Takdier Boys

Den Haag
01-07-1982 - 09-11-1990

De oprichting van v.v. Takdier Boys

In 1981 werd er in Den Haag een sociaal-culturele vereniging voor Hindoestaanse Surinamers opgericht. Een jaar later, In 1982 dus, besloten een aantal jongens die in Suriname bij de voetbalvereniging Takdier Boys hadden gespeeld, om bij deze Hindoestaanse vereniging ook een heuse voetbalafdeling op te richten. Een passelijke naam werd ook gelijk gevonden namelijk Takdier Boys Den Haag. Randjiet Jairam werd aangesteld als voorzitter en zou dit tot aan de fusie met Amar Deep in 1990 blijven. Overige bestuursleden waren o.a; Randjiet Jairam (vice-voorzitter) en Radjim Baboelal (secretaris). Takdier Boys schreef zich in voor de zaterdagcompetitie.

Het logo van de Surinaamse voetbalvereniging S.C.S.V. Takdier Boys

De nieuwe voetbalclub trainde in het begin altijd op de speelweide in het Zuiderpark. Van huis uit werden er van die echte demontabele doelen meegezeuld. Takdier Boys was dus naarstig op zoek naar een echt voetbalveld. Alvorens Takdier Boys zich kon inschrijven bij de KNVB moest men wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest men minimaal drie elftallen bezitten en beschikken over een eigen terrein. Die eerste voorwaarde was geen probleem voor de club maar een eigen complex was wel een slepend probleem. De gemeente Den Haag kon Takdier Boys hiermee niet helpen. Er werd zelfs geïnformeerd  in ‘s-Gravenzande want daar speelden twee zaterdagclubs en op zondag werd er daar niet gevoetbald. Ook met de v.v. Oranje Blauw en ESDO was contact maar door allerlei redenen ging dat ook niet door.
Uiteindelijk bood de Haagse voetbalvereniging VDS de helpende hand en zodoende vond Takdier Boys eindelijk onderdak aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan te Den Haag.

Aan alle voorwaarden van de KNVB was nu voldaan en zodoende kon Takdier Boys zich inschrijven voor de zaterdagcompetitie.

Seizoen 1982-1983

Uitgerekend in een tijd dat veel Haagse voetbalverenigingen het moeilijk hadden in hun strijd om het voortbestaan zien we in seizoen 1982-1983 een nieuwe Haagse voetbalclub met de naam Takdier Boys. In het eerste seizoen van haar bestaan schreef Takdier Boys 4 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie.

In het eerste seizoen van Takdier Boys kwam de club uit in de zaterdag 2e Klasse B van de HVB, met daarin als tegenstanders: Ariston’80, DVJ, Ec-So, GONA, HTSV, International, MVO’72, PGS, PZH, Quick Steps en Schipluiden.

De formatie van trainer Soerinder Ratchasing debuteerde uitstekend in de 2e Klasse van de HVB en was het hele seizoen, samen met PGS, in een felle strijd gewikkeld om het kampioenschap.De beslissing viel op vrijdag 27 mei 1983 want op deze datum wist het eerste elftal van Takdier Boys eindelijk de titel van de 2e Klasse B van de zaterdag-HVB in de wacht te slepen. in een onderling duel werd glansrijk met 9-2 gewonnen van PGS. Topscorer Orlando Bhoendie nam in Delft drie treffers voor zijn rekening. De andere doelpunten werden in deze kampioenswedstrijd gemaakt door Johnny Bhoendie (2x), Badoe Malaha (2x), Harry Jagasar en Theo Khoeblal.

Takdier Boys bleef hiermee de gehele competitie ongeslagen want van de 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 17 gewonnen en 5 gelijk gespeeld. Hiermee behaalde men 39 punten en een doelsaldo van 75 voor en 24 tegen. Opvallende speler bij Takdier Boys was Orlando Boendhi, die in Suriname op het hoogste niveau had gevoetbald. Boendhi scoorde deze competitie maar liefst dertig keer.

Seizoen 1983-1984

>

Na het behaalde kampioenschap kwam het vlaggenschip van de vereniging dit seizoen uit in de zaterdag 1e Klasse HVB. Takdier Boys trof hierin de volgende tegenstanders: Blauw Zwart, BSC’68, Escher Boys, GDA, sv De Jagers, KSD, LenS, Marine, v.v. Nationale Nederlanden en sv Wassenaar.

De selectie van Takdier Boys bestond dit seizoen o.a. uit: Orlando Bhoendie, John Bhoendie, Rajesh Chaittoe, Roy Thakoerreen, Badoe Malaha, Harry Jagesar, Sieuw Radj, Mark Ramradj, Hendrik Ramrup, Prem Hathie, Theo Khoedlal en Roy Thakoerdien.

Het eerste team van Takdier Boys kende wederom een uitstekend seizoen maar had nu alleen de pech dat LenS nog beter presteerde. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 12 in winst om te zetten, speelde 5x gelijk en werd er 5x verloren. Met 29 punten, en de doelcijfers 38-23, eindigde Takdier Boys op een uitstekende tweede positie van de ranglijst. Kampioen werd zoals gezegd LenS met 35 punten.

<

Seizoen 1984-1985

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld; Blauw-Zwart, BSC’68, Escher Boys, sv De Jagers, KSD, Marine, Nationale Nederlanden, Ornas, PGS, SVGW, Takdier Boys en sv Wassenaar.

Blauw-Zwart was dit seizoen oppermachtig in de 1e Klasse A en werd dan ook met 34 punten kampioen. Het eerste elftal van Takdier Boys deed het ook prima in de 1e Klasse van de HVB want van de 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 28 punten en een doelsaldo van 48 voor en 32 tegen eindigde men achter kampioen Blauw-Zwart op een tweede positie.

<

Seizoen 1985-1986

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: DVJ, Ec-So, GDA, HTSV, Marine, Ornas, PZH, Schipluiden, SVGW, Takdier Boys, VELO en sv Wassenaar.

Met drie overwinningen op rij begon Takdier Boys uitstekend aan de competitie maar op de vierde speeldag verloor men thuis (op het terrein van Hsv Westerkwartier op Kijkduin) met maar liefst 1-4 van VELO. Echter hierna herstelde Takdier Boys zich weer uitstekend met overwinningen op Ornas (4-1), GDA (0-2) en HTSV (3-6) en kwam men weer bovenaan de ranglijst van de 1e Klasse A te staan. Tot aan de winterstop werd er nog wel puntenverlies geleden tegen SVGW (0-0) en HTSV (0-1) maar toch ging Takdier Boys met 21 punten uit 13 wedstrijden (doelsaldo 35-14) als koploper van de 1e Klasse A de winterstop in. Concurrent VELO volgde op 1 punt achterstand.

In de tweede seizoenshelft ging de strijd om het kampioenschap tussen Takdier Boys en VELO onverminderd door. Op zaterdag 3 mei 1986, tijdens de voorlaatste speelronde won Takdier Boys thuis met 2-1 van PZH en sleepte met deze overwinning het kampioenschap van de 1e Klasse A definitief binnen.

Takdier Boys 1 kampioen in seizoen 1985-1986. Staand v.l.n.r: Scheidsrechter ?, Badoe Malaha, Imro Khoeblal, Hemant Jaikaran, Theo Khoeblal, Lexie Mahabiersingh, Kromme, Harry Jagessar en Surinder Ratchasingh (trainer). Zittend v.l.n.r: Arden Chaitoe, Minna Sewkaransingh, Cedo Soekhai (k), Kenneth en Johnny Bhoendie (aanvoerder).

Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist Takdier Boys er 16 te winnen, 2 gelijk te spelen en 4 te verliezen. De kampioen behaalde hiermee 34 punten en een doelsaldo van 51 voor en 19 tegen.

Seizoen 1986-1987

>

<

Seizoen 1987-1988

Het eerste elftal van Takdier Boys kwam ook weer in dit seizoen uit in de Hoofdklasse van de Haagse Voetbal Bond met als tegenstanders: DORR, Duinoord, HPSV, LenS, Marine, Naaldwijk, RAS, Semper Altius, SVGW, Te Werve en VCS.
De A-selectie van Takdier Boys bestond o.a. uit: Gino Letterboom, Harry Jagesar, Gilly Reid, Radj Sewsahai, Tony Baboelal, Prem Hathie, Sunil Kanhai, Edmund en Chili.
In de eerste seizoenshelft draaide Takdier Boys nog redelijk mee aan de kop van de ranglijst in deze Hoofdklasse. In de zevende competitiewedstrijd wist Takdier Boys, door doelpunten van Prem Hathie en Sunil Kanhai, zelfs koploper HPSV met 2-1 te verslaan en klom men hierdoor met 9 punten naar een gedeelde derde positie in de Hoofdklasse. Helaas wist men deze hoge positie niet lang vol te houden en ging men met 17 punten uit 15 wedstrijden op een zesde positie de winterstop in. Uit de resterende zeven wedstrijden na de winterstop wist men nog 8 punten toe te voegen aan het totaal. Met in totaal 8 gewonnen wedstrijden, 7 gelijke spelen en 7 nederlagen en een doelsaldo van 29-31, eindigde Takdier Boys uiteindelijk op plaats zes in de Hoofdklasse H.V.B.

Seizoen 1988-1989

>

<

Seizoen 1989-1990

Op 13 juli 1989 besloot de Haagse gemeenteraad dat het huidige hoofdveld van Westerkwartier per direct bestemming voor een woonwagen-locatie werd. Hsv Westerkwartier, en inwoner Takdier Boys, hadden nu dus nog maar de beschikking over twee voetbalvelden.

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, KMD, Naaldwijk, vv Nationale Nederlanden, PDK, Rijswijk, Semper Altius, SVGW, Takdier Boys, Te Werve, VCS en VELO.

<

Aan het einde van dit seizoen werd bekend dat zowel Takdier Boys als hoofdbewoner Westerkwartier per 1 juli 1991 hun velden aan het Schapenatjesduin bij Kijkduin moesten verlaten om ruimte te maken voor woningbouw.

Seizoen 1990-1991

Takdier Boys fuseerde op 9 november 1990 met Amar Deep en zou dan vanaf het seizoen 1991-1992 verder gaan onder de naam TAC’90

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1990-1991 uit de volgende clubs samengesteld: sv Bohemen, DHL, DORR, sv Duinoord, Ec-So, sv De Jagers, sv KMD, sv Loosduinen, v.v. Nationale Nederlanden, Takdier Boys, Te Werve en VELO.

De selectie van Takdier Boys bestond o.a. uit: Yzdemil, Ghazi, Freko Bhola, Randjiet Bhola, Kumar Janki, Moenhoe, Sewsahai, Kesser, Manodj Janki, Ramon Sheotahul, Simon van Swinderen en Orie.

Het elftal van trainer Harold Felter presteerde dit seizoen prima want van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er door Takdier Boys 11 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 47 voor en 40 tegen, eindigde men samen met DORR op de derde positie van de ranglijst. Dit was na kampioen KMD (33 punten) en sv Loosduinen (32).

Het eerste elftal van Takdier Boys kon zich dus gaan opmaken voor een zeer zwaar vervolg van de competitie 1990-1991 met in de nacompetitie zes wedstrijden tegen de mede-periodekampioenen DORR, sv Duinoord en sv Loosduinen.
Helaas wist Takdier Boys niet te promoveren via de nacompetitie want van de 6 wedstrijden werden er slechts 2 gewonnen en werd er 4 keer verloren. Met 4 punten, en een doelsaldo van 6 voor en 11 tegen) eindigde men op de laatste plaats van de nacompetitie.

 

 

 

 

 

 

Heeft u verder nog informatie en/of foto’s van Takdier Boys reageer dan op ons forum of mail naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares Takdier Boys

Kampioenschappen:
1982-1983 2e klasse B HVB
1985-1986 1e klasse A HVB

Andere prestatie’s:

Parade der trainers Takdier Boys (zaterdag):

1982-1983 Soerinder Ratchasing
1983-1984 ?
1984-1985 ?
1985-1986 ?
1986-1987 ?
1987-1988 ?
1988-1989 ?
1989-1990 Rainier Ramsing
1990-1991 Harold Felter

Parade der voorzitters Takdier Boys:

1982-1990 Randjiet Jairam

1982: Als onderhuurder bij de v.v. VDS aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan