sv Wateringse Veld, sv

Den Haag
01-07-2006 - Heden

 

sv Wateringse Veld - kopie

sv Wateringse Veld

Sportpark Zonneveld
Guido de Moorstraat 35
2548 ZS ‘S-Gravenhage
Tel: 070-3250113
Site: http://www.svwateringseveld.nl/

Tenue:
Shirt: groen
broek: wit
kousen: groen

Seizoen 2006-2007 van S.O.A. naar sv Wateringse Veld

“SAMENSPEL OVERWINT ALLES” oftewel SOA, opgericht in 1919, ging het vierde seizoen in op het nieuwe sportcomplex “Zonneveld” in een nieuw stukje Den Haag “Wateringse Veld”.
Toen SOA het oude complex (in Kijkduin) verliet, gingen er reeds stemmen op om de naam te wijzigen. Een nieuwe start een nieuwe naam. Echter door de emotie en de angst om met het wijzigen van de naam SOA ook de eigen identiteit te verliezen, besloot de club destijds dit tijdelijk uit te stellen.
Later stelde het bestuur toch voor om met ingang van het voetbalseizoen 2006-2007 de naam SOA te wijzigen in sportvereniging Wateringse Veld (svWV). Deze naamsverandering had verschillende redenen.
De club sprak de hoop uit DE sportvereniging te worden van deze nieuwe wijk. Men wilde de boel goed op poten zetten en dan zouden nieuwe leden, woonachtig in het Wateringse Veld, de zaak overnemen. Het bleek een verkeerde inschatting. Voornamelijk de naam SOA nodigde niet uit om daar lid van te worden. Een niet ingewijde in het Haagse voetbalwereldje legde de link eerder naar enge ziekten dan naar een gezellige voet- en softbal-vereniging, waar naast prestatie ook plezier in het spel belangrijk was. Ondanks de goede bedoelingen dit over te brengen bij de buurtbewoners liep het Wateringse Veld niet warm voor SOA. Potentiële jeugdleden, de toekomst, meden de vereniging vanwege de associatie met de ziekte SOA.
Dit kon nooit de bedoeling zijn geweest, vandaar dat het bestuur de naamsverandering voorstelde.

Sportcomplex “Zonneveld”

Het sportcomplex “Zonneveld” bestaat uit twee velden, waarvan 1 kunstgrasveld, welke regelmatig wordt gebruikt door regionale KNVB afdelingen en soms voor trainingen van eredivisionist ADO Den Haag. Het kunstgrasveld is multifunctioneel en wordt ook gebruikt door de softbal afdeling. Daarnaast heeft het complex 6 kleedkamers, bestuurskamer en een gezellige kantine.

                    De kantine op het sportpark aan de Guido de Moorstraat

De voetbal-tak van sv Wateringse Veld heeft een senioren en junioren afdeling. De vereniging had in seizoen 2006-2007 4 seniorenelftallen. Het eerste elftal speelde zondag 4e Klasse KNVB. Verder bezit de club ook nog een dameselftal.
Doordat het complex in een nieuwe wijk werd gevestigd groeide de jeugdafdeling ineens van 1 naar 7 elftallen.

De vroegere grond waar nu sportterrein Zonneveld ligt

Bodemkundig (ca.1500-2000 jaar geleden) is het wel interessant daar het gelegen is op de overgang van het vroegere oude duin en de even oude noordelijke Gantel oever. De huidige Noordweg is in feite een oude bedijking van de Gantel. De Gantel was een getijde rivier die tussen Naaldwijk en Monster in de Maasmonding uitmondde. Deze rivier is een aantal malen verzand geweest, heeft veel overstromingen veroorzaakt en heeft veel sporen in de bodem achtergelaten. Op het terrein is nooit bewoning geweest, het was steeds bouw en/of weiland, pas later is er tuinbouw op geweest. Het terrein viel onder jurisdictie van Wateringen, waarvan vanaf de 13e eeuw tot eind 14e eeuw de heer Van der Wateringhe ambachtsheer was. Sinds 1994 is het gebied waar Wateringse Veld ligt ,onderdeel van de gemeente Den Haag. Deze informatie is verstrekt door “Oud-Wateringen & Kwintsheul”.

Seizoen 2007-2008

Voorzitter Gerard Simonis opende de Algemene Ledenvergadering op 29 januari 2008 met de woorden dat het een jaar met twee gezichten was geweest, het was een goed jaar geweest, maar aan de andere kant waren er ook problemen. Hij gaf aan dat de club een kleine vereniging was, die moeite had om de kop boven water te houden. Er waren veel veranderingen, de maatschappij, onze identiteit, de wijziging van familievereniging naar buurtvereniging.

Werving van jeugd had 25 extra leden opgeleverd. De samenwerking met gemeente en KNVB verliepen positief. C. Boom had gewerkt aan de uitbreiding van deze plannen, waaronder de verhoging van 3 naar 7 jeugdcommissieleden, en dat er meer betrokkenheid was met de buurt. Er kwamen 3 gediplomeerde jeugdtrainers op sv Wateringse Veld. De F2 werd winterkampioen en het jeugdkamp was een succes.
De softbal-afdeling groeide maar niet en stagneerde op 4 teams. Wel werden er trainers aangenomen voor de dames 1 en voor pitchen en catchen. De softbaldames eindigden op de eerste plaats in de 6e klasse F.

De financiële situatie bij sv Wateringse Veld was niet best  en het gevolg daarvan was een contributieverhoging. Een naschoolse opvang werd bij de club in de kantine binnengehaald.
De Club van 50 groeide langzaam. De loterijen, advertenties en reclameborden namen af. Voorzitter Simonis gaf aan het laatste termijn in te gaan. Trainer Madjo Dewus plakte er nog een jaartje aan vast. Verder kwam men overeen dat de normen en waarden ook op de website van de club moesten komen te staan.

Wateringseveld, winnaar van de KNVB-beker van West 2 (goep 2) op 9 mei 2008 bij  Alphense Boys in een wedstrijd tegen Jonge Spartaan uit Middelharnis.
Staand v.l.n.r. Michel Bongers, Jean Paul, Tjoeman Chang sr, Eef Appel, Peter
Lorsheijd, Karel Moes, Brent van Dam, Rob van Helden, Dennis Gielen, Ronald
Kubitza, Dennis Lorsheijd, Anton van Engelen, Ben Wareman, Kees Bakker en
Romana Wareman.
Zittend  Percey Gielen(voorzitter), Serdin Karadogan, Tjoeman Chang met
zoon, Henk Lok, Steef Spaans, Dirk Bongers en de zoon van Kees Bakker.

Seizoen 2008-2009

Sv Wateringse Veld maakte grote stappen voorwaarts. Zowel op bestuurlijk als op sportief vlak. De jeugdafdeling groeide dankzij de inspanning van trainers, leiders, de jeugdcommissie en niet te vergeten de ouders. Bij de senioren waren alle elftallen compleet en er kwamen zelfs nieuwe aanmeldingen van seniorleden die graag een balletje wilde trappen. Zo begon sv Wateringse Veld met 4 senioren- en 7 jeugd-eftallen. Sinds jaren was de vereniging ook weer met twee teams actief in de zaalvoetbalcompetitie.

Aan het onderhoud van het complex werd hard gewerkt. Er werd een onderhoudscontract afgesloten voor de verlichting van de velden en het scorebord werd gerepareerd. Verder werd er bij de gemeente een verzoek ingediend voor de bouw van een entreegebouwtje. Het bestuur bedankte iedereen voor de geleverde bijdrage om de vereniging naar een hoger plan te tillen.

Inmiddels was bij de club de “Wateringse Veld op Jubileum Tour”, een  jaarlijks buitenlandse voetbaltrip, traditie geworden.
Ditmaal stond deze tour voor het weekend van 20 maart 2009 gepland en werd deze tour voor de  tiende maal met een jaarlijkse buitenlandse voetbal trip met een aantal leden en donateurs gehouden. Dit jaarlijks terugkerend feest werd door een vijftal leden gestart en was inmiddels uitgegroeid tot zestien leden die steeds anders was samengesteld. Oud eerste elftalspelers van het toenmalige SOA uit de jaren zeventig/tachtig deden mee, zoals o.a. Ben Schermer, Jan Lorsheijd, Ruud van Weerd, Ron Kenter, Martin Kipp sr. Verslaggever van de reis was Eef Prive. Ook enkele spelers uit de jaren negentig, zoals Roy van Houwen, Richard de Boer, Richard Kipp, en supporters van het eerste uur met voorzitter Gerard Simonis, completeerden het gezelschap. De wedstrijden die in het verleden werden bezocht waren Chelsea (5x), Liverpool, Barcelona, Tottenham Hotspur en Fulham.
Dit jaar bezocht men de Schotse cultuur zoals de Chapel van Roslin, een whiskystokerij en Castle Edinburg. Maar waar het natuurlijk om ging was de wedstrijd van Glasgow Rangers tegen Hearts of Midlothain.

Op zondag 3 mei 2009 werd het eerste elftal van Wateringse Veld in de thuiswedstrijd tegen Verburch kampioen van de 3e Klasse C. Trainer Madjo Dewus was het gelukt om de club, die tot een paar jaar terug ten dode was opgeschreven met als dieptepunt terugzetting naar de 4e Klasse, weer op de rails te krijgen met als hoogtepunt dus de promotie naar de 2e Klasse.

Madjo Dewus op de schouders na het behalen van het kampioenschap van de 3e klasse in het seizoen 2008-2009.

Buiten het 1e elftal was er ook bij de jeugd een kampioen, n.l. de E2. De senioren hadden zo hun eigen competitie. Het 2e elftal handhaafde zich moeiteloos
in de reserve 3e Klasse terwijl het 3e elftal wat scheurtjes vertoonde. Het succesvolle
duo Sinke/Spaans kon hun voetbalkunsten niet meer aan het elftal overbrengen.
Het 4e elftal speelde iedere week hun wedstrijdjes in de veteranenklasse. In de bekertoernooien HC/AD en Gatorade Cup moest sv Wateringse Veld al snel het onderspit delven. Van de softbalafdeling was over dit seizoen geen spectaculair nieuws te melden.
Terug kijkend op het seizoen 2008-2009 moeten we vast stellen dat de vereniging niet veel groter was geworden. Charles Boom, een goede jeugd adviseur binnen de vereniging, zal ongetwijfeld hierin verandering gaan brengen.
Inmiddels waren de festiviteiten van het 90-jarige jubileumjaar van de vereniging in volle gang. Op 18, 19 en 20 mei 2009 werd er een jeugdkamp gehouden. Een open dag was er op 4 juli met een optreden van een bras sensatie The Legionairs. Verder waren er veel activiteiten, zoals een sponsorloop, softbal demonstraties, penalty schieten tegen keeper Henk de Zeeuw (sv W.V.1) en Barbara Lorsheyd (ADO), demonstratietraining ADO onder leiding van Ron Kenter, taekwondo demonstraties met Europees kampioen B.v.Straten en zijn groep, rad van fortuin, luchtkussen springen, en je kon je als een clown laten schminken. Daar omheen was er nog een BBQ, muziek van Dj Danny Mendez, een grote loterij en stonden er info stands. Ook waren er veel ADO Kids aanwezig. Deze hele fantastische en zonnige dag werd gepresenteerd door Henk Bres.

Seizoen 2009-2010

Gerard Simonis besloot bij aanvang van dit seizoen om per direct zijn functie van interim-voorzitter bij Wateringse Veld neer te leggen. Het bestuur van de kersverse zondagtweedeklasser was op woensdag 15 juli 2009 tijdens een ingelaste vergadering hiervoor bijeen gekomen. Het bestuur respecteerde de beslissing van Gerard Simonis en was blij dat hij zich toch voor de club bleef inzetten. Gerard Simonis bleef de contacten met de gemeente onderhouden en met en de naschoolse opvang organisatie Hakuna Matata. Het bestuur droeg Percy Gielen voor als de nieuwe voorzitter.
Gerard Simonis ,Ruud van Weerd en Wil Klerx werden voor hun jaren lange inzet voor de vereniging in de bloemetjes gezet. Het project “Tijd voor Sport” van de jeugd onder begeleiding van Charles Boom had succes want maar liefst 100 jeugdleden en 50 vrijwilligers meldde zich aan bij sv Wateringse Veld. Alleen de seniorenleden op peil houden was een groot probleem er waren zelfs al gesprekken gaande over een fusie of mogelijke samenwerking met een andere voetbalvereniging.

Op 9 februari 2010 hield de sv Wateringse Veld haar Algemene Ledenvergadering. De club had als agendapunt opgenomen ‘toekomst sv Wateringse Veld’. In het bestuur waren geen mutaties te verwachten. Wedstrijdsecretaris Ronald Kubitza was aftredend, maar stelde zich voor een nieuwe periode beschikbaar. Dat gold ook voor Hans Bandel, verantwoordelijk voor het onderhoud van het complex. Gerard Simonis was officieel aftredend als voorzitter, maar in die vacature was al eerder in het seizoen voorzien. Percy Gielen fungeerde namelijk al langere tijd als preses van Wateringse Veld.

In dit seizoen gingen de feestelijke activiteiten van het 90-jarige bestaan van sv Wateringse Veld (H.s.v.SOA) nog even door.

Op 25 September 2009 speelde sv Wateringse Veld een jubileumwedstrijd tegen de oud profs van ADO Den Haag. Wateringse Veld trad aan met een mix van huidige 1e elftalspelers en oud-sterren. Madjo Dewis, Koos Boot en de huidige trainer Geoffrey van Loenen gaven acte de présence op het veld. Oud ADO Den Haag won deze jubileumwedstrijd met 2-4. Het scoreverloop was als volgt: 0-1 Maurice Steyn, 1-1 Geoffrey van Loenen, 1-2 Leo Schellevis (na een subtiele steekpass van Edwin Grünholz). 1-3 René van Oosten, 2-3 Geoffrey van Loenen, 2-4 Martin Abbenhuis.
Na afloop was er muziek met Henna Grunholz en een warm/koud buffet voor de spelers, dat werd  gesponsord door Kees Toorenburg.  De firma CMT schonk de vereniging nog een grote bloembakken.

Het 90-jarige jubileumjaar werd afgesloten met een gezellige feestavond op 23 oktober 2009 met de medewerking van zanger Wil Dalmee.

Halverwege het seizoen werd het contract van trainer Geoffrey van Loenen niet verlengd.

Seizoen 2010-2011

Het seizoen 2010-2011 was een zeer bewogen seizoen voor de hele vereniging. Door de trainers-wissel koos bijna de gehele selectie van afgelopen seizoen voor een andere club en zodoende stond sv Wateringse Veld aan de rand van de afgrond.
Het bestuur was positief verbaasd om te zien dat wanneer de club in nood is, er mensen opstaan die de club oste wat het kost van de afgrond te willen redden door de vereniging financieel te ondersteunen met diversen activiteiten te organiseren.
Er kwam een enorme aanwas van nieuwe seniorleden, mede door het opdoeken van v.v. Texas. Ook kwamen er veel nieuwe leden over van v.v. S.VH. Ook begon sv Wateringse Veld met een geheel nieuw vrouwenelftal en werd er een elftal gevormd
vanuit de wijk. Ook dit was een welkome aanvulling.

Met de aanstelling van trainer Martin Abbenhuis en een geheel nieuwe technische staf moest sv Wateringse Veld weer een goede weg inslaan.
Het eerste elftal van sv Wateringse Veld werd ingedeeld in de 2e Klasse C, met als tegenstanders ADO Den Haag, UVS, Full Speed, Delft, Laakkwartier, UDO, RKDEO, HMSH, VELO, GONA, DHL, Woerden en Teijlingen.

>

Later hier meer….

>

Seizoen 2011-2012

Na de degradatie van afgelopen seizoen werd het eerste elftal van sv Wateringse Veld voor dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders; BMT, sv Den Hoorn, GSC ESDO, sv Erasmus, Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein-Postduiven, Schipluiden, TAC’90, VCS, Verburch en Wanica Star.
Het team van trainer Martin Abbenhuis vertolkte in de eerste seizoenshelft een betrekkelijke anonnieme rol in de 3e Klasse C en ging met 18 punten uit 13 wedstrijden op een achtste positie de winterstop in.

Tijdens deze winterstop verbleef de selectie van sv Wateringse Veld van vrijdag 6 januari t/m maandag 9 januari 2012 voor een trainingskamp in Calella (Spanje). De selectie met begeleiders verbleven op basis van All Inclusief in het H-Top Olympic hotel in Calella. Naar ieders tevredenheid werd het contract met trainer Martin Abbenhuis met een jaar verlengd.
De tweede seizoenshelft gaf qua prestaties van het eerste elftal een zelfde beeld. In de maand april wist sv Wateringse Veld zich definitief te handhaven voor de 3e Klasse door overwinningen op achtereenvolgens sv Erasmus (3-2) en Hoekpolder (3-1) en eindigde de club uiteindelijk met 31 punten uit 24 wedstrijden (doelsaldo 49-51) op een keurige zevende positie in de 3e Klasse C.

Begin januari 2012 ondertekende de Sportvereniging Wateringse Veld en Wittebrug SEAT een sponsorcontract. Het contract had vooralsnog betrekking op het sponsoren van een F-jeugdteam, een reclamebord en nog een reclame-uiting aan de gevel van de kantine van de club.

>

Later hier meer over seizoen 2011-2012…….

>

Seizoen 2012-2013

>
>

Op zondag 12 mei had sv Wateringse Veld 1 de mogelijkheid om in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam bij winst een periodetitel in de wacht slepen. Voorwaarde was wel dat koploper SVV die dag wel kampioen werd bij GSC/Esdo. SVV moest minimaal een punt pakken waardoor sv Wateringse Veld 1 GSC/Esdo op de ranglijst voorbij zou gaan en dan de vervangende periode van de kampioen zou krijgen.

.

Seizoen 2013-2014

>

Op donderdag 14 november 2013 besloot het bestuur van sv Wateringse Veld en hoofdtrainer Martin Abbenhuis om hun samenwerking per direct te beëindigen. Aanleiding was een gesprek, waarin het bestuur aangaf geen vertrouwen meer te hebben dat Abbenhuis de juiste man is op de juiste plek. Hierdoor moest het bestuur met spoed op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het clubbestuur had meerdere kandidaten als opvolger op het oog, maar Ferrie Bodde genoot de voorkeur omdat Bodde al enkele weken bij de club aan de slag was als jeugdtrainer. Ferrie Bodde werd hiermee per direct de nieuwe hoofdtrainer van sv Wateringse Veld. Sv Wateringse Veld en de 31-jarige oud-speler van ADO Den Haag sloten een samenwerkingsverband voor de komende anderhalf jaar. Op zondag 8 december 2013 coachte Bodde zijn eerste wedstrijd in de thuiswedstrijd tegen Oranjeplein/Postduiven (2-2).

Tijdens de Algemene ledenvergadering van sv Wateringse Veld op donderdag 23 januari 2014 werd bekend dat per 1-2-2014 Percy Gielen als voorzitter zal aftreden. Als opvolger Voor de functie als voorzitter had zich één kandidaat gemeld, wetende de heer Remco van der Wal. Het bestuur ondersteunde deze kandidaatstelling en na stemming op deze ALV gingen de leden met algemene stemmen akkoord met de benoeming van Remco van der Wal als nieuwe voorzitter van sv Wateringse Veld. Ook penningmeester Gerard Simonis was aftredend maar voor deze functie had zich nog geen nieuwe kandidaat gemeld.
Tijdens deze vergadering werd verder Jeroen van Eijndhoven benoemd als bestuurslid in de rol als voorzitter van de Jeugdcommissie en de heer Van Eijndhoven tot vice-voorzitter.

Verder werd er tijdens deze ALV bekend gemaakt dat er serieuze gesprekken plaatsvonden over een mogelijke samenwerking / fusie tussen de verenigingen sv Wateringse Veld, Celeritas en GONA. Omdat de tijdslijnen van de KNVB echter zeer kort waren (t/m 1 mei 2014) moest er al op korte termijn actie worden ondernomen, mocht dit kans van slagen krijgen. Namens sv Wateringse Veld waren Percy Gielen, Jeroen van Eijndhoven, Ronald Kubitza en Dennis Wagner betrokken bij deze gesprekken.

>

 

 


 

 

 

Palmares sv Wateringse Veld

Kampioenschappen:
2008-2009 3e klasse C

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij sv Wateringseveld:

2006-2007 Madjo Dewus
2007-2008 Madjo Dewus
2008-2009 Madjo Dewus (kampioen 3e Klasse C)
2009-2010 Geoffrey van Loenen
2010-2011 Martin Abbenhuis
2011-2012 Martin Abbenhuis
2012-2013 Martin Abbenhuis
2013-2014 Martin Abbenhuis / Ferrie Bodde (vanaf december 2013)

Parade der voorzitters bij sv Wateringse Veld:

2006-2009 Gerard Simonis
2009- 2014 Percy Gielen
2014-heden Remco van der Wal

Terreinen waar sv Wateringse Veld voetbalt:

Sportpark Zonneveld
Guido de Moorstraat 35
2548 ZS ‘S-Gravenhage
Tel: 070-3250113