SVC’08

Scheveningen
01-07-2008 - Heden

SVC'08 vlag - kopie

De Scheveningse Voetbal Combinatie 2008, kortweg SVC’08, is op 1 juli 2008 ontstaan uit een fusie van SV’35 en JAC. Aanleiding voor de fusie was de komst van de Amerikaanse ambassade aan de Benoordenhoutseweg.
Het Oostersportpark is de lokatie waar de gemeente Den Haag het oog op had laten vallen, nadat de ambassade uit het centrum van Den Haag moest verhuizen. Hierdoor wordt het stuk van het Oostersportpark waar JAC speelde bebouwd en zijn er nog maar 4 velden beschikbaar. De gemeente Den Haag beloofde een kwaliteitsimpuls van de accommodatie voor een nieuwe fusievereniging. De leden van SV’35 en JAC hebben op wederzijdse (soms emotionele) ALV’s besloten op het aanbod in te gaan en te gaan fuseren met de naaste buur in de overtuiging dat hiermee een nieuwe, sterkere vereniging zou ontstaan.

Het eerste bestuur van SVC’08 bestond uit; Piet Overduin (voorzitter), Jaap Lolkema (vice voorzitter), Piet Visser (secretaris), Martin den Dulk (penningmeester) en Cor Mooijman (jeugd voorzitter).

Seizoen 2008-2009

In dit eerste seizoen van SVC’08 verbleef de club in de oude verbouwde JAC/De Jagers/Hsv Marathon accommodatie aan de Waalsdorperlaan 1 te Wassenaar.

De kantine en een gedeelte van de kleedkamers van SVC’08 in seizoen 2008-2009

In maart 2009 werden de twee kunstgrasvelden gerealiseerd (veld 1 en 2) en beschikte de vereniging daarnaast ook (nog) over 4 natuurgrasvelden.
In april 2009 contracteerde het bestuur van SVC’08 Bas Lambooij die vanaf het seizoen 2009-2010 hoofdtrainer Piet van Duijn ging assisteren.

Het eerste elftal van SVC’08 o.l.v. trainer Piet van Duijn maakte een moeilijk seizoen door. Pas op 25 april 2009, in de voorlaatste competitiewedstrijd, wist men door een overwinning van 2-1 op Naaldwijk het 2e Klasse-schap veilig te stellen.

SVC 1 eerste wedstrijd - kopie

Het 1e elftal van SVC’08 in de allereerste competitiewedstrijd van de nieuwe fusieclub op 6-9-2008 thuis tegen RCL (uitslag 0-3). Staand v.l.n.r: Tim de Jong, Pieter James, Albert Roos, Finus de Haan, Chris Spaans en Ed van der Harst. Zittend de junior van de week, Marco de Haan, Daniel Atzei, Bram Wooning, Nick Grootveld, Wesley Pelgram en Peter Groen.

Door een knappe en enorme “eindsprint” (de laatste 5 competitiewedstrijden werden gewonnen) kon SVC’08 1 zelfs nog de 3e periodetitel winnen als men de laatste wedstrijd tegen concurrent ‘s-Gravenzande VV zou winnen.
En dit geschiedde, op 2 mei 2009 won men de uitwedstrijd tegen ‘s-Gravenzande VV met 0-2 door doelpunten van Jeffrey van der Meer en Steven de Ruiter en pakte hiermee zeer verrassend de 3e Periodetitel in 2 C.
Na bijna het hele seizoen tegen degradatie te hebben gevoetbald speelde de club nu ineens voor promotie naar de 1e Klasse. Helaas was dit “toetje” iets te hoog gegrepen. De thuiswedstrijd tegen Heinenoord werd nog wel met 2-1 gewonnen maar uit werd er met 3-0 verloren.
Op zondag 14 juni 2009 hielden vandalen huis bij SVC’08 en werden er ernstige vernielingen aangericht aan de accommodatie. Het sponsorhome was volledig vernield en ook de kantine moest het ontgelden. Er waren maar liefst 17 ramen vernield.

Seizoen 2009-2010

Op vrijdag 25 september 2009 verrichte de wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport van de Gemeente Den Haag, dhr. Sander Dekker, de officiële handeling voor de start van de nieuwbouw van het SVC ’08 clubgebouw. Naast wethouder Dekker was ook de wethouder van de Gemeente Wassenaar, dhr. Nico Alkemade, bij de officiële start aanwezig zijn.
De bouwactiviteiten waren eigenlijk al gestart, echter de opdrachtgever, Stichting Oostersportpark en natuurlijk ook het bestuur van SVC’08, wilde deze start niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naar verwachting zou de oplevering van het clubgebouw in mei/juni 2010 plaatsvinden en zou SVC’08 zodoende het met ingang van het seizoen 2010–2011 in gebruik kunnen gaan nemen.
Naast de nieuwbouw van een clubgebouw had het Oostersportpark een totale metamorfose ondergaan. Zo waren er al twee kunstgrasvelden aangelegd met wedstrijdverlichting, de paden rondom de velden waren opnieuw geasfalteerd en werden de hekwerken rondom de velden en ballenvangers vernieuwd. ook zal er in de toekomst nog een nieuwe parkeerplaats verrijzen voor het clubgebouw.
Het nieuwe clubgebouw van SVC’08 kwam overigens op de locatie Van Brienenlaan, ongeveer ter hoogte waar ooit de oud-SV’35-kantine heeft gestaan. Hier hoopte SVC’08, thans met 39 jeugd- en senioren teams en meer dan 800 leden, één van grootste verenigingen in de regio Haaglanden, dus in de zomer van 2010 neer te strijken.

Omdat de gemeente Den Haag per 1 januari 2010 de bouwlocatie voor de Amerikaanse ambassade aan de Amerikanen bouwrijp moest opleveren kreeg SVC’08, in afwachting van haar nieuwe accommodatie, een tijdelijke huisvesting aangeboden.

Het tijdelijke clubgebouw 

Op zaterdag 31 oktober 2009 betrok SVC’08 deze tijdelijke huisvesting. Op maandag 2 november 2009 begon de sloop van de oude JAC (en voorheen Hsv Marathon en sv De Jagers) kantine en kleedkamers en werden de velden 5 en 6 geheel omgeploegd. Tijdens het omploegen van veld 5 werd er onder het doelgebied een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op 2 januari 2010 keek voorzitter Piet Overduin terug op de afgelopen periode. Ook werd stilgestaan met de ontwikkelingen op het Oostersportpark in 2009 en de oplevering van de nieuwbouw van het nieuwe complex later dit jaar.
Aan het eind van de nieuwjaarstoespraak werden diverse leden van SVC’08 door Piet Overduin en de vice-voorzitter Jaap Lolkema in het zonnetje gezet vanwege hun 25, 40 of 50-jarige jubileum als lid van SVC’08. De volgende leden werden gehuldigd, 50 jaar: Joan Gordijn, Hans van der Pot, 40 jaar: Cees Rimmelzwaan, Michiel Gordijn, Ernst Sturm, Cor Mooijman, Rob den Dulk en 25 jaar: Cees de Jong jr., Fabian Wit, Henk Uijtewaal, Bas Doesburg, Alewijn van der Kuil, Hans van der Harst en Michiel Roos.

SVC’08 1

Door de vorming van de Topklasse komen er in het seizoen 2010-2011 extra plaatsen vrij in de Hoofdklasse en 1e Klasse. Bovendien zullen vanaf het seizoen 2010-2011 ook de competities in de 2e Klasse gaan bestaan uit 14- i.p.v. 12 ploegen. Dit betekende dat in dit voetbalseizoen 2009-2010 een verzwaarde promotie regeling gold:

* De nummers 1 tot en met 3 promoveren naar de 1e Klasse.
* De periodekampioenen van de 2e Klasse spelen een nacompetitie met de vijf nummers 11 van de 1e Klasse.
* De tien nummers 11 van de 2e Klasse spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 3e Klasse om klasse behoud c.q. promotie. De nacompetitie levert per district drie extra plaatsen voor de derde klasse op.
* De nummers 12 degraderen naar de 3e Klasse.

Het eerste elftal van SVC’08 werd in seizoen 2009-2010 ingedeeld in de zaterdag 2e Klasse C samen met BVCB, DSO, Forum Sport, ‘s-Gravenzandse VV, LYRA, FC Maense, Monster, MVV’27, Nootdorp, RCL en Soccer Boys.
Het team van trainer Piet van Duijn begon sterk aan de competitie want de eerste vier wedstrijden werden gewonnen en hiermee was SVC’08 koploper in de 2e Klasse C. Het eerste puntenverlies leed SVC’08 op 3 oktober 2009 in de uitwedstrijd tegen Lyra (1-1). Een week later speelde SVC’08 wederom 1-1, ditmaal thuis tegen RCL. Toen er op 17 oktober ook nog eens van de nieuwe koploper DSO werd verloren met 2-0, zakte het team terug naar de middenmoot waar men in de rest van het seizoen geen rol meer van betekenis speelde.
In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, op 24 april 2010, verloor SVC’08 door een blamerende nederlaag van 0-8 tegen ‘s Gravenzande VV zo goed als zeker het zicht op een nacompetitie. Toch gebeurde er een week later in de allerlaatste competitiewedstrijd uit bij BVCB een kleine wondertje waar iedereen binnen SVC ’08 op hoopte. SVC’08 won zelf met 1-4 en omdat RCL met 4-0 van Lyra wist te winnen pakte RCL daarmee derde periode. Hierdoor gaven de vijfde en zesde plaats recht op nacompetitie. Door het verlies van Lyra en de eigen winst van SVC’08 op BVCB steeg SVC’08 naar de fel begeerde zesde plek en speelde men alsnog nacompetitie.
In de eerste rond van deze nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse moest SVC’08 tegen NSVV uit Numansdorp. De uitwedstrijd ging met 1-0 verloren maar thuis won SVC’08 met 1-0. De strafschoppenserie werd gewonnen door SVC’08 waardoor men zich plaatste voor de volgende ronde. In deze tweede ronde moest men tegen v.v.Strijen. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren echter thuis won SVC’08 met 1-0 waardoor er wederom strafschoppen volgde. Ditmaal verloor SVC’08 de strafschoppenserie met 5-4 waardoor het seizoen ten einde kwam. Al met al kon de club, wat de prestaties van het eerste elftal betrof op een uiterst grillig seizoen terug zien. Na de uitstekende start werden men geconfronteerd met afwisselend goede en bizarre uitslagen. Volgend seizoen dus opnieuw in de 2e klasse, een nieuwe start met nieuwe kansen.

Seizoen 2010-2011

Stap voor stap heeft de vereniging het nieuwe clubgebouw van SVC’08 zien verrijzen en in augustus 2010 was het dan eindelijk af.  De gemeente Den Haag had de hekwerken rondom de velden 3 en 4 vervangen. Tevens werden de overige parkeerplaatsen aangelegd en een voorplein.
Voor SVC’08 was een enerverende periode ten einde. De nieuwbouw op het complex van het voormalige SV’35 werd eindelijk opgeleverd aan Stichting Oostersportpark en stond ter beschikking aan de fusieclub SVC’08. SVC’08 was terecht trots op wat er nu tot stand is gekomen. ,,Na ruim twee jaar hard werken door vele commissie- en bestuursleden kwam dit proces ten einde. De droom om het seizoen 2010-2011 te starten in een nieuwe accommodatie was dus uitgekomen.

Het is een prachtige gebouw geworden en dat moest natuurlijk feestelijk geopend worden. Dit deed SVC’08 dan ook met een Feestweek met diverse aantrekkelijke onderdelen. Het programma zag er als volgt uit:
Op donderdag 26 augustus speelde het eerste elftal van SVC’08 tegen de beloften van ADO Den Haag.
Op vrijdag 27 augustus was er een receptie voor genodigden en leden en volgde er de officiële opening.

TTTTTTTTT 008 - kopie

                     De nieuwe kantine met aangebouwde tribune van SVC’08

Op zaterdag 28 augustus volgde er nog een grote feestdag vanwege de opening van het nieuwe clubhuis. Er was onder meer een 7 tegen 7 toernooi, allerlei vertier voor de kinderen en een wedstrijd tussen teams van JAC en SV’35 uit 2002. De dag werd afgesloten met een grote feestavond in de nieuwe kantine.

Het eerste elftal van SVC’08 werd voor seizoen 2010-2011 ingedeeld in de 2e Klasse C met als tegenstanders Oegstgeest, Soccer Boys, Haaglandia SW, Roodenburg, DSVP, Polanen, RAS, DUNO, Zevenhoven, Forum Sport, GHC, LYRA en RCL.

Het team van trainer Piet van Duijn begon uitstekend aan de competitie. Na acht wedstrijden had men 19 punten behaald en werd hiermee winnaar van de 1e periode-titel. Na het behalen van deze 1e periodetitel ging het echter snel bergafwaarts met de prestaties van SVC’08. Tijdens de winterstop stond men met 22 punten uit 11 wedstrijden al 5 punten achter op koploper RCL.
Begin december 2010 werd er bekend dat er aan het einde van dit seizoen een einde zou komen aan het 3-jarig samenwerkingsverband tussen SVC’08 en trainer Piet van Duijn.

Na de winterstop zette de vrije val van het 1e elftal zich voort want uit de eerste 6 competitiewedstrijden van 2011 werden slechts 2 punten behaald en kwam het team van Van Duijn zodoende dicht bij de degradatiestreep. Op zaterdag 5 maart boekte SVC’08 eindelijk weer eens een overwinning. Op het Oostersportpark werd DUNO met 1-0 verslagen en kreeg de club weer wat “lucht”! Echter in de vier volgende wedstrijden wist met wederom slechts 1 punt te behalen. Na de 2-3 zege bij DSVP op 16 april speelde SVC’08 zich definitief uit de gevarenzone en kon men zich gaan opmaken voor de nacompetitie. SVC’08 eindigde op een 7e positie in de 2e Klasse C met 37 punten uit 26 wedstrijden.
Ook de nacompetitie, voor promotie, was teleurstellend voor SVC’08 want in de eerste ronde verloor met zowel thuis (1-2) als uit (3-1) van Gouda en was het seizoen afgelopen.

Seizoen 2011-2012

Voor aanvang van het seizoen 2011-2012 verwelkomde SVC’08 54 nieuwe leden. De club schreef voor dit seizoen 13 seniorenelftallen, 4 Veteranenteams en 1 damesteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond uit 2 A-, 2 B-, 2 C-, en 2 D-elftallen en verder nog uit 5 E-, 3 F-teams een Ma, Mb, Mc en Me-elftal. Begin oktober 2011 meldde de club het heugelijke feit dat men de grens van 850 leden was gepasseerd.

Mede mogelijk gemaakt door een forse bijdrage van de vrienden van SVC’08 werden er begin september door de Stichting Oostersportpark twee prachtige dug-outs geplaatst op veld 2. Op zaterdag 29 oktober werd de Kika-actie van SVC’08 afgesloten. De voetbalclub had geld opgehaald voor deze stichting die zich beijvert om Kinderen Kankervrij te laten zijn en voorzitter Piet Overduin overhandigde hiermee een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 5 november 2011 werden Ria Braham, Leny Baak, Ron van Baaren, Piet Overduin en Cor Mooijman als lid van verdienste benoemd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2012 werden diverse leden van SVC’08 gehuldigd wegens jarenlange lidmaatschap. Deze leden waren: Ron Pondman (60 jaar lid), Tim de Jong (50 jaar lid), Rob v/d Broek (40 jaar lid), Johan Roeleveld (40 jaar lid), Robin van der Laan , Annette Rimmelzwaan, Richard Buitenhek, Jan v/d Kuil, Henk Hoft en Martin v/d Pot (allen 25 jaar lid).

Het Bestuur van SVC’08 was er is in geslaagd om Marco Lange vast te leggen als nieuwe hoofdtrainer voor de A-selectie.
Ook voor het seizoen 2011-2012 werd het 1e elftal van SVC’08 in de 2e klasse C ingedeeld. Nieuwkomers in deze Klasse waren Gouda (kwam uit 2D), HVC ’10 (kampioen in 3C), MVV ’27 (kwam uit 2D) en Valken ’68 (kampioen in 3A). GHC (kampioen), RCL (gepromoveerd via nacompetitie), Soccer Boys (gedegradeerd) en Polanen (gedegradeerd) maakte geen deel meer uit van de de 2e klasse C. De volledige competitie-indeling was als volgt: DSVP, DUNO, Forum Sport, Gouda, Haaglandia/Winston, HVC ’10, Lyra, MVV ’27, Oegstgeest, RAS, Roodenburg, SVC ’08, Valken ’68 en Zevenhoven.

Al hoewel het verwachtingspatroon binnen SVC’08 en bij trainer Marco Lange voor dit seizoen best wel hoog was, was de competitiestart van het eerste elftal dramatisch. De eerste drie wedstrijden, tegen Forum Sport (2-1), Roodenburg (0-2) en DSVP (1-0), werden n.l. verloren. Op 24 september volgde het thuisduel tegen het eveneens puntloze RAS. SVC’08 wist deze belangrijke wedstrijd, door doelpunten van Liam de Ruiter en Hans van Duivenvoorde, uiteindelijk met 2-1 te winnen. Het team van trainer Marco Lange leek eindelijk in haar ritme te komen want na het gelijke spel bij Valken’68 (2-2) werd er achtereenvolgens gewonnen van Zevenhoven (2-0) en Gouda (3-1). Echter op 29 oktober liep SVC’08 helaas weer tegen een nederlaag aan bij MVV’27 (2-1) maar dit werd een week later rechtgezet door thuis Oegstgeest met 3-2 te verslaan. In de resterende vier wedstrijden tot aan de winterstop ging het qua prestaties van de club weer stukken minder. Van DUNO (4-2), HVC’10 (1-2) en Haaglandia (1-2) werd verloren en bij LYRA werd er 1-1 gelijk gespeeld. Hierdoor ging SVC’08 met slechts 14 punten uit 13 wedstrijden op een tiende positie in de 2e Klasse C ietwat teleurstellend de winterstop in.

Na de winterstop leek het wat beter te gaan met de prestatie’s van SVC’08. De eerste wedstrijd in de tweede seizoenshelft werd nog wel verloren van Forum Sport (1-2) maar daarna volgde er knappe overwinningen op Roodenburg (0-1) en de latere kampioen DSVP (3-0). In de maand maart werd er verloren van Valken’68 (1-3), gelijk gespeeld tegen Zevenhoven (2-2) en Gouda (0-0) en gewonnen van MVV’27 (3-2) en Oegstgeest (1-4). Hiermee leek SVC’08 zich “veilig” te hebben gespeeld en hoopte men stiekem op een Periodetitel. Maar het liep allemaal anders. Er werden maar liefst vier wedstrijden op rij verloren en SVC’08 kwam weer akelig dicht bij de degradatiestreep. In de laatste competitiewedstrijd moest men uit tegen het lastige Haaglandia en kon het team van trainer Marco Lange geen nederlaag meer permiteren. SVC’08 won uiteindelijk ook met 2-5 en eindigde zodoende met 31 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 45-45) op een negende plaats in de 2e Klasse C. Topscorer dit seizoen bij het eerste elftal van SVC’08 werd Stephen de Ruiter met 16 doelpunten, gevolgd door broer Liam met 10 goals.

Tijdens de familiedag van 2 juni werd bij SVC’08 ook het seizoen afgesloten met de selectie en enkele spelers in het zonnetje gezet. Topscorer van het afgelopen seizoen werd dus Stephan de Ruiter. Jerry Plat, die dit seizoen nog werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De prijs van ‘speler van het jaar’ ging naar Hans van Duivenbode. Het gehele festijn werd opgeluisterd met de boerenkapel ‘De Zwiebels’ en de ‘Gangster in love band’.

Seizoen 2012-2013

Op zaterdag 8 september werd op SVC’08 het Normenbord voor sportief gedrag officieel geopend.  Dit gebeurde door het plaatsen van de handtekening door de aanvoerder van het eerste elftal Hans van Duivenbode. De hele dag plaatsten leiders en aanvoerders van de thuisspelende elftallen hun handtekening op dit Normenbord. Hiermee verklaarde ze dat ze ernaar zullen streven om in woord en gedrag zich sportief te zullen gedragen. Tevens werd er ook geld ingezameld voor de stichting Kika, wat betekent Kinderkankervrij. SVC’08 wilde hiermee ook laten zien dat de club bijdraagt aan de gezondheid van jeugd en vrij van ‘gekanker’ en sportvervuiling wil zijn.

>

Op de gehouden ALV-vergadering van 2 november 2012 maakte de bestuursleden Cor Mooijman (jeugdvoorzitter), Martin den Dulk (penningmeester) en Piet Visser (secretaris) bekend om na dit seizoen af te treden. Arie Harteveld werd bereid gevonden de functie van secretaris (Piet Visser) per seizoen 2013-2014 op zich te nemen en voor de functie van Martin den Dulk werd Marien de Jong benoemd. Cor Mooijman zal aanblijven tot uiterlijk het seizoen 2013 – 2014, e.e.a. afhankelijk van het voorzien in de opvolging van een jeugdvoorzitter.

Zoals gebruikelijk werd er op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar (5 januari 2013) weer een aantal activiteiten gehouden op het Oostersportpark, de thuishaven van SVC’08. Het ging om activiteiten voor de diverse leeftijdsgroepen, van klein tot groot. Na deze zeer geslaagde sportieve activiteiten vond de nieuwjaarsreceptie plaats, waarbij het clubhuis uitpuilde. Voorzitter Piet Overduin sprak de leden toe en tevens was er plaats ingeruimd om de jubilarissen te huldigen en een nieuw benoemd lid van verdienste in het zonnetje te zetten. Zo werden Gerrit den Heijer en Bob Leenen geëerd voor 60 jaar lidmaatschap, Gert van der Zwan voor 40 jaar en Peter Pronk 25 jaar. Martin Pronk viel de eer te beurt om te worden onderscheiden als lid van verdienste.
Henk Groen van Rederij Groen was al de oudste clubsponsor uit de regio. Alle vele jaren fungeerde hij al als hoofdsponsor van eerst SV’35 en later dus fusieclub SVC’08. Op zaterdag 2 januari 2013 werd weer een nieuwe verbintenis overeengekomen. SVC’08-voorzitter Piet Overduin was bijzonder blij, dat Henk Groen weer voor een periode van drie jaar als hoofdsponsor van de seniorentak aan de club verbonden bleef. Bovendien leverde de hoofdsponsor nu ook een substantiële bijdrage voor een trainingskamp tijdens de winterstop, zodat dit structureel een onderdeel kon gaan worden van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

>
Het bestuur van SVC’08 schreef voor aanvang van dit seizoen 14 senioren-elftallen en 4 veteranenteams in bij de KNVB. Bij de jeugdafdeling werd er als volgt ingeschreven: 2A, 3B, 2C, 2D , 5E, 6F-teams, 1 Dames en 1 MB team.  De F-teams waren verdeeld in 4 F-teams en 2 mini F-teams. Daarnaast ging de club ook in dit seizoen verder met het succesnummer van afgelopen seizoen, de zgn. UKKIES (in de leeftijd van 4 en 5 jaar). De zaalvoetbalafdeling bestond uit 3 herenteams en 1 damesteam.

>

Het eerste elftal van SVC’08 werd voor dit seizoen wederom in de 2e Klasse C ingedeeld samen met de “oude bekende” DUNO, Forum Sport, Gouda, Haaglandia/Sir Winston, HVC’10, LYRA en Valken ’68. Als nieuwe clubs verwelkomde SVC’08 in die 2e klasse C DSO (degradant uit de 1e Klasse), Naaldwijk en TAVV (als kampioenen van de 3e Klasse) en Kagia, Monster en SEV (winnaars van de nacompetities en allen afkomstig uit de 3e Klasse).

Later hier meer……

Seizoen 2013-2014

>
>

Ook in dit seizoen kwam het 1e elftal van SVC’08  weer uit in de 2e Klasse C, die ditmaal bestond uit een aantal nieuwelingen maar ook weer bekende verenigingen.
De indeling van West II, 2e klasse C was als volgt: Be Fair (gepromoveerd uit 3A), DSVP (gedegradeerd uit 1B), DUNO , HVC’10, LYRA, MVV ’27 (gepromoveerd uit 3C), Naaldwijk, Sportclub Monster, SVC’08, TAVV, Valken’68, VDL uit Maassluis (vorig seizoen 11e plaats in 2D), Vitesse Delft (gedegradeerd uit 1B na nacompetitie) en Zevenhoven (gepromoveerd uit 3B).

<

Na afloop van dit seizoen scheidde de wegen van SVC’08 en hoofdtrainer Marco Lange. Marco Lange is dan drie seizoenen actief geweest bij de zaterdagclub. Het bestuur van SVC’08 had besloten om assistent trainer Ron de Jager door te schuiven naar de functie van hoofdtrainer.

>

>

Op zaterdag 31 mei werd Joan Gordijn gekozen tot Vrijwilliger van het jaar seizoen 2013-2014. Joan bleek namelijk door zijn voorganger Arie Harteveld te zijn verkozen tot vrijwilliger van het jaar; een onderscheiding die hem werkelijk toe komt want Joan verrichtte op de achtergrond al jaren lang een belangrijke rol binnen de organisatie van de vereniging. Het zette zich met name in voor de lagere senioren in de Elftal Commissie en verzorgde jarenlang de trainingen bij de recreatiespelers. Een week niet trainen is voor Joan een week niet geleefd. Een andere zeer belangrijke taak die Joan al jarenlang iedere week verzorgde was de aanstelling van de scheidsrechters bij de thuiswedstrijden.

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van SVC’08 schreef voor het seizoen 2014-2015 13 seniorenelftallen, 3 veteranenteams en 1 vrouwenelftal in voor de competitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 A-elftallen, 2 B, 2 C, 3 D, 5 E, 7 F en 3 Minipupillenteams  en 1 Meisjes A-elftal in.

Na jaren werkzaam te zijn geweest als trainer van de jeugd van SVC’08, was trainer Ron de Jager, na één jaar assistent, dit seizoen de eindverantwoordelijke bij het eerste elftal van SVC’08. De technische staf van SVC’08 zag er in het seizoen 2014-2015 verder als volgt uit;  Assistent trainer 1e elftal: Chris Jansen, Keeperstrainer: Leo de Boer, Trainer 2e elftal: Bastiaan Lut en Trainer 3e elftal: Richard Tetteroo. Bert de Best was aangesteld als technisch coördinator, Henk Beekhuizen als teammanager, Maurice Oosterbaan als verzorger, Peter Groen als assistent-scheidsrechter en uiteraard was Henk Groen ook dit seizoen hoofdsponsor van SVC’08.

Voor seizoen 2014-2015 had de KNVB de zaterdag 2e Klasse C bekend als volgt samengesteld:BVCB 1 (degradant 1e klasse), Be Fair 1, CWO 1, DWO 1 (kampioen 3e Klasse), Die Haghe 1 (promotie uit 3e Klasse uit nacompetitie), LYRA 1, MVV ’27 1, RCL 1 (degradant 1e Klasse), SVC’08 1, Soccer Boys 1 (kampioen 3e Klasse), Sportclub Monster 1, VDL 1, Vitesse Delft 1 en Westlandia 1 (kampioen 3e Klasse).

Tweedeklasser SVC’08 uit Wassenaar, dat voor dit seizoen ambitieuze plannen had, begon niet al te best aan de competitie. Van de eerste vier competitiewedstrijden werden er drie verloren en één gelijk gespeeld. Op 4 oktober volgde de eerste overwinning toen in een thuisduel MVV’27 met 3-1 werd verslagen. Totaal onverwacht gaf de zeer talentvolle trainer Ron de Jager na de wedstrijd tegen MVV’27 aan om, door gezondheidsredenen, met onmiddellijke ingang te stoppen als (hoofd)trainer van SVC’08. Bert de Best zou, samen met assistent-trainer Chris Jansen, de rest van het seizoen de trainingen en de coaching van de wedstrijden verzorgen.
SVC’08 herstelde zich enigszins van de slechte seizoensstart en ging de winterstop in met 13 punten uit 13 wedstrijden (4 winst, 1 gelijk en 8 nederlagen).

Op vrijdag 9 januari 2015 vertrok de A-selectie, bestuur en sponsoren van SVC’08 voor 4 dagen naar een trainingskamp naar Albufeira aan de Algarve Portugal, waar tevens werd deelgenomen aan een toernooi met Haaglandia (3-0 verlies) en HVC’10 (1-0 verlies). Mede dankzij de sponsoren (hoofdsponsor Henk Groen verlengde tijdens dit trainingskamp wederom zijn contract), werden het fantastische dagen en dit sterkte SVC’08 in het feit dat er de tweede helft van de competitie meer punten gepakt konden gaan worden.

SVC’08 begon in ieder geval uitstekend aan de tweede competitiehelft met overwinningen op achtereenvolgens VDL (2-1), CWO, (7-1), MVV’27 (1-2), DWO (4-1) en sv Die Haghe (1-3). Opvallende man aan de kant van SVC’08 was Stephen de Ruiter. De topscorer van de laatste aantal jaren bij SVC’08 scoorde weer aan de lopende band. De mannen van trainer Bert de Best leken zich in eerste instantie weer te gaan mengen om de strijd op het kampioenschap van de 2e Klasse maar na de onverwachte 0-2 thuisnederlaag tegen Be Fair, moest SVC’08 afhaken om de titel. SVC’08 pakte op zaterdag 2 mei wel de 3e Periodetitel en plaatste zich hiermee voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse.
Van de 26 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 13 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 42 punten, en een doelsaldo van 49 voor en 38 tegen, eindigde SVC’08 op de vijfde plaats van de 2e Klasse C. Stephen de Ruiter werd dit seizoen wederom topscorer van SVC’08 met 20 doelpunten.

In de nacompetitie trof SVC’08 in een tweekamp HVC’10. De eerste wedstrijd, op zaterdag 16 mei, ging thuis zeer teleurstellend met 2-0 verloren. Een week later werd het in Hoek van Holland 1-1 en zodoende kwam er abrupt een einde aan het seizoen 2014-2015.

Op zaterdag 23 mei pakte de A1 van SVC’08 de titel in de 2e Klasse 06P. In de uitwedstrijd tegen GHC werd het maar liefst 0-7.  Na een goed seizoen onder leiding van de trainer Rob de Roo, leider Sascha Serbanescu, verzorgster Annemarijn Glasbergen en grensrechter Joey den Dulk werd hiermee het verdiende kampioenschap een feit waardoor SVC’08 A1 na een afwezigheid van 3 seizoenen weer terug kon naar de 1e Klasse.

Onder heerlijke zomerse omstandigheden werd op zaterdag 6 juni 2015 de traditionele familiedag gehouden bij SVC’08 als afsluiting van het seizoen. De dag begon met een clinic voor de jongste jeugd o.l.v. een aantal selectiespelers en een apart gedeelte voor de meisjes waarbij de leiding in handen was van dames coach Patrick Jansen en enkele speelsters van ons vrouwenteam. De opkomst was bijzonder goed en het plezier straalde er van af. Na afloop konden de kinderen nagenieten op drie springkussens van verschillende grootte zodat de allerkleinste niet werden bedolven onder de wat ouderen.

Na een korte middag pauze ging het 7 tegen 7 toernooi van start waarvoor zich dit maal 20 teams hadden aangemeld. Gescheiden in een recreatie en prestatie poule werd er gestreden om slechts de eer van het team. Inmiddels was ook de dweilband de Zwiebels gearriveerd die voor de muzikale omlijsting van het middaggedeelte zorgde. Rond de klok van vier kwamen de teams van het veld en was het tijd voor de jaarlijkse onderscheidingen. Scheidend jeugdvoorzitter Cor Mooijman viel de eer te beurt om de A1 te huldigen voor het behaalde kampioenschap en de zo fel begeerde promotie naar de 1-ste klasse.

Daarna was het hoofdtrainer Bert de Best die de jaarlijkse onderscheidingen binnen de selectie uitdeelde. Allereerst was daar de jaarlijkse terugkeer van Stephen de Ruiter die voor het zevende achtereenvolgende seizoen topscorer werd van de club, een ongeëvenaarde prestatie, dit keer met 20 competitie doelpunten.
Vervolgens werd de meest talentvolle selectie speler van het seizoen bekend gemaakt. De prijs ging naar Mike de Niet die hiermee zijn eerste seizoen in de senioren luister bijzette. De prijs van meest waardevolle speler van seizoen 2014 -2015 ging naar Jerry Plat. Een welverdiende prijs gezien het feit dat hij wekelijks de meest stabiele factor in het eerste elftal was en naast zijn voetbalkwaliteiten met zijn inzet en winnaarsmentaliteit een voorbeeld is voor alle jonge talenten binnen de vereniging.

Na de huldiging van de selectiespelers was het de beurt aan voorzitter Piet Overduin. Als eerste vroeg hij aandacht voor het vertrek van jeugdvoorzitter Cor Mooijman die deze functie jaren lang heeft vervult zowel bij voorloper SV’35 als bij SVC’08. Samen met zijn vrouw werd hij in het zonnetje en de bloemen gezet.

Daarna de bekend making van de vrijwilliger van het jaar. Het is gebruikelijk dat deze wordt aangewezen door de houder van deze wisselbokaal. Joan Gordijn had de keuze laten vallen op een duo, te weten Ria Braham en Lenie Baak. Meerdere dagen in de week zijn deze dames op de club te vinden en zetten zij zich in voor de jeugd, de kledingshop en het keukengebeuren. Iedereen kon zich dan ook vinden in de keuze op deze twee dames voor de eretitel vrijwilliger van het jaar. De dag werd afgesloten onder het genot van een drankje en een broodje Shoarma met de klanken van de band Los Zand. Zo kwam er een eind aan weer een mooi seizoen van SVC’08.

Seizoen 2015-2016

Vermeldenswaardig aan het begin van het seizoen 2015-2016 was bij SVC’08 de groei bij met name de jeugdafdeling en de verdere professionalisering van trainers en begeleiding. Het besuur schreef voor dit seizoen 13 seniorenelftallen, 3 veteranenteam en 2 vrouwenteams in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling van SVC’08 was ditmaal samengesteld uit 2 A-elftallen, 2 B-, 3 C-, 3 D-, 6 E- en F F-teams. Verder gingen er dit seizoen ook 3 minipupillen iedere zaterdag de wei in. De meisjesafdeling van SVC’08 bestond uit een MB.1 en een ME.1 team en de zaalvoetbalafdeling bestond uit twee herenteams.

De Algemene Ledenvergadering van SVC’08 vond ditmaal op vrijdag 13 november 2015 plaats en hierin werd o.a, met volledige instemming van de vergadering, het volgende bestuur van SVC’08 ge-(her)kozen: Piet Overduin (voorzitter), Jaap Lolkema (vice-voorzitter), Arie Harteveld (secretaris), Marien de Jong (penningmeester), Rob de Roo (jeugdvoorzitter) en Martin den Dulk (selectiezaken).

SVC’08 1 kwam dit seizoen wederom in actie in de tweede klasse C. Voor seizoen 2015-2016 had de KNVB de zaterdag 2e Klasse C als volgt samengesteld: Be Fair, DSO (degradant 1e Klasse), GHC (degradant 1e Klasse), HVC’10 (degradant 1e Klasse), KMD (promotie uit 3e Klasse), Lyra, RCL, SEV (promotie uit 3e Klasse), Sportclub Monster, SVC’08, TAVV (komt uit andere 2e Klasse), UVS (promotie uit 3e Klasse), VDL en Westlandia.

Het ambitieniveau lag hoog dit seizoen op het Oostersportpark want SVC’08 hunkerde al jaren naar de eerste Klasse en men vond dat het er dit seizoen, o.l.v. de nieuwe trainer John de Letter, maar eens van moest komen. Toch kende SVC’08 een valse start want op zaterdag 5 september werd de eerste competitiewedstrijd bij DSO met 2-1 verloren. Hierna volgde echter een prachtig herstel en boekte SVC’08 de ene na de andere overwinning. Niet alleen SVC’08, maar ook Westlandia deed het uitstekend in de eerste competitiehelft en deze twee clubs namen al vlug in de competitie een ruime voorsprong op de ranglijst van de andere clubs. Op zaterdag 7 november stond de wedstrijd Westlandia (nummer 1)-SVC’08 (nummer 2) op het programma. SVC’08 bracht Westlandia de eerste nederlaag (1-3) toe en pakte hiermee meteen de koppositie in de 2e Klasse C. Helaas verloor SVC’08 meteen hiernaa weer met 1-0 van het laag genoteerde UVS en gaf men hiermee de koppositie weer uit handen.
In de eerste competitiehelft wist SVC’08 van de uiteindelijk 13 wedstrijden er 8 te winnen, 3 gelijk te spelen en 2 te verliezen. Met 27 punten, en de doelcijfers 31-9, ging SVC’08 op een tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Dat waren 2 punten minder dan koploper Westlandia en 4 punten meer dan nummer drie DSO.

Tijdens de winterstop besloot het bestuur van SVC’08, na uitvoerige gesprekken met alle direct betrokkenen, om de samenwerking met hoofdtrainer John de Letter met onmiddellijke ingang te beëindigen. Ondanks de 2e plaats die SVC’08 op dat moment innam in de 2e klasse C, bleek dat er een gebrek aan vertrouwen was ontstaan in een goede afloop van het seizoen. De taken van John de Letter werden voor de rest van het seizoen waargenomen door technisch manager Bert de Best.

Het inmiddels niet meer weg te denken buitenlandse trainingskamp voor de A-selectie viel dit seizoen in de periode 8 tot en met 11 januari 2016. Plaats van bestemming was het Marconfort beach Hotel in Torremolinos. Geen onbekende locatie want hier bracht de selectie het trainingskamp in 2014 ook door.

>

Koploper Westlandia (6-0 tegen VDL) en SVC’08 (4-0 tegen RCL) hadden beiden hun voorlaatste thuiswedstrijd met ruim verschil gewonnen en zodoende bleef de Naaldwijkse ploeg één punt voorsprong houden op SVC’08. Op zaterdag 14 mei 2016, tijdens de laatste competitieronde in de 2e Klasse C, moesten dus nog de nodige beslissingen vallen. Zowel koploper Westlandia als SVC’08 kregen op de slotdag geen makkelijke tegenstander. RCL, de tegenstander van Westlandia, moest nog strijden voor een plaats in de nacompetitie (ranglijst of derde periode) en SVC’08 trof in Leidschendam SEV, dat nog volop tegen degradatie vocht en moest winnen om directe degradatie nog te ontlopen. Tot en met de laatste speelminuut van het seizoen bleef het dus ongekend spannend in de zaterdag 2e Klasse C. Uiteindelijk verloor Westlandia in Leiderdorp met 2-1 en wist SVC’08, mede door drie doelpunten van Stephen de Ruiter, met 3-4 van SEV en sleepte hiermee alsnog het kampioenschap in de wacht.

IMG_4833-002Het eerste elftal van SVC’08 op zaterdag 14 mei 2016, op het terrein van SEV na het behaalde kampioenschap in de zaterdag 2e Klasse C.

>

Op zaterdag 11 juni 2016 werd bij SVC’08 de slotdag van het seizoen gehouden waarbij er de gehele dag diverse festiviteiten plaatsvonden. Aan het einde van deze geweldige dag vond de traditionele huldigingen plaats van de kampioenen, speler en talent van het jaar en werd er afscheid genomen van diversen personen.
Dit jaar was het een drukte van belang op het bordes voor de kantine. Maar liefst zes teams (1e, B 1, C 2, C3, E5 en E7) waren kampioen geworden en werden op een fraaie manier in het zonnetje gezet. Spreekstalmeester Pim Markering en jeugdvoorzitter Rob de Roo richtten het woord tot de kampioenen. Een daverend applaus viel de kampioenen ten deel.

Daarna was het de beurt aan technisch manager Bert de Best om de verkiezing van de topscorer, het talent en de speler van het jaar bekend te maken. Topscorer werd wederom Stephen de Ruiter. Dit jaar met een totaal van 24 doelpunten. Het was alweer zijn achtste verkiezing op rij.
Talent van het jaar werd doelman Milco Vermeer. Hij had in zijn eerste jaar als doelman van het eerste elftal, met slechts 22 tegendoelpunten, een geweldig seizoen gekeept. Speler van het jaar werd Stephen de Ruiter. Het was de eerste keer dat aan de topscorer van SVC’08 deze prijs werd uitgereikt.

>

Seizoen 2016-2017

Het ging uitstekend met SVC’08 want bij aanvang van het seizoen 2016-2017 naderde de vereniging bijna de grens van maar liefs 1.000 leden. Organisatorisch kwam hierdoor dan ook wel het een en ander kijken om alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat een ieder het naar zijn zin heeft.

Op de Algemene Ledenvergadering van SVC’08, die op vrijdag 4 november 2016 plaatsvond werd het volgende bestuur samengesteld: Voorzitter: Piet Overduin, Secretaris: Arie Harteveld: Penningmeester Marien de Jong, Voorzitter jeugd: Rob de Roo en Technische zaken: vacant.
Jaap Lolkema had besloten, na jarenlang een bestuursfunctie (bij JAC en SVC’08) te hebben vervuld, te stoppen als 2e voorzitter. Besloten werd, aangezien de functie vooral na de fusie belangrijk was, deze functie niet meer in te vullen. Martin den Dulk had besloten een jaar eerder dan gepland te stoppen als Bestuurslid Technische zaken. Een verschil van mening over het te voeren beleid was hier de belangrijkste reden van. SVC’08 moest nog op zoek naar een opvolger.

Corry de Hart werd voor haar enorme verdiensten voor de vereniging (denk aan financiën Kantine en organisatie Sinterklaasfeest) benoemd als Erelid. Daarnaast werd Nico Taal, met name voor zijn grote inzet voor de website en het regelmatig fluiten van wedstrijden, benoemd als Lid van Verdienste.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van SVC’08 schreef voor het seizoen 2016-2017 maar liefst 13 seniorenelftallen, 4 veteranenteams en 2 vrouwenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 1x JO-19, 3x JO-17, 4x JO-15, 5x JO-13, 8x JO-11, 8x JO-9, 2x JO-7 en 1x MO (meisjes)-11. Voor de zaalvoetbalcompetitie werd er 1 team ingeschreven.

Na het kampioenschap in het seizoen 2015-2016 kwam SVC’08 dit seizoen dus uit in de Eerste Klasse. De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 1e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: ARC, Brielle, Deltasport, FC ’s Gravenzande, Forum Sport, Neptunus-Schiebroek, sv Nootdorp, SC Feyenoord, Sportlust’46, SVC’08, Vitesse Delft, Voorschoten’97, Westlandia en XerxesDZB.

Wim Schaap was voor dit seizoen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van SVC’08. De voormalige trainer van o.a FC Lisse (waarmee hij kampioen van Nederland werd) Rijnsburgse Boys, Tonegido en Westlandia was een verbintenis aangegaan voor voorlopig één seizoen. Met Wim Schaap had SVC’08 een trainer in huis gehaald met heel veel ervaring en die vele prijzen had gewonnen. Schaap moest verdere invulling geven aan het realiseren van de ambities die SVC’08 had.

Op zaterdag 3 september 2016 debuteerde SVC’08 uitstekend in de 1e Klasse door thuis in Wassenaar Xerxes DZB met 2-0 (doelpunten Daryll Schaap en Stephen de Ruiter) te verslaan. Helaas bleef het in de eerste seizoenhelft bij deze ene overwinning want het eerste elftal van SVC’08 maakte een slechte eerste seizoenshelft mee waarin van de uiteindelijk 13 competitiewedstrijden er 1 werd gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 8 keer werd verloren. Met 7 punten, en de doelcijfers 9-27, ging men dan ook op de laatste positie van de 1e Klasse B de winterstop in.

Op 14 november 2016, na de 1-0 verloren wedstrijd tegen concurrent Voorschoten’97, leverde trainer Wim Schaap alweer zijn contract in bij het bestuur van SVC’08. Het boterde niet echt tussen Schaap en de spelersgroep en hierdoor moest SVC’08 (en technisch manager Bert de Best) voor het derde seizoen op rij tussentijds op zoek naar een nieuwe trainer.
Op 15 december liet het bestuur weten dat tot volle tevredenheid Corné van Doorn was vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer van SVC’08. Beide partijen waren een overeenkomst aangegaan voor de interim periode tot einde van dit seizoen.

Zaterdag eersteklasser SVC’08 had van 12 t/m 15 januari 2017 weer een trainingskamp in het Portugese Albufeira belegt. Het was voor de tweede maal dat SVC’08 neerstreek in deze streek en o.a. deelnam aan het toernooi om de Algarve Cup. Voor trainer Corné van Doorn was dit trainingskamp een mooie gelegenheid om zijn spelersgroep nog beter te leren kennen en voor te bereiden op de lastige tweede seizoenshelft. Voor hem stond dus de moeilijke klus om SVC’08 voor degradatie te behoeden.

Trainer Van Doorn kreeg SVC’08 weer aardig op de rit en samen met Voorschoten’97 en Neptunus/Schiebroek was men de hele tweede seizoenshelft in een felle strijd gewikkeld om die ene P/D-plaatst. Op de laatste competitiedag wist SVC’08 de twaalfde positie veilig te stellen en wist zodoende de degradanten Voorschoten’97 (20 punten) en Neptunus/Schiebroek (17 punten) onder zich te houden.
Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 13 verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 32 voor en 54 tegen, eindigde SVC’08 zoals gezegd op de twaalfde positie van de ranglijst, en kon zich hiermee gaan opmaken voor de promotie/degradatie-wedstrijden.

In de nacompetitie bleek tegenstander DCV helaas voor SVC’08 een te moeilijk te bespelen tegenstander. In de eerste wedstrijd verloren de Scheveningers met 2-1 in Krimpen en op dinsdag 23 mei kwam SVC’08 op het Oostersportpark niet verder dan 1-1. De conclusie was dus dat SVC’08 in twee wedstrijden tegen een tweedeklasser niet heeft kunnen overtuigen en dat hiermee de degradatie, ondanks de goede eindsprint in de competitie, een feit was.

Topscorer dit seizoen bij het eerste van SVC’08 werd ditmaal, inclusief nacompetitie, Michael de Niet met 10 doelpunten. Clubtopscorer aller tijden van SVC’08, Stephan de Ruiter, kwam tot 9 doelpunten.

Bij SVC’08 kon dit seizoen eenmaal de kampioensvlag in top. Bij de jeugd werd de JO11-1 met 48 punten uit 18 wedstrijden kampioen van de 3e Klasse 04.

Op zaterdag 10 juni 2017 presenteerde SVC’08 zich als uitstekende gastheer van het jaarlijkse Haaglanden Voetbal Toernooi. Over de hele dag waren er bijna 80 vrijwilligers van SVC’08 in de weer om alles soepel te laten verlopen. Dat was bijna 10% van het ledenbestand en dat was ongekend. Er zullen maar weinig verenigingen zijn, die op zo’n dag zoveel vrijwilligers bij elkaar konden brengen. Kortom, deze dag het werd één groot succes.

Seizoen 2017-2018

>

Na de Algemene Ledenvergadering, die op vrijdag 17 november 2017 plaatsvond, zag de bestuurssamenstelling van SVC’08 er als volgt uit: Voorzitter: Piet Overduin , Secretaris​: Arie Harteveld, Penningmeester: Marien de Jong , Voorzitter jeugd: Rob de Roo en Technische zaken: Robert Waterreus.
Verder werd tijdens deze ALV bekend dat de Gemeente Den Haag de mededeling heeft gedaan dat SVC’08 aan de beurt is voor vervanging van de twee kunstgrasvelden. Deze werkzaamheden zouden plaats moeten gaan vinden in de maanden juni en juli van 2018.
Ook werd er medegedeeld dat door een speciale werkgroep onderzoeken worden gedaan naar vervangen van de veldverlichting veld 1 ( LED) en het verbeteren van de verlichting op veld 2 en veld 4. Het bestuur kreeg van de aanwezigen leden financieel mandaat hier mogelijk uitvoering aan te geven. Deze werkzaamheden zullen dan plaats gaan vinden gelijk met de vervanging van de twee kunstgras velden.

Tot slot van de ALV werden Leen den Dulk en Cor Mooijman, voor hun enorme verdiensten voor de vereniging, benoemd tot Erelid van SVC’08.

Het bestuur van SVC’08 schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 12 seniorenelftallen, 4 veteranenteams en 2 vrouwenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 als volgt samengesteld: 2x JO19, 3x JO17, 4x JO15, 5x JO13, 7x JO11, 6x JO9, 4x JO8 en 2x JO7. De meisjesafdeling van SVC’08 bestond uit: 1x MO13 en 1x MO11-team.. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden werd 1 herenteams ingeschreven.

De indeling van het eerste elftal van SVC’08 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 2e Klasse C luidde als volgt: CVC Reeuwijk, DSO, Die Haghe, DoCoS, HVC’10, Honselersdijk, Lugdunum, Nieuwkoop, RCL, SVC’08, TAVV, UVS, Valken’68 en Voorschoten’97.

Na de degradatie vorig seizoen uit de 1e Klasse, presteerde SVC’08 in de eerste seizoenshelft redelijk tot goed. Van de 12 wedstrijden werden er 5 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met 20 punten, en een doelgemiddelde van 24 voor en 17 tegen, ging men op de vierde positie van de ranglijst de winterstop in. SVC´08 had echter de pech dat sv Die Haghe oppermachtig was en op dat moment met 31 punten uit 12 duels op een straatlengte voorsprong koploper was.
Tijdens de winterstop besloot het bestuur van SVC´08 om het contract van trainer Corné van Doorn voor volgend seizoen niet te verlengen. Dit bericht viel hem zeer rauw op zijn dak maar toch besloot Van Doorn zijn werk bij SVC’08 gewoon af te maken.

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft verbleef de A-selectie van SVC’08 van 11 t/m 15 januari wederom in het Spaanse Torremolinos. Helaas kon SVC’08 in de tweede seizoenshelft de vierde positie op de ranglijst niet behouden. Eind april 2018 besloot hoofdtrainer Corné van Doorn alsnog  per direct besloten om zijn contract in te leveren en daarmee de samenwerking met SVC’08 te beëindigen. Assistent trainer Rob van der Wal kwam voor de laatste drie competitiewedstrijden als eindverantwoordelijke voor het 1e elftal staan.
Uiteindelijk wist SVC’08 van de 26 wedstrijden er 10 te winnen, 8 gelijk te spelen en 8 te verliezen. Met 38 punten, en een doelgemiddelde van 56 voor en 46 tegen, op de zevende positie van de ranglijst. Zowel Michael de Niet als Fabian Toet werden dit seizoen topscorer bij SVC’08 met 14 doelpunten.

Dit seizoen viel er helaas bij SVC´08 geen enkel kampioenschap te vieren. Bij de competitie’s vanaf JO9 en lager werden vanaf dit seizoen geen uitslagen en standen meer weergegeven. De KNVB vond dat die spelers in deze leeftijdscategorieën zich in een ontwikkelfase bevonden, waarbij de competitie geen doel maar een middel was dat bijdroeg aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Na een lange voorbereidingsperiode ontving het bestuur van SVC’08 in de maand april een positief bericht vanuit de gemeente Den Haag betreffende het vervangen van de kunstgrasvelden. Gedurende de maanden juni en juli vond de uitvoering hiervan plaats en zodoende kon de club vanaf het seizoen 2018-2019 beschikken over twee gloednieuwe kunstgrasvelden. Daarnaast werden in de lichtmasten de bestaande lampen vervangen door LED-lampen. Met deze vervanging wist men een kwaliteitsverbetering te bereiken met daarbij een kostenbesparing op de lange termijn.

Seizoen 2018-2019

Bij aanvang van het seizoen 2018-2019 bestond de voetbalvereniging SVC’08 exact tien jaar, en dat jubileum moest natuurlijk gevierd worden. Hierdoor vonden op vrijdag 14 september 2018 op het Oostersportpark diverse festiviteiten plaats. Naast het 10-jarig bestaan van de club, vierde SVC’08 ook het 40-jarig sponsorschap van Rederij Groen, die dus al sinds 1978 aan de club verbonden (in die tijd was het nog SV’35) was. Niet alleen voor de vereniging een unieke mijlpaal, maar ook in het algehele amateurvoetbal was dit een bijzonder gegeven. Daarnaast had het Oostersportpark in de zomer van 2018 de beschikking gekregen over 2 nieuwe kunstgrasvelden en nieuwe LED verlichting. Tijdens deze speciale avond werden de velden officieel geopend door Sportwethouder Richard de Mos en de verlichting op feestelijke wijze in gebruik genomen. Tevens werd de aftrap worden gedaan van de KIKA-week. Deze actie is inmiddels een jaarlijkse traditie bij SVC ’08 om geld in te zamelen voor de KIKA-stichting.
Tijdens deze avond werd er niet alleen stil gestaan bij het heden, maar ook bij het verleden en was voor elk wat wils. Voor de jeugd was er een gigantisch spellenparcours waar zij zich volop uit kunnen leven. Daarna speelde het huidige 1e elftal een wedstrijd tegen de selectie van het eerste uur van SVC’08, maar ook Rederij Groen zal actief zijn en een wedstrijd spelen tegen de vrienden van Henk Groen. Na beide wedstrijden werd de avond in de kantine voortgezet met een uitgebreide voetbalquiz en werden er tussendoor heerlijke hapjes en een maaltijd geserveerd. De muziek tijdens dit feest werd verzorgd door de Scheveningse trots Arie Spaans.

Vanuit de fusie tussen SV’35 en JAC was SVC’08 inmiddels een bloeiende vereniging met ongeveer 1000 leden. Men behoorde hiermee tot één van de grootste zaterdagvereniging in de regio Haaglanden met een gezond groeiende jeugdafdeling en een groot corps vrijwilligers.

Tijdens de laatste ALV hadden Piet Overduin (als voorzitter) en Arie Harteveld (als secretaris) te kennen gegeven dat zij het tijd vonden dat iemand anders het stokje van hun gingen overnemen. Een commissie onder leiding van Arjan den Dulk is toen aan het werk gegaan om vervangers te zoeken voor de functies. Na diverse gesprekken met jeugdvoorzitter Rob de Roo stelde hij zich beschikbaar voor de functie van Voorzitter van SVC’08. De functie van Jeugdvoorzitter werd overgenomen door Karin Knoester. Ook slaagde de commissie erin de functie van secretaris in te vullen. Rene de Zeeuw ging zich daarvoor in zetten. Jaap Lolkema keerde ook, als vice-voorzitter, weer terug in het bestuur. Tijdens de ALV van vrijdag 2 november 2018 werden alle bovenstaande wijzigingen goedkeuring door de leden van SVC’08.

Op zaterdag 5 januari 2019 vond de traditionele Nieuwjaarsdag plaats van SVC’08. De organisatie keek terug op een succesvolle en drukbezochte dag, waarbij er allerlei activiteiten voor jong en oud waren georganiseerd. De activiteiten werden afgesloten met een toespraak van de nieuwe voorzitter Rob de Roo. Daarna werden de nodige jubilarissen en ereleden in het zonnetje gezet. Casper Ardon, Harco Bokhorst, Robin den Dulk, Marco de Fouw, Mike Korving en Han van der Zwan als 25-jarige leden, Luciën Hamers en Rene de Zeeuw als 40-jarige leden en Ed van der Heyden, Jan Langeraar, Joop van Mosel, Leo van Teylingen, Nico Vink jr. en Jan Waterreus als 50-jarige leden. Ook speciale aandacht voor Wim Dominicus, die reeds 60 jaar lid van de vereniging was. Tot slot werden drie leden meer dan terecht benoemd tot Ereleden van SVC’08, te weten aftredend voorzitter Piet Overduin, Joan Gordijn en Hans van der Pot.

Zoals gezegd telde SVC’08 bij aanvang van dit seizoen meer dan duizend leden die waren onderverdeeld in 9 seniorenelftallen, 4 veteranenteams en 2 dameselftallen. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2x JO19, 3x JO17, 4x JO15, 2x JO13, 3x JO12, 3x JO11, 5x JO10, 5x JO9, 3x JO8 en 2x JO7-teams. Voor de meisjescompetitie werden een MO15, MO13 en MO11 elftal ingeschreven en voor de zaalvoetbalcompetitie 1 herenteam.

De indeling van de zaterdag 2e Klasse C in het seizoen 2018-2019 was als volgt: Berkel, DSO, DoCoS, HVC’10, sc Monster, RCL, Soccer Boys, SVC’08, TAVV, Te Werve, UVS, Valken’68, VELO en Voorschoten’97.

Met ingang van seizoen 2018-2019 was Jeffrey Frijters aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van SVC 08. SVC’08 kende een flitsende competitiestart want na vier speelrondes was men met 9 punten verrassend koploper in de 2e Klasse C. Daarna vielen de Scheveningers ver terug en werd het al met al een moeizaam seizoen voor SVC’08. Met 14 punten uit 12 duels (doelsaldo 14-25) ging men op een twaalfde positie van de ranglijst de winterstop in.
Net zoals in voorgaande seizoenen bereidde de selectie van SVC’08 zich in januari 2019 in Zuid-Europa voor op de tweede seizoenshelft. Van 10- t/m 13 januari verbleef de zaterdag tweedeklasser wederom in Torremolinos.
Het werd nog een spannend slot van de competitie maar in de voorlaatste wedstrijd, thuis tegen sc Monster (3-0) wist SVC’08 zich ‘veilig’ te spelen. Van de 26 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 33 punten, en een doelsaldo van 47 voor en 56 tegen, eindigde men op de elfde positie van de ranglijst. Thomas Hughes werd dit seizoen met 13 doelpunten topscorer bij SVC’08, gevolgd door Fabian Toet en Stephan de Ruiter die beide 9 keer scoorden.

Later hier meer over het seizoen 2018-2019

>

Seizoen 2019-2020

>

Bij SVC’08 werden er voor dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 10 seniorenelftallen, 4 veteranenteams en 2 dames-teams bij de KNVB ingeschreven. Bij de jeugd kwamen ditmaal 3 JO19, 3 JO17, 4 JO15, 2 JO13, 3 JO12, 4 JO11, 4 JO10, 4 JO9, 6 JO8 en 5 JO7-teams in het veld. Bij de meisjesafdeling zagen we 1 MO15, 1 MO13 en 2 MO11 teams in het veld en de zaalvoetbalafdeling bestond uit 1 herenteam.

De indeling van de zaterdag 2e Klasse C van de KNVB voor het seizoen 2019-2020 zag er als volgt uit: Berkel, DoCoS, DSO, HVC’10, Kagia, RCL, Soccer Boys, SVC’08, Te Werve, UVS, Valken’68, Van Nispen, Westlandia en WV Kranenburg.

De ploeg van trainer Jeffrey Frijters speelde een uitstekend seizoen en streed op alle fronten (kampioenschap, periodetitel en KNVB-beker) mee. Tijdens de winterstop verbleef de selectie van SVC’08 van donderdag 9 t/m maandag 13 januari 2020 in het zonnige Spaanse Benalmádena (Hotel Alay) om zich voor te bereiden op een waarschijnlijk prachtige tweede seizoenshelft.
Door op 22 februari voor de KNVB beker ook nog eens Jodan Boys met 1-2 te verslaan wan SVC’08 hard op weg om zich bij de laatste vier in het bekertoernooi te plaatsen. Deze prestatie zou dan kwalificatie voor de landelijke KNVB beker opleveren. Op 7 maart leed men echter in de competitie een dure nederlaag (3-1) bij HVC’10.
Echter na de uitbraak van het coronavirus in Nederland lag begin maart 2020 een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland op slot tot 6 april. Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat alle competities en het bekervoetbal bij de amateurs dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken en kwam hiermee ook een eind aan het succesvolle seizoen van SVC’08. Op dat moment had het eerste elftal van de 17 wedstrijden er 11 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren en stond men met 35 punten (doelsaldo 42-24) op de derde positie van de ranglijst. Mike (Michael) de Niet was op dat moment met 12 doelpunten de topscorer bij SVC’08.

Op dat moment zat SVC’08 ook nog steeds in het KNVB bekervoetbaltoernooi die dus ook niet werd uitgespeeld. Echter door loting plaatste SVC’08 zich voor het volgende seizoen alsnog voor het grote KNVB-bekertoernooi waaraan dus ook de “prof” mee doen.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten sinds 19 maart 2020 onder meer alle sportkantines vanaf die dag weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven daarom bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet.
Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

Omdat het eerste elftal van SVC’08 vorig seizoen ver was doorgedrongen in het bekervoetbal, maar ook dit toernooi door het coronavirus was stilgelegd, werd door loting uitgewezen dat de Scheveningse club dit seizoen mee mocht doen aan het landelijke bekertoernooi.

>

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van een competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepelde coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef SVC’08 voor de zaterdagcompetitie 13 seniorenelftallen, 1 O23-team en 2 vrouwenelftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2 JO19, 2 JO17, 3 JO15, 3 JO13, 2 JO12, 2 JO11, 4 JO10, 3 JO9, 3 JO8 en 4 JO7-teams. Bij het meidenvoetbal werden 2 MO17, 2  MO13, 1 MO11 en 2 MO9-teams ingeschreven.

Door het coronatijdperk kende de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 weinig veranderingen vergeleken met vorig jaar. Het eerste elftal kwam dus wederom uit in de zaterdag 2e Klasse C met daarin als tegenstanders; Berkel, DoCoS, DSO, HVC’10, Kagia, RCL, Soccer Boys, SVC’08, Te Werve, UVS, Van Nispen, Vitesse Delft, en Westlandia.

<

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcompelx hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

>

Seizoen 2022-2023

>

SVC’08 schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 7 seniorenelftallen, 3 teams onder de 23 jaar, 5 veteranen (35+) teams en 2 dameselftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO19, 1 JO18, 1 JO16, 2 JO15, 3 JO14, 2 JO13, 1 JO12, 3 JO11, 4 JO10, 3 JO9, 3 JO8 en 3 JO7 teams. De meisjesafdeling van SVC’08  was ditmaal uit 1 MO17, 1 MO15, 1 MO13, 1 MO12, 2 MO11, 1 MO10 en 1 MO9 teams samengesteld.

Het eerste elftal van SVC’08 werd dit seizoen ingedeeld in de zaterdag 2e Klasse E met daarin de volgende tegenstanders; Berkel, Cion, Concordia, CWO, Full Speed, HMSH, HVC’10, RKDEO, FC Skillz, VFC, Vitesse Delft, Westlandia en Wilhelmus.

De formatie van trainer Jeffrey Frijters kende een uitstekende eerste seizoenshelft want van de 10 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 3 gelijk te spelen en 1 te verliezen. Met 21 punten en een doelsaldo van 21 voor en 8 tegen ging SVC’08 als koploper van de 2e Klasse E de winterstop in. FC Skillz en Vitesse Delft hadden overigens ook 21 punten maar dan uit 11 wedstrijden.

Van 9 t/m 12 januari verbleef de selectie van trainer Jeffrey Frijters in Benalmadéna (Zuid-Spanje) om zich voor te bereiden op het tweede deel van de competitie. Ondertussen had trainer Frijters aan het bestuur van SVC’08 bekend gemaakt, dat hij bezig aan aan zijn laatste seizoen bij de Scheveningse club.

De tweede seizoenshelft begon voor SVC’08 op 18 januari al uitstekend toen men na de inhaalwedstrijd RKDEO-SVC’08 (0-0) de eerste Periodetitel in de wacht werd gesleept. Helaas voor SVC’08 moest de club door mindere resultaten op een gegeven moment de strijd om het kampioenschap staken. Een geruststellend gevoel was wel dat SVC’08 al een periodetitel op zak had en dus sowieso verzekerd was van nacompetitie voor promotie. Uiteindelijk wist men van de 26 wedstrijden er 14 te winnen, 5 gelijk te spelen en 7 keer te verliezen. Met 47 punten en een doelsaldo van 48 voor en 32 tegen eindigde SVC’08 op de vierde positie. Kampioen werd FC Skillz met 56 punten, gevolgd door RKDEO (53) en Berkel (47).

In de eerste ronde van de nacompetitie moest SVC’08 helaas haar meerdere erkennen tegen Spartaan’20. In Rotterdam leed men een 3-1 nederlaag en hiermee kwam het seizoen ten einde.

>

Seizoen 2023-2024

Op donderdag 26 oktober vond bij SVC’08 de Algemene Ledenvergadering plaats. Van de zittende bestuursleden trad voorzitter Rob de Roo af en werd voor gedurende één jaar vervangen worden door Marien de Jong (a.i,). Marien de Jong ging hiermee bij SVC’08 voor één jaar een dubbelfunctie bekleden van zowel voorzitter als penningmeester. Na een jaar zal hij dan bij één van deze functies aftreden.
Vervolgens werd Rob de Roo, die al jaren actief was binnen SVC’08. als voorzitter van de Jeugd en daarna vijf jaar voorzitter van het algehele bestuur, benoemd tot Erelid van SVC’08. Tevens werden op deze ALV Patrick Janssen, Emma Haasnoot en Marien de Jong benoemd als Lid van Verdienste van SVC’08.

Ditmaal schreef het bestuur voor de zaterdagcompetitie 6 seniorenelftallen, 2 O23 teams, 5 veteranen (35+) teams en 2 dameselftallen in. De jeugdafdeling van SVC’08 bestond in het seizoen 2023-2024 uit 37 teams, onderverdeeld in; 1 JO17, 2 JO16, 3 JO15, 2 JO14, 1 JO13, 3 JO12, 4 JO11, 4 JO10, 5 JO9, 4 JO8, 3 JO7, 1 MO17, 1 MO15, 1 MO13 en 2 MO11 teams.

De veertien clubs in de 2e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; Alphia, CSW, DONK, EMM, Foreholte, HVV, Kagia, Nieuwkoop, Olympia, FC Oudewater, RCL, SVC’08, UVS en VUC.

<

 

 

Palmares SVC’08

Kampioenschappen:
2015-2016 2e Klasse C

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij SVC’08:

2008-2009 Piet van Duijn
2009-2010 Piet van Duijn
2010-2011 Piet van Duijn
2011-2012 Marco Lange
2012-2013 Marco Lange
2013-2014 Marco Lange
2014-2015 Ron de Jager / Bert de Best (a.i.)
2015-2016 John de Letter (tot 31 december 2015) / Bert de Best (a.i.)
2016-2017 Wim Schaap (tot 14 november 2016) / Chris Jansen (a.i.) / Corné van Doorn (vanaf 01-01-2017)
2017-2018 Corné van Doorn (tot 24-04-2018 / Rob van der Wal (a.i.)
2018-2019 Jeffrey Frijters
2019-2020 Jeffrey Frijters
2020-2021 Jeffrey Frijters
2021-2022 Jeffrey Frijters
2022-2023 Jeffrey Frijters
2023-2024 Michael Ros
2024-2025 Michael Ros

Parade der voorzitters bij SVC’08:

2008-2018 Piet Overduin
2018-2023 Rob de Roo
2023-2024 Marien de Jong (a.i.)

Terrein waar SVC’08 voetbalt:

Van Brienenlaan te Wassenaar

Ereleden SVC’08

Rob van den Broek
Leen den Dulk
Pieter den Dulk
Joan Gordijn
Henk Groen
Ton Hamers
Jacques van der Harst
Arie Harteveld
Jan Hulshof
Cees de Jong
Nico Korving sr.
Jaap Lolkema
Cor Mooiman
Teun van Oosten
Piet Overduin
Hans van der Pot
Annette Rimmelzwaan
Cees Rimmelzwaan
Leo van Teylingen
Jaap Vrolijk
Joop van Zaanen
Joop van Zee
Rob de Roo

Lid van Verdienste bij SVC’08

?
Martin Pronk
Nico Taal
Patrick Janssen
Emma Haasnoot
Marien de Jong