DVV

Den Haag
01-07-1903 - 30-06-1940

De oprichting van D.V.V. (Duinoordsche Voetbal Vereniging)

Op 1 juli 1903 werd door een aantal schoolvrienden een voetbalvereniging genaamd D.V.V. (Duinoordsche Voetbal Vereniging) opgericht. De eerste leden van D.V.V. recruteerde uit dezelfde kringen als Quick en HBS.
Bij de oprichting bleek D.V.V. een grote levensvatbaarheid te bezitten. De nieuwe voetbalclub telde onder haar leden verschillende goede voetballers te bezitten en bezat ook in de heer M.A.Verhulst een bekwaam en energiek voorzitter, die zijn clubgenoten wist te bezielen.

Het eerste elftal van D.V.V. begon haar “loopbaan” als H.V.B.-club en speelde achtereenvolgens in de 2e- en 1e-Klasse en bereikte in vijf jaar tijd de 2e Klasse van de N.V.B. In deze Klasse bleef D.V.V. velen jaren een gevreesde tegenstander van clubs zoals het Delftse Concordia en het Amsterdamse A.F.C.
Ook het tweede elftal van D.V.V. was een ploeg waartegen de tegenpartijen zelfs met hun sterkste elftallen weinig succes konden boeken. Dit tweede elftal bezette jaren achtereen één der bovenste plaatsen in de res. 2e Klasse.

Helaas ondervond ook D.V.V. dat alle glorie vergankelijk werd. Toen voorzitter Verhulst naar Indië was vertrokken en werd opgevolgd door de heer Verbeek, ging het snel bergafwaarts met de club. Degradatie en zelfs terugtrekking uit de N.V.B. vonden plaats en in 1919 had het er alle schijn van dat het was gedaan met D.V.V.

De jaren 1920 t/m 1929

Toen oud-voorzitter Verhulst terugkwam uit Indië vond hij zijn club in verval. Verhulst greep onmiddelijk in en in betrekkelijk korte tijd slaagde hij erin de levensgeesten van D.V.V. weer op te wekken.
Oude getrouwen, zoals de heren Sonneville, Roldanus en Schnepper, werden bereid gevonden om aan de wederopbouw van D.V.V. te gaan werken. Ook de heren Borrendam en Van Emmenes stelden hun krachten ter beschikking.
Spoedig werden de resultaten zichtbaar. Ook een fusie met de vereniging Zorgvliet bracht D.V.V. nieuw bloed. Hoewel de voetbalkundigheden bij D.V.V. nog niet bijster hoog waren, vestigde de club haar naam opnieuw, vooral door haar goede organisatie en sportiviteit.
De bekwame secretaris, de heer i.r. van Emmenes, tezamen met de nieuwe voorzitter C.J.van Borrendam voerden, geholpen door hun medebestuurders, sinds 1923 een krachtig bestuur en ze slaagde erin om alle grote moeilijkheden binnen D.V.V. te overwinnen.
Het aantal aspiranten (jeugdleden), waaronder goede voetballer schuilde, groeide enorm en ook de veteranenafdeling vormde een gezellige groep.

Op 1 juli 1928 bestond de Duinoordsche Voetbal Vereniging 25 jaar en de club liet deze heugelijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij gaan.
Voor zaterdag 30 juni had de Feestcommissie van D.V.V. als eerste onderlinge athletiekwedstrijden georganiseerd. Na deze wedstrijden volgde er een receptie waar veel genodigden op af kwamen. Voor de avond was er een grote Cabaret-feestavond met bal georganiseerd.
Op zondag 1 juli werd er vervolgens een gemeenschappelijke lunch gehouden gevolgd door een onderlinge gecostumeerd voetbalwedstrijd.

>

Seizoen 1930-1931

>

De zondag 4e Klasse B van de NVB was in het seizoen 1930-1931 uit de volgende clubs samengesteld: DVV, De Jagers, De Ooievaars, Terlaak, TONEGIDO, VCST, VDS, VOGEL en WIK.

DVV 1 slaagde er met moeite in om zich te handhaven in de 4e Klasse want van de 15 wedstrijden competitiewedstrijden (laatste wedstrijd niet gespeeld) wist men er slechts 4 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Met 8 punten, en een doelsaldo van 29 voor en 57 tegen, eindigde men op de voorlaatste positie van de ranglijst. Hiermee hield men gelukkig TONEGIDO (5 punten) nog net onder zich.

Seizoen 1931-1932

>

<

Verder is er nog niet veel bekend over voetbalvereniging D.V.V.

>

D.V.V. was de club waar de bekende oud voetbaljournalist Ir. A.van Emmenes altijd voetbalde.
De club werd ontbonden in 1940

>

Parade der voorzitters D.V.V.

1903 -???? M.A.Verhulst
???? – ???? Dhr. Verbeek
???? – ???? M.A.Verhulst
1923- ???? C.J.van Borrendam
???? – ???? ?
????- 1940 ?

>

>

Heeft u de historie, foto’s of andere informatie over D.V.V. mail dan aub naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares D.V.V.

Kampioenschappen:
geen

Andere prestatie’s:

Parade der trainers D.V.V.

1934-1935 ?
1935-1936 ?
1936-1937 ?
1937-1938 ?
1938-1939 ?
1939-1940 ?
1940-1941 ?

Parade der voorzitters D.V.V.:

1903 -???? M.A.Verhulst
???? – ???? Dhr. Verbeek
???? – ???? M.A.Verhulst
1923- ???? C.J.van Borrendam
???? – ???? ?
????- 1940 ?

?

Zijn we nog naar op zoek