterdagamateurs van SHS kwamen in het seizoen 1957-1958 wederom uit in de 3e Klasse A van de KNVB met als tegenstanders: Capelle, Excelsior Pernis, Groote Lindt, Monster, NSVV, Ornas, Rijnsburgse Boys, Sportlust’46 en Zwart Wit’28.

De 3e Klasse van de KNVB was dit seizoen voor de zaterdag 1 van SHS duidelijk te hoog gegrepen. Van de uiteindelijk 18 competitiewedstrijden wist men er namelijk slechts 4 in winst om te zetten, speelde 3x gelijk en werd er maar liefst 11x verloren. Met slechts 11 punten, en een doelsaldo van 23 voor en 39 tegen, eindigde SHS dan ook op de laatste positie van de ranglijst. Dit betekende dus dat de Scheveningers naar de 4e Klasse degradeerde.

Seizoen 1958-1959

Na het kampioenschap in het seizoen 1957-1958 mocht S.H.S. dit seizoen dus uitkomen in de Eredivisie. De Eredivisie bestond in het seizoen 1958-1959 uit de volgende clubs: ADO, Ajax, DOS, DWS, Elinkwijk, sc Enschede, Feijenoord, Fortuna’54, MVV, NAC, NOAD, PSV, Rapid JC, S.H.S, Sparta, VVV en Willem II. Met andere woorden, de stad Den Haag had de weelde om met twee voetbalverenigingen op het hoogste niveau van Nederland uit te komen.

Door allerlei oorzaken maakte SHS een bijna kansloos seizoen door op het hoogste niveau. Veel spelers waren na de promotie vertrokken en het team van trainer Ron Dellow moest bijna het gehele seizoen topschutter Jan van Geen missen i.v.m. een beenbreuk. Ook keeper Wim Landman moest het begin van de competitie missen. Landman was over een hekje gesprongen en bleef met zijn ring achter het prikkeldraad hangen waardoor zijn vinger geamputeerd moest worden.
SHS eindigde uiteindelijk met 18 punten uit 34 wedstrijden (7 winst, 4 gelijke spelen en maar liefst 23x verlies), en een doelsaldo van 54 voor en maar liefst 111 tegen op de laatste plaats van de Eredivisie en degradeerde hiermee na één seizoen weer terug naar de Eerste Divisie.

Het 1e elftal van de zaterdagafdeling werd na de degradatie van afgelopen seizoen ingedeeld in de 4e Klasse A van de KNVB met daarin als tegenstanders Alphia, De Lier, Die Haghe, Hoekse Boys, JAC, Katwijk, Koudekerk, RAS, SVOW en VWS.

SHS eindigde uiteindelijk, achter kampioen sv Die Haghe (37 punten) als tweede in deze poule. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 3 keer verloren. Hiermee behaalde men 31 punten en een doelsaldo van 59 voor en 30 tegen.

Seizoen 1959-1960

In het jaar (1959) dat S.H.S. haar 40-jarig bestaan vierde moest voorzitter B.Vos noodgedwongen, wegens gezondheidsklachten, zijn functie neerleggen. Bij zijn aftreden werd de heer Vos benoemd tot lid van Verdienste. De heer Th.J.Fehling werd tijdelijk aangesteld als waarnemend algemeen voorzitter

Na de degradatie uit de Eredivisie werd SHS in het seizoen 1959-1960 ingedeeld in de Eerste Divisie B met daarin als tegenstanders: AGOVV, Alkmaar, DFC, DHC, Eindhoven, Go Ahead, De Graafschap, Helmondia’55, Heracles, Hermes DVS, Leeuwarden, Limburgia, RBC, RCH, VSV en ZFC.

Het werd een onopvallend seizoen voor de profs van SHS waarin men uiteindelijk bovenin de middenmoot eindigde. Van de 32 competitiewedstrijden won men er 14, speelde 6 keer gelijk en werd er 12 maal verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 64 voor en 69 tegen, eindigde SHS op de zevende positie van de Eerste Divisie B.

Ook in dit seizoen bracht de “zaterdag 1” door in de 4e Klasse A en moest het hierin opnemen tegen: CSVD (Delft), Katwijk, Koudekerk, de Lier, Loosduinen, Semper Altius (Rijswijk), Spirit (Oudekerk aan den IJssel), SV’35 (Wassenaar), SVOW (Oude Wetering) en VWS (Leiden).

Ook deze keer bereikte S.H.S. het tot een tweede plaats, dit keer achter kampioen CSVD, het tegenwoordige Vitesse Delft. CSVD veroverde 32 punten uit 20 wedstrijden en S.H.S. 30 punten. Beide wedstrijden tussen S.H.S. en kampioen CSVD eindigde dit seizoen overigens met een dubbel blanke stand. Thuis bleef S.H.S. het gehele seizoen ongeslagen maar uit werden de wedstrijden tegen De Lier, Loosduinen en SV’35 verloren. Kortom, van de 20 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 3 verloren. Het doelsaldo van de Scheveningers was 49 voor en 25 tegen.

Seizoen 1960-1961

Tijdens de op 19 juli 1960 gehouden Algemene Ledenvergadering werd er door de waarnemend algemeen voorzitter Fehling voorgesteld om een nieuwe algemeen voorzitter te kiezen. Als kandidaat werd door het algemene bestuur van S.H.S. de heer C.A.de Bruin voorgesteld. Na een schriftelijke stemming werd de heer De Bruin benoemd tot algemeen voorzitter van S.H.S.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1960-1961 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Hoekse Boys, JAC, Jodan Boys, De Lier, Oegstgeest, Scheveningen Holland Sport (S.H.S.), Spirit en VWS.

S.H.S. startte uitstekend in de competitie want de eerste zeven competitiewedstrijden op rij werden allemaal gewonnen. Echter ook JAC wist al haar wedstrijden te winnen zodat beide teams al snel een straatlengte voorlagen op alle andere clubs uit de 4e Klasse B. Op zaterdag 12 november stond de topper JAC-S.H.S. op het programma. In een zeer spannende wedstrijd wist S.H.S. uiteindelijk met 1-2 te winnen. Ook de resterende drie wedstrijden tot aan de winterstop wisten de Scheveningers te winnen zodat de stand bovenin de 4e Klasse B eind december als volgt er uit zag: 1. S.H.S. 11-22, 2. JAC 9-16, 3. SV’35 9-10 en 4. Jodan Boys 8-9.

Het was dus duidelijk dat de titelstrijd dit seizoen ging tussen JAC en S.H.S. Na de winterstop beide kemphanen gewoon doorgaan met winnen dus de twee clubs ontliepen elkaar niet zo veel. Na 13 wedstrijden op rij te hebben gewonnen ondervond S.H.S. op 11 maart 1961 in Voorburg dan toch haar Waterloo. DEVJO was n.l. met 3-2 te sterk en bezorgde S.H.S. hiermee het eerste puntenverlies. Frappant was wel dat JAC in deze speelronde ook verloor. De maand april begon echter slecht voor de Scheveningers want op 1 april 1961 eindigde de derby bij SV’35 in 1-1 en een week later werd er verloren (0-1) van concurrent JAC. Door deze nederlaag nam de spanning aan kop van de ranglijst alleen maar toe. Met nog twee wedstrijden voor de boeg was de stand nu als volgt: 1. S.H.S. 18-31 en 2. JAC 18-29 .
In de voorlaatste competitiewedstrijd won S.H.S. thuis nipt van DSO met 2-1 en werd SV’35-JAC maar liefst 1-7. In de laatste speelronde had S.H.S. dus aan een gelijkspel voldoende om kampioen te worden. Het liep echter allemaal anders in Gouda want Jodan Boys won met 3-1 van S.H.S. Omdat JAC wel gewoon met 3-1 van Hoekse Boys won eindigde beide clubs gezamenlijk met 33 punten uit 20 duels op de eerste plaats van de 4e Klasse B en moest men zodoende in een beslissingswedstrijd gaan uitmaken wie zich kampioen mocht gaan noemen.

Beide clubs wonnen dit seizoen 16 wedstrijden, speelden een keer gelijk en verloren driemaal. Het doelsaldo van S.H.S. was 65-23 maar die van JAC maar liefst 80-23.

Aankondiging SHS-JAC - kopie

Op 6 mei 1961 volgde er een beslissingswedstrijd tussen S.H.S. en JAC op het HBS-terrein (Houtrust). S.H.S. won uiteindelijk na verlenging met 2-1 en promoveerde hiermee wederom naar de 3e Klasse.

De (semi)profs van SHS kwamen dit seizoen wederom uit in de Eerste Divisie B met ditmaal als tegenstanders: Be Quick, Blauw-Wit, DHC, EBOH, Eindhoven, Excelsior, Go Ahead, ‘t-Gooi, Heerenveen, Helmond, Heracles, RCH, Sittardia, SVV, VSV, WAgeningen en ZFC.

In dit seizoen ging het met de zondag 1 van SHS qua prestaties een stuk minder. Blauw-Wit werd met maar liefst 61 punten kampioen en RCH eindigde met 23 punten op de laatste positie. Van de 34 competitiewedstrijden werden er door SHS 9 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en maar liefst 17 verloren. Met 26 punten, en een doelgemiddelde van 50 voor en 63 tegen, eindigde SHS op een veertiende positie van de ranglijst.

Seizoen 1961-1962

>

De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1961-1962 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, CSVD, Excelsior Maassluis, Excelsior Pernis, HBSS, Hoogvliet, Loosduinen, Monster, Scheveningen Holland Sport (S.H.S.)en De Zwervers.

Het 1e zaterdag-elftal van S.H.S. was dus gepromoveerd naar de 3e Klasse van de KNVB maar helaas zou men daarin slechts één seizoen in uitkomen. De 3e Klasse A eindigde met Hoogvliet als kampioen, ARC als nummer twee en vervolgens kwamen De Zwerver, Excelsior Pernis, Excelsior Maassluis, CSVD, HBSS, Monster, Loosduinen en S.H.S. Scheveningen Holland Sport eindigde dus met 9 punten als laatste met 1 punt achterstand op Loosduinen en 2 punten op Monster. Op 24 maart 1962, na een 4-1 nederlaag bij De Zwerver, viel het doek definitief voor de Scheveningers. Van de 18 wedstrijden wist SHS er slechts 4 te winnen, 1 gelijk te spelen en maar liefst 13 keer te verliezen. Hiermee behaalde men dus zoals gezegd 9 punten en een doelsaldo van 27 voor en 45 tegen.


SHS 1 zaterdag seizoen 1961-1962 , op Duinhorst. Staand v.l.n.r: P.de Graaf, M.Mos, J.Zandstra, C.Korving, P.v.d.Harst (elftalleider), G.de Roode, J.Taal, G.Korving en trainer Wolf. Zittend v.l.n.r: A.Rijnvis, S.Roeleveld, W.Westerduin en F.Moesker.

De indeling van het profvoetbal in de Eerste Divisie B zag er in seizoen 1961-1962 als volgt uit: EBOH, Be Quick, Elinkwijk, Enschedese Boys, Excelsior, Heerenveen, Heracles, Hermes DVS, Hilversum, HVC, Limburgia, NOAD, RBC, SHS, VSV, Wageningen, Wilhelmina en ZFC.

De zondag 1 van SHS speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de competitie. Van die 34 wedstrijden wisten de Scheveningers er 17 in winst om te zetten, speelde 6x gelijk en er werd 11x verloren. Met 40 punten, en de doelcijfers van 57 voor en 37 tegen, eindigde SHS ditmaal keurig op een zevende positie van de ranglijst.

De jeugdafdeling van S.H.S. floreerde als nooit te voren. Voor de jeugd werden in deze tijd dan ook steeds vaker contactavonden georganiseerd onder de supervisie van Ies de Lange en W.de Graaf. Jeugdspeler Ron Vegt drong zelfs door tot de Haagse Jeugd-selectie.

>

Seizoen 1962-1963

>

Na de degradatie van afgelopen seizoen werd de “zaterdag 1” ingedeeld in de 4e Klasse A van West II. Deze 4e Klasse A  was in het seizoen 1962-1963 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, GWS, JAC, Katwijk, Lisser Boys, Rouwkoop, Semper Altius, Scheveningen Holland Sport (S.H.S.), Sportlust’46, SVOW en SV’35.

SVOW werd uiteindelijk dit seizoen kampioen na de beslissingswedstrijd tegen Lisser Boys met 2-1 gewonnen te hebben. JAC werd derde en S.H.S. eindigde op een vierde plaats met 20 gespeeld en 27 punten (13 winst, 1 gelijkspel en 6 nederlagen) met als doelcijfers 54-31. Grote overwinningen behaalde S.H.S. in deze competitie o.a. tegen Rouwkoop (0-6), GWS (4-0) en SV’35 (5-0).

>

In het seizoen 1962-1963 was de Eerste Divisie uit de volgende clubs samengesteld; DHC, DWS, Eindhoven, Elinkwijk, Enschedese Boys, Excelsior, Fortuna Vlaardingen, Go Ahead, Limburgia, RBC, Roda JC, SHS, Sittardia, Veendam, Velox en VVV.

Van de 30 competitiewedstrijden wist SHS er 10 te winnen, 6 gelijk te spelen en werd er 14 keer verloren. Met 26 punten, en een doelgemiddelde van 42 doelpunten voor en 47 tegen, sloot SHS de competitie af op een bescheiden elfde positie van de ranglijst.

Seizoen 1963-1964

Vanaf 1963 mocht er door Scheveningen Holland Sport in de zomermaanden niet meer op de velden van Duinhorst gevoetbald worden, omdat die velden als camping gebruikt gingen worden.

De amateurs van SHS 1 werden voor het seizoen 1963-1964 ingedeeld in de zaterdag 4e Klasse B met daarin als tegenstanders; KMD, De Lier, Loosduinen, Maasdam, Melissant, NSVV, Sliedrecht, TSB en Wieldrecht.

Bij het 1e elftal van de zaterdagafdeling werd NSVV dit seizoen kampioen in de 4e Klasse B met 32 punten, gevolgd door Maasdam (25 punten) en TSB (23 punten). SHS wist van de 18 wedstrijden er 6 te winnen, 3 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 15 punten, en een doelsaldo van 32 voor en 35 tegen, eindigde men op de zesde positie. KMD degradeerde met 9 punten.

In de Eerste Divisie moest SHS het in het seizoen 1963-1964 opnemen tegen; BVV, DHC, Eindhoven, Elinkwijk, Enschedese Boys, Excelsior, Fortuna Vlaardingen, RBC, Sittardia, Telstar, Veendam, Velox, Volewijckers, VVV en Willem II.

O.l.v. de nieuwe trainer Dennis Neville presteerde SHS uitstekend dit seizoen, waarin de bovenste twee clubs op de eindranglijst zouden promoveren naar de Eredivisie. Sterker nog, op zondag 19 januari 1964 wist SHS op Houtrust (voor 10.000 toeschouwers) Eindhoven met 1-0 te verslaan door een doelpunt van Leen de Visser en met deze zege hadden de Scheveningers zich zomaar naar de kop van de Eerste Divisie gevestigd. Weliswaar ging het om een, met Sittardia en Velox, gedeelde eerste plaats maar dat nam dus niet weg dat SHS op dat moment een positie had ingenomen dat in jaren niet was gebeurd.
Op zondag 5 april 1964 verspeelde SHS haar plaats boven de denkbeeldige promotiestreep van de Eerste Divisie door thuis op Houtrust voor maar liefst 20.000 toeschouwers met 2-3 te verliezen van concurrent Telstar. Van de 30 competitiewedstrijden wist SHS er dit seizoen uiteindelijk 16 in winst om te zetten, speelde men 6 keer gelijk en werd er 8 maal verloren. Met 38 punten, en een doelsaldo van 58 voor en 42 tegen, eindigde SHS dus op de derde positie van de Eerste Divisie. Dit was dus net 1 punt achter het promoverende Telstar en 6 punten achter kampioen Sittardia.

Al enige tijd boterde het niet in binnen S.H.S. Er was een kloof ontstaan tussen de betaalde- en amateur-voetbalafdeling. Duidelijk bleek dat de belangen van deze twee afdelingen ver uit elkaar lagen en dat daardoor een goede en harmonieuze samenwerking vrijwel onmogelijk was geworden. Binnen de amateurafdeling groeide de voorstanders van een afsplitsing met de betaalde voetbalafdeling meer en meer. Uit de vele gesprekken die hierop volgde moest duidelijk worden dat het zaak werd dat de nieuwe amateurvereniging niet aansprakelijk kon worden gesteld voor alle eventuele schulden. De amateurs zouden dan met een klein beginsaldo genoegen moeten nemen, maar wel de revenuen van de toto mogen behouden. In de ledenvergadering over de splitsing, op 22 juli 1964 gehouden in het C.J.M.V.-gebouw, konden de leden worden overtuigd van de splitsing. Hiermee werd de scheiding definitief en zodoende besloten om afzonderlijk verder te gaan en werd hiermee de amateurvereniging Svv Scheveningen herboren.

Seizoen 1964-1965

Vanaf dit seizoen heette Scheveningen Holland Sport (S.H.S.) dus gewoon weer Svv Scheveningen. Het nieuwe bestuur bestond na de splitsing uit; C.de Bruin (voorzitter), J.v.d.Harst (2e voorzitter), J.G.Moen (secretaris), B.Moen (2e secretaris), G.J.Moen (penningmeester), M.Spaans (2e penningmeester) en W.de Graaf (commissaris).

De elftallencommissie werd vanaf dit seizoen gesplitst in een zaterdag- en zondag-commissie. Het wegvallen van “De Klink” werd overigens niet door iedereen in dank afgenomen maar in december 1964 verscheen er weer een nieuw clubblad onder redactie van R.B.Jordense.

Op de clubnaam na veranderde er verder niet veel bij het vlaggenschip van de zaterdagafdeling. Svv Scheveningen kwam ook in dit seizoen uit in de zaterdag 4e Klasse B van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: Bodegraven, ‘s-Gravanzande, Hazerswoudse Boys, JAC, De Lier, Oegstgeest, PPSC, Rouwkoop en TSB.

PPSC werd dit seizoen uiteindelijk kampioen met 30 punten, gevolgd door JAC (28) en TSB (27). Svv Scheveningen eindigde met 17 punten (7 overwinningen, 3 gelijke spelen en 8 nederlagen) en een doelsaldo van 43 voor en 46 tegen op de vijfde plaats.

Het standaardteam van de zondagafdeling moest van de KNVB weer in de 4e Klasse beginnen. De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1964-1965 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Delfia, Delft, DoCos, ‘s-Gravenzande, LDWS, Marathon, ODB, De Postduiven, Rijswijk, Scheveningen en Vredenburch.

De zondag 1 van Scheveningen wilde het verloren terrein z.s.m. gaan herwinnen. Dit bleek echter moeilijker dan gedacht want Svv Scheveningen eindigde met 25 punten uit 22 duels (10x winst, 5x gelijk en 7x verlies) en een doelsaldo van 33 voor en 28 tegen op een vierde positie, achter kampioen Delft (33 punten), De Postduiven (32) en DoCoS (26).

Seizoen 1965-1966

Na maar liefst 40 jaar als bestuurslid te hebben volgemaakt werd Bep Moen in 1965 als 2e penningmeester vervangen door Ies de Lange. Namens het Bondsbestuur ontving de heer Moen tijdens zijn afscheidsreceptie de Zilveren KNVB-speld en een televisie.

Bij aanvang van het seizoen 1965-1966 werd de speelgelegenheid op “Duinhorst” uitgebreid met een extra veld voor de junioren. Dit veld lag aan de overkant van de week op het terrein van JAC. Tevens mocht Svv Scheveningen gebruik maken van de kleedgelegenheid van JAC.
Sportpark “Duinhorst” verloor toch langzaam maar zeker zijn sportgezicht en langzamerhand werd het park in een camping herschapen en kwam hiermee een einde van het oorspronkelijke terrein steeds dichterbij.

Men zat bij Svv Scheveningen niet stil en met de wetenschap “Duinhorst” in de toekomst te moeten gaan verlaten werd er een S.O.S.-fonds opgericht waarmee men een eventuele vestiging van eigen velden op Scheveningen kon worden gerealiseerd gaan worden. De contactavonden werden verplaatst naar de kantine van de Visafslag van waaruit de S.O.S.-actie werd gevoerd.

 

 

 

 

Ondanks alle perikelen groeide de vereniging nog steeds en werd de club per seizoen 1965-1966 uitgebreid met een pupillen-afdeling, geleid door L.Bal.

De zaterdag-afdeling werd met een 4e seniorenelftal verrijkt. De zaterdag 1 kwam in het seizoen 1965-1966 wederom uit in de 4e Klasse B van de KNVB, die verder was samengesteld uit: Capelle, ‘s-Gravenzande, Insulinde, De Lier, ORNAS, RAS, Spijkenisse, TOGR en TSB.

Scheveningen kende een uitstekend seizoen want van de 18 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met 29 punten, en een doelsaldo van 43 voor en 22 tegen, wist de zaterdag 1 van Scheveningen beslag te leggen op de eerste plaats van de 4e Klasse B. Dit prachtige resultaat leverde weer de gewenste promotie naar de 3e Klasse op. TOGR eindigde met 26 punten als tweede en Capelle (20) als derde.

In het seizoen 1965-1966 was de zondag 4e Klasse C van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Duindorp SV, GSC, HDV, Hoek van Holland, LenS, ODB, PDK, Progress, Rijswijk, Scheveningen, Schoonhoven en Te Werve.

ODB was dit seizoen met 36 punten uit 22 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met ruime voorsprong kampioen. De mannen van Scheveningen kende ook weer een redelijk goed seizoen want van 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 44 voor en 30 tegen, eindigde de zondag 1 op de derde positie van de ranglijst.

Seizoen 1966-1967

Ondanks de vele problemen werd het huurcontract met “Duinhorst” bij aanvang van dit seizoen verlengd tot 1 juni 1968. In 1966 gebeurde er nog een zeer opvallende gebeurtenis in de historie van Svv Scheveningen, de club veranderde n.l. van tenue. Het traditionele groene shirt werd vervangen voor een wit shirt met groen-zwarte baan.


Intussen gingen de acties om geld binnen te krijgen voor een nieuwe toekomstige accommodatie stug door al wist men nog steeds niet waar deze accommodatie zou komen. Toch begon het er op te lijken dat HBS een nieuw home zou krijgen bij de Sportlaan (terrein ‘s-Gravenhaagse IJsclub) en dat hierdoor Svv Scheveningen zou kunnen verhuizen naar Houtrust.
De tijd draaide maar door en Svv Scheveningen groeide en groeide en bij de zaterdagafdeling werd nu een 5e seniorenelftal ingeschreven.

Het 1e zaterdagteam werd na de promotie van afgelopen seizoen ingedeeld in de 3e Klasse B van West II samen met de verenigingen Ameide, Barendrecht, DOTO, Groote Lindt, Die Haghe, HVO, Monster, NSVV, Pelikaan, PPSC en Rijsoord. DOTO werd uiteindelijk kampioen met 33 punten uit 22 wedstrijden terwijl Rijsoord, Die Haghe en Svv Scheveningen ieder met 30 punten dit seizoen op een gedeelde tweede plaats eindigde. Scheveningen won in totaal 13 wedstrijden, speelde 4 keer gelijk en verloor 5 maal en had hiermee in doelsaldo van 45 voor en 32 tegen.

De zondag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1966-1967 uit de volgende clubs samengesteld: Altior, Archipel, Concordia H, DOSR, Foreholte, Graaf Willem II VAC, Scheveningen, SJC, Teijlingen, TONEGIDO en VVSB.

Het werd een uiterst spannende competitie met een zinderend slot waarbij ook de zondag 1 van Scheveningen tot de laatste wedstrijddag meestreed om het kampioenschap. Uiteindelijk werd Graaf Willem II VAC met 25 punten uit 20 wedstrijden kampioen, gevolgd door Scheveningen (24 punten), Archipel (24), TONEGIDO (24) en Concordia H (21).
Scheveningen wist van de 20 competitiewedstrijden er 9 te winnen, 6 gelijk te spelen en 5 te verliezen. Zoals gezegd eindigde men met 24 punten, en de doelcijfers 36 voor en 23 tegen, op een gedeelde tweede positie van de ranglijst van de 4e Klasse A, met slechts 1 punt achterstand op de kampioen.

Seizoen 1967-1968

De geldacties gingen ongestoord verder. Op Vlaggetjesdag 1967 stond er aan de haven een platte wagen waarop een miniatuurvoetbalveld was opgesteld en werden er ballpoints en lucifers verkocht. Deze actie leverde weer f.700,- op en was er nu al in totaal f.6.254,72 opgehaald. De grote loterij t.b.v. het S.O.S.-fonds in november 1967 leverde maar liefst f.6.417,68 zodat de opbrengst maar liefst een bedrag van f.13.898,49 had bereikt.

Intussen had men voor de clubavonden ditmaal onderdak gevonden in het C.J.M.V.-gebouw in de Keizerstraat te Scheveningen. Voor het eerst kon de club daar zelf in- en verkopen zodat ook hiermee geld kon worden verdiend. In april 1968 werd door de Gemeenteraad het verlossende woord gesproken. Besloten was dat de Svv Scheveningen toch naar Sportpark Houtrust mocht en dit complex samen met Holland Sport zou gaan bespelen.

De indeling van de zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in seizoen 1967-1968 als volgt; CSVD, Die Haghe, HVO, JAC, Loosduinen, Monster, Oranje Wit, PPSC, RCL, Scheveningen, TOGR en VVGZ.

De “zaterdag 1” eindigde dit seizoen met 21 punten uit 22 wedstrijden (8x winst, 5 gelijke spelen en 9x verlies), en de doelcijfers 26-30, op een zesde positie in de 3e Klasse A. Onbetwiste kampioen in deze Klasse werd CSVD (het latere Vitesse Delft) met 35 punten uit 22 wedstrijden. Svv Scheveningen had de thuiswedstrijd tegen de latere kampioen CSVD wel met 1-0 gewonnen.

De zondag 1 van Scheveningen was voor het seizoen 1967-1968 ingedeeld in de 4e Klasse C van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: Alphia, DZB, GDA, Hoek van Holland, Paraat, PDK, De Postduiven, Steeds Volharden, Verburch en VIOS.

Een onopvallend seizoen ditmaal voor Scheveningen, waarin men uiteindelijk in de middenmoot eindigde. Van de 20 competitiewedstrijden won men er 9, speelde 5 keer gelijk en werd er 6 maal verloren. Met 23 punten, en de doelcijfers 31 voor en 25 tegen, eindigde Scheveningen op de vijfde positie van de ranglijst. Verburch werd met 34 punten kampioen.

Seizoen 1968-1969

Het contract met Sportpark Duinhorst was nu definitief afgelopen maar een verhuizing naar Houtrust kon nog niet worden gerealiseerd. Door de Gemeente werd Svv Scheveningen als tijdelijke onderkomen het oude VUC-terrein aan de Schenkkade ter beschikking gesteld. De oude kantine van VUC, die als bijnaam had “De Wondertent” werd eigendom van Svv Scheveningen, een ongekende weelde want voor het eerst bezat de club nu hiermee een eigen kantine. Gedenkwaardig was dan ook de verhuizing van “Duinhorst” naar de Schenkkade. Met een grote vrachtwagen van G.Korving en de 10 verhuizers L.Pronk, J.Taal, M.Spaans, J.v.d.Harst, R.Mathlener, G.A.Meere, W.Verbeek, I.de Lange, P.v.Mastrigt en J.G.Moen werden alle eigendommen veilig overgebracht. Alle clubavonden werden nu ook automatisch in “de Wondertent” gehouden.

De indeling van zaterdag 1 van Scheveningen voor het seizoen 1968-1969 in de zaterdag 3e Klasse B van de KNVB luidde als volgt; Barendrecht, Capelle, Die Haghe, Excelsior Pernis, JAC, Loosduinen, Monster, Naaldwijk, Pelikaan, RCL, Scheveningen en Unicum.

Een matig seizoen ditmaal voor de zaterdag 1 van Scheveningen want van de 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 13 keer verloren. Met 16 punten, en een doelsaldo van 28 voor en 43 tegen, eindigde men op een negende positie van de ranglijst.

Het vlaggenschip van de zondagafdeling kwam dit seizoen uit in de 4e Klasse D met daarin als tegenstanders: BEC, Cromvliet, Delfia, GDA, Hoek van Holland, PDK, De Postduiven, Quick Steps, Scheveningen, Vredenburch en Wippolder.

Een opvallend feit was dat Jan van Leeuwen dit seizoen van zowel de zaterdag 1 als de zondag 1 van Svv Scheveningen de hoofdtrainer was. De zondagvoetballers deden het dit seizoen beter dan hun collega’s van de zaterdag want van de 20 wedstrijden wist men er 8 te winnen, 6 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 22 punten, en een doelsaldo van 30 voor en 23 tegen, eindigde men op de derde positie van de ranglijst. PDK werd met 29 punten kampioen en De Postduiven (24 punten) eindigde op de tweede positie.

Seizoen 1969-1970

De opbrengsten van toen (1968-1970) vormde voor de club een mogelijkheid tot reservering van fondsen t.b.v. het nieuw te bouwen clubgebouw op Houtrust.
De viering van het 50-jarige bestaan van Svv Scheveningen werd uitgesteld tot aan het moment dat de definitieve verhuizing naar Houtrust was gerealiseerd. Inmiddels waren de voorbereidingen daartoe al in volle gang. Door de eigen leden werd het oude HBS-clubgebouw op Houtrust gesloopt.

De zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1969-1970 uit de volgende clubs samengesteld: ASWH, Capelle, Groote Lindt, JAC, Jodan Boys, PPSC, RCL, Scheveningen, Spirit, TOGR, Unicum en VVGZ.

Eindigde het 1e zaterdag-team vorig seizoen maar net boven degradant Excelsior Pernis, ook dit seizoen kwam men in het rechter rijtje van de 3e Klasse B uit. ASWH werd met 31 punten uiteindelijk kampioen in deze Klasse. Svv Scheveningen eindigde met 19 punten uit 22 wedstrijden (6x winst, 7x gelijk en 9x verlies) en een doelsaldo van 24 voor en 35 tegen, op de negende plaats. Dit was net boven Spirit (17 punten) en de degradanten RCL (14) en Unicum (10). Opvallend was de matige score van Svv Scheveningen dit seizoen in de thuiswedstrijden. Van de elf thuiswedstrijden eindigde er zeven met een 0-score.

In het seizoen 1969-1970 was de zondag 4e Klasse E van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Aeolus, BEC, DJS, ESDO, Graaf Willem II VAC, Moordrecht, Oliveo, Oranjeplein, Progress, Scheveningen en Wippolder.

Beter verging het met het 1e elftal van de zondagafdeling want op zondag 10 mei 1970 klopte men in de thuiswedstrijd DJS met 2-0 en werden hiermee kampioen van de 4e Klasse E. Het eerste doelpunt in deze kampioenswedstrijd kwam van een DJS-er, die in eigen doel trapte terwijl Peter Roos na de rust de zege veilig stelde door een strafschop te benutten. Van de 20 competitiewedstrijden won Scheveningen er 13, speelde 5 keer gelijk en werd er 2 keer verloren. Met 31 punten, en een doelsaldo van 36 voor en slechts 11 tegen, eindigde men op de eerste positie van de ranglijst BEC eindigde op de tweede positie met 27 punten.

>

Seizoen 1970-1971

Eindelijk was het dan zover! Op vrijdag 10 april 1970 werd het definitieve home van Svv Scheveningen officieel door de toenmalige wethouder J. Dankelman geopend. Na 50 jaar was de Svv Scheveningen eindelijk terug waar men thuishoorde, n.l. op Scheveningen. Door de inzet van een aantal personen kon bij aanvang van het seizoen 1970-1971 begonnen worden met de exploitatie van een in eigen beheer zijnde kantine, waarin een grote ruimte eindelijk gebruik gemaakt kon worden van een uitgebreid assortiment van artikelen.

 

Tevens werd gelijk het 50-jarig jubileum van Svv Scheveningen gevierd. Het bestuur van Svv Scheveningen zag er aan het begin van het seizoen 1970-1971 als volgt uit; C.de Bruin (voorzitter), B.Moen (secretaris), J.Vegt (penningmeester), M.Spaans (voorzitter E.C.-zondag), J.v.d.Harst (voorzitter E.C.-zaterdag), W.Pronk (voorzitter jeugdafdeling) en P.v.d.Laan (commissaris).

De zaterdag 1 van Scheveningen kwam in het seizoen 1970-1971 uit in de 3e Klasse B van de KNVB met daarin als tegenstanders: Barendrecht, Capelle, Die Haghe, Jodan Boys, Loosduinen, Melissant, Spirit, SSS, Vlaardingen, VVGZ en De Zwervers.

In dit seizoen stelde de KNVB bij het zaterdagvoetbal de 1e Klasse in. De 3e Klasse B bestond dus uit 12 clubs, waarvan er twee rechtstreeks zouden degraderen. En laat nou uitgerekend in dit seizoen Scheveningen op de voorlaatste plaats eindigen en zodoende degradeerde naar de 4e Klasse. Van de 22 wedstrijden werden er slechts 4 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 12 verloren. Hiermee behaalde men 14 punten en een doelsaldo van 16 voor en 39 tegen. Capelle (10 punten) degradeerde ook.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Celeritas, CAOL, DHL, Groeneweg, PDK, Quick, RAVA, RKAVV, Scheveningen, TONEGIDO en VOC.

Na de promotie naar de 3e Klasse eindigde de zondag 1 van Scheveningen dit seizoen keurig in de middenmoot. Van de 22 wedstrijden won men er 8, speelde 6 keer gelijk en werd er 8 keer verloren. Met 22 punten, en een doelsaldo van 25 voor en 26 tegen, eindigde Scheveningen op de zevende positie van de ranglijst.

Seizoen 1971-1972

Na het seizoen 1970-1971 volgde er een fusie tussen Holland Sport en ADO en ging deze fusieclub in het Zuiderpark verder onder de naam FC Den Haag. Hierdoor verdween Holland Sport definitief van Houtrust. Het hoofdveld van Holland Sport zou hierna nog jaren verwaarloosd erbij blijven liggen.

Bij aanvang van dit seizoen telde de Svv Scheveningen 703 leden, onderverdeeld in 19 seniorenelftallen (waarvan 8 teams spelend op zaterdag), 5 A-, 5 B- en 5 C-klassers, 6 pupillen- en 6 welpen-teams.

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: Capelle, sv Duinoord, DEVJO, Koudekerk, Oegstgeest, Randstad Sport, Scheveningen, SVOW, TSB, Unicum, UVS en Zevenhoven.

Koudekerk werd uiteindelijk met 37 punten in deze Klasse kampioen en Randstad Sport (16 punten) en Zevenhoven (14 punten) de degradanten. Svv Scheveningen eindigde met 20 punten uit 22 wedstrijden (6x winst, 8x gelijk en 8x verlies), en een doelsaldo van 19 voor en 22 tegen, op de zesde positie van de ranglijst.

De “zondag 1” van Scheveningen kwam dit seizoen uit in de 3e Klasse C met daarin als tegenstanders; Delft, Hillegersberg, Hollandiaan, LenS, Olympia, PDK, Schiebroek, Texas, VCS, VVP en R.K.WIK.

Scheveningen startte niet al te best in de 3e Klasse en zodoende werden er onnodige punten verspeeld. Gelukkig kwam daarin de ommekeer maar helaas te laat om voldoende punten te halen om op de eerste plaats te eindigen. Het elftal van trainer Frans Schrurs wist van de 22 competitiewedstrijden er 8 te winnen, 7 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 23 punten, en een doelsaldo van 22 voor en 16 tegen, eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst.

Kampioen dit seizoen bij Svv Scheveningen werden het 6e zondagelftal (34 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 107-14), de A3, A5 en de B2.

Op de Algemene Ledenvergadering van 19 mei 1972 werd het voorstel goedgekeurd om de contributie flink te verhogen. De contributie voor de senioren ging van f.78,- naar f.90,- per jaar en bij de junioren van f.60,- i.p.v. f.44,- p.j.

Seizoen 1972-1973

De Svv Scheveningen telde aan het begin van dit seizoen 724 leden, onderverdeeld in 390 senioren, 174 junioren en 150 pupillen en welpen.

Op de Algemene ledenvergadering in oktober 1972 werd de heer M.Spaans tot voorzitter gekozen, daar de heer C. de Bruin zich niet meer beschikbaar had gesteld. De heer De Bruin werd hartelijk bedankt voor zijn onnoemelijke vele werk wat hij allemaal voor de vereniging heeft gedaan en benoemd tot Ere-voorzitter van Svv Scheveningen.
het bestuur van Svv Scheveningen bestond nu uit M.Spaans (voorzitter), C.L.Kuijt (2e voorzitter), J.v.d.Harst (1e secretaris), G.D.van Roon (2e secretaris), I. de Lange (1e penningmeester) en J.Vegt (2e penningmeester).

In navolging van andere verenigingen begon ook Svv Scheveningen dit seizoen met damesvoetbal. Er werden zelfs twee dames-teams bij de KNVB ingeschreven. P. van Mastrigt en W. de Water werden de bezielende leiders en W. de Water verzorgde ook de trainingen voor deze vrouwelijke leden. Ook de pupillen-afdeling breidde zich weer uit.
C.Batenburg nam hier het secretariaat over van L.Bal jr.

Dit seizoen werd het 1e elftal van de zaterdag ingedeeld in de 4e Klasse A met als tegenstanders; DEVJO, DSO, DSVP, Hoekse Boys, HVO, Katwijk, De Lier, Naaldwijk, Schoonhoven, SVOW en TSB.

Scheveningen eindigde wederom op de zesde positie met 23 punten uit 22 duels (7 winst, 9 gelijk en 6 verlies) en een doelsaldo van 25 voor en 25 tegen), en dat waren maar 5 punten minder dan DSVP, dat kampioen werd.

De zondag 1 van Scheveningen werd in het seizoen 1972-1973 ingedeeld in de 3e Klasse B van de KNVB en ontmoette daarin; Coal, HBS, Hillegersberg’32, De Hollandiaan, LenS, ODB, Olympia, De Postduiven, RKWIK, Steeds Volharden en VOC.

Het werd een onopvallend seizoen voor de manschappen van trainer Frans Schrurs want van de 22 competitiewedstrijden wist Scheveningen er 5 in winst om te zetten, speelde 9x gelijk en er werd 8x verloren. Zodoende eindigde men met 19 punten, en een doelsaldo van 25 voor en 28 tegen, op een negende positie van de ranglijst. Kampioen werd LenS met 31 punten.

Seizoen 1973-1974

Op 31 augustus 1973 stonden er bij Svv Scheveningen 773 leden op de ledenlijst, onderverdeeld in 341 senioren, 228 junioren, 175 pupillen en welpen en 29 dames. Hiermee schreef het bestuur 18 seniorenelftallen (9 op zaterdag en 9 op zondag), 2 damesteams en bij de jeugd 6(!) A-, 4 B- en 6 C-Klassers en 6 pupillen- en 6 welpen-teams.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse A zag er in seizoen 1973-1974 als volgt uit: ARC, Die Haghe, Katwijk, Lisser Boys, Naaldwijk, Oegstgeest, ORNAS, Scheveningen,SVOW, TAVV, Unicum en Woubrugge.

Dit seizoen ook weer eens positieve resultaten bij de Svv Scheveningen. Het eerste zaterdag-elftal wist van de 22 competitiewedstrijden er 10 te winnen, 7 gelijk te spelen en werd er 5 keer verloren. Met 27 punten, en een doelsaldo van 37 voor en 23 tegen, eindigde men als derde in de 4e Klasse A. Katwijk werd dit seizoen ongenaakbaar kampioen met maar liefst 37 punten en op de tweede positie eindigde Lisser Boys met 28 punten.

In het seizoen 1973-1974 was de zondag 3e Klasse C van de KNVB als volgt samengesteld: ADS, BEC, Flakkee, GSV, Nieuwenhoorn, Olympia, ONA, Overmaas, RFC, Scheveningen, Steeds Volharden, VIOS en Westlandia.

Het 1e elftal van de zondagafdeling deed het nog beter. Met een lange nek-aan-nek race met VIOS wist het team van trainer Frans Schrurs op zondag 28 april 1974, in de uitwedstrijd tegen GSV, met een gelijkspel de promotie naar de 2e Klasse te bewerkstelligen. Wanneer er van GSV was gewonnen dan was tevens het kampioenschap een feit geweest maar de spelers waren slim genoeg om dit nog een weekje uit te stellen. Een week later dus, op zondag 5 mei 1974, zette de “zondag 1” de kroon op het fantastische seizoen door in de thuiswedstrijd tegen concurrent VIOS gelijk te spelen en hiermee definitief de titel in de 3e Klasse C binnen te halen.

Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 10 gelijk gespeeld en gingen er 3 verloren. Met 32 punten, en de doelcijfers 40-25, werd Scheveningen met 5 punten voorsprong op Olympia dus kampioen van de 3e Klasse C.

Seizoen 1974-1975

Gerekend vanaf 31 augustus 1974 kwamen er nu nog maar 624 leden op de ledenlijst van Svv Scheveningen voor, dat betekende dat er, vergeleken met vorig seizoen, maar liefst 109 leden, waaronder 68 jeugdleden hadden opgezegd. De grootste oorzaak hiervan was te vinden in de langere weekends waarin de jeugd met hun ouders meegingen naar bijv. de camping.

Aan het einde van 1974 werd het clubblad van Svv Scheveningen uitgebreid met een extern maandblad voor de jeugd gemaand “Miniklink”.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1974-1975 als volgt samengesteld: Die Haghe, DSO, DSVP, Hillegersberg, Hoekse Boys, Naaldwijk, Ornas, Reeuwijk, Scheveningen, Semper Altius, SVPTT en Unicum.

Er volgde een matig seizoen voor de zaterdag 1 van Scheveningen want uit 22 duels (7 overwinningen, 5 gelijke spelen,10 nederlagen en een doelgemiddelde van 23 voor en 28 tegen) werden 19 punten vergaard en hiermee eindigde men op de negende positie van de ranglijst. Dit was nog net voor Reeuwijk, Die Haghe (beide 18 punten) en Ornas (7 punten).

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1974-1975 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, DHC, Lugdunum, Naaldwijk, Olympia, Randstad Sport, RKAVV, Scheveningen, Texas DHB, Teylingen, VELO en Verburch.

Was men het afgelopen seizoen nog zo verheugd van de promotie van het eerste elftal van de zondag, lang kon men echter niet genieten van deze 2e Klasse. Het seizoen was dus niet bepaald succesvol voor de mannen van trainer Frans Schrurs en dat kwam voornamelijk door de vele blessures binnen de zondagselectie. Van de uiteindelijk 22 wedstrijden werden er 5 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 18 punten, en een doelsaldo van 28 voor en 34 tegen, eindigde de zondag 1 van Scheveningen op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Hierdoor degradeerde men, samen met Naaldwijk (17 punten) weer na één seizoen terug naar de 3e Klasse van de KNVB. Wel werd dit seizoen J.Kuijper gehuldigd ivm zijn 250e wedstrijd in het 1e zondagteam.

>

Seizoen 1975-1976

Nu stond de teller van de ledenlijst van Svv Scheveningen op 31 augustus 1975 op slechts 549. Hiermee was het ledenaantal wederom fors gedaald bij de vereniging. Deze leden werden onderverdeeld in 17 seniorenelftallen, waarvan er 9-elftallen op zaterdag uitkwamen. Verder werden er dit seizoen 2 damesteams en bij de jeugd 3 A-, 3 B- en 5 C-elftallen en 6 pupillen- en 7 welpen-teams ingeschreven.

District West II zaterdag 4e Klasse A van de KNVB bestond in het seizoen 1975-1976 uit: DSVP, Holland Sport’32, Lisser Boys, sv Loosduinen, Randstad Sport, Scheveningen, Schoonhoven, De Sleutels, SVPTT, TAVV, Zevenhoven en Zwammerdam.

Zowaar duikt in dit seizoen weer de naam Holland Sport op maar dit had niets met Svv Scheveningen te maken. Het ging hier om de voetbalvereniging Holland Sport’32 dat toevallig dit seizoen in dezelfde 4e Klasse A van West II was ingedeeld als het 1e elftal van de zaterdag van Svv Scheveningen. Schoonhoven werd dit seizoen met 32 punten kampioen in deze Klasse. Scheveningen eindigde als vijfde met 23 punten. Het team van trainer J.de Koning speelde overigens dit seizoen maar liefst 11 keer gelijk, waarvan driemaal met 0-0. Verder werd er van de 22 wedstrijden 6 keer gewonnen en 5 keer verloren en sloten de Scheveningers de competitie af met een doelsaldo van 24 voor en 21 tegen.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1975-1976 uit de volgende clubs samengesteld: DCV, DSO, HBS, Leonidas, Naaldwijk, Scheveningen, Steeds Volharden, VCS, VIOS, VOC, Vredenburch en Westlandia.

Het eerste elftal van de zondag deed het in de competitie redelijk naar wens. Helaas kon het tweedeklasseschap niet veroverd worden, maar dat had ook niemand verwacht. Toch behaalde het team van trainer J.v.d.Oever een verdienstelijke gedeelde vierde plaats op de eindranglijst van de 3e Klasse. Van de 22 wedstrijden behaalde men 8x winst, 6x gelijkspel en werd er 8x verloren. Hiermee behaalde de zondag 1 in totaal 22 punten en een doelsaldo van 24 voor en 24 tegen.

Seizoen 1976-1977

Bij aanvang van dit seizoen was er eindelijk weer eens een stijgende lijn in het aantal leden bij Svv Scheveningen. De club telde nu op 31 augustus 1977 646 leden die werden onderverdeeld in 18 seniorenelftallen, waarvan er 9 elftallen op zaterdag gingen voetballen en de overige 9 in de zondagcompetitie. Bovendien werden er wederom 2 damesteams ingeschreven.

De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit 3 A-, 4 B- en 5 C-elftallen en ook nog 7 pupillen- en 7 welpen-teams. De 2 miniwelpenteams speelde dit seizoen nog buiten de competitie om.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, DEVJO, sv Die Haghe, Hermandad, Holland Sport’32, sv Loosduinen, Maasdijk, Monster, MVV’27, RAS, Scheveningen, Semper Altius en Unicum.

Ditmaal kwam de “zaterdag 1″dus uit in de 4e Klasse B. Met 6 punten voorsprong op Maasdijk werd ARC hier kampioen, terwijl het eerder genoemde Holland Sport’32 moest degraderen. Met zeer veel moeite en inspanning lukte het geheel nieuwe zaterdagteam om zich te behouden voor de 4e Klasse. Scheveningen eindigde n.l. op de elfde positie met 24 gespeeld, 6 gewonnen, 4 gelijk, 14 verloren, 16 punten en 29-50 als doelcijfers.

Het 2e zaterdagelftal streed lang mee om het kampioenschap in de res. 3e Klasse KNVB maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats.

De indeling van de zondag 1 van Scheveningen voor het seizoen 1976-1977 in de 3e Klasse A van de KNVB luidde als volgt; BEC, DoCoS, Hillegom, HVV, LFC, sc Lisse, Randstad Sport, RAVA, Scheveningen, UDO, Van Nispen en VCS.

Het 1e elftal van de zondag presteerde buiten verwachting zeer goed in de 3e Klasse. Met nog enkele wedstrijden te gaan had het team van trainer Cees van Stigt nog alle kans op het kampioenschap. Helaas werd er op het beslissende moment onnodige punten verspeeld zodat men het kampioenschap alsnog op 1 punt misliep. LFC werd uiteindelijk met 32 punten kampioen en Scheveningen eindigde op de tweede positie. Van de 22 wedstrijden behaalde men 12 overwinningen, 7 gelijke spelen en 3 nederlagen. Hiermee behaalde men 31 punten en een doelsaldo van 32 voor en 17 tegen.
De Scheveningers hadden zich hiermee wel geplaatst voor de nacompetitie en moesten het hierin gaan opnemen tegen Leerdam Sport, Oud Beijerland en Westlandia. Dit verlengstukje in de vorm van een promotie-competitie bleek iets te veel van het goede voor de mannen van trainer Van Stigt want van de 3 wedstrijden werd er 1 gelijk gespeeld en 2 verloren. Hiermee bleef de zondag 1 gewoon 3e Klasser.

Bij de jeugd wisten dit seizoen zowel de A1, A2 en A3 het kampioenschap binnen te halen. Ditzelfde gold ook voor de C1 en C4.

Seizoen 1977-1978

>

Het vlaggenschip van de zaterdagafdeling van Scheveningen kwam in het seizoen 1977-1978 uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB en moest hierin strijden tegen: Die Haghe, Hillegersberg’32, Hoekse Boys, HPSV, sv Loosduinen, Maasdijk, Naaldwijk, Randstad Sport, Te Werve, TSB en Vlaardingen.

Die Haghe werd ditmaal met 31 punten kampioen in de 4e Klasse A, op de ranglijst gevolgd door Naaldwijk (30), Vlaardingen (29) en Svv Scheveningen (23). Van de 22 wedstrijden werden er 8 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 7 verloren. Het doelsaldo van de Scheveningers was dit seizoen 38 doelpunten voor en 33 tegen. Overigens eindigde beide wedstrijden tegen kampioen Die Haghe in een 0-0.

Het eerste elftal van de zondagafdeling kwam ditmaal uit in de 3e Klasse C van de KNVB met als tegenstanders: BEC, Excelsior’20, Fortuna Vlaardingen, De Hollandiaan, Lekkerkerk, Oranjeplein, PDK, Rijswijk, Spoorwijk, VFC en WRW.

Vergeleken met vorig seizoen waren de prestaties van de zondag 1 dit seizoen stukken minder en wist men zich met de hakken over de sloot te handhaven in de 3e Klasse. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 11 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 19 punten, en een doelsaldo van 25 voor en 37 tegen, eindigde Scheveningen op de negende positie van de ranglijst. Dit was nog net voor Fortuna Vlaardingen, Lekkerkerk en WRW, die allemaal met 18 punten moesten gaan uitmaken wie er zou gaan degraderen.

Vanaf dit seizoen begon zich bij Svv Scheveningen iets vreemd te manifesteren. Terwijl de beide A-selecties niet al te best “draaiden” ging het met de jeugd van Svv Scheveningen juist uitstekend. De A1 wist zelfs het kampioenschap in de Promotieklasse te bewerkstelligen, waarna men samen met Quick en Rijswijk moest gaan uitmaken wie zich de kampioen van Den Haag mocht gaan noemen. De A1 van vv Rijswijk werd uiteindelijk de gelukkige. Wel wist men ook nog het Ooievaarstoernooi te winnen.

Seizoen 1978-1979

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, ‘s-Gravenzande, HBSS, Hoekse Boys, Maasdijk, Monster, MVV’27, Naaldwijk, Scheveningen, Semper Altius en Vlaardingen.
De zaterdag 1 kwam dit seizoen dus wederom in de 4e Klasse A uit. Ditmaal werd Vlaardingen in deze Klasse de kampioen met 20 gespeeld en 32 punten. Scheveningen eindigde op een negende plaats met slechts 12 punten (5x winst, 2x gelijk en 13x verlies) en een doelsaldo van 15-31.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Groeneweg, Haastrecht, De Hollandiaan, PDK, Quick, RFC, RKAVV, Scheveningen, VELO, Waddinxveen en Woerden.

Met de hakken over de sloot wist de zondag 1 van Scheveningen dit seizoen degradatie naar de 4e Klasse te ontlopen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 17 punten, en een doelgemiddelde van 29 voor en 35 tegen, eindigde men samen met RKAVV op de voorlaatste positie van de 3e Klasse B. In een onderling duel moesten RKAVV en Scheveningen gaan uitmaken wie nummer laatst van de eindranglijst (Celeritas met 16 punten) moest vergezellen naar de 4e Klasse. Scheveningen won deze beslissingswedstrijd met 0-1 en hierdoor werd RKAVV het kind van de rekening.

Op zaterdag 2 juni 1979 werd het 60-jarig jubileum van Svv Scheveningen gevierd. Van 14.00 t/m 17.00 uur volgde er eerst een receptie voor oud-leden, genodigden en sponsoren. Vanaf 19.30 begon de spetterende feestavond in de sfeervol aangeklede kantine voor alle leden met aanhang.

Seizoen 1979-1980

Bij aanvang van seizoen 1979-1980 speelde Svv Scheveningen weer in het traditionele groene shirt, zwarte broek en groene kousen en werd er dus afscheid genomen van het witte shirt met groen-zwarte vaan, waarin men vanaf seizoen 1966-1967 in voetbalde. Dit nieuwe shirt was gratis verkrijgbaar tegen inlevering van het oude shirt maar dan moest wel alvast de contributie voor het seizoen 1979-1980 betaald zijn. Deze contributie werd wel de eerste drie jaar met f.3,= verhoogd.

In december 1979 kwam Ere-voorzitter Cor de Bruin te overlijden. Ook moest er deze maand de nieuwe entree van Sportpark Houtrust enige tijd worden uitgesteld i.v.m. een ingediende klacht door één van de buurtbewoners.

In het seizoen 1979-1980 kwam het 1e zaterdag-elftal uit in de 4e Klasse B van de KNVB, met daarin als tegenstanders: DEVJO, DORR, ‘s-Gravenzande, Hazerwoudse Boys, KMD, sc Lisse, Monster, Oegstgeest, Rohda’76, SEV en De Sleutels.

Monster werd uiteindelijk met 34 punten uit 22 wedstrijden kampioen. Svv Scheveningen eindigde wederom op een negende positie van de ranglijst. Ditmaal werden er 5 wedstrijden gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 9 verloren. Hiermee behaalde men 18 punten en de doelcijfers van  28 voor en 43 tegen.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: Full Speed, HMSH, Naaldwijk, De Postduiven, RFC, Rijswijk, Scheveningen, Sliedrecht, SMV, TONEGIDO, VELO en Vredenburch.

De mannen van trainer Ger Hup deden het dit seizoen wederom niet zo best in de 3e Klasse. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er dit seizoen slechts 4 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 10 keer verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 19-35, eindigde de zondag 1 van Svv Scheveningen op een elfde en voorlaatste positie van de ranglijst en degradeerde hiermee naar de 4e Klasse van de KNVB. Trainer Hup had halverwege het seizoen al afscheid genomen van de zondagselectie.

Seizoen 1980-1981

>

Het 1e elftal van de zaterdagafdeling speelde dit seizoen alweer tien jaar achtereen in de 4e Klasse van de KNVB. De zaterdag 1 werd ingedeeld in de 4e Klasse A, samen met Naaldwijk, sc Lisse, Loosduinen, DORR, Hoekse Boys, HPSV, DEVJO, SV’35, KMD, Sateliet, MVV’27 en SVGEB.

De laatste twee clubs in de eindstand zouden degraderen. MVV’27 werd uiteindelijk kampioen met 24 gespeeld en 32 punten. SVGEB degradeerde met 17 punten Aangezien Svv Scheveningen en Sateliet beide met 20 punten op de voorlaatste plaats eindigde, betekende dat dat er een beslissingswedstrijd zou volgen tussen deze clubs. Deze wedstrijd werd gespeeld op het terrein van KMD en helaas door Svv Scheveningen verloren. Dit betekende dus automatisch de trieste degradatie naar de Afdeling Den Haag, oftewel de HVB.

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, BMT, Hoek van Holland, Laakkwartier, ODB, Oliveo, Quick Steps, RAVA, RKSVM, Scheveningen, Spoorwijk en Westerkwartier.

Oliveo was dit seizoen met 33 punten uit 22 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong op de concurrentie kampioen. Ook de mannen van de teruggekeerde trainer Jan van Leeuwen kende een goed seizoen want van 22 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 27 punten, en de doelcijfers 32-28, eindigde Scheveningen samen met ODB op een gedeelde tweede positie van de ranglijst van de 4e Klasse C.

Seizoen 1981-1982

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1981-1982 als volgt samengesteld: sv Duinoord, DVC, GONA, Holland Sport’32, Honselersdijk, v.v. Nationale Nederlanden, ORNAS, RAS, Scheveningen, Semper Altius, SVGEB en Westerkwartier.

De zaterdag 1 van Scheveningen was dus teruggekeerd in de HVB en speelde daarin een onopvallend waarin men uiteindelijk boven in de middenmoot eindigde. Van de 22 competitiewedstrijden won men er 10, speelde 4 keer gelijk en werd er 8 maal verloren. Met 24 punten, en de doelcijfers van 43 voor en 30 tegen, eindigde Scheveningen op de vierde positie van de ranglijst. Kampioen werd Honselersdijk met 36 punten.

In het seizoen 1981-1982 was de zondag 4e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Concordia, Foreholte, GDS, Hillegom, Randstad Sport, ROAC’79, Scheveningen, Teylingen, Van Nispen, VCS en sv Wassenaar.

Voor aanvang van dit seizoen zag trainer (en verzorger) Jan van Leeuwen een imposante rij namen van spelers overschrijving aanvragen naar de Houtrust-club. Het werd een uiterst spannende competitie met een zinderend slot waarbij de zondag 1 van Scheveningen tot de laatste wedstrijddag meestreed om het kampioenschap. Uiteindelijk werd GDS met 31 punten kampioen, gevolgd door Scheveningen met 30 punten. Het team van trainer Van Leeuwen wist van de 22 competitiewedstrijden er 11 te winnen, 8 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Zoals gezegd eindigde Scheveningen met 30 punten, en een doelsaldo van 32 voor en 18 tegen, op een gedeelde tweede positie van de ranglijst van de 4e Klasse A, met slechts 1 punt achterstand op de kampioen.

Seizoen 1982-1983

In het seizoen 1982-1983 werd voor het eerst shirtreclame toegestaan bij het amateurvoetbal. Met name de eerste elftallen kregen veel publiciteit in de lokale- en landelijke pers, radio en lokale tv-zenders, hetgeen natuurlijk aantrekkelijk werd voor een sponsor. Bovendien werden de wedstrijden door veel toeschouwers bezocht. De eerste shirtsponsor bij Svv Scheveningen was de firma Hoogenraad en Kuyt, wiens naam op de shirts van zowel de Zondag- als op de Zaterdag-Vlaggenschip prijkte.

Voor het seizoen 1982-1983 werd de “oude” bekende Jan van Leeuwen weer teruggehaald als trainer van de A-selectie van de zaterdagafdeling. Onder zijn bezielende leiding werd gebruik gemaakt om van een aantal overgekomen talentvolle A-junioren een geheel nieuw elftal te gaan formeren.

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1982-1983 als volgt samengesteld: DSO, sv Duinoord, DVC, HS Texas DHB, Nationale Nederlanden, ORNAS, RAS, Scheveningen, SVGEB, Te Werve, Verburch en Westerkwartier.

Het zaterdagelftal van Scheveningen eindigde, samen met DSO, om een gedeelde derde plaatst van de ranglijst. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 4 verloren. Hiermee behaalde men een puntenaantal van 31 en een doelsaldo van 58 voor en 29 tegen.

Omdat naast kampioen HS Texas DHB (34 punten) de nummers twee Te Werve (33 punten) en nummer drie (DSO of Scheveningen) dit seizoen rechtstreeks zouden promoveren volgde er op zaterdag 7 mei 1983 een beslissingswedstrijd tussen DSO en Scheveningen op het terrein van SEV te Leidschendam. Voor zo’n 1000 toeschouwers verloren de Scheveningers deze wedstrijd helaas met 2-0 en moest men zodoende ook in het seizoen 1983-1984 helaas gewoon weer uitkomen in de Hoofdklasse van de HVB.

De indeling van Scheveningen 1 voor het seizoen 1982-1983 in de zondag 4e Klasse D luidde als volgt; ADS, BEC, DCL, Delft, DWO, Hoek van Holland, Nieuwerkerk, Oranjeplein, RKSVM, Scheveningen, Tediro en TOGB.

De formatie van de debuterende oefenmeester Jan Eversdijk leidde in de competitie vanaf de zesde speeldag de ranglijst en stond deze koppositie niet meer af. Op zondag 24 april 1983 zette de zondag 1 van Scheveningen de kroon op het seizoen door op Houtrust Dvv Delft met 2-0 te verslaan en hiermee kampioen te worden.
De zondag 1 van Svv Scheveningen kampioen van de 4e Klasse A. Staand v.l.n.r; Wim Stok, Henk Bax, Sjaak de Bruijn, Karel Oosterbaan, Ben de Roode, Aad Veldhuizen, Joop van Toor, Peter Roos, Bert Hagenbeek, Jan Nolten sr, Johan Keus en trainer Jan Eversdijk. Zittend v.l.n.r: Jerry van Toor, Ruud Knoester, Cor Schaap, Dirk den Heyer, John Zoutenbier, Andre Roeleveld en Rene Zoutenbier.

Van de 22 wedstrijden werden er deze competitie 14 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 33 punten, en een doelsaldo van 55 voor en 19 tegen werd de zondag 1 van Scheveningen kampioen van de 4e Klasse D. Als tweede eindigde DWO met 29 punten, gevolgd door Tediro met 25 punten.

Seizoen 1983-1984

Op 23 augustus 1983 moest  de heer Bruggemans, i.v.m. gezondheidsproblemen, zijn taak als voorzitter van Svv Scheveningen neerleggen. Het bestuur besloot hierop onmiddelijk om Jan Vrolijk voorlopig aan te stellen als nieuwe voorzitter. Op 26 september werd interim voorzitter Vrolijk door de leden definitief benoemd als Algeheel voorzitter van de club. Als 2e voorzitter werd de heer Gravenkamp benoemd.

In het seizoen 1983-1984 was de zaterdag Hoofdklasse HVB uit de volgende clubs samengesteld: DORR, sv Duinoord, DVC, HPSV, sv Nootdorp, Ornas, RAS, Scheveningen, SVGEB, VCS, Verburch en Westerkwartier.

Toen trainer Jan van Leeuwen in 1982 terugkeerde op Houtrust werd er onder zijn bezielende leiding van vele getalenteerde overgekomen A-junioren een geheel nieuw elftal geformeerd met als gevolg dat na afloop van dit seizoen de zaterdag 1 van Scheveningen promoveerde naar de 4e Klasse van de KNVB. Op één punt na werd net niet het kampioenschap veroverd want die ging naar sv Nootdorp met 34 punten maar omdat dit seizoen ook de nummer twee op de eindranglijst promoveerde werd Scheveningen de gelukkige. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 15 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 4 keer verloren. Hiermee behaalde het zaterdag standaardteam 33 punten en een doelgemiddelde van 44 voor en slechts 15 tegen.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: Delfia, Den Hoorn, DHL, HMSH, HS Texas DHB, Laakkwartier, Leonidas, Oliveo, RAVA, Rijswijk, Scheveningen en VOC.

De zondag 1 van Scheveningen keerde terug in de 3e Klasse met een bescheiden vijfde positie op de eindranglijst. Van de 22 wedstrijden werden er 11 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 8 verloren. Hiermee behaalde het team van trainer Jan Eversdijk in totaal 25 punten en een doelsaldo van 39 voor en 29 tegen. HMSH werd dit seizoen met 34 punten kampioen.

>

Seizoen 1984-1985

>

De “zaterdag 1” was dus teruggekeerd in de KNVB-klasse en werd ingedeeld in de 4e Klasse A samen met; DEVJO. Honselersdijk, KMD, Loosduinen, Maasdijk, Naaldwijk, Nootdorp, Semper Altius, SEV, SV’35 en Te Werve. Sv Losduinen werd in deze competitie kampioen en SEV en Naaldwijk degradeerden. Svv Scheveningen eindigde op een verdienstelijke zesde plaats met 22 punten (8x winst, 6x gelijk en 8x verlies) uit 22 wedstrijden met een doelsaldo van 36 voor en 29 tegen.

Het vlaggenschip van de zondagafdeling van Svv Scheveningen kwam in het seizoen 1984-1985 uit in de 3e Klasse B van de KNVB met daarin als tegenstanders; DBGC, Delfia, Den Hoorn, DHL, Emma, GDS, ODB, Oliveo, RKDEO, Rijswijk en VOC.

In een competitie waarin sv Den Hoorn oppermachtig was en uiteindelijk met 32 punten ook kampioen werd, speelde het team van trainer Bertus van Spronsen geen rol van betekenis. Van de 22 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 21 punten, en een doelsaldo van 29 voor en 35 tegen, eindigde Scheveningen op de zesde positie van de ranglijst.

Seizoen 1985-1986

>

De indeling van de zaterdag 1 van Scheveningen voor het seizoen 1985-1986 in de 4e Klasse A van de KNVB luidde als volgt; DEVJO, DSO, Honselersdijk, HPSV, KMD, Maasdijk, MVV’27, Nootdorp, Scheveningen, Semper Altius, SV’35 en Te Werve.

Naar het seizoen 1985-1986 werd met gemengde gevoelens naar teruggekeken. Svv Scheveningen eindigde n.l. bovenaan in de 4e Klasse A met 22 gespeeld, 14 gewonnen, 4 gelijk, 4 verloren, 32 punten en de fraaie doelcijfers van 41-15. Maar….. vv Maasdijk kwam tot dezelfde cijfers, zij het dat het doelsaldo anders luidde, n.l. 52-30. Er was dus een beslissingswedstrijd nodig om de “ware kampioen” aan te kunnen wijzen.
De beslissingswedstrijd tussen Scheveningen en Maasdijk vond plaats op zaterdag 24 mei 1986 op Sportpark “De Hoge Bomen” in Naaldwijk. Bij rust stond de formatie van trainer Jan van Leeuwen met 1-0 achter maar in de 70e minuut scoorde Johan Westerduin de dik verdiende gelijkmaker (1-1). Echter in de 80e minuut maakte Maasdijk aan alle Scheveningse illusies een einde door uit een strafschop de 2-1 te scoren, wat tevens de eindstand werd. Maasdijk dus kampioen en promoveerde hiermee naar de zaterdag 3e Klasse van de KNVB en bij Scheveningen kwam deze klap hard aan. Het enige lichtpuntje voor Scheveningen deze dag was dat het massaal opgekomen publiek (ruim 2.000 toeschouwers) een flinke recette voor de penningmeesters van Maasdijk, Scheveningen en Naaldwijk opleverde.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Alexandria, BTC, DHL, GDS, Laakkwartier, LMO, Oliveo, RFC, RKDEO, Rijswijk, Scheveningen en Swift.

Aan het einde van de competitie vinden we de zondag 1 van Scheveningen op de vierde plaats van de ranglijst terug. Van de 22 wedstrijden behaalde men 9 overwinningen, 7 gelijke spelen en 6 wedstrijden gingen verloren. Hiermee behaalde men hiermee 25 punten en een doelsaldo van 36 voor en 30 tegen.

Seizoen 1986-1987

>

Terugkijkend naar de historie van Svv Scheveningen zijn we nu aangekomen in de periode waar de ommekeer van het 1e elftal van de zaterdag begon. Het jonge team van trainer Jan van Leeuwen werd dit seizoen wederom in de 4e Klasse A ingedeeld met ditmaal als tegenstanders DORR, Hoekse Boys, Honselersdijk, HPSV, KMD, Loosduinen, MVV’27, Nootdorp, SEV, SV’35 en Vlaardingen.

Het hele seizoen werd het een nek-aan-nek-race om het kampioenschap tussen SV’35 en Scheveningen. Deze tweestrijd tussen de eeuwige rivalen raakte onbeslist want beide teams eindigde met 35 punten uit 22 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. SV’35 was dit seizoen zelfs ongeslagen want men won 13 maal, speelde 9 keer gelijk en het een doelsaldo van 45 voor en 15 tegen. Scheveningen behaalde 15 overwinningen, speelde 5 keer gelijk, verloor 2 keer en had uiteindelijk een doelsaldo van 46 voor en 18 tegen.

Op zaterdag 16 mei 1987 volgde dus de beslissingswedstrijd om het kampioenschap tussen Scheveningen en SV’35 op het complex “De Hoge Bomen” van v.v. Naaldwijk. Voor zo’n 1500 toeschouwers misten zowel Scheveningen als SV’35 een aantal riante kansen en zodoende was de stand na 90 minuten voetballen nog steeds 0-0 en volgde er een verlenging. In de zevende minuut van de eerste verlenging kreeg SV’35 een riante kans om op voorsprong te komen. Scheveningen-aanvoerder Peter Duinmeijer maakte namelijk in zijn strafschopgebied “hands” en dat betekende dus een strafschop voor SV’35. Ex-prof Jan Kuyt schoot de penalty echter naast en verzuimde hiermee SV’35 naar de 3e Klasse te schieten. De vele toeschouwers zagen een enerverende wedstrijd waarin er na 120 minuten dus niet gescoord werd. Na deze wedstrijd kwamen beide besturen direct overeen dat het tweede noodzakelijke duel op donderdag 21 mei moest plaatsvinden want op zaterdag 23 mei was het op Scheveningen “Vlaggetjesdag” en die dag was voor alle Scheveningers heilig.

Op donderdag 21 mei 1987 volgde de tweede beslissingswedstrijd tussen Scheveningen en SV’35, wederom op het complex van de v.v. Naaldwijk. Voor ruim 2000 toeschouwers kwam Scheveningen al in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ron Cramer. In de 20e minuut kwam SV’35 weer langszij toen Cor Mooiman uit een vrije trap de 1-1 binnen kopte. Op slag van rust schoot John Kramer Scheveningen weer op een 2-1 voorsprong. In de tweede helft moest SV’35 wel komen en Scheveningen profiteerde van de ruimte. Fred van Dokkum bediende de van eigen helft komende Patrick Fieret en de aanvallende middenvelder lobde de bal keurig over de ver uit zijn doel komende SV’35 keeper, 3-1. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd zette Dick Jol nog de 3-2 op het scorebord. De zaterdag 1 van Scheveningen werd dus kampioen van de 4e Klasse A en promoveerde hiermee naar de 3e Klasse van de KNVB.

Het kampioensteam van Scheveningen bestond uit; Chris Hoogerweij (keeper), Cees van der Berg, van de Graaf, Ron Cramer, Peter Duinmeijer, Henk van der Toorn, Patrick Fieret, Nico de Jager, John Kramer, Fred van Dokkum, Theo Buys, Jerry van Toor en Nico Buijs.

De beslissing was dus gevallen. Het vissersdorp was gedurende twee weken in twee kampen verdeeld maar na het kampioenschap van Scheveningen keerde de rust weer terug. Een kroon op het werk van Jan van Leeuwen, die na dit seizoen als trainer afscheid nam van “zijn” team en verder ging als verzorger bij Svv Scheveningen.

In het seizoen 1986-1987 was de zondag 3e Klasse B van de KNVB West II uit de volgende clubs samengesteld: BTC, DHL, GDS, Hoek van Holland, ODB, Oliveo, RKDEO, Rijswijk, Scheveningen, Soccer Bous, VELO en VIOS.

Rvv Rijswijk was dit seizoen met maar liefst 41 punten uit 22 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. Het team van trainer Martin van Vianen kende een onopvallend seizoen want van 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 33-37, eindigde Scheveningen op de zevende positie van de ranglijst.

Markant detail dit seizoen over het 1e dameselftal van Svv Scheveningen want op 23 november 1986 werd er weer eens verloren, en wel thuis van Blauw Zwart met 1-2. Op het eerste gezicht niet echt opzienbarend nieuws maar wel als men bedenkt dat dit voor dit team de eerste nederlaag was in twee jaar tijd. Van 4 september 1984 tot 23 november 1986 bleef men n.l. ongeslagen in de competitie en dit resultaat behaalde zelfs de landelijke pers.

Seizoen 1987-1988

>

Na het kampioenschap van afgelopen seizoen werd het 1e elftal van de zaterdagafdeling voor dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse A, samen met Be Fair, Die Haghe, ‘s-Gravenzande, HBSS, HVO, JAC, Katwijk, Leiden, SVPTT, Xerxes en Zevenhoven.

Het team van de nieuwe trainer Ruud van der Linden deed het dit seizoen weer uitstekend en eindigde uiteindelijk met 31 punten en de doelcijfers 51-32 op een tweede plaats in de 3e Klasse A. Katwijk veroverde het kampioenschap met 36 punten. Xerxes degradeerde.

De zondag 3e Klasse B was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Delfia, DWO, GDS, Hoek van Holland, LenS, Oliveo, De Postduiven, RKDEO, Scheveningen, VELO, VIOS en Wippolder.

In het seizoen 1987-1988 kon de zondag 1 van Scheveningen helaas het hoofd niet boven water houden en degradeerde uiteindelijk naar de 4e Klasse KNVB. Van de 22 competitiewedstrijden werden er slechts 3 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 24-58, eindigde de formatie van trainer Van Vianen op de laatste positie van de ranglijst van de 3e Klasse B

Seizoen 1988-1989

>

De “zaterdag 1” kwam dit seizoen wederom in de 3e Klasse A uit met ditmaal als tegenstanders Be Fair, Floreant, ‘s-Gravenzande, Honselersdijk, JAC, Leiden, LYRA, RCL, Sportlust’46, SVPTT en Zevenhoven.
De vv Leiden behaalde uiteindelijk het kampioenschap en Svv Scheveningen eindigde met 27 punten uit 22 wedstrijden en de doelcijfers van 37-24 op de 4e positie. JAC en Zevenhoven degradeerden.

Na de degradatie in het seizoen 1987-1988 werd de zondag 1 van Scheveningen dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse B van de KNVB, met daarin als tegenstanders:  Celeritas, Cromvliet, Delft, Duindorp SV, GDA, ODB, Quick Steps, RAVA, Vredenburch, VVP en sv Wassenaar.

>

Seizoen 1989-1990

>

In het seizoen 1989-1990 werd er in het amateurvoetbal het fenomeen Periode Kampioenschappen geïntroduceerd. Een Periodetitel gaf aan het einde van het seizoen recht op deelname aan een nacompetitie, met als inzet één extra promotieplaats.

De 3e Klasse A bij het KNVB-zaterdagvoetbal bestond dit seizoen uit: ‘s-Gravenzande, DVO’32, Svv Scheveningen, RCL, PPSC, LYRA, HBSS, SVPTT, VVOR, Hoekse Boys, sv Voorschoten en Honselersdijk.

Trainer Ruud van der Linden bekroonde op zaterdag 21 april 1990 het uitstekende seizoen met het kampioenschap in de 3e Klasse A. Ruim duizend toeschouwers waren op die dag getuige van de kampioenswedstrijd Svv Scheveningen tegen DVO’32. De Scheveningers stonden in de eerste helft bol van de zenuwen. Patrick Fieret zette Scheveningen nog wel op een 1-0 voorsprong maar nog voor rust scoorde degradatiekandidaat DVO’32 de gelijkmaker.
Na de thee lieten de Houtrustbewoners, met aan het hoofd aanvoerder Karel Oosterbaan, de supporters niet lang in het ongewisse. Via twee treffers van Fred van Dokkum en een “beauty” van Cramer werd het uiteindelijk 4-1 en kon het kampioenschap gevierd gaan worden.

Uiteindelijk wist kampioen Svv Scheveningen van de 22 competitiewedstrijden er 16 te winnen, 3 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Hiermee behaalde men 32 punten en de fraaie doelcijfers van 55 voor en 26 tegen. Door de degradatie van Hsv DUNO dit seizoen uit de 2e Klasse betekende het dat Svv Scheveningen in het seizoen 1990-1991 het hoogst spelende team van Den Haag in de zaterdagklasse werd.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, Den Hoorn, ODB, De Postduiven, Quick Steps, RAVA, Scheveningen, Spoorwijk, VIOS, Vredenburch en VVP.

>

Seizoen 1990-1991

>
Na slechts drie seizoenen in de 3e Klasse vertoefd te hebben speelde het 1e elftal van de zaterdag-afdeling dit seizoen voor het eerst sedert de oprichting in de 2e Klasse van de KNVB. Het team van trainer Ruud van der Linden werd ingedeeld in de 2e Klasse B van district West II met als tegenstanders; sc Eversteijn, ‘s-Gravenzandse SV, Herovina, Heukelum, Kozakken Boys, Leiden, Nieuw Lekkerland, Oranje Wit, Roda Boys, Veen en De Zwerver.

Scheveningen startte moeizaam aan de competitie want uit de eerste 8 wedstrijden (1e Periode) behaalde men slechts 8 punten. Dit gold overigens ook voor de 2e Periodetitel want daar behaalde de mannen van trainer Van der Linden eveneens 8 punten maar ditmaal uit 7 duels.
Vanaf februari 1991 ging Scheveningen ineens uitstekend presteren en behaalde in de 3e Periode de ene na de andere overwinning. Na achtereenvolgens ‘s-Gravenzandse SV (5-1), SC Everstein (2-0), Oranje Wit (1-2), Kozakken Boys (1-2), Veen (2-1) verslagen te hebben wist men in de thuiswedstrijd, tegen het al gedegradeerde Heukelum (2-0), de 3e Periodetitel in de wacht te slepen. Bovendien had de Svv Scheveningen met deze prachtige serie overwinningen weer helemaal gemengd in het kampioenschap van de 2e Klasse B. Zover kwam het echter niet maar het team van trainer Van der Linden eindigde uiteindelijk wel met 28 punten uit 22 duels (doelsaldo 39-29) op een verdienstelijke derde positie in de 2e Klasse B, achter kampioen Kozakken Boys (22-32) en nummer twee Roda Boys (22-29)

Tijdens dit seizoen werd de 1e Periodetitel veroverd door Roda Boys, eiste Herovina de 2e Periodetitel voor zich op en ging, zoals gezegd, de 3e en laatste Periodetitel van de 2e Klasse B  naar de Svv Scheveningen en mochten zodoende deze drie clubs alsnog  via nacompetitie-voetbal gaan proberen om promotie naar de 1e Klasse af te gaan dingen.
De eerste wedstrijd, Herovina-Roda Boys, eindigde in 0-0. Svv Scheveningen startte met een thuiswedstrijd tegen Herovina en zegevierde door doelpunten van Denis Luhulima, John Blok, Jeroen Witmus en Hans Knijnenburg met maar liefst 4-1. In de uitwedstrijd tegen Roda Boys had Svv Scheveningen nu voldoende aan een gelijkspel om het Klassenperiode-kampioenschap binnen te halen. In de eerste helft zag het er voor de Houtrustbewoners niet goed uit na een 1-0 achterstand en een rode kaart voor Cees van der Berg. Wie dacht dat het Gelderse Roda Boys het in de tweede helft zou afmaken kwam bedrogen uit. Svv Scheveningen schakelde een tandje bij en Roda Boys werd in de tweede helft overlopen. Na de 1-1 (eigen doelpunt Roda Boys) leek Svv Scheveningen zelfs nog voor de winst te gaan maar het bleef bij deze remise. Door dit resultaat was Svv Scheveningen nog meer één zege verwijderd van de 1e (hoogste) Klasse.

Op het neutrale terrein van FC Hilversum moest Svv Scheveningen op 1 juni 1991 aantreden tegen 1e Klasser Go Ahead Kampen. De formatie van de vertrekkende trainer Ruud van der Linden (naar Quick Steps) moest door diversen oorzaken aantreden met veel “invallers”. Svv Scheveningen was dus duidelijk de underdog maar compenseerde dit wederom met een enorme vechtersmentaliteit. In de 42e minuut zette Ron Cramer zijn team op een 1-0 voorsprong door een vrije trap van ruim 30 meter fantastisch binnen te schieten. Toen Marlon Grootveld de Scheveningers in de 56e minuut op een 2-0 voorsprong zette leek niets meer de aanloop naar de promotie te verstoren. In de 82e minuut scoorde Go Ahead Kampen alsnog de aansluittreffer maar daar bleef het bij. Het onmogelijk was gebeurd, acht jaar geleden hield de zaterdagtak van Svv Scheveningen zich nog op in de Haagse Voetbal Bond en met deze overwinning kwam men nu geheel onverwachts in de “eredivisie” van het zaterdag amateur voetbal terecht.

De opstelling van Svv Scheveningen in de promotiewedstrijd tegen Go Ahead Kampen was als volgt: Michel de Graaf, Denis Luhulima, Cees van der Berg, Peter Duijnmeijer, Ron Cramer, Hans Knijnenburg, Peter Rog, Raymond Buis, Marlon Grootveld, Jeroen Witmus (Alexander Jol) en Nico de Jager. Door blessures en schorsingen miste Svv Scheveningen de vaste basisspelers John Blok, Jerry de Rijk, Joop Roeleveld, Karel Oosterbaan, keeper Piet van der Toorn en Peter Spaans.

De zondag 1 van Scheveningen werd in het seizoen 1990-1991 ingedeeld in de 4e Klasse G, waarin men het moest opnemen tegen: Aeolus, Delft, Hillegersberg’32, HSC, HWD, Martinit, RKSVM, RKWIK, SVDP, SVV en Swift Boys.

Het vlaggenschip van de zondag van Scheveningen kwam dit seizoen dus zeg maar in een ‘Rotterdamse’ poule uit, wat betekende weinig derby’s en veel onbekende tegenstanders. Dit seizoen  leverde voor Scheveningen een achtste plaats op in de 4e Klasse G. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en gingen er 9 verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 26-34, werd het voor de mannen van trainer Jan Eversdijk een seizoen om snel te vergeten.

Seizoen 1991-1992

De Svv Scheveningen had dus in het seizoen 1990-1991 geschiedenis geschreven door als eerste club uit de Haagse regio door te dringen naar de top van het zaterdagvoetbal. Zoals gezegd, acht jaar geleden hield de promovendus zich nog onledig bezig met afdelingsvoetbal. Echter na drie jaar 4e Klasse, drie jaar 3e Klasse en slecht één jaar 2e Klasse was Svv Scheveningen nu in de top van het zaterdagvoetbal terecht gekomen. Dit bracht nog al een reorganisatie bij de vereniging met zich mee.

Sinds bekend werd dat de zaterdag 1 van Scheveningen op het hoogste niveau mocht gaan acteren onderging de club op tal van fronten een metamorfose. In afwachting van een grootscheepse verbouwing van de kantine en kleedkamers werd de bar uitgebreid en de speurtocht naar een passende tribune succesvol besloten. Rondom het hoofdveld op Houtrust verschenen houten oplopende rijen staanplaatsen, met dank aan sv Voorburg waar de bewuste twee tribunes eerder nuttig bleken. Belangrijker dat dat was dat het organisatorisch het een en ander bij Svv Scheveningen moest veranderen. Wim Roos werd de kersverse nieuwe voorzitter van Scheveningen-zaterdag. De nieuwe voorzitter ondervond al snel dat de promotie naar de 1e Klasse leefde onder de spelers, toeschouwers maar ook sponsors. Er meldde zich vele  geldschieters  die bereid waren om de club financieel de helpende hand toe te steken.

Van de uiterst succesvolle trainer Ruud van de Linden was afscheid genomen maar gelukkig voor Svv Scheveningen bleef hij wel behouden voor de club als technisch adviseur. Leen de Graaf was als trainer aangesteld als opvolger van Ruud van der Linden. Verder bleven alle selectiespelers de club trouw en kwamen er versterkingen in de vorm van Harold Tjaden (VCS), Frans de Kat (REMO), Raymond Batten (SVPTT), Martin Toet (Duindorp SV), Daan Verbaan (ADO), Richard Wessel (ADO) en Hans Tellier (Middelburg).

Svv Scheveningen werd ingedeeld in de 1e Klasse A met veel clubs uit de “Bollenstreek”. De indeling van deze 1e Klasse zag er als volgt uit; ARC, Barendrecht, Excelsior M., Heerjansdam, Katwijk, FC Lisse, Noordwijk, NSVV, Quick Boys, Rozenburg, Rijnsburgse Boys, Svv Scheveningen, Spijkenisse en Vitesse Delft.
Allemaal “topclubs” dus, die reeds een goede naam in deze Klasse hadden opgebouwd en daar mocht Svv Scheveningen zich dus trots tussenvoegen. Welnu, het team van de nieuwe trainer Leen de Graaf debuteerde in de hoogste Klasse voortreffelijk want uiteindelijk werd met 26 punten uit 26 duels de 7e plaats bereikt. Quick Boys werd dit seizoen kampioen met daaronder volgend Katwijk, Heerjansdam, Noordwijk, ARC en FC Lisse.

>

In het seizoen 1991-1992 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Den Hoorn, DHL, DWO, Full Speed, Naaldwijk, RKDEO, Scheveningen, Schipluiden, SOA, TEDO en VDS.

De nieuwe trainer van ‘de zondag’ was Bertus van Spronsen (ex Kranenburg). Nieuw bij de A-selectie waren Henk Dijkhuizen(terug van ADO), Raymond en J. van Spronsen (Kranenburg), Frank van der Lem (Kranenburg) en Cor Turfboer (VOGEL).

>

Seizoen 1992-1993

>

Ook voor dit seizoen werd het eerste zaterdagteam van Svv Scheveningen bij de “Bollenstreekclubs” ingedeeld. Deze 1e Klasse A bestond n.l. uit clubs die altijd veel supporters meebrachten en zo’n “kasstukje” kon de penningmeester van Svv Scheveningen goed gebruiken. Ditmaal werd de vv Katwijk kampioen van deze 1e Klasse A, Vitesse Delft en Serooskerken degradeerden. Svv Scheveningen eindigde op een 11e plaats met 20 punten. Daaronder kwam nog Rijnsburgse Boys, dat zich via een beslissingswedstrijd tegen 2e Klasser Spijkenisse alsnog veilig stelde voor de 1e Klasse.

>

Seizoen 1993-1994

Ten einde alle bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn besloot de Svv Scheveningen de faciliteiten op Sportpark Houtrus uit te breiden met een geheel overdekte zittribune. Deze tribune, waar ruim 500 toeschouwers gebruik van konden maken, werd bij aanvang van seizoen 1993-1994 geopend.
>
In dit seizoen wist de “zaterdag 1” zich moeiteloos te handhaven in de 1e Klasse A. De vv Katwijk werd wederom kampioen en Ajax en Huizen degradeerden. Svv Scheveningen bracht het tot 24 punten en de doelcijfers 38-42 tot de 7e plaats in de eindrangschikking. De 5-0 winst bij Ajax en de 4-2 overwinning op Rijnsburgse Boys waren resultaten die met ere genoemd mogen worden.

Het eerste elftal van de zondagafdeling werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders Celeritas, Cromvliet, Duindorp SV, GDA, Groen Wit’58, HBS, Kranenburg, ODB, Postduiven, Quick Steps en WIK.
Nieuw voor de groep stond dit seizoen trainer Hans Bal, die vorig seizoen nog de A1 van Svv Scheveningen onder zijn hoede had. Trainer Bal ging werken aan een nieuw sterk verjongd eerste zondagelftal met veel spelers uit de jeugd van Svv Scheveningen. Het team deed veel ervaring op in deze 4e Klasse en eindigde uiteindelijk met 21 punten uit 22 duels (doelsaldo 52-54) op een keurige zevende positie. Cromvliet werd overigens in deze Klasse kampioen met 32 punten.
Het tweede elftal van de zondagafdeling, o.l.v. trainer Cor Schaap, werd dit seizoen zelfs kampioen in de res. Hoofdklasse van de HVB en promoveerde hiermee weer naar de KNVB-Klasse.

>

Seizoen 1994-1995

Het jaar 1994 stond in het teken van het 75-jarig bestaan van de S.v.v. Scheveningen. Dit werd dan ook op grootse wijze gevierd. Zo speelde bijv. het 1e zaterdagteam op 6 augustus 1994 op Houtrust een vriendschappelijke wedstrijd tegen Eredivisionist Willem II uit Tilburg (uitslag 0-4). Het eerste elftal van de zondag-afdeling speelde haar jubileumwedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Deze wedstrijd werd door de mannen van trainer Hans Bal met 3-0 gewonnen. Op vrijdag 9 september vond de officiële receptie voor bevriende verenigingen en genodigden plaats en alle jubileum-festiviteiten werden afgesloten met een geweldige feestavond voor alle leden, medewerkers en donateurs.
>
Ook in dit seizoen had het 1e elftal van de zaterdagafdeling geen moeite om zich uiteindelijk als middenmotor in de 1e Klasse A te handhaven. Met 24 punten uit 26 duels en de doelcijfers 52-55 eindigde het team van trainer Bert van der Poppe op een verdienstelijke 7e plaats van de eindrangschikking.
De zondag-afdeling bestond dit seizoen uit 8 senioren-elftallen. Dit was eens in de gloriejaren van Svv Scheveningen het dubbele aantal maar gezien de positieve ontwikkelingen van de laatste jaren hoopte men dat het aantal elftallen op de zondag weer snel zal gaan uitbreiden.

In het seizoen 1994-1995 kwam de zondag 1 van Scheveningen wederom uit in de 4e Klasse C van de KNVB. Het team van trainer Hans Bal moest het in deze klasse opnemen tegen; BTC, Celeritas, GDA, Groen Wit’58, ODB, OSC, Quick Steps, REMO, SOA, Wassenaar en WIK.

Met 4 overwinningen en 1 gelijkspel begon de formatie van trainer Hans Bal uitstekend aan de competitie en wist hiermee zelfs de 1e Periodetitel in de wacht te slepen. Hiermee was deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e Klasse al verzekerd. Helaas vielen de resultaten hierna ver terug en eindigde Scheveningen uiteindelijk op de zevende positie van de ranglijst. Uit de 22 competitieduels werden 20 punten behaald en kon het team van trainer Bal zich gaan opmaken voor de nacompetitie.
(helaas hebben wij de resultaten van die nacompetitie nog niet kunnen achterhalen).

De jeugdafdeling van Svv Scheveningen bestond dit seizoen uit: 1 A-, 2 B-, 2 C- en 3 D-elftallen en tien 7-tallen, onderverdeeld in 5x E- en 5x F-teams.

>

Seizoen 1995-1996

>
Dat de prestaties van Svv Scheveningen steeds meer tot de verbeelding gingen spreken bleek wel uit het steeds stijgende aantal toeschouwers. Ook de interesse vanuit het bedrijfsleven was nog steeds groeiende. Om de relatie tussen de Svv Scheveningen en het bedrijfsleven nog verder te verstevigen werd de Ondernemers Club Scheveningen, kortweg OCS, opgericht waarbij bij aanvang van dit seizoen al ruim 50 bedrijven zich hadden aangemeld.

Het 1e elftal van de zaterdag begon dit seizoen aan haar vijfde achtereenvolgende seizoen in de 1e Klasse A (toen nog de hoogste Klasse) van de KNVB. Zowel de technische staf als ook de spelersgroep hadden voor aanvang van dit seizoen flinke wijzigingen ondergaan. De meest opvallende in dit opzicht was natuurlijk de komst van Martin Jol als hoofdtrainer.
Met de komst van enkele nieuwe spelers, waaronder o.a. Frans Danen (FC Eindhoven), Leon van Nieuwkerk, Sjaak Polak, Dave Kraayenbrink (allen ADO) en Robin Knoester (Tonegido) hoopte de Svv Scheveningen om dit seizoen serieus mee te kunnen gaan draaien om een plaats bij de eerste vijf.
Na een gedegen voorbereiding startten de Scheveningers op een volgepakt Sportpark Houtrust het seizoen 1995-1996 tegen FC Lisse. Veel indruk kon het team van Martin Jol nog niet maken en zodoende pakte FC Lisse de volle winst (0-2). Echter een week later stelde men orde op zaken door, de op dat moment regerend landskampioen, IJsselmeervogels te verslaan (0-3). Met deze zege leek de toon voor de rest van het seizoen te zijn gezet. De volgende wedstrijden speelde Svv Scheveningen oogstrelend voetbal waarbij menig tegenstander met een forse nederlaag werd getrakteerd. Op 28 oktober 1995 pakte Svv Scheveningen de leiding in “1A” door met 5-0 van Capelle te winnen. Een week later, op 4 november behaalde de mannen van trainer Jol in en tegen Noordwijk een zeer knappe 1-5 overwinning en veroverde hiermee ook nog eens de 1e Periodetitel. Drie duels voor de winterstop liet Svv Scheveningen een steekje vallen toen er in en tegen Rozenburg 2-2 werd gespeeld maar door daarna weer overwinningen op Spijkenisse en Huizen kon men alsnog met een gerust hart aan de winterstop beginnen.
De weergoden zorgden er echter dat de jaarlijkse onderbreking van het voetbalseizoen veel langer duurde dan gepland. Precies drie maanden na het laatste treffen op 4 december 1995, hervatte de Scheveningers op 4 maart 1996 de competitie met een uitstekende overwinning (1-3) op vv Katwijk. het gat tussen Svv Scheveningen en achtervolger FC Lisse bleef maar 4 punten. Ook in de onderlinge confrontatie, op 16 maart 1996, deelden beide ploegen de punten (2-2). De beslissing viel pas vlak voor het einde van de competitie. Svv Scheveningen overtuigde op 27 april 1996 tegen Capelle (1-4) terwijl FC Lisse bij Katwijk op 0-0 bleef steken en kon het kampioenschap de Scheveningers nauwelijks meer ontgaan.

Op zaterdag 18 mei 1996 kon de ploeg van Martin Jol dan eindelijk de kroon op het werk zetten. Op een bomvol Houtrust moest de Svv Scheveningen aantreden tegen Rozenburg. Na een matig eerste half uur werd het in de 40e minuut 1-0 door een doelpunt van Ron de Jager, wat tevens de ruststand was. Direct na rust brak Frans Danen definitief de ban door op fraaie wijze de 2-0 te scoren. Uiteindelijk werd het 4-0 door doelpunten van Rene van Oosten (3-0) en Sjaak Polak (4-0).
Het kampioenschap voor Scheveningen was nu een feit, en de club behaalde hiermee een mijlpaal in haar lange historie. Nog nooit eerder bereikte de Houtrust-club zo’n groot resultaat. Onder massale belangstelling maakten spelers, trainers, supporters en sponsors een heuse rijtoer door Scheveningen en werd men op het balkon van het Kurhaus feestelijk gehuldigd.

Mooie momenten natuurlijk allemaal maar het seizoen was hiermee nog lang niet afgelopen natuurlijk. In een volledige competitie moesten Svv Scheveningen, Urk en Hoek onderling uit gaan maken wie zich de beste zaterdagploeg van Nederland mocht gaan noemen. Nadat Urk en Hoek in een eerste duel de punten hadden gedeeld, ontving Svv Scheveningen op woensdag 5 juni op Houtrust Urk. De kampioen van de 1e Klasse B kwam in de eerste elftal op een 1-0 voorsprong maar in de 42e minuut liet Frans Danen de 4.000 toeschouwers juichen toen hij met een schitterende stiftbal de gelijkmaker scoorde.
De wedstrijd leek in de tweede helft op 1-1 te eindigen maar in de 94e minuut scoorde Leon van Nieuwkerk alsnog het winnende doelpunt voor Scheveningen. Op zaterdag 8 juni volgde er weer een thuiswedstrijd voor Scheveningen, ditmaal tegen Hoek. Uitblinker Frans Danen zette Scheveningen in de 19e minuut op een 1-0 voorsprong. Het team van Martin Jol was de gehele wedstrijd de betere maar verzuimde te scoren. Totaal onverwacht wist Hoek in de 92e minuut alsnog de gelijkmaker te scoren (1-1), wat tevens de eindstand werd.
Enkele dagen later won Urk met 4-1 van Hoek en kwam hiermee toch weer in een kansrijke positie. Op zaterdag 15 juni volgde dan de zeer belangrijke wedstrijd Urk-Scheveningen. Lang duurde de droom van de Urkers niet want Scheveningen speelde voor de ogen van de ruim 4000 toeschouwers een ijzersterke partij. Hoogtepunt in deze wedstrijd was het doelpunt (stiftbal) van uitblinker Frans Danen. Svv Scheveningen won uiteindelijk met 1-4 door doelpunten van nogmaals Danen en tweemaal Ron de Jager en werd zodoende Algeheel Zaterdag-kampioen.
Kampioen of niet, Scheveningen moest op woensdag 19 juni toch nog de wedstrijd bij Hoek afwerken. Deze wedstrijd “om den keizers baard” werd toch nog heel knap door de Scheveningers met 1-2 gewonnen door doelpunten van Sander Klapwijk en Leon van Nieuwkerk.

En nog was het seizoen niet voorbij want Svv Scheveningen (algemeen zaterdagkampioen) en Baronie (algemeen zondagkampioen) moesten nu in een tweetal confrontaties de algehele landstitel gaan verdelen. Op zaterdag 22 juni moest Scheveningen de eerste confrontatie tegen Baronie op Houtrust afwerken. Na een 0-0 ruststand zette Sjaak Polak in de 76e minuut de Scheveningers op een 1-0 voorsprong. In de 84e minuut verdubbelde Frans Danen de score (2-0) wat tevens de eindstand werd en zette Scheveningen hiermee een forse stap naar het Algeheel kampioenschap.
Op zaterdag 29 juni 1996 volgde dan de alles beslissende wedstrijd in Breda tegen Baronie. De naar FC Utrecht vertrekkende Leon van Nieuwkerk zette Scheveningen in de 19e minuut op een 1-0 voorsprong. Dit was tevens het moment voor Baronie om er een keiharde wedstrijd van te maken waarop scheidsrechter Van Diemen geen grip meer op had. Baronie boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong en het laatste kwartier moest Scheveningen met 10 man verder omdat Robin Knoester met “rood” moest vertrekken. Toch lukte het om stand te houden en ondanks de 2-1 nederlaag mocht de Svv Scheveningen zich de beste amateurclub van Nederland noemen.


Scheveningen algeheel landskampioen op 29 juni 1996 na twee wedstrijden tegen zondagkampioen de Baronie (thuis 2-0 winst, uit 2-1 nederlaag). Staand v.l.n.r. Cock Jol, Kees vd Berg sr, John Blok, Leon v Nieuwkerk, Sander Klapwijk, Ron Cramer, Leon Tuit, Dave Kraaijenbrink, Rene v Oosten, Peter vd Bent, Martin Jol, Arie de Jager, Frans vd Veer, Gijs Korving en Dinesh Maniesingh. Zittend Robin Knoester, Kevin Braber, Sjaak Polak, Hans Tellier, Stefan t Hart, Aydin Uluc, Martin Abbenhuis en Frans Danen

Tussen alle bedrijven door wist de Svv Scheveningen ook nog eens door te dringen tot de finale van de 16e editie van de Haagsche Courant Cup. Na de winst op VELO (1-3), GDS (7-0), ODB (1-2), RKDEO (0-2), ADO (2-0) en VCS (0-1), moest Svv Scheveningen in de finale aantreden tegen RVC.
Op zaterdag 25 mei 1996 werd voor ruim 4.000 toeschouwers de finale Scheveningen-RVC op het terrein van Quick (Nieuw Hanenburg) gespeeld. RVC was geen partij voor Scheveningen en precies zeven dagen na het behalen van de titel in de 1e Klasse A, pakte men ook nog eens de in de regio Den Haag felbegeerde Haagsche Courant Cup door met 3-0 te winnen.

De zondag 1 van Svv Scheveningen werd ingedeeld in de 4e Klasse B van de KNVB en trof hierin de volgende tegenstanders; BTC, Cromvliet, HS Texas DHB, Laakkwartier, ODB, OSC, Paraat, SOA, VVP, sv Wassenaar en WIK.

In de seizoen zwaaide hoofdtrainer Arie van der Zwan de scepter bij de zondagafdeling. De selectie van Van der Zwan bestond uit: Stef Ekkel (keeper), Mario Hacket (keeper), Joop Roeleveld, Hans Knijnenburg, Jan de Ruiter, Wim Roos, Martin Taal, Dennis de Jong, Danny Voskuil, Dennis Verdoes, Dennis Klapwijk, Alex Groen, Rob Pronk, Martin Vrolijk, Jean Paul Buijs, Ron Knijnenburg, Jan de Ruiter en Rob de Bruin. Verzorger was Jan van Leeuwen en leider Jerry van Toor.

De formatie van trainer Van der Zwan speelde vanaf de eerste competitiewedstrijd technisch verzorgd voetbal waarbij altijd de aanval werd gekozen. Hiermee kende de zondag 1 van Scheveningen een uitstekende eerste seizoenshelft waarin ook de eerste Periodetitel werd veroverd. Op de wedstrijden tegen ODB en SOA na werden alle duels keurig in winst omgezet en hiermee werd Scheveningen dan ook bestempeld als titelkandidaat nummer één in de 4e Klasse B.

Na de winterstop was Scheveningen ook niet te stuiten. Eind januari 1996 was de voorsprong op de nummer twee van de ranglijst (WIK) al opgelopen tot 10 punten. De vraag was dus nu niet meer of de zondag 1 van Scheveningen kampioen zou worden maar wanneer. Tijdens de 18e competitieronde, in de wedstrijd thuis tegen BTC zette Scheveningen de kroon op het werk. Op Sportpark Houtrust werd BTC met 3-1 verslagen en werd hiermee, met grote overmacht, kampioen van de 4e Klasse B.
Van de in totaal 22 competitiewedstrijden wist Scheveningen er 17 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 3x verloren. Hiermee behaalde de kampioen 53 punten en een doelsaldo van 63 voor en 24 tegen.

>

Seizoen 1996-1997

De vreugdetranen waren nog maar net opgedroogd en de voetbalschoenen stonden amper in het vet, of de zaterdagselectie van de Svv Scheveningen moest zich alweer gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Op dinsdag 30 juli 1996 stond alweer de eerste oefenduel op het programma tegen de nieuwe ploeg van Sjaak Polak, eerste-divisionist Excelsior.
De winnaar van de Haagsche Courant Cup (Svv Scheveningen dus) speelde op donderdag 1 augustus 1996, in de strijd om de Super Cup, tegen de winnaar van de Leidsch Dagblad Cup (ARC). Deze wedstrijd werd, nog geen vier weken na het behalen van de Algehele landstitel, in het Zuiderparkstadion gespeeld, voorafgaand aan het vriendschappelijk treffen tussen ADO Den Haag en FC Barcelona. Het werd een gedenkwaardige avond voor de Svv Scheveningen in een uitverkocht sfeervol Zuiderparkstadion. In de tweede helft wisten Ron de Jager en Paul Dropert een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning en haalde hiermee de zoveelste prijs binnen. Na deze wedstrijd wist ADO Den Haag ook FC Barcelona te kloppen met 1-0 en zodoende de eerste editie van de residentie Cup te winnen.

Op basis van de resultaten van het afgelopen seizoen had de Svv Scheveningen zich rechtstreeks geplaatst voor deelname aan de eerste ronde van de Amstel Cup. Alle geplaatste verenigingen, inclusief de clubs uit het betaalde voetbal, werden ingedeeld in veertien groepen van ieder vier ploegen. Het team van trainer Martin Jol wist zich in groep 13 in goed gezelschap met ADO Den Haag en Telstar (beide uitkomend in de Eerste Divisie) en Eredivisionist Sparta.
Op 17 augustus begonnen de mannen van trainer Martin Jol aan dit prestigieuze Amstel Cup-toernooi met een wedstrijd in het Haagse Zuiderpark tegen ADO Den Haag. In deze beladen wedstrijd nam landskampioen Scheveningen, voor slechts 2000 toeschouwers, in de 61e minuut brutaal de leiding door een doelpunt van Ron de Jager. Zo’n 8 minuten later bepaalde ADO Den Haag-verdediger Dick Heesen de eindstand op 1-1. De tweede wedstrijd voor de Amstel Cup verloor Svv Scheveningen thuis kansloos met 5-0 van Telstar, mede door rode kaarten voor Albert van Oosten en John Blok in de eerste helft. Het derde en laatste duel in groep 13 van de Amstel Cup werd op 18 september tegen Eredivisionist Sparta met 1-6 verloren waardoor Svv Scheveningen definitief was uitgeschakeld.

Na alle voorbereidingen startte Svv Scheveningen op zaterdag 7 september aan de competitie in de nieuw gevormde Hoofdklasse A. De KNVB had n.l. de hoogste Klasse (1e Klasse) van haar zaterdagafdeling (ook) tot Hoofdklasse omgedoopt. Hiermee kwam definitief een eind aan het jarenlange verschil tussen de zondag- en de zaterdagafdeling van de KNVB.
Svv Scheveningen, dat dit jaar voor het zesde achtereenvolgende seizoen in de hoogste afdeling startte, werd door de KNVB in de Hoofdklasse A ingedeeld. Naast de bekende opponenten als Katwijk, Lisse en Noordwijk, stond Scheveningen ook een aantal minder bekende tegenstanders te wachten, zoals KLoetinge, Veere, ASWH en Achilles Veen.
De volledige indeling van de Hoofdklasse A zag er voor het seizoen 1996-1997 als volgt uit: ARC, Achilles Veen, ASWH, Heerjansdam, Hoek, Katwijk, Kloetinge, Kozakken Boys, Lisse, Noordwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Scheveningen en Veere.

Op 7 september opende Svv Scheveningen voor eigen publiek het seizoen 1996-1997 met een 1-1 gelijkspel tegen debutant Kloetinge gevolgd door een 2-2 gelijkspel bij Quick Boys. Na deze 2 gelijke spelen volgde er maar liefst vijf overwinningen op rij, n.l. op ARC (3-1), Heerjansdam (0-2), Kozakken Boys (0-2), FC Lisse (4-1) en Veere (1-4)  en pakte men met 17 punten uit 7 duels wederom de koppositie in de Hoofdklasse A.
Eind oktober volgde er een hectische week op Houtrust waarin trainer Martin Jol besloot om op een aanbieding van Eredivisionist Roda JC in te gaan. Op 2 november 1996 won Svv Scheveningen op Houtrust met 2-0 (2x Hans Tellier) van ASWH en veroverde hiermee de eerste Periodetitel. Hiermee werd na deze wedstrijd op passende en emotionele wijze afscheid genomen van Martin Jol. John Blok werd overigens ook deze wedstrijd gehuldigd ivm zijn 250e duel in het eerste elftal van Svv Scheveningen.

Cock Jol nam de taken van broer Martin over bij Svv Scheveningen. Het  allereerste duel voor hoofdtrainer Cock Jol was op zaterdag 9 november gelijk de kraker tussen de nummer 2 vv Katwijk (17 punten) en de nummer 1 Svv Scheveningen( 20 punten). Het werd in Katwijk een waar spektakelstuk die eindigde in 3-3. Tijdens de tiende competitieronde kreeg het nog ongeslagen team van Svv Scheveningen het eerste verlies te incasseren. Op haar eigen sportpark Houtrust ging men met 1-2 ten onder tegen Rijnsburgse Boys.
Op zaterdag 24 november herstelde koploper Scheveningen zich uitstekend door in Zeeland met 1-4 te winnen van Hoek. Door de onverwachte nederlagen van de concurrentie verstevigde Scheveningen de koppositie in de Hoofdklasse A. Weer een week later werd heel simpel de vv Noordwijk op eigen veld verslagen (0-3) door doelpunten van Ron de jager (2) en Regie Martina. Op 14 december eindigde Svv Scheveningen het jaar in stijl af door in Zeeland met 2-3 van Kloetinge te winnen. De naaste concurrenten Katwijk en Achilles Veen gingen op deze laatste speeldag van het jaar onderuit waardoor het team van Cock Jol met een voorsprong van maar liefst acht punten als koploper aan de winterstop begon.

Op 3 januari 1997 vertrok de gehele A-selectie op kosten van sponsor Peukie Beach Club voor vijf dagen op ski-vakantie naar Lienz. Pas op 15 februari kon Svv Scheveningen de competitie hervatten en met succes! Op Houtrust werd het Katwijkse Quick Boys met 2-1 verslagen. Svv Scheveningen zette haar zegereeks door met overwinningen op ARC (2-4). De stand bovenin de Hoofdklasse A was per 1 maart 1997 nu als volgt: 1. Scheveningen 15-36, 2. ASWH 15-26, 3. Noordwijk 15-26, 4. Achilles Veen 14-25 en 5. FC Lisse 15-25. Het team van trainer Cock Jol leek dus met maar liefst 10 punten voorsprong op rozen te zitten. Ook de 16e wedstrijd wist Scheveningen te winnen, al ging dit in het thuisduel tegen Heerjansdam wel uiterst moeizaam (2-1).
Op zaterdag 15 maart was het Achilles Veen dat op Houtrust Scheveningen de tweede seizoensnederlaag (0-1) trakteerde. Nadat een week later Kozakken Boys met 3-1 werd verslagen leek de nederlaag tegen Achilles Veen op een incident. Vervolgens volgde er op 29 maart de topper tussen de nummer 2 FC Lisse (18-34) en koploper Scheveningen (18-42). Voor de ogen van zo’n 4000 toeschouwers kreeg Svv Scheveningen een 4-3 nederlaag te verwerken en bracht FC Lisse hiermee de spanning in de Hoofdklasse weer helemaal terug.
Het team van trainer Cock Jol leek ineens helemaal van slag en na de nederlaag tegen ASWH (3-1) en de gelijke spelen tegen Noordwijk (2-2), Katwijk (2-2) en Rijnsburgse Boys (3-3) zag men FC Lisse, met nog twee speelrondes te gaan, langszij komen. Op de voorlaatste speeldag (10 mei) stuurde Svv Scheveningen het Zeeuwse Hoek met een 3-0 nederlaag huiswaarts en schoof FC Lisse aartsrivaal Katwijk opzij: 3-1.
Op de laatste officiële speeldag (17 mei) reisde Svv Scheveningen af naar Achilles Veen en ging FC Lisse bij Rijnsburgse Boys op bezoek. Zowel Svv Scheveningen (2-3) als FC Lisse (1-2) wonnen en eindigde zodoende in de reguliere competitie met een gelijk aantal punten (26-54) op de eerste plaats. Een onderlinge confrontatie op zaterdag 24 mei 1997 op het terrein van Rijnsburgse Boys moest nu uit gaan maken wie zich de sterkste ploeg van het seizoen 1996-1997 mocht gaan noemen.

Voor maar liefst 7000 toeschouwers stond het in een “Alfred Hitchcock scenario” na 90 minuten 3-3. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Svv Scheveningen want door doelpunten van Jim Charité en Yurion Girigoria gingen de mannen van trainer Cock Jol met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft eiste scheidsrechter Bakker de hoofdrol op door de FC Lisse in de 47e- en in de 50e minuut twee strafschoppen te geven (2-2) Kort voor tijd leek dan de beslissing te vallen toen Lissenaar Stephan Spruit de 2-3 scoorde. In een zenuwslopende slotfase presteerde Svv Scheveningen bijna het onmogelijke want na een hoge bal van Jerry de Rijk kopte John Blok ver in blessure tijd alsnog de 3-3 binnen en dus moest een verlenging de definitieve beslissing gaan brengen.
De Lissenaren kregen in deze verlenging door scheidsrechter Bakker hun derde penalty toegewezen (4-3) en trokken hiermee uiteindelijk aan het langste eind. Tranen van verdriet natuurlijk bij de Houtrust-bewoners die na zo’n fantastisch seizoen geheel onverwacht FC Lisse met de titel in de Hoofdklasse A er vandoor zag gaan.

Toch waren de mannen van trainer Cock Jol deze enorme klap snel te boven en wist men zich op 31 mei op overtuigende wijze te plaatsen voor de voorronde van “de grote” Amstecup. In Assen werd het tegen ACV n.l. 0-3 door doelpunten van Frans Danen (2x) en Albert Spaans.
Het seizoen was echter nog steeds niet over voor Scheveningen want na overwinningen op GSC/ESDO (8-1), DVC (13-0), Nationale Nederlanden (0-10), SEV (2-11), sv Bohemen (4-1), VUC (3-0) en de amateurs van ADO Den Haag (2-1)  had de Svv Scheveningen zich voor de tweede achtereenvolgende jaar geplaatst voor de finale van de felbegeerde Haagsche Courant Cup.
Op het terrein van Westlandia vond de eindstrijd plaats om de 17e Haagsche Courant Cup tegen Quick. Voor zo’n 2500 toeschouwers stond Scheveningen na 34 minuten voetballen al met 2-0 voor door doelpunten van Jim Charité en John Blok. Het werd voor de rust nog zelfs 3-0 door een doelpunt van Ron de Jager. In de tweede helft nam het team van Cock Jol gas terug en bepaalde Quick de eindstand op 3-1.
De hoofdredacteur van de Haagsche Courant Jan Schinkelshoek) reikte hiermee, voor de tweede keer in successie, de HC-Cup uit aan de Svv Scheveningen.

Na het kampioenschap van vorig seizoen kwam de “zondag 1” dit seizoen uit in de 3e Klasse…

Later hier meer……….

Seizoen 1997-1998

>
Het seizoen 1997-1998 kende voor het eerste elftal van de zaterdagafdeling, na twee seizoenen achter elkaar bijna alles gewonnen te hebben wat er te winnen viel,  hoogte- nog dieptepunten. Van het “dreamteam” van de afgelopen twee jaar was er afscheid genomen van de spelers Frans Danen (begon aan zijn loopbaan als trainer bij ADO Den Haag), Albert van Oosten (Kranenburg), Albert Spaans (Quick), Jimmy Charité (VIOS) en Leon Tuyt (ADO Den Haag).
In de competitie eindigde Svv Scheveningen met 45 punten uit 26 wedstrijden op de vierde plaats in de Hoofdklasse A, met 12 punten achterstand op kampioen ARC. In de “grote” Amstel-Cup sneuvelde de Houtrustbewoners al in de eerste ronde, niet zo vreemd natuurlijk in een poule samen met ADO Den Haag, Sparta en Excelsior, in de strijd om de Haagsche Courant Cup bleek in de achtste finale het Haagse VUC te sterk voor de ploeg van trainer Cock Jol en in de halve finale van de KNVB-beker moest Svv Scheveningen in Noordwijk zijn meerdere kennen.
Toch kon Svv Scheveningen met een opgeheven hoofd op dit seizoen terugkijken. Na twee slopende seizoenen handhaafden de Scheveningers zich namelijk in de top van de Hoofdklasse A. De enige prijs die Svv Scheveningen dit seizoen ten deel viel was de Super-Cup. In een onderlinge confrontatie tussen de winnaars van de Leidsch Dagblad Cup en de Haagsche Courant Cup bleek Svv Scheveningen te sterk voor FC Lisse, waardoor deze bescheiden prijs voor het tweede achtereenvolgende jaar in Scheveningse handen bleef.

>

Seizoen 1998-1999

>
Svv Scheveningen speelde dit seizoen voor de achtste achtereenvolgende jaar in de hoogste Klasse van het zaterdagvoetbal. De “Houtrust-bewoners” hadden zich zelfs de laatste jaren een “vaste” plek in de top verworven. Ook in seizoen 1998-1999 deed het team van trainer Cock Jol weer lange tijd mee in de strijd om het zo felbegeerde kampioenschap in de Hoofdklasse A.
Svv Scheveningen begon uitstekend aan de competitie en voerde lange tijd ongeslagen de ranglijst aan. De eerste competitienederlaag incasseerden de Scheveningers pas op zaterdag 20 februari 1999, toen de ploeg in Rijnsburg tegen een pijnlijke 2-1 nederlaag opliep. Een nederlaag die Cock Jol en zijn spelers vreemd genoeg nogwel een periodetitel, en dus directe deelname aan de Amstel-Cup, opleverde. Na de winterstop bleek al snel dat de titelstrijd tussen Noordwijk en Svv Scheveningen zou gaan. Helaas verkeerde Noordwijk in de slotfase van de competitie in “the winning mood” en Svv Scheveningen liet wat steken vallen. Uiteindelijk dus pakte Noordwijk met 53 punten uit 26 duels, voor het eerst sinds 1983, weer de titel op het hoogste amateurniveau. Svv Scheveningen (26-48) eindigde keurig als tweede.
Daar waar het eerste elftal net naast de titel greep, sleepte het tweede zaterdag-elftal, o.l.v. trainer Michel Vonk, wel het kampioenschap in de wacht. Hiermee werd voor het eerst in de geschiedenis van Svv Scheveningen het tweede elftal kampioen in de reserve Hoofdklasse A van de KNVB, een unieke prestatie.

>

>

Seizoen 1999-2000

Ondanks dat het eerste elftal van Scheveningen over een kwalitatief sterke selectiegroep beschikte kon het team van trainer Cock Jol maar zelden aan de hoog gespannen verwachtingen voldoen en eindigde men met 34 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 36-36) op een teleurstellende negende positie in de Hoofdklasse A. Aanvoerder John Blok moest halverwege dit seizoen door een enstige blessure zijn imposante voetbalcarriere beëindigen.
Direct na de competitie brak er voor Scheveningen 1 een uiterst belangrijke week aan. Het lot had n.l. bepaald dat het team van Cock Jol in die week tweemaal tegen zondag Hoofdklasser TONEGIDO moest aantreden, eenmaal in de strijd om de H.C.-Cup en eenmaal de belangrijke finale om de Districtsbeker. Puur op karakter stootte men eerst TONEGIDO uit de strijd om de Haagsche Courant Cup en toen men vier dagen later in de finale om de Districtsbeker wederom als winnaar uit de strijd kwam leek in één klap de matige prestaties in de competitie vergeten. Met deze overwinning dwong men ook weer een plaats af in de zo fel begeerde voorronde van de Amstel-Cup. Maar Scheveningen wilde meer en was er ook op gebrand om de Haagsche Courant Cup te veroveren. Op het veld van gastheer VELO versloeg Scheveningen, onder de ogen van een paar duizend toeschouwers, Wilhelmus met maar liefst 6-1.

Seizoen 2000-2001

Het eerste zaterdagelftal van de Svv Scheveningen ging het tiende seizoen in op het hoogste niveau van het amateurvoetbal onder de nieuwe ambitieuze hoofdtrainer John Blok.
In de Hoofdklasse A bleek vv Katwijk al snel de kampioenskandidaat nummer één want bij het ingaan van de winterstop had dit team een riante voorsprong opgebouwd op de concurrenten, waaronder Scheveningen. Toen na de winterstop Scheveningen tegen dat zelfde Katwijk een nederlaag opliep, leek de rol voor een eervolle plaats in de eindrangschikking heel ver weg. Echter na deze overwinning verspeelde vv Katwijk ineens wedstrijd op wedstrijd punten en mochten de achtervolgers Ter Leede, FC Lisse en Scheveningen voorzichtig weer gaan denken aan het bereiken van de koppositie in de Hoofdklasse A. Pas op de 24e speelronde, in de verloren uitwedstrijd tegen Ter Leede, kon het team van trainer Blok haar eventuele titelaspiraties definitief vergeten. Plaatsing voor de voorronde van de grote Amstel Cup kon nu alleen nog afgedwongen worden door de twee resterende wedstrijden tegen ARC en Katwijk winnend af te sluiten. Nadat eerst ARC met een grote nederlaag huiswaarts werd gestuurd was het een week later Katwijk dat door een sterk gemotiveerd Scheveningen met 1-3 werd verslagen en zodoende eindigde de club met 45 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 49-27) op een zeer knappe derde positie van de Hoofdklasse A. Hiermee pakte de ploeg van trainer Blok alsnog een prijs want met deze derde plaats kreeg men de vervangende Periodetitel van kampioen FC Lisse en plaatste zich hiermee voor het grote Amstel Cup toernooi.

>
Na het dramatische seizoen 1999-2000, waarin het eerste elftal van de zondag-afdeling degradeerde uit de 3e Klasse, was het moeilijk om de draad weer op te pakken. Met het aanstellen van de nieuwe trainer Cor Schaap, die zijn sporen als voetballer bij Svv Scheveningen al aardig had verdiend, ging men enthousiast aan een nieuwe ploeg bouwen. De start van de mannen van trainer Schaap was voortvarend en bij de winterstop stond men in de top van de 4e Klasse B. De lange winterstop werkte verlammend en van lager geklasseerde teams werd er ineens verloren. Svv Scheveningen eindigde uiteindelijk met 41 punten uit 22 wedstrijden (doelsaldo 46-25) op een vierde positie in de 4e Klasse B, maar was wel zeker van nacompetitie. In een viertal wedstrijden liet de ploeg zien dat men 3e Klasse waardig waren. Op zondag 27 mei 2001 keerde de zondag 1 van Scheveningen na één jaar weer terug in de 3e Klasse toen op deze dag op Houtrust DWO met 3-0 werd verslagen. Een aardig succes dus voor trainer Cor Schaap en zijn louter uit Scheveningse jongens bestaande selectie.

Seizoen 2001-2002

Svv Scheveningen kon tevreden terugkijken op het seizoen 2001-2002. Bij de zaterdag-afdeling wist het eerste elftal wederom als (gedeelde) derde in de Hoofdklasse A te eindigen met 46 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 34-32). Het tweede elftal wist zich moeiteloos te handhaven in de reserve Hoofdklasse.
Op vrijdag 24 mei 2002 nam Ron Cramer na 17 jaar afscheid van het eerste zaterdag-elftal van Svv Scheveningen. Als onpasseerbare verdediger maakte Cramer de opgang mee van de 3e Klasse naar de Hoofdklasse.
Aan het einde van het seizoen 2001-2002 werd er na een jarenlange prettige samenwerking afscheid genomen van één van de hoofdsponsors Holland Casino.

In het seizoen 2001-2002 werd de zondag 1 van Scheveningen ingedeeld in de 3e Klasse B van de KNVB. Deze “Haagse poule” bestond uit: ADO Den Haag, GDA, GONA, Haagse Hout, HVV, LenS, Postduiven, Quick Steps, Rood Groen ’01, Scheveningen, SOA en VIOS.

Het hele seizoen werd het een nek-aan-nek-race om het kampioenschap tussen GDA, GONA en Scheveningen.  Na een tumultueus competitieslot werd uiteindelijk GONA kampioen met 43 punten uit 20 wedstrijden. Scheveningen en GDA eindigde met slechts één punt minder op een gedeelde tweede plaats en werden veroordeeld tot een nacompetitie voor promotie naar de 2e Klasse. Op het VIOS-terrein aan de Melis Stokelaan werd de beslissingswedstrijd tegen GDA onder overweldigende belangstelling van honderden supporters helaas met 2-1 verloren.

De A1 van Scheveningen promoveerde dit seizoen via de nacompetitie naar de Landelijke 3e Divisie.

Seizoen 2002-2003

De firma Matrixbouw was aangetrokken als één van de nieuwe hoofdsponsors bij Svv Scheveningen. De andere hoofdsponsoren waren, al jaren, Peukie’s Beachclub en KJD Bouwpartners.
Het seizoen 2002-2003 werd, ondanks de terugkeer van de spelers Hans Tellier en Stephan ‘t Hart, een teleurstellend seizoen voor het eerste zaterdag-team. Met slechts 23 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 29-44) eindigde men uiteindelijk op een twaalfde positie in de Hoofdklasse A. Deze 12e positie betekende dat Scheveningen op Hemelvaartsdag 29 mei 2003 een beslissingsduel moest spelen tegen SDVB voor handhaving in de Hoofdklasse. Deze wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Unitas te Gorinchem en door doelpunten van Jimmy Charité, Maurice Escolona, Hans Tellier en Patrick Stapert met 4-0 gewonnen.


    Scheveningen na de finale van de HC-Cup, die voor de vierde keer werd gewonnen.

Twee dagen later gaf Scheveningen het seizoen toch nog glans door onder tropische omstandigheden op het complex van DSO in Zoetermeer de finale om de Haagsche Courant Cup met maar liefst 7-2 te winnen van VELO. Hiermee kwam de H.C.-Cup voor de vierde maal terecht bij Svv Scheveningen, een prestatie die nog door geen andere was geëvenaard.

Herinrichting Houtrustcomplex

Doordat de zaterdagtak van SVV Scheveningen in de top van het Nederlandse amateurvoetbal was beland ontstond er gelijk behoefte van aanpassingen van de accommodatie en het realiseren van een waardig sponsorhome. Al in 1998 werden concrete plannen voor de bouw van een sponsorhome bij de Gemeente Den Haag ingediend, maar deze plannen konden direct weer ingetrokken worden omdat de Gemeente Den Haag de intentie had tot herinrichting van het gehele Houtrustcomplex.
Die plannen behelsden het neerhalen van de in 1989 gebouwde Houtrusthallen (met onder meer uitgebreide mogelijkheden voor indoor atletiek), wat vervolgens ruimte moest bieden aan het realiseren van nieuwbouw woningen, een VMBO school en een kleinschalige sporthal.
De SVV Scheveningen zou in deze plannen verder van de Houtrustweg gaan verhuizen, maar met de prachtige aanbieding van een geheel nieuwe accommodatie met een nieuw hoofdveld en zittribunes er omheen, geheel gefinancieerd door de Gemeente Den Haag. Helaas ging er ook door deze fraaie plannen een dikke streep doorheen wat door de Gemeente enigsins verzacht werd met een financiële handreiking.
Tijdens het seizoen 2002-2003 ging het bestuur in onderhandeling met de Gemeente over een ingrijpende renovatie van Sportpark Houtrust. Inmiddels was de Gemeente Den Haag al begonnen met de sloop van de Houtrusthallen en de club had behoefte aan een grote renovatie of anders nieuwbouw van het sterk verouderde clubgebouw. Inmiddels had Scheveningen al wel de toezegging gekregen van een nieuw kunstgrasveld.

Seizoen 2003-2004

Bij aanvang van seizoen 2003-2004 was veld 2 op “Houtrust” voorzien van een nieuw top kunstgrasveld. Bovendien waren de omheiningen vernieuwd en de lichtmasten aangepast zodat er nog meer licht kon schijnen. Ook de wens om bestrating rond veld 1 was in vervulling gegaan.

Het bestuur van Svv Scheveningen was bij aanvang van dit seizoen als volgt samengesteld: Wim Roos (algemeen voorzitter), Rob Vis (voorzitter zaterdagafdeling), J. Valkenburgh (voorzitter zondagafdeling), M. den Heijer (algemeen secretaris), Dik Taal (2e secretaris), Hans Verdoold (penningmeester), Cees van de Berg (bestuurslid commerciële zaken), Ron Cramer (bestuurslid technische zaken), Arie de Jager (bestuurslid algemene zaken), B. Dijkhuizen (voorzitter jeugd en damesafdeling) en R. Assenberg (kantine zaken).

Zowel voor de zaterdag- en de zondagcompetitie kwam Svv Scheveningen met 5 seniorenelftallen uit.

Het eerste elftal van de zaterdag-afdeling kwam dit seizoen alweer voor het dertiende jaar achtereen in de Hoofdklasse uit. Het team van trainer Blok deed tot kort van het einde van de competitie mee om de strijd om een podiumplek maar Svv Scheveningen moest op een gegeven moment door blessures en schorsingen toch afhaken. Scheveningen eindigde uiteindelijk op een keurig vijfde positie in de Hoofdklasse A met 44 punten uit 26 wedstrijden, elf punten achter kampioen Quick Boys.
Aan het begin van dit seizoen werd bij de jeugdafdeling Arie van der Zwan aangesteld als Hoofd jeugdopleidingen en begon de organisatie in de jeugdafdeling steeds meer structuur krijgen.

Seizoen 2004-2005

Het complex van Svv Scheveningen kwam er steeds mooier uit te zien. De nieuwe bouwplannen voor het clubgebouw van Scheveningen waren door de leden positief ontvangen en goedgekeurd. Het volgende doel werd het aanvragen voor de bouwvergunningen en als dan alles mee zat zou de oude kantine van Svv Scheveningen in april 2005 gesloopt kunnen gaan worden.
Het bestuur van Svv Scheveningen bestond dit seizoen uit Wim Roos (algeheel voorzitter), Maarten den Heijer (secretaris), Dik Taal (2e secretaris), Hans Verdoold (penningmeester), Arie de Jager (algemene zaken), Ron Cramer (voetbal technische zaken), Cees van de Berg (commerciele zaken), Rob Vis (zaterdag voorzitter) en Sjaak Jansen (zondag voorzitter).
Het eerste zaterdag-elftal van Scheveningen werd in dit seizoen ineens verrassend in de Hoofdklasse B ingedeeld en kwam hierin veel nieuwe clubs tegen uit een hele andere omgeving waaronder bijvoorbeeld Spakenburg, Ijsselmeervogels, Sparta Nijkerk en Huizen. Het team van trainer Blok eindigde uiteindelijk met 36 punten uit 26 duels en een doelsaldo van 41-42 op een achtste positie in deze Hoofdklasse B.
Het eerste elftal van de zondag-tak van Scheveningen kende onder de nieuwe trainer Jan Nolten een uitstekend seizoen. Men eindigde met 38 punten uit 22 wedstrijden (doelsaldo (44-30), achter kampioen ADO Den Haag (22-55) en nummer twee ODB (22-46) op een uitstekende derde plaats in de 3e Klasse C.

>

Seizoen 2005-2006

I.v.m. de verbouwing op Sportpark Houtrust moest Svv Scheveningen het gehele seizoen 2005-2006 uitwijken naar de oude velden en kantine van Kranenburg bij Kijkduin.
De zaterdag Hoofdklasse A bestond dit seizoen uit; Ajax, ARC, Capelle, DOTO, Excelsior M., Hoek, Katwijk, Kloetinge, FC Lisse, Noordwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Svv Scheveningen en Ter Leede.
Cees Tempelaar was voor dit seizoen aangesteld als opvolger van trainer John Blok (naar Quick Boys). Het duurde tot de vierde speeldag, 24 september, dat de eerste zege behaald werd een overwinning (2-1) op Capelle. De eerste drie competitieduels waren in een gelijkspel geëindigd. Hierna volgde echter de ene na de andere nederlaag met als resultaat dat de Svv Scheveningen afzakte naar de onderste regionen van de Hoofdklasse. Begin december besloot het bestuur, in goed overleg met Cees Tempelaar, hem met onmideelijke ingang op non-actief te stellen. Aanleidingen waren de slechte resultaten in de competitie en het ontbreken van de chemie tussen trainer en spelersgroep. De trainingen en coaching werden voor de rest van het seizoen overgenomen door de toenmalige assistent-trainer Ben van Dam.
Dit alles mocht echter niet baten. Het vlaggenschip van Svv Scheveningen eindigde uiteindelijk met 17 punten uit 26 duels (doelsaldo 22-45) op de laatste plaats in de Hoofdklasse A en degradeerde hiermee naar de 1e Klasse.

>

In het seizoen 2005/2006 degradeerde het 1e zaterdagelftal helaas weer naar de eerste klasse.

waarmee voor de SVV Scheveningen een basis werd gelegd voor het realiseren van een nieuw clubgebouw.
Omdat er gebouwd moest worden op dezelfde plek waar het oude clubgebouw stond, had dit tot gevolg dat er noodgedwongen een seizoen naar een andere locatie moest worden uitgeweken. Met behulp van de gemeente werd er een oplossing gevonden. De SVV Scheveningen week in het voetbalseizoen 2005-2006 uit naar het sportcomplex van het voormalige Hsv Kranenburg in Kijkduin.

Opening nieuw clubgebouw op Houtrust

Op vrijdag 30 juni 2006 werd het nieuwe clubgebouw met daarboven de kleedkamers officieel geopend door wethouder Sander Dekker. Deze gehele nieuwe accommodatie besloeg 1298m² en bestond uit het Holland Casino sponsorhome, een zeer ruime keuken, bergruimte, een grote kantine met daarboven tien kleedkammers.

De nieuwe kantine, die op 30 juni 2006 door wethouder Dekker werd geopend.

Met deze nieuwbouw kreeg SVV Scheveningen een nieuw gezicht. Alle ruimtes waren groter dan het vorige clubgebouw en bovendien waren er nu veel meer plaatsen waar besprekingen konden worden gehouden.

Seizoen 2007-2008

In twee jaar tijd slaagde trainer John Kila erin om de zaterdagtak van SVV Scheveningen weer terug te brengen op het allerhoogste amateurniveau want in dit seizoen werd SVV Scheveningen met overmacht kampioen van de 1e Klasse en promoveerde zodoende onder leiding van trainer John Kila weer naar Hoofdklasse.

Seizoen 2008-2009

>

Het seizoen 2008-2009 verliep voor SVV Scheveningen zeer moeizaam in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. Op 9 februari 2009 zette het bestuur trainer John Kila met onmiddellijke ingang op non-actief. De slechte resultaten met daarbij ook nog negatieve uitspraken over de club in de media waren voor het bestuur van SVV Scheveningen aanleiding tot deze maatregel. Trainer Marten Glotzbach werd aangetrokken tot het einde van het seizoen 2008-2009 om de taken over te nemen van John Kila. Op dat moment stond het 1e elftal van Scheveningen er zeer slecht voor in de Hoofdklasse en kreeg trainer Glotzbach de bijna onmogelijke taak om SVV Scheveningen te behouden voor de Hoofdklasse.

Voor Scheveningen werd het Paasweekend (11 t/m 13 april) het weekend van de waarheid. De formatie van trainer Marten Glotzbach moest twee duels afwerken en kon dan daarna de balans gaan opmaken. Of rekenen op een hernieuwde kennismaking met de eerste klasse, of kans houden op de P/D-plaats en wie weet wellicht nog rechtstreekse handhaving.

Op zaterdag 11 april wachtte al gelijk een moeilijke klus, DOTO uit. In deze zeer belangrijke wedstrijd deed Scheveningen uiteindelijk uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen DOTO af te sluiten met een klinkende 0-4 overwinning. Op tweede Paasdag moest Scheveningen op Houtrust aantreden tegen Katwijk. Het Paasweekend kon niet meer stuk want Scheveningen klopte ook Katwijk met 1-0 en dat betekende dat het doel van zes punten in drie dagen was behaald. Vijf dagen later werd op Houtrust ook Ter Leede met 4-2 verslagen. Door deze winst passeerde de Houtrust-bewoners Excelsior Maassluis (de volgende tegenstander!) op de ranglijst en stond nu vijf punten voor op de directe degradatieplaats. Op zaterdag 25 april leverde Scheveningen wederom uitstekend werk af door ook de uitwedstrijd bij concurrent Excelsior Maassluis met een nipte 1-2 zege af te sluiten.  Svv Scheveningen had zich hiermee nu nagenoeg veilig gespeeld want met nog twee duels te gaan had de club nu vijf punten voorsprong op de P/D-plaats, waarop Excelsior Maassluis stond. Op  2 mei 2009 won Scheveningen vervolgens thuis met 1-0 van ASWH en had zich hiermee nu, na een imposante eindspurt, definitief verzekerd van Hoofdklassenvoetbal in het volgende seizoen. Trainer Marten Glotzbach was was in zijn opzet dus geslaagd en zodoende kon de teruggekeerde trainer John Blok in het volgend seizoen de draad weer oppakken op het hoogste zaterdag amateurniveau.

>

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Escamp, HMC, Hoekpolder, Oranjeplen/Postduiven, REMO, RVA, Scheveningen, Schipluiden, SEP, TAC’90 en WIK.

De formatie van trainer Herman Kooyenga was dit seizoen oppermachtig. Al op zondag 22 maart 2009 kon de kampioensvlag in top op Houtrust toen er bij REMO met 1-2 (doelpunten van Danny Voskuil en Sander Klapwijk) werd gewonnen en hiermee het kampioenschap van de 4e Klasse C werd binnengehaald. Op dat moment had de zondag 1 van Scheveningen uit 18 duels al 50 punten verzameld en een doelsaldo van 57 voor en 9 tegen.

Scheveningen behaalde hiermee ongeslagen het kampioenschap in de 4e Klasse C binnen. De zondag 1 van Scheveningen wist van de 22 competitiewedstrijden er 20 te winnen en 2 gelijk te spelen. Hiermee behaalde men 62 punten en een doelsaldo van 73 voor en 11 tegen. Danny Voskuil, die overigens na een fantastische voetballoopbaan na dit seizoen zijn voetbalcarrière beëindigde) werd met 25 doelpunten topscorer van de zondag formatie.

Seizoen 2009-2010

Bij aanvang van het seizoen 2009-2010 was er bij de voetbalvereniging Scheveningen gekozen voor een nieuw clubshirt. Het bestuur was hier om diverse redenen toe overgegaan. Daarbij was men niet over een nacht ijs gegaan en was hier  lang over nagedacht. Geruime tijd geleden was er al een werkgroep gevormd, die de opdracht meekreeg om voor alle elftallen van Scheveningen de mogelijkheden te onderzoeken voor een nieuwe kledinglijn en een nieuw tenue. Deze werkgroep bestond uit Ron Cramer, Kees Rog, Ronald van Dalen, Raymond de Jong en de algemeen wedstrijdsecretaris Dick Klok.
De club had meerdere redenen om na te denken over een nieuwe kledinglijn. Het bestaande tenue was sterk verouderd, er was binnen de club inmiddels een diversiteit aan shirts, wat de uitstraling van Svv Scheveningen niet ten goede kwam en bovendien ontbrak er een Scheveningen kledinglijn.
Uiteindelijk werd er aan een respectabel aantal leden, vanuit zowel de senioren- als de jeugdafdeling naar hun mening gevraagd. Het werd al snel duidelijk dat één shirt veruit de meeste voorkeursstemmen kreeg. Daarop werd eind mei de keuze gemaakt voor het nieuwe shirt.

>

De agenda van de 98e Algemene Ledenvergadering van SVV Scheveningen op 11 december 2009 werd in vlot tempo afgewerkt. In het bestuur moest nog één vacature opgevuld worden, maar verder was er vooral ook aandacht voor het huldigen van leden.
Jan Korf trad terug als voorzitter van de zondagafdeling. Voor deze functie was nog een vacature in het bestuur. De overige bestuursleden stelden zich herkiesbaar.
Maar liefst tien jubilarissen werden tijdens deze vergadering in het zonnetje mocht zetten. Jan Hagebeek en Dick Klok (25 jaar lid), Nico Buis, Maarten Grootveld, Johan van der Harst, Arie de Jager en John de Kok (40 jaar), Hans Verdoold en Rob Vis (50 jaar) en tenslotte Jaap van der Harst, het op één na oudste lid, die inmiddels 70 jaar als lid aan de club verbonden is, maar in het verleden ook een gewaardeerd bestuurslid was.
Tot lidmaatschap van Verdienste werden benoemd: Cees van der Berg jr (bestuurslid Commerciële Zaken), Bert Dijkhuizen (bestuurslid, voorzitter van de zaterdagafdeling) en Dik Taal (ledenadministrateur).
Kort na de ledenvergadering, waarin Jan Korf terugtrad als voorzitter van de zondagafdeling, kon het bestuur meedelen dat de vacature die ontstaan was, inmiddels al weer was ingevuld. Jan Hagebeek, die in het verleden ook eens een bestuursfunctie had bekleed en zich altijd nauw bij de zondagafdeling betrokken voelde, werd de nieuwe preses bij de zondagtak.

>

Het eerste elftal van de zondag bij Scheveningen werd dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C samen met Blauw Zwart, BMT, Duindorp SV, GONA, Laakkwartier, ODB, Texas DZS, VCS, Verburch, Voorschoten’97 en Vredenburch.
Herman Kooyenga was ook voor het seizoen 2009-2010 als hoofdtrainer van de zondagselectie aan SVV Scheveningen verbonden. Kooyenga ging hiermee zijn derde seizoen in op sportpark Houtrust. Ook assistent-trainer Gerard de Niet en verzorger Johan van Bemmel hadden weer voor een jaar bijgetekend bij de zondagtak. Als keeperstrainer was de voormalige doelman van het eerste elftal, Michael van Eck, tot de technische staf toegetreden.

Later meer…….

Seizoen 2010-2011

>

Tijdens de (100e) Algemene Ledenvergadering van Scheveningen, op dinsdag 9 december 2010, trad Maarten en Heijer af als algemeen voorzitter van Svv Scheveningen. Hij stelt zich niet meer herkiesbaar voor een volgende termijn. Ron Kleijn, de eerdere voorzitter van de jeugdafdeling, werd door de leden als zijn opvolger gekozen. Opvolger van Ron Kleijn bij de jeugdafdeling werd Gerard Roeleveld.
De overige zittende bestuursleden Rob Vis (algemeen secretaris), Cees van den Berg (Commerciële Zaken), Arie de Jager (Algemene Zaken), Arie de Jong (Kantine Zaken), Bert Dijkhuizen (voorzitter zaterdagafdeling)  en Jan Hagebeek (voorzitter zondagafdeling) waren aftredend, maar stelden zich allen weer herkiesbaar. De vacature van bestuurslid Financiële en Administratieve Zaken was in eerste instantie nog altijd vacant maar ook nu weer had Peter Keus de toezegging gedaan om op interimbasis met deze functie plaats te nemen in het bestuur.
De volgende leden van Svv Scheveningen werden op deze avond nog in het zonnetje gezet; Peter Grootveld, wegens zijn 25 jarig lidmaatschap en John Spaans en Piet Toet (40 jaar lid). Gezien de vele jaren, dat zij zich als vrijwilliger op meer dan voortreffelijke wijze voor SVV Scheveningen hadden ingezet, droeg het bestuur de volgende leden voor tot lid van verdienste: Ment Dijkhuizen, Sjaak Jansen en Gerrit Knoester. Deze voordracht werd door de vergadering met algemene stemmen bekrachtigd.

>

Trainer John Blok had voor het seizoen 2010-2011 o.a. de beschikking over de oud-profs John Nieuwenburg, Sjaak Polak, Samir Moussaoui, Michael Ros, Marvin Nieuwlaat en Mehmet Aldogan. Het eerste zaterdagteam van Scheveningen werd dit seizoen ingedeeld in de Hoofdklasse A met als tegenstanders: Excelsior Maassluis (Maassluis), Huizen (Huizen), Jodan Boys (Gouda), Noordwijk (Noordwijk), Odin’59 (Heemskerk), Quick Boys (Katwijk), Swift (Amsterdam), Ter Leede (Sassenheim),  Vitesse Delft (Delft), Rkavv Volendam (Volendam), Voorschoten’97 (Voorschoten), Young Boys (Haarlem) en  Zwaluwen’30 (Hoorn).

Later hier meer over seizoen 2010-2011….

>

Op dinsdagavond 31 mei zat het avontuur van Svv Scheveningen er definitief op en moest men, na de 4-2 nederlaag in Haarlem bij Young Boys het volgende seizoen weer in dezelfde Klasse gaan proberen.

Op zaterdag 28 mei 2011 moest Scheveningen op Sportpark Ter Specke in Lisse in de KNVB- bekerfinale in de slotminuut buigen voor FC Lisse. Na een 0-0 ruststand kwam Scheveningen nog wel op een 0-1 voorsprong via Danny Voskuil, die in één van zijn laatste duels attent reageerde en de bal over de Lisse-doelman binnen kopte. FC Lisse gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte, 1-1. Waar Scheveningen nog dacht aan een verlenging, werd het op slag van tijd toch nog 2-1.

Zondag-afdeling

>

Het bestuur van SVV Scheveningen nam in februari 2011 officieel de beslissing om met ingang van het voetbalseizoen 2011–2012 het prestatievoetbal voor haar zondagafdeling te beëindigen. Zoals bij meerdere clubs in deze periode stond het zondagvoetbal momenteel onder zware druk en daar vormde helaas Scheveningen geen uitzondering op. In de afgelopen maanden werd steeds duidelijker dat, ondanks de enorme inzet van de zondag-commissie, de kansen op continuering van het presentatievoetbal steeds verder slonken. Er waren met diverse partijen gesprekken gevoerd om tot een juiste afweging te komen. Dit leidde er uiteindelijk toe, dat op zondag 13 februari een gesprek plaatsvond onder leiding van algemeen voorzitter Ron Kleijn met het bestuur van de zondagafdeling, de leden van de zondag-commissie, een afgevaardigde van de spelersraad en de sponsoren van de betreffende afdeling. Na dit open en eerlijk gesprek waren alle partijen, hoezeer het logischerwijs veel mensen aan het hart ging, gezamenlijk tot de conclusie gekomen, dat er voor het komend seizoen geen basis meer was om het presentatievoetbal op de zondag bij Svv Scheveningen in stand te houden. Het bestuur van Scheveningen ging zich nog wel beraden over eventueel recreatievoetbal op zondag.

>

 

>

Seizoen 2011-2012

>

>

>

Zaterdaghoofdklasser Scheveningen werd dit voetbalseizoen door de KNVB in de hoofdklasse B ingedeeld. SVV Scheveningen was hier niet echt blij mee want hierdoor werd de club ‘gescheiden’ van de andere Hoofdklassers uit de regio. De Hoofdklasse B bestond dit seizoen verder uit: Achilles Veen (Veen), ASWH (Hendrik Ido Ambacht), Excelsior Maassluis (Maassluis), Heerjansdam (Heerjansdam), Hoek (Hoek), Kloetinge (Kloetinge), Kozakken Boys (Werkendam), LRC Leerdam (Leerdam), Nieuw Lekkerland (Nieuw Lekkerland), Nivo Sparta (Zaltbommel), RVVH (Ridderkerk), XerxesDZB (Rotterdam) en Zwaluwen Vlaardingen (Vlaardingen).
Voor aanvang van de competitie moest Scheveningen eerst aantreden in de eerste ronde van “het grote” KNVB-bekertoernooi bij Hollandia. Door met 0-1 te winnen (doelpunt Michael Ros) plaatste Scheveningen zich voor de tweede ronde. Deze tweede ronde leverde een fantastisch affiche op n.l. Scheveningen-ADO Den Haag op Houtrust. Het team van trainer Blok nam, voor maar liefst 3.000 toeschouwers, d.m.v. Sjaak Polak brutaal de leiding maar vlak voor rust werd het dan toch 1-1. Pas in de 80e- en 86e-minuut wist ADO Den Haag 1-2 en 1-3 te scoren en kwam het mooie bekeravontuur hiermee ten einde.
Scheveningen begon uitstekend aan de competitie want de eerste drie wedstrijden tegen NIVO Sparta (2-1), Kloetingen (2-3) en RVVH (1-0) werden gewonnen. Drie dagen na de zware bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag liep Scheveningen tegen haar eerste competitienederlaag aan. Bij Xerxes/DZB ging men met maar liefst 4-0 onderuit. Na deze zware nederlaag herpakte Scheveningen zich direct door de eerst volgende wedstrijden tegen Heerjansdam (8-1), Kozakken Boys (2-3), LRC (1-2) en Hoek (2-1) in winst om te zetten en zodoende de koppositie in de Hoofdklasse B te heroveren. Deze moest men echter wel delen met RVVH. Toch greep het team van trainer Blok op 29 oktober net naast de 1e Periodetitel omdat zowel Scheveningen (2-1 thuis tegen Hoek) als RVVH (3-2 winst tegen Zwaluwen Vl.) wonnen ging deze Periodetitel op basis van doelsaldo naar RVVH. Tot aan de winterstop verloor men nog met 2-1 van Achillis Veen, werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen ASWH en gewonnen van Zwaluwen Vl.(2-3) en Excelsior Maassluis (0-1). Hiermee ging Scheveningen, met 31 punten uit 12 wedstrijden, als trotse koploper van de Hoofdklasse B de winterstop in met twee punten voorsprong op de achtervolgers RVVH en Kozakken Boys.

Tijdens de winterstop bereikte het bestuur van SVV Scheveningen een akkoord met twee van de hoofdsponsors, te weten Beachclub Peukie en Hout van Wout. Hiermee ging Beachclub Peukie (familie Van den Bergh) op 1 juli 2012 het 21e sponsorjaar bij Svv Scheveningen in. Voor Hout van Wout werd het alweer zijn zesde jaar als hoofdsponsor. Ook de contracten van trainer John Blok en assistent-trainer Sascha Tuijt werden tot ieders tevredenheid verlengd.
Tijdens de winterstop verbleef de A-selectie van Scheveningen van 6- t/m 10-januari 2012 op Gran Canaria als voorbereiding op de tweede seizoenshelft.  De équipe van trainer John Blok verzamelde zich in de vroege ochtend van vrijdag 6 januari op sportpark Houtrust, reisde vervolgens gezamenlijk af naar Düsseldorf om vervolgens rond 11.00 uur te landen op de luchthaven van Las Palmas. Het gezelschap verbleef in hotel IFA Buenaventura in Playa del Ingles. Naast drie veldtrainingen, een strandtraining en een aantal andere sportieve groepsactiviteiten speelde Scheveningen een oefenduel tegen zondageersteklasser GDA. Dat duel wordt gespeeld op zaterdag 7 januari om 10.00 uur.
In de tweede seizoenshelft denderde Scheveningen maar door. Van de eerste acht wedstrijden na de winterstop werden er zes gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Vooral in de topper, thuis tegen Kozakken Boys, liet Scheveningen met een 5-0 zege zien dat men klaar was voor de Topklasse. Toch werd het slot van de competitie nog spannend toen Scheveningen bij RVVH verloor. Op 5 mei kon Scheveningen, in de uitwedstrijd tegen ASWH, kampioen worden. Maar liefst vijf bussen vol supporters reisde hun team achterna maar zagen hun helden met 2-0 verliezen. Een week later, zaterdag 12 mei 2012, moest het dan toch gaan gebeuren. In de laatste competitiewedstrijd moest Scheveningen op Houtrust winnen van Excelsior Maassluis om zich kampioen van de Hoofdklasse B te mogen noemen.
Voor een vol gepakt Houtrust (ruim 2000 toeschouwers) namen de gastheren al snel de leiding via Nick Brouwer. Na een krap half uur spelen maakte dezelfde speler er 2-0 van. Voorzichtig begon er al een feestje langs de lijn. In de blessuretijd van de eerste helft leek de strijd beslist. Marcel de Bruijn liet de doelman van Excelsior Maassluis voor de derde maal de trieste gang naar het net maken. Scheveningen had bij rust zelfs al op een ruimere voorsprong kunnen staan, maar de 3-0 voorsprong gaf al voldoende vertrouwen voor een goede afloop. In de tweede helft kwam de formatie van trainer John Blok  zelfs na twintig minuten op 4-0. Marcel de Bruijn scoorde zijn tweede treffer tegen zijn oude ploeg. Toen scheidsrechter Huizinga voor de laatste maal floot, stond nog steeds die 4-0 stand op het scorebord en kon de vlag in top en het feest op Houtrust beginnen. Scheveningen ging dus volgend seizoen in het Walhalla van het zaterdagvoetbal, de topklasse, spelen. Clubs als Spakenburg, Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels zullen dan te gast zijn op Houtrust.

>

Later hier meer…

Op zaterdag 19 mei 2012 kwam de Haagse sportwethouder Karsten Klein op Houtrust een cheque overhandigen aan de voorzitter van SVV Scheveningen, Ron Kleijn. De cheque vertegenwoordigde een waarde van 66% van de totale investering, die nodig was om van de kantine een goed onderkomen te maken waar naast het aanbieden van consumpties aan voetballers en supporters ook veel andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Vanuit de gemeente was n.l. een project gestart met de naam “Buurthuis van de Toekomst”. Ook het bestuur van SVV Scheveningen zag in, dat het mooie grote clubgebouw een goed onderkomen kon zijn voor o.a. een bridgeclub, naschoolse opvang en vele andere activiteiten. Een mooie flexibele tussenwand en goede opbergruimtes zijn dan wel noodzakelijk. Met de subsidieregeling van de gemeente was dit mogelijk. Het bestuur diende daarom een goed onderbouwd verzoek in met als gevolg de toekenning van ca. 12.000 euro. Met het bedrag dat de voetbalvereniging eerder van de Stichting Schevenings Steunfonds, voor dit doel had ontvangen, kon in de zomer de scheidings- en kastenwand in de kantine geplaatst worden.

Seizoen 2012-2013

De voetbalvereniging Scheveningen had vanaf 1 juli 2012 een geheel nieuwe organisatiestructuur. Nieuw was o.a. de functie van bestuurslid topvoetbal. Voor deze functie werd kees Rog aangesteld. Ook nieuw werd de functie bestuurslid voetbalzaken, die Gerard Roeleveld (tevens jeugdvoorzitter) op zich ging nemen. Het bestuur van Svv Scheveningen bestond verder uit Ron Kleijn (voorzitter), Rob Vis (secretaris), Peter Keus (financiële zaken) en Cees van den Berg (commerciële zaken).
Na een periode van maar liefst 25 jaar trad Arie de Jager op 1 juli jl. terug uit het bestuur van SVV Scheveningen. De Jager had van 1987 tot 1999 in het bestuur de functie van voorzitter van de Zaterdagafdeling vervuld. Mede onder zijn leiding maakte SVV Scheveningen in die periode een indrukwekkende sportieve ontwikkeling door. In 1999 vond Arie de Jager een nieuwe uitdaging en werd hij benoemd tot Bestuurslid Algemene Zaken. Het onderhoud van de velden en de verdere verfraaiing van het sportcomplex Houtrust was in al die jaren bij hem in goede handen. Ook bij de KNVB had hij een functie. Al jarenlang was hij consul, maar beperkt deze rol uitsluitend tot zijn club SVV Scheveningen. Zijn imposante staat van dienst was ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Reden voor Arthur Paulides, bestuurslid van West 2, om naar Scheveningen af te reizen om Arie de Jager namens de KNVB een onderscheiding uit te reiken. Onder luid applaus van de aanwezigen reikte Arthur Paulides aan Arie de Jager de Gouden Spel van de KNVB uit, een onderscheiding waarmee de waardering voor alles wat hij voor ‘zijn’ SVV Scheveningen heeft gedaan, nog eens extra onderstreept werd. Na Arthur Paulides was het woord aan Ron Kleijn, algemeen voorzitter van Scheveningen, die namens het bestuur en de leden van de club Arie de Jager niet alleen lovende woorden toesprak, maar hem als groot wijnliefhebber verraste met een mand vol met de lekkerste wijnen.

Bij aanvang van seizoen 2012-2013 kon Scheveningen weer gebruik maken van een geheel nieuw kunstgrasveld. Het oude kunstgrasveld op sportpark Houtrust verkeerde in zo’n slechte conditie dat het bestuur van de zaterdag Hoofdklasser bij de Gemeente Den Haag aanklopte. De gemeente gaf, na onderzoek, Scheveningen gelijk en zodoende kreeg de club tijdens de zomerstop een geheel nieuw kunstgrasveld dat voldeed aan de meest recent gestelde FIFA eisen.

Op de Algemene Ledenvergadering van SVV Scheveningen, die op 13 december 2012 plaats vond, werden weer de nodige leden  in het zonnetje gezet. Gert-Jan Knoester en Anton Overduin werden gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap.Theo Buijs en Gerard Roeleveld, beiden dit seizoen nog steeds zeer actief als vrijwilliger bij de club, werden gehuldigd voor hun 40 jarig lidmaatschap. Dick den Heyer, oud bestuurslid, oud eerste elftalspeler, die daarnaast ook kan terugkijken op veel vrijwilligerswerk voor zijn club, mocht de terechte huldiging van bestuur en de vergadering ondergaan met zijn 50-jarig lidmaatschap.
Twee personen werden voorgedragen en met de volledige goedkeuring van de vergadering benoemd tot Lid van Verdienste. Teun van der Toorn, inmiddels de 70 jaar al lang gepasseerd, maar was nog altijd op de doordeweekse dagen zeer actief voor de Houtrust-bewoners. Hij stond altijd voor iedereen klaar, verrichtte overdag talloze klussen en deed dat alles zonder te morren en met een zeer positieve instelling.
Vanaf dag één dat René Vis lid werd van SVV Scheveningen, trok het vrijwilligerswerk hem aan en had hij zijn sporen voor de club meer dan verdiend. Barmedewerker, redactielid, lid van de kascommissie en zeker niet te vergeten de belangrijke functie van scheidsrechterscoördinator (zelf is hij ook actief als scheidsrechter), het waren allemaal taken die René Vis met een enorme plichtbetrachting uitoefende.

Tot slot van de vergadering kon algemeen voorzitter Ron Kleijn zijn mede bestuurslid Rob Vis benoemen tot Erelid van SVV Scheveningen. Wie aan SVV Scheveningen denkt, denkt aan Rob Vis. Al jaren het gezicht van de club bij diverse gelegenheden. Rob Vis vervulde al enige tijd de functie van algemeen secretaris en had daarvoor al vele bestuursfuncties bekleed. Voorzitter Klein noemde Rob Vis zelfs de wandelende database van de club. Zijn tomeloze inzet en betrokkenheid waren voor het bestuur aanleiding geweest om hem voor te dragen en dat werd uiteraard ondersteund door de ledenvergadering.

SVV Scheveningen was sinds woensdag 26 juni 2013 een officieel ‘Buurthuis van de Toekomst’. De Haagse sportwethouder Karsten Klein kwam op deze dag het inmiddels beroemde bordje op de gevel van het clubhuis bevestigen. De wethouder benoemde tevens de voorzitter van SVV Scheveningen, Ron Kleijn tot ambassadeur van het Buurthuis van de Toekomst. Wethouder Klein prees het tomeloze enthousiasme van Ron Kleijn bij het realiseren van het Buurthuis van de Toekomst.

>

Scheveningen maakte in de Topklasse een valse start. De ploeg van trainer John Blok moest in Werkendam, in de eerste competiewedstrijd, nip met 1-0 buigen voor Kozakken Boys. Ook de gastheren maakten hun debuut in de Topklasse.

>

<

>

Seizoen 2013-2014

>

Volgt later….

Zaterdagtopklasser Scheveningen verbleef van 8 tot 13 januari als voorbereiding op de tweede helft van de competitie in een trainingskamp op Gran Canaria. In Las Palmas werd er getraind en gevoetbald op het complex van Maspalomas. Op donderdag 9 januari speelde de formatie van trainer Blok tegen zondagtweedeklasser GDA en op zaterdag 11 januari was zaterdaghoofdklasser Jodan Boys uit Gouda de tegenstander.

In dit seizoen eindigde Svv Scheveningen als negende in een loodzware competitie met clubs die een grote reputatie met zich meedroegen. De Scheveningers hadden zich al ruim voor het einde van de competitie veilig gespeeld en de kampioen van het seizoen daarvoor (vv Katwijk) degradeerde zelfs. De club presteerde dit met een selectie van allemaal jongens uit de eigen regio.

>

Seizoen 2014-2015

De Svv Scheveningen schreef voor dit seizoen 7 seniorenelftallen en 1 vrouwenteam voor de zaterdagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 3 A-elftallen, 3 B-, 4 C-, 6 E- en 6 F-teams. Bovendien werden er bij de meisjes een MA 1 en een MD 1 elftal ingeschreven.

Het bestuur van SVV Scheveningen was uitermate verheugd dat Statenprojekt B.V. met ingang van het seizoen 2014 – 2015 zich als hoofdsponsor aan SVV Scheveningen verbonden had. Hiermee was “Peukie” in dit seizoen geen hoofd (shirt) sponsor meer bij SVV Scheveningen. Wie de geschiedenis tussen Peukie (de familie Van den Berg) en SVV Scheveningen kent, weet als geen ander dat het bijna een vanzelfsprekendheid was dat de naam “Peukie” op de voorzijde van het thuistenue van het 1e elftal prijkte. De Svv Scheveningen was als club trots dat de naam van Peukie met zijn landelijke uitstraling van het immens populaire strandpaviljoen maar liefst 19 jaar !! op het thuistenue te zien was. De familie Van den Berg bleef wel, in een andere vorm, als sponsor voor Svv Scheveningen behouden. De overeenkomst met eb-personeelsdiensten (voorzijde uittenue) werd wel met een jaar verlengd en ook de jarenlange samenwerking met Visgroothandel W. van Wijk en Lunch en diner café Zarautz werd met minimaal een jaar verlengd.

Het Vlaggenschip van de vereniging kwam voor het derde seizoen op rij uit in de topklasse Zaterdag, het hoogste amateurniveau en trainer John Blok begon alweer aan zijn elfde seizoen bij de “groen-zwarten”. De Topklasse van het zaterdagvoetbal bestond in het seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs: Ajax, Barendrecht, Capelle, Excelsior Maassluis, GVVV, HHC Hardenberg, HSV Hoek, IJsselmeervogels, Kozakken Boys, Lisse, ONS Sneek, Rijnsburgse Boys, Genemuiden, Scheveningen, Spakenburg en Sparta Nijkerk.

Svv Scheveningen begon uitstekend aan het seizoen. In de openingswedstrijd van de Topklasse werd er op zaterdag 23 augustus op Houtrust met 4-2 gewonnen van GVVV en een week later volgde er een 0-1 overwinning bij HCC Hardenberg. Vervolgens speelde men op Houtrust 1-1 tegen promovendus Ajax maar vervolgens stuntte het team van trainer John Blok weer door uit bij Rijnsburgse Boys met 1-3 te winnen. Grote man in deze wedstrijd aan Scheveningen-zijde was Mehmet Aldogan die alle drie de doelpunten scoorde en hiermee Scheveningen aan kop van de Topklasse bracht. Helaas konden de Scheveningers niet lang genieten van deze koppositie want een week later leed men thuis tegen Barendrecht een 0-2 nederlaag. Vervolgens werd er tegen Spakenburg (3-3), Sparta Nijkerk (3-3) en Hsv Hoek (2-2) gelijk gespeeld en uit bij Genemuiden met 3-4 gewonnen.

Ondertussen had de Svv Scheveningen de 3e ronde van “de grote” KNVB-beker bereikt door eerst VVSB (1-2) en vervolgens FC Lisse (4-1) uit te schakelen. In de derde ronde van de KNVB-Beker werd Svv Scheveningen gekoppeld aan Sc Cambuur. Het duel tegen de Eredivisionist werd op woensdag 29 oktober gespeeld. De Svv Scheveningen slaagde er, voor 6.527 toeschouwers, helaas niet in om te stunten in Leeuwarden. Na dik 120 minuten voebal was SC Cambuur uiteindelijk te sterk. Toch verkocht Svv Scheveningen haar huid op de bijna duurst mogelijke manier. Hoewel de sc Cambuur logischerwijs de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, waren de echte kansen schaars. Na 90 minuten voetballen was de stand zodoende nog steeds 0-0. In de verlenging leken strafschoppen een realistisch scenario, maar (heel) diep in de blessuretijd capituleerde Svv Scheveningen alsnog. Diep in de tweede verlenging perste Svv Scheveningen er nog een slotoffensiefje uit, maar besliste Cambuur vanuit de counter de wedstrijd. Zo verliet Svv Scheveningen het KNVB-bekertoernooi, maar wel met opgeheven hoofd en nog wel meer dan dat. De ploeg kreeg niet alleen een staande ovatie en minutenlang applaus van de (over de verschillende tribunes verdeelde) kleine 200 eigen aanhangers, maar ook van een paar duizend supporters van Cambuur, alsmede van Cambuur trainer Henk de Jong.

De prestatie’s in de Topklasse werden helaas wat minder. Tijdens de winterstop had Svv Scheveningen van de 16 wedstrijden er 5 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 6 verloren en stonden de Scheveningers met 20 punten (doelsaldo 28-30) op de 9e plaats van de zaterdag Topklasse.
Scheveningen tijdens de winterstop, van woensdag 7 januari t/m maandag 12 januari 2015, voor de vierde keer op rij op trainingskamp naar Gran Canaria.

In eerste instantie kwam Scheveningen goed uit de winterstop met een 1-1 gelijkspel in en tegen Barendrecht en een 6-1 zege op sc Genemuiden. Hierna werden de prestatie’s ietsje minder maar speelde de mannen van trainer Blok een redelijk constant seizoen. Van de 30 competitiewedstrijden werden er in totaal 10 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 39 punten, en een doelsaldo van 54 voor en 51 tegen eindigde Svv Scheveningen keurig in de middenmoot op de negende positie.
Tim Peters werd dit seizoen topscorer bij de Scheveningers met 11 doelpunten, gevolgd door Mehmet Aldogan met 10 goals.

Bij de senioren begroette de Svv Scheveningen dit seizoen twee kampioenen. Het 3e elftal werd kampioen van de 3e Klasse E en het 4e elftal van de 5e Klasse 09. Bij de jeugd kon de kampioensvlag bij de B2 (Groep 3 03) in top.

Seizoen 2015-2016

Op de Algemene Ledenvergadering van woensdag 9 december 2015 bleef het voltallige bestuur, met volledige instemming van de vergadering, intact. Dit betekende dus dat ook in het jaar 2016 het bestuur van de Svv Scheveningen als volgt was samengesteld: Ron Kleijn (Algemeen voorzitter), Rob Vis (Algemeen secretaris) , Peter Keus (Bestuurslid Financiële– en Administratieve zaken), Cees van den Berg (Bestuurslid Commerciële Zaken), Kees Rog (Bestuurslid Topvoetbal) en Gerard Roeleveld (Bestuurslid Voetbalzaken).
Vervolgens werden er tijdens deze A.L.V. door voorzitter Ron Kleijn maar liefst 14 jubilarissen gehuldigd. Voor 25 jaar lidmaatschap: Kees van den Berg sr, Ment Dijkhuizen, Arjan de Jager, Cees Korving en Dave van der Zwan. Voor 40 jaar: Cees van den Berg jr, Michel de Graaf, Rinus Jenezon en Jaap de Jong. Voor 50 jaar lid: Piet van der Harst, Theo Kaats en Cees Ouwehand en de huldiging voor 60 jaar lidmaatschap was voor Ton van Duyn en Jaap Kuiper.
Voor hun grote verdiensten voor SVV Scheveningen werden Arie van Berkel, voorzitter Ron Kleijn en Gerard Roeleveld benoemd tot Lid van Verdienste. Daarnaast werd Hans Verdoold, al tientallen jaren in diverse functies actief voor Svv Scheveningen, benoemd tot Erelid.

Het bestuur van de Svv Scheveningen schreef voor het seizoen 2015-2016 in totaal 8 seniorenelftallen en 1 damesteam in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 A-elftallen, 3x B, 4x C, 4x D, 7x E, 7x F en een meisjes MA.1 en MC.1-team.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag Topklasse zag er in seizoen 2015-2016 als volgt uit: Barendrecht, Capelle, Excelsior Maassluis, SteDoCo, RVVH, DVS’33 Ermelo, FC Lisse, GVVV, HHC Hardenberg, Katwijk, Kozakken Boys, ONS Sneek, Rijnsburgse Boys, Scheveningen, Spakenburg en IJsselmeervogels.

Omdat de KNVB had besloten om vanaf seizoen 2016-2017 een Landelijke divisie (2e Divisie) in te voeren, zou het seizoen 2015-2016 als overgangsjaar dienen. Dit betekende dat in dit seizoen uit beide Topklassen (zaterdag en zondag) zeven clubs zouden gaan promoveren, aangevuld met vier belofteteams van profclubs.
Trainer John Blok had dit seizoen in eerste instantie een sterke selectie tot zijn beschikking maar naar mate de competitie naderde werd Svv Scheveningen 1 door pech achtervolgt. De pas nieuw aangetrokken spits Thomas Verheijdt zag men vlak voor aanvang vertrekken naar prof-club MVV en scheurde de andere spits Mehmet Aldogan zijn voorste kruisband af zodat hij voor de gehele competitie niet meer inzetbaar was. En ook Leroy Resodihardjo moest twee maanden van de competitie missen vanwege een blessure.
Mede hierdoor kende Scheveningen 1 een eerste seizoenshelft met pieken en dalen. Tot aan de winterstop wist men van de 16 competitiewedstrijden er 4 te winnen, 7 gelijk te spelen en werd er 5 keer verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 27-25, ging Scheveningen op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.
Overigens werd Scheveninger Michael Ros op zaterdag 19 december 2015, voor aanvang van de wedstrijd Scheveningen-Spakenburg (1-1), gehuldigd voor zijn 250e in het shirt van Svv Scheveningen 1.

Na het inmiddels traditionele trainingskamp op Gran Canaria (van 6- t/m 11 januari 2016) ging men op zaterdag 16 januari 2016 met vol vertrouwen van start aan de tweede competitiehelft. Helaas ging echter de eerste drie competitiewedstrijden tegen Katwijk (2-1), Kozakken Boys (2-3) en concurrent ONS/Boso Sneek (1-0) allemaal verloren waardoor Scheveningen zich definitief in de strijd tegen degradatie moest gaan knokken.

Pas op zaterdag 7 mei 2016, op de voorlaatste speeldag van de competitie, speelde Scheveningen op Houtrust met 2-2 gelijk tegen Barendrecht. Met deze puntendeling speelde het team van trainer Blok zich definitief veilig in de Topklasse, die volgend seizoen verder zou gaan onder de naam Derde Divisie.
Van de 30 competitiewedstrijden wist Scheveningen er uiteindelijk 7 te winnen, 9 gelijk te spelen en werd er 14 keer verloren. Met 30 punten, en de doelcijfers 42-47, eindigde het team van trainer John Blok op een dertiende positie van de zaterdag Topklasse. Dit was nog net voor SteDoCo (30 punten), FC Lisse (29) en RVVH (22).

Topscorer(s) dit seizoen bij Topklasser Scheveningen werden Marvin Nieuwlaat en Wesley Goeman. Beide spelers scoorden acht maal in de competitie.

Het seizoen voor het eerste elftal van Scheveningen was echter nog niet afgelopen want via overwinningen op Semper Altius (9-0), Forum Sport (0-0 en w.n.s.), Oliveo (0-4), Haaglandia (1-0) en Quick (0-4), had de formatie van trainer Blok zich geplaatst voor de finale van de Haaglanden Cup.
Op zaterdag 4 juni 2016 vond deze finale, op het complex van Quick, plaats met als tegenstander zondag Topklasse HBS. Op een zonnig en druk bezocht terrein van Quick won Scheveningen vrij eenvoudig met 4-0 van HBS. Kevin Gomes Nieto zette Scheveningen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong en in de tweede helft scoorde Santy Hulst tweemaal en bepaalde Samir El Moussaoui de eindstand op 4-0.

De Svv Scheveningen begroette dit seizoen twee kampioenen. Bij de senioren werd het 5e elftal, met 52 punten uit 20 duels, kampioen van de 7e Klasse 09 en bij de jeugd ging de vlag in top bij de B1. Met 54 punten uit 22 wedstrijden (doelsaldo 105-33) werd de B1 kampioen in de 1e Klasse 08.

Op zaterdag 30 april 2016 werd Svv Scheveningen-icoon Arie de Jager hoogst persoonlijk door de burgemeester van Den Haag, de heer Jozias van Aartsen, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Arie de Jager kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn enorme verdiensten als vrijwilliger van SVV Scheveningen en zijn maatschappelijke betrokkenheid bij de zorg van oudere mensen. Niet alleen bij Arie, maar ook bij de vele aanwezigen kwamen op dat moment de emoties los.

Seizoen 2016-2017

Met ingang van vrijdag 2 december 2016 droeg het hoofdveld van Svv Scheveningen de naam van Arie de Jager. Arie stond bekend als een vrijwilliger, die met een tomeloze inzet en passie bijna elke dag op Houtrust aanwezig was. Gedurende talloze jaren heeft Arie vele functies bekleed, maar zeker in de functie bestuurslid Algemene Zaken en Manager complexbeheer voelde hij zich helemaal in zijn element. Sinds twee jaar leed Arie de Jager aan de spierziekte A.L.S. en ging zijn gezondheidssituatie de laatste tijd hard achteruit. Namens de hele vereniging wilde Svv Scheveningen Arie de Jager bedanken voor wat hij heeft betekend voor de club. En zo werd op vrijdagmiddag 2 december 2016 in het bijzijn van Arie de Jager, zijn vrouw Tineke, zijn zoons, verder naaste familieleden, de onderhoudsploeg van de gemeente Den Haag en wat andere genodigden na wat woorden van algemeen voorzitter Ron Kleijn, boven het toegangshek naar het hoofdveld, het welkomsbord met de “Arie de Jager veld” werd onthuld.

Op de Algemene Ledenvergadering van woensdag 14 december 2016 heeft plaatsgevonden droeg Peter Keus zijn functie van bestuurslid Financiële –en Administratieve Zaken over aan Theo Buijs. Buiten de benoeming van Theo Buijs werd Ronald de Graaf benoemd tot Bestuurslid Voetbalzaken. Hij nam de functie van Gerard Roeleveld over, die binnen het bestuur een andere functie ging vervullen. De bestuurssamenstelling van Svv Scheveningen zag er nu als volgt uit: Algemeen voorzitter: Ron Kleijn, Algemeen secretaris: Rob Vis, Bestuurslid Financiële – en Administratieve zaken: Theo Buijs, Bestuurslid Kantine Zaken en Vrijwilligersbeleid: Gerard Roeleveld, Bestuurslid Commerciële Zaken: Cees van den Berg, Bestuurslid Topvoetbal: Kees Rog en Bestuurslid Voetbalzaken: Ronald de Graaf.

Algemeen voorzitter Ron Kleijn stond uitgebreid stil bij het afscheid van Peter Keus als bestuurslid. Peter had gedurende tientallen jaren in diverse functies de club op een meer dan uitstekende wijze vertegenwoordigd en het voorstel om Peter, gezien zijn enorme verdiensten voor Svv Scheveningen, te benoemen tot Erelid werd door de ledenvergadering unaniem gesteund.
Daarnaast werd het echtpaar Wim en Dineke de Jong benoemd tot Lid van Verdienste. Wim en Dineke waren al vele jaren lang, met name op het gebied van kantinezaken, uiterst actief, twee fantastische clubmensen, die altijd voor iedereen klaar stonden. Niet verwonderlijk dat ook hier de ledenvergadering unaniem akkoord is gegaan met hun benoeming.

Svv Scheveningen kende in 2016 een viertal jubilarissen: 25 jarig lidmaatschap: Kees Rog en Hans Tellier en 40 jarig lidmaatschap: Tinus Groen en Wim Roos.

Voorzitter Ron Kleijn had aan het eind van de vergadering nog een verrassing voor de aanwezige leden in petto. Vol trots kon hij meedelen, dat hij kort voor de vergadering van de Gemeente Den Haag de bevestiging had gekregen, dat in mei 2017 een kunstgrasveld op het hoofdveld (het Arie de Jager veld) zal worden aangelegd.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen, die ging bestaan uit een Eredivisie, een Eerste Divisie, de Tweede Divisie, twee Derde Divisies (zaterdag en zondag) en vier Hoofdklassen (zaterdag en zondag). In deze competities kwam er ook ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. De naam Topklasse bestond dus vanaf dit seizoen niet meer omdat deze was veranderd in Derde Divisie. Met andere woorden, Scheveningen kwam dit seizoen uit in de Derde Divisie zaterdag, waarin men kon gaan strijden om een plaats in de Tweede Divisie.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van Svv Scheveningen schreef voor de zaterdagcompetitie 8 seniorenelftallen en 1 damesteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1x JO-19, 4x JO-17, 4x JO-15, 4x JO-13, 7x JO-11 en 8x JO-9 teams. De meisjesafdeling bestond ditmaal uit 1 MO-19 en 1 MO-15-elftal.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag Derde Divisie zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit:  Capelle, DVS’33, FC Lisse, ONS BOSO Sneek, Rijnsburgse Boys, Scheveningen, SteDoCo, IJsselmeervogels, ASWH, FC Rijnvogels, Harkemase Boys, Huizen, ODIN’59, Quick Boys, VVOG, Jong Almere City FC, Jong FC Groningen en Jong FC Volendam.

Het vlaggenschip van Svv Scheveningen debuteerde uitstekend in de zaterdag 3e Divisie door de eerste twee wedstrijden te winnen. De mannen van trainer John Blok kwamen sowieso uitstekend voor de dag in de eerste seizoenshelft want van de 18 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 4 gelijkgespeeld en 4 keer verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 32-24, ging Svv Scheveningen op een gedeelde derde positie van de ranglijst de winterstop in.

Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft verbleef de selectie van Scheveningen tijdens de winterstop traditioneel op Gran Canaria. Op woensdag 6 januari vertrok de bijna voltallige selectie met begeleiding, een afvaardiging van bestuur en technische commissie én enkele sponsoren voor een zesdaags trainingskamp naar Gran Canaria, waar men op dat vlak haar eerste lustrum beleefde. Het hele gezelschap nam, net als vorig jaar, haar intrek in hotel IFA Continental in Playa del Inglès. Aan het wederom uitstekend geslaagde trainingskamp kwam op donderdag 12 januari een einde en kon men zich gaan opmaken voor de uiterst belangrijke tweede seizoenshelft.

Svv Scheveningen begon ook goed aan de tweede seizoenshelft en wist zelfs op 25 februari 2017, na een 3-0 thuiszege op FC Rijnvogels, de koppositie in de 3e Divisie over te nemen. De titelstrijd ging heel duidelijk tussen FC Lisse, IJsselmeervogels en Scheveningen maar geen van deze clubs bleek de koppositie graag te willen houden want om de week was het stuivertje wisselen om de eerste positie. Helaas bleek het seizoen een maandje te lang te duren voor de formatie van trainer John Blok. De smalle selectie plus het grote aantal afwezigen brak Svv Scheveningen in de laatste fase van de competitie zodanig op dat de ploeg van de koppositie naar een gedeelde vijfde plaats terugviel.
Van de uiteindelijk 34 competitiewedstrijden werden er 16 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 56 punten, en de doelcijfers 54 voor en 48 tegen, eindigde men zoals gezegd op een gedeelde vijfde positie van de ranglijst. IJsselmeervogels werd uiteindelijk met 70 punten kampioen.
Tim Peters werd dit seizoen met 10 doelpunten topscorer van Svv Scheveningen 1.

De Svv Scheveningen begroette in het seizoen 2016-2017 twee kampioenen. De JO19-1 werd met 49 punten uit 18 wedstrijden kampioen van de 2e Klasse 01P en de Dames 1 met 52 punten uit 20 wedstrijden in de 4e Klasse A.

Op maandag 22 mei 2017 startte de werkzaamheden van de aanleg van een kunstgrasveld op het Arie de Jager (hoofd)veld. In eerste instantie natuurlijk met een beetje weemoed op het nostalgische Houtrust, maar voor de club werd dit een enorme stap voorwaarts.

Seizoen 2017-2018

Tijdens de zomerstop werd het hoofdveld (het Arie de Jager veld) van Scheveningen van kunstgras en lichtmasten voorzien. Met het realiseren van het tweede kunstgrasveld werd een zeer belangrijke stap gezet in een forse uitbreiding van de trainings– en wedstrijdcapaciteiten.
Verder presenteerde het bestuur het “Project T”. De letter “T” stond voor tribune. Aan Maarten den Heijer en Ron van der Meijde was gevraagd of zij de mogelijkheden wilden onderzoeken voor de bouw van een nieuwe tribune rond het hoofdveld. Een megaproject, want het gaat hier natuurlijk niet alleen maar om de bouw van een tribune, maar zeker ook over een enorme uitbreiding van de beschikbare accommodatieruimtes. Een uitbreiding die gezien de positieve ontwikkelingen bij Scheveningen voor de toekomst van enorm belang was. Het streven naar deze realisatie werd in het jaar 2019, het jaar waarin Svv Scheveningen haar 100-jarig bestaan kon gaan vieren.

Op de Algemene Ledenvergadering van Svv Scheveningen, die op woensdag 11 oktober 2017 plaats vond, droeg Kees Rog zijn functie van bestuurslid Topvoetbal over aan Jerry de Rijk. Kees Rog bleef wel deel uit maken van het bestuur in de functie van bestuurslid Algemene Zaken. De bestuurssamenstelling voor het seizoen 2017-2018 zag er nu als volgt uit: Ron Kleijn (Algemeen voorzitter), Rob Vis (Algemeen secretaris), Theo Buijs (Bestuurslid Financiële – en Administratieve zaken), Gerard Roeleveld (Bestuurslid Kantine Zaken en Vrijwilligersbeleid), Cees van den Berg (Bestuurslid Commerciële Zaken), Jerry de Rijk (Bestuurslid Topvoetbal), Ronald de Graaf (Bestuurslid Voetbalzaken) en Kees Rog (Bestuurslid Algemene Zaken).
Tijdens deze ALW werd Dirk Bal benoemd tot Lid van Verdienste. Tevens kende Svv Scheveningen dit jaar een viertal jubilarissen namelijk 25 jarig lidmaatschap: Jeffrey de Jong, Mike de Jong en Wim Pronk en 40 jarig lidmaatschap: Peter Keus.

Het bestuur van Svv Scheveningen schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 6 seniorenelftallen en 1 damesteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 als volgt samengesteld: 2x JO19, 3x JO17, 4x JO15, 3x JO13, 2x JO12, 5x JO11, 2x JO10, 4x JO9, 1x JO8 en 1x JO7 en 1x MO15.

De indeling van Svv Scheveningen 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag Derde Divisie A luidde als volgt: ACV, ASWH, Capelle, DOVO, DVS’33 Ermelo, Harkemase Boys, Jong Almere City FC, Jong FC Groningen, Spijkenisse, VVOG, ODIN’59, ONS Sneek, Quick Boys, Scheveningen, Spakenburg, Jong FC Twente, Jong FC Volendam, Jong Vitesse.

Het eerste elftal van Scheveningen kende een uiterst merkwaardig seizoen. In de eerste seizoenshelft ging het allerminst goed qua prestaties van het vlaggenschip. Na de thuisnederlaag tegen Jong FC Groningen op zaterdag 25 november 2017 belandde Scheveningen 1 met 12 punten uit 13 wedstrijden zelfs op een zesde positie van de ranglijst. In de laatste drie competitiewedstrijden van het jaar 2017 wisten de mannen van trainer Blok alsnog 7 punten te vergaren.

De selectie van Scheveningen verbleef van 5 t/m 10 januari 2018 in het Bull hotel Eugenia Victoria in Playa del Ingles Gran Canaria. Het trainingskamp verrichtte waarschijnlijk wonderen want de eerste acht competitiewedstrijden van 2018 werden door Scheveningen allemaal gewonnen. Hiermee wist men ook de 2e Periodetitel in de wacht te slepen en waren de Scheveningers sowieso al verzekerd van nacompetitie voor een plek in de Tweede Divisie. Van de uiteindelijk 34 competitiewedstrijden werden er 20 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 65 punten, en een doelsaldo van 68 voor en 44 tegen, eindigde Scheveningen op een keurige tweede positie van de ranglijst. Kampioen werd Spakenburg met 71 punten.

De nacompetitie leverde het fraaie affiche van Quick (3e Divisie zondag) -Scheveningen (3e Divisie zaterdag) op. Op woensdagavond 30 mei werd het op Nieuw Hanenburg 1-1 (doelpunt Tim Peters) en de return, op zaterdag 2 juni op sportpark Houtrust, won Scheveningen met 1-0 door een doelpunt van Barry Rog. In de finale van de nacompetitie moest Scheveningen het nu opnemen tegen tweede divisionist TEC uit Tiel. Op woensdag 6 juni begon Scheveningen de finaleronde tegen TEC met een thuiswedstrijd. Op Sportpark Houtrust werd het uiteindelijk 2-0 door doelpunten van Tim Peters en Kevin Gomez Nieto.
Zaterdag 9 juni 2018 werd een historische dag in de 99-jarige geschiedenis van Svv Scheveningen want op die dag promoveerde de ploeg van trainer John Blok naar de tweede divisie. Eenvoudig ging dit echter niet want Scheveningen stond in Tiel flink onder druk met een 2-0 achterstand maar In de blessuretijd schoot Leroy Resodihardjo de beslissende goal (2-1) binnen.


Na het laatste fluitsignaal barstte het feest het feest onder de spelers en supporters van Svv Scheveningen los, de promotie naar de tweede Divisie was een feit!

Tim Peters werd dit seizoen met 18 doelpunten topscorer bij de Scheveningers. Barry Rog werd nog genomineerd door Voetbal 247.nl voor speler van het jaar verkiezing maar werd uiteindelijk tweede.

Dit seizoen kon er bij twee (jeugd)teams van Scheveningen de kampioensvlag in top. De JO11-4 werd kampioen van de 9e Klasse 07 (VJ) en de JO10-1 van de 1e Klasse 5 (VJ).

Bij de verkiezing Haagse clubscheidsrechter van het jaar koos een jury uit vele inzendingen uiteindelijk René Vis tot Haagse clubscheidsrechter van het jaar. Dit was een fantastische bekroning voor zijn verdiensten als clubscheidsrechter en coördinator van het scheidsrechterskorps van Svv Scheveningen, dat René Vis de juryprijs van ‘Haagse clubscheidsrechter van het jaar’ in ontvangst mocht nemen.

Seizoen 2018-2019

Op 1 juli 2019 zou SVV Scheveningen precies honderd jaar bestaan, een mijlpaal in de rijke clubgeschiedenis. Dit heugelijke feit mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan en zodoende wilde men de viering van het eeuwfeest groots aanpakken. Cees Ouwehand, zelf al ruim vijftig jaar lid van Scheveningen, was ondertussen door voorzitter Ron Kleijn bereid gevonden om de festiviteiten rond het eeuwfeest in goede banen te gaan leiden. Er waren inmiddels jubileumteams gevormd waarvan de teamleden waren: Michel de Graaf, Ton van Duijn, Peter Keus, Theo Buijs, Jerry van Toor, Jacco Buis, Ton Annink, Wendy Klok-Cramer, Nathalie de Jong – Meere en Henk Schwarz. Achter de schermen werd er door het jubileumteam keihard gewerkt om zoveel mogelijk activiteiten te kunnen realiseren.

Voor het seizoen 2018-2019 schreef het bestuur van Svv Scheveningen 7 seniorenelftallen en 1 damesteam in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit; 1 JO19, 2 JO17, 4 JO15, 2 JO13, 3 JO12, 4 JO11, 4 JO10, 4 JO9, 4 JO8 en 1 JO7-team(s).

De indeling van de Tweede Divisie in het seizoen 2018-2019 was als volgt: Jong Almere City FC, AFC, Barendrecht, Excelsior MAassluis, GVVV, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Katwijk, Kon. HFC, Kozakken Boys, FC Lienden, Rijnsbijrgse Boys, SVV Scheveningen, Spakenburg, Jong Sparta, De Treffers, Jong Vitesse en VVSB.

Het vlaggenschip van Svv Scheveningen debuteerde prima in de Tweede Divisie al leek het verloop van de competitie een kopie uit het seizoen 2017-2018. Wederom kende men een slechte eerste seizoenshelft want van de 16 competitiewedstrijden werden er slechts 2 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 11 punten, en een doelsaldo van 19 voor en 34 tegen, gingen de Scheveningers op een 16e positie van de ranglijst de winterstop in.
Ook in dit seizoen overwinterde de A-selectie van Scheveningen weer op het Spaanse eiland Gran Canaria. Blijkbaar doet dit de manschappen van trainer John Blok goed want hierna volgde wederom een uitstekende tweede seizoenshelft. Van de uiteindelijk 34 wedstrijden wist men er 12 te winnen, 7 gelijk te spelen en 15 te verliezen. Met 43 punten (doelsaldo 59-65) eindigde Svv Scheveningen op een prima 14e positie van de ranglijst.
Mehmet Aldogan en Brandon Robinson werden ieder met 11 doelpunten dit seizoen topscorer bij Scheveningen, gevolgd door Tim Peters met 9 goals.

Het tweede elftal van Scheveningen promoveerde dit seizoen via de nacompetitie naar de Reserve Hoofdklasse. Op zaterdag 15 juni 2016 ,in een bloedstollende finale tegen Smitshoek 2 wist Scheveningen na verlenging met een 4 – 2 overwinning van het veld te stappen en daarmee terug te keren op het hoogste niveau van de reserve elftallen.

Op zaterdag 16 februari 2019 vond op Houtrust de officiële aftrap plaats van het heuglijke feit dat Svv Scheveningen op 1 juli 2019 haar 100-jarig bestaan kon gaan vieren. Wethouder Richard de Mos trapte, samen met Cees Ouwehand van de Svv Scheveningen jubileumcommissie, de activiteiten letterlijk af bij de aftrap van de competitiewedstrijd Scheveningen tegen Barendrecht. Achter de schermen was er door het jubileumteam al meer dan een jaar keihard gewerkt om zoveel mogelijk activiteiten te kunnen realiseren, waarbij het uitgangspunt werd dat bij het vieren van deze mijlpaal de (jeugd) leden, oud leden, sponsoren en iedereen die Scheveningen een warm hart toedroeg bij de nodige activiteiten nauw betrokken zouden worden.

Op zaterdag 29 juni 2019 vierde Svv Scheveningen op grootse wijze het 100-jarig bestaan. Voor de jeugd was er een uitgebreid voetbalfestijn. De legendarische die in 1996 o.l.v. Martin Jol algemeen landskampioen werd speelde een wedstrijdje tegen oud Scheveningen zondag 1 uit 1996. Tevens was er een reünie van oud helden van profclub (Scheveningen) Holland Sport, dat bestond van 1954 t/m 1971. Ook werd er op Houtrust een zeven tegen zeven toernooi gehouden en volgde er ‘s-avonds nog een reünie met een spetterende feestavond.
De viering van het 100-jarig bestaan van Scheveningen werd op maandag 1 juli afgesloten afgesloten met een wedstrijd van het huidige eerste elftal tegen ADO Den Haag. Deze jubileumwedstrijd, die om 19.19 uur begon, eindigde in een 0-2 overwinning voor ADO Den Haag.

Seizoen 2019-2020

Op de Algemene Ledenvergadering van SVV Scheveningen, die woensdag 13 november 2019 plaats vond, werd de nieuwe bestuurssamenstelling voor dit seizoen gepresenteerd. De bestuurssamenstelling zag er als volgt uit: Algemeen voorzitter: Ron Kleijn, Algemeen secretaris: Rob Vis, Bestuurslid Financiële – en Administratieve zaken: Theo Buijs, Bestuurslid Commerciële Zaken: Kees Rog, Bestuurslid HR: Daniëlle Falck, Bestuurslid Kantine Zaken: Wim de Jong, Bestuurslid Facilitaire Zaken: Ronald de Graaf, Bestuurslid Voetbal Technische Zaken: Ron Kleijn (ad interim) en Bestuurslid Voetbal Organisatorische Zaken: Cees van den Berg.
Een aantal jubilarissen werden tijdens deze ALV, voor hun langdurig lidmaatschap van Svv Scheveningen, gehuldigd en in het bloementje gezet: 25 jaar lidmaatschap: Wim de Jong. 50 jaar lidmaatschap: John de Kok en Maarten Grootveld en 60 jaar lidmaatschap: Hans Verdoold en Rob Vis.

Op de zaterdag kwamen 6 seniorenelftallen en 1 vrouwenteam uit voor Svv Scheveningen. Bij de jeugd waren het ditmaal 1 JO19, 2 JO17, 2 JO15, 2 JO13, 4 JO12, 3 JO11, 4 JO10, 4 JO9, 3 JO8 en 1 JO7 teams.

Het eerste elftal van Scheveningen kwam dit seizoen dus wederom uit in de Tweede Divisie met daarin de volgende tegenstanders: AFC (zon), ASWH (zat), Excelsior Maassluis (zat), Jong Sparta Rotterdam (zon), Jong FC Volendam (zat), GVVV (zat), HHC Hardenberg (zat), Katwijk (zat), Kon. HFC (zon), Kozakken Boys (zat), Noordwijk (zat), Quick Boys (zat), Rijnsburgse Boys (zat), Scheveningen (zat), Spakenburg (zat), TEC (zon), De Treffers (zon) en IJsselmeervogels (zat).

Scheveningen nestelde zich in de eerste seizoenshelft in de onderste helft van de middenmoot. Van vrijdag 3 t/m woensdag 8 januari 2020 verbleef de selectie van Scheveningen in het zonnige Spaanse Gran Canaria om zich voor te bereiden op de belangrijke tweede seizoenshelft. Het team van trainer John Blok verbleef wederom in Hotel Abora Buenaventura in Playa del Ingles.
Het seizoen zou echter nooit worden afgemaakt want na de uitbraak van het coronavirus (begin maart 2020) lag een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot de zomer toe te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot hierdoor dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen zou dan iedere club in dezelfde klasse uitkomen als bij de start van dit seizoen.

Scheveningen speelde dus de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op 7 maart 2020 en boekte op Houtrust een 1-0 overwinning op AFC. Op dat moment had het team van trainer Blok van de 23 wedstrijden er 7 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 25 punten en een doelsaldo van 24 voor en 36 tegen, stond men op de 15e positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk (na ruim drie maanden) alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens werd er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer toegestaan om wedstrijden te spelen waarbij tot 250 toeschouwers aanwezig mochten zijn.

Zo langzamerhand werd het “gewone leventje” weer opgepakt en begon de Svv Scheveningen vol goede moed aan dit seizoen.

>

Het officiële seizoen begon eind september onder veel voorwaarden nog wel, maar werd alweer snel stilgelegd. In de landelijke klassen stond de teller van de meeste clubs op zes wedstrijden.

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van een competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepelde coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij dat de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

>

Door de coronaperiode kende de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 weinig veranderingen vergeleken met vorig jaar. De enige verandering was dat de Tweede Divisie heeft een nieuwe naamgever gekregen. De derde voetbalcompetitie van Nederland heette met ingang van dit seizoen niet meer Tweede Divisie, maar Jack’s Casino Divisie. Dit zou minimaal de komende drie seizoenen het geval zijn.
Het eerste elftal van Svv Scheveningen kwam dus wederom uit in de Tweede (Jack’s Casino) Divisie met daarin als tegenstanders; AFC, ASWH, Excelsior Maassluis, GVVV, HHC Hardenberg, Jong Sparta, Jong Volendam, Katwijk, Koninklijke HFC, Kozakken Boys, Noordwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Spakenburg, TEC, De Treffers en IJsselmeervogels.

<

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcompelx hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Seizoen 2022-2023

Svv Scheveningen schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen en 1 onder de 23 jaar elftal in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2 JO19, 3 JO17, 3 JO15, 2 JO14, 2 JO13, 4 JO12, 2 JO11, 3 JO10, 3 JO9, 3 JO8 en 2 JO7 teams.

De landelijke Tweede Divisie bestond in het seizoen 2022-2023 uit de volgende clubs: AFC, De Treffers, Excelsior M., FC Lisse, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Jong FC Volendam, Jong Sparta, Katwijk, Koninklijke HFC, Kozakken Boys, Noordwijk, OFC , Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Scheveningen, Spakenburg, TEC.

Svv Scheveningen 1 sloot een uitstekend seizoen af in het linker rijtje. De formatie van trainer John Blok wist van de 34 competitieduels er 12 te winnen, 9 gelijk te spelen en 13 te verliezen. Met 45 punten en een doelsaldo van 38 voor en 46 tegen eindigde men op de achtste positie van de ranglijst.

Dinsdag 18 april 2023 was er een buitengewone Algemene Ledenvergadering bij SVV Scheveningen. In deze vergadering droeg het bestuur Michel de Bruin voor als opvolger van Ron Kleijn als algemeen voorzitter. Ron Kleijn had namelijk eerder aangegeven, na 12,5 jaar, te stoppen met het voorzitterschap. De aanwezige leden stemden unaniem in met de voordracht van het bestuur. Michel de Bruin zou per 01 juli 2023 het stokje dan officieel overnemen van Ron Kleijn.

Seizoen 2023-2024

<

<

 

 

Palmares Scheveningen Zondag

Kampioenschappen:
1921-1922 2e klasse B HVB
1923-1924 1e klasse C HVB
1925-1926 4e klasse B
1930-1931 3e klasse C *
1931-1932 3e klasse A *
1932-1933 3e klasse A *
1941-1942 3e klasse A *
1945-1946 3e klasse B
1969-1970 4e klasse E
1973-1974 3e klasse C
1982-1983 4e klasse D
1991-1992 4e klasse D
1995-1996 4e klasse B
2008-2009 4e klasse C
* = geen promotie

Andere prestatie’s
2000-2001 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse KNVB

Palmares Scheveningen Zaterdag

Kampioenschappen:
1941-1942 1e klasse B HVB
1951-1952 1e klasse B HVB *
1952-1953 1e klasse A HVB
1953-1954 4e klasse B
1960-1961 4e klasse B
1965-1966 4e klasse B
1986-1987 4e Klasse A
1989-1990 3e klasse A
1995-1996 1e klasse A en Algeheel landskampioen bij de amateurs
2007-2008 1e klasse B
2011-2012 Hoofdklasse B
* = geen promotie

Andere prestaties:
1983-1984 2e plaatst in Hoofdklasse HVB, promotie naar de 4e Klasse KNVB
1996 Winnaar HC Cup (finale Scheveningen-RVC 2-0)
1997 Winnaar HC Cup (finale Scheveningen-Quick 4-1)
2000 Winnaar HC Cup (finale Scheveningen-Wilhelmus 6-1)
2003 Winnaar HC Cup (finale Scheveningen-VELO 7-2)
2016 Winnaar Haaglanden Cup (finale Scheveningen – HBS 4-0)
2017-2018 Winnaar nacompetitie, promotie naar de 2e Divisie

Het zaterdagteam van Svv Scheveningen werd ook winnaar van De Haagse Sportprijs 1996 i.v.m. de vele prijzen die het team van trainer Martin Jol in het seizoen 1995-1996 hadden gewonnen. Tijdens de jaarlijkse sportontvangst van alle kampioenen in het atrium van het stadhuis reikte wethouder Luijten de prijs uit aan de succesvolle voetbalvereniging.

Parade der trainers bij SVV Scheveningen zondag:

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 Jan van Leeuwen
1969-1970 Jan van Leeuwen
1970-1971 Jan van Leeuwen
1971-1972 Frans Schrurs
1972-1973 Frans Schrurs
1973-1974 Frans Schrurs
1974-1975 Frans Schrurs
1975-1976 Jan van den Oever
1976-1977 Cees van Stigt
1977-1978 Cees van Stigt
1978-1979 Ger Hup
1979-1980 Ger Hup
1980-1981 Jan van Leeuwen
1981-1982 Jan van Leeuwen
1982-1983 Jan Eversdijk
1983-1984 Jan Eversdijk
1984-1985 Bertus van Spronsen
1985-1986 Martin van Vianen
1986-1987 Martin van Vianen
1987-1988 Martin van Vianen
1988-1989 Henk Spaan
1989-1990 Henk Spaan / Hans Bal (a.i.)
1990-1991 Jan Eversdijk
1991-1992 Bertus van Spronsen (kampioen 4e Klasse D)
1992-1993 Bertus van Spronsen
1993-1994 Hans Bal
1994-1995 Hans Bal
1995-1996 Arie van der Zwan (kampioen 4e Klasse B)
1996-1997 Arie van der Zwan
1997-1998 Arie van der Zwan
1998-1999 Albert van der Dussen
1999-2000 Ton van der Veer
2000-2001 Cor Schaap
2001-2002 Cor Schaap
2002-2003 Cor Schaap
2003-2004 Cor Schaap
2004-2005 Jan Nolten
2005-2006 Jan Nolten
2006-2007 Wout Pronk
2007-2008 Herman Kooijenga (degradatie uit 3e Klasse B)
2008-2009 Herman Kooijenga (kampioen 4e Klasse C)
2009-2010 Herman Kooijenga
2010-2011 Cor Schaap

Parade der trainers bij SVV Scheveningen (zat.):

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 Jan van Leeuwen
1969-1970 Jan van Leeuwen
1970-1971 Jan van Leeuwen
1971-1972 Dick Brand
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 Frans Schrurs
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 Jan de Koning
1978-1979 Piet Taal
1979-1980 Piet Taal
1980-1981 Piet Taal
1981-1982 Piet Taal
1982-1983 Jan van Leeuwen
1983-1984 Jan van Leeuwen
1984-1985 Jan van Leeuwen
1985-1986 Jan van Leeuwen
1986-1987 Jan van Leeuwen
1987-1988 Ruud van der Linden
1988-1989 Ruud van der Linden
1989-1990 Ruud van der Linden
1990-1991 Ruud van der Linden
1991-1992 Leen de Graaf
1992-1993 Leen de Graaf
1993-1994 Bert v.d.Poppe / Niels Overweg (a.i.)
1994-1995 Bert v.d.Poppe
1995-1996 Martin Jol
1996-1997 Martin Jol / Cock Jol
1997-1998 Cock Jol
1998-1999 Cock Jol
1999-2000 Cock Jol
2000-2001 John Blok
2001-2002 John Blok
2002-2003 John Blok
2003-2004 John Blok
2004-2005 John Blok
2005-2006 Cees Tempelaar / Ben van Dam (a.i.)
2006-2007 John Kila
2007-2008 John Kila
2008-2009 John Kila / Marten Glotzbach (a.i.)
2009-2010 John Blok
2010-2011 John Blok
2011-2012 John Blok
2012-2013 John Blok
2013-2014 John Blok
2014-2015 John Blok
2015-2016 John Blok
2016-2017 John Blok
2017-2018 John Blok
2018-2019 John Blok
2019-2020 John Blok
2020-2021 John Blok
2021-2022 John Blok
2022-2023 John Blok
2023-2024 John Blok

Parade der Algehele voorzitters bij SVV Scheveningen:

1919-???? K.Hofland
???? -???? ?
1929?-???? J.Ros
1933- ???? W.P.J. de Liefde
???? -???? ?
1946-???? J.Kraaijveld
???? -???? ?
???? -???? ?
???? – ???? Cor de Bruin
???? – ???? B. de Vos
1959-1960 Theo Fehling (a.i.)
1960-1972 Cor de Bruin
???? – ???? Maarten Spaans
???? -1983 Joop Bruggemans
1983- 1987 Jan Vrolijk
1987-1990 Ruud Assenberg
1990-2008 Wim Roos
2008-2010 Maarten den Heijer
2010- heden Ron Kleijn

Erevoorzitters Svv Scheveningen:

Cor de Bruin
Wim P. de Liefde

Ereleden Svv Scheveningen:

Theo Fehling
Jan Kraayeveld sr
Ies de Lange
Bep Moen
Gerrit Moen sr
Piet Neeleman
Jaap Taal
Jan Vegt
Jan van Willigen
Jan Vrolijk
Koos de Bruijn
Maarten den Heyer (2010)
Jaap van der Harst
Arie de Jager
Wim Roos
Wout van der Toorn
Rob Vis (2013)
Hans Verdoold (2015)
Peter Keus (2016)

Leden van verdienste Svv Scheveningen:

Leen Bal
Cor Batenburg
Koos van der Bosch
Arie van Berkel (2015)
Joop Bruggemans
Mw Jannie Bruggemans
Piet van der Laan
Ron Kleijn (2015)
Chris Knoester
Leo Knoester
Wout Knoester
George Meere
Ed Moen
Jaap Moen
Gerard Roeleveld (2015)
Aad de Ruiter
Jan van Soldt
Jan Spaans
Rob Toet
Cor van Toor
Leen Verhagen
Wim Vons
Ben de Vos
Wim de Water
Ruud Assenberg
Cees van den Berg jr
Cees van den Berg sr
John Blok
Chris Bodaan
Ron Cramer
Bert Dijhuizen
Mw. Jac Dijkhuizen
Ment Dijkhuizen
Ton van Duyn
Johan van der Harst sr.
Dick den Heyer
Marianne den Heyer
Sjaak Jansen
Arie de Jong
Dineke de Jong
Wim de Jong
Peter Keus
Dick Kleyn
Dick Klok
Gerrit Knoester
Renate Knoester
Jan Korf
Gijs Korving
Jan van Leeuwen
Cees Ouwehand
Maarten Pronk
Marco Pronk
Mw. R. Pronk
Wim Pronk
Cees Rog
Ben Simonis
Dik Taal
Piet Toet
Jerry van Toor
Teun van der Toorn
Leen Tuit
Wim Verbeek
Hans Verdoold
René Vis
Dave van der Zwan