RKDEO

Nootdorp
01-07-1951 - Heden

20160508_151232v.v. R.K.D.E.O.

Sportpark Centrum
Sportparkweg 34
2631 GA Nootdorp ZH
Tel. 015-3109577
Site: http://www.rkdeo.nl/

R.K.D.E.O. werd in 1951 de nieuwe naam van Nootdorpse Boys, omdat de vereniging toen een afdeling dameshandbal kreeg en de oude naam daardoor niet langer geschikt was. Men wilde de naam DEO gaan voeren, maar omdat er in Borculo al een club met die naam was, werd dit door de KNVB niet toegestaan. Het werd toen RKDEO.
Als oprichtingsdatum is jarenlang de oprichtingsdatum van Nootdorpse Boys, 10 juni 1946, gebruikt. Later is de officiële oprichtingsdatum veranderd in 21 augustus 1934 , de oprichtingsdatum van voorloper Vogel.

Het jaar 1951 kwam er een aanmerkelijke verandering bij RKDEO. Er kwam een hoofdbestuur met daarnaast een voetbal-en een handbalbestuur.
Voorzitter van het hoofdbestuur werd G.P. Kneppers, eerder voorzitter van de voetbalafdeling. C.A. v.d.Kraan werd toen voorzitter van de afdeling voetbal bij RKDEO en zou deze functie slechts een jaar waarnemen. De heer Lansbergen werd de eerste trainer van RKDEO.

R.K.D.E.O. 1 in de jaren vijftig

Met de komst van de nieuwe trainer, de heer A.C. Kant, kwamen ook de goede resultaten bij RKDEO. In zijn eerste seizoen (1952-1953) bij RKDEO leidde hij, na een enorm spannende strijd met RKSVM het eerste elftal naar het kampioenschap. Overigens werd ook het tweede elftal van RKDEO in dit seizoen kampioen.
Het volgende seizoen 1953-1954 wederom een aantal goed meedraaiende seniorenelftallen bij RKDEO. Alleen het 4e elftal pakte, evenals in seizoen 1951-1952, wederom een kampioenschap.
Bijna was er weer een groot succes voor het 1e elftal, nu bij de KNVB-bekerwedstrijden. In de finale tegen D.H.B.R.K. volgde er een geweldige doelpunten explosie want de eindstand werd 6-6. De beste kansen waren voor RKDEO geweest maar na strafschoppen werd D.H.B.R.K. uiteindelijk de winnaar.

De teams van RKDEO(donkere broek) en DHBRK(witte broek) gezamelijk voor de finale om de HVB-beker in 1954, door D.H.B.R.K. na een 6-6 score en strafschoppen gewonnen.

Seizoen 1954-1955

Het seizoenen 1954-1955 werd een onvergetelijke seizoen. Na eerst nog een grote puntenachterstand opgelopen te hebben werd RKDEO 1 toch nog kampioen in de 2e Klasse A en promoveerde zodoende naar de 1e Klasse HVB.

RKDEO 1, kampioen van de 2e klasse A van de HVB in seizoen 1954-1955. (Wie helpt ons met de namen op deze foto?)

Seizoen 1955-1956

Het seizoen 1955-1956 werd een zeer moeilijk seizoen voor het 1e elftal en aan het einde van het seizoen wist men zich ternauwernood te handhaven in de 1e Klasse en liet men alleen de clubs VOGEL en Marathon achter zich op de ranglijst.
Er werd dit seizoen wel meer aandacht aan het 2e en 3e elftal besteed met het oog op de zo broodnodige aansluiting met het 1e elftal. Dit leverde een volledig succes op want zowel het 2e als het 3e elftal werd in dit seizoen kampioen. In dit seizoen 1955-1956 vervielen de promotiewedstrijden dus zodoende promoveerde RKDEO 2 rechtstreeks naar de 2e Klasse en RKDEO 3 naar de 3e Klasse. RKDEO 3 had een zeer jeugdig elftal gecombineerd met enkele geroutineerde oudere spelers. Dit team won alle wedstrijden en gaf vertrouwen voor de toekomst. Veel spelers uit dit elftal speelden later jarenlang in het 1e en 2e elftal en waren dus grote aanwinsten voor de vereniging.

Seizoen 1956-1957

In dit seizoen waren er geen opvallende voorvallen, slechts consolidatie van de veroverde plaatsen.

Seizoen 1957-1958

In dit seizoen een matig spelend RKDEO 1 dat alleen tegen de koplopers tot opmerkelijke prestaties kwam en tegen lager geplaatste elftallen teleurstelde. Een elftal dus dat wel kon voetballen maar dikwijls de inspiratie miste. Was die inspiratie er wel dan kon men iets verrassends verwachten.
En zo’n verrassing deed kampioens-kandidaat G.D.S. de das om, wat de club overigens op de eerste plaats geheel aan zichzelf had te wijten.
Bij de eerste ontmoeting die was vastgesteld tussen  RKDEO en G.D.S. kwam de aangewezen scheidsrechter niet opdagen. Met een andere KNVB scheidsrechter (de heer H.v.d.Meer), weliswaar een RKDEO-lid, wenste G.D.S. geen competitiewedstrijd te willen spelen. Wel werd er diezelfde dag dan maar vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld en G.D.S. won deze wedstrijd ruimschoots.
Er ontstond tijdens deze vriendschappelijke wedstrijd wel enige irritatie bij de spelers van RKDEO door opmerkingen van G.D.S. als “die boeren kunnen toch niet voetballen”. Bovendien geraakte RKDEO-speler Tinus Janssen tijdens deze wedstrijd vrij ernstig geblesseerd.
De laatste wedstrijd van het seizoen moest de beslissing brengen. Paraat en G.D.S. waren de kampioenskandidaten. G.D.S. moest dus “thuis” tegen RKDEO dat dus niet kon voetballen! De eerste helft was een gelijk opgaande strijd welke G.D.S. toch in haar voordeel met 2-1 wist te beslissen. Toen kwam de grote ontknoping! Nog nooit hadden we RKDEO zo goed zien voetballen als in deze tweede helft tegen G.D.S. De ene mooie aanval na de andere volgde op het doel van G.D.S. en nadat de rood-witte storm was uitgewoed stond er na 90 minuten 2-8 op het scorebord.
Het door G.D.S. bestelde feest werd toen maar door Paraat overgenomen en de spelers van RKDEO, die aanwezig waren om te feliciteren, waren als laatste thuis.
Behalve deze stunt toch ook nog een ander succes want RKDEO 2 was kampioen geworden in de 2e Klasse E en promoveerde zodoende naar de 1e Klasse.

Seizoen 1958-1959

Trainer Kant werd in dit seizoen opgevolgd door de heer J.C. van t’Wout die nog vele jaren bij RKDEO zou doorbrengen.
Niet alleen een trainerswisseling vond plaats, ook het voetbalbestuur onderging de nodige wijzigingen. Nico Koot verhuisde naar Den Hoorn en voetbalvereniging Den Hoorn rook haar kans en wist de ex-voorzitter verscheidene jaren voor haar bestuur te strikken. Aad van der Helm volgde hem op en wist de afdeling voetbal in haar richting omhoog de juiste stimulans te geven.
Na Aad van der Helm moesten de leden weer aan een geheel andere stijl wennen toen de heer Ru van Otterloo hem opvolgde. Ook Van Otterloo bleef maar korte tijd op de stoel van de voorzitter zitten. Een stoel waarop het ook moeilijk rustig zitten was zoals dat met vele verenigingen ging waar leven in zat. Want als er bij een club ook maar iets aan de hand was dan moest de voorzitter het maar regelen en in de juiste banen leiden.
Na de eerder genoemde snelle wisseling van voorzitters kwam er dan eindelijk een voorzitter die een stevige zit had n.l. de heer Piet Steenweg. Onder zijn bezielende leiding ontstond de tweede “Gouden periode” van R.K.D.E.O.

Seizoen 1959-1960

Het seizoen 1959-1960 was het jaar dat een periode van opbouw afsloot met een grandioos kampioenschap van R.K.D.E.O. 1 met promotie naar de K.N.V.B.
Kwam de club het vorige seizoen net 2 punten tekort op kampioen H.s.v.Kranenburg, dit seizoen kon niemand R.K.D.E.O. tegen houden. R.K.D.E.O. eindigde dus op de eerste plaats met 7 punten voorsprong op nummer twee Oliveo en maar liefst 11 punten op nummer drie HMSH. Topscorer van het elftal van trainer Jan van ‘t Wout werd middenvoor Jan Janssen.
Het werd dus voor R.K.D.E.O. een groot en onvergetelijk feest in de ronde Toto-tent, want wegens verbouwing was “Het Witte Paard” niet beschikbaar.

De jaren 1960 t/m 1969

Zoals gezegd, R.K.D.E.O. was in de K.N.V.B.-klasse beland maar de eerste vijf seizoenen speelde de club daarin een redelijke onopvallende rol in de 4e Klasse.

In 1960 was er sprake van een grote doorbraak binnen de bestuursstructuur van de club. De eerste zelfstandig werkende jeugdcommissie ging aan de slag. In het eerste jaar van functioneren zorgde de jeugdcommissie (onder voorzitterschap van Jan Janssen) voor het organiseren van Oud Papier Acties (O.P.A.). Met vrachtwagens, trekkers en bakfietsen werd Nootdorp van het oude papier ontdaan. De opbrengst van al dat oude papier gaat tot de dag van vandaag voor een groot gedeelte naar de jeugdafdeling van R.K.D.E.O.

Seizoen 1964-1965

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1964-1965 uit de volgende clubs samengesteld: ASC, Duindorp SV, Graaf Willem II VAC, GSC, De Ooievaars, Oranje Groen, RKDEO, RKWIK, Te Werve, TONEGIDO en sv Wassenaar.

Het vlaggenschip van R.K.D.E.O. speelde een goed seizoen. Van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 23 punten, en de doelcijfers 41-31, eindigde de Nootdorpse club, achter kampioen TONEGIDO (33 punten) en RKWIK (25 punten) op een uitstekende derde positie van de ranglijst van de 4e Klasse C.

Seizoen 1965-1966

Begin jaren zestig kwam het verlangen naar een eigen clubhuis steeds meer naar voren. De leden van R.K.D.E.O. voelde zich niet helemaal meer op hun gemak in “Het Witte Paard” en daarom werd de knoop definitief doorgehakt en werd er in zeer korte tijd een nieuw clubhuis geplaatst.
Op 4 september 1965 opende de Nootdorpse burgemeester H.C.A.M. Schölvinck het eigen “home” van R.K.D.E.O. en stond de club eindelijk geheel frank en vrij op eigen benen in een eigen huis.

Op 4 september 1965 werd de eerste kantine geopend door burgemeester Schölvinck. Hierdoor hoefde men geen gebruik meer te maken van het renbaan-café “Het Witte Paard”. Het benodigde geld voor de bouw werd opgehaald via een renteloze obligatie.

Het voetbalseizoen 1965-1966 startte dus al zeer prettig en bracht met het nieuwe clubhuis veel meer sfeer en enthousiasme in de vereniging. Dit kwam ook de prestaties van vooral het 1e elftal ten goede.
Onder leiding van trainer Jan Bekkering, ontpopte R.K.D.E.O. zich als een bijna onverslaanbare tegenstander. Van de twintig wedstrijden won de rood-witte formatie er maar liefst vijftien terwijl de overige wedstrijden in een gelijkspel eindigden.
Op 19 mei 1966, twee wedstrijden voor het einde kon de vlag in top, ondanks het 1-1 gelijke spel tegen H.v.v. Spoorwijk.
Voor het eerst in de historie van de vereniging mocht de club uitkomen in de 3e Klasse van de KNVB. Jan Janssen en Leo van Leeuwen waren met 11 doelpunten topscorers van de kampioensploeg.

Duidelijk wordt al snel dat het voetbal in de 3e Klasse van een iets ander niveau is. In het eerste seizoen behaalde R.K.D.E.O. een tiende positie met 18 punten uit 22 wedstrijden en bleef hiermee behouden voor de 3e Klasse. Opvallend dit seizoen was toch wel dat er 9 maal werd gewonnen, 13 keer werd verloren en 0 gelijke spelen werd behaald. OPvallend in seizoen 1966-1967 was verder dat bijna alle elftallen van R.K.D.E.O. wisten te promoveren door kampioen te worden of zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen dat van de versterkte promotieregeling geprofiteerd kon worden.
Ook in de seizoenen daaropvolgend was het meestal een kwestie van overleven in deze 3e Klasse voor R.K.D.E.O.

.

Meer volgt…

Seizoen 1969-1970

>
In het seizoen 1969-1970 leverden voor R.K.D.E.O.1 de eerste vijf competitiewedstrijden slechts drie punten op, met als  doelcijfers 1-7. Daarna volgde het herstel, met als grootste uitschieter op 26 april 1970, toen met maar liefst 2-4 bij Schiebroek gewonnen werd. Goals van Leo van Leeuwen, Jan Pex, Flip Hooijmans en Leo Hooijmans zorgden binnen negentig minuten voor bijna een kwart van de totale productie (zeventien doelpunten) van dat seizoen. Vijf wedstrijden werden doelpuntloos afgesloten. Uiteindelijk eindigde RKDEO dus als negende met zeventien punten uit 22 duels. Leo van Leeuwen was met vier goals topscorer.

Seizoen 1970-1971

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Delft, DoCoS, HVV, sc Lisse, Naaldwijk, RKDEO, SJC, Texas, Teylingen, VCS en VEP.

Wat betreft de resultaten bij het 1e elftal van R.K.D.E.O. was ook in seizoen  1970-1971 de 0-0 de meest voorkomende uitslag. Maar liefst negen keer stond die score als eindstand op het bord.  Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist R.K.D.E.O. er slechts 3 te winnen, speelde maar liefst 13 keer gelijk en werd er 6 keer verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 17-23, eindigde men wederom op de negende positie van de ranglijst. Precies eentje meer dan de nummers tien (Delft) en elf (SJC), die in een beslissingswedstrijd moesten uitvechten wie na HVV de tweede degradant werd. Met zes doelpunten werd Jan Pex dit seizoen topscorer bij R.K.D.E.O. 1.

Tevens vierde R.K.D.E.O. in juni 1971 haar 25 jarige jubileum. Er was een jubileumcommissie gevormd die een spetterend feestprogramma samenstelde.
Op 4 en 5 juni 1971 kwam eerst de jeugd aan de beurt. Accordeonist en pianist Will Coure, goochelaar Bento en humorist Paul Renes traden op. Een dag later draaide Chiel Montagne, op dat moment een populaire diskjockey van Radio Veronica, voor de A- en B-jeugd.
Op donderdagavond 10 juni speelde een team van R.K.D.E.O. tegen een selectie van oud DHC’ers. DHC verscheen met oude “cracks” zoals Piet Lagarde, Wim van der Gijp, Wim van Buuren, Hans Dorjee en Willem Tetteroo. Coach bij de Delftenaren was Karel Jansen. Onder het oog van honderden toeschouwers sloten R.K.D.E.O. en oud-DHC deze jubileumwedstrijd met 2-2 af.
Het absolute hoogtepunt van de jubileumfestiviteiten was de feestavond op zaterdag 12 juni 1971. Deze feestavond werd gehouden in de feestzaal van “Het Witte Paard”, destijds slechts een honderdtal meters van het terrein van R.K.D.E.O. verwijderd. Vanaf 20.00 uur traden artiesten zoals Harry Touw, Ciska Peters en Het Lowland Trio op.

Seizoen 1971-1972

Aan het einde van het jubileumjaar deed het damesvoetbal bij R.K.D.E.O. haar intrede. Wie voor 1 september 1972 veertien was of werd, mocht zich aanmelden. Op een zaterdagmorgen in januari 1972 vond de eerste training plaats voor maar liefst 28 speelsters. De animo was zo groot dat er direct twee teams werden geformeerd.
>
Het is bijna niet voor te stellen, maar in seizoen 1971-1972 vielen er bij R.K.D.E.O.1 nog minder doelpunten, n.l. 19 voor en 18 tegen. Voor het eerst sinds zes seizoenen eindigde RKDEO met een positief doelsaldo, nu op de achtste plaats. Natuurlijk weer regelmatig een ‘nul nulletje’, nu keer. Dat RKDEO net een puntje boven het trio Teylingen, VEP en Alphen eindigde (dit drietal speelde een extra competitie om de tweede degradant na Quick Steps te bepalen), had het voor een groot deel te danken aan een geweldige start van het seizoen: de eerste vier wedstrijden zorgden voor zeven punten en zelfs heel even een eerste plaats op de ranglijst. Nu was Flip Hooijmans de beste schutter, met vijf treffers.

>

Seizoen 1972-1973

>

<

Seizoen 1973-1974

>

<

Seizoen 1974-1975

>

De indeling van West II zondag 3e klasse B was in seizoen 1974-1975 uit de volgende clubs samengesteld: Alblasserdam, Celeritas, DSO, Excelsior’20, Flakkee, Hellevoetsluis, Laakkwartier, RKDEO, RKWIK, TOGB, VDL en Vredenburch.

Een onopvallend seizoen voor RKDEO 1 waarin men eindigde in de middenmoot van de 3e Klasse B. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 19 punten en een doelsaldo van 25 voor en 25 tegen eindigde men op de achtste positie.

<

>

Seizoen 1983-1984

>

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 1983-1984 in de zondag 3e Klasse A zag er als volgt uit: BTC, Celeritas, DoCoS, GDS, HVV, LFC, Quick, RKDEO, Schipluiden, TONEGIDO, UDO en VVSB.

RKDEO eindigde uiteindelijk, achter kampioen Quick (31 punten), LFC (28) en TONEGIDO (26) op een verdienstelijke 4e plaats in de 3e Klasse A. Van  de 22 competitiewedstrijden wist men er 9 te winnen, 7 gelijk te spelen en werd er 6x verloren. Hiermee behaalde de formatie van trainer Wim Tetteroo 25 punten en een doelsaldo van 32 voor en 26 tegen.

<

Seizoen 1984-1985

<

In het seizoen 1984-1985 werd RKDEO 1 ingedeeld in de zondag 3e Klasse B van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: DBGC, Delfia, Den Hoorn, DHL, Emma, GDS, ODB, Oliveo, Rijswijk, Scheveningen en VOC.

De formatie van de nieuwe trainer Paul Guyt deed het dit seizoen prima en eindigde uiteindelijk op een keurige derde positie van de ranglijst. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 8 verloren. Hiermee behaalde RKDEO 24 punten en een doelsaldo van 37 voor en 25 tegen. Kampioen werd sv Den Hoorn met 32 punten, gevolgd door Emma (29).

>

Seizoen 1985-1986

>

<

Seizoen 1986-1987

>

<

Seizoen 1987-1988

>

<

Seizoen 1988-1989

>

<

Seizoen 1989-1990

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Delfia, Delft, Kranenburg, Naaldwijk, Oranjeplein, Quintus, RKDEO, Schipluiden, VDS en WIK.

<

Seizoen 1990-1991

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1990-1991 uit de volgende clubs samengesteld: BEC, Concordia, Full Speed, GONA , Den Hoorn, Kranenburg, Naaldwijk, Paraat, Quintus, RKDEO, Schipluiden en TEDO.

<

Seizoen 1991-1992

>

<

Seizoen 1992-1993

>

<

Seizoen 1993-1994

>

<

Seizoen 1994-1995

>

De indeling van de zondag 4e klasse D van de KNVB was in het seizoen 1994-1995 als volgt; BEC, Delft, Den Hoorn, Hoek van Holland, Kranenburg, Laakkwartier, Quintus, RKDEO, Schipluiden, SEP, Vredenburch en Wippolder.

Het eerste elftal van RKDEO speelde een onopvallend seizoen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 7 te winnen, 8 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 22 punten, en de doelcijfers 27 voor en 31 tegen, eindigde de formatie van trainer Ben Kester in de middenmoot op een achtste positie van de ranglijst.

Seizoen 1995-1996

<

De 12 clubs dit seizoen in de zondag 4e Klasse C van de KNVB waren; BEC, Concordia, Delfia, Delft, Den Hoorn, De Postduiven, Quintus, REMO, RKDEO, Schipluiden, Vredenburch en Wippolder.

De technische staf van RKDEO 1 bestond dit seizoen uit; Simon Venema (trainer), Toon van Heijningen (leider), Ben de Vrede (verzorger) en Chris Kneppers (grensrechter). Enkele bekende namen onder de spelers waren; Ron Ruyt (keeper), Dick den Hollander, Hans van Dorp, Ewoud Fonkert, Piet Braat, Dennis Janssen, Harold Janssen, Rene Knaap, Jean Paul Pex, Rene de Kieviet, Rick Kneppers, Michel Kippensluis en Erik Mooijman.

Het eerste elftal van RKDEO speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de 4e Klasse C. Tijdens de winterstop stond men met 12 punten uit 11 duels en een doelsaldo van 16 voor en 21 tegen op een negende positie. De tweede seizoenshelft presteerde het team van trainer Venema duidelijk beter. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 29 punten en een doelsaldo van 37 voor en 40 tegen eindigde RKDEO op een zevende positie. Kampioen werd REMO met 38 punten.

<

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 2008-2009

>

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van RKDEO op 1 januari 2009 werd door voorzitter Henk Hoogweg, samen met twee meisjesjeugdleden, ter ere van het 75-jarig bestaan van RKDEO de jubileumvlag gepresenteerd.
Op de druk bezochte receptie vond er nog een bijzondere gebeurtenis plaats. De jubileumcommissie maakte namelijk het “Prominententeam RKDEO 1934 – 2009” bekend. Het ging hier om elf spelers, allen gekozen tot “Prominente speler” omdat zij in de afgelopen 75 jaar een bijzondere indruk hebben achter gelaten in het eerste elftal van RKDEO.
De elf spelers waren, met daarbij de periode dat zij hun opwachting maakten in het eerste elftal: Theo Janssen (1963-1983), Eric van der Helm (1976-1985), Flip Hooijmans (1969-1982), Piet Hooijmans (1956-1974), Koos van der Sman (1955-1968), Michel van Kippersluis (1989-2001), Paul Blokland (1976-1990), Dick den Hollander (1978-2000), Ed de Vreede (1983-1996), Jan Janssen (1956-1970) en Rik Kneppers (1996-2007).

>

>

De kantine en de sporthal

De tribune en kleedkamers op het hoofdveld.

>

>

Seizoen 2009-2010

Als afsluiting van het jubileumjaar speelde het eerste elftal van RKDEO op zaterdag 22 augustus 2009 een wedstrijd tegen Oud Feyenoord. Het team van de Rotterdammers bestond voor het grootste deel uit spelers die in het verleden menig kampioenschap in de eredivisie wisten te veroveren. Oud-Feijenoord coach Joop van Daele had in zijn selectie de namen opgenomen van onder andere doelpuntenkanon Peter Houtman, André Stafleu (ook oud-RKAVV), Ben Wijstekers, de voormalige koning van de kluts André Hoekstra, doelpuntenmaker op het wereldkampioenschap van 1994 en ex-Hagenaar Gaston Taument en Arnold Scholten. De elftalleider van Feyenoord was voormalig Go Ahead- en Feyenoord-speler en oud-international Henk Warnas.
RKDEO had zich versterkt met de afscheid nemende spelers Eric Mooijman en Ewout Fonkert. RKDEO won deze jubileumwedstrijd met 4-0 door doelpunten van Sjors Brouwer (2x), Jean Paul Pex en Rob van Hagen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 24 november 2009 werden bij RKDEO maar liefst drie leden, die de club al 50 jaar trouw waren, gehuldigd. Dit waren Wim de Vreede, John de Hollander en Jan van der Helm. Verder werden gehuldigd Kees van Rijn (25 jaar lid) en  Peter de Vreede, Peet van der Sman, Hans van der Sande, Dick Borsboom en Leo van der Meer, vanwege hun 40-jarig lidmaatschap.

Volgt later……

>

>

Op 24 juni 2010 kreeg RKDEO het heugelijke nieuws te horen dat het 1e elftal volgend seizoen toch in de 2e Klasse zal uitkomen. De Nootdorpers dankte deze ‘promotie’ aan het terugtrekken van het eerste elftal van TONEGIDO en het opheffen van deze vereniging. De vrijgekomen plaats in de eerste klasse (TONEGIDO was gedegradeerd uit de hoofdklasse) werd nu ingenomen door SCO’63 en daarmee kwam er ook een plaats vrij in de 2e Klasse.

Seizoen 2010-2011

>

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van RKDEO van 25 november 2010 trad Hans van Noppen toe in het bestuur om de functie van secretaris te gaan vervullen. Afscheid werd genomen van Ben van Velzen als notulist van het bestuur en Chris Kneppers als bestuurslid voetbalzaken senioren.
Verder werd er stilgestaan bij de accommodatiezaken bij RKDEO. Zo werd er een krediet beschikbaar gesteld voor vervanging van de vloer in de sporthal. Daarna kreeg Bouwcommissie-lid Louk Heijnders het woord om een aantal varianten voor een eventuele verbouwing en uitbreiding van het clubgebouw toe te lichten. Alle varianten hadden hun consequenties op de financiële huishouding van RKDEO. Uiteindelijk stelde het bestuur voor om een aantal “geen spijt maatregelen”, noodzakelijk om de levensduur van het clubgebouw te verlengen, verder te laten onderzoeken op de mogelijkheden en kosten.
Uiteraard werden er tijdens deze vergadering de jubilarissen in het zonnetje gezet: 25 jaar lid Roeland Fonkert, Dick van Rooijen, Harry Wubben, Leo Oudshoorn en Guus Blokland. 40 jaar lid Antoon Lakens, en 50 jaar lid Hans Goeman, Dick Goeman, Henk van Hagen en Henk van der Sman.

Het eerste elftal van RKDEO werd in seizoen 2010-2011 ingedeeld in de 2e Klasse C, met als tegenstanders ADO Den Haag, UVS, Full Speed, Delft, Laakkwartier, UDO, sv Wateringse Veld, HMSH, VELO, GONA, DHL, Woerden en Teijlingen.

>

Op zondag 6 maart 2011, voorafgaand aan de wedstrijd tegen VELO, werden een vijftal spelers van RKDEO 1 gehuldigd. Pim Lakens werd in het zonnetje gezet omdat hij er inmiddels 200 wedstrijden op had zitten in het eerste elftal. Vier andere spelers, Bart van de Sande, Rob van Hagen, Michel Rolvink en Ferry de Hollander hadden precies de helft, 100 wedstrijden, gespeeld in de hoofdmacht van RKDEO.

Later hier meer…..

>

Seizoen 2011-2012

Voor het seizoen 2011-2012 werd door R.K.D.E.O. 10 senioren-elftallen, 3 damesteams en 1 G-team ingechreven. De jeugdafdeling groeide maar door want hierbij werden ingeschreven 4 A-, 6 B-, 9 C-, 12 D-, 16 E- en 15 F-junioren. De meisjesafdeling bestond uit een Ma-, Mb-, Mc-, D12m-, D13m-, E17m-, E18m- en F14m-team.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van RKDEO op dinsdag 6 december 2011 werden Wim Lakens en Aad Kleijweg voor hun jarenlange verdiensten voor de club onderscheiden met het Erelidmaatschap. Wim Lakens nam na ruim tien jaar afscheid als bestuurslid. Hij vervulde ook tal van andere functies binnen de vereniging, waaronder leider en grensrechter bij de jeugdafdeling en leider van het tweede seniorenelftal. Wim Lakens, uit een echte RKDEO-familie afkomstig, sprong bovendien bij waar dat de afgelopen tientallen jaren nodig was.
Ook Aad Kleijweg werd onderscheiden. De laatste ruim twintig jaar was hij actief in de maandagochtendploeg, die na het weekeinde de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden op het sportcomplex ter hand neemt. Aad was in het verleden eveneens leider van verschillende elftallen en heeft een langdurige staat van dienst bij de vereniging. Verder werd er afscheid genomen van penningmeester Ewout Fonkert en werd Sjors Brouwer als nieuw bestuurslid, belast met de technische zaken, benoemd. De aanstaande verbouwing van het clubgebouw stond eveneens als belangrijk agendapunt op de rol, terwijl ook verschillende jubilarissen vanwege hun vijfentwintig-, veertig- of vijftigjarig lidmaatschap gehuldigd werden.
Het eerste elftal van R.K.D.E.O., voor het derde seizoen o.l.v. trainer Martin de Graaf, werd voor dit seizoen ingedeeld in de 2e Klasse C met als tegenstanders Alphen, Delft, DONK, Full Speed, GONA, HMSH, Nieuwkoop, OLIVEO, Olympia, UDO, Vredenburch, Wilhelmus en Woerden.
R.K.D.E.O. begon redelijk goed aan de competitie. Na eerst twee gelijke spelen tegen GONA (3-3) en Olympia (2-2) wist men vervolgens OLIVEO (1-0) en UDO (2-3) te verslaan. Op 2 oktober liep het team van trainer De Graaf tegen haar eerste nederlaag aan want in het thuisduel tegen Nieuwkoop werd het 2-5. Hierna volgde er echter wederom een sterke serie wedstrijden met overwinningen tegen Full Speed (0-3), Woerden (3-2), DONK (1-3) en HMSH (2-4). Op 13 november werd R.K.D.E.O. “thuis” verrast door Vredenburch met een 1-0 nederlaag maar daarna pakte men de draad weer op met twee knappe overwinningen tegen koploper Wilhelmus (0-3) en Alphen (4-0). In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd er in en tegen Delft met 1-1 gelijk gespeeld.
Met deze knappe eerste seizoenshelft ging R.K.D.E.O. met 27 punten uit 13 wedstrijden, samen met Wilhelmus, op een gedeelde tweede plaats in de 2e Klasse C de winterstop in. Koploper Nieuwkoop had slechts een punt meer.

R.K.D.E.O. kwam meer dan uitstekend uit de winterstop want op 22 januari werd er met 1-3 gewonnen bij GONA. In de 15e speelronde, op 29 januari, nam het team van trainer Martin de Graaf voor het eerst dit seizoen de bovenste plaats in de 2e klasse C in na een 2-0 thuiszege op Olympia. Met deze koppositie groeide het zelfvertrouwen binnen de selectie alleen maar en volgde er overwinning na overwinning en liep de club alleen maar uit op de concurrentie. Nadat R.K.D.E.O. op 15 april de ongelofelijk prestatie neerzette om op die dag, na de winterstop, de tiende overwinning op rij te halen kon de club op zondag 22 april in de thuiswedstrijd, tegen de enige overgebleven concurrent Wilhelmus, het kampioenschap van de 2e Klasse C binnenhalen. Helaas gooide Wilhelmus flink roet door de plannen van R.K.D.E.O. om er een groot kampioensfeest van te maken want R.K.D.E.O. verloor met 1-3.
Op zondag 6 mei 2012 pakte R.K.D.E.O. uiteindelijk wel de kans om kampioen te worden en won overtuigend in en tegen Alphen. R.K.D.E.O. was met maar liefst met 4 bussen vol met spelers, begeleiding en supporters afgereisd naar Alphen a/d Rijn en onder toeziend oog van deze vele meegereisde supporters zette de formatie van Martin de Graaf een 0-3 overwinning op het scorebord.

Bloemen, Champagne en veel vuurwerk knalde los. Op het veld kregen de spelers en begeleiding een medaille uitgereikt van KNVB West-II bestuurslid Wim van den Berg. Na de festiviteiten op het veld werd de terugreis naar Nootdorp aangevangen. Onder veel getoeter en muziek werd in een cabriobus door de straten van Nootdorp gereden met als eindpunt het onthaal van de supporters bij de kantine van R.K.D.E.O. Hierna was het nog lang onrustig op het complex van R.K.D.E.O.
Ook de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen vv Delft (3-1), wist R.K.D.E.O. te winnen waardoor de eindstand bovenin de 2e Klasse C als volgt was: 1. R.K.D.E.O. 26-63 (66-31), 2. Wilhelmus 26-53 en 3. Delft 26-49. Een schitterend afscheid natuurlijk voor trainer Martin de Graaf die na dit seizoen naar vv Naaldwijk vertrok. Topscorer dit seizoen bij de Nootdorpers werd overigens Jacco Wevers met maar liefst 23 doelpunten.

Bij het jaarlijkse Hans Dorjee-Voetbalgala sleepte de kersverse Nootdorpse zondag-eersteklasser ook nog eens drie van de vijf te verdelen prijzen in de wacht.  Trainer Martin de Graaf werd, op deze tiende editie van dit gala, uitgeroepen tot coach van het jaar. Eerste elftal-speler Lennart Hilkhuysen kreeg de titel ‘Voetballer van het jaar’ toebedeeld. Hilkhuysen (32) nam na dit seizoen afscheid van RKDEO 1. Hij had in totaal 15 seizoenen deel uitgemaakt van het Nootdorpse vlaggenschip. RKDEO behaalde, zoals gezegd, uit de 26 wedstrijden 63 punten, met een doelsaldo van 66-31 (+35). Prachtige cijfers die recht deden aan de uitverkiezing van “Voetbalploeg van het jaar”.

Op vrijdagavond 8 juni 2012 sloot de selectie van RKDEO het succesvolle seizoen officieel af in restaurant Buytenhout aan de Nootdorpse Dobbeplas. Eerst werd er gezamenlijk de openingswedstrijd van het EK2012 bekeken en daarna werden de monden gevoed met een voortreffelijk buffet.
vervolgens maakte RKDEO voorzitter Henk Hoogweg de volledige stand van het door Slijterij De Helm gesponsorde “Man of the Match” bekend. In totaal had trainer Martin de Graaf 26 spelers gebruikt in evenzoveel competitiewedstrijden. Hoogweg begon bij nummer 26 met 6 punten, die hij in zijn afscheidswedstrijd heeft behaald: Jean Paul Pex.
Een klein sprongetje naar de top vijf. Op de vijfde plaats met 68 punten eindigde Jacco Wevers, vierde met 73 punten Jevon Blijd, derde met 74 punten Rob van Hagen, tweede met 75 punten Marcel van der Spek. En “Man of the Match” van het seizoen 2011-2012 met 76 punten was geworden Rick de Bruijn. De Bruijn ontving uit handen van Dick den Hollander de naar hem vernoemde trofee waarmee hij een jaar lang ‘op de schoorsteen’ mocht pronken.

 

Later hier meer over het succesvolle seizoen 2011-2012

>

Op 24 maart ontving R.K.D.E.O. als eerste amateurvoetbalverenigng in district West II uit handen van KNVB scheidsrechter betaald voetbal Kevin Blom het KNVB- ARAG Fairplay certificaat.
Op 31 maart leverde de D1 een unieke prestatie door kampioen te worden in de Hoofdklasse na een zeer spannende wedstrijd tegen concurrent ARC. Dit kampioenschap leverde ook promotie naar de landelijke 2e Divisie op!
Op zaterdag 14 april werd de A1, na een 6-3 overwining op Den Hoorn, ook kampioen en promoveerde hiermee weer terug naar de 1e Klasse. Na een seizoen met veel overwinningen en slechts 1 gelijkspel wist de formatie van trainer Rene Zoutenbier zeer terecht deze titel binnen te slepen.
Het hield maar niet op met positief nieuws bij R.K.D.E.O. De club werd n.l. door de KNVB District West 2 genomineerd voor de Rinus Michels Award waarbij het in dit geval ging om de ‘beste jeugdopleiding amateurvoetbal Nederland 2012’!! Met 4 clubs uit de andere KNVB districten streed men mee naar deze prestigieuze prijs.

Seizoen 2012-2013

Bij aanvang van het seizoen 2012-2013 maakte de KNVB bekend dat RKDEO de grootste zondagclub was in het district West II. Op 1 juli 2012 telde de club uit Nootdorp n.l. maar liefst 1412 leden.
Op 27 oktober 2012 werd het vernieuwde clubgebouw van RKDEO officieel geopend. Deze gebeurtenis liet het bestuur van de Nootdorpse vereniging niet zomaar voorbij gaan. Voor de E, F, D, C en B jeugd was er na afloop van de wedstrijden een verrassing. De A jeugd, de leden, en de ouders van de jeugdleden waren ook van harte uitgenodigd om de opening mee te vieren. Verder had de feestcommissie een geweldig openingsfeest georganiseerd.

Op 8 oktober 2012 vierde RKDEO  40 jaar vrouwenvoetbal bij de club. Een commissie, bestaande uit Marijke de Vreede, Wendy Groenewegen, Mieke Hooymans, Annabel Seffelaar, Marina Heskes, Hanny Goeman en Marian Kemp, had voor alle ingrediënten voor een geslaagde reünie gezorgd. Veel foto’s en krantenknipsels maar ook complete foto-albums waren uitgestald en via een beamer werd er uren aan filmmateriaal getoond. Voor velen was het na lange tijd een weerzien van teamgenoten, voor andere was het een gezellige avond.

Het 1e elftal van R.K.D.E.O. kwam, na het kampioenschap van afgelopen seizoen dit seizoen uit in de 1e Klasse B die verder bestond uit: ADO Den Haag (Den Haag), FC Boshuizen (Leiden), De Meern (De Meern bij Utrecht), Excelsior’20 (Rotterdam), Kocatepe (Rotterdam), Magreb ’90 (Utrecht), Neptunus-Schiebroek (Rotterdam), Nieuwerkerk (Nieuwerkerk aan de IJssel), PFC (Geervliet), SJC (Noordwijk), UVS (Leiden), VELO (Wateringen) en VOC (Rotterdam).

In de eerste seizoenshelft was het niveau voor de kersverse eersteklasser toch duidelijk te hoog want het team van trainer Harold Tjaden. De Nootdorpse ploeg behaalde tot aan de winterstop slechts 2 punten en stond hiermee dan ook stijf onderaan op de ranglijst.

>

>
RKDEO sloot met haar seniorenselectie (1, 2 en 3) het seizoen, bijna traditioneel, af in Scheveningen. Dit keer was gekozen voor strandclub Doen. Onder het genot van een drankje en een prima BBQ kon er teruggeblikt worden op het afgelopen seizoen.
RKDEO bereikte dit seizoen met een sterk verjongd tweede elftal een vijfde plaats in de reserve 1e klasse en het derde elftal deed het met een mix van eerstejaars senioren en een aantal routiniers ook prima met een vierde plek in de reserve 2e klasse. Het eerste elftal van RKDEO moest het optreden in de eerste klasse voorlopig beperken tot één seizoen, maar de opgedane ervaring zal zeker positief doorwerken naar de nieuwe voetbaljaargang in de tweede klasse.

Er werd die avond ook afscheid genomen van een aantal spelers. Doelman Niels van Schie vertrok naar Blauw Zwart en Rick de Bruijn naar HBS. Matthijs Maas stopte met selectievoetbal. Ook werd stilgestaan bij het stoppen van Pim Lakens, die na 15 seizoenen selectievoetbal, waarvan de laatste twee in het derde team, het welletjes vond.
Wekelijks werden er bij de wedstrijden van het eerste team door een deskundige jury punten verstrekt voor de door Slijterij De Helm gesponsorde “Man of the Match” verkiezing. Op deze afsluitende avond werd de eindstand bekendgemaakt. Bijzonder genoeg ging de vertrekkende doelman Niels van Schie met de eerste prijs aan de haal, ondanks het feit, dat hij in het afgelopen seizoen toch veel meer dan hem lief is de gang naar het net moest maken. Van Schie ontving uit handen van Dick den Hollander de naar hem vernoemde trofee. Rick de Bruijn en Marcel van der Spek eindigden op de plaatsen twee en drie. Mitchel Tonkes en Rob van Hagen namen de posities vier en vijf in.

>

Seizoen 2013-2014

>

Na de degradatie uit de 1e Klasse waren de verwachtingen voor het 1e elftal van RKDEO voor het seizoen 2013-2014 weer (te) hoog gespannen. Supporters en sommige leden van de staf dachten dat RKDEO zomaar weer even bovenin de 2e Klasse ging meedraaien.

>

<

Op vrijdagavond 20 juni vertrok bijna de voltallige RKDEO selectie, inclusief begeleiding, richting het Scheveningse strand om het seizoen 2013-2014 af te sluiten in Strandclub Doen. Eerst wat borrelen en daarna een méér dan voortreffelijk buffet.
RKDEO voorzitter Henk Hoogweg nam vervolgens het woord en maakte bekend dat het bestuur bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering (najaar 2014) Hans van Noppen, huidig secretaris, zal voordragen als beoogd nieuwe voorzitter van RKDEO. Vervolgens maakte Hoogweg de Man of the Match van het Jaar bekend die naast een waardebon van sponsor Slijterij De Helm. Eerste werd Rob van Hagen met 74 punten, tweede Marcel van der Spek met 69 punten en derde Twan Greeve met 65 punten. Naast een waardebon van de sponsor werd de naam van de winnaar vermeld op de Dick den Hollander Trofee, wat eeuwige roem betekend.

>

Seizoen 2014-2015

Met 1.550 leden was RKDEO één van de grootste sportverenigingen van Haaglanden. Ongeveer 1.250 leden voetbalde waarvan 900 in de jeugd (6-18 jaar). Het veldvoetbal bestond dit seizoen uit: 13 seniorenteams op zondag en 70 jeugdteams op zaterdag. De zaalvoetbalafdeling van RKDEO bestond ditmaal uit 10 teams.

Er was maanden gewerkt aan een volledig vernieuwde kantine. Van het dak tot de vloer, alles werd vernieuwd voor een totaalbedrag van een halve ton. Vooral Nootdorpse bedrijven hadden de klus geklaard. Op zaterdagmiddag 27 oktober werd de totaal vernieuwde kantine van RKDEO officieel geopend. Fenna van Velzen uit de F10, Martijn van Dijk uit de F5 en eerste elftal speler Rick de Bruijn, voetballer van het jaar bij RKDEO, schoten symbolisch de toegangsdeur open.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 november 2014 lag voorzitter Henk Hoogweg na 15 jaar zijn functie neer. Ook bestuurslid accommodatiezaken Henk Hooijmans en bestuurslid sponsoring en pr Pieter Goedbloed hielden het voor gezien. Met het afscheid van dit drietal nam RKDEO afscheid van maar liefst vijfenveertig jaar bestuurservaring.
Hans van Noppen werd unaniem gekozen voor de functie van voorzitter in het bestuur van sv RKDEO. Het nieuwe bestuur van RKDEO zag er nu als volgt uit: Voorzitter: Hans van Noppen, Penningmeester: Rianne van de Sande, Secretaris: Wim de Bruijn, Lid Voetbalzaken: Jeffrey Rakers, Lid Sponsoring/PR/Activiteiten: Karel Nonnekes en Lid Accommodatie Zaken: Julian Hooijmans.

De 2e Klasse C van de KNVB-zondag was voor het seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Concordia, Delft, Den Hoorn, Foreholte, GSC ESDO, HVV, FC Lisse, RKDEO, ROAC, Schipluiden, TAC’90, VUC, Wilhelmus.
Er waren dit seizoen in de 2e Klasse C dus veel regio-derby’s te aanschouwen. Uit de Haagse regio trof RKDEO; BMT, GSC ESDO, HVV, TAC’90, VUC en Wilhelmus. Uit de Delftse regio waren de tegenstanders Concordia, Delft, Den Hoorn en Schipluiden en buiten de regio trof men Foreholte, FC Lisse en ROAC.

<

Op vrijdag 12 juni ging bijna de voltallige RKDEO-selectie met aanhang en staf richting Scheveningen om, wederom, in Beachclub Doen het seizoen feestelijk af te sluiten. Dit jaar was ook de damesselectie van de partij.
Nadat iedereen was voorzien van zijn natje en droogje nam voorzitter Hans van Noppen het woord. Natuurlijk werd een aantal mensen bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar en spelers die vertrekken naar elders of die lager gaan voetballen. Een bijzonder woord van Van Noppen en Groenewegen was er voor Fred Schilperoort. Hij begon het seizoen als TC-lid en wilde een jaartje rustiger aan doen. Eerst werd Schilperoort trainer van Dames-2, vervolgens in verband met een blessure van Stefan Koegler trainer van de eerste herenselectie en hij had amper dat stokje weer terug gegeven aan Koegler of Dames-1 zat zonder trainer. Ook daar vulde Schilperoort de leemte weer op. Een lang applaus was op zijn plaats.
Als laatste maakte Van Noppen de ‘Man of the Match van het seizoen 2014-2015’ bekend. Deze onderscheiding wordt gesponsord door Slijterij De Helm uit Pijnacker en de strijd ging om de Dick den Hollander Trofee. In totaal stonden 33 selectiespelers op de lijst. De voorzitter begon onderaan en noemde alle spelers en hun punten op. Als derde is geëindigd Rob van Hagen met 66 punten, tweede is Jordy Pronk met 71 punten en Man of the Match seizoen 2014-2015 is geworden doelman Dennis Hendriks met 82 punten. In het debuutseizoen pakte Hendriks gelijk de Dick den Hollander Trofee was hier bijzonder trots op.

>

Seizoen 2015-2016

>

Op dinsdagavond 1 december 2015 werd er in het RKDEO clubgebouw de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering gehouden. De opening werd verricht door voorzitter Hans van Noppen, en dat ging hem voor de eerste keer goed af. In een vogelvlucht werden een aantal belangrijke gebeurtenissen op sportief, facilitair en financieel gebied van het afgelopen jaar behandeld.
Een aantal agenda punten werden doorgenomen waaronder de dit seizoen ingevoerde verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (V.O.G.) voor alle RKDEO medewerkers. RKDEO stond (en staat) voor samen sporten met plezier en waardering voor elkaar. Hiervoor waren een aantal verschillende gedragsregels opgesteld voor begeleiders, spelers en teams. In de komende periode zou er binnen RKDEO verdere invulling gegeven worden aan deze Gedragsregels.

Na alle agendapunten te hebben doorgenomen kreeg voorzitter Van Noppen weer de microfoon in handen en haalde hij een aantal aanwezige jubilarissen naar voren. Dit waren Petra van Heijningen, Kees Glaudemans, Richard Ruygt (allen 25 jaar lid), Leo Mooijman (40 jaar), Martin Haket, Peter van de Sande, Theo van der Kraan (50 jaar). Bij de laatste jubilaris stond preses van Noppen iets langer stil en begon een iets ander betoog. Theo van der Kraan was reeds vele jaren voorzitter van de Onderhoud-cie en fungeerde bij tal van bouwactiviteiten als projectleider. Van Noppen vroeg de vergadering Theo van der Kraan te benoemen tot Erelid welk met groot applaus werd bevestigd en prikte het bijbehorende speldje op.

Eind december 2015 werd het complex van RKDEO tot tweemaal toe geconfronteerd met vandalisme. Eerst werd er een complete dug-out gesloopt en was er brandschade aan het kunstgras bij die dug-out. Enkele dagen later bracht een grote vuurwerk-/brandbom flinke schade toe aan het kunstgrasveld van de club.

<

De zondag 2e Klasse C van de KNVB West II was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld; BMT, Delft, DOSR, FC Lisse, Foreholte, GSC ESDO, Hillegom sv, HVV, Laakkwartier, RKDEO, ROAC, Voorschoten ’97, VUC en Wilhelmus.

<

Op vrijdagavond 17 juni 2016 werd het seizoen 2015-2016 voor zowel de heren- als vrouwen-selectie van RKDEO afgesloten in een gezellig samenzijn in Restaurant Buytenhout. Met ruim 100 personen werd eerst genoten van het heerlijke terrasweer en daarna van het prima buffet. Nadat alle buikjes gevuld waren nam RKDEO voorzitter Hans van Noppen de microfoon en haalde een aantal vrijwilligers naar voren die bedankt werden voor hun inzet als vrijwilliger van het afgelopen seizoen. Speciaal werd even stil gestaan bij het afscheid van de trainers Stefan Koegler(hoofdtrainer), Eric de Groot (trainer derde elftal) Fred van Velzen (leider derde elftal), Hans van Heteren (hoofdtrainer dames) en de leiders Jan van der Helm en Gerard van Hagen. Van Noppen wilde speciaal afscheid nemen van een van de dames speelsters, Denise van Hagen. Als 13 jarig meisje als rechtsbuiten in het eerste dames elftal, en 17 jaar later, mede geplaagd door blessures, stoppen met selectievoetbal. Dat was van de aanwezige een luid applaus waard. Hoofdtrainer Stefan Koegler vertrekt na dit seizoen en nam ook even de microfoon en bedankte de spelers, bestuur en de overige stafleden rondom de selectie die zichtbaar maar vaak ook onzichtbaar werkzaamheden verrichten, voor de geweldige samenwerking en fantastische tijd die hij mocht doorbrengen bij RKDEO.

Na deze plichtplegingen nam voorzitter van Noppen weer de microfoon en maakte de Man of the Match van het Jaar bekend. In totaal kwamen 34 voetballers voor op de ranglijst. Van Noppen noemde alle namen op met het aantal behaalde punten totdat hij bij de top-3 kwam en haalde deze even naar voren. Als derde eindigde Ryan Lugtigheid met 102 punten. Tweede was Sam Ruinard met 113 punten en Man of the Match van het Jaar 2015-2016 Izzy Rosini met 124 punten. Uit handen van Dick den Hollander ontving hij de sinds 1999 ingestelde Dick den Hollander trofee voor de beste speler van het jaar.

>

Seizoen 2016-2017

Op de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 6 december 2016 zagen we weinig veranderingen in het bestuur. Alleen regulier aftredend en herkiesbaar was secretaris Wim de Bruijn. Met applaus werd ingestemd met zijn nieuwe termijn. Vastgesteld moest worden, dat er helaas nog steeds vacatures waren in diverse commissies en functies. Eén van de belangrijke onderdelen binnen RKDEO was wel het technische beleid. Het bestuur had Jan Greeve bereid gevonden om voorzitter van de Technische Commissie te worden. De overige functies binnen de TC zouden zo snel mogelijk worden ingevuld.
Natuurlijk werd er bij RKDEO ook stilgestaan bij de jubilarissen van de vereniging. Voor hun 25-jarig lidmaatschap werden gehuldigd: Twan Greeve, Aad van der Helm, René van der Knaap, Roy van Schie, Peter van Venrooij en Maikel van der Wall. Voor 40 jaar: Geert Goeman, Eric van der Sande, Jan van der Sman, Hans van der Sman en Henk van der Sman. Voor 50 jaar: Nico van Beek, Fred de Bruijn, Piet Goeman, Jan Greeve, Hans Koene en John van de Sande.
Na de plichtplegingen met de jubilarissen nam voorzitter Hans van Noppen weer het woord en werd Jan van der Helm naar voren geroepen. Vanwege zijn vele activiteiten voor de vereniging, zoals oprichter en secretaris visclub RKDEO vanaf 1974, lid van de toto/lotto commissie, leider eerste elftal en notulist bestuursvergaderingen, werd Jan van der Helm onder luid applaus benoemd tot Erelid van RKDEO.

Nadat vorig jaar tijdens nieuwjaarsnacht het tweede kunstgrasveld van RKDEO zwaar beschadigd werd door een vuurwerkbom was dit seizoen tijdens nieuwjaarsnacht weer raak  aan de Sportparkweg te Nootdorp. RKDEO werd ditmaal getroffen door een fikse brand in het clubgebouw. Door een explosief was de brand begonnen bij de voorgevel naast de ingang van de sporthal en zorgde ervoor ervoor dat het complex grotendeels afbrandde. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur redelijk snel onder controle brengen. Dat nam niet weg dat er aan voorgevel en dak flinke schade was ontstaan en binnen in het clubgebouw zichtbaar veel rook- en roetschade was. Bij daglicht bleek het clubgebouw van de sportvereniging RKDEO uit Nootdorp één grote ravage en konden de keuken, bar, interieur en apparatuur als verloren worden beschouwd. De ravage was zo groot dat het clubgebouw minimaal tot de zomer van 2017 gesloten moest blijven. De sporthal naast het clubgebouw was gelukkig gespaard gebleven en zodoende werd de hal gedeeltelijk verbouwd tot een alternatieve kantine.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor het eerste elftal van RKDEO veranderde er eigenlijk nog weinig want ook in dit seizoen kwam men uit in de 2e Klasse van de KNVB.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van RKDEO schreef voor de zondagcompetitie 12 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in de bij de KNVB en voor de zaterdag 1 seniorenelftal en 2 damesteams. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 6x JO-19, 7x JO-17, 9x JO-15, 12x JO-13, 16x JO-11 en 18x JO-9 teams. De meisjesafdeling bestond ditmaal uit: 2 vrouwenteam -21,  1 MO-19, 2x MO-17, 2x  MO-15-elftal, 2x MO-13 en 3x MO-11. De zaalvoetbalafdeling van RKDEO bestond ditmaal uit 8 herenteams.

De zondag 2e Klasse C van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Delft, Den Hoorn, DONK, DOSR, Foreholte, Groeneweg, Meerburg, RKDEO, ROAC, RVC’33, Teylingen, TOGB en Wippolder.

Bij aanvang van seizoen 2016-2017 stond Jeroen Stuijs als hoofdtrainer voor de groep.  Evenals vorig seizoen nam Dick Finkelnberg de trainingen van het 2e elftal voor zijn rekening. Het vlaggenschip van RKDEO kende een matige eerste seizoenshelft. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 14 punten, en de doelcijfers 25-28, ging men op een gedeelde negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Tijdens de winterstop bereidde RKDEO 1 zich, van 13 tot en met 16 januari 2017, voor op de tweede seizoenshelft met o.a. een trainingskamp in Breda.

In de tweede seizoenshelft zagen we een uitstekend presterend RKDEO maar het probleem was dat bijna alle clubs in de onderste regio van de ranglijst vele punten bij elkaar wisten te sprokkelen waardoor het tot het eind van de competitie erg spannend bleef. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er door RKDEO 9 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 63 voor en 52 tegen, eindigde het team van trainer Jeroen Stuijs op denegende positie van de ranglijst van de 2e Klasse C. Hiermee wist RKDEO Concordia (33), DOSR (29), Teylingen (29), Meerburg (22) en DONK (19) achter zich te houden en zo te behouden voor de 2e Klasse.

Op de traditionele afsluitavond van de RKDEO-selectie noemde voorzitter Hans van Noppen alle spelers van onder tot boven op bij naam en met het aantal punten dat men dit seizoen in het eerste elftal behaald hadden. In totaal stonden 28 spelers op de lijst. Luuk Goedbloed was uiteindelijk, met 57 punten, op de derde plaats geëindigd,  Tommy Simonis met 62 punten als tweede en 1e werd, de naar FC Rijnvogels vertrekkende Ryan Lugtigheid met 87 punten. Uit handen van Dick den Hollander ontving hij de sinds 1999 ingestelde Dick den Hollander trofee voor de beste speler van het jaar en van Van Noppen de bijbehorende bonnen van Slijterij De Helm.

Bij maar liefst zeven teams van RKDEO mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De zondag 2 werd met 65 punten uit 26 duels kampioen van de 1e Klasse A. De JO13-8 met 47 uit 18 kampioen van de 5e Klasse 04. De JO13-10 met 46 uit 18 kampioen van de 9e Klasse 04. De JO11-6 met 40 uit 18 kampioen van de 5e Klasse 07. De JO9-14 met 46 uit 16 kampioen van de 10e Klasse 26. De MO15-2 met 27 uit 11 kampioen van de 2e Klasse 6 (vj) en de MO13-1 met 48 uit 18 kampioen van de 2e Klasse 4.

Seizoen 2017-2018

Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en de medewerking van aannemers, verenigingen en relaties stond er, na de verwoestende brand in de nacht van 1 januari 2017, weer een clubgebouw waar geheel RKDEO trots op kon zijn. De feestelijke opening voor genodigden en relaties van het vernieuwde clubgebouw vond plaats op vrijdag 10 november 2017. De openingshandeling werd verricht door oud-Nootdorper (en ooit winnaar van de Tour de France) Jan Janssen en oud-penningmeester van RKDEO Hans van Kippersluis.

Op dinsdagavond 28 november 2017 werd in het pas heropende clubgebouw de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van RKDEO gehouden. Op de agenda stonden natuurlijk de gebruikelijke punten zoals opening en mededelingen van bestuur, verslag vorige vergadering en de jaarcijfers. Bij de bestuursverkiezing was regulier aftredend en herkiesbaar Hans van Noppen, voorzitter en Julian Hooijmans, bestuurslid Accommodatie. Het bestuur stelde René van der Loos voor toe te treden als bestuurslid Vrijwilligerszaken. Tussentijds aftredend penningmeester was Rianne van de Sande. Met spijt nam het bestuur afscheid van Rianne vanwege haar financiële vaardigheden en binding met de vereniging maar respecteerde haar besluit.
Tot slot van deze ALV werden er uiteraard weer Jubilarissen gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Dit waren: Wendy Groenewegen, Stephanie van der Kraan en Wilma Rolvink (25 jaar lid). Piet Kemp, Aad de Koning en Jan de Koning (40 jaar lid) en Piet Goeman, Hans Olsthoorn, Albert Put en Aad van de Sande (50 jaar lid van RKDEO).

Inmiddels was het ledenaantal bij RKDEO opgelopen tot rond de 1.800. Het bestuur van RKDEO schreef dit seizoen voor de zondagcompetitie 13 seniorenelftallen, 1 veteranenteams en 3 dameselftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 als volgt samengesteld: 4x JO19, 9x JO17, 9x JO15, 11x JO13, 15x JO11 en 17 JO9-teams. De meidenafdeling van RKDEO bestond ditmaal uit 2x MO17, 2x MO15, 2x MO13 en 3 MO11-teams. In de zaal kwam de Nootdorpse club uit met 7 heren- en 2 dames-teams.

De indeling van RKDEO 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zondag 2e Klasse C luidde als volgt; Alphen, DOSR, DSOV, Foreholte, GDA, HVV, KDO, Laakkwartier, Pancratius, RKDEO, ROAC, TAC’90, Teylingen en VUC.

Op zondag 29 oktober 2017, voorafgaand aan de wedstrijd van RKDEO tegen TAC’90, werd aanvoerder Rob van Hagen door het bestuur van de club gehuldigd vanwege zijn 250ste wedstrijd in de hoofdmacht van de Nootdorpers.

O.l.v. trainer Jeroen Stuijs streed RKDEO bijna het gehele seizoen mee om het kampioenschap van de 2e Klasse C maar moest deze uiteindelijk aan DSOV (55 punten) laten. RKDEO wist van de 26 wedstrijden er 15 te winnen, 4 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 49 punten, en een doelsaldo van 63 voor en 34 tegen, eindigde de Nootdorpers op een uitstekende derde positie van de ranglijst.

>

Seizoen 2018-2019

>

Op de Nieuwjaarsreceptie van zondag 6 januari 2019 blikte voorzitter Hans van Noppen alvast vooruit naar de 85e verjaardag van RKDEO. Trots vertelde de voorzitter dat RKDEO financieel gezond was maar gelijk daarna een zorgelijke noot dat tal van commissies binnen de club zwaar onderbezet waren. RKDEO had in het jaar 2018 wel een entree gemaakt op de lijst van hoogst spelende amateurverenigingen in Nederland, en wel op plaats 150. Bij de verkiezing ‘Vrijwilliger van het Jaar 2018 had het bestuur besloten om dit keer een groep mensen deze titel toe te bedelen. Daarbij was de keuze gevallen op de jeugdcoördinatoren die het hele seizoen ca. tachtig jeugdteams en hun begeleiders in staat stellen veel plezier bij RKDEO te beleven. Henk van der Sman, Jeffrey Rakers, Adri Vervuurt, Hans Koene, Wiebe de Jong, Joris Oostveen, Marina Heskes en Esmeralda Jongejan waren die groep coördinatoren, die wekelijks een groot aantal uren in dat plezier van heel veel leden steken.

Het vlaggenschip van RKDEO kwam in het seizoen 2018-2019 uit in de zondag 2e Klasse D met daarin als tegenstander: Antibarbari, Concordia, Dvv Delft, Excelsior’20, vv Hillegersberg, Meeuwenplaat, RKDEO, SVV, TOGB, VFC, VVIJ, Wippolder en XerxesDZB.

Corné van Doorn was de nieuwe hooftrainer en Ron Bentvelzen had de functie van assistent-trainer op zich genomen.

>

Op dinsdag 29 januari 2019 vond bij RKDEO de Algemene Ledenvergadering plaats. Julian Hooymans (bestuurslid accommodatie) gaf te kennen niet zijn bestuursfunctie te willen verlengen en trad dus af. De overige bestuursleden behielden hun huidige functie. Net zoals bij vele andere “zondagsverenigingen” passeerde ook bij RKDEO het seniorenvoetbal op de zondag de revue waarin het bestuur niet de ogen kon (en mocht) sluiten voor de toekomst van het “zondag”-voetbal bij RKDEO. Bestuurslid Jan Greeve gaf aan dat het RKDEO bestuur voor het “weekend”-voetbal is waarin het nog ter discussie staat wat de wedstrijddag zal gaan worden indien tegen een “zaterdag”-vereniging gespeeld diende te worden.
Zoals gebruikelijk als afsluiting van de ALV volgde de huldiging van de jubilarissen bij RKDEO. Al 50 jaar verbonden aan de Nootdorpse club waren: Bertus de Bruijn, Eric van der Helm, Eugene Straver, Frans van Dorp, Leo van de Leur, Piet van Esschoten en Wim de Bruijn. Maar liefst 40 jaar lid waren: Aad van der Hulst, David van Eijk en Els van der Helm en het 25 jarig jubileum vierden: Arjan van der Helm, John van Tol en Marcel van Dorp.

Seizoen 2019-2020

>

De zondag 2e Klasse C van de KNVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: ASC, Altior, Concordia, DOSR, Foreholte, HMSH, HVV, Hillegom, Laakkwartier, Oliveo, RKDEO, Teylingen, Wilhelmus en Wippolder.

RKDEO had voor dit seizoen Wesley Epskamp aangesteld als hoofdtrainer. Epskamp, die al jarenlang actief was bij RKDEO als jeugdtrainer en Hoofd Opleidingen, werd hiermee de opvolger van Corné van Doorn.

Van vrijdag 10 t/m dinsdag 14 januari 2020 verbleef de selectie van RKDEO in het zonnige Spaanse Benalmádena om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het team van trainer Wesley Epskamp verbleef tijdens dit trainingskamp in het Hotel Flatotel.

>

Seizoen 2020-2021

>

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef RKDEO voor de zondagcompetitie 13 seniorenelftallen en 3 vrouwenteams in en op zaterdag kwam men met 2 seniorenelftallen en 2 O23-teams uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 4 JO19, 1 JO18, 4 JO17, 2 JO16, 4 JO15, 3 JO14, 5 JO13, 6 JO12, 8 JO11, 8 JO10, 7 JO9 en 8 JO8-teams. De meisjesafdeling van RKDEO bestond ditmaal uit 1 MO19, 2 MO17, 2 MO15, 2 MO13 en 1 MO11-teams. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden er 6 heren- en 3 damesteams ingeschreven.

De zondag 2e Klasse D was in het seizoen 2021-2022 uit de volgende clubs samengesteld: Antibarbari, COAL, Concordia, Full Speed, HMSH, HVV, Laakkwartier, Meeuwenplaat, RKDEO, VFC, Wilhelmus, Wippolder en IJsselmonde.

>

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcomplex hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Na ruim 90 dagen door corona verplichte winterstop ging de bal in februari 2022 weer officieel rollen.

>

Seizoen 2022-2023

RKDEO schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en 3 onder de 23 jaar teams in. Op zondag kwam men met 9 seniorenelftal,1 35+ team en 2 dameselftallen uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3 JO19, 1 JO18, 3 JO17, 2 JO16, 4 JO15, 4 JO14, 6 JO13, 3 JO12, 7 JO11, 7 JO10, 7 JO9 en 4 JO8 teams. De meisjesafdeling was ditmaal uit 1 M20, 3 MO17, 1 MO15, 2 MO13 en 1 MO11 teams samengesteld. In de zaalvoetbalcompetitie kwam RKDEO ditmaal met 7 herenteams en 2 vrouwenteams uit.

Het standaardelftal van RKDEO is vanaf haar oprichting in 1934 altijd in de zondagcompetitie uitgekomen. Echter omdat steeds meer clubs uit de Haagse regio overstapten naar de zaterdagcompetitie, werd de competitie op zondag voor RKDEO steeds minder aantrekkelijk. Omdat de KNVB de clubs de gelegenheid had gegeven om de overstap ‘parallel’ te maken zou het eerste elftal van RKDEO dus in seizoen 2022-2023 op zaterdag ook in de 2e Klasse mogen uitkomen. Zodoende besloot het bestuur (en uiteraard ook de leden) om na maar liefst 88 jaar met het standaardelftal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie.

Zodoende werd RKDEO 1 in het seizoen 2022-2023 ingedeeld in de zaterdag 2e Klasse E met daarin de volgende tegenstanders; Berkel, Cion, Concordia, CWO, Full Speed, HMSH, HVC’10, FC Skillz, SVC’08, VFC, Vitesse Delft, Westlandia en Wilhelmus.

Met het eerste seizoen in de zaterdagcompetitie kon het vlaggenschip van RKDEO terugkijken op een uitstekend seizoen in de tweede klasse. De eerste seizoenshelft ging nog wat onwennig voor trainer Wesley Epskamp en zijn manschappen want van de 10 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 14 punten en een doelsaldo van 14 voor en 15 tegen ging RKDEO op een tiende positie van de ranglijst de winterstop in.

De tweede seizoenshelft verliep voor RKDEO uiterst succesvol en de ploeg van trainer Wesley Epskamp mengde zich met prima voetbal zelfs in de strijd om het kampioenschap. Op dinsdagavond 23 mei verzekerde men zich, met een midweekse zege op Full Speed, van deelname aan de nacompetitie om promotie door de derde Periodetitel in de wacht te slepen. Helaas voor RKDEO greep men naast het kampioenschap, dat ging naar FC SkillZ met 56 punten. RKDEO wist van de 26 competitiewedstrijden er 16 te winnen, 5 gelijk te spelen en 5 te verliezen. Met 53 punten en een doelsaldo van 47 voor en 23 tegen, eindigde men op een uitstekende tweede positie.

In de nacompetitie, voor promotie naar de 1e Klasse, mocht RKDEO als hoogste geklasseerde periodekampioen de eerste ronde overslaan en moest men op 10 juni aantreden tegen de winnaar van het duel Spartaan ’20-SVC ‘08.

Seizoen 2023-2024

>

<

 

 

 

 

 

 

Palmares R.K.D.E.O.

Kampioenschappen / prestaties zondag 1:
1952-1953 3e Klasse A HVB
1954-1955 2e klasse A HVB
1959-1960 1e klasse B HVB
1965-1966 4e klasse B
1978-1979 4e klasse D
1979-1980 3e klasse A
1996-1997 4e klasse D
1999-2000 4e klasse D
2007-2008 3e klasse B
2011-2012 2e klasse C

Andere prestaties:

Kampioenschappen / prestaties zaterdag 1

2022-2023 Winnaar nacompetitie, promotie naar de 1e Klasse

 

Parade der trainers bij R.K.D.E.O.

1951-1952 H. Landsbergen
1952-1953 A.C. Kant
1953-1954 A.C. Kant
1954-1955 A.C. Kant
1955-1956 A.C. Kant
1956-1957 A.C. Kant
1957-1958 A.C Kant
1958-1959 A.C. Kant
1959-1960 Jan van ‘t Wout
1960-1961 Jan van ‘t Wout
1961-1962 Jan van ‘t Wout
1962-1963 Jan van ‘t Wout
1963-1964 Jan van ‘t Wout
1964-1965 Jan van ‘t Wout
1965-1966 Jan Bekkering
1966-1967 Jan Bekkering
1967-1968 Jan van ‘t Wout
1968-1969 Jan van ‘t Wout
1969-1970 Piet van Dijk
1970-1971 Piet van Dijk
1971-1972 Henk Nieuwpoort
1972-1973 Henk Nieuwpoort
1973-1974 Henk Nieuwpoort
1974-1975 Henk Nieuwpoort
1975-1976 Piet Scholte
1976-1977 Jan van den Oever
1977-1978 Jan van den Oever
1978-1979 Jan van den Oever
1979-1980 Jan van den Oever
1980-1981 Joop de Haan
1981-1982 Wim Tetteroo
1982-1983 Wim Tetteroo
1983-1984 Wim Tetteroo
1984-1985 Paul Guyt
1985-1986 Paul Guyt
1986-1987 Paul Guyt
1987-1988 Ben van Dam
1988-1989 Ben van Dam
1989-1990 Ben van Dam
1990-1991 Gerard Gielisse
1991-1992 Gerard Gielisse
1992-1993 Gerard Gielisse
1993-1994 Ben Kester
1994-1995 Ben Kester
1995-1996 Simon Venema
1996-1997 Simon Venema
1997-1998 Simon Venema
1998-1999 Peter Klomp
1999-2000 Peter Klomp
2000-2001 Peter Klomp
2001-2002 Jan van der Laan
2002-2003 Jan van der Laan
2003-2004 Richard Verschelden
2004-2005 Richard Verschelden
2005-2006 Richard Verschelden
2006-2007 Corné van Doorn
2007-2008 Corné van Doorn
2008-2009 Corné van Doorn
2009-2010 Martin de Graaf
2010-2011 Martin de Graaf
2011-2012 Martin de Graaf
2012-2013 Harold Tjaden
2013-2014 Harold Tjaden
2014-2015 Stefan Koegler
2015-2016 Stefan Koegler
2016-2017 Jeroen Stuijs
2017-2018 Jeroen Stuijs
2018-2019 Corné van Doorn
2019-2020 Wesley Epskamp
2020-2021 Wesley Epskamp
2021-2022 Wesley Epskamp
2022-2023 geen standaardteam meer op de zondag

Parade der trainers bij R.K.D.E.O.

2022-2023 Wesley Epskamp

Parade der voorzitters bij R.K.D.E.O.

1951-1952 C.A. van der Kraan
1952-1953 Nico Koot
1953-1958 Aad van der Helm
1958-1959 Ru van Otterloo
1959-1972 Piet Steenweg
1972-1978 Hans van Venrooij
1978-1980 Wim de Vreede
1980-1987 Joop van Dorp
1987-1989 Hans Dobbe
1989-1991 Piet Steenweg (a.i.)
1991-1999 Jan Greeve
1999-2014 Henk Hoogweg
2014- ……. Hans van Noppen

Terreinen waar R.K.D.E.O. heeft gespeeld:

*

*

Sportpark Centrum, Sportparkweg 34 – 2631 GA Nootdorp ZH

Erevoorzitter(s) R.K.D.E.O.

?

Ereleden R.K.D.E.O.

?
?
?
?
Wim Lakens (2011)
Aad Kleijweg (2011)
Henk Hooijmans (2014)
Theo van der Kraan (2015)
Jan van der Helm (2016)

Lid van Verdienste bij R.K.D.E.O.

?
?
?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek…