PGS VOGEL

Den Haag
01-07-2002 - Heden

Het ontstaan van de fusievereniging PGS/VOGEL

De voetbalverenigingen P.G.S.(zaterdag-vereniging)) en V.O.G.E.L.(zondag-vereniging) kwamen in augustus 1998 naar Ockenburgh, omdat zij het complex aan de Genemuidenstraat moesten verlaten in verband met uitbreiding van het winkelcentrum Leyweg. Op het nieuwe complex van P.G.S. en V.O.G.E.L. speelde toen ook de voetbalvereniging sv Bohemen, een fusieclub van de verenigingen svDHB en PDK. Sv Bohemen hefte zichzelf op een gegeven moment op en de leden van de zaterdagafdeling stapten toen over naar P.G.S., terwijl de zondagleden lid werden van V.O.G.E.L. P.G.S. en V.O.G.E.L. stonden toen onder voorzitterschap van respectievelijk Piet Hessing en Arie Toet.

Op 1 augustus 2002 besloten de besturen van beide verenigingen tot een fusie om zo de vereniging veilig te maken voor vreemde inwoning op het sportcomplex Ockenburgh en een financieel gezonde vereniging te behouden. Piet van Dam werd voorzitter van de nieuwe fusieclub PGS/VOGEL.
Beide clubs speelden jarenlang in de 5e Klasse, echter P.G.S. kende ineens een enorme opleving en promoveerde in seizoen 2001-2002 zelfs naar de 3e Klasse van de KNVB. V.O.G.E.L. hield er met nog slechts twee elftallen bijna op met bestaan waardoor de fusie ook wel heel noodzakelijk was.
De fusiepartners hadden de insteek om zowel op de zaterdag als de zondag voor een sportieve invulling voor de leden te zorgen. Zodoende kreeg PGS/VOGEL in haar eerste seizoen een zaterdag-tak met zeven elftallen en een zondag-afdeling met drie teams.

Seizoen 2002-2003

Het “Vlaggenschip” van de zaterdagafdeling kwam dus in het eerste jaar van de fusie uit in de 3e Klasse B KNVB, met als tegenstanders ‘s-Gravenzande VV, Hoekse Boys, KMD, Leonidas, Loosduinen, Maasdijk, MVV’27, PEC Den Haag, RVC/Rijswijk, Semper Altius en Zwaluwen Vlaardingen.
Het team van trainer Wout Pronk, met veel spelers tussen de 20 en 22 jaar en enkele routiniers, deed het met haar Engels aandoend spelletje vooral in de eerste seizoenshelft van de competitie ook nog eens verrassend goed. Sterker nog, toen PGS Vogel op zaterdag 16 november 2002 met 1-2 bij koploper Maasdijk won, draaide het elftal zelfs mee bij de bovenste plaatsen in de 3e Klasse B.
Uiteindelijk eindigde de debutant met 8 gewonnen wedstrijden, 4 gelijke spelen en 10 verloren duels met 28 punten (doelsaldo 37-42) op een keurige zesde positie in de 3e Klasse B. Enkele opvallende spelers van PGS Vogel 1 waren dit seizoen Quinten Blokpoel, Stephan van der Steen, Maurice Batelaan, Ted Groenewegen en Kenneth Lamens.

Ondanks de sportieve opgang was er binnen PGS Vogel één aspect dat de club wel ernstige zorgen baarde. PGS Vogel beschikte n.l. op Sportpark Ockenburgh over slechts één speelveld en een trainingsveld. Dit was natuurlijk veel te weinig voor een vereniging met maar liefst 10 senioren-elftallen.
Bovendien had PGS Vogel ook nog eens te maken met inwoning van de voetbalvereniging RTT’99, dat in totaal drie seniorenteams had. Hierdoor hadden de velden zwaar te lijden aan overbespeling. Op donderdagavond moesten het eerste en tweede elftal zelfs op het hoofdveld trainen.

Geluk bij een ongeluk kreeg PGS Vogel begin april 2003 van de gemeente te horen dat men het PGS Vogel-complex, naast dus voetbalvereniging D.Z.S. en achter discotheek Marathon, alweer z.s.m. moest verlaten in verband met de komst van een grote internationale school. PGS Vogel moest van haar terrein per 1 augustus 2004 vertrokken zijn.

Seizoen 2003-2004

PGS/Vogel startte dit seizoen met 7 seniorenteams op de zaterdag en 2 teams op zondag aan de competitie.
Het eerste zaterdag-elftal van PGS/Vogel kwam dit seizoen uit in de 3e Klasse C met ditmaal als tegenstanders Alexandria’66, Die Haghe, DUNO, ‘s-Gravenzande VV, Hoekse Boys, sv Loosduinen, Maasdijk, PPSC, RVC/Rijswijk, Semper Altius en SEV.
Het team van trainer Wout Pronk kende het gehele seizoen een enorme blessuregolf en kende daarom dan ook weinig positieve resultaten. Met slechts drie overwinningen, drie gelijke spelen en maar liefst 16 nederlagen eindigde PGS/Vogel dan ook met slechts 12 punten uit 22 duels (doelsaldo 27-63) als laatste in de 3e Klasse C en maakte hiermee weer de trieste gang terug naar de 4e Klasse van het zaterdagvoetbal.
Zoals gewoonlijk vierde de voetbalclub PGS Vogel aan het einde van het seizoen haar traditionele familiedag. Ditmaal stond het feest aan de Wijndaelerweg echter geheel in het teken van Jan Pronk, bepaald geen onbekende in het Haagse voetbalwereldje en vader van trainer Wout Pronk. Jan was n.l. jarig en bereikte die dag de mooie leeftijd van 80 jaar.
Om die reden waren ook de Haagse wethouder Wilbert Stolte en Arthur Paulides van de KNVB voor het feest van Pronk uitgenodigd. Pronk zelf wist nog van niets. De hele dag waren vrienden, familie en kennissen met de jarige in de weer geweest zonder te verklappen wat hem te wachten stond. Rond zeven uur die avond was het moment daar, om jarige Jan in het zonnetje te zetten.
De wethouder sprak de jarige toe en had het over ‘een speciale dag voor een bijzonder persoon’. Behalve dat Jan Pronk in die tijd nog steeds actief floot, deed hij nog veel meer binnen de vereniging PGS Vogel.
Zo voorzag de toen 80-jarige Hagenaar al 25 jaar lang de grasvelden van de voetbalclub van de belijning en zorgde hij voor het onderhoud van het clubhuis en de kleedruimtes.
Pronk is bovendien niet te beroerd om de bezem ter hand te nemen als het terras voor de kantine moet worden schoongeveegd. Dat verdient respect en dankbaarheid, constateerde de wethouder.
Het deed wethouder Stolte daarom ook genoegen dat hij namens de gemeente Den Haag Jan Pronk mocht onderscheiden met de Haagse stadspeld voor zijn volledig belangeloze inzet voor het Haagse voetbal in het algemeen en PGS Vogel in het bijzonder. Luid toegezongen door de aanwezigen kreeg Pronk het vervolgens even zwaar. Zichtbaar ontroerd kreeg hij de speld op het overhemd gespeld.
Maar daar bleef het niet bij, want ook de afgevaardigde namens de KNVB, Arthur Paulides, had nog een mooie verrassing voor Pronk in petto. Jan Pronk kreeg van Paulides de zilveren waarderingspeld uitgereikt. Bij de speld hoorde ook een oorkonde. En zo stond Jan Pronk daar temidden van al die mensen met zijn handen vol cadeau’s en nog besefte hij niet wat hem overkwam. En om het nog erger te maken, nam ook nog Piet van Dam, voorzitter van PGS Vogel, het woord. Hij maakte namens het bestuur Jan Pronk lid van verdienste van de vereniging. Daar hoorde uiteraard een beeldje met een fluit bij. Maar misschien nog wel het allermooiste cadeau was het straatnaambordje. “Beste Jan, waren de woorden van voorzitter Van Dam, zoals je weet is dit de laatste officiële gebeurtenis in deze kantine. We verhuizen naar een paar velden verderop, naar het complex van HS Texas DZS, omdat we plaats moeten maken voor een internationale school. Naar HS Texas DZS loopt een pad en wij vonden het een leuk idee om dat pad naar jou te vernoemen. Het Jan Pronkpad. Je moet het alleen wel elke keer zelf aanvegen.” Een ontroerde Pronk: “Ik zal blijven fluiten, zolang mijn lichaam dat toelaat. Jan Pronk was een dankbaar man en noemde deze dag de mooiste dag van zijn leven !”

Seizoen 2004-2005

Goede raad was duur, maar uiteindelijk kreeg PGS VOGEL vanaf het seizoen 2004-2005 het complex van HS Texas DHB toegewezen. Deze club ging op haar beurt weer fuseren met- en inwonen bij D.Z.S (De Zwarte Schapen), een stukje verder op Sportpark Ockenburgh.
Wederom een mooie locatie alleen viel de kantine niet echt in de smaak. Met veel zelfwerkzaamheid en de aanpak van bouwbedrijf Lammertink was op 1 augustus 2004 de kantine en de keuken geheel gemoderniseerd en kon de club er met een gerust hart gasten ontvangen en feesten vieren. Boven de kantine werd er nog een verdieping geplaatst alwaar een prachtige bestuurskamer, een commissiekamer en een kantoor konden worden gerealiseerd.

           De in 2005 geopende kantine

Ondanks de degradatie van het 1e elftal van afgelopen seizoen ging het enorm goed met de voetbalvereniging PGS/Vogel want bij aanvang van dit seizoen schreef de club voor de zaterdag negen seniorenelftallen en voor de zondag vier seniorenelftallen en twee damesteams bij de KNVB in.
Het 1e elftal van PGS/Vogel werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders FC Boszoom, Harga Sport, HPSV, PEC Den Haag, Quick Steps, RAS, RFC 2000, RVC/Rijswijk, Victoria’04, VVK’68 en Zwarte Pijl.
In het vierde seizoen van trainer Wout Pronk draaide PGS Vogel een redelijk goede eerste seizoenshelft en ging met 29 punten uit 15 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats met 3 punten achterstand op koploper Victoria’04 de winterstop in.

Terwijl steeds meer amateurclubs uit de regio tijdens de winterstop zich gingen voorbereiden op de tweede seizoenshelft in Portugal, Turkije of Spanje vertrok de bijna voltallige selectie van PGS Vogel naar het plaatsje Geel in België, waar men te gast was bij FC Anker. De selectie verbleef in herberg “Zonnedauw”, op 4 kilometer afstand van het centrum van Geel. Het 1e elftal van PGS/Vogel won  met 3-7 van FC Anker en het 2e met 0-4. Verder werd er dit weekend flink aan de teambuilding gewerkt en bleef men feesten tot in de kleine uurtjes.

Ook in de tweede seizoenshelft presteerde het eerste elftal goed. Op zaterdag 9 mei 2005 wisten de mannen van trainer Pronk, door een ruim uitgevallen overwinning op Quick Steps (8-2) en het verlies van RVC Rijswijk bij RAS, zelfs de 3e Periodetitel in de wacht te slepen. PGS Vogel eindigde uiteindelijk met 39 punten uit 22 duels (doelsaldo 64-45) als vierde in de 4e Klasse C achter kampioen Victoria’04 (50 punten), VVK (48) en RAS (42).
Door het veroveren van de 3e Periodetitel kreeg PGS Vogel, middels de nacompetitie, een extra kans om alsnog te promoveren naar de 3e Klasse. In de eerste wedstrijd moest PGS Vogel in Stadt aan ‘t Haringvliet aantreden tegen SNS. Men begon uitstekend aan deze nacompetitie want door o.a. doelpunten van Kenneth Lamens en André Hach wist PGS Vogel met 1-2 te winnen. Een week later, op zaterdag 21 mei, stond op Sportpark Ockenburgh de return op het programma. PGS Vogel hoefde slechts gelijk te spelen om verder te komen in deze nacompetitie.
Nog voor rust nam PGS Vogel, door doelpunten van Quinten Blokpoel en Bjorn van der Brekel een riante 2-0 voorsprong maar in de tweede helft liep alles ineens helemaal anders. SNS won uiteindelijk met 2-3 waardoor strafschoppen noodzakelijk werden. SNS won deze strafschoppenserie en PGS Vogel stond ineens geheel onverwacht met lege handen.

Seizoen 2005-2006

Op 2 september 2005 werd het fantastische nieuwe complex officieel geopend door de wethouder van sport, de heer W. Stolte.
>
Met wederom trainer Wout Pronk aan het roer werd het eerste elftal dit seizoen weer ingedeeld in de 4e Klasse C met ditmaal als tegenstanders; Ariston’80, FC Boszoom, Delft, DVC, GDA, Haaglandia, HS Texas DZS, KMD, PEC Den Haag en Schipluiden.

>

Later hier meer over seizoen 2005-2006….

>

Seizoen 2006-2007

>
Bij aanvang van seizoen 2006-2007 nam Piet van Dam afstand van het voorzitterschap en werd hij opgevolg door verenigingsmanager Ton Oppers.

 

 

 

Aan het eind van het seizoen 2005/2006 is de gemeente begonnen aan een renovatie van het gehele complex Ockenburgh en dat ziet er op het ogenblik dan ook fantastisch uit. Nieuwe omheiningen, mooie banken om elk veld en het gehele complex is geasfalteerd. Het is een heel mooi complex geworden, waar Pgs/Vogel nog jaren van wil genieten.

Seizoen 2007-2008

De indeling van West II zaterdag 4e klasse C was in seizoen 2007-2008 uit de volgende clubs samengesteld: GDA, HMSH. Hoekse Boys, HPSV, HSTexasDZS, Loosduinen, PGS/Vogel, Schipluiden, VCS, VVK, Wanica Star en Westlandia.

Op de slotdag van de competitie toonde PGS/Vogel tegen HMSH veerkracht. Na het gelijke spel tegen concurrent GDA (1-1) en het verlies tegen VCS (0-1) werd op zaterdag 19 april 2008 aan de Vrederustlaan een ruime overwinning (0-2) behaald.

De ontlading bij trainer Hans Lamens en zijn spelers was groot toen scheidsrechter den Breejen uit ‘s-Gravenzande bij een 0-2 voorsprong affloot. PGS/Vogel was na een jaar 4e Klasse weer teruggekeerd in de 3e Klasse.

Seizoen 2008-2009

>

Zaterdag 3e Klasse C seizoen 2008-2009: Die Haghe, DVO’32, KMD, Lombardijen, Monster, PGS-Vogel, PPSC, Schiebroek’94, Victoria’04, VVK’68, YVV De Zwervers en sc Zuiderpark.

Aan het begin van seizoen 2008-2009 had PGS-Vogel zo’n 380 leden, maar dat zou aan het einde van dit seizoen drastisch verminderen. Aan het einde van dit seizoen stapten n.l. zo’n tweehonderd leden van PGS/Vogel , de zogenaamde “Engelse tak” , over naar voetbalvereniging Wilhelmus. Voor de Ockenburgh-bewoners betekende dit een enorme klap.

Later hier meer….

Seizoen 2009-2010

>

Tijdens de algemene ledenvergadering van PGS/Vogel op 18 oktober 2009 werd duidelijk dat de club er gelukkig sportief en financieel goed voorstond. Toch worden besprekingen met andere clubs over een eventuele fusie op deze vergadering niet uitgesloten. Dit onderwerp bleef dus bij het bestuur en de leden bespreekbaar. Volgens interim-voorzitter Ton Oppers bleef PGS/Vogel om zich heen en naar de toekomst kijken. Andere activiteiten en mogelijkheden buiten het voetbal, bijvoorbeeld kinderopvang, werden ook onderzocht.
Tijdens deze vergadering werden ook vijf nieuwe bestuursleden voorgesteld voor de zondagafdeling, te weten Sebastiaan van Dijk, Ulrich Koeze, Kenneth Lamens, Jan Pronk en Rex van Os. Deze verjonging van het bestuur betekende een verrijking voor de club. Ton Oppers bleef interim voorzitter van PGS Vogel maar zou wel meteen plaats maken als er eventueel op opvolger zich beschikbaar stelde. Secretaris Leen van Mastrigt trad wel af.

De zaterdag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 2009-2010 uit de volgende clubs samengesteld: Duindorp SV, GDA, GSC-ESDO, HDV, HPSV, sv Loosduinen, PGS-VOGEL, Quick Steps, RAVA-PEC, TAC’90, Te Werve, VCS en Wanica Star.

>

Seizoen 2010-2011

Tijdens de druk bezochte Algemene Ledenvergadering van PGS Vogel op donderdagavond 25 november 2010 lag Leen van Mastrigt na veertig jaar zijn functie als penningmeester neer. Hij ging echter niet verloren voor de club want op sportpark Ockenburgh bleef Van Mastrigt voor de club de kantineadministratie verzorgen en lid van de kascommissie. De gestopte penningmeester viel een luid applaus ten deel en hij ontving ook de nodige cadeaus. Kenneth Lamens was al eerder uit het bestuur teruggetreden omdat zijn vele werkzaamheden het niet meer toelieten. Ton Guth had ook aangegeven dat hij na dit seizoen zijn taken zal neerleggen. Sebastiaan van Dijk wed benoemd tot de nieuwe penningmeester.
Het bestuur van PGS Vogel zag er nu al volgt uit: Ton Oppers (voorzitter/secretaris), Jan Pronk (algemene zaken), Sebastiaan van Dijk (penningmeester), Oelie Koeze (juridische zaken), Rex van Os (zondag en sponsoring) en Ton Guth (zondag).

Het eerste elftal van PGS-VOGEL werd dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C met daarin als tegenstanders; Die Haghe, GDA, Honselersdijk, HVC’10, KMD, sv Loosduinen, Monster, MSV’71, Naaldwijk, Semper Altius, SEV, VDL en  Westlandia.

PGS/VOGEL speelde een dramatisch eerste seizoenshelft en stond in de winterstop met 3 punten onderaan in de 3e Klasse C. Na de winterstop liet het team van trainer Stephan van der Steen toch zien dat men niet voor spek en bonen meedeed. Met een geweldige eindspurt werden ineens veel punten binnen gehaald maar helaas kwam deze eindspurt net iets te laat. Op zaterdag 7 mei 2011 nam PGS/VOGEL, met 16 punten (5x winst, 1x gelijk en 20x verlies) uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 31 voor en 78 tegen, als klein clubje met een groot hart met gepaste trots afscheid van de 3e Klasse.
Willem Pronk, Bjorn van den Brekel en Jochem van Loon besloten het na dit seizoen wat rustiger aan te gaan doen en namen afscheid van het eerste elftal.

Seizoen 2011-2012

>

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van  24 november 2011 lag Ton Oppers zijn functie neer als voorzitter van PGS/Vogel. Ton Oppers had er dan twaalf jaar opzitten als voorzitter en bestuurslid van de Ockenburgh-bewoners maar vond het nu tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe voorzitter. Het bestuur er al snel in geslaagd een nieuwe voorzitter te vinden in de persoon van Kerst Koeze.
Het bedrijf van Kerst Koeze, Koeze Makelaars, nam ook gelijk het sponsorschap bij de club over van C1000, dat jarenlang ook haar naam had verbonden aan het traditionele toernooi, dat de club bij aanvang van het seizoen hield.
Ton Oppers ging echter niet verloren voor de club want hij ging binnen PGS / Vogel verder aan de slag als clubmanager.

PGS/Vogel startte dit nieuwe seizoen met minder teams dan in het vorig seizoen. De zaterdagafdeling beschikte nog over vier teams (was vijf) en de zondagafdeling beschikt slechts over drie teams (was vier).

Het eerste zaterdag elftal van PGS/Vogel werd voor dit seizoen in de 4e Klasse C ingedeeld met als tegenstanders BMT, Hsv Escamp, GDA, HDV, HMSH, HPSV, Quick Steps, TAC’90, Vredenburch, Wanica Star en Te Werve.

>

>
Door een 3-2 overwinning op BMT in de allerlaatste competitiewedstrijd eindigde PGS/VOGEL met 44 punten uit 22 wedstrijden op een derde plaats in de 4e Klasse C en stelde zich hiermee zeker van de nacompetitie. In deze nacompetitie voor promotie naar de 3e Klasse trof men de 4e-Klassers Ariston’80 en Wilhelmus.

>

Seizoen 2012-2013

Voor het seizoen 2012-2013 schreef het PGS Vogel bestuur voor de “zaterdag” 5 seniorenelftallen en voor de zondagcompetitie 1 elftal bij de KNVB in.

PGS/Vogel ging de onlangs overleden Jan Pronk eren met een naar hem vernoemd toernooi. Jan Pronk was vele jaren actief voor de club op Ockenburgh en niet alleen als scheidsrechter. Dagelijks was hij er te vinden voor zijn werkzaamheden op en rond het complex. Het jaarlijks terugkerende toernooi van de selectie – tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen – werd altijd het C 1000 toernooi genoemd, naar de hoofdsponsor van PGS/Vogel. Aangezien het bedrijf inmiddels geen hoofdsponsor meer is, moest uitgekeken worden naar een nieuwe naam. Daar had PGS/Vogel dus niet lang over na hoeven te denken en vanaf dit seizoen ging het traditionele toernooi verder onder de naam “In memoriam Jan Pronk toernooi”.
Het toernooi vond plaats op de zaterdagen 4 en 11 augustus. Deelnemers waren Loosduinen, BSC’68, Scheveningen 2 en PGS/Vogel. Deelnemer sv Loosduinen wist uiteindelijk beslag te leggen op de eerste plaats door in de finale PGS Vogel met 0-5 te verslaan.

Op 19 november 2012 overleed, na een lang ziektebed, oud PGS/Vogel voorzitter Piet van Dam op 71-jarige leeftijd. Binnen PGS/Vogel stond Van Dam bekend als een markante persoonlijkheid die bij de totstandkoming van de fusie in 2002 een belangrijke rol had vertolkt.

Tijdens de gezellig druk bezochte nieuwjaarsreceptie van zaterdag 5 januari 2013 werd Ton Oppers tot Erelid van PGS/Vogel benoemd. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn grote inzet in het verleden als voorzitter en voor zijn vele werkzaamheden en de vele uren die hij als verenigingsmanager in onze PGS/Vogel steekt. Ton was een echt voorbeeld voor de vrijwilligers.

Wederom kwam het 1e elftal van PGS/Vogel dit seizoen uit in de 4e Klasse C van het zaterdagvoetbal, met ditmaal als tegenstanders: BMT, Celeritas, HDV, Hercules, KSD, Oosterheem, TAC’90, Te Werve, VUC, Wanica Star en Wilhelmus.

>

>

Op zaterdag 4 mei 2013 speelde PGS/Vogel haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen sv Oosterheem. Dit was tevens de allerlaatste wedstrijd van de spelers Mo Oulali, Ed van Delden en trainer Stephan van der Steen, voor de groen-gele formatie.
Mo Oulali (30), verhuisde na dit seizoen naar Tiel. Mo speelde in 2003 en 2004 voor de club om er vervolgens in 2010 terug te keren. Ed van Delden(38) kwam in 2002 over van het toenmalige LenS. Na tien seizoenen en vele hoogte en dieptepunten zei hij het selectie voetbal vaarwel en ging een stapje lager gaan spelen in PGS/Vogel 3.
Tevens was dit ook de laatste wedstrijd op de bank voor trainer Stephan van Steen. Van der Steen gaf de club in november aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en vertrok naar het Zoetermeerse DSO. De wedstrijd eindigde overigens in 4-4!

 

Het 3e elftal, het (vrienden)voetbalteam van PGS/Vogel, dat eerder dit seizoen geconfronteerd werd met ernstige agressie en openlijk geweld in het competitieduel tegen het tweede zaterdagteam van Haaglandia, trok zich begin januari 2013 terug uit de competitie. Voor diverse spelers was het door dit incident niet meer aantrekkelijk om binnen de lijnen te verschijnen. Het grootste deel van het voormalige derde team werd overgeheveld naar het tweede van PGS Vogel.

>

Seizoen 2013-2014

Voor het seizoen 2013-2014 werd bij PGS-Vogel voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenteams ingeschreven bij de KNVB. De zaalvoetbalafdeling bestond uit 1 team.

In dit seizoen zwaaide Hans Lamens weer de scepter bij de A-selectie en was de trainer hiermee na drie seizoenen weer teruggekeerd bij PGS-Vogel. Naast Hans Lamens zag de technische staf bij PGS-Vogel er dit seizoen als volgt uit: Ronald Telle (teammanager), Jeroen Vos (trainer 2e elftal), Rob van Alem (keeperstrainer) en Fred van Alem (verzorger).

De indeling van West II zaterdag 4e klasse C was in seizoen 2013-2014 uit de volgende clubs samengesteld; BMT, Duindorp SV, HDV, HVV Hercules Den Haag, KSD-Marine, sv Loosduinen, PGS/VOGEL, RAS, Vredenburch, VUC, Wanica Star, Te Werve, en Wilhelmus.
Echter nog voor aanvang van de competitie besloot Vredenburch zich uit de competitie terug te trekken, omdat zij onvoldoende spelers en geen trainer (meer) hadden. Het aantal teams in de 4e klasse C werd als gevolg van de terugtrekking tot 12 teams gereduceerd. Iedere speelronde waren er dus 2 teams vrij.

Nog voor aanvang van de competitie werd er van vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus door de A-selectie een trainingskamp in Doorwerth belegd.

In de eerste seizoenshelft speelde PGS-Vogel een anonieme rol in de competitie. Tijdens de winterstop hadden de mannen van trainer Lamens van de 11 competitiewedstrijden er 5 gewonnen en 6 verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 22-29, stond PGS-Vogel op de zevende positie van de ranglijst van de 4e Klasse C.

In de tweede competitiehelft zagen we een veel beter presterend PGS-Vogel terug. Voor het kampioenschap in 4C was de afstand al te groot op de koplopers Duindorp SV en sv Loosduinen, dus de doelstelling werd bij de eerste vier proberen te eindigen om zodoende nacompetitie voor promotie af te dwingen.
De ene overwinning volgde op de andere overwinning voor PGS-Vogel en de mannen van Hans Lamens kregen aansluiting bij de top vier van de 4e Klasse C. Vlak voor het einde van het seizoen werd de competitie overigens ineens helemaal weer op zijn kop gegooid toen VUC uit de competitie werd genomen. PGS-Vogel haalde de doelstelling helaas niet. Van de uiteindelijke 20 competitiewedstrijden werden er 12 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 37 punten, en de doelcijfers 44-35 eindigde PGS-Vogels 1 op de vijfde positie van de eindranglijst.
Jimmy Kipp werd dit seizoen, met 16 doelpunten, topscorer bij PGS-Vogel 1.

Verder dit seizoen weinig bijzonderheden bij PGS-Vogel. Helaas was er dit seizoen ook geen kampioen te melden bij de Ockenburgh-bewoners.

Overigens kwam op 13 oktober 2013 buurman sv Die Haghe, door een fikse brand, zonder clubhuis te zitten. Nadat sv Die Haghe eerst twee weken bij Toofan was opgevangen kon de club een paar maanden intrekken bij The Hunrgy Mind. Het gebouw van The Hungry Mind leende zich echter niet echt meer als voetbal clubhuis. Gelukkig voor sv Die Haghe toonde PGS-Vogel zich bereid om te praten over het tijdelijk delen van het clubgebouw. Na enkele avonden heen en weer praten werd er een mooie oplossing gevonden en de samenwerking in het voorjaar van 2014 gestart. Deze samenwerking zou tot oktober 2016 duren.

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van PGS-Vogel schreef voor het seizoen 2014-2015 voor de zaterdagcompetitie 5 seniorenelftallen in en voor de zondag 1 team. De zaalvoetbalafdeling bestond dit seizoen uit 3 teams.

In augustus overleed Kerst Koeze, de voorzitter van PGS-Vogel, na een ongelijke strijd tegen een vreselijke ziekte.

Op de Algemene ledenvergadering van donderdag 22 januari waren de bestuursleden Sebastiaan van Dijk, Ulrich Koeze en Jan Pronk aftredend en niet herkiesbaar. Ton Oppers, bleef aan als bestuurslid, maar wisselde van functie: van interim-voorzitter naar secretaris. Theo Groenewegen werd gekozen als de nieuwe voorzitter van PGS-Vogel.
Het nieuw gekozen bestuur van PGS-Vogel zag er nu als volgt uit: Theo Groenewegen (voorzitter), Ton Oppers (secretaris), Leen van Mastrigt (1e penningmeester) en Jan Ros (2e penningmeester). Ook Leon van Mastrigt heeft zich bereid verklaard om zijn functie als wedstrijdsecretaris voort te zetten. De functie verenigingsmanager kwam te vervallen.
Ulrich Koeze en Jan Pronk zouden, zo nodig, hun expertise aanwenden om het bestuur te gaan ondersteunen. Dit gold ook voor Sebastiaan van Dijk (kascommissie).
De technische staf van PGS-Vogel zag er dit seizoen als volgt uit: Hoofdtrainer: Hans Lamens, tweede trainer: Jeroen Vos, keeperstrainer: Rob van Alem, technisch coördinator selectie: Ronald Telle, verzorger: Fred van Alem en grensrechter: Eus Blom.
Deze technische staf had voor aanvang van dit seizoen goede zaken gedaan want maar liefst 16 spelers hadden overschrijving naar PGS-Vogel geregeld. Deze nieuwe spelers waren: M. Blom (Die Haghe), S. de Haan (Die Haghe), B. Tabbers (Die Haghe), M. vd Hoek (Die Haghe), C. Gernaer (Die Haghe), R. Bhoedjang (Die Haghe), T. Bouwman (Houtwijk), J. Bosman (Houtwijk), R. Brute (Erasmus), S. Kraaijeveld (Erasmus), B. van Gorselen (VUC), M. van Duinen (HPSV), O. Hasan (DUNO), R. Udondek (DUNO), B. Benahdelouahed (De Ster) en R. Noorman (FC Gravezande).
De spelers die PGS-Vogel trouw waren gebleven waren: J. Vos, Quinten Blokpoel, P. van Schepen, R. van Herp, Jimmy Kipp, B. Gombault, J. Brouwer, R. Spaans, D. Flothuis, M. vd Vlist, A. Oosterveer, R. van Rijthoven, E. Gerritsen, V. Sloot, M. van Alem, R. Hack, M. Vivaldi en Patrick Pronk.

De indeling van West II zaterdag 4e klasse B was in seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, HDV, Hercules, HPSV, Loosduinen, Maasdijk, MSV’71, PGS/Vogel, RAS, Te Werve, Verburch, Vredenburch en Wanica Star.

Het Vlaggenschip van PGS/Vogel kende een bewogen seizoen met vele “ups” maar zeker ook met “downs”. Het begin van de competitie begon PGS/Vogel met wat nieuwe spelers in zowel het eerste als in het tweede elftal. Na een lange voorbereiding mochten de mannen van trainer Hans Lamens op zaterdag 6 september de competitie openen met een thuiswedstrijd tegen Verburch. Gezien de uitslag (0-3) verliep deze wedstrijd niet zoals een ieder van PGS-Vogel had gehoopt. Later in de competitie bleek wel dat Verburch bijna het hele seizoen onverslaanbaar was en uiteindelijk ook simpel de titel in de 4e Klasse B wist te veroveren.
De competitie in de 4e Klasse B van het zaterdagvoetbal was dit seizoen sowieso geen pretje met een oneven aantal teams. Dit betekende dat PGS/Vogel in de tweede speelronde alweer vrij was. Een enorme domper volgde op 20 september toen er wederom op Ockenburgh werd verloren. Ditmaal was MSV’71 de meerdere. Mario van Duinen scoorde in deze wedstrijd het eerste competitiedoelpunt van dit seizoen.
Toen volgde er op 27 september sv Loosduinen uit.Wat eigenlijk niemand verwachte was dat de Loosduiners met een klinkende 1-5 (doelpunten Roel Brute 2x, Jimmy Kipp, Ronnie Spaans en Tony Bouman) nederlaag aan de kant werden gezet.

Vervolgens trok Wanica Star zich terug uit de competitie waardoor de 4e Klasse B nog maar uit 12 clubs bestond, met andere woorden: nog minder wedstrijden en om de zoveel weken weer een extra vrij weekend, iets waar een voetballer niet op zit te wachten.
Op 11 oktober behaalde het team van trainer Lamens een geweldig resultaat door bij koploper Te Werve met 0-1 te winnen. Good old Quinten Blokpoel was in deze wedstrijd the matchwinner.
Ondanks de “verplichte” vrije zaterdagen had PGS/Vogel na een valse start zijn draai in de competitie aardig gevonden. De wedstrijden tegen Hercules (3-0), RAS (7-0), HDV (3-6) en HPSV (7-0) werden allemaal gewonnen en tegen Maasdijk (2-2) en Vredenburch (1-1) werd er gelijk gespeeld. PGS/Vogel ging dus met 20 punten uit 10 wedstrijden als vijfde van de ranglijst de winterstop in. Te Werve en Verburch waren met 27 punten uit 11 wedstrijden de koplopers, gevolgd door Maasdijk (11-22) en sv Loosduinen (11-21).

Op zaterdag 14 februari begon de tweede seizoenshelft. BMT-PGS/Vogel eindigde in 1-2 en de week daarop volgend won PGS/Vogel met 0-2 bij Hercules. Nadat PGS/Vogel op zaterdag 28 februari thuis tegen titelkandidaat Te Werve met 1-2 verloor was het vrij duidelijk, of Verburch of Te Werve zou kampioen gaan worden. Voor PGS/Vogel was nu één opdracht vrij duidelijk, eindigen bij de eerste vier clubs in de 4e Klasse B en hiermee dan een vervangende periodetitel in de wacht slepen. Met o.a. overwinningen op MSV’71 (0-1), RAS (0-4), HDV (4-0), HPSV (2-6) werd deze missie geslaagd.
Van de 22 wedstrijden wist PGS/Vogel er uiteindelijk 12 te winnen, speelde men 5 gelijk en werden 5 wedstrijden verloren. Met 41 punten (doelsaldo 60-28) eindigde Hans Lamens en zijn mannen op een keurige vierde positie in de eindrangschikking van de 4e Klasse B. Verburch werd met 60 punten kampioen, gevolgd door Te Werve (54) en Maasdijk (42). Die vierde plaats betekende dus, via de nacompetitie, een extra kans op promotie voor PGS/Vogel.

Het was lang gissen wie PGS/Vogel zou gaan aantreffen in de nacompetitie. In eerste instantie was het Haagse Hout, toen weer Gouda of VVSB maar het werd uiteindelijk het sterke Lugdunum uit de 4e Klasse A. Ludunum was met maar liefst 60 punten, en meer dan 100 doelpunten voor, in de competitie als tweede geëindigd. Het zou dus een zware klus gaan worden. De winnaar van de tweeluik tussen PGS/Vogel en Lugdunum zou direht promoveren naar de 3e Klasse.
Op zaterdag 16 mei begon PGS/Vogel de heenwedstrijd op sportpark Ockenburgh. Na een 0-1 achterstand wist PGS/Vogel, door doelpunten van Mario van Duinen en Danny Flothuis, op voorsprong te komen. Helaas kwam Lugdunum alsnog langszij (2-2) door een van richting veranderd schot.
De terugwedstrijd, op 23 mei in Leiden, zat PGS/Vogel al vrij snel op rozen toen Quinten Blokpoel de 0-1 aantekende. PGS/Vogel was in deze wedstrijd heer en meester maar zag Lugdunum vlak voor rust toch nog op 1-1 te komen. In de tweede helft werd er niet gescoord zodat er een verlenging volgde. In deze verlenging scoorde Lugdunum de alles beslissende 2-1 en was het seizoen hiermee voor PGS/Vogels ineens ten einde.

Op zaterdag 18 april won het tweede elftal van PGS/Vogel de wedstrijd tegen Hercules 2 met 2-5 waardoor het kampioenschap van de reserve 4e Klasse 07 werd binnen gesleept. Van de 20 wedstrijden werden er 15 gewonnen en 5 gelijk gespeeld. Hiermee haalde PGS-Vogels 2 50 punten en de doelcijfers 79-25. Een formidabele prestatie van trainer Jeroen Vos en zijn mannen.

Op woensdag 25 maart 2015 vond bij PGS-Vogel de officiële opening van het Buurthuis van de Toekomst plaats. Wethouder Karsten Klein was aanwezig om de opening te verrichten. Daarnaast vond er een wedstrijd van PGS-Vogel/SGK autisten tegen een jeugdteam van Die Haghe plaats, die overigens met 3-2 door de autistische jongeren werd gewonnen. Bovendien vond er ook een peutervoetbaltraining plaats geleid door Winfried van Schepen en Marcel Zoetekouw.

<

Seizoen 2015-2016

Het bestuur van PGS-Vogel schreef voor de zondagcompetitie 1 seniorenelftal en voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in. Nieuw dit seizoen was bij PGS-Vogel 2 teams met autistische kinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar. De KNVB had namelijk voor het seizoen 2015-2016 een ASS-competitie in Zuid Holland in het District West II in het leven geroepen.

Nog een primeur bij aanvang van het seizoen 2015-2016 want PGS-Vogel schreef voor het eerst in haar bestaan een jeugdelftal (een Minipupillen team) in bij de KNVB.
PGS-Vogel Mini's
Seizoen 2015-2016, het eerste jeugdteam van PGS-Vogel in de historie van de club.

Op donderdagavond 28 januari 2016 vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de kantine van PGS/Vogel plaats.

De technische staf bij PGS-Vogel zag er dit seizoen als volgt uit: Hans Lamens (hoofdtrainer), Mike van leeuwen en Eric van der Velde (assistent trainers), Rob van Alem (keeperstrainer), Ronald Telle (technisch coördinator selectie), Fred van Alem (verzorger), Winfried van Schepen (leider/assistent) en Leon van Mastrigt (wedstrijdsecretaris).

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Duindorp SV, Erasmus, GSC ESDO, HPSV, HVV Hercules, KSD-Marine, Laakkwartier, Loosduinen, PGS Vogel, Quick Steps, RAS, VELO en Vredenburch. Een bijna pure “Haagse” competitie wat betekende leuke derby’s met regelmatig veel publiek.

Helaas kende het eerste elftal van PGS-Vogel een minder seizoen dan het seizoen daarvoor. In de eerste seizoenshelft wisten de mannen van trainer Hans Lamens van de 13 wedstrijden er vijf te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 6 keer verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 23-29 ging PGS-Vogel 1 op een achtste positie van de ranglijst de winterstop in.

<

Seizoen 2016-2017

Tijdens de algemene ledenvergadering van donderdagavond 29 september 2016 werd er bij PGS-Vogel een nieuw bestuur geïnstalleerd. Martin Koeze werd gekozen als de nieuwe voorzitter van PGS-Vogel en nam hiermee de voorzittershamer over van Theo Groenewegen. De overige bestuursleden waren Pieter Klein (Secretaris), Marcel Zoetekouw (Algemene zaken), Ed van Delden (Algemene zaken), Martijn Linckens (Penningmeester) en Ton Oppers (Verenigingsmanager).

Na ruim twee jaar gebruik te hebben gemaakt van het clubhuis van PGS-Vogel vertrok sv Die Haghe in oktober 2016 weer naar haar eigen spiksplinternieuwe clubgebouw op Sportpark Ockenburgh.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen die ging bestaan uit een Eredivisie, een Eerste Divisie, de Tweede Divisie, twee Derde Divisies (zaterdag en zondag) en vier Hoofdklassen (zaterdag en zondag). In deze competities kwam er ook ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. De naam Topklasse bestond dus vanaf dit seizoen niet meer omdat deze was veranderd in Derde Divisie. Voor PGS-Vogel veranderde er echter weinig want de groen-gele formatie kwam ook dit seizoen uit in de 4e Klasse B.

De voetbalvereniging ADS ging per 1 juli 2016 een fusie aan met buurman Oranjeplein/Postduiven. Echter maar liefst twintig spelers van de zondagtak van ADS hebben kozen voor een overgang naar de zondagafdeling van PGS-Vogel op sportpark Ockenburgh.
Het bestuur van PGS-Vogel schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam en voor de zondag 2 seniorenelftallen in bij de KNVB. Verder had PGS-Vogel ook nog 1 JO-7 team, 3 zaalvoetbalteams en 2 ASS-teams.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90, Vredenburch.

De A-selectie van PGS-Vogel, met dit seizoen de nieuwe trainers Stephan van der Steen (hoofdtrainer) en Arjen van Sliedregt (assistent trainer) voor de groep, zag een flinke groep nieuwe spelers naar Ockenburgh komen. Ondanks al die versterkingen en de daarbij hoge verwachtingen voor dit seizoen vielen in de eerste competitiehelft de resultaten flink tegen. Van de 13 competitiewedstrijden werden er namelijk 5 gewonnen, 2 gelijkgespeeld en 6 keer verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 35-23, ging PGS-Vogels 1 op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Op zaterdag 29 april 2017, nam Quinten Blokpoel na bijna 25 jaar voor PGS en PGS-Vogel 1 te zijn uitgekomen afscheid van selectievoetbal. Quinten had hiermee ruim 700 wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld.

Na één seizoen had trainer Stephan van der Steen besloten zijn contract met PGS-Vogel niet te verlengen en kon de club op zoek naar een nieuwe trainer.

Helaas waren de prestaties van het vlaggenschip van PGS-Vogel in de tweede seizoenshelft niet veel beter. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 32 punt, en de doelcijfers 61 voor en 45 tegen, eindigde men op de elfde positie van de ranglijst.

Positief nieuws dit seizoen bij de zondag 1 van PGS-Vogel want dit team werd kampioen van de 6e Klasse 2. Van de 20 wedstrijden werden er 16 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 3 verloren. Hiermee behaalde men 49 punten en een doelgemiddelde van 83 voor en 39 tegen.

Seizoen 2017-2018

Tijdens de zomerperiode waren door de onderhoudsploeg van PGS-Vogel de nodige onderhoudswerkzaamheden en reparaties aan het clubgebouw verricht. Het onderhoud van de PGS-Vogel-kantine was een continu gebeuren en de kosten werden zoals gewoonlijk praktisch volledig gefinancierd door de opbrengst van de fooienpot op de bar.

Op 18 augustus 2017 overviel PGS-Vogel het trieste bericht dat Leen van Mastrigt, ex-bestuurslid van PGS/Vogel was overleden. Leen van Mastrigt was een echte clubman, die PGS-Vogel in diverse functies heeft gediend. Ook vertegenwoordigde hij tijdens zijn bestuursperiode de club vaak op bijeenkomsten van de KNVB.

Het bestuur van PGS-Vogel was in het seizoen 2017-2018 als volgt samengesteld: Martin Koeze (voorzitter), Martijn Linckens (penningmeester), Pieter Klein (secretaris), Ed van Delden (algemene zaken) en Leon van Mastrigt (wedstrijdsecretaris).

Voor de zaterdagcompetitie schreef men dit seizoen 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB en voor de zondagcompetitie 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam. De jeugdafdeling van PGS-Vogel bestond ditmaal uit 1x JO8-1 team en 1x JO7-1 team. Net als in het vorig seizoen bestond de zaalvoetbalafdeling van PGS-Vogel uit 3 herenteams.

De indeling van de zaterdag 1 van PGS-Vogel voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star.

Als opvolger voor de vertrokken Stephan van der Steen was het bestuur van PGS-Vogel erin geslaagd om voor dit seizoen Wim van Laar aan te trekken als hoofdtrainer.  Van Laar had al een indrukwekkende staat van dienst achter zijn naam als trainer bij onder meer VIOS, Tonegido, ‘s-Gravenzandse SV, ADO Den Haag (jeugd), Verburch. Ook fungeerde hij bij ADO op de Aftrap 2,5 seizoenen als Hoofd Jeugdopleidingen. Met andere woorden, PGS-Vogel had een uitstekende trainer aangetrokken.

Al met al mocht het allemaal niet baten want in de eerste competitiehelft wist PGS-Vogel 1 van de 10 wedstrijden er 4 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 4 keer verloren. Met 14 punten ging men dan ook op een negende positie van de ranglijst de winterstop in. Omdat tijdens dit seizoen ook nog eens HDV zich terugtrok uit de competitie betekende dat er nog minder wedstrijden gespeeld moesten worden.

Eind december maakte hoofdtrainer Wim van Laar bekend dat hij ging stoppen bij PGS-Vogel. Raymond Beck werd per 1 januari 2018 de opvolger van Van Laar. Trainer Beck was een bekende van de club en had bij zelfs bij PGS-Vogel zijn voetbalcarrière beëindigd.
Uiteindelijk zou PGS-Vogel van de 22 competitiewedstrijden er 9 winnen, 5 gelijk spelen en 8 verliezen. Met 32 punten, en een doelgemiddelde van 40 voor en 38 tegen, eindigde men op de zevende positie van de ranglijst.

Aan het einde van dit seizoen kon PGS-Vogel maar liefst drie kampioenschappen vieren. Het 4e elftal werd met 54 punten uit 20 duels kampioen van de 6e Klasse 08. De zaterdag veteranen met 56 uit 24 kampioen van de 3e Klasse I en het eerste zaalvoetbalteam met 63 uit 26 kampioen van de 2e Klasse 2.

Seizoen 2018-2019

Met ingang van het seizoen 2018-2019 mocht de vv PGS-Vogel maar liefst 3 G-teams verwelkomen aan de Wijndaelerweg 7 te Den Haag. Die teams kwamen over van de Hvv Hercules. Voor de zaterdagcompetitie werden ditmaal 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam ingeschreven bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een JO9-1 en en JO7-1 team en de zaalvoetbalafdeling van PGS-Vogel wederom uit 3 teams. Helaas kwam er dit seizoen geen PGS-Vogel team meer uit in de zondagcompetitie.

In het seizoen 2018-2019 kwam PGS-Vogel uit in de zaterdag 4e Klasse D en moest het daarin opnemen tegen de volgende tegenstanders: BMT, Erasmus, GDA, GSCESDO, HPSV, Houtwijk, sv Loosduinen, MSV’71, Quintus, RAS, RVC/Celeritas, TAC’90 en Wanica Star. Een bijna geheel Haagse poule dus met daarbij Quintus uit Kwintsheul en MSV’71 uit Maassluis.

In de eerste seizoenshelft leek GDA oppermachtig in de 4e Klasse en ging de Loosduinse club met 32 punten uit 12 wedstrijden met een straatlengte voorsprong op de concurrentie als koploper de winterstop in. PGS-Vogel sloot de eerste seizoenshelft af met 20 punten op de zesde positie.

Tijdens de winterstop besloot het bestuur van PGS-Vogel aan het einde van dit seizoen de samenwerking met trainer Raymond Beck te beëindigen. Trainer Beck was bezig aan zijn tweede seizoen bij PGS-Vogel. Echter op 7 februari 2019 werd er besloten om de samenwerking met de hoofdtrainer per direct te beëindigen. Wim van Laar keerde tijdelijk terug tot er (voor het volgende seizoen) een nieuwe hoofdtrainer was aangesteld.
IN de tweede seizoenshelft zagen we qua prestaties weinig verschil bij PGS-Vogel want van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 43 punten en een doelsaldo van 66 voor en 46 tegen eindigde het team van trainer Van Laar op de zesde positie. Hiermee liep men wel net de vervangende Periodetitel (en dus de nacompetitie) mis.
Ondanks zijn eerder genomen afscheid zagen we dit seizoen Quinten Blokpoel regelmatig in het eerste spelen en wederom veelvuldig scoren.

Seizoen 2019-2020

>

PGS-Vogel 1 speelde in het seizoen 2019-2020 in de zaterdag 4e Klasse E. De competitie-indeling hiervan was als volgt : BMT, sv Erasmus, GSC-ESDO, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Maasdijk, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, VCS en Wanica Star.

Het bestuur had in Kenneth Lamens de nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2019-2020 gevonden. Lamens was geen onbekende voor de club want hij had jarenlang als speler in het eerste elftal van PGS-Vogel gevoetbald en mocht nu dus als trainer de selectie gaan leiden.

In een klasse waarin sv Houtwijk oppermachtig was speelde PGS-Vogel in de eerste seizoenshelft een bescheiden rol. Met 13 punten uit 10 wedstrijden gingen de groen-gelen op een tiende positie van de ranglijst de winterstop in.
Van 11 t/m 14 januari 2020 verbleef de selectie van PGS-Vogel in het zonnige Spaanse Benidorm om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Het seizoen zou echter nooit worden afgemaakt want na de uitbraak van het coronavirus (begin maart 2020) lag een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot de zomer toe te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot hierdoor ook dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen zou dan iedere club, dus ook Blauw Zwart, in dezelfde klasse uitkomen als bij de start van dit seizoen.

PGS-Vogel 1 speelde de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op 7 maart 2020. Tegenstander BMT werd op die dag met 4-0 verslagen. Op dat moment had het team van trainer Lamens van de 14 wedstrijden er 6 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 19 punten en een doelsaldo van 33 voor en 27 tegen, stond men op de tiende positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten (sinds 19 maart 2020) eindelijk alle sportkantines vanaf die dag weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet.
Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

>

De competitie-Indeling van PGS-Vogel 1 in het seizoen 2020-2021 in de zaterdag 4e Klasse E was als volgt: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, PGS/Vogel, Quintus, RAS, RVC Celeritas, Semper Altius, Toofan en VCS. Een mooie poule dus met veel Haagse derby’s.

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Ondanks het voetbal bijna het gehele seizoen stil lag besloot de selectie van PGS/Vogel in april 2021 voor aanvang van de training om de gebroeders Van Alem voor hun jarenlange inzet voor de club te eren. Fred (als verzorger), Rob (als leider en keeperstraineren) en Hans van Alem (als kantinebeheerder) waren al jaren de stille krachten bij voetbalvereniging op sportpark Ockenburgh. Bovendien zijn ze ook jaren bij de club actief geweest als speler. Bovendien zijn ze ook jaren bij PGS/Vogel actief geweest als speler. Bij monde van de aanvoerders van het eerste en tweede elftal werd het drietal in het zonnetje gezet. Boven de kleedkamers van de selectie werd namelijk het straatnaambord ‘Hof van Alem’ opgehangen als eerbetoon aan de familie Van Alem.
De gebroeders Van Alem met van links naar rechts: Eric, Fred, Rob, Hans en Ron.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Op donderdagavond 03 februari 2021 vond er bij PGS-Vogel een extra ingelaste ALV plaats in verband met een aantal actuele en of belangrijke zaken. Zo werd er o.a. een geheel nieuw bestuur gekozen wetende; Voorzitter: Mark van Swieten, Penningmeester: Ton Oppers, Secretaris: Herbert de Gier, Voetbalzaken: Marcel Zoetekouw, Algemene zaken: Dennis Groenheide, Wedstrijdsecretaris: Leon van Mastrigt en Leden Administratie: Eus Blom.
Op de agenda stond ook het broodnodige onderhoud en gebruik van de kantine/clubgebouw en de subsidie aanvraag LED verlichting rondom het hoofdveld.

Seizoen 2021-2022

>

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zaterdag 4e klasse F waren: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, MSV’71, Maasdijk, ODB, PGS/Vogel, Quintus, Toofan, VCS en Wanica Star.

>

Seizoen 2022-2023

Het bestuur van PGS-Vogel, dat dit seizoen bestond uit; Mark van Swieten (voorzitter), Ton Oppers (penningmeester), Herbert de Gier (secretaris), Marcel Zoetekouw (voetbalzaken) en Dennis Groenheide (algemene zaken) schreef voor dit seizoen voor de zaterdagcompetitie twee seniorenelftallen, twee 35+ teams en één meidenteam <21 in. Aan de zaalvoetbalcompetitie nam PGS-Vogel met 1 herenteam aan deel. 

Poule-indeling competitie zaterdag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: BMT, Hsv DUNO, sv Erasmus, GDA, HPSV, sv Loosduinen, ODB, PGS/VOGEL, Quick Steps, Quintes, RAS, Semper Altius, VCS en Vredenburch.

De technische staf dit seizoen bij PGS-Vogel bestond uit: Hoofdtrainer: Vita Lorente, Assistent-trainer: Mark van Ruitenbeek, Keeperstrainer: Rob van Alem, Verzorger: Fred van Alem, Teammanager Caroline Verstraate en Technisch Adviseur: Wim van Laar. Opvallend dit seizoen waren de Oekraïners Vlad Brytkovski, Yaroslav Aleksevtsj en Stanislav Skybitskii, spelers die de selectie van PGS-Vogel kwamen versterken en hierbij een grote rol zouden gaan spelen.

Het werd een uiterst succesvol seizoen voor PGS-Vogel waarbij het team van trainer Vita Lorente al vanaf september 2022 de ranglijst aanvoerde. Op zaterdag 12 november wist PGS-Vogel dan ook de eerste Periodetitel op haar naam te schrijven door een eenvoudige 0-3 overwinning op HPSV. De geel-groene formatie had op dat moment de eerste zeven competitiewedstrijden op rij gewonnen. Tijdens de winterstop was PGS-Vogel, met 28 punten uit 11 wedstrijden (9x winst, 1x gelijk en 1 verliespartij) nog steeds koploper, gevolgd door DUNO (27 punten) en BMT en Vredenburch (beide 25 punten).

Tijdens de winterstop verbleef de selectie van PGS-Vogel van 13 t/m 17 januari op Gran Canaria voor een heerlijk trainingskamp.

In de tweede seizoenshelft pakte PGS-Vogel de draad met overwinningen gewoon weer op en door het alsmaar puntenverlies van de achtervolgers zag men de titelkansen alleen maar groeien.

Later hier meer ……

PGS-VOGEL 1 op zaterdag 29 april 2023 met het behalen van het kampioenschap in de 4e Klasse C door een 1-2 overwinning bij BMT. De succesformatie van trainer Lorente bestond dit seizoen uit: Vladyslav Brytkovskyy (keeper), Danny Plugge (aanvoerder), Orry van der Gronden, Stanislav Skybitskyi, Darryl Jodhabier, Glenn Plum, Mario van Duinen, Patrick Zandvliet, Max de Bruijn, Rik van de Graaf, Gino Mulder, Rami Abdelrazak, Jesse Lutke Schipholt, Bas Sant, Niels Nijman, ….

Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist PGS-Vogel er 20 te winnen, 1 gelijk te spelen en 5 te verliezen. Hiermee behaalde de kampioen van de 4e Klasse C in totaal 61 punten en een doelsaldo van 83 voor en 33 tegen. GDA eindigde met 57 punten op de tweede positie en BMT (56 punten) als derde.

Op zondag 9 april 2023 (1e Paasdag) werd bij PGS-Vogel weer het jaarlijkse Old Stars Classic toernooi gehouden. Deze dag was weer een groot succes. De voetballiefhebbers begonnen circa 11:00 uur met het toernooi dat was opgedeeld in 2 poules van 6 teams. Alle teams speelden 5 wedstrijden van 15 minuten en na afloop van alle wedstrijden vond er een finale plaats tussen de winnaars uit beide poules. Uiteindelijk wist Hvv Paraat de finale tegen het sterren-ensemble van ODB te winnen. Na afloop van het toernooi kon er vanaf 16:00 uur worden genoten van een hapje en drankje en uiteraard met live muziek met de zangers Henna Grunholz en Guido van Zutphen.

Seizoen 2023-2024

<

De veertien clubs in de 3e Klasse B van seizoen 2023-2024 waren; Ariston’80, Blauw-Zwart, Concordia, DSVP, Duindorp SV, DWO, Full Speed, Graaf Willem II VAC, HMSH, KMD, Laakkwartier, PGS/Vogel, Schipluiden en Wilhelmus.

>

Seizoen 2024-2025

>

Toen de KNVB op vrijdag 5 juli de indeling van de standaardelftallen voor het seizoen 2024-2025 bekend maakte zagen we PGS/Vogel terug in de zaterdag 3e Klasse F met daarin als tegenstanders: Ariston’80, DHC, DSVP, Duindorp SV, DWO, GDA, KMD, Lyra, Laakkwartier, MVV’27, Schipluiden vv, Vitesse Delft en Wilhelmus.

<

Palmares PGS VOGEL

kampioenschappen:

Seizoen 2022-2023 kampioen 4e Klasse C

Andere prestatie’s:
Seizoen 2005-2006 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse KNVB
Seizoen 2007-2008 Promotie naar 3e Klasse KNVB

Parade der trainers bij PGS VOGEL

2002-2003 Wout Pronk
2003-2004 Wout Pronk
2004-2005 Wout Pronk
2005-2006 Wout Pronk
2006-2007 André Lourens / Hans Lamens
2007-2008 Hans Lamens
2008-2009 Hans Lamens
2009-2010 Hans Lamens
2010-2011 Stephan van der Steen
2011-2012 Stephan van der Steen
2012-2013 Stephan van der Steen
2013-2014 Hans Lamens
2014-2015 Hans Lamens
2015-2016 Hans Lamens
2016-2017 Stephan van der Steen
2017-2018 Wim van Laar (tot 31-12-2017) / Raymond Beck (vanaf 01-01-2018)
2018-2019 Raymond Beck (tot 07-02-2019) / Wim van Laar (vanaf 09-02-2019)
2019-2020 Kenneth Lamens
2020-2021 Kenneth Lamens
2021-2022 Vita Lorente
2022-2023 Vita Lorente
2023-2024 Vita Lorente

Parade der voorzitters bij PGS VOGEL

2002-2006 Piet van Dam
2006-2011 Ton Oppers
2011-2014 Kerst Koeze
2014-2015 Ton Oppers (a.i)
2015-2016 Theo Groenewegen
2016-2021 Martin Koeze
2021- heden Mark van Swieten

Terreinen waar PGS/Vogel heeft gespeeld:

Sportpark Ockenburgh naast de v.v. De Zwarte Schapen

Sportpark Ockenburgh

Ereleden bij de PGS/Vogel:

?
?
Ton Oppers (2013)

Lid van Verdienste bij PGS/Vogel:

?
?
?
Jan Pronk

Zijn we allemaal nog naar op zoek……