Rijswijk, R.v.v.

Rijswijk
10-04-1919 - 30-06-1998

Het ontstaan van v.v.Rijswijk

Reeds enige jaren voor de oprichting van v.v.Rijswijk werd er zomers door een aantal vrienden al gevoetbald op het oude VUC veld. Dit veld lag op de locatie waar nu de Emmastraat in Rijswijk ligt. Hier is eigenlijk de kiem voor het verenigingsleven van v.v.Rijswijk gelegd.
Echter dit veld moest men alweer snel verlaten en de vrienden verhuisden naar het land van Was, een stuk land waar nu heden ten dagen de Carel Nakkenstraat in Rijswijk ligt.

In 1919 bevatte de Rijswijkse Courant een advertentie welke een uitnodiging inhield mede te werken aan de oprichting van een voetbalvereniging. De initiatiefnemers van deze advertentie waren de gebroeders Bert en Chris van der Kooy en Klaas Severijns, drie vrienden uit eerder genoemde groepje voetballende jongens.
Op 10 april 1919 werd er een oprichtingsvergadering gehouden in “de Gouden Bal”, locatie Herenstraat hoek Torenstraat. Bert van der Kooy werd de eerste voorzitter, een functie die hij meer dan 10 jaar zou vervullen. Piet Joostema werd secretaris, wat hij tot zijn dood zou blijven (Piet kwam later jammerlijk bij een auto ongeluk om het leven!), en J.v.d.Bol werd penningmeester. De naam van de nieuwe voetbalvereniging werd “Voorwaarts”.

Het spreekwoord “Wanneer er één schaap over de dam is volgen er meer” gold ook op het sportgebied in Rijswijk. Reeds in de week van de oprichting van Voorwaarts werd er in Rijswijk nog een voetbalvereniging opgericht onder de naam V.V.R. Zo waren er twee voetbalverenigingen in Rijswijk vol levenslust en moed maar zeer arm en zonder velden.
Ook op ander sportgebied was er belangstelling in Rijswijk en zodoende werd er overgegaan tot een combinatie van verschillende verenigingen onder de naam S.V.R.(Sport Vereniging Rijswijk). Bij deze vereniging deed men o.a. aan gymnastiek, korfbal, wielrijden en natuurlijk voetbal.
S.V.R. slaagde er wel in een veld te huren op het terrein waar nu de Schimmelweg en zijstraten zijn gelegen. De kleedgelegenheid bestond uit een schuur waarvan de wanden waren opgebouwd uit rietmatten en de wasgelegenheid een slootje wat langs het clubhuis stroomde.

In de zomer van 1919 werd dit veld feestelijk geopend door de heer Henri te Hall. Het programma bestond uit athletiekwedstrijden, gymnastiekdemonstraties en als slot een voetbalwedstrijd tussen Voorwaarts en V.V.R. waarvoor de heer te Hall een gouden medaille beschikbaar had gesteld. De wedstrijd eindigde onbeslist en na loting werd V.V.R. de gelukkige bezitter van de gouden plak.

Reeds in het jaar van de oprichting trad Voorwaarts toe tot de H.V.B. wat tot gevolg had dat de naam moest worden gewijzigd omdat er al een club bestond met de naam Voorwaarts. Voorwaarts werd nu veranderd in voetbalvereniging Rijswijk.

Resultaten v.v.Rijswijk van 1920 t/m 1929
In seizoen 1919-1920 startte v.v.Rijswijk met 3 elftallen in de H.V.B. Rijswijk 1 eindigde op een 4e plaats (achter kampioen HDV 1, BMT 3 en Graaf Willem II Vac 3) met 21 punten uit 16 wedstrijden. Rijswijk 2 werd zelfs kampioen en door de toenmalige reglementen promoveerde zodoende Rijswijk 1 naar de 2e Klasse H.V.B.


Rijswijk seizoen 1919-1920. Staand v.l.n.r. F Leerdam,P Joostema,W van Wijk,J van Oosten en G de Hollander. Geknield A Schoonhoven,P van Buytene en L Spek. Zittend K van Rijn,J Paardekoper,J Theil,A vd Reijden en J Verbeek.

Op zaterdag 22 mei 1920 vond in de grote zaal van “Kuys Witsenburg” de feestelijke viering van het éénjarig bestaan van Rvv Rijswijk plaats. Tijdens deze feestavond werd meteen het tweede elftal gehuldigd wegens het behalen van het kampioenschap.

In seizoen 1920-1921 behaalde Rijswijk 1 de tweede plaats in de 2e Klasse H.V.B. en promoveerde zodoende naar de 1e Klasse H.V.B. Een ongekend succes, twee jaar spelend in de Bond en in deze tijd reeds gepromoveerd naar de 1e Klasse.

De volgende jaren brengen deze successen niet meer maar de verrichtingen waren van dien aard dat de hoop op een kampioenschap bleef bestaan.
In seizoen 1921-1922 behaalt Rijswijk 1 een vierde plaats in de 1e Klasse C


Rijswijk 1 seizoen 1921-1922 Staand v.l.n.r. J van Oosten,K de Vries,A Bode,D vd Horst,W van Wijk,H Krul,J Sterrenburg,B vd Kooy en H de Vries. Zittend F Kleinjans,F van Egmond,W Gabriels,N vd Pol en K Nelemans

In seizoen 1922-1923 behaalt Rijswijk 1 een tweede plaats in de 1e Klasse C
In seizoen 1923-1924 kreeg het eerste elftal een geduchte inzinking en eindigde op de voorlaatste plaats in de competitie. In seizoen 1924-1925 herstelde de club zich en eindigde op een derde positie.
In seizoen 1925-1926 wordt Rijswijk kampioen van de 1e Klasse A en promoveerde zodoende naar de N.V.B. (nu K.N.V.B.)
In het seizoen 1926-1927 wordt Rijswijk ingedeeld in de 4e Klasse C samen met o.a. D.H.S., Naaldwijk, G.S.V., Wesco en Celeritas. Rijswijk eindigde op een vierde positie.

Seizoen 1927-1928

De zondag 1 van Rvv Rijswijk mocht het dit seizoen in de 4e Klasse B van de N.V.B. opnemen tegen: DVV, GSV, HDV, sv De Jagers, Laakkwartier, Moordrecht, Schiedam en TOGO.

Het vlaggenschip van Rijswijk kwam dit seizoen uitstekend voor de dag en werd uiteindelijk dan ook ongeslagen kampioenschap in de 4e Klasse B. Van de 16 competitiewedstrijden wist men er maar liefst 13 te winnen en 3 gelijk. Hiermee behaalde Rijswijk 27 punten en een doelsaldo van 42 voor en 15 tegen.

Voor het bereiken van de 3e Klasse moesten er promotiewedstrijden gespeld worden tegen Vlaardingen. Rijswijk wist ook deze wedstrijden te winnen en promoveerde zodoende naar de 3e Klasse van de K.N.V.B., een prachtig resultaat.

Seizoen 1928-1929

>

De zondag 1 van Rvv Rijswijk mocht het dit seizoen in de 3e Klasse A van de N.V.B. opnemen tegen: Concordia, Delfia, Delft, DVC, Hoek van Holland, Lugdunum, RVC en VDL.

In seizoen 1928-1929 voor het eerste elftal van Rvv Rijswijk dus voor het eerst in haar bestaan uit in de 3e Klasse NVB. Rijswijk slaagde er met moeite in om de onderste plaats te ontlopen want van de 16 wedstrijden competitiewedstrijden wist men er slechts 3 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 10 keer verloren. Met 9 punten, en een doelsaldo van 19 voor en 50 tegen, eindigde men op de voorlaatste positie van de ranglijst. Alleen Delfia (6 punten) deed het dit seizoen nog slechter.

Seizoen 1929-1930

>

Voor het seizoen 1929-1930 werd Rvv Rijswijk 1 wederom ingedeeld in de zondag 3e Klasse A van de NVB en hierin moest men het ditmaal opnemen tegen; Alphia, ASC, GSV, Hillinen, Laakkwartier, LFC, RVC en UVS.

Wist het eerste elftal van Rijswijk zich vorig seizoen ternauwernood te handhaven in de 3e Klasse, dit seizoen was het niveau van deze Klasse toch net iets te hoog voor de Rijswijkers. Van de 16 competitiewedstrijden wist men er slechts 3 te winnen, 1 gelijk te spelen en maar liefst 12 te verliezen. Met 7 punten, en een doelsaldo van 28 voor en 60 tegen, eindigde de Rvv Rijswijk op de laatste positie van de ranglijst.
Hierdoor moest Rijswijk 1 degradatiewedstrijden spelen tegen Bodegraven (kampioen van de 4e Klasse A). Rijswijk wist deze wedstrijden te winnen en bleef zodoende behouden voor de 3e Klasse.

Seizoen 1930-1931

<

De zondag 3e Klasse C van de NVB was in het seizoen 1930-1931 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Delft, DVC, Hoek van Holland, MAAS, Naaldwijk, Rijswijk, RVC, Scheveningen en VFC.

Qua resultaten was het in dit seizoen voor het eerste elftal van Rijswijk exact hetzelfde verhaal. Van de 18 competitiewedstrijden wist men er slechts 2 te winnen en werd er maar liefst 16 keer verloren. Het was dus niet zo verwonderlijk dat Rijswijk met 4 punten, en een doelsaldo van 20 voor en 94 tegen, wederom op de laatste plaats van de ranglijst eindigde. Echter op wonderbaarlijke manier wist men zich wederom te handhaven door ditmaal de degradatiewedstrijden tegen RDM (kampioen 4e Klasse C) te winnen.

Seizoen 1931-1932

>

De zondag 3e Klasse B van de NVB was in het seizoen 1931-1932 uit de volgende clubs samengesteld; Concordia, Delft, DVC, Hoek van Holland, De Hollandiaan, Laakkwartier, MAAS, Naaldwijk, Rijswijk en VDS.

Rvv Rijswijk 1 kende een zeer matig seizoen want van de 18 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 11 punten, en een doelsaldo van 32 voor en 55 tegen, eindigde men op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Hiermee hield men dan alleen VDS (met 7 punten) onder zich!

Nomadenbestaan v.v.Rijswijk

Waren de prestaties van Rijswijk 1 op het groene veld bevredigend, qua organisatie was dat minder het geval. In 1920 eindigde het kortstondige leven van S.V.R. en Rijswijk ging nu haar eigen zaken behartigen. Het eerste gevolg was dat de club weer moest verhuizen naar de z.g. Hoge Wei, vlak naast het VUC veld. Hiermee was echter Rijswijks nomadenleven nog niet ten einde. Na één seizoen, in 1921 dus, moest de club wederom verhuizen. Ditmaal naar de Delftweg naast de wielerbaan.
Dit terrein was eigendom van de heer R.S.Stokvis en er werd een huurcontract voor 5 jaar afgesloten voor de somma van 1000 gulden per jaar, een enorm bedrag natuurlijk voor deze tijd. Als tegemoetkoming werd de heer Stokvis voor een groot bedrag donateur van v.v.Rijswijk en schonk hij een prachtige beker (de Stokvisbeker) voor het organiseren van serie-wedstrijden.

Om bij het terrein te blijven, de heren huurders zetten de onderhandelingen voort en vonden de heer Hein Holtkamp bereid voor eigen rekening een prachtige tent te bouwen, compleet met scheidsrechtershokje, washok en kantine. Hiervoor verwierf hij het recht om op het terrein van Rijswijk en in de kantine consumpties te verkopen.
Maar helaas, ook dit zou niet langer dan één jaar duren. Een zware storm teisterde onze kusten en liet ook het Rijswijkterrein niet ongeroerd. Toen men de volgende dag het veld bezocht was werkelijk alles weggevaagd. het bestuur van vv Rijswijk stond voor de niet gemakkelijke taak om de her Stokvis te verzoeken om het kontract te willen annuleren, wat hij gelukkig ook deed.

Een geluk bij een ongeluk, v.v.Rijswijk kreeg van de gemeente een sportveld aangeboden vlak naast de Rijswijkse Wielerbaan waar de club tot 1932 heeft kunnen voetballen.
In 1932 werd de tramlijn naar Delft aangelegd en deze route ging dwars door het veld van vv Rijswijk. In afwachting van de ingebruikname van het door het gemeentebestuur toegewezen velden aan het Julianalaantje te Rijswijk was voetbalvereniging Laakkwartier zo vriendelijk om hun veld om de 14 dagen aan Rijswijk te verhuren. het Laakkwartierveld lag toen naast Westhof.
In 1933 kon de club dan eindelijk verhuizen naar het Julianalaantje waar de club tot 1959 heeft gevoetbald.

 

In 1931 meende voorzitter Bert v.d.Kooy te bedanken voor zijn functie als voorzitter waarbij ook zijn medebestuurders niet achterbleven. Een geheel nieuw bestuur werd gekozen. Voorzitter werd W.C.v.d.Rijden, secretaris F.Simonis en penningmeester C.v.d.Meer.
Dit bestuur heeft het echter niet langer dan 3 jaar volgehouden en moest plaats maken voor de heren; H.L.v.d.Zijden (voorzitter), B.Mastenbroek (secretaris) en C.v.d.Heide (penningmeester).
Voorzitter v.d.Zijden moest spoedig om gezondheidsredenen zijn functie neerleggen en werd opgevolgd door de heer P.J.Drilsma.

In het seizoen 1932-1933 werd Rijswijk 1 ingedeeld in de 3e Klasse A. Het elftal speelde een ongelukkig seizoen en eindigde op de laatste plaats dus moesten er weer degradatiewedstrijden gespeeld worden. Ditmaal was voetbalvereniging Hillegom de tegenstander en ieder wint een wedstrijd zodat er een beslissingswedstrijd op het terrein van ASC te Leiden gespeeld moest worden. Deze wedstrijd werd door Rijswijk met 2-1 verloren en zodoende keerde de club na 5 jaar spelen in de 3e Klasse terug naar de 4e Klasse.
In seizoen 1933-1934 eindigde Rijswijk 1 samen met SEP op de eerste plaats in de 4e Klasse C met 26 punten uit 18 wedstrijden. Een beslissingswedstrijd was dus nodig en deze wist SEP met 2-1 te winnen. Geen kampioen en geen promotie dus voor Rijswijk en deze zal ook wel enige jaren op zich wachten.
Seizoen 1934-1935 4e Klasse C 2e plaats 18-24
Seizoen 1935-1936 4e Klasse B 6e plaats 18-11
Seizoen 1936-1937 4e Klasse B 4e plaats 18-22
Seizoen 1937-1938 4e Klasse F 4e plaats 18-16
Seizoen 1938-1939 4e Klasse B 2e plaats 18-27

Seizoen 1933-1934

Ook financieel was het in de jaren dertig een moeilijke tijd voor Rijswijk. De werkloosheid heerste, geld ontbrak en vele leden lieten bij uitwedstrijden verstek gaan wegens gebrek aan reisgeld. Dankzij takt, vriendschap en opoffering van de leden gingen, ondanks deze moeilijkheden, de jaren tot aan 1939 rustig voorbij.

De indeling van Rvv Rijswijk 1 voor het seizoen 1933-1934 in de zondag 4e Klasse C van de NVB luidde als volgt; Archipel, Delfia, MAAS, OB, Rijswijk, SEP, SVC, Te Werve en Zwart Blauw.

Rvv Rijswijk zou uiteindelijk op een gedeelde eerste positie van de 4e Klasse C eindigen. Van de 16 wedstrijden werden er 12 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 2 verloren. Hiermee behaalde men 26 punten en een doelsaldo van 53 voor en 25 tegen. SEP behaalde ook 26 punten maar had met 54 voor en 13 tegen een veel beter doelsaldo en mocht de Delftse club daarom promotiewedstrijden gaan spelen.

Seizoen 1934-1935

>

Seizoen 1935-1936

>

<

Seizoen 1936-1937

>

<

Seizoen 1937-1938

>

<

Seizoen 1938-1939

>

<

Seizoen 1939-1940

Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd er overal in Europa de algehele mobilisatie afgekondigd, zo ook in Nederland. Dit had natuurlijk ook zijn weerslag op het reilen en zeilen in de sportwereld. Praktisch alle clubs zagen veel leden naar kazernes vertrekken, waardoor zij met incomplete teams zaten. Ook voorzitter P.J. Drilsma werd opgeroepen en moest als kapitein zijn plichten vervullen. Helaas is hij hiervan nimmer meer van teruggekeerd!

Door al deze treurige omstandigheden besloot de KNVB een noodcompetitie in te stellen waarin geen promotie of degradatie aan waren verbonden. Om nodeloos reizen te voorkomen werden lagere teams zoveel mogelijk plaatselijk ingedeeld. Hoewel de wereld in brand stond en iedereen in Nederland de ontwikkelingen dagelijks met grote zorg gadesloeg, ging het leven vooralsnog gewoon door, ook dus in de sport.

Rvv Rijswijk 1 eindigde op een 6e positie in de 4e Klasse.

Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers ook Nederland binnen en zouden er nog vijf verschrikkelijke jaren volgen.

Seizoen 1940-1941

In verband met de Tweede Wereldoorlog had het voetballen om begrijpelijke redenen niet de hoogste prioriteit. Toch ging het voetbalwereldje, na de capitulatie van Nederland, gewoon weer verder. In juli 1940 werden door de Duitsers alle bestaande voetbalbonden in Nederland samengevoegd tot één grote bond, de N.V.B. (het predicaat “Koninklijk” was door de bezetter ontnomen). Zo maakte de elftallen van Rvv Rijswijk ineens kennis met andere clubs zoals VVP, RAVA en Wilhelmus.

Er werd dus nog wel “gewoon” gevoetbald tijdens de bezetting. In seizoen 1940-1941 eindigde Rijswijk 1 op een derde positie van de ranglijst.

>

Seizoen 1941-1942

De heer W.C. v. d. Reijden was ondertussen aangewezen de heer Drilsma als voorzitter op te volgen, totdat ook hij in 1942 zijn functie wegens familieomstandigheden tijdelijk moest neerleggen en voor deze periode werd vervangen door de heer J.G.Kok.

>

In seizoen 1941-1942 eindigde het vlaggenschip van Rvv Rijswijk op de vierder plaats van de ranglijst.

Seizoen 1942-1943

>

In seizoen 1942-1943 vinden we Rvv Rijswijk 1 terug op de zesde positie van de eindranglijst.

<

Seizoen 1943-1944

Reeds kort na de terugkeer van W.C.v.d.Reijden als voorzitter in 1943 vond er een belangrijke gebeurtenis bij voetbalvereniging Rijswijk plaats. Door de oorlogsomstandigheden was het ledenpijl behoorlijk teruggelopen en was het moeilijk zich nog in de 4e Klasse te handhaven. Na lang overwegen en rijp beraad werd besloten een fusie aan te gaan met voetbalvereniging Zuid Holland, die ook op Rijswijks grondgebied zijn domicilie had. Na vele bijeenkomsten en vergaderingen van beide zijden werd in 1943 besloten tot fusie over te gaan. De naam en clubkleuren van Rijswijk bleven gehandhaafd, iets wat later bleek een wijs besluit te zijn geweest. Na deze fusie werd de heer H. Klos gekozen tot de nieuwe voorzitter van Rijswijk.

Al spoedig zou blijken dat de fusie niet voor 100% aan de verwachtingen voldeed. Het ene na het andere lid van v.v. Zuid Holland bedankte voor het lidmaatschap.

Het eerste elftal eindigde op de vijfde positie van de ranglijst.

Seizoen 1944-1945

Tot begin september 1944 zag het er nog naar uit dat er ook in het seizoen 1944-1945 “gewoon” in competitieverband gevoetbald zal worden. Echter na de gebeurtenissen in Nederland op 6 september 1944, beter bekend als “Dolle Dinsdag”, kon onder meer de voetbalcompetitie (die op 10 september zou beginnen) wel worden vergeten omdat deze in zijn geheel door de bezettende macht werd verboden. Ook de jaarvergaderingen werden op het laatste moment door de nazi-politiepresident verboden. Daarmee werd het gehele voetballeven lamgelegd!

De “Dolle Dinsdag” luidde weliswaar het begin van het einde van de oorlog in maar voor Nederland kwam eerst nog de ellendige periode van de bezettingstijd, gekenmerkt door enorme schaarste, vreselijke honger en bittere kou. Tijdens deze “Hongerwinter” bestond de voetbalvereniging Rvv Rijswijk slechts statutair. De bevrijding van het Westen van het land zou nog acht lange maanden op zich laten wachten.

Op 5 mei 1945 kwam dan eindelijk de onvergetelijke Bevrijdingsdag, de dag die voor allen, die hem bewust beleefden, nimmer zal worden vergeten. Zo kwam er dan een einde aan de vijf lange bezettingsjaren.

Seizoen 1945-1946

In het eerste seizoen na de Tweede Wereldoorlog speelde vv Rijswijk op het veld aan het Julialaantje. De entourage aan de Broeksloot op de grens van het dorp Rijswijk en Den Haag had wel iets, het veld landelijk gelegen vlak na het klooster van Don Bosco met twee voormalige ziekenhuisbarakken aan de slootkant, één als kantine en een tweede met 8 kleedkamer(tje)s en een wasgelegenheid met alleen maar wasbakken met koud waterkraantjes. Dat grondwater werd met de hand opgepompt naar een hooggelegen rank en het mocht niet worden gedronken. Het werd opgepompt op slechts enkele meters afstand van de mestvaalt van boer Hauser, dus niet vitaminerijk, maar wat gelig vol met bacteriën. Maar er was gezelligheid en sfeer in de kantine met een grote kachel in het midden en baas Meyer achter de toog.

Voor het eerst in de geschiedenis van v.v.Rijswijk verscheen er vlak na de oorlog een betaalde trainer in de vereniging en het bleek al spoedig dat het bestuur met de keuze van trainer C.v.d.Pijl een goede greep had gedaan. In die naoorlogse jaren werd Rijswijk enkele malen kampioen en speelde elk jaar wel een rol van betekenis. In het seizoen 1945-1946 werden maar liefst vier elftallen van vv Rijswijk kampioen. Het eerste elftal, met de technisch begaafde spelers als Kees Schoenmakers en Marten Lueks, haalde na het kampioenschap net de promotie naar de 3e Klasse niet maar het tweede elftal lukte dit wel. Zondags liep altijd het halve dorp uit voor de wedstrijd van het eerste elftal.


Rijswijk 1, kampioen 4e klasse E seizoen 1945-1946.  V.l.n.r; Th de Looze, S Stuyfzand, C Schoenmaker, N vd Kleij, R Nieuwland, D Groenewegen, Th van Kampen, W Sips, M Lueks, C Ramstein, M Zwarts en C vd Pijl(trainer)

Seizoen 1946-1947

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1946-1947 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, ESDO, sv De Jagers, LenS, RKAVV, Rouwkoop, Rijswijk, Wilhelmus, ZLC en Zwart Blauw.

Het ging weer goed met de vereniging en de club kreeg een grote aantrekkingskracht. Bij uitwedstrijden van het eerste elftal trok een grote groep supporters mee om aan te moedigen. Daarbij werden op de fiets soms grote afstanden afgelegd, bij voorbeeld naar Gouderak en diep de Bollenstreek in tot vlak onder Haarlem. In seizoen 1946-1947 behaalde Rijswijk 1 een derde positie in de 4e Klasse B. Van de 18 wedstrijden wist men er 9 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 4x verloren. Hiermee behaalde Rijswijk 23 punten en een doelsaldo van 42 voor en 34 tegen. RKAVV werd kampioen met 30 punten.

Seizoen 1947-1948

Het seizoen 1947-1948 zou het laatste seizoen van trainer Van der Pijl bij vv Rijswijk worden. Hij zou na vv Rijswijk bij HBS jaren lang één van de eerste fulltime trainers in Nederland worden. Het eerste elftal van vv Rijswijk werd dit seizoen net geen kampioen en eindigde op een 2e positie.


Rijswijk 1 seizoen 1947-1948. Staand v.l.n.r. R.Nieuwland, Th.van Kampen en S.Ditmars. Geknield Th.de Looze, L.vd Reijden en M.Lueks. Zittend S.Heeze, C.Schoenmaker, N vd Kleij, G.vd Kleij en A.Krijgsman

In 1947 werd nog wel, de in de oorlog uitgestelde, feestavond ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de club gevierd in de Stads Doelen.

Seizoen 1948-1949

Na trainer Van der Pijl kwam de heer Molendijk, een al wat oudere man als trainer. Tijdens dit seizoen werd het Rijswijkveld opgeknapt en daarbij ook wat opgeschoven richting Broeksloot zodat er ruimte kwam voor een tweede, maar wel kleiner, veld. In oktober 1948 ging de club weer een belangrijke stap vooruit, Rijswijk kreeg elektrisch licht! Door al deze werkzaamheden moest de club wel even tijdelijk verhuizen. De seniorenelftallen moesten deze periode uitwijken naar de v.v. Voorburg aan de Prinses Mariannelaan en de junioren speelden op het veld midden op de speedwaybaan langs de grote weg naar Delft en bij Semper Altius op het complex Hoornpark. Getraind werd er echter door de senioren aan het Julialaantje ook al kon er geen gebruik worden gemaakt van het veld. Trainer Molendijk deed daarom veel aan looptraining. Via de Vredenburchweg door het bos Overvoorde – waar allerlei rek en strekoefeningen werden gedaan-  naar Wateringen en dan weer terug over de Schaapweg/Kleyweg/ Rembrandtkade naar het Rijswijkveld. Ondanks deze moeilijke omstandigheden wist het eerste elftal van vv Rijswijk dit seizoen weer eens kampioen te worden, ditmaal van de 4e Klasse G, maar helaas lukte het nu ook weer niet om het zo begeerde 3e Klasseschap te halen.

Seizoen 1949-1950

Na één seizoen werd er alweer afscheid genomen van trainer Molendijk en werd Jan Rolfes, de ooit zo bekende rechtsback van VUC, de nieuwe trainer. Trainer Rolfes was echt een grootheid in de voetballerij want hij speelde ooit in de hoogste Klasse in VUC 1 samen met o.a. Bertus en Karel de Harder, de snelle Jan Holleman en andere bekende voetballers. Van hem leerden de spelers van vv Rijswijk de bal in alle standen met borst en ingetrokken buik op te vangen en dood neer te leggen. Van hem werd ook geleerd hoe je van achter uit het spel moest verplaatsen, het samenspel kreeg ineens veel meer aandacht. Rijswijk 1 eindigde dit seizoen uiteindelijk op een 5e positie in de 4e Klasse.

Seizoen 1950-1951

In 1950 werden de clubgebouwen tegelijk met de velden gerenoveerd. Onder leiding van Sjaak Bakkenes werden de voormalige ziekenhuisbarakken op palen gezet, zodat de funderingen konden worden gesloopt en vernieuwd. Ook de vloeren gingen er die zomer helemaal uit. Overdag waren de “oude mannen” Hamelink en Van Es aan het werk, vooral met het metselwerk, bijvoorbeeld met de neutjes voor de verrotte palen om de opbouw  weer recht te zetten. Dan waren Aad van der Heide en Aad Berkhout sr. de hulpjes voor het maken van specie , sjouwen met stenen en dergelijke. Van der Heide en Berhout  gingen bijv. ook met de bakfiets doelpalen en latten halen bij een aannemer in de Stadhoudersstraat en konden hiermee dan nauwelijks de bocht nemen vanuit de Blekerslaan de Herenstraat in. Bij de draaierij en lasserij  “Van Beekum” op de Laakkade haalden men dan gebluste carbid (gebruikt voor lassen) om de lijnen te kalken op de nieuwe velden. Eindelijk waren alle werkzaamheden afgerond en kon de vv Rijswijk weer terugkeren naar het oude vertrouwde veld aan het Juliaantje te Rijswijk.

Foto uit 1950 t.g.v. de restauratie van het klubgebouw op het terrein an het Julialaantje. Op de achtergrond Bob van Beekum, achter de ramen onbekende figuren Staand v.l.n.r. de oude Hamelink (destijds ook de bewaarder van de fietsenstalling), Marten Lueks, Gerard van Es, Jan ten Brink Klaas Kleij, Gerrit Kleij, Theo Spek , de “dove”van Beekum, Leen Spek, André Cossée, Leo Lans, Piet de Ruyter, Bart Leget, Dick de Bree, Sjaak Bakkenes, Aart van der Reijden, ….van Beekum, Theo van Kampen, ….van Beekum, Kees van Leeuwen, …. Van Beekum. Gebukt: Henk van der Heide en Roel Brandwijk. Zittend Harm van Es met naast zich zijn zoontje, Hans van der Heide ( zijn broer Aad ontbreekt), Ferrie Lammertsma,Leo van Schoten, Aad Berkhout en Wim den Dulk.

Het seizoen 1950-1951 werd een prachtseizoen en Rijswijk 1 behaalde met 33 punten uit 22 wedstrijden het kampioen in de 4e Klasse C binnen. Spannende promotiewedstrijden tegen Archipel en Wilhelmus moesten uitmaken welke twee clubs zouden promoveren naar de 3e Klasse. Uiteindelijk promoveerde Archipel en ….. vv Rijswijk naar die 3e Klasse.
Een jeugdelftal, bestaande uit o.a. Dirk Key, Chris Pieterse, Jan Daudt, Karel Klein, Leen Klaver, Jan Renooy, Bart Berger, Dick van der Velde, Gerrit v.d Ende, Aad Berkhout, Aad van der Heide en Jan Heymans werd dit seizoen o.l.v. Freek van Driel ongeslagen kampioen in Klasse 1b. Maar liefst acht van de twaalf spelers uit dit succesvolle team zouden later voor het eerste elftal van vv Rijswijk uitkomen.

Seizoen 1951-1952

Op een ledenvergadering op 25 augustus 1951 kon voorzitter H.Klos zich niet verenigen met de na de stemming gekozen nieuwe bestuursleden en stelde alles in het werk het afgestemde bestuurslid H. Weber alsnog in het bestuur te behouden. Zijn voorstel om het bestuur tot 11 leden uit te breiden kon geen genade in de ogen van de andere leden vinden. Wegens het late uur werd de vergadering verdaagd tot 31 augustus. Dhr.Klos hervatte de tweede vergadering met de heer Weber naar voren te brengen en verzoekt één van de nieuw gekozen bestuursleden zijn plaats af te staan aan de heer Weber. Niemand had daar oren naar en het werd steeds rumoeriger. Van het één kwam het ander, verwijten gingen over en weer met als gevolg dat het hele bestuur minus de heer J.G.Kok de zaal verliet. De heer Kok sloot de vergadering af en zegde toe spoedig met medewerking van de Ereleden een nieuwe ledenvergadering uit te zullen schrijven.

Deze vergadering vond plaats op 7 september 1951 en de bestuursverkiezing sloot dit incident volkomen af. Al spoedig bleken er echter vlak na de vergadering weer verschillende meningsverschillen in het bestuur te ontstaan, o.a. over de opstellingen der elftallen. Voorzitter H.Klos besloot nu onmiddellijk te bedanken als lid en hij werd gevolgd door de heren F. van Beekum en H. Weber. Met hen verdwenen nog enige leden en reeds veertien dagen later richtte men een nieuwe voetbalvereniging op genaamd “de Rijswijkse Boys”, afgekort S.V.R.B.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB bestond in het seizoen 1951-1952 uit de volgende verenigingen: Archipel, Blauw-Zwart, BMT, Hillegom, Hoek van Holland, HPSV, De Postduiven, RKAVV, Roodenburg, Rijswijk, TYBB en VIOS.

Voornamelijk de ernstige moeilijkheden tussen verschillende bestuursleden was voornamelijk de oorzaak dat de zo moeizaam verworven promotie naar de 3e Klasse na dit seizoen alweer verloren ging. Want van de 22 competitiewedstrijden wist Rvv Rijswijk 1 er 7 te winnen, 1 gelijk te spelen en werd er 14 keer verloren. Met 15 punten en een doelsaldo van 41 voor en 65 tegen eindigde men op de laatste plaats en degradeerde zodoende weer naar de 4e Klasse.

Seizoen 1952-1953

In seizoen 1952-1953 was het eerste elftal van vv Rijswijk dus weer teruggekeerd in de 4e Klasse en alles werd in het werk gesteld het verloren terrein te heroveren. Dit bleek echter niet te lukken want Rijswijk 1 eindigde uiteindelijk op een 4e plaats.

Seizoen 1953-1954

Ook in het seizoen 1953-1954 ging de opbouw en herstel nog steeds moeilijk en de club eindigde op een vijfde positie in de competitie. Rijswijk 5 en Rijswijk 6 werden dit seizoen wel kampioen.

Seizoen 1954-1955

Ook in seizoen 1954-1955 eindigde Rijswijk 1 op een 5e positie. Rijswijk 3 en Rijswijk 8 werden in dit seizoen kampioen.
Na het seizoen 1954-1955 verliet trainer Jan Rolfes de club.

Seizoen 1955-1956

Trainer Jan Rolfes werd opgevolgd door A.Kantebeen uit Leiden. Al spoedig zou blijken dat Rijswijk hiermee een lot uit de loterij getrokken had. De trainingen werden druk bezocht

Seizoen 1956-1957

Het topjaar van de naoorlogse generatie Rijswijk voetballers zou seizoen 1956-1957 worden. In het tweede seizoen van trainer Kantebeen werd zowel Rijswijk 1 als Rijswijk 2 onder zijn eminente leiding kampioen en beiden promoveerden ook nog eens.
Het eerste elftal werd met een straatlengte voorsprong kampioen in de 4e Klasse C en moest zodoende in de promotiecompetitie aantreden tegen RKWIK, ASC en Rava. Het team van trainer Kantebeen deed het uitstekend en uiteindelijk moest men via een beslissingswedstrijd tegen ASC uit gaan maken wie er zou gaan promoveren. In deze beslissingswedstrijd, die gespeeld werd bij Blauw Zwart in Wassenaar, moest vv Rijswijk aantreden met een sterk gewijzigd elftal met drie spelers uit het tweede elftal en met Jan Daudt (net terug uit Nieuw Guinea). De Rijswijkse achterhoede was in deze wedstrijd niet te passeren en de voorhoede combineerde dat het een lieve lust was en de uitslag werd maar liefst 4-0 voor Rijswijk en promoveerde hiermee wederom naar de 3e Klasse.

De opstelling van Rijswijk in deze promotiewedstrijd was; D.Valkenburgh, R.Nieuwland, B.Leget, A.Ooms, A.Berkhout, J.de Vries, J.Daudt, B.van Dam, L.v.d.Reijden, W.Hartog en J.Krul.
Het tweede elftal werd met wat meer moeite kampioen. Bij de promotiewedstrijden in de kampioenspoule moest vv Rijswijk 2 gebruik maken van maar liefst 19 verschillende spelers, waaronder Jan de Haan uit het zesde elftal. Jan ging maar door in de laatste wedstrijd tegen VVP 2, hij kon heel hard schieten en bleef er lustig op los poeieren, terwijl het team ver in de tweede helft gebaat was bij “rust”, want met een gelijkspel waren beide elftallen naar de KNVB gepromoveerd. En dit geschiedde ook.

Seizoen 1957-1958

De indeling van het eerste elftal in District West II zondag 3e Klasse B van de KNVB was als volgt: Alphen, Celeritas, Hillegom, Ripperda, Roodenburg, Rijswijk, TYBB, VIOS, VVP, VVSB, Westerkwartier en Wilhelmus.

In eerste instantie werden er door Rvv Rijswijk 1 vele competitiewedstrijden verloren maar na een grandioze eindsprint wist de groen-zwarte formatie zich toch te handhaven. Van de uiteindelijk 21 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 34-48, eindigde Rijswijk op de negende positie van de ranglijst van de 3e Klasse B. Dit was nog net voor Wilhelmus (16 punten), Westerkwartier (16 punten) en degradant Hillegom (12 punten). De laatste wedstrijd tegen Hillegom werd niet meer gespeeld omdat Hillegom op dat moment al gedegradeerd was.

Seizoen 1958-1959

In het seizoen 1958-1959 zag de R.v.v. Rijswijk haar 40ste levensjaar. Het bestuur was in dit jubileumjaar uit de volgende personen samengesteld: C. van der Heide (voorzitter), W. Abma (2e voorzitter), J.C.H. Verdonk (penningmeester), F.L. van Driel (2e penningmeester), C.P.J. de Heer (secretaris), J.G. Kok (2e secretaris), C.J.F. van Leeuwen (commissaris materiaal), M. Lueks (commissaris) en Th. J. van der Spek (commissaris).

In het jubileumseizoen van de R.v.v. Rijswijk schreef het bestuur 11 seniorenelftallen en 13 jeugdteams in voor de competitie.

Na twee jaar met het eerste elftal in de 3e Klasse gevoetbald te hebben met overwinningen op hooggeplaatste clubs en puntenverlies tegen laaggeplaatsten volgde in het seizoen 1958-1959, met 17 punten, wederom degradatie naar de 4e Klasse. Piet Telle maakte in dit seizoen zijn debuut voor Rijswijk 1 en Ben van Dam sr. speelde lang niet mee i.v.m. een operatie aan zijn heup.

Het eerste van Rijswijk, dat in het seizoen 1958-1959 in de 3e klasse B speelde en helaas degradeerde naar de 4e klasse.
Staand v.l.n.r; Jan Verdonk (grensrechter), Jan Daudt, Rink Nieuwland, Aad Berkhout, Aad van der Heide, Leen van der Reijden, Bart Leget. Beineveld(verzorger) en Jan Kok (leider). Zittend v.l.n.r; Dick Westerveld, Piet Telle, Ben van Dam sr, Arie Krijgsman, Dirk Key en Bart Berger.

Seizoen 1959-1960

In september 1959 moest de Rvv Rijswijk haar terrein aan het Juliaantje verlaten en kreeg men een spiksplinternieuw complex aan de Schaapweg toegewezen. In eerste instantie was de Rijswijkse club helemaal niet zo blij met deze verplichte verhuizing, immers Rvv Rijswijk was de oudste bespeler van de velden aan het Juliaantje en had dus ook gedacht dat men de oudste rechten had om op haar vertouwde omgeving te blijven. Maar niets was minder waar. Een drietal bestuursleden hadden hierover nog tot tweemaal toe een onderhoud gehad met de Burgemeester om uitvoerige over deze kwestie te praten maar alles was tevergeefs.

De Rvv Rijswijk mocht van de gemeente Rijswijk wel kiezen uit drie voorstellen:
1. Op het geheel nieuwe Sportpark Prinses Irene gebruik maken van de opstallen van RVC. 2. Het tijdelijk overplaatsen van de eigen opstallen naar het nieuwe terrein. 3. Het bouwen van een geheel nieuwe accommodatie.
Het eerste voorstel was voor het bestuur volkomen onaanvaardbaar en het tweede voorstel bijna onmogelijk uitvoerbaar. Men ging dus voor optie 3 om zo als grote vereniging haar eigen identiteit en sfeer te behouden.

<

Seizoen 1960-1961

>

<

Seizoen 1961-1962

>

<

Seizoen 1962-1963

>

<

Seizoen 1963-1964

>

<

Seizoen 1964-1965

>

<

Seizoen 1965-1966

>

In het seizoen 1965-1966 was de zondag 4e Klasse C van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Duindorp SV, GSC, HDV, Hoek van Holland, LenS, ODB, PDK, Progress, Rijswijk, Scheveningen, Schoonhoven en Te Werve.
Rvv Rijswijk 1 in het seizoen 1965-1966. Van links naar rechts: Cees Bakvis, Jan Daudt, Hans de Haas, Theo Emze, Hans Zoet, Gijs de Moor, Ben van Dam sr, Roel Weber, Dick Westerveld, Aad Loos, Jan van der Spek, Joop van den Moor, Bob van Beeken en Kees van Leeuwen (?).

ODB was dit seizoen met 36 punten uit 22 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. Ook de mannen van Rijswijk kende een redelijk goed seizoen want van 22 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 62-40, eindigde Rvv Rijswijk 1 keurig op de vierde positie van de ranglijst van de 4e Klasse C.

<

Seizoen 1966-1967

>

<

Seizoen 1967-1968

De Rvv Rijswijk schreef voor het seizoen 1967-1968 in totaal 8 seniorenelftallen voor de zondagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 8 juniorenteams.

<

Seizoen 1968-1969

Het bestuur van de Rvv Rijswijk was in het seizoen 1968-1969 als volgt samengesteld: C. van der Heide (voorzitter), L. van der Reijden (secretaris), L. Kool (penningmeester), W. Haarmans (secretaris elftalcommissie), B. Berger (secretaris jeugd) en C. van Leeuwen (kantine beheerder).

In het seizoen 1968-1969 begon de Rvv Rijswijk voor het eerst om 8- en 9-jarige (Welpen) toe te laten als lid, hierdoor bestond de jeugdafdeling dit seizoen uit 5 juniorenteams (1 A-elftal, 1 B-elftal en 3 C-elftallen), , 5 pupillenteams en 3 welpenteams. Voor de zondagcompetitie werden er ditmaal 9 seniorenelftallen ingeschreven.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: ASC, Concordia, DSO, HDV, Oliveo, Rijswijk, TONEGIDO, VVSB, sv Wassenaar, Westerkwartier en Wit Blauw.

De selectie van trainer Lex Rijnvis bestond dit seizoen o.a. uit: G. Weber, P. Vlottes, R. Weber, B. Ververgaard, Th. Franken, E. van Es, H. de Haas, J.G. Heijmans, B. van Dam, L. van Driel, D. Westerveld, A. van der Heide en J.E. van Dijck.

>

Op 10 april 1969 was het precies 50 jaar geleden dat enkele Rijswijkse sportliefhebbers  de ‘koppen’ bij elkaar staken en tot de oprichting van Rvv Rijswijk kwamen. I.v.m. het 50-jarig jubileum recipieerde het bestuur van Rvv Rijswijk op 12 april 1969 in de Drievliet.

Seizoen 1969-1970

>

De zondag 4e Klasse F van de KNVB was in het seizoen 1969-1970 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Excelsior’20, GONA, De Hollandiaan, ODI, RKWIK, Rijswijk, Schiedam, Spoorwijk, Vredenburch en Wit Blauw.

<

Seizoen 1970-1971

>

In het seizoen 1970-1971 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB West II uit de volgende clubs samengesteld: Alphia, Archipel, BEC, Full Speed, HMSH, LenS, ODI, Rijswijk, Vredenburch, Waddinxveen en Wippolder.

Het werd een uiterst spannende competitie met een zinderend slot waarbij het eerste elftal van Rvv Rijswijk tot en met de laatste wedstrijddag meestreed om het kampioenschap. Uiteindelijk werd LenS met 27 punten uit 20 wedstrijden kampioen en eindigde Rijswijk met een puntje minder op de tweede positie van de ranglijst van de 4e Klasse D.
Rijswijk 1 wist van de 20 competitiewedstrijden er 9 te winnen, 8 gelijk te spelen en 3 te verliezen en behaalde hiermee 26 punten en een doelsaldo van 22 voor en 13 tegen.

Seizoen 1971-1972

>

De zondag 4e Klasse A van de KNVB was voor het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Concordia, Foreholte, Full Speed, GDA, Hillegom, HVV, Rijswijk, SJC, Van Nispen, VIOS en VVSB.

<

Seizoen 1972-1973

>

<

Seizoen 1973-1974

>

<

Seizoen 1974-1975

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1974-1975 uit de volgende clubs samengesteld: BEC, Delft, GDA, Hoek van Holland, ODB, De Ooievaars, Paraat, Postalia, RKSVM, Rijswijk, SVDP en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1975-1976

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1975-1976 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Concordia, Delfia, GDS, Hoek van Holland, Kranenburg, Oranje Blauw, RKSVM, Rijswijk, Schiebroek, Steeds Voorwaarts en SVDP.

<

Een van de vele sterke jeugdelftallen van Rijswijk, waarschijnlijk uit 1972 Staand v.l.n.r.: Willem Hoogkamer, Rob vd Zwan, Maarten Janssen, Govert van Beusekom, Raymond Baan (later ADO), Joost Rijneveld , Frank Dekker (later ADO), Loek van Driel (later ADO). Zittend v.l.n.r.: Frits Koning, Ed van Dommelen, Peter Alkemade (later Eindhoven), Marcel vd Borden, Paul vd Vet, Rob Kreunen en Andrew Liang.

Seizoen 1976-1977

In de 4e Klasse B van het zondagvoetbal ging het gevecht om de titel bijna het hele seizoen tussen Oranjeplein en Rijswijk. Op zaterdagavond (!)16 april 1977 kon Oranjeplein bij winst in de thuiswedstrijd tegen Rijswijk kampioen worden van deze 4e Klasse B. Oranjeplein kwam met het voorstel om deze kampioenswedstrijd tegen Rijswijk op het Laakkwartier-terrein te laten spelen om zoveel mogelijk mensen daar getuige van te laten zijn en Oranjeplein zodoende in de etalage te plaatsen.
Een naar schatting 3000 toeschouwers zagen een zeer spannende wedstrijd maar de wedstrijd eindigde in een 1-1 (doelpunt Joop van Beek) gelijkspel en de champagne moest hierdoor nog onder kurk blijven. Oranjeplein werd later toch kampioen en Rijswijk, als tweede geëindigd, promoveerde toch door het winnen van een nacompetitie met GDS, Voorburg en Moordrecht om één plaats in de 3e klasse.

Seizoen 1977-1978

>

Rijswijk 1, seizoen 1977-1978 (?) Staand v.l.n.r. ??, Hans Remmerswaal, Theo te Slaa, Frans Bronsgeest, Wim Staargaard, Frits de Lange, Wim Boere, Kees van Gemert en Brandwijk. Zittend Jaap Ramsteijn, Ron de Boer, Joop van Beek, Peter Godschalk, Ben Rijgersbergen en Loek van Driel

Seizoen 1978-1979

>

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: BEC, Delfia, DoCos, HBS, Hillegom, Lisse, Rijswijk, Spoorwijk, Teylingen, Van Nispen, Vredenburch en VVSB.

<

Seizoen 1979-1980

>

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: Full Speed, HMSH, Naaldwijk, De Postduiven, RFC, Rijswijk, Scheveningen, Sliedrecht, SMV, TONEGIDO, VELO en Vredenburch.

De mannen van trainer Theo Godschalk deden het dit seizoen prima in de 3e Klasse. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er  10 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 6 keer verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 33-27, eindigde de zondag 1 van Rvv Rijswijk 1 op een keurige 4e positie van de ranglijst van de zondag 3e Klasse B. Dit was achter kampioen Sliedrecht (34 punten), TONEGIDO (28) en VELO (27).

In maart 1980, voor aanvang van de competitiewedstrijd Rvv Rijswijk – TONEGIDO (2-1) werden Jaap Ramstein en Wim Staargaard in de bloemetjes gezet vanwege het spelen van respectievelijk de 350e en 300e wedstrijd in het eerste elftal van de groen-zwarte formatie.

Seizoen 1980-1981

>

De zondag 3e Klasse A van de KNVB bestond in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs; sv Den Hoorn, Delfia, DSO, HBS, Hillegom, LFC, Quick, Rijswijk, SJC, Teylingen, TONEGIDO en VVSB.

>

Seizoen 1981-1982

>

In het seizoen 1981-1982 was de zondag 3e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADO, Celeritas, HBS, LDWS, LFC, Oranjeplein, Quick, Rijswijk, TONEGIDO, UDO, Vredenburch en VVSB.

De formatie van trainer Wim Anderiessen op een ietwat teleurstellende achtste plaats te eindigen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er dit seizoen 6 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 8 keer verloren. Hiermee behaalde Rvv Rijswijk men 20 punten, en een doelgemiddelde van 26 voor en 30 tegen. Kampioen werd ADO met 35 punten. Oranjeplein (15 punten) en LDWS (11) degradeerden.

Seizoen 1982-1983

>

Met de nieuwe trainer Simon van Vliet voor de groep, mocht het eerste elftal van Rijswijk dit seizoen in de zondag 3e klasse A de degens kruisen met; Celeritas, HBS, HMSH, HVV, LFC, Quick, RKAVV, TONEGIDO, UDO, Vredenburch en VVSB.

RKAVV was dit gehele seizoen in de 3e Klasse A oppermachtig en werd zodoende dan ook met 32 punten kampioen. Rijswijk kende in eerste instantie een verdienstelijk seizoen maar aan het einde van de competitie vielen de resultaten tegen waardoor men op een achtste positie eindigde. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 9x verloren. Hiermee behaalde Rvv Rijswijk 21 punten en een doelsaldo van 33 voor en 34 tegen.

<

Seizoen 1983-1984

>

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: Delfia, Den Hoorn, DHL, HMSH, HS Texas DHB, Laakkwartier, Leonidas, Oliveo, RAVA, Rijswijk, Scheveningen en VOC.

<

Seizoen 1984-1985

>

Ook in het seizoen 1984-1985 werd Rvv Rijswijk 1 ingedeeld in de zondag 3e Klasse B van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: DBGC, Delfia, Den Hoorn, DHL, Emma, GDS, ODB, Oliveo, RKDEO, Scheveningen en VOC.

Trainer Simon van Vliet voerde dit seizoen een drastische verjonging toe in zijn elftal. Dit pakte achteraf goed uit want uiteindelijk eindigde Rvv Rijswijk op een keurige vierde positie van de ranglijst. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 8 verloren. Hiermee behaalde de formatie van trainer Van Vliet 22 punten en een doelsaldo van 21 voor en 21 tegen. Kampioen werd sv Den Hoorn met 32 punten, gevolgd door Emma (29) en RKDEO (24).

<

Seizoen 1985-1986

>

De zaterdag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, ANWB, Ariston’80, BSC’68, DHL, Kamraan, Marathon, MVO’72, Quick Steps, RVC, Rijswijk en DFC Zoetermeer.

<

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Alexandria, BTC, DHL, GDS, Laakkwartier, LMO, Oliveo, RFC, RKDEO, Rijswijk, Scheveningen en Swift.

Aan het einde van de competitie zien we de zondag 1 van Rvv Rijswijk op een uitstekende tweede positie van de ranglijst staan. Van de 22 wedstrijden behaalde men 10 overwinningen, 7 gelijke spelen en 5 wedstrijden gingen verloren. Hiermee behaalde men hiermee 27 punten en een doelsaldo van 41 voor en 27 tegen. Hiermee kwam Rijswijk slechts twee punten tekort op de kampioen LMO.

Seizoen 1986-1987

>

In het seizoen 1986-1987 was de zondag 3e Klasse B van de KNVB West II uit de volgende clubs samengesteld: BTC, DHL, GDS, Hoek van Holland, ODB, Oliveo, RKDEO, Rijswijk, Scheveningen, Soccer Bous, VELO en VIOS.

V.v. Rijswijk had een bloeiende jeugdafdeling waarbij de hoogste jeugdteams op regionaal niveau speelden maar Rijswijk 1 heeft lang vastgezeten in de 3e klasse. Het lukte steeds maar niet om eruit te komen. Toen op een gegeven moment Frank Dekker (die jarenlang in de jeugd van Rijswijk speelde) terugkeerde van F.C. Den Haag en in zijn kielzog ook Marco de Vroedt , Ton van Bijnen en keeper Peter van der Zwan meekwamen uit het Zuiderpark ging het beter lopen. Direct in het eerste jaar na binnenkomst van deze spelers (in het seizoen 86-87) werd Rijswijk 1 kampioen van de 3e Klasse B.

>

Andere spelers van dit kampioensteam waren o.a. Ben van Dam, Coen ‘t Hart, Piet van der Toorn, Cees Toet, Ed de Maat, Frenk Villerius, Cees Groot en Perry Telle. De trainer was Joop Korevaar.

Seizoen 1987-1988

>

De zaterdag 1 van Rvv Rijswijk kwam in het seizoen 1987-1988 uit in de 1e Klasse B van de HVB met daarin als tegenstanders; Amar Deep, Ariston’80, Celeritas, Ec-So, Escher Boys, Graaf Willem II VAC, HS Texas DHB, HTSV, KSD, Ornas en Schipluiden.

De zaterdag voetballers van Rijswijk kende een uitstekende eerste seizoenshelft want uit 14 wedstrijden werden maar liefst 24 punten en een doelsaldo van 41 voor en 13 tegen behaald. Hiermee ging Rijswijk met een straatlengte voorsprong op de achtervolgers Ec-So (15-18) en Schipluiden (13-17) als koploper de winterstop in.

De rest volgt nog…

In het seizoen 1987-1988 was de zondag 2e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Alphense Boys, Den Hoorn, HOV, Lugdunum, Neptunus, Quick, Roodenburg, Rijswijk, TONEGIDO, VCS, Verburch, sv Voorburg en Westlandia.

We zien bij de zondag 1 van Rvv Rijswijk een zeer matig seizoen waarbij men ternauwernood op de elfde plaats eindigde. Van de 24 competitiewedstrijden wist men er 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 11x verloren. Hiermee behaalde de formatie van de nieuwe trainer Chiel Jansen 21 punten en een doelsaldo van 26 voor en 39 tegen. Dit was nog net voor de degradanten VCS (16 punten) en Den Hoorn (8 punten).

<

Seizoen 1988-1989

>

De indeling van het amateurvoetbal in de zondag 2e Klasse B van de KNVB zag er in seizoen 1988-1989 als volgt uit; Altior, Lugdunum, Roodenburg, Rijswijk, SFC, TONEGIDO, Velo, Verburch, Voorburg, VUC, Westlandia en Woerden.

De A-selectie van trainer Chiel Jansen bestond dit seizoen o.a. uit; Peter van der Zwan (keeper), Piet van der Toorn, Marco de Vroedt, Edwin Arends, Postma, van der Henst, Wim Staargaard, Ed de Maat, Coen ‘t Hart, Ron de Jonge, de Lange, Ton van Bijnen, Alex Nieuwenhuis, Hoekzema en van Dommelen.

Dit seizoen degradeerde er aan het het einde van dit seizoen, in het kader van het terugbrengen van de 1e- en 2e Klasse van veertien naar twaalf teams, maar liefst vijf clubs.

Het werd een uiterst spannende competitie waarbij veel ploegen niets voor elkaar onder deden. Ook Rvv Rijswijk had lange tijd zicht op de 1e Klasse maar zakte op een gegeven moment zelfs naar de vijfde positie van onderen, wat aan het einde van de rit een extra ontmoeting betekende tegen een club uit de 2e Klasse B. Uiteindelijk wist Rvv Rijswijk van de 26 competitiewedstrijden er 6 in winst om te zetten, 8 gelijk te spelen en 8 te verliezen. Met 20 punten en een doelsaldo van 28 voor en 30 tegen, eindigde men op de zevende positie van de ranglijst. Dit was net genoeg om een beslissingswedstrijd voor degradatie te ontlopen.
Kampioen werd sv Voorburg (met 32 punten), Rijswijk eindigde nog net boven Roodenburg (ook 20 punten), De Musschen (19), Blauw-Zwart (18), Overmaas (17) en VUC (12).

<

Seizoen 1989-1990

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart,De Musschen, Oliveo, Overmaas, Quick (H), Rijswijk, Roodenburg, Spartaan’20, TONEGIDO, VELO, Verburch en VUC.

In dit seizoen werd bij de amateurs het fenomeen periodekampioenschappen geïntroduceerd. Een periodetitel gaf aan het einde van het seizoen recht op deelname aan een nacompetitie met als inzet één extra promotieplaats. Echter de keerzijde hiervan was dat er een versterkte degradatie werd ingevoerd.

O.l.v. trainer Chiel Jansen draaide  het vlaggenschip van Rvv Rijswijk een redelijk constant seizoen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 6 in winst omgezet, 8 gelijk gespeeld en achtmaal werd er verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 28 voor en 30 tegen, eindigde Rijswijk dan ook keurig in de middenmoot op de zevende plaats in de eindrangschikking van de 2e Klasse A.

Maar in het seizoen 1989-1990 bereikte Rijswijk 1 als 2e Klasser ook nog de finale van de Districtsbeker nadat o.a. zaterdaghoofdklassers F.C. Lisse en Noordwijk uitgeschakeld werden. De finale werd niet op neutraal terrein gespeeld, na loting moest Rijswijk naar Rotterdam om bij Spartaan’20 na verlenging met 2-0 te verliezen. Rijswijk 2 werd in dit seizoen (na twee beslissingswedstrijden tegen Roodenburg 2, eerst 1-1 na verlenging en toen in de replay 2-1 winst) kampioen en promoveerde naar de reserve Hoofdklasse.


Ryswyk 2, kampioen van de res. 2e klasse na een beslissingswedstrijd tegen Roodenburg 2 en daardoor gepromoveerd naar de hoogste reserveklasse. Staand v.l.n.r. Tsjeu Hartog (leider), Peter v.d. Zwan (trainer), Erwin Olijhoeck, John Petrici, Laurens Mooiman, Mark van Lent, Bert Mulder, Joop van Beek, Peter de Brabander en Chiel Jansen (trainer Rijswijk 1).  Zittend Lucien Lemmer (verzorger), Robin Blokdijk, Daniel Hoeksema, Mark Slikker, Herby Koning, Jeffrey van Diemen, Joost de Rooy, Coen ‘t Hart en Ferry Reijgersberg (grensrechter). (foto van Bert Mulder)

Seizoen 1990-1991

In het seizoen 1990-1991 werd Rijswijk 1 kampioen van de zeer sterke 2e Klasse A (met tegenstanders als A.D.O., V.C.S. en Quick) en promoveerde het dus naar de 1e Klasse. Rijswijk had een geweldige eerste seizoenshelft en pakte de eerste periodetitel (8 gespeeld, 12 punten) en de tweede periodetitel (13 uit 7). Direct na de winterstop werd echter na een 1-3 voorsprong met 4-3 verloren van concurrent Spartaan ’20 en zette het verval zich in. Uit de laatste zeven wedstrijden werden nog  maar vier punten gehaald en dit was net genoeg voor het kampioenschap. Dat werd uiteindelijk op de een na laatste speeldag binnengehaald na een 5-1 nederlaag bij V.C.S. (!) maar door het gelijke spel van Spartaan’20 tegen VELO kon het feest beginnen. Na verlies in de laatste wedstrijd werd Rijswijk dus kampioen met 29 punten uit 22 wedstrijden, met 1 punt voorsprong op Spartaan.


De selectie van Rijswijk in het seizoen 1990/91, waarin men kampioen werd van de 2e klasse. Staand v.l.n.r Marco de Vroedt, Ton van Bijnen, Edwin Arends, Bert Mulder, Cees Toet, Koos Bodmann, Ron Triep, Marc Pas, Rob Hurkmans (leider) en Rinus de Jonge (grensrechter).   Zittend Ben van Dam (trainer), Andre Postma, Perry Telle, Sander v.d. Water, Hans Liefhebber, Frank Dekker, Piet van der Toorn, Coen ‘t Hart en Ron v.d. Hengst. (foto van Bert Mulder)

De eerste wedstrijd in de 1e Klasse werd vervolgens in Gorinchem bij S.V.W. met 1-1 gelijkgespeeld. Op de valreep werd dat seizoen handhaving bewerkstelligd. Een jaar later degradeerde Rijswijk toch. Op de laatste speeldag had het de pech uit te moeten spelen tegen A.D.O., wat nog moest winnen in de titelrace. Het werd een nipte 1-0 nederlaag maar hierdoor viel het doek voor de Rijswijkers. Zeven spelers besloten hierop te vertrekken en dus moest Rijswijk noodgedwongen verjongen. Eigen jeugd (bijvoorbeeld Dennis Mooiweer, Jeroen Smitskam en Jeffrey Zwarts) braken door. Helaas blijkt ook de 2e Klasse te hoog gegrepen voor deze jonge groep, degradatie is onafwendbaar. Rijswijk is weer terug bij het beginpunt.

 

Seizoen 1991-1992

<

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1991-1992 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, BSC’68, DHL, DVC, DVJ-Bizon, sv EOC, Neta Dall, RVC, Rijswijk, Schipluiden, Te Werve en Vredenburch.

De zaterdag 1 van Rvv Rijswijk beleefde een onopvallend seizoen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 17 punten, en een doelgemiddelde van 33 voor en 57 tegen, eindigde men op de achtste positie van de ranglijst.

>

De zondag 1 van Rijswijk kwam dit seizoen uit in de 1e Klasse B KNVB van District West II met daarin als tegenstanders; EBOH, ‘s-Gravendeel, HMSH, Neptunus, RVC, SVW, TONEGIDO, Unitas, UVS, sv Voorburg en Zwijndrecht.

Seizoen 1991-1992 beloofde een prachtige competitie te gaan worden met vooral de spannende derby’s tegen sv Voorburg, TONEGIDO, RVC en HMSH. Deze wedstrijden zouden wel eens duizenden toeschouwers kunnen opbrengen en hiermee zal de penningmeester uiteraard zeer content mee zijn.

De formatie van trainer Ben van Dam had zich dit seizoen versterkt met: John Barnhoorn (van RKAVV), Daniel Hoekzema en John Thiebou (beide van FC Den Haag jeugd) en Ricardo van Hees (Laakkwartier).

Al met al zou de Rvv Rijswijk dit seizoen geen rol van betekenis in de competitie spelen. Van de 22 wedstrijden werden er 9 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 22 punten en een doelsaldo van 30 voor en 39 tegen eindigde de Rijswijkse club op de achtste positie van de ranglijst.

Seizoen 1992-1993

>

De zondag 1e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, DHC, Gravendeel, Nieuwenhoorn, RVC, Rijswijk, SVW, Unitas, VCS, Voorburg, Wilhelmus en Zwijndrecht.

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, sv Bohemen, BSC’68, DHL, DVJ-Bizon, sv De Jagers, LenS, MVO’72, Rijswijk, Schipluiden, Te Werve en FC Zoetermeer.

<

Seizoen 1993-1994

>

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: Foreholte, Hermes DVS, HMSH, LenS, Lugdunum, Rijswijk, RKAVV, SJC, VELO, VIOS, sv Voorburg en Westlandia.

O.l.v. de nieuwe trainer Peter Ciere begon de Rvv Rijswijk goed aan de competitie door op het Sportpark Irene LenS met 3-2 te verslaan. Helaas werden de daarop volgende wedstrijden tegen Foreholte (3-2), HMSH (1-2) en RKAVV (5-2) allemaal verloren en was men hiermee afgezakt naar de onderste regionen van de 2e Klasse A. In de vijfde competitieronde wist Rijswijk concurrent sv Voorburg (ook 2 punten uit 4 wedstrijden) met 4-2 te verslaan en kregen de mannen van trainer Ciere weer wat lucht. Toch bleef het tot aan de winterstop kwakkelen met de resultaten van de Rvv Rijswijk. Met 8 punten uit 10 wedstrijden sloot de Rvv Rijswijk de eerste competitiehelft af met een negende positie van de 2e Klassa A.

Rijswijk 1 kwam belabberd uit de winterstop met nederlagen tegen LenS (6-0), Lugdunum (2-1), VELO (1-3) en Westlandia (1-3). Alleen tegen de sv Voorburg (1-1) werd 1 puntje behaald. Door deze slechte resultaten belandde Rijswijk op 20 maart 1994 met 9 punten uit 15 wedstrijden op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Hierna volgde er gelukkig enig herstel met overwinningen op SJC (2-0) en RKAVV (3-1). Het slot van de competitie werd ongekend spannend onderin de 2e Klasse A. Voor aanvang van de laatste competitieronde was de stand onderin de 2e Klasse A als volgt: 7e: Foreholte 21-20, 8e: sv Voorburg 21-19, 9e: LenS 21-18, 10e: Rijswijk 21-18, 11e: RKAVV 21-15 en 12e: Hermes DVS 21-13.
RKAVV en Hermes DVS waren dus al gedegradeerd, wie zou de derde degradant worden? Op de laatste competitiedag knokte Rijswijk zich naast Lugdunum (2-2) en verloor sv Voorburg kansloos met 1-3 van LenS. Door deze resultaten kreeg de competitie in de 2e Klasse A nog een staartje in de vorm van een beslissingsduel tussen sv Voorburg en Rvv Rijswijk. Beide teams waren dus met 19 punten uit 22 duels op de tiende plaats geëindigd.

Op donderdag 19 mei 1994 volgde deze beslissingswedstrijd op het terrein van de Hvv Laakkwartier. (We zijn nog op zoek naar het resultaat van deze wedstrijd. Feit is wel dat we de Rvv Rijswijk ook in het seizoen 1994-1995 zien uitkomen in de zondag 2e Klasse KNVB).

<

Seizoen 1994-1995

>

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 1994-1995 in de zondag 2e Klasse A zag er als volgt uit: Foreholte, Lens, Lugdunum, Roodenburg, RVC, Rijswijk, SJC, Verburch, VIOS, VUC, Westlandia en Wilhelmus.

Hoewel het vlaggenschip van de Rvv Rijswijk de competitie goed begon met een 1-2 (doelpunten Jan Willem Jonker en Daniël Hoekzema) zege bij Foreholte, werd het uiteindelijk een dramatisch seizoen voor de groen-zwarte formatie. Na de overwinning op Foreholte werd er namelijk achtereenvolgens verloren van VIOS (0-4), Lugdunum (2-5), Westlandia (4-1), RVC (1-3) en SJC (2-0). Het was dan ook niet verwonderlijk dat Rvv Rijswijk met slechts 2 punten onderaan de ranglijst van de 2e Klasse A was beland. Het bestuur van Rvv Rijswijk kon dit niet meer aanzien en besloot om afscheid te nemen van trainer Peter Ciere. Wim van Ettinger werd aangesteld als zijn opvolger.
In eerste instantie leverde dit een positief resultaat op want zeer verrassend won Rijswijk de uitwedstrijd bij Wilhelmus met 1-3. Tot aan de winterstop werd er nog gelijk gespeeld tegen LenS (1-1) en gewonnen van Roodenburg (4-2) en VUC (1-0). De andere wedstrijden gingen helaas wel verloren zodat Rijswijk met 9 punten uit 13 wedstrijden op een tiende positie van de ranglijst de winterstop in ging.

Op de eerste competitiewedstrijd van het jaar 1995 stond de derby RVC-Rijswijk op het programma. RVC bezorgde Rijswijk een eclatante nederlaag van maar liefst 11-1. Voor de Rvv Rijswijk kwam deze nederlaag keihard aan en wist zodoende in de tweede competitiehelft alleen nog maar te winnen van Verburch (7-1) en gelijk te spelen tegen Westlandia (2-2) en Wilhelmus (0-0). Alle andere wedstrijden gingen verloren.
van de uiteindelijke 22 competitiewedstrijden wist Rijswijk er dus 5 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er maar liefst 13 keer verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 30-56, eindigde de Rvv Rijswijk op de twaalfde en laatste plaats van de 2e Klasse A en degradeerde hiermee zodoende naar de zondag 3e Klasse KNVB.

<

Seizoen 1995-1996

>

In dit seizoen een belangrijke verandering in de competitie, want de KNVB had bepaald dat men vanaf het seizoen 1995-1996 drie punten (i.p.v. twee) bij een overwinning kreeg.

<

Seizoen 1996-1997

>

In het seizoen 1996-1997 mocht de zondag 1 van Rijswijk in de 3e klasse A de degens kruisen met; Alkmania, Altior, DoCoS, DWO, HVV, FC Lisse, NSV’46, Oliveo, RKAVV en VUC.

<

Seizoen 1997-1998

In de loop der jaren was de jeugdafdeling van zowel RVC als Rvv Rijswijk langzaam doodgebloed. Hierdoor was er eigenlijk geen basis meer voor een gezonde vereniging. Bovendien had de gemeente Rijswijk met de grond waarop het Rvv Rijswijk-terrein lag hele andere plannen. Zodoende werd er door de gemeente aangestuurd op een fusie aangestuurd met buurman R.V.C.
Maar liefst negen werkgroepen met RVC- en Rvv Rijswijk-leden waren intussen druk doende met gesprekken en voorbereidingen van een eventuele fusie tussen RVC en Rvv Rijswijk. In november 1997 was het hele fusieplan klaar zijn en kregen de leden van beide clubs het laatste woord tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1997-1998 uit de volgende clubs samengesteld: Den Hoorn, DHL, GDS/VVP, Hoek van Holland, Kranenburg, LenS, Oliveo, REMO, Rijswijk, Scheveningen en Schipluiden.

In het laatste seizoen van Rvv Rijswijk presteerde het eerste elftal nog naar behoren. Het ambitieuze Kranenburg was dit seizoen oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met 44 punten kampioen. De mannen van trainer Ben van Dam wisten van de 20 competitiewedstrijden er 10 te winnen, 6 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 36 punten, en een doelgemiddelde van 48 voor en 29 tegen, eindigde Rijswijk op de derde positie van de ranglijst.

Na het seizoen 1997-1998 hield de Rvv Rijswijk op te bestaan en ging men verder onder de naam RVC/Rijswijk.

Palmares R.v.v. Rijswijk (zondag)

Kampioenschappen:
1925-1926 1e klasse A HVB
1927-1928 4e klasse B
1945-1946 4e klasse E *
1948-1949 4e klasse G *
1950-1951 4e klasse C
1956-1957 4e klasse C
1986-1987 3e klasse B
1990-1991 2e klasse A
* = geen promotie

Andere prestaties:

1976-1977 promotie naar 3e klasse (via nacompetitie van 4 nummers 2 om één plaats)

Palmares R.v.v. Rijswijk (zaterdag)

Kampioenschappen:
1987-1988 1e klasse B HVB
1995-1996 1e klasse B HVB

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij R.v.v. Rijswijk (zondag)

1945-1946 C.v.d.Pijl (kampioen 4e Klasse, geen promotie)
1946-1947 C.v.d.Pijl
1947-1948 C.v.d.Pijl
1948-1949 Molendijk (kampioen 4e Klasse, geen promotie)
1949-1950 Jan Rolfes
1950-1951 Jan Rolfes (kampioen 4e Klasse, promotie naar 3e Klasse)
1951-1952 Jan Rolfes (degradatie naar 4e Klasse)
1952-1953 Jan Rolfes
1953-1954 Jan Rolfes
1954-1955 Jan Rolfes
1955-1956 Ton Kantebeen
1956-1957 Ton Kantebeen (kampioen 4e Klasse, promotie naar 3e Klasse)
1957-1958 Ton Kantebeen
1958-1959 Ton Kantebeen
1959-1960 Berkhouwer
1960-1961 Berkhouwer
1961-1962 Berkhouwer
1962-1963 Berkhouwer
1963-1964 Berkhouwer
1964-1965 Leen Pil
1965-1966 Leen Pil
1966-1967 Lex Rijnvis
1967-1968 Lex Rijnvis
1968-1969 Lex Rijnvis
1969-1970 Lex Rijnvis
1970-1971 Jan de Jong
1971-1972 Jan de Jong
1972-1973 Louis Krikke
1973-1974 Louis Krikke
1974-1975 Louis Krikke
1975-1976 Louis Krikke
1976-1977 Frits de Lange
1977-1978 Theo Godschalk
1978-1979 Theo Godschalk
1979-1980 Theo Godschalk
1980-1981 Wim Anderiesen
1981-1982 Wim Anderiessen
1982-1983 Simon van Vliet
1983-1984 Simon van Vliet
1984-1985 Simon van Vliet
1985-1986 Joop Korevaar
1986-1987 Joop Korevaar
1987-1988 Chiel Jansen
1988-1989 Chiel Jansen
1989-1990 Chiel Jansen
1990-1991 Ben van Dam
1991-1992 Ben van Dam
1992-1993 Ben van Dam
1993-1994 Peter Ciere
1994-1995 Peter Ciere / Wim van Ettinger / Jaap Ramsteijn en Marco de Vroedt (a.i.)
1995-1996 Ben van Dam
1996-1997 Ben van Dam
1997-1998 Ben van Dam

Parade der trainers bij R.v.v. Rijswijk (zaterdag)

1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 ?
1983-1984 ?
1984-1985 ?
1985-1986 Fred Eckhardt
1986-1987 Fred Eckhardt
1987-1988 ?
1988-1989 ?
1989-1990 Joop van Beek
1990-1991 Joop Seatiel
1991-1992 Rob van Dommelen
1992-1993 Rob van Dommelen
1993-1994 Rob van Dommelen
1994-1995 Dennis Stikkolorum
1995-1996 Dennis Stikkelorum
1996-1997 ?
1997-1998 Arie Postma

Parade der voorzitters bij R.v.v. Rijswijk:

1919-1931 Bert v.d.Kooy
1931-1934 W.C.v.d.Reijden
1934-1935 H.L. v.d.Zijden
1935-1940 P.J. Drilsma
1940-1942 Willem v.d.Reijden
1942-1943 Jan Kok
1943-1943 Willem v.d.Reijden
1943-1951 H.Klos
1951-1973 Cor van der Heide
1973-1978 Gerard Weber
1978-1981 Gerard Visser
1981-1982 Joop van Beek
1982-1992 Chris Klarholz Sr
1992-1994 Chris Redeman
1994-1998 Joop van Beek

Terreinen waar R.v.v. Rijwijk heeft gevoetbald:

Schimmelweg te Rijswijk
Julialaantje te Rijswijk / einde Van Zeggelenlaan
Prinses Irene Sportpark aan de Schaapweg te Rijswijk

Ereleden R.v.v. Rijswijk:

P.H. Krul
B. Mastenbroek
W.C. van der Reijden
A.A. van der Reijden
I. Bakkenes
H. Barends
A.A. van der Kooy
F. van Driel

Zijn we verder nog naar op zoek!

Leden van Verdienste R.v.v. Rijswijk:

C. Schoenmaker
M. Lueks
J.G. Kok
C. van der Heide
W. Abma
J. Borkent

Zijn we nog naar op zoek……

deneme bonusuMARS