PGS

Den Haag
01-10-1947 - 30-06-2002

De oprichting van P.G.S.

Een initiatief van enkele Haagse Stadhuisambtenaren leidde op 1 oktober 1947 tot de oprichting van de voetbalvereniging “Personeel Gemeente Secretarie”, afgekort P.G.S.
Tijdens de eerste jaren van haar bestaan manifesteerde P.G.S. zich ook als een echte “Stadhuisvereniging” want de bestuurders en het overgrote deel van de leden werkten op het Stadhuis. Er werd destijds zelfs een bepaling in de statuten opgenomen waarin beperkingen werden opgelegd aan het aantal “buitenleden”.

.

.

Van voetbalvereniging PGS hebben wij helaas nog niet veel historie vanaf 1947 t/m 1988 kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van PGS neem dan a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com  Oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

We zijn nog op zoek naar de historie van PGS vanaf de opricht tot de jaren zestig…

.

.

De jaren 1960 t/m 1969

In 1963 werd Hans van der Wolf een belangrijk lid van de ballotagecommissie van PGS.
Na vier jaar de ballotagecommissie richting te hebben gegeven qua toelatingsbeleid, werd Hans van der Wolf op 1 juli 1967 gekozen tot voorzitter van PGS.

We zijn nog op zoek naar veel meer historie van PGS uit de jaren zestig…

.

Seizoen 1968-1969

<

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was voor het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: AVA’45, CWP, DvJ, GDA, GGB, KSD, sv Nootdorp, PGS, Te Werve en sv Voorburg.

Het eerste elftal van PGS speelde een anonieme rol dit seizoen in de 2e Klasse B van de HVB. Van de 18 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 30-49, eindigde men op de zevende positie van de ranglijst.

>

Seizoen 1971-1972

>

De zaterdag 1e Klasse van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: ASSO, BSC’68, DORR, Ec-So, ESC, Marine, PGS, SVGEB, Te Werve, VCS, Wassenaar en Wilsonmeters.

<

Seizoen 1972-1973

>

In het seizoen 1972-1973 was de zaterdag 1e Klasse van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: ASSO, BSC’68, DVC, DVJ, Ec-So, ESC, KSD, PGS, SVGEB, Te Werve, Verburch en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1973-1974

>

<

Seizoen 1974-1975

De voetbalvereniging PGS had in haar 28-jarig bestaan altijd de rol van “huurder” in het Zuiderpark bij voetbalvereniging De Ooievaars gespeeld, maar tijdens het seizoen 1974-1975 kwam daar eindelijk verandering in. Onder leiding van voorzitter Hans van der Wolf onderging P.G.S. wellicht de belangrijkste periode uit haar bestaan. Tijdens zijn voorzitterschap werd de grootste wens van de voetbalvereniging werkelijkheid, namelijk een “eigen” veld en een “eigen” clubhuis.
Halverwege de jaren zeventig ging deze droom dan eindelijk uitkomen. Zaterdagclub P.G.S. kreeg samen met de zondagvereniging V.O.G.E.L. het complex aan de Genemuidenstraat van de Gemeente Den Haag aangeboden. Dit terrein bestond uit maar één veld en bevond zich naast de handbalclub A.H.C.’28.
Het waren zware tijden, er moest veel en intensief worden vergaderd, er moest geld op de planken komen en er moest veel werk worden verzet.. Niet alleen aan de vergadertafel, maar ook (vooral) op de bouwplaats zelf.

Het bestuur van PGS schreef voor het seizoen 1974-1975 voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen in.

Het eerste elftal van PGS kwam in het seizoen 1974-1975 uit in de zaterdag 1e Klasse A van de HVB met ditmaal als tegenstanders: ASSO, Ec-So, Escher Boys, HPSV, sv DE Jagers, KSD, sv Nootdorp, PVS, SVGEB, SVGW en sv Wassenaar.

Voor het eerste elftal van PGS kwamen dit seizoen o.a. uit: Rob van Alem, Ron van Alem, Han van Alem, Th. Bruggeling, W. Bruggeling (aanvoerder), De Bruin, Den Engelse, Grampon, Theo Groenewegen, Rene Keislair, Oosterlaken, Turowski en Kalsbeek. Leider was J. van Alem.

Ondanks alle positieve berichten rondom de club speelde het eerste elftal van PGS een zeer matig seizoen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 4 in winst om te zetten, 6 gelijk te spelen en werd er 12 keer verloren. Met 14 punten, en een doelsaldo van 26 voor en 44 tegen, eindigde men, samen met Ec-So, op de laatste positie van de ranglijst. De beslissingswedstrijd voor degradatie uit de 1e Klasse A werd door PGS met 0-2 verloren van Ec-So.

Seizoen 1975-1976

Op 26 september 1975 werd, onder grote belangstelling, de eerste paal geheid voor het nieuwe clubgebouw van P.G.S. en V.O.G.E.L. De twee clubs deelden alles samen, dus op fifty-fifty basis, zodat er nooit moeilijkheden konden ontstaan. Alles was gebaseerd op eerlijkheid en wederzijds vertrouwen zodat het project, dat zo’n slordige twee ton ging kosten, spoedig in gereedheid werd gebracht.
Voorzitter Van der Wolf leidde het geheel in goede banen en hij zag kans om al die verschillende P.G.S.-ers dezelfde, goede, kant op te laten gaan.

De opening van het nieuwe complex aan de Genemuidenstraat

Met het onthullen van een door de gemeente Den Haag aangeboden kunstwerk opende burgemeester Frans Schols op zaterdag 4 april 1976 officieel het nieuwe clubhuis van P.G.S. en V.O.G.E.L. aan de Genemuidenstraat te Den Haag. In zijn toespraak wees de eerste burger van Den Haag op het unieke feit dat twee clubs elkaar op één complex hadden gevonden.
De opening van het nieuwe complex van V.O.G.E.L. en P.G.S. werd trouwens door opvallend veel hoogwaardigheidsbekleders van de gemeente bezocht. Behalve burgemeester Schols waren n.l. ook de wethouders Pieter Vink en Van Lier aanwezig bij de feestelijke opening. Tijdens de zeer druk bezochte receptie voerde o.a. voorzitter Nico de Doelder namens de H.V.B. het woord. Hij bood een prachtige klok aan voor de bestuurskamer en verschillende asbakken.

Seizoen 1977-1978

>

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: BSC’68, CWP, Graaf Willem II VAC, Hoek van Holland, Marine, MVO’72, NSEM, PGS, PZH, Quick Steps en TONEGIDO.

<

In 1978, na elf jaar voorzitterschap, achtte Hans van der Wolf de tijd gekomen om plaats te maken voor een nieuwe voorzitter. Voor zijn grote bewezen diensten aan PGS werd Van der Wolf het Erelidmaatschap van de vereniging verleend.

Seizoen 1978-1979

>

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: Arentsburg, ASSO, Bizon, BSC’68, GDA, Graaf Willem II VAC, Hoek van Holland, PGS, Quick Steps, SML’46 en Taurus.

<

Seizoen 1979-1980

>

De zaterdag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: LenS, MVO’72, NSEM, PGS, PVS, PZH, Quick Steps, SML’46, SVGW en Taurus.

<

We zijn nog op zoek naar veel meer historie van PGS uit de jaren zeventig…

Seizoen 1980-1981

>

De zaterdag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, DHL, DVJ, Graaf Willem II VAC, Hoek van Holland, Marine, MVO’72, PGS, Schipluiden en SVGW.

PGS kende een uitstekende eerste seizoenshelft want van de 10 wedstrijden wist men er 8 te winnen, 1 gelijk te spelen en 1 te verliezen. Met 17 punten en een doelsaldo van 26 voor en 9 tegen ging men dan ook als koploper de winterstop in. In de tweede seizoenshelft waren de prestaties helaas stukken minder want van de uiteindelijke 18 competitieduels wist men er 11 te winnen, 3 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 25 punten (doelsaldo 40 voor en 19 tegen) eindigde PGS samen met DVJ op de gedeelde tweede positie van de ranglijst. Eeuwig zonde want kampioen v.v. Marine had slechts 1 punt meer behaald!

>

Seizoen 1981-1982

>

De indeling van de zaterdag 2e Klasse B van de HVB voor het seizoen 1981-1982 zag er als volgt uit: v.v. ANWB, Arentsburg, Graaf Willem II VAC, sv International, LenS, MVO’72, PGS, PVS, Quick Steps, Schipluiden en VELO.

De selectie van PGS bestond o.a. uit: Rob van Alem (keeper), Piet Batenburg, John van der Steen, Koos Kalfsbeek, Ed Kamphuis, Alie Grampon, Rini Willemse,Rene Lancel, Harry Heikoop, Rick Pronk, Piet Batenburg ….

PGS begon uitstekend aan de competitie en pakte na de vijfde speelronde met 8 punten zelfs de koppositie. Tot en met de achtste speelronde bleefr PGS lijstaanvoerder maar toen werd men voorbij gestreefd door VELO. Vanaf dat moment werd duidelijk dat de strijd om de titel zou gaan tussen VELO, LENS en PGS. Met nog vijf wedstrijden te spelen versloeg LENS concurrent PGS met 2-0 en zette hiermee een belangrijke stap richting kampioenschap. LENS werd uiteindelijk dan ook met 35 punten uit 20 duels kampioen van de 2e Klasse B. PGS wist van de 20 competitiewedstrijden er 13 te winnen, 6 gelijk te spelen en 1 te verliezen. Met 32 punten en een doelsaldo van 56 voor en 16 tegen eindigde PGS op de tweed positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1982-1983

>

In het seizoen 1982-1983 was de zaterdag 2e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, DVJ, Ec-So, GONA, HTSV, International, MVO’72, PGS, PZH, Quick Steps, Schipluiden en Takdier Boys.

PGS 1 kende een uitstekend seizoen maar kwam aan het eind net te kort voor een kampioenschap. Van de 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 17 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en gingen er 2 verloren. Met 37 punten, en de doelcijfers 63-22, eindigde men op een tweede positie van de 2e Klasse B. Dit waren slechts 2 punten minder dan kampioen Takdier Boys.

Seizoen 1983-1984

>

De 2e Klasse B van de HVB-zaterdag was voor het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: Bizon, CWP, sv International, HTSV, MVO’72, PDK, PGS, PZH, Quick Steps, FC Zoetermeer en Zwart Blauw.

De selectie van PGS bestond dit seizoen uit: Rob van Alem, Koos Hulsbeek, John van der Steen, Rob Ram, Jan Engelhard, Rini Willemse, Harry Heikoop, Dick Kolstee, Ed Kamphuis, Rene Lancel, Aad Bruin, Eric van Alem, Loek Koning en Gijs Vivaldi.

Het elftal van trainer Arie Zoetekouw startte de competitie uitstekend door de eerste zes wedstrijden op rij te winnen. Uiteindelijk zou het bijna het hele seizoen een nek-aan-nek race worden om het kampioenschap tussen PGS, PDK en CWP.
PGS zou op curieuze wijze de titel binnenslepen. In een destijds, bij een achterstand van 0-1 gestaakte duel tegen sv International, moesten er nog 12 minuten worden uitgespeeld. Ed Kamphuis en Rene Lancel wisten voor PGS de achterstand toch nog om te buigen in een 2-1 overwinning en hierdoor kon aan de Genemuidenstraat de kampioensvlag in top.

(We zijn nog op zoek naar de kampioensfoto van PGS ! Wie kan ons daaraan helpen?)
Van de 20 competitiewedstrijden wist PGS er 17 te winnen en 3 gelijk te spelen. Hiermee behaalde men 37 punten en een doelsaldo van 62 voor en 18 tegen. PDK eindigde met 34 punten op de tweede positie en CWP (32) op de derde.

<

Seizoen 1984-1985

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld; Blauw-Zwart, BSC’68, Escher Boys, sv De Jagers, KSD, Marine, Nationale Nederlanden, Ornas, PGS, SVGW, Takdier Boys en sv Wassenaar.

Blauw-Zwart was dit seizoen oppermachtig in de 1e Klasse A en werd dan ook met 34 punten kampioen. Het eerste elftal van PGS speelde een onopvallend seizoen in de 1e Klasse HVB want van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 22 punten en een doelsaldo van 38 voor en 38 tegen eindigde men in de middenmoot op een zevende positie.

<

Seizoen 1985-1986

>

De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Amar Deep, Bizon, CWP, Escher Boys, Graaf Willem II VAC, sv De Jagers, KSD, Nationale Nederlanden, PDK, PGS, Westerkwartier en FC Zoetermeer.

<

Seizoen 1986-1987

>

<

Seizoen 1987-1988

>

<

We zijn nog op zoek naar veel meer historie van PGS uit de jaren tachtig…

Seizoen 1988-1989

Door de enorme toeloop van nieuwe leden beschikte P.G.S. bij aanvang van seizoen 1988-1989 “op papier” over 92-spelende leden. Hierdoor werd besloten om maar liefst zeven elftallen bij de K.N.V.B. te laten inschrijven, een record voor de club. Bovendien “kregen” alle leden van P.G.S. tegen een kleine vergoeding een nieuw P.G.S.-tenue, omdat het oude tenue niet meer gemaakt kon worden.

Op woensdag 28 september 1988 werd er op de Algemene Ledenvergadering van P.G.S. afscheid genomen van bestuurslid Joop van Alem. “Ome” Joop was al bijna veertig jaar lid en actief bij P.G.S. in allerlei commissies. Als blijk van waardering ontving Joop van Alem uit handen van de vice-voorzitter van de KNVB afdeling Den Haag, de heer Spaans, de zilveren Bondspeld. Vanaf heden zou er aan het einde van ieder seizoen het Joop van Alem-toernooi bij P.G.S. plaats vinden.
Het bestuur van PGS werd op deze ALV als volgt samengesteld: C. Alink (voorzitter), J. van Leeuwen (secretaris), L. van Mastrigt (penningmeester), R. Schrurs (wedstrijdsecretaris) en Jan Reijnders (clubhuis commissie).

De twaalf clubs die in het seizoen 1988-1989 in de zaterdag 1e Klasse B van de HVB uitkwamen waren; Amar Deep, DVC, Graaf Willem II VAC, HS Texas DHB, HTSV, KSD, vv Nationale Nederlanden, PGS, RAS, RAVA, Schipluiden en SVGEB.

Op zaterdag 3 september 1988 begon het eerste elftal van P.G.S., o.l.v. trainer Arie Zoetekouw, uitstekend aan de competitie. HTSV werd namelijk thuis in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 verslagen. De twee hierop volgende wedstrijden tegen Graaf Willem II VAC (3-4) en RAS (5-0) werden ook gewonnen waardoor PGS, samen met HS Texas DHB, de koppositie deelde. In de vierde competitiewedstrijd speeld PGS 1-1 bij Amar Deep maar hierop volgde weer een 1-3 overwinning bij Nationale Nederlanden. Dit bleek echter de laatste overwinning in 1988 te zijn want PGS viel erg ver terug en leed maar liefst acht nederlagen op rij, waardoor de club afzakte naar de onderste regionen van de 1e Klasse B.
Na de winterstop pakte PGS gelukkig direct een overwinning. In de thuiswedstrijd tegen Graaf Willem II VAC werd het 2-0. Op 4 februari werd de wedstrijd PGS-Amar Deep gestaakt omdat PGS-er Martin Roeten in deze wedstrijd zijn scheen- en kuitbeen brak. Op 25 februari 1989 speelde P.G.S. zich definitief “veilig” door bij SVGEB met 3-1 te winnen. Doordat P.G.S. in de slotfase van de competitie nog een aantal punten wist te behalen eindigde de club alsnog op een verdienstelijke zevende plaats met 20 punten uit 22 wedstrijden (8 gewonnen, 11 gelijk en 3 maal verlies) met de doelcijfers 45-49.
Aan het einde van dit seizoen kwam Hans Colsen met het initiatief om bij P.G.S. een jeugdafdeling op te richten. Helaas bleek dit enkele maanden later niet haalbaar.

Seizoen 1989-1990

Tijdens de zomerstop hadden enkele PGS’ers een aantal vrije dagen geschonken aan hun vereniging. Eerst volgde een heraanleg van het terras op het sportterrein van PGS aan de Genemuidenstraat en daarna volgde er nog een “superkarwei”. In het clubhuis werd n.l. een hele nieuwe bar gemonteerd. Een stel ras-echte PGS’ers leverde hiermee een fraai stukje werk af.
Op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 19 oktober 1989 was er de slechtste opkomst uit de geschiedenis van P.G.S. Slechts 13 leden gaven gedurende de gehele vergadering acte de présence. Deze leden kregen twee belangrijke punten te horen. Ten eerste draaide P.G.S in alle opzichten op een redelijke financiële basis en ten tweede had de club meer behoefte aan meer “kader”.
P.G.S. begon de competitie met zes senioren-elftallen en twee zaalvoetbalteams. Het eerste elftal van P.G.S. werd in seizoen 1989-1990 ingedeeld in de 1e Klasse B HVB, met als tegenstanders: Ornas, Ec-So, DVC, Kamraan, HTSV, DVJ-Bizon, RAVA, Amar Deep, RAS en LenS.
De A-selectie van P.G.S. bestond dit seizoen uit: R.van Alem, F.van Alem, E.van Alem, R.Barnasconi, E.Benjamin, T.Herder, J.Engelhardt, J.de Water, G.Vivaldi, K.Kalsbeek, M.Zoetekouw, M.v.d.Hoeven, R.van Lottum, M.Reijnders en M.de Kok. Trainer dit seizoen was wederom Arie Zoetekouw.
Het eerste elftal speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de 1e Klasse B. Halverwege de competitie stond het team van trainer Zoetekouw, met slechts acht punten uit twaalf wedstrijden, net boven de fatale degradatiestreep. Op 13 januari 1990 deed P.G.S. eindelijk weer eens van zich spreken door met liefst met 7-2 bij RAVA te winnen. Een week later werd er thuis knap gelijk gespeeld (0-0) tegen koploper Kamraan. Na een 0-2 overwinning bij DVC was de club zo goed als “veilig” maar door de laatste vier wedstrijden op rij te verliezen kwam het degradatiespook toch nog aardig dicht bij.
De zaalvoetballers van P.G.S. deden het dit seizoen stukken beter. Het eerste zaalvoetbalteam werd op 23 april 1990 in Sporthal Zuidhaghe zelfs kampioen van de 3e Klasse C.
Aan het einde van dit seizoen werd er bij P.G.S. voor het eerst het “Joop van Alem-Toernooi” georganiseerd. Joop van Alem was het clubicoon van P.G.S. en ook in dit seizoen was hij nog steeds de regelateur binnen de vereniging. Dit toernooi werd het begin van een traditie.

Seizoen 1990-1991

P.G.S. schreef dit seizoen zes senioren-elftallen en twee zaalvoetbalteams in bij de K.N.V.B. Het eerste elftal van P.G.S. werd ingedeeld in de 1e Klasse A van de H.V.B. samen met Ariston’80, Amar Deep, Kamraan, E.O.C., VCS, Marine, DVC, Schipluiden, Quick Steps, RAS en SV GW/GEB.
Het team van trainer/speler Martin Roeten begon slecht aan de competitie want de eerste drie wedstrijden, tegen E.O.C. (0-2), Kamraan (4-2) en Amar Deep (2-3), gingen verloren waardoor P.G.S. met 0 punten onderaan stond. In de vierde wedstrijd, in Delft tegen de studenten van Ariston’80, werd eindelijk door een 4-0 overwinning de eerste twee punten binnengehaald. Het verloop van de competitie kende voor P.G.S. vele ups en downs en uiteindelijk eindigde men op een negende plaats met 18 punten uit 22 wedstrijden.
Een mooi moment aan het einde van dit seizoen was de wedstrijd op 24 april 1992 tussen “Oud P.G.S.1” en het toenmalige P.G.S.1. “Oud P.G.S.1” bestond o.a. uit Rob van Alem, Theo Groenewegen, Aad Bruin, Jan Engelhardt, Koos Kalsbeek, Harry Heikoop, John van der Steen, Loek de Koning, Leo Gerrits, Rik Pronk, Ed Kamphuis, Martin Roeten, Rini Willemse en Erik van der Westen.
Ook werd er dit seizoen bij P.G.S. een dames Trimclub opgericht, die op 4 april 1992 aan haar eerste training begon.

Seizoen 1991-1992

Zoals beloofd had de “gemeente” in de zomer een grote beurt erop losgelaten en zodoende was het veld van P.G.S. (en V.O.G.E.L.) aan de Genemuidenstraat weer als nieuw. Het gras stond er prima bij en het geheel werd volmaakt met een tweetal nieuwe doelen.
Door de aanwas van maar liefst 18 nieuwe leden besloot het bestuur van P.G.S. aan de hand van het beschikbare spelersmateriaal om voor dit seizoen zeven elftallen bij de K.N.V.B. te laten inschrijven. In eerste instantie wilde P.G.S. een ledenstop invoeren maar dan had de “vergrijzing” verder zijn intrede gedaan.
Echter in januari 1992 moest P.G.S. haar vierde elftal terugtrekken uit de competitie. Door blessures, het herhaaldelijk afschrijven voor wedstrijden of zelfs helemaal niet op komen dagen zonder af te schrijven stonden iedere week een aantal elftallen incompleet en hierdoor was men genoodzaakt tot deze maatregel.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 9 oktober 1991 nam Cor Alink afscheid als voorzitter en gaf de voorzittershamer over aan Rob Schrurs. Verder werd het bestuur van P.G.S. gevormd door: J.van Leeuwen (secretaris), L.P.van Mastrigt (penningmeester), J.L.van Alem (wedstrijdsecretaris en commissaris algemene zaken) en J.C.Reijnders (commissaris clubhuis).
Op 26 februari 1992 kwam oud-voorzitter Hans van der Wolf op 69 jarige leeftjd te overlijden. Hans was bijna veertig jaar lid van P.G.S. geweest.
Het eerste elftal van P.G.S. werd dit seizoen ingedeeld in de 1e Klasse B HVB met als tegenstanders Cromvliet, LenS, HS Texas DHB, HTSV, Wassenaar, Postalia, Quick Steps, VELO, SVGWGEB en Kamraan.
P.G.S.1 kende dit seizoen veel ups and downs. Uit de eerste zeven wedstrijden van de competitie behaalde P.G.S. negen punten en nestelde zich hiermee in de bovenste regionen van de 1e Klasse. Vervolgens werden er uit de daarop volgende zeven wedstrijden slechts twee punten behaald waardoor de club afzakte naar de derde plaats van onderen. De laatste acht wedstrijden draaide P.G.S. uitstekend. De ene na de andere overwinning werd behaald en dit resulteerde in een uiteindelijke derde plaats. De eindstand in de 1e Klasse B HVB was als volgt: 1. Postalia 22-30, 2. SVGWGEB 22-28, 3. P.G.S. 22-21, 4. LenS 22-21 en 5. Quick Steps 22-19.
Door deze fantastische derde plaats plaatste P.G.S. zich automatisch voor de nacompetitie. Dit buitenkansje om alsnog te kunnen promoveren moest P.G.S. “uitvechten” tegen SVGWGEB, LenS en Quick Steps. Helaas lukte het de club niet deze nacompetitie winnend af te sluiten en zodoende bleef men wederom 1e Klasser.

Seizoen 1992-1993

Voor het seizoen 1992-1993 werden er weer zes senioren-elftallen en één zaalvoetbalteam ingeschreven door P.G.S. Het eerste elftal, o.l.v. trainer Martin Roeten en zijn nieuwe assistent Martin Zoutenbier, werd ingedeeld in de 1e Klasse B HVB met als tegenstanders: CWP, DVC, EOC, HS texas DHB, Kamraan, KSD, Neta Dall, Quick Steps, RAS, VELO en sv Wassenaar.

De uitslagen met doelpuntenmakers dit seizoen waren als volgt:
Neta Dall – PGS 4-6 (H.de Gier 2x, J.Zoutenbier 2x, J.v.Dalen en V.Heijker)
PGS – Kamraan 0-2
RAS – PGS 3-5 (M.Zoetekouw 2x, J.Zoutenbier 2x en J.van Dalen)
PGS – Wassenaar 2-3 (E.Benjamin, J.v.Dalen)
DVC – PGS 1-1 (M.Zoetekouw)
PGS – sv EOC 3-3 (M.Zoetekouw 2x, K.Hendriks)
Quick Steps – PGS 6-2 (K.Hendriks, M.Zoetekouw)
PGS – CWP 2-3 (M.Zoetekouw, T.Herder)
PGS – KSD 0-2
PGS – Quick Steps 1-5 (J.v.Dalen)
PGS – Neta Dall 0-0
HS Texas DHB – PGS 1-1 (J.Zoetenbier)
PGS – RAS 5-5 (V.Heijker 2x, J.Zoetenbier, M.Zoetekouw, Hagenaar)
Wassenaar – PGS 2-1 (M.Zoetekouw)
PGS – DVC 3-0 (J.v.Dalen 2x, M.Zoetekouw)
sv EOC – PGS 5-1 (V.Heijker)
VELO – PGS 4-1 (J.v.Dalen)
PGS – VELO 1-0 (M.Kersten)
CWP – PGS 3-4 (M.Zoetekouw 2x, J.Zoutenbier 2x)
Kamraan – PGS 3-0
KSD – PGS 4-2 (E.Benjamin en ?)
Na de nederlaag tegen KSD was de stand onderin als volgt: 7. RAS 21-18, 8. Wassenaar 21-16, 9. PGS 21-15, 10. VELO 20-14, 11. CWP 21-14 en 12. DVC 21-10 (reeds gedegradeerd).
Op 17 april 1993 was de laatste competitieronde. P.G.S. moest thuis tegen HS Texas DHB en bij winst zou de club degradatie ontlopen. Echter P.G.S. speelde onthutsend slecht en stond bij rust al met 3-0 achter. Vlak na rust werd het zelfs 0-4 voor HS Texas DHB. P.G.S. kwam veels te laat “wakker” en wist uiteindelijk nog 3-4 te maken maar verloor de wedstrijd toch met 3-5. M.Zoetekouw 2x en E.v.Alem waren de doelpuntenmakers voor P.G.S. Omdat CWP en VELO wel hun laatste competitiewedstrijd wonnen degradeerde P.G.S., samen met DVC, naar de 2e Klasse.
Het geluk lachte P.G.S. nog enigsinds toe! Omdat VELO een aantal weken eerder niet kwam opdagen bij een wedstrijd kreeg de club 1 punt in mindering, wat dus betekende dat VELO en PGS gelijk eindigde. Een beslissingswedstrijd op 24 april 1993, op het veld van Celeritas, moest uitmaken welke club er alsnog degradeerde. Deze laatste strohalm pakte P.G.S. met beide handen aan. Via doelpunten van Marcel Zoetekouw, John Zoetenbier en Fred Hagenaar won P.G.S. vrij eenvoudig met 3-1 en bleef zodoende alsnog 1e Klasser.

Seizoen 1993-1994

Voor aanvang van seizoen 1993-1994 moest het bestuur van P.G.S. een moeilijke beslissing nemen. Omdat er diversen leden hadden opgezegd leek het de club het beste om onder deze omstandigheden slechts vijf seniorenteams i.p.v. zes in te laten schrijven bij de KNVB.
Het bestuur van P.G.S. had voor dit seizoen Wim Schenderling aangetrokken als trainer van de A-selectie. Martin Zoutenbier nam de begeleiding van het eerste en tweede elftal voor zijn rekening. Het eerste team draaide dit seizoen geen rol van betekenis in de 1e Klasse B HVB en eindigde met 18 punten uit 22 wedstrijden en de doelcijfers 39-54 vlak boven de degradatiestreep.
In december 1993 maakte de gemeente Den haag de toekomstplannen met Den Haag-Zuid West bekend. Deze plannen hielden in dat er diverse gebouwen rond de Genemuidenstraat gesloopt gingen worden en het Winkelcentrum Leyweg drastisch zou worden uitgebreid. Voor P.G.S., v.v.VOGEL en handbalvereniging SOS-Kwiek Sport had dit gevolgen dat zij in de toekomst van hun terrein moesten verdwijnen.

Seizoen 1994-1995

Om gezondheidsredenen moest PGS na één seizoen alweer afscheid nemen van trainer Wim Schenderling. Cor Ravensbergen werd de nieuwe technische man bij PGS.
Het eerste elftal van P.G.S. werd ingedeeld in de 1e Klasse A HVB met als tegenstanders Vredenburch, RAS, Schipluiden, Quick Steps, Semper Altius, HS Texas DHB, Flamingo’s/Bizon, SVGWGEB, Marine, sv De Jagers, DORR en Ariston’80.
Het werd een zeer wisselvallig seizoen voor P.G.S. De start van de competitie begon op 3 september 1994 uitstekend voor P.G.S. door een 2-3 overwinning (3 keer van John Zoutenbier) bij Marine. Er volgde grote nederlagen tegen De Jagers (2-5) en RAS (8-4) waardoor de club afzakte naar de onderste regionen. In oktober 1994 werd er alweer afscheid genomen van trainer Cor Ravensbergen en een nieuw technisch trio werd aangesteld. Theo Groenewege werd de coach, Harrie Heikoop en Koos Kalsbeek de veldtrainers. Uiteindelijk wist het eerste elftal zich alsnog te handhaven in de 1e Klasse A ondanks de wederom grote nederlagen tegen HS Texas DHB (8-0), sv De Jagers (9-1) en Semper Altius (0-7).
Er was voor dit seizoen ook nog positief nieuws te melden van het P.G.S.-front. De vereniging had na dik 10 jaar eindelijk weer eens een kampioen in haar midden. Het derde elftal werd op 1 april 1995, in de thuiswedstrijd tegen HTSV (8-1) glansrijk kampioen van de res. 2e Klasse D HVB.

Seizoen 1995-1996

Zoals bekend ontwikkelde de gemeente Den Haag de bouwplannen voor Den Haag-Zuid West. Als gevolg daarvan zullen P.G.S. en v.v. VOGEL binnenkort van hun terrein moeten verdwijnen. Aan het begin van dit seizoen begonnen de eerste werkzaamheden voor de uitbreiding van Winkelcentrum Leyweg. Begin september begon men met de sloop van het schoolgebouw en de gymzalen aan de Tinaarlostraat hoek Genemuidenstraat.
In september 1995 moest Rob Schrurs het voorzitterschap, door familieomstandigheden, met onmiddellijke ingang beëindigen. Piet Hessing nam de voorzittershamer van Rob Schrurs over. Voor het seizoen 1995-1996 schreef P.G.S. vijf seniorenelftallen in bij de KNVB. De zaalvoetbalafdeling had een enorme uitbreiding ondergaan. Er kwamen maar liefst twee teams bij waardoor de club nu beschikte over drie zaalvoetbalteams.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston’80, BSC’68, Cromvliet, Marine, Neta Dall, PGS, RAS, RVC, VCS en Vredenburch.   P.G.S. begon uitstekend aan de competitie. Toen op 11 november 1995 P.G.S. thuis Cromvliet met maar liefst 11-1 versloeg (de hoogste score in de P.G.S.-historie) had het team van trainer Theo Groenenwegen al 19 punten uit 9 wedstrijden en stond hiermee op een derde plaats met drie punten achterstand op de koplopers Vredenburch en Ariston’80. Helaas verloor P.G.S. in de maand november met 2-1 van koploper Ariston’80 en werd de wedstrijd tegen de andere koploper Vredenburch afgekeurd.
“Koning Winter” deed zijn intrede! Een strenge winter zorgde ervoor dat er maanden niet gevoetbald kon worden. Nadat in januari 1996 slechts één keer gevoetbald kon worden (3-0 winst bij Cromvliet), volgde pas op 18 maart 1996 de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. P.G.S. won deze wedstrijd bij P.Z.H. met 0-1 en veroverde door deze overwinning een tweede plaats in de 1e Klasse B.
Later hier meer…

Seizoen 1996-1997

Bij aanvang van seizoen 1996-1997 was er een drastische wijziging bij de KNVB ingevoerd. De H.V.B.-Klassen kwamen ter vervallen en het nieuwe District West III van de KNVB werd ingevoerd. Zodoende werd P.G.S.1 ingedeeld in de 4e Klasse B KNVB met als tegenstanders: Ariston’80, DORR, Duinoord, TAC’90, Nationale Nederlanden, Quick Steps, Postalia, DUNO, DSO, Rijswijk en Vredenburch. Verder schreef P.G.S. voor dit seizoen 5 senioren-elftallen in en twee zaalteams.
Het werd een moeilijk seizoen voor P.G.S. Ondanks de enorme stunt om de kampioenswedstrijd van DSO te verpesten door in Zoetermeer met maar liefst 1-5 te winnen, degradeerde P.G.S. alsnog uit de 4e Klasse.
Op 4 oktober 1996 kwam P.G.S.-icoon Joop van Alem te overlijden. Joop was in 1948 lid geworden van P.G.S. en had 48 jaar lang binnen de club een belangrijke inbreng geleverd. Door de verplichte verhuizing werd P.G.S. in eerste instantie een accommodatie aan de Gaarde toegewezen.

Seizoen 1997-1998

Seizoen 1997-1998 was een bijzonder seizoen in de historie van P.G.S. De gedwongen verhuizing van de Genemuidenstraat kreeg ineens een totale andere invulling dan verwacht. Sinds 1 juli 1997 werden P.G.S. en voetbalvereniging VOGEL op het Sportpark Ockenburgh gehuisvestigd. P.G.S. was dus weer terug op Ockenburgh, dat in de jaren vijftig al eens het voetbalhome van de club was. Sportpark Ockenburgh was toen nog een kale vlakte, waar de zeewind vrij spel had. Maar het Ockenburg van de jaren negentig was een prima accommodatie, waarop de vereniging een goede toekomst wachtte.
De verrassende ontwikkelingen van de afgelopen maanden, dat P.G.S. ineens Sportpark Ockenburgh kreeg toegewezen, kwam tot stand toen men hoorde dat sv Bohemen (bespeler van dit terrein) ook aan een andere setting toe was. Na diversen vergaderingen bracht sv Bohemen haar zaterdagafdeling onder bij P.G.S. en haar zondagafdeling bij VOGEL. Alles verliep in een goede harmonie en dankzij deze prettige samenwerking kon P.G.S. weer met zes seniorenelftallen aan de competitie deelnemen.
Zaterdag 4 oktober 1997 was een dag waarnaar bij P.G.S. al lang werd uitgekeken. De club vierde n.l. deze dag haar 50-jarig bestaan. Het zou een mooie dag worden die werd geopend met een voetbalwedstrijd tussen oud- en jong- P.G.S.1. Daarna werden alle gasten, in grote getalle aanwezig, ontvangen in het fraai aangekleed clubhuis.
Vervolgens werden “de sprekers” ingeleid. Als eerste maakte Burgemeester Deetman bekend, dat de Gemeente Den Haag P.G.S. had onderscheiden met het toekennen van de Sportpenning. Van KNVB-voorzitter Jan Wingelaar ontving P.G.S. een nieuwe Bonds-vlag, in de nieuwe huiskleur oranje en het moderne logo.
De receptie verliep voorspoedig en de daarop volgende feestavond werd een uiterst plezierige happening met goede muziek en vele fantastische feestgangers.

De poule-indeling van het eerste elftal voor het seizoen 1997-1998 in de zaterdag 5e Klasse B was als volgt: GDS/VVP, HDV, HPSV, HTSV, Jai Hanuman, LenS, MVO’72, PGS, RAS, REMO, VCS en Verburch.

De eerste competitiewedstrijd op het nieuwe complex won P.G.S. met maar liefst 14-0 van H.D.V. Die zaterdag 6 september 1997 was sowieso een unieke zaterdag want alle P.G.S.-elftallen wisten hun eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Het eerste elftal draaide een goed seizoen. Het team van trainer Herwijn van Elswijk eindigde zelfs op een tweede plaats in de 5e Klasse B en “pakte” zelfs de 2e Periodetitel waardoor men kon deelnemen aan de nacompetitie. Samen met HTSV en RAS werd er een halve competitie gespeeld voor promotie naar de 4e Klasse. P.G.S. wist zich ten koste van HTSV en RAS te plaatsen voor de finale poule. De strijd ging nu tussen DWO, Neta Dall en P.G.S. Op 23 mei 1998 eindigde de laatste wedstrijd uit deze poule tussen P.G.S. en Neta Dall in 1-1. Door dit resultaat promoveerde, door een beter doelsaldo, Neta Dall naar de 4e Klasse. Het bleek echter dat Neta Dall zowel tegen DWO als tegen P.G.S. met niet-speelgerechtigde spelers had gespeeld en P.G.S. maakte hiermee de KNVB op attent. En toen begon pas echt “de soapserie” over Neta Dall….
Op 16 juni 1998 riep de KNVB beide partijen op voor een mondelinge behandeling. Neta Dall kwam echter niet opdagen ivm vakantie. Twee maanden later, op 12 augustus, riep de KNVB wederom beide partijen op maar wederom kwam Neta Dall niet opdagen ivm vakantie. Op 31 augustus weer het zelfde verhaal met de zelfde afloop. Inmiddels was de nieuwe competitie al begonnen en omdat de KNVB geen beslissing durfde te nemen bleef P.G.S. “gewoon” 5e Klasser.
Op zaterdag 4 april 1998 bekroonde het tweede elftal van P.G.S. een voorspoedig verlopen competitie met het behalen van de titel in de Reserve 6e Klasse H.

Seizoen 1998-1999

P.G.S. ging groter het nieuwe seizoen in. Na een verheugende toename van het aantal leden (van 96 naar 117 spelende leden) schreef het bestuur van P.G.S. voor seizoen 1998-1999 weer zeven senioren-elftallen bij de KNVB in. Ook beschikte P.G.S. dit seizoen over één zaalvoetbalteam. Het eerste elftal van P.G.S. werd ingedeeld in de 5e Klasse C met als tegenstanders HTSV, MVO’72, LenS, Postalia, Wanica Star, RAS, WIK, PZH, Quick Steps, VCS en HDV.
Na de deceptie van afgelopen seizoen pakte het team van trainer Herwijn van Elswijk de draad weer op en ging uitstekend van start. De ene na de andere competitieoverwinning werd behaald en pas op 5 december 1998 werd het eerste puntverlies geleden (P.G.S.-P.Z.H. 4-4). Ook de laatste wedstrijd van het jaar 1998 won P.G.S. (7-2 tegen HTSV) en zodoende werdmen in ieder geval “winterkampioen”.
Ook na de winterstop bleef P.G.S. maar winnen. Op 20 februari 1999 speelde men bij Quick Steps de topper van de 5e Klasse C. Quick Steps had voor deze wedstrijd slechts één verliespunt minder terwijl de andere concurrent Postalia op drie verliespunten stond. Door een doelpunt van André Hack won P.G.S. deze topper met 1-0 waardoor de club een grote stap richting kampioenschap zette. Op 6 maart 1999 kon P.G.S. het kampioenschap practisch zeker stellen in de thuiswedstrijd tegen Postalia. Helaas liep dit echter anders af, Postalia won met 1-2 en kwam zodoende qua verliespunten op gelijke hoogte met P.G.S.
Op 20 maart won P.G.S. met maar liefst 9-1 bij LenS. Na 34 seconden maakte Quinten Blokpoel de 0-1 en dit doelpunt was tevens het 100e competitiedoelpunt voor dit seizoen voor P.G.S. Omdat Postalia een relatief moeilijker programma had werd P.G.S. uiteindelijk kampioen in de 5e Klasse C.

Eindstanden P.G.S.-elftallen seizoen 1998-1999
P.G.S.1 – 5e Klasse C  1e plaats 20-55 doelsaldo 127-44
P.G.S.2 – Res. 5e Klasse E  6e plaats 17-21 doelsaldo 42-31
P.G.S.3 – Res. 7e Klasse G  4e plaats  21-35 doelsaldo 67-45
P.G.S.4 – Res. 6e Klasse J  8e plaats  22-22  doelsaldo 47-97
P.G.S.5 – Res. 8e Klasse I  1e plaats  22-53  doelsaldo 67-38
P.G.S.6 – Res. 8e Klasse H 9e plaats  22-24  doelsaldo 60-84
P.G.S.7 – Res. 8e Klasse K  1e plaats  22-62 doelsaldo 122-24

Zaal P.G.S.1 – 3e Klasse C: 11e plaats 20-16 doelsaldo 84-111

Nog een bijzonder nieuwsfeit bij P.G.S. in het seizoen 1998-1999 was dat de club een eigen Homepage kreeg op Internet. Het was nog niet bekend hoeveel P.G.S.-leden een P.C. en/of internetverbinding hadden maar feit was wel dat de club met de moderne tijd meeging. Het eerste internetadres van P.G.S. luidde: http://home.worldonline.nl/~eugene/

Seizoen 1999-2000

Met ingaan van het seizoen 1999-2000 werd in het gehele amateurvoetbal het dragen van scheendekkers verplicht gesteld door de KNVB.
Op de Algemene Ledenvergadering van 11 november 1999 trad bestuurslid Hans van Leeuwen na een lange reeks van jaren af. Als dank voor de vele en langjarige diensten aan P.G.S. verleend, werd de aftredend secretaris benoemd tot Erelid van PGS

Voor het seizoen 1999-2000 schreef het bestuur van PGS zeven senioren elftallen bij de KNVB in en één zaalvoetbalteam.

De indeling van de zaterdag 4e Klasse B in seizoen 1999-2000 was als volgt: Ariston’80, DORR, DUNO, HPSV, HS Texas DHB, PGS, PKC’85, Schiebroek’94, TAC’90, Te Werve, Vredenburch en Zestienhoven.

Het werd een niet al te beste eerste seizoenshelft voor PGS Veel wedstrijden werden er verloren en rond de winterstop stond P.G.S. helemaal onderaan met slechts 6 punten uit 13 wedstrijden. De stand onderaan de 4e Klasse B was bij de jaarwisseling: 8. Vredenburch 12-16, 9. HS Texas DHB 13-16, 10. Schiebroek’94 12-12, 11. TAC’90 12-11 en dus 12. PGS 13-6.

Echter in de tweede seizoenshelft zagen we een herboren PGS en volgde wonderbaarlijk de ene na de andere overwinning. PGS speelde zich in veiligheid en wist hiermee bovendien de 3e Periodetitel in de wacht te slepen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 8 in winst om te zetten, speelde men 2 x gelijk en werd er 12 maal verloren. Met 26 punten, en een doelsaldo van 45 voor en 53 tegen, eindigde PGS op de 8e plaats van de 4e Klasse B van de KNVB.

Door het veroveren van een Periodetitel mocht PGS nu ineens de nacompetitie in en samen met DUNO en HPSV gaan uitmaken wie er zou mogen promoveren naar de 3e Klasse. Helaas was deze nacompetitie voor PGS te hoog gegrepen en eindigde men hierin als laatste.

>

Seizoen 2000-2001

?

Seizoen 2001-2002

>

Het 1e elftal van P.G.S. werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse B van het zaterdagvoetbal met als tegenstanders Duinoord, DUNO, GDA, Haagse Hout, Hoekse Boys, HWD, KSD, Nationale Nederlanden, Quick Steps, RVC/Rijswijk, TAC’90, Te Werve en Vredenburch.
Het werd een fantastisch seizoen voor trainer Wout Pronk en zijn mannen waarin de strijd om het kampioenschap lange tijd ging tussen HWD, RVC/Rijswijk en P.G.S.
Uiteindelijk eindigde P.G.S. met 18 overwinningen, 2 gelijke spelen en 6 nederlagen met 56 punten (doelsaldo 75-34) samen met RVC/Rijswijk op een gedeelde 1e plaats van deze 4e Klasse B. HWD kwam net één puntje tekort.

Op 4 mei 2002 werd op een bomvol Prinese Irene Sportpark de strijd om het kampioenschap van de 4e Klasse B definitief beslist. RVC/Rijswijk had in de reguliere competitie tweemaal gewonnen van P.G.S. dus was het de ploeg van trainer Wout Pronk alles aangelegen om van RVC/Rijswijk nu wel te winnen en hiermee het kampioenschap binnen te halen.
In het eerste kwartier van deze wedstrijd zag het daar echter niet direct naar uit maar bij het vorderen van de wedstrijd werd de groen-gele formatie alsmaar sterker. Het laatste kwartier van de eerste helft was volledig voor P.G.S.. Een schot van Jeffrey Engelhardt op het lege doel van RVC/Rijswijk was net iets te zacht zodat een verdediger de bal nog net voor de doellijn kon weghalen. De beste kans in de slotfase was voor Bjorn van de Brekel, die de bal langs de uitkomende keeper schoof maar helaas tegen de paal belandde. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0 tussenstand.
Drie minuten na de rust was er alsnog succes voor P.G.S. Een voorzet werd door André Hack tegen de doellat gekopt maar Kenneth Lamens kon de terugspringende bal alsnog van dichtbij in het doel werken (0-1). Tien minuten later was het wederom Lamens die de 0-2 aantekende. Een schot van Willem Pronk in het strafschopgebied van RVC/Rijswijk ketste precies voor de voeten van Lamens, die hier wel raad mee wist. Hiermee bracht Kenneth Lamens overigens zijn seizoensproductie op 23 doelpunten, waarmee hij samen met Quinten Blokpoel (ook dus 23) topscorer van P.G.S.1 werd.
Een minuutje later kreeg echter Quinten Blokpoel de rode kaart voorgeschoteld waardoor RVC/Rijswijk plotseling tegen een met tien man verder spelende P.G.S. meer begon aan te dringen, echter zonder succes. Integendeel zelfs, een vlijmscherp uitgevoerde tegenaanval bracht P.G.S. op een 0-3 voorsprong. Een voorzet van Bjorn van de Brekel werd door Jeffrey Engelhardt op fraaie wijze afgerond. Hiermee was de wedstrijd dus duidelijk gespeeld en kon P.G.S. één week na de 3-0 overwinning nu definitief het kampioenschap in de 4e Klasse B gaan vieren.
Met dit kampioenschap schreef P.G.S. overigens clubhistorie want nog nooit was de club in de 3e Klasse van de KNVB uitgekomen.

>

 

Het einde van PGS

De verenigingen PGS en VOGEL zijn in augustus 1998 naar Ockenburgh gekomen, omdat zij het complex aan de Genemuidenstraat moesten verlaten in verband met uitbreiding van het winkelcentrum Leyweg. Op het complex speelde toen de vereniging sv Bohemen, een fusieclub van de verenigingen svDHB en PDK. De vereniging sv Bohemen heeft zich toendertijd opgeheven en de leden van de zaterdagafdeling zijn toen overgestapt naar PGS, terwijl de zondagleden lid zijn geworden van Vogel. De verenigingen stonden toen onder voorzitterschap van respectievelijk Piet Hessing en Arie Toet. Begin seizoen 2002/2003 is Piet van Dam voorzitter van PGS geworden. Op 1 augustus 2002 besloten de besturen van beide verenigingen tot een fusie om zo de vereniging veilig te maken voor vreemde inwoning op het sportcomplex Ockenburgh en een financieel gezonde vereniging te behouden.

 

Palmares P.G.S.

Kampioenschappen:
1961-1962 2e klasse A HVB *
1970-1971 3e klasse A HVB
1983-1984 2e klasse B HVB
1998-1999 5e klasse C
2001-2002 4e klasse B
* = geen promotie

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij P.G.S.

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 ?
1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 Hans van Ginkel
1978-1979 Arie Zoetekouw
1979-1980 ?
1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 ?
1983-1984 Arie Zoetekouw
1984-1985 ?
1985-1986 ?
1986-1987 ?
1987-1988 ?
1988-1989 Arie Zoetekouw
1989-1990 Arie Zoetekouw
1990-1991 Martin Roeten
1991-1992 Martin Roeten
1992-1993 Martin Roeten
1993-1994 Wim Schenderling
1994-1995 Cor Ravensbergen / Theo Groenewegen (a.i.)
1995-1996 Theo Groenewegen
1996-1997 Herwijn van Elswijk
1997-1998 Herwijn van Elswijk
1998-1999 Herwijn van Elswijk
1999-2000 Herwijn van Elswijk
2000-2001 Frank van der Lem / Wout Pronk (a.i.)
2001-2002 Wout Pronk (kampioen 4e Klasse B)

Trainers van P.G.S. waarvan we nog niet de seizoenen van weten: Cor de Jong, Hans van Ginkel, Jaap Kolpa en Martin Zoutenbier.

Parade der voorzitters bij P.G.S.

1947-???? ?
???? -???? ?
???? – ???? Dick Lindhout
1967-1978 Hans van der Wolf
???? -???? ?
???? -1987 ?
1987-1991 Cor Alink
1991-1995 Rob Schrurs
1995-2002 Piet Hessing

Terreinen waar P.G.S. heeft gespeeld:

*

Zuiderpark

*

Erevoorzitter(s) P.G.S.:

Dick Lindhout

Ereleden P.G.S.:

Joop van Alem
Hans van der Wolf
Hans van Leeuwen
?
?

Lid van Verdienste bij P.G.S.

?
?
?
?

Zijn we nog allemaal naar op zoek..

 

Zijn we nog naar op zoek….