De oprichting van R.s.v. De Flamingo’s
In de begin vijftiger jaren leefde bij de verenigingen V.D.V. (Verenigd door Vriendschap) en de Spoorwegen de gedachte om als gevolg van het geringe beschikbare kader (ja, ook toen) de mogelijkheden te bezien om tot een fusie te geraken. In 1954 is alles in een stroomversnelling gekomen ook al door een ophanden zijnde verhuizing van V.D.V. aan de Fruitweg in Den Haag. Aangezien er al vele goede contacten bestonden tussen beide clubs vond na enkele voorbesprekingen op 1 juni 1954 de uiteindelijke oprichtingsvergadering plaats in hotel Kuys Witzenburg op de grens van Rijswijk en Den Haag. Deze plaats werd gekozen om ons Rijswijkse Sportvereniging te kunnen noemen. Verschillende zaken moesten worden geregeld. Allereerst de clubkleuren. Als voorbeeld golden toen de kleuren van Arsenal. Dat de vrouwen ook hun steentje bijdroegen blijkt uit het feit dat de naam “de Flamingo’s” door mevrouw Adri de Leijster werd bedacht.
In die periode had het latere Holland Sport ook de naam “de Flamingo’s” gekozen. Zij kregen echter geen toestemming van de K.N.V.B. om deze naam te voeren omdat die naam net was vergeven. De naam van het clubblad werd “de Spil”.
De velden van de Voetbalvereniging Spoorwegen lagen aan de Rotterdamseweg bij de Hoornbrug en waren in de beginfase de thuisbasis van de jonge vereniging. Achter het veld lag een speedwaybaan, voorheen de Rijswijkse wielerbaan.
Het clubgebouw aan de Rotterdamseweg bij de Hoornbrug.
Seizoen 1954-1955
>
Het eerste elftal van De Flamingo’s startte in seizoen 1954-1955 in de zondag 1e Klasse A van de HVB en moest het hierin opnemen tegen DVC, GDS, HDV, sv De Jagers, Oliveo, SVH, Texas en VELO.
GDS was dit seizoen met 27 punten uit (slechts) 16 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. De mannen van De Flamingo’s presteerden in het eerste seizoen van de fusieclub naar behoren want van de 16 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 18 punten, en de doelcijfers van 47 voor en 27 tegen, eindigde men op een keurige derde positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1955-1956
>
De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1955-1956 uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DWO, ESDO, De Flamingo’s, HMSH, sv De Jagers, Oosterboys, Oranjeplein, SVH, Texas en Wippolder.
Had het vlaggenschip van De Flamingo’s vorig seizoen de pech dat GDS in de competitie oppermachtig was, dit seizoen stak Oranjeplein qua prestaties met kop en schouders ver boven de rest uit en werd zodoende met 33 punten kampioen van de 1e Klasse A. De Flamingo’s presteerde ook goed want van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden wist men er 11 in winst om te zetten, speelde 3x gelijk en werd er 6x verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers van 51 voor en 40 tegen, eindigde De Flamingo’s wederom op de derde positie van de ranglijst. De sv De Jagers eindigde met 26 punten op de tweede plaats.
<
Seizoen 1956-1957
>
In het seizoen 1956-1957 was de zondag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, BTC, DWO, De Flamingo’s, GONA, HMSH, Paraat, TEDO, Texas, De Valkeniers, VELO en Wippolder.
VELO en DWO waren dit seizoen met 36 punten uit 22 wedstrijden oppermachtig en eindigde gezamenlijk op de eerste positie van de ranglijst. Er volgde dus een beslissingswedstrijd om het kampioenschap die door VELO met 4-1 gewonnen werd. Ook de mannen van De Flamingo’s kende weer een goed seizoen want van 22 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 31 punten, en de doelcijfers van 55 voor en 30 tegen, eindigde men voor de derde maal op rij op een derde positie van de ranglijst.
<
Toernooi winnaar veteranenelftal R.S.V.de Flamingo’s in seizoen 1956-1957. Staand: Joop vd Harst, Piet Zittersteijn, Eef Vrije,?, Joop Schrok,?, Aad vd Sloot. Zittend: Gerard Smit,?, Wim la Faille, Arie Kerkhof, Koos vd IJssel.
Seizoen 1957-1958
>
De HVB had voor het seizoen 1957-1958 de indeling van de zondag 1e Klasse B als volgt samengesteld: De Adelaars, Concordia, De Flamingo’s, GDS, GONA, De Jagers, Oliveo, Paraat, Postalia, RKDEO, SOA, TEDO en VOGEL.
<
Seizoen 1958-1959
>
De indeling van De Flamingo’s 1 voor het seizoen 1958-1959 in de zondag 1e Klasse B van de HVB luidde als volgt; DVC, DWO, ESDO, De Flamingo’s, HDV, sv De Jagers, Kranenburg, Oliveo, RKDEO, SOA, SVH, De Valkeniers en Zwart Blauw.
Het eerste elftal van De Flamingo’s speelde een anonieme rol dit seizoen in de 1e Klasse van de HVB. Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden wist men er 7 te winnen, 7 gelijk te spelen en 10 te verliezen. Met 21 punten, en de doelcijfers van 48 voor en 50 tegen, eindigde men in de middenmoot op een zevende positie van de ranglijst.
Het bestuur eind jaren 50 van R.S.V.de Flamingo’s: v.l.n.r: ?, Piet Zittersteijn, Dries de Leijster, Joop van der Harst, ?, Aad van der Sloot, de hr.Nakken, Toon van den IJssel en Wim la Faille.
<
Seizoen 1959-1960
>
Nog steeds kwam het vlaggenschip van De Flamingo’s uit in de zondag 1e Klasse van de HVB. De 1e Klasse A was in het seizoen 1959-1960 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Concordia, DHBRK, DVC, ESDO, De Flamingo’s, GDS, HDV, OSC, SOA, TEDO en Verburch.
Wederom speelde het eerste elftal van De Flamingo’s geen rol van betekenis in de competitie. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 18 punten, en de doelcijfers 36 voor en 53 tegen, eindigde men op een zevende positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1960-1961
>
In het seizoen 1960-1961 was de zondag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Delfia, DHBRK, DWO, De Flamingo’s, HMSH, sv De Jagers, Marathon, OSC, SVH en Texas.
De prestaties van De Flamingo’s 1 verschilden niet veel van de voorgaande seizoenen waardoor men wederom in de middenmoot eindigde. Ditmaal werden van de 20 competitiewedstrijden er 6 gewonnen, speelde men 5x gelijk en werd er 9x verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers van 36 voor en 42 tegen, eindigde De Flamingo’s op een zesde positie van de 1e Klasse A.
<
Seizoen 1961-1962
>
De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1961-1962 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, DHBRK, Duindorp SV, DVC, De Flamingo’s, HDV, HPSV, sv De Jagers, Postalia, SOA en De Valkeniers.
Van de 19 competitiewedstrijden (de laatste competitiewedstrijd “om des keizers baard” werd niet meer gespeeld) werden er 5 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 17 punten, en de doelcijfers van 41 voor en 49 tegen, eindigde De Flamingo’s 1 op de zevende positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1962-1963
In 1962 verhuist de RKSV Juventas van Ockenburgh naar de Rotterdamseweg (overkant Hoornbrug) waar voorheen de Flamingo’s hadden gespeeld.
In de beginjaren werd het gezicht van de club vooral bepaald door verschillende familie’s, met name de Nakkens, de Zittersteijns, de Leijsters, de Kerkhofs, van Dullemens, van den IJssels en Ruis. Ongetwijfeld worden er een paar vergeten.
Het verenigingsleven stond in die dagen op een behoorlijk hoog peil en de bereidheid van de leden om iets te doen bleek uit het spekken van de clubkas om tijdens de toenmalige ILSY-vliegfeesten op Ypenburg het veld te herscheppen in een grote fietsenstalling.
De trainingsverlichting waren oude carbidlantaarns, die eerst aan palen omhoog gehesen moesten worden. Omkleden gebeurde in een oude spoorwagon en het waswater moest eerst worden opgepompt.
De indeling van De Flamingo’s 1 voor het seizoen 1962-1963 in de zondag 1e Klasse A van de HVB luidde als volgt; DVC, DWO, De Flamingo’s, GDS, GSC, sv De Jagers, ODB, Postalia, SOA, VDS, Wippolder en Zwart Blauw.
De Flamingo’s kende een uiterst moeizaam seizoen en wist zich, met de hakken over de sloot, net in veiligheid te spelen wat betreft degradatie naar de 2e Klasse. Van de 22 competitiewedstrijden won men er 5, speelde 4 keer gelijk en werd er maar liefst 13 keer verloren. Met 14 punten, en de doelcijfers van 43 voor en 70 tegen, eindigde De Flamingo’s op de elfde en voorlaatste positie van de 1e Klasse A. Dus was net 1 punt meer dan degradant sv De Jagers.
Seizoen 1963-1964
>
Het eerste elftal van De Flamingo’s werd in het seizoen 1963-1964 ingedeeld in de zondag 1e Klasse A van de HVB met daarin als tegenstanders; BTC, Cromvliet, DUNO, DVC, GDS, ODB, De Ooievaars, De Valkeniers, VDS en VVP.
Wist het eerste elftal van De Flamingo’s zich vorig seizoen op het laatste nippertje in veiligheid te spelen, in het seizoen 1963-1964 ging het dan toch mis. Bijna het gehele seizoen bezette men de laatste plaats van de ranglijst in de 1e Klasse A en moest dit uiteindelijk bekopen met degradatie naar de 2e Klasse HVB.
Van de 20 competitiewedstrijden wist De Flamingo’s er 5 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er maar liefst 13 keer verloren. Met 12 punten, en een doelgemiddelde van 37 voor en 77 tegen, eindigde men dus op een elfde- en laatste positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1964-1965
>
Na de degradatie in seizoen 1963-1964 werd het vlaggenschip van De Flamingo’s voor dit seizoen ingedeeld in de zondag 2e Klasse B van de HVB, en trof hierin de volgende tegenstanders: Felicitas, GONA, Groen Wit’58, NIVO, SEP, SVH, TEDO, VOGEL en WIK.
Van de uiteindelijk 18 competitiewedstrijden wist De Flamingo’s er 10 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 6 keer verloren. Met 22 punten, en de doelcijfers 44-29, eindigde men op een vierde positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1965-1966
>
<
Een elftal van R.S.V.de Flamingo’smet o.a.Eef Vrije, Wim la Faille en Guus Nakken.
In de begin zestiger jaren werd de verhuizing van de Rotterdamseweg bij de Hoornbrug naar sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg in Rijswijk bewerkstelligd. Het veld + kantine aan de Rotterdamseweg werd overgenomen in 1962 door de RKSV Juventas (voorheen spelend op Ockenburgh).
De sportieve prestaties bleven in die tijd wat achter, immers kort na de verhuizing degradeerde het eerste elftal van de zondag naar de tweede klasse. Het was echter van korte duur, want kort daarop wisten we twee keer achtereen te promoveren en speelden we voor het eerst in wat we toen noemden de “grote KNVB”.
Er kwam een nieuw clubhuis op de plaats waar later RVC en later Haaglandia) zijn gaan spelen. Door veel zelfwerkzaamheid werd een mooie accommodatie verkregen.
Halverwege de zestiger jaren vond er voor de A-jeugd om het jaar een uitwisseling plaats met Duitse voetbalverenigingen in b.v. Idar-Oberstein en Kamen.
Voor de jeugd werden jaarlijks toernooien georganiseerd, waarvan het Nakken-toernooi de bekendste was.
Het 1e elftal van van R.S.V.de Flamingo’s in 1965 aan de Schaapweg. Staand v.l.n.r: trainer Jan Becker, George Bodman, Simon Dreier, Joop Schreur, Dick Zittersteijn, ?, Ben Venema, Wim Stevens. Zittend: Wim Jehee, Ger Lut, Wim IJzendoorn, Jan Wigleven, Ger van Meeteren.
Seizoen 1966-1967
>
De indeling van De Flamingo’s 1 voor het seizoen 1966-1967 in de zondag 1e Klasse A van de HVB luidde als volgt; BTC, Concordia, Cromvliet, DHBRK, DWO, De Flamingo’s, Full Speed, GONA, Te Werve en sv Voorburg.
Samen met BTC, Concordia en GONA werd er lange tijd om het kampioenschap gestreden. Pas op de laatste wedstrijddag viel de beslissing en was het GONA (24 punten) die er met het kampioenschap van door ging. Zowel De Flamingo’s, Concordia als BTC eindigden met 22 punten op een gedeelde tweede positie van de ranglijst. Van de 18 competitiewedstrijden wist De Flamingo’s er 8 te winnen, 6 gelijk te spelen en werd er 4 keer verloren. Zoals gezegd behaalde De Flamingo’s dus 22 punten met een doelsaldo van 30 voor en 17 tegen.
Omdat ook de nummer twee van de eindranglijst rechtstreeks zou promoveren volgde er dus een halve beslissingscompetitie. BTC tegen Concordia eindigde in 1-2 en vervolgens wist De Flamingo’s met 2-0 te winnen van BTC. De finale ging dus uiteindelijk tussen Concordia en De Flamingo’s. De Rijswijkse club won met 2-0 en promoveerde hiermee naar de 4e Klasse van de KNVB.
Het eerste elftal van R.S.V.de Flamingo’s promotie seizoen 1966-1967 naar de 4e Klasse KNVB. Staand v.l.n.r: trainer Jan Becker, Wim IJzendoorn, Simon Venema, Harry Vermeer, Frico Sybrandy, Dick Zittersteijn, verzorger Harry Cornelisse. Zittend v.l.n.r: Ed Boon, Ger Lut, Piet Baartman, Pim de Vringer, Ton Smit, Ben Venema.
>
Seizoen 1968-1969
>
De zondag 4e Klasse E van de KNVB was in het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: Exelsior’20, De Flamingo’s, GONA, Kranenburg, Oranjeplein, RKWIK, Spoorwijk, Texas, Vios en Zwart Blauw.
<
Seizoen 1969-1970
>
De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1969-1970 uit de volgende clubs samengesteld: ASC, Cromvliet, DSO, De Flamingo’s, GDA, HMSH, Hoek van Holland, De Postduiven, VVP, VVSB en sv Wassenaar.
<
Seizoen 1970-1971
Bij aanvang van seizoen 1970-1971 bestond de Flamingo’s uit: 8 seniorenteams. De jeugdafdeling was samengesteld uit 2 A-, 2 B-, 2 C-, 2 welpen (D)- en 2 pupillen-elftallen.
In het seizoen 1970-1971 was de zondag 4e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Altior, BMT, ESDO, De Flamingo’s, GDA, Graaf Willem II VAC, Kranenburg, Rijpwetering, Spoorwijk, VTL en VVP.
Het eerste elftal van De Flamingo’s presteerde erg matig dit seizoen. Van de 20 competitiewedstrijden wist men er 5 in winst om te zetten, werd er 5x gelijk gespeeld en 10x verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 33-38, eindigde de rood-witte formatie op de voorlaatste positie van de 4e Klasse B. Dit was nog net voor Graaf Willem II VAC dat met 12 punten degradeerde.
Seizoen 1971-1972
Het was alweer 10 jaar geleden dat er overal in Nederland damesvoetbalelftallen werden opgericht. Echter omdat het ontbrak aan een goede organisatie verdween het competitievoetbal voor dames alweer na een paar maanden. In 1971 werd de draad weer opgepakt en werd er in Nederland een poging ondernomen om deze (toen) typische mannelijk sport ook weer door de dames te laten beoefenen. In West Duitsland en Zwitserland bestond immers al een aparte sectie damesvoetbal.
Als het damesvoetbal nu wel echt van de grond zou gaan komen dan wilde de Rsv Flamingo’s hiermee niet achterblijven en ook de dames de gelegenheid gaan bieden om deze sport te gaan beoefenen. De dames die graag in competitieverband wilde gaan voetballen konden zich dit seizoen konden zich schriftelijk aanmelden bij de secretaris van De Flamingo’s.
In februari 1972 telde Rsv Flamingo’s genoeg voetbalsters om een dameselftal op te richten. Op zondag 5 maart 1972 was het dan zover! De KNVB startte op zondag 5 mei 1972 met een bekercompetitie voor vrouwenteams. De dames van De Flamingo’s werden ingedeeld in een poule met KFC’71, Delfia, Delft, Spoorwijk en Celeritas. Gespeeld werd er met een iets kleinere bal (een 4tje) en de wedstrijden duurden 2x een half uur.
>
<
Seizoen 1972-1973
Er volgde toen een periode van betrekkelijke rust totdat De Flamingo’s begin zeventiger jaren, via een erg ingewikkelde ruil, het toenmalige RVC clubhuis betrokken. Dit clubhuis lag aan de andere kant van het Prinses Irene sportpark, naast voetbalvereniging Rijswijk. Onze oude kantine ging naar DVJ.
De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, BEC, Cromvliet, Exelsior’20, De Flamingo’s, Gr. Will. 2 Vac, Groeneweg, Kranenburg, Paraat, Rijswijk en Wassenaar.
In 1972 werd Harrie Cornelisse gekozen tot de nieuwe voorzitter van De Flamingo’s. De heer Cornelisse zou uiteindelijk van 1972 tot 1989 de voorzittershamer hanteren en is daarmee de langst zittende voorzitter van de vereniging geweest.
<
De eerste jaren van het damesvoetbal bij De Flamingo’s waren erg goed te noemen, getuige het algemeen kampioenschap van Den Haag in het seizoen 1972-1973.
Seizoen 1973-1974
>
De zondag-Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1973-1974 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Duindorp SV, De Flamingo’s, GONA, Hoek van Holland, Juventas, Oliveo, De Ooievaars, Oranje Blauw, Postalia, Steeds Voorwaarts, VDS, sv Voorburg en Wit Blauw.
In dit seizoen zouden de nummers 1 t/m 5 van de eindranglijst van de Hoofdklasse rechtstreeks promoveren naar de KNVB. Een geweldige kans dus voor het vlaggenschip van De Flamingo’s om na één seizoen weer terug te keren op KNVB-niveau. Het was tijdens de competitie spannend maar uiteindelijk wisten de mannen van trainer Wim Pisters het niet te halen en eindigde als zesde op de ranglijst.
Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde men 9 keer gelijk en werd er 7 maal verloren. Met 29 punten, en de doelcijfers 39-35, eindigde De Flamingo’s 1 achter kampioen Steeds Voorwaarts (39 punten), Hoek van Holland (35), Postalia (34), De Ooievaars (33) en sv Voorburg (32).
<
Seizoen 1974-1975
>
De Flamingo’s baarde voor aanvang van het seizoen 1974-1975 opzien in de Haagse regio. Het vlaggenschip van de Rijswijkse club, die vorig seizoen de terugkeer naar de KNVB net niet kon bewerkstelligen, zag zijn selectie aardig versterkt worden. Zo kwamen o.a. zes spelers (de gebroeders Jan, Henk, Rinus en Cees Sprenger, alsmede Koos de Boer en John van Rijn) over van PZH. Trainer Simon Venema had er nog een jaartje aan vast geplakt!
Flamingo’s 1 seizoen 1974-1975. Staand v.l.n.r.: Harry Cornelisse, Gerard Hofstede, Hans, Jelle Troost,John Minkman, Ton Smit, Rob van Zanten, Rob v.d.Ham, trainer Simon Venema en Piet Zittersteijn. Zittend v.l.n.r: Ad Groenewegen, Ger Lut, Harry Kuip, Kees Slappendel, Ben Venema en Theo Dijkhuizen.
<
Seizoen 1975-1976
>
Seizoen 1975-1976 stond het 1e elftal lange tijd in de onderste regionen van de zondag Hoofdklasse HVB. Handhaving kon alleen nog als de laatste 5 wedstrijden werden gewonnen. De 1e van die reeks was tegen koploper Paraat, die verrassend met 7-0 werd verslagen. Ook de overige 4 wedstrijden werden gewonnen zodat Flamingo’s toch behouden werd voor de Hoofdklasse HVB.
<
In het seizoen 1975-1976 werden de dames van De Flamingo’s wederom kampioen, met dien verstande dat het toen het zaalkampioenschap van Den Haag betrof. Na dit behaalde kampioenschap mochten de dames meedoen aan het Algemeen Kampioenschap van Nederland.
Voor de jeugd, inclusief het dameselftal, werden in de jaren zeventig diverse reizen naar het buitenland georganiseerd. Zo ging men o.a. naar Tjechoslowakije, Denemarken en Frankrijk.
Seizoen 1976-1977
>
De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, De Flamingo’s, GDA, GSC, HDV, Oliveo, De Ooievaars, OSC, Quick Steps, De Valkeniers, WIK en Wippolder.
Na de handhaving in het vorige seizoen in de Hoofdklasse van de HVB werden de goede resultaten in het seizoen 1976-1977 voortgezet. Het 1e elftal van De Flamingo’s kende een uitstekend seizoen want van de 24 competitiewedstrijden werden er maar liefst 16 in winst omgezet, 5 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 37 punten, en een doelsaldo van 54 voor en 20 tegen, eindigde De Flamingo’s, na een nek-aan-nek-race met De Valkeniers, uiteindelijk op de eerste plaats in de Hoofdklasse zondag HVB. Met 3 punten voorsprong op De Valkeniers kon dus de kampioensvlag in top en promoveerde de mannen van trainer Wim IJzendoorn hiermee voor de tweede maal in haar bestaan naar de 4e Klasse van de KNVB.
Het 1e elftal kampioen seizoen 1976-1977, promotie naar de KNVB. Staand v.l.n.r.: Joop Slootweg, Peter Kerkhof, Hans van Rijn, Jan Bekker, Cees Slappendel, Harrie Cornelisse, Ton Ruis, Fred Reith, John Minkman, Dick Zittersteijn, Rob van Zanten en trainer Wim IJzendoorn, Zittend v.l.n.r.: verzorger Arthur Paulides, Bert Verbeek, Cor Rutgerink, Ad Groenewegen, Ger Lut, Harry Kuip en Martin Cornelisse.
Seizoen 1977-1978
>
De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, ASC, Bernardus, BMT, De Flamingo’s, Paraat, Postalia, Randstad Sport, SVLV, Tonegido, UDO en De Valkeniers.
Hoe succesvol het eerste elftal van De Flamingo’s vorig seizoen in de HVB ook was, met het voetballen in de KNVB klassen kwamen blijkbaar andere aspecten bij kijken. De 4e Klasse KNVB was voor De Flamingo’s net iets te hoog gegrepen en zodoende degradeerde het vlaggenschip alweer na één seizoen KNVB-voetbal weer naar “de Afdeling”, de Hoofdklasse van de HVB.
Van de 22 competitiewedstrijden wist men er slechts 6 in winst om te zetten, werd er 5 keer gelijk gespeeld en 11 keer verloren. Met 17 punten, en een doelsaldo van 20 voor en 35 tegen, eindigde men dan ook op de laatste positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1978-1979
>
De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, ESDO, De Flamingo’s, GDA, Kranenburg, Oranje Blauw, OSC, Quick Steps, SVDHB, Steeds Voorwaarts en Westerkwartier.
<
Veteranenelftal kampioen R.S.V.de Flamingo’s seizoen 1978/1979. Staand v.l.n.r.:?, Toon Fokkens, Jan Ruis, Anton Koster, Daan de Drijver, Piet Zittersteijn Zittend v.l.n.r.:?, Jan Voormeulen,?,?,Hans Voormeulen, Koos vd Sman.
Seizoen 1979-1980
>
De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Cromvliet, DWO, ESDO, De Flamingo’s, GDA, GONA, Kranenburg, Oranje Blauw, Paraat, Steeds Voorwaarts, De Valkeniers en Westerkwartier.
In dit seizoen zouden de bovenste twee clubs in de eindranglijst promoveren naar de 4e Klasse KNVB. Helaas was dit echter niet weggelegd voor De Flamingo’s want het eerste elftal wist van de 24 competitiewedstrijden er 9 te winnen, 6 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 24 punten en een doelsaldo van 29 voor en 28 tegen eindigde men op een zevende positie van de ranglijst. Kampioen Steeds Voorwaarts (36 punten) en nummer 2 Westerkwartier (32 punten) promoveerden naar de KNVB.
<
Seizoen 1980-1981
>
De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Cromvliet, Esdo, De Flamingo’s, GDA, GONA, Kranenburg, Oranje Blauw, Postalia, SEP, SOA en VVP.
<
Seizoen 1981-1982
>
De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs samengesteld: Cromvliet, DWO, de Flamingo’s, Full Speed, GDA, GONA, Graaf Willem II VAC, Kranenburg, Oranje Blauw, SEP, SOA, Westerkwartier, Wippolder en Zwart Blauw.
De Flamingo’s 1 seizoen 1981/1982. Staand v.l.n.r: begeleider Cor Rutgerink, John Minkman, Koos de Boer, Harry Kuip, Dick Ypey, Cees Slappendel, Teunenbroek, Dick Zittersteijn, Joop Slootweg en trainer Wim Hoogenraat. Zittend v.l.n.r: Rob van Zanten, Ron van der Henst, Ab Berkhuysen, Fred Reith, Ruud Mojet, Ronald Hoogenraat en Harry David Richard.
Seizoen 1982-1983
>
De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Cromvliet, De Flamingo’s, Graaf Willem II VAC, Kranenburg, Naaldwijk, Oranje Blauw, SEP, SOA, VVM, WEsterkwartier, Wippolder, WIK en Zwart Blauw.
<
Vanaf dit seizoen doet een veteranenelftal van de R.S.V. de Flamingo’s mee aan het Jan Kuppen Vogeltoernooi. De oorsprong van dit traditierijke veteranen-voetbaltoernooi is uit 1981. Deelnemers aan dit toernooi waren verenigingen met een vogelnaam, zoals o.a. de Kraanvogels, de Geluksvogels, de Rietvogels, de Postduiven en de Muss(ch)en.
Seizoen 1983-1984
>
De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel, Duindorp SV, De Flamingo’s, Kranenburg, Naaldwijk, Oranje Blauw, SEP, TEDO, VVM, Wassenaar, WIK en Westerkwartier.
De Flamingo’s begonnen uitstekend aan de competitie want in de eerste competitiewedstrijd heersten de Rijswijkers thuis tegen Naaldwijk op alle fronten en stuurde zodoende de Westlanders met een 5-1 nederlaag huiswaarts. Harrie David Richard scoorde in deze wedstrijd tweemaal. De overige doelpuntenmakers kwamen op naam van Peter van Deventer, Wim IJzendoorn en Ron van der Henst.
Nadat de Flamingo’s ook SEP in haar tweede wedstrijd op een 5-2 nederlaag trakteerde was men, samen met debutant TEDO, nog de enige twee clubs in de Hoofdklasse HVB zonder puntenverlies. De Flamingo’s en Tedo verstevigde in de derde competitieronde zelfs hun voorsprong door beide te winnen. Het team van trainer Willem Hoogenraad boekte haar derde overwinning (1-0) tegen sv Wassenaar. “Matchwinner” in deze wedstrijd was Ron van der Henst. De Flamingo’s wist ook de vierde wedstrijd op rij te winnen want thuis tegen Kranenburg werd het 4-2. Met 8 punten uit 4 wedstrijden bevestigde de Rijswijkse club dat het dit seizoen tot één van de kanshebbers was voor de titel in de zondag Hoofdklasse HVB.
Koploper De Flamingo’s verspeelde in de vijfde competitieronde dan toch haar eerste punt want bij Zwart Blauw bleef men op 0-0 steken. Na vervolgens de 2-0 overwinning op VVM leek De Flamingo’s op rozen te zitten want de achtervolgers TEDO, Kranenburg en Westerkwartier bleven maar punten morsen. Zodoende had de Rijswijkse club na zes wedstrijden al een voorsprong op de nummer twee op de ranglijst van maar liefst vijf punten.
Aan de zegereeks leek maar geen einde te komen want ook Archipel werd met 2-1 geklopt. De superieure leider van de HVB-Hoofdklasse speelde vervolgens 2-2 gelijk tegen debutant Duindorp SV maar een week later volgde er wederom een schitterend resultaat. Bij en tegen streekgenoot (en concurrent) TEDO werd het 1-3 en vervolgens werd er ook nog met 1-0 gewonnen van WIK.
Toch kon het op een gegeven moment niet uitblijven en liep De Flamingo’s tegen haar eerste competitienederlaag op. Dat dit uitgerekend tegen degradatiekandidaat Oranje Blauw was, was wel opvallend. Tegen het team van trainer Aad Mansveld ging de gedoodverfde kampioen met 2-1 ten onder. Na deze misstap herstelde het team van trainer Hoogenraad zich weer uitstekend door vervolgens concurrent Westerkwartier op een grote 6-1 nederlaag te trakteren. Ook de dertiende wedstrijd wist koploper De Flamingo’s te winnen. Tegen Duindorp SV werd een 2-0 zege geboekt zodat de Rijswijkers met een straatlengte voorsprong de winterstop ingingen.
De stand bovenin de zondag Hoofdklasse HVB was n.l. als volgt: 1. De Flamingo’s 13-22, 2. sv Wassenaar 11-15, 3. TEDO 12-14 en 4. ADS 12-13.
Na de winterstop ging De Flamingo’s onverminderd door met winnen. Zo werden TEDO (2-1), ADS (2-0), SEP (0-1) en sv Wassenaar (0-4) aan de zegekar gebonden. Na de geweldige zege bij concurrent sv Wassenaar stond De Flamingo’s al met één been in de KNVB-klasse. De formatie van Willem Hoogenraad had nu namelijk nog maar zes punten nodig om zich kampioen te mogen gaan noemen.
Was het gemakzucht of waren het de zenuwen? Feit was wel dat De Flamingo’s met het zicht van de haven ineens punten ging verspelen. Tegen hekkensluiter sv Naaldwijk werd namelijk verrassend met 2-1. Vervolgens werd ADS-De Flamingo’s 0-0 en werd er kansloos met 3-0 van Kranenburg verloren. De hierop volgende inhaalwedstrijd tegen Westerkwartier eindigde in Kijkduin in een 3-3 gelijkspel. Een onverwachte mindere periode dus voor de Rijswijkers die blij moesten zijn de de voorsprong op de concurrentie ooit dertien punten bedroeg want anders….
In de volgende speelronde won De Flamingo’s nipt met 2-1 van degradatiekandidaat Oranje Blauw. Omdat Kranenburg in deze ronde met 5-3 van sv Wassenaar wist te winnen was de promotie voor De Flamingo’s nu sowieso een feit. Immers, de nummers 1 en 2 uit de zondag Hoofdklasse HVB promoveerde automatisch naar de KNVB. Nu nog het kampioenschap binnenhalen dus!
Helaas viel de beslissing voor wat betreft het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse van de HVB voor de Rijswijkse club niet zo leuk uit. Op donderdag 26 april 1984 kon De Flamingo’s op eigen terrein tegen Archipel de titel binnenhalen. Echter op zaterdag 21 april moest de inhaalwedstrijd Naaldwijk-Duindorp SV gespeeld worden. De hele Rijswijkse ploeg ging kijken bij degradatiekandidaat Naaldwijk en zagen geheel onverwacht een Westlandse overwinning. Dit betekende dat De Flamingo’s zonder te spelen nu al kampioen was. Een regelrechte teleurstelling voor trainer Willem Hoogenraad en zijn mannen want men had liever door zelf te voetballen het kampioenschap willen binnenhalen.
De Flamingo’s 1 kampioen seizoen 1983-1984. Staand v.l.n.r.: Jan van Bleiswyk, Joop Slootweg, Ted de Boer, Ruud Bergakker, Peter van Deventer, Kees Slappendel, Koos de Boer, Emiel Bakker, Ab Berkhuijzen, André Bal, John Minkman, verzorger Ron, Cor Rutgrink en trainer Wim Hoogenraat. Zittend v.l.n.r.: Ben Brussaard, Wim de Boer, Harry David Richard, Dick Ypey, Ton Arbouw, Eric van Beuningen, Ron van der Henst en Bill ‘t Hart.
Op donderdagavond 26 april stond dus de wedstrijd De Flamingo’s-Archipel op het programma. Voor aanvang van deze wedstrijd werd het hele team gehuldigd en ontvingen de spelers bloemen van de Rijswijkse wethouder van sportzaken mevrouw Vredenberg. De zogenaamde kampioenswedstrijd eindigde in een zoveelste deceptie want Archipel wist met 3-2 te winnen.
Het seizoen ging voor De Flamingo’s als een nachtkaars uit want ook de hierop volgende competitiewedstrijd werd door de kampioen verloren. Bij VVM werd het n.l. na een 0-0 ruststand uiteindelijk 3-1 voor VVM.
In de laatste wedstrijd van het seizoen behaalde De Flamingo’s dan toch nog een overwinning. Thuis tegen Zwart Blauw werd het 2-0 door doelpunten van Ron van der Henst en Koos de Boer.
Van de 26 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 16 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 37 punten, en de doelcijfers van 54 voor en 28 tegen, behaalde De Flamingo’s zoals gezegd het kampioenschap van de zondag Hoofdklasse HVB binnen en promoveerde hiermee naar de 4e Klasse van de KNVB.
Seizoen 1984-1985
>
De A-selectie van De Flamingo’s bestond dit seizoen uit: Mustafa Aras (21), Ton Arbouw (24), Eddy Bakker (22), Emiel Bakker (21), Andre Bal (20), Ab Berckhuijsen (28), Eric van Beuningen (21), Koos de Boer (31), Ted de Boer (21), Hubert Bogeman (22), Peter van Deventer (25), Billy ‘t Hart (22), Ron van der Henst (23), Karel Holstein (22), Wim Ijzendoorn (23), Paul de Vriend (23) en Dick Ypey (26).
<
Seizoen 1985-1986
>
Het eerste elftal van de zaterdag afdeling van De Flamingo’s in seizoen 1985-1986. Staand v.l.n.r.: Hans Kleingeld, Rob Spruijt, Harry Kuip,Peter Vergunst, Rob de Boer, René Groeneveld, Koos de Boer, Harry David Richard, John Minkman en Ton Ruis. Zittend v.l.n.r.: Kees Slappendel, Eric Oord, Eric van Beuningen, Eric Schaareman, Hans de Waard, Boudewijn Selbach, Ger Lut en Coen’t Hart. (foto: Rinus Slierendrecht).
<
De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: BEC, Delft, De Flamingo’s, GDA, Hoek van Holland, De Postduiven, RKSVM, Schipluiden, Spoorwijk, VVM, VVP en sv Wippolder.
<
Seizoen 1986-1987
Bij aanvang van het seizoen 1987-1988 was het bestuur van R.s.v. De Flamingo’s als volgt samengesteld; H. Cornelisse (voorzitter), T. Janssen (secretaris), H. de Leijster (penningmeester), H. Kuik (jeugdvoorzitter), B. Verbeek (wedstrijdsecretaris) en A. Heins (secretaris damesafdeling).
Het bestuur schreef voor dit seizoen 6 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling van De Flamingo’s bestond ditmaal uit een A1, B1, C1, E1 en F1. In de zaalvoetbalcompetitie kwam de Rijswijkse club met 1 heren- en 1 damesteam uit.
In het seizoen 1986-1987 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB West II uit de volgende clubs samengesteld: DJS, De Flamingo’s, Hekelingen, Hillegersberg, De Hollandiaan, Maasstraat, NOC, Schipluiden, Steeds Volharden, SVDP, Wippolder en Zwarte Pijl.
Het vlaggenschip van De Flamingo’s was voor dit seizoen dus in een ‘Rotterdamse’ poule ingedeeld, wat betekende weinig derby’s en veel onbekende tegenstanders met als gevolg weinig toeschouwers.
O.l.v. de nieuwe trainer Wiek Hermans kende het eerste elftal van De Flamingo’s een wisselvallige eerste seizoenshelft. Misschien moesten de spelers nog wennen aan een nieuwe aanpak van de trainer. Echter in de tweede seizoenhelft werden de resultaten geleidelijk steeds beter en eindigde De Flamingo’s op een gedeelde derde/vierde positie van de ranglijst.
<
Seizoen 1987-1988
In het bestuur van de Rsv De Flamingo’s zien we dit seizoen geen wijzigingen.
Voor de zondagcompetitie werden door De Flamingo’s 5 seniorenelftallen ingeschreven. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, D1 en E1. De zaalvoetbalafdeling bestond uit 1 heren- en 1 damesteam.
Het eerste elftal van De Flamingo’s kwam in het seizoen 1987-1988 uit in de zondag 4e Klasse D met daarin de volgende tegenstanders; BEC, DJS, GLZ, Hillegersberg, Hollandiaan, Naaldwijk, NOC, RKWIK, Schipluiden, Steeds Volharden en VOC.
De A-selectie van trainer Wiek Hermans was uit de volgende spelers samengesteld: A. Arbouw, E. Bakker, R. Bergakker, P.Blom, W. de Boer, H. Bogemann, R. Bol, M. Bontje, B. Brussaard, M. Buis, F. Dompeling, A. Gelaudi, K. Gielbert, R. Groeneveld, R. v.d. Henst, M. Marapin, M. Pasop, P. Reyntjes, F. Rottier, P. Sonneveld, C. Verkerk, P. de Vriend, F. de Wekker, D. Ypey, W. Yzendoorn en A. Zwarts.
Seizoen 1988-1989
>
Het seizoen 1988-1989 wilde iedereen die De Flamingo’s lief had maar zo snel mogelijk vergeten. Halverwege het seizoen kende de Rijswijkse club een totale bestuurswisseling, moest de hoofdtrainer (Wiek Hermans) i.v.m. gezondheidsklachten stoppen en tot overmaat van ramp degradeerde het eerste elftal van de vierde klasse KNVB naar de HVB.
In het seizoen 1988-1989 was de zondag 4e Klasse C van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: De Flamingo’s, Haastrecht, Laakkwartier, Naaldwijk, Nieuwerkerk, Oranjeplein, Quintus, Spoorwijk, SVV, TEDO, VIOS en WIK.
Zoals gezegd, trainer Wiek Hermans moest halverwege het seizoen met rugklachten afhaken. Omdat maar liefst vijf bepalende eerste elftalspelers naar een andere club waren vertrokken begon trainer Wiekmans sowieso al met een afgeroomd elftal. Omdat de Flamingo’s maar een kleine vereniging was, was dit probleem niet zo snel op te lossen. Met maar liefst 20 nederlagen en 2 gelijke spelen werd De Flamingo’s dit seizoen het lelijke eendje van het Rijswijkse voetbal en degradeerde hiermee naar de HVB.
<
Seizoen 1989-1990
>
De indeling van De Flamingo’s 1 voor het seizoen 1989-1990 in de zondag Hoofdklasse B van de HVB luidde als volgt; De Flamingo’s, Full Speed, Graaf Willem II VAC, HVV, JuVentas, Lyra, OSC, RKSVM, SEP, SVH, Te Werve en sv Wassenaar.
Het eerste elftal van De Flamingo’s bengelde bijna het hele seizoen onderin de ranglijst en wist zich uiteindelijk dan ook niet te handhaven voor de Hoofdklasse. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er slechts 4 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er maar liefst 16 keer verloren. Met 10 punten, en de doelcijfers 27-71, eindigde De Flamingo’s op een twaalfde (en laatste) positie van de ranglijst en degradeerde daarmee naar de eerste klasse van de Haagse Voetbal Bond (HVB).
In januari 1990 voetbalde RSV de Flamingo’s 24 uur achtereen tegen diverse voetbalverenigingen uit Den Haag en omstreken. Het goede doel was Roemenië waar grote armoede heerste.
<
Seizoen 1990-1991
>
De indeling van De Flamingo’s 1 voor het seizoen 1990-1991 in de zondag 1e Klasse B van de HVB luidde als volgt; BMT, sv Bohemen, DZS (De Zwarte Schapen), De Flamingo’s, GDCPH, GSC, sv Kijkduin, NIVO, De Ster, Toofan en Triomph.
Sv Kijkduin was dit seizoen met 35 punten uit 20 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. Ook de mannen van De Flamingo’s kende een goed seizoen want van 20 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 29 punten, en de doelcijfers 61 voor en 24 tegen, eindigde men op een uitstekende tweede positie van de ranglijst. Helaas werd deze goede prestatie niet beloond en moest De Flamingo’s ook in het volgende seizoen gewoon uitkomen in de 1e Klasse van de HVB.
<
Seizoen 1991-1992
>
Het vlaggenschip van De Flamingo’s kwam dit seizoen uit in zondag 1e Klasse A van de HVB en moest het hierin opnemen tegen: ADS, Archipel, sv Bohemen, GDCPH, HDV, Marathon, De Ster, Taurus, Te Werve en Triomph.
In een nek-aan-nek-race met HDV streden de mannen van trainer Daan Kooijmans bijna het gehele seizoen om het kampioenschap van de 1e Klasse A. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden wist De Flamingo’s er 14 te winnen, 6 gelijk te spelen en zodoende werd er niet verloren. Met 34 punten, en een doelsaldo van 54 voor en 19 tegen, eindigde men samen met HDV op de eerste positie van de ranglijst. Omdat HDV echter een beter doelsaldo had mocht de club uit het Haagse Zuiderpark zich tot kampioen bekronen. Echter omdat ook de nummer twee van de eindranglijst rechtstreeks promoveerde kon er dus ook bij de Flamingo’s feest gevierd gaan worden.
De zondag 1 van De Flamingo’s elftal, promotie in het seizoen 1991-1992 naar de Hoofdklasse HVB, Staand v.l.n.r.: Joop Peeters, René Bol, Harry David Richard, Peter van Deventer, Fred Dompeling, Mans Pasop, Koos de Boer, Ted de Boer, Marcel Olthof, Daan Langstraat, Alice en Jeep de Boer. Zittend v.l.n.r.: Wim de Boer, Ferry de Boer, Ton Arbouw, Dick Ypey, Aad Gelaudi, Kjeld, Aad Buurman, Michel Slootweg en John Neervoort.
<
Seizoen 1992-1993
>
De zondag Hoofdklasse B van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: Duindorp SV, Flamingo’s, Groen Wit’58, HS Texas DHB, sv Kijkduin, OSC, Paraat, Postalia, TEDO, VDS, VOGEL en VVM
Het werd een dramatisch seizoen seizoen voor De Flamingo’s want van de 22 competitiewedstrijden wist men slechts 1 in winst om te zetten, werd er 10 x gelijk gespeeld en 11 x verloren. Met 12 punten, en de doelcijfers 36-56, eindigde men op de elfde (voorlaatste) positie van de ranglijst van de zondag 3e Klasse B. Alleen VDS, met slechts 6 punten, deed het dit seizoen nog slechter dan de Flamingo.
<
Seizoen 1993-1994
>
De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, DVC, Flamingo’s, HDV, JuVentas, Lyra, Oranjeplein, Postalia, REMO, SOA, TEDO en VVM.
Helaas werd het wederom een moeizaam seizoen voor De Flamingo’s 1 want van de 22 competitiewedstrijden wist men er 7 in winst om te zetten, werd er 4x gelijk gespeeld en 11x verloren. Met 18 punten, en de doelcijfers 27-40, eindigde de Rijswijkse club op de tiende positie van de ranglijst van de Hoofdklasse A. Dit was nog voor Oranjeplein (14 punten) en DVC (4 punten).
<
Seizoen 1994-1995
>
De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Archipel/Ornas, Azzurri, Duindorp SV, ESDO, Flamingo’s, GSC, HS Texas DHB, JuVentas, sv Kijkduin, Spoorwijk en VVP.
<
Seizoen 1995-1996
>
<
Seizoen 1996-1997
>
<
1e elftal seizoen 1993/1994.
Staand v.l.n.r.: Wim Hoogenraat, Johan, Joop Peeters, Marco Beeloo, Eric van Beuningen, Mans Pasop, Stef Hendriks,
Sala de Haan, René Bol, Fred Dompeling, Koos de Boer, André Bal, Jan Willem Pasop, voorzitter Jeep de Boer.
Zittend v.l.n.r.: Harry David Richard, Wim de Boer, Ferry de Boer, Aad Gelaudi, Eric Schaareman, Puck Kok, Ger Lut.
3e elftal seizoen 1991/1992. Staand v.l.n.r: Charles Peet, Tommy Hoogeveen, Bert Verbeek,
Wim van der Toorn, Dick Zittersteijn, Wim Kuiper, René Groeneveld, John Minkman, Zittend
v.l.n.r.: Cees Blonk, Johan Knoester, Ed & Jeroen Brusselaars, Danny Cooligem, Eric Oord, Ron Rottier.
3e elftal kampioen seizoen 1993/1994. V.l.n.r.: Hans Sterk, Fred de Wekker, Michel Slootweg,
Tommy Hoogeveen, Fred Rottier, Jeroen Brusselaars, Ron Rottier, Cees Blonk, Dick Zittersteijn,
Johan Knoester, Maarten, Willem v.d. Toorn, Henk Bol.
3e elftal seizoen 1994/1995. Staand v.l.n.r.: André Bal,?, Jacob Massing,
Koos de Boer, Ton Arbouw, Peter Everstein, Tjander Soekhnandan,
zittend v.l.n.r.: Dick Zittersteijn, Hans Kemink, John Toetenel, Wim Kuiper, Alwin Poot,Henk Bol.
2e elftal van de Flamingo’s seizoen 1994/1995, Staand v.l.n.r.: René Merkestein,
Marco Zwarteveld, Eric Tyssen, Arie Kuyt, Danny de Bruyn, Rob Strang, Marco Jol, Gerard de Bruyn,
Zittend: Eddy Brusselaars, Fred, Jeroen Brusselaars, Patrick Wijma, Amber Zeggen, Alpan Ozalp
.
Het laatste jeugdelftal van de Flamingo’s seizoen 1993/1994.
Staand v.l.n.r.: Joop Peeters, John Minkman,Vincent Dille, Serge Peeters,
Otto Arkesteyn, Danny de Bruyn, Danny Zittersteijn, Wim de Boer, Jan Voormeulen,
Zittend:Vincent Adam, Ruud Schreuder, René Schreuder, Marco Jol, Alpan Ozalp,
Jamie Peet, Jim Zittersteijn, Nico de Boer.
De Flamingo’s floreerde in de jaren tachtig. Onder de bezielende leiding van voorzitter Nico Wieringa was er een grote vaste kern van mensen die zich inzette voor de vereniging. Er was altijd wel iemand te vinden, die zich wilde bezighouden met het organiseren van een feest-, bingo- of klaverjasavond.
Het clubkrantje werd in die periode met een oplage van 250 stuks gedrukt.
Het laatste kampioenschap van Flamingo’s naar de 4e klasse vond plaats in 1984 onder leiding van Wim Hoogenraat, ook na de fusie trainer van de zondag-afdeling van RFC’95.
Helaas degradeerden we in 1989 weer naar de afdeling van de HVB en het jaar daarop nog een keer.
Dit maal naar de eerste klasse. Gelukkig werd in 1992 de weg omhoog weer teruggevonden en sindsdien speelden we weer in de hoofdklasse van de HVB.
De oudst daterende vereniging was de Spoorwegen vanaf 27 oktober 1933 en die datum mag als begindatum van al de latere fusieverenigingen worden gebruikt.
Om praktische redenen (financieel en gebrek aan kader) kwam op 8 november 1994 de fusie tussen de Flamingo’s en DVJ/BIZON tot stand welke in 1995 werd uitgebreid met EC-SO en de nieuwe vereniging R.F.C.’95 (Rijswijkse Fusie Club) geboren.
Per 1 juli 2006 is uit een fusie tussen R.F.C.’95 en Dynamo’67 de nieuwe vereniging R.S.V.Hoekpolder ontstaan.
De Flamingo’s was voor veel buurtbewoners jarenlang méér dan zomaar een voetbalvereniging.
De club was een permanente ontmoetingsplaats, een belangrijk bindmiddel voor de leden die uit verschillende delen van Rijswijk en Den Haag afkomstig waren.
Zoals het bij zoveel verenigingen was, luidde bij De Flamingo’s de teloorgang van de jeugdafdeling de ondergang in.
Palmares De Flamingo’s:
Kampioenschappen:
?
?
?
?
?
Andere prestaties:
–
1966-1967 Als nummer twee van de eindranglijst rechtstreekse promotie naar de 4e Klasse KNVB
Parade der trainers bij De Flamingo’s:
1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 Jan Becker
1965-1966 Jan Becker
1966-1967 Jan Becker
1967-1968 Jan Becker
1968-1969 Jan van Greuningen
1969-1970 Jan van Greuningen
1970-1971 Wim Pisters
1971-1972 Wim Pisters
1972-1973 Wim Pisters
1973-1974 Simon Venema
1974-1975 Simon Venema
1975-1976 Simon Venema
1976-1977 Wim IJzendoorn
1977-1978 Jaap Kouwen
1978-1979 Jaap Kouwen
1979-1980 Jaap Kouwen
1980-1981 Wim Hoogenraat
1981-1982 Wim Hoogenraat
1982-1983 Wim Hoogenraat
1983-1984 Wim Hoogenraat
1984-1985 Wim Hoogenraat
1985-1986 Rob Blankenstein
1986-1987 ?
1987-1988 Wiek Hermans
1988-1989 Wiek Hermans
1989-1990 Daan Kooijmans
1990-1991 Daan Kooijmans
1991-1992 Daan Kooijmans
1992-1993 Ben Moelker
1993-1994 Wim Hoogenraat
1994-1995 geen trainer
Parade der voorzitters De Flamingo’s:
?
?
1972-1989 Harrie Cornelisse
???? – ???? Nico Wieringa
Terreinen waar De Flamingo’s heeft gespeeld:
?
?
?
?
Erevoorzitter(s) De Flamingo’s:
?
Ereleden De Flamingo’s:
?
?
?
?
?
Lid van Verdienste bij De Flamingo’s:
?
?
?
?