ADO Den Haag (amateurs)

Den Haag
01-07-1996 - Heden

De geboorte van ADO Den Haag amateurs

Op 1 juli 1996 was het definitieve einde van amateurclub ADO daar en het begin van de Haaglanden Football Club ADO Den Haag. Dit was het resultaat van de fusie tussen de stichting FC Den Haag (geel-groen) en de oude moedervereniging Hsv ADO (rood-groen).

De amateurtak van ADO Den Haag bestond maar uit één elftal dat altijd op de zondag op sportcomplex “De Aftrap” speelde.

Seizoen 1996-1997

De zondag 1e Klasse B van de KNVB was voor het seizoen 1996-1997 als volgt samengesteld: ADO Den Haag, Alphense Boys, KBV, Neptunus, Quick, RVC, SMC, Unitas, VELO, VIOS, Wilhelmus en ZFC.


ADO Amateurs seizoen 1996-1997  Bovenste rij v.l.n.r. Gerard van Gilds, Tolga Akarsu, Paul Janssen, Sandro Tarantino, Dennis de Getrouwe en Jimmy Rooza. Middelste rij Koos van der Bijl(leider), Carlos Loswal, Mario Lopez de Brito, Hadi Ibrahimovic, Xander Zwinkels, Mustafa Atalay, Hendrik Grünholz, Kevin van der Ham en Harry Rotteveel(verzorger). Voorste rij Nico Groot(grensr.), Dennis Roerade, Hans Verhey, Rene Schreuder, Ruud de Groot(trainer), Jan Kuyt(ass. tr.), Wim Bordewijk, Carlos Roeleveld, Danny Hanique en Peter van Rijn. 

De jonge selectie van trainer Ruud de Groot begon in eerste instantie uitstekend aan de competitie. In het openingsduel, op zondag 8 september 1996, speelde men bij VELO 0-0 en vervolgens werd in het Zuiderpark Neptunus met 4-2 verslagen.
Helaas verloren de amateurs van ADO Den Haag vele wedstrijden. In de eerste competitiehelft werd er alleen nog gewonnen van Wilhelmus (1-2) en RVC (2-3) en gelijk gespeeld tegen VELO (1-1). Na de 1-2 nederlaag tegen VIOS ging het er op lijken dat ADO Den Haag donkere tijden tegemoet zouden gaan. Met 11 punten uit 12 wedstrijden ging ADO Den Haag op een 10e positie de winterstop in. Dat was nog achter VIOS (15 punten) en voor RVC en KBV, die beide slechts 7 punten bij elkaar hadden gesprokkeld.

Na een lange winterstop, met zelfs een Elfstedentocht, kon er na twee maanden dan eindelijk weer een begin worden gemaakt aan de tweede competitiehelft. Op zondag 16 februari 1997 ADO Den Haag niet al te best uit de strenge winter want in het Zuiderpark werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen de nummer laatst van de ranglijst KBV. Bij Quick – ADO Den Haag bleef het 0-0 maar daarna volgde weer nederlagen tegen ZPC (1-3), Wilhelmus (0-3) en SMC (2-3). Na de nederlaag tegen SMC belandde ADO Den Haag zelfs op de laatste plaats van de ranglijst.
Na op zondag 23 maart 1997 ook nog eens flink (5-0) van VIOS verloren te hebben was de kans op lijfsbehoud in de 1e Klasse voor ADO Den Haag zo goed als verkeken.
Op 6 april 1997 viel definitief het doek voor ADO Den Haag toen er met 1-0 werd verloren bij ZPC. De laatste twee competitiewedstrijden, “om des keizers baard”, won ADO Den Haag met maar liefst 5-0 van de andere degradant RVC en speelde men gelijk (1-1) bij SMC.

ADO Den Haag wist van de 22 competitiewedstrijden er slechts 4 te winnen, speelde 5 keer gelijk en werd er 13 maal verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 28-46, eindigde de amaeurs van ADO Den Haag op de elfde positie van de zondag 1e Klasse B KNVB en degradeerde hiermee naar de 2e Klasse.
Nog maar enkele seizoenen geleden speelde ADO (rood-groen) o.l.v. trainer Martin Jol het beste voetbal in de regio maar na het vertrek van Jol degradeerde ADO vorig seizoen uit de Hoofdklasse en dit seizoen degradeerde ADO Den Haag (geel-groen) direct door naar de 2e Klasse KNVB.

Seizoen 1997-1998

De A-selectie van de amateurs van ADO Den Haag, o.l.v. trainer Ruud de Groot, was voor het seizoen 1997-1998 als volgt samengesteld: Sebastiaan van der Ende, Leon Tuijt, Hafid Assoulaymani, Mustapha Atalay, Frans Danen, Gerard Gilds, Adi Hadziibrahimovic, Stefan Koegler, Brian Linger, Mario Lopez de Brito, Sylvio Mansveld, Peter Maseland, Brian Moen, Rene Schreuder, Rodi Thijssen, Hans verheij, Mark Weel, Leon Wessels, Michael Wessels en Robert van Wijk.

De zondag 2e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1997-1998 uit de volgende clubs samengesteld: ADO Den Haag, Alphense Boys, DSO, Foreholte, HMSH, RKAVV, RVC, SJC, Verburch, VVSB en Westlandia.

<

Seizoen 1998-1999

Het amateurelftal van ADO Den Haag werd in seizoen 1998-1999 ingedeeld in de zondag 1e Klasse B van de KNVB en ontmoette daarin: sc Gastel, HMSH, Leonidas, Lugdunum, Neptunus, Nieuwenhoorn, Papendrecht, Quick (H), SVV/SMC, VCS en Wilhelmus.

Trainer Frans de Kat had dit seizoen de beschikking over de volgende spelers: Sebastiaan van der Ende (keeper), Bobby van galen, Brian Linger, Henry van Dijk, Paul Droppert, Rene Schreuder, Martin Kuiper, Mario Mansveld, Sylvio Mansveld, Curtis Martels, Tesso de Munck, Remy Munier, Jeffrey van der Kley, Frans Danen, Hans Verheij en Jacco van Vianen.
Teammanager was Jan Lobel, leider Koos van der Bijl, verzorger Harry Rotteveel en grensrechter Marco Immers.

Het jonge team van trainer De Kat kende een moeizame eerste seizoenshelft. Gewonnen werd er van VCS (2-0), SVV/SMC (3-1) en wederom VCS (0-1) en gelijk gespeeld tegen Leonidas (1-1) en Lugdunum (1-1). De overige 5 competitiewedstrijden werden verloren. Met 11 punten, en de doelcijfers 15-20, ging ADO Den Haag op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Ook na de winterstop ging het moeizaam met de resultaten van het jonge ADO Den Haag en streed men lange tijd tegen degradatie. In de beslissende fase van de competitie wist ADO Den Haag zich knap staande te houden. Op zondag 11 april 1999 wist men in het Zuiderpark HMSH met 1-0 te verslaan. Vier minuten voor tijd wist Jeffrey van der Kley het enige en zo belangrijke doelpunt voor ADO Den Haag te maken. De formatie van Frans de Kat kreeg door deze overwinning meer zelfvertrouwen en zette hierna een prima serie wedstrijden in.
Met uiteindelijk 25 punten uit 22 wedstrijden eindigde ADO Den Haag op de negende positie van de ranglijst en was hiermee zeker van nog een jaar voetballen op 1e Klasse KNVB-niveau. VCS eindigde met 21 punten op de tiende positie en moest P/D-wedstrijden gaan spelen. Sc Gastel (16 punten) en Lugdunum (11) degradeerden rechtstreeks.

Seizoen 1999-2000

De A-selectie van de nieuwe trainer Frans Danen bestond o.a. uit; Sebastiaan van der Ende, Humphrey Alladin, Eli Bor, Brian Linger, Dennis Linnenbank, Geoffrey van Loenen, Tony Mandala, Mario Mansveld, Arjan de Wit, Michael Wessels, Leon Wessels, Sylvio Mansveld, Jeroen van Wetten, René Schreuder, Rob de Ruiter, Mike Poldervaart, Martin Kuiper, Henry van Dijk, Maurice van Herp, Joost Seilberger en Dries Hoogerheijde.
ADO Den Haag werd in dit seizoen ingedeeld in de 1e Klasse B samen met DHC, Neptunus, Wilhelmus, WVO, HMSH, Westlandia, VVSB, Leonidas, Nijenrode, SVV/SMC en WSC.
De jeugd in de selectie van de debuterende oefenmeester Frans Danen kreeg alle kans om zich te ontwikkelen en zodoende voor te bereiden op een mogelijke stap naar de bvo. ADO Den Haag kende in de competitie een droomstart door met 0-2 (doelpunten Geoffrey van Loenen en Jeroen van Wetten) bij HMSH te winnen.
ADO Den Haag kende een redelijk goede eerste seizoenshelft want van de 13 wedstrijden wist men er 4 te winnen, 4 gelijk te spelen en werd er 5 keer verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 21-19 sloot men de eeuw af op een zesde positie van de ranglijst van de 1e Klasse B.

Zo goed het in de eerste competitiehelft ging bij ADO Den Haag, zo dramatisch verliep het in de tweede seizoenshelft. Van de resterende negen competitiewedstrijden wist ADO Den Haag werd er niet één keer gewonnen, speelde men 4 keer gelijk en werd er 5 keer verloren. Hierdoor eindigde ADO Den Haag met 20 punten uit 22 wedstrijden, en de doelcijfers 31-40, op een 11e positie van de ranglijst en degradeerde hiermee uit de 1e Klasse B.

Seizoen 2000-2001

Zijn we nog naar op zoek…..

Seizoen 2001-2002

ADO Den Haag kwam in dit seizoen uit in de 3e Klasse B van het zondagvoetbal en ontmoette daar in deze Klasse: GDA, GONA, Haagse Hout, HVV, LenS, De Postduiven, Quick Steps, Rood Groen’01, Scheveningen, SOA en VIOS.
Het werd een dramatisch seizoen voor ADO Den Haag want met slechts 5 punten uit 20 duels (Rood Groen’01 was uit de competitie genomen door KNVB) eindigde men op de laatste plaats wat automatisch degradatie naar de 4e Klasse betekende.

Zijn we nog op naar zoek…..

Seizoen 2002-2003

In het seizoen 2002-2003 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADO Den Haag, ADS, Celeritas, HMC, HS Texas DHB, JuVentaS, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, REMO, De Ster en TEDO.

Kees Toorenburg was voor dit seizoen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Echter na de trainers Eki Korte en Albert van der Dussen hield ook Kees Toorenburg het niet lang vol bij de amateurs van ADO Den Haag. Sterker nog, in maart 2003 besloot Toorenburg het bijltje er bij neer te gooien en zijn contract te laten ontbinden. Ger van Weelden nam de taken van Toorenburg tijdelijk over.

Een rumoerig seizoen dus waarin de resultaten tegen vielen. Uit de 22 competitieduels behaalde ADO Den Haag 23 punten en een doelsaldo van 30 voor en 47 tegen. Hiermee eindigde men op de negende positie van de ranglijst.

Seizoen 2003-2004

ADO Den Haag werd in seizoen 2003-2004 ingedeeld in de 4e Klasse E, met als tegenstanders ADS, BMT, Celeritas, DUNO, Oranjeplein, RAVA, REMO, RVA, De Ster, TEDO en WIK.
Het team van trainer Stephan Koegler begon uitermate zwak aan de competitie want de eerste wedstrijd verloor men bij RVA met 3-2 en vervolgens werd er 1-1 gelijk gespeeld tegen ADS.

>

Later hier meer over seizoen 2003-2004…

Onder het bewind van preses Van Ringelenstein werd na het seizoen 2003-2004 een structuurwijziging ingevoerd waarbij de authentieke amateurtak van de ploeg uit het Zuiderpark werd opgeheven.
Onder trainer Stefan Koegler werd voor het laatst in de zondag 4e Klasse E met een zuiver amateurteam gespeeld. Koegler werd kampioen en promoveerde in dat laatste jaar met de amateurtak naar de 3e Klasse. De amateurs van ADO zouden in het jaar daarop en de komende jaren gevormd worden door een combinatie van spelers uit de Beloften en de A1-selectie. Hiermee wilde Van Ringelenstein bereiken, dat ADO binnen vijf jaar weer aan de top van het amateurvoetbal (eerste klasse/hoofdklasse) in de regio zou voetballen.

Seizoen 2004-2005

In het seizoen 2004-2005, het eerste jaar na de structuurwijziging, lukte het de ploeg reeds, onder leiding van trainer Bob Kootwijk, de eerste stap te maken naar de beoogde doelstelling. Kootwijk werd kampioen in de 3e Klasse C en promoveerde met de gekozen profielverandering en -strategie naar de tweede klasse.

Seizoen 2005-2006

Na het kampioenschap van afgelopen seizoen werd de talentvolle ploeg van trainer Bob Kootwijk dit seizoen ingedeeld in de 2e Klasse C. O.l.v. routenier en aanvoerder Maurice Steijn (ADO Den Haag en NAC) begon ADO Den Haag nog wel sterk aan de competitie met 10 punten uit de eerste vier wedstrijden. Gaande weg het seizoen viel het team van trainer Kootwijk qua prestaties iets terug maar uiteindelijk eindigde de debutant toch nog met 34 punten uit 22 duels (doelcijfers 39-33) op een verdienstelijke zesde plaats met deze jonge getalenteerde groep.

Seizoen 2006-2007

In dit seizoen kwam ADO Den Haag, ditmaal met trainer Cor Lems, eveneens in de 2e Klasse C uit en eindigde uiteindelijk als vijfde op de ranglijst. Cor Lems won met zijn groep wel de eerste periodetitel. In de nacompetitie bracht Lems de ambitie van het vorig bestuur weer een stapje dichterbij de doelstelling en promoveerde naar de 1e Klasse.
VCS werd in de nacompetitie opzij geschoven. Op de aftrap rolde Cor Lems met zijn jeugdige sterren VCS met 7-2 op. Op Sportpark Escamp versloeg ADO de gastheren met 0-2. In de finale versloeg het Nieuwerkerk op het terrein van Honselersdijk met 3-1 en promoveerde men zodoende naar de 1e Klasse.

Seizoen 2007-2008

Een rampseizoen werd 2007-2008. In de 1e Klasse B eindigde de ploeg onder leiding van Aart-Jan van Boxtel aan het begin van de competitie en later Ger van der Weelden op de tiende plaats en moest in de nacompetitie strijden voor behoud van het eersteklasserschap. Begin 2008 trad het bestuur van onder leiding van John van Ringelenstein af, maar het bleef haar “oogappel” trouw door bij nagenoeg elke wedstrijd van groeidiamanten aanwezig te zijn.
Thuis op de aftrap wonnen de groen/gelen in de eerste ronde met 4-2 van Wilhelmus en in Voorburg werd met 0-2 gezegevierd. In de finalewedstrijd van de nacompetitie verloor de ploeg echter op het terrein van Blauw Zwart in Wassenaar van SJC uit Noordwijkerhout met 2-1 en degradeerde zodoende uit de eerste klasse.

Alle uitslagen en doelpuntenmakers van ADO Den Haag seizoen 2007-2008 in de zondag 1e Klasse B:

02-09-07 : JHR – ADO Den Haag 3-1 Vakalopoulos
09-09-07 : ADO Den Haag – Neptunus 1-3 Brouwer
16-09-07 : Excelsior’20 – ADO Den Haag 1-4 Berkout 2x, Van Niel, Brouwer (pen)
23-09-07 : ADO Den Haag – HBS 1-2 Berkhout
30-09-07 : RKAVV – ADO Den Haag 4-1 Van Niel
07-10-07 : ADO Den Haag – TONEGIDO 0-5
14-10-07 : ADO Den Haag – Nieuwenhoorn 0-3
04-11-07 : DHC – ADO Den Haag 3-1 Berkhout
18-11-07 : UVS – ADO Den Haag 3-1 Poot
25-11-07 : ADO Den Haag – Leonidas 3-1 Önal 2x, J. de Jong
15-12-07 : ADO Den Haag – JHR 2-2 Vrieling, Achterberg
27-01-08 : ADO Den Haag – Excelsior’20 4-0 Önal 2x, Sonmez (pen), Berkhout
03-02-08 : ADO Den Haag – sc Feyenoord 1-5 Vrieling
10-02-08 : HBS – ADO Den Haag 2-1 Cameron
17-02-08 : ADO Den Haag – RKAVV 3-3 Van Niel, Önal, Heutink
02-03-08 : Neptunus – ADO Den Haag 4-1 Brocker
02-03-08 : TONEGIDO – ADO Den Haag 4-1 Vrieling
09-03-08 : Nieuwenhoorn – ADO Den Haag 2-5 Önal 2x, Van Niel 2x, Cameron
30-03-08 : Feyenoord – ADO Den Haag 6-0
06-04-08 : ADO Den Haag – DHC 6-4 Cameron 2x, Baten, Heutink, Van Hese, Achterberg
20-04-08 : ADO Den Haag – UVS 1-0 Van Niel
27-04-08 : Leonidas – ADO Den Haag 2-1 Önal

18-05-08 : PO ADO Den Haag – Wilhelmus 4-3 Önal 2x, Lauwers, Cameron
25-05-08 : PO Wilhelmus – ADO Den Haag 0-2 Cameron, Giellisse

01-06-08 : PO* SJC – ADO Den Haag 2-1^ Achterberg

C = Eredivisie
B = Beker
* = gespeeld op terrein Blauw/Zwart, Wassenaar
^ = ADO Den Haag gedegradeerd

Seizoen 2008-2009

In het seizoen 2008-2009 werd in de 2e Klasse C Michael Krul aangesteld als trainer. De verandering van structuur, ingezet in het seizoen 2004-2005 werd verder doorgevoerd om de beoogde doelstelling “zo hoog mogelijk voetballen in de amateurcompetitie” alsnog te halen. Het verloren terrein moest hoe dan ook weer veroverd worden. Spelers van Jong ADO Den Haag maakten dit seizoen geen deel meer uit van de amateurtak. De groep werd gevormd uit overwegend eerstejaars A junioren. Aan het einde van het seizoen werd wederom een verdienstelijke zesde plaats op de ranglijst hun deel.

Alle uitslagen en doelpuntenmakers van ADO Den Haag seizoen 2008-2009 in de 2e Klasse C

07-09-08C ADO Den Haag – RKDEO 2-3 Batist, Ripson
14-09-08C GDA – ADO Den Haag 3-3 Vrieling 2x, Gentle
21-09-08C ADO Den Haag – Velo 1-2 Heutink (pen)
28-09-08C VCS – ADO Den Haag 2-1 ?
05-10-08C ADO Den Haag – UDO 4-3 Artimi 3x, Vrieling
12-10-08C HMSH – ADO Den Haag 1-3 Jongeneelen, Vrieling, Den Dulk
26-10-08C ADO Den Haag – Wilhelmus 1-2 Artimi
02-11-08C UVS – ADO Den Haag 1-3 Jongeneelen, Liefden, Brocken
09-11-08C Alphense Boys – ADO Den Haag 3-0
16-11-08C ADO Den Haag – Quick 1-2 Artimi
07-12-08C RKDEO – ADO Den Haag 2-5 Brocken 2x, Wotte, Ripson, Van Pelt
21-12-08C HVV – ADO Den Haag 2-1 Den Dulk (pen)
08-02-09C Velo – ADO Den Haag 5-2 Den Dulk, Scheffer
14-02-09C ADO Den Haag – GDA 2-1 Brouwer, Gentle
01-03-09C UDO – ADO Den Haag 0-2 Vrieling, Brocken
08-03-09C ADO Den Haag – HMSH afg.
15-03-09C Wilhelmus – ADO Den Haag 1-0
22-03-09C ADO Den Haag – VCS 3-1 Brocken 2x, Heuting
29-03-09C ADO Den Haag – UVS 3-3 Brocken 2x, Jongeneelen
05-04-09C ADO Den Haag – Alphense Boys 1-1 Wotte
26-04-09C Quick – ADO Den Haag 3-2 Brocken, Wotte
03-05-09C ADO Den Haag – HVV 6-1 Heutink 2x, Vrieling 2x, Scheffer, Brocken

.

Seizoen 2009-2010

In het seizoen 2009-2010 sloeg ADO Den Haag met de amateurtak een nieuwe weg in door met eerste jaars A-spelers in de 2e Klasse van de zondag-amateurs te gaan spelen. Het jeugdige elftal, dat dit seizoen voor het eerst onder leiding stond van trainer Marcel Koning, werd ingedeeld in de zondag 2e Klasse C samen met OLIVEO, Sparta (am.), HMSH, Teijlingen, Woerden, Wateringse Veld, UDO, VELO, GDA, FC Boshuizen en Wilhelmus.
Omdat de KNVB per seizoen 2010-2011 een nieuwe Topklasse bij het amateurvoetbal ging invoeren, zouden de nummers één en twee van dit seizoen uit de 2e Klasse rechtstreeks promoveren naar de 1e Klasse. Gevreesd werd echter dat het zeer jeugdige elftal, met allemaal 16- en 17-jarige spelers, fysiek niet overeind zou blijven in deze 2e Klasse, maar niets was minder waar! ADO Den Haag begon uitstekend aan de competitie en stond vanaf de eerste speelronde meteen op de eerste plaats in de 2e Klasse C. Op zondag 1 november 2009 wist men zelfs de 1e periode te behalen door een 1-2 overwinning in en tegen Woerden. Hiermee was ADO Den Haag sowieso verzekerd van de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse. De stand bovenaan na deze 1e periode was als volgt: ADO Den Haag 8-19, Boshuizen 8-18, VELO 8-15 en Woerden 7-12.
Na ook de negende wedstrijd nog gewonnen te hebben (thuis 3-2 tegen GDA) volgde de topper tegen FC Boshuizen. ADO Den Haag verloor met 2-0 en gaf hiermee de koppositie uit handen. Na deze nederlaag volgde nog twee gelijke spelen tegen sv Wateringse Veld en OLIVEO waardoor in de winterstop de stand bovenin de 2e Klasse C was: 1. FC Boshuizen 11-27, 2. Wilhelmus 12-24, 3. ADO Den Haag 13-24, 4. Velo 13-22 en 5. Woerden 11-21.
Na de lange koude winterstop won ADO Den Haag zijn eerste competitiewestrijd in 2010 met maar liefst 1-5 bij Teylingen. Grote “man” bij ADO was in deze wedstrijd Thomas Verheijd met vier treffers. Ook in de volgende wedstrijd thuis tegen Sparta liet Verheijd van zich spreken door ditmaal drie keer te scoren. Terwijl alle concurrenten maar bleven winnen maakte ADO Den Haag thuis tegen Woerden een enorme misstap door met 3-4 te verliezen. Tegen runner-up G.D.A. uit herstelde ADO Den Haag sinds enigsinds door met 2-2 gelijk te spelen. Met nog twee wedstrijden te gaan was de stand bovenin de 2e Klasse C enorm spannend. FC Boshuizen stond bovanaan met 43 punten uit 20 wedstrijden, gevolgd door Wilhelmus 20-40, ADO Den Haag 20-37, G.D.A. 20-37 en VELO 20-35.
Op zondag 25 april stond de topper ADO Den Haag-FC Boshuizen op het programma. Bij winst van ADO Den Haag had de club nog alles in eigen hand, maar het liep helaas anders. Boshuizen won met 1-2 en door dit resultaat was ADO Den Haag uitgeschakeld voor directe promotie. De laatste competitiewedstrijd speelde ADO Den Haag nog gelijk bij Wilhelmus waardoor de Voorburgse club, naast kampioen FC Boshuizen, rechtstreeks promoveerde naar de 1e Klasse. Eindstand bovenin de 2e Klasse C was als volgt: 1. FC Boshuizen 22-49, 2. Wilhelmus 22-44, 3. GDA 22-43, 4. VELO 22-39 en 5. ADO Den Haag 22-39 (met de doelcijfers 51-30).
De amateurs van ADO Den Haag moesten nu via de nacompetitie promotie naar de 1e Klasse proberen af te dwingen. Helaas overleefde de club de eerste ronde niet. Op donderdag 13 mei speelde men de heenwedstrijd thuis tegen PFC gelijk (1-1). Op zondag 16 mei was de return in Geervliet. ADO Den Haag was in deze wedstrijd heer en meester en stond al na 36 minuten op een 0-2 voorsprong. Na deze voorsprong werd kans na kans gemist op een grotere voorsprong en wist PFC geheel onverwacht gelijk te maken. Na de 2-2 moesten er penalty’s worden genomen en wist uiteindelijk PFC deze strafschopserie te winnen, waardoor voor ADO Den Haag het seizoen was afgelopen.

Seizoen 2010-2011

De gehele jeugdafdeling- en de zondag-amateurs van ADO Den Haag kregen aan het begin van het seizoen 2010-2011 een geheel nieuw tenue uitgereikt met de opmerkelijke boodschap: ADO DH en MCH, “Bewegen tegen Kanker”. De voorgaande seizoenen stond er nog op de ADO Den Haag-shirts de naam van de hoofdsponsor van de jeugd “Van Arkel Incasso” maar met deze maatschappelijke betrokkenheid wilde “Van Arkel Incasso” graag zijn steentje bijdragen. Met dit mooie gebaar wilde de hoofdsponsor dus meer aandacht besteden aan de samenwerking tussen MC Haaglanden en ADO Den Haag. Met deze samenwerking hoopte men dat er niet alleen aandacht besteed werd aan de behandeling, maar ook aan het welzijn van de patiënt.

Wim van Laar werd voor dit seizoen aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding bij ADO Den Haag en volgde hiermee Oscar Alkemade op, die onder de hoede van Van Laar Manager Regionale Jeugdopleiding werd.
In het seizoen 2010-2011 was er een iets andere opzet bij de amateurs van ADO Den Haag. Ditmaal bestond het team van trainer Marcel Koning uit spelers die niet ouder waren dan 20 jaar. De selectie bestond uit acht eerste jaars senioren aangevuld met eerste en tweede jaars A-junioren.
ADO Den Haag werd in dit seizoen ingedeeld in de zondag 2e Klasse C met als tegenstanders Teijlingen, Woerden, DHL, GONA, VELO, UDO, RKDEO, Laakkwartier, HMSH, Delft, Full Speed, Wateringse Veld en UVS.

Selectie ADO Den Haag -20 seizoen 2010-2011
Boven v.l.n.r: Sharif Pasha (Verzorger), Peter Charite (Teammanager), Jordy Pronk, Mike van Toor, Boy Wotte, Mike van Duinen, Cedric Ake en Wout Slappendel (Materiaalman)
Midden v.l.n.r: Laurens de Wit (Grensrechter), Peter Korteling, Ferry de Jong, Patrick Batist, Niels van Pelt, Jop Verhagen, Jaouad Essanoussi, Ramon Ripson en Rob Pronk (Leider)
Onder v.l.n.r: Marcel Koning (Trainer), Christian Stenebome, Tomas Tavilla, Ricardo Kieboom, Murat Ozcan, Diederick Hoogerwaard, Caglar Atis en Wim van Laar (Hoofd Jeugdopleiding)

Na een lange en goede voorbereiding van maar liefst zes weken, waaronder de winst in de drie bekerwedstrijden tegen Die Haghe (0-5), Duindorp SV (4-2) en Blauw Zwart (0-7) begon ADO Den Haag op 5 september 2010 aan de competitie.
De eerste zes competitiewedstrijden werden allemaal door ADO Den Haag gewonnen en als snel bleek de strijd om de titel tussen ADO Den Haag, VELO en UVS te gaan. Uit bij Woerden kon ADO Den Haag bij een overwinning de 1e periodetitel pakken maar door het eerste puntenverlies (1-1) lukte dat net niet.
Door een 1-3 overwinning op 24 oktober bij Spartaan’20 in Rotterdam wist ADO Den Haag de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken.
Op 31 oktober volgde de kraker tussen nummer 1 ADO Den Haag en nummer 2 VELO. VELO moest winnen om de 1e periodetitel te pakken en deed dit ook. In een teleurstellende wedstrijd van ADO Den Haag kant leed men de eerste nederlaag (0-1) van het seizoen en verspeelde hiermee de koppositie en 1e periodetitel aan VELO. Door de vele regen en al vroeg ingetreden winter speelde ADO Den Haag na de verloren wedstrijd tegen VELO nog maar eenn keer voor de winterstop. Op 21 november werd thuis sv Wateringse Veld met maar liefst 6-1 verslagen. De stand bovenin de 2e Klasse C was bij het begin van de winterstop als volgt: 1. VELO 10-26, 2. UVS 11-26, 3. ADO Den Haag 9-22 en 4. Full Speed 10-17.

Tijdens de winterstop vertrok ADO Den Haag voor een trainingskamp naar het Turkse Belek. Samen met de A.1, B.1, B.2 en het vrouwenteam van ADO Den Haag verbleef men van 9 t/m 13 januari in het Limak Arcadia Golf Resort, waar o.a. ook de betaalde voetballers van NAC Breda, jong Vitesse/AGOVV en het Haagse VCS ondergebracht waren.

Op het mooie trainingscomplex, onder zomerse temperaturen, werd het team weer klaargestoomd voor de tweede seizoenshelft. Ook werd er in Turkije nog vriendschappelijk gevoetbald tegen de Haagse 3e Klasser VCS. Het werd uiteindelijk een 7-1 overwinning voor ADO Den Haag door doelpunten van Raily Ignacio (2x waarvan eenmaal uit een strafschop), Leroy Resodihardjo, Joel Tilema, Niels van Pelt, Boy Wotte en Ashraf .

ADO DH-20 Turkije 2011 - kopie

ADO Den Haag op 11 januari 2011 in Belek (Turkije). Staand v.l.n.r: Peter Korteling, Jordy Strooker, Ferry de Jong, Diederick Hoogerwaard, Mike van Duinen, Boy Wotte en Aschraf Artimi. Zittend v.l.n.r: Patrick Batist, Ricardo Kieboom, Niels van Pelt en Cedric Aké.

Op 16 januari 2011 begon ADO Den Haag weer aan de tweede seizoenshelft en werden de eerste vijf competitiewedstrijden op rij gewonnen. Het team van trainer Marcel Koning had alleen de pech dat VELO ook al haar wedstrijden in winst omzette. UVS verloor steeds meer terrein dus moesten VELO en ADO Den Haag onderling uitmaken wie er kampioen ging worden. Naar aanloop van de topper tegen VELO leed ADO Den Haag ineens kostbaar puntenverlies door bij DHL en thuis tegen Woerden gelijk te spelen.
Op 27 maart 2011 stond de topper VELO-ADO Den Haag op het programma. Vor aanvang van deze kraker was de stand aan kop in de 2e Klasse C: 1. VELO 19-51, 2. ADO Den Haag 17-42 en 3. UVS 18-33. De topper lokte veel toeschouwers naar de Noordweg en die zagen VELO uiteindelijk met 2-0 winnen en kon ADO Den Haag zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Voordat die nacompetitie zou beginnen moesten er nog wel eerst acht competitiewedstrijden gespeeld worden. Uit die laatste acht wedstrijden werden nog 13 punten behaald zodat ADO Den Haag met 55 punten uit 26 wedstrijden als tweede achter kampioen VELO eindigde.

In de nacompetitie moest ADO Den Haag in de eerste ronde aantreden tegen het Rotterdamse JHR. De thuiswedstrijd, op het veld van het oude Zuiderpark-stadion, won ADO Den Haag met 1-0 door een doelpunt van Thomas Verheijdt. In Rotterdam was ADO Den Haag de veel betere ploeg maar kwam niet te scoren. Uit het niets kwam JHR in de 2e helft op een 1-0 voorsprong en leek de wedstrijd door penalty’s beslist te moeten worden. Echter door een doelpunt van Tomas Tavilla plaatste ADO Den Haag zich alsnog voor de volgende ronde.
In de volgende ronde werd Wilhelmus de tegenstander. De eerste wedstrijd werd in Voorburg gespeeld en wist ADO Den Haag met 0-1 te winnen. Op maandag 13 juni 2011 (2e Pinksterdag) was de return op “De Aftrap”. Voor een kleine duizend toeschouwers nam Wilhelmus al na 2 minuten een voorsprong via een goal van Anwar Beeldstroo. ADO Den Haag was aangeslagen en Wilhelmus dicteerde de wedstrijd, maar nam niet verder afstand. In de 35e minuut kwam ADO Den Haag op 1-1 via een mooie goal van Ahmed Ali. Direct na de rust kwam ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong. Na een goede pas kwam Mike van Duinen alleen voor Steve Verstraten en passeerde de Voorburgse goalie beheerst. Een kwartier voor tijd maakte Wilhelmus hands in de 16 meter en scheidsrechter Spinhoven kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Patrick Batist scoorde beheerst en bracht ADO Den Haag op een veilige 3-1 voorsprong. In het laatste kwartier gebeurde er weinig meer en speelde ADO Den Haag de wedstrijd beheerst uit.  Door deze zege promoveerde het elftal van trainer Marcel Koning naar de 1e Klasse van de zondag amateurs. Een uitstekende prestatie van dit jonge team dat bijna het hele seizoen uitstekend voetbal had laten zien.


Maandag 13 juni 2011 ADO Den Haag (am.) promoveert naar 1e Klasse

Statistieken seizoen 2010-1011

05-09-2010 Teijlingen-ADO Den Haag 1-4 : M.v.Duinen (2x), J.Essanoussi en C.Atis
12-09-2010 ADO Den Haag – HMSH 3-1 : Ramon Ripson, Mike v Duinen, Mike v Toor
19-09-2010 Full Speed – ADO Den Haag 0-1 : Patrick Batist
26-09-2010 ADO Den Haag РUVS 3-2 : R.Ripson, D.Hoogewaard en C.Ak̩
03-10-2010 UDO – ADO Den Haag 0-2 : Patrick Batist en Mike van Duinen
10-10-2010 ADO Den Haag – GONA 2-1 : Ramon Ripson en Mike van Duinen
17-10-2010 Woerden – ADO Den Haag 1-1 : Diederik Hoogewaard
31-10-2010 ADO Den Haag – VELO 0-1
21-11-2010 ADO Den Haag – Wateringse Veld 6-1 :T.Verheijdt (2x),J.Strooker, S.Angulo, J.Verhagen en eigen doel.
16-01-2011 ADO Den Haag – Laakkwartier 2-1 : Peter Korteling en Mike van Duinen
23-01-2011 ADO Den Haag – Teijlingen 4-0 : C.Atis (2x), M.v.Duinen en C.Aké
06-02-2011 ADO Den Haag – Full Speed 6-2 : M.v.Duinen (2x), J.Verhagen (2x), P.Korteling en T.Verheijdt.
13-02-2011 UVS – ADO Den Haag 1-3 : Peter Korteling, Niels van Pelt en Boy Wotte.
20-02-2011 ADO Den Haag – RKDEO 4-0 : M.v.Duinen (2x), B.Wotte en N.v.Pelt.
06-03-2011 DHL – ADO Den Haag 1-1 : Ramon Ripson
13-03-2011 GONA – ADO Den Haag 1-4 : P.Korteling, Niels v.Pelt, B.Wotte en A.Artimi.
20-03-2011 ADO Den Haag – Woerden 0-0
27-03-2011 VELO – ADO Den Haag 2-0
03-04-2011 Delft – ADO Den Haag 1-2 : Niels van Pelt en Boy Wotte
10-04-2011 Laakkwartier – ADO Den Haag 1-2 : Tomas Tavilla en Niels van Pelt
17-04-2011 ADO Den Haag – Delft 1-3 : Niels van Pelt
23-04-2011 ADO Den Haag – UDO 5-2 : D.Liefden (2x), R.Ripson, J.Essanoussi en A.Ali
25-04-2011 HMSH – ADO Den Haag 4-1 : Joad Essanoussi
01-05-2011 Wateringse Veld – ADO Den Haag 1-1 : Caglar Atis
08-05-2011 ADO Den Haag – DHL 5-0 :Jop Verhagen(3x), Boy Wotte en Daan de Blank
15-05-2011 RKDEO – ADO Den Haag 2-1 : Achmed Ali

Nacompetitie

22-05-2011 ADO Den Haag – JHR 1-0 : Thomas Verheijdt
29-05-2011 JHR – ADO Den Haag 1-1 : Tomas Tavilla
05-06-2011 Wilhelmus – ADO Den Haag 0-1 : Thomas Verheijdt
13-06-2011 ADO Den Haag – Wilhelmus 3-1 : Ahmed Ali, Mike van Duinen en Patrick Batist

Seizoen 2011-2012

Voor aanvang van de voorbereiding van dit nieuwe seizoen tekende 24 talentvolle jonge spelers bij ADO Den Haag een V.V.T.H.-contract, oftewel een contract voor Stichting Veiligheid en Verzorging Topvoetbal Haaglanden.
Glenn Boon, Tom Broekhuizen, Mike van Duinen, Jaap van Duijn, Hicham Faik, Robin de Heij, Diederick Hoogerwaard, Serano van der Hurk, Serghinio Hijnes, Robin Janmaat, Ricardo Kieboom, Peter Korteling, Diego Liefden, Justin Lopes, Andre Ntambue, Tim de Rijk, Ricardo Samoender, Steven Sanchez Angulo, Kevin Schutte, Jordy Strooker, Adil Tihouna, Jop Verhagen, Thomas Verheijdt en Daley Windhorst tekenden zo’n leer-werk contract wat hen eigenlijk de kans bood tot een vervolgopleiding tot profvoetballer na de jeugdopleiding van ADO Den Haag.
Deze jongens kwamen te trainen onder de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen en vormde de basis voor de Onder 21 ploeg die op zondagmiddag in de amateurcompetitie in de 1e Klasse B ging spelen en het Beloftenteam dat op maandagavond zou gaan acteren.

Na de promotie van afgelopen seizoen werd ADO Den Haag in seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 1e Klasse B samen met SJC, Boshuizen, Pancratius, Schiebroek, Quick, VUC, Papendrecht, Nieuwerkerk, UVS, Excelsior’20, GDA, HVV en VELO.
ADO Den Haag debuteerde op zondag 4 september 2011 geweldig in de 1e Klasse want in de eerste competitiewedstrijd werd VELO met maar liefst 5-0 verslagen. Uitblinker in deze wedstrijd was met vier assists Jaap van Duijn. “Japie” van Duijn viel een maand eerder nog in bij het eerste elftal in de Europacup-wedstrijd thuis tegen FK Taurus Tauragé en werd bij het Haagse publiek meteen tot nieuwe cultheld bestempeld. Ook in de tweede competitiewedstrijd was ADO Den Haag oppermachtig en werd in Leiden UVS met 2-4 verslagen. In de derde wedstrijd, thuis tegen het nog puntloze HVV werd ADO Den Haag echter volledig verrast en liep zodoende tegen zijn eerste nederlaag (2-3) aan. Na deze nederlaag behaalde het team van trainer Van Leeuwen wisselvallige resultaten. Uit bij SJC werd 1-1 gelijk gespeeld en bij VUC 3-0 verloren. In de thuiswedstrijden tegen Papendrecht (3-2) en GDA (4-0) wist men nog wel de punten “in huis” te houden maar daarna volgde er een zeer slechte serie van maar liefst vijf nederlagen op rij. Alleen op 4 december wist men thuis nog met 2-1 te winnen van Quick zodat ADO Den Haag met 16 punten uit 13 wedstrijden op slechts een negende positie in de 1e Klasse B de winterstop in ging.
Na een vliegende start was het team van trainer Van Leeuwen dus aardig in verval geraakt en moest men nog gaan uitkijken voor degradatie.

Tijdens de winterstop ging ADO Den Haag van 9 t/m 15 januari op trainingskamp naar het Turkse Belek. De selectie van ADO Den Haag verblijft in het 5 sterren Hotel Limak Atlantis en Tijdens bereidde zich hier voor op de tweede seizoenshelft.
Na de winterstop nam Wim van Laar (Hoofd Opleidingen ADO Den Haag) de taken over van trainer Wilfred van Leeuwen, die op zijn beurt het A-1 elftal van ADO Den Haag ging leiden.
De eerste competitiewedstrijd verloor ADO Den Haag nog wel van VELO (2-1) maar daarna kreeg trainer Van Laar het team weer “aan de praat” door maar liefst zes wedstrijden op rij te winnen. Het degradatiegevaar was hiermee al lang verlopen en ADO Den Haag maakte zelfs kans op een Periodetitel. Helaas kwam dit sprookje net niet uit en eindigde ADO Den Haag uiteindelijk met 42 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 52-47 op een knappe gedeelde vierde plaats in de 1e Klasse B.
Ook na dit seizoen verlieten veel spelers ADO Den Haag om een “heil” ergens anders te zoeken. Wim van Laar vertrok eveneens en werd per 1 juli 2012 Algemeen Manager Voetbalzaken bij de Westlandse Voetbalvereniging Verburch. Wilfred van Leeuwen nam vanaf seizoen 2012-2013 zijn taak als Hoofd Opleidingen ADO Den Haag over.

Bekervoetbal

20-08-2011: ADO Den Haag – Vitesse Delft 2-2 : S.v.d.Hurk en J. van Duijn
23-08-2011: Jodan Boys – ADO Den Haag 5-3 : T.Broekhuizen, H.Faik en T.Verheijdt
28-0802011: Westlandia – ADO Den Haag afg.

Competitie

04-09-2011: ADO Den Haag – VELO 5-0 S.v.d.Hurk (2x), T.Broekhuizen, J.Verhagen en J.Strooker.
11-09-2011: UVS – ADO Den Haag 2-4 S.v.d.Hurk, J.v.Duijn, A.Ntambue, S.S.Angulo
18-09-2011: ADO Den Haag – HVV 2-3 Tom Broekhuizen en Peter Korteling
25-09-2011: SJC РADO Den Haag 1-1: Andr̩ Ntambue
02-10-2011: ADO Den Haag – Papendrecht 3-2: Tom Broekhuizen, Steven Sanchez Angulo en Tim de Rijk
09-10-2011: VUC – ADO Den Haag 3-0
16-10-2011: ADO Den Haag – GDA 4-0: Serano van der Hurk (2x), Thomas Verheijdt en Steven Sanchez Angulo
30-10-2011: FC Boshuizen – ADO Den Haag 4-2 : Jaap van Duijn (2x)
06-11-2011: ADO Den Haag – Neptunus/Schiebroek 0-5
13-11-2011: Excelsior’20 – ADO Den Haag 3-0
20-11-2011: Nieuwerkerk – ADO Den Haag 3-2 : Glenn Boon, Thomas Verheijdt
04-12-2011: ADO Den Haag – Quick 2-1 : Jop Verhagen (2x)
10-12-2011: Pancratius – ADO Den Haag 2-1 : Jop Verhagen
Winterstop
22-01-2012: VELO – ADO Den Haag 2-1 : Thomas Verheijdt
29-01-2012: ADO Den Haag – UVS 2-0 : Glenn Boon en Andre Ntambue
26-02-2012: HVV – ADO Den Haag 1-2 : Andre Ntambue en Peter Korteling
04-03-2012: Papendrecht – ADO Den Haag 1-3 : Steven Sanchez Angulo (2x) en Jop Verhagen
11-03-2012: ADO Den Haag – VUC 1-0 : Andre Ntambue
18-03-2012: GDA – ADO Den Haag 1-2 : Serano van der Hurk en Jop Verhagen
25-03-2012: ADO Den Haag – FC Boshuizen 4-0 : Glenn Boon (2x) en Steven Sanchez Angulo (2x)
01-04-2012: Neptunus/Schiebroek – ADO Den Haag 2-2 : Glenn Boon (2x)
09-04-2012: ADO Den Haag – SJC 4-3 : Jop Verhagen (2x), Glenn Boon, Steven Sanchez Angulo
15-04-2012: ADO Den Haag – Excelsior’20 2-2 : Jop Verhagen (2x)
29-04-2012: ADO Den Haag – Nieuwerkerk 1-0 : Thomas Verheijdt
06-05-2012: Quick – ADO Den Haag 2-1 : Serano van der Hurk
13-05-2012: ADO Den Haag – Pancratius 1-4 : Diederick Hoogerwaard

Seizoen 2012-2013

>
De amateurtak van ADO Den Haag kwam dit seizoen wederom uit in de 1e Klasse B die ditmaal verder bestond uit: FC Boshuizen (Leiden), De Meern (De Meern bij Utrecht), Excelsior’20 (Rotterdam), Kocatepe (Rotterdam), Magreb ’90   (Utrecht), Neptunus-Schiebroek (Rotterdam), Nieuwerkerk (Nieuwerkerk aan de IJssel), PFC (Geervliet), RKDEO (Nootdorp), SJC (Noordwijk), UVS (Leiden), VELO (Wateringen) en VOC (Rotterdam).
Het amateurteam van ADO Den Haag bestond voornamelijk uit een combinatie van eerste- en tweede-jaars A-spelers, die voor de eerste keer samenspeelde. Voor hen was het in principe de laatste kans om zich bij ADO Den Haag in de kijker te spelen.
Het jeugdigde ADO Den Haag kende een moeilijke seizoenstart in de 1e Klasse. Pas in de laatste weken van de eerste seizoenshelft schroefde de formatie van trainer Oscar Alkemade het puntentotaal op naar elf.

>
Op zondag 5 mei 2013 moest ADO Den Haag uit tegen het laag geplaatste Excelsior’20 de volle buit binnenhalen om de nacompetitie te ontlopen. Dat lukte de ploeg van trainer Oscar Alkemade niet. De Schiedammers trokken met 2-0 aan het langste eind, waardoor ADO Den Haag het nu moest gaan proberen om via de nacompetitie een plaats in de eerste klasse veilig te stellen.

Statistieken seizoen 2012-1013

Bekervoetbal:

18-08-2012: DSVP-ADO Den Haag 1-1 : Theirry Monteny
21-08-2012: ADO Den Haag-FC Rijnvogels 2-2 : Mike Tros en Steven Sanchez Angulo
26-08-2012: Quick-ADO Den Haag 0-1 : Jop Verhagen

Competitie:

02-09-2012: ADO Den Haag-VELO 3-6 : Justin Lopez, Steven Sanchez Angulo en Glenn Boon
09-09-2012: Magreb’90-ADO Den Haag 3-2 : Steven Sanchez Angulo, Tomas Tavilla
16-09-2012: ADO Den Haag-Neptunus S. 2-2 : Tomas Tavilla, Rodney van der Meijs
23-09-2012: UVS-ADO Den Haag 1-0
30-09-2012: ADO Den Haag-RKDEO 2-1 : Glenn Boon, Steven Sanchez Angulo
06-10-2012: VOC-ADO Den Haag 2-0
14-10-2012: De Meern-ADO Den Haag 2-1 : Tomas Tavilla
28-10-2012: ADO Den Haag-Nieuwerkerk 1-2 : Mike van Toor
04-11-2012: FC Boshuizen-ADO Den Haag 2-0 : (gestaakt ivm regen)
11-11-2012: ADO Den Haag-PFC 3-3 : Glenn Boon, Thierry Monteny, Steven Sanchez Angulo
18-11-2012: SJC-ADO Den Haag 1-2 : Tomas Tavilla, Steven Sanchez Angulo
25-11-2012: FC Boshuizen – ADO Den Haag 3-1 (restant) : Rodney van der Meijs
02-12-2012: ADO Den Haag – Excelsior’20 2-1 : Tomas Tavilla, Steven Sanchez Angulo
03-02-2013: Neptunus/Schiebroek – ADO Den Haag 1-2 : Glenn Boon en e.d.
17-02-2013: Kocatepe – ADO Den Haag 1-0
03-03-2013: RKDEO – ADO Den Haag 0-2 : Tomas Tavilla, Steven Sanchez Angulo
17-03-2013: ADO Den Haag – De Meern 4-1 : Tomas Tavilla (2x), Mike van Toor en Thierry Monteny
24-03-2013: Nieuwerkerk – ADO Den Haag 2-2 : Thierry Monteny en Mike Tros
30-03-2013: ADO Den Haag – UVS 0-0
01-04-2013: ADO Den Haag – Magreb’90 1-1 : Mike van Toor
07-04-2013: ADO Den Haag – FC Boshuizen 1-2 : Mike Tros
14-04-2013: PFC – ADO Den Haag 0-3 : Mike van Toor (2x) en Glenn Boon
18-04-2013: ADO Den Haag – VOC 2-1 : Mart Spierdijk en Thierry Monteny
21-04-2013: ADO Den Haag 0 SJC 4-4 : Jop Verhagen, Justin Lopes, Tomas Tavilla en Mike Tros
28-04-2013: VELO – ADO Den Haag 2-1 : Jop Verhagen
05-05-2013: Excelsior’20 – ADO Den Haag 2-0
12-05-2013: ADO Den Haag – Kocatepe 2-1 : Jop Verhagen en Steven Sanchez Angulo

>
ADO Den Haag besloot om het zondag-amateur-team (onder-21), dat als nummer 11 eindigde in 1B, terug te trekken uit de nacompetitie.

Het klinkt onvoorstelbaar maar ADO Den Haag kon n.l. op maandag 20 mei 2013, in de thuiswedstrijd tegen TOGB, geen representatief elftal op de been brengen… De reglementen van de KNVB schrijven voor dat de tegenstander van ADO Den Haag, TOGB dus, zonder te spelen zodoende door ging naar de volgende ronde. Volgens diezelfde regels degradeert ADO Den Haag automatisch naar de 2e klasse. Binnen de club was er inmiddels een felle strijd gaande over de vraag of de amateurtak volgend seizoen nog wel ingeschreven zal moeten worden.

Het einde van de amateurafdeling van ADO Den Haag

In 1999, na de oprichting van de NV ADO Den Haag, was er een overeenkomst opgesteld waarbij zaken als clubkleuren, clubnaam, logo en speelstad waren vastgelegd, maar ook de bepaling dat de structuur van de op topvoetbal gerichte opleiding en amateurs niet mocht worden gewijzigd.
In het seizoen 2012-2013 vond het clubbestuur dat de amateurtak van ADO Den Haag weinig zin meer had omdat veel talentvolle jeugdspelers, die het net niet redde bij de profs, kozen voor een top-amateurclub.

.

Palmares ADO Den Haag Amateurs

kampioenschappen
1997-1998 2e klasse C
2003-2004 4e klasse E
2004-2005 3e klasse C

Andere prestaties:
2006-2007 Winnaar nacompetitie, promotie naar 1e Klasse KNVB
2010-2011 Winnaar nacompetitie, promotie naar 1e Klasse KNVB

Parade der trainers bij ADO Den Haag amateurs

1996-1997 Ruud de Groot
1997-1998 Ruud de Groot
1998-1999 Frans de Kat
1999-2000 Frans Danen
2000-2001 Albert van der Dussen
2001-2002 Eki Korte
2002-2003 Kees Toorenburg (tot 25-03-2003) / Ger van Weelden (a.i.)
2003-2004 Stephan Koegler
2004-2005 Bob Kootwijk
2005-2006 Bob Kootwijk
2006-2007 Cor Lems
2007-2008 Aard Jan van Boxel / Ger van Weelden
2008-2009 Michael Krul
2009-2010 Marcel Koning
2010-2011 Marcel Koning
2011-2012 Wilfred van Leeuwen / vanaf januari Wim van Laar
2012-2013 Oscar van Alkemade

Palmares ADO Den Haag Amateurs

Kampioenschappen:
1997-1998 2e klasse C
2003-2004 4e klasse E
2004-2005 3e klasse C

Andere prestaties’s:
2006-2007 Winnaar nacompetitie, promotie naar 1e Klasse KNVB
2010-2011 Winnaar nacompetitie, promotie naar 1e Klasse KNVB

Parade der trainers bij ADO Den Haag amateurs:

1996-1997 Ruud de Groot
1997-1998 Ruud de Groot
1998-1999 Frans de Kat
1999-2000 Frans Danen
2000-2001 Albert van der Dussen
2001-2002 Eki Korte
2002-2003 Kees Toorenburg
2003-2004 Stephan Koegler
2004-2005 Bob Kootwijk
2005-2006 Bob Kootwijk
2006-2007 Cor Lems
2007-2008 Aard Jan van Boxel / Ger van Weelden
2008-2009 Michael Krul
2009-2010 Marcel Koning
2010-2011 Marcel Koning
2011-2012 Wilfred van Leeuwen / vanaf januari Wim van Laar
2012-2013 Oscar van Alkemade

Parade der voorzitters ADO Den Haag (amateurs):

1996-???? ?
???? – ???? ?

Sportcomplex “De Aftrap” in het  Zuiderpark

Zijn we nog naar op zoek