sv Madestein, sv

Sportpark Madestein
01-07-2016 - Heden

svMadestein-logo-OWB

Het ontstaan van de sv Madestein

Al in de winter van 2014 zochten de bestuursleden van de voetbalverenigingen Oranjeplein-Postduiven en ADS elkaar op voor een overleg tussen goede buren. Doelstelling van de ontmoeting was verkennen welke samenwerkingsvormen er zouden kunnen zijn. Al snel werd besloten om deze intentie zeer serieus op te pakken en samen met de Gemeente Den Haag vorm te gaan geven.
De aanleiding tot deze eerste  gesprekken was dat de gemeente de voetbalvereniging ADS had medegedeeld dat men bouwplannen had op het mooie complex van ADS en zodoende moest men sowieso haar eigen terrein verplicht gaan verlaten.

>

 

Later hier meer……

<

De voorbereidingen van de fusievereniging Sv Madestein vorderde ondertussen gestaag. Op 4 mei 2016 passeerden de statuten van de fusievereniging bij de notaris. Op de foto tekenen v.l.n.r penningmeester Stephen de Vries, secretaris Willem Looije en voorzitter Peter Oldenburg, de notariële stukken.

IMG_3366

Er werd ook besloten om naast de zaalvoetbalteams en de zondagselectie ook op de zaterdag een standaardteam in te schrijven bij de KNVB. Onder leiding van trainers Wim Boere en Dennis Young zou er met een mix van jeugd en routiniers begonnen worden in de 4e Klasse. Daarmee was, na het eerder vastleggen van de trainers Patrick Pershad, Geoffrey Westerhof en Jim van Gilst voor de zondagselectie, de gehele trainersstaf bij sv Madesein voor seizoen 2016-2017 bekend.

Ook de sponsorcommissie had belangrijke vorderingen geboekt en hoopte men zo spoedig mogelijk aantal nieuwe (shirt)sponsors te kunnen verwelkomen. Zodra deze shirtsponsors bekend zouden zijn konden de nieuwe tenues geproduceerd gaan worden waarop het nieuwe verenigingslogo een prominente plek zou gaan innemen.
Op 18 juli 2016 presenteerde het bestuur van sv Madestein vol trots de nieuwe shirtsponsor. Willem Lorié van Blue Sport & Workwear ging met het bestuur van sv Madestein een langdurige samenwerking aan en leverde hiermee o.a. de nieuwe voetbalkleding aan. Zijn bedrijf zou daarmee uitermate zichtbaar zijn op en langs het veld van de nieuwe fusievereniging.

De renovatie van het complex van Oranjeplein-Postduiven inclusief de aanleg van het kunstgrasveld startte in mei 2016. De gesprekken met Sv Loosduinen over het gezamenlijk gebruik van het kunstgrasveld verliepen harmonieus en men kwam uiteindelijk overeen dat ook de sv Madestein gebruik mocht gaan maken van het kunstgrasveld.

Ondertussen stond de nieuwe fusieclub niet stil. Er werd in de maanden mei, juni, juli en augustus door vele vrijwilligers van de club enorm veel werk verricht. Er volgde een grote verbouwing aan de kantine, zoals; vernieuwing van diverse kozijnen, vernieuwing van de herentoiletten, vernieuwing van de deuren van de kleedkamers, nieuw schilderwerk van de kantine en de kleedkamers en werd het oude jeugdhonk helemaal gerenoveerd. Ook werd er een hele kabelgleuf over het terrein gegraven voor de nieuwe veldverlichting.

Op 25 juli 2016 verscheen de eerste uitgave van de ‘sv Madestein Nieuwsbrief’. Middels deze nieuwsbrief wil het bestuur van sv Madestein zoveel mogelijk leden en andere geïnteresseerden informeren over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Naast deze nieuwsbrief was men druk bezig met een geheel nieuwe website en was de nieuwe club ook op allerlei social media actief. 

Seizoen 2016-2017

Tijdens de zomer was er dus flink hard gewerkt op Sportpark Madestein. Toen eenmaal de kunstgrasmat bij buurman sv Loosduinen was aangebracht en was goedgekeurd, werden er ook nog twee nieuwe dug-outs geplaatst en konden de reclameborden teruggeplaatst worden. Op vrijdagavond 26 augustus 2016 werd het kunstgrasveld officieel geopend. Samen met de voorzitters van sv Loosduinen (Edwin van der Heiden) en sv Madestein (Peter Oldenburg) verrichtte de wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport van de gemeente Den Haag, de heer Rabin Baldewsingh, om 19.15 uur de openingshandeling.

Op woensdag 28 september 2016 vond de eerste Algemene Ledenvergadering van sv Madestein plaats. Het bestuur bedankte alle aanwezigen voor hun getoonde interesse en betrokkenheid. Van de zes bestuursfuncties werden er op deze avond vijf ingevuld. Het dagelijkse bestuur bleef in de zelfde samenstelling functioneren. Peter Oldenburg continueerde het voorzitterschap, Stephen de Vries bleef penningmeester en Willem Looije jr. werd benoemd tot secretaris. Met Hans van Thuijl (wedstrijd-secretaris) en Suzanne Lems (kantine- en sponsor-commissie) was het bestuur nog niet compleet want de vacature van commissaris Technische Zaken moest nog worden ingevuld.

Op zaterdag 22 oktober vond de eerste feestavond van sv Madestein plaats en die werd meteen een succes. Meer dan 100 bezoekers genoten van meerdere Nederlandstalige zangers en hadden onder het genot van vele drankjes en hapjes een geweldige avond. Het succes was voor de feestcommissie en het bestuur een extra stimulans om meerdere feestavonden en andere activiteiten zoals pokeravonden en klaverjasavonden te gaan organiseren.

De nieuwe fusievereniging Sv Madestein kwam sterk uit de overschrijvingsperiode. Blijkbaar was er veel interesse in wat er stond te gebeuren bij Sv Madestein want zowel de zaterdag- als de zondagselectie verwelkomden tientallen nieuwe spelers.

Voor het seizoen 2016-2017 schreef het bestuur van sv Madestein voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenelftal en voor de zondagcompetitie 4 seniorenelftallen in. De zaalvoetbalafdeling van sv Madestein bestond uit 2 teams.

Dat sv Madestein zowel organisatorisch als sportief groeide in haar eerste jaar werd nog maar een keer onderstreept met haar opzet met een elftal onder de 23 jaar. Aangezien sv Madestein inzette op jonge getalenteerde voetballers met een gezonde mix van routiniers was de samenstelling van de O23 een prima weerspiegeling waarmee de club bezig was. Op dinsdagavond 1 november 2016 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen de O23 van Quintus. De groep van sv Madestein bestond uit 16 geselecteerde spelers die onder leiding van gast trainer Kees van der Straaten, die graag als huidige speler van de selectie zijn kennis wil overdragen en wil doorgroeien binnen sv Madestein, hun talenten mochten laten zien. Helaas was Quintus een maatje (0-4) te groot maar het begin was er voor sv Madestein.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch.
De sv Madestein zaterdag A-selectie voor aanvang van het seizoen 2016-2017.

Onder leiding van trainer Dennis Young en de bekende Haagse trainer Wim Boere kregen jonge talentvolle spelers de kans om zich verder te ontwikkelen bij de zaterdag senioren van sv Madestein. De eerste officiële wedstrijd speelde de zaterdag 1 voor de beker bij DVO’32 en werd helaas met 7-0 verloren. In de competitie echter deed sv Madestein het boven verwachting erg goed. In de eerste officiële competitiewedstrijd van de nieuwe fusieclub werd er met 0-3 gewonnen bij De Ster. In de eerste competitiehelft werden er van de 13 competitiewedstrijden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en slechts 2 keer verloren. Met 23 punten, en het doelsaldo van 34-24, ging sv Madestein op een keurige zesde positie van de ranglijst de winterstop in.

Op donderdag 12 januari 2017 vertrok de zaterdag selectie van Sv Madestein voor een vierdaags trainingskamp in Limburg. De reis te startte naar Venlo om bij de plaatselijke FC VVV een eerste training af te werken. Na de training was er een meet and greet met de selectie en staff van VVV Venlo, op dat moment de trotse koploper van de Jupiler League. Daarna vertrok de selectie naar America op de accommodatie Het Meerdaal van Center Parcs. Hierna volgden diverse activiteiten en het vervolg op de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

De zaterdag 1 van sv Madestein presteerde uitstekend in die tweede seizoenshelft en wist zelfs op de laatste wedstrijddag de 3e Periodetitel in de wacht te slepen. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 49 punten, en de doelcijfers 63 voor en 43 tegen, eindigde sv Madestein op een uitstekende vierde positie van de ranglijst, achter kampioen Duindorp SV (63 punten), RAS (53) en DUNO (50). Met de 3e Periodetitel op zak mocht sv Madestein, samen met MSV’71 en buurman sv Loosduinen, via de nacompetitie gaan proberen om te strijden voor een plaats in de 3e Klasse. De thuiswedstrijd tegen MSV’71 eindigde in 1-1 en bij sv Loosduinen werd helaas met 3-2 verloren zodat voor sv Madestein de nacompetitie was afgelopen en dus ook in het volgende seizoen in de 4e Klasse moest uitkomen.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: FC Blankenburg, COAL, Hsv Escamp, HDV, HWD, Sv Madestein, Pretoria, Steeds Hooger, SVV, Toofan, Victoria’04, Wanica Star en WIK.
De sv Madestein zondag selectie voor aanvang van het seizoen 2016-2017.

De zondag 1 van sv Madestein was jonge selectie die zich in het seizoen 2015-2016 (als Oranjeplein-Postduiven) keurig in de middenmoot van de 4e Klasse wist te spelen. Dit team van trainer Patrick Pershad was grotendeels in tact gebleven en had zich versterkt met maar liefst 16 nieuwe namen. Hiermee bestond de zondagselectie uit 37 spelers.
Helaas vielen de resultaten in de eerste seizoenshelft een beetje tegen voor de zondag 1 van sv Madestein want van de 12 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 12 punten, en de doelcijfers 13-21, ging men dan ook op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Ook in de tweede seizoenshelft speelde de zondag 1 van sv Madestein geen rol van betekenis in de competitie. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 22 punten, en de doelcijfers 25 voor en 45 tegen, eindigde men op een negende positie van de ranglijst.

Het bestuur van sv Madestein was zeer content met het functioneren van trainer Pershad en verlengde zodoende het contract met één seizoen. Ook leider van het eerste elftal Herman van Uffelen zou in seizoen 2017-2018 zijn werkzaamheden bij sv Madestein voortzetten.

In het eerste seizoen van sv Madestein waren er binnen de club helaas geen kampioenschappen te melden.

Seizoen 2017-2018

Het jaar 2017 was een jaar van uiterste bij sv Madestein. De eerste voetbaljaargang was voor de fusieclub sv Madestein nieuw en verrassend goed. Na afloop van dat eerste jaar maakten het bestuur de balans op met alle plussen en minnen. Voor het seizoen 2017-2018 werd voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De zaalvoetbalafdeling van sv Madestein bestond ook dit seizoen uit 2 teams.

Met vier elftallen op zondag, twee op zaterdag en twee in de zaal, met grotendeels het kader bezet zag het er in eerste instantie allemaal goed uit. Helaas werd kort voor de winterstop geconstateerd dat door tal van oorzaken sv Madestein in een heel moeilijk jaar terecht was gekomen. De veteranen waren inmiddels teruggetrokken uit de competitie en door een aantal noodzakelijke financiële ingrepen waren een aantal kaderleden gestopt. Het crisismanagement was echter nog niet ten einde en in het belang van de club moest er nog verder gesaneerd worden. Financieel en organisatorisch moest er dus nog heel veel gebeuren en het bestuur verzocht dan ook nadrukkelijk dat iedereen daar zijn steentje aan wilde bijdragen.

Op woensdag 20 december 2017 vond bij sv Madestein de Algemene Ledenvergadering plaats. In de sv Madestein-kantine werd Suzanne Lems, met een meerderheid aan stemmen, verkozen tot de nieuwe voorzitter en volgde hiermee Peter Oldenburg op.

De indeling van de zaterdag 1 van sv Madestein voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star. HDV trok zich in december 2017 terug uit de competitie.

In het tweede seizoen van trainer Dennis Young startte sv Madestein, met een 4-0 zege op PGS-Vogel en 0-5 zege bij GSC-ESDO, uitstekend aan de competitie. Door allerlei oorzaken werden echter de prestaties daarna helaas minder en zagen we sv Madestein tijdens de winterstop met 17 punten uit 11 duels terug op een zevende positie.
De tweede seizoenshelft ging voor de zaterdag 1 als een nachtkaars uit, dit tot ontevredenheid van trainer Young en zijn dienstverband begin april per direct beëindigde. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist sv Madestein er dit seizoen 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 28 punten, en een doelgemiddelde van 66 voor en 52 tegen, eindigde men op een teleurstellende negende positie van de ranglijst.

De indeling van de zondag 1 van sv Madestein voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse A luidde als volgt; Blakenburg, Delfia, sv Erasmus, GOL Sport, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Roodenburg, SVH, Steeds Hooger, Toofan, Wanica Star en sv Madestein.

De zondag 1 van sv Madestein speelde dit seizoen geen enkele rol van betekenis in de 4e Klasse A. Toen begin december 2017 bekend werd dat sv Madestein geen financiële middelen meer had om trainer Patrick Pershad zijn salaris te betalen was dit voor hem de aanleiding om er direct mee te stoppen. Assistent trainer Tahir Mohammed nam de taken van Pershad voor de rest van het seizoen over.
Van de 20 competitiewedstrijden wist sv Madestein er dit seizoen slechts 3 te winnen, 1 gelijk te spelen en maar liefst 16 te verliezen. Met 10 punten, en een doelgemiddelde van 26 voor en 67 tegen, eindigde men op een teleurstellende negende positie van de ranglijst.

Seizoen 2018-2019

Het bestuur van sv Madestein had besloten dat de club vanaf het seizoen 2018-2019 alleen verder ging met selectievoetbal op zondag. Dit betekende dus dat er op zaterdag helemaal niet meer werd gevoetbald op het complex van sv Madestein. Zodoende schreef men voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB.

Voor aanvang van het seizoen 2018-2019 had de KNVB in District West 2 de derde- en vierde klasse samengevoegd. Het samenvoegen was noodzakelijk omdat er meerdere zondagteams waren gestopt. De KNVB hoopte dat op die manier de scheiding weer op een natuurlijke manier verloopt. Alle overgebleven zestig standaardteams werden verdeeld over vier kwalificatiepoules van vijftien ploegen. Daarin moest worden gestreden voor een plek in de play-offs. Er werden geen returns gespeeld, maar iedere club speelde even vaak uit als thuis. De beste zes clubs op de ranglijst na de eerste seizoenshelft kwalificeerden zich voor de tweede seizoenshelft voor de “derde klasse hoog”, de overige negen kwamen dan uit in de “derde klasse laag”. In de “derde klasse hoog” kon worden gestreden om promotie naar de tweede klasse. Op die manier probeerde de KNVB om in het seizoen 2019-2020 weer twee derde klassen en twee vierde klassen te krijgen in West 2.

Het eerste elftal van sv Madestein kwam dit seizoen dus uit in de 3e Klasse Q2 met daarin als tegenstanders: DHL, Full Speed, GSC-ESDO, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, ODB, REMO, SVH, Toofan, VCS, WIK en Wilhelmus.

Tahir Mohamed was aangesteld als trainer van de zondagselectie. Helaas was sv Madestein 1 niet bij machte om zich in de eerste seizoenshelft bij de beste zes teams van de 3e Klasse Q2 te spelen. Van de 14 wedstrijden werden er uiteindelijk 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 14 punten en een doelsaldo van 19 voor en 37 tegen eindigde sv Madestein op de elfde positie van de ranglijst.

Door dit resultaat werd het eerste elftal van sv Madestein voor de tweede seizoenshelft ingedeeld in de 3e Klasse Laag D met daarin als tegenstanders: ASW, MMO, NOC Kralingen, OHVV, RCD, Taurus, VCS en Warmunda. Wederom werden er geen return wedstrijden gespeeld dus dat betekende dat sv Madestein van de 8 wedstrijden er 2 wist te winnen, 2 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 8 punten en een doelsaldo van 15-19 eindigde men op de zesde positie. Dit betekende dat het eerste elftal van sv Madestein in het seizoen 2019-2020 weer in de 4e Klasse moest uitkomen.

>

Seizoen 2019-2020

Op de Algemene Ledenvergadering van sv Madestein van donderdag 10 oktober 2019 werd Willem (W.N.) Looije onderscheiden met de gouden K.N.V.B. speld voor zijn jaren lange inzet bij L.V.V. De Postduiven en de fusieverenigingen v.v. Oranjeplein-Postduiven en sv Madestein. Louisse Vonk, de K.N.V.B. verenigingsadviseur van sv Madestein roemde Willem voor al zijn inzet bij de verenigingen en benadrukte dat hij meer als 20 jaar een bestuursfunctie heeft vervuld, waarvan de meeste jaren als 1e secretaris. Willem nam op deze avond afscheid als 1e secretaris van de vereniging omdat hij zich niet meer herkiesbaar stelde voor een volgende termijn. Willem ging wel andere werkzaamheden, zoals het fluiten van wedstrijden op de zondag, voortzetten. Met andere woorden, hij bleef uiteraard actief bij sv Madestein.

Het bestuur van sv Madestein was ondertussen ook op zoek naar een andere partij om het complex samen te delen. Voor de zaterdag stond namelijk het gehele complex ter beschikking en er zou zelfs ook op de zondag gevoetbald konden worden. Een andere tak van veldsport zou eventueel ook besproken kunnen worden.

Ook voor dit seizoen schreef sv Madestein 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB voor de zondagcompetitie.

De zondag 4e Klasse A van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: sv Bolnes, FC Dordrecht (am), sv Erasmus, GSC/ODS, sv Houtwijk, sv Madestein, FC Pretoria (R), Steeds Hooger, SVH en Toofan.

Het eerste elftal stond wederom onder begeleiding van hoofdtrainer Tahir Mohamed. Als assistent en teamleider fungeerde Leen de Keijzer. Verzorger was Deo Naipal.
De zondag vierde klasse A was de enige vierde Klasse in het district West II en zou worden afgesloten met een kampioenspoule. Dit betekende dat de eerste vier ploegen in de eindstand kans maakten op directe promotie. Helaas kon het eerste elftal van sv Madestein niet bij de bovenste vier clubs aanhaken.
Het seizoen zou echter geheel anders aflopen in maart 2020 brak in Nederland het coronavirus uit en lag plotseling een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor het gehele amateurvoetbal in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had sv Madestein van de 14 wedstrijden er 6 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 4 verloren en stond men met 22 punten (doelsaldo 54-25) op de zesde positie van de ranglijst.

Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer trainen.

Op maandag 8 juni 2020 kreeg het bestuur van sv Madestein totaal onverwacht een bericht van de KNVB dat het eerste elftal alsnog promoveerde naar de 3e Klasse. Er waren namelijk een aantal opengevallen plekken in de 3e Klasse die moesten worden opgevuld.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten (sinds 19 maart 2020) eindelijk alle sportkantines vanaf die dag weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

>

Het vlaggenschip van sv Madestein kwam in het seizoen 2020-2021 dus uit in de zondag 3e Klasse A. Deze klasse was uit de volgende clubs samengesteld; FC Aalsmeer, Alphen, DHL, sv Madestein, Nicolaas Boys (Nieuwveen), ODB, RKDES (Alsmeer), SEP (Delft), Sporting Leiden, Stompwijk ’92, SVH, Voorschoten ’97, WIK en WVC (Roelofarendsveen).

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

>

Voor de zondagcompetitie schreef het bestuur van sv Madestein 4 seniorenelftallen in.

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zondag 3e klasse A waren: Alphen, DHL, HWD, Kethel Spaland, sv Madestein, ODB, SEP, Sporting Leiden, Stompwijk’92, SVH, Taurus, Voorschoten’97 en WIK.

<

Seizoen 2022-2023

 

Het seizoen 2022-2023 werd voor sv Madestein een seizoen om snel te vergeten!

In dit seizoen werd er door sv Madestein op zondag door 2 seniorenelftallen en 1 35+ team en op de zaterdag door 3 seniorenelftallen deelgenomen aan de competitie. Echter in januari 2023 werd er 1 zaterdagteam teruggetrokken uit de competitie. Het gehele seizoen rommelde het al flink binnen de club en uiteindelijk besloot in januari het gehele zittende bestuur zich terug te trekken en zelfs de club te verlaten.

Op 9 februari 2023 werd er bij sv Madestein een geheel nieuw bestuur gekozen met Yasmin el Desouky als voorzitter. De overige bestuursleden waren: Mehmet Emin Dogan (vice-voorzitter), Selahattin Arslan (penningmeester), Isa Dogan (bestuurslid) en Sebahettin Agirman (vertrouwenspersoon).

Het standaardelftal van sv Madestein is vanaf haar fusie in 2016 altijd in de zondagcompetitie uitgekomen. Echter omdat steeds meer clubs uit de Haagse regio overstapten naar de zaterdagcompetitie, werd de competitie op zondag voor sv Madestein steeds minder aantrekkelijk. Omdat de KNVB de clubs de gelegenheid had gegeven om de overstap ‘parallel’ te maken naar de zaterdag zou sv Madestein dus in seizoen 2022-2023 op zaterdag ook in de 3e Klasse mogen uitkomen. Zodoende besloot het bestuur (en uiteraard ook de leden) van sv Madestein om na 6 jaar met het standaardelftal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. 

De poule-indeling competitie van de zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: Duindorp SV, sv Houtwijk, KMD, Laakkwartier, LYRA, sv Madestein, sc Monster, MVV’27, Naaldwijk, Schipluiden, Te Werve, Verburch en Zuid West DH.

De formatie van trainer Muhreli Sahin beleefde een dramatische seizoenstart want na 5 wedstrijden had sv Madestein 1 nog 0 punten en een doelsaldo van 4 voor en 25 tegen. Bovendien kreeg men van de KNVB ook nog eens 3 punten in mindering omdat de spelers tijdens de wedstrijd tegen Verburch van het veld liepen en zodoende de wedstrijd werd gestaakt. De trieste balans na de eerste seizoenshelft was dat sv Madestein met -1 punt uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 7 voor en 40 tegen op de laatste positie de winterstop in ging.

Na de winterstop werd het er bij sv Madestein niet beter op. Door een akkefietje tussen het bestuur en een aantal spelers besloten veel spelers de club de rug toe te keren en dat betekende dat het eerste elftal bijna wekelijks tegen zeer grote nederlagen aanliep. Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden werden er 0 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en maar liefst 22 verloren. Met -2 punten en een doelsaldo van 14 voor en 169 tegen was het wel duidelijk dat sv Madestein op de laatste positie van de ranglijst eindigde en hiermee degradeerde naar de 4e Klasse.
Hulde voor trainer Muhreli Sahin (staand uiterst rechts) en zijn overgebleven manschappen, die ondanks alle grote nederlagen de moed er in bleven houden en iedere zaterdag op het veld verschenen en de competitie op een sportieve wijze gewoon afmaakte.

Seizoen 2023-2024

Na een rumoerig jaar en een zeldzame vroege degradatie uit de 3e Klasse begon sv Madestein het seizoen 2023-2024 met een schone lei, met andere woorden; een nieuw seizoen en een nieuw begin.

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

Het bestuur van sv Madestein had voor dit seizoen John de Wit als hoofdtrainer vastgelegd.

<

 

Parade der trainers sv Madestein zaterdag:

2016-2017 Dennis Young
2017-2018 Dennis Young
2018-2022 geen standaardelftal
2022-2023 Muhreli Sahin
2023-2024 John de Wit

Parade der trainer sv Madestein zondag:

2016-2017 Patrick Pershad
2017-2018 Patrick Pershad (tot 19-12-2017) / Tahir Mohamed (a.i.)
2018-2019 Tahir Mohammed
2019-2020 Tahir Mohammed
2020-2021 Raoel Amzand
2021-2022 Tahir Mohammed

Parade der voorzitters sv Madestein

2016-2017 Peter Oldenburg
2017-2023 Suzanne Lems
2023 – heden Yasmine el Desouky

Sportpark “Madestein”
Madesteinweg 13
2553 EC ’s-Gravenhage
Telefoon: 070 – 397 90 18

Ereleden sv Madestein:

>

Lid van Verdienste sv Madestein:

>

<

Koninklijke Onderscheiding bij sv Madestein:

Koos (J.P.) Outshoorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau (2018).

K.N.V.B. bondsspeld bij sv Madestein:

Willem (W.N.) Looije onderscheiden met de gouden K.N.V.B. speld (2019).