Hsv Duno, Hsv

Den Haag
24-11-1923 - Heden

H.s.v. DUNO

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr Nolenslaan 9
2555 XX Den Haag ZH
Telefoon: 070-3685363
Website: http://www.hsvduno.nl/

De oprichting van H.s.v. Duno

Duno is eigenlijk al een oude eerbiedwaardige Haagse dame, een dame die op 24 november 1923 het levenslicht zag. Toch gaat de geschiedenis van Duno eigenlijk nog iets verder terug, want voor 1923 bestond er al een vereniging die luisterde naar de fraaie naam TOGO. En nee, die naam had niets met een Afrikaans land te maken, maar stond voor Tot Ons Genoegen Opgericht. Echt genoeglijk was het blijkbaar bij TOGO niet, want een zestiental jonge heren was het niet met de gang van zaken binnen die vereniging eens en besloot zelfstandig verder te gaan onder de naam Duinoord. En we weten het natuurlijk allemaal: later moest die naam worden aangepast, omdat er een paar jaar eerder al een vereniging met dezelfde naam was opgericht. De oplossing was overigens simpel, men liet gewoon een paar letters weg en zo werd Duinoord Duno.

Tegenwoordig noemen we het weglaten van een paar letters in een woord “turbotaal” (bijvoorbeeld aso, brabo en afko). Duno had dus al vroeg de turbo uitgevonden en dat hielp zeker mee om vaart in de ontwikkeling van de club te krijgen. Jazeker, de beginjaren verliepen moeizaam, maar dankzij het kordate optreden van ene Piet Nieuwenhuijsen bleef Duno bestaan, al zakte de korfbalafdeling die Duno rijk was na een aantal jaren helaas wel door de mand.

Op 4 mei 1924 opende Duno haar eigen voetbalveld, gelegen tegenover Quick bij boer v.d.Made, met een 2-1 zege op R.F.C.A., de club van Reuter.

            Het 1e elftal van Duno, één jaar na de oprichting van de club in 1924

In seizoen 1924-1925 nam Duno deel aan beide afdelingen n.l. de H.V.B. en H.K.B. (Haagsche Korfbal Bond). Dit seizoen was een zeer chaotisch jaar voor Duno wat aan het einde zijn climax bereikte toen er van de 23 voetballeden er 12 leden, waarvan 9 1e elftalspelers opzegden.
September 1925 moest er bij Duno beslist worden over het hoe en wat, stoppen of doorgaan? Er was bij Duno maar één man die de club kon redden en dat deed hij ook! Pa Nieuwenhuyssen, later Erelid en Erevoorzitter, greep net op tijd in voordat het ontbinden van Duno een feit was. Na het heengaan van voorzitter van Doornewaard pakte Pa Nieuwenhuyssen weer de voorzittershamer op en op die gedenkwaardige dag van 23 september 1925 werd Duno zodoende niet ontbonden.

Een jaar buiten H.V.B.-verband maar met de korfbalafdeling wel in de H.K.B. deed bij Duno wonderen want de toevoer van nieuwe leden bleef maar aanhouden.


     Duno 1, seizoen 1926-1927

In seizoen 1926-1927 werd Duno, na de mooie prestatie van het eerste elftal in de H.V.B.-bekerwedstrijden nadat men weer was toegetreden tot de H.V.B. , ingedeeld in de 2e Klasse H.V.B.
In 1927 werd tevens de aanstoot gegeven tot de oprichting van een Junioren (adspiranten) afdeling.

DUNO was een van de eerste verenigingen in Den Haag met een jeugdafdeling. Op bovenstaande foto ziet u een jeugdelftal uit 1929.
.
Op 15 januari 1927 sloot de Indische jongensclub “Achilles” met haar 26 leden zich bij Duno aan en in april 1927 had de club al 40 junioren.
In 1928 werd op een Jaarvergadering de afdeling korfbal bij Duno ontbonden, een stukje vereniging verviel hiermee.

H.s.v. Duno in de jaren 1930 t/m 1939

Duno groeide en bloeide en het ledenaantal breidde zich steeds meer uit. In 1930 voetbalde Duno 1 nog steeds in de 2e Klasse Haagsch!
Ook in 1930 legde Pa Nieuwenhuysen de, met zoveel talent en opofferingen gehanteerde, voorzittershamer neer. IJ. Wiersma, één der jongeren, werd zijn opvolger en vanaf dit moment af dateert ook het penningmeesterschap van Ber Nieuwenhuysen.

In oktober 1930 verhuisde Duno van het oude knusse veldje naar het terrein van Ockenburgh.


Drie oude kantines. Het is (nog) niet bekend uit welke jaren ze dateren

Seizoen 1931-1932

In het seizoen 1931-1932 werd het 1e elftal kampioen van de 2e Klasse HVB.

>

Seizoen 1932-1933

 

 

In dit seizoen volgde er wederom een kampioenschap, ditmaal in de 1e Klasse H.V.B. Wat na dus 6 seizoenen eerst niet lukte stoomde Duno ineens in 2 jaar door naar de grote K.N.V.B.
In al die jaren floreerde de zaak en werd Duno alleen maar groter. Ook ontstonden er binnen de vereniging enige moeilijkheden en baarde de financiën veel zorg.


Een DUNO-elftal, omstreeks 1933, met in de middelste rij links een van de beste DUNO-spelers uit de geschiedenis, Joop Walhain.

Seizoen 1933-1934

De indeling van DUNO 1 voor het seizoen 1933-1934 in de zondag 4e Klasse A van de NVB luidde als volgt; DUNO, DVS, sv De Jagers, LDWS, Leidsche Boys, De Ooievaars, RCL, Terlaak en THB.

DUNO debuteerde matig in de “grote” Nederlandse Voetbal Bond maar wist zich uiteindelijk toch makkelijk te handhaven in de 4e Klasse. Van de 15 competitiewedstrijden (de laatste wedstrijd DUNO tegen Leidsche Boys werd niet eens meer gespeeld) wist men er 6 te winnen, speelde 1 keer gelijk en werd er 8 maal verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 40-61, eindigde men op een zevende positie van de ranglijst. Leidsche Boys eindigde met slechts 3 punten op de laatste plaats.

Seizoen 1934-1935

In 1934 meende voorzitter Wiersma zijn functie ter beschikking te moeten stellen toen hem bleek dat een deel der leden niet akkoord gingen met de wijze waarop hij de voorzittershamer hanteerde omdat het hem aan de daarvoor benodigde tijd ontbrak.
De heer v.d.Waart werd hierna door de leden van Duno tot nieuwe voorzitter gekozen.
Toch had voorzitter Wiersma heel veel nuttig werk voor Duno verricht. Door zijn naar buiten treden namens de club had hij Duno op een voetstuk bij Bonden en Zusterclubs geplaatst.

De groei van de junioren-afdeling nam met de jaren toe en men ging inzien dat de toekomst van de club in de handen van de jeugdafdeling lag,

Op 17 mei 1936 moest op het veld van het Haarlemse EDO een beslissingswedstrijd worden gespeeld tegen Alphia. Duno was veel sterker dan de Alphenaren -althans zo stond vermeld in een voorloper van Dunovum uit 1936-, kreeg kans na kans, zag twee treffers afgekeurd, miste zelfs een strafschop, maar ging vijf minuten voor tijd toch het schip in. Duno bleef dus voorlopig even vierdeklasser, dit tot groot verdriet van de toenmalige scribent.

        Diploma uit 1936 van Bob Stam, later als VUC-er viervoudig international.

Seizoen 1939-1940

>

<

Seizoen 1940-1941

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leerde H.s.v. DUNO ook haar moeilijkheden kennen. Nadat met grote moeite en opoffering een “eigen home” op “Ockenburgh”, vlak achter het kampeerterrein te Kijkduin, was gesticht moest deze accommodatie in december 1940 door de Duitsers weer in de steek worden gelaten.

In verband met de Tweede Wereldoorlog had het voetballen om begrijpelijke redenen niet de hoogste prioriteit. Toch ging het voetbalwereldje, na de capitulatie van Nederland, gewoon weer verder. In juli 1940 werden door de Duitsers alle bestaande voetbalbonden in Nederland samengevoegd tot één grote bond, de N.V.B. (de K. kwam er pas veel later in voor).

De competitie-indeling van het eerste elftal in de zondag 4e Klasse B van de NVB was in het seizoen 1940-1941 als volgt: Alphia, Cromvliet, DUNO, ESDO, HDV, sv De Jagers, Maasstraat, Oranje Blauw, Postalia, Roodenburg, Te Werve en VVP.

Cromvliet en ESDO waren veel sterker dan alle andere clubs in deze klasse en waren zodoende het gehele seizoen in een nek-aan-nek-race verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Cromvliet wist uiteindelijk met 33 punten het kampioenschap binnen te halen met 1 punt voorsprong op ESDO. DUNO wist beslag te leggen op tiende plaats van de 4e Klasse B. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 4 te winnen, 8 gelijk te spelen en werd er 10 keer verloren. Hiermee behaalde Hsv DUNO 16 punten en de doelcijfers 48 voor en 75 tegen.

Seizoen 1941-1942

>

<

Seizoen 1942-1943

>

<

Seizoen 1943-1944

>

<

Seizoen 1944-1945

Na de gebeurtenissen in Nederland op 6 september 1944, beter bekend als “Dolle Dinsdag”, kon onder meer de voetbalcompetitie wel worden vergeten. De “Dolle Dinsdag” luidde weliswaar het begin van het einde van de oorlog in maar voor Nederland kwam eerst nog de ellendige periode van de bezettingstijd, gekenmerkt door enorme schaarste, vreselijke honger en bittere kou. Tijdens deze “Hongerwinter” bestond Hsv DUNO slechts statutair.

Op 5 mei 1945 kwam dan eindelijk de onvergetelijke Bevrijdingsdag, de dag die voor allen, die hem bewust beleefden, nimmer zal worden vergeten. Zo kwam er dan een einde aan de vijf lange bezettingsjaren.

Seizoen 1945-1946

Toen men aan het einde van de oorlog in 1945 terugkeerde op dit complex werd er helemaal niets meer terug gevonden. Een ernstig financieel verlies derhalve voor de club wat zich wreekte op het verenigingsleven. Maar na deze ontdekking hervond Duno zich weer. Voorzitter Henk Roos verzamelde de actieve leden rond zich en gezamenlijk pakte men de draad weer op. Duno kreeg onderdak op de sportvelden aan de Fruitweg. Dit was geen beste accommodatie en zekers geen best veld maar de club had toch weer iets voor zich zelf.

Ondertussen werd het sportpark “Ockenburgh” hersteld en voorzitter Wiersma, die Henk Roos had opgevolgd, zette zijn schouders eronder om Duno weer daar te krijgen waar het zo gegroeid was. Met vereende kracht werd een kleedgelegenheid gebouwd.
Het nieuwe “Ockenburgh” schonk de club echter niet datgene wat men er van verwacht had. De perspectieven van een belangenvereniging schenen wel gunstig, maar al snel veranderde dat aspect toen de Haagsche Stichting voor Lichamelijke Oefening de uurverhuur instelde. Deze wijze van exploitatie door de gemeente en het gemis van recreatie hadden van “Ockenburgh” een gelegenheid om te voetballen van gemaakt maar meer ook niet.
Ondanks deze handicap waaronder de vereniging moest leidden, kon Duno zich handhaven en breidde zich zelfs uit tot een bloeiende Zaterdagmiddag-afdeling met 13 elftallen en 1 pupillenelftal.

Seizoen 1947-1948

>

Het eerste elftal van DUNO werd in het seizoen 1947-1948 ingedeeld in de zondag 4e Klasse A KNVB met daarin als tegenstanders: Alphia, Archipel, DHL, ‘s-Gravenzande, sv De Jagers, Hsv Kranenburg, LenS, Oliveo en Westlandia.

>

Seizoen 1948-1949

>

<

Seizoen 1949-1950

>

<

Seizoen 1950-1951

>

<

Seizoen 1951-1952

>

<

Seizoen 1952-1953

>

<

Seizoen 1953-1954

“Duno verkreeg een merkwaardige reputatie als leverancier van goede voetballers”, meldde een verslaggever in de Haagsche Courant van dinsdag 17 november 1953. Hij noemde als voorbeelden Joop Walhain, Bob Stam, Daaf Westhoven en Joek Brandes. Bob Stam slaagde er zelfs in om het Nederlands elftal te bereiken, al speelde hij toen niet meer voor Duno. Hij was overigens niet de enige Duno’er die in oranje speelde, want ook een aantal Duno-dames wist het later zo ver te schoppen, ik noem hier als voorbeelden Monique de Groot-Mars en Sandra van Zijl. Ook mag zeker niet onvermeld blijven dat Duno een van de eerste Haagse voetbalclubs was die begon met junioren-elftallen. De jeugdopleiding van Duno leverde flink wat talenten op die hun weg naar hoger spelende amateurclubs en soms zelfs het betaalde voetbal wisten te vinden. Zonder te overdrijven mag er gesteld worden dat het Duno-terrein in de loop der jaren een kraamkamer van voetbaltalenten is gebleken. En nog altijd is de jeugdafdeling vermaard in de regio Haaglanden en zelfs buiten die regio. Bekend tot zelfs buiten de landsgrenzen waren de internationale jeugdtoernooien die Duno in het verleden organiseerde. Clubs als Ajax, Feyenoord, PSV, ADO Den Haag, Anderlecht, Wolverhampton Wanderers enz. stonden te dringen om hun voetbalkunsten bij Duno te mogen vertonen.

>

Seizoen 1954-1955

>

<

Seizoen 1955-1956

>

<

Seizoen 1956-1957

>

<

Seizoen 1957-1958

>

In het seizoen 1957-1958 was de zaterdag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Bizon, sv Duinoord, Hsv DUNO, Hoekse Boys, HTSV, Klokken Toren Boys, sv Loosduinen, Maasdijk, SVGEB en sv Wassenaar.

Uiteindelijk presteerde het vlaggenschip van Hsv DUNO dit seizoen redelijk want van de 18 wedstrijden werden er 11 gewonnen en 7 verloren. Met 22 punten, en een doelsaldo van 52 voor en 43 tegen, eindigde men keurig op de vierde positie van de ranglijst. Kampioen werd Hoekse Boys met 28 punten.

<

Seizoen 1958-1959

>

<

Seizoen 1959-1960

>

<

Seizoen 1960-1961

>

De zaterdag 1 van Hsv DUNO werd dit seizoen ingedeeld in 1e Klasse A van de HVB en ontmoette hierin de volgende tegenstanders: AVA 1845, sv Duinoord, Ec-So, ‘s-Gravenzande, HTSV, Maasdijk, Naaldwijk, SVGEB, SVGT, VCS, VOG en sv Wassenaar.

Van de 24 competitiewedstrijden wist DUNO er 13 in winst om te zetten, 6 gelijk te spelen en werd er 5 keer verloren. Met 32 punten en een doelsaldo van 85 voor en 48 tegen, eindigde men keurig op een vierde positie van de ranglijst. Kampioen werd Maasdijk met 40 punten, gevolgd door Duinoord (39) en ‘s-Gravenzande (35).

>

Seizoen 1961-1962

>


De oude kantine op het complex aan de Mgr. Nolenslaan, dat in 1961 werd betrokken.

In het seizoen 1961-1962 kwam de zaterdag 1 van Hsv DUNO uit in de 1e Klasse A van de HVB en trof men hierin de volgende tegenstanders: AVA 1845, Duinoord, Ec-So, ‘s-Gravenzande, HTSV, KMD, Naaldwijk, SVGT, VCS, VOG en Wassenaar.

Hsv Duno is van oorsprong een “zondagvereniging”. Waarschijnlijk had de club vlak na de Tweede Wereldoorlog een vooruitziende blik want er werd binnen de club ook een zaterdagafdeling opgericht. Toen in de beginjaren zestig een aantal ex-profs (Cees IJspelder, Wout Buis en keeper Ton van Wijngaarden) van Holland Sport voor DUNO-zaterdag kozen, kwam die afdeling ineens aardig in de lift met als resultaat het succesvolle seizoen 1961-1962.

De zaterdag 1 van Hsv DUNO was dit seizoen oppermachtig in de 1e Klasse HVB want van de 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 21 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Het moge dus duidelijk zijn dat de groen-zwarte formatie met 43 punten en een doelsaldo van 124 voor en 12 tegen met afstand kampioen werd en hiermee voor het eerst in het bestaan van de zaterdagafdeling promoveerde naar de 4e Klasse KNVB.

Seizoen 1962-1963

>

Na het kampioenschap in het vorige seizoen werd Hsv DUNO 1 in seizoen 1962-1963, samen met; Be Fair, De Lier, Hoekse Boys, Koudekerk, Loosduinen, Oegstgeest, Ornas, RAS en Schoonhoven in de zaterdag 4e Klasse B van de KNVB.

>

 

Het eerste kampioenschap van Hsv DUNO zaterdag 1 in de grote KNVB in seizoen 1962-1963, waardoor het elftal naar de 3e klasse, toen de op één na hoogste klasse, promoveerde.

<

Seizoen 1963-1964

>

De standaardelftallen van ARC, Die Haghe, DOTO, DUNO, Jodan Boys, Monster, Rijnsburgse Boys, RCL, SVOW en De Zwerver werden in seizoen 1963-1964 ingedeeld in de zaterdag 3e Klasse B van de KNVB.

De zaterdag 1 van Hsv DUNO debuteerde prima in de 3e Klasse van de KNVB want van de 18 wedstrijden werden er 7 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 19 punten, en een doelsaldo van 47 voor en 44 tegen, eindigde men op een prima zesde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1964-1965

>

<

Seizoen 1965-1966

>

Het eerste elftal van Hsv DUNO werd dit seizoen ingedeeld in de zaterdag 3e Klasse A KNVB, die was verder samengesteld uit: ARC, CSVD, Die Haghe, DOTO, sv Loosduinen, Monster, Oranje Wit, PPSC, RCL, SVOW en De Zwerver.

Helaas kon DUNO zich dit seizoen niet handhaven in de 3e Klasse want van de 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en maar liefst 14 verloren. Met 15 punten en een doelsaldo van 37 voor en 52 tegen eindigde men op de voorlaatste positie van de ranglijst, wat degradatie naar de 4e Klasse betekende.

Seizoen 1968-1969

>

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: sv Duinoord, DUNO, Groot Ameers, GWS, Hazerwoudse Boys, Hoekse Boys, Insulinde, Katwijk, Ornas, RSM en Vlaardingen’31.

De zaterdag 1 van de Hsv DUNO kende een uitstekend seizoen in de 4e Klasse. Van de 20 competitiewedstrijden werden er dit seizoen 10 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 5 keer verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 41-19, eindigde DUNO op een uitstekende 2e positie van de ranglijst van de zaterdag 4e Klasse B. Kampioen werd Vlaardingen’31 met 31 punten uit 20 duels.

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: DUNO, DVC, DWO, Groen Wit’58, De jagers, NIVO, RCDH, RKSVM, TEDO, Te Werve, Triomph en WVS.

<

Seizoen 1969-1970

<

<

Seizoen 1970-1971

>

<

Seizoen 1971-1972

>

<

De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, FC Den Haag’65, DUNO, HWS, sv De Jagers, GDCPH, NLS Bremah, Quintus, Toofan, VOGEL en WVS.

Seizoen 1972-1973

>

De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: Die Haghe, DUNO, ‘s-Gravenzande, JAC, Koudekerk, Loosduinen, Maasdijk, MVV’27, PPSC, Rozenburg en Vlaardingen.

>

De zondag-2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: BBW, BTC, CWP, Den Haag’65, DHB, DUNO, De Zwarte Schapen, HWS, Marathon, NLS/Bremah en WVS

>

>

Seizoen 1975-1976

>

District West II zaterdag 4e Klasse B van de KNVB bestond in het seizoen 1975-1976 uit: ARC, DEVJO, Die Haghe, DUNO, DVC, Hoekse Boys, Monster, MVV’27, Naaldwijk, Semper Altius, TOGR en TSB.

<

Seizoen 1976-1977

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: Adelaars, Duindorp SV, DUNO, Dynamo’67, GONA, Groen Wit’58, De Jagers, Maasstraat, Marathon, NIVO, SEP, VDS en Westerkwartier.

Het werd een troosteloos seizoen voor de zondag 1 van de Hsv DUNO. Van de 24 competitiewedstrijden wist men er slechts 3 in winst om te zetten, speelde men 8x gelijk en werd er maar liefst 13 maal verloren. Met 14 punten, en een doelsaldo van 15 voor en 30 tegen, eindigde men dan ook op de laatste plaats van de 1e Klasse B van de HVB, en was hiermee degradatie naar de 2e Klasse HVB een feit.

<

Seizoen 1977-1978

>

<

Seizoen 1978-1979

>

In het seizoen 1978-1979 was de zondag 2e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Azzurri, CWP, DUNO, sv International, sv De Jagers, De Ooievaars, De Ster, SVH, VOGEL en Vliethage.

<

Seizoen 1979-1980

>

De zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, Die Haghe, DUNO, ‘s-Gravenzande SV, JAC, Katwijk, Koudekerk, DSS’26, SVPTT, SV’35, sc Voorne en Xerxes.

<

Seizoen 1980-1981

Bij aanvang van dit seizoen werd het nieuwe clubgebouw van de Hsv DUNO officieel geopend. De heer M. Vrolijk (commissaris van de Koningin in de provincie Zuid Holland) deed samen met Hsv DUNO voorzitter Slier de opening van het prachtige clubgebouw aan de Mgr. Nolenslaan.

>

De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, Die Haghe, DUNO, Excelsior Maassluis, ‘s-Gravenzande SV, JAC, Katwijk, Koudekerk, Maasdijk, Monster, SVPTT en Unicum.

In het (achteraf) laatste seizoen van trainer Frans Schrurs streed de zaterdag 1 van Hsv DUNO wederom lange tijd tegen degradatie maar na een goede eindsprint wist men alsnog keurig in de middenmoot te eindigen. Van de 22 competitiewedstrijd wist men er namelijk 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Met 21 punten (doelsaldo 30 voor en 26 tegen) eindigde Hsv DUNO op een keurige vijfde positie van de ranglijst. Kampioen werd ‘s-Gravenzande SV met 33 punten.

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Concordia, DUNO, DZS (De Zwarte Schapen), HDV, Marathon, Paraat, Quintus, SVDHB, WIK, Wippolder en Wit Blauw.

>

Seizoen 1981-1982

>

De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, Capelle, sv Die Haghe, DUNO, Excelsior Maassluis, ‘s-Gravenzande SV, JAC, Jodan Boys, Katwijk, MVV’27, SVPTT en FC Vlaardingen.

O.l.v. de nieuwe trainer Ton Beije werd dit seizoen reeds de basis gelegd van een mooie periode bij de zaterdag 1 van Hsv DUNO. Weliswaar werd Excelsior Maassluis met 32 punten kampioen, maar na jaren lang geen rol van betekenis te hebben gespeeld in de competitie, eindigde DUNO 1 dit seizoen als nummer twee van de 3e Klasse A. Van de in totaal 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 5 verloren. Hiermee behaalde DUNO 28 punten met een doelgemiddelde van 37 voor en 19 tegen.

<

Aan het einde van dit seizoen organiseerde de Hsv DUNO voor het eerst een internationaal jeugdvoetbaltoernooi dat werd gewonnen door het Nijmeegse NEC. Tot beste speler van het toernooi werd gekozen J. Severings van Alamania Aachen, beste keeper J. Bodmann van VIOS en de sportiviteitsprijs ging naar v.v. De Oosterparkers uit Groningen.

Seizoen 1982-1983

>

De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, DUNO, Excelsior Pernis, ‘s-Gravenzande SV, Heinenood, JAC, Katwijk, MVV’27, SVPTT, Ter Leede en Vlaardingen.

De verwachtingen voor het seizoen 1982-1983 waren bij de zaterdag 1 van DUNO hoog gespannen. Na een aanvankelijk minder sterk begin van de competitie kwam het team van trainer Ton Beije in de tweede seizoenshelft ijzersterk terug. Aan het eind van de competitie eindigden uiteindelijk ARC, ‘s-Gravenzande en DUNO met ieder 28 punten (men kreeg toen nog 2 punten voor een gewonnen wedstrijd) op de eerste plaats van de 3e Klasse.
Van de 22 competitiewedstrijden wist DUNO er 10 te winnen, 8 gelijk te spelen en werd er 4 maal verloren. Zoals gezegd behaalde men hiermee 28 punten en kende een doelgemiddelde van 41 voor en 25 tegen.

Deze drie clubs (DUNO, ARC en ‘s-Gravenzande) moesten vervolgens via een halve competitie uitmaken wie er kampioen zou worden. DUNO won op zaterdag 14 mei 1982 voor ruim 2000 toeschouwers de eerste wedstrijd met 1-2 bij ARC. In de tweede helft bogen Ed den Heijer en John Spaans (85e minuut) een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.
Op dinsdag 17 mei zou DUNO tegen ‘s-Gravenzande aan een gelijkspel genoeg hebben om de lang begeerde titel van de 3e Klasse A binnen te slepen. Zover liet DUNO het niet komen want voor 1500 toeschouwers op het DUNO-complex aan de Mgr. Nolenslaan wonnen de mannen van Ton Beije dik verdiend met 3-1 door doelpunten van John Spaans, Joop IJspelder en Ruud Schaap. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter barstte het feest los op het DUNO-complex. Uitgerekend in het jaar dat de club 60 jaar bestaat promoveerde men naar de 2e Klasse en was DUNO hiermee de eerste zaterdagclub van Den Haag.

De volgende spelers maakten in het seizoen 1982-1983 deel uit van selectie van de zaterdag 1 van Hsv DUNO: Peter Grotzinger (keeper), Wijnand Dirksen, Machiel den Heijer, John Spaans, Ruud Schaap, Raymond Batten, Hans Wils, Peter Pije, Harry Mos, Joop IJspelder, Fred van Huyzen, Joost Koenraads, Henk van der Toorn, Max Kabos, Ed den Heijer, Hennie Dirksen en Peter Dirksen.
Ruud Schaap werd dit seizoen met 12 doelpunten topscorer van DUNO 1.

<

Seizoen 1983-1984

Het tweede Internationale jeugdtoernooi van Hsv DUNO kwam op naam te staan van FC Volendam. Tot speler van het toernooi werd uitgeroepen A. Borrego van Patro Eijsden (België) en tot beste keeper T. van Puffelen (DHC). De A-klassers van Westlandia mochten de sportiviteitsprijs in ontvangst nemen.

Na het kampioenschap van vorig seizoen debuteerde de zaterdag 1 in het seizoen 1983-1984 in de 2e Klasse van de KNVB. De zaterdag 2e Klasse B van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld; Be Fair, DUNO, S.c. Everstein, ‘s-Gravenzandse SV, FC Lisse, LYRA, RVVH, Spirit, Vitesse Delft, Xerxes, Zwaluwen Vlaardingen en De Zwervers.

Zoals gezegd, voor het eerst in het bestaan van de Hsv DUNO kwam het vlaggenschip van de club uit in de 2e Klasse van de KNVB. DUNO speelde dus op zeer hoog niveau wetende dat in die tijd de 1e Klasse de hoogste Klasse van het zaterdagvoetbal was.

Wederom o.l.v. succescoach Ton Bije voldeed de zaterdag 1 het eerste seizoen in de 2e Klasse aan de verwachtingen. Uitgangspunt was namelijk handhaven via een middenmoot positie en dat lukte dus aardig. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 28-42, eindigde DUNO op een achtste positie van de ranglijst.

Begin oktober 1983 verlengde trainer Ton Beije zijn contract met maar liefst drie jaar. Ook de tweede trainer, Daan de Ligt, tekende tot en met het seizoen 1985-1986 bij.

<

Seizoen 1984-1985

De A1 van Svv Scheveningen wist zeer verrassend het 3e Internationale jeugdtoernooi van Hsv DUNO op zijn naam te schrijven. Tot beste speler van het toernooi werd M. Cook van Wolverhampton Wonderers (Engeland) uitgeroepen en de beste keeper werd Chris Hoogeweij van Svv Scheveningen. FC Volendam ontving de sportiviteitsbeker.

De indeling van Hsv DUNO 1 voor het seizoen 1984-1985 in de zaterdag 2e Klasse B luidde als volgt; ARC, Be Fair, DSVP, DUNO, ‘s-Gravenzandse SV, FC Lisse, LYRA, Oranje Wit, SHO, Spirit, Vitesse Delft en Xerxes.

DUNO 1 kwam alweer voor het tweede seizoen uit in de 2e Klasse en was hiermee nog steeds de hoogste Haagse vertegenwoordiger in het zaterdagvoetbal. De competitiestart van DUNO was veelbelovend. Het 1e elftal, nog steeds o.l.v. trainer Ton Beije, was 20 wedstrijden lang in de top 4 van het klassement terug te vinden. Na helaas een zwakke competitie-slot eindigde DUNO op een toch nog verdienstelijke 5e plaats in de 2e Klasse B van de KNVB. Van de 22 competitiewedstrijden wist DUNO er 8 te winnen, 8 gelijk te spelen en werd er 6 keer verloren. Hiermee behaalde men 24 punten, en een doelsaldo van 27 voor en 24 tegen. Topscorer bij DUNO werd dit seizoen Marcel IJspelder met 10 doelpunten.

>

Seizoen 1985-1986

Het Engelse Wolverhampton Wanderers wist het 4e Internationale jeugdtoernooi van Hsv DUNO te winnen. P. Dougherty van datzelfde Wolverhampton Wanderers werd speler van het toernooi en C. Verhoeven van FC Volendam werd tot beste keeper uitgeroepen. De sportiviteitprijs ging ook naar FC Volendam.

>

De indeling van de zaterdag 1 van Hsv DUNO voor het seizoen 1985-1986 in de zaterdag 2e Klasse B van de KNVB luidde als volgt; ARC, Be Fair, DUNO, Excelsior Pernis, ‘s-Gravenzandse SV, FC Lisse, Rozenburg, SHO, Spirit, Sportlust’46, Vitesse Delft en Xerxes.

Het vlaggenschip van de Hsv DUNO speelde dit seizoen dus voor het derde jaar in de 2e Klasse en het vijfde jaar o.l.v. trainer Ton Beije. Het competitieverloop van de zaterdag 1 was wel heel duidelijk in twee delen te splitsen. In de eerste seizoenshelft werden uit 11 wedstrijden slechts 7 punten behaald maar uit de daarop volgende 8 wedstrijden leverden 12 winstpunten op. Doordat de laatste drie wedstrijden van DUNO in de competitie niet meer van belang waren werden er maar 2 punten aan het totaal toegevoegd. Met andere woorden, van de 22 wedstrijden werden er 7 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 25-25, eindigde DUNO in de middenmoot op de achtste positie van de ranglijst. Joost van Beek werd dit seizoen, met 8 doelpunten, topscorer bij de zaterdag 1.

Na afloop van dit seizoen verliet trainer Ton Beije de Hsv DUNO en tekende hij een contract bij de Haagse Voetbalbond.

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, DUNO, Groen Wit’58, GSC, Juventas, OSC, REMO, SOA, SVDHB, SVH, de Valkeniers en Westerkwartier.

>

Van vrijdag 9 mei t/m zondag 11 mei 1986 organiseerde de HSv DUNO alweer voor de vijfde maal haar internationaal jeugdvoetbaltoernooi.

Seizoen 1986-1987

Het 5e Internationale jeugdtoernooi voor A-klassers bij Hsv DUNO kreeg ditmaal als winnaar Gyor Vasas Sopron uit Hongarije als winnaar. L. Kallia van dezelfde club werd gekozen tot voetballer van het toernooi en D. Heirman van SK Beveren mocht de prijs van beste keeper in ontvangst nemen. De sportiviteitsprijs ging wederom naar FC Volendam.

>

In het seizoen 1986-1987 was de zaterdag 2e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: DUNO, Excelsior Pernis, ‘s-Gravenzandse SV, FC Lisse, Monster, Oranje Wit, PPSC, SHO, Sportlust’46, Vitesse Delft, Xerxes en De Zwerver.

Het vierde jaar in de 2e Klasse KNVB, ditmaal onder leiding van de nieuwe oefenmeester Wim de Jong, was zeer succesvol. Voor velen eindigde DUNO “bij verrassing” op de tweede plaats en was er zelfs een korte periode sprake van een mogelijke kampioenschap wat zou betekenen promotie naar de hoogste Klasse, oftewel de top van het zaterdagvoetbal. Er bestond binnen de club een beetje ongeloof in de mogelijkheden van het 1e elftal. Het was dan ook even wat anders na het matige seizoen 1985-1986 waarin men streed tegen degradatie en dit seizoen meedeed voor promotie.
DUNO eindigde dus achter kampioen Vitesse Delft op een 2e plaats in de 2e Klasse B met 29 punten (12 x winst, 5 x gelijk spel en 5 x verlies) uit 22 wedstrijden en had een doelsaldo van 33-25. Ruud Schaap werd dit seizoen de topscorer bij DUNO met 9 doelpunten.

Doelman Peter Grotzinger speelde dit seizoen zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van de zaterdag 1 van Hsv DUNO en werd hiervoor uitgebreid in de bloemetjes gezet.

>

Seizoen 1987-1988

De A-junioren van het Belgische KV Mechelen wonnen de 6e editie van het Internationale jeugdtoernooi van Hsv DUNO. M. Verstraeten van datzelfde KV Mechelen werd tot speler van het toernooi uitgeroepen en Patrick Puister van RKAVV tot beste keeper. PEC Zwolle veroverde de sportiviteitsprijs.

>

Vanaf het seizoen 1987-1988 was de Hsv DUNO in het bezit van een overdekte tribune.

De zaterdag 2e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Capelle, DUNO, Excelsior Pernis, ‘s-Gravenzandse SV, Monster, Oranje Wit, PPSC, RCL, Sportlust’46, SSS, Zwaluwen Vlaardingen en De Zwerver.

Na het succesvolle seizoen 1986-1987 draaide de zaterdag 1 van DUNO dit seizoen een matig seizoen en konden de mannen van trainer Wim de Jong zich pas in de voorlaatste competitie veilig spelen voor behoud van de 2e Klasse. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist de zaterdag 1 er 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Met 21 punten, en een doelsaldo van 27 voor en 30 tegen, eindigde DUNO op een achtste positie van de ranglijst.
Ruud Schaap werd dit seizoen met 6 doelpunten topscorer bij DUNO 1, gevolgd door Wik Bosveld (5) en Ronald Teunissen (4). Tot beste speler van het seizoen bij DUNO 1 werd Kees IJspelder gekozen.

Overigens werd voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd van DUNO 1 een aantal mensen op een speciale manier gehuldigd. Zo speelde Machiel den Heijer zijn 250e wedstrijd voor DUNO 1 en werd er afscheid genomen van Ronald Teunissen, die assistent-trainer bij Wim de Jong ging worden. Ook moesten de spelers voortaan de helende handen van masseur Daan de Ligt gaan missen want na 8 jaar trouwe dienst stopte De Ligt met zijn werkzaamheden aan de Mgr. Nolenslaan.

<

Seizoen 1988-1989

De A-jeugd van FC Den Haag werd winnaar van het 8e Internationale jeugdtoernooi van Hsv DUNO. Tot beste speler van het toernooi werd D. Disciacca van Anderlecht uitgeroepen en Henk Timmer van PEC Zwolle tot beste keeper. Wederom was het FC Volendam dat er met de sportiviteitsprijs van door ging.

<

Seizoen 1989-1990

Het 8ste Internationale Jeugdtoernooi van Hsv DUNO werd ditmaal gewonnen door de A-jeugd van PSV. Rasmus Svenson van Malmo FF werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en beste doelman werd Georg Koch van Bayern Leverkusen. De door de gemeente Den Haag beschikbaar gestelde sportiviteitsprijs ging naar de USSR-selectie.

<

De zondag 1 van DUNO kwam dit seizoen uit in de 1e Klasse B van de HVB en ontmoette daarin: De Adelaars, Azzurri, DVC, DZS (De Zwarte Schapen), GDCPH, HDV, Marathon, De Ster, Toofan en FC Zoetermeer.

Het werd een uiterst spannende competitie met een zinderend slot waarbij ook DUNO tot de laatste wedstrijddag meestreed om het kampioenschap. Uiteindelijk eindigden zowel Toofan, De Zwarte Schapen, DUNO en Azzurri  met 24 punten uit 20 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats van de ranglijst. DUNO won deze competitie 9 keer, speelde 6 keer gelijk en er werd 5 maal verloren. Het doelsaldo was 39 doelpunten voor en 29 tegen.

Er volgde dus een extra competitie voor wie zich kampioen mocht gaan noemen. We zijn nog op zoek naar de gegevens van deze extra competitie.

Nu DUNO dus geen kampioen was geworden kon men promotie via de nacompetitie gaan bewerkstelligen. In deze nacompetitie moest men aantreden tegen De Zwarte Schapen, Toofan en Marathon. Door alle drie deze wedstrijden te winnen promoveerde de zondag 1 van DUNO alsnog naar de Hoofdklasse van de HVB.

Seizoen 1990-1991

Van 17 t/m 19 augustus vond bij Hsv DUNO het inmiddels traditionele Internationale Jeugdtoernooi voor A-klassers plaats. Het indrukwekkende deelnemersveld bestond uit A-teams van FC Den Haag, Hsv DUNO, Pisa (Italië), Bayern Leverkussen (Duitsland), PSV, FC Haarlem, Malmö FF (Zweden) en Club Brugge (België).

De indeling van de zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1990-1991 als volgt: ADS, Duindorp SV, DUNO, sv EOC, De Postduiven, REMO, SOA, SVH, VDS, VVM en Westerkwartier.

De Hsv SOA was dit seizoen oppermachtig en werd zodoende met een straatlengte voorsprong op de concurrentie kampioen. DUNO speelde een matig seizoen. Van de 20 competitiewedstrijden wist de formatie van trainer Hans Lamens er 6 te winnen, 4 gelijk te spelen en 10 te verliezen. Met 16 punten en een doelsaldo van 39 voor en 53 tegen, eindigde men samen met ADS en sv EOC op de voorlaatste positie van de ranglijst. Dit betekende dus dat DUNO, samen met deze twee clubs in een degradatiepoule, moesten strijden voor handhaving in de Hoofdklasse HVB.

We zijn nog op zoek naar de uitslagen van de nacompetitie….

<

De DUNO dames hadden in de afgelopen jaren naam gemaakt want ook in het seizoen 1990-1991 werd men kampioen. O.l.v. trainer Martin Hols werd zo in een razend tempo de regionale afdeling bereikt.

Seizoen 1991-1992

Bij aanvang van het seizoen 1991-1992 was het bestuur van Hsv DUNO als volgt samengesteld: S.W. Slier (voorzitter), H. van Oosten (penningmeester), R.J.D. Klein (secretaris), C.J. Ekering (zaterdagafdeling), H.F. Ruijl (zondagafdeling) en F.H.D. Meere (jeugdafdeling).

De zaterdagafdeling van Hsv DUNO speelde dit seizoen met 6 seniorenteams in de competitie. Bij de zondagafdeling waren dit seizoen ook 6 seniorenelftallen actief en 2 damesteams. De jeugdafdeling van DUNO startte dit seizoen met 12 teams, te weten een B-elftal, twee C-elftallen, twee D-teams, vier E-ploegen, twee F-jes en een meisjesteam.

De indeling van de zaterdag 1 van Hsv DUNO voor het seizoen 1991-1992 in de 3e Klasse A luidde als volgt; BVCB, DEVJO, Die Haghe, DUNO, ‘s-Gravanzande, Hoekse Boys, Leiden, LYRA, Monster, VVOR, Zevenhoven en Zwaluwen Vlaardingen.

Het seizoen 1991-1992 was voor DUNO een seizoen vol tumult en allerlei voetbalellende. Het 1e elftal speelde afwisselend goede, maar vooral veel slechte wedstrijden dat resulteerde in een lage klassering. Dit alles was mede de oorzaak dat er halverwege van het seizoen afscheid werd genomen van trainer Jaap Advocaat. Hans Lamens, op dat moment trainer van de zondagtak van DUNO nam de taken van Jaap Advocaat over maar het beoogde schokeffect bleef uit en de club degradeerde van de 3e- naar de 4e-Klasse KNVB van het zaterdagvoetbal.

De zondag 1 van DUNO kwam dit seizoen uit in de Hoofdklasse B van de HVB met daarin als tegenstanders: BMT, sv EOC, ESDO, HS Texas DHB, Oranjeplein, OSC, Paraat, REMO, Spoorwijk en SVH.

O.l.v. trainer Hans Lamens speelde de zondag 1 een uitstekend seizoen. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden wist DUNO er 10 in winst om te zetten, speelde 8 x gelijk en er werd 2 x verloren. Hiermee eindigde de zondag 1 met 28 punten (doelsaldo 62-37) op een uitstekende tweede positie van de Hoofdklasse B. REMO werd dit seizoen met 30 punten kampioen en hierdoor kreeg het team van Lamens de vervangende periode van REMO en plaatste zich hiermee voor de nacompetitie. In deze nacompetitie moest DUNO aantreden tegen ESDO, HS Texas DHB en Oranjeplein voor één plaats in de KNVB. Helaas was ESDO in deze nacompetitie oppermachtig en wist zodoende promotie te bewerkstelligen. DUNO behaalde 6 punten uit 6 wedstrijden.

 

Seizoen 1992-1993

Trainer Hans Lamens kreeg de opdracht om na de degradatie van afgelopen seizoen om weer een hecht zaterdag standaardteam van DUNO te gaan maken dat lekker mee kon gaan draaien in de 4e Klasse.
DUNO werd ingedeeld in de 4e Klasse A samen met DSO, Loosduinen, Hoekse Boys, Duinoord, ADO, Honselersdijk, Maasdijk, LYRA, MVV’27, KMD en Naaldwijk.
De A-selectie van DUNO bestond dit seizoen uit Nami Atzan, Rene Jutte, Joop Ijspelder, Wijnand Dirksen, Erik Fransen, Ruud Schaap, Mark Clavan, Hans Wils, Harry Mos, Erwin Zegeling, Dennis Batten, Marcel Schwirz, Patrick Schilte, Henk Groenstege, Leon Buis, Stefan Bon, Rob Leenheer (tevens voorzitter a.i.), Erkan Akin en Peter Weerman.
Het team van trainer Lamens draaide een uitstekend seizoen en streed lange tijd om de bovenste plaatsen mee. DUNO (22-30) eindigde achter kampioen Naaldwijk (22-35) op een keurige tweede plaats in de 4e Klasse. In de laatste competitiewedstrijd had de club alle wind mee. De formatie van Hans Lamens speelde bij MVV’27 met 1-1 gelijk maar door de totaal onverwachte nederlaag van KMD tegen het al gedegradeerde Loosduinen werd kampioen Naaldwijk winnaar van de 3e Periodetitel. Hiermee nam DUNO als best geklasseerde ploeg deze Periodetitel over en mocht zodoende in de nacompetitie met ADO en MVV’27 gaan strijden voor promotie naar de 3e Klasse.
Op zaterdag 8 mei 1993 verloor DUNO in het Zuiderpark met 2-1 van ADO en een week later werd DUNO-MVV’27 zelfs 0-4. Helaas geen promotie voor DUNO maar al met al toch een mooi seizoen.

De zondag Hoofdklasse A van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: BMT, DUNO, EOC, Graaf Willem II VAC, HDV, LYRA, Oranjeplein, SEP, Spoorwijk, Te Werve, VVP en sv Wassenaar.

>

Na 16 jaar als voorzitter van DUNO te hebben opgetreden lag Rob Slier zijn taak in 1993 neer en werd hier als ad interum opgevolgd door Rob Leenheer en Ton van der Linden.

Seizoen 1993-1994

>

De zondag Hoofdklasse B van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel/Ornas, DUNO, ESDO, Graaf Willem II VAC, GSC, HS Texas DHB, sv Kijkduin, OSC, Paraat, VOGEL, VVP en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1994-1995

<

De zaterdag 1 van DUNO werd voor het seizoen 1994-1995 in de 4e Klasse A van de KNVB ingedeeld met ditmaal als tegenstanders: CION, Hoekse Boys, Honselersdijk, JAC, KMD, Lyra, Maasdijk, MVV’27, Nootdorp, SEV en TAC’90.

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DUNO, GDCPH, HMC, sv De Jagers, NIVO, Oranjeplein, TAC’90, Taurus, Toofan, Triomph en FC Zoetermeer.

>

Seizoen 1995-1996

>

<

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: DUNO, Dynamo’67, GDCPH, NIVO, Oranje Blauw, Oranjeplein, Taurus, Te Werve, Triomph, VVM en WVS.

>

Daarna ging het rap bergafwaarts met het vlaggenschip, een degradatie naar de catacomben van het zaterdagvoetbal dreigde, maar door de inzet van trainer Machiel den Heijer (een speler uit het wonderteam uit de jaren tachtig) werd deze ramp voorkomen.

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

<

Seizoen 1998-1999

>

Dit seizoen kwam de zondag 1 van DUNO uit in de 4e Klasse C met daarin als tegenstanders; Delfia, Delft, DVC, DZS (De Zwarte Schapen) GDA, HS Texas DHB, De Postduiven, RKDEO, SEP, SOA en Toofan.

Met 7 punten uit de eerste vier wedstrijden begon DUNO redelijk goed aan de competitie. Echter daarna volgde de ene na de andere nederlaag. Op 20 december 1998 had DUNO nog steeds 7 punten maar nu uit 10 duels en een doelsaldo van 19 voor en 32 tegen. Hiermee ging men op een elfde positie de winterstop in.
In de tweede seizoenshelft wist DUNO wederom slechts 7 punten bij elkaar te sprokkelen. Dit betekende dat er van de 22 competitiewedstrijden er slechts 4 werden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en maar liefst 16 werden verloren. Met 14 punten en een doelsaldo van 41 voor en 80 tegen eindigde DUNO op de laatste positie van de ranglijst en degradeerde hiermee uit de 4e Klasse.

<

Seizoen 1999-2000

>

De indeling van de zaterdag 4e Klasse B in seizoen 1999-2000 was als volgt: Ariston’80, DORR, DUNO, HPSV, HS Texas DHB, PGS, PKC’85, Schiebroek’94, TAC’90, Te Werve, Vredenburch en Zestienhoven.

De zaterdag 1 van DUNO kon terugkijken op een zeer succesvol seizoen maar had de pech dat PKC’85 dit seizoen oppermachtig was en met 48 punten kampioen werd. DUNO eindigde onbedreigd op de tweede positie en wist ook een Periodetitel in de wacht te slepen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 11 in winst om te zetten, speelde men 8 x gelijk en werd er 3 maal verloren. Met 41 punten, en een doelsaldo van 44 voor en 26 tegen, eindigde DUNO, zoals gezegd, op de 2e plaats van de 4e Klasse B van de KNVB.

Het vlaggenschip van DUNO moest nu in een nacompetitie met HPSV en PGS gaan uitmaken wie er zou promoveren naar de 3e Klasse. Op zaterdag 29 april 2000 stond de eerste wedstrijd HPSV-DUNO op het programma. DUNO was de torenhoge favoriet maar HPSV won uiteindelijk toch met 1-0. In de tweede wedstrijd, thuis tegen PGS, toonde DUNO veerkracht en karakkter en won met 3-1. De beslissing moest dus vallen in de wedstrijd PGS-HPSV. Als PGS met minder dan drie doelpunten verschil zou winnen zou DUNO alsnog promoveren. De teleurstelling onder de vele aanwezige DUNO-supporters was groot want PGS wist niet van HPSV te winnen waardoor de groen-zwarte formatie in het volgende seizoen gewoon weer in de 4e Klasse moest uitkomen.

De zondag 1 van DUNO werd voor dit seizoen ingedeeld in de 5e Klasse B KNVB en ontmoette daarin; ADS, Celeritas, Dynamo’67, GSC/ESDO, JuVentaS, LenS, Oranjeplein, RFC’95, RTT’99, Triomph en VOGEL.

DUNO speelde een moeizaam seizoen want van de 22 wedstrijden wist men er 6 te winnen, 2 keer gelijk te spelen en werd er 14 keer verloren. Hiermee eindigde men met 20 punten, en een doelsaldo van 38-80, op een negende positie van deze 5e Klasse B. Dit was nog voor Triomph (16 punten), Dynamo’67 (14) en ADS (5).

Seizoen 2000-2001

>
Het 1e elftal van DUNO was in het seizoen 2000-2001 een nog vrij anonieme 4e-Klasser.

<

Selectie DUNO in seizoen 2000-2001 o.a: Jeroen Tomeij, Stephan Mulder, René Beuker, Henk Ruijl, Leon Buis, Hassan Ouahhabi, Eric Pije, Fred van Zijl, Hans Jerphanion, Erik v/d Velden, Steven Gravenberch, Matthijs v/d Bosch, Kosse Ruward,  Robert Garskamp en Eric Heijdt.

Seizoen 2001-2002

Bij aanvang van seizoen 2001-2002 had DUNO meer dan 100 zaterdag-seniorenleden en dat betekende dat de club na een lange periode weer eens 6 senioren-elftallen kon inschrijven.
Het eerste elftal van de zaterdag-tak werd ingedeeld in de 4e Klasse B die maar liefst bestond uit 14 clubs (Nat.Nederlanden, Duinoord, TAC’90, Vredenburch, GDA, KSD, Te Werve, Quick Steps, Haagse Hout, Hoekse Boys, HWD, PGS, RVC/Rijswijk en DUNO) bestond.
DUNO begon voortvarend aan de competitie en stond tijdens de winterstop samen met RVC/Rijswijk aan kop in de 4e Klasse met 28 punten uit 12 wedstrijden.
Na de winterstop viel het team van trainer Pierre Schultz enigsinds terug en eindigde uiteindelijk op een vierde plaats met 48 punten uit 26 wedstrijden (14 gewonnen, 6 gelijk en 6 verloren) en een doelsaldo van 57-42.
DUNO kreeg nog een tweede kans om te promoveren naar de 3e Klasse via de na-competitie maar Blauw Zwart was daarin twee maal te sterk. Ondanks de nieuwe trainer Pierre Schultz, een kwalitatief goede spelersgroep en een uitstekende begeleiding miste het 1e elftal van DUNO voor de derde achtereenvolgende keer, via de nacompetitie, de promotie naar de 3e Klasse.
De zondagafdeling van DUNO draaide ook een uitstekend seizoen. Het 1e elftal miste op een haar na de felbegeerde periodetitel en kon, in het zicht van de haven, de sprong naar de 4e Klasse nog niet maken. Het 2e elftal, getraind door Michael Walther, promoveerde naar de reserve 4e Klasse, terwijl de Dames 1, o.l.v. trainer Bert de Jong, met een straatlengte voorsprong kampioen werd en promoveerde naar de 3e Klasse.

Seizoen 2002-2003

Het 1e elftal van DUNO werd dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse B samen met Te Werve, De Zwarte Schapen, Quick Steps, KSD, HS Texas DHB, GDA, Haagse Hout, HPSV, De Postduiven, Wassenaar en DWO.
Pierre Schultz was ook dit seizoen trainer en de A-selectie bestond o.a. uit; René Beuker, Matthijs v.d.Bosch, Raymond Brandt, Stan Cals, Wesley Donk, Robert Garskamp, Eric Heijdt, John Kind, Fabion Kortekaas, Stephan Mulder, Jimmy van Nierop, Hassan Ouhhabi, Ben Scheffer, Eric van de Velden en Bob Graaf.

Na al enkele seizoenen achter het net te hebben gevist wist het eerste zaterdag-elftal van DUNO dit seizoen wel promotie naar de 3e Klasse te bewerkstelligen. Gaandeweg het seizoen kwam er, met name door de goede start in de competitie, het vertrouwen om promotie te kunnen afdwingen. Door een constant seizoen te draaien met weinig puntverlies tegen “mindere” tegenstanders resulteerde uiteindelijk in een 2e plaats in de competitie, waarin DWO ongenaakbaar als eerste eindigde. Deze 2e plaats gaf n.l. ook automatisch promotie naar de 3e Klasse aan. Na 20 jaar wachten promoveerde DUNO 1 eindelijk weer eens. Dit heugelijke feit werd overigens gevierd op zaterdag 3 mei 2003 na de 1-3 overwinning bij De Postduiven.

De zondag 1 van DUNO kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse B, met ditmaal als tegenstanders; BMT, GSC-ESDO, HDV, JAC, Jai Hanuman, RTT’99, RVA, Spoorwijk, TAC’90, Toofan en Triomph.

Ook het eerste zondagteam van DUNO had er een prima seizoen opzitten. Na een aantal seizoenen hard werken en incasseren promoveerde het team van trainer Rinus van der Mark uiteindelijk naar de zondag 4e Klasse. In een competitie waarin RVA oppermachtig was en met 49 punten kampioen werd, eindigde DUNO op de tweede positie, die ook rechtstreekse promotie opleverde. Van de 20 competitiewedstrijden wist men er 12 te winnen, 2 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Hiermee behaalde de zondag 1 van DUNO 38 punten en een doelsaldo van 60 voor en 38 tegen.

Ook bij de dames van DUNO ging het enorm goed. In twee jaar tijd klom men van de 4e- naar de 2e Klasse. Deze goede prestaties bleef bij andere dames niet ongemerkt en men kon hierdoor dit seizoen twee dames-elftallen inschrijven.

Nieuwbouwplannen

Hsv DUNO had met haar huidige 450 leden een grote binding met de omliggende wijken. Zowel de sportvelden als het clubhuis werden voor meerder doeleinden ingezet. De accommodatie was inmiddels 40-jaar oud en was gezien de slechte staat van onderhoud hoognodig aan vervanging toe. Het bestuur van DUNO zag in de noodzakelijke vernieuwing een kans om de belangrijke maatschappelijke rol van de vereniging uit te breiden. Dit resulteerde in een innovatief plan de nieuwbouw te realiseren in een multifunctioneel gebouw.
In verband met het ontbreken van financiële draagkracht ging Hsv DUNO op zoek naar een sociaal betrokken partner. Die werd gevonden in Staedion, die in dit initiatief een verlengstuk zag van haar taak als sociaal betrokken partner.
De realisatie van deze nieuwbouw zou nog minimaal drie jaar in beslag nemen.

Seizoen 2003-2004

DUNO 1 werd dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse B samen met ‘s-Gravenzande VV, Loosduinen, Hoekse Boys, Alexandria’66, Maasdijk, PGS/Vogel, PPSC, Die Haghe, SEV, RVC/Rijswijk en Semper Altius.

Als promovendus speelde DUNO 1 zich dit seizoen naar een verdienstelijke 5e plaats met 36 punten uit 22 wedstrijden.
Wesley Donk werd dit seizoen met 12 doelpunten topscorer bij DUNO 1, gevolgd door Jimmy van Nierop (10) en Jeffrey Eversdijk (9).

In de Amstel Cup verloor DUNO in de 3e ronde van JAC met 1-3 en voor de Haagsche Courant Cup werd het team van Pierre Schultz in de 4e ronde uitgeschakeld door S.O.A. (4-1).
Trainer Schultz verliet aan het einde van dit seizoen DUNO en zou worden opgevolgd door Frank Kuijl.
Op de nieuwjaarsreceptie van 2004 werd door het bestuur met trots de nieuwbouwplannen van het complex aan de Nolenslaan gepresenteerd. Door de bouwactiviteiten moest de club in seizoen 2004-2005 tijdelijk naar een andere locatie uitzien.

Seizoen 2004-2005

Met ingang het het seizoen 2004-2005 moest DUNO tijdelijk verhuizen naar het voormalige complex van v.v. Nationale Nederlanden en S.O.A. aan de Wijndaelerweg 5 te Kijkduin. Deze verplaatsing was noodzakelijk i.v.m. het groot nieuwbouwcomplex dat op het terrein van DUNO plaats vond onder de naam Haagsche Dynamiek.

Meer volgt later…..

Seizoen 2005-2006

Volgt later…..

Seizoen 2006-2007

DUNO speelde ook in dit seizoen nog op de tijdelijke locatie op Kijkduin, op het voormalige complex van de voetbalverenigingen SOA en Nationale Nederlanden, nog steeds wachtend totdat haar nieuwe schitterende complex op haar vertrouwde plek aan de Mgr. Nolenslaan gereed was.
Voor het seizoen 2006-2007 had het bestuur van DUNO Jan Linkerhof aangetrokken als nieuwe trainer van de A-selectie. Linkerhof volgde hiermee de vorig seizoen opgestapte Stefan Koegler op. De doelstelling van trainer Linkerhof was om per seizoen 2007-2008 op het vernieuwde DUNO-complex als 2e Klasser te gaan betreden.
DUNO 1 werd dit seizoen ingedeeld in de 3e Klaase B samen met Victoria’04, BSC’68, RAS, DSVP, PEC Den Haag, Haaglandia, SEV, DWO, SV’35, PGS/Vogel en Loosduinen.
DUNO boekte na de winterstop haar eerste succes door de tweede periodetitel op zich te nemen en uiteindelijk eindigde men op een verdienstelijke vijfde positie met 34 punten uit 22 wedstrijden (36-33). Door de winst van de tweede periodetitel was DUNO sowieso al verzekerd van nacompetitie voor promotie.
De eerste tegenstander van DUNO in deze nacompetitie was Floreant. In de eerste wedstrijd in Boskoop werd het 2-2 en thuis eindigde de wedstrijd in 0-0. Mede dankzij “strafschoppenkiller” keeper Tomeij plaatste DUNO zich alsnog voor de volgende ronde. In deze volgende ronde werd RCL de tegenstander. Uit in Leiderdorp verloor DUNO nog met 2-1 maar thuis werd RCL met maar liefst 4-1 verslagen door o.a. drie doelpunten van Jordy Selder. Door deze overwinning plaatste DUNO zich voor de finale van de nacompetitie.
Zaterdag 2 juni 2007 werd een historische dag voor DUNO! Op het fraaie complex van DSO in Zoetermeer werd de finale gespeeld tegen Be Fair uit Waddinxveen. Voor aanvang van deze finale waren ongeveer 1000 toeschouwers getuige van overweldigend vuurwerk met groen-zwarte rookbommen, vuurpijlen en heftig knalvuurwerk. DUNO won deze finale tegen Be Fair met 3-1 (2x Matthijs van der Bosch en 1x Jordy Selder) en promoveerde hiermee naar de 2e Klasse.

In het seizoen 2006/2007 werd Duno onder leiding van trainer Jan Linkerhof glorieus winnaar van de nacompetitie door in de finale Be Fair te verslaan. Die winst betekende promotie naar de zaterdag 2e Klasse.

Seizoen 2007-2008

Door samenwerking tussen de gemeente Den Haag, woningcorporatie Staedion en voetbalvereniging DUNO werd in de Haagse vruchtenbuurt het totaal nieuwe complex tot stand gebracht. Er was een multifunctioneel sportgebouw neergezet, waarin o.a. DUNO en de Haagse bloedbank Sanquin, voorheen gevestigd in ziekenhuis Leyenburg, onderdak vonden. De gemeente had de sportvelden opgeknapt en een kunstgrasveld aangelegd. Op 27 juli 2007 kon DUNO haar nieuwe clubhuis betrekken, en op 18 augustus 2007 was het kunstgrasveld klaar.

 

Op zaterdag 8 september was het groot feest bij DUNO met tal van activiteiten. Hoogtepunt van de viering van het openingsfeest was op zaterdag 8 september, toen vond bij voetbalclub DUNO aan de Mgr. Nolenslaan de officiële opening van het nieuwe complex “Haagsche Dynamiek” plaats.
Alle wijkbewoners waren van harte uitgenodigd het openingsfeest geheel gratis mee te maken. Vanaf ’s ochtends waren er al activiteiten, waaronder een uitgebreide informatiemarkt. Voor de kinderen waren er onder meer luchtkussens, een ballonwedstrijd en een clown. Om 10.45 uur was er een eerste demonstratie van de wereldkampioen “freestyle-voetbal” John Farnworth die hiervoor uit Engeland was overgekomen. Deze demonstratie werd gevolgd (11.40 uur) door een landing van parachutisten van Skydive uit Rotterdam. Om 12.00 uur kwamen de helden van weleer van ADO Den Haag in actie en vervolgens speelde om 14.00 uur DUNO 1 een jubileumwedstrijd tegen de oud-internationals.

Na het duel tussen DUNO en de ex-internationals opende onder anderen om 16.00 uur burgemeester Wim Deetman en NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra officieel het complex, waarin ook de Sanquin Bloedbank was ondergebracht. Ter afsluiting van deze historische dag van DUNO speelden ook de sterren uit het Haagse amateurvoetbal van de Oude Haagsche Glorie tegen een DUNO-selectie van weleer.

DUNO 1 kwam dit seizoen uit in de zaterdag 2e Klasse C met daarin als tegenstanders: Die Haghe, DSO, Forum Sport, Gouda, ‘s-Gravenzande v.v, JAC, MVV’27, Semper Altius, Spirit, Valken’68 en Zevenhoven.

De promotie naar de 2e Klasse en het schitterende vernieuwde complex had zijn vruchten afgewerkt want DUNO kon bij de start van het seizoen 2007-2008 maar liefst vijftien nieuwe spelers verwelkomen.

>

Aan het einde van dit seizoen nam Jan Taal, na maar liefst twintig jaar (!), afscheid als algemeen secretaris van DUNO. De heer Taal ging gelukkig niet verloren voor de club en zou onder meer een rol gaan vervullen in de sponsorcommissie.

Seizoen 2008-2009

DUNO had het afgelopen seizoen, door de promotie van ZAMI 1 én de nieuwbouw, in verschillende opzichten een stormachtige ontwikkeling meegemaakt.  Het succes kende ook een keerzijde want in verband met het enorme aantal nieuwe aanmeldingen voor het seizoen 2008-2009 moest de ZaMi-commissie van de Hsv DUNO besluiten om bij aanvang van dit seizoen voorlopig geen nieuwe leden meer aan te nemen. Bij de zondagafdeling was nog wel ruimte voor nieuwe leden.

Op 25 november 2008 was de Algemene ledenvergadering van de Hsv DUNO. De voornaamste bevindingen tijdens deze ALV waren: 1. Het bestuur kreeg goedkeuring voor het jaarverslag 2007-2008 en het gevoerde (financiële) beleid. 2. De leden gingen akkoord met een contributieverhoging van gemiddeld negen procent. 3. Het bestuur kende vanaf heden de samenstelling: Rob Leenheer (voorzitter), Henk Ruijl (vice-voorzitter), vacant en tijdelijk ingevuld door Jan Taal (secretaris), Alphons Pije (sponsoring), Jan Vermeulen (financiën), Robert Garskamp (voetbalzaken) en vacant (facilitaire zaken). Leenheer, Ruijl, Garskamp en Vermeulen waren herkiesbaar en werden herkozen. 4. Aftredend uit de kascommissie: Marty van Bijsterveld en Joyce Barbier. Gekozen: Remco Hayes en Henri van Doorn en 5. Aftredend uit de normen- en waardencommissie: Jan Taal en Joyce Barbier. In commissie: Jeannette Dalhuijsen, Eric Frank (voorzitter) en nog te benoemen leden uit zaterdag- en zondagafdeling.

DUNO sprak op 18 februari met ADO Den Haag af de intentie tot hechte samenwerking. DUNO wilde met de profclub ADO Den Haag graag tot een samenwerkingsovereenkomst komen. De vereniging ging dan deel uitmaken van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden, waar later maximaal twintig amateurclubs deel van zouden gaan uitmaken. In 2009 zouden de afspraken nader uitgewerkt worden. De beoogde samenwerkingsovereenkomst met ADO Den Haag betekende dat DUNO het amateurpartnerschap met Feyenoord zou gaan beëindigen.

<

De zaterdag 2e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: DUNO, DSO, ‘s Gravenzande, Haaglandia, LYRA, MVV’27, Naaldwijk, Nootdorp, RCL, SVC’08, Valken’68 en Zevenhoven.

Tijdens de winterstop moest het bestuur van DUNO haar eerste zondagelftal uit de competitie laten nemen. Vanwege opzeggingen waren er te weinig spelers over voor trainer John Honders, om het seizoen op een goede manier af te kunnen maken.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen vertrok de A-selectie van DUNO van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus op trainingskamp in Valkenswaard.

>

Op zaterdag 25 april 2009 bereikte DUNO een mijlpaal in de clubgeschiedenis. Zowel het 1e en 2e elftal van de club werden kampioen en promoveerden op dezelfde dag naar de 1e- en Reserve 1e Klasse KNVB.
Het was een mooie dag met vele honderden toeschouwers, een vliegtuigje met reclamestreep, spandoeken, vuurwerk en winst van DUNO 1 op Valken’68 (5-1) en DUNO 2 op Katwijk (3-0). Het werd echt zo’n dag die je je leven lang niet meer vergeet.

Op 25 april 2009 was er weer reden voor een feest. Door een 5-1 overwinning op Valken’68 werd DUNO onder leiding van trainer Jan Linkerhof kampioen van de 2e klasse en kwam het na 19 jaar weer terug in de op één na hoogste klasse.(foto van Daan de Ligt ontvangen)

>

Van de 22 competitiewedstrijden wist DUNO er uiteindelijk veertien te winnen, zes gelijk te spelen en werd er slechts tweemaal verloren. Met 48 punten, en de doelcijfers 85-31, werd DUNO dus kampioen van de 2e Klasse C
Paul Droppert werd door een deskundige jury gekozen tot beste speler uit DUNO 1 in de afgesloten voetbaljaargang. Onder luid applaus mocht Paul zijn prijs (een gouden voetbalschoen) uit handen van afdeling-voorzitter Eric Heijdt in ontvangst nemen. Nummer twee werd spits Wesley Spaans, aanvoerder Stephan van der Kruk eindigde als derde. Topscorers dit seizoen bij DUNO 1 werden Wesley Spaans (14 doelpunten), gevolgd door Jordi Selder (9) en Paul Droppert (8).

Seizoen 2009-2010

Voor aanvang van dit seizoen had het bestuur van DUNO een overeenkomst gesloten met een nieuwe voetbalschool: Movella. Dat gebeurde door bestuurslid Robert Garskamp en Arthur van Straaten van Movella. “Movella” was hiermee bij DUNO de opvolger van de voetbalschool Het Verschil.

Op dinsdagavond 17 november 2009 werd in de bestuurskamer van DUNO het convenant tussen ADO Den Haag en DUNO ondertekend.

Tijdens de ALV van dinsdag 24 november 2009 werd het bestuur van DUNO als volgt samengesteld: Rob Leenheer (voorzitter), Henk Ruijl (vice-voorzitter, pr en marketing), Koos Baptiste (sponsorzaken), Jan Vermeulen (financiële zaken), Alphons Pije (algemene zaken), vacature secretaris, vacature voetbalzaken. Voor die laatste functies was het bestuur nog op zoek naar kandidaten. Hoewel DUNO bij de gemeente Den Haag had aangeklopt voor dat tweede kunstgrasveld, werd deze aanvraag niet gehonoreerd, zo vertelde voorzitter Rob Leenheer tijdens de ledenvergadering. Het was eenieder wel duidelijk geworden dat het tweede veld van DUNO, waarop een zogeheten wetramat lag, aan verbetering toe was; het aantal afkeuringen was namelijk ongekend.

Ontwikkelingen op technisch gebied volgde elkaar razendsnel op en natuurlijk kon de vooruitstrevende vereniging als DUNO hier niet bij achterblijven en besloot op 5 februari 2010 een twitter-account aan te maken.

Op vrijdag 18 februari 2010 werd het DUNO-complex aan de Mgr.Nolenslaan weer wat uitgebreid. De club kreeg  nu de beschikking over twee extra zogeheten ‘multiveldjes’. Het betrof een kunstgrasveld en een veld, geschikt voor allerlei sporten.

>

Het ging ook goed met de ontwikkeling van de jeugdafdeling bij de Hsv DUNO. Voor het seizoen 2009-2010 had DUNO inmiddels 22 jeugdteams bij de KNVB ingeschreven. Gezien de beschikbare veldcapaciteit zat de club daarmee aan het plafond. Dit betekende dus dat er vanaf dit seizoen voorlopig géén nieuwe jeugdleden meer konden worden aangenomen. Dat gold voor alle leeftijdscategorieën, van A t/m F én Mini-F.

De amateurclubs in Nederland zijn zaterdag 6 juni 2009 akkoord gegaan met zowel de invoering van ‘schema 14’ als met de komst van een topklasse van zestien ploegen met ingang van het seizoen 2010-2011. Eén voor het zaterdagvoetbal en één voor het zondagvoetbal. Dit betekende dat in het voetbalseizoen 2009-2010 DUNO 1 te maken kreeg met een versterkte promotieregeling: de eerste vier ploegen zouden rechtstreeks uit de eerste klasse naar de Hoofdklasse (waarboven dan een Topklasse wordt gevormd) promoveren.

De zaterdagselectie van DUNO begroette dit seizoen zes nieuwe gezichten en slechts twee spelers waren vertrokken.
DUNO speelde dit seizoen dus in een eerste klasse met veel nieuwe namen. De indeling van DUNO 1 in het seizoen 2009-2010 (eerste klasse B) was als volgt: Alblasserdam, DUNO, Excelsior Maassluis, ‘s-Gravenzandse SV, Rijnvogels, SHO, Smitshoek, Spijkenisse, Vitesse Delft, Voorschoten’97, Xerxes en Zwaluwen Vlaardingen.

 

>
Het 1e elftal van DUNO maakte haar debuut in de 1e Klasse B met een uitbeurt tegen SHO in Oud-Beijerland.

Vlak voor de winterstop, op zaterdag 5 december, behaalde DUNO zijn eerste overwinning van de competitie met een mooie zegen (2-1) op SHO.

Op zaterdag 24 april was de degradatie van DUNO 1 een feit. DUNO 1 verloor met 5-0 bij Xerxes/DZB, en deed dat in de wetenschap achteraf dat zelfs de grootst mogelijke winst degradatie op deze 24ste april 2010 niet had kunnen voorkomen. Ook de concurrenten behaalden winst. Jammer, maar een compliment is op z’n plaats voor wat in dit seizoen werd gepresteerd.

 

Volgt later……..

Na vier seizoenen had trainer Jan Linkerhof  besloten om de Hsv DUNO te verlaten en koos hij voor een andere uitdaging (sv Houtwijk). In vier jaar tijd promoveerde de succesvolle trainer met DUNO van de derde klasse naar de tweede klasse en werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse.

>

Seizoen 2010-2011

Op de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 25 januari 2011 besloot DUNO’s financiële man, Jan Vermeulen, ermee te stoppen. De heer Vermeulen was ruim vijftien jaar als financiële baas van DUNO actief geweest. In die periode had hij onder meer een enorm aandeel in de realisatie van de nieuwbouw van DUNO. Het vertrek van DUNO’s penningmeester was een aderlating voor het bestuur.

>

Na de degradatie van afgelopen seizoen begon de A-selectie van DUNO aan het seizoen 2010-2011 met een nieuwe trainer (Manuel Vissers) en veel nieuwe spelers. Veel bepalende spelers hadden DUNO n.l. na de degradatie uit de 1e Klasse verlaten zodat de jonge selectie die overbleef een gemiddelde leeftijd had van 23 jaar. Trainer Vissers kreeg assistentie van Johan van Wijngaarden (DUNO 2) en Patrick Demmers. Arno Leinweber was opnieuw de keeperstrainer, terwijl Henk Ruijl als hersteltrainer aan de slag bleef. Kees Buis was wederom de verzorger van het eerste elftal, Jan van Deventer vervulde die taak bij het tweede team. Peter Vonk werd de vaste fysiotherapeut. Rob van Huijzen was leider van DUNO 1, Maarten Speets assisteerde hem en was tevens assistent-scheidsrechter.

Het eerste elftal van DUNO werd ingedeeld in de 2e Klasse C met als tegenstanders Oegstgeest, Soccer Boys, Haaglandia SW, Roodenburg, DSVP, Polanen, RAS, SVC’08, Zevenhoven, Forum Sport, GHC, LYRA en RCL.

DUNO begon uitstekend aan de competitie want op 4 september 2010 won men de eerste wedstrijd in Pijnacker tegen DSVP met maar liefst 0-3. In de tweede wedstrijd, thuis tegen “buurman” RAS, deed DUNO zichzelf echter te kort door 2-2 gelijk te spelen. Na DUNO-Polanen (2-2) en Zevenhoven-DUNO (3-2) was het team van trainer Vissers inmiddels afgezakt naar de zevende plaats in de 2e Klasse C. DUNO herstelde zich echter weer uitstekend door thuis Soccer Boys met 6-0 te verslaan en de derby uit bij Haaglandia SW met 0-1 (doelpunt Matthijs van den Bosch) te winnen. DUNO was weer opgeklommen naar de 3e plaats en op 16 oktober volgde thuis de topper tegen koploper RCL. Het werd uiteindelijk 1-1. Smet op deze wedstrijd was dat DUNO-aanvaller Rico Luijando zijn achillespees afscheurde.
Na deze goede prestatie had DUNO in de volgende (uit)wedstrijd tegen Forum Sport een totale offday en verloor met maar liefst 4-1. Na deze uitglijder herstelde DUNO zich weer goed en bracht GHC de eerste nederlaag toe. Marco Boshoff maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook de twee daarop volgende wedstrijden wist DUNO te winnen, tegen Oegstgeest werd het 4-3 en bij Roodenburg 0-2. Zodoende was de stand bovenin de 2e Klasse C tijdens de winterstop als volgt; 1. RCL 11-27, 2. LYRA 11-23, 3. SVC’08 11-22, 4. DUNO 11-21 en 5. GHC 11-21.
Het team van trainer Vissers begon het jaar 2011 dramatisch. Op 22 januari kreeg men een gevoelige tik op de neus door thuis met 1-2 te verliezen van het laag staande DSVP. Een week later verloor DUNO wederom, ditmaal in de derby tegen RAS. Bij het onderaanstaande Polanen behaalde DUNO haar eerste drie punten van 2011 door met 1-2 te winnen, gevolgd door een 0-0 thuis tegen Zevenhoven.
Op 19 februari won DUNO thuis zeer knap met 1-0 van koploper LYRA en klom men met deze overwinning weer op naar de vierde positie in de 2e Klasse C.
Daarna ging het echter weer mis qua prestaties want achtereenvolgens werd er verloren van Soccer Boys (2-1), SVC’08 (1-0) en Haaglandia (2-3) en haakte het team van trainer Vissers definitief af voor een “prijs”! Na drie keer een 1-1 gelijkspel tegen achtereenvolgens RCL, Forum Sport en Roodenburg en de 3-1 nederlaag tegen (de latere kampioen) GHC, moest DUNO nog gaan uitkijken dat men niet in aanmerking kwam voor degradatie. Op 23 april stelde DUNO echter het verblijf in de 2e Klasse definitief veilig door in en bij Oegstgeest met 2-0 te winnen. DUNO-SVC’08 werd nog 3-1 en de laatste wedstrijd van de competitie speelde men 0-0 bij LYRA zodat DUNO uiteindelijk met 38 punten uit 26 wedstrijden op een keurige vijfde positie in de 2e Klasse C eindigde.

Jan van Deventer, de DUNO-verzorger die op zaterdag 28 mei na vijfentwintig jaar dienst afscheid nam, werd benoemd tot lid van Verdienste van de Hsv DUNO. Jan kreeg een gedenkwaardig afscheid.

Op dinsdag 10 juli 2012  kreeg de Hsv DUNO ook zijn eigen Facebook pagina.

<

Seizoen 2011-2012

>

Eind september 2011 gaf voorzitter Rob Leenheer te kennen dat hij zijn functie op de komende Algemene Ledenvergadering van 1 november zal neerleggen. Rob Leenheer was vanaf 1992 voor de vereniging actief, waarvan zo’n vijftien jaar als voorzitter. Hij achtte de tijd gekomen voor een nieuw en fris gezicht aan het roer van de club. Ook vice-voorzitter Henk Ruijl gaf aan niet meer beschikbaar te zijn als zijn opvolger.
Tijdens deze Algemene Ledenvergadering werd André van Batenburg onder luid applaus benoemd tot Erelid. Van Batenburg had de club niet alleen als voetballer gediend, maar vele jaren als vrijwilliger, met name aan de financiële kant. André van Batenburg, bijna vijftig jaar lid van de club, doorliep sinds 1962 alle jeugdteams. In de senioren speelde hij voornamelijk in het eerste zaterdagelftal, onder de trainers als Wim de Jong, Ton Beije, Frans Schrurs, Jaap Advocaat en Cees IJspelder. Jarenlang draaide hij voor de vereniging bardiensten en had hij vele jaren zitting in het bestuur als penningmeester. Daarnaast was hij ook nog met de club verbonden via de financiële commissies, voor het innen van contributies en ook als kassier. Trots nam hij de bij het Erelidmaatschap behorende speld in ontvangst van scheidend voorzitter Rob Leenheer.
Tijdens diezelfde ALV werden ook nog leden in het zonnetje gezet vanwege een langdurig lidmaatschap. De jubilarissen Mark van der Spek, Herman Voersma en Ruud Schaap werden geroemd voor het feit, dat zij een kwarteeuw DUNO’er waren. Chiel Rurup werd gehuldigd omdat hij 40 jaar lid was en  Cees IJspelder sr. (oud-speler van Scheveningen Holland Sport) was DUNO maar liefst 50 jaar trouw.
Ondertussen had de Hsv DUNO in Henri van Doorn een opvolger gevonden voor voorzitter Rob Leenheer  Henri van Doorn werd in eerste instantie tijdelijk de nieuwe preses, terzijde gestaan door Rob Leenheer, waarna het bestuur hem officieel zal voorstellen voor de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering op 1 juni 2012.

>

Ook in het seizoen 2011-2012 werd het 1e elftal van DUNO in de 2e klasse C ingedeeld. Nieuwkomers in deze Klasse waren Gouda (kwam uit 2D), HVC ’10 (kampioen in 3C), MVV ’27 (kwam uit 2D) en Valken ’68 (kampioen in 3A). GHC (kampioen), RCL (gepromoveerd via nacompetitie), Soccer Boys (gedegradeerd) en Polanen (gedegradeerd) maakte geen deel meer uit van de de 2e klasse C. De volledige competitie-indeling was als volgt: DSVP, DUNO, Forum Sport, Gouda, Haaglandia/Winston, HVC ’10, Lyra, MVV ’27, Oegstgeest, RAS, Roodenburg, SVC ’08, Valken ’68 en Zevenhoven.
DUNO begon op 3 september aan de competitie met een fikse 5-2 uitnederlaag bij HVC’10 maar herstelde zich een week later door LYRA met 2-0 te verslaan. Toch speelde het team van trainer Manuel Vissers aan het begin van de competitie te wisselvallig. Van Haaglandia (3-2) en Roodenburg (4-0) werd verloren, tegen DSVP (1-1) en Valken’68 (3-3) gelijk gespeeld en gewonnen werd er van Forum Sport (3-2) en RAS (2-3). Naarmate de competitie vorderde ging het echter steeds beter met de prestaties en werd er tot aan de winterstop niet meer verloren. Zodoende ging de formatie van trainer Vissers, na een aarzelende competitiestart, met 24 punten uit 13 duels op een tweede positie in de 2e Klasse C de winterstop in, Ã©Ã©n puntje achter koploper DSVP.
Tijdens deze winterstop besloten het DUNO-bestuur en trainer Manuel Vissers gezamelijk om na dit seizoen niet meer met elkaar verder te gaan. Dick Boereboom werd al snel gecontracteerd als de nieuwe trainer van DUNO voor seizoen 2012-2013.
DUNO kwam niet best uit de winterstop want de eerste twee wedstrijden van het nieuwe jaar 2012 werden verloren. Hierna echter pakte de mannen van trainer Vissers de draad weer op en volgde de ene na de andere overwinning. Begin april was DUNO koploper in de 2e Klasse C maar het was verder ongekend spannend aan de kop van de 2e Klasse C. Met nog vijf duels te gaan stonden de bovenste zeven ploegen slechts drie punten van elkaar. De stand bovenin de 2e Klasse C was als volgt: 01. DUNO 21-39, 02. DSVP 21-38, 03. Valken’68 21-37, 04. Haaglandia 21-37, 05. Zevenhoven 21-36, 06. Forum Sport 21-36, 07 HVC’10 21-36.
Helaas kon DUNO deze eerst positie niet vast houden want op zaterdag 7 april verloor men bij Forum Sport met 1-0. Uiteindelijk eindigde DUNO met 49 punten uit 26 duels en een doelsaldo van 62-47, op een keurige derde positie in de 2e Klasse C. Extra zuur was dat DUNO slechts één doelpunt tekort kwam voor de vervangende periode en zodoende kwam er abrupt een einde aan seizoen 2011-2012. De topscorers bij DUNO 1 dit seizoen waren Djamel Leeflang (11x), Marc Boshof (10x) en Fouad Arab (10x).

Later hier meer over seizoen 2011-2012…….

Seizoen 2012-2013

>

Op de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 13 november 2012 werd er uitgebreid stil gestaan bij het vertrek van voorzitter Rob Leenheer. Daarvoor was ook de Haagse sportwethouder Karsten Klein naar de Mgr. Nolenslaan gekomen. Wethouder Klein zette Leenheer neer zoals hij was en is: ,,Vrolijk, betrokken, enthousiast, mensenbinder en maatschappelijk rustpunt”. De wethouder prees Leenheer voor zijn bewezen diensten aan de club, maar ook daarbuiten en liet weten dat het college van B & W had besloten om hem de Stadspenning van de gemeente Den Haag toe te kennen. Leenheer kreeg deze hoge onderscheiding in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen, naaste vrienden en een overvolle DUNO-”huiskamer”, zoals hij het clubgebouw van DUNO zelf altijd heeft genoemd.
Tijdens deze ledenvergadering werden nog meer DUNO-leden in het zonnetje gezet. Diverse leden omdat zij al jaren lid waren van de club, maar een bijzondere onderscheiding was er voor Fred Meere, Harold Ismael en Eric Heijdt. Fred Meere werd, tot zijn grote verrassing, benoemd tot erelid. Als voorzitter van het jeugdbestuur, ging hij zijn 25ste jaar in als leider van de jeugdafdeling. Harold Ismael en Eric Heijdt ontvingen het predicaat Lid van Verdienste. Ismael omdat hij als duizendpoot goud waard was voor de club, onder meer als scheidrechter en ‘kassaman’ bij het hek en Eric Heijdt sloot een periode af als voorzitter van de zaterdagcommissie.
Voor langdurig lidmaatschap kregen een DUNO-speld met inscriptie Peter Gossen (25 jaar), Patrick Reinigert (25), Fred van Zijl (25), André van Batenburg (50) en Barry van der Mark (liefst 60 jaar).
afscheid

Tijdens haar ledenvergadering nam DUNO ook afscheid van Annebeth van de Velde, die jaren het vrouwenvoetbal bij de club tot grote hoogte opstuwde en Mark Venekamp, die vertrekt als secretaris en wordt opgevolgd door Ellen Korbee. Ook werden Karin van der Harst, Sidney van der Zwart en Paul Kool uitgeluid als leden van de zaterdagcommissie.

In zijn nieuwjaarsspeech kon voorzitter Van Doorn vol zelfvertrouwen vooruit blikken naar het jaar waarin DUNO het 90-jarig bestaan hoopte te gaan vieren. Hij wees op de vele vrijwilligers die bij de vereniging actief waren. Tevens werden Marianne en Cor Rouffaer gehuldigd tot ‘DUNO’ers van het jaar’. De eretitel komt toe aan leden van de voetbalclub die zich onbezoldigd buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt als vrijwilliger.
De Haagse sportwethouder Karsten Klein was op dinsdagmiddag 19 februari 2013 aanwezig op de Haagsche Dynamiek, het complex van DUNO aan de Mgr.Nolenslaan. Hij schroefde het bordje “Buurthuis van de Toekomst” op het gebouw. Het bord dat door de wethouder werd bevestigd symboliseerde dat DUNO met het fraaie clubgebouw meer wilde doen. Inmiddels had een bridgeclub onderdak gevonden in de accommodatie en er was meer op komst. Om meer voor elkaar te kunnen betekenen was er aansluitend een bijeenkomst in het clubgebouw (door DUNO fraai ‘huiskamer’ genoemd) met vertegenwoordigers van diverse groeperingen. Dit hele project werd namens DUNO getrokken door bestuurslid Alphons Pije.

>

>
Het eerste elftal van DUNO werd voor dit seizoen wederom in de 2e Klasse C ingedeeld samen met de “oude bekende” Forum Sport, Gouda, Haaglandia/Sir Winston, HVC’10, LYRA, SVC’08 en Valken ’68. Als nieuwe clubs verwelkomde DUNO in die 2e klasse C DSO (degradant uit de 1e Klasse), Naaldwijk en TAVV (als kampioenen van de 3e Klasse) en Kagia, Monster en SEV (winnaars van de nacompetities en allen afkomstig uit de 3e Klasse).

>

>

Na afloop van het seizoen koos DUNO Nick Heikoop tot beste selectiespeler van het seizoen 2012-2013. De basisspeler van het eerste team speelde vrijwel alle wedstrijden dit seizoen mee. Nick Heikoop kreeg de Gouden DUNO-schoen, gesponsord door Raymar sportkousen, overhandigd uit handen van trainer Dick Boereboom. Dat gebeurde tijdens de festiviteiten na afloop van de wedstrijd DUNO-Haaglandia. Nick Heikoop werd onderscheiden dankzij zijn tomeloze inzet voor de hoofdmacht tijdens het afgelopen seizoen en werd hiermee de opvolger van doelman Murat Ozcan.

>

Seizoen 2013-2014

>

Het damesafdeling van DUNO zag voor aanvang van dit seizoen maar liefst zeventien nieuwe vrouwen deze afdeling versterken. Zo maakte bijvoorbeeld het laatste vrouwenteam van GDA o.a. de overstap naar DUNO en dat was natuurlijk voor de club geweldig nieuws. Hiermee konden de DUNO-vrouwen op zondag in de competitie met een tweede elftal van start. Ramsay van Rhijn gaf sturing aan de opbloei van de vrouwenafdeling bij DUNO en Ian Meere was dit seizoen de nieuwe trainer.

>

>

<

>

Wat al een half jaar in de lucht hing en wat al maanden werd gevreesd werd op zaterdag 24 mei 2014 een feit: het vlaggenschip van DUNO degradeerde uit de 2e Klasse. De wedstrijdenreeks tegen DVC (1-2 en 3-1 verlies) kon niet verhullen waar DUNO het gehele seizoen al mee te kampen had: het was vaak allemaal te flegmatiek, te veel ‘net niet’ en op veel momenten te weinig noodzakelijke wedstrijdmentaliteit. Allemaal erg vervelend want DUNO stond immers hiermee weer op het punt waar het acht jaar geleden vandaan kwam; het niveau van de 3e Klasse.
Uithuilen dus en opnieuw beginnen. Nadat DUNO in het seizoen 2009-2010 eervol uit de 1e Klasse was gedegradeerd, speelde het vier jaar onafgebroken in de 2e Klasse en liet het daarin zien dat het een degelijke en stabiele 2e klasser was. Dit niveau moest na de degradatie zo snel mogelijk weer terugkomen vond men
Het bestuur besloot, in onderling overleg met de trainers Dick Boereboom en Wim Kuiper, dat zij voor het seizoen 2014-2015 niet meer, zoals was gepland, voor de selectiegroep zouden staan. Men had n.l. vastgesteld dat er geen basis meer was om een nieuwe voetbaljaargang samen in te gaan. Samen met de spelersgroep en staf bestond de overtuiging dat er na de degradatie een nieuwe start gemaakt moest worden.

Koen Zonneveld werd op zaterdag 7 juni op DUNO gekroond tot speler van het seizoen 2013-2014 bij de ZaMi-selectie. Hij kreeg uit handen van sponsor Fred Trouwborst van Raymar Knitting sportkousen de loodzware gouden schoen, in aanwezigheid van assistent-trainer Rene Noort. Koen werd hiermee de opvolger van Nick Heikoop.

<

Seizoen 2014-2015

>

Het bestuur van DUNO had Jan Linkerhof aangesteld als nieuwe hoofdcoach en eindverantwoordelijke voor de beide selectieteams. Hiermee keerde Linkerhof na vijf seizoenen weer terug op het oude nest. De twee andere nieuwe mensen in de ZaMi-staf  waren Cor Schaap en Stephan van der Kruk.

De indeling van West II, zaterdag 3e klasse B was in seizoen 2014-2015 als volgt: Ariston’80, Berkel, DSVP, Duindorp, DUNO, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, KMD, Naaldwijk, Quick Steps, Quintus, Semper Altius en TAC’90.

>

Seizoen 2015-2016

>

Op donderdag 19 november 2015 beleefde de Hsv DUNO een even boeiende als enthousiaste algemene ledenvergadering.Het bestuur kon de leden vertellen dat de vereniging er een goed jaar heeft op zitten, zowel in financieel als sportief opzicht, en dat men tegelijkertijd voor uitdagingen kwam te staan. De vergadering liet tal van agendapunten zien en kende natuurlijk het vaste hoogtepunt: het huldigen van jubilarissen en bijzondere leden.
Drie leden kregen een heel bijzondere onderscheiding uitgereikt. Het ging om Peter Pije, Wim van Maanen en Rob Steensma. Peter Pije, tevens gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap (al hield hij vol dat het 52 jaren zijn) werd onder luid applaus van de ruim 70 aanwezige leden gekroond tot Erelid van DUNO. En daarmee belandt hij in een even illuster als klein gezelschap van mensen die door de leden deze bijzondere waardering hebben ontvangen. Peter voetbalde vele jaren in ons eerste elftal, hielp vele jaren lang de ZaMi-commissie en is nog altijd actief in de sponsoring. Het eerbetoon ontroerde hem zichtbaar.
Ook onderscheiden werden jeugdvoorzitter Wim van Maanen en allesdoener Rob Steensma. Beiden droegen al gedurende vele jaren hun steentje bij aan de club. Meer dan dat zelfs, zonder hun inzet zou veel van wat er is gerealiseerd niet tot stand zijn gekomen. Ook zij kregen een warm applaus.

Ellen Korbee en Marijke Hollaardt werden tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van 2 januari 2016 gehuldigd tot de nieuwe DUNO’ers van het jaar. Beiden hadden zich op vele fronten ingezet voor de Hsv DUNO, waaronder bardiensten en gastvrouw bij de jeugd. Uit handen van voorzitter Henri van Doorn en begeleid door de vorige DUNO’er van het jaar, Dennis Barbier, ontvingen beide dames bloemen en een zilveren aandenken.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zaterdag 3e Klasse B zag er als volgt uit: Berkel, DSVP, DUNO, Die Haghe, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Sempter Altius, TAC’90, Te Werve en Verburch.

Het grote probleem van de manschappen van de trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk was in de eerste seizoenshelft het scorend vermogen. Vanaf het begin van de competitie scoorde DUNO 1 uiterst moeizaam en wist men ook moeilijk echte kansen te scheppen. Van de uiteindelijk 13 competitiewedstrijden wist het eerste elftal van DUNO er slechts 2 te winnen, speelde men 5 maal gelijk en werd er 6 keer verloren en zodoende ging men met 11 punten op de laatste plaats van de ranglijst de winterstop in. Het doelsaldo van 11 goals voor en 20 tegen sprak voor zich. Het scorend vermogen was dus absoluut onvoldoende waarmee de laatste plaats op de ranglijst ook voor het grootste deel te verklaren was.

<

Wordt vervolgd……

Seizoen 2016-2017

Op de Algemene Ledenvergadering van donderdag 17 november 2016 werd Rob Leenheer benoemd tot Erevoorzitter van de Hsv DUNO. Het bestuur van DUNO was dit seizoen als volgt samengesteld: Henri van Doorn (Voorzitter), Sander Tomeij (Penningmeester), Arie Brugman (Algemeen secretaris), Henk Ruijl (Vice voorzitter en pr, marketing en communicatie), Joey Feitz
(Jeugdvoorzitter), Stephan Mulder (Voetbalzaken), Alphons Pije (Algemene zaken), Koos Baptiste (Sponsorzaken) en Jeroen van der Zwan (Voorzitter Zamicommissie).

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen, die ging bestaan uit een Eredivisie, een Eerste Divisie, de Tweede Divisie, twee Derde Divisies (zaterdag en zondag) en vier Hoofdklassen (zaterdag en zondag). In deze competities kwam er ook ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. De naam Topklasse bestond dus vanaf dit seizoen niet meer omdat deze was veranderd in Derde Divisie. Voor het vlaggenschip van DUNO had dus nog een lange weg te gaan als men ooit het betaalde voetbal wil instappen!

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van DUNO schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling van DUNO bestond ditmaal uit: 2x JO-19, 2x JO-17, 4x JO-15, 5x JO-13, 6x JO-11 en 5x JO-9 teams. Voor de zondagcompetitie werd 1 seniorenelftal en 2 damesteams ingeschreven.

Na een in sportief opzicht zeer teleurstellend seizoen, met als resultaat de degradatie naar de 4e Klasse, had de technische commissie van de Hsv DUNO de balans opgemaakt en plannen opgesteld voor het seizoen 2016-2017. Het moest een seizoen gaan worden waarin het veel beter zal moeten gaan en geleerd moest worden van het afgelopen jaar. Met behulp van Evert Steinvoort werd een geheel vernieuwde en sterk verjongde selectie samengesteld waarbij een aantal spelers een DUNO-verleden kenden met als doelstelling; een selectie die minimaal weer serieus mee kon gaan doen in die 4e Klasse.

Het vlaggenschip van de Hsv DUNO werd in het seizoen 2016-2017 ingedeeld in de zaterdag 4e klasse B van District West II en ontmoette daarin: Duindorp SV, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, SV Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch. Een mooie poule dus met vrijwel uitsluitend klassieke Haagse derby’s.

De mannen van trainer Jan Linkerhof deden in de eerste seizoenshelft goed mee in de bovenste regionen van de ranglijst maar konden de strijd met het oppermachtige Duindorp SV niet volhouden. Van de 13 competitiewedstrijden wist DUNO er 8 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 2 keer verloren. Met 27 punten, en de doelcijfers 26-11, ging men samen met RAS op een gedeelde tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Duindorp SV was koploper met 32 punten.

De zaterdag 1 van DUNO kende een roerige tweede seizoenshelft. Al snel bleek dat men de strijd om het kampioenschap met het oppermachtige Duindorp SV wel kon vergeten en dus werd alles op alles gezet om een plaats in de nacompetitie te bemachtigen. Echter op 10 maart 2017 nam het bestuur van DUNO het besluit om te komen tot een abrupte beëindiging van de overeenkomst met trainer Jan Linkerhof. Het verschil van inzicht over waar DUNO op dat moment stond en vervolgens naar toe wilde, bleek onoverkomelijk. Benjamin van der Zwan nam de taken(a.i.) van Jan Linkerhof tot het einde van het seizoen waar. Al met al werd uiteindelijk de doelstelling van DUNO 1 wel bereikt. Van de in totaal 26 competitiewedstrijden werden er 15 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 50 punten, en de doelcijfers 65 voor en 28 tegen, eindigde DUNO op een knappe derde positie van de ranglijst en kreeg hiermee de vervangende Periodetitel van kampioen Duindorp SV (63 punten).

DUNO kon zich gaan opmaken voor de nacompetitie en hiermee alsnog proberen promotie naar de 3e Klasse af te dwingen. Op zaterdag 20 mei begon DUNO 1 aan de nacompetitie met een wedstrijd op de Haagsche Dynamiek tegen CION. Helaas leed men een 1-2 nederlaag en omdat een week later Zwarte Pijl-DUNO 1-0 werd, was het duidelijk! DUNO bleef 4e Klasser. De laatste wedstrijd in deze nacompetitie, Rohda’76-DUNO (0-0), was puur voor de statistieken.

Elyseo van de Graaf werd dit seizoen met 12 doelpunten topscorer bij DUNO 1.

Bij drie teams van Hsv DUNO mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. Het 3e zaterdagelftal werd met 55 punten uit 21 duels kampioen van de 5e Klasse 08. De JO15-3 met 43 uit 18 kampioen van de 6e Klasse 17 en de JO13-3 met 44 uit 16 kampioen van de 6e Klasse 06.

Tijdens dit seizoen kreeg de Hsv DUNO goed nieuws te horen want de club zou voorafgaand aan het nieuwe seizoen 2017-2018 nieuw kunstgras op het hoofdveld van de Haagsche Dynamiek krijgen. Met deze vervanging kwam een langgekoesterde wens van alle DUNO’ers uit. Het huidige hoofdveld werd bij de bouw en realisatie in 2007 aangelegd, met een van de eerste soorten kunstgras. Na 10 jaar fungeerde dit kunstgras niet meer aan de eisen van deze tijd en zodoende was men enorm blij met de komst van het nieuwe kunstgrasveld.

Seizoen 2017-2018

Bij aanvang van het seizoen 2017-2018 was het vernieuwde hoofd-kunstgrasveld, met nieuwe doelen en “ballenvangers”, aangelegd en speelklaar gemaakt. Op vrijdag 7 juli behaalde het nieuwe kunstgrasveld de landelijke media want na extreme regenval waren de honderden kilo’s kurk en zand, dat over het veld was uitgestort, naar boven komen drijven en zodoende leek dat het nieuwe kunstgrasveld tot een Sahara woestijn was geworden. Er was echter geen reden tot paniek want zodra het water was weggezakt ging de gemeente de kurkdeeltjes weer verspreiden over het veld.

Na de nieuwsvoorziening over de club via (mobiele) webiste, Twitter en Facebook begonnen de Hsv DUNO vanaf dit seizoen ook met informatie via Instagram.

Op donderdag 23 november 2017, een dag voor de 94ste verjaardag van Hsv DUNO, werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Na deze ALV was het bestuur van Hsv DUNO als volgt samengesteld: Henri van Doorn (voorzitter), Henk Ruijl (vice-voorzitter), Arie Brugman (secretaris), Stephan Mulder (bestuurslid voetbalzaken), Sander Tomeij (penningmeester), Alphons Pije (bestuurslid algemene zaken), Koos Baptiste (bestuurslid sponsorzaken), Jeroen van der Zwan (ZaMi-voorzitter) en Joey Feitz (jeugdvoorzitter).
De aanwezige DUNO-leden gingen vervolgens akkoord met een hogere (10 euro meer) contributie. Verder volgde er een stevig debat over de stelling dat de Hsv DUNO op weg moet gaan naar om een rookvrij sportcomplex te worden. De uitkomst: De leden zagen nu nog geen draagvlak voor een geheel rookvrij DUNO.
Tijdens deze ALV werden vier leden van Hsv DUNO in het zonnetje gezet. Tot jubilaris werden gekroond Victor Sturing (25 jaar lid) en Barry van der Mark (liefst 65 jaar lid). Tot Lid van Verdienste werden benoemd: Steve de Jong, voor zijn vele werk achter de schermen, en Koos Baptiste, bestuurslid en al een kleine 30 jaar actief binnen de club.

Op de Nieuwjaarsreceptie van 1 januari 2018 werd Remko Hayes gekroond tot DUNO’er van het jaar. De DUNO’er van het jaar is een huldebetoon aan een DUNO’er die van onbesproken gedrag is en onbezoldigd zijn werk doet. In het geval van Remko ging het dan om heel veel werk achter de schermen als webmaster van de DUNO-site.

De Hsv DUNO telde in het seizoen 2017-2018 524 geregistreerde leden. Hieruit werden dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam ingeschreven bij de KNVB. Voor de zondagcompetitie waren 2 vrouwenteams actief. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 uit de volgende teams samengesteld: 2x JO19, 2x JO17, 5x JO15, 4x JO13, 6x JO11 en 6x JO9.

De indeling van Hsv DUNO 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star. HDV trok zich in december terug uit de competitie.

In de eerste seizoenshelft zagen we het team van trainer Benjamin van der Zwan goed meestrijden aan kop van de ranglijst. Van de 10 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en werd er 3 keer verloren. Met 19 punten, en een doelgemiddelde van 27 voor en 17 tegen, ging men samen met sv Erasmus op een gedeelde vierde positie van de ranglijst de winterstop in. Koploper op dat moment was sv Loosduinen met 22 punten uit 11 wedstrijden, gevolgd door Hercules (21 uit 9) en sv Houtwijk (21 uit 10).

Het beloofde dus een spannende tweede seizoenshelft te worden. Het spreekwoord ‘als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen’ viel aan het einde van de competitie in het voordeel van Hsv DUNO. Leek de strijd om de titel in de 4e Klasse B in eerste instantie tussen sv Loosduinen en Hvv Hercules te gaan profiteerde Hsv DUNO van de misstappen van deze twee teams. Pas na de voorlaatste wedstrijddag, op zaterdag 19 mei, kwamen de mannen van trainer Van der Zwan aan kop van de ranglijst door een 0-1 zege bij VCS.
Een perfect scenario dus voor iedereen die DUNO lief was want op zaterdag 26 mei 2018, tijdens de laatste competitieronde, kon Hsv DUNO 1 op Sportpark Haagsche Dynamiek het kampioenschap veroveren door sv Madestein te verslaan. En dit gebeurde ook vrij eenvoudig want door doelpunten van Brian Bloemink (2x), Rodion Pont, Fuat Stolk, Evert Stijnvoort en een eigen doelpunt werd het 6-1 en kon de kampioensvlag gehesen worden.

Hsv DUNO 1 op zaterdag 26 mei 2018 kampioen van de 4e Klasse B

Van de 22 competitiewedstrijden wist DUNO er 16 te winnen, 2 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 50 punten, en een doelgemiddelde van 68 voor en 26 tegen, werd men dus kampioen van de 4e Klasse B.

Rodion Pont werd dit seizoen gekozen tot beste speler van Hsv DUNO. Rodion Pont werd dit seizoen ook topscorer van DUNO 1 met 14 doelpunten. Brian Bloemink werd tweede met 12 doelpunten. Trainer Benjamin van der Zwan, de coach die met DUNO 1 kampioen werd, kreeg bij zijn afscheid een extra onderscheiding in de vorm van een trainersprijs.

Dit seizoen kon er bij nog twee (jeugd)teams van Hsv DUNO de kampioensvlag in top. De JO15-2 werd kampioen van de 4e Klasse 11 (VJ) en de JO11-4 van de 6e Klasse 10 (VJ).

Seizoen 2018-2019

De Hsv DUNO ging in het seizoen 2018-2019 haar 95e jaar in. Nieuw dit seizoen was dat op 1 september 2018 de club haar eigen clubcard introduceerde, die dan gebruikt kon worden als betaalpas voor consumpties in de kantine.

Op donderdag 22 november 2018 vond bij de Hsv DUNO de Algemene Ledenvergadering plaats. De verkiezing en aftreden bestuur- en commissieleden verliep vrij eenvoudig want er vonden geen mutaties plaats in het bestuur. Verder werd medegedeeld dat de Hsv DUNO er financieel gezond voor stond. Met de vaststelling ging DUNO, als vitale 95-jarige, op weg gaat naar het 100-jarig bestaan.
De vergadering werd, als altijd, afgesloten met een vrolijke nooit: Jan Morit (50 jaar lid, oud-verzorger, oud-secretaris en meer van Hsv DUNO), Rob Schilte (40 jaar lid, oud-speler, en lid van de DUNO-sponsorcommissie en lid kascommissie) en Remco van Weeren (25 jaar lid, selectiespeler) werden in het zonnetje gezet als jubilarissen.

Het aantal voetballende leden bij Hsv DUNO werden dit seizoen onderverdeeld in 4 seniorenelftallen, 2 veteranenteams en 1 dameselftal. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2x JO19, 2x JO17, 3x JO15, 2x JO13, 2x JO12, 2x JO11, 2x JO10, 4x JO9 en 2x JO8-teams.

De indeling van de standaardteams voor het seizoen 2018-2019 van de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Hsv DUNO, Duindorp SV, HBSS, HVV Hercules Den Haag, sv KMD, LYRA, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, VDL, Verburch en sv WV/Kranenburg.

Later hier meer…….

Seizoen 2019-2020

>

Op een druk bezochte Algemene Ledenvergadering van donderdag 21 november 2019 werd Jeroen van der Zwan gekozen tot de nieuwe voorzitter van Hsv DUNO. Van der Zwan loste hiermee Ere-voorzitter Rob Leenheer af, die het voorzitterschap tijdelijk had overgenomen na het tussentijds teruggetreden van Henri van Doorn. Peter Gossen werd gekozen als bestuurslid ‘Praten met Mensen’. Een nieuwe taak binnen de club waarbij het ging om leden ruimte te bieden hun verhaal te doen en ook toe te zien op het naleven van gemaakte afspraken. Het complete bestuur van Hsv DUNO was hierbij als volgt samengesteld: Jeroen van der Zwan (voorzitter), Henk Ruijl (vicevoorzitter), Sander Tomeij (penningmeester), Arie Brugman (secretaris), Alphons Pije (algemene zaken), Stephan Mulder (voetbalzaken), Koos Baptiste (sponsorzaken), Peter Gossen (praten met mensen) en Joey Feitz (jeugdvoorzitter).
Tijdens deze ALV werden weer een aantal jubilarissen van DUNO in het zonnetje gezet. Dit waren: Simon van Mil (60 jaar lid), Giel Rurup (50 jaar lid), Nico Demmers (25 jaar lid), Joury Krijtenberg (25 jaar lid) en Frits Flotman (25 jaar donateur).

Bij het aantal seniorenvoetballers zagen we dit seizoen gelukkig weer een flinke groei want er werden 6 elftallen, 2 veteranenteams, 1 dameselftal en 1 vrouwen 30+ team bij de KNVB ingeschreven. Bij de jeugd kwamen ditmaal 1 JO19, 2 JO17, 2 JO15, 2 JO13, 2 JO12, 2 JO11, 4 JO10, 3 JO9 en 2 JO8-teams in het veld.

Het eerste elftal van Hsv DUNO speelde ook in het seizoen 2019-2020 in de zaterdag 3e Klasse B. De competitie-indeling was ditmaal als volgt : Ariston’80, DSVP, DUNO, DWO, Duindorp, KMD, LYRA, Loosduinen, MVV’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, Sportclub Monster en Verburch.

Het team van trainer Patrick Demmers kende een moeizame eerste seizoenshelft want met 9 punten uit 12 competitiewedstrijden ging DUNO op een twaalfde positie van de ranglijst de winterstop in.
Tijdens de winterstop verbleef de DUNO-selectie van 3 tot en met 5 januari op trainingskamp bij Maastricht om zich voor te bereiden om een uiterst belangrijke tweede seizoenshelft. Dit teamuitje bleek zijn vruchten af te werpen want DUNO kwam met drie overwinningen en 1 gelijkspel uit de eerste vijf wedstrijden uitstekend uit de winterstop.

Het seizoen zou echter nooit worden afgemaakt want na de uitbraak van het coronavirus (begin maart 2020) lag een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot de zomer toe te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot hierdoor dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen zou dan iedere club in dezelfde klasse uitkomen als bij de start van dit seizoen.

Hsv DUNO 1 speelde dus de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op 7 maart 2020 met een 2-2 gelijkspel tegen Duindorp SV. Op dat moment had het team van trainer Demmers van de 17 wedstrijden er 5 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 19 punten en een doelsaldo van 22 voor en 30 tegen, was men geklommen naar de tiende positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk na ruim drie maanden alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

>

De competitie-Indeling van Hsv DUNO 1 in het seizoen 2020-2021 in de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Ariston’80, DSVP, Duindorp SV, DUNO, DWO, KMD, Loosduinen, LYRA, Sportclub Monster, MVV ’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden en Verburch.

>

Het weekeinde van 10 en 11 oktober 2020 bleek achteraf alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepelde coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7 en 8 maart 2020, was namelijk de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

I.v.m. de corona vond op donderdagavond 27 mei 2021 vond er weer een primeur in de bijna 100-jarige geschiedenis van de Hsv DUNO plaats, namelijk de eerste digitale ledenvergadering. Met het bestuur in het clubhuis en de leden thuis achter het beeldscherm verliep de Algemene Ledenvergadering vlekkeloos. Alle voorstellen die door het bestuur waren gedaan werden unaniem aangenomen. Van jaarverslag en begroting tot compensatie voor coronaleed tot nieuwe statuten. Voorzitter Jeroen van der Zwan kon de leden toespreken en zeggen dat de club er florissant voor stond. Ook werd er al vooruit gekeken naar het 100-jarig bestaan, op 24 november 1923, van de Hsv DUNO. Daarvoor was inmiddels al een commissie van DUNO’ers in het leven geroepen.
Tijdens deze digitale ALV werd Koos Baptiste benoemd tot Erelid van Hsv DUNO. Hij werd hiermee geroemd om zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Bij aanvang van het seizoen 2021-2022 telde de Hsv DUNO in totaal 549 leden. De voetballende leden werden onderverdeeld in  6 seniorenelftallen en 2 damesteams in. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 2x JO19, 3x JO15, 1x JO13, 3x JO12, 3x JO11, 2x JO10, 3x JO9 en 2 JO8 teams.

Door het coronatijdperk kende de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 bijna veranderingen vergeleken met vorig jaar. Het eerste elftal van DUNO kwam dus wederom uit in de zaterdag 3e Klasse B met daarin als tegenstanders; Ariston’80, DSVP, Duindorp SV, DWO, KMD, Loosduinen, Lyra, sc Monster, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, FC Skillz/Wateringse Veld en Verburch.

Wel zien we dit seizoen bij de A-selectie van Hsv DUNO enige veranderingen in de technische staf want Kenneth Lamens was de opvolger geworden van trainer Patrick Demmers.

>

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcompelx hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Na ruim 90 dagen door corona verplichte winterstop ging de bal in februari 2022 weer officieel rollen.

>

Seizoen 2022-2023

Hsv DUNO schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen,1 35+ team, 2 45+-teams en 2 vrouweneftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO19, 1 JO16, 2 JO15, 2 JO13, 3 JO12, 2 JO11, 3 JO 10, 3 JO9 en 2 JO8 teams.

Poule-indeling competitie zaterdag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: BMT, Hsv DUNO, sv Erasmus, GDA, HPSV, sv Loosduinen, ODB, PGS/VOGEL, Quick Steps, Quintes, RAS, Semper Altius, VCS en Vredenburch.

Na de degradatie naar de 4e Klasse presteerde de formatie van trainer Kenneth Lamens in de eerste seizoenshelft uitstekend. Met 27 punten uit 11 duels ging DUNO op een tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Dat was slechts 1 punt achter op koploper PGS-Vogel. BMT en Vredenburch stonden met 25 punten op een gedeelde derde positie.

>

Seizoen 2023-2024

De Hsv DUNO ging dit seizoen haar 100ste levensjaar in en uiteraard werd dit door de Haagse club op grootse wijze gevierd. De Algemene Ledenvergadering van op donderdag 16 november 2023 vond een week voorafgaand aan het 100-jarig bestaan van Hsv DUNO plaats. Op deze ALV zette Henk Ruijl, na maar liefst 40 jaar commissie- en bestuurswerk bij DUNO, er als vice-voorzitter een punt achter. Met andere woorden, Henk Ruijl verliet het Hsv DUNO-bestuur. Uiteraard ging Henk niet verloren voor de club, zo ging hij onder meer door als scribent voor de website en app. Ook Peter Gossen (bestuurslidmaatschap ‘Ontwikkeling & cultuur’). trad tijdens deze ALV  terug.
Nieuw in het DUNO-bestuur werd Marcel van der Hor. Marcel nam het penningmeesterschap over van Sander Tomeij. Ook benoemd werd Wim van Maanen. Wim nam al enige tijd de honneurs waar Stephan Mulder bij was teruggetreden, namelijk als bestuurslid voetbalzaken.
Arie Brugman en John Kind werden tijdens deze vergadering benoemd tot Lid van Verdienste van Hsv DUNO. Arie Brugman kreeg het huldeblijk vanwege zijn vele verdiensten als algemeen secretaris. John Kind deed werkelijk alles voor de club, waaronder jeugd begeleiden en inzet voor de sponsorcommissie. Jubilarissen waren er ook: Peter Bouwmeester (25 jaar lid), Alexander Luijk (25), Leen Pronk (25) en erevoorzitter Rob Leenheer (40). Zij kregen de versierselen behorend bij hun aantal jaren lidmaatschap.

Op vrijdag 24 november 2023 was het dan zover! Hsv DUNO bestond exact 100 jaar en dat moest worden gevierd! Een aantal dagen lang was er voor de jeugd, senioren en dames velerlei activiteiten, uitmondend in het jubileumfeest in de Hudson op zaterdag 25 november.

Op vrijdag 24 november volgde er in het clubhuis op De Haagsche Dynamiek van 14.30 t/m 17.00 uur een grote reünie waarop bijna 200 oud-leden op af waren gekomen. Om 17.00 uur werd de dag vevolgd door de officiële receptie. Hoogtepunt op de zeer druk bezochte jubileumreceptie was toch wel de presentatie van het prachtige jubileumboek en dat Hsv DUNO voorzitter Jeroen van der Zwan uit handen van wethouder Hilbert Bredemeijer de Koninklijke Erepenning ontving voor het 100-jarig bestaan. Hierop volgde nog fraaie woorden van KNVB-ambassadeur Kees Wenneker, die vervolgens Erevoorzitter Rob Leenheer en voorzitter Jeroen van der Zwan een speciale KNVB-vlag voor het 100-jarig bestaan overhandigde.

Op zaterdag 25 november volgde het 100-jarig jubileumduel tussen “De DUNO Legends” en het huidige eerste elftal van Hsv DUNO, uitslag 2-2. Bij de DUNO Legends zagen we o.a. de oud-eerste elftal spelers: Sander Tomeij, Dennis Manschon, John Kind, Eric Heijdt, Rob Schilte, Raymond Trouwborst, Ron Favre, Eric Pije, Eric Frank, Stephan Mulder, Rick Pronk, Peter Pije, Jeffrey van Vliet, Cees IJspelder jr., Fred van Zijl, Nathan Hamme, Michel Mafficioli, Jeffrey van Oeveren en Henk van der Toorn.

Het grote 100-jarige jubileumfeest van Hsv DUNO werd op deze zaterdag afgesloten in de Hudson Den Haag Zuid, restaurant & events aan de Poeldijkseweg 47 in Den Haag. Het dak ging daar af want zo’n vierhonderd feestgangers gingen daar helemaal los! Het werd een onvergetelijk samenzijn met feestmuziek en gratis drankjes en hapjes.

Bij aanvang van het seizoen 2023-2024 telde de Hsv DUNO zo’n 550 leden.

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

<

 

 

 

 

 

 

 

 

Palmares DUNO (zaterdag)

Kampioenschappen:
1952-1953 4e klasse B HVB
1955-1956 2e klasse B HVB
1961-1962 1e klasse A HVB
1962-1963 4e klasse B
1970-1971 4e klasse A
1975-1976 4e klasse B
1982-1983 3e klasse A
2008-2009 2e klasse C
2017-2018 4e Klasse B

Andere prestatie’s:
2002-2003 promotie naar 3e Klasse door als tweede te eindigen in 4e Klasse
2006-2007 promotie naar 2e Klasse via nacompetitie

Palmares DUNO (zondag)

Kampioenschappen:
1931-1932 2e klasse F HVB
1932-1933 1e klasse D HVB
1960-1961 4e klasse B *
1982-1983 2e klasse B HVB
1997-1998 6e klasse B
* = geen promotie

Andere prestatie’s:
1989-1990 promotie naar de Hoofdklasse HVB
2002-2003 promotie naar 4e Klasse

Parade der trainers bij DUNO (zondag) :

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 ?
1971-1972 ?
1972-1973 Peter Hoet
1973-1974 F. Lawa
1974-1975 F. Lawa
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 ?
1978-1979 ?
1979-1980 Jan Ponsen
1980-1981 Chiel Hartman
1981-1982 Chiel Hartman
1982-1983 ?
1983-1984 ?
1984-1985 ?
1985-1986 ?
1986-1987 ?
1987-1988 ?
1988-1989 Cees Ekering / Hans Lamens (a.i.)
1989-1990 Hans Lamens
1990-1991 Hans Lamens
1991-1992 Hans Lamens
1992-1993 Hans Hillebregt
1993-1994 Rinus van Dam
1994-1995 ?
1995-1996 Arie van der Harst
1996-1997 Arie van der Harst
1997-1998 ?
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 ?
2001-2002 Dick Finkelnberg
2002-2003 Rinus van der Mark
2003-2004 Rinus van der Mark
2004-2005 ?

2009-2010 John Honders

 

Parade der trainers bij Hsv DUNO (zaterdag):

1960-1961 ?
1961-1962 Cees IJspelder
1962-1963 Cees IJspelder
1963-1964 Cees IJspelder
1964-1965 Cees IJspelder
1965-1966 Cees IJspelder
1966-1967 Cees IJspelder
1967-1968 Cees IJspelder
1968-1969 Cees IJspelder
1969-1970 Cees IJspelder
1970-1971 Cees IJspelder
1971-1972 ?
1972-1973 Peter Hoet
1973-1974 Harry de Haas
1974-1975 Jerry de Rijk / Ton van der Linden (a.i.)
1975-1976 Wim van der Zwart
1976-1977 Wim van der Zwart
1977-1978 Frans Schrurs
1978-1979 Frans Schrurs
1979-1980 Frans Schrurs
1980-1981 Frans Schrurs
1981-1982 Ton Beije
1982-1983 Ton Beije
1983-1984 Ton Beije
1984-1985 Ton Beije
1985-1986 Ton Beije
1986-1987 Wim de Jong
1987-1988 Wim de Jong
1988-1989 Wim de Jong
1989-1990 Wim de Jong
1990-1991 Jaap Advocaat
1991-1992 Jaap Advocaat / Hans Lamens (a.i.)
1992-1993 Hans Lamens
1993-1994 Hans Lamens
1994-1995 Mario Piek
1995-1996 Rolf Rombout
1996-1997 Rolf Rombout
1997-1998 Machiel den Heijer
1998-1999 Machiel den Heijer
1999-2000 Machiel den Heijer / Cees IJspelder jr.
2000-2001 Machiel den Heijer / Cees IJspelder jr.
2001-2002 Pierre Schultz
2002-2003 Pierre Schultz
2003-2004 Pierre Schultz
2004-2005 Frank Kuyl / ?? (a.i.)
2005-2006 Stefan Koegler / Evert Steinvoort (a.i.)
2006-2007 Jan Linkerhof (winnaar nacompetitie, promotie naar 2e Klasse)
2007-2008 Jan Linkerhof
2008-2009 Jan Linkerhof (kampioen 2e Klasse C)
2009-2010 Jan Linkerhof
2010-2011 Manuel Vissers
2011-2012 Manuel Vissers
2012-2013 Dick Boereboom
2013-2014 Dick Boereboom
2014-2015 Jan Linkerhof
2015-2016 Jan Linkerhof
2016-2017 Jan Linkerhof (t/m 09-03-2017) / Benjamin van der Zwan (a.i.)
2017-2018 Benjamin van der Zwan
2018-2019 Patrick Demmers
2019-2020 Patrick Demmers
2020-2021 Patrick Demmers
2021-2022 Kenneth Lamens
2022-2023 Kenneth Lamens
2023-2024 Kenneth Lamens
2024-2025 Kenneth Lamens

Parade der voorzitters bij Hsv DUNO

1923 -???? ?
???? -???? ?
1925-1930 Piet (Pa) Nieuwenhuysen
1930-1934 IJ.Wiersma
1934-???? J.v.d.Waart
???? -???? ?
???? -???? Henk Roos
???? -???? Wiersma
???? -???? C.B. Murks
???? – ???? ?
1977-1993 Rob Slier
1993-2001 Rob Leenheer
2001-2005 Marco van Bijsterveld
2005-2012 Rob Leenheer
2012-2019 Henri van Doorn
2019- heden Jeroen van der Zwan.

Terreinen waar DUNO heeft gevoetbald:

Op 4 mei 1924 opende Duno haar eigen voetbalveld, gelegen tegenover Quick bij boer v.d.Made

*

*

*

*

Erevoorzitter(s) Hsv DUNO:

Pa (Piet) Nieuwenhuijsen
R. Slier
Rob Leenheer

Ereleden Hsv DUNO:

W. Alblas
Andre van Batenburg
G. den Braber
R. Leenheer
Fred Meere
A. Pije
J. Raateland
H.F. Ruijl
Jan Taal
J. Vermeulen
Daan de Ligt
Peter Pije
Koos Baptiste

Lid van Verdienste bij Hsv DUNO:

W. Alblas
Koos Baptiste
A. van Batenburg
Arie Brugman
A. Buis
J. van Deventer
C. Ekering
Ger van Hattem
Eric Heijdt
H. Hoet
Harold Ismael
Steve de Jong
Rob Kettenis
A. Kieboom
John Kind
Daan de Ligt
T. van der Linden
Wim van Maanen
F. Meere
S. van Mil
K. Mooij
J. Morit
J. Ponsen jr.
P. Pije
H. Ravensbergen
D. de Reus
J. Schilte
M.C. Spaans
Rob Steensma
A. Taal
J. Taal
J. Trouwborst
J. Vermeulen
A. Vrolijk
Cees IJspelder
A. van der Zijden
B. van der Zijden
L. van Zijl
T. van Zijl

Onderscheiden als DUNO’er van het jaar:

1993: Joke Eijkelhof (eerste jaar)
1994: Adrie en Bertus van der Zijden
1995: Arie van der Harst
1996: Jan Taal
1997: Eef den Daas
1998: Kees van der Spek
1999: Hans Hoet
2000: Fred van der Giessen en Jan Ponsen jr.
2001: Daan de Ligt en Leon Buis
2002: Hennie Selder
2003: Fred van Huijzen en Nico Demmers
2004: Sandra de Bruijn en Nel de Jong
2005: Steve de Jong en Harold Ismail
2006: Marco van Bijsteveld
2007: Joke van der Slot
2008: Ab Pronk
2009: Rob en Ria Steensma
2010: Rob van Huijzen
2011: Annebeth van de Velde
2012: De dames van het DUNO Activiteitenteam
2013: Marianne en Cor Rouffaer
2014: Piet Pop en Jelly Gleym
2015: Dennis Barbier
2016: Ellen Korbee en Marijke Hollaardt
2017: Ramsay van Rhijn
2018: Remko Hayes

Gouden Schoen winnaars Hsv DUNO zaterdag 1:

1998 Kosse Ruward (eerste jaar uitreiking)
1999 Hassan Ouahabi
2000 Martin van der spek
2001 Henk Ruijl
2002 Stephan Mulder
2003 Matthijs van den Bosch
2004 Dennis Manschot
2005 Remco Eversdijk
2006 Roy Heikoop
2007 Berry Heiligers
2008 Sander Tomeij
2009 Paul Droppert
2010 Berry Heiligers
2011 Marc Boshoff
2012 Murat Ozcan
2013 Nick Heikoop
2014 Koen Zonneveld
2015 Jeffey van Vliet
2016 Koen Zonneveld
2017 Jordy Navarro
2018: Rodion Pont