Texas DZS

Den Haag
01-07-2009 - 30-06-2010

Voetbalvereniging Texas DZS

Adres: Sportpark Ockenburgh
Wijndaelerweg 9
2554 BZ Den Haag
Postadres Postbus 53069
2505 AB Den Haag
Telefoon: 070-3681804
Site: www.texasdzs.nl

Het ontstaan van Texas DZS

De laatste maanden van seizoen 2008-2009 waren bij HS Texas DZS erg lastig! De vraag of men moest stoppen met H.S. Texas DZS of toch moest doorgaan werd bij de club steeds vaker gesteld.

Omdat in maart 2009 al min of meer besloten werd om te stoppen ging de zaterdagafdeling van HS Texas DZS met Duindorp SV praten en de zondagafdeling onderzocht een aantal mogelijkheden om bij een andere vereniging te gaan spelen.

Begin mei 2009 kwam de vraag van een aantal oud leden of het toch nog mogelijk was om een doorstart te maken. Omdat de zaterdagafdeling al besloten had om bij Duindorp SV te gaan voetballen moesten er wel een aantal mensen het bestuur komen versterken, nieuwe spelers komen om de selectie weer op sterkte te brengen en vooral de achterstallige contributie betaald worden.

Na veel twijfel en onzekerheid besloot het bestuur, in samenspraak met een aantal leden, om per seizoen 2009-2010 toch op het huidige complex met de zondagafdeling verder te gaan.

Wel werd de naam HS Texas DZS veranderd in Texas DZS. In eerste instantie was de club van plan haar naam aan te passen in de ‘oude’ naam TEXAS maar toen voorzitter Piet Kolb vernam dat daar toch nog aanzienlijke kosten aan verbonden waren, zoals het laten vervaardigen van nieuwe spelerspassen en notariskosten, zag men daar maar vanaf.
Piet Kolb werd de nieuwe voorzitter en de club besloot ook weer om in “het oude vertrouwde” tricolore rood wit blauw shirt (a la Willem II) te gaan voetballen.

Als nieuwe trainer van Texas DZS 1 werd Maurizio Ceccucci aangesteld.

Seizoen 2009-2010

Texas DZS schreef voor seizoen 2009-2010 slechts drie seniorenelftallen voor de zondagcompetitie in.

Texas DZS 1 werd in de 3e Klasse C ingedeeld samen met ODB, Scheveningen, Duindorp SV, BMT, Vredenburch, Verburch, Blauw Zwart, GONA, VCS, Voorschoten’97 en Laakkwartier.

Het werd een zeer moeilijk jaar voor Texas DZS in deze 3e Klasse. Allereerst werd voorzitter Piet Kolb door de KNVB voor 9 maanden geschorst. Piet gaf altijd zijn hele ziel en zaligheid voor de club en toen het tweede elftal vorig seizoen te weinig spelers had moest hij wel (als leider) een ongerechtigde speler op het wedstrijdformulier invullen. Op één of andere manier is de KNVB hier achtergekomen en volgde er meteen de zware sanctie van negen maanden schorsing.


Links Texas-DZS voorzitter Charles Smit en rechts ex-voorzitter Piet Kolb

Door deze schorsing werd er binnen het bestuur van Texas DZS “met stoelen geschoven”. Charles Smit werd de nieuwe voorzitter, John Vermolen (vice-voorzitter), Cora Kolb (secretaris/penningmeester), Fred Prosman (kantinezaken), Allie van den Berg (contributiezaken) en Karim Boujjoufi (wedstrijdsecretaris).

Het eerste elftal had na vier wedstrijden slechts één punt. De vijfde wedstrijd, thuis tegen Scheveningen, werd ook nog eens gestaakt omdat een speler van Texas zich niet kon beheersen jegens de scheidsrechter. De desbetreffende speler werd onmiddellijk geroyeerd door de club maar de naam Texas DZS liep zo weer een flinke deuk op. Naar aanleiding van dit incident werd begin oktober 2009 daardoor ook nog eens door de KNVB alle competitiewedstrijden van de club geschrapt omdat de tuchtcommissie een onderzoek had ingesteld naar twee incidenten waarbij Texas DZB betrokken bij is geweest. Enkele weken later werd Texas DZS niet schuldig bevonden omdat het om een eenmansactie ging van de desbetreffende speler.  Op zondag 18 oktober werd het speelverbod weer opgeheven.   Intussen was trainer Maurizio Ceccuci hierdoor wel opgestapt en werd vervangen door John de Bruin.

Na deze “affaire” kreeg Texas DZS 1 een opleving. Op zondag 18 oktober 2009 behaalde de club haar eerste overwinning. Door twee doelpunten van John Gelauf en één van Michael de Bruin won men thuis met 3-1 van Verburch. Een week later volgde er een enorme verrassing, Texas DZS won n.l. de bekerwedstrijd in het Zuiderpark tegen de amateurs van ADO Den Haag (op dat moment koploper in de 2e Klasse C) met 0-1. John Gelauf wist in de 70e minuut, d.m.v. een strafschop, het winnende doelpunt te maken. Op zondag 1 november boekte Texas DZS haar tweede competitieoverwinning. Bij ODB werd er met 3-1 gewonnen.
Hierna ging het weer bergafwaarts met de prestaties van Texas DZS 1, en wederom volgde er een dieptepunt. Op zondag 29 november 2009 werd de wedstrijd Texas DZS-VCS bij een stand van 0-2 gestaakt na drie rode kaarten aan Texas kant. De competitie lag voor Texas DZS wederom stil en men kreeg na enkele weken één strafpunt van de KNVB. Gevolg hiervan was wel dat Texas DZS bij de winterstop onderaan in de 3e Klasse C stond met 7 punten uit slechts 8 wedstrijden.
Dik twee maanden later, op zondag 7 februari 2010, speelde Texas DZS1 eindelijk pas haar negende competitiewedstrijd. Uit bij Blauw Zwart werd er kansloos met 4-0 verloren.

Later meer….

>

Texas DZS degradeerde dus naar de 4e Klasse. Daarin zou de club echter niet meer in uitkomen. Tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering van donderdagavond 27 mei 2010 werd besloten de club alsnog op te heffen.  Het ledental was weer gedaald  zodat de club nog maar twee elftallen over hield. Bovendien waren er  schulden bij de Eneco, de gemeente en de KNVB.
De laatste ledenvergadering van de roemruchte club was niet echt emotioneel. ,,Wij hebben het eigenlijk het gehele seizoen al zien aankomen. Wij hebben al langer tegen elkaar gezegd, dat het zo niet langer verder kon, aldus allesdoener Piet Kolb.

Texas kende ooit een sterk elftal, met spelers als Leen de Graaf, Loek van Noord, Bennie Roode, de broers Prosman en Aad Buitendijk in het doel. Eerst in Wassenaar en later aan de Duinlaan. De club heeft ook al de nodige fusies meegemaakt. DHB (De Haagse Bakkers) sloot zich aan, daar kwam later Holland Sport´32 bij (vandaar de letters ervoor van HS) en van recenter datum was de fusie met DZS, waardoor de letters DHB werden vervangen door DZS.

 

Parade der voorzitters bij Texas DZS

2009-2009 Piet Kolb
2009-2010 Charles Smit (a.i.)

Parade der trainers bij Texas DZS

2009-2010 Maurizio Ceccucci / John de Bruin (a.i.).

Palmares Texas DZS

Kampioenschappen:
geen

Andere prestatie’s:
geen

Parade der trainers bij Texas DZS:

2009-2010 Maurizio Ceccuci / John de Bruin (a.i.).

Parade der voorzitters bij Texas DZS

2009-2009 Piet Kolb
2009-2010 Charles Smit (a.i.)

Terrein waar Texas DZS heeft gespeeld:

Sportpark Ockenburgh
Wijndaelerweg 9
2554 BZ Den Haag
Postadres Postbus 53069
2505 AB Den Haag

Zijn we nog naar op zoek