sv Leidschenveen, sv


01-03-2012 - Heden

 

De oprichting van sv Leidschenveen

Op 1 maart 2012 werd Sportvereniging Leidschenveen opgericht. Deze nieuwe club wilde zich gaan richten op de bevordering van de recreatieve sportbeoefening voor de wijken Leidschenveen en Ypenburg. Er werd gestart met een tennis- en voetbalafdeling.

Sportvereniging Leidschenveen werd geleid door één bestuur, waaronder zowel de voetbal- als tennisafdeling valt. De nieuwe vereniging in maart 2012 direct aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Vanaf 1 april 2012 nam sv leidschenveen al deel aan de tenniscompetitie. De voetbalafdeling kon pas bij aanvang van seizoen 2012-2013, in september 2012, van start. Sportvereniging Leidschenveen stelde wel de huidige jeugdteams van het voormalige svLY in de gelegenheid om op Sportpark De Dijken om het voetbalseizoen uit te voetballen op vriendschappelijke basis. Hiermee beoogde de club voor het seizoen 2012-2013 met deze aspirant leden een nieuwe start in de competitie te kunnen maken.

Al sinds de oprichting van de vereniging was het druk op sportpark De Dijken. Iedere maandag en woensdag werd er door zo’n 100 jeugdleden getraind en werden er op zaterdagochtend wedstrijden gespeeld. Dit was nog wel alleen vriendschappelijk, maar met ingang van het nieuwe seizoen zal sv Leidschenveen zich officieel kunnen gaan meten met de andere voetbalclubs. Ook activiteiten als de 35+ toernooien gingen gewoon door.
Het nieuwe voetbalbestuur van de vereniging was volop actief en alle lopende zaken werden opgepakt. Niet alleen werden alle jeugdgroepen voorzien van een trainer/leider, ook werd er op 30 maart een zeer grote stap gezet in de ontwikkeling van de club. Gerard Houwaard werd bereid gevonden om te helpen met de verdere opbouw van de afdeling voetbal. Hij ging zich zich binnen sv Leidschenveen inzetten om de vereniging te laten uitgroeien tot een volwaardige, grote en gezonde sportvereniging, want die potentie had de club in groeiwijk Leidschenveen zeker.

Op 15 mei 2012 werd het oude clubhuis van svLY voorzien van het logo en de naam van sv Leidschenveen. Hiermee droeg het clubhuis nu ook naar buiten toe de frisse kleuren van de nieuwe club.

20140731_073025 - kopie

Het eerste bestuur van Sportvereniging Leidschenveen bestond uit de heer Ike Tjin A Lien (voorzitter), de heer Wilfred Jansen (secretaris) en mevrouw Penny Prins-Habraken (penningmeester).
Op 16 mei 2012 tekende sportwethouder Karsten Klein en het bestuur van sv Leidschenveen (Ike Tjin A Lien, Wilfred Jansen en Penny Prins) officieel de huurovereenkomst voor het sportpark De Dijken. De ondertekening werd omlijst met feestelijke activiteiten voor de jeugd en de officiële opening van de interactieve voetbalmuur.

Seizoen 2012-2013

Voor het seizoen 2012-2013 schreef het bestuur van sv Leidschenveen voor de zondagcompetitie 3 senioren-elftallen in. Het 1e elftal zou niet uitkomen in de standaard-Klasse maar “gewoon” voor de “recreatie”-competitie.
De jeugdafdeling van sv Leidschenveen bestond in het eerste seizoen van haar bestaan uit een C-elftal, D-elftal, 5 E- en 6 F-teams en 1 mini’s.

Zoals gezegd, het 1e elftal van sv Leidschenveen kwam dus uit in de reserve 4e Klasse 07. Dit team was een waar sterrenensemble met o.a. ex-profs Michael Mols, Regie Blinker, Maarten Atmodikoro, Jerry Simons, Pieter Collen en RTL 4-presentator John Wiliams.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat dit team, o.l.v. trainer/speler Ronnie Ilahi, dit seizoen hoge ogen gooide in de strijd om het kampioenschap. Op zondag 21 april 2013 was het dan ook zover en werd sv Leidschenveen 1 de ware kampioen.
Van de 18 wedstrijden werden er 14 gewonnen, 2 verloren en 2 gelijk gespeeld en kwam men hiermee op 44 punten en een doelsaldo van 73 voor en 28 tegen.

Sv Leidschenveen 1, kampioen van de reserve 4e klasse 07 in seizoen 2012-2013. Staand v.l.n.r: Kees Brederode jr, grensrechter Bai, Patrick Slagveer, Maarten Atmodikoro, Regi Blinker, Soufian Asafiati, John Williams, Mike Sam-Sim, Dennis de Getrouwe, Ronnie Ilahi-keisha, Kees Brederode sr en Jerry Simons. Zittend v.l.n.r: Imro Blinker, Marvin Maduro, Raphael de Robles, Ivo Reemnet, Stevin Stede en Pieter Collen. Ontbreken op de foto, Michael Mols, Regillio Vrede, Wilgo Hardewijk, Michael Ligeon, Gerard Gilds en Preston Jones. (foto Bert Tielemans).

Het eerste seizoen van sv Leidschenveen was al mooi, maar het kamipoenschap van de E5 gaf wel een gouden randje! Op zaterdag 20 april 2013 werd de E5 gehuldigd tijdens hun laatste thuiswedstrijd van het jaar. Met een geweldige zegereeks was de E5 de allersterkste in de poule en mocht dit team als officiële eerste voetbalkampioenen van sv Leidschenveen gehuldigd worden.
Voor de laatste thuiswedstrijd werd dit team door een erehaag naar het veld geleidt en daar ontving het keurkorps van trainer Marco Fromberg bloemen, oorkonde en medailles uit handen van Wilfred Jansen, de voorzitter van sv Leidschenveen.

Ondertussen hadden de inwoners van de wijk Leidschenveen de sportvereniging Leidschenveen langzaam maar zeker massaal gevonden. Aan het einde van het seizoen 2012-2013 was het aantal leden met maar liefst 50% gestegen.

In november 2012 bracht een delegatie van de Italiaanse topclub AC Milan een bezoek aan het Sportpark De Dijken om het complex en de organisatie van sv Leidschenveen te keuren. Dit resulteerde dat het complex van sv Leidschenveen in de zomer van 2013 één van de 14 Nederlandse locaties werd die AC Milan zal gaan aandoen om voetbaltrainingen te geven door officiële jeugdtrainers van de Italiaanse topclub.

Seizoen 2013-2014

Zoals gezegd, de sportvereniging Leidschenveen trapte haar tweede seizoen af met een geweldig voetbalfeest, het AC Milan Junior Camp! In samenwerking met één van ’s werelds meest succesvolle voetbalclubs van de wereld werden kinderen van zowel de club zelf als vanuit het land een week lang iedere dag getraind. Met als ultieme beloning voor de twee meest talentvolle spelers een heus bezoek aan AC Milan!
Sinds de oprichting van SV Leidschenveen in maart 2012 probeerde de club zich op te stellen voor samenwerkingen en is zij graag gastheer van allerlei verschillende organisaties. Of het nu een schooltoernooi van één van de scholen uit de wijk was, een trainingslocatie voor het Amerikaans nationale vrouwenvoetbalteam of enkele maanden ‘overzomeren’ van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. SV Leidschenveen wilde zich zo als de club van de wijk presenteren en openheid betrachten.

Die openheid had er mede toe geleid dat SV Leidschenveen gevraagd werd het AC Milan Junior Camp in de regio Haaglanden te hosten. Dit alles leidde tot een geweldige voetbalfeest, waarin zo’n 100 kinderen onder leiding van een van de jeugdtrainers van AC Milan konden trainen.

Op 16 maart 2014 opende wethouder Karsten Klein (van jeugd, welzijn en sport) bij sv Leidschenveen het 32e Buurthuis van de Toekomst. De sv Leidschenveen was in het seizoen 2013-2014 een snel groeiende sportvereniging, die zich vaak openstelde voor de gehele wijk. Omdat ook andere actieve partijen gebruikt maakte van de accommodatie op Sportpark De Dijken, kreeg de club de “Buurthuis van de Toekomst” erkenning. De officiële handeling, het opschroeven van het Buurthuis van de Toekomst-bordje, vond plaats op zondag 16 maart 2014.

>

<

Seizoen 2014-2015

De voetbalafdeling had de afgelopen tijd een enorme toeloop van nieuwe leden gehad. De sv Leidschenveen was er was er natuurlijk erg trots op dat de vereniging zo’n aantrekkingskracht had maar moest nu alleen even pas op de plaats maken om te voorkomen dat de club uit z’n jasje groeide. Bij de mini’s waren 3 teams gevuld, bij de F 7, bij de E 10, en bij de D 6 en bij de C, B en A-jeugd 1 team. Het was daarom helaas niet meer mogelijk voor kinderen met geboortejaar 2009 tot en met 2000 om voor dit seizoen lid te worden van sv Leidschenveen. Voor de geboortejaren 1999 tot en met 1996 waren er nog wel enkele plekken vrij.

>

Seizoen 2015-2016

Het algemeen bestuur van sv Leidschenveen was voor het seizoen 2015-2016 als volgt samengesteld: Ronald Hendriks (voorzitter), Marcel Walravens (secretaris a.i.), Teun Plantiga (penningmeester) en Cynthia Kanters (financiën). Het voetbalbestuur van sv Leidschenveen bestond uit: Maaike Willemsen (voorzitter), Martin Taal (wedstrijdzaken), Reinier Muller (technische commissie), Carola van Rijn (secretaris) en Astrid Bol (meiden-voetbal).

De voetbalafdeling van sv Leidschenveen bestond dit seizoen uit 2 seniorenelftallen die in de zondagcompetitie uitkwamen. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, 4x C, 5x D, 9x E, 9x F en 2 minipupillen-teams. De meisjes-afdeling bestond uit 1 MC, 2 MD’s en 1 ME-team.

>

Seizoen 2016-2017

In het vijfde seizoen van sv  Leidschenveen  was het ledenbestand van de club gegroeid tot 750 leden, waarvan 500 voetbal-, 150 tennis-leden en 100 niet sporters. Ondertussen had sv Leidschenveen zich ontwikkelt tot een club met allerlei andere activiteiten. Zo was er iedere vrijdag een voetbalschool (Balcontrol) actief, was er een hardloopclub, er waren fietstrainingen en vele activiteiten voor ouderen. Het clubgebouw was een buurthuis van de toekomst en hierin was er ook naschoolse opvang.

Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al gold namelijk Onder 19 tot en met Onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

De voetbalafdeling van sv Leidschenveen bestond op zondag uit 2 seniorenelftallen. De jeugdafdeling was in dit seizoen als volgt samengesteld: 1x JO-17, 5x JO-15, 6x JO-13, 8x JO-11, 10x JO-9 en 4x JO-7-teams. De meisjesafdeling van sv Leidschenveen bestond in het seizoen 2016-2017 uit: 1x MO-16, 1x MO-15, 2x MO-13 en 1x MO-11 team.

Bij drie teams van sv Leidschenveen mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De JO15-1 werd met 38 punten uit 15 duels kampioen van de 3e Klasse 02. De JO9-5 met 50 uit 18 kampioen kampioen van de 10e Klasse 12 en de JO9-7 met 46 uit 18 kampioen van de 11e Klasse 10.

Op 1 maart 2017 bestond de sv Leidschenveen precies 5 jaar en vierde de club dit heugelijke feit met een groot lustrumfeest.

Seizoen 2017-2018

SV Leidschenveen groeide verder want voor het seizoen 2017-2018 werden maar liefst 45 jeugdteams ingeschreven. In de categorieën Jo7 tot en met Jo17, zowel bij de jongens als de meiden. De vereniging groeide niet alleen in de breedte, maar ook het niveau nam toe. In het seizoen 2017-2018 speelden zowel de Jo8, Jo9 als Jo10 in de Hoofdklasse en konden zij zich meten met alle grote traditionele clubs uit de regio.
“Met plezier sporten op je eigen niveau” bleef echter wel het motto van de vereniging. Daardoor wist de jeugd uit de buurt de weg naar SV Leidschenveen te vinden, of ze nu hoog konden en wilden voetballen of juist op recreatief niveau.

Er is 1 seniorenteam actief en meerdere 35+ teams. Doel van de vereniging blijft om vanuit de eigen jeugd in een paar jaar te komen tot een standaardelftal.

>

Seizoen 2018-2019

>

<

Seizoen 2019-2020

>

<

Seizoen 2020-2021

>

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten dus eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef sv Leidschenveen voor de zaterdagcompetitie 1 O23-team in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3 JO19, 2 JO17, 2 JO16, 2 JO15, 3 JO14, 3 JO13, 4 JO12, 6 JO11, 6 JO10, 4 JO9, 4 JO8 en 3 JO7-teams. De meisjesafdeling van sv Leidschenveen bestond dit seizoen uit 1 MO19, 1 MO17, 1 MO15, 2 MO13, 2 MO11 en 1 MO9-teams.

>

Seizoen 2022-2023

Sv Leidschenveen schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 2 O23-jaar teams in . De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3 JO19, 1 JO18, 2 JO17, 2 JO16, 3 JO15, 3 JO14, 3 JO13, 5 JO12, 5 JO11, 4 JO10, 4 JO9, 3 JO8 en 3 JO7 teams. De meisjesafdeling was uit 2 MO20, 1 MO17, 2 MO15, 2 MO13 en 1 MO11 teams samengesteld.

>

 

 

 

Palmares Leidschenveen

Kampioenschappen:
2012-2013 res. 4e klasse 07

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij sv Leidschenveen:

2012-2013 Ronnie Ilahi

Parade der voorzitters bij Leidschenveen:

2012-2014 Wilfred Jansen
2014-2018 Ronald Hendriks
2019- 2020 Marc Rooijakkers
2021 Edwin Eekhof
2022-heden Nick Burgers/Marcel Walravens a.i.

Sportpark Leidschenveen
Poelpolderstraat 35
2493 VE Den Haag ZH

Ereleden sv Leidschenveen

2018: Ronald Hendriks
2022: Léon van Knijff