Forum Sport

Leidschendam, Voorburg
01-07-1998 - Heden

Forum Sport vlag - kopie-001

Forum Sport (zaterdagvereniging)

Voetbalpark ‘t Loo
Prins Bernhardlaan 242
2273 BP Voorburg ZH
Tel. 070-3864302
E-mail: postbox@forumsport.nl
Site: http://www.forumsport.nl/

De oprichting van Forum Sport

Het was al enige tijd bekend dat DEVJO haar terrein aan het Oosteinde te Voorburg moest gaan verlaten omdat de gemeente daarvoor een ander bestemmingsplan voor ogen had.

Begin mei 1998 voltooiden de besturen van DEVJO en sv Voorburg de definitieve fusieplannen aan de pers. De stuurgroep die de knelpunten aangaande de fusie moest zien op te lossen bestond uit drie personen per vereniging en werd geleid door Hans van Vliet als onafhankelijke voorzitter. Met onderhandelingen tussen twee verschillende culturen (clubs) was het enorm goed dat er juist iemand van buitenaf (Hans van Vliet was voorzitter van GDS/VVP) met een frisse blik tegen de zaken aankeek.

Forum Sport werd uiteindelijk op 1 juli 1998 opgericht met het resultaat van een fusie tussen de twee Voorburgse voetbalverenigingen DEVJO en S.V. Voorburg. Deze fusie had flink wat voeten in de aarde gehad, waarbij beide verenigingen afscheid hadden genomen van een rijke clubhistorie en de uitdaging aangingen voor een gezamenlijke toekomst. Met de oprichting van Forum Sport kwam dus aan een jarenlange traditie van twee gerenommeerde Voorburgse voetbalclubs abrupt een einde. DEVJO, dat stond voor ‘Door En Voor Jongeren Opgericht’ en waar tot in de jaren negentig nog ‘Christelijke Sport Vereniging’ aan vooraf ging, haalde op twee weken na het 65-jarig bestaan net niet. SV Voorburg werd op 12 november 1928 opgericht, al heette de club tot 1941 ENKES, vernoemd naar het gelijknamige staal- en constructiebedrijf dat toentertijd vlak naast de Effatha was gevestigd.

Uit ervaring bij andere fusieclubs bleek achteraf dat fusies vaak stuk liepen op de naam en de kleur omdat de clubs daar altijd aan gehecht waren. Er werd daarom voor een naam gekozen (Forum Sport), die niet kon worden afgeleid van één van de twee verenigingen.
De naam “Forum Hadriani” heeft twee betekenissen. De naam had een historische link met het oude Voorburg, dat zo in de tijd van de Romeinen heette. En “Forum” staat ook voor centrum, of marktplaats. Een ontmoetingsplaats dus zeg maar. Hiermee kwam de centrale ligging van Sportpark ‘t Loo in Voorburg in de naam terug.

De Voorburgse Prins Bernhardlaan, het complex van SV Voorburg, werd het onderkomen van de nieuwe fusieclub.


De (gras)velden aan de Prins Bernhardlaan op een luchtfoto uit 2001

De basiskleur van de nieuwe vereniging werd blauw. Ook hier was dus voor iets totaal nieuws gekozen. Rood leek in eerste instantie de eenvoudigste oplossing omdat zowel DEVJO als sv Voorburg in het rood speelde.  Toch koos men uiteindelijk voor een blauw tenue omdat men met een rood tenue niet het risico wilde lopen dat het toch op een DEVJO- of sv Voorburg-tenue zal gaan lijken en de leden “gewoon” in het oude shirt bleven voetballen.

De zaterdag- en zondag-tak van Forum Sport kwamen onder één algemeen bestuur. Daaronder kregen de beide afdelingen een eigen commissie, zoals ook de jeugd, het zaalvoetbal en de damesafdeling.
Door de fusie, waardoor Forum Sport qua leden in een klap de grootste vereniging in Voorburg werd, kreeg de accommodatie van Sportpark Het Loo van de Gemeente een flinke opwaardering. Het Sportpark werd flink uitgebreid met 170 vierkante meter. Bij de kantine werd er naast een bestuur- en commissie-kamer ook uitgebreid met een “home” (spelers- en sponsor-ruimte) en een administratie en een redactie-ruimte. De gemeente Voorburg financierde ook de uitbreiding van geheel nieuwe kleedkamers. Er kwamen in totaal vijf voetbalvelden op Sportpark Het Loo.

Seizoen 1998-1999

Forum Sport kende vanaf de oprichting een zondagtak, de erfenis van SV Voorburg, en een zaterdagafdeling, zeg maar het oude DEVJO.
Uiteraard voelden de oud-Voorburgleden, die overigens destijds ver in de minderheid waren bij hun fusiepartner, zich meer verwant met de zondagafdeling van Forum Sport. De DEVJO-leden waren meer bij de zaterdagbrigade betrokken.

Het oorspronkelijk uit Voorburg afkomstige autobedrijf Romijn BV werd hoofdsponsor van het eerste zaterdagelftal van Forum Sport.

Omdat DEVJO in het seizoen 1997-1998 degradeerde uit in de 1e Klasse werd het 1e elftal van de zaterdagafdeling van Forum Sport ingedeeld in de 2e Klasse C en ontmoette daarin: DSVP, Honselersdijk, Hoofddorp, HVO, JAC, KMD, Leiden, LYRA, Monster, PEC Den Haag en Voorschoten’97.
De eerste A-selectie van Forum Sport bestond uit de volgende spelers: Johan de Vries (keeper), Martijn van Bunge, Ron Tekelenburg, Andre Schuijt, Ricardo Hofman, Mark Monde, Sander Zaat, Edwin de Gier, Maurice Bodmann, Douwe Kuiper, Ron Kneteman, Raghoebarsing, Idse Berkhouwer, Peter Mook (keeper), Twan Schai (keeper), Bentvelzen en Jarco Weergang.
Hennie de Klerk was aangetrokken als hoofdtrainer van de zaterdagselectie.

De nieuwe fusievereniging Forum Sport kende een droomstart in de 2e Klasse C. Na een slechte oefencampagne waren de verwachtingen rond het eerste competitieduel niet al te hoog gespannen. De Voorburgers lieten zich echter van hun beste kant zien en wonnen zowaar in Wateringen met 1-2 van KMD. Door twee maal te scoren ging Sander Zaat de geschiedenisboeken in als de eerste officiële doelpuntenmaker van Forum Sport 1. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd de 1-2 zege gevierd alsof het kampioenschap al was bereikt. Een week later werd, in de eerste thuiswedstrijd, Honselersdijk met maar liefst 5-2 verslagen door drie doelpunten van Maurice Bodmann en wederom tweemaal Sander Zaat. Na ook de derde wedstrijd gewonnen te hebben leed Forum Sport op zaterdag 26 september dan toch de eerste competitienederlaag in haar jonge bestaan. In en tegen Leiden werd het 3-1. Echter een week later was Forum Sport alweer lijstaanvoerder. Na meermalen puntenverlies konden de Voorburgers helaas geen stand houden in de top van de 2e Klasse C maar al met al ging het team van trainer De Klerk alsnog met een goed gevoel (20 punten uit 11 wedstrijden) de winterstop in.

In het eerste competitieduel van 1999 nam Forum Sport revanche op de vv Leiden, dat de fusievereniging aan het begin van de competitie haar eerste nederlaag toebracht. Forum Sport won op Sportpark ‘t Loo met 2-0 door doelpunten van Andre Schuit en Maurice Bodmann. Helaas verloor Forum Sport een week later het zeer belangrijke inhaalduel van HVO met 3-1. Na deze nederlaag had HVO negen verliespunten minder dan de Voorburgers en waren de titelkansen voor de mannen van trainer de Klerk zo goed als verkeken. Het heilige vuur was daarom dan ook bij de Voorburgers verdwenen en leed men nederlagen tegen o.a. Voorschoten’97 (6-0), HVO (0-5), Hoofddorp (1-0) en LYRA (1-4). Forum Sport eindigde uiteindelijk met 28 punten uit 22 wedstrijden, en een doelsaldo van 38-54 op de zevende plaats in de 2e Klasse C. HVO werd kampioen met 44 punten.

Omdat het eerste elftal van sv Voorburg in het seizoen 1997-1998 degradeerde uit de zondag 3e Klasse KNVB werd Forum Sport 1 dit seizoen dus in de 4e Klasse ingedeeld. De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1998-1999 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, Duindorp SV, Forum Sport, Haagse Hout, LFC, ODB, Roodenburg, FC Rijnland, UDWS, Vredenburch, Warmunda en Wassenaar.

Boro Brandl had de primeur bij Forum Sport. Hij werd namelijk de eerste trainer van de zondagafdeling van de nieuwe fusieclub. Trainer Brandl was geen onbekende op het complex aan de Prins Bernhardlaan. De Rotterdamse sluitpost stond voorheen maar liefst zeven jaar onder de lat bij sv Voorburg 1, en werd daarna assistent onder het bewind van Toon Brakus.
We zijn nog op zoek naar het verloop van de competitie van de zondag 1.

>

Seizoen 1999-2000

Het eerste seizoen was achter de rug en Forum Sport had inmiddels een herkenbare plaats in de Voorburgse gemeenschap ingenomen. Het bestuur van Forum Sport was op minder problemen gestuit dan waar op voorhand al rekening mee was gehouden. Natuurlijk kon je in een vereniging van 850 leden niet ieders persoonlijke voorkeuren bij de fusie nakomen maar de Voorburgse club had toch alles prima op de rit.
Forum Sport had bij aanvang van het seizoen 1999-2000 een behoorlijke groei doorgemaakt en dat was het bewijs voor voorzitter Herman van Hemsbergen en vice-voorzitter Aad van den Hout dat de fusie toch goed is geweest.

>

Trainer Hennie de Klerk en zijn assistent Andre Lourens hadden voor twee seizoenen bijgetekend. De zaterdagformatie van Forum Sport begroette vier nieuwe gezichten. Dat waren Rodger Linse (Die Haghe), Patrick van Dullemen (Kranenburg), Michael ter Horst (RKAVV) en Martin de Mooy (VUC).

Het 1e elftal van de zaterdagafdeling kwam in het seizoen 1999-2000 wederom uit in de 2e Klasse C en ontmoette daarin ditmaal BMT, Floreant, Honselerdijk, JAC, KRV, Leiden, Lugdunum, Monster, PEC Den Haag, Vitesse Delft en Voorschoten’97.
De verwachtingen waren aan het begin van dit seizoen hoog bij Forum Sport. Ook de buitenwacht zagen de Voorburgers als één van de toppers in de 2e Klasse C. De zaterdagformatie van Forum Sport begon echter de competitie in en tegen Leiden erg ongelukkig. Marcel Brandwijk zette de Voorburgers in de tweede helft nog wel op een 0-1 voorsprong maar in de slotfase moest Forum Sport met lede ogen toezien dat de v.v. Leiden met tien man tot tweemaal tot scoren kwam.
Een week later had Forum Sport, in het nog prille seizoen, dan toch de eerste punten te pakken. In Voorburg werd titelkandidaat Voorschoten’97 met 4-2 verslagen.
Een grote teleurstelling en een fikse streep door de rekening volgde toen de mannen van trainer Hennie de Klerk vervolgens in het thuisduel met 2-3 van Vitesse Delft verloor. Spits Marcel Brandwijk zorgde persoonlijk voor de, tijdelijke, wederopstanding van Forum Sport. Tegen PEC Den Haag (2-4) nam hij alle vier de doelpunten voor zijn rekening en tegen Honselersdijk (1-0) werd hij ook al de matchwinner. Helaas volgde er hierna weer een teleurstellende 2-2 tegen Monster en een 1-3 nederlaag tegen hekkensluiter BMT.
Aan de prestatie’s van Forum Sport waren dit seizoen bijna geen peil aan te trekken. Goede en slechte resultaten volgde elkaar in een hoog tempo op. Zo slaagde bijvoorbeeld de formatie van De Klerk erin om koploper KRV in eigen huis de eerste nederlaag (0-2) toe te brengen maar verloor men vervolgens een week later weer met 5-1 van JAC.

 

>

<

>

Het 1e elftal van de zondagafdeling van Forum Sport kwam dit seizoen uit in de 4e Klasse B KNVB, die verder bestond uit; Delfia, Delft, Full Speed, Haagse Hout, LFC, Rijnland, UDWS, VCL, Vredenburch, Wippolder en FC Zoetermeer.

>

Seizoen 2000-2001

>

De zaterdag 2e Klasse C van de KNVB was voor het seizoen 2000-2001 als volgt ingedeeld: Berkel, BMT, Forum Sport, Honselersdijk, JAC, Monster, sv Nootdorp, PEC Den Haag, RCL, Rohda’76, Vitesse Delft en Voorschoten’97.

>

>

De zondagsformatie van Forum Sport kwam ook in dit seizoen uit in de 4e Klasse B. Deze Klasse bestond ditmaal verder uit: DOSR, Graaf Willem II VAC, Haagse Hout, Kickers’69, LFC, MMO, ROAC’79, Roodenburg, Rijnland, VCL en Vredenburch.

John Koole was voor dit seizoen als nieuwe trainer van de zondagsbrigade van Forum Sport aangesteld. Koole had nog voor de eerste aftrap zijn zinnen gezet op minimaal één prijs in de competitie. Een periodetitel moest, gezien de kwaliteiten van de zondag 1, volgens hem tot de mogelijkheden behoren. De hoop op verlenging van de competitie, d.m.v. nacompetitie, werd versterkt toen de zondagformatie bij het aanbreken van de winterstop, een derde positie van de ranglijst in nam.
De hoop op een periodetitel, of een goede eindklassering die recht gaf op nacompetitie, leek in de tweede seizoenshelft al snel een utopie. Forum Sport was te wisselvallig qua prestatie’s en zodoende greep het team van trainer Koole overal naast.

>

Seizoen 2001-2002

>

De zaterdag 1 van Forum Sport kwam dit seizoen wederom uit in de 2e Klasse van District West II met ditmaal als tegenstanders: BMT, Die Haghe, DSO, Honselersdijk, JAC, KRV, Monster, Naaldwijk, sv Nootdorp, PEC Den Haag en RCL.

In seizoen 2001-2002 eindigde Forum Sport op de 11e plaats in de 2e Klasse C met 23 punten en degradeerde zodoende naar de 3e Klasse.

>

Seizoen 2002-2003

<

In het seizoen 2002-2003 was de zaterdag 3e Klasse A van de KNVB als volgt samengesteld: Blauw Zwart, BSC’68, DSVP, Forum Sport, Leiden, Lugdunum, MVKV, Oegstgeest, SEV, de Sleutels, Valken’68 en Woubrugge.

>

Seizoen 2003-2004

>

<

De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2003-2004 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Duinoord/Jagers, Dynamo’67, sv Erasmus, Forum Sport, GOL Sport, Graaf Willem II VAV, JAC, Oranje Blauw, Quick Steps, Real Zoetermeer, RFC’95, Taurus en Warmunda.

De zondag 1 van Forum Sport voetbalde een uitstekend seizoen. Van de 26 competitiewedstrijden wist men er uiteindelijk 17 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 6 keer verloren. Met 54 punten, en de doelcijfers 81-37, eindigde Forum Sport op een keurige vierde positie van de ranglijst van de 5e Klasse A.

Seizoen 2004-2005

>

Forum Sport speelde vervolgens in seizoen 2002-2003, 2003-2004 en 2004-2005 in deze 3e Klasse.
In seizoen 2004-2005 werd de club met overmacht (22 wedstrijden en 51 punten) kampioen in de 3e Klasse A en promoveerde zodoende weer naar de 2e Klasse. Dit gebeurde allemaal onder leiding van de al 5 jaar zittende hoofdtrainer André Lourens.

De zondag 1 van Forum Sport kwam in het seizoen 2004-2005 uit in de 5e Klasse A met daarin als tegenstanders; Duinoord/De Jagers, Dynamo’67, GOL Sport, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, Leidse Boys, Naaldwijk, Real Zoetermeer, RFC’95, TAC’90 en Toofan.

>

Seizoen 2005-2006

Forum Sport stond in 2005, na zeven jaar, aan de vooravond van een volgende, ingrijpende verandering. Geen fusie zoals in 1998, maar een samenwerkingsverband met buurman en zondag hoofdklasser Tonegido, die met ingang van het seizoen 2005-2006 zijn intrek nam bij Forum Sport.
De samenwerking, gestimuleerd door de gemeente Leidschendam/Voorburg, had overigens voor beide partijen wel de nodige consequenties. Zo ging de zaterdagafdeling van Tonegido over in Forum Sport en werd de zondagsformatie van Forum Sport met ingang van het nieuwe seizoen bij Tonegido ingelijfd. Ook ging de jeugd van Tonegido op in die van Forum Sport. Maar de beide verenigingen kregen daarvoor wel een ultra modern sportcomplex voor terug. Naast het bestaande kunstgrasveld werden nog eens twee kunstgrasvelden aangelegd.

Seizoen 2006-2007

Seizoen 2006-2007 was voor Forum Sport 1 bizar en mooi tegelijk. Een dramatische start van het seizoen gevolgd door een onwaarschijnlijk herstel in de 2e competitiehelft. In de winterstop volgde er een trainerswissel, André Lourens kwam terug (van PGS-Vogel) en nam de taken over van trainer Herman Kooijenga. De laatste beslissende wedstrijd tegen RCL uit Leiderdorp wist Forum Sport zich alsnog te behouden voor de 2e Klasse (zaterdag). De ontlading was groot na zo’n bewogen seizoen.
Met de jeugd van Forum Sport ging het in dit seizoen erg goed. Maar liefst 750 spelers en speelsters probeerde elke week het beste eruit te halen.
Dit gold zeker voor de A1 junioren die o.l.v. trainer Marcel Brandwijk doorstoomde van de Hoofdklasse naar de 3e Divisie.

Seizoen 2007-2008

Het eerste elftal van Forum Sport kwam dit seizoen uit in de zaterdag 2e Klasse C met daarin als tegenstanders: Die Haghe, DSO, DUNO, Gouda, ‘s-Gravenzande v.v, JAC, MVV’27, Semper Altius, Spirit, Valken’68 en Zevenhoven.

Voor seizoen 2007-2008 werd hoofdtrainer Stefan Koegler aangesteld. Het zou een moeilijk seizoen worden voor Forum Sport met een te smalle selectie, veel blessures en pech. Ondanks hard werken, een goede trainingsopkomst en veel hulp van de A1 slaagde Forum Sport er niet in om zich te handhaven in die 2e Klasse en degradeerde zodoende naar de 3e Klasse.
De A1 van Forum Sport leverde echter een bijzondere prestatie door in dit seizoen wederom te promoveren, ditmaal van de 3e Divisie naar de 2e Divisie. Ongelofelijk maar waar! Het elftal dat dit resultaat behaalde was een zeer goede lichting bij Forum Sport en na dit seizoen maakte een 9-tal spelers van dit A1 elftal de overstap naar de A-selectie.

Seizoen 2008-2009

>

Echter in seizoen 2008-2009 werd het eerste elftal van Forum Sport in de 3e Klasse A met overmacht kampioen.

Al op zaterdag 28 maart 2009 kon Forum Sport het kampioenschap in de 3e Klasse A gaan vieren omdat het zelf won bij RAS, maar ook omdat ‘concurrent’ Roodenburg zo vriendelijk was de punten in te leveren bij de studenten van LSVV’70 (2-0).
Vlak voor de rust kwam Forum Sport aan de Albardastraat te Den Haag op een 1-0 voorsprong. Een steekpass van Kees Konings bereikte Frank van Versendaal, die niet aarzelde en de 0-1 binnen schoot. In de tweede helft schoot de meegekomen Gino van der Kleij de bal voor de tweede maal langs de doelman van RAS en op dat moment was het duel eigenlijk al beslist. Dat Kees Konings er nog 0-3 van maakte, was eigenlijk alleen van belang voor de statistiek.
Na het laatste fluitsignaal konden de champagneflessen ontkurkt worden en maakte de ploeg van trainer Stefan Koegler het verloren terrein in één jaar goed en keerde terug in de 2e Klasse.
Hiermee maakte het eerste elftal van Forum Sport het meest succesvolle seizoen mee in haar bestaan. Kampioen worden met 56 wedstrijdpunten (18 maal winst, 2 maal gelijk en 2 maal verloren), 75 doelpunten voor, een doelsaldo van + 51 en nummer 2 op de ranglijst op 21 punten achterstand maakte je natuurlijk niet ieder seizoen mee. Een groot compliment dus aan het zeer jonge team onder leiding van Stefan Koegler en Cor Struijk, dat bijna geheel bestond uit spelers die hun jeugdopleiding bij Forum Sport hadden genoten.

De gezamenlijke kantine van Forum Sport en TONEGIDO aan de Prins Bernardlaan

De jeugdafdeling van Forum Sport begon in het seizoen 2008-2009 met een nieuwe opzet. De selectie-elftallen gingen de competitie in met 18 spelers en 2 keepers. Dit om bij rode kaarten en blessures niet in de gehele vereniging een domino-effect te krijgen. Toch zaten er aan dit nieuwe systeem wat “kinderziektes” waardoor al vroeg in het seizoen de A3 uit de competitie moest worden teruggetrokken.

De A1 redde het helaas niet in de 2e Divisie en degradeerde na één seizoen weer naar de 3e Divisie. Voor de C1 was het een fantastisch seizoen want o.l.v. Marcel L’Ami werd men kampioen in de Hoofdklasse en drong men hiermee promotie naar de 3e Divisie landelijk af. Dit kampioenschap werd op grote wijze gevierd want de spelers mochten o.a. op een brandweerwagen Voorburg onveilig maken.
In de D-groep werd alleen de D9 kampioen en in de E-groep de E9. Voor de Meisjes Junioren (MJ.1) was het een spannend seizoen voor het eerst in de Hoofdklasse. Zij werden uiteindelijk derde in de poule en wisten de kwartfinale van de beker te halen. De afsluiting van het seizoen was de geslaagde sportdag op 27 juni waar ruim 230 kinderen aan meededen.

Aan het einde van seizoen 2008-2009 moest de jeugdafdeling afscheid nemen van trainers die jaren actief waren geweest bij Forum Sport. Dit waren: Leo de Boer, Marc Lander, Peter ‘t Hart en Wolter Wuller.

Seizoen 2009-2010

Forum Sport was met meer dan 1200 leden en met een bloeiende en succesvolle jeugdafdeling inmiddels één van de belangrijkste verenigingen in de Haagse regio geworden. Op de 3 kunstgrasvelden, 2 natuurgrasvelden en op het speciale E/F-veld was er zes dagen per week de gelegenheid om te voetballen. Dat gebeurde zowel prestatief als recreatief, in selectie-elftallen en in “vriendenteams”.
Het bestuur van Forum Sport was bij aanvang van seizoen 2009-2010 als volgt samengesteld: Herman van Hemsbergen (voorzitter), Gert Jaap Glasbergen (penningmeester), Robbert Geerlings (penningmeester), Jan Hendriks (bestuurs-secretaris), Hans Buijs (verenigings-secretaris), Jean Nederlof (voetbalzaken senioren) en Johan Kool (sponsorzaken).

Voor het seizoen 2009-2010 zagen we bij de senioren een uitbreiding van twee teams. Het 1e t/m het 3e elftal kwam uit in de A-categorie. Voor de B-categorie kwamen Forum Sport 4 t/m 12 uit en natuurlijk niet te vergeten Veteranen 1.
De jeugdafeling bestond dit seizoen uit: 3x A-junioren, 6x B, 7x C, 9x D, 13x E, 12x F, 2x mini pupillen, 1x Meisjes A en 2x Meisjes B.

Op zaterdag 9 augustus 2009 nam doelman Johan de Vries definitief afscheid van het 1e elftal van Forum Sport. De Vries had maar liefst 492 wedstrijden in het 1e elftal van Forum Sport gekeept, en werd bij zijn afscheidswedstrijd benoemd tot “Forum Sport Legende”.

Tijdens de op vrijdag 20 november 2009 gehouden Algemene Ledenvergadering van Forum Sport werd Klaas Groenenberg benoemd tot lid van verdienste en Jaap Brandwijk benoemd tot erelid. Peter Korving zette een punt achter zijn activiteiten voor de club. De twee gehuldigden, Klaas Groenenberg en Jaap Brandwijk, waren in dit seizoen beiden binnen de vereniging actief als leider van het eerste elftal. Tevens werden er diversen leden in het zonnetje gezet vanwege een lang actief lidmaatschap, te weten: Wim Groenenberg jr (50 jaar), Leo van Lochum, Frans Otterspoor, Wim Spaan, Jean Nederlof ( 40) , Oliver Trott en Bert Bergshoef (25).
Oud-voorzitter Peter Korving  zette een streep onder zijn in totaal 40 jaar bestuurlijke activiteiten. Hij is destijds begonnen bij K.S.D.( Koninklijk Stal Departement) en maakte zich vervolgens zeer nuttig bij Devjo en aansluitend Forum Sport.
Door de vorming van de Topklasse komen er in het seizoen 2010-2011 extra plaatsen vrij in de Hoofdklasse en 1e Klasse. Bovendien zullen vanaf het seizoen 2010-2011 ook de competities in de 2e Klasse gaan bestaan uit 14- i.p.v. 12 ploegen. Dit betekende dat in dit voetbalseizoen 2009-2010 een verzwaarde promotie regeling gold:

* De nummers 1 tot en met 3 promoveren naar de 1e Klasse.
* De periodekampioenen van de 2e Klasse spelen een nacompetitie met de vijf nummers 11 van de 1e Klasse.
* De tien nummers 11 van de 2e Klasse spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 3e Klasse om klasse behoud c.q. promotie. De nacompetitie levert per district drie extra plaatsen voor de derde klasse op.
* De nummers 12 degraderen naar de 3e Klasse.

Het eerste elftal van Forum Sport werd in seizoen 2009-2010 ingedeeld in de zaterdag 2e Klasse C samen met BVCB, DSO, SVC’08, ‘s-Gravenzandse VV, LYRA, FC Maense, Monster, MVV’27, Nootdorp, RCL en Soccer Boys.

Later hier meer….

>

>

>

Het eerste elftal van Forum Sport stelde zich op zaterdag 24 april 2010, dankzij een ruime 9-4 overwinning op FC Maense , zeker van minimaal nog één seizoen in de 2e Klasse. ,,Doelstelling was handhaving met eventueel nog een troostprijsje mee te pikken. Het laatste zat er helaas net niet in, maar de club kon terugzien op een goed seizoen.

 

Met een meerderheid van stemmen werd Remco Overdevest  uitgeroepen tot ‘Speler van het jaar’. Als tweede achter Remco eindigde doelman Leander Verwoerdt en Machiel Hendriks eindigde als derde.

>

Het was overigens een prima seizoen voor de Voorburgers. Het tweede elftal promoveerde naar de eerste klasse en het derde team van Forum Sport werd afgetekend kampioen van de derde klasse. De hoogste A-jeugd van Forum Sport prolongeerde een verblijf in de derde klasse van de Landelijke Divisie.

Seizoen 2010-2011

Het eerste elftal van Forum Sport werd voor seizoen 2010-2011 wederom ingedeeld in de 2e Klasse C, ditmaal met de tegenstanders Oegstgeest, Soccer Boys, Haaglandia SW, Roodenburg, DSVP, Polanen, RAS, DUNO, Zevenhoven, SVC’08, GHC, LYRA en RCL.
In de aanloop van dit nieuwe seizoen sprak trainer Stefan Koegler zich uit om met Forum Sport voor de prijzen te gaan.
Op 4 september 2010 begon Forum Sport echter de competitie met een 3-2 nederlaag bij GHC, een week later gevolgd door een verpletterende thuisnederlaag (2-6) tegen Roodenburg. Op 18 september herstelde Forum Sport zich uitstekend van de slechte seizoenstart door in en bij Oegstgeest met 3-6 te winnen. De vreugde was echter van korte duur want een week later verloor Forum Sport opnieuw, ditmaal thuis van SVC’08 met 0-1. Vanaf begin oktober leek Forum Sport eindelijk zijn draai te hebben gevonden want achtereenvolgens werden LYRA (2-3), DSVP (3-2), RAS (0-3), DUNO (4-1) en Zevenhoven (1-2) verslagen. Door deze knappe serie met overwinningen was Forum Sport inmiddels opgeklommen naar een vierde positie in de 2e Klasse C, op slechts drie punten afstand van koploper RCL. Aan deze knappe opmars kwam op 13 november abrupt een einde toen Forum Sport het thuis tegen het laag geklasseerde Soccer Boys lelijk liet afweten en met 1-2 verloor. Een week later, op 20 november, verloor men nogmaals, ditmaal met 5-2 bij Haaglandia. Dit was tevens de laatste wedstrijd in 2010 voor Forum Sport want door de vele regen en vroeg ingevallen winter werd er tot aan de winterstop niet meer gevoetbald. Forum Sport ging de winterstop in met een 6e positie in de 2e Klasse C met 18 punten uit 11 wedstrijden.
Tijdens de winterstop besloten het bestuur van Forum Sport en trainer Stefan Koegler om aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar te nemen. Trainer Koegler was aan zijn vierde seizoen bezig bij de Voorburgse 2e Klasser.
De twee laatste wedstrijden voor de winterstop verliepen al niet zo best maar na de winterstop ging het niet veel beter qua prestaties van het “vlaggenschip”. Op 22 januari begon Forum Sport thuis met een 0-2 nederlaag tegen GHC en vervolgens werd er 1-1 tegen Oegstgeest, 2-2 tegen SVC’08 en 3-2 verloren van nummer laatst uit de competitie sv Polanen. Bij Forum Sport waren intussen de “good olds” Regilio Bezemer en Johan de Vries teruggekeerd in het eerste elftal.
Op 26 februari kwam eindelijk de ommekeer bij Forum Sport. In Voorburg werd koploper Lyra met maar liefst 5-1 verslagen. Een week later volgde wederom thuis een topper, ditmaal tegen de nieuwe koploper RCL. Ook deze wedstrijd wist Forum Sport te winnen, ditmaal met 1-0 door een doelpunt van Paul Belt. Helaas was de achterstand op de koplopers uit de 2e Klasse C te groot voor Forum Sport dus de enige hoop voor de mannen van trainer Koegler was nu nog het winnen van de 3e Periode.
Forum Sport had haar draai weer gevonden want ook DSVP (0-1) en RAS (6-1) werden verslagen, gevolgd door tweemaal 1-1 tegen DUNO en Roodenburg. Op 9 april werd thuis Zevenhoven met 3-1 verslagen. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Zevenhoven werd Forum Sport Legende Johan de Vries alsnog gehuldigd voor zijn 500e wedstrijd als keeper in het eerste elftal van Forum Sport.
Een week later werd Soccer Boys met 1-4 verslagen. Bij Soccer Boys zat overigens Wim Eilander, de nieuwe trainer van volgend seizoen, op de bank. Na de thuisoverwinning van 4-1 op Haaglandia deed Forum Sport hele goede zaken voor de 3e Periodetitel en stond men samen met GHC bovenaan met 16 punten uit 7 wedstrijden. Echter op 7 mei vergooide Forum Sport de 3e Periodetitel door 1-1 bij RCL te spelen. De laatste wedstrijd van de competitie was n.l. GHC-RCL. GHC moest winnen om kampioen te worden en dan zou RCL de vervangende periode van GHC overnemen. Het werd dus 6-0 voor GHC.
Forum Sport gaf in haar laatste competitiewedstrijd trainer Stefan Koegler een passend afscheid door thuis met 6-0 van sv Polanen te winnen.

Seizoen 2011-2012

De vereniging Forum Sport groeide en bloeide. Bij aanvang van het seizoen 2011-2012 bespeelden op zaterdag maar liefst een kleine 75 teams – van jong tot oud – de velden en had de vereniging meer dan 1.200 leden.
Op vrijdagavond 25 november 2011 nam Herman van Hemsbergen, tijdens een Algemene Vergadering, na twee jaar penningmeesterschap en vijftien jaar voorzitterschap dan ook zeer tevreden afscheid van zijn functie als voorzitter en gaf op die vergadering de voorzittershamer over aan Jan Hendriks. Hij liet een accommodatie achter om trots op te zijn en de club had voldoende financiële middelen om de toekomst aan te kunnen. Van Hemsbergen ging de club echter niet helemaal de rug toekeren. Hij bleef als voetballer en als bestuurslid van Stichting sportpark ‘t Loo “gewoon” de club trouw.
Burgemeester Hans van der Sluis van Leidschendam-Voorburg was naar het clubgebouw gekomen, in gezelschap van sportwethouder Gregor Rensen, om lovende woorden te spreken en de gemeentelijke prijs de “UBU” uit te reiken. Namens de KNVB West II was vice-voorzitter Arthur Paulides naar de Prins Bernhardlaan gekomen om Van Hemsbergen te bedanken voor zijn vele werk voor de club en daarmee indirect ook voor de KNVB en decoreerde Van Hemsbergen met de zilveren KNVB-speld en overhandigde hem de daarbij behorende oorkonde.

Verder had het bestuur van Forum Sport met ingang van dit seizoen Pierre Schultz aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding. Deze aanstelling had direct te maken met de ambitie van Forum Sport om de zeer grote jeugdafdeling (ruim 800 jongens en meisjes) de best mogelijke opleiding te bieden op voetbaltechnisch gebied en hiermee mogelijk de club op een hoger plan te brengen. Pierre Schultz (47) had een rijke ervaring als voetballer (o.a. vele jaren bij de SV Voorburg dat samen met DEVJO is opgegaan in Forum Sport) en als hoofdtrainer bij clubs als DUNO, DSO, HMSH, Loosduinen , Den Hoorn en DWO.

Ook in het seizoen 2011-2012 werd het 1e elftal van Forum Sport in de 2e klasse C ingedeeld. Nieuwkomers in deze Klasse waren Gouda (kwam uit 2D), HVC ’10 (kampioen in 3C), MVV ’27 (kwam uit 2D) en Valken ’68 (kampioen in 3A). GHC (kampioen), RCL (gepromoveerd via nacompetitie), Soccer Boys (gedegradeerd) en Polanen (gedegradeerd) maakte geen deel meer uit van de de 2e klasse C. De volledige competitie-indeling was als volgt: DSVP, DUNO, Forum Sport, Gouda, Haaglandia/Winston, HVC ’10, Lyra, MVV ’27, Oegstgeest, RAS, Roodenburg, SVC’08, Valken ’68 en Zevenhoven.
Nieuw bij de A-selectie van trainer Wim Eilander waren keeper Danny Blanc (RAS), Jerrijl Bansihar (VUC), Mitchell de Kraa en Jaimy Da Silva van Feijenoord en Dolf Meurs (Wilhelmus). Volgens de kersverse nieuwe trainer Wim Eilander zou Forum Sport dit seizoen serieus mee gaan doen om de titel in de 2e Klasse C. Zijn team begon dan ook uitstekend want de eerste twee competitiewedstrijden tegen SVC’08 (2-1) en MVV’27 (2-3) werden gewonnen. Toch kwam na deze goede competitiestart enigszins de klad in de prestaties van Forum Sport met gelijke spelen tegen Oegstgeest (2-2) en HVC’10 (1-1) en een 3-2 nederlaag bij DUNO. In de maand oktober kroop Forum Sport weer uit z’n “dip” en behaalde knappe overwinningen tegen achtereenvolgens LYRA (0-2), Haaglandia (5-1) en Roodenburg (3-6).
Na deze sterke serie wedstrijden stond Forum Sport met 17 punten uit 8 wedstrijden inmiddels aan kop van de 2e Klasse C. Helaas kreeg het team van trainer Wim Eilander in de laatste vijf duels tot aan de winterstop een enorme terugval. Er werd nog wel gelijk gespeeld tegen Gouda (2-2) en Valken’68 (1-1) maar verder verloren van DSVP (2-5), RAS (3-2) en Zevenhoven (6-3). Door deze slechte serie ging Forum Sport met 19 punten uit 13 wedstrijden als zevende in de 2e Klasse C de winterstop in.
Op woensdag 28 december 2011 beëindigde het bestuur van Forum Sport al na een half seizoen de samenwerking met trainer Wim Eilander. Dit kwam mede door de laatste tegenvallende resultaten en ook omdat er, volgens de spelers, er geen “klik” meer was met de trainer. André Lourens nam als nieuwe hoofdtrainer de verantwoordelijkheid voor de A-selectie met onmiddellijke ingang over.
In eerste instantie leek Forum Sport goed uit de winterstop te komen met overwinningen op SVC’08 (1-2) en MVV’27 (3-2) maar vervolgens werd er verloren van Oegstgeest (5-2) en gelijk gespeeld tegen HVC’10 (2-2) en Haaglandia (1-1).
Hierna zette de mannen van trainer Lourens toch weer een knappe serie wedstrijden neer met overwinningen op achtereenvolgens LYRA (2-0), Gouda (3-1), Roodenburg (5-0) en DUNO (1-0) en was hiermee weer opgeklommen naar de 2e positie in 2e Klasse C met slechts twee punten achterstand op koploper DSVP. Grote man bij Forum Sport was Regillio Bezemer die aan de lopende band bleef scoren. Op 14 april volgde de kraker in Pijnacker tussen DSVP en Forum Sport. Helaas verloor Forum Sport kansloos met 3-0 en kon hiermee het kampioenschap wel vergeten. In de laatste drie competitiewedstrijden won Forum Sport nog wel van RAS (2-1) en speelde men gelijk tegen Valken’68 (2-2) en Zevenhoven (3-3) en eindigde hiermee met 44 punten uit 26 duels (doelsaldo 62-51) op een vierde plaats in de 2e Klasse C. Omdat de lager geklasseerde clubs Zevenhoven en Valken’68 dit seizoen een periodetitel hadden behaald greep Forum Sport ook nog eens naast de nacompetitie en was het seizoen daardoor in één klap afgelopen. Topscorers dit seizoen Bij Forum Sport 1 waren Regillio Bezemer (13), Robert de Groot (10) en Frank van Versendaal (9).

Later hier meer….

Seizoen 2012-2013

Het bestuur van Forum Sport schreef voor dit seizoen 12 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en een zaalvoetbalteam in. Bij de jeugd was de verdeling als volgt gemaakt; A-Klassers (4x), B (7x), C (7x), D (8x), E (11x), F (12x), Mini Pupillen (3x) en Ukkies (3x). De Dames/meiden-afdeling bestond dit seizoen uit Dames (1x), MA (1x), MB (1x), MC (1x) en MD (1x).
Het eerste elftal van Forum Sport werd voor dit seizoen wederom in de 2e Klasse C ingedeeld samen met de “oude bekende” DUNO, Gouda, Haaglandia/Sir Winston, HVC’10, LYRA, SVC’08 en Valken ’68. Als nieuwe clubs verwelkomde Forum Sport in die 2e klasse C DSO (degradant uit de 1e Klasse), Naaldwijk en TAVV (als kampioenen van de 3e Klasse) en Kagia, Monster en SEV (winnaars van de nacompetities en allen afkomstig uit de 3e Klasse).

Zaterdag tweedeklasser Forum Sport had in schildersbedrijf Koppe uit Voorburg een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Directeur en Voorburger Frits Koppe zette aan het begin van dit seizoen zijn handtekening onder een tweejarig contract.De naam van schildersbedrijf Koppe zou op de voorkant van zowel het thuis- als het uittenue prijken. Voor het cosponsorschap had Forum Sport Park Adviesgroep Hypotheken aangetrokken. De naam van Park Adviesgroep Hypotheken sierde de rugzijde van het Forum Sport shirt.

 

>

In een perfecte ambiance met zeer zeer veel bezoekers behaalde het 1e elftal van Forum Sport, onder leiding van André Lourens, uiteindelijk toch de eerste klasse. Nadat Forum Sport de eerste wedstrijd van de finale van de nacompetitie al met 1-3 van Vitesse Delft had gewonnen, moest men een week later, op zaterdag 8 juni 2013, wederom aantreden tegen deze Delftse tegenstander. Deze return op het complex van Forum Sport zelf werd met maar liefst een 6-1 overwinning de promotie zeker gesteld.

>

Seizoen 2013-2014

In augustus 2013 bestond Forum Sport 15 jaar. Dit jubileumjaar werd op vrijdag 16 augustus feestelijk geopend met een 24 uurs-voetbalmarathon 5 tegen 5 tegen de A-selectie. Op zaterdag 17 augustus was dan de grote finale. Deze voetbal-marathon werd afgesloten met de verkiezing van de jubileumvoetballer van 15 jaar Forum Sport, meteen gevolgd door een groot feest. Voor de jeugd waren er ook nog andere leuke sportieve activiteiten zoals de activieteiten “penaltykiller” en “vrijetrappenspecialist”.

Het complex van Forum Sport had tijdens de zomerstop een flinke opknapbeurt gekregen.   Het hoofdveld was voorzien van geheel nieuw kunstgras, er was nieuwe bestrating aangelegd, geschilderd en een andere tribune opstelling was nu zichtbaar.
Het bestuur van Forum Sport schreef voor het seizoen 2013-2014 wederom 12 senioren-elftallen, 1 veteranenteam en 1 vrouwenteam bij de KNVB in. De verdeling bij de jeugdafdeling was ditmaal; A-Klassers (5x), B (6x), C (7x), D (7x), E (11x) en F (12x). De meisjesafdeling bestond uit een MA1, MC1, MC2, MD1 en MP1.

Na de promotie van het afgelopen seizoen kwam het vlaggenschip van Forum Sport dit seizoen uit in de zaterdag 1e Klasse B tegen Aalsmeer, Alexandria’66 (Rotterdam), BVCB (Bergschenhoek), DSO (Zoetermeer), FC Rijnvogels (Katwijk), GHC (Leiden), Haaglandia (Rijswijk), Nootdorp, RCL (Leiderdorp), Swift (Amsterdam-Zuid), Voorschoten’97, WV/HEDW (Amsterdam) en Zwaluwen’30 (Hoorn). Voor de Voorburgers was deze competitie volledig nieuw. Alleen kampioen DSO en Haaglandia, dat via de nacompetitie promoveerde, waren bekende tegenstanders.

>

>

Op zaterdag 10 mei wist Forum Sport in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op Sportpark ‘t Loo GHC met 3-0 te verslaan door doelpunten van Matthijs Seilberger (2x) en Osman Lamin. Door deze overwinning speelde Forum Sport zich in veiligheid en gaf zodoende een vervolg aan de doelstelling die aan de start van dit seizoen was gemaakt: handhaven in deze 1e Klasse en vooral hierin ervaring op doen gezien de vele nog jonge spelers.

>

Seizoen 2014-2015

Tijdens de zomermaanden kreeg het complex van Forum Sport weer de nodige aandacht. Na het oplossen van het ventilatieprobleem in het kleedkamergebouw en de aanleg van Jaques Romeyns’ pannaveld werd door een aantal sponsoren de eerste stap in de metamorfose van het clubhuis mogelijk gemaakt: plaatsing van enkele kwaliteitsmeubelen in de vorm van een kastenwand en een bank. Een groep vrijwilligers waren begonnen met de eerste schilderswerkzaamheden in het clubhuis. Alle kozijnen, deuren en de bar kregen een nieuw likje verf.
Inmiddels was er een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Leidschendam-Voorburg om de bestaande tribune uit te breiden met opbergruimte. Aansluitend op dit bestemmingsplan zouden daarmee de losstaande containers, waarin nu ballen, kleding en andere zaken waren opgeborgen van het Forum Sport-terrein verdwijnen. Ter vervanging van de portocabin waren inmiddels ook de nodige tekeningen gemaakt voor uitbreiding van het clubhuis. Op dit punt zat de Voorburgse club nog in de ontwerp- en idee-fase. Dit plan werd nog vervolgd, alhoewel de uitvoering naar verwachting nog wel een seizoen op zich zou laten wachten.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 29 september werd Lex Bothe benoemd tot Lid van Verdienste. Lex had in zijn DEVJO tijd 6 jaar lang een aantal teams geleid, en was 7 jaar bestuurslid geweest. Na de fusie met sv Voorburg was Lex 2 jaar bestuurslid geweest van Forum Sport. Daarnaast floot hij al sinds jaren nagenoeg iedere zaterdag jeugdwedstrijden.
Vervolgens werd er besloten om in de nieuwe bestuurssamenstelling verder te gaan. Het bestuur van Forum Sport werd terug gebracht van 10 naar 7 bestuursleden. Dit was een bewuste keuze geweest. Met een kleiner bestuur vond de club dat men slagvaardiger kon optreden en meer transparantie kon bieden door zo te willen acteren en elkaar daarop aan te spreken. Door meer commissies en projectgroepen in het leven te roepen had Forum Sport ook meer club betrokken personen aangesteld.
Het eerste agenda werd dus de vaststelling van het nieuwe bestuur en de rolverdeling voor het komende verenigingsjaar. Als nieuwe voorzitter van Forum Sport werd Pieter Offers gekozen. De overige bestuursleden werden als volgt samengesteld: Bestuurssecretaris / vice voorzitter – Jean Nederlof, Penningmeester– Gert-Jaap Glasbergen, Jeugdvoorzitter – Yasmin Tarkhali, Clubhuis/senioren voetbal/vrijwilligers – Gertjan de Zoete, Technische Zaken – Johan de Vries en Commerciële zaken (sponsoring) – Geoffrey Tetro.

Het bestuur van Forum Sport schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 13 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 1 vrouwenelftal in. De jeugdafdeling van Forum Sport bestond dit seizoen uit 4 A-elftallen, 5 B, 7 C, 8 D, 11 E, 10 F en 2 minipupillen-teams. De meisjesafdeling bestond uit 2 MB-elftallen, 2 MC en 1 MD-team.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport, dat vorig seizoen dus als 8e eindigde in de 1e Klasse B, werd voor dit seizoen wederom ingedeeld in poule 1B. Oude bekenden voor de Voorburgers in deze poule waren:  Swift (Amsterdam), Zwaluwen’30 (Hoorn), DSO (Zoetermeer), Haaglandia (Rijswijk), SV Nootdorp, GHC (Leiden) en Voorschoten’97. Nieuw in deze poule waren ARC (Alphen aan den Rijn), Deltasport (Vlaardingen), HBOK (Amsterdam), HVC’10 (Hoek van Holland), Sportlust’46 (Woerden) en Valken’68 (Valkenburg ZH).

Voor de beker werd Forum Sport ingedeeld in groep 1 poule 04 met HMSH (Den Haag), XerxesDZB (Rotterdam) en Haaglandia (zo.). Door van HMSH (8-2) en Xerxes DZB (1-3) te winnen en te verliezen van Haaglandia (3-1) plaatste Forum Sport zich, samen met Xerxes DZB voor de volgende ronde.
In die volgende ronde moest Forum Sport thuis aantreden tegen zaterdag Hoofdklasser Katwijk en werd er ternauwernood met 1-2 verloren.

Forum Sport was zeer content met de contractverlenging van André Lourens bij het 1e elftal en was ook erg blij met de komst van Niels Drabbe. Niels Drabbe was nieuw bij Forum Sport en werd niet alleen de trainer van het 2e elftal maar kreeg ook een belangrijke rol bij het opvangen van de overkomende jeugd. Forum Sport investeerde fors in een goede jeugdopleiding. De trainers bij de jeugdafdeling hadden allen een trainersopleiding gevolgd en beschikten minimaal over TC3. Belangrijk om zodoende te kunnen zorgen voor een goede doorstroming binnen de jeugd en om uiteindelijk de selectie 1 en 2 van de senioren te voeden met jonge talenten. Het seizoen 2014-2015 had dat zijn nut al bewezen. Liefst 6 spelers, vorig jaar nog spelend in de jeugd, maakten nu deel uit van de selectie van Forum Sport 1. De coördinatie van het technisch beleid binnen de Forum Sport jeugd was in handen van Pierre Schultz. Pierre stuurde niet alleen de trainers van de 1e elftallen aan maar zorgde er ook voor dat alle andere posten binnen de leeftijdscategorieën goed werden ingevuld. Pierre Schultz startte alweer zijn 4e seizoen bij Forum Sport.

Forum Sport begon moeizaam aan de competitie. Op zaterdag 6 september startte de Voorburgse club nog wel met een 2-2 gelijkspel bij GHC maar daarna volgde er nederlagen tegen HVC’10 (2-3) en Haaglandia (6-1). Op 27 september werd de eerste overwinning behaald toen DSO met 3-2 werd verslagen. Forum Sport speelde vaak goed en verzorgd voetbal maar op de belangrijke momenten kwam men net iets te kort waardoor er veel punten werden verloren. Het inpassen van nieuwe (jeugd)spelers had dan ook nog enige tijd nodig. De afgelopen seizoenen kreeg trainer Lourens hier ook alle ruimte voor dus er was nog geen paniek.
Tijdens de winterstop had Forum Sport van de 13 wedstrijden er slechts 3 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 12 punten, en een doelsaldo van 27 voor en 39 tegen stond men hiermee op de 11e positie van de 1e Klasse B. Dit was nog net voor Voorschoten’97 en HBOK (11 punten) en nummer laatst GHC met 10 punten.

Na de winterstop zagen we een uitstekend presterende Forum Sport met overwinningen op o.a. DSO (2-3), HVC’10 (0-1) en Voorschoten’97 (0-2). Het competitieverloop in de zaterdag 1e Klasse B was dit seizoen echter ‘knotsgek’. Op de koplopers Sportlust’46 en Swift A. na kon iedereen van elkaar winnen en werd het vooral onderin de 1e Klasse enorm spannend. Pas op zaterdag 9 mei, tijdens de laatste competitieronde, speelde Forum Sport zich definitief veilig voor behoud in de 1e Klasse B. In de lastige uitwedstrijd tegen Zwaluwen’30 werd een 2-3 overwinning behaald dankzij doelpunten van Leo Dijkhuizen (2x) en Osman Lamin. Na afloop van deze wedstrijd was het natuurlijk groot feest bij alles wat Forum Sport is en de terugreis uit het verre Noord-Hollandse Hoorn met een volle bus verliep uiteraard bijzonder gezellig.

Van de 26 competitiewedstrijden werden er door Forum Sport 9 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 34 punten, en een doelsaldo van 50-58 eindigde het team van trainer Andre Lourens alsnog op een keurige zesde plaats in de eindrangschikking van de 1e Klasse B.
Matthijs Seilberger werd dit seizoen topscorer bij Forum Sport 1 met 13 doelpunten.

In het seizoen 2014-2015 mocht Forum Sport maar liefst 7 kampioenen begroeten. Bij de senioren werd het 6e elftal kampioen van de 6e Klasse 07. Bij de jeugdafdeling werd de A1 kampioen van de 4e Divisie B, D6 in de 8e Klasse 14, D7 in de 8e Klasse 16, E1 in de 1e Klasse 1, de F10 in de 10e Klasse 27 en de MC2 in de 2e Klasse 10.

Seizoen 2015-2016

Na het mooie seizoen 2014-2015 was er bij Forum Sport tijdens de zomerstop weer keihard gewerkt om het nieuwe seizoen goed voor te bereiden. Naast deze operationele voorbereidingen was er ook hard aan het complex gewerkt. De gemeente had twee velden vervangen.

Vrijwilligers van Forum Sport hadden zelf de bergruimtes ingericht met mooie nieuwe ballenhokken. De statribune naast de hoofdtribune werd verplaatst naar het grasveldje voor het clubgebouw. Ook in het clubhuis was nog wat schilderwerk uitgevoerd, schoongemaakt en alles is weer aangevuld en werd er een nieuwe geluidsinstallatie aangelegd die alle velden kon bereiken. Hiermee had Forum Sport een stap gezet naar een nog mooier en beter complex aan de prins Bernardlaan.

Forum Sport begon aan het seizoen 2015-2016 dus met maar liefst 70 teams in verschillende competities. Bij de senioren werden 13 elftallen, 1 veteranenteam en 1 dameselftal voor de zaterdagcompetitie ingeschreven. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 3 A-elftallen, 6 B, 7 C, 8 D, 11 E, 10 F en 1 minipupillenteam.
De meisjesafdeling van Forum Sport schreef 2 MA-elftallen, 1 MB, 2 MC, 2 MD en 1 ME-team in bij de KNVB. Een groot aantal teams dus, dat nog maar net paste op de zaterdag! Bovendien was er dit seizoen bij Forum Sport in de zaalvoetbalcompetitie 1 team actief. 

Het eerste elftal van Forum Sport boekte meteen al succes op het eerste kampioenschap van Leidschendam-Voorburg. Op dinsdag 11 augustus werd SEV met 3-0 verslagen en in de finale op zaterdag 15 augustus volgde een prachtige 3-0 overwinning op zondag hoofdklasser RKAVV. Het winnen van het kampioenschap van Leidschendam-Voorburg gaf het vlaggenschip van Forum Sport natuurlijk een mooie boost richting de start van de competitie.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zaterdag 1e Klasse B zag er als volgt uit: Alexandria ’66, ARC, Argon, CSW, FC s-Gravezande, Forum Sport, Neptunus, Nootdorp, Valken ’68, Vitesse Delft, Volendam, Voorschoten ’97, WVHEDW en Zwaluwen ’30.

Zo makkelijk het allemaal qua prestaties in de voorbereiding ging zo moeilijk ging het in de competitie. Het team van trainer Andre Lourens miste vooral scorend vermogen en mede daardoor belandde de Voorburgse club al snel in de onderste regionen van de ranglijst. In de eerste competitiehelft wist het vlaggenschip van Forum Sport van de 13 wedstrijden er slechts 3 te winnen, werd er 3 keer gelijk gespeeld en 7 maal verloren. Met 12 punten, en de doelcijfers 10-18, ging Forum Sport op een elfde positie van de ranglijst de winterstop in.

Aan het einde van het jaar 2015 gaf André Lourens het bestuur van Forum Sport te kennen om na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van de eerste klasser Forum Sport. Na 16 seizoenen als trainer actief te zijn geweest bij DEVJO/ Forum Sport, waarvan 12 seizoenen in drie perioden als hoofdtrainer, vond Lourens dat het zowel voor hem als voor de huidige groep beter was als een nieuwe trainer deze groep weer verder ging brengen.

Van vrijdag 8 januari t/m zondag 10 januari 2016 was er voor zaterdag-eersteklasser Forum Sport een trainingskamp in Mierlo belegd,  waar de club met een grote groep zich voorbereidde op de tweede seizoenshelft.

>

Zaterdag 14 mei 2016, waarop de slotwedstrijd van het seizoen (thuis tegen CSW Wilnis) werd gespeeld, stond in het teken van het afscheid van clubicoon en Forum Sport Legende Andre Lourens. Maar liefst 25 jaar was Lourens verbonden aan Forum Sport, eerst als speler later als Hoofd Jeugd en sinds 2012 weer als hoofdtrainer. Lourens leidde Forum Sport vanuit de 3e klasse naar de 1e klasse en heeft een groot aandeel in de huidige stabiele positie van Forum Sport 1 in de 1e klasse. Lourens werd uitgebreid in het zonnetje gezet. In de bestuurskamer na afloop benoemde clubvoorzitter Pieter Offers Andre Lourens, op advies van de Commissie Ereleden van Forum Sport, tot Legende. Hiermee was Lourens de tweede persoon die deze titel kreeg. Oud-doelman Johan de Vries (500+ wedstrijden in Forum Sport 1) ging hem voor.

>

De talentvolle doelman Daniël Nolet, die pas aan zijn eerste seizoen in de senioren bezig was, werd na afloop van het seizoen uitgeroepen tot Speler van Het Jaar bij Forum Sport.

<

Forum Sport A1 wist via de nacompetitie alsnog te promoveren naar de 2e Divisie dankzij een monsteroverwinning, een geweldige prestatie natuurlijk van A-jeugdhoofdtrainer Marcel l’Ami en zijn mannen. Clubgeschiedenis schreef de A1 van Forum Sport echter niet, want onder leiding van trainer Martin de Mooij speelde Forum Sport al een keer een jaar in de 2e Divisie. De Voorburgers degradeerden vervolgens twee keer, waarna onder l’Ami de opmars naar de 2e Divisie weer werd ingezet.

Seizoen 2016-2017

Tijdens de zomerstop was er aan het complex van Forum Sport weer veel gedaan. Heel veld 4 was door de gemeente volledig gerenoveerd en voorzien van goede drainage en een beregeningsinstallatie. De ergernis die veel teams hadden over het knollenveld van veld 4 en het langzaam weglopen van water was dus voorbij en er kon nu op veld 4 op een mooi “biljartlaken” gevoetbald worden. Ook onder veld 5 en 6 was een oude afvoerbuis verwijderd en een nieuwe aangelegd.

Op dinsdag 29 november 2016 werd de Algemene Ledenvergadering van Forum Sport in het clubgebouw gehouden. Tijdens deze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering werden maar liefst tien jubilarissen of bijzondere leden gehuldigd!  Dit waren: Cees Beijer, Jan van Driel, André Louren(alle drie 25 jaar lid), Marco Mourits en Marco Stechweij (beide 40 jaar lid) en Carlo Kragt (60 jaar lid). Daarna sprak voorzitter Pieter Offers mooie woorden over de jarenlange inzet en grote verdiensten van achtereenvolgens Cor Ardon, Jean Nederlof, Gertjan de Zoete en André Lourens. Cor Ardon mocht zich voortaan Lid van Verdienste noemen. Jean Nederlof en Gertjan de Zoete werden benoemd tot Erelid en voor André Lourens werd de titel Forum Sport Legende officieel gemaakt.

Vanaf 1 januari 2017 kon er bij Forum Sport gebruik worden gemaakt van een eigen Forum Sport Clubcard. Deze kaart, met veel voordelen, kon je gebruiken om bijvoorbeeld niet met cash te hoeven rondlopen en je kreeg bovendien 5% korting op het gehele assortiment. Deze kaart kon gebruikt worden voor jezelf, voor je kind of voor je team.

Het bestuur van Forum Sport zag er na de A.L.V. als volgt uit: Pieter Offers (voorzitter), Jean Nederlof (secretaris),  Gert-Jaap Glasbergen (penningmeester), Eric van Putten en Henk Nijstad (vertegenwoordigers jeugdbestuur), Gertjan de Zoete (clubhuis/senioren voetbal/vrijwilligers), Johan de Vries (technische zaken) en Geoffrey Tetro (commerciële zaken /sponsoring).

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor Forum Sport veranderde er nog niet veel want de Voorburgers kwamen ook dit seizoen gewoon uit in de Eerste Klasse.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Voor de zaterdagcompetitie schreef het bestuur van Forum Sport dit seizoen 10 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling van Forum Sport bestond in het seizoen 2016-2017 uit: 3x JO-19, 6x JO-17, 7x JO-15, 8x JO-13, 12x JO-11, 13x JO-9 en 1x JO-7 team. De meisjesafdeling van Forum Sport bestond dit seizoen uit: 2x MO-19, 2x MO-17, 2x MO-15, 2x MO-13 en 3 MO-11-teams. De zaalvoetbalafdeling bestond dit seizoen uit 2 teams.

Op 13 augustus 2016 speelde het eerste elftal van Forum Sport de finale om het Leidschendam-Voorburgs kampioenschap tegen RKAVV. Op het complex van Forum Sport werd het uiteindelijk 1-1 waarna RKAVV de strafschoppenserie beter nam en zodoende zich voor een jaar Leidschendam-Voorburgs kampioen mocht noemen. Forum Sport liet zich deze dag, met dank aan de vele vrijwilligers, wederom van haar beste kant zien als organisator van dit jaarlijks evenement. De fantastische dag werd afgesloten met muziek van de dj’s Remy & Hugo in een bomvolle kantine.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 1e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: ARC, Brielle, Deltasport, FC ’s Gravenzande, Forum Sport, Neptunus-Schiebroek, sv Nootdorp, SC Feyenoord, Sportlust’46, SVC’08, Vitesse Delft, Voorschoten’97, Westlandia en XerxesDZB.

Bas Steffens was voor het seizoen 2016-2017 als de nieuwe hoofdtrainer van Forum Sport aangesteld. Het vlaggenschip van Forum Sport speelde een ietwat wisselvallige eerste seizoenshelft. Van de 13 competitiewedstrijden werden er namelijk 4 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers 15-12, ging Forum Sport op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Dit seizoen ging Forum Sport tijdens de winterstop op trainingskamp naar Vianen. Dit trainingskamp werd gehouden van vrijdag 13 januari t/m zondag 15 januari 2017. Tijdens dit trainingskamp werd er o.a. bij collega eersteklasser uit een andere poule LRC Leerdam gevoetbald en met 0-3 gewonnen.

De formatie van trainer Bas Steffens kende een uitstekende tweede seizoenshelft en met een prachtige serie wedstrijden nestelde men zich bovenin de middenmoot. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 41 punten, en de doelcijfers 33 voor en 25 tegen, eindigde Forum Sport op een keurige zesde positie van de ranglijst.

Op zaterdag 13 mei 2017 werd, tijdens de laatste wedstrijd tegen Sportlust (1-0 zege), in stijl afscheid genomen van aanvoerder Matthijs Seilberger, die op 34-jarige leeftijd stopte met zijn actieve loopbaan.

Het tweede elftal van Forum Sport eindigde met 50 punten uit 26 duels keurig op de tweede positie van de ranglijst van de 1e Klasse A maar wist via de nacompetitie alsnog te promoveren naar de reserve Hoofdklasse. Na eerst op zaterdag 27 mei in Voorburg Svv Scheveningen 2 met 2-0 te hebben verslagen won Forum Sport een week later (op zaterdag 3 juni 2017) wederom, ditmaal met 2-4.

Op de Forum Sportdag van zaterdag 17 juni maakte Jean Nederlof bekend wie van het eerste en van het tweede elftal tot Speler van het Jaar werden verkozen. De spelers van Forum Sport 1 en 2 waren dit seizoen elke competitiewedstrijd beoordeeld door team van vijf mensen (oud selectie spelers en -trainers) om te bepalen wie deze titel kreeg. Om in aanmerking te komen moesten minimaal 14 competitiewedstrijden in het 1e dan wel 2e elftal gespeeld zijn. Twee spelers speelden alle 26 wedstrijden, dat waren Timo Ploemen en Mike de Graaf!  De trainers van het 1e elftal hadden in totaal 29 spelers gebruikt voor het 1e elftal. De gemiddelde leeftijd was dit seizoen 22,8 jaar. De jongste spelers: Gijs Hebing en Edoardo Sauerwald (18). De meest “ervaren” waren Matthijs Seilberger en Henk Selier (34 en 35). Van de 29 spelers kwamen 13 spelers in aanmerking voor de Speler van het Jaar-prijs.
Jeroen Beute werd bij het eerste elftal uiteindelijk gekozen tot de beste speler van het seizoen 2016-2017. Bij Forum Sport 2 werd dit Osman Sarikaya.

Ook dit seizoen kon bij Forum Sport diverse keren de kampioensvlag in top. De VE1 werd met 59 punten uit 22 wedstrijden kampioen van de 2e Klasse 2. De JO17-3 met 37 uit 18 kampioen van de 4e Klasse 12. De JO11-3 met 40 uit 18 kampioen van de 3e Klasse 09. De JO11-11 met 47 uit 18 van de 10e Klasse 03 en de MO19-1 met 40 punten uit 14 duels kampioen van de 1e Klasse 1.

Seizoen 2017-2018

Op maandag 28 augustus 2017 vond er bij Forum Sport een Bijzondere Algemene Ledenvergadering plaatst. De onderwerpen voor deze vergadering betroffen een voorstel tot aanpassing van de statuten, een voorstel voor een extra ledenbijdrage voor jeugdselectieteamleden en een voorstel voor het professioneel invullen van de rol van verenigingsmanager met een bijbehorende extra ledenbijdrage.
De statuten konden niet aangenomen worden. Hiervoor was een quorum van driekwart van het totale ledenaantal (ruim 1200) benodigd en op de BALV waren 138 leden aanwezig. Het voorstel voor de extra selectiebijdrage werd als tweede behandeld. Het bleek echter dat de aanwezige leden nog veel vragen hadden over het hoe en waarom van dit voorstel. Uiteindelijk heeft het bestuur, op aangeven van de vergadering, het voorstel teruggetrokken.
Met het laatste voorstel, het aantrekken van een professionele verenigingsmanager en hiervoor een extra ledenbijdrage in te stellen, ging de vergadering met de benodigde meerderheid van stemmen wel akkoord. Het bestuur was blij dat de vereniging met het professioneel invullen van de rol van verenigingsmanager een voor Forum Sport zeer belangrijke stap durfde te zetten. Het bevestigde de visie van Forum Sport dat een verdere professionalisering noodzakelijk was om de mooie club stabiel en gezond te houden.

Op de Algemene Ledenvergadering van maandag 4 december 2017 werd Michiel Hoekema gepresenteerd als de eerste verenigingsmanager van Forum Sport. Johan de Vries besloot om een stapje terug te doen en zich niet meer beschikbaar te stellen als bestuurslid Technische Zaken. Andre Saurwalt werd gekozen als opvolger van De Vries.
Het bestuur van Forum Sport was na de ALV als volgt samengesteld: Pieter Offers (Voorzitter), Ruud Sterk (bestuurssecretaris), Gert-Jaap Glasbergen (Penningmeester), Andre Saurwalt (Technische Zaken), Eric van Putten (Jeugdvoorzitter), Melanie Oudshoorn (Clubhuis en Communicatie zaken) en Geoffrey Tetro (Commerciële zaken en sponsoring).

Het bestuur van Forum Sport schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 10 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 als volgt samengesteld: 4x JO19, 6x JO17, 7x JO15, 8x JO13, 7x JO11, 4x JO10, 7x JO9, 5x JO8 en 2x JO7. De meisjesafdeling van Forum Sport bestond uit: 1x MO19, 2x MO17, 2x MO15, 2x MO13 en 2x MO11. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden werden wederom 2 herenteams ingeschreven.

De indeling van Forum Sport 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 1e Klasse A luidde als volgt; ARC, FC Breukelen, CSW, FC Aalsmeer, Forum Sport, Marken, Sportlust ’46, Te Werve, Vitesse Delft, Volendam, WV-HEDW, Westlandia, XerxesDZB en Zwaluwen 30 HCSV.

Het jonge elftal van trainer Bas Steffens en zijn assistent Dennis den Turk presteerde dit seizoen uitstekend want tot de één na laatste competitiewedstrijd deed Forum Sport mee voor de prijzen. Helaas lukte het net niet op een plek in de nacompetitie te veroveren en eindigde men uiteindelijk op de vijfde positie van de ranglijst. Van de 26 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 7 verloren. Hiermee behaalde Forum Sport 47 punten en een doelgemiddelde van 57 voor en 36 tegen. Kampioen werd Volendam met 62 punten, gevolgd door ARC (59), Xerxes DZB (51) en Sportlust’46 (50).

Joshua Steenvoorden werd uitgeroepen tot beste speler van het seizoen 2017-2018 met een score van 7,27 gemiddeld, op de voet gevolgd door Jurriaan Jouvenaar (7,25) en Marc du Chatinier (7,19). Meest waardevolle speler van het seizoen werd Mike de Graaf die in dit seizoen, op één wedstrijd na, alle duels speelde en maar liefst op 5 verschillende posities werd ingezet. Topscorer bij het 1e elftal werd Marc du Chatinier met 19 goals (17 competitie, 2 beker).

Het tweede elftal van Forum Sport debuteerde dit seizoen in de Reserve Hoofdklasse Zaterdag, het hoogste niveau voor reserve teams, en deed dat bijzonder goed. Een 7e plaats (van de 14) met 37 punten.

Forum Sport mocht dit seizoen slechts één kampioen huldigen. Bij de jeugd werd de JO17-2 met 33 punten uit 11 duels kampioen van de 2e Klasse 03 (Voorjaar). Overigens werd vanaf dit seizoen bij de competities van de JO9 en jonger geen uitslagen en standen weergegeven. De KNVB vond dat de spelers in deze leeftijdscategorieën in een ontwikkelingsfase zaten waarbij de competitie geen doel maar een middel was die bijdroeg aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Seizoen 2018-2019

In september 2018 besloot Pieter Offers, na 6 jaar bestuurslidmaatschap en 4 jaar voorzitterschap, om zijn taken als voorzitter van Forum Sport neer te leggen. De combinatie van zijn drukke werkzaamheden en voorzitter zijn van een grote voetbalvereniging gingen niet langer meer samen. De club moest dus op zoek naar een geschikte kandidaat waaraan men het voorzitterschap kon overdragen. Jean Nederlof werd uiteindelijk bereid gevonden om de voorzittershamer in handen te nemen.

Op zaterdag 5 januari 2019 vond de Nieuwjaarsreceptie van Forum Sport in haar clubhuis plaats. Meer dan 250 leden, sympathisanten en sponsors waren naar ons clubhuis gekomen. Feestelijk aankleding en prima Live Muziek zorgden voor een uiterst gezellige sfeer. Voorzitter Jean Nederlof sprak alle aanwezigen toe en sloot hij zijn toespraak af met de huldiging van de jubilarissen van de club. De volgende leden werden dan ook zeer terecht in het zonnetje gezet: 25 jaar lid: Thomas Sebök, Robert Verburg (beiden bronzen speld), 40 jaar lid: Rob van Geen, Peter de Bakker en Andre Hoogendam (zilveren speld), 50 jaar lid: Johan Burggraaf (gouden speld) en 60 jaar lid: Jaap Brandwijk (dasspeld).

Forum Sport was nog steeds een stabiele club van ruim 1300 leden en meer dan 70 teams. Een club voor jongens en meiden, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, leden, vrijwilligers en fans, de recreant en de prestatiegerichte speler. Ofwel een sterke, goede, gezellige, enthousiaste en sportieve club.
Al die voetballende leden waren in het seizoen 2018-2019 onderverdeeld in 9 seniorenelftallen, 2 veteranenteams en 1 dameselftal. De jeugdafdeling van Forum Sport bestond ditmaal uit: 5x JO19, 6x JO17, 6x JO15, 1x JO14, 4x JO13, 5x JO12, 6x JO11, 6x JO10, 8x JO9, 6x JO8 en 2x JO7-teams. Voor de meisjescompetitie werden een  1 MO19, 2x MO17, 2x MO15, 2x MO13 en 2x MO12 elftal ingeschreven en voor de zaalvoetbalcompetitie 2 herenteams.

De indeling van de zaterdag 1e Klasse B in het seizoen 2018-2019 was als volgt: Brielle, BVCB (Bergschenhoek), Deltasport (Vlaardingen), Die Haghe (Den Haag), Forum Sport (Voorburg), Heinenoord, Honselersdijk, Kloetinge, De Meeuwen (Zoutelande), Sv Poortugaal, Rijsoord, RVVH (Ridderkerk), SHO (Oud-Beijerland) en Westlandia (Naaldwijk).

Ook dit seizoen bestond de selectie van Forum Sport voornamelijk uit spelers uit de eigen jeugd en daar was men best wel trots op. De formatie van trainer Bas Steffens en zijn assistent Dennis den Turk begon uitstekend aan de competitie en stond na vijf speelrondes zelfs aan kop van de ranglijst met dus alle kans op het winnen van de eerste Periodetitel. Helaas  werd er zowel in speelronde zes als in zeven verloren waardoor men langzaam wegzakte van de top van de ranglijst. Uiteindelijk werd de eerste seizoenshelft afgesloten met 16 punten uit 11 duels op de zesde positie.
IN de tweede seizoenshelft presteerde Forum Sport naar behoren en greep net mis op de vervangende Periodetitel. Van de 26 competitiewedstrijden werden er 12 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 42 punten, en een doelsaldo van 53 voor en 32 tegen eindigde men keurig op de vijfde positie van de ranglijst.

>

Seizoen 2019-2020

Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van maandag 11 november 2019 werden er twee bestuursleden uitgezwaaid en ook weer twee verwelkomd. Ruud Sterk (secretaris) en Geoffrey Tetro (commerciële zaken) verlieten het bestuur en werden opgevolgd door Willem Boshouwers en Mark van den Honert. René Oudshoorn werd benoemd als lid van verdienste. Onder luid gejuich ontving René Oudshoorn van voorzitter Jean Nederlof de bijbehorende oorkonde en een groot boeket bloemen. Rene had sowieso een grote staat van dienst bij de club.

Forum Sport schreef voor het seizoen 2019-2020 10 seniorenelftallen, 2 veteranenteams en 1 dameselftal bij de KNVB in. De jeugdafdeling van Forum Sport bestond ditmaal uit: 5x JO19, 5x JO17, 4x JO15, 3x JO14, 4x JO13, 6x JO12, 6x JO11, 6x JO10, 7x JO9, 5x JO8 en 8x JO7-teams. Voor de meisjescompetitie werden een  1 MO19, 2x MO17, 2x MO15, 2x MO13 en 4x MO11 elftal ingeschreven en voor de zaalvoetbalcompetitie wederom 2 herenteams. Met andere woorden, met maar liefst 83 teams zat Forum Sport toch wel aan de rand van het maximale.

De indeling van de zaterdag 1e Klasse B van de KNVB voor het seizoen 2019-2020 zag er als volgt uit: v.v. Brielle, BVCB, Die Haghe, Forum Sport, Heinenoord, Honselersdijk, Neptunus-Schiebroek, sv Nootdorp, Poortugaal, RVVH, SHO, VELO, Voorschoten’97 en Xerxes DZB.

O.l.v. de nieuwe trainer Dennis den Turk speelde Forum Sport een onopvallende eerste seizoenshelft. Van de 12 wedstrijden werden er 4 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 15 punten en een doelsaldo van 22 voor en 24 tegen gingen de Voorburgers op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Forum Sport kwam uitstekend uit de winterstop met o.a. overwinningen op VELO (3-0), SHO (0-2) en sv Die Haghe (2-0). Echter na de uitbraak van het coronavirus in Nederland lag begin maart 2020 een groot deel van ons dagelijks leven plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland  geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot tot 6 april.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.
De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had Forum Sport 1 van de 17 wedstrijden er 7 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 6 verloren en was men met 25 punten (doelsaldo 29-26) opgeklommen naar de zesde positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk na ruim drie maanden alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens werd er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer toegestaan om wedstrijden te spelen waarbij tot 250 toeschouwers aanwezig mochten zijn.

Ondanks alles stond de vereniging Forum Sport er bij aanvang van het seizoen 2020-2021 er goed voor. Forum Sport was in ledental het afgelopen seizoen zelfs gegroeid naar ruim 1300 leden.

Zo langzamerhand werd het “gewone leventje” weer opgepakt en begon Forum Sport vol goede moed aan dit seizoen. Het bestuur schreef voor het seizoen 2020-2021 voor de zaterdagcompetitie maar liefst 12 seniorenelftallen, 1x team onder de 23 jaar, 2x 35+ temams en 2 dameselftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 4 JO19, 3 JO17, 3 JO16, 3 JO15, 4 JO14, 4 JO13, 5 JO12, 4 JO11, 6 JO10, 4 JO9, 6 JO8 en 4 JO7-teams. De meisjesafdeling bestond uit 1 MO19, 1 MO17, 2 MO15, 3 MO13 en 3 MO14-elftallen, In de zaal kwam Forum Sport met 2 herenteams uit.

Het vlaggenschip van Forum Sport kwam dit seizoen uit in de zaterdag 1e Klasse A met daarin als tegenstanders; AFC, Argon, BOL, Die Haghe, Honselersdijk, Monnickendam, sv Nootdorp, Valken’68, VELO, Voorschoten’97, WV-HEDW, ZOB en Zwaluwen’30.

Het officiële seizoen begon eind september onder veel voorwaarden nog wel, maar werd al snel stilgelegd. In de landelijke klassen stond de teller van de meeste clubs op zes wedstrijden.

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van een competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepelde coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Tijdens de digitale Algemene Ledenvergadering van Forum Sport op 11 december 2020 droeg Jean Nederlof de voorzittershamer over aan Mark van den Honert. De ‘interim periode” van Jean Nederlof had uiteindelijk langer geduurd dan voorzien. Naast de rol van voorzitter had hij de speciale taak het bestuur te vernieuwen/verjongen, waaronder de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. In 2019 was Mark van den Honert al toegetreden tot het bestuur en na een inwerkperiode van 1 jaar, met de Corona crisis als bijzonder aandachtspunt, nam Mark van den Honert dus de voorzittershamer tijdens deze ALV definitief over.

Na ruim 2 jaar treedt Jean Nederlof dus als voorzitter én bestuurslid terug, al bleef hij nog wel op diverse fronten actief binnen de club.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef Forum Sport voor de zaterdagcompetitie 12 seniorenelftallen, 4 O23-teams en 2 vrouwenelftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3 JO19, 3 JO17, 3 JO16, 3 JO15, 4 JO14, 3 JO13, 5 JO12, 5 JO11, 6 JO10, 7 JO9, 6 JO8 en 6 JO7-teams. Bij het meidenvoetbal bij Forum Sport werden 1 MO19, 1 MO17, 2 MO15, 4 MO13 en 2 MO11-teams ingeschreven en aan de zaalvoetbalcompetitie deed Wilhelmus met 2 herenteams mee.

Door het coronatijdperk kende de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 weinig veranderingen vergeleken met vorig jaar. Het eerste elftal kwam dus wederom uit in de zaterdag 1e Klasse A met daarin als tegenstanders; AFC, Argon, BOL, Die Haghe, Honselersdijk, Monnickendam, sv Nootdorp, Valken’68, VELO, Voorschoten’97, WV-HEDW en ZOB.

>

Seizoen 2022-2023

>

Forum Sport schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 10 seniorenelftallen, 3 teams onder de 23 jaar, 2 veteranen (35+) teams en 2 dameselftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3 JO19, 2 JO17, 3 JO16, 5 JO15, 3 JO14, 4 JO13, 5 JO12, 5 JO11, 6 JO10, 6 JO9, 6 JO8 en 6 JO7 teams. De meisjesafdeling van Forum Sport was ditmaal uit 2 MO17, 3 MO15, 3 MO13 en 1 MO12 teams samengesteld. In de zaalvoetbalcompetitie kwam Forum Sport met 1 herenteam uit.

Omdat heel veel pure “zondagverenigingen” dit seizoen met hun standaardelftal naar de “zaterdag” waren geswitcht was de zaterdag 1e Klasse B in het seizoen 2022-2023 uit de volgende clubs samengesteld: sv Den Hoorn, DHC, Die Haghe, DS0, Forum Sport, Honselersdijk, HVV, Nootdorp, UVS, Valken’68, VELO, Voorschoten’97, VUC en Wippolder. Voor Forum Sport dus een prachtige eerste klasse met heel veel derby’s!

Bas Steffens was voor dit seizoen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Forum Sport. Steffens en Forum Sport waren geen onbekenden van elkaar want hij was ook van 2016 t/m 2019 hoofdtrainer van de Voorburgse club.

<

Op 15 oktober 2022 werd aanvoerder Nychel l’Ami bij gehuldigd i.v.m. zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van Forum Sport.

Na de Algemene Leden Vergadering van 19 juni 2023 was het bestuur van Forum Sport als volgt samengesteld; Mark van den Honert (Voorzitter), Melanie Oudshoorn -(Secretaris), Jeroen Veenma (Penningmeester), André Saurwalt (Voetbalzaken A-categorie), Erik van Putten (Voetbalzaken B-categorie), Willem Boshouwers (Complex zaken), Debby Konings (Commerciële zaken) en Wendy Wigleven (Algemeen ondersteunend bestuursmedewerker).

Seizoen 2023-2024

Op 1 juli 2023 was het al weer vijfentwintig jaar geleden dat de mooie vereniging Forum Sport ontstond. Op 1 juli 1998 hadden de besturen van sv Voorburg en Csv DEVJO namelijk besloten tot een definitief samengaan onder de naam Forum Sport. Hiermee was de Voorburgse club het juiste voorbeeld dat een fusie wel goed kan uitpakken

Forum Sport kwam in het seizoen 2023-2024 met 10 seniorenelftallen, 2 O23-teams, 2 35+ teams en 1 dameselftal uit in de competitie. De jeugdafdeling startte dit seizoen met 2 JO19, 1 JO18, 3 JO17, 4 JO16, 2 JO15, 4 JO14, 3 JO13, 5 JO12, 5 JO11, 6 JO10, 6 JO9, 6 JO8 en 6 JO7-teams.
De meisjesafdeling bestond ditmaal uit 1 MO20, 2 MO17, 3 MO15, 2 MO13 en 2 MO11-elftallen. Aan de Futsalcompetitie nam Forum Sport met 1 herenteam deel.

De dertien clubs in de 1e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; Den Hoorn, Die Haghe, Forum Sport, sv Honselersdijk, LFC, sv Nootdorp, RKDEO, FC Skillz, TAC’90, Valken’68, VELO, Voorschoten’97 en Wippolder.

De A/selectie van trainer Bas Steffens bestond dit seizoen uit; Petter van Pruijssen (keeper), Bas Tanis (keeper), Gijs Hebing, Erik Lever, Justin van Otterloo, Hayden Bergen, Haitam El Marid, Edoardo Saurwalt, Tobias Mokveld, Pjer Bom, Jerone Goodett, Nychel L’ami, Ruben Gyamfi, Giovanni Qureshi, Soufiani Marfouk, Younes Boutkabout, Diego Lopes, Jesse de Graaf en Sven Koppenol. Assistent-trainer was Marcel L’Ami, Verzorger Lilian de Graaf, Leider Gertjan de Zoete en Grensrechter Karel Holstein.

De formatie van trainer Steffens kende een uitstekende eerste seizoenshelft want met 18 punten uit 10 wedstrijden ging Forum Sport (doelsaldo +10), samen met Wippolder (doelsaldo +4), op de eerste plaats in de eerste klasse C de winterstop in. Door het betere doelsaldo mocht Forum Sport zich dus op dat moment officieel tot koploper noemen.

Ook in de tweede seizoenshelft zagen we een geweldige strijd in de kopgroep van de 1e Klasse C. Veel clubs deden niets voor elkaar onder en hierdoor was het bijna wekelijks stuivertje wisselen op de eerste plaats. Echter naarmate het einde van de competitie naderde verloren steeds meer concurrenten van Forum Sport kostbare punten terwijl de formatie van trainer Bas Steffens wel bleef presteren en zodoende steviger op de eerste plaats terecht kwam.

Op zaterdag 11 mei kon Forum Sport (41 punten uit 21 duels) in de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Valken’68 (34 punten uit 21 duels) het kampioenschap van de 1e Klasse C binnenhalen. Op een zonovergoten en druk bezochte Voetbalpark ‘t Loo sloot Forum Sport de eerste helft af met een 1-0 voorsprong (doelpunt Sven Koppenol) af. De tweede helft was voor alle Voorburg fans zenuwslopend. Eerste stopte Forum Sport keeper Petter van Pruijssen nog een strafschop maar vlak daarna maakte Valken’68 alsnog gelijk (1-1). Valken’68 werd steeds sterker maar uiteindelijk wist invaller Jesse de Graaf in de 97e minuut de 2-1 op het scorebord te zetten en bezorgde Forum Sport hiermee het welverdiende kampioenschap.

Op zaterdag 11 mei 2024 schreef het eerste elftal van Forum Sport geschiedenis door kampioen te worden van de 1e Klasse C en hierdoor voor het eerst in haar historie te promoveren naar de 4e Divisie

Forum Sport eindigde het seizoen met 14 overwinningen, 6 gelijke spelen en 4 nederlagen. Hiermee werden in totaal 48 punten (doelsaldo 49-26) behaald. Dit waren maar liefst acht punten meer dan de nummer twee van de ranglijst Valken ’68. Een bijzonder mooi resultaat dus van trainer Bas Steffens en zijn selectie, dat volgend seizoen zal gaan spelen in de 4e Divisie.

Overigens werd na de allerlaatste competitiewedstrijd Forum Sport – RKDEO (3-1) in de bestuurskamer aandacht besteed aan Frans Smits die afscheid nam als “stadion speaker”. De heer Smits had dat zo’n 30 jaar gedaan. Eerst bij TONEGIDO en later bij Forum Sport. Hij deed dat altijd op een bijzondere manier en gaf op deze wijze wat extra sfeer rondom en tijdens de wedstrijden van het 1e elftal  en dit allemaal vanuit de speciale unit, net naast het scorebord.

>

Maar het seizoen was voor Forum Sport 1 nog niet klaar want op zaterdag 15 juni speelde Forum Sport tegen Westlandia (za) de finale van de Sir Winston Haaglanden Cup, op het terrein van ‘s-Gravenzande.

Op woensdag 5 juni 2024 werd er door de club stilgestaan dat 25 jaar geleden DEVJO en SV Voorburg fuseerden tot het nu bekende Forum Sport. Het was het gezellig druk op het zonnige voetbalpark ’t Loo aan de Prins Bernhardlaan waar ook de wethouder van sport (Astrid van Eekelen), oud-burgemeester van Leidschendam-Voorburg (Michiel van Haersma Buma) en Nadine Stemerdink (oud-wethouder) aanwezig waren. Namens de KNVB werd aan Forum Sport voorzitter Mark van den Honert de traditionele jubileumvlag uitgereikt.

Seizoen 2024-2025

>

<

 

 

 

 

Palmares Forum Sport

Kampioenschappen:
2004-2005 kampioen 3e Klasse A
2008-2009 kampioen 3e Klasse A
2023-2024 kampioen 1e Klasse C

Andere prestatie’s:
2012-2013 Winnaar nacompetitie, promotie naar 1e Klasse

Parade der trainers bij Forum Sport (zondag):

1998-1999 Boro Brandl
1999-2000 Boro Brandl
2000-2001 John Koole
2001-2002 John Koole
2002-2003 Slobodan Dutina
2003-2004 Slobodan Dutina
2004-2005 Slobodan Dutina
Na seizoen 2004-2005 zondagvoetbal bij Forum Sport opgeheven.

 Parade der trainers bij Forum Sport (zaterdag):

1998-1999 Henny de Klerk
1999-2000 Henny de Klerk
2000-2001 André Lourens
2001-2002 André Lourens
2002-2003 André Lourens
2003-2004 André Lourens
2004-2005 André Lourens (kampioen 3e Klasse A)
2005-2006 André Lourens
2006-2007 Herman Kooijenga
2007-2008 Stefan Koegler (degradatie uit 2e Klasse C)
2008-2009 Stefan Koegler (kampioen 3e Klasse A)
2009-2010 Stefan Koegler
2010-2011 Stefan Koegler
2011-2012 Wim Eilander / André Lourens
2012-2013 André Lourens
2013-2014 André Lourens
2014-2015 André Lourens
2015-2016 André Lourens en Pierre Schultz
2016-2017 Bas Steffens
2017-2018 Bas Steffens
2018-2019 Bas Steffens
2019-2020 Dennis den Turk
2020-2021 Dennis den Turk
2021-2022 Dennis den Turk
2022-2023 Bas Steffens
2023-2024 Bas Steffens
2024-2025 Bas Steffens

Parade der voorzitters bij Forum Sport:

1998-2011 Herman van Hemsbergen
2011-2014 Jan Hendriks
2014-2018 Pieter Offers
2018-2020 Jean Nederlof
2020-heden Mark van den Honert

Terreinen waar Forum Sport heeft gevoetbald:

Voetbalpark ‘t Loo
Prins Bernhardlaan 242
2273 BP Voorburg ZH
Tel. 070-3864302

Erevoorzitter(s) Forum Sport:

J.H.D. van Hemsbergen
H. Verweij

Ereleden Forum Sport:

Jaap Brandwijk
W.J.H. Groenenberg
H.J. van der Ham
J.P. van Kampen
H.A. Meijer
G. de Zoete
J.C. Nederhof
D. Wildenberg-Verboom

Lid van Verdienste Forum Sport:

W.G. Baas
C.K. Beijer
C. Belt
Lex Bothé
J. Buis
J.W. van Beek
G. Bergers-Brandwijk
C.J. de Bock
E. Buis- van der Blom
J.C. van Driel
R. van Geen
Klaas Groenenberg
A.P.J. van den Hout
G.N. Jager
Daan van Kempen
L.A.S.M. van Lochem
N. van Lochem
H. Maryt
R.J. Mens
L.A. Mooijman
E.A. Muller
H.F. Orta
René Oudshoorn
F. Otterspoor
M.S. Otterspoor-Nieuwstadt
A.C. Peters
P. Quartel
Jacques Romeyn
M.A. Schultz-Berende
H.M.M. Simonis
A. Slob
C.J. Storm
G.W. Teunissen
T.G. Tolenaars
N.J. Verhoef
J.P. Verlaan
A. Verweij
R. Werdekker
D. Wildenberg-Verboom
G. de Zoete

Forum Sport Legende:

Johan de Vries
André Lourens