HVV Hercules, Hvv

Den Haag
01-01-2012 - Heden

De oprichting van H.v.v. Hercules

Dennis Young, voormalig Quick-lid en Reitze Winklaar waren de initiatiefnemers van de oprichting van H.v.v. Hercules. Zij kwamen eind 2011 met een plan om een nieuwe voetbalvereniging binnen de Haagse gemeente op te gaan richten. Samen met een aantal goed opgeleide vrijwilligers, de KNVB en de gemeente Den Haag werd er vervolgens een meerjarig beleidsplan opgesteld.
In december 2011 kregen beide heren “groen licht” van alle instanties en zagen hiermee een jongensdroom, om een eigen voetbalclub op te richten, verwezenlijkt worden. Nu moest er alleen nog naar een geschikte accommodatie gezocht worden. Omdat de voetbalvereniging HMSH haar kader voor de jeugdafdeling was kwijtgeraakt en zich puur concentreerde op de senioren-afdeling op de zondag, bood deze club haar accommodatie voor de zaterdagen aan. Deze accommodatie aan de Vrederustlaan te Den Haag, met kunstgras en bijbehorende voorzieningen, was natuurlijk ideaal voor de club. Bovendien met de komst van Hvv Hercules naar dit terrein betekende ook dat HMSH haar zelfstandigheid kon blijven koesteren.
Op 27 april 2012 werd de Hvv Hercules officieel opgericht. De nieuwe club voerde een Latijns motto n.l. “Nill volentibus arduum” wat betekende; niets is onmogelijk voor hen die willen. Hercules zelf is de Latijnse naam voor de Griekse halfgod “Heracles”, die staat voor oersterk, machtig slim en voor niemand bang. De Hvv Hercules koos voor een wit shirt met een schuine rood-groene baan. Het logo van Hercules werd een ooievaar, maar dan niet zoals die van ADO Den Haag, maar één van een ooievaar die zijn vleugels had uitgeslagen en pontificaal het luchtruim had gekozen. De voetbalbroek was zwart.

In eerste instantie zou Reitze Winklaar voorzitter worden van de Hvv Hercules maar hij koos er voor om liever achter de schermen de voetbalzaken verder te gaan ontwikkelen. Hiermee maakte hij een complete voetbalplanning en zorgde hij ervoor dat er genoeg vrijwilligers bij de club kwamen.  Carlos Tapias, hield zich bezig met het financiële gedeelte van Hvv Hercules. Als hoofdsponsor werd bijvoorbeeld Euphong aangetrokken, een Belgisch telecombedrijf die in België ook Racing Genk sponsorde. De nadruk bij Hercules lag in eerste instantie voornamelijk bij de jeugd.

Seizoen 2012-2013

Met zo’n 300 leden begon de nieuwe voetbalvereniging aan haar eerste seizoen. De club kon nog veel meer aanmeldingen inschrijven maar hield dit bewust even af. Deze plus-minus 300 leden werden verdeeld over 18 jeugdteams, 2 senioren-elftallen en 2 vriendenteams.
Het “vlaggenschip” van Hercules werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders: BMT, Celeritas, HDV, KSD, Oosterheem, PGS-Vogel, TAC’90, Te Werve, VUC, Wanica Star en Wilhelmus.
Murelli Sahin (ex VCS-zaterdag) was als trainer aangesteld en in zijn kielzog kwamen o.a. maar liefst 10 spelers van de zaterdag-afdeling van VCS mee naar de Vrederustlaan.

Woensdag 8 augustus 2012 was toch een bijzondere avond voor de nieuwe voetbalclub HVV Hercules. Het speelde met haar eerste team n.l. de eerste oefenpartij in haar bestaan. Aan de Vrederustlaan werd tegen Toofan met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Tjive van der Straaten. Coach Muhreli Sahin van de nieuwe club liet weten, dat het nog een hele klus zal worden om er een team van te maken ,,omdat het allemaal nieuwe jongens waren”, maar hij had daar alle vertrouwen in.

Hercules 1 seizoen 2012-2013 - kopie

Op zaterdag 1 september 2012 speelde het eerste elftal van Hercules haar eerste officiële competitiewedstrijd “uit” bij HDV in het Zuiderpark. Het werd uiteindelijk een klinkende 0-3 overwinning voor de Herculanen. Centrumspits Korkmaz had de eer om het eerste competitiedoelpunt in het bestaan van de club aan te tekenen. Shyven Paulina en Sylvio Fernandes waren de andere doelpuntenmakers.

>

Later hier meer………..

 

Terwijl in Den Haag Zuid-West veel voetbalclubs het hoofd nog nauwelijks boven water konden houden was het ledenaantal van Hercules inmiddels opgelopen naar bijna 400. Aan het einde van dit seizoen was er zelfs een wachtlijst ontstaan van maar liefst 130 kinderen.
Aan kader had Hercules geen gebrek en dit maakte het binnen de wijk mogelijk dat veel kinderen konden sporten en plezier hebben.
Op zaterdag 27 april 2013 liet de Hvv Hercules haar eerste verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. Om 11.00 uur begonnen de festiviteiten voor de jeugd met popcorn, een springkussen, ballonnen en een dj met feestmuziek.

>

Seizoen 2013-2014

Na een samenwerkingsverband van een jaar was er bij aanvang van het seizoen 2013-2014 een breuk ontstaan tussen sv HMSH en de nieuwe HVV Hercules. De sv HSMH besloot daarom dan ook om de samenwerking tussen HVV Hercules te beëindigen en besloot hiermee ook per direct zijn deuren van de kantine te sluiten voor de leden van HVV Hercules. Het bestuur van HVV Hercules moest hiermee gelijk in actie komen met het zoeken van een passende oplossing. De trainingen van Hvv Hercules konden nog wel doorgaan want de kleedkamers bleven gewoon toegankelijk. Alleen de kantine van sv HMSH bleef gesloten.

>

Eind november stapte Dennis Young, voorzitter van Hvv Hercules,  per direct op. De medeoprichter van Hercules constateerde dat er geen eenheid bestond binnen de club. Young was ook teleurgesteld in de afwachtende houding van de gemeente, waarvan hij meer daadkracht had verwacht. De gemeente liet alle clubs in Den Haag Zuid-West , die het al zo moeilijk hadden maar aanmodderen. Medeoprichter Reitze Winklaar bleef samen met een nog te kiezen interim-voorzitter en een nieuwe penningmeester deel uitmaken van het Hercules-bestuur.

Het bestuur van Hercules had voor dit seizoen de bekende Mario Koswal aangetrokken als de nieuwe trainer van de A-selectie. De technische staf zag er verder als volgt uit; Abderrahim Ouahhabi (assistent-trainer), Dennis Young (teammanager), Marc Abels (leider), Hendrik Doelradjak (verzorger), Gillian Kartoredjo (Fysiotherapeut), Louis Adcevedo (grensrechter) en Xander den Harder (coordinator).
Ook de selectie van Hercules onderging een grote metamorfose en was op de nodige posities flink versterkt. De club zag n.l. de nodige nieuwe gezichten richting de Vrederustlaan komen waaronder: Martisano Biliosa en Levi Kinsiona (beiden van GONA), Hicham en Elias Achahbar (beiden van Haaglandia),Sigrel Burnet (HMSH), Desmond Banor (PGS/Vogel), Mohammed Achahbar (GolSport), Ersin Korkmaz (sv Polanen), Raffael da Silva de Vries (SVLY), Brian Adcevedo (HBS), Yasin Abukar (HDV), Abdelilah El Karicha (De Ster) en Jaouad El Karicha (Celeritas).
De Hvv Hercules lag de lat voor dit seizoen hoog want trainer Mario Koswal ging puur voor promotie.

Ook in het seizoen 2013-2014 kwam Hercules uit in zaterdag standaard 4e Klasse C West II, met ditmaal als tegenstanders; BMT, Duindorp sv, HDV, KSD-Marine, sv Loosduinen, PGS/VOGEL, RAS, Vredenburch, VUC, Wanica Star, Te Werve, en Wilhelmus. Nog voor aanvang van de competitie trok Vredenburch zich echter al terug.

 

>

Begin maart 2014 sprak de tuchtcommissie van de KNVB zware straffen uit tegen Hvv Hercules en sv Loosduinen. Zo kreeg Hvv Hercules bijvoorbeeld maar liefst 5 punten in mindering en een boete van 200 euro. Daarnaast werd de club voorwaardelijk uit de competitie genomen. De aanleiding van deze straf was een incident in de wedstrijd Hvv Hercules-Loosduinen waarbij enkele spelers van beide clubs waren betrokken. Naast de straffen die over beide clubs waren uitgesproken, werden er ook enkele spelers fors bestraft.

>

Op dinsdag 27 mei slaagde de Hvv Hercules er niet in om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Na eerder de heenwedstrijd bij Excelsior al met 3-2 verloren te hebben werd het aan de Vrederustlaan ditmaal 1-3 voor de Rotterdammers. Ersin Korkmaz zette in die wedstrijd de formatie van trainer Koswal nog wel op een 1-0 voorsprong maar Excelsior sloeg daarna terug met drie doelpunten. Door deze nederlaag kwam er een einde aan een bevlogen seizoen en bleef Hercules “gewoon” vierdeklasser.

>

Seizoen 2014-2015

Hercules en HMSH hadden inmiddels de lopende overeenkomst met twee jaar verlengd en bleven zodoende tot zeker het jaar 2016 samenwerken. De breuk die tussen beide clubs in 2013 was ontstaan was inmiddels weer helemaal geheeld.

Voor het seizoen 2014-2015 schreef het bestuur van de Hvv Hercules 2 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond dit jaar uit 2 C-, 3 D-, 4 E- en 5 F-teams en 1 Minipupillenteam. Bovendien verwelkomde Hercules dit seizoen de G-Afdeling (3 teams) van GONA, dat naar sv Wateringse Veld was vertrokken.

De indeling van West II zaterdag 4e klasse B was in seizoen 2014-2015 als volgt samengesteld: BMT, HDV, Hercules, HPSV, Loosduinen, Maasdijk, MSV’71, PGS/Vogel, RAS, Te Werve, Verburch, Vredenburch, Wanica Star.

Over het seizoen 2014-2015 van de zaterdag 1 valt niet veel bijzonders te vermelden. De openingswedstrijd op 6 september bij Wanica Star won Hercules nog wel met maar liefst 0-8, mede door o.a. 5 doelpunten van nieuweling Jean Pierre Nocento. Echter enkele weken later zou Wanica Star zich eigen terug trekken uit de competitie zodat dit resultaat ook kwam te vervallen.
Zoals gezegd, Hvv Hercules speelde dit seizoen een anonieme rol in de zaterdag 4e Klasse B. Tot aan de winterstop won het team van trainer Jean Louis Costa Gomez 4 maal en werd er 7 keer verloren. Van de uiteindelijke 22 competitiewedstrijden won Hvv Hercules 6 maal, speelde men 2 keer gelijk en werd er 14 keer verloren. Met 20 punten, en een doelsaldo van 28 voor en 63 tegen, eindigde men op de 8e plaats van de zaterdag 4e Klasse B.

>

Op de Algemene Ledenvergadering van 29 mei 2015 werd er bij de Hvv Hercules een nieuw bestuur geïnstalleerd. Dit nieuwe bestuur bestond uit Reitze Winklaar als voorzitter, Nico Keus penningmeester, Soesanto Wariso – Boy secretaris, Ray Apcar als 2e secretaris en sponsorzaken en Bert den Boer, algemeen bestuur lid, die onder andere de structuur van de club ging versterken.
Bovendien werd er medegedeeld dat de Hvv Hercules voor het komende seizoen een nieuwe sponsor (BOTAU) heeft weten te vinden. Naast een gedoseerde groei van het aantal, voornamelijk jeugd, leden bleef een van de doelstellingen van de club “RESPECT EN SPORT VERBROEDERD”. HVV Hercules was een echte Multi culturele club waar iedereen welkom was, voor zowel jong als oud, met of zonder beperkingen, bruin zwart of wit maakt allemaal niet uit en ongeacht religie. De club behandelde iedereen met respect en waardigheid zoals het in een Multi Culturele samenleving ook hoorde te gaan. Daarom was het bestuur van Hvv Hercules enorm verheugd dat Bert de Boer was toegetreden tot het bestuur om de club op het gebied van huisvesting, sociaal en maatschappelijk verder te ondersteunen en te begeleiden.

>

Seizoen 2015-2016

>

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Duindorp SV, Erasmus, GSC ESDO, HPSV, HVV Hercules, KSD-Marine, Laakkwartier, Loosduinen, PGS Vogel, Quick Steps, RAS, VELO en Vredenburch. Een bijna pure “Haagse” competitie dus met leuke derby’s.

<

Seizoen 2016-2017

In de voorgaande jaren kreeg het bestuur van Hvv Hercules veel klachten over de witte tenues en daarom had men voor het seizoen 2016-2017 gekozen voor een nieuwe kledinglijn. De wedstrijdtenues van Hvv Hercules werden voor de komende vier jaar zwart rood.

Het bestuur van de Hvv Hercules was bij aanvang van het seizoen 2016-2017 als volgt samengesteld: Reitze Winklaar (voorzitter), Abderrahim Ouahhabi (penningmeester), Boy Wariso Soesanto (secretaris), Ray Apcar (algemeen bestuurslid) en Bert den Boer (algemeen bestuurslid).

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen, die ging bestaan uit een Eredivisie, een Eerste Divisie, de Tweede Divisie, twee Derde Divisies (zaterdag en zondag) en vier Hoofdklassen (zaterdag en zondag). In deze competities kwam er ook ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. De naam Topklasse bestond dus vanaf dit seizoen niet meer omdat deze was veranderd in Derde Divisie. Voor het vlaggenschip van Hercules veranderde er dus weinig. De club kwam dit seizoen gewoon weer uit in de 4e Klasse van het zaterdagvoetbal en had dus nog een hele lange weg te gaan als men ooit het betaalde voetbal zou willen instappen!

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van Hercules schreef voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en 3 G-teams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 2x JO-17, 3x JO-15, 2x JO-13, 4x JO-11, 3x JO-9 en 1 JO-7 team.

Door het failliet gaan van de voetbalvereniging Haaglandia op 24 augustus 2016 verhuisden de complete teams van Haaglandia B1 en C1, samen met hun trainers Rawas Rashid en Mario Koswal naar Hvv Hercules. Van de KNVB mocht Haaglandia B1 zich met het volledige elftal overschrijven naar Hercules JO-17-1 met behoud van 4e Divisie niveau. Dat gold ook voor de C1 (JO-15-1), dat dit seizoen gewoon in de 2e Divisie mocht uitkomen.

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, SV Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch. Een mooie poule dus met vrijwel uitsluitend klassieke Haagse derby’s.

Het eerste elftal van Hercules kende een redelijk goede eerste seizoenshelft want van de 13 competitiewedstrijden werden 7 wedstrijden gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 24 punten, en doelsaldo 35-24, ging men op een keurige vierde positie van de ranglijst de winterstop in.

In de tweede seizoenshelft vielen de prestaties van Hercules 1 terug en speelde men geen rol meer van betekenis in de competitie. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 37 punten, en de doelcijfers 72 voor en 46 tegen, eindigde Hercules op een negende positie van de ranglijst.

Bij vier teams van Hvv Hercules mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De JO11-1 werd met 42 punten uit 18 duels kampioen van de 2e Klasse 5. De JO9-3 met 42 uit 18 kampioen van de 8e Klasse 15. De JO7-1 met 16 uit 10 kampioen van de 1e Klasse 1 en de G2 met 17 uit 8 kampioen van de 1e Klasse 08.

Seizoen 2017-2018

In de afgelopen jaren kreeg het bestuur van Hercules veel klachten over de witte tenues en daarom had men vanaf het seizoen 2017-2018 gekozen voor een nieuwe kledinglijn voor Hercules. De wedstrijdtenues waren nu sowieso voor de komende vier jaar in het zwart rood.

Hvv Hercules had voor aanvang van het seizoen van de gemeente Den Haag in eerste instantie een positief bericht ontvangen. De club mocht voor 67% gebruik maken van de velden en kleedkamers op het complex van HMSH aan de Vrederustlaan. Dit betekende dat HMSH voor 33% van de velden en kleedkamers gebruik kon maken. HVV Hercules werd daarmee in principe de hoofdbewoner van het complex, alleen beschikte de club niet over een kantine. Die was immers eigendom van HMSH en de onderhandelingen over medegebruik van de kantine waren stuk gelopen en zodoende was de overeenkomst tussen HMSH en Hvv Hercules wat dat betreft sinds 1 juli 2017 verleden tijd.
Het bestuur van Hvv Hercules wachtte al een hele tijd op toestemming van de gemeente Den Haag om op het complex aan de Vrederustlaan een ‘tijdelijk gebouw’ te mogen plaatsen, die dienst kon gaan doen als kantine. Tot die tijd maakte Hercules gebruik van het clubgebouw van buurman HMC aan de Beresteinlaan. Toen bleek dat het tijdelijke gebouw (clubhuis) niet kwam trok Hercules definitief bij HMC in.

Het bestuur van Hvv Hercules schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 3 G-teams in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 uit de volgende teams samengesteld: 1x JO19, 2x JO17, 3x JO15, 3x JO13, 5x JO11, 4x JO9 en 1x JO7.

Hvv Hercules had stappen gemaakt. Rondom de A-selectie was alles professioneler geworden en bij de jeugd kwamen zelfs twee teams op hoog niveau uit. De JO17-1 in de 4e Divisie B en de JO15-1 in de 3e Divisie B.

De indeling van Hvv Hercules 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star.

De ambities van trainer Muhreli Sahin en zijn mannen waren voor dit seizoen hoog want het hoofddoel was gewoon om kampioen te worden om daarmee rechtstreekse promotie naar de 3e Klasse vast te stellen. In de eerste seizoenshelft leken die plannen ook te gaan slagen alleen had men de pech dat HDV zich halverwege het seizoen uit de competitie stapte en zodoende de 0-6 overwinning van Hercules op die club teniet werd gedaan. Van de 9 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen en 2 verloren. Met 21 punten, en een doelgemiddelde van 28 voor en 8 tegen, ging Hercules op een tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was achter koploper sv Loosduinen (11-22) dat dus wel 2 wedstrijden meer had gespeeld.

De eerste twee wedstrijden na de winterstop verliepen wat stroef met twee keer een 0-0 tegen sv Houtwijk en Hsv DUNO. Echter op zaterdag 24 februari 2018 wist het team van trainer Sahin, door een 3-1 zege op sv Erasmus, de 1e Periodetitel in de wacht te slepen en was men zodoende al verzekerd van de nacompetitie. In de maanden maart en april volgde er een mindere periode met nederlagen tegen sv Loosduinen (3-2) en GSC-ESDO (4-2) en een gelijkspel (1-1) tegen PGS-Vogel. Deze mindere periode kostte Hvv Hercules ook het kampioenschap en werd uiteindelijk ook derde achter kampioen Hsv DUNO (50 punten) en sv Loosduinen (49 punten). Van de 22 competitiewedstrijden wist Hvv Hercules 1 er 15 te winnen, 3 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Hiermee behaalde men 48 punten en een doelsaldo van 89 voor en 23 tegen.

Het ambitieuze Hercules moest het nu dus via de nacompetitie gaan proberen om te promoveren. De eerste (uit)wedstrijd was op zaterdag 2 juni tegen vierdeklasser Vredenburch en door doelpunten van Yannic Bekman en Luidjino Hojer won Hvv Hercules knap met 1-2. Een week later volgde er weer een uitwedstrijd en ditmaal tegen derdeklasser Ariston’80. Hercules was oppermacht en won, door doelpunten van Andres Manuela (2x) en Jean Pierre Nocento met 0-3 en plaatste zich hiermee voor de finale.
De finale voor promotie naar de 3e Klasse was op zaterdag 16 juni 2018 en wederom betrof dit voor Hvv Hercules een uitwedstrijd, ditmaal tegen poulegenoot uit de 4e Klasse B sv Loosduinen. Op een druk bevolkt Sportpark Madestein werd het een enerverende wedstrijd waarbij Hvv Hercules tot tweemaal toe op achterstand kwam maar in de 20e minuut scoorde Sherdinant Michel de 1-1 en in de 33e minuut Jean Pierre Nocento de 2-2.
In de tweede helft kwam Hercules op voorsprong toen wederom Sherdinant Michel de 2-3 aantekende en daarna bleef het enorm spannend. Na ruim zes minuten extra tijd floot scheidsrechter van der Maat uit Alphen aan de Rijn voor het einde van de wedstrijd en barstte de vreugde los bij Hvv Hercules want de doelstelling was bereikt! Hvv Hercules promoveerde naar de zaterdag 3e Klasse.

Zaterdag 16 juni 2018 werd een gedenkwaardige dag in de toen pas zesjarige geschiedenis van Hvv Hercules met een promotie naar de zaterdag 3e Klasse. Dit tot ontroering van oprichter Reitze Winklaar (in het midden in overhemd). Uiterst rechts zien we succestrainer Muhreli Sahin.

De opstelling van Hvv Hercules 1 in de historische wedstrijd tegen sv Loosduinen was als volgt: Andruw Stokkel, Urshwin Conradus, Oussama Talhaoui, Yannic Bekman, Ashar Bernardus, Sherdinant Michel, Jean Pierre Nocento (aanvoerder), Andres Manuela, Desmond Banor, Luidjino Hojer en Leon Bedoya Marin.

Dit seizoen kon er bij twee (jeugd)teams van Hvv Hercules de kampioensvlag in top. De JO11-2 werd kampioen van de 4e Klasse 04 (VJ) en de JO11-5 van de 8e Klasse 11 (VJ).

Seizoen 2018-2019

Na jarenlang een terrein met HMSH te hebben gedeeld verhuisde de Hvv Hercules bij aanvang van het seizoen 2018-2019 naar het complex van VCS aan de Dedemsvaartweg in Den Haag. Bij VCS kreeg de club de ruimte om op zaterdag de jeugd- en seniorenteams te laten voetballen. Daarnaast had men al langer de wens om met meidenvoetbal te starten en wilde Hercules het G-team, dat door ruimtegebrek en organisatorische redenen bij PGS/VOGEL was gaan spelen, laten terugkeren.
Nadat de leden van VCS op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) van dinsdag 18 september 2018 hun goedkeuring gaven aan de voorgenomen samenwerking met Hvv Hercules, en een week later ook de gemeente Den Haag akkoord ging werd de samenwerkingsovereenkomst tussen VCS en Hvv Hercules ondertekend. Voor wat betreft dit seizoen hield dit in dat Hvv Hercules gebruik mocht maken van het complex en de faciliteiten van VCS. Voor volgend seizoen werd dan de doelstelling om een volledige integratie te bewerkstelligen.

Het bestuur van Hvv Hercules schreef voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit; 2x JO15, 1x JO14, 2x JO13, 2x JO11, 2x JO10, 2x JO9, 2x JO8 en 1x JO7-team(s).

De indeling van de standaardteams voor het seizoen 2018-2019 van de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Hsv DUNO, Duindorp SV, HBSS, HVV Hercules Den Haag, sv KMD, LYRA, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, VDL, Verburch en sv WV/Kranenburg.

Het vlaggenschip van Hercules debuteerde dus in de zaterdag 3e Klasse maar dit niveau bleek achteraf toch te hoog gegrepen. In de eerste seizoenshelft kon het team van trainer Muhrali Sahin zich nog een beetje laten gelden want uit 12 wedstrijden werden 10 punten behaald en hiermee ging Hercules op een twaalfde positie van de ranglijst de winterstop in.
In de tweede seizoenshelft zat er helaas geen verbetering in de prestaties van Hercules. Begin april 2019 werd de samenwerking met coach, Muhreli Sahin, met wederzijds goedvinden, vroegtijdig beëindigd en nam Raymond Beck de werkzaamheden van Sahin over. Het mocht allemaal niet meer baten want van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist Hercules er 5 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er maar liefst 18 keer verloren. Met 18 punten, en een doelsaldo van 40 voor en 95 tegen, eindigde Hvv Hercules dan ook op de laatste positie van de ranglijst en zakte men na één jaar weer terug naar de 4e Klasse.
Jean Paul Nocento werd dit seizoen met 15 doelpunten topscorer bij Hvv Hercules 1.

Het einde van Hvv Hercules

Bij aanvang van het seizoen 2019-2020 was de naam Hvv Hercules ineens van het strijdtoneel verdwenen. Nadat vorig seizoen alle teams van Hercules hun thuisduels al op het complex van VCS aan de Dedemsvaartweg speelden besloten alle leden van Hvv Hercules aan het einde van het seizoen 2018-2019 overschrijving aan te vragen naar VCS. Vanaf het seizoen 2019-2020 gingen dus alle elftallen op Sportpark Escamp I, onder de naam VCS, op zaterdag spelen.

Op dinsdag 22 oktober 2019 kwam het bericht naar buiten dat de Rechtbank Den Haag het faillissement had uitgesproken van de Haagse Voetbal Vereniging Hercules Den Haag (HVV Hercules Den Haag). Hiermee kwam dus, na slechts zeven jaar van bestaan, officieel een einde aan de voetbalvereniging Hvv Hercules.

Palmares Hvv Hercules:

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s:
2017-2018 Winnaar nacompetitie, promotie naar de zaterdag 3e Klasse

Parade der trainers Hvv Hercules:

2012-2013 Muhrali Sahin / Gilbert Steenwijk (a.i.)
2013-2014 Mario Koswal
2014-2015 Jean Louis da Costa Gomez
2015-2016 Jean Louis da Costa Gomez
2016-2017 Muhrali Sahin
2017-2018 Muhrali Sahin
2018-2019 Muhrali Sahin (tot 10-04-2019) / Raymond Beck (vanaf 11-04-2019)
2019-2020 Raymond Beck

Parade der voorzitters Hvv Hercules:

2012-2013 Dennis Young
2013-2018 Reitze Winklaar
2018-heden James Ramlal

Terreinen waar Hvv Hercules heeft gespeeld:

Van 2012 t/m 2018: Sportpark Vrederust (bij HMSH): Vrederustlaan 117, 2543 SL Den Haag ZH
Van 2018 t/m heden: Sportpark Escamp 1 (bij VCS), Dedemsvaartweg 405 2545 DG Den Haag ZH

Ereleden Hvv Hercules:

Lid van Verdienste bij Hvv Hercules: