sv Zuid West Den Haag


01-07-2020 - Heden

Het ontstaan van sv Zuid West Den Haag

De op 2 april 1993 opgerichte voetbalvereniging H.M.C.(Haagse Marokkanen Club) had voor aanvang van het seizoen 2014-2015 al de betekenis van HMC gewijzigd tot “Haagse Multiculturele Club”. In het jaar 2020 kwam er een nieuw bewind bij de club en werd er besloten om per 1 juli 2020 de verenigingsnaam te veranderen in sv Zuid West Den Haag. De thuisbasis bleef wel “Sportpark Escamp III” aan de Beresteinlaan in het gelijknamige stadsdeel.

Seizoen 2020-2021

>

Omdat steeds meer clubs met hun standaardteam switchten van het zondagvoetbal naar de zaterdag bleven er in District West II steeds minder teams over in de zondag 4e Klasse. Daardoor werden de clubs uit de Haagse regio, die nog wel over waren gebleven, ingedeeld in District West 1.
Zodoende kwam sv Zuid West DH uit in de 4e Klasse D van District 1 met daarin de volgende tegenstanders; AC Amsterdam, sv BSM, DSS, Eendracht’82, sv Erasmus, Geel Wit’20, HFC Heemstede, HYS, Olympia Haarlem, Onze Gezellen, AVV Sloterdijk, VVA Spartaan en VCS.
Extra zuur dus voor de Haagse clubs die hierdoor vaak moesten afreizen richting Noord-Holland. Dat bracht niet alleen extra reiskosten en tijd met zich mee maar ook zou er nauwelijks publiek hun eigen ploeg door de verre reizen vergezellen.

De selectie van sv Zuid West Den Haag stond dit seizoen onder leiding van hoofdtrainer Jillali Laari en de assistent-trainers Abdelkarim Marfouk, Mustafa Labari en Rachid Laari. Andre Ballenmaker was als bestuurslid selectie zaken aangesteld.

>

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef sv Zuid West voor de zondagcompetitie 6 seniorenelftallen in en op zaterdag kwam men met een 023-elftal uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een JO15, JO13, JO12, JO11, JO10, JO9, 2x JO8 en 1 JO7-team. Ook in de zaal was sv Zuid West met 2 herenteams actief.

De zondag 1 van sv Zuid West begon in het seizoen 2021-2022 in de 4e Klasse maar omdat het ene na het andere elftal zich in deze klasse terug trok bleven alleen sv Zuid West Den Haag en sv Erasmus over. Voorlopig geen competitie dus voor het standaardteam want de KNVB wist niet wat ze met deze situatie aan moesten.
Vervolgens begon in de maand november alle ellende, met wat betreft corona, weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcomplex hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Na ruim 90 dagen door corona verplichte winterstop ging de bal in februari 2022 weer officieel rollen. Ondertussen had de KNVB besloten dat sv Zuid West 1 aan de zaterdag competitie in de 3e Klasse mocht deelnemen maar dan wel buiten mededingingen. Kortom, de Haagse club kwam dus niet in de stand voor. Voor trainer Jilal Laari en zijn spelers was dit dus een totaal mislukt seizoen. Na eerst maanden niet hebben kunnen voetballen, speelde men nu dus “om den keizers baard”! Alle resterende wedstrijden in dit seizoen gebruikte trainer Laari maar als test wedstrijden voor volgend seizoen om alvast te wennen aan de zaterdag 3e Klasse.

Seizoen 2022-2023

De voetbalvereniging sv Zuid-West startte het seizoen 2022-2023 met op de zondag 2 seniorenelftallen en aan de zaterdagcompetitie met 1 seniorenelftal en 2 Onder de 23-teams. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1 JO18, 1 JO13, 1 JO12, 1 JO11, 1 JO10, 2 JO9 en 1 JO8 team. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden 6 teams ingeschreven.

Omdat steeds meer clubs uit de Haagse regio overstapten naar de zaterdagcompetitie, werd de competitie op zondag ook voor sv Zuid-West steeds minder aantrekkelijk. Omdat de KNVB de clubs de gelegenheid had gegeven om de overstap ‘parallel’ te maken naar de zaterdag zou sv Zuid-West dus in seizoen 2022-2023 op zaterdag ook in de 3e Klasse mogen uitkomen. Zodoende besloot het bestuur (en uiteraard ook de leden) van sv Zuid-West met het standaardelftal definitief over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie.

De poule-indeling competitie van de zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: Duindorp SV, sv Houtwijk, KMD, Laakkwartier, LYRA, sv Madestein, sc Monster, MVV’27, Naaldwijk, Schipluiden, Te Werve, Verburch en Zuid West DH.

Later hier meer …..

>

Seizoen 2023-2024

Op zondag kwamen dit seizoen namens sv Zuid West DH vier seniorenelftal uit en op de zaterdag 1 senioren- en 1 dameselftal uit in de competitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een JO15, 2 JO12 en 2 JO10 teams. In de zaalvoetbalcompetitie was sv Zuid West DH met 4 herenteams vertegenwoordigd.

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

<

Seizoen 2024-2025

>

Toen de KNVB op vrijdag 5 juli de indeling van de standaardelftallen voor het seizoen 2024-2025 bekend maakte zagen we het vlaggenschip van sv Zuid West DH nergens terug. Dat klopte ook want de club had besloten om het standaardteam niet in te schrijven in competitieverband en gaf alle prioriteiten aan de opbouw van de jeugdafdeling.

<

 

Parade der trainers sv Zuid West DH

2020-2021 ?
2021-2022 Jilali Laari
2022-2023 Jilali Laari
2023-2024 Djijali en Rachid Laari