SV JuVentaS

Rijswijk/Den Haag
01-07-1998 - 30-06-2012

20160909_102737

SV JuVentaS

In 1997 fuseren JuVentas (dat al een fusie was van Juventas en de Valkeniers) en  SV Kijkduin. De vereniging gaat verder onder de naam JuVentaS, met de hoofdletters V en S als verwijzing naar Valkeniers en SV Kijkduin.

Seizoen 1997-1998

>

De zondag 5e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1997-1998 uit de volgende clubs samengesteld: Bernardus, Celeritas, Graaf Willem II VAC, JuVentaS, Meerburg, FC Rijnland, Stompwijk’92, TEDO, Teylingen, VCL, VNA en FC Zoetermeer.

In het eerste elftal van JuVentaS zien we dit seizoen o.a. de spelers Roy van Driel, Aad de Letter, Nando Paulina, Richard Vermeulen, Van der Berg, Dennis Kranen, Peter Hoek, Paul Blok, Edward Berend, Raymond Jansen, Michel Brugman, Dennis Hermans en Quincy Angelista.

In deze competitie was FC Rijnland oppermachtig en werd dan ook met een straatlengte voorsprong (60 punten uit 22 duels) kampioen. JuVentaS speelde dit seizoen geen rol van betekenis en eindigde met 28 punten uit 22 duels keurig in de middenmoot op een zevende positie.

Seizoen 1998-1999

>

We zijn nog op zoek naar de historie van JuVentaS en foto’s vanaf seizoen 1998-1999……….

>

Seizoen 1999-2000

>

Het 1e elftal van JuVentaS werd voor dit seizoen ingedeeld in de 5e Klasse B KNVB van het zondagvoetbal en ontmoette daarin; ADS, Celeritas, DUNO, Dynamo’67, GSC/ESDO, LenS, Oranjeplein, RFC’95, RTT’99, Triomph en VOGEL.

De formatie van trainer Edward Berends had in eerste instantie helemaal geen titel aspiraties want de strijd om de toppositie in de 5e Klasse B ging bijna het gehele seizoen tussen LenS en GSC/ESDO. Echter zeer verrassend wist JuVentaS wel de 2e Periodetitel in de wacht te slepen en was hiermee sowieso verzekerd van de nacompetitie.
Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wis JuVentaS  er 9 te winnen, 4 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 31 punten, en een doelsaldo van 53 voor en 48 tegen, eindigde men op de zevende positie van de ranglijst. LenS werd overigens kampioen met 59 punten, gevolgd door GSC/ESDO (52).

Maar het seizoen was voor JuVentaS dus nog niet afgelopen want samen met Oranjeplein en GSC ESDO moest men dus via de nacompetitie gaan uitmaken wie er samen met LenS zou gaan promoveren naar de 4e Klasse. De eerste wedstrijd die op het programma stond was GSC ESDO tegen JuVentaS. In een spannende wedstrijd won uiteindelijk GSC ESDO met 3-2. Vervolgens wist Oranjeplein met een minimaal verschil (0-1) bij JuVentaS te winnen waardoor de rol voor de manschappen van trainer Berends definitief afgelopen was. Oranjeplein wist in het Zuiderpark GSC/ESDO met 1-0 te verslaan en promoveerde hiermee naar de 4e Klasse.

Seizoen 2000-2001

<

De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2000-2001 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel/Ornas, BMT, Celeritas, Duindorp SV, DUNO, De Jagers, Jai Hanuman, JuVentaS, RTT’99, Spoorwijk en Toofan.

In het tweede seizoen onder trainer Edward Berends presteerde het eerste elftal van JuVentaS uitstekend. Samen met Jai Hanuman was men bijna de gehele competitie in een felle strijd verwikkeld om het kampioenschap. Tot en met de zestiende speelronde stonden zowel Jai Hanuman als JuVentaS gebroederlijk aan kop maar leed de Rijswijkse club op de beslissende fase duur puntenverlies. Omdat de voetbalvereniging Spoorwijk zich vlak voor het einde van de competitie zich terugtrok werden alle punten ook nog eens verrekend. Uiteindelijk werd Jai Hanuman met 43 punten uit 18 wedstrijden kampioen en eindigde JuVentaS  met 41 punten op de tweede positie.

Hiermee had JuVentaS zich wel voor de nacompetitie geplaatst en mocht men dus, samen met Celeritas en Toofan in een extra competitie gaan strijden voor één plaats in de vierde klasse.
JuVentaS begon op zondag 13 mei 2001 uitstekend aan de nacompetitie door op eigen veld Toofan met 4-0 te verslaan. Echter een week later werd Toofan-Celeritas 0-5 en dus kwam alles aan op de laatste wedstrijd Celeritas – JuVentaS.
Op Hemelvaartsdag (24 mei) won uiteindelijk Celeritas met 2-0 en werd JuVentaS helaas niet beloond voor haar uitstekende seizoen.

>

Seizoen 2001-2002

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2001-2002 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Celeritas, Cromvliet, HS Texas DHB, Jai Hanuman, JuVentaS, Marathon/Azzurri, REMO, De Ster, TEDO, Triomph en WIK.

Met twee nederlagen en twee gelijke spelen begon JuVentaS matig aan de competitie. Pas op de vijfde speeldag behaalde de formatie van trainer Edward Berends haar eerste overwinning door REMO met 4-0 (3x Rozani Gilkes en 1x Dennis Kraan) te verslaan.
Toch zou JuVentaS dit seizoen geen enkele rol van betekenis gaan spelen in de 4e Klasse want met 31 punten uit 22 duels, en een doelsaldo van 52 voor en 54 tegen, eindigde men op de zevende positie van de ranglijst.

<

Seizoen 2002-2003

>

De zaterdag 1 van JuVentaS kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse C met daarin als tegenstanders: sv Erasmus, HMSH, Kranenburg, LenS, vv Nationale Nederlanden, Neta Dall, RAVA, TAC’90, VCS en Wanica Star.

>

In het seizoen 2002-2003 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADO Den Haag, ADS, Celeritas, HMC, HS Texas DHB, JuVentaS, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, REMO, De Ster en TEDO.

De formatie van trainer Edward Berends kende een anoniem seizoen want uit de 22 competitieduels behaalde men 24 punten en een doelsaldo van 41 voor en 62 tegen. Hiermee eindigde JuVentaS op de achtste positie van de ranglijst.

>

Seizoen 2003-2004

>

Voor dit seizoen had het bestuur van JuVentaS Dick Jol gecontracteerd als nieuwe trainer van de A-selectie. De topscheidsrechter als net zijn internationale scheidsrechtersloopbaan afgesloten en had zodoende meer vrije tijd. Overigens deed Jol het samen met Jay van Veelen, voor het geval Jol wel op de zondag een wedstrijd moest fluiten.

<

Seizoen 2004-2005

>

<

Seizoen 2005-2006

Het bestuur van JuVentaS was in het seizoen uit de volgende personen samengesteld; A.H. van de Graaf (voorzitter), M.F. Pronk (penningmeester), J. Oudshoorn (secretaris), Mw. A. Bode-Moerman (jeugdvoorzitter) en G. Morauw (wedstrijdsecretariaat).

De zaterdagafdeling bestond uit 1 seniorenelftal en op zondag kwamen 7 seniorenteams en 1 damesalftal in actie. De jeugdafdeling van JuVentaS bestond dit seizoen uit een C1, C2, D1, D2, E1, F1, F2, M1 en een M2.

<

Seizoen 2006-2007

>

Het eerste elftal van JuVentaS werd dit seizoen ingedeeld in de zondag 4e Klasse C van de KNVB met daarin als tegenstanders; BMT, Celeritas, Duinoord/De Jagers, Jai Hanuman, Quick Steps, REMO, RVA, De Ster, TAC’90, Toofan en WIK.

Qua prestaties werd het een zeer teleurstellend seizoen voor het vlaggenschip van de vereniging want met 15 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 23 voor en 54 tegen, eindigde JuVentaS op de laatste positie van de ranglijst.

<

Seizoen 2007-2008

De laatste jaren verliep het bij JuVentaS, net zoals bij zoveel verenigingen, vooral op bestuurlijk niveau erg moeizaam. In vrij korte tijd volgden bestuursleden en voorzitters elkaar op waardoor toekomst gericht plannen bijzonder moeilijk werden. Een dieptepunt van dit feit was dat er voor het seizoen 2007-2008 geen representatief selectie team samengesteld kon worden omdat diverse spelers na het seizoen 2006-2007 hun geluk elders gingen beproeven. Uitgerekend in het jubileumjaar van JuVentaS kwam de club dus zonder een eerste elftal in de standaardklasse te zitten.

Echter wederom toonde SV JuVentaS veerkracht en werd er achter de schermen hard gewerkt om in het volgende seizoen weer een nieuw standaardteam bij de KNVB in te schrijven. Wel was de verwachting dat voor de langere termijn een nieuwe fusie noodzakelijk is om een goede, gezonde vereniging te kunnen blijven.

>

Seizoen 2008-2009

De gemeente Rijswijk had in het jaar 2008 besloten dat het in de (nabije) toekomst streefde naar drie kwalitatief hoogstaande voetbalsportparken binnen de Gemeente Rijswijk. Dit waren sportpark Irene (Haaglandia), sportpark Hoekpolder (Semper Altius en Hoekpolder) en Vredenburch. Dit betekende dus, dat JuVentaS op termijn zou dienen te ‘verdwijnen’.
Naar de mening van het JuVentaS-bestuur, had de gemeente Rijswijk echter geen duidelijke redenen opgegeven waarom JuVentaS nu per se diende te verdwijnen. Het bestuur van JuVentaS bekeek vervolgens, hoe het met dit probleem om moet gaan.
Het JuVentaS-bestuur was om de tafel gaan zitten met een Adviescommissie bestaande uit doorgewinterde clubleden als Ben Moelker, Fred de Kleijn en Fred van Zijl. Binnen deze groep werd uitvoerig gediscussieerd, waarbij als belangrijkste naar voren kwam, dat JuVentaS eerst een brief richting wethouder Dick Jense, de fractievoorzitters en in kopie aan de raadsleden van de gemeente Rijswijk zou sturen. Hierin had het bestuur haar mening en ongenoegen kenbaar gemaakt.Vervolgens had het bestuur een willekeurig aantal leden uitgenodigd voor een discussiebijeenkomst. Centraal onderwerp was om te bespreken hoe de leden de toekomst van JuVentaS tegemoet zouden zien. Uit die bijeenkomst kwam naar voren, dat men er de voorkeur aangaf zelfstandig op het huidige terrein te blijven. Indien JuVentaS daadwerkelijk het huidige terrein aan het Julialaantje diende te verlaten, dan ging de club op zoek naar de meest geschikte fusiepartner. De voorkeur ging uiteraard uit naar een partner in Rijswijk, lukte dat niet dan zou men eventueel buiten de stadsgrenzen gaan kijken.

Na een afwezigheid van één seizoen kwam JuVentaS voor het seizoen 2008-2009 weer terug met een 1e elftal in de standaardklasse. Onder aanvoering van oud-voorzitter Ton van de Graaf werd er een beleidsplan samengesteld om JuVentaS weer daar te krijgen waar de club graag wil zijn. De ambitie van JuVentaS was om een gerespecteerde vereniging te worden die op sportief niveau met eigen middelen wilde presteren, een goed imago heeft en een bestuur dat baas was in eigen huis.
Ton van de Graaf, Ben Moelker (adviseur JuVentaS), Wim van Wilgen en Ricardo Langeveld (selectiezaken) spraken eind 2007 met een aantal gegadigden en vonden in de persoon Jilali Laari als trainer in hun ogen de juiste man om een frisse nieuwe start te gaan maken.
Door het contracteren van Jilali Laari was de eerste stap gezet. Stap twee, de belangrijkste, was het formeren van een selectie. Moelker, Van Wilgen, Langeveld en Laari staken daar maandenlang al hun energie in. Zij voerden gesprekken met diverse spelers die JuVentaS hadden verlaten of die waren gestopt omdat er geen 1e elftal meer was, en er werd ook met nieuwe spelers gesproken. De basis moest zijn dat het 1e elftal zou bestaan uit “JuVentaS-jongens” en niet uit een geheel van spelers van buitenaf zonder JuVentaS- verleden. De gesprekken resulteerde in een positieve uitkomst met als resultaat dat er in het seizoen 2008-2009 weer een elftal stond, bestaande uit jongens die JuVentaS een warm hart toedroegen en een aantal nieuwe spelers die zich in het beleidsplan konden vinden. Teruggekeerd waren de spelers: A. Baks, R. Bode, J. Bouyaouzan, M. Charif, J. de la Combé, F. Ersöz, N. Hamama, M. Smitskamp, G. Valkenburg. Uit de jeugd kwamen over W. de Bruyn en M. Lelieveld. Nieuwe spelers waren Y. Abdellaoui, S. Adouri, J. ben Aissa, A. el Yajloufi, M. Kasius, R. Laari, B. Kolb en P. de Zwaan. Daarnaast kon JuVentaS weer rekenen op Café Rustenburg als hoofdsponsor.

De zondag 5e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Graaf Willem II VAC, HDV, JuVentaS, Naaldwijk, Neta Dall, Quick Steps, Real Zoetermeer, De Ster, SVH, Taurus, Toofan en Wanica Star.

De start was dus in de 5e Klasse, maar dat maakte niet uit! JuVentaS was in ieder geval weer terug. Het streven was z.s.m. terug te keren in minimaal de 4e Klasse. Helaas was deze doelstelling voor dit seizoen net iets te hoog gegrepen voor trainer Laari en zijn mannen. JuVentaS behaalde uiteindelijk 42 punten uit 24 wedstrijden en eindigde hiermee op de zesde positie van de eindranglijst van de 5e Klasse C.

Aan het einde van dit seizoen werd voor JuVentaS, via de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS),  Jack Oudshoorn uitgeroepen tot ‘leider/trainer van het jaar’. Deze oorkonde werd op zaterdag 13 juni 2009 aan een duidelijke verraste Jack Oudshoorn uitgereikt. Naast zijn activiteiten als leider en trainer bij de jeugd, hield Jack Oudshoorn bij JuVentaS de administratie van de leden bij, was hij tweede penningmeester en ook nog eens ‘de koning’ in het regelen van allerhande zaken.

Seizoen 2009-2010

De leden van de Rijswijkse voetbalvereniging JuVentaS stonden op hun Algemene Ledenvergadering van vrijdag 27 november 2009 voor een belangrijke beslissing. Eigenlijk draaide het alleen maar om het allesomvattende agendapunt voor die avond, de toekomst van de voetbalvereniging JuVentaS. Indien er op deze  avond kandidaten voor een nieuw bestuur opstonden, dan werd alsnog de mogelijkheden tot een samenwerking of een fusie met Vredenburch onderzocht. Kwamen er geen nieuwe kandidaten, dan zou het bestuur aan de leden voorstellen om de club per 1 juli 2010 te ontbinden. Het huidige bestuur zal dan haar taken tot die tijd vervullen.
Interim-voorzitter Mark van Eck wilde namelijk het bestuur van Vredenburch op korte termijn duidelijkheid geven, waar het aan toe was. Eerder had JuVentaS namelijk een Buitengewone Algemene Ledenvergadering en daarop bleek, dat als ingestemd zou worden met een fusie met Vredenburch de selectieteams het voor gezien zouden houden. De huidige bestuursleden voelden dus niets voor een fusie met Vredenburch of zelfstandig verder gaan bij die club op het complex aan de Van Vredenbuchweg. JuVentaS wist nu al geruime tijd, dat het in juli 2010 het complex aan het Julialaantje moest verlaten.
De uitkomst van de Buitengewone Algemene Ledenvergadering was dus vrij duidelijk want niemand van de JuVentaS-leden was echter opgestaan om de kar te gaan trekken, dus bleef er maar één beslissing over! Per 1 juli 2010 hield de voetbalvereniging JuVentaS  na 62 jaar op te bestaan. Het was een unaniem besluit van alle leden, echt emotioneel was het allemaal niet.

Toch gaven enkele leden bij JuVentaS de moed absoluut nog niet op. Op vrijdag 19 februari werd tijdens een bijeenkomst in het clubgebouw alsnog een nieuw bestuur gekozen. Marije van Delft nam de voorzittershamer over van Mark van Eck. Peter Zwaan werd per 1 juni de nieuwe secretaris. Jack Oudshoorn bleef voorlopig nog, als 2e secretaris, de club trouw. Michel Pronk bleef penningmeester, terwijl Gerard Morauw doorging als wedstrijdsecretaris. Dit nieuwe bestuur ging alsnog de besprekingen aan met een tweetal Rijswijkse clubs om de mogelijkheden te bezien daar speelruimte te verkrijgen. JuVentaS ging ook in gesprek met Celeritas, maar die optie was in eerste instantie volledig van de baan.

Na een aantal gesprekken met diverse partijen, enige tegenslagen en het doorworstelen van diverse scenario’s was bij JuVentaS uiteindelijk de kogel door de kerk. De Rijswijkse club, die moest vertrekken van het huidige complex, ging alsnog verhuizen naar HSV Celeritas aan de Leijweg te Den Haag.
Het bestuur meende dat het door het bestuur van de HSV Celeritas neergelegde aanbod duidelijk en werkbaar was, waarmee de vereniging JuVentaS een mogelijkheid tot voortbestaan werd geboden. sv JuVentaS was hiermee nog niet uit de problemen. De komende maanden moest de huidige locatie verlaten worden en zou samen met de HSV Celeritas de overstap uitgevoerd worden waarna het opnieuw opzetten van de jeugdafdeling ter hand genomen zal worden. Beide besturen verwachtte een vruchtbare samenwerking, waarbij de verwachting uitgesproken werd dat vooral de vaste kern vrijwilligers van JuVentaS een nieuw “thuis” zouden vinden in het gemeenschappelijke huis van de HSV Celeritas.
Normaliter kan een club buiten Den Haag niet zo gemakkelijk huisvesting krijgen op een complex in de Hofstad. Het complex van Celeritas was echter geen eigendom van de gemeente Den Haag, die overigens wel volop plannen had in de toekomst met de huidige locaties van SVH en Celeritas.

 

>
De 5e Klasse in het zaterdag- en zondagvoetbal van het Zuid-Hollandse KNVB-district West II werd na het seizoen 2008-2009 opgeheven. Het districtsbestuur besloot hiertoe tijdens een districtsvergadering op 19 mei 2009 na een voorstel van een aantal clubs hierover. Dit voorkwam dat de 5e Klassers in het seizoen 2009-2010 in een competitie kwamen te spelen waarin niets meer op het spel zou komen te staan. Het opheffen van 5e Klasse gebeurde vooruitlopend op de uitbreiding van alle poules in het seizoen 2010-2011 van 12 naar 14 ploegen. In seizoen 2009-2010 nam het aantal poules in de 4e Klasse (voor het laatst met 12 clubs) door de opheffing van de 5e Klasse flink toe. Door deze maatregel van de K.N.V.B. speelde het eerste team van JuVentaS dit seizoen dus automatisch in de 4e Klasse (D).
Deze 4e Klasse D bestond naast JuVentaS uit; GSC ESDO, Graaf Willem II VAC, Hoekpolder, Hsv Escamp, RAVA Houtwijk, REMO, WIK, Toofan, Quick Steps, Wanica Star, TAC’90, HDV en Real Zoetermeer.

>

>

>

De voetbalvereniging JuVentaS moest aan het einde van dit seizoen dus vertrekken uit Rijswijk en speelt volgend seizoen haar thuisduels op het complex van Celeritas aan de Haagse Leijweg. Het bestuur van JuVentaS en de lokale omroep RTV Rijswijk lieten dit niet ongemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 26 juni 2010 werden er tussen 14.00 uur en 16.00 uur mooie herinneringen opgehaald van de lange periode dat JuVentaS, maar ook eerder De Valkeniers, bekend stonden als echte Rijswijkse clubs. Later kwam ook SV Kijkduin (dat was destijds ontstaan uit een fusie tussen Wit-Blauw en Zwart-Blauw) naar Rijswijk en ging spelen onder de vlag van JuVentaS.

 

Het einde van JuVentaS ?

In het jaar 2008 besloot de gemeente Rijswijk dat het in de nabije toekomst naar streefde naar drie kwalitatief hoogstaande voetbalterreinen in haar gemeente. Dit waren Sportpark Irene (Haaglandia SW), Sportpark Hoekpolder (Semper Altius en R.s.v. Hoekpolder) en Sportpark Vredenburch (R.k.s.v. Vredenburch).
Dit zou dus betekenen dat JuVentaS op korte termijn van haar sportpark zou dienen te verdwijnen. De voorkeur van de gemeente Rijswijk was een samengaan van Vredenburch en JuVentaS. Voetbalvereniging JuVentaS was het duidelijk helemaal niet eens met deze plannen en stelde een Adviescommissie samen.

Op 18 maart 2009 volgde er een tweede gesprek tussen de gemeente Rijswijk o.l.v. sportwethouder Dick Jense en een delegatie van JuVentaS bestaande uit Ben Moelker, Fred van Zijl en Marc van Eck. Gesproken werd er voornamelijk over de mogelijke opzegging van de huur van de velden van JuVentaS per 1 juli 2010. Dit gesprek verliep voor de JuVentaS niet erg hoopgevend en de club ging de juridische kant onderzoeken of er nog mogelijkheden waren.
Tijdens de volgende Algemene Ledenvergadering, op vrijdag 6 november 2009, bleek dat de leden van JuVentaS niet te willen ingaan op de plannen van de Gemeente Rijswijk om een fusie aan te gaan met voetbalvereniging Vredenburch.
Op 12 februari 2010 vond er bij JuVentaS een Algemene Ledenvergadering plaats over de toekomst van de club. Tijdens deze A.L.V. besloten de leden om toch te gaan proberen om door te gaan als zelfstandige club en zodoende werd JuVentaS niet opgeheven. De club ging dit melden bij de KNVB en ook werd er opnieuw contact opgenomen met de gemeente Rijswijk. Tijdens deze vergadering werd Marijelle van Delft gekozen als nieuwe voorzitter van de club en Peter Zwaan als secretaris.
Op dinsdag 21 april 2010 werd er in de Raadsvergadering van de gemeente Rijswijk
de zaak van JuVentaS behandeld. Dit hield in dat JuVentaS brieven had verzonden naar de Raad en deze brieven werden in een Forum doorgenomen waarna er werd
besloten of deze brieven uiteindelijk in de Gemeenteraad behandeld moeten worden.

Later hier meer…

Seizoen 2010-2011

sv JuVentaS was hiermee nog niet uit de problemen want omdat JuVentaS pas op 31 mei 2010 duidelijkheid kreeg over het voortbestaan duurde het voor vele leden dit te lang waardoor er maar liefst drie seniorenelftallen en één damesteam de club vaarwel zwaaide.
Het bestuur zat niet stil en gelukkig konden er in een paar weken tijd veel nieuwe leden zich aanmelden. Zodoende kon JuVentaS het seizoen toch nog beginnen met vijf seniorenelftallen en één A-juniorenteam.

Rksv JuVentaS begon dus in het seizoen 2010-2011 op de velden van de Haagse voetbalclub Celeritas aan de Leyweg, tegen de grens met Rijswijk. Ook voetbalvereniging Neta Dall deelde dit complex.
Het eerste elftal van JuVentaS werd dit seizoen ingedeeld in de zondag 4e Klasse B samen met Hoekpolder, svLY, DoCos, Graaf Willem II VAC, Haagse Hout, FC Zoetermeer, Roodenburg, FC Rijnland, GOL Sport, Celeritas en Leidsche Boys.
Trainer Jilali Laari begon dit seizoen met een compleet nieuwe selectie die bestond uit veel Marokkaanse en Turkse jongens.
JuVentaS begon op 5 september 2010 uitstekend aan de competitie met een 0-1 uitoverwinning op Leidsche Boys. Echter de tweede compeitie, thuis tegen Graaf Willem II VAC, werd fors met 4-0 verloren. Op 19 september volgde het onderlinge treffen tussen Celeritas en JuVentaS. Hoewel de verhoudingen buiten het veld met Celeritas uitstekend waren, bleken de gemoederen binnen de witte krijtlijnen soms hoog op te lopen. De wedstrijd eindigde in 2-2 met maar liefst vier rode kaarten, eerlijk verdeeld over beide teams.
Vervolgens werden er twee wedstrijden op rij afgekeurd en daarna verloren van FC Zoetermeer (2-4), Roodenburg (3-2) en Hoekpolder (1-4). Op 31 oktober behaalde de mannen van trainer Laari eindelijk weer een overwinning door thuis DoCoS met 3-2 te verslaan. Door natte- en koude- weersomstandigheden speelde JuVentaS in 2010 alleen nog maar op zondag 21 november. In de thuiswedstrijd tegen Haagse Hout behaalde men een 4-3 overwinning. Deze wedstrijd werd wel tijdelijk even stil gelegd vanwege een aantal opstootjes.
De eerste wedstrijd in 2011 was op 23 januari “thuis” tegen Celeritas. JuVentaS begon het nieuwe jaar in ieder geval goed met een 3-1 overwinning. Een week later was men kansloos tegen koploper Hoekpolder (3-0). Op 6 februari werd FC Rijnland met 4-2 verslagen waardoor JuVentaS zich met 16 punten uit 12 wedstrijden stevig in de middenmoot nestelde. Op zondag 13 februari werd de wedstrijd tussen FC Zoetermeer en JuVentaS gestaakt na tweemaal een rode kaart en een vechtpartij tussen spelers en publiek. Beide clubs kregen hierdoor 4 punten in mindering. Graaf Willem II VAC-JuVentaS werd 3-2 en JuVentaS-Leidsche Boys 2-0. Op 13 maart 2011 eindigde de wedstrijd DoCoS-JuVentaS in 1-0 maar tijdens deze wedstrijd waren er een aantal wanordelijkheden en besloot de KNVB, hangende het onderzoek, het 1e elftal van JuVentaS tijdelijk stil te zetten voor de competitie in de 4e Klasse B). Dit onderzoek duurde en duurde maar en pas op vrijdag 29 april 2011 nam de KNVB het besluit de naam van JuVentaS te schrappen in de 4e Klasse B.

Seizoen 2011-2012

Bij aanvang van seizoen 2011-2012 kon het bestuur van JuVentaS vol trots mededelen dat men verschillende sponsoren bereid hadden gevonden om JuVentaS te ondersteunen. Deze sponsoren maakte het dan ook mogelijk dat het 1e-elftal van JuVentaS vanaf de start van dit nieuwe seizoen volledig in het nieuw (trainingspakken, regenjacks, wamloop shirts, sweaters, uit- en thuistenues, en zelfs trainingstenues) gestoken werd. Ook aan het 2e en de A1 werd gedacht, deze elftallen liepen, mede ook door deze sponsoren, in geheel nieuwe tenues.
Het standaard-team van JuVentaS werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders ADS, Celeritas, Hsv Escamp, Graaf Willem II VAC, HMC. sv Houtwijk, REMO, De Ster, SVH, Toofan, WIK en Real Zoetermeer.

>

Op zondag 15 april 2012 wist het 2e elftal van JuVentaS ongeslagen kampioen te worden. In de uitwedstrijd tegen HBS10 werd het uiteindelijk 0-5. Van de 20 competitiewedstrijden werd er 17x gewonnen en 3 keer gelijk gespeeld.

Het definitieve einde van sv JuVentaS

Bij aanvang van het seizoen 2011-2012 kende sv JuVentaS nog maar 2 senioren-teams, een A1-elftal en 4 zaalvoetbalteams. Hsv Celeritas had voor dit seizoen 5 senioren-elftallen, een veteranen-team en 4 jeugdteams (C1, D1, E1 en E2) bij de KNVB ingeschreven.
Zo rond oktober 2011 gingen de besturen van Hsv Celeritas en JuVentaS eens bij elkaar zitten om diversen zaken te bespreken welke betrekking zouden kunnen hebben op het eventuele samenvloeien van beide verenigingen. Het was een positief gesprek en achter de schermen ging men druk verder op zoek naar een invulling van diversen functies binnen de organisatie. Er werden verschillende mensen benaderd voor functies en om zitting te nemen in bepaalde fusiecommissies.
Op donderdag 9 februari 2012 hield de voetbalvereniging Celeritas haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Naast gebruikelijke punten op de agenda, wordt er ook gesproken over een mogelijke fusie met JuVentaS. De leden zagen de noodzaak van een fusie wel in.
Op woensdag 7 maart 2012, kwamen de besturen van Hsv Celeritas en JuVentaS weer bij elkaar om zaken te bespreken welke betrekking hadden op het eventuele samenvloeien van beide verenigingen. Een van de agendapunten was het formeren van een nieuw bestuur. Men kwam al snel tot overeenstemming over de invulling van diversen bestuurlijke functies.

In de belangrijke Algemene Ledenvergadering, op april 2012, werd er aan de leden van JuVentaS gevraagd een akkoord te geven over dit voorstel. Voorzitter Arnold Boon (HSV Celeritas)
Vicevoorzitter  André Ballenmaker (Juventa )Secretaris Dansco van den Burg (HSV Celeritas) Penningmeester Michel Pronk (Juventas)

Foto van zondag 13 2012 voor aanvang voor de allerlaatste competitiewedstrijd van JuVentaS in haar bestaan. Deze wedstrijd was toevallig tegen de toekomstige fusiepartner Celeritas en eindigde in een 3-1 overwinning voor JuVentaS.
Achterste rij v.l.n.r. “potje”, Hamza Zayzaoui, Michel Pronk, Ben Moelker,”ome Loo” Pronk, Jamal Ben-Aissa, Gerard Morauw, Henny Loof, Jamal Zoulali, Sahil Achahboun, Loek van der Berg, Jilali Laari (trainer) en Ricardo Langeveld.
Voorste rij v.l.n.r: Nico Buijs, Ashraf Talhaoui, Rachid Laari, Jaouad Bouyaouzan, Ferdi Ersoz, Samir Talhaoui, Yassir Boubkary, Ghali Zayzaoui, Eelco Tammens en Halim Zoulali.

Deze historie is gedeeltelijk gebaseerd op een samenvatting, uit het boekwerk 50 jaar JuVentas (26 oktober 1997), van de verhalen van Erevoorzitter C.V.Lafeber en dhr. J.A. Nelissen, aangevuld door dhr. B. Moelker (voorzitter 1997-2000).

 

Parade der voorzitters SV JuVentaS

1998-2000 Ben Moelker
2000-2001 ?
2001-2004 Jan van Hooft
2004-2005 Ton van de Graaf (a.i.)
2005-2008 Ton van de Graaf
2008-2010 Marc van Eck (a.i.)
2010-2011 Marijelle van Delft
2011-2012 André Ballemaker

Parade der trainers bij SV JuVentaS

1998-1999 Ben Steijn
1999-2000 Edward Berends
2000-2001 Edward Berends
2001-2002 Edward Berends
2002-2003 Edward Berends
2003-2004 Dick Jol
2004-2005 ?
2005-1006 Wim Brugman en Ronald Velders
2006-2007 Wim Brugman en Ronald Velders
2007-2008 geen standaardelftal en dus ook geen trainer
2008-2009 Jilali Laari
2009-2010 Jilali Laari
2010-2011 Jilali Laari
2011-2012 Jilali Laari

Palmares sv JuVentaS

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s:

Parade der trainers bij SV JuVentaS:

1998-1999 Ben Steijn
1999-2000 Edward Berends
2000-2001 Edward Berends
2001-2002 Edward Berends
2002-2003 Edward Berends
2003-2004 Dick Jol
2004-2005 ?
2005-1006 Wim Brugman en Ronald Velders
2006-2007 Wim Brugman en Ronald Velders
2007-2008 geen standaardelftal en dus ook geen trainer
2008-2009 Jilali Laari
2009-2010 Jilali Laari
2010-2011 Jilali Laari
2011-2012 Jilali Laari

Parade der voorzitters SV JuVentaS:

1998-2000 Ben Moelker
2000-2001 ?
2001-2004 Jan van Hooft
2004-2005 Ton van de Graaf (a.i.)
2005-2008 Ton van de Graaf
2008-2010 Marc van Eck (a.i.)
2010-2011 Marijelle van Delft
2011-2012 André Ballemaker

*

Bij aanvang van seizoen 2011-2012 in woning bij Hsv Celeritas, Leyweg 1630 2548 AE Den Haag

Erevoorzitter(s) JuVentaS:

C. Lafeber

Ereleden JuVentaS:

?
?
?

Lid van verdienste bij JuVentaS:

?
?
?