Haaglandia SW

Rijswijk
01-07-2005 - 24-08-2016

Haaglandia vlag - kopie

vv Haaglandia/Sir Winston

Sportpark Prinses Irene
Schaapweg 2
2285 SP Rijswijk ZH (Postbus 69, 2280AB)
Tel. 070-3944133

Het ontstaan van vv Haaglandia/Sir Winston

Op 1 juli 2005 werd de nieuwe fusieclub Haaglandia geboren. Voortkomend uit de Rijswijkse fusieclub RVC/Rijswijk en de Haagse club Kranenburg werd getracht om op Sportpark Irene in Rijswijk één grote en gezonde club te maken.
Om hoofdsponsor Sir Winston Leisure Center meer te betrekken bij de club werd de naam toegevoegd en zodoende ontstond Haaglandia SW

Hans Zielstra de voorzitter van RVC/Rijswijk werd ook de voorzitter van Haaglandia SW
Voor de clubkleur werden blauw en geel gekozen omdat dit ook de kleuren van de gemeente Rijswijk waren.
Voor het shirt werd overwegend donker blauw met een gele verticale streep gekozen.

Seizoen 2005-2006

Omdat RVC/Rijswijk in seizoen 2004-2005 in de zondag 3e klasse speelde en Kranenburg zich dit seizoen kon handhaven in de Hoofdklasse kon Haaglandia SW zich gewoon inschrijven in de zondag Hoofdklasse. Als trainer van de ambitieuze club werd oud prof John de Wolf aangetrokken.

20160825_095428De eerste selectie van de nieuwe fusieclub Haaglandia SW. Wie kan ons helpen aan alle namen v.l.n.r?

De zondag Hoofdklasse A van de KNVB was in het seizoen 2005-2006 uit de volgende clubs samengesteld: ADO’20, AFC, Argon, Blauw Wit (A’dam), DWV, Elinkwijk, Haaglandia, FC Hilversum, Nieuwenhoorn, Omniworld, TONEGIDO, Turkiyemspor, VVSB en Westlandia.

Het eerste elftal van Haaglandia werd dit seizoen heen en weer geslingerd van euforie tot diepe droefenis. Na één schamel puntje uit de eerste zes duels werkte de nieuwe fusieclub zich op bij de bovenste clubs van de ranglijst. Echter een vechtpartij na afloop van het duel met FC Hilversum leverde Haaglandia niet alleen zware straffen op (drie punten in mindering en langdurige schorsingen van een aantal spelers) maar hierdoor liep het team van trainer John de Wolf ook nog eens de derde periodetitel mis.
Uiteindelijk wist Haaglandia van de 26 competitiewedstrijden er 12 te winnen, 4 gelijk te spelen en 10 te verliezen. Met 37 punten en een doelsaldo van 52 voor en 43 tegen eindigde men op de vijfde positie van de ranglijst.

Het roerige seizoen van Haaglandia kreeg uiteindelijk toch nog kleur toen het team van trainer John de Wolf zich wist te plaatsen voor de finale van de (toen nog) traditionele en populaire Haagsche Courant Cup. Op donderdag 25 mei 2006 (Hemelvaartsdag) speelde de nieuwe fusieclub, op haar eigen Sportpark Prinses Irene, deze finale tegen RKAVV.
Voor ruim 3.000 toeschouwers bleek Haaglandia superieur en won deze finale met maar liefst 7-0. Barry de Poorter (2x),Yassin Asrih, Bart Fiegel, John Grunholz, Richard Staakman en Erkan Sensoy schoten Haaglandia naar deze historische zege.

Seizoen 2006-2007

>

20160903_192702Achterste rij v.l.n.r: Geordie Blans, Lennox Mauris, John van Otterloo, Bart Fiegel, Roy Spierings, Barry Poorter, Dennis Roerade, Jeffrey Rutten en Bram van de Berg. Middelste rij v.l.n.r: Gino Mulder, Richard Beljaars (materiaalbeheer), Ger Fens (assistent-trainer), John de Wolf (hoofdtrainer), Ricardo Darsan, Michel Bakker (assistent-trainer), Koos Brochard (keepers-trainer), Koos Terol (fysio-verzorger) en Rob van Elck (verzorger). Voorste rij v.l.n.r: Wesley Lingen, Marciano Kastaredjo, Jimmy Hagenaar, Peter Maseland, Patrick de Groot, Dominique Broekhuizen, Brutil Hose, Jefrey Lingen en Richard Staakman.

De zondag Hoofdklasse A van de KNVB was in het seizoen 2006-2007 uit de volgende clubs samengesteld: ADO’20, AFC, Argon, DWV, Elinkwijk, Excelsior’20, Haaglandia, FC Hilversum, Hollandia, Omniworld, TONEGIDO HB, Turkiyemspor, VVSB en VUC.

<

In maart 2007 werd het contract met trainer John de Wolf met onmiddellijke ingang ontbonden.

Seizoen 2007-2008

Voor seizoen 2007-2008 werd trainer Albert van der Dussen aangesteld. De club deed lang mee om de strijd om het kampioenschap maar eindigde dit seizoen op een verdienstelijke 4e plaats. Wel werd er in het eerste seizoen van Albert van der Dussen de 2e periodetitel binnen gehaald. Door het winnen van de 2e periodetitel mocht Haaglandia in het seizoen 2008/2009 aan het bekertoernooi van het betaald voetbal deelnemen.

De zaterdagafdeling begon in de 4e klasse en deed het gelijk goed. Men promoveerde in het eerste seizoen via de nacompetitie naar de 3e klasse en in 2008 werd men onder trainer Patrick Lodder kampioen en promoveerde naar de 2e klasse.

Sinds kort ligt er op het hoofdveld een kunstgrasmat. Deze werd op 27 november 2007 officieel in gebruik genomen met een wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Seizoen 2008-2009

Haaglandia/Winston huldigde op woensdag 24 september 2008, tijdens de Algemene Ledenvergadering, diverse leden vanwege hun jarenlange lidmaatschap. Bij de fusie destijds werd bepaald dat anciënniteitjaren gerespecteerd bleven. Dat betekende dat de jaren dat men respectievelijk lid was van Rijswijk, RVC en FC Kranenburg mee bleven tellen.
Harry van Dijk werd gehuldigd voor het feit dat hij 60 jaar lid was. Ook trainer Ger Fens werd in het zonnetje gezet. Hij was 50 jaar lid van de club, evenals Berry Wunderink.
John van den Bosch, Chris Klarholz jr. en Ben Ververgaert werden gehuldigd voor hun 40-jarig lidmaatschap en lovende woorden waren er voor Ben Bosman, Mark de Ruiter en Teun van de Steenhoven, die de club al 25 jaar trouw zijn. Eerder werd het echtpaar Aad en Cor Bakker al benoemd tot lid van verdienste.

Haaglandia SW.1 (zon) speelde in dit seizoen in de Hoofdklasse A en Haaglandia SW.1 (zat) in de 2e Klasse C.
Het zondagteam begon slecht aan de competitie maar in het grote Amstel Cup toernooi deed het elftal van trainer Albert van der Dussen het wel goed. Na een 3-3 gelijk spel in en tegen Papendrecht wist Haaglandia de penaltyserie te winnen en plaatste zich zodoende voor de derde ronde.

Op 6 november 2008 stapte voorzitter Hans Zielstra met onmiddelijke ingang op na harde kritiek vanuit de club op zijn beleid. Het ontbreken van visie en daadkracht was de grootste reden. Haaglandia SW 1 ging dit seizoen voor de titel in de Hoofdklasse (zon) maar stond op dat moment in de degradatiezone.

Het hoogtepunt van de club in dit seizoen was toch wel de 3e ronde van de Amstel Cup in en tegen Heerenveen. Op woensdagavond 12 november trokken zo’n 200 supporters en een grote groep sponsors met een aantal bussen naar het Abe Lenstra Stadion. Na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-0 voor het grote (en uiteindelijk latere Amstel Cup winnaar) Heerenveen maar de hele dag was een happening.
Ook in de maand november trok het bestuur van v.v. Haaglandia Evert Steinvoort aan als Hoofd Jeugd Opleidingen. Steinvoort begon per direct bij de zondaghoofdklasser, na vier jaar als technisch coordinator bij vooral de DUNO-jeugd te hebben gewerkt.

Haaglandia riep verder de hulp van de KNVB in om de gehele organisatiestructuur van de club aan een nader onderzoek te onderwerpen. Na een aantal weken was de hele organisatiestructuur doorgelicht en kon Haaglandia weer werken aan de toekomst. Op 28 januari 2009 werd er op een Buitengewone Algemene Ledenvergadering een geheel nieuw bestuur gekozen. John Bolman werd als nieuwe preses gekozen. Verder maakte deel van het nieuwe bestuur; Albert Fens (vice-voorzitter), Eugene Hercules (manager Algemene Zaken), Krijn de Graaf (manager Financiële Zaken), Boyke Alibux (manager Voetbal Zaken), Rinus Vols (manager Accommodatie en Facilitaire Zaken), Erik de Jong en Leo van Es (managers Jeugdafdeling) en Richard Hartnack (manager Communicatie, Marketing en Sponsoring). Vacant was nog de plaats van een manager Voetbaltechnische Zaken.

Haaglandia kwam na de winterstop uitstekend terug en had zelfs nog kans op een kampioenschap. Uiteindelijk eindigde het eerste zondagteam op een 3e positie met 41 punten uit 24 wedstrijden (47-40).


De overdekte tribune uit het RVC-tijdperk, die in 1969 in gebruik werd genomen.

Haaglandia zaterdag:

>

De zaterdag 1 van Haaglandia deed het in dit seizoen stukken minder dan de zondagvoetballers. Het team van trainer Patrick Lodder stond tijdens de winterstop nog keurig op een zesde positie van de ranglijst en was het degradatiespook in nog geen velden of wegen te bekennen. In de tweede seizoenshelft kwamen de prestaties van Haaglandia in een neerwaartse spiraal en eindigde men op een 11e positie, met 18 punten uit 22 wedstrijden, en degradeerde hiermee uit de 2e Klasse.

Seizoen 2009-2010

Haaglandia/Winston had op woensdag 25 november 2009 haar Algemene Ledenvergadering. Naast de gebruikelijke agendapunten was er natuurlijk ook aandacht voor de leden, die op basis van een langdurig lidmaatschap gehuldigd werden. Cees de Ridder was maar liefst 70 jaar lid van de fusieclub, ontstaan uit het samengaan van eerder vv Rijswijk en RVC en later RVC/RIJSWIJK met FC Kranenburg. Ben van Dam 65 jaar. Verder werden gehuldigd: A. van der Heide (60 jaar), Richard Hardorff (50 jaar), Ger van der Gaast, Wim de Jonge en Richard Hartnack (40 jaar) en Marcel Rodenburg (25 jaar).

Op 8 juni 2009 werd tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal bij de KNVB het beleidsplan Samen Scoren aangenomen, waarin de introductie van de Topklasse is geregeld. Door de Topklasse komt er een serieuze doorstroming in het amateur- en betaald voetbal tot stand. Er kunnen aan het eind van seizoen 2009-2010 twee clubs uit de Eerste Divisie degraderen naar die nieuwe Topklasse, die trouwens in het amateurvoetbal ook voor nieuwe spanning en verhoogde kwaliteit zal zorgen. Dat aantal van twee degradanten hangt trouwens af van de licentiecommissie, die uiteindelijk beslist hoeveel betaald voetbal clubs straks aan de start van het eerste divisieseizoen zullen verschijnen.
Dus met ingang van seizoen 2010-2011 bestaat er een Topklasse Zaterdag en een Topklasse Zondag. Elke Klasse zal bestaan uit 16 clubs. De nummers 1 tot en met 4 uit de Hoofdklassen van dit seizoen plaatsen zich direct voor de Topklasse (totaal 12). Beide Topklassen worden komend seizoen gecompleteerd met één van de twee degradanten uit de Eerste Divisie en de winnaar(s) van de nacompetitie uit de Hoofdklasse van seizoen 2009-2010.


Selectie Haaglandia SW (zon) seizoen 2009-2010. Eerste rij v.l.n.r: Marcel Roodenburg (leider 1e elftal), Mike Renfrum, Jasper Kaffa, John van Otterloo, Peter Maseland, Eelco Tigchelaar, John Bolman (voorzitter), Delano Hill, Dennis Roerade, Jordi Versteeg, Jahrizino Valentijn, Arash Moussavi, Boyke Alibux (manager voetbalzaken)
Tweede rij v.l.n.r: Ronald van der Zalm (assistent-trainer/analist), Erkan Sensoy, Serano van de Hurk, Nick Keijzer, Soenil Malaha, Ger Fens (1e assistent-trainer), Albert van der Dussen (hoofdtrainer), Lemmy Stevens (keeperstrainer), Jesse Schotman, Mourad Mghizrat, Kevin den Os, Remond van Bochoven, Jos van der Helm (2e ass.trainer)
Derde rij v.l.n.r: Koos Terol (1e verzorger), Roel Stoffels, Quincy Allee, Michel van den Burg, Jeroen Nagel, Graeme de Jong, Patrick de Groot, Wesley Maan, Mike Hollenberg, Brahim Ameye, Dick Tijdeman, Brayen Brocker, Sjaak Brunt (hersteltrainer).

Het eerste zondagelftal van Haaglandia SW werd dit seizoen ingedeeld in de Hoofdklasse A samen met FC Hilversum, AFC, Argon, FC Omniworld, TONEGIDO, Westlandia, HBS, FC Chabab, sc Feijenoord, Elinkwijk, ADO’20, Hollandia en VVSB.
Het team van trainer Albert van der Dussen begon wederom niet sterk aan de competitie want na drie wedstrijden stond Haaglandia SW met slechts één punt onderaan de Hoofdklasse.
Echter in het “grote” Beker-(Amstel-Cup)toernooi deed Haaglandia SW wel van zich spreken. In de eerste ronde werd er met 0-2 gewonnen bij DOVO. In de tweede ronde had Haaglandia een thuiswedstrijd tegen de profs van Excelsior geloot. Deze “knotsgekke” wedstrijd werd op dinsdagavond 22 september 2009 gespeeld en eindigde na 90 minuten in 4-4, waardoor er verlenging noodzakelijk werd. In deze verlenging nam Haaglandia SW een 6-4 voorsprong maar liet Excelsior toch weer langszij komen waardoor de uitslag 6-6 werd. Helaas wist Excelsior de bloedstollende penaltyreeks in haar voordeel te beslissen waardoor Haaglandia SW was uitgeschakeld. Ondanks deze uitschakeling overheerste er trots bij trainer Van der Dussen want het goede spel en enorme strijdlust zorgde voor een mentale opkikker. Haaglandia wist weer een aantal wedstrijden te winnen en kroop langzamerhand naar “het linker rijtje” van de Hoofdklasse. Tijdens de winterstop was de stand in de Hoofdklasse A als volgt: 1. AFC 12-28, 2. FC Hilversum 13-25, 3. HBS 13-22, 4. Argon 13-21, 5. VVSB 11-20, 6. Elinkwijk 13-20 en 7. Haaglandia SW 13-20.
Na de lange winterstop, i.v.m. vorst en daarna veel regen, speelde Haaglandia SW thuis gelijk tegen AFC (1-1), won het van Chabab (2-0) en speelde men weer gelijk tegen Feijenoord (1-1). Toen Haaglandia SW in één week tijd twee thuiswedstrijden verloor (tegen Argon 1-3 en Elinkwijk 2-4), verloor men langzaam maar zeker het uitzicht naar de Topklasse en greep het bestuur in.
Op vrijdag 19 maart 2010 werd trainer Albert van der Dussen ontslagen. De taken van Van der Dussen werden overgenomen door de assistenten Ger Fens en Jos van der Helm. De ingreep van het bestuur bleek te werken want de eerst volgende vier competitiewedstrijden werden gewonnen ( Tegen Chabab 2–3, Omniworld 0-3, ADO’20 1-0 en HBS 1-2. Op zondag 2 mei 2010 werd bij Haaglandia SW de missie dan ook daadwerkelijk volbracht. Op de voorlaatste competitieronde, na een thuisoverwinning van 2-1 tegen Westlandia, plaatste de club zich definitief bij de eerste vier ploegen van de Hoofdklasse A en dat betekende dat Haaglandia SW automatisch promoveerde naar de nieuwe Topklasse.

Haaglandia zaterdag

Na de degradatie van vorig seizoen werd het eerste elftal van de zaterdag-afdeling in seizoen 2009-2010 ingedeeld in de 3e Klasse C. In deze 3e Klasse C ontmoette Haaglandia; CION, Die Haghe, DSVP, DVO’32, KMD, Naaldwijk, sv Polanen, RAS, Rhoon, SSS en Victoria’04.

Richard Douw was voor dit seizoen aangesteld als hoofdtrainer van de zaterdag 1 van Haaglandia. Doelstelling was om de samenwerking tussen de zaterdag- en de zondag-afdeling stevig te verbeteren en Douw slaagde daar al snel in want ook de zaterdag-voetballers konden vanaf dit seizoen gebruik maken van de hersteltrainer en fysiotherapeuten van de zondagafdeling.

Na een stroef begin (8 punten uit de eerste 5 wedstrijden) kwam het team van trainer Rischard Douw in oktober aardig in zijn ritme. Er volgde overwinning na overwinning en er werd slechts één keer gelijk gespeeld (uit bij DSVP 1-1). Op de allerlaatste wedstrijd van het jaar 2009, op 12 december, liep Haaglandia bij Polanen weer eens tegen een nederlaag op. De stand bovenin de 3e Klasse C was tijdens de winterstop als volgt: 1. RAS 12-25, 2. Haaglandia 13-25, 3. DSVP 11-24 en 4. Naaldwijk 11-19.

Later hier meer over de zaterdag 1….

.


Haaglandia zaterdag kampioen 3e klasse C op 1 mei 2010 na een 2-3 overwinning bij RAS. Links vooraan met beker de trotse sponsor Harry Ballemaker van Sir Winston Leisure in Rijswijk.

Op zaterdag 27 maart 2010 vond de onthulling plaats van het Harry Ballemakerplein. De terrasruimte op het complex van Haaglandia werd vernoemd naar de grote man achter hoofdsponsor Sir Winston Leisure in Rijswijk, die al zoveel had betekend voor de voetbalvereniging Haaglandia.

Seizoen 2010-2011

Op een redelijk goed bezochte Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 8 september 2010 gaf het bestuur van Haaglandia/Winston inzicht  in de huidige financiële zaken en werd haar toekomstvisie voorgelegd. Het huidige bestuur, o.l.v. voorzitter John Bolman, had na haar aantreden hard gewerkt om bij de club de financiën weer op orde te krijgen.
Tevens werden er leden gehuldigd voor hun vele jaren lidmaatschap. ‘Tante’ Janny Gorter werd in het zonnetje gezet voor haar 60-jarig lidmaatschap. Lovende woorden waren er ook voor de leden Dick Schimmel en Ben Bode die beiden veertig jaar lid waren. Niet van Haaglandia natuurlijk, maar van één van de clubs waaruit de huidige Topklasser was ontstaan: RVC, vv Rijswijk, DORR en FC Kranenburg.

Het eerste zondag-elftal van Haaglandia SW begon seizoen 2010-2011 aan een nieuw avontuur. De Rijswijkse club speelde als enige club uit de Haagse regio in de Topklasse, die met ingang van dit seizoen bestaat. De Topklasse was de nieuwe Divisie tussen de Jupiler League (betaald voetbal) en de Hoofdklasse van de amateurs. Er waren in Nederland twee Topklassen, één voor de zaterdag en één voor de zondag. De kampioenen van beide Klassen spelen aan het eind van het seizoen tegen elkaar. De winnaar mag dan promoveren naar het betaalde voetbal, wil de winnaar echter niet dan mag de verliezer.
De zondag-Topklasse waarin Haaglandia SW was ingedeeld bestond verder uit: Achilles’29 (Groesbeek), AFC (Amsterdam), Argon (Mijdrecht), Baronie (Breda), Dijkse Boys (Helmond), EVV (Echt), Gemert (Gemert), FC Hilversum (Hilversum), Hollandia (Hoorn), JVC Cuijk (Cuijk), FC Lienden (Lienden), FC Oss (Oss), Quick’20 (Oldenzaal), De Treffers (Groesbeek) en VVSB (Noordwijkerhout).
Al op zondag 11 juli 2010 begon de A-selectie van Haaglandia, o.l.v. het nieuwe trainersduo Wim Schaap (hoofdtrainer) en Dick Sloos (assistent-trainer) aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.
Op zondag 22 augustus begon Haaglandia het avontuur in de Topklasse met een thuiswedstrijd tegen AFC, de kampioen van vorig jaar in de Hoofdklasse A . Na een 1-0 achterstand werd het uiteindelijk 1-1.

>

Later hier meer…..

Op 24 mei 2011 besloot het bestuur van Haaglandia en Wim Schaap, na goed overleg, per direct uit elkaar te gaan en zodoende was  Wim Schaap niet langer meer de trainer van zondagtopklasser Haaglandia/Winston. Op dinsdag 31 mei 2011 werd Edwin Grünholz officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van de zondag A-selectie.

Haaglandia had op woensdag 22 juni 2011 een Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze vergadering  gaf voorzitter John Bolman aan volgend seizoen zijn functie niet meer te kunnen bekleden i.v.m. drukke werkzaamheden. Naast John Bolman stelde ook  Boyke Alibux, manager voetbalzaken en Rinus Vols, manager Algemene Zaken, hun functie ter beschikking. Krishna Badal, manager algemene zaken a.i., had besloten zich niet verkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn. Hiermee maakte alleen nog Albert Fens (vice-voorzitter), Khaliel Waghidhosian (manager Financiële Zaken) en Aad Molenkamp (manager jeugdzaken) deel uit van het bestuur.

Seizoen 2011-2012

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 21 september 2011 kwam het bestuur met de mededeling om per direct alle budgetten bij de zondag-, zaterdag en jeugdafdeling van de club te halveren. Haaglandia zat zwaar in de financiële problemen want er ging teveel geld “uit” en er kwam te weinig geld binnen.
Er kwam verder een commissie die met name de zaken rond de barbezetting ging regelen. Er zal op de zaterdagochtend ook vanuit de ouders meer initiatief op dat gebied gevraagd worden. ,,Ook de Stichting Topjeugd Haaglandia had, onder aanvoering van Jack van Lochem, toegezegd bij de springen om de kwaliteit van de jeugdafdeling hoog te houden.
Het was duidelijk dat er het nodige moest gebeuren met hopelijk binnen korte tijd enkele nieuwe mensen aan het bewind en dan zal aan het einde van dit seizoen moeten blijken hoe de club er voorstond.

Na een aantal gesprekken met de toenmalige bestuursleden en de voormalige voorzitter te hebben gevoerd, besloot Henk de Haas als voorzitter de kar te gaan trekken op het sportpark Prinses Irene. De Haas stond bij de club voor een enorme uitdaging. Financieel moesten er hobbels worden weggewerkt en orde op zaken worden gesteld. Om die reden, één van de voorwaarden van De Haas, kwam Eeg Bollebakker het financiële management versterken. Bollebakker was tijdens het voorzitterschap van De Haas van de Businessclub van ADO Den Haag ook zijn penningmeester. Op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 19 oktober 2011 werd Henk de Haas door de leden officieel benoemd als voorzitter van Haaglandia. Eeg Bollebakkerwerd werd gekozen tot penningmeester en verder bleef Aad Molenkamp aan als bestuurslid Jeugdzaken en Albert Fens als vice-voorzitter.

In maart 2012 rolde bij alle Haaglandia-leden een brief in de bus, waarin het bestuur van de Rijswijkse club uitleg gaf over de huidige financiële situatie van de club en werd er een beroep gedaan op de steun, hulp en vrijgevigheid. De vereniging verkeerde immers nog steeds in zwaar weer. De crediteurenschuld bedroeg 120.000 euro. Voor een crediteurenschikking moest minimaal ca. 40.000 euro voor 15 april worden afgelost, anders was het einde van de vereniging  nog dit seizoen in zicht.  Om door deze moeilijke periode heen te komen had het bestuur van Haaglandia alle leden en sponsors aangeschreven met het verzoek de club met een eenmalige bijdrage van 100 euro (of meer) te steunen. Het was dus aan de leden en sponsors om ervoor te zorgen, dat het hek van het sportpark Prinses Irene niet definitief op slot ging.
Op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 20 juni presenteerde het bestuur de cijfers en de nieuwe begroting. Deze begroting werd door de leden met algemene stemmen aangenomen. Door het akkoord gaan met de begroting voor het seizoen 2012-2013, was het voor Haaglandia mogelijk om al haar crediteuren voor 100% uit te betalen.

De zondagafdeling

Op dinsdag 31 mei 2011 werd Edwin Grünholz officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Topklasser Haaglandia/Sir Winston.
Deze Topklasse bestond, naast Haaglandia, dit seizoen uit: Achilles’29 (Groesbeek), AFC (Amsterdam), De Treffers (Groesbeek), EVV (Echt), H.B.S. (Den Haag), FC Hilversum (Hilversum), Hollandia (Hoorn), HSC’21 (Haaksbergens), JVC Cuijk (Cuijk), FC Lienden (Lienden), Quick’20 (Oldenzaal), UNA (Veldhoven), VVSB (Noordwijkerhout) en WKE (Emmen). Dus ook dit seizoen moesten er weer aardig wat kilometers afgelegd worden door de selectie van Haaglandia. Wel interessant was dat het Haagse H.B.S. was gepromoveerd naar de Topklasse zodat er dit seizoen weer een derby op het programma stond.
De voorbereiding verliep goed bij Haaglandia met als hoogtepunt het winnen van de allerlaatste Harry de Hartog-beker op het terrein van Laakkwartier. In deze finale werd klassegenoot HBS met 3-1 verslagen.
Toch begon Haaglandia de competitie ietwat wisselvallig. Op 21 augustus behaalde men n.l. met een knappe 1-3 uitoverwinning bij UNA gevolgd door een 2-3 thuisnederlaag tegen JVC Cuijk. Vervolgens werd er gewonnen van FC Hilversum (1-4) en VVSB (3-1) maar ook weer verloren van EVV (3-1). Toch raakte het team steeds beter ingespeeld want sinds trainer Edwin Grünholz aan het roer staat predikte Haaglandia aanvallend voetbal en deze speelwijze leverde steeds meer effect op. Op zondag 18 september volgde de derby tegen HBS. Haaglandia won dit thuisduel met 3-2 door doelpunten van Sensoy (2x) en Van Bochoven. Erkan Sensoy en Remon van Bochoven vielen sowieso aan het begin van dit seizoen al op want de twee voorhoedespelers scoorden aan de lopende band. Het team van trainer Grünholz behaalde overwinning na overwinning en was inmiddels, achter koploper Achilles’29, opgeklommem naar een knappe tweede positie in de Topklasse.
Op zondag 6 november kende Haaglandia een totale offday en verloor men in Emmen van WKE met 4-0 en een week later speelde men met 4-4 gelijk tegen HSC’21. Omdat Achilles’29 wel haar wedstrijden bleef winnen was het verschil na 13 wedstrijden met de koploper opgelopen tot maar liefst 8 punten. Op 20 november stond de kraker Achilles’29-Haaglandia op het programma. In een wedstrijd op zeer hoog niveau wist Haaglandia uiteindelijk met 0-1 te winnen door een doelpunt in de 89e minuut van Giovially Serbony. De Rijswijkse voetbalclub verkleinde hiermee de achterstand op de koploper tot weer vijf punten. Ook de resterende wedstrijden tot aan de winterstop werden door Haaglandia gewonnen. Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Argon (4-1) werden de spelers John van Otterloo en Erkan Sensoy gehuldigd voor hun 250e wedstrijd in Haaglandia 1.
Zodoende sloot Haaglandia met mooi en aanvallend voetbal de eerste seizoenshelft af met 38 punten uit 17 wedstrijden op een 2e plaats in de Topklasse. Koploper Achilles’29 had slechts 2 punten meer en Haaglandia had maar liefst 8 punten meer dan de nummers 3 en 4 HSC’21 en WKE.
Haaglandia kwam helaas slecht uit de winterstop door met 2-1 te verliezen bij VVSB. Een week later herstelde het team van Grünholz zich weer door thuis, o.a. door 3 doelpunten van Van Bochoven, met 5-1 te winnen van FC Hilversum. In deze zelfde competitieronde verloor Achilles’29 thuis verrassend met 0-2 van EVV waardoor het gat met de koploper weer was teruggebracht naar 2 punten.
Op zondag 19 februari won Haaglandia de derby bij HBS met 1-2. Door deze overwinning nam de Rijswijkse club de koppositie in de Topklasse tijdelijk over van Achilles’29, dat door afkeuring niet in actie kwam. Helaas wist Haaglandia deze koppositie niet vol te houden na nederlagen tegen De Treffers (3-1), Hollandia (3-1), HSC’21 (3-1) en kampioen Achilles’29 (1-2). Toch kon de club terugkijken op een schitterend seizoen waarin Haaglandia met maar liefst 62 punten uit 30 duels en een doelsaldo van 82-50 als tweede eindigde in de Topklasse.

Een historisch hoogtepunt dit seizoen was dat de Haaglandia Sir Winston-spelers Erkan Sensoy en Remon van Bochoven beide met 25 doelpunten de topscorers van de Topklasse Zondag werden. Beide spelers waren dus goed voor maar liefst 50 goals voor Haaglandia. Hiervoor werden Erkan en Rémon op vrijdagavond 1 juni 2012 gehuldigd en de bloemen gezet door  Topklasse.com Dat gebeurde op de afsluitingsavond van de zondagselectie, onder het genot van een prima verzorgde BBQ.

>

De zaterdagafdeling

Ook voor het seizoen 2011-2012 werd het 1e (zaterdag) elftal van Haaglandia  in de 2e klasse C ingedeeld. Nieuwkomers in deze Klasse waren Gouda (kwam uit 2D), HVC ’10 (kampioen in 3C), MVV ’27 (kwam uit 2D) en Valken ’68 (kampioen in 3A). GHC (kampioen), RCL (gepromoveerd via nacompetitie), Soccer Boys (gedegradeerd) en Polanen (gedegradeerd) maakte geen deel meer uit van de de 2e klasse C. De volledige competitie-indeling was nu als volgt: DSVP, DUNO, Forum Sport, Gouda, Haaglandia/Winston, HVC ’10, Lyra, MVV ’27, Oegstgeest, RAS, Roodenburg, SVC ’08, Valken ’68 en Zevenhoven.
Het team van trainer Richard Douw kende een uitstekende eerste seizoenshelft met 7 overwinningen, 3 gelijke spelen en 3 nederlagen. Hiermee ging Haaglandia met 24 punten uit 13 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats van de 2e Klasse C de winterstop in. Koploper DSVP had slechts een punt meer. Overigens speelde Maurice van de Steenhoven op zaterdag 12 november, in de thuiswedstrijd tegen RAS (3-2), zijn 250e wedstrijd in de zaterdag 1 van Haaglandia.
Van de eerste drie competitiewedstrijden na de winterstop verloor Haaglandia er twee maar daarna pakte het team de draad weer op met enkele overwinningen. Begin april 2012 was het ongekend spannend aan de kop van de 2e Klasse C. Met nog vijf duels te gaan stonden de bovenste zeven ploegen slechts drie punten van elkaar. De stand bovenin de 2e Klasse C was als volgt: 01. DUNO 21-39, 02. DSVP 21-38, 03. Valken’68 21-37, 04. Haaglandia 21-37, 05. Zevenhoven 21-36, 06. Forum Sport 21-36, 07 HVC’10 21-36.
Helaas haakte het team van trainer Douw op zaterdag 7 april af in de titelstrijd door “thuis” van HVC’10 met 2-3 te verliezen. In één klap was blijkbaar alle inspiratie weg want uit de laatste vier wedstrijden werden nog slechts vier punten behaald. Hiermee nam trainer Richard Douw na drie seizoenen afscheid van Haaglandia met 41 punten uit 26 duels (doelsaldo 46-48) op een zesde positie in de 2e Klasse C. Dit waren 10 punten minder dan kampioen DSVP.

Later hier meer……..

>

Seizoen 2012-2013

Bij aanvang van seizoen 2012-2013 liet voorzitter Henk de Haas vol trots weten dat de financiële malaise, waar Haaglandia het afgelopen seizoen in verkeerde, helemaal achter de rug was. Ook zag de club het contract met hoofdsponsor Sir Winsten Leisure worden verlengd.

Op zondag 22 juli begon de A-selectie van de zondag-afdeling alweer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Topklasse. Deze Topklasse werd in dit seizoen gevormd door; Achilles’29, ADO’20, AFC, Fc Chabab, EVV, Gemert, Haaglandia, HBS, Hollandia, HSC’21, JVC Cuijk, FC Lienden, SWZ Boso Sneek, de Treffers, VVSB en WKE.

Omdat Haaglandia drastisch moest bezuinigen gingen diverse spelers na afloop van seizoen 2011-2012 hun heil ergens anders zoeken. Met het vertrek van het spitsenduo Remon van Bochoven (Rijnsburgse Boys) en Erkan Sensoy (Quick Boys), leverde Haaglandia dit seizoen maar liefst 50 doelpunten in. Ook moest Haaglandia het dit seizoen doen zonder doelman Patrick de Groot, die naar Quick Boys was vertrokken. Trainer Edwin Grünholz begon zodoende met een verjongde en minder ervaren selectie. De A-selectie van Haaglandia bestond dit seizoen uit; Steven Verstraten, Jamrey Kraaijenbrink, Jeffrey Brand, Patrick Batist, Brayen Brocker, Jessie van de Burg, Mitchel Jacobs, Patrick van der Spoel, John van Otterloo, Ricardo de Vlugt, Jordy de Wit, Jeroen Barnas, Mitchell de Bas, Yassine Halim, Richard Knopper, Danny de Leeuw, Mourad Mghizrat, Roel Stoffels, Abbas Brahimi, Jeffrey Flohr, Brutel Hosé, Serano van der Hurk, Jael Paas, Andre Thiebou en Hakan Turkoz.

Op zaterdagavond 18 augustus had Haaglandia/Winston zich de openingsouverture tegen promovendus SZW Boso Sneek in de koningsklasse van het vaderlandse amateurvoetbal wel anders voorgesteld. Na afloop op Sportpark Irene in Rijswijk keerde de allereerste vertegenwoordiger uit Friesland in de Topklasse na een 1 – 1 ruststand met een 1–2 overwinning huiswaarts. Ook de hierop volgende wedstrijden tegen HSC’21 (4-0) en VVSB (0-2) verloor Haaglandia.  Nadat Haaglandia/Winston dus de eerste drie wedstrijden in de kersverse competitie van de zondag Topklasse had verloren en met nul punten onderaan stond, moest er in Amsterdam worden gewonnen. Het team van trainer Edwin Grünholz deed dit dan ook en pakte, door doelpunten van Danny de Leeuw, Mourad Mghizrat en Hakan Turkozmet, een 1-3 zege bij FC Chabab. Het vertrouwen keerde terug bij de zondag 1 van Haaglandia en dit resulteerde in een serie aansprekende resultaten in de laatste fase van de eerste seizoenshelft. Met 21 punten uit 16 duels ging Haaglandia op een achtste positie van de ranglijst de winterstop in.

Mede door een te krappe selectie vielen de resultaten van Haaglandia in de tweede seizoenshelft tegen en zakte de club weer naar de onderste regionen van de ranglijst. Op zondag 7 april 2013, voorafgaande aan de wedstrijd tegen Hollandia, werden drie coryfeeën van de zondag 1 gehuldigd. Roel Stoffels (100 wedstrijden), Brayen Brocker en Mourad Mghrizrat (ieder 150 wedstrijden) speelden in totaal 400 wedstrijden voor Haaglandia en werden zodoende door voorzitter Henk de Haas gehuldigd en ontving men allen een prachtig aandenken en grote bos bloemen.
Op zondag 12 mei moest Haaglandia  aan de Schaapweg te Rijswijk winnen van WKE om directe degradatie te ontlopen en was men ook nog afhankelijk van het resultaat van Hollandia. Hollandia verloor ook en de Rijswijkers overtroffen zichzelf door WKE met maar liefst met 6-1 te verslaan. Door dit resultaat degradeerde Haaglandia dus niet rechtstreeks en wist men hierdoor een promotie/degradatiereeks af te dwingen.

Van de 30 competitiewedstrijden wist het team van trainer Edwin Grunholz er 11 te winnen, 3 gelijk te spelen en 16 te verliezen. Met 36 punten en een doelsaldo van 57 voor en 70 tegen eindigde Haaglandia op de dertiende positie van de ranglijst. Dit was nog net voor de degradanten Hollandia (35 punten), Gemert (23) en SWZ (19).

Op donderdagavond 30 mei 2013 diende de eerste horde genomen te worden voor lijfsbehoud in de een lastige tweeluik met Hoofdklasser Alphense Boys. Haaglandia-Alphense Boys begon en eindigde in 0-0. Op zondag 2 juni 2013 volgde de lastige return in Alphen aan de Rijn. Uiteindelijk wisten de Rijswijkers aan het langste eind te trekken door met 0-1 te winnen. Na het laatste fluitsignaal ontstond er echter een massale vechtpartij. “Fans” van Alphense Boys sloegen in op spelers en supporters van Haaglandia. Een speler van Haaglandia werd zelfs tegen zijn hoofd getrapt toen hij op de grond lag. In alle commotie raakte een persoon gewond. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie arriveerde niet veel later op het complex van Alphense Boys om de spelers, staf en supporters van Haaglandia veilig terug naar Rijswijk te begeleiden.

Vervolgens moest Haaglandia op zondag 9 juni 2013 op neutraal terrein de finale tegen Juliana’31 spelen om één plaats in de Topklasse.

>

Het 2e elftal van de zondag-afdeling eisten op zaterdag 18 mei 2013 tijdens de KNVB districtsbeker finale bij RKAVV de titel voor zich op waardoor deelname aan de strijd om de Amstel Cup binnen bereik werd. Via de tussenstanden 0-2, 1-2, 1-3 en uiteindelijk 2-4 had Haaglandia tegen Rijnsburgse Boys 2 steeds in het initiatief. Abbes Brahimi was met 3 doelpunten de onbetwiste topscorer. Joreilly Chirino nam nummer 4 voor zijn rekening. Een prachtige beker en huldiging was het gevolg en bekroonde hiermee een fantastisch slot van een seizoen waarin in de res.hoofdklasse een fraaie 3e plaats werd behaald.

De zaterdagafdeling:

>

De zaterdagploeg van Haaglandia overleefde de eerste ronde van de nacompetitie. Het team van trainer Maurizio Ceccucci won op zaterdag 18 mei het thuis duel tegen Geinoord met 4-2. Een week later wist Haaglandia in de terugwedstrijd stand te houden (1-1) en wachtte de ploeg uit Rijswijk nu de finaleronde van de nacompetitie. Daarin begon Haaglandia op zaterdag 1 juni thuis tegen DUNO. Haaglandia/Winston en DUNO speelden in dit eerste deel van het tweeluik met 1-1 tegen elkaar gelijk. In de tweede helft kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong  maar heel lang kon DUNO echter niet genieten van de voorsprong. Amper een minuut later kreeg Haaglandia een vrije trap en Kees van der Straaten ging achter de bal staan. Zijn harde vrije trap vloog in een streep langs de muur en de DUNO-doelman, waardoor de stand meteen alweer gelijk was. De beslissing moest dus een week later vallen als Haaglandia op bezoek gaat bij DUNO op Sportpark Haagsche Dynamiek.
Op zaterdag 9 juni moesten DUNO en Haaglandia dus tegen elkaar gaan uitmaken wie er naar de eerste klasse mocht. In deze wedstrijd had DUNO voor de pauze het initiatief, maar langzaam maar zeker werd Haaglandia de bovenliggende partij. Lang leek het treffen op strafschoppen uit te draaien, maar vijf minuten in de tweede helft van de verlenging sloeg de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci toch nog toe. Invaller Guilliano Windzak gaf op maat voor op André Rumampuk, die de doelman van DUNO het nakijken gaf: 0-1. DUNO probeerde het daarna nog met een slotoffensief, maar het bleef bij die ene treffer die middag aan de Mgr.Nolenslaan. Met deze nipte overwinning mocht Haaglandia in het volgende seizoen uitkomen in de 1e Klasse van het zaterdagvoetbal.

Even leek het erop dat Topklasser Haaglandia zich uit de hoogste klasse van het zondag amateurvoetbal moest terugtrekken. De nog steeds financiële zorgen, teruglopende recettes en een gebrek aan sponsors dwongen de Rijswijkers tot bezinning. Maar als een duveltje uit een doosje drong zich, plotseling en onverwachts, een oplossing aan. “Sponsors nemen onze verplichtingen voor spelers van de club over. Ze adopteren 1, 2 of 3 spelers, zoals zoveel topamateurclubs doen”, vertelde voorzitter Henk de Haas na een inderhaast ingelast overleg met sponsors.

Seizoen 2013-2014

Ondanks alle geruchten die in de media waren verschenen dat Haaglandia zou stoppen met het “zondag-voetbal” startte de club in het seizoen 2013-2014 gewoon met een jeugd-, zaterdag- en zondag-afdeling.

Haaglandia/Winston had op woensdagavond 9 oktober 2013 haar Algemene Ledenvergadering. Tijdens die vergadering in Rijswijk gingen de leden akkoord met de aanstelling van het volgende bestuur: Henk de Haas (voorzitter), Albert Fens (vicevoorzitter), Caroline Verstraate (secretaris), Raimond Touw (penningmeester) en Elise Vermeulen (Horeca/Sponsoring). Leo van Es was aftredend als manager sponsorzaken. Ken Dhanai werd aangesteld als nieuwe voorzitter bij de jeugdafdeling.
Belangrijk agendapunt was ook het huldigen van de jubilarissen. Loek van Driel was 70 jaar lid en werd gehuldigd, ook door de KNVB. Maar ook werd vicevoorzitter Albert Fens in het zonnetje gezet. Hij werd gehuldigd voor het feit, dat hij al vijftig jaar lid was van de club (c.q. de voorgangers in de fusie) en bovendien werd hij bedankt voor zijn onvoorwaardelijke steun aan de club gedurende vele jaren.

De zondagafdeling

Het bestuur van Haaglandia en hoofdtrainer van de zondagselectie Edwin Grünholz waren ook voor het seizoen 2013-2014 tot een akkoord gekomen. Grünholz ging hiermee zijn derde seizoen in bij de Rijswijkse zondagtopklasser.
Ook in het seizoen 2013-2014 kwam Haaglandia uit in de Topklasse van het zondagvoetbal en ontmoette ditmaal daarin; Achilles’29, AFC, Argon, De Treffers, EVV, HBS, FC Hilversum, Hollandia, HSC’21, JVC Cuijk, FC Lienden, Quick’20, UNA, VVSB en WKE.

De zondag 1 van Haaglandia kende een moeilijke eerste seizoenshelft. Op 24 augustus startte men de competitie nog wel met een 2-2 gelijkspel tegen WKE maar daarna verloor Haaglandia met 2-0 bij EVV en vervolgens zeer pijnlijk met 1-5 van HBS. Op zondag 15 september volgde er dan toch gelukkig de eerste competitieoverwinning. In Noordwijkerhout werd het bij VVSB 1-2 door twee doelpunten van Erkan Sensoy. Helaas werd deze overwinning weer gevolgd door grote nederlagen tegen AFC (2-5) en De Treffers (7-0).
Tot aan de winterstop zou Haaglandia nog slechts twee wedstrijden winnen en één gelijk te spelen. Dit betekende dat Haaglandia tijdens de winterstop met 11 punten uit 16 wedstrijden, en een doelsaldo van 18 voor en 44 tegen, op de laatste plaats van de zondag Topklasse bivakkeerde.

Het team van trainer Edwin Grünholz kwam na de winterstop uitstekend uit de startblokken. Met de nieuwe aanwinst Chido Henri Ugwunna werd op zondag 19 januari 2014 EVV met maar liefst 7-0 verslagen. Uitblinker Ugwunna scoorde in deze wedstrijd tweemaal. Een week later volgde de beladen derby tegen HBS en het was wederom Chido Henri Ugwunna die voor Haaglandia de enige goal van de wedstrijd maakte.
>

<

Haaglandia SW zat in een lastig parket. De club moest op Hemelvaartsdag een p/d wedstrijd spelen tegen EDO maar moest op deze zelfde dag ook de finale van de Haaglanden Voetbal/Omroep West Cup spelen tegen HMSH.  De voetbalvereniging EDO en de organisatie van de Haaglanden Cup waren allebei niet bereid om de club ter wille te zijn door één van de wedstrijden te verschuiven. Haaglandia had derhalve twee keuzes; het sturen van een A-elftal naar één van de wedstrijden (Haaglandia had namelijk geen tweede elftal) of zich voor één van de duels terug te trekken. Het bestuur van de Rijswijkse club koos uiteindelijk voor het laatste. Op 29 mei 2014 besloot Haaglandia SW zich zodoende terug te trekken uit de nacompetitie om zich te handhaven in de Topklasse. Haaglandia degradeerde daarmee automatisch naar de Hoofdklasse.
Eén va de aspecten die meespeelde in het besluit van het bestuur was dat de club zich met ingang van het volgende seizoen ging richten op het zaterdag voetbal. Het eerste zondagteam zou gaan vallen onder jeugdorganisatie Soccerproof. Aan de winst van de Haaglanden Cup zat bovendien voor de club een interessant prijsje verbonden, een trainingskamp in Doorwerth. Daarnaast was Sir Winston zowel sponsor van Haaglandia als van het Haaglanden toernooi.

 

>

De zaterdagafdeling

Na de promotie van het afgelopen seizoen kwam het 1e elftal van de zaterdagafdeling van Haaglandia dit seizoen uit in de zaterdag 1e Klasse B, en onmoette daarin Aalsmeer, Alexandria’66 (Rotterdam), BVCB (Bergschenhoek), DSO (Zoetermeer), FC Rijnvogels (Katwijk), Forum Sport (Voorburg), GHC (Leiden), Nootdorp, RCL (Leiderdorp), Swift (Amsterdam-Zuid), Voorschoten’97, WV/HEDW (Amsterdam) en Zwaluwen’30 (Hoorn). Voor de Rijswijkers was deze competitie volledig nieuw. Alleen kampioen DSO en Forum Sport, dat via de nacompetitie promoveerde, waren bekende tegenstanders.
Maurizio Ceccucci had zijn contract voor dit seizoen verlengd  en ging zodoende zijn tweede seizoen in bij de Rijswijkse eersteklasser.

Later hier meer…

>

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van Haaglandia SW schreef voor de zondagcompetitie 2 elftallen in en voor de zaterdag eveneens 2 seniorenelftallen. De jeugdafdeling van Haaglandia bestond dit seizoen uit; 2 A-elftallen, 3x B, 5x C, 5x D, 8x E, 9x F en 3 mini pupillenteams

Onder auspiciën van “Soccerproof”, een organisatie  die spelers begeleidde naar een (nieuwe) kans in het betaalde voetbal, bleef Haaglandia in het seizoen 2014-2015 ook op zondag voetballen. De Stichting Soccerproof had bij Haaglandia de volledige eindverantwoordelijkheid op de zondag gekregen nadat Haaglandia zelf had aangegeven om voor dit seizoen volledig voor het zaterdagvoetbal te kiezen.
Het complex van Haaglandia werd dus op zondag een soort van warenhuis met een etalage vol voetballers die zich bij andere clubs in de belangstelling hoopte te spelen. De Stichting Soccerproof bestond uit Sander van Wijngaarden, Ferrie Bodde, Vincent Geijsen en Mario Koswal. Bodde en Koswal zwaaiden de technische scepter bij Haaglandia 1.
Het uitgangspunt van Soccerproof was dus, zoals gezegd, het klaarstomen van voetballers voor het betaalde voetbal of een top-amateurclub. Het zaken doen met andere clubs was daarmee de kern-business, hier haalde men de inkomsten uit. De trainers Mario Koswal en Ferry Bodde moesten zich er dan wel op instellen dat er tussentijds spelers naar andere clubs konden vertrekken.

Omdat Haaglandia afgelopen seizoen was gedegradeerd uit de Topklasse van het zondagvoetbal kwan het team van “Soccerproof” dit seizoen uit in de Hoofdklasse A. De Hoofdklasse A van het zondagvoetbal bestond in het seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs: AFC’34, Chabab, DHC, De Dijk, Haaglandia, Hollandia, JOS/Watergraafsmeer, Magreb’90, OFC, Quick, Vlissingen, VOC, Westlandia, De Zouaven.
Op zondag 7 september 2014 startte Haaglandia met een thuiswedstrijd tegen Chabab. De mannen van trainer Mario Koswal (Ferrie Bodde had zich intussen teruggetrokken) verloren met 2-5. Remon van Bochoven en Mike Tros scoorde in deze wedstrijd voor Haaglandia. Helaas volgde er nederlaag na nederlaag maar met de gedachte dat het nog wel zou goed komen met een geheel nieuw, bij elkaar gehaald, team overheerste sterk. De volgende tegenvaller werd de overschrijving van spits Remon van Bochoven naar de zaterdagtak van Haaglandia.

Haaglandia verloor dus het ene na het andere weekend met ruime cijfers. Het bestuur en trainer Mario Koswal hadden er in eerste instantie nog alle vertrouwen in maar na de winterstop ging er werkelijk van alles mis. Op woensdag 4 maart besloot het bestuur van Haaglandia om dan toch de zondag 1 uit de competitie terug te trekken. Eén van de redenen was de contributie achterstand bij de spelers van Soccerproof.
Om het moment dat de stekker uit het project “Soccerproof” werd getrokken stond de ploeg na 18 duels met -1 punt, en een doelsaldo van 13 voor en 89 tegen, op de laatste plaats van de zondag Hoofdklasse A.

De Zaterdag Afdeling

Voor het seizoen 2014-2015 was de 1e Klasse B van het zaterdagvoetbal uit de volgende clubs samengesteld: ARC (Alphen ad Rijn), DSO (Zoetermeer), Deltasport (Vlaardingen), Forum Sport (Voorburg), GHC (Leiden), HBOK (Amsterdam), HVC’10 (Hoek van Holland), Haaglandia (Rijswijk), Nootdorp (Nootdorp), Sportlust’46 (Woerden), Swift (Amsterdam), Valken’68 (Valkenburg Z-H), Voorschoten’97 (Voorschoten) en Zwaluwen’30 (Hoorn).

Het bestuur van Haaglandia had dus nadrukkelijk voor het zaterdagvoetbal gekozen. Sterker nog, de Rijswijkse beleidsbepalers waren vrij duidelijk: promoveren naar de Hoofdklasse was zeer gewenst. Als onderdeel van de overstap van het prestatief voetbal naar de zaterdag, hadden o.a. doelman Steven Verstraten en de spelers Erkan Sensoy, Jeroen Barnas, Andre Thiebou, Francisco Fens, Ricardo de Vlugt, Mourad Mghizrat en Kevin Tabi de overstap gemaakt van de zondag naar het zaterdagteam van Haaglandia. Het verwachtingspatroon waaraan Mauricio Ceccucci als trainer van Haaglandia aan moest voldoen was dus enorm hoog. Trainer Ceccucci, die aan zijn derde seizoen begon bij de zaterdagformatie van Haaglandia, deelde de ambitie van de club maar bleef reëel en liet zich zeker niet gek maken.

Mede door het inpassen van vele nieuwe spelers begon Haaglandia stroef aan de competitie. De openingswedstrijd op zaterdag 6 september werd op Sportpark Irene teleurstellen met 2-0 verloren tegen Sportlust’46, gevolgd door een 0-0 bij Voorschoten’97. Op 20 september volgde de eerste overwinning toen Haaglandia thuis de derby tegen Forum Sport met maar liefst 6-1 won. Helaas werd deze mooie overwinning weer gevolgd door nederlagen tegen Swift (1-0) en sv Nootdorp (0-2). In de maand oktober kwam Haaglandia eindelijk in haar ritme en werden diverse wedstrijden in winst omgezet. Tijdens de winterstop had Haaglandia 19 punten uit 13 duels behaald en stond de club op de zesde positie van de 1e Klasse B.

Direct na de winterstop ging Haaglandia zich voorbereiden op de 2e seizoenshelft met een trainingskamp in Albufeira in Portugal. Van 7 t/m 11 januari 2015 verbleef de Rijswijkse club in het 4 sterren hotel Paraiso in Alburfeira en werkten zij een druk programma af. Zo werd er iedere dag een training afgewerkt, een oefenwedstrijd gespeeld tegen hoofdklasser Urk (2-1 winst) en deelgenomen aan de Algarve cup met wedstrijden tegen SVC’08 (3-0 winst) en RVVH (0-0). Ook werd er tijd ingepland voor teambuildingsactiviteiten zoals middagje paintballen, voetvolleytoernooi en een altijd leuke voetbalquiz. Met andere woorden, een druk maar weloverwogen programma om zo op en top voorbereid de 2e seizoenshelft in te gaan.

De mannen van trainer Ceccucci kwam dan ook uitstekend uit de winterstop want de wedstrijden tegen Voorschoten’97 (2-1), koploper Swift A (4-2) en sv Nootdorp (1-3) werden allemaal gewonnen. Na de 1-1 tegen Delta Sport en de verrassende 1-0 nederlaag tegen Excelsior’30 kende Haaglandia even een terugval maar vervolgens werden er weer 4 overwinningen op rij.
Op zaterdag 14 maakte pakte Haaglandia de 2e Periodetitel na de 1-3 winst bij Forum Sport en plaatste zich hiermee automatisch voor de nacompetitie. Omdat de koplopers Swift A en Sportlust’46 een straatlengte voorlagen op de rest van de clubs in de 1e Klasse B en dus uitgingen maken wie er kampioen zou gaan worden kon Haaglandia zich nu al gaan voorbereiden op de nacompetitie.

Van de 26 competitiewedstrijden wist Haaglandia er dit seizoen uiteindelijk 13 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 8 keer verloren. Met 44 punten, en een doelsaldo van 50 voor en 35 tegen, eindigde men dus na een uitstekende tweede seizoenshelft op een keurige derde positie van de zaterdag 1e Klasse B.
Ivailo Staal en Fransisco Fens werden beiden met 9 doelpunten dit seizoen topscorer bij Haaglandia.

Haaglandia, Nieuw Lekkerland en Smitshoek moesten nu met z’n drieën, in een mini-competitie, gaan strijden om één ticket in de Hoofdklasse voor volgend seizoen. Voor Haaglandia en Nieuw Lekkerland zou dat promotie inhouden, voor Smitshoek degradatie.
Op zaterdag 16 mei wist Haaglandia de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Nieuw Lekkerland met 2-1 te winnen. Na 2 minuten voetballen zette Andre Rumampuk Haaglandia al op een 1-0 voorsprong. Vlak voor het rustsignaal kreeg Haaglandia een strafschop tegen en een rode kaart (ivm hands). Nieuwe lekkerland benutte deze strafschop en zodoende werd het 1-1. Echter één minuut voor tijd scoorde Remon van Bochoven het winnende en zo belangrijke doelpunt, 2-1.

Op zaterdag 30 mei moest Haaglandia S.W. voor de alles beslissende wedstrijd aantreden in en tegen Smitshoek. In deze wedstrijd stonden dus voor beide partijen grote belangen op het spel. De mannen van trainer Maurizio Ceccucci hadden genoeg aan 1 punt om te promoveren naar de Hoofdklasse en Smitshoek moest tegen Haaglandia met twee doelpunten meer winnen om degradatie naar de 1e Klasse te verijdelen. Het sprak dus voor zich, dat daardoor veel spanning op deze wedstrijd lag.
In de eerste helft zat er zichtbaar veel spanning op beide teams maar dat kon men verwachten bij dit soort duels. Praktisch de gehele eerste helft werd van beide kanten een aftastende houding ingenomen, anders gezegd er speelde zich een kat-en-muis spelletje op de grasmat af en dat boeide het publiek voor geen meter. Zonder kleerscheuren (0-0) werd er door Haaglandia de rust gehaald.
In de 63e minuut was het voor Smitshoek wel helaas raak. in een rebound kwam de bal precies voor de voeten van een Smitshoek-speler, die op zijn beurt de bal vlekkeloos binnen schoot 1-0. Direct nadat Haaglandia tegen een 1-0 achterstand aankeek, kreeg men meer grip op het spel. Ook de in de 2e helft ingebrachte invallers brachten nieuw elan binnen de ploeg. Met volle overgave en inzet werd het Smitshoek doel belaagd en gezien het toen vertoonde spel keek niemand vreemd op toen een van rechts door Mourad voor het doel gebrachte bal door Erkan Sensoy bekwaam werd binnen gekopt. 1-1.
Smitshoek liet zich door deze tegentreffer niet ontmoedigen. Met man en macht en aangemoedigd door hun supporters probeerde zij een tweede doelpunt te maken, maar de Haaglandia verdediging liet zich door hun aanvalsdrift niet van de wijs brengen. In de 78ste minuut ging Karam er vliegensvlug langs de lijn er met de bal vandoor. Van een bijna onmogelijke positie schoot hij de bal snoeihard – via een Smitshoek been – in de verre hoek binnen. 1-2. Vreugde alom bij de spelers en bij de langs de kant zittende en staande Haaglandianen.
Toen scheidsrechter Bijl voor het einde blies, vielen de spelers en de technische staf elkaar huilend van blijdschap om de nek. Ook de met 2 supportersbussen meegereisde Haaglandia fans ( ca 120 personen) straalden van top tot teen. Het nodige vuurwerk werd afgestoken en de vreugde van het behalen van dit prachtige resultaat was bij iedereen, die HAAGLANDIA in zijn hart heeft gesloten, van het gezicht te lezen.

Haaglandia promotie 14-15

Dankzij deze 1-2 zege op Smitshoek promoveerde Haaglandia naar de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Om na slechts twee jaar in de 1e Klasse te hebben gebivakkeerd nu al de sprong te kunnen maken naar de Hoofdklasse was werkelijk een prestatie om U tegen te zeggen.
Toen scheidsrechter Bijl voor het einde blies, vielen de spelers en de technische staf elkaar huilend van blijdschap om de nek. Ook de met 2 supportersbussen meegereisde Haaglandia fans ( ca 120 personen) straalden van top tot teen.

De opstelling van Haaglandia tijdens deze promotie-wedstrijd tegen Smitshoek was als volgt: Steven Verstraten, Jacobs(C), Ivailo Staal, John Bos(Mourad Mghizrat), Ceyhun Isik, Dominique Kruis(Kevin Tabi), Karam Boukhari, Andre Rumampuk, Fransesco Fens(Rémon v.Bochoven), Giorgio Achterberg en Erkan Sensoy.
Bij terugkomst in Rijswijk werden de spelers en de begeleiding met het nodige vuurwerk verwelkomd en werd ter viering van deze promotie in het clubgebouw nog een feestje gebouwd. Het werd onder het genot van gratis drankjes en hapjes, geschonken door de heren Ballemaker en Fens, nog een heel gezellig samenzijn.

Haaglandia kende dit seizoen nog twee kampioenen bij de jeugdafdeling. De F5 werd kampioen in de 5e Klasse 07 en de Minipupillen 2 in de 1e Klasse 6 Vj.

Seizoen 2015-2016

Bij aanvang van het seizoen 2015-2016 was het bestuur van de v.v. Haaglandia als volgt samengesteld: Henk de Haas (voorzitter), Raimond Touw (penningmeester), Caroline Verstraate (secretaris) en Jaqueline de Bruijn (algemeen).

Het bestuur van Haaglandia schreef voor dit seizoen 2 seniorenelftallen voor de zaterdagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit 2 A-elftallen, 2 B, 4 C, 4 D, 7 E en 8 F-teams. Ook stonden er drie minipupillen-teams bij de jeugdafdeling van Haaglandia ingeschreven.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zaterdag Hoofdklasse B zag er als volgt uit: ASWH, Deltasport, FC Rijnvogels, Haaglandia, Heinenoord, Hoek, Jodan Boys, Noordwijk, Quick Boys, Sportlust ’46, Spijkenisse, Ter Leede,  Xerxes/DZB en Zwaluwen.

Het vlaggenschip van Haaglandia kwam, na de promotie in 2015, dit seizoen dus uit in een zeer sterke Hoofdklasse B met onder meer een aantal teams uit de Bollenstreek met een enorm budget. Bovendien kon trainer Maurizio Ceccucci dit seizoen niet meer gebruik maken van de ervaren spelers Mourad Mghizrat en Erkan Sensoy. Beide spelers hadden hun voetbalschoenen in de wilgen gehangen. Alleen van de v.v. Noordwijk kwamen Nick Brouwer en Kamal Amheye dit seizoen Haaglandia versterken, voor de rest moest men het doen met “eigen” spelers. Het team van trainer Ceccucci had genoeg voetbalkwaliteiten in huis maar moest qua ervaring wel stand zien te houden in de Hoofdklasse.

Deze stelling kwam al gelijk in de eerste competitiewedstrijd ter uiting. Op zaterdag 5 augustus 2015 nam Haaglandia, thuis op Sportpark Irene, al na 28 minuten spelen op een 3-0 (Mitchel Jacobs, Ivailo Staal en Kamal Amheye) voorsprong tegen het bezoekende Zwaluwen. Waar iedereen op de 4-0 zat te wachten scoorde Zwaluwen vlak voor rust de 3-1. In de tweede helft had Haaglandia niet veel meer in te brengen en mocht het blij wezen dat de wedstrijd in 3-3 eindigde. Gezien de hierop volgende nederlagen tegen Rijnvogels (6-1), ASWH (1-2) en Noordwijk (3-2) moest het jonge team van Haaglandia nog duidelijk wennen aan het Hoofdklasse voetbal. Bovendien kreeg trainer te maken met een ware blessuregolf. Fransesco Fens (gebroken schouderblad), Giorgio Achterberg (knie), Ivailo Staal (schouder) en Nick Brouwer (enkel) waren met zware blessures lange tijd niet inzetbaar.
Ondanks dit alles wist Haaglandia zich gaandeweg de eerste competitiehelft knap uit de onderste regionen te werken. Tot aan de winterstop wist men van de 13 competitiewedstrijden er 6 te winnen, 1 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 19 punten, en de doelcijfers 26-27, ging Haaglandia 1 op een keurige achtste positie van de ranglijst het jaar 2016 in.

>

Tijdens het seizoen 2015-2016 werd bekend dat Haaglandia op de 35e plaats van de Top 100 beste Jeugdopleiding van Nederland stond. De ranglijst zei natuurlijk niet alles over de kwaliteit van een opleiding, maar bracht wel duidelijk in beeld op welk niveau de jeugdselectieteams van een amateurvoetbalvereniging actief waren. Bekeken was in welke klassen de A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 spelen. Een team dat in de eerste divisie speelt krijgt 1 punt. Voor elke divisie (of klasse) lager komt er een punt bij. Op deze wijze is Haaglandia knap tot een top 100 gekomen.

Op vrijdagavond 18 december 2015 vond weer de jaarlijkse vrijwilligersavond van Haaglandia plaats met daarbij uiteraard ook de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. Uiteindelijk werd Fred de Vries, vanwege zijn grote inzet in het kantinegebeuren, benoemd tot vrijwilliger 2015 van Haaglandia SW.

Na het succes van het trainingskamp vorig jaar in Portugal ging Haaglandia 1 dit jaar op trainingskamp naar Torremolinos in Spanje. Van 7 tot en met 10 januari 2016 werkte trainer Maurizio Ceccucci, in samenwerking met Trainingskampen.nl, een mooi programma in elkaar. Zo werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen zondag hoofdklasser Westlandia (2-1 winst), trainingen afgewerkt en uiteraard gewerkt aan de teambuilding.

>

Op zaterdag 23 april 2016, vlak voor de wedstrijd tegen Ter Leede, werd Jordi Versteeg door de voorzitter Henk de Haas gehuldigd voor zijn 150e wedstrijd in de hoofdmacht van de zaterdag 1. Naast een mooi aandenken kreeg Versteeg ook een mooie bos bloemen.

Op zaterdag 23 april 2016 werd Haaglandia 2 ongeslagen kampioen van de reserve 4e Klasse 07. Uit 16 competitiewedstrijden werden 44 punten behaald en het doelsaldo bestond uit 85 voor en slechts 15 doelpunten tegen.

 

In april bereikte de voetbalvereniging Haaglandia het bericht dat de Gemeente Rijswijk met ingang van 1-7-2016 de gebruikersovereenkomst van de velden zou worden opgezegd. Dit zou inhouden dat Haaglandia met al haar teams vanaf die datum niet meer op het mooie sportpark Irene zou kunnen voetballen.

In de hierop volgende maanden vonden er meerdere gesprekken plaats met de gemeente Rijswijk. Waaronder een gesprek met Wethouder Van Hemert. Hierin werd uiteindelijk door de heer van Hemert aangegeven dat Haaglandia alsnog een gebruikersovereenkomst kreeg voor een jaar. In dit jaar kreeg Haaglandia de kans om, onder toezicht/begeleiding van een club van wijze heren/vrouwen, om de financiën op orde te krijgen. Dit voorstel werd breed gedragen door het college en zou enkel nog definitief besloten moeten worden. Volgens de heer Van Hemert betrof dit enkel een formaliteit en in een gespreksverslag, die Haaglandia SW ontving van de gemeente, werd dit ook bevestigd. Met andere woorden, Haaglandia SW was voor minimaal een jaar gered en kon men zich gaan focussen om de financiële te gaan korten.

Seizoen 2016-2017

Zoals gezegd kwam Haaglandia aan het einde van het seizoen 2015-2016 negatief in het nieuws toen bekend werd, dat de gemeente Rijswijk in eerste instantie de huur wilde opzeggen per 1 juli 2016. Hierbij leefde er onder de leden zodoende veel onzekerheid. Ondanks alle onzekerheid met uiteindelijk het resultaat dat de gemeente Rijswijk dat de huur van de velden op Sportpark Irene alsnog met een jaar verlengde, zag de club dat in de overschrijvingsperiode het ledental toch fors was toegenomen. Vooral bij de jeugd ging het uitstekend want in die categorie zag men het ledental aanzienlijk stijgen. Zodoende stonden bij aanvang van het seizoen 2016-2017 bij Haaglandia 621 spelende leden, 77 vrijwilligers en 67 geregistreerde kabouters (kinderen tussen de 4 en 6 jaar) geregistreerd. In totaal waren dit dus 765 leden die bij de KNVB waren geregistreerd.

Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 was het bestuur van Haaglandia als volgt samengesteld: Henk de Haas (voorzitter), Caroline Verstraate (secretaris), Raimond Touw (penningmeester), Jacqueline de Bruijn (algemeen bestuurslid), Rene van Winkelen (sponsorzaken) en Paul Korver (kantinebeheerder).
Het bestuur van Haaglandia schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen in. De jeugdafdeling van de Rijswijkse club bestond dit seizoen uit: 2 A-elftallen, 3 B-, 4 C-, 5 D-, 8 E-, 8 F- en 3 Mini pupillen-teams.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen die ging bestaan uit een Eredivisie, een Eerste Divisie, de Tweede Divisie, twee Derde Divisies (zaterdag en zondag) en vier Hoofdklassen (zaterdag en zondag). In deze competities kwam er ook ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. De naam Topklasse bestond dus vanaf dit seizoen niet meer omdat deze was veranderd in Derde Divisie. Haaglandia kwam dit seizoen dus ‘gewoon’ weer uit in de zaterdag Hoofdklasse A, waarin men kon gaan strijden om een plaats in de Derde Divisie.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag Hoofdklasse A zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Achilles Veen, Ajax, Argon, FC Breukelen, DFS, Haaglandia, Hoek, Jodan Boys, Noordwijk, RVVH, Sliedrecht, Smitshoek, Spijkenisse, Swift, Ter Leede en Zwaluwen.

De selectie van Haaglandia bestond dit seizoen uit: Steven Verstraten, Henk Selier, Mitchel Jacobs, Andre Thiebou, Djanomi Traxel, Ted de Man(nieuw Jong Fortuna Sittard), Ricardo de Vlugt, Claudio Jose de Barros(nieuw Fc Dordrecht), Jordy Versteeg, Ceyhun Isik, Giorgio Achterberg, Burak Ozan Gumus(nieuw Excelsior Maassluis), Kevin Tabi, Hamza Apaydin, Ghali Belmakaran(nieuw Jong Ado Den Haag), Kenan Schenkeveld(nieuw Velo A Jeugd), Karam Boukhari, Nicolas Yonis(nieuw HFC EDO), Fransesco Fens, Jeffrey Rutten(nieuw Scheveningen), Abbas Rahmoune, Che Jenner, Rafik el Ousrouti(nieuw DSO), Jesse Schotman(nieuw Spijkenisse), Nelson Vieira en Tavaras de Veiga(nieuw Leonidas).

Door de strubbelingen tussen de v.v. Haaglandia en de gemeente Rijswijk en de hierdoor ontstane onzekerheid kon trainer Maurizio Ceccucci ook niet echt optimaal werken aan het nieuwe seizoen. Trainer Ceccucci had er weer voor gekozen om de voorbereiding op het nieuwe seizoen op te splitsen in twee delen. Op maandag 20 juni 2016 tot donderdag 7 juli startte Haaglandia met het eerste gedeelte om vervolgens op maandag 25 juli verder te gaan om zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

De eerste oefenwedstrijd, ter voorbereiding op het seizoen 2016-2017, speelde Haaglandia op donderdag 30 juni 2016 op Sportpark Irene tegen Soccer Stars. De bezoekers trokken met 1-3 aan het langste eind. Rafik el Ousrouti scoorde het enigste doelpunt voor Haaglandia. Op donderdag 7 juli werd er door Haaglandia knap met 2-2 (doelpunten Ricardo de Vlugt en Ché Jenner) gelijkgespeeld bij derde divisionist FC Rijnvogels.

Op vrijdag 15 juli 2016 volgde dan het, toch nog totaal onverwachte en trieste, bericht dat de voetbalvereniging Haaglandia uit Rijswijk ophoudt te bestaan. Zoals eerder gememoreerd verkeerde Haaglandia al enige tijd in financieel zwaar weer. De gemeente Rijswijk verklaarde alsnog dat men geen zicht meer had op een oplossing voor de financiële problemen van de club waardoor de Rijswijkse voetbalclub definitief bankroet werd verklaard en de huurovereenkomst van de velden meteen werd stop gezet. Dat betekende dat de club niet alleen geen geld, maar ook geen velden meer tot zijn beschikking had en hiermee werd Haaglandia S.W, na 11 jaar, opgeheven.

Het bestuur van Haaglandia ging echter niet akkoord met het besluit van wethouder Nicole Dierdorp en zodoende werd er, bij monde van advocaat Richard van der Zwan, een kort geding aangespannen tegen de gemeente Rijswijk. Zolang de rechtbank geen uitspraak had gedaan kon Haaglandia, volgens Van der Zwan, gewoon gebruik blijven maken van de velden op het Prinses Irene Sportpark.

Vervolgens kreeg zowel de club als trainer de volgende klap te verwerken want op maandag 1 augustus 2016 besloot de gemeente Rijswijk om alle doelen bij de voetbalvereniging Haaglandia weg te halen. De gemeente wilde op die manier voorkomen dat de club het kunstgrasveld nog langer gebruikt.
Het clubgebouw van Haaglandia kon door de gemeente Rijswijk niet worden afgesloten want dat was eigendom van de club zelf. Ook de poort van het Sportpark Prinses Irene kon zodoende niet worden afgesloten, omdat deze toegang gaf naar het clubgebouw. Als de club toch gebruik bleef maken van het kunstgrasveld, dan zou de gemeente naar de rechter stappen. De voetbalclub Haaglandia en haar trainers leken echter niet onder indruk van de pesterijen en dreigementen van de gemeente Rijswijk en besloten gewoon door te gaan met de trainingen op het kunstgrasveld. Er moest uiteindelijk toch worden afgewerkt op doel en Haaglandia had zelf nog wat draagbare goals staan. De spelers tilden zodoende gezamenlijk een doel van achter het clubhuis vandaan en zetten dat op het veld, precies op de plek van het door de gemeente verwijderde doel.

Omdat de gemeente Rijswijk de doelen van de velden had verwijderd konden er sowieso geen wedstrijden meer gespeeld worden op Sportpark Irene. Ondanks al deze commotie rondom het voortbestaan van Haaglandia, ging de voorbereiding van het eerste elftal ‘gewoon’ door. Haaglandia zou hiermee alleen nog maar uitwedstrijden kunnen spelen. Op zaterdag 6 augustus won
zaterdaghoofdklasser Haaglandia met 1-4 bij het Haagse BMT. De treffers kwamen op naam van Ted de Man (2x), Fransesco Fens en Rafik el Ousrouti. Vervolgens werd er op dinsdag 9 augustus zeer knap met 2-3 ( Ted de Man, Rafik el Ousrouti en Djanomi Traxel) gewonnen bij DHC.

Na dus een bizarre voorbereiding, waarbij de gemeente Rijswijk de veldhuur had opgezegd begon voor Haaglandia op zaterdag 20 augustus 2016 alsnog de competitie in de Hoofdklasse A. Haaglandia moest voor de eerste competitiewedstrijd naar Ajax in Amsterdam. Omdat het ontbrak aan de benodigde financiën kon er geen bus geregeld worden zodat de technische staf en spelers op eigen vervoer naar Amsterdam moesten. Ondanks dat vele spelers inmiddels gedemotiveerd waren geworden, en sommige zelfs al waren afgehaakt, gaf Haaglandia de amateurs van Ajax toch goede tegenstand. Na een snelle 1-0 achterstand, wat tevens de ruststand was, scoorde Henry Chidozie Ugwunna in de 47e minuut de gelijkmaker voor Haaglandia. Helaas scoorde Ajax in de 81e- en 89e-minuut de 2-1 en 3-1 en zette Ricardo de Vlugt in blusserretijd de 3-2 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd Ajax-Haaglandia zou achteraf de laatste competitiewedstrijd in de historie van de club zijn want op dinsdag 24 augustus 2016, rond 10 uur, ontving het bestuur van Haaglandia het bericht dat de Rijswijkse club het kort geding, wat de gemeente tegen Haaglandia had aangespannen, had verloren. Dit hield dus in dat Haaglandia geen gebruik meer mocht maken van de velden en er ook voor moest zorgen dat deze binnen korte tijd ontruimd moesten zijn.
Na overleg met bestuur, met informatie van de advocaat en betrokken partijen, waaronder de KNVB, werd er besloten om niet meer in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Haaglandia beschikte hiermee niet meer over een volwaardige accommodatie en voldeed dus niet meer aan de reglementen van de KNVB. Omdat het hebben van een accommodatie cruciaal was in de toekomstplannen van Haaglandia, en deze nu niet meer had, werd er besloten om het faillissement van Haaglandia aan te vragen. Dit hield dus in dat Haaglandia ophield te bestaan. De rechtbank had bovendien bepaald dat Haaglandia binnen drie dagen het terrein moest verlaten op straffe van 500 euro per dag(deel) tot een maximum van 10.000 euro. Bovendien moest de club de proceskosten voor haar rekening nemen.

Een enorme domper en grote nederlaag dus voor de ruim 700 leden van de voetbalvereniging Haaglandia. De vele (jeugd)spelers en vrijwilligers moesten nu ineens hun heil ergens anders zoeken, een zeer moeilijke opgave dus in eind augustus waar alle andere voetbalverenigingen hun selecties al rond hebben.

>

 

 

 

 

 

Palmares Haaglandia SW Zondag

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s:
2006 Winnaar HC Cup (finale Haaglandia-RKAVV 7-0)
2009-2010 Plaatsing voor Topklasse
2010 Winnaar Harry de Hartogbeker (finale Haaglandia-VUC 2-0)
2013-2014 Winnaar Haaglanden Voetbal/ Omroep West toernooi

 

Palmares Haaglandia SW Zaterdag

Kampioenschappen:
2007-2008 3e klasse A
2009-2010 3e klasse C

Andere prestatie’s:
2012-2013 Winnaar nacompetitie, promotie naar 1e Klasse
2014-2015 Winnaar nacompetitie, promotie naar Hoofdklasse

Parade der trainers Haaglandia SW zondag:

2005-2006 John de Wolf
2006-2007 John de Wolf
2007-2007 Melbi Raboen en Ger Fens (a.i)
2007-2008 Albert van der Dussen (winnaar 2e periode Hoofdklasse A)
2008-2009 Albert van der Dussen
2009-2010 Albert van der Dussen / Ger Fens en Jos van der Helm (a.i.)
2010-2011 Wim Schaap
2011-2012 Edwin Grünholz
2012-2013 Edwin Grünholz
2013-2014 Edwin Grünholz
2014-2015 Ferry Bodde en Mario Koswal (Soccerproof)

Parade der trainers Haaglandia SW zaterdag:

2005-2006 Cees Toet (promotie uit 4e Klasse C)
2006-2007 Mark de Lange
2007-2008 Patrick Lodder (kampioen 3e Klasse A)
2008-2009 Patrick Lodder (degradatie uit 2e Klasse C)
2009-2010 Richard Douw
2010-2011 Richard Douw
2011-2012 Richard Douw
2012-2013 Maurizio Ceccucci
2013-2014 Maurizio Ceccucci
2014-2015 Maurizio Ceccucci
2015-2016 Maurizio Ceccucci
2016-2017 Maurizio Ceccucci

Parade der voorzitters Haaglandia SW:

2005-2008 Hans Zielstra
2008-2011 John Bolman
2011-2016 Henk de Haas

Terrein waar Haaglandia SW speelt:

Sportpark Prinses Irene
Schaapweg 2
2285 SP Rijswijk ZH (Postbus 69, 2280AB)
Tel. 070-3944133

Ereleden Haaglandia S.W.

?
Bert Duin
Willem Telle
John van Rijswijk (2012)

Lid van Verdienste bij Haaglandia S.W.

?
?
Aad Bakker (2008)
Corrie Bakker (2008)

Zijn we allemaal nog naar op zoek…