GSC ESDO

Den Haag
01-07-1995 - Heden

     gsc-esdo-logo

Het ontstaan van fusieclub GSC-ESDO

“Fuseren of verzuipen”, voor die keus werden in de jaren negentig tientallen clubs uit het Haags amateurvoetbal gesteld. Dit was niet alleen omdat bij veel voetbalverenigingen de ledenaanwas achterwege bleef maar ook omdat steeds vaker de bodem van de verenigingskas te bewonderen viel. Dit kwam mede door de extreem hoog oplopende contributie-schuld. Veel clubs, zo ook G.S.C. en E.S.D.O., leefde qua ledenbestand en financiële middelen onder het minimum. Fuseren was dan ook het enige redmiddel om te blijven voortbestaan.

Op 1 juni 1995 namen de twee verenigingen, G.S.C. en E.S.D.O., met een respektabele historie, de stap om elkaars hand te reiken en te gaan fuseren. De nieuwe fusieclub ging voortaan verder onder de naam GSC ESDO.
De nieuwe clubkleuren werden een lichtblauw shirt en witte broek en het complex waar GSC ESDO kwam te spelen was aan de Erasmusweg tegenover de Zwaardgeversgaarde.

Seizoen 1995-1996

In het eerste seizoen van GSC ESDO had de club 250 leden, onderverdeeld in 5 seniorenteams, B-jeugd en Miniwelpen.
Het eerste elftal kwam uit in de zondag Hoofdklasse H.V.B. De nieuw aangetrokken trainer Hans Terbeek (oud speler van o.a. ADO, GDS en MSV’71) kon uit een selectie van maar liefst 30 spelers putten.

De zondag Hoofdklasse B van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, BMT, DZS (De Zwarte Schapen), Full Speed, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, HMC, Lyra, Postalia, SEP en SVH.

Later hier meer………

We zijn nog op zoek naar de historie van GSC ESDO vanaf 1995

Kampioensfoto GSC ESDO seizoen 1996-1997

Kampioensfoto GSC ESDO seizoen 1996-1997

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

GSC-ESDO 1 werd voor seizoen 1997-1998 ingedeeld in de zondag 4e Klasse C, samen met: Azzurri, Duindorp SV, DZS (De Zwarte Schapen), HS Texas DHB, ODB, OSC, Paraat, Quick Steps, SVH, VVM en WIK.

De zondag A-selectie van trainer John Grünholz was voor het seizoen 1997-1998 als volgt samengesteld: Cees Simonis, Cees van Tol, Hans Vonk, Roberto Adam, Marty Antonisse, Cok Blijie, Rene Bol, Richard Brom, Adri Gelaudi, Johan Janssen, Dennis Kosterman, Martin van der Luytgaarden, Ronald Nieuwenburg, Peter Smit, Peter Snelders, Arnold Thomassen, Rene Verhoeve, Steve Webb en Skip Zuidwijk.

<

Seizoen 1998-1999

>

De zondag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 1998-1999 uit de volgende clubs samengesteld: Cromvliet, GONA, GSC-ESDO, Hoek van Holland, LenS, Lyra, Naaldwijk, Quick Steps, Quintus, RAVA, RKSVM en SVH.

<

Seizoen 1999-2000

De zondag 5e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1999-2000 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Celeritas, DUNO, Dynamo’67, GSC/ESDO, JuVentaS, LenS, Oranjeplein, RFC’95, RTT’99, Triomph en VOGEL.

GSC/ESDO speelde een uitstekende competitie. De formatie van trainer John van Zweden werd al snel tot één van de titelkandidaten benoemd. Echter door een nederlaag tegen directe concurrent liep GSC/ESDO net de 1e Periodetitel mis. De strijd om de toppositie in de 5e Klasse B werd uiteindelijk een onderonsje tussen LenS en GSC/ESDO. Beide teams lieten weinig punten liggen maar juist op de beslissende momenten verspeelde het team van trainer Van Zweden belangrijke punten. LenS profiteerde daar van en werd dan ook uiteindelijk met 59 punten kampioen.
GSC/ESDO wist van de 22 competitiewedstrijden er 16 te winnen, 4 gelijk te spelen en 2 te verliezen. Met 52 punten, en een doelsaldo van 79 voor en 24 tegen, eindigde men op de tweede positie van de ranglijst. Hiermee ontving men de vervangende Periodetitel van kampioen LenS en kon GSC/ESDO alsnog gaan proberen te promoveren via de nacompetitie.

Het team van trainer John van Zweden ging vol goede moed de nacompetitie in. Samen met Oranjeplein en JuVentaS moest men gaan strijden voor promotie. Op 16 april 2000 won GSC ESDO thuis haar eerste duel met 3-2 van JuVentaS. Vervolgens werd JuVentaS tegen Oranjeplein 0-1 waardoor op 30 april 2000 de grote finale volgde tussen Oranjeplein en GSC ESDO.
Voor aanvang van de wedstrijd, waarin GSC ESDO aan één punt voldoende zou hebben om te promoveren, had trainer John van Zweden al zijn twijfels want hij miste maar liefst zes basisspelers. Bij de rust was het nog 0-0 maar in de 60e minuut kwam Oranjeplein op een 1-0 voorsprong. Aanvaller Henk van Leeuwen van GSC ESDO kreeg in de blessuretijd nog een dot van een kans maar de spits had echter teveel tijd nodig om de bal te controleren en schoot vervolgens tegen de Oranjeplein-doelman op.

Voor GSC ESDO en trainer John van Zweden was deze teleurstelling moeilijk te verwerken. Volgens kenners was GSC ESDO dit seizoen de beste ploeg van de 5e Klasse B, pakte het vier punten van kampioen LENS en uitgerekend in de finale wedstrijd stond men met veel invallers waardoor de club na het verlies met lege handen stond.


De kantine van GSC ESDO aan de Erasmusweg

Seizoen 2006-2007

>
Door de 2-1 overwinning van GSC ESDO op het Rotterdamse Noorderkwartier behaalde GSC ESDO op zondag 22 april 2007 het kampioenschap in de 5e klasse B binnen. Met slechts twee verloren wedstrijden en één gelijk spel was het team van het trainersduo Faik en Sali door deze overwinning niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

>

Seizoen 2007-2008

>

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2007-2008 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hoekpolder, Jai Hanuman, RAVA Houtwijk, REMO, RVA, svLY, TAC’90 en sv Wateringse Veld.

Het werd geen leuk seizoen voor de teams in deze zondag 4e Klasse C, want eerst werd Jai Hanuman, en later ook nog eens SVLY door de KNVB uit de competitie genomen. Hierdoor vervielen vele wedstrijden en zouden de overgebleven 10 verenigingen slechts 18 maal in competitieverband in actie komen.
Van deze 18 wedstrijden wist GSC-ESDO er 10 te winnen, speelde 3 keer gelijk en werd er 5 maal verloren. Met 30 punten (3 punten in mindering door de KNVB), en de doelcijfers 42-31, eindigde GSC-ESDO op de vierde positie van de ranglijst in de 4e Klasse C en ontving men hiermee de vervangende Periodetitel van kampioen sv Erasmus.

Nacompetitie: ….

Seizoen 2008-2009

>

Op woensdagavond 20 mei versloeg GSC ESDO svLY in eigen huis met 3-1 en toonde zich vervolgens de beste vanaf de stip. svLY had namelijk de eerste wedstrijd aan de Erasmusweg met 0-2 gewonnen.  Net als in de heenwedstrijd was svLY in de eerste helft tegen GSC ESDO de iets sterkere partij. De thuisclub kwam op het nieuwe sportpark ‘De Dijken’ overigens goedkoop aan haar doelpunt. Een vrije trap van svLY kwam hoog in het strafschopgebied van GSC ESDO terecht, waar Rashid Fadlaoui de bal probeerde te koppen maar deze op het achterhoofd kreeg en vervolgens zijn eigen doelman El Haddadi het nakijken gaf: 1-0.
Na tien minuten in de tweede helft bracht Faik met een kopbal GSC ESDO weer langszij. Vijf minuten later verscheen Faik weer vrij voor svLY-doelman Dakhali, die vervolgens met een fraaie schijnbeweging op het verkeerde been werd gezet: 1-2. Na een half uur spelen scoorde Faik zijn derde doelpunt, wat dus een puntgave hattrick betekende. svLY-doelman Dakhali werd in het doelgebied gehinderd door een medespeler en moest de bal daardoor loslaten. Die kans was aan Faik wel besteed: 1-3.
Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. De eerste serie van vijf werd door alle spelers benut. Daarna was het om en om een strafschop nemen. svLY-speler Denniz Atalay schoot zijn ‘pingel’ te zacht in en recht op keeper El Haddadi van GSC ESDO af, die boven op de bal valt en zichzelf blesseerde. Alle spelers van GSC ESDO doken bovenop hun keeper, die echter gilde van de pijn. Een natte spons deed vervolgens wonderen, waarna GSC ESDO kon feestvieren en door ging naar de volgende ronde.

Op donderdagavond 5 februari 2009 kwamen de wethouders Sander Dekker(onderwijs, jeugdzaken en sport) en Marnix Noorder (bouwen en wonen) naar het complex van GSC ESDO voor het tekenen van een intentieverklaring. De beide wethouders Dekker en Noorder voerden kort het woord. De overeenkomst werd getekend door de voorzitter van GSC ESDO, Hassan Amhayi, de voorzitter van PEC Den Haag, Ed Pape en de beide wethouders. In deze voorlopige overeenkomst stond vermeld welke afspraken de gemeente Den Haag en voetbalvereniging GSC ESDO hadden gemaakt over de gedwongen verhuizing. GSC ESDO moest namelijk haar complex aan de Erasmusweg verlaten. De gemeente Den Haag zocht voor de Haagse club een passende locatie. Het bestuur van GSC ESDO had reeds de wens uitgesproken om elders in Den Haag Zuidwest een complex te gaan betrekken. De club wees daarbij op haar buurtfunctie en maatschappelijke betrokkenheid in de wijk.

>

Seizoen 2009-2010

>
Veel clubs hadden inmiddels al deelgenomen aan het traject ‘Sportiviteit en respect’ van de KNVB maar helaas was het nog steeds vaak ver te zoeken met sportiviteit op de voetbalvelden. Op zondag 15 november 2009 introduceerde GSC ESDO iets nieuws!  Op initiatief van de selectiespelers werd er na afloop van iedere wedstrijd, gewonnen of verloren, de spelers van de tegenpartij geëerd en bedankt met een “erehaag”. Op die manier werd er door GSC ESDO getracht het respect en sportiviteit op de velden (weer) terug te krijgen.

Op de Algemene Leden Vergadering van 8 december 2009 werd er binnen GCS ESDO een geheel nieuw statutair bestuur gekozen. Het statutair bestuur bestond nu uit Hassan Amhayi (voorzitter), Ali Zoulali (2e voorzitter), Mohamed Talhoui(secretaris), Peter van Kesteren, (2e secretaris), Nordin Oulhani(penningmeester) en Umit Gursultur (2e penningmeester). Door de huidige en verwachte toekomstige groei die de vereniging doormaakte, werd het noodzakelijk dat dit statutair bestuur z.s.m. werd ondersteund met diversen bestuursfuncties en commissies.

Meer over seizoen 2009-2010 volgt later………

>

Beide clubs, GSC ESDO en HSV Escamp waren al gepromoveerd naar de 3e Klasse maar op het terrein van Oranjeplein/Postduiven moesten zij op zondag 23 mei 2010 alleen nog uitmaken, wie zich de kampioen mocht gaan noemen van 4D. GSC ESDO trok uiteindelijk met een nipte 1-0 aan het langste eind door een doelpunt van Boukhayar Akchar.


GSC ESDO 1, kampioen 4e klasse D seizoen 2009-2010, na een met 1-0 gewonnen beslissingswedstrijd tegen HSV Escamp

De toekomst zag er voor GSC ESDO weer goed uit. Na het kampioenschap in de 4e Klasse D keek de club alweer uit naar toekomst en wilde gaan starten met jeugdvoetbal. In de voorjaarsvakantie vond er een kick-off plaats voor de jeugd, waaraan ook door de KNVB medewerking werd verleend.
GSC ESDO wist al een tijd, dat het na volgend seizoen de accommodatie aan de Ersamusweg moest gaan verlaten. Van de gemeente Den Haag kreeg de club het aanbod om dan haar intrek te gaan nemen op het voormalige complex van BMT op sportpark Escamp I aan de Hengelolaan.

Seizoen 2010-2011

Na het kampioenschap van vorig seizoen werd het eerste elftal van GSC ESDO voor dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C van het zondag district West II met als tegenstanders Schipluiden, Wippolder, Quintus, Verburch, ODB, VCS, Concordia, Antibarbari, Hsv Escamp, RVC’33, Den Hoorn, Oliveo en Oranjeplein-Postduiven.
Trainer Hassan Amhayi begon op 5 september ietwat teleurstellend met een 0-0 “thuis” tegen Concordia. In de tweede competitiewedstrijd moest GSC ESDO aantreden tegen Hsv Escamp. Nog geen drie maanden won GSC ESDO in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap nog met 1-0 van Hsv Escamp. GSC ESDO won vrij eenvoudig met 0-3. Na ook de derde wedstrijd tegen Schipluiden te winnen (3-0) stond GSC ESDO met 7 punten uit 3 wedstrijden weer aan kop in de 3e Klasse C. Op 26 september was de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen een feit door uit bij Den Hoorn met 2-1 te verliezen. Hiermee werd nu sv Den Hoorn de nieuwe koploper. Na de nederlaag tegen sv Den Hoorn pakte de mannen van trainer Amhayi de draad weer knap op en wonnen achtereenvolgens met 2-0 van ODB en mede door drie doelpunten van Omar Karadag met 2-4 bij RVC’33.
Op 17 oktober volgde thuis de topper tussen GSC ESDO (nr. 4 met 13 uit 6) en Oranjeplein-Postduiven (nr. 2 met 15 uit 6). GSC ESDO troefde Oranjeplein-Postduiven op felheid, handelingssnelheid en beleving op alle fronten af en won uiteindelijk met 5-2. Omar Karadag was wederom de grote man bij GSC ESDO door weer driemaal te scoren. Met deze overwinning nestelde GSC ESDO zich op een tweede positie in de 3e Klasse C, met slechts drie punten achterstand op koploper Den Hoorn.

Tijdens de winterstop had de A-selectie van GSC ESDO een trainingskamp in Marokko belegd in het kleine kustplaatsje Mohammedia, vlakbij de financiële  hoofdstad van Marokko Casablanca. Terwijl de winter in Nederland was ingeslagen was het aan de kust van Mohammedia tussen de 20 en 25 graden.
Op het eerste deel van het trainingskamp programma stond een training en een aantal oefenwedstrijden tegen lokale teams. De tweede wedstrijd was tegen Chabab Mohammedia, die in 2008 nog uitkwam in de hoogste Marokkaanse voetbal klasse. In de eerste helft kon GSC ESDO aardig mee voetballen maar in de tweede helft werd het krachtverschil te groot. En traditie getrouw werd de wedstrijd afgesloten met een echte GSC ESDO erehaag. De wedstrijd werd opgenomen door een twee-tal camera’s en naar later blijkt uitgezonden op het tweede kanaal van de Marokkaanse tv. Het tweede deel van het trainingskamp programma stond in het teken van sociaal maatschappelijke activiteiten. Nadat er contact was gelegd met een organisatie die oa. sportactiviteiten voor kinderen organiseert, hebben de spelers van GSC ESDO ieder twee kinderen geadopteerd. Deze kinderen uit de achterstandswijken van Mohammedia kregen een training van de selectie spelers, in de middag werd er samen geluncht en daarna werd er een lokale voetbalwedstrijd bezocht. Al met al was het een zeer geslaagd trainingskamp in Marokko wat iedereen nog lang zou bijblijven.

>

GSC ESDO, de ploeg van trainer (en voorzitter) Hassan Amhayi nam de periodetitel over van kampioen Oliveo en mocht het nu ook gaan proberen om de tweede klasse te bereiken via de nacompetitie. Voor GSC ESDO kon het seizoen nu al niet meer stuk. Als debutant in de 3e Klasse C had mocht de club dus nu zelfs gaan meestrijden voor een plaats in de 2e Klasse.

De eerste wedstrijd van de nacompetitie verloor GSC ESDO helaas thuis met 0-3 van DRL. Ook de return op 29 mei tegen DRL werd met 3-2 verloren. Ondanks de tegenvallende resultaten in de nacompetitie waren er veel complimenten voor alle spelers die hun steentje hebben bijgedragen om als debutant in de 3e Klasse toch nacompetitie te halen. Het doel aan het begin van het seizoen was om zich te handhaven in de 3e klasse en dat is met opgeheven hoofd goed gelukt.
Mooi nieuws was er ook van het tweede elftal. GSC ESDO 2 werd namelijk met vlag en wimpel kampioen in de reserve 3e Klasse en promoveerde hiermee naar de reserve 2e Klasse.  Ook GSC ESDO 4 en het eerste zaalvoetbalteam werden kampioen in het seizoen 2010/2011.

Seizoen 2011-2012

GSC ESDO heette voor dit seizoen maar liefst 28 nieuwe spelers welkom voor Senioren elftallen, waaronder bijvoorbeeld de zeer talentvolle Kamel Amheye van Quick . Het bestuur had vooraf met alle spelers een individueel gesprek gevoerd, waarin helder werd gemaakt waar GSC ESDO voor stond. GSC ESDO had de waarden en normen hoog in het vaandel staan en eiste van iedereen binnen de club zich hieraan te houden.

Het bestuur van GSC ESDO schreef voor dit seizoen vijf senioren-elftallen bij de KNVB in. Het eerste elftal van GSC ESDO werd voor het seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 3e Klasse C, een zogenaamde Haagse poule met BMT, Den Hoorn, Erasmus, Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein/Postduiven, Schipluiden, TAC’90, VCS, Verburch, Wanica Star, Wateringse Veld.
Trainer El Hassan Amhayi kreeg in het begin van de competitie problemen met zijn gezondheid en hierdoor namen zijn assistent Najim Boutkabout en later Mohammed Boudra zijn honneurs waar. GSC ESDO begon slecht aan de competitie want de eerste drie wedstrijden op rij werden verloren. In de vierde wedstrijd behaalde de club haar eerste punt van dit seizoen door bij Laakkwartier 1-1 gelijk te spelen en op zondag 2 oktober behaalde GSC ESDO zijn eerste overwinning door Verburch met 3-1 te verslaan. Alle drie de doelpunten werden overigens gemaakt door Omar Karadag. Helaas werden de daarop volgende wedstrijden weer bijna allemaal verloren waardoor GSC ESDO met slechts 5 punten uit 9 wedstrijden op de laatste plaats in de 3e Klasse C terecht was gekomen. Half november kwam dan toch de ommekeer qua prestaties en werd er achtereenvolgens gewonnen van BMT (0-2), Wanica Star (4-0) en Hoekpolder (1-0) en gelijk gespeeld tegen sv Wateringse Veld (0-0). Door deze redelijke goede tweede gedeelte van de eerste seizoenshelft had GSC ESDO inmiddels van de laatste plaats afstand genomen en ging met 12 punten uit 12 wedstrijden op een 12e plaats de winterstop in.
In de tweede seizoenshelft begon GSC ESDO nog met een 2-0 nederlaag bij sv Erasmus maar daarna volgde er overwinningen op Oranjeplein/Postduiven (6-0) en VCS (2-3). Door het terugtrekken uit de competitie van Wanica Star en de vele nederlagen van Oranjeplein/Postduiven wist GSC ESDO zich op 9 april “veilig” te spelen door een 2-1 overwinning op Laakkwartier. Bijzonder was nog de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen die GSC ESDO met maar liefst 2-10 won bij Hoekpolder. GSC ESDO eindigde hierdoor met 29 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 44-42, op een tiende plaats in de 3e Klasse C.
Het derde elftal van GSC ESDO mocht zich aan het einde van het seizoen kampioen van de reserve 4e Klasse noemen.
Op 12 april 2012 sloot het bestuur van GSC ESDO drie sponsorcontracten af met Molenaar Sloopwerken, Zarcon en Next Projecten. De hele club was hiermee zeer verguld want met de ondertekening van deze sponsorcontracten bleven de sponsors vier jaar lang verbonden aan GSC ESDO.

>

Seizoen 2012-2013

GSC ESDO was al in 2007 geconfronteerd met plannen van de gemeente voor een gedwongen verhuizing, omdat het complex aan de Erasmusweg een andere bestemmingsplan had gekregen. Sindsdien was GSC ESDO in overleg gegaan met de gemeente over een nieuw complex. De gemeente Den Haag had hiervoor, na diverse gesprekken, het voormalige BMT complex aan de Hengelolaan aangewezen als toekomstig onderkomen voor GSC ESDO. De gemeente en GSC ESDO ondertekenden hiervoor een intentieverklaring, waarin een aantal afspraken werden vastgelegd.
Deze gesprekken met de gemeente waren in 2012 in een stroomversnelling gekomen. GSC ESDO werd verzocht om op korte termijn een aantal stappen te maken. De gemeente had al aangegeven dat de club voor 1 juli 2012 het huidige complex moest verlaten. Het bestuur van GSC ESDO had constructief en in een goede sfeer er alles aan gedaan om te voldoen aan de wens van de gemeente. In een van de laatste gesprekken liepen de onderhandelingen echter helaas vast. GSC ESDO en de gemeente waren elkaar dicht genaderd, maar helaas resulteerde dit niet in een akkoord. Hierdoor ging GSC ESDO niet in op het bod van de gemeente, omdat de club van mening was dat het plan, zoals het er nu lag, niet gerealiseerd kon worden met het bod dat de gemeente had gedaan. Het tegenbod van GSC ESDO werd echter door de gemeente weer niet geaccepteerd.
In samenspraak met de gemeente had het bestuur ervoor gekozen om ook het komend seizoen op het huidige complex te blijven. GSC ESDO en de gemeente bleven wel in gesprek om de gedwongen verhuizing op een volwaardige en te realiseren wijze te organiseren. De gemeente had wel de stap genomen om de huurovereenkomst van de velden op te zeggen. Dit betekende voor GSC ESDO dat men nu per 1 juli 2013 het huidige complex moest verlaten.

Het bestuur van GSC ESDO besloot nu wel om bij aanvang van seizoen 2012-2013 een tijdelijke ledenstop in te stellen. De club had n.l. te weinig ruimte op haar eigen complex. GSC ESDO had n.l. dan ook maar één veld tot haar beschikking waardoor de club met maar maximaal zes senioren-elftallen aan de competitie kon deelnemen.
Voor dit seizoen werden er bij de senioren 5 elftallen ingeschreven en bij de jeugd 2 E- en 2 F-teams en 1 minipupillen.

In december werd dan toch bekend dat de GSC ESDO haar complex aan de Erasmusweg moest verlaten. Alvorens de club haar intrek kon gaan nemen op het complex aan de Hengelolaan, ging het per januari 2013 tijdelijk inwonen bij Wanica Star, dat ook op sportpark Escamp I speelde, maar dan aan de andere zijde, nabij de Melis Stokelaan. Op zaterdag 22 december 2012 hield GSC ESDO daarom nog een afscheidsfeest van haar oude complex voor alle leden. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er stil gestaan bij de mooie herinneringen en werd er ook vooruit gekeken naar de mooie toekomst die de club tegemoet zal gaan.


Het complex aan de Erasmusweg dat eind 2012 moest worden verlaten wegens de plannen van de gemeente Den Haag om er huizen te gaan bouwen. GSCESDO verhuisde naar de Hengelolaan.

Als alle werkzaamheden goed zouden verlopen zou GSC ESDO na de zomerstop definitief verhuizen naar haar toekomstige vaste locatie aan de Hengelolaan, waar ooit BMT was gehuisvest. Op dit oude terrein van BMT zou dan een geheel nieuw clubgebouw en kleedkamers gerealiseerd worden.

GSC ESDO verwelkomde voor dit  seizoen maar liefst 28 nieuwe spelers. Het bestuur van de club had van te voren met alle spelers een individueel gesprek gevoerd, waarin helder werd gemaakt waar GSC ESDO voor staat. GSC ESDO heeft waarden en normen n.l. hoog in het vaandel staan en eiste van iedereen binnen de club zich hieraan te houden. GSC ESDO voorzitter Hassan Amhayi was verheugd met de komst van al deze spelers. Het sterkte de club in de gedachte dat men op de juiste weg was. De filosofie om meer dan een voetbalvereniging te zijn, sprak de mensen aan en de maatschappelijke inzet was hierbij een belangrijk aspect.
De volgende spelers hadden overschrijving aangevraagd naar GSC ESDO: El Hossain Hayoun, Mohammed Hayoun, Mohammed Taib, Khalid El Mesri, Abdelmajid El Gholabzouti, Khalid Ouelaouch, Said Boustati, Youness Haouach, Moustapha Bouhkari, Abdel Marfouk en Achmed Kalija (allen REMO), Jamel Zoulali, Halim Zoulali, Abdel Zoulali en Yassar Boubkaty (allen JuVentaS), Moustafa Aissati en Fouat Assertti (beiden DHC), Mohamed Faloun en Bilal Nirk (beiden Haaglandia), Ramazan Bildirici en Redouan Chichati (beiden VCS), Kamel Amheye (Quick), Redouane Azouagh (DUNO), Mohammed El Haddioui (Te Werve), Abdelhafid El Boulahiani (VUC), Zijwar Sadik (Semper Altius), Achraf Dacharoui (HSV Escamp) en Younes Larbi (Blauw Zwart).

Ook dit seizoen kwam het 1e elftal van GSC ESDO uit in de 3e Klasse C van het zondagvoetbal, die verder bestond uit CKC, sv Erasmus, Excelsior Rotterdam, Graaf Willem II VAC, Laakkwartier, Mozaiek, ODB, Ommoord, Steeds Hooger, De Ster, SVV, TAC ’90 en Wateringse Veld.

>

Seizoen 2013-2014

Omdat GSC ESDO haar nieuwe accommodatie op sportpark Escamp I, de voormalige locatie van BMT aan de Hengelolaan, nog niet kon betrekken besloot de club voorlopig om met haar hoogste drie teams nog wat verder op te schuiven op hetzelfde sportpark aan de andere zijde en bij Hsv Escamp te gaan voetballen. Bij de HSV Escamp was op zondag n.l. nog volop ruimte. De overige teams van GSC ESDO bleven bij de voetbalvereniging Wanica Star voetballen, dat ook op sportpark Escamp speelde, maar dan op het voormalige terrein van destijds Spoorwijk.

GSC-ESDO schreef voor het seizoen 2013-2014 5 seniorenelftallen voor de zondagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond uit 2 D-elftallen, 4 E, 4 F-teams en 1 Minipupillen. De zaalvoetbalafdeling van GSC-ESDO bestond dit seizoen uit 2 teams.

Huib van Oostrom Soede ging met ingang van dit seizoen aan de slag als technisch manager bij GSC ESDO. Van Oostrom Soede trainde het afgelopen seizoen zondagderdeklasser De Ster. Een belangrijk onderdeel van het takenpakket van Huib van Oostrom Soede bij GSC ESDO was meer samenhang en doorontwikkeling te gaan aanbrengen tussen de veld- en de zaalvoetbalafdeling.
Ook had de club voor dit seizoen Daan de Wolf toegevoegd aan de huidige technische staf in de functie van teammanager van de selectie.

GSC-ESDO werd dit seizoen ingedeeld in de zogenaamde “Haagsche” poule van de 3e klasse C van de KNVB. De tegenstanders waren voor dit seizoen: BMT, Celeritas, Erasmus, Graaf Willem II VAC, Hoekpolder, HVV, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein/Postduiven, De Ster, TAC ’90, Vredenburch en tenslotte Wateringse Veld. Een geweldige poule natuurlijk met veel oude bekende tegenstanders.

>

IMG_3645 - kopie

>

<

Aan het einde van dit seizoen nam clubicoon Hassan Amhayi afscheid als Hoofdtrainer! Op zondag 8 juni 2014 werd er op een indrukwekkende en waardige manier afscheid genomen van hoofdtrainer Hassan Amhayi.
Niets vermoedend werd Hassan Amhayi naar het voetbalcomplex van BMT aan de Melis Stokelaan gelokt voor een afsluitingsfeest. De opkomst was groot. In het BMT complex hadden zich zo’n 200 leden verzameld voor een grandioos afscheid.
Er vond een afscheidswedstrijd plaats en uiteraard nam Hassan deels mee met deze wedstrijd tussen het kampioenselftal van 2013/2014 en een team van spelers die onder Hassan hadden getraind. Als klap op de vuurpijl, deden er twee specials guests mee: Samir Oulhani en Ali Bousaboun. Hassan speelde een helft bij beide ploegen mee. Tijdens deze wedstrijd benutte hij ook nog een strafschop in de style Cruyff. Zo ongeveer 5 minuten voor de eindtijd werd Hassan onder een luid applaudisseerde menigte naar de kant gehaald.

De 39-jarige (ex)hoofdtrainer werd na de wedstrijd behoorlijk verwend door de selectiespelers met een ingelijst GSC ESDO shirt, een kampioensschaal en een telefoon, die symbool stond voor de aandacht die Hassan had voor “alle” selectiespelers. Hierna volgde de grote verrassing en waardering. Namens alle leden van GSC ESDO kreeg Hassan een reis aangeboden naar Saoedi Arabië.
Het bestuur was ook ontzettend trots en dankbaar met alle inspanningen van Hassan Amhayi als trainer van GSC ESDO. Hassan heeft zich altijd voor de volle 100 procent gegeven en eiste dat ook van andere. Met zijn visie, leiderschap en doorzettingsvermogen heeft hij vele geïnspireerd en geënthousiasmeerd.

De wijze en manier waarop hij leiding heeft gegeven aan de selectie, dwingt enorm veel respect af. Hassan Amhayi behaalde niet alleen successen op sportief gebied maar ook op maatschappelijk niveau. Zo startte hij met de selectie van GSC ESDO en andere organisaties het Rolmodellenproject. Dit project kreeg een landelijke bekendheid, door het winnen van de Hein Roethofprijs in 2010. Hassan Amhayi laat een groep selectie spelers achter die zeer betrokken zijn bij de vereniging en bewust zijn van hun rol als voorbeeldfunctie.

Hassan Amhayi ging de boeken in als de meest succesvolste trainer van GSC ESDO ooit. Erelijst van Hassan Amhayi (2006 t/m 2014) was:

* Trainer 2e elftal, Kampioen 4e klasse seizoen 2007/2008
* Trainer 2e elftal, Kampioen 3e klasse seizoen 2008/2009
* Hoofdtrainer, Kampioen 4e klasse seizoen 2009/2010
* Hoofdtrainer, Erehaag geïntroduceerd 4e klasse C seizoen 2009/2010
* Hoofdtrainer, Nominatie stichting zinloos geweld sportiefste ploeg van Zuid-Holland 2010
* Hoofdtrainer, 3e plaats 3e klasse seizoen 2010/2011, nacompetitie
* Hoofdtrainer, 3e plaats 3e klasse seizoen 2012/2013, nacompetitie

Op zondag 22 juni 2014 hield GSC-ESDO haar Algemene ledenvergadering aan de Ferdinand Bolstraat 33 te Den Haag. Deze  ALV stond in het teken van de bouw, financieel verslag, voortgang van de bouw en een aantal bestuurswisselingen. Hassan Amhayi (voorzitter), Mohamed Talhaoui, Boukhayar Akchar en Nourdin Oulhani waren aftredende bestuursleden en waren allen niet meer herkiesbaar.
Omdat zich echter geen geschikte kandidaat zich aanmeldde voor de functie van voorzitter besloot Hassan Amhayi alsnog zijn taken bij GSC-ESDO voort te zetten. Het bestuur van GSC-ESDO zag er nu als volgt uit: E.H Amhayi (voorzitter), B. Akchar (vice-voorzitter), Mohamed Talhaoui (secretaris), M. Boubkari (penningmeester), Nouredinne Oulhani (2e penningmeester), Ahmed Fadlaoui (bestuurslid)  en Ismail Akharouid (jeugdvoorzitter).

Na al dat positieve nieuws viel er voor de GSC ESDO ook nog een enorme domper te verwerken. Door een faillissement van het bouwbedrijf kwam het bouwproces, tot ontzetting en ergernis van vele leden, stil komen te vallen. In de periode van een (juridisch) slepend bouwconflict en het onderzoek om de nieuwbouw voor te zetten had de gemeente gezocht naar een tijdelijk onderkomen voor alle teams van GSC ESDO. Na een jaar dus bij voetbalvereniging Wanica Star (met veel plezier) te hebben ingewoond werd aan geheel GSC ESDO de mogelijkheid geboden om mede gebruik te maken van de huidige accommodatie van Hsv Escamp aan de Hengelolaan 600 te Den Haag. De gemeente Den Haag wad wel de intentie uitgesproken dat beide verenigingen in later stadium met elkaar zouden gaan fuseren.

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van de GSC-ESDO schreef voor het seizoen 2014-2015 voor de zondagcompetitie 5 senioren elftallen in bij de KNVB. Later in het seizoen moest echter het 3e elftal zich terugtrekken. De jeugdafdeling van GSC-ESDO bestond ditmaal uit: 2 C-elftallen, 2 D, 5 E, 5 F-teams en 1 Minipupillen.

De 2e Klasse C van de KNVB-zondag was voor het seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Concordia, Delft, Den Hoorn, Foreholte, GSC ESDO, HVV, FC Lisse, RKDEO, ROAC, Schipluiden, TAC’90, VUC, Wilhelmus.
Er waren dit seizoen in de 2e Klasse C veel regio-derby’s te aanschouwen. Uit de Haagse regio trof GSC ESDO; BMT, HVV, TAC’90, VUC en Wilhelmus. Uit de Delftse regio waren de tegenstanders RKDEO, Concordia, Delft, Den Hoorn en Schipluiden en buiten de regio trof men Foreholte, FC Lisse en ROAC.

Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen moest het vlaggenschip van GSC-ESDO nu dus op een nog hoger niveau gaan presteren. De mannen van trainer Huib van Oostrom Soede begonnen in ieder geval uitstekend aan de competitie door op zondag 7 september thuis Foreholte met 3-1 te verslaan en vervolgens uit te winnen (0-1) bij BMT. In de derde competitiewedstrijd leed GSC-ESDO tegen zijn eerste nederlaag op toen aan de Hengelolaan VUC net iets te sterk leek (0-1)
Al met al debuteerde GSC-ESDO in de eerste seizoenshelft uitstekend in de 2e Klasse. Van de 13 wedstrijden werden er in totaal 7 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en werd er 5 keer verloren. Met 22 punten, en de doelcijfers 29-24, ging GSC-ESDO op een keurige vijfde positie van de ranglijst de winterstop in. Dit waren slechts 4 punten minder dan koploper Wilhelmus.

Ook in het jaar 2015 begon GSC-ESDO uitstekend aan de competitie toen men op zondag 25 januari BMT met maar liefst 6-2 versloeg. Helaas waren de resultaten in de maanden februari en maart minder en werd er o.a. verloren van HVV (1-2), VUC (2-0) en Wilhelmus (4-2).
Bovendien was er in de maand februari een vertrouwensbreuk ontstaan tussen het bestuur van voetbalvereniging GSC ESDO en trainer Huib van Oostrom Soede, waardoor de hoofdtrainer van de zondagtak op non-actief werd gesteld. Hassan Amhayi nam voor de rest van de competitie de taken van trainer Van Oostrom Soede waar.
Van de uiteindelijke 26 competitiewedstrijden wist GSC-ESDO er 10 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 13 keer verloren. Met 33 punten, en de doelcijfers 51-58, eindigde GSC-ESDO keurig in de middenmoot op de zevende positie van de ranglijst van de 2e Klasse C. Omar Karadag werd dit seizoen, met 19 doelpunten, topscorer van GSC-ESDO 1.

Het ging goed met de jeugdafdeling van GSC-ESDO want ook in het seizoen 2014-2015 zagen we een groeiend aantal jeugdleden. Bij twee jeugdelftallen konden dit seizoen de kampioensvlag in top. De E1 werd met 46 punten uit 17 duels kampioen in de 1e Klasse 5 en de F4 met 41 uit 16 in 10e Klasse 06.
GSC ESDO jeugd 2014-2015GSC-ESDO was in het seizoen 2014-2015 goed bezig met zijn jeugdafdeling. Op zaterdag 30 mei 2015 werden zowel de F3, F4 en F5 kampioen op het Blauw-Zwart toernooi.

Voorzitter, hoofdtrainer, jeugdtrainer, materiaalman, verzorger, conciërge, PR man, secretaris, kortom de duizendpoot en de drager van GSC ESDO, Hassan Amhayi, werd aan het einde van het seizoen genomineerd als clubheld van GSC ESDO en werd opgegeven voor de verkiezingen van AD Clubhelden van de Amateur Sport.

In het voorjaar van 2015 bleek een fusie tussen GSC ESDO en Hsv Escamp volledig van de baan. De gemeente had bij beide clubs aangegeven dat zij wel tot een samenwerking moesten komen, aangezien beide clubs gebruik maakten van de zelfde velden en accommodatie. Indien dit niet het geval zijn zou dat verstrekkende gevolgen hebben door middel van het opzeggen van de huur door de gemeente. De clubs kwamen in de zomer van 2015 tot een samenwerkingsovereenkomst, onder begeleiding van project manager Leo Birdza. Sinds deze overeenkomst getekend is het contact tussen beide besturen van de vereniging tot nul gereduceerd. Individuele communicatie is er nog wel maar dat is eigenlijk niet op bestuurlijk niveau.

Seizoen 2015-2016

>

De zondag 2e Klasse C van de KNVB West II was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld; BMT, Delft, DOSR, FC Lisse, Foreholte, GSC ESDO, Hillegom sv, HVV, Laakkwartier, RKDEO, ROAC, Voorschoten ’97, VUC en Wilhelmus.

<

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Duindorp SV, Erasmus, GSC ESDO, HPSV, HVV Hercules, KSD-Marine, Laakkwartier, Loosduinen, PGS Vogel, Quick Steps, RAS, VELO en Vredenburch. Een bijna pure “Haagse” competitie dus met leuke derby’s.

>

Sinds de samenwerking overeenkomst was getekend was het contact tussen de besturen van Hsv Escamp en GSC ESDO tot nul gereduceerd. Individuele communicatie was er nog wel maar dat was eigenlijk niet op bestuurlijk niveau.

>

Seizoen 2016-2017

In juli 2017 moest de Hsv Escamp haar eigen complex van de gemeente ontruimen en kreeg de GSC-ESDO van wethouder Rabin Baldewsingh het alleenrecht op het complex. De gemeente wilde deze omstreden wissel omdat GSC-ESDO sneller groeide qua ledenaantal en zodoende veel meer teams had dan Hsv Escamp. GSC-ESDO had natuurlijk al een paar jaar als gast gebruik gemaakt van de ruimten van Hsv Escamp, omdat een eigen gebouw voor die club niet van de grond kwam.

Op 01 juli 2016 werd Adil Koubaa verkozen tot de nieuwe voorzitter van GSC-ESDO en volgde daarmee Hassan Amhayi op, die deze taak 10 jaar lang heeft vervuld.

Het bestuur van GSC-ESDO was in het seizoen 2016-2017 als volgt samengesteld: Adil Koubaa (Voorzitter), Hassan Ait el Hadj (Vice-Voorzitter), Hamza Ait el Hadj (Secretaris), Mohamed Talhoui ( Vice Secretaris), Mostapha Boubkari (Penningmeester), Nouredinne Oulhani (Vice Penningmeester) en de Algemeen Bestuursleden: Ahmed Boutagrat, Azzouz Batioui, Boukhayar Akchar en Youness Haouach.
Op 1 januari 2017 moest Karim Khallouki helaas zijn taak als penningmeester van GSC ESDO neerleggen. Karim kon door werkzaamheden deze functie niet meer combineren met de werkzaamheden voor GSC ESDO. Jamal el Ouazghari werd bereid gevonden om de taak van Penningmeester op zich te nemen tot de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor de zondag 1 van GSC-ESDO had deze verandering nog totaal geen gevolgen want na de degradatie in het seizoen 2015-2016 kwam de Haagse club dit seizoen uit in de Derde Klasse. De zaterdag 1 van GSC-ESDO kwam ook in dit seizoen weer uit de Vierde Klasse.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van GSC-ESDO schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen in bij de KNVB. Voor de zondagcompetitie werden 8 seniorenelftallen ingeschreven. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 2x JO-17, 2x JO-15, 5x JO-13, 7x JO-11 10x JO-9 teams en 2 JO-7-teams.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch.

De zaterdag 1 van GSC-ESDO viel in de eerste competitie nou niet bepaald op want van de 13 competitiewedstrijden wist men er 2 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 8 keer verloren. Met 9 punten, en de doelcijfers 22-35, ging GSC-ESDO op een twaalfde positie van de ranglijst de winterstop in.

Echter, de zaterdagvoetballers van GSC-ESDO vielen dit seizoen wel op een andere manier bijzonder op. Men vertrok namelijk op donderdag 5 januari 2017, met een selectie van 18 man, voor een week trainingskamp naar Curaçao in de zuidelijke Caraïbische zee. Op dit tropische eiland werden na diverse trainingen ook nog twee oefenwedstrijden gespeeld.

In de tweede seizoenshelft zagen we een ietsje beetje presterend GSC-ESDO terug. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 24 punten, en de doelcijfers 54 voor en 65 tegen, eindigde men op een twaalfde positie van de ranglijst.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: DHL, Full Speed, GSC ESDO, Graaf Willem II-VAC, HMC, Kethel Spaland, ODB, Oliveo, REMO, SEP, De Ster, VCS en FC Zoetermeer.

De zondag 1 van GSC-ESDO, dat in het afgelopen seizoen moest afdalen naar de derde klasse, hoopte zo snel mogelijk het verloren gegane terrein te herwinnen. Trainer Hassan Amhayi kon maar liefst 18 nieuwe spelers aan de selectie toevoegen, waaronder oud-prof Ali Boussabon en de teruggekeerde Kamal Amheye (het “kind van de club”).
GSC-ESDO kende een goede eerste seizoenshelft want van de 11 competitiewedstrijden (HMC was door de KNVB uit de competitie genomen) won men er 7, speelde 2 keer gelijk en werd er 2 maal verloren. Met 23 punten, en de doelcijfers 20-13, ging GSC-ESDO op een derde positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was wel ruim achter koploper OLIVEO (28 punten) en nummer 2 ODB (27 punten).

De zondagselectie van GSC-ESDO had tijdens de winterstop haar trainingskamp in Gran Canaria belegd, met als doel terugblikken op de eerste seizoenshelft, lekker ontspannen op het strand van het mooie eiland, werken aan het groepsproces en tussendoor natuurlijk trainen voor de tweede seizoenshelft.

Dit trainingskamp leek zijn vruchten af te werken want van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 43 punten, en de doelcijfers 46 voor en 34 tegen, eindigde GSC-ESDO op een keurige derde positie van de ranglijst. Met deze derde plaats kreeg GSC-ESDO de vervangende Periodetitel van kampioen Oliveo (50 punten) en mocht men zodoende toch proberen om promotie naar de 2e Klasse af te dwingen via de nacompetitie.

Overigen op zondag 14 mei 2017 speelde de 29-jarige Achmed Amheye zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal van GSC ESDO. Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd tegen SEP op sportpark Escamp werd Achmed Amheye hiervoor in het zonnetje gezet door voorzitter Hassan Amhayi en namens de technische staf en spelersgroep.

In de eerste ronde van de nacompetitie moest GSC-ESDO in een thuis- en uit-wedstrijd aantreden tegen Alphen. In de thuiswedstrijd op 21 mei was Alphen heer en meester en won uiteindelijk met 1-4. Ook de terugwedstrijd bij Alphen werd met 4-1 verloren en zodoende kwam er toch wat teleurstellend abrupt een einde aan het seizoen.

Bij vijf teams van GSC-ESDO mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De JO17-2 werd met 41 punten uit 18 duels kampioen van de 5e Klasse 03. De JO13-2 met 40 uit 18 kampioen van de 3e Klasse 03. De JO13-4 met 43 uit 18 kampioen van de 7e Klasse 10. De JO11-4 met 46 uit 18 kampioen van de 8e Klasse 17 en de JO9-7 met 48 uit 18 kampioen van de 11e Klasse 08.

Seizoen 2017-2018

Het bestuur van GSC-ESDO schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en voor de zondagcompetitie 7 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 uit de volgende teams samengesteld: 1x JO19, 2x JO17, 4x JO15, 4x JO13, 7x JO11, 5x JO9, 7x JO8 en 2x JO7.

De indeling van de zaterdag 1 van GSC-ESDO voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star.

De zaterdag 1 van GSC-ESDO, o.l.v. trainer Hassan Amhayi, deed het zo slecht nog niet dit seizoen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 42 punten (dit seizoen 3 punten in de mindering van de KNVB), en een doelgemiddelde van 72 voor en 31 tegen, eindigde men op een keurige vijfde positie van de ranglijst. Hiermee kwam GSC-ESDO net te kort om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Hsv DUNO werd overigens kampioen met 50 punten.

De indeling van GSC-ESDO 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zondag 3e Klasse B luidde als volgt; DHL, Full Speed, GSC ESDO, Graaf WillemII VAC, ODB, REMO, SEP, SVV, De Ster, Taurus, VCS, Voorschoten’97, WIK en Wilhelmus.

Het bestuur van GSC-ESDO had voor het seizoen 2017-2018, Jilali Laari aangesteld als hoofdtrainer van het vlaggenschip op zondag.

>

Op de Algemene Ledenvergadering van 23 maart 2018 trad de heer Youness Haouach aan als ad interim bestuurslid van het dagelijkse bestuur van GSC-ESDO.

>

Seizoen 2018-2019

Zowel op organisatorisch vlak als financieel waren er bij GSC-ESDO in de zomermaanden een hoop ontwikkelingen geweest, met als gevolg dat er nog maar drie bestuursleden over waren. Op de Algemene Ledenvergadering van zondag 28 maart 2018 werden de leden van GSC-ESDO hierover bijgepraat.

<

Seizoen 2019-2020

Het bestuur van GSC-ESDO had besloten om voor het seizoen 2019-2020 geen standaardteam voor de zondagcompetitie in te schrijven en ging zich hierdoor volledig richten op het zaterdagvoetbal. Desondanks werden er voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen bij de KNVB ingeschreven. De seniorenafdeling op de zaterdag bestond uit 2 teams.
De jeugdafdeling van GSC-ESDO bestond dit seizoen uit 2 JO17, 2 JO15, 2 JO13, 6 JO11, 4 JO9, 3 JO8 en 4 JO7-teams.

De zaterdag 1 van GSC-ESDO kwam in het seizoen 2019-2020 uit in de 4e Klasse E. De competitie-indeling hiervan was als volgt : BMT, sv Erasmus, GSC-ESDO, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Maasdijk, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, VCS en Wanica Star.

In een competitie waarin sv Houtwijk het gehele seizoen oppermachtig was speelde de formatie van trainer Hasan Amhayi een redelijke rol van betekenis. Het seizoen zou echter nooit worden afgemaakt want na de uitbraak van het coronavirus (begin maart 2020) lag een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot de zomer toe te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot hierdoor ook dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen zou dan iedere club, dus ook GSC-ESDO, in dezelfde klasse uitkomen als bij de start van dit seizoen.

Het eerste elftal van GSC-ESDO speelde de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op 7 maart 2020. Tegenstander HMSH werd op die dag met 6-3 verslagen. Op dat moment had het team van trainer Amhayi van de 16 wedstrijden er 11 gewonnen en 5 verloren. Met 33 punten en een doelsaldo van 47 voor en 23 tegen, stond men op de derde positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten sinds 19 maart onder meer alle sportkantines vanaf die dag weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven daarom bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij aanwezig mochten zijn.

Op donderdag 2 juli 2020 vond er bij GSC-ESDO de Algemene Ledenvergadering plaats. Tijdens deze ALV maakte het demissionair van de club kenbaar zich niet verkiesbaar te stellen voor een nieuw te vormen bestuur. De volgende kandidaten werden door de aanwezige leden unaniem gekozen om het nieuwe bestuur van GSC-ESDO te vormen: Hassan Ait El Hadj (voorzitter en penningmeester), Younes Haouach (secretaris), Abdelkader Achahbar (algemeen bestuurslid) en Boughalab el Haddadi (algemeen bestuurslid).

<

De competitie-Indeling van de GSC-ESDO 1 voor het seizoen 2020-2021 in de zaterdag 4e Klasse E was als volgt: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, PGS/VOGEL, Quintus, RAS, RVC Celeritas, Semper Altius, Toofan en VCS. Een mooie poule dus met vele Haagse derby’s.

De bekende  Ali Boussaboun (oud prof-voetballer van o.a. ADO Den Haag, FC Groningen en Feyenoord) was voor dit seizoen aangetrokken als trainer, maar Ali was nog fit genoeg om ook als voetballer nog actief te zijn voor GSC-ESDO 1.

>

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef GSC-ESDO voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen in en op zaterdag kwam men met 2 seniorenelftallen uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2 JO16, 1 JO14, 1 JO13, 3 JO12, 2 JO11, 2 JO10, 2 JO9, 2 JO8 en 2 JO7-teams.

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zaterdag 4e klasse F waren: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, MSV’71, Maasdijk, ODB, PGS/Vogel, Quintus, Toofan, VCS en Wanica Star.

<

>

Seizoen 2022-2023

GSC/ESDO schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en 1 elftal onder de 23 jaar in en voor de zondagcompetitie 4 seniorenelftallen. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO18, 1 JO15, 1 JO14, 2 JO13, 2 JO12, 2 JO11, 2 JO10, 2 JO9, 2 JO8 en 2 JO7 teams.

De poule-indeling competitie van de zaterdag 5e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: ASW, DVC, Gouderak, GSC/ESDO, HDV, Moordrecht, ONA, Quick, REMO, SVO Buytenpark, Toofan, De Ster, Wanica Star en WIK.

De formatie van trainer-speler Ali Boussaboun kende een uitstekende eerste seizoenshelft en ging uiteindelijk dan ook met 31 punten uit 11 duels (doelsaldo 46 voor en 9 tegen) als trotste koploper van de 5e Klasse B de winterstop in. De achtervolgers van GSC-ESDO waren op dat moment ONA (30 punten) en Quick (26).

Later hier meer ……

Seizoen 2023-2024

>

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

Door op zaterdag 18 mei 2024 met maar liefst met 15-0 het inhaalduel tegen sv Madestein te winnen wist GSC/ESDO de 1e Periodetitel op zijn naam te schrijven en ging het zodoende de nacompetitie in. 

<

 

Van GSC ESDO hebben wij helaas nog niet veel historie kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van deze amateurclub neem dan a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com  Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn natuurlijk van harte welkom.

Palmares GSC ESDO:

Kampioenschappen
1996-1997 5e Klasse B
2006-2007 5e Klasse B
2009-2010 4e Klasse D
2013-2014 3e Klasse C

Andere prestaie’s:

Parade der trainers bij GSC-ESDO zondag:

1995-1996 Hans Terbeek / John Grünholz
1996-1997 John Grünholz
1997-1998 John Grünholz
1998-1999 John Grünholz
1999-2000 John van Zweden
2000-2001 John van Zweden
2001-2002 John van Zweden / ? (a.i.)
2002-2003 Ton van der Veer / Wim van der Toorn (a.i.)
2003-2004 Jan Moes
2004-2005 Jan Moes
2005-2006 Mohammed Faik en Mohammed Sali
2006-2007 Mohammed Faik en Mohammed Sali
2007-2008 Mohammed Faik en Mohammed Sali
2008-2009 Mohammed Faik en Mohammed Sali
2009-2010 Hassan Amhayi
2010-2011 Hassan Amhayi
2011-2012 Hassan Amhayi
2012-2013 Hassan Amhayi
2013-2014 Huib van Oostrum Soede
2014-2015 Huib van Oostrum Soede (tot 25-02-2015) / Hassan Amhayi (a.i.)
2015-2016 Hassan Amhayi en Daniël Benesty
2016-2017 Hassan Amhayi
2017-2018 Jilali Laari
2018-2019 Mustapha el Milesse

Parade der trainers GSC-ESDO zaterdag:

2016-2017 ?
2017-2018 Hassan Amhayi
2018-2019 Hassan Amhayi
2019-2020 Hassan Amhayi
2020-2021 Ali Boussaboun
2021-2022 Ali Boussaboun
2022-2023 Ali Boussaboun

Parade der voorzitters bij GSC ESDO:

1995-???? Nico Vergeer
???? – ???? ?
???? -2006 Richard Visser
2006-2016 Hassan Amhayi
2016- ? Adil Koubaa
2020-heden Hassan Ait El Hadj

Terreinen waar GSC-ESDO heeft gespeeld:

Volgt nog….

Ereleden GSC ESDO:

Ron Nesselaar
Bas Reedijk
Harry Nieuwenburg
Jaap van Leeuwen

Lid van verdienste GSC ESDO:

?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek………….