Ster, S.C.S.V. De

Den Haag
01-07-1961 - Heden

De oprichting van S.C.S.V. DE STER

Het lijkt het begin van een sprookje, maar er waren eens drie heren die hun Javaanse jongensdroom tot werkelijkheid wilden maken, deze heren waren onder andere N. Kartodimedjo, K. Amatsaleh en wijlen J. Atmopawiro. Helaas kan wijlen Nas Kartodimedjo het voortbestaan van zijn droom niet meer meemaken, maar Koenen Amatsaleh daarentegen brengt zijn dagen door in het lekkere koude kikkerland Nederland.

Terug naar toen…
Terug naar toen, de basis voor wat later SCSV De Ster zou worden werd gelegd in de periode 1974-1975. Een vaste groep Javanen die in recreatief verband voetbalden vatten het plan op om voor de eigen doelgroep een voetbal vereniging op te richten en aansluiting te zoeken bij de KNVB (H.V.B.) Met heel veel inspanningen en doorzettingsvermogen zien zij uiteindelijk hun droom in vervulling gaan; de officiële inschrijving vond plaats op 24 oktober 1975.

Een aantal elementaire zaken moesten eerst worden vastgelegd zoals: het opstellen van statuten, het aanstellen van een trainer, het regelen van accommodatie, het formuleren van doelstellingen, etc, etc,. De doelstellingen van toen zijn terug te vinden in, ongedateerde, oude statuten van “Sport Vereniging De Ster” en omvatte niets anders dan… de vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en bevorderen van het voetbalspel en andere takken van sport.

De eerste bestaansjaren waren, op alle fronten, bijzondere jaren en het ging niet altijd via een leien dakje. De Ster beschikte indertijd nog niet over een eigen accommodatie en vond onderdak bij de vereniging Die Haghe. Maar liefst vijftien jaar lang heeft De Ster het sportcomplex Ockenburgh met sv Die Haghe mogen delen.

De bestuurders van het eerste uur waren Nas Kartodimedjo en wijlen Jan Atmapawiro, in de loop van de jaren heeft De Ster vele bestuursleden zien komen en gaan. Om er maar een paar te noemen; K. Amatsaleh, O. Tjon Kon Fat, H. Djojowikromo, H. Prosetiko, E. Liauw, J. Kasdiran, S. Kromodimedjo, T. Sadi, L. Simson, H. Wongsoprajitno, M. Mohammed, L. Kartoredjo A. Soekardi, S. Resowidjojo, , D. Soerodikromo, R. Partoredjo, P. Hessing, R. Mertosemito, O. Kasanpawiro en nog vele anderen die allen met een goede dosis enthousiasme en passie hun functies uitvoerden. De trainers waren ook in trek bij De Ster, degene die als eerste met de scepter mocht zwaaien was Johnny Doelani daarna werd het roer overgenomen door trainers als; H. Felter, P. Kertosiko, C. Lieuw On, H. Sowinangoen, H. van der Pijl en nog een aantal trainers.

>

Seizoen 1976-1977

In het eerste officiële seizoen van SCSV De Ster stonden er 80 leden op de ledenlijsten en schreef het bestuur 4 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie.

De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, BBW, CWP, GDCPH, NLS, Robin Hood, SVS’70, De Ster, TAMUVONA, Toofan, Triomph, Vliethage, VOGEL en WVS.

Het seizoen 1976-1977 van De Ster 1 verliep zeer teleurstellend.. Van de 26 competitiewedstrijden werd er door De Ster slechts 3 wedstrijden in winst omgezet, speelde men 6x gelijk en werd er maar liefst 17 maal verloren. Met een totaal van 12 punten en een doelsaldo van 41-96 was het dan ook niet verwonderlijk dat De Ster op de voorlaatste plaats van de 2e Klasse HVB eindigde. Dit waren nog 4 punten meer dan nummer laatst Vliethage.

<

Seizoen 1977-1978

>

<

Seizoen 1978-1979

>

In het seizoen 1978-1979 was de zondag 2e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Azzurri, CWP, DUNO, sv International, sv De Jagers, De Ooievaars, De Ster, SVH, VOGEL en Vliethage.

<
.
De goede jaren…
De goede jaren van De Ster werden gekenmerkt door veel spektakels en successen, zoals Miss Java verkiezingen en spectaculaire feestavonden en niet te vergeten de voetbaltoernooien! De Surinaamse derby’s waren ook onderdeel van het succes van de vereniging, de twee Surinaamse verenigingen Toofan en Robin Hood zorgden altijd voor een thriller. De Ster beschikte ook over spelers van kaliber; Ramin Sowinangoen, Hans van der Pijl, Roy Rodgers, Carlo Lieuw On, Robby Kartoredjo, Eddie Woei, Toby Sadi, Arnold Wei, Ronnie Saimo, Waldy Abdoel, Karel Resodikomo en nog een aantal sterspelers.

Seizoen 1979-1980

>

<

Seizoen 1980-1981

>

De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, Groen Wit’58, sv De Jagers, Juventas, NIVO, De Ster, Te Werve, Triomph, VDS, Vliethage, WVS en FC Zoetermeer.

<

Seizoen 1981-1982

>

<

Seizoen 1982-1983

>

<

Seizoen 1983-1984

>

<

Seizoen 1984-1985

>

De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1984-1985 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, GDCPH, sv De Jagers, De Ooievaars, Postalia, REMO, De Ster, Taurus, Te Werve, Vliethage en WVS.

<

Seizoen 1985-1986

>

De zondag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, DZS (De Zwarte Schapen), GDCPH, HDV, NIVO, De Ster, Taurus, Triomph, WVS en FC Zoetermeer.

<

Seizoen 1986-1987

>

Trainer dit seizoen was Hans van der Pijl

Op zondag 17 mei, kreeg De Ster een kans op promotie naar de 1e Klasse van de HVB. Voor ruim 400 toeschouwers volgde er een beslissingsduel tegen De Adelaars. De Adelaars begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam door twee doelpunten van Gerard “Broer” Meuldijk op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kreeg De Adelaars het echter moeilijk tegen een fris combinerend De Ster. In de 60e minuut scoorde De Ster dan ook de 2-1 en volgde er een mooie strijd tussen het technische De Ster en het fysieke sterke De Adelaars. In de laatste minuut leek De Ster dan toch de 2-2 te scoren maar de talentvolle scheidsrechter Dick Jol (!) keurde het doelpunt af voor aanvallen van de keeper. Door deze 2-1 nederlaag bleef het 1e elftal van De Ster in de 12e Klasse van de HVB spelen.

De opstelling van De Ster tegen De Adelaars was als volgt: Rogers (keeper), Timmo (Harders), Kariddikromo, Wirjo, Sadi, Van der Pijl, (Tertosentono), Kromoiojoje, Wonggoddiro, Koosman, Grant en Kartoredjo.

Seizoen 1987-1988

>

<

Seizoen 1988-1989

In het seizoen 1988/1989 behaalde het 1ste team van De Ster, onder leiding van trainer R. Sowinangoen, het kampioenschap en promoveerde naar de eerste klasse. Namen hoeven we hier niet te noemen, begin erover en iedereen weet je te noemen wie toen deel uit maakte van dat kampioensteam. Er waren ook mindere tijden voor onze club maar met veel inspanning is alles toch op zijn pootjes terecht gekomen. Eind jaren tachtig liepen de onderhandelingen met Die Haghe vast, in het belang van de vereniging is toen gekozen voor een andere gesprekpartner; De Zwarte Schapen.

Van 1990 tot 1992 werd DZS de 2de landingplaats voor De Ster en hier begon het langzaam te borrelen. Toen de doelstelling uit 1975 min of meer gerealiseerd was werd deze in 1990, door het toenmalige bestuur, bijgesteld hetgeen middels een wijziging van de Statuten werd vastgelegd. Hierbij werd ook de naam van de vereniging gewijzigd in het huidige Sociaal Cultureel en Sport Vereniging De Ster, kortweg SCSV De Ster. De nieuwe doelstelling werd omschreven in Artikel 2 van de statuten waarvan punt 1 lid b het meest kenmerkende is: — voorts heeft de vereniging ten doel het doen beoefenen en bevorderen van sport in zijn algemeenheid, alsmede het doen beoefenen en bevorderen van Surinaamse, Javaanse en andere cultuurvormen —

Eigen plek…
Door de ervaringen gelouterd wilden D. Resowidjojo, Piet Hessing, Rosa Mertosemito en O. Kasanpawiro met behulp van hun gedrevenheid, ambitie en positieve instelling echter meer bereiken dan de bijgestelde doelstellingen. Het bestuur formuleerde een nieuwe slogan; “Home Sweet Home” De uitdaging in de ogen kijkend was het een sprong in het diepe en maar zien waar je uit komt. Het gegeven was duidelijk, de inzet hoog en het spel was gedurfd. Na heel veel inspanning, discussie met gemeente, voor- en tegenstanders werd de uitdaging aangenomen en het doel gerealiseerd. De gemeente wees in 1992 de Aagje Dekenlaan aan als “Home Sweet Home”

Seizoen 1990-1991

>

<

Seizoen 1991-1992

>

Het vlaggenschip van De Ster kwam dit seizoen uit in de 1e Klasse A van de HVB, met daarin als tegenstanders: ADS, Archipel, sv Bohemen, De Flamingo’s, GDCPH, HDV, Hsv Marathon, Taurus, Te Werve en Triomph.

Het werd een matig seizoen voor S.C.S.V. De Ster 1 want van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 11 keer verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers van 27 voor en 42 tegen, eindigde men op een teleurstellende negende positie van de ranglijst. Hiermee hield men alleen Taurus (12 punten) en ADS (4 punten) onder zich.

<

Seizoen 1992-1993

Van 1992 tot 1998 waren het spannende jaren voor de bestuursleden van die periode, en men moest duidelijk wennen aan het nieuwe onderkomen.

De zondag 1e Klasse A HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: Archipel, sv Bohemen, De Zwarte Schapen, GDCPH, GSC, Jai Hanuman, De Jagers, Marathon, Robin Hood, De Ster, WVS en FC Zoetermeer.

Het eerste elftal van De Ster kwam dit seizoen prima voor de dag. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 12 te winnen, 1 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 25 punten, en een doelsaldo van 49 voor en 44 tegen eindigde men op de vierde positie van de ranglijst. Dit was achter kampioen GSC (37 punten), Archipel (33) en WVS (30). De Ster 1 had dit seizoen vooral een goede eindsprint want van de laatste 7 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen. Hiermee werd men dan ook winnaar van de 3e Periode en zodoende was De Ster verzekerd van de nacompetitie.

Samen met Archipel, WVS en FC Zoetermeer moest De Ster dus in de nacompetitie gaan strijden voor promotie naar de zondag Hoofdklasse HVB. Op donderdag 22 april begon De Ster tegen FC Zoetermeer met een 0-0 gelijkspel. Op zondag 25 april wist Archipel thuis De Ster met 4-2 te verslaan. Toen De Ster vervolgens twee keer (6-1 en 2-5) van WVS verloor waren de promotiekansen definitief verkeken.

>

Seizoen 1993-1994

>

In het seizoen 1993-1994 was de zondag 1e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, sv Bohemen, sv EOC, sv De Jagers, Hsv Marathon, NIVO, Robin Hood, De Ster, SVH, Taurus, WVS en FC Zoetermeer.

Het eerste elftal van De Ster begon uitstekend aan de competitie want van de eerste zeven competitieduels werden er zes gewonnen en een keer gelijk gespeeld. Hiermee pakte men dan ook de 1e Periodetitel en was De Ster sowieso al verzekerd van de nacompetitie.
Na de goede seizoensstart vielen de prestaties ver terug want in de 2e Periode wist men van de zeven wedstrijden slechts twee punten bij elkaar te sprokkelen.

Uiteindelijk wist De Ster 1 van de 20 competitiewedstrijd er 10 te winnen, 3 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 23 punten en een doelsaldo van 54 voor en 37 tegen eindigde men op een vijfde positie van de ranglijst. Dit was achter kampioen De Adelaars (30 punten), WVS (29), Robin Hood (27) en sv EOC (25).

Samen met sv EOC, Robin Hood en WVS moest De Ster dus in de nacompetitie gaan strijden wie er samen met De Adelaars zou gaan promoveren naar de zondag Hoofdklasse van de HVB. De Ster deed het uitstekend in deze nacompetitie door van de 6 wedstrijden er 4 te winnen en 2 gelijk te spelen. Met 10 punten en een doelsaldo van maar liefst 21 voor en 7 tegen wist men deze nacompetitie te winnen en promoveerde hiermee naar de Hoofdklasse HVB.

(we zijn nog op zoek naar de promotiefoto van De Ster 1 uit dit seizoen)

<

Seizoen 1994-1995

De zondag Hoofdklasse B van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, DZS (De Zwarte Schapen), Full Speed, Graaf Willem II VAC, HDV, LYRA, Paraat, Postalia, De Postduiven, De Ster, TEDO en VVM.

Ook nu wisselden de goede tijden zich af met de slechte tijden, het 1ste team promoveerde in het seizoen 1994/1995 onder leiding van trainer Nasi Tosendjojo. De spelers die bij dit succes waren betrokken zij o.a.: de gebroeders Amatsabari, Erwin Pollard, Edje Salimin, Mike Temo, Harvey Sadi, Roy III, Michel Partoredjo en Toby Sadi.

Er werd ook, door een groot aantal “Sterren” hard gewerkt om een jeugdafdeling op te zetten, dit resulteerde op een gegeven moment in 6 teams verdeeld over de categorieën  A t/m F. De jeugdbegeleiders en trainers hadden er hun handen vol aan, met name Ellie Hessing zij stond altijd klaar om patatjes te bakken en de limonade voor de jongens klaar te zetten.

>

Seizoen 1995-1996

>

De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, Celeritas, Duindorp SV, DVC, HDV, JuVentas, Kranenburg, RFC’95, Spoorwijk, De Ster, TEDO en Toofan.

In het seizoen 1995-1996 werd er door de KNVB een nieuwe puntentelling ingevoerd. Een overwinning leverde tegenwoordig drie punten op i.p.v. twee.

Met 26 punten uit 22 competitieduels kende het eerste elftal van De Ster een onopvallend seizoen en eindigde hiermee uiteindelijk op een zevende positie van de ranglijst.

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

<

Seizoen 2001-2002

<

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2001-2002 uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Celeritas, Cromvliet, HS Texas DHB, Jai Hanuman, JuVentaS, Marathon/Azzurri, REMO, De Ster, TEDO, Triomph en WIK.

Dit seizoen kwamen o.a. de spelers Radjoe Ramnath, Faiz Sadal, Feysel Hoessein, Martin van de Broek, Ruben Karso, Said Atori en Dolano Mustalan uitkomen in het eerste elftal van De Ster.
De Ster speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de 4e Klasse C en eindigde zodoende met 33 punten uit 22 duels (doelsaldo 48-55) op de zesde positie van de ranglijst. Wie er wel dit seizoen opviel bij De Ster 1 was spits Faiz Sadal want hij eindigde met maar liefst 28 doelpunten op de tweede positie van de Haagse topscorerslijst.

Seizoen 2002-2003

>

Het eerste elftal van De Ster handhaafde zich voor het tweede seizoen op rij zonder al teveel moeite in de 4e Klasse.

<

Seizoen 2003-2004

De Ster was altijd een bescheiden voetbalvereniging die haast onopgemerkt door het leven ging. Het bestaan van de club speelde zich goeddeels af in de anonimiteit. Met andere woorden, geen in het oog springende sportieve prestaties en stormachtige groei. Toch was De Ster bij aanvang van het seizoen 2003-2004 springlevend en kern gezond.

Bij aanvang van het seizoen 2003-2004 telde De Ster 150 voetballende leden. Voor de zondagcompetitie werden 7 seniorenelftallen ingeschreven.

Het eerste elftal van De Ster kwam in het seizoen 2003-2004 uit in de zondag 4e Klasse E van de KNVB met daarin als tegenstanders; ADO Den Haag, ADS, BMT, Celeritas, DUNO, Oranjeplein, RAVA, REMO, RVA, TEDO en WIK.

Slechts één speler was er vertrokken en de selectie van De Ster verwelkomde maar liefst acht nieuwe spelers van buitenaf.

>

Seizoen 2004-2005

>

De Ster voetbalde nog steeds aan de Aagje Dekenlaan en hiermee was men niet echt tevreden. Het complex met ondergrondse kleedruimte was nou niet bepaald het visitekaartje voor de vereniging.

Seizoen 2005-2006

>


Het clubgebouw op het voormalige Cromvliet-veld, waar de Ster sinds 2005 speelt.

Seizoen 2007-2008

Het eerste elftal van De Ster kwam in seizoen 2007-2008 uit in de 5e Klasse C (de “kelder” van het zondagvoetbal) met daarin de volgende tegenstanders; ADS, HDV, Naaldwijk, Noorderkwartier, Oranjeplein, De Postduiven, Real Zoetermeer, Steeds Hooger, Steeds Voorwaarts, VOB en Zwarte Pijl.

<

Seizoen 2008-2009

De zondag 5e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Graaf Willem II VAC, HDV, JuVentaS, Naaldwijk, Neta Dall, Quick Steps, Real Zoetermeer, De Ster, SVH, Taurus, Toofan en Wanica Star.
O.l.v. trainer Alan Ramroach speelde het eerste elftal een uitstekend seizoen. Uit de 24 competitiewedstrijden werden maar liefst 64 punten bij elkaar gesprokkeld en hiermee eindigde De Ster dan ook op de eerste positie van de eindranglijst. Kampioen De Ster had vier punten voorsprong om de nummer twee Graaf Willem II VAC, dat eveneens hiermee promoveerde naar de 4e Klasse van de KNVB.


de Ster 1, kampioen 5e klasse C, seizoen 2008-2009

Seizoen 2009-2010

Trainer Huib van Oostrom-Soede nam dit seizoen het roer bij De Ster over van voormalig Suriname international Alan Ramroach, die dus afgelopen seizoen met De Ster kampioen was geworden van de 5e Klasse. In dat jaar werd ook de 5e Klasse in KNVB West II opgeheven. Meteen na het aanvaarden van zijn trainings-werkzaamheden bij De Ster zag Van Oostrom mogelijkheden om De Ster naar grotere hoogte te stuwen. De doelstelling was zo snel mogelijk proberen te promoveren naar de 3e Klasse. Sedert de oprichting van De Ster in 1975 was het de club n.l. nog nooit gelukt hoger dan de 4e Klasse te spelen. De ploeg bleef altijd bengelen tussen de vierde en de vijfde klasse.
Het eerste elftal van S.C.S.V. De Ster werd voor seizoen 2009-2010 ingedeeld in de 4e Klasse E, met als tegenstanders Quintus, sv Erasmus, Hermes DVS, ADS, Oranjeplein-Postduiven, Victoria’04, SVH, CWO, Naaldwijk, sc Spaland, Hsv Celeritas, HMC en svLY.

Later hier meer over seizoen 2009-2010……

>

Seizoen 2010-2011

>

Later hier meer..

>

Seizoen 2011-2012

Voor het seizoen 2011-2012 schreef het bestuur van De Ster 8-seniorenelftallen bij de KNVB in waaronder 2 veteranenteams. Bij de jeugd werden 7 teams ingeschreven, onderverdeeld in C1, D1, E1, E2, E3, F1 en F2.
Het eerste standaard-team van De Ster werd ingedeeld in de zondag 4e Klasse C met als tegenstanders ADS, Celeritas, Hsv Escamp, Graaf Willem II VAC, HMC. sv Houtwijk, JuVentaS, REMO, SVH, Toofan, WIK en Real Zoetermeer.
De formatie van trainer Huib van Oostrom Soede zou dit jaar historie gaan schrijven want de eerste competitiehelft sloot men af zonder puntverlies zodat De Ster met 36 punten uit 12 wedstrijden, en een doelsaldo van 55-6, als trotse koploper van de 4e Klasse C de winterstop inging.
Ook na de winterstop bleef De Ster maar doorgaan met winnen en was de club hard op weg om een aanval te doen om het record van BMT uit seizoen 2006-2007 te gaan verbreken. Het Haagse BMT wist toen de eerste 21 competitiewedstrijden op rij te winnen.
Op zondag 15 april 2012 was het dan zover. Door de lastige uitwedstrijd bij Graaf Willem II VAC met 0-1 (doelpunt Brahim Saidi) te winnen betekende dit de 21e opeenvolgende competitieoverwinning op rij en evenaarde de formatie van trainer Huib van Oostrom Soede zodoende het record van BMT.
Zondag 22 april 2012 moest het dan gebeuren! In de uitwedstrijd tegen sv Houtwijk kon de formatie van trainer Van Oostrum Soede niet alleen het record verbeteren maar ook kampioen worden. Een ontketend De Ster versloeg sv Houtwijk met maar liefst 1-11 en dat betekende de 22ste zege op rij voor de club van Javaans Surinaamse afkomst. Door deze monsterscore werd De Ster kampioen van de 4e Klasse C en promoveerde de club voor het eerst in haar bestaan naar de 3e Klasse.

De Ster op 22 april 2012 kampioen van de 4e klasse C na een 1-11 overwinning bij Houtwijk, in de 22e overwinning in successie. 

Ook de laatste twee competitiewedstrijden tegen Hsv Escamp (3-1) en WIK (3-6) werden door De Ster gewonnen waardoor de club een absolute historie schreef door dit seizoen alle 24 competitiewedstrijden te winnen. De eindstand bovenin de 4e Klasse was dan ook als volgt:

Bij deze een overzicht van de unieke serie wedstrijden van De Ster 1 dit seizoen:

04-09-2011: ADS – De Ster 1-5
11-09-2011: De Ster – JuVentaS 3-0
18-09-2011: SVH – De Ster 1-9
25-09-2011: De Ster – Real Zoetermeer 10-0
02-10-2011: HMC – De Ster 2-4
09-10-2011: De Ster – Toofan 6-0
30-10-2011: De Ster – REMO 2-0
06-11-2011: Celeritas – De Ster 0-2
13-11-2011: De Ster – Graaf Willem II VAC 1-0
20-11-2011: De Ster – sv Houtwijk 6-0
04-12-2011: Hsv Escamp – De Ster 0-2
11-12-2011: De Ster – WIK 6-2
WINTERSTOP
22-01-2012: De Ster – ADS 5-1
29-01-2012: JuVentaS – De Ster 1-3
26-02-2012: De Ster – SVH 5-0
04-03-2012: De Ster – HMC 2-0
11-03-2012: Toofan – De Ster 1-12
25-03-2012: REMO – De Ster 2-7
01-04-2012: De Ster – Celeritas 3-0
09-04-2012: Real Zoetermeer – De Ster 2-4
15-04-2012: Graaf Willem II VAC – De Ster 0-1
22-04-2012: sv Houtwijk – De Ster 1-11
06-06-2012: De Ster – Hsv Escamp 3-1
13-06-2012: WIK – De Ster 3-6

De Sport Sociaal en Culturele Vereniging De Ster hield op zondag eerste paasdag 8 april op haar accommodatie aan de Brinckerinckstraat voor de 10e keer in successie het “De Ster Paas Toernooi 2012” voor senioren. Dit jaarlijks terugkerend toernooi was ooit in het leven geroepen om de sportiviteit en de saamhorigheid tussen de voetballers van Surinaamse afkomst uit de verschillende steden in stand te houden en te bevorderen. Dit was in eerste instantie de insteek en doelstelling echter de laatste jaren had dit toernooi, dat behalve een sportief karakter ook nog een sociaal aspect herbergte, een multiculturele gedaanteverwisseling ondergaan. Was het in het verleden zo dat alleen Surinaamse voetballers van heinde en verre aan dit toernooi deelnamen, tegenwoordig doen ook Nederlandse, Turkse, Marokkaanse, Kaap Verdiaanse en ploegen met van oorsprong andere nationaliteiten aan dit toernooi mee. Dit jaar gaven ploegen uit Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen acte de présence aan dit toernooi.
Op deze dag was er ook een wedstrijd tussen de dames van De Ster en Angles Sport, alsook een wedstrijd tussen twee 50-plussersteams. Voor de jeugdigen was er een springkussen geregeld en was er een clown aanwezig en werd er gratis popcorn en suikerspin verstrekt.

Seizoen 2012-2013

Bij aanvang van seizoen 2012-2013 schreef het bestuur van S.C.S.V. De Ster 5 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit 2 B-elftallen, 2 C, 3 D, 4 E en 3 F-teams

Bij aanvang van het seizoen 2012-2013 was het bestuur van De Ster erin geslaagd om in Kilic Tapijt & Meubels een nieuwe hoofdsponsor aan te trekken.
Na het unieke kampioenschap van afgelopen seizoen werd het 1e elftal van De Ster voor dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C samen met CKC, sv Erasmus, Excelsior Rotterdam, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, Laakkwartier, Mozaiek, ODB, Ommoord, Steeds Hooger, SVV, TAC ’90 en Wateringse Veld.

Werden vorig seizoen in de 4e Klasse nog alle 24 competitiewedstrijden gewonnen, in de openingswedstrijd in de 3e Klasse liep de Ster meteen tegen een nederlaag aan. Op zondag 2 september 2012 werd het namelijk bij Laakkwartier 1-0. Ook de tweede wedstrijd ging verloren want aan de Aagje Dekenlaan te Den Haag werd het tegen Mozaiek 2-5.
In de derde competitiewedstrijd volgde dan toch eindelijk de eerste overwinning voor de mannen van trainer Huib van Oostrom Soede. Door doelpunten van Rodney van Herp en Akif Jaganhsir won De Ster knap bij sv Wateringse Veld.
Toch ondervond De Ster 1 dat het niveau van de 3e Klasse veel hoger lag dan de 4e Klasse. Tot aan de winterstop werden er van de 11 wedstrijden 4 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 19-20, ging De Ster op een teleurstellende 11e positie van de ranglijst de winterstop in.

In de tweede seizoenshelft zagen we een iets beter presterend De Ster terug. Gewonnen werd er van sv Erasmus (2-0), Mozaiek (0-1), Laakkwartier (3-0) en TAC’90 (2-1) en werd er 5 keer gelijk gespeeld.
Van de in totaal 26 competitiewedstrijden werden er dus 8 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 30 punten, en de doelcijfers 40-50, eindigde De Ster onderin de middenmoot op de achtste positie van de eindranglijst van de 3e Klasse C.

Aan het einde van dit seizoen besloot trainer Huib van Oostrom Soede, na 4 seizoenen, de S.C.S.V. De Ster te verlaten en vertrok naar GSC-ESDO.

Het 2e elftal van De Ster presteerde dit seizoen uitstekend. Met 38 punten uit 22 duels eindigde men op de derde plaats van de reserve 2e Klasse B.

De S.C.S.V. De Ster mocht in het seizoen 2012-2013 één kampioen huldigen want de C1 presteerde het beste in de 2e Klasse 6.

Seizoen 2013-2014

In eerste instantie werd er voor het seizoen 2013-2014 6 seniorenelftallen en 2 veteranenteams door de S.C.S.V. De Ster ingeschreven voor de zondagcompetitie, maar al snel in het seizoen werd het 6e seniorenelftal teruggetrokken. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1, C1, 2x D, 2x E en 2 F-teams.

Omdat twee weken voor het sluiten van de overschrijvingstermijn de selectie van De Ster zo goed als weg was, na het vertrek van trainer Huub van Oostrom Soede, moest de club met spoed op zoek naar een bijna geheel nieuwe A-selectie. Het bestuur van de Ster had voor seizoen 2013-2014 al snel een nieuwe hoofdtrainer aangetrokken. Het was de pas 29-jarige Mohammed Hamdi, afkomstig van de technische staf bij het Schiedamse SVV. Twee weken lang moesten de nieuwe trainer, samen met voorzitter Iwan Kappar er dag en nacht aan werken maar uiteindelijk was het ze wel gelukt. Met maar liefst 16 nieuwe spelers in de A-selectie kon trainer Hamdi uiteindelijk beginnen aan de voorbereidingen op dit nieuwe seizoen.

Het vlaggenschip van S.C.S.V. De Ster werd in het seizoen 2013-2014 ingedeeld in de zogenaamde “Haagsche” poule van de 3e klasse C van de KNVB. De tegenstanders waren voor dit seizoen: BMT, Celeritas, Erasmus, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, Hoekpolder, HVV, Laakkwartier, ODB, Oranjeplein/Postduiven, TAC ’90, Vredenburch en tenslotte Wateringse Veld. Een geweldige poule natuurlijk met veel oude bekende tegenstanders en derby’s.

Zoals eerder gezegd, trainer Mo Hamdi moest van allemaal nieuwe spelers bijna een geheel nieuw elftal formeren. Opvallende nieuwe spelers bij De Ster 1 waren Justin Lopes en Steven Sanches Angulo, beide afkomstig van de jeugdopleiding van ADO Den Haag.
Op zondag 8 september 2013 begon De Ster de competitie, met fris en aanvallend voetbal, met een 4-1 thuiszege op ODB. Justin Lopes (2x), Jursten Placidus en Toufik el Hamdaoui waren de doelpuntenmakers bij De Ster.
Helaas zouden de mannen van trainer Hamdi in de eerste seizoenshelft een anonieme rol gaan spelen in de competitie. Tot aan de winterstop werden er van de 13 competitiewedstrijden 4 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 26-32, ging De Ster op een 10e plaats van de ranglijst in de 3e Klasse C de winterstop in.

Na de winterstop leed de A-selectie van De Ster een gevoelig verlies. Justin Lopes, op dat moment topscorer met 11 doelpunten, nam op 11 februari 2014 afscheid van s.c.s.v. De Ster. Hij ging zijn voetbalcarrière voortzetten in Roemenië, bij FC Ceahlaul.
In de tweede seizoenshelft wist De Ster vijf keer te winnen. Dit was tegen ODB (0-1), Celeritas (4-3), sv Wateringse Veld (0-4), sv Erasmus (1-2) en BMT (6-4). Van de uiteindelijke 26 competitiewedstrijden werden er dus 9 in winst omgezet, 4 gelijk gespeeld en 13 keer verloren. Met 31 punten, en de doelcijfers 57-63, eindigde De Ster 1 op de tiende positie van de ranglijst in de 3e Klasse C.
Topscorer dit seizoen bij De Ster werd Jursten Placidus met 14 doelpunten, gevolgd door Justin Lopes (11) en Ivo Tem (6).

Bij de jeugdafdeling kon ook dit seizoen weer de kampioensvlag in top. Met 45 punten uit 16 duels werd de D1 van De Ster kampioen in de 5e Klasse 01.

Seizoen 2014-2015

Voor de zittingsperiode van 01 juli 2014 t/m 30 juni 2017 hadden de bestuursleden Iwan Kapper (Voorzitter), R. Rodgers (Secretaris) en M. Mangkoewihardjo (Wedstrijdsecretaris) zich weer beschikbaar gesteld. De vacante functie van penningmeester werd iets later opgevuld door Mayyas Al Dabbak).

Het bestuur van S.C.S.V. De Ster schreef voor het seizoen 2014-2015 4 seniorenelftallen en 3 veteranenteams in voor de zondagcompetitie. Het aantal jeugdleden was helaas enorm teruggelopen en bestond ditmaal uit slechts een C1, E1, E2 en F1-team.

De zondag 3e Klasse C van de KNVB West II was in het seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld; sv Erasmus, Full Speed, Graaf Willem II VAC, Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, OLIVEO, Oranjeplein/Postduiven, REMO, SEP, de Ster, VCS, WIK en Wippolder.

Vijf spelers, waaronder Steven Sanches Angulo, hadden De Ster verlaten maar daarentegen begroette trainer Mo Hamdi bij aanvang van dit seizoen maar liefst 13 nieuwe spelers voor de A-selectie.
De Ster 1 deed het in de eerste seizoenshelft beter als in het vorige seizoen. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 35-30, ging De Ster op een keurige zesde positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was echter wel een straatlengte achter koploper Laakkwartier, dat al 34 punten had vergaard.

 

Tijdens de winterstop besloot trainer Mo Hamdi na dit seizoen S.C.S.V. De Ster te gaan verlaten. Hamdi was, naar eigen zeggen, toe aan een nieuwe uitdaging en zou de club dus na zijn tweede seizoen gaan verlaten.

In de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2015 verloor De Ster van, de latere kampioen, Laakkwartier met 3-0. Vervolgens werden er wel twee mooie overwinningen op rij gehaald tegen WIK (2-1) en Hoekpolder (1-5). Omdat er bij De Ster dit seizoen een kampioenschap niet meer in zat en ook een (vervangende) Periodetitel niet meer haalbaar was ging het seizoen als een nachtkaars uit. Van de uiteindelijke 26 competitiewedstrijden werden er in totaal 8 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 13 verloren. Met 29 punten, en de doelcijfers 55-59 eindigde De Ster op de negende positie van de 3e Klasse C.
Lennaert Bonsu werd dit seizoen, met 11 doelpunten, topscorer bij De Ster 1, gevolgd door Danny Lourens (9) en Jursten Placidus (8).

Twee kampioen kunnen we dit seizoen bij de S.C.S.V. De Ster noteren. Het 3e elftal van de veteranen werd met 48 punten uit 20 duels, en de doelcijfers 72-23, kampioen in de zondag 2e Klasse 2.
Bij de jeugd werd de E2, met 41 punten uit 18 wedstrijden, kampioen van de 6e Klasse 01.

Seizoen 2015-2016

In het 40ste seizoen van de S.C.S.V. De Ster was het bestuur van de club als volgt samengesteld:  Iwan Kapper (Voorzitter), R. Rodgers (Secretaris), Mayyas Al Dabbak (Penningmeester), M. Mangkoewihardjo (Wedstrijdsecretaris), Michael Temo (Bestuurslid Jeugdvoetbal), Ferdi Amatredjo (Accommodatiebeheer), Marianne Kooijmans (Ondersteunend lid) en R. Sewtahal (Ondersteunend lid).Ster 40 jaar feestOp zaterdag 24 oktober 2015 werd het 40-jarig bestaan van de S.C.S.V. De Ster gevierd door een grandioze feestavond in de kantine.

Het bestuur van De Ster schreef dit seizoen voor de zondagcompetitie wederom 4 seniorenelftallen en 3 veteranenteams in bij de KNVB. Het aantal jeugdleden was dit seizoen helaas wederom in aantal terug gelopen zodat de jeugdafdeling van De Ster nog slechts uit een E1- en F1-team bestond.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Den Hoorn, DHL, sv Erasmus, Full Speed, HDV, HMC, ODB, REMO, SEP, De Ster, Taurus, VCS en Wippolder.

Mario Koswal was bij zondag derdeklasser De Ster de opvolger van Mohammed Hamdi als trainer van de A-selectie. Trainer Koswal zag maar liefst zeven spelers uit de A-selectie van vorig seizoen verhuizen naar een andere club en kon geen enkele nieuwe speler begroeten. Logischerwijs moest Mario Koswal dan ook aan een bijna geheel nieuw elftal gaan bouwen en zodoende verwachtte men dan ook geen vlekkeloze competitiestart. Al met al viel het nog wel mee want in de eerste competitiehelft wist De Ster van de 12 wedstrijden er 5 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 2 keer verloren. Met 20 punten, en de doelcijfers 23-20, ging De Ster da ook op een knappe vijfde positie van de ranglijst de winterstop in.

<

Seizoen 2016-2017

Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 was het bestuur van S.C.S.V. De Ster als volgt samengsteld: Iwan Kapper (Voorzitter), Roy Rodgers (Secretaris), Mayyas Al Dabbak (Penningmeester), M. Mangkoewihardjo (Wedstrijdsecretaris), Michael Temo (Bestuurslid Jeugdvoetbal), Ferdi Amatredjo (Accommodatiebeheer), Philip Pool (Wedstrijdcoördinator), Marianne Kooijmans (Ondersteunend lid) en Sherif Shane (Ondersteunend lid).

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor de S.C.S.V. De Ster veranderde er eigenlijk weinig want de zondag 1 kwam dit seizoen weer gewoon uit in de 3e Klasse en logischerwijs moest de nieuwe zaterdagformatie in de 4e Klasse beginnen.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van De Ster schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB. Op de zaterdag kwam 1 seniorenelftal in actie. De jeugdafdeling was helaas weer geslonken ten opzichte van vorig seizoen en bestond nu alleen nog maar uit 1 JO-9-team.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 4e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Duindorp SV, DUNO, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hercules, HPSV, Laakkwartier, sv Madestein, PGS/Vogel, RAS, De Ster, TAC’90 en Vredenburch.

Voor het eerst in de historie kwam de S.C.S.V. De Ster dit seizoen ook met een standaard-elftal op de zaterdag uit. Mario Koswal was dit seizoen zowel de trainer van de zaterdag 1 als de zondag 1 van De Ster. De eerste 10 competitiewedstrijden werden allemaal verloren maar op zaterdag 26 november boekte De Ster, thuis tegen Haagse Hout (2-1), de eerste overwinning. Een week later volgde de tweede overwinning toen er in het Zuiderpark bij HPSV met 1-2 werd gewonnen. Met 6 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 15-63, ging De Ster op een voorlaatste positie van de ranglijst de winterstop in.

In de tweede seizoenshelft wist de zaterdag 1 van De Ster alleen van HPSV te winnen, alle overige wedstrijden gingen verloren. Dit betekende dat van de 26 competitiewedstrijden er dus 3 waren gewonnen, 0 gelijk gespeeld en 23 verloren. Met 9 punten, en de doelcijfers 31 voor en 162 tegen, eindigde De Ster op de 13e- en voorlaatste plaats van de ranglijst, voor HPSV (1 punt).

De zondag 3e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: DHL, Full Speed, GSC ESDO, Graaf Willem II-VAC, HMC, Kethel Spaland, ODB, Oliveo, REMO, SEP, De Ster, VCS en FC Zoetermeer.

De technische staf van de zondag 1 van De Ster bestond dit seizoen uit: Mario Koswal (hoofdtrainer), Ali Muradin (teamtrainer), Clyde Haft (teammanager) en James van Regteren (assistent-trainer). Het team van trainer Mario Koswal had dit seizoen een goed voetballende ploeg met veel creativiteit en snelheid. Dit bleek vooral in de KNVB beker waarin eerst in de groepsfase BZC Zuiderpark (0-2), WIK (0-4) en ASC (3-1) werden verslagen. De Ster was dit seizoen een echte cupfighter want vervolgens werd op 25 oktober Nicolaas Boys met 4-1 verslagen, op 19 november SEV (5-0) en op 17 december Duindorp SV (3-0).

De ambities die De Ster ook voor de competitie had vielen echter in de eerste seizoenshelft tegen. Van de uiteindelijk 11 competitiewedstrijden (HMC was door de KNVB uit de competitie genomen) wist De Ster er 4 te winnen, 3 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 15 punten, en de doelcijfers 23-27, ging men dan ook op een teleurstellende zevende positie van de ranglijst de winterstop in.

De tweede seizoenshelft zagen een veel beter presterende zondag 1 van De Ster maar met name door de mindere eerste seizoenshelft grepen de mannen van trainer Koswal helaas over naast. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 36 punten, en de doelcijfers 49 voor en 42 tegen, eindigde De Ster op een keurige vierde positie van de ranglijst.

Bij één team van S.C.S.V. De Ster mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De JO9-1 werd met 40 punten uit 16 duels kampioen van de 8e Klasse 11.

Seizoen 2017-2018

Voor het seizoen 2017-2018 schreef de S.C.S.V. De Ster 5 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor de zondagcompetitie. Op zaterdag kwam met uit met slechts 1 seniorenteams en een JO11-1 en JO9-1 team en de zaalvoetbalafdeling bestond uit 1 team.

Dit werd het slechtste en meest dramatische seizoen uit de historie van S.C.S.V. De Ster. En daar bedoelen we niet alleen de prestaties van het eerste elftal mee maar de gang van zaken rondom de gehele club. De club verkeerde in zwaar financieel weer, zo erg zelfs dat men in oktober 2017 de kosten van de staf en alles rondom de selectie niet meer betaald konden worden.
Eind oktober barstte de bom binnen de club toen de voorzitter op eigen houtje de gemeente Den Haag via een mail op de hoogte had gesteld van het stoppen met het eerste elftal per 1 november 2017 wegens een gebrek aan financiën. Ook de overige bestuursleden waren hiervan niet op de hoogte gesteld.
Op 10 november 2017 volgde er een Bijnzonder Algemene ledenvergadering waarbij voorzitter Iwan Kappar zijn functie ter beschikking stelde. Omdat er een enorme vertrouwensbreuk was ontstaan tussen de technische staf en het bestuur hield ook trainer Andy Biekman het voor gezien.

Na de BALV was het bestuur van S.C.S.V. De Ster als volgt samengesteld: André Sanrodji (voorzitter), Roy Rodgers (secretaris), Mayyas Al Dabbak (penningmeester), Marijke Mangkoewihardjo (wedstrijdsecretaris), Michael Temo (bestuurslid jeugdvoetbal) en Philip Pool (wedstrijdcoördinator).

De indeling van De Ster 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zondag 3e Klasse B luidde als volgt; DHL, Full Speed, GSC ESDO, Graaf WillemII VAC, ODB, REMO, SEP, SVV, De Ster, Taurus, VCS, Voorschoten’97, WIK en Wilhelmus.

Gevoetbald werd er dus toch nog het hele seizoen maar vraag niet hoe. Het vlaggenschip van De Ster behaalde nog de meeste punten voor de crisis in oktober. Tijdens de winterstop zagen we De Ster met 15 punten uit 9 wedstrijden op de achtste positie van de ranglijst staan.
In de tweede seizoenshelft ging er van alles mis rondom het eerste elftal. De ene na de andere trainer zagen we bij wedstrijden op de bank zitten en wekelijks had men moeite om 11 man op te kunnen stellen omdat er maar liefst 25 spelers de wacht werden aangezegd. In de tweede seizoenshelft behaalde De Ster 1 slechts 2 punten waardoor men van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden er 5 wist te winnen, 3 gelijk te spelen en 18 te verliezen. Met 17 punten (1 strafpunt in mindering van de KNVB), en een doelgemiddelde van 39 voor en 84 tegen, eindigde De Ster op de laatste positie van de 3e Klasse B en degradeerde hiermee naar de kelder van het zondagvoetbal.

Het seizoen 2017-2018 werd toch nog enigszins positief afgesloten  want de JO11-1 werd met 30 punten uit 11 wedstrijden kampioen in de voorjaarsklasse van de 8e Klasse 20.

Seizoen 2018-2019

Na het tumultueuze seizoen 2017-2018 had het bestuur van De Ster besloten om voor het seizoen 2018-2019 geen standaardteam in te schrijven bij de KNVB. Het nieuwe bestuur wilde dit seizoen gebruiken om eerst orde op zaken te stellen binnen de vereniging want na al die negatieve zaken wilde men gaan werken aan een frisse start. Het bestuur van De Ster stond zelfs open voor gesprekken over een eventuele fusie of samenwerking. Vooralsnog ging men zeer weer richten voor het selectievoetbal op de zondag dus voor op de zaterdag was er genoeg ruimte voor een andere vereniging.

>

Seizoen 2019-2020

Het bestuur van De Ster bestond dit seizoen alleen uit André Sanrodji als voorzitter. Alle overige taken stonden nog vacant. Sanrodji kreeg ondersteuning van Milton Madjiokromo, die de administratie en ledenlijst bijhield.

S.C.S.V. De Ster nam in het seizoen 2019-2020 met 2 seniorenelftallen en 2 veteranenteams deel aan de zondagcompetitie. Op de zaterdag kwam men met 1 seniorenelftal uit. De jeugdafdeling bestond uit een JO11, JO10, JO9/1 en een JO9/2-team.

Het eerste zondagteam van De Ster kwam ook in dit seizoen niet uit in de standaardcompetitie. Het seizoen 2019-2020 zou echter nooit worden afgemaakt. Op het moment dat na 8 maart 2020 de coronacrisis toesloeg, greep de regering en de KNVB meteen hard in en werden er strenge maatregelen ingevoerd. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor het gehele amateurvoetbal in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten sinds 19 maart 2020 onder meer eindelijk alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

<

Seizoen 2021-2022

>

Na maar liefst vier seizoenen zonder een standaardteam in de competitie te zijn uitgekomen besloot het bestuur van S.C.S.V. De Ster om voor het seizoen 2021-2022 voor de zaterdagcompetitie een eerste elftal in te schrijven.

Na het coronatijdperk hoopte men vanaf dit seizoen weer eens eindelijk een hele competitie te gaan afwerken. Het eerste elftal van De Ster kwam in het seizoen 2021-2022 uit in de zaterdag 4e Klasse E met daarin als tegenstanders; DVC, Graaf Willem II VAC, Haagse Hout, HDV, HPSV, KSD-Marine, Oliveo, RAS, REMO, RVC Celeritas, Semper Altius, SEV en Vredenburch.

<

Seizoen 2022-2023

S.C.S.V. De Ster schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 1 seniorenelftal en 1 35+ team in. Op zondag kwam men met 2 seniorenelftallen en 1 veteranenelftal (35+) uit.

De poule-indeling competitie van de zaterdag 5e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: ASW, DVC, Gouderak, GSC/ESDO, HDV, Moordrecht, ONA, Quick, REMO, SVO Buytenpark, Toofan, De Ster, Wanica Star en WIK.

<

Seizoen 2023-2024

Bij aanvang van het seizoen 2023-2024 was het bestuur van De Ster als volgt samengesteld: Voorzitter: André Sanrodji, Secretaris: Lana Buffart, Penningmeester: Senad Jakupovic en Wedstrijdsecretaris: Moenesar Dharmindre.

De “slechts” twaalf clubs in de zaterdag 5e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; Haagse Hout, HDV, HPSV, Quick Steps, RAS, REMO, Semper Altius, De Ster, Toofan, VCS, Wanica Star en WIK.

<

 

 

 

 

 

Palmares S.C.S.V. De Ster

Kampioenschappen:
1988-1989 2e klasse A HVB
2008-2009 5e klasse C
2011-2012 4e Klasse C

Andere prestatie’s:
1993-1994 winnaar nacompetitie, promotie naar de zondag Hoofdklasse HVB

Parade der trainers bij S.C.S.V.de Ster (zondag):

1975-1976 Johnny Doelani
1976-1977 Johnny Doelani
1977-1978 ?
1978-1979 ?
1979-1980 ?
1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 ?
1983-1984 ?
1984-1985 ?
1985-1986 ?
1986-1987 Hans van der Pijl
1987-1988 ?
1988-1989 R. Sowinangoen
1989-1990 ?
1990-1991 ?
1991-1992 ?
1992-1993 ?
1993-1994 ?
1994-1995 ?
1995-1996 ?
1996-1997 ?
1997-1998 ?
1998-1999 ?
1999-2000 ?
2000-2001 ?
2001-2002 ?
2002-2003 Alan Ramroach
2003-2004 ?
2004-2005 ?
2005-2006 Harrie Sowinangoen
2006-2007 Harrie Sowinangoen
2007-2008 ?
2008-2009 Alan Ramroach
2009-2010 Huib van Oostrum Soede
2010-2011 Huib van Oostrum Soede
2011-2012 Huib van Oostrum Soede
2012-2013 Huib van Oostrum Soede
2013-2014 Mohammed Hamdi
2014-2015 Mohammed Hamdi
2015-2016 Mario Koswal
2016-2017 Mario Koswal
2017-2018 Andy Biekman

Parade der trainers bij S.C.S.V.de Ster (zaterdag):

2022-2023 Bade
2023-2024 Bade

Parade der voorzitters bij S.C.S.V. De Ster:

1975- ????  Nas Kartodimedjo
???? – ???? O. Tjon Kon Fat
???? – ???? K. Amatsaleh
???? – 1995 S. Resowidjojo
1995 – 1997 Samrodei
1997 – 2008 Iwan Kappar
2008 – 2011 Mike Temo
2011 – 2018 Iwan Kappar
2018 – heden André Sanrodji

Terreinen waar S.C.S.V. de Ster heeft gevoetbald:

Sportpark Ockenburgh bij sv Die Haghe
Aagje Dekenlaan
Brinckerinckstraat (voormalig Cromvliet-veld) vanaf 2005

Ereleden De Ster:

?
?
?
?

Lid van Verdienste bij De Ster:

?
?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek..